Nummer 34- August 2004 SKAK. 4. hovedkreds

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nummer 34- August 2004 SKAK. 4. hovedkreds"

Transkript

1 Nummer 34- August 2004 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Vigtige adresser Side 3 Sæsonstart Side 4 FU-møde Side 5 Ny webmaster Side 6 Holdskak Side 7 Holdskak debat Side 8 Pokal 2004 Side 9 Mestre og andet godt Side 11 Diverse Side 12 Indbydelser

2 Nyt fra Sønderjydsk skak Nummer 34 Side 2 Forretningsudvalget (FU) i 4. hovedkreds. Formand: Hansjørgen Clausen Æblehaven Egernsund E,mail: Kasserer: Frede Andersen Koldingvej 6 Gabøl 6500 Vojens Juniorleder: Søren Krabbenhøft Bakkedraget Brørup Tlf.: mobil Turneringsleder: Kurt Petersen Haderslevvej Ribe Sekretær Herman Petersen Rylevænget Ribe Tlf.: Redaktion Helge Andersen Solvang Kruså Webmaster Karsten Fyhn 4. Hovedkreds hjemmeside: Dette nummer. Den ny sæson går i gang, og det sætter selvfølgelig sit præg på dette blad. Der er bl.a. uddrag af debatten på hjemmesiden omkring holdskakken. Der bliver selvfølgelig også set tilbage på sidste sæson. Der er mange afslutninger, som jeg ikke nåede at få med i sidste blad. Jeg kan desværre ikke afslutte Sønderjysk EMT, da omkampen mellem Kai Bjørnskov og Lars Wilton endnu ikke er spillet.

3 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Sæsonstart. Nu gælder det om at finde brikkerne frem og komme i gang igen. Nogle har spillet skak i sommerpausen, mens andre starter på bar bund med at finde formen. Nogle skal studere en ny åbning inden sæsonstarten, mens andre bare glæder sig til at gense klubkammerater. En ting er vi fælles om, nemlig glæden ved vort spil. Glæden ved spillet er vores fælles inspirationskilde, men hver især har vi nok også noget andet, som inspirerer os, og får os til at finde brikkerne frem til en ny sæson.

4 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side FU-møde Herman S Petersen forkortet af red. Siden sidst vi var samlet: Der var ingen bemærkninger ud over, at hovedkredsens hjemmeside nu fungerer godt. Flensborg har fået ryddet op i medlemslisten og fået udmeldt 15 medlemmer, de er ikke i klubben længere. Webmaster vil efter ønske få tilsendt støttekontonumre, som så skal lægges ud på hjemmesiden. Hansjørgen Clausen skal deltage i DSU hovedbestyrelsesmøde de 29 august. Datoen for Sønderjysk Grandprix er sat til den 25. september 2004 i Vojens. Økonomi: Frede Andersen omdeler et udskrift af regnskabet. Det går godt for 4.HK, klubberne betaler kontingent til tiden. Haderslev skakklub har bedt om støtte til et gågadearrangement. Bestyrelsen har bevilliget 500 kr. Holdturnering: Indbydelsen til kommende sæson er udsendt. Efter ønske fra nogle klubber skal der markeres hvem de enkelte hold består af. Frede Andersen fremsatte ønske om der kan laves samlehold (spillere fra flere klubber på et hold), dette er ikke umiddelbart muligt. Vedrørende oprykninger til mesterrækken er der et tilbagevendende problem: Der er klubber der rykker op til mesterrækken, men kan ikke stille hold til at spille om søndagen. Vi kunne ønske os en tilkendegivelse fra de klubber med sådanne problemer. Ovennævnte procedure er med til at få en mere rationel tilrettelæggelse af den næste turnering. D-rækken er tiltænkt nybegyndere, og der bør kun tilmeldes nybegyndere. Vi har endnu ikke fundet ud af hvordan man definerer en nybegynder. Junior grandprix:invitationer til Sønderjydsk junior grand prix 2004, er sendt til klubberne i 4 HK. Turneringen afvikles lørdag den 25/ fra kl i Vojens, med tilmelding senest 18/ Pokalskak:Vi vil opfordre Tønder skakklub om at arrangere Pokalskakturneringen i den kommende sæson. Juniorhold DM 2004:Vi ønsker at 4. HK stiller et hold til Junior DM i Tjele. Holdet vil blive sat med en skelen til resultater ved Sønderjydsk junior grand prix Eventuelt: Vi har fra Broder Pedersen modtaget besked om Alssund skakklub ikke kan holde Sønderjydsk EMT, så vi skal have fundet en anden klub. Vojens skakklub kan muligvis påtage sig opgaven. Det undrer at Dansk Skaksalg har så høje priser, at nogle klubber køber skakmateriel i udlandet! Hansjørgen forelægger det for DSU ved næste møde. Der resterer en afgørelse fra Sønderjydsk EMT 2004 Det er partiet imellem Lars Wilton og Kaj Bjørnskov. Cathrine mindes teglværk vil prøve at lave en skakturnering på teglværket, vi har i øjeblikket ikke flere oplysninger.

