Vision for Askø/Lilleø 2025 samt idékatalog

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vision for Askø/Lilleø 2025 samt idékatalog"

Transkript

1 Vision for Askø/Lilleø 2025 samt idékatalog Vi udvikler visionen i samarbejde med Lolland Kommune, og skaber i fællesskab trygge rammer for en positiv udvikling på Askø/Lilleø Visionsgruppen nov. 2014

2 Indhold Indledning 3 Vision for Askø/Lilleø Ressourcer 4 5 Bosætning og erhverv 6 Turisme og friluftsliv 8 Kunst og Kultur 9 Branding 10 Infrastruktur Visionsgruppens medlemmer fra øerne: Anni Sørensen Henrik Saunte Inger-Lise Pedersen Jette Dietz Lisa Mulvad Per Skov Madsen Michael Cornelius Rønn Hansen Fra Lolland Kommune: Jenny Falk Neerup Madsen For at stimulere til øget bosætning på Askø, opfordres Lolland Kommunes kommunalbestyrelse til at dispensere fra planloven, så interesserede kan erhverve et sommerhus på Askø med henblik på helårsbeboelse.

3 3 Indledning Vision for Askø/Lilleø 2025 Vær med til at udvikle Askø og Lilleø var visionsgruppens opfordring til beboere og brugere på øerne i forbindelse med udarbejdelsen af Vision 2025 i efteråret Den opfordring var der en del der tog til sig. Visionsudvalget har modtaget mange tilbagemeldinger, forslag og ideer til hvad der sker og skal ske på Askø og Lilleø. Visionsgruppens mål har været at: Alle skal kunne involveres. Visionerne skal ned i øjenhøjde. Vision 2025 skal inspirere og skabe positive forventninger til det videre forløb. Vision 2025 skal føre til konkrete tanker, forslag og ideer fra beboere og brugere. Vision 2025 skal markere en start og ikke en afslutning. Askø/Lilleøs fremtid som aktive øer er afhængig af tilflytning, primært af en karaktér som kan styrke øernes trivsel herunder foreninger, fritidsliv og ø-brugernes generelle trivsel. Askø/ Lilleø er to øer i udvikling når det handler om beboelse, erhverv, turisme og som rekreative områder. Der udvikles: 1. Forbedrede rammer for at udvide omfanget af helårsbeboelse og erhverv på Askø/Lilleø, fordi øerne er et godt sted at bo og drive erhverv. 2. Nytænkning af rekreative områder for at øge anvendelsen af sommerhusene på øerne og lysten til at bygge på de tomme grunde i sommerhusområdet. 3. En vifte af videns- og oplevelsestilbud om Askø/Lilleø som beboede øer med fokus på kultur, aktiviteter, historie og natur for at opnå et bredere og mere varieret udbud af kulturelle, fritids- og naturmæssige oplevelser på øerne. Til virkeliggørelse af visionen, er der udarbejdet et idekatalog med udgangspunkt i forslag indsamlet blandt øernes brugere. Vi ser Askø/Lilleø i fremtiden, som øer i udvikling når det handler om beboelse, erhverv og til rekreative formål. Det forudsætter at øerne bliver betjent med en velfungerende færge, som gør det muligt at komme hurtigt og billigt frem og tilbage mellem øerne og fastlandet.

4 4 Ressourcer Askø/Lilleøs fremtid bør bygges på de kvaliteter, der er specielle for øerne: Et aktivt levende helårs samfund med gode muligheder for bosætning Et rekreativt fritidsområde med mere end 250 sommerhuse Venlige, tolerante og engagerede mennesker Et stærkt fællesskab som gennem frivillighed løser en række opgaver f.eks. drift af købmand, beboerhus, vandværk m.v. Frisk luft Stilhed, ro og afslapning fra hverdagens stress og jag. Relativt mildt klima Masser af plads til aktiviteter - indendørs og udendørs. Øernes geografiske placering betyder, at luften ikke er påvirket af industriens og trafikkens luftforurening, hvilket sammen med nærværet til havet giver en vidunderlig ren luft, som er sund for krop og sjæl. En anden force er mørket. Ingen lysforurening og fuld 360 graders stjernehimmel betyder, at stjernehimlen fremtræder meget tydeligere og virker som om den er tættere på end normalt. Et perfekt sted for amatørastronomer at opstille et lille observatorie og have fred og ro til at fordybe sig i det uendelige univers. På øerne er en købmand drevet af frivillige, et museum, en kirke med en præstegård, et havnehus og et beboerhus. Foreningslivet omfatter en købmandsforening, en grundejerforening, en beboerforening, en sejlforening, et bådelaug, et digelag, en vandværksforening, en bredbåndsgruppe og en jagtforening. Der er gode muligheder for bosætning. Der er ledige byggegrunde til såvel helårs- og fritidshusbyggeri, ligesom det er muligt, med dispensation, at helårsbosætte sig i sommerhusområdet. Med den nuværende færgedrift er det muligt at nå til København inden kl. 9 på hverdage og komme hjem samme dag. Det gør det muligt at bosætte sig med hjemmearbejdsplads nogle dage om ugen og samtidig have en rimelig transporttid. De mange kvaliteter på øerne og det tætte sammenhold medfører, at flere bliver boende længere i eget hjem. Der er dynamik og udvikling i foreningslivet samt i forbindelse med udvikling af infrastruktur og turisme. Den igangværende opgradering er meget omfattende, og har et momentum, som skal holdes i gang med flere nye tiltag. Projekter her og nu omfatter følgende: Legeplads/aktivitetsområde Ny elforsyning Fibernet Cykelrute Shelters Renovering af vandværket og vandforsyningen Renovering af havnen (efter Bodil) Nyt rensningsanlæg Forhøjelse af vejbaner i havneområdet Solceller på købmandsbygningens tag Trafikpotentialet fra Lolland forventes som følge af bygningen og driften af Femern Bælt forbindelsen være kraftigt opadgående over de næste 20 år. Hertil kommer virkningen af at danskerne endelig er ved at ryste de negative virkninger fra finanskrisen af sig. Jo flere som besøger Askø/Lilleø og ser hvad vi kan byde på, jo flere vil komme igen og måske en dag købe et fritidshus eller bosætte sig på øerne. Der er gode muligheder for bosætning. Der er ledige byggegrunde til såvel helårs- og fritidshusbyggeri, ligesom det er muligt, med dispensation, at helårsbosætte sig i sommerhusområdet.

5 5 Bosætning og erhverv Askø/Lilleøs fremtid som aktive øer er afhængig af tilflytning, primært af en karaktér som kan styrke øernes trivsel herunder foreninger, fritidsliv og ø-brugernes generelle trivsel. Askø/Lilleø er to øer i udvikling, når det handler om beboelse, erhverv, turisme og som rekreative områder. 1. For at stimulere til øget bosætning på Askø, opfordres Lolland Kommunes kommunalbestyrelse til at dispensere fra planloven, så interesserede kan erhverve et sommerhus på Askø med henblik på helårsbeboelse. 2. Der oprettes en liste på hjemmesiden og hos købmanden over de ejendomme, der er til salg. 3. For at fremme de rekreative oplevelser og hermed turismen, opfordres erhvervsdrivende og andre på øerne til at tænke i de baner ved deres planlægning, hvor det samtidig kan kombineres med en sund økonomi. Det kunne være ved græsning, etablering af butik, kreativt værksted, bæredygtighed, overnatningstilbud, oplevelser eller ved anvendelse af nye innovative dyrkningsmetoder. 4. Lolland Kommune opfordres til at omtale øerne og dens færge positivt og betragte øerne som et væsentligt aktiv i kommunen. Ved gentagne varslinger om reduktion af færgedriften, medvirker kommunen til stor usikkerhed og står dermed i vejen for initiativer, som kan bidrage til udvikling, vækst og bosætning på øerne. Askø/Lilleø er to øer i udvikling, når det handler om beboelse, erhverv, turisme og som rekreative områder.

6 6 Turisme og friluftsliv Askø/Lilleø skal være et attraktivt sted at slå sig ned - også bare for nogle dage. Der skal være plads til musikfestivaller, hvor musikglade og feststemte invaderer øerne, der skal være en mulighed for en hyggelig familieweekend, en campingtur, kano/kajak pitstop mv. Der skal skabes attraktive og billige overnatningsmuligheder som supplement til de eksisterende. 1. Det kan gøres ved at oprette et samlingssted. Askø gamle skole kan omdannes til et forsamlingshus, en kro med overnatning, eller lignende, hvor der kan holdes foredrag og faglige arrangementer (AV-udstyret er der jo i et vist omfang), fester med musik, spises god mad, mv. Man kunne lave overnatningspakker med morgenmad fra Købmanden. Det kræver i høj grad de fastboendes engagement og også færgeselskabets velvilje, hvis folk skal hjem igen ud på natten uden overnatning. 2. Lejrskole med overnatning. Ved at anvende de faciliteter der er i forvejen - (Skolen og Havnehuset), udarbejdes et lejrskoletilbud som omfatter overnatning i telt eller shelters. Lejerskoleopholdet skræddersys sammen med Lolland Kommunes skoler, men tilbydes bredt. Det faglige indhold skal være ø-relateret og praktisk f.eks. frugtavl, ø-liv i gamle dage, fugleliv, svampejagt og fauna. 3. Der kan også etableres en campingplads, blot en skrabet model, med vand og strøm, hvor man kunne campere på eget ansvar med vogn eller telt. Hvis det kunne ske på en grund med havudsigt, ville det højne besøgsraten betydeligt. 4. Skole som i gamle dage her tænker jeg at vi kunne tilbyde skolerne på Lolland/Sjælland en dag eller 2 om hvordan det var at gå i skole i gamle dage - både undervisningsformen men også udklædning og bespisning og måske andet, det kræver jo at vi får fat i undervisningsborde/pulte og andet men mon ikke det kan skaffes? Temaerne kunne være den gang din mor og far gik skole altså ca eller dine bedsteforældre ca eller måske dine oldeforældre endnu før. 5. GPS tur rundt på øerne. Der findes allerede mange (ca. 20) GEO-catching-spot på Askø, som der sagtens kunne reklameres mere for, og på den måde tiltrække flere endags- eller weekendturister. Antallet af GEO-catchingspots forøges. Askø/Lilleø skal være et attraktivt sted at slå sig ned - også bare for nogle dage..

7 7 Turisme og friluftsliv 6 Informationsstandere. Askø/Lilleø har en interessant historie, som vi kunne formidle bedre, og dermed gøre øerne interessante, som endags turistmål. Langs gå- og cykelstier opstilles en række små informationsstandere med få udvalgte historiske og faktuelle oplysninger om øerne. Eksempelvis ved: havnen, kirken, Østerhoved, diget ved Kirkevig, dæmningen til Lilleø, Jordmoderhuset, købmanden, mejeriet, Konemadegården, Posthuset, sommerhusområdet, skolen m.v. Som den der står ved skolen, bare mere moderne og med QR koder, som linker til sider under museets hjemmeside, så dem der er interesseret kan få mere information. Standerne kunne kombineres med opgaver rettet mod skolebesøg. 7. Udlejning af Kanoer/både samt at der fremstilles platforme, som man kan anløbe med sin kano og nyde stilheden og ikke mindst sin madpakke disse kunne også være på land men det er sjovere, hvis det er opankrede selvstændige øer. 8 Diverse aktiviteter på havnen, f.eks. krabbefiskeri for de mindste, naturoplysning for børn, udlejning af fiskeudstyr, bådudlejning og minigolf. 9. Naturguide/find din mad i naturen/fiskeferie det kunne være en dag under aftenskolernes regi, som kombineres med at tilberede maden. 10. Fugletårn som kunne opsættes på flere fantastiske placeringer, hvor fugleinteresserede og amatørornitologer kan få en god oplevelse. Under tårnet skal der være mulighed for at sidde ved borde og bænke. 11. Legepladser på 5 til 8 steder, hvor folk og især børnefamilier hvert sted bliver introduceret til en gammel leg, som man kan lege på stedet. Disse legepladser kan med fordel ligge i forbindelse med den nye cykelsti og/eller shelters. 12. Udvidelse af museum eller andet sted, der kan fortælle om de nye fund fra Ertebøllekulturen i samarbejde med fagfolk. Der kan også etableres en campingplads på en grund med havudsigt, blot en skrabet en, hvor man kunne campere på eget ansvar med vogn eller telt. Der skal selvfølgelig trækkes vand og strøm, men det ville også skabe øget besøg til øen.

8 8 Kunst og Kultur De tidligere nævnte fysiske rammer (fred og ro, stilhed, mørke, ren luft osv.) er de perfekte vilkår for kunstnere og andre kreative personer. For at udnytte dette, skal der være nogle attraktive tilbud. 1. Keramikkurser: Weekendkurser/over sommeren kurser i den gamle skole. 2. Kunstweekend/festival, hvor de kreative på Askø viser værker frem til salg 3. Kunstner temadage med maling i naturen 4. Musikarrangementer i Kirken 5. Foredrag i Sognegården 6. Aften/nat-ture med færgen, hvor der bliver serveret et lækkert måltid mad og så måske fortalt om færgen og/eller med livemusik til lidt træskovals. Dette kunne evt. kombineres med en temafilmaften (f.eks. fisketema: først filmen Fisken Wanda, lidt at spise (fisk) og derefter filmen Skønne sild med Cher). Askø/Lilleø danner en perfekt ramme for udøvende kunstnere. Masser af plads og billig husleje og alligevel tæt på København.

9 9 Branding Markedsføring er en forudsætning for, at øerne bliver bedre kendt i Danmark og får skabt en øget interesse. Markedsføring er en bred betegnelse for alle de aktiviteter øerne kan foretage sig for at skabe interesse for en idé, et produkt eller en serviceydelse på et givent marked. Målet er at skabe eller opfylde et behov hos en bestemt målgruppe. 1. Der udarbejdes en slogankonkurrence for Askø/Lilleø. Et godt og velklingende slogan vil medvirke til øernes synlighed og få os placeret på Danmarkskortet i folks erindring. 2. Vi skal fortælle den gode historie om Askø og Lilleø, meget mere end vi gør i dag. Når man siger Askø og Lilleø siger folk straks: Claus Meyer! Det er også okay, men det er jo meget mere end det. Askø/Lilleø er også landbrug, sommerhuse, ildsjæle, kreative idéer der florerer, foreningsliv, osv. Vi skal fortælle pressen om de gode idéer om turismedag, om et børnevenligt sommerhusområde, om en købmand der kører på andelsbeviser og frivillig arbejdskraft, om et samfund der overlever pga. ildsjæle og kreative idéer, osv. Vi skal være ambassadører for vores egen ø. Hvis vi ikke tror på det, gør ingen andre. 3. Den igangværende opgradering af infrastrukturen skal tydeliggøres i medier, på hjemmesider og hos ejendomshandlere, da de spiller en stor rolle for såvel nye tilflyttere som for sommerhusejere og turister. Der er allerede nogle familier, som har fundet vej til Askø netop på grund af de ordnede forhold, som øen nu tegner sig for. 4. Der skal oprettes et kort nyhedsbrev på en A4-side for Askø og Lilleø med igangværende aktiviteter, som et supplement til hjemmesider og medlemsblad. Heri kunne stå, når der var noget interessant (for udefrakommende) nyt fra købmanden, ASG, sejlklub, legeplads, arrangementer, mv. men også når der skete noget, der vedrørte øerne ift. lovgivning, handel og salg, mv. Emner: - Månedens hus (til salg)? - Nye tiltag? - Den positive historie? - Osv. Nyhedsbrevet skal IKKE være til os selv det skal bruges i brandingøjemed til politikere, nyhedsmedier, lokalaviser, andre interessenter, mv. så det skal kun udkomme når vi har noget på hjerte! 5. Markedsføring Vi er for dårlige til at gøre opmærksom på os selv det er ikke fordi vi ikke kan, men muligvis fordi vi ikke tænker over det i det daglige. Vi vil derfor oprette en lille markedsføringsgruppe, som med tiden kan opbygge det fornødne netværk på de medier hvor vi gerne vil repræsenteres for alle de gode ting vi går rundt og laver. Gruppen kan virke som bindeled mellem medier og øboer, så vi får de mange gode historier om øerne ud i medierne. Herudover skal gruppen udarbejde og vedligeholde en markedsføringsplan for øerne. Vi skal fortælle pressen om de gode idéer om turismedag, om et børnevenligt sommerhusområde, om en købmand der kører på andelsbeviser, om et samfund der overlever pga. ildsjæle og kreative idéer, osv. Vi skal være ambassadører for vores egen ø. Hvis vi ikke tror på det, gør ingen andre.

10 10 Infrastruktur En aktiv og attraktiv ø har forbindelse til fastlandet, som muliggør et konstruktivt samspil. Derfor hører færgefarten og visioner sammen, da færgefarten er en forudsætning for visionerne. Dette visions- og idékatalog er dels lavet til Askø/Lilleøs brugere og dels til Lolland Kommune. Lolland Kommune forudsætter, som en del af deres visionsprocesplan, at vi nedsætter en færgegruppe i forlængelse af visionsgruppen, når dennes arbejde er færdigt. Da der imidlertid er kommet meget input til visionsgruppen vedrørende færgedriften, medtager vi disse ideer og tanker nedenfor, af hensyn til de beboere og fritidshusejere som har fremsat dem. Nedenstående vil så danne grundlag for færgegruppens videre arbejde i foråret Det er vigtigt, at Askø har sin egen stabile færge. Der skal arbejdes på at finde løsninger, der tilgodeser Askøboernes / fritidshusejernes langsigtede behov. Her skal tænkes i hvordan man sikrer Askø/Lilleø som aktivt helårssamfund og hvordan det kan gøres attraktivt at bosætte sig og drive erhverv på øerne. 2. CO2 neutral færge. Lolland Kommune bør gå forrest og indsætte - med udgangspunkt i erfaringer fra Ærø, Morsø og Norge Danmarks første elektriske færge (med samme kapacitet som den nuværende). Færgens batterier oplades med grøn strøm fra vindmøller og driften bliver dermed CO2 neutral. Det bør undersøges i hvilket omfang EU vil kunne bidrage til etablering og drift. Også for turismen er det vigtigt, at vi har færgen. Hvis den bliver el-drevet og CO2-neutral, vil det formentlig i sig selv skabe interesse for overfarten. Det er i hvert fald noget, vi vil kunne slå på. Dette vil være med til at sætte Askø/Lilleø (og Lolland Kommune) på Danmarkskortet. 3. Færgens billetpriser nedsættes eller fastfryses i en femårig periode for at skabe tryghed omkring færgedriften. Brugen af færgerne har været uændret over de sidste 5 år. Billetpriserne på Askø-overfarten har nået et niveau, hvor priserne kan være begrænsende for trafikken. Derfor er det sandsynligt, at en nedsættelse af billetpriserne vil give mere trafik, uden at Lolland Kommunes indtjening på billetindtægterne vil blive forringet. 4. Nye billettyper til færgen. For at fremme turismen og gøre det billigere at få håndværkere til øerne, bør der udvikles endagsbilletter, hvor der gives en mærkbar rabat på den normale pris. Endagsbilletterne bør gælde alle billettyper. Der bør også udvikles en gruppebillet, som er rettet mod skoler og andre institutioner, for at bidrage til at gøre Askø attraktiv som udflugtsmål for skoler og institutioner.

Vision for Askø/Lilleø 2025 samt idékatalog

Vision for Askø/Lilleø 2025 samt idékatalog Vision for Askø/Lilleø 2025 samt idékatalog 2. udgave januar 2015 Vi udvikler visionen i samarbejde med Lolland Kommune, og skaber i fællesskab trygge rammer for en positiv udvikling på Askø/Lilleø Visionsgruppen

Læs mere

Forslag modtaget af visionsgruppen Der er i alt indkommet forslag fra 9 forslagsstillere.

Forslag modtaget af visionsgruppen Der er i alt indkommet forslag fra 9 forslagsstillere. Forslag modtaget af visionsgruppen Der er i alt indkommet forslag fra 9 forslagsstillere. 1. Hej Jeg sender her tre forslag til jeres arbejdsgruppe om udvikling af Askø. Det er lidt flot af mig, da jeg

Læs mere

Ø-politik i Lolland Kommune

Ø-politik i Lolland Kommune Forside: Forslag til: Ø-politik i Lolland Kommune Askø/Lilleø, Fejø/Skalø og Femø i udvikling Lolland Kommune 2015 Hele dokumentet tænkes opsat i henhold til Lolland Kommunes grafiske profil. Side 2. Øerne

Læs mere

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole!

HORNE VISION 2020. 200 elever i Horne skole! Horne Vision 2020 HORNE VISION 2020 200 elever i Horne skole! 2020 Fremtidens Horne Hornes fremtid som aktiv landsby er afhængig af tilflytning primært af en karaktér som kan styrke byens trivsel herunder

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping

Sælvigbugtens Camping Samsø. Hytter, værelser og camping Sælvigbugtens Camping Samsø Hytter, værelser og camping Camping på Samsø for enhver smag og alder Charmen ved Samsø er ikke til at tage fejl af. Her er et rigt kulturliv med musik og kunst for børn og

Læs mere

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017

Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 Boligpolitik Ballerup Kommune 2017 INDLEDNING Ballerup Kommune er et dejligt sted at bo omgivet af natur, tæt på storbyen, med mange arbejdspladser og et aktivt foreningsliv. Kommunalbestyrelsen har store

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd

Lokalområde Holme-Olstrup / Toksværd Lokalråd og Toksværd Lokalområde / Toksværd Vi ønsker et stærkt lokalsamfund bygget på sammenhold, omsorg og gensidig respekt! Vi vil være synlige Lokalråd og Toksværd Forord: Hvad og hvorfor har vi sat

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune

Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune NORDDJURS KOMMUNE Det gode liv på landet i Norddjurs Kommune Landdistriktspolitik 2013 2016 1. Indhold 2. Indledning...2 3. Fakta om Norddjurs Kommune...3 4. Mål og udviklingstemaer...4 4.1. Dialog, samarbejde

Læs mere

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE

KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE KULTUR OG FRITIDSPOLITIK I SAMSØ KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE Værdier 2 Overordnede Kulturpolitiske formål 3 FORMÅL FOR OMRÅDERNE 5 BIBLIOTEK 5 MUSEUMSOMRÅDET 5 MUSIK 6 TEATER 6 FILM OG BIOGRAF 7 LOKALRADIO

Læs mere

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012

Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 Smag og Oplev Middelfart 19. marts 2012 LAG Middelfart og projektet Hvem er LAG Middelfart? Forening under Landdistriktsprogrammet 2007-2013 Landdistriktsprogrammets overordnede formål er at skabe attraktive

Læs mere

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling Slagelse Kommune 2009 Ø-politik i Slagelse - Agersø og Omø i udvikling Øerne i Slagelse Kommune Øerne Agersø og Omø ligger i Storebælt. De er en del af Slagelse Kommune. Begge øer rummer små lokalsamfund

Læs mere

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17

BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 BO - LEVE - ARBEJDE EN BOSÆTNINGSSTRATEGI FOR NÆSTVED KOMMUNE 2014-17 Sådan gør vi I Næstved Kommune har vi en vision med fokus på bosætning der hedder Mærk Næstved Godt liv for familien 2014-17. Visionen

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

BO-VESTs Frivillighedspolitik

BO-VESTs Frivillighedspolitik BO-VESTs Frivillighedspolitik Indhold BO-VESTs frivillighedspolitik................................................................... 3 Formålet med det frivillige arbejde i BO-VEST.............................................

Læs mere

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling

Slagelse Kommune. Ø-politik i Slagelse. - Agersø og Omø i udvikling Slagelse Kommune 2009 Ø-politik i Slagelse - Agersø og Omø i udvikling Øerne i Slagelse Kommune Øerne Agersø og Omø ligger i Storebælt. De er en del af Slagelse Kommune. Begge øer rummer små lokalsamfund

Læs mere

Visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø

Visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø Visions- og handlingsplan for Hjortø, Skarø og Drejø Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Vision...4 Målsætninger...5 Livet på øerne i dag...6 Transport og besejling...7 Erhverv...10 Turisme... 13 Bosætning...16

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune

Puls, sjæl og samarbejde. Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune Puls Sjæl Samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted

Læs mere

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition

kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition kompas & logbog Guldborgsunds galathea-ekspedition Vi ønsker mangfoldighed og sammenhæng nær & DYNAMISK Derfor vil vi styrke og udbygge kommunen, så hvert område bruger sin egenart og sine specielle kvaliteter

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision

Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1. Haderslev Kommune. Forslag til overordnet vision Cubion A/S Ny Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 d. 20. september 2006 Side 1 Haderslev Kommune Forslag til overordnet vision 2007-2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at

Læs mere

Mandø er i dag meget afhængige af turismen i sommermånederne. Turismen er tilsvarende afhængig af, at der er en fast bosætning på øen året rundt.

Mandø er i dag meget afhængige af turismen i sommermånederne. Turismen er tilsvarende afhængig af, at der er en fast bosætning på øen året rundt. Postadresse Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 21. januar 2015 Journal nr. Journal nr. Notat Sagsbehandler Peter Raben Nebeling Telefon direkte 76 16 1324 E-mail pne@esbjergkommune.dk Oplæg, Smart Island

Læs mere

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker

Haderslev Kommune På vej mod 2017. De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune På vej mod 2017 De beslutninger, vi tager nu, er med til at forme vores fremtid Citat: Peter Drucker Haderslev Kommune 25.01.2007 På vej mod 2017 Haderslev Kommune 25.01.2007 Side 2

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Bosætning - Handleplan

Bosætning - Handleplan Bosætning - Handleplan Arbejdsopgaverne er opdelt i flg. grupper: Økonomi er opdelt i flg.: Status er opdelt i flg.: 0. arbejdsopgaver på bosætningsområdet 1. Indsatsområder på tværs af målgrupperne 2.

Læs mere

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser

UDKAST. Strategi for øget adgang til naturoplevelser UDKAST Strategi for øget adgang til naturoplevelser Baggrund for strategien Adgang til natur og til gode naturoplevelser, har en stor værdi for både bosætning, sundhed, læringsmiljøer og friluftsliv. Det

Læs mere

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand

Handlingsplan. Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Handlingsplan Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Projekt Vækstgrupper for landdistriktsudvikling Borgerforeningen Sdr. Nissum-Fjand Indledning Denne handlingsplan er kommet i stand på 2 møder med Borgerforeningens

Læs mere

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI

SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI SAMSØ KOMMUNE ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGI 2014 2020 FORORD 3 VISION FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014-2020 4 MÅL FOR ERHVERVS- OG BOSÆTNINGSSTRATEGIEN 2014 2020 4 PULS ÅRET RUNDT UDFORDRINGER

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Project Zero ( Zero Master Plan)

Project Zero ( Zero Master Plan) Project Zero ( Zero Master Plan) 25/11 2009 Alsion. Kl.13.00 Allerførst vil jeg sige tak til Project Zero, for invitation til at komme her i dag for fortælle om Østerholm Landsbylaug og vores alternativ

Læs mere

MED PÅ EN LYTTER. En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017.

MED PÅ EN LYTTER. En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017. MED PÅ EN LYTTER En undersøgelse af KulturCosmos, maj 2017. Formål Undersøgelsen har til formål at styrke KulturCosmos både internt og eksternt. Det er ønsket at invitere foreningens medlemmer og kulturhusets

Læs mere

LAG Midt-Nordvestsjælland

LAG Midt-Nordvestsjælland LAG Midt-Nordvestsjælland Tilskud til udvikling af liv og erhverv i landdistrikterne Lokale aktionsgrupper (LAG er) er lokalt forankrede foreninger, som skaber udvikling og innovation i lokalsamfundene

Læs mere

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST

POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING UDKAST POLITIK POLITIK FOR KULTUR, FRITID OG LOKAL UDVIKLING indledning I Thisted Kommune udarbejdes styringsdokumenter ud fra dette begrebshierarki Hvad er en politik? Kommunalbestyrelsen fastsætter, fordeler

Læs mere

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018

FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 FREMTIDSPLAN FOR SNAPTUN 2018 2 Snaptuns fremtid 3 Vision for Snaptun Vi vil udvikle vores lokalområde under hensyntagen til bevaring af områdets mange kvaliteter. Vi vil bo her - det er et dejligt sted

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

Branding- og markedsføringsstrategi

Branding- og markedsføringsstrategi Branding- og markedsføringsstrategi for Assens Kommune 1. Indledning: Assens Kommunes vision Vilje til vækst realiserer vi gennem tre indsatsområder: Flere vil bo her, Vækst og udvikling og Alle får en

Læs mere

Ringsted hjertet ligger i midten

Ringsted hjertet ligger i midten VISION Ringsted hjertet ligger i midten Ringsted er en attraktiv bosætningskommune. Vi udnytter den centrale placering, de mange muligheder og de trygge rammer til at være det foretrukne sted at bo og

Læs mere

Projekt Vitale landsbyer med aktive ældre 2013

Projekt Vitale landsbyer med aktive ældre 2013 Dette er opsamlingen på udviklingsmødet afholdt den 11. april 2013 i Døstrup Forsamlingshus. Mødet er en del af projekt Vitale landsbyer med aktive ældre, der er et spændende projekt, som Nordjyske Forsamlings-

Læs mere

Frivillighedspolitik. Bo42

Frivillighedspolitik. Bo42 Frivillighedspolitik Bo42 Vedtaget på repræsentantskabsmøde afholdt den 4. juni 2013 Forord En af Bo42 s bestyrelses fornemste opgaver er at være med til at skabe og udvikle gode rammer og muligheder for

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

Vision for Rebild Kommune

Vision for Rebild Kommune Erhvervsudvikling Sammenhængskraft Vision Land og By Bosætning Sundhed og Klima Kvalitet i opgaverne Åbenhed Borgerinddragelse Borgerdeltagelse Vision for Rebild Kommune Indledning Det følgende er resultatet

Læs mere

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016

BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 BORGERMØDE KULTUR OG FRITID 17. MAJ 2016 Program 19:00 Intro ved Emrah Tuncer og Svend Due Mikkelsen 19:15 Intro til fortællingerne ved Emrah Tuncer 19:30 Basar 2x20 minutter ved 2 selvvalgte stande +20

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik 2016-2019 Folkeoplysningspolitik 2016-2019 1 Indhold Folkeoplysningspolitik...3 Folkeoplysningsudvalget...3 Indsatsområder 2016-2019...4 Årlige handleplaner...4 Frivillighed og aktivt

Læs mere

Landsbypolitik Kerteminde Landsbyråd

Landsbypolitik Kerteminde Landsbyråd Landsbypolitik 2019-2022 år senest 1/6) Lokalplaner De nuværende lokalplaner og ikke up-to-date og ikke flexible nok. Landbypolitik 2019-2022, Endeligt forslag, version 1 Status Bosætning handler om livskvalitet

Læs mere

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 UDKAST 21. marts 2012 1 1. Introduktion til Kataloget Visions- og idékataloget

Læs mere

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS

FÆLLES MÅL FOR DUS VESTBJERG SKOLE & DUS BØRNE OG LÆRINGSSYN I DUS Vestbjerg arbejder vi ud fra, at hvert enkelt barn er unikt, og at vi bedst behandler børn lige ved at behandle dem forskelligt. Det enkelte barn fødes med sin helt egen personlighed,

Læs mere

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 195 Offentligt Hej Jørgen! Jeg skriver til dig i min egenskab af formand for Grønbjerg-Langelund Lokalråd, og i dette tilfælde, også som den

Læs mere

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035

Visioner for fremtidens Køge Nord. Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035 Visioner for fremtidens Køge Nord Fra erhverv, landsby og boligområde til attraktiv stationsby anno 2035. The triangle of growth Befolkningsudviklingen 2012-2030 (prog. 2011) God infrastruktur ved Køge

Læs mere

Landsbyen & fremtidens landskaber

Landsbyen & fremtidens landskaber Landsbyen & fremtidens landskaber Om samarbejdsdrevne landskabsstrategier Lone S. Kristensen & Jørgen Primdahl, Planlægning & Landskab, IGN Planlovsdage 2019 13/03/2019 2 Oversigt Budskaber Om landsbyen

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen

Forslag til Strategisk udviklingsplan for Fjordklyngen Forslag til Baggrund I det nordvestlige hjørne af Viborg Kommune ligger landsbyerne Ulbjerg, Skringstrup, Sundstrup, Nr. Rind, Låstrup og Skals. Disse seks landsbyer, som igennem nedenstående forløb, er

Læs mere

Vision Greve - hvor livet er grønt

Vision Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt Vision 2020 Greve - hvor livet er grønt er udgivet af: Greve Kommune Greve Byråd Vedtaget af Greve Byråd december 2008 Henvendelse: Kontakt Ledelsessekretariatet

Læs mere

Bystrategi for Augustenborg

Bystrategi for Augustenborg Bystrategi for Indhold Byens identitet... side 3 Baggrunden for bystrategierne... side 3 Inddragelse af s borgere... side 4 Selve bystrategien... side 5 De fire fokusområder Natur og landskab Udfoldelse

Læs mere

en landsby i stærk udvikling

en landsby i stærk udvikling Lyne en landsby i stærk udvikling Ansvarlig: Arbejdsgruppen Lyne December 2009 Foto: Gunnar Schmidt Indhold Indhold 2 Lyne s lokal historie 3 Lokal analyse...3 Befolkningsanalyse..4 Input.4 Hvad viser

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Naturlandet Lolland-Falster Kort projektbeskrivelse

Naturlandet Lolland-Falster Kort projektbeskrivelse Naturlandet Lolland-Falster Kort projektbeskrivelse 1. Projektets mål 2. Projektets delmålsætninger 3. Målgruppen 4. Projektets langsigtede mål 5. Geografiske fokusområder 6. Aktiviteter 7. Organisering

Læs mere

Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil!

Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil! Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil! Vision for Holbæk Kommune Holbæk Kommunes byråd, maj 2010 Holbæk Kommunes vision: Der er noget, vi skal, og der er noget, vi vil Vi skal: - sikre en sund

Læs mere

Fra små-projekter til lokal udvikling med udviklingsplaner som instrument 3. maj KU

Fra små-projekter til lokal udvikling med udviklingsplaner som instrument 3. maj KU Fra små-projekter til lokal udvikling med udviklingsplaner som instrument 3. maj 2013 - KU Småøernes udviklingsplaner mere end et katalog af enkeltprojekter? v/kirsten Malling Olsen Småøernes udviklingsplaner

Læs mere

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle

Lokal Motion. Case rapport Evaluering af Idræt for Alle Lokal Motion Case rapport Evaluering af Idræt for Alle 67 Indhold 1. Introduktion....... 68 2. Projektets aktiviteter......... 68 3. Projektets resultater..... 69 4. Projektets virkning.......... 70 5.

Læs mere

Notat. Naturskolen på Bågø. Forslag 1: Nyt naturcenter som barmarksprojekt. Til: KFU. Fra: Karen Mann

Notat. Naturskolen på Bågø. Forslag 1: Nyt naturcenter som barmarksprojekt. Til: KFU. Fra: Karen Mann Notat Til: KFU Fra: Karen Mann Naturskolen på Bågø På KFU mødet d. 8. august blev der præsenteret fire modeller for den fremtidige naturskole på Bågø. I dette notat redegøres kort for to af modellerne

Læs mere

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE

LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE LANDDISTRIKTSPOLITIK FOR BRØNDERSLEV KOMMUNE Januar 2015 Indledning Regeringens overordnede målsætning er, at det også i fremtiden skal være muligt at bo og virke i alle dele af landet. Dette kræver nytænkning

Læs mere

Erhvervsudvikling på Samsø. Handlingsplan

Erhvervsudvikling på Samsø. Handlingsplan Erhvervsudvikling på Samsø Handlingsplan 2007-2008 1. Indledning Erhvervsudviklingsstrategien for Samsø 2007-2013 er godkendt af Samsø Kommunalbestyrelse den 23. januar 2007 og af Samsø Vækstudvalg den

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer

Sindal. Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Side 1 Sindal Publiceret af Cathrine Borg 06 januar 2016 klokken 14:01 Powered by Enalyzer Svar status Ikke svaret Afvist

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Mødenotat fra dialogmøde i Jungshoved Den 08.11.2007

Mødenotat fra dialogmøde i Jungshoved Den 08.11.2007 Dorit Mahler Jensen 09-11-2007 2007-28562. Inden mødet invitation og annoncering i lokalaviser Deltagere 40 engagerede borgere deltog i mødet med dialogudvalget: Bent Maigaard Mette Høgh Christiansen Birthe

Læs mere

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til

Margrethe Hjemmet er et plejehjem under. Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige. og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til 1 Margrethe Hjemmet Margrethe Hjemmet er et plejehjem under Foreningen til fremskaffelse af boliger til enlige og ældre. Margrethe Hjemmet overgik til foreningen den 1. januar 2004 fra Roskilde kommune

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Folkeoplysningspolitik. Politik for Hedensted Kommune

Folkeoplysningspolitik. Politik for Hedensted Kommune Folkeoplysningspolitik Politik for Hedensted Kommune Indholdsfortegnelse VISION og MÅL...3 FRITIDSUDVALGET - Organisering og opgaver...4 Rammer...5 Samspil og udvikling...5 Partnerskaber...5 Brugerinddragelse...5

Læs mere

Besøgsrapport 2010. Indhold

Besøgsrapport 2010. Indhold Besøgsrapport 2010 Indhold 1. Indledning. 2. Hvem besøger Fur & hvorfor? 3. Fakta om Ja-gruppen 4. Fakta om Nej-gruppen 5. Hvorfor vælges Fur fra el. til? 6. Status & afrunding. 1. Indledning Projektgruppen

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune

Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Folkeoplysningspolitik i Favrskov Kommune Målsætning for folkeoplysningspolitikken Favrskov Kommunes målsætning for folkeoplysningspolitikken er, at foreninger udbyder et varieret og mangfoldigt fritidstilbud

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

So - London Reklame. Af Jacob, Morten & Nicolaj.

So - London Reklame. Af Jacob, Morten & Nicolaj. So - London Reklame Af Jacob, Morten & Nicolaj. Indhold: 1. Storyboard 2. Branding af storby 3. Kravspecifikation 4. Målgruppeanalyse 5. Filmteknik 6. Overvejelser omkring vinkling og områder 7. Refleksioner

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S

Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde. Anna Porse Nielsen, Manto A/S Hvordan sælger man naturoplevelser? Turismens værdikæde Anna Porse Nielsen, Manto A/S Indhold Kort om Manto & jeg & oplevelsesøkonomi Udfordringerne Den turismemæssige værdikæde Formål, baggrund og eksempler

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur- og Fritidspolitik Nordfyns Kommune Revideret den 15. august 2014 Dokument nr. 480-2014-852344 Sags nr. 480-2013-36230 Indhold FORORD... 2 INDLEDNING... 3 VISIONEN... 4 VÆRDIER... 5 NORDFYNS KOMMUNE

Læs mere

Landdistriktspolitik Randers Kommune

Landdistriktspolitik Randers Kommune Landdistriktspolitik Randers Kommune 2016-2018 Forord Vi ønsker at skabe mere dynamik, vækst og udvikling i vores landdistrikter i Randers Kommune. Her ligger mere end 80 landsbyer hver med sin særlige

Læs mere

1. Bosætning. 2 stevns kommune

1. Bosætning. 2 stevns kommune Vision Stevns Kommune vil være kendt som et stærkt lokalsamfund i Øresundsregionen - i storslået natur, en alsidig kultur og med god plads til både at bo og leve i. 1 stevns kommune 1. Bosætning Stevns

Læs mere

Strategi for Karby Sogn. Juni 2012

Strategi for Karby Sogn. Juni 2012 Strategi for Karby Sogn Juni 2012 Vision En velfungerende landsby i et bæredygtigt grønt (landbrugs)miljø, der tiltrækker turister p.g.a. de store naturværdier. En velfungerende landsby(1) Bevare vores

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

Mattip tema om Livø. Du skal lære om: Fakta om Livø. Størrelsesforhold. Hastighedsberegninger. Prisberegninger. Arealberegninger

Mattip tema om Livø. Du skal lære om: Fakta om Livø. Størrelsesforhold. Hastighedsberegninger. Prisberegninger. Arealberegninger Mattip tema om Livø Du skal lære om: Fakta om Livø Kan ikke Kan næsten Kan Størrelsesforhold Hastighedsberegninger Prisberegninger Arealberegninger 2018 mattip.dk 1 Livø Livø er en lille ø, der ligger

Læs mere

Masterplan Vemmingbund

Masterplan Vemmingbund Masterplan Vemmingbund Udarbejdet: Forår 2018 Udarbejdet af: Bestyrelsen for Vemmingbund Sommerhusejerforening & Landsbylaug Indhold 1. Indledning 2. Analyse - Borgerinvolvering 3. Vision for Vemmingbund

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Vi holder, hvad vi lover Regions- og kommunalvalg 2017 Indholdsfortegnelse 1. Erhvervslivet... 3 Arbejdspladser... 3 Vi skal styrke iværksætteri... 3 2. Kultur &

Læs mere

Læsø Kommune Lillian Kristensen.

Læsø Kommune Lillian Kristensen. Læsø Kommune Lillian Kristensen lik@laesoe.dk Hvad er Kommunens DNA? Wikipedia - DNA opbevarer biologisk information. DNArygraden er resistent over for spaltning. Hvis man vil bygge sin fremtid, skal men

Læs mere

Kommunens indsats? Din indsats?

Kommunens indsats? Din indsats? FÆLLESSKAB / SAMMENHOLD / SAMLINGSSTEDER Tilskud til forsamlingssteder/ landsbypuljer/ LAG landsbypuljen +forsamlingshuspuljen forsamlingshuspuljen Skab rammer opbakning på nye ideer fra foreninger Bevarelse

Læs mere