Forretningsudvalgets tiltag, og områder der har været i focus Status for 2. halvår Det generelle samarbejde med

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forretningsudvalgets tiltag, og områder der har været i focus Status for 2. halvår 2014 --------------------- Det generelle samarbejde med"

Transkript

1 1 Forretningsudvalgets tiltag, og områder der har været i focus Status for 2. halvår Det generelle samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern kommune er en kommune med stor udstrækning og dermed også med mange udfordringer, men dette til trods har man fulgt tidens trend og rationaliseret, nedlagt lokale centre og centraliseret forvaltningsområder og funktioner, fx er vejservice centraliseret i én stor enhed. Kontakten med borgerne/grundejerne foregår efterhånden helt og holdent digitalt, og det er ikke i alle tilfælde en let tilgang til en god dialog mellem borger og forvaltning. Politisk er holdningen stadig, at vi laver ikke opsøgende arbejde, hvilket vist er gældende praksis i de fleste kommuner, men når vi samtidig oplever, at lokale håndværkere eller entreprenører ikke altid er opmærksomme på bestemmelser i lokalplanen eller den gældende lovgivning, så må vi opfordre de enkelte foreninger til at holde øje med byggesager i eget område. Det kunne se ud som om tendensen til at tage lidt let på kravene i alt fald ikke er mindre i et stort sommerhusområde som Holmsland Klit. Byggetilladelser fremgår af den ugentlige orientering, vi rundsender. Bed eventuelt byggesagsafdelingen om kopi af tegninger og tilladelser. Vi oplever i øjeblikket en urimelig lang sagsbehandlingstid, hvis der rejses et spørgsmål til den kommunale forvaltning. Hvis der er den mindste tvivl, træffer man ikke en afgørelse eller udtaler sig, men sender sagen videre til behandling i det politiske system, hvilket selvsagt besværliggør tingene. Forretningsudvalget har fx rejst spørgsmål til kommunen vedrørende kystsikring og placering af havvindmøller, og i begge tilfælde henviser man til, at det drejer sig om statsopgaver, at disse sager ikke ligger i det kommunale regi, og at man derfor ikke har kommentarer til den aktuelle sag. Ideelt kunne vi ønske, at Sammenslutningen og Ringkøbing-Skjern Kommune kunne gøre fælles sag i et forsøg på at påvirke politikerne på Christiansborg vedrørende disse problemfelter, men da vore indfaldsvinkler er mildt sagt forskellige, er dette nok ikke en farbar vej. RAHnet Det lokale elselskab, RAHnet, er et forbrugerejet selskab, hvor vi alle er anpartshavere, og Forretningsudvalget finder derfor, det var rimeligt, om sommerhusfolket på lige fod med lokale aftagere løbende kunne være orienteret om planlagte aktiviteter, visioner og fremtidsplaner og om oplæg til generalforsamlingen m.m.

2 2 Vi har haft et møde med bestyrelsen for RAHnet for at få en dialog i gang og for at få udvidet samarbejdet med mulighed for at få styrket vores indflydelse. Eksempelvis har vi påpeget, at det skal være muligt for alle anpartshavere at afgive stemme ved fuldmagt på generalforsamlingen, hvis man ikke har mulighed for at deltage, hvilket ofte vil være tilfældet for sommerhusejere med bopæl helt andre steder i landet. Vi ønsker mulighed for at kunne medbringe mere end 1 fuldmagt pr. deltager til en generalforsamling. Vi har samtidig udtrykt forståelse for, at der kan være tale om en form for begrænsning, da det jo ikke er meningen, at en siddende bestyrelse skal kunne kuppes - men de nuværende regler synes vi ikke er tilfredsstillende. Vi har ligeledes påpeget, at det ikke er tilstrækkeligt med indkaldelser til generalforsamlingen i den lokale presse, og her er det vores opfattelse, at den digitale verden, vi lever i, giver mulighed for hurtig og effektiv orientering til alle anpartshavere uden de store arbejdsmæssige eller økonomiske omkostninger. Vi har endvidere fremsat ønske om, at der i forbindelse med indkaldelse til generalforsamlingen følger en orientering om, hvem der er på valg i bestyrelsen, gerne også med en kort præsentation af de enkelte bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsesformanden erklærede efter et møde i en positiv stemning, at vore ønsker havde givet anledning til eftertanke. Vi vil nu afvente og se, om man af eget initiativ tager skridt til at ændre tingenes tilstand. I modsat fald må Forretningsudvalget tage skridt til selv at stille forslag på den kommende generalforsamling. Havvindmøllepark Syd Området ud for Holmslands Klit, Havvindmøllepark Syd, er ét af 6 kystnære havvindmølleområder, der er omfattet af det politiske forlig om opførelse af 450 Mw kystnære havvindmøller, der blev indgået den 22. marts 2012, og som nu undersøges nærmere gennem en såkaldt VVM procedure (Vurdering af Virkning på Miljøet). Forretningsudvalget ser med bekymring på planerne for den kystnære placering, der på afgørende vis vil have indvirkning på det vigtigste aktiv for vores område, nemlig det uberørte kystområde med det frie udsyn over havet. Vi frygter, at en kystnær placering af de store vindmøller vil gøre vores område mindre attraktivt for de mange, der søger det uforstyrrede kystlandskab. Forretningsudvalget arbejder for at få møllerne rykket længere ud på havet, - det er ikke nødvendigvis alle 6 områder, der udpeges til placering af møller, og det er således endnu ikke afgjort, om vores område bliver udpeget. Hidtil er havvindmølleparker blevet etableret langt fra kysten, det gælder bl.a. møllerne på Horns Rev. Den nyligt besluttede 3. etape placeres således mindst 18 km ude fra kysten. Vi har argumenteret for, og vil fortsat gøre det, at eventuelle havvindmøller placeres længere ude på havet, så kystområdet og det frie udsyn ikke ødelægges voldsomt af nærstående kæmpevindmøller.

3 3 Begrundelsen for at placere havvindmøller kystnært er en forventet besparelse på etableringsomkostningerne, en besparelse som efter vores opfattelse er ganske minimal, og som slet ikke står mål med de påvirkninger, den kystnære placering vil have. Fra forligspartiernes og de involverede ministeriers side er der lagt stor vægt på, at der er lokal opbakning til den kystnære placering af vindmølleparker. Derfor har man forud for beslutningen om at igangsætte planlægningen involveret de berørte kommuner for på den måde at sikre lokal opbakning. I Ringkøbing-Skjern Kommunes høringssvar til Energistyrelsen den 24. august 2012 bakker kommunen fuldt og helt op om planerne for en vindmøllepark kun 4 km fra kysten, men Sammenslutningens synspunkter vedrørende dette fremgår beklageligvis ikke af høringssvaret, og det kan således umiddelbart se ud som om, at der i kommunen er en entydig lokal opbakning om den pågående projektering af Havvindmøllepark Syd, hvad der aldeles ikke er tilfældet. Vi er ikke imod en vindmøllepark, men vi mener, at den skal rykkes meget længere ud end de planlagte 4-8 km, - helst ud i nærheden af 20 km grænsen fra land. Dette er for øvrigt indenfor den oprindelige forligstekst, hvor man taler om en kystnær placering i en afstand på op til 20 km fra land.

4 4 Kommunen har en forventning om en kraftig øget beskæftigelse omkring Hvide Sande Havn, hvis mølleplanerne bliver til noget, men det er vores opfattelse, at man samtidig ser bort fra de negative konsekvenser kystnære havvindmøller kan have for turisterhvervet, der allerede nu er af markant betydning for kommunens beskæftigelse og økonomi. Forretningsudvalget har involveret de enkelte grundejerforeninger i sagen og har fået bred opbakning til, at arbejde aktivt for at påvirke beslutningerne, så møllerne om muligt kan rykkes længere ud og op til 20 km fra kysten. Den 11. december 2014 havde repræsentanter for Forretningsudvalget lejlighed til at mødes med Folketingets Klima- og Energiudvalg, hvor der var lejlighed til at fremføre Sammenslutningens synspunkter og holdninger til planen om kystnære vindmøller ud for vores område. Vi opfordrede kraftigt folketingspolitikerne til at inddrage overordnede nationale natur- og turistpolitiske hensyn i spørgsmålet om placering af kystnære havvindmøller, bl.a. med henvisning til vækstpakken for fremme af kystturismen i Danmark. Myndighederne er altså i øjeblikket i gang med at lave VVM - redegørelsen for havvindmølleparken nord for Hvide Sande, og vores ønske om, at der indgår alternative muligheder for en placering af vindmøllerne op til 20 km fra land er blevet afvist med den begrundelse, at det nu foreliggende område mellem 4 og 8 km fra land er politisk besluttet og ikke kan udvides. Forretningsudvalget vil følge den videre udvikling tæt og forsøge at påvirke potentielle beslutningstagere i retning af en ændring af denne beslutning.

5 5 Baggers Dæmning Med beslutningen om anlæg af en cykel- og gangsti over Baggers Dæmning har kommunen nu forberedt etableringen af en ny cykel/gangsti på de eksisterende adgangsveje til Baggers Dæmning, samt anlæg af en ny sti over dæmningen. Stien på dæmningen etableres som en stenmelssti på 2,50 meters bredde, og adgangsvejene opgraderes med ny belægning af stabilgrus på de eksisterende traceer og med den eksisterende vejbredde. Krydsning af gennembruddene i Baggers Dæmning sker via to hvælvede broer på 100 meters længde, der begge funderes på søjler. Broerne støbes på land og tilsejles på pram, hvorefter de monteres på nedrammede betonpæle. Der foreligger dispensation for etablering af stien og broerne, men etableringen er ikke fundet VVM-pligtig. Se dispensation fra naturbeskyttelsesloven her I forbindelse med projekteringen blev det klart, at der ikke var tilstrækkelig arbejdshøjde under de eksisterende højspændingsledninger, og det er herefter aftalt med RAHnet, at disse jordlægges over en strækning omkring broerne. Kommunen udreder 1 mio. Kr. af denne ekstra omkostning, mens RAHnet, og dermed altså anpartshaverne, betaler 5 mio. Kr. til formålet.

6 6 Arbejdet forventes udført i efteråret 2015, men om det holder stik er måske et spørgsmål, for her i januar udtaler Helene Helstrup fra kommunen, at man måske vil søge at få ledningerne jordlagt i hele dæmningens udstrækning, da man af sikkerhedsmæssige grunde ikke synes, at en sti med højspændingsledninger hele vejen hen over er sagen. Sikkert fornuftigt nok, men det kan være et indspark, der betyder, at projektet igen er udsat eller forsinket. Kystsikring Mellem de fire kystkommuner Thisted, Lemvig, Holstebro og Ringkøbing- Skjern er der i december 2013 indgået en ny fællesaftale med Kystdirektoratet om kystsikring på strækningen fra Lodbjerg til Nymindegab. Aftalen gælder fra 2014 til 2018 og beskriver overordnet, hvordan kystbeskyttelsen i praksis skal udføres, og aftalen medtager herudover en prognose for den forventede udvikling af kysten i de kommende fem år. Selve kystbeskyttelsen udføres primært med sandfodring i større eller mindre mængder på strækningen, og de fire borgmestre udtrykker alle stor tilfredhed med aftalen. Dermed ligger det også klart, at den enkelte kommune ikke anser det for en kommunal opgave at foretage sig yderligere i retning af kystbevaring. Sammenslutningen må imidlertid fastholde, at den kystbevaring, der foregår med de nuværende midler ikke er tilstrækkelig, og at der må tilføres midler, der gør det muligt at imødegå erosion af kysten på udsatte steder helt anderledes effektivt end det er tilfældet i øjeblikket, hvor indsatsen vel bedst kan karakteriseres som resultatet af en ret vilkårlig laden-stå-til politik.

7 Se om aftalen på Kystdirektoratets hjemmeside her. 7

8 8 Men at der så alligevel kan være afvigelser fra de fastlagte dispositioner, viser en aftale den 15. januar 2015 hvor en grundejerforening i Hjørring Kommune har fået tilladelse til lokal sandfodring i et område, hvor sommerhusene begynder at falde i havet Og så er rørforsøgene på kysten åbenbart finito og slut. Poul Jakobsen fra Skagen Innovation Center er ved byretten dømt for ulovlig at have anbragt rørene og dømt til at fjerne dem igen, - hvis altså han kan finde dem Dommen er dog anket til landsretten. Vestkyststruten Vestkyststien har efterhånden undergået en navneændring til Vestkystruten, idet den ses som en del af den samlede Nordsørute. Ruten er i vores område efterhånden pænt renoveret, skiltningen er fornyet, og der er de fleste steder etableret fodhegn ved tværveje og stier, ligesom der er nedsat pullerter i stedet for de gamle vinkecikaner. Forretningsudvalget vil også fremover holde kommunen op på, at man opfylder sin forpligtelse til at vedligeholde stien, hvad enten det gælder færdselsregulerende udstyr og skiltning, belægning eller beskæring af bevoksningen. Lidt overraskende gav kommunen i eftersommeren i øvrigt tilladelse til mountainbike trafik på den sydlige del fra Hvide Sande til Nymindegab, hvor der skulle afvikles et løb i det militære klitområde. Vi kunne frygte, at dette ville gå hårdt ud over stien, men Forretningsudvalget har efterfølgende dog

9 ikke fået henvendelser med klager over skader på stien i den anledning. 9

10 10 Turisme Institutionen Videnscenter for Kystturisme i Hvide Sande er pr. januar i år afløst af en erhvervsdrivende fond Dansk Kyst- og Naturturisme, med hovedsæde i Nordjylland. De fem regioner er fondens stiftere, og opgaven er samlet at fremme kyst- og naturturismen i hele Danmark. Den første opgave bliver at få etableret et partnerskab mellem kystturismen mod vest og øst sammen med kommuner og erhvervspartnere, og selv om kommunen udtrykker tilfredshed med dette tiltag er spørgsmålet så, om Holmsland Klit i en sådan konstruktion, der dækker hele landet, vil lide under en fælles prioritering, hvor der må forventes at skulle sættes focus på mange områder samtidig. Ringkøbing-Skjern Forsyning Priserne på vand stiger, og af forskellige grunde. Forsyningsselskaberne er dømt skattepligtige, og samtidig er der sket/sker der yderligere forhøjelser af afgifterne. Ringkøbing-Skjern Forsyning vil for at tilgodese erhvervslivet give rabat til storkunder, og da forsyningen desuden har et meget vidt forgrenet og bekosteligt forsyningsnet over et stort område, er dette også medvirkende til vandpriser over gennemsnittet for den almindelige forbruger. For alle grundejere med målerbrønd er der yderligere pålagt en ekstra afgift på 350 kr pr. år. Alt dette gør, at vand ikke er billigt i vores område, - men man må samtidig medgive, at der sikres en meget høj vandkvalitet i hele forsyningsområdet, hvilket også indebærer, at nogle mindre vandværker i området på sigt vil blive lukket. Samtidig er man i gang med at fremtidssikre nye indvindingsområder, der desværre ofte ligger lidt langt fra vestkysten. Det gælder f.eks. det nye Aquatarium, der er nybygget ved hovedvej 15 øst for Ringkøbing. Forsyningen forventer at ombygge alle målere til en model med mulighed for fjernaflæsning. Man er allerede i gang i Ringkøbing og sommerhusområderne står højt på prioriteringslisten. Bestyrelsen for forsyningsselskaberne består af seks medlemmer af byrådet i Ringkøbing, to forbrugerrepræsentanter, hvoraf Sammenslutningen besætter én plads, samt tre medarbejderrepræsentanter Se også Ringkøbing-Skjern Forsynings hjemmeside her. Grundejerforeningen Årgab 76 Grundejerforeningen Årgab 76 har ved udgangen af 2014 valgt at melde sig ud af Sammenslutningen med den begrundelse, at Sammenslutningen havde udviklet sig til kun at focusere på forholdene nord for Hvide Sande, og at man i øvrigt ikke var tilfreds med aktivitetsniveauet.

11 11 Man har tidligere henvendt sig til Sammenslutningen for at få hjælp i vejsager / udstykningssager / redningsveje / kystsikring / vandafgifter m.m., og Forretningsudvalget har været i dialog med foreningen herom og har efter bedste evne rådet og vejledt, men vi har jo samtidig måttet gøre opmærksom på, at vi ikke er en besluttende myndighed. Vi kan ikke træffe afgørelser i sager med det offentlige, men kun udtale os og prøve på at påvirke. Vi har sendt en redegørelse om Sammenslutningens muligheder til formanden, men disse informationer er tilsyneladende ikke blevet videregivet på generalforsamlingen. Vi har endvidere bedt formanden om et møde med ham og bestyrelsen for en snak tværs over bordet, men uden held. Foreningen reklamerer dog stadig for de informationsfoldere vedrørende natur / bebyggelse / hunde m.m. som Sammenslutningen i samarbejde med kommunen har fået udarbejdet, ligesom der stadig figurerer et link til Sammenslutningen på foreningens hjemmeside. Forretningsudvalget beklager foreningens afgørelse og kan ikke genkende de konklusioner og præmisser, som man har lagt til grund for beslutningen om at melde sig ud af Sammenslutningen. Diverse aktiviteter Formanden har undervejs haft henvendelser om hjælp og rådgivning fra foreninger uden for Sammenslutningen og fra tidligere medlemmer. I sådanne situationer har han ikke afvist henvendelserne, men har samtidig opfordret til at tilslutte sig Sammenslutningen. Også i forbindelse med henvendelser fra nystartede vejlaug, der mangler hjælp og vejledning i forbindelse med opstarten, er der opfordret til dannelse af grundejerforeninger og samtidig indmeldelse i Sammenslutningen. Formanden har endvidere løbende været i dialog med Søndervig Beboerforening og Vedersø Grundejerforening med det formål at udvide samarbejdet, og denne kontakt fortsætter. På et møde med Midt og Vestjyllands politi i foråret 2014 blev der informeret om mulighed for at installere lokal tv-overvågning i et område, da man havde erfaringer med, at dette havde en vis præventiv effekt. Det blev oplyst, at en forudsætning for at etablere noget sådant var, at det skulle fremgå af foreningens vedtægter. En enkelt forening har allerede muligheden indeholdt i de gældende vedtægter og har derefter med opbakning i en beslutning på generalforsamlingen søgt om tilladelse, men tilladelsen blev ikke givet, da der blev krævet tilsagn fra samtlige grundejere. - En beslutning på en godkendt generalforsamling, samt en yderligere forespørgsel til alle grundejere via e- mail, mente man altså ikke var tilstrækkeligt. Som eksempel på en henvendelse i en byggesag kan vi henvise til en byggemodning i Haurvig, hvor man for at byggemodne fjerner al bevoksning og planerer og hæver terrænet til gene for nabogrundene og med risiko for manglende afvanding af disse. Et godt eksempel på et ret voldsomt angreb på naturen, og i den aktuelle sag var den lokale grundejerforening da heller ikke forudgående orienteret eller var tilsendt sagen til høring..

12 12 Vi viderebringer her årets nytårshilsen fra Ringkøbing-Skjern Kommune og borgmester Iver Enevoldsen Jul i naturens rige Julen er tiden til at huske tilbage og kigge frem. Og der er nok at gribe fat i har uden tvivl været et af de travleste år i Ringkøbing-Skjern Kommunes historie. Højdepunkterne er så mange, at de kan være svære at vælge imellem. En af årets bedste dage var uden tvivl da Regentparret besøgte os. Lige fra Kongeskibet Dannebrog lagde til i Hvide Sande Havn, var besøget en folkefest, hvor vi fik mulighed for at vise vores område frem fra sin bedste side. Det er nu et år siden, at et nyt byråd trådte til. Og jeg kan roligt konstatere, at det har været et år med både modige og krævende beslutninger. Som noget af det første vedtog Byrådet en helt ny vision for området, som vi kalder Naturens Rige. Jeg er stolt af, at det er et samlet byråd, som står bag vores nye vision. Der er også vedtaget et budget med besparelser på 75,7 mio. kroner i 2015, stigende til 151,5 mio. kroner i årene frem mod En anden del af årets budgetøvelse var at skabe plads til et stærkt fokus på vækst og udvikling. Det er lykkedes. Et flertal i byrådet har afsat 40 mio.

13 13 kroner årligt til målrettede investeringer. Et af de første store projekter bliver at sikre hele kommunen mulighed for højhastighedsinternet. Den nye vækstpulje bygger videre på de mange gode tiltag, der allerede er i gang. Opførslen af innovationscentret Innovest er godt i gang. I den nye bydel midt i naturen, Ringkøbing K, er udviklingsplanen godkendt, og det forventes, at de første huse står færdige i Hertil kommer visionære projekter som de mange turismeprojekter, og Energi2020, hvor vi netop er nået halvvejs med målsætningen om at være 100 procent selvforsynende med vedvarende energi. Jeg vil benytte lejligheden til at sige alle tak for et rigtigt godt samarbejde i 2014 og samtidig ønske byrådskolleger, medarbejdere, samarbejdspartnere og deres familier en rigtig glædelig jul og et godt nytår. Forretningsudvalget for Sammenslutningen Februar 2015

Velkommen til Klegod Grundejerforenings ordinære generalforsamling.

Velkommen til Klegod Grundejerforenings ordinære generalforsamling. taj/beret14.docx BESTYRELSENS BERETNING VEDR. ÅRET 2014. Velkommen til Klegod Grundejerforenings ordinære generalforsamling. Nye omgivelser for første gang siden etablering i 1993. Hermed efterfølgende

Læs mere

Hvem er vi og hvorfor har vi ønsket at møde Klima- og Energiudvalget

Hvem er vi og hvorfor har vi ønsket at møde Klima- og Energiudvalget Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 KEB Alm.del Bilag 95 Offentligt Hvem er vi og hvorfor har vi ønsket at møde Klima- og Energiudvalget Vi repræsenterer ca. 3000 sommerhusejere på Holmslands Klit

Læs mere

Hvem er vi? STOP Vesterhav Syd er foreningen mod vindmøller ved Vesterhav Syd

Hvem er vi? STOP Vesterhav Syd er foreningen mod vindmøller ved Vesterhav Syd Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 173 Offentligt Hvem er vi? er foreningen mod vindmøller ved Vesterhav Syd Vi er imod, at man har til hensigt at ødelægge de største naturmæssige

Læs mere

ÅRSMØDE (40 års jubilæum) AFHOLDES. LØRDAG D. 29. AUGUST 2015 kl på Aquatarium det nye vandværk. (Hovedvej 15 overfor Kartoffelvej)

ÅRSMØDE (40 års jubilæum) AFHOLDES. LØRDAG D. 29. AUGUST 2015 kl på Aquatarium det nye vandværk. (Hovedvej 15 overfor Kartoffelvej) ÅRSMØDE (40 års jubilæum) AFHOLDES LØRDAG D. 29. AUGUST 2015 kl. 9.30 på Aquatarium det nye vandværk. (Hovedvej 15 overfor Kartoffelvej) Dagens program: 09.00-09.30 Kaffe og rundstykker 09.30- Årsmøde

Læs mere

Foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 11. februar 2016

Foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 11. februar 2016 14. februar 2016 KLM-febr-2016.docx Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget Christiansborg 1240 København K Foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget den 11. februar 2016 STOP Vesterhav Syd vil

Læs mere

Notat fra Samarbejdsudvalgsmøde, den. 31. august 2013

Notat fra Samarbejdsudvalgsmøde, den. 31. august 2013 Sammenslutningen af sommerhusgrundejerforeninger på Holmsland Klit Notat fra Samarbejdsudvalgsmøde, den. 31. august 2013 Møde med Ringkøbing-Skjern Kommune Fra RKSK deltog: Borgmester Iver Enevoldsen Udvalgsformand

Læs mere

Notat med sammenfatning af kommentarer og fotos vedrørende kystens tilstand februar 2015

Notat med sammenfatning af kommentarer og fotos vedrørende kystens tilstand februar 2015 1 Marts 2015 Notat med sammenfatning af kommentarer og fotos vedrørende kystens tilstand februar 2015 Efter stormene i januar rettede formanden en henvendelse til foreningerne og bad dem melde tilbage

Læs mere

Naturstyrelsen Haraldsgade 53, 2100 København Ø, nst@nst.dk

Naturstyrelsen Haraldsgade 53, 2100 København Ø, nst@nst.dk Hinnerup den 25. juni 2015 Dok: ind-juni-2015.docx Naturstyrelsen Haraldsgade 53, 2100 København Ø, nst@nst.dk Ang: VVM FOR Vesterhav Syd Havmøllepark j.nr. NST-131-00169 Indsigelse mod den planlagte placering

Læs mere

ÅRSMØDE AFHOLDES. LØRDAG D. 26. AUGUST 2017 kl på Holmsland Kulturhus i Kloster

ÅRSMØDE AFHOLDES. LØRDAG D. 26. AUGUST 2017 kl på Holmsland Kulturhus i Kloster ÅRSMØDE AFHOLDES LØRDAG D. 26. AUGUST 2017 kl. 9.30 på Holmsland Kulturhus i Kloster Dagens program: 09.00-09.30 Kaffe og rundstykker 09.30 - Årsmøde 11.00-12.30 Indlæg efter Årsmødet: Bekæmpelse af hybenroser

Læs mere

VVM for Vesterhav Syd Havmøllepark j.nr.nst-131-00169

VVM for Vesterhav Syd Havmøllepark j.nr.nst-131-00169 Hinnerup den 10/02 2014 VVM-2014-1.doc Naturstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø VVM for Vesterhav Syd Havmøllepark j.nr.nst-131-00169 Sammenslutningen af Sommerhusgrundejerforeninger på Holmsland

Læs mere

Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune

Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger i Jammerbugt Kommune V / formanden Hans Jørgen Jensen Sletten 3 9270 Klarup Tlf. : 9813 7075 Mail: hhjj@it.dk Energistyrelsen Mail ens@ens.dk Klarup den 22.

Læs mere

April 2014. Status over de væsentligste af forretningsudvalgets tiltag eller de sager, FU har været involveret i siden årsmødet i 2013.

April 2014. Status over de væsentligste af forretningsudvalgets tiltag eller de sager, FU har været involveret i siden årsmødet i 2013. April 2014. Status over de væsentligste af forretningsudvalgets tiltag eller de sager, FU har været involveret i siden årsmødet i 2013. Forretningsudvalget betegnes herefter FU. Kystnære havvindmøller.

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2014 / 2015

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2014 / 2015 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2014 / 2015 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 3 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2014 og 1 i foråret 2015. Til vore møder er suppleanterne inviteret

Læs mere

BERETNING TEGLGÅRDEN 13. APRIL 2013 BRØDREMENIGHEDENS HOTEL

BERETNING TEGLGÅRDEN 13. APRIL 2013 BRØDREMENIGHEDENS HOTEL April 2013 BERETNING TEGLGÅRDEN 13. APRIL 2013 BRØDREMENIGHEDENS HOTEL Det er første gang, at jeg skal aflægge beretning for grundejerforeningen Teglgården og det endda på bestyrelsens vegne. Det vil jeg

Læs mere

Beretning generalforsamling 2013.

Beretning generalforsamling 2013. Beretning generalforsamling 2013. Set med foreningens øjne har det halve år i 2012 været dårligt, vores stiger har været i en dårlig forfatning, da vores stigemand ikke har kunnet holde dem i den stand,

Læs mere

Evalueringsrapport Nørlev Strand

Evalueringsrapport Nørlev Strand Evalueringsrapport Nørlev Strand Trykudligning sammenlignet med sandfodring 1 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf. 98445713 Mob 40401425 web www.shore.dk Mail sic@shore.dk

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Ringkøbing-Skjern Kommunes høringssvar vedr. kystnære havvindmøller i Danmark

Ringkøbing-Skjern Kommunes høringssvar vedr. kystnære havvindmøller i Danmark Til: Energistyrelsen ens@ens.dk Ringkøbing-Skjern Kommune Ved Fjorden 6, 6950 Ringkøbing Kontakt - direkte: ann.elisabeth.gade@rksk.dk Ringkøbing-Skjern Kommunes høringssvar vedr. kystnære havvindmøller

Læs mere

I det forløbne år har vores arbejde i bestyrelsen primært drejet som om følgende ting:

I det forløbne år har vores arbejde i bestyrelsen primært drejet som om følgende ting: Søndervig Beboerforening Beretning for året 2013 Så er vi igen i gang med en festdag her ved starten af påskeugen. Påsken falder sent i år, så der burde være mulighed for dejligt vejr i påsken, selv om

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig.

Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig. Vedtægter for Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken Nr. Lyngvig. Navn, hjemsted, formål 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Sivbjerg og Fyrmarken, og hjemstedet er Ringkøbing- Skjern kommune.

Læs mere

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Stormgade 2-6 1470 København K efkm@efkm.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Stormgade 2-6 1470 København K efkm@efkm. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Stormgade 2-6 1470 København K efkm@efkm.dk 30. november 2015 Kære Lars Chr. Lilleholt, Vi ønsker at gøre

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 2019 i Ejerlaget Sletten

Referat af ordinær generalforsamling 2019 i Ejerlaget Sletten - 1 - Referat af ordinær generalforsamling 2019 i Ejerlaget Sletten Lørdag den 1. juni 2019 kl. 14 i Harboøre Hotel, Stationsvej 5, 7673 Harboøre Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

SAMARBEJDSUDVALGSMØDE AFHOLDES LØRDAG D. 30. AUGUST 2008 KL BEACH BOWL, SØNDERVIG.

SAMARBEJDSUDVALGSMØDE AFHOLDES LØRDAG D. 30. AUGUST 2008 KL BEACH BOWL, SØNDERVIG. SAMARBEJDSUDVALGSMØDE AFHOLDES LØRDAG D. 30. AUGUST 2008 KL. 9.30 PÅ Dagsorden: BEACH BOWL, SØNDERVIG. 09.30-10.45 Udvalgsmøde Dagsorden iflg. vedtægterne 11.00-12.00 Årets debatemne - Klittens udseende

Læs mere

Beretning GF 2014. Sagen er gået helt i stå efter, at vi havde et møde med Teknisk Udvalgs formand Ole Kamp, hvor Jørgen Boe kom med et nyt forslag.

Beretning GF 2014. Sagen er gået helt i stå efter, at vi havde et møde med Teknisk Udvalgs formand Ole Kamp, hvor Jørgen Boe kom med et nyt forslag. Beretning GF 2014. Kære medlemmer så er vi igen samlet til generalforsamling i vores grundejerforening, det lykkede ikke at få et klitsyn sidste år, men vi blev indkaldt til et møde med Svend Wodskou angående

Læs mere

Her bringes en overordnet orientering om mødet den :

Her bringes en overordnet orientering om mødet den : Kære alle 31.08.2017 Vedr. Havvindmøllepark Lillebælt Syd borgermødet den 29.08.2017 Den 25.08.2017 sendte vi en orientering om den planlagte havvindmøllepark mellem Als og Helnæs og borgermødet i Torø

Læs mere

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening

Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Generalforsamling i Ø-Kvarterets Grundejerforening Tirsdag den 24. marts 2015 Bestyrelsens beretning ved formanden. Vi vil fra bestyrelsens side endnu engang byde alle rigtig hjertelig velkommen her til

Læs mere

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne 1. Intro Først en række afstemninger for at lære udstyret at kende. Dernæst en runde ved bordene, hvor I lærer

Læs mere

EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING

EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING Ringkøbing-Skjern Kommunes ejerstrategi for Ringkøbing-Skjern Forsyning Godkendt af Byrådet - juni 2019 Denne ejerstrategi sætter kursen for udviklingen af

Læs mere

Deltagere. Bestyrelsen. Næstformand: John Hedelund Afbud. Best. medlem: Knud Jørgensen Afbud

Deltagere. Bestyrelsen. Næstformand: John Hedelund Afbud. Best. medlem: Knud Jørgensen Afbud Referat fra møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 5. februar 2019, kl. 15.00 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup 1. Kystbeskyttelse 2. Partyhuse 3. Vægtbegrænsning

Læs mere

Energi, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt Havmøllepark Vesterhav Syd, 5. maj 2016, reaktion på åbent brev.

Energi, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt Havmøllepark Vesterhav Syd, 5. maj 2016, reaktion på åbent brev. Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 290 Offentligt side[1] Dato: Søndag den 8. maj 2016 Energi, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt Havmøllepark Vesterhav Syd,

Læs mere

Formandens beretning om Grundejerforeningens virksomhed 2014/2015:

Formandens beretning om Grundejerforeningens virksomhed 2014/2015: Formandens beretning om Grundejerforeningens virksomhed 2014/2015: Velkommen til årets generalforsamling i Næsgårdens Grundejerforening. Så er den første periode som formand gået, og jeg vil gerne udtrykke

Læs mere

Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner 2. Vedligehold af grøfter 3. Vejvedligeholdelse 4. Mountainbike 5. Nyt om solfangere 6.

Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner 2. Vedligehold af grøfter 3. Vejvedligeholdelse 4. Mountainbike 5. Nyt om solfangere 6. fra det årlige møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 16. januar 2013 kl. 15.30 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup Punkter fra bestyrelsen 1. Nye lokalplaner

Læs mere

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning Velkommen til generalforsamling Det går godt i LAG Nord, vi får mange og gode ansøgninger. (PP ansøgninger) I bestyrelsen er det fortsat følgende 5 pejlemærker, der ligger til grund for vores prioriteringer

Læs mere

Fællesarealer, strand & veje.

Fællesarealer, strand & veje. Formandens beretning til generalforsamlingen den 9. juni 2018 Som helt ny bestyrelse, havde vi en række praktiske opgaver vi skulle have afklaret, men efter nogle måneder, så var vi klar til at lave en

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2013 / 2014

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2013 / 2014 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2013 / 2014 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 4 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2013 og 2 i foråret 2014. Til vore møder er suppleanterne inviteret

Læs mere

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt

Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt 2015-5 Justitsministeriets sagsbehandlingstid i sager om meldepligt Ved dom af 1. juni 2012 kendte Højesteret udlændingemyndighedernes afgørelser om opholds- og meldepligt i forhold til en konkret udlænding

Læs mere

VIBORG STIFTSØVRIGHED

VIBORG STIFTSØVRIGHED VIBORG STIFTSØVRIGHED E-post Viborg, den 17. november 2008 Dok nr. 110415 AN/br Struer Kommune Rådhuset Planafdelingen Østergade 11-15 7600 Struer./. Med Kommunens brev af 22. september 2008 (j.nr. 01.02.20-P15-2-08)

Læs mere

Endnu engang velkommen til Klegod Grundejerforenings ordinære generalforsamling.

Endnu engang velkommen til Klegod Grundejerforenings ordinære generalforsamling. taj/beret08.doc BESTYRELSENS BERETNING VEDR. ÅRET 2008. Endnu engang velkommen til Klegod Grundejerforenings ordinære generalforsamling. Jeg vil samtidig byde velkommen til formanden for Teknik og Miljø-udvalget

Læs mere

Lemvig Kommune indklaget til ombudsmanden 17.07.2015

Lemvig Kommune indklaget til ombudsmanden 17.07.2015 Lemvig Kommune indklaget til ombudsmanden 17.07.2015 Hele Harboøreland skal i ét samlet digelag, men inden da har Harboøre Nordre Digelag lavet fem-årige aftaler, og det falder en sommerhusejer for brystet,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdes i Harboøre Centret Lemvigvej 9A, 7673 Harboøre Lørdag den 9. juni 2012 kl. 14.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018.

Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Formandsberetning Fjaltring-Trans beboerforening 2018. Bestyrelsen ser det som en af sine primære opgave, at holde en god kontakt til Lemvig kommunes embedsmænd og politikker. Vi forsøger at være tovholdere

Læs mere

Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012

Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012 Opfølgning SIC Projektet Skodbjerge Juli 2012 Anlægget overgik til permanent drift i januar 2008 og besigtiges her af Trafikudvalget igen d. 28 februar 2009 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej

Læs mere

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Hvorfor skal Ishøj Kommune kystsikres? Klimaforandringer vil sandsynligvis medføre stigende havvandstand og flere kraftige storme.

Læs mere

Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv.

Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv. Skatteankestyrelsens underretninger om sagsbehandlingstid mv. En borger klagede til ombudsmanden over Skatteankestyrelsens sagsbehandlingstid i en konkret sag om værdiansættelse af et motorkøretøj. 9.

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Beretning om veje, den 9. august 2014 for Pedersdal Grundejerforening.

Beretning om veje, den 9. august 2014 for Pedersdal Grundejerforening. Beretning om veje, den 9. august 2014 for Pedersdal Grundejerforening. Vejene 2013/14 1. Vinter Sne og regn i vinteren 2013/2014 var minimal, så selvom snerydningen kun blev til en enkelt gang, vil vi

Læs mere

Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015

Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015 Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Sag nr. 04.18.00-P20-1-15 26-01-2015 Side 1. Referat fra borgermøde om kystsikring og kysterosion 21. januar 2015 Borgmester bød alle velkommen til informationsmøde

Læs mere

Kommunes sagsbehandlingstid i sag om søregulativ

Kommunes sagsbehandlingstid i sag om søregulativ FOB 04.536 Kommunes sagsbehandlingstid i sag om søregulativ mv. En borger klagede over en kommunes sagsbehandlingstid. Borgeren rettede første gang henvendelse til kommunen i 1998, og kommunen afsluttede

Læs mere

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom.

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom. Jes Anker Mikkelsen og Marlene Füchsel Mikkelsen Almevej 6 2900 Hellerup Kystdirektoratet J.nr. 14/00228-40 Ref. Marianne Jakobsen 08-04-2015 Tilladelse til sand- og ralfodring ud for matr.nr. 4s og 4dk

Læs mere

Side 1/6. Kontor/afdeling Vedvarende Energi. Dato 22. februar J nr MALFL. Energistyrelsen. Amaliegade København K

Side 1/6. Kontor/afdeling Vedvarende Energi. Dato 22. februar J nr MALFL. Energistyrelsen. Amaliegade København K Kontor/afdeling Vedvarende Energi Dato 22. februar 2019 J nr. 2019-351 Notat vedr. Energistyrelsens behandling af Sønderborg Forsynings ansøgning, samt om muligheden for at inddrage hensynet til at undgå

Læs mere

KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI

KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI - en strategisk indsats for smukkere kyster Åben Land Konference 9. 10. juni 2011 Vicedirektør Carl-Christian Munk-Nielsen, Kystdirektoratet Fremtidens jernkyst? Hele kysten Nutidens

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Falen af 1973

Vedtægter for Grundejerforeningen Falen af 1973 Vedtægter for Grundejerforeningen Falen af 1973 Som vedtaget den 26. april 2014 1 Navn og hjemsted Stk. 1: Foreningens navn er Grundejerforeningen Falen af 1973 Stk. 2: Foreningen har hjemsted Falen i

Læs mere

I Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg har Rasmus Horn Langhoff stillet ministeren følgende samrådsspørgsmål Z

I Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg har Rasmus Horn Langhoff stillet ministeren følgende samrådsspørgsmål Z Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2018-19 EFK Alm.del Bilag 63 Offentligt Samråd i Folketingets Energi-, Forsynings- og Klimaudvalg d. 9. november 2018 vedr. åben dørprojektet i Jammerland Bugt Kontor

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten

Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten - 1 - Referat af ordinær generalforsamling i Ejerlaget Sletten afholdt i Dagsorden: Harboøre Hotel Stationsvej 5, 7673 Harboøre Lørdag den 5. maj 2018 kl. 14.00 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

deltaget i et lovpligttig hygiejnekursus for dem som drifter vandværket. Vores VVS mand, Lars

deltaget i et lovpligttig hygiejnekursus for dem som drifter vandværket. Vores VVS mand, Lars Vi havde med udgangen af 2014 1266 forbrugere tilsluttet vandværket. Vi udpumper 150.000 m 3 vand. Bestyrelsen har igennem årene prioriteret vedligeholdelse af ledningsnettet kvalitet højt og vi har derfor

Læs mere

Dine henvendelser vedrørende Syddjurs Kommune

Dine henvendelser vedrørende Syddjurs Kommune Peter Stenz Egestad Ahlvej 20 8400 Ebeltoft Dine henvendelser vedrørende Syddjurs Kommune 15. marts 2018 Du har den 2. januar 2015 rettet henvendelse til Statsforvaltningen vedrørende Syddjurs Kommune

Læs mere

Referat af Generalforsamling for Klegod Grundejerforening afholdt 4/4 2015 på Sømandshjemmet i Hvide sande.

Referat af Generalforsamling for Klegod Grundejerforening afholdt 4/4 2015 på Sømandshjemmet i Hvide sande. Referat af Generalforsamling for Klegod Grundejerforening afholdt 4/4 2015 på Sømandshjemmet i Hvide sande. Der var 95 deltagere repræsenterende 63 grundejere. Ad 1. Valg af dirigent Erik Lorentsen, Fladsbjergvej

Læs mere

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav Referat fra ordinær generalforsamling søndag den 11. august 2013 på Restaurant Søstjernen Introduktion Jakob Wandall (JW) bød velkommen til medlemmerne og vores gæst borgmester. Jan Ferdinandsen (JF) og

Læs mere

Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014

Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014 Evalueringsrapport Gl. Skagen August 2014 1 Stranden er nu 50-60 meter bred syd for Gl. Skagen og der dannes nye klitter Som vi ser på side 3 henviser kommunen nu badegæsterne til SIC stranden SIC Skagen

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING LØRDAG DEN 10. JUNI 2006 DAGSORDEN 1. Valg af dirigent og stemmetællere 2. Beretning 3. Fremlæggelse af det reviderede regnskab 4. Fastsættelse af kontingent for året 2007

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Beretning 2008/2009 Blåvand Grundejerforening

Beretning 2008/2009 Blåvand Grundejerforening Beretning 2008/2009 Blåvand Grundejerforening 30.5.09 I det forløbne år er udviklingen ikke forløbet som vi har været vant til igennem snart mange år. Finanskrisen har også sat sit spor her i området.

Læs mere

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé.

- Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. Notat Til Socialudvalget Side 1 af 6 - Redegørelse med svar på supplerende spørgsmål til etablering af uderum/terrasse ved Kirkens Korshær i Nørre Allé. I dette notat redegøres for sagsforløbet, som udspringer

Læs mere

Bestyrelsesansvar i en grundejerforening

Bestyrelsesansvar i en grundejerforening - 1 Bestyrelsesansvar i en grundejerforening Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Bestyrelsens pligter og ansvar i ikke-erhvervsdrivende foreninger har været omtalt flere gange på nærværende

Læs mere

Resumé af informationsmøde d. 30. okt. 2012 om Ringkøbing K.

Resumé af informationsmøde d. 30. okt. 2012 om Ringkøbing K. 20.11.2012 Bilag 3 Resumé af informationsmøde d. 30. okt. 2012 om Ringkøbing K. Sted: Generator, Kastengevej 3, 6950 Ringkøbing Program: Velkomst og præsentation Om Ringkøbing K i Ringkøbing-Skjern kommune

Læs mere

Vindkraft. Fælles mål. Strategi

Vindkraft. Fælles mål. Strategi Udkast til strategi for vindkraft Vindkraft Fælles mål I 2035 er de eksisterende landvindmøller nedtaget og erstattet af ca. 750 moderne møller på over 100 meters højde. Møllerne placeres så vidt muligt

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens støtte til solcelleanlæg. Oktober 2013

Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens støtte til solcelleanlæg. Oktober 2013 Notat til Statsrevisorerne om tilrettelæggelsen af en større undersøgelse af statens støtte til solcelleanlæg Oktober 2013 TILRETTELÆGGELSESNOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Tilrettelæggelsen af en større undersøgelse

Læs mere

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten DMI-brugermøde om varsling af forhøjet vandstand, Karup 6.9.2017 Michael Rasmussen Mig selv uddannet jernbaneingeniør i

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter. Nu skal der ryddes op i Gl. Skagen

SIC Skagen Innovationscenter. Nu skal der ryddes op i Gl. Skagen SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic@shore.dk web: www.shore.dk Frederikshavn Byråd Rådhuset 9900 Frederikshavn Skagen d. 21 maj 2014 Our ref.pj/cp.

Læs mere

Velkommen til årsmødet for sommerhusgrundejerforeningerne i Odsherred

Velkommen til årsmødet for sommerhusgrundejerforeningerne i Odsherred Velkommen til årsmødet for sommerhusgrundejerforeningerne i Odsherred Årsmøde for formændene for sommerhusgrundejerne i Odsherred - Lørdag den 8. august 2015 Program Tidspunkt Aktivitet 10.30 10.40 Velkomst

Læs mere

Deltagere. Bestyrelsen

Deltagere. Bestyrelsen Referat for møde med bestyrelsen for Sammenslutningen af Sommerhusejerforeninger den 6. februar 2018, kl. 15.00 Mødelokale 1 administrationsbygningen i Pandrup 1. Beredksab særlig brand m.v. 2. Ren strand

Læs mere

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Program Præsentation: Merete Hvis Dalnæs Projektleder Merete startede mødet med at byde velkommen, til de fremødte. Mødet omhandlede ideer og udformning af disse.

Læs mere

Juni 2016 Nr. 2 EMNER I DETTE NYHEDSBREV!

Juni 2016 Nr. 2 EMNER I DETTE NYHEDSBREV! NYHEDSBREV Juni 2016 Nr. 2 NÆSTVED ERHVERVSFORENING BESTYRELSEN ØNSKER ALLE EN GOD SOMMERFERIE! MISSION 2016: Arbejde for, at kommunen er endnu mere ambitiøs i deres erhvervsfremmende aktiviteter Arbejde

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2007 / 2008

Grundejerforeningen for Saltum Strand. Beretning 2007 / 2008 Grundejerforeningen for Saltum Strand Beretning 2007 / 2008 Bestyrelsen har i det forløbne år afholdt 4 bestyrelsesmøder 2 i efteråret 2007 samt 2 i foråret 2008. Endvidere har der været afholdt møder

Læs mere

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013. Nyhedsmail nr. 12. 17. dec. 2013. Velkommen til årets sidste nyhedsmail fra Vrist Pumpelag Med årets sidste nyhedsmail får du de seneste nyheder og en rekapitulation over arbejdet i Vrist Pumpelag i 2013.

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Forlængelse af aftale om basisbidrag til drift af Partnerskab for Vestkystturisme

Forlængelse af aftale om basisbidrag til drift af Partnerskab for Vestkystturisme Frederikshavn Kommune Hjørring kommune Jammerbugt kommune Thisted kommune Lemvig kommune Holstebro kommune Ringkøbing-Skjern kommune Varde kommune Esbjerg kommune Fanø kommune Tønder kommune Att. Borgmestre

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen

Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen Høringsnotat vedr. kystsikring ved Gl. Skagen 1. Ejer af Søkongevej 1 Dok.nr. 4796/15 Indkomne bemærkninger Borgeren udtaler, at der ikke er sket væsentlige ændringer af kyststrækningen ved Trip Trap huset

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Oversendelse af klager til Transportministeriet

Oversendelse af klager til Transportministeriet Til Transportministeren Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27F 1220 København H trm@trm.dk lb@trm.dk Teknik og Miljø Team Natur Dahlsvej 3 4220 Tlf. 58 57 36 00 www.slagelse.dk Oversendelse af klager

Læs mere

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst

Grundejerforeningen Thorup Strand Øst Generalforsamling 2011 Sted: Klim Bjerg Dato: 23. april 2011 Efter at formanden havde budt velkommen gik man straks over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Til dirigent blev valgt Jørgen Pedersen, som

Læs mere

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015

Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Vendsyssel J.nr. NST-4129-000-00001 Ref. ckjae 10. juli 2015 Klitsyn i Hjørring Kommune 2015 Mårup Kirke, d. 12. maj kl. 9.00 (Lokalnr. 350024) Repræsentant fra grundejerforeningen Strandgården Repræsentant

Læs mere

Kvarmløse-Tølløse Vandværk A.m.b.a

Kvarmløse-Tølløse Vandværk A.m.b.a B e r e t n i n g 2011 Året 2011 har været et år, hvor vi er begyndt at mærke virkningerne af, at Banedanmark er påbegyndt etablering af dobbeltspor mellem Lejre og Vipperød. Sidst på året har der været

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00

Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Referat fra Generalforsamling i Paaruphave Grundejerforening d.13/4 kl.20.00 Ca. 55 grundejere inkl. bestyrelsen var fremmødt Velkomst v. formanden og præsentation af bestyrelsen v. de enkelte medlemmer

Læs mere

Plan- og Miljøudvalget

Plan- og Miljøudvalget Referat Plan- og Miljøudvalget 24-06-2015 Dato 24. juni 2015 Tid 18:10 Sted ML 0.27 NB. Fraværende Frode Thule Jensen Stedfortræder Medlemmer Anders Brandt Sørensen (A) - Formand Frode Thule Jensen (V)

Læs mere

GRUNDEJERFORENINGEN PRÆSTEMOSEN

GRUNDEJERFORENINGEN PRÆSTEMOSEN BESLUTNINGSREFERAT Ordinær generalforsamling i Grundejerforeningen Præstemosen tirsdag den 19. april 2016 kl. 19.00 på Risbjerggård, Hvidovrevej 241. Dagsordenen var: 1 Valg af dirigent. 2 Valg af stemmetællere.

Læs mere

JERSIE STRANDS GRUNDEJERFORENING Bestyrelsesmøde d kl Biblioteket 1.sal, lokale 23

JERSIE STRANDS GRUNDEJERFORENING Bestyrelsesmøde d kl Biblioteket 1.sal, lokale 23 MØDE 3. Deltagere Bestyrelsen: Erik Buus (EB), Liselotte Frederiksen (LF), Per Hauge (PH), Marianne Høglund (MH), Morten Pontoppidan (MP) DAGSORDEN med REFERAT 20. MEDDELELSER FRA FORMANDEN A. Henvendelser

Læs mere

Høringssvar fra Grundejerforeningen Lodskovvad af 2016 vedrørende etablering af solcelleanlæg i Ålbæk

Høringssvar fra Grundejerforeningen Lodskovvad af 2016 vedrørende etablering af solcelleanlæg i Ålbæk Ålbæk, den 8. Oktober 2018 Høringssvar fra Grundejerforeningen Lodskovvad af 2016 vedrørende etablering af solcelleanlæg i Ålbæk Emne: Ref.: Solcelleanlæg i Ålbæk GEO-2018-00196 På vegne af Grundejerforeningen

Læs mere

Grundejerforeningen Grønningen. Referat fra. Generalforsamling

Grundejerforeningen Grønningen. Referat fra. Generalforsamling Grundejerforeningen Grønningen Referat fra Generalforsamling Tidspunkt : Tirsdag d. 14. Marts 2017, kl. 19.30 i Stensballe hallens klublokale Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning om

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011

Referat af Ordinær Generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011 Referat af Ordinær Generalforsamling i Vejlby Pumpelag af 2011 Dato : Fredag d.19 april 2013, Harboøre Centeret. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Godkendelse

Læs mere

Høringssvar til VVM-redegørelsen om opstilling af 20 havvindmøller i Aarhus-bugten sydvest for Mejlflak

Høringssvar til VVM-redegørelsen om opstilling af 20 havvindmøller i Aarhus-bugten sydvest for Mejlflak Kommuner 1 2 Odder den 21. september 2012 Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Høringssvar til VVM-redegørelsen om opstilling af 20 havvindmøller i Aarhus-bugten sydvest for Mejlflak På byrådsmødet

Læs mere

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner.

Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. Bekendtgørelse om landsplandirektiv for overførsel af kystnære sommerhusområder til byzone i Fanø, Stevns, Vordingborg og Aarhus kommuner. I medfør af 5 b, stk. 6, jf. 3, stk. 1, i lov om planlægning,

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

SIC Skagen Innovationscenter

SIC Skagen Innovationscenter Trafikudvalget L 127 - Bilag 6 Offentligt SIC Skagen Innovationscenter Dr. Alexandrinesvej 75-9990 Skagen - Tlf 98 44 57 13 - Mail: sic-denmark@mail.tele.dk Hr. Transport og Energiminister Flemming Hansen

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Høring vedr. screening af arealer til kystnære havmøller

Høring vedr. screening af arealer til kystnære havmøller Høring vedr. screening af arealer til kystnære havmøller Dato: 24-08-2012 Vindmølleindustrien bakker op om Energistyrelsens arbejde med at identificere egnede områder til potentielle kystnære havmølleparker

Læs mere