5 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Ny Webmaster. 4. HK har fået ny webmaster. Jeg vil herfra sige tak til Jesper, for det arbejde han har gjort specielt i starten af sin tid. Jeg vil også byde hjertelig velkommen den nye Karsten Fyhn. Han præsenterer sig således på hjemmesiden: Jeg hedder Karsten Fyhn og er også webmaster for Skakklubben Alssund. Jeg vil forsøge at løfte arven fra mine forgængere og søge at skabe en levende og spændende hjemmeside! Først vil jeg gerne sige tak til min forgænger Jesper Kjærgaard-Jensen for hans indsats som webmaster og for at vi fortsat kan have hjemmesiden liggende på hans server og det endda gratis! Og så lidt om hjemmesiden. Jeg har lavet et nyt design, men det vigtigste er indholdet, og indholdet er stort set det samme som på den gamle side. Hvis der er nogle forældede oplysninger eller hvis der mangler nogle oplysninger, så vil jeg meget gerne modtage en mail derom! Foreløbig har jeg indført et nyt forum, som har den fordel i forhold til den gamle, at den opdeler emnerne i tråde, så den forhåbentligt er lidt mere overskuelig! Jeg har også lavet en side til oplysninger om skoleskak. Foreløbig så er der ikke meget på den side, så hvis i har skoleskak på programmet, så send mig venligst en mail om tid og sted og kontaktperson, så vil jeg tilføje det på siden, så vi kan få samlet en oversigt over skoleskak tilbud i 4. hk! Med tiden vil jeg tilstæbe at indføre flere fornyelser. Blandt andet vil jeg gerne tilføje noget skak! Altså skakpartier og skakopgaver med mere. Men den tid den glæde. Foreløbig vil jeg arbejde på at få det basale på plads, og det vil sige at fylde siden med relevant information, og til det har jeg brug for jeres hjælp. Så har i noget til siden så send mig en mail eller skriv det i sidens forum "Din Mening"! Med venlig hilsen Karsten Fyhn Webmaster 4. HK. Frank Petersen er stødt ind i denne: Alternativ notation. For nylig under træningen i Aabenraa Skakklub, hvor 10 årige Niels Bo undervises: Læreren: Når man laver et dårligt træk, sætter man et spørgsmålstegn. Hvad tror du man bruger for et tegn, når man har lavet et godt træk? Niels Bo, efter et stykke tids betænkningstid: En Smiley! Han fik den fulde karakter for svaret!

6 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Holdturneringen. Haderslev spiller i 2. division gruppe 2. Bov, Ribe, Tønder og Aabenraa spiller i 3. division gruppe 3 mod 4 fynske hold. Det bliver vist en sæson, hvor de sønderjyske divisionsholdhold er glade for at blive i rækken. For divisionsholdene og mesterrækken bliver kampdagene: 31/10, 14/11, 15/12, 16/1, 6/2, 6/3 og 13/3. Øvrige hold spiller i ugerne 44, 46, 49, 2, 5, 9 og 10. Bemærk! Hvis turneringslederens forslag bruges(se senere), så vil nogle af M-rækkens kampe blive spillet på hverdagsaftener. TL skriver videre: Man skal ikke tage sorgerne på forskud..men!! Hvis grupperne i dette års holdturnering skal arrangeres efter sidste års resultater ender vi med, at der kun er 3 hold til C-rækken, med det nuværende antal tilmeldte hold. TL foreslår så, at der laves 2 mesterrækker a 6 hold, en A-række med 8 hold og en B-række med 8 hold. Nummer 1 og 2 i hver M-række spiller oprykning mod 1 og 2 i den anden M-række. Resten af holdene i M-rækken spiller om nedrykning. Indledende kampe spilles på hverdagsaftener og op- og nedrykningskampe spilles søndage. På nuværende tidspunkt vides det ikke om følgende hold også stiller op i de rækker de er kvalificeret til, men følgende er kvalificeret til de enkelte rækker: M-rækken: Haderslev 2, Flensborg, Ribe 2, Aabenraa 2, Alssund, Løgumkloster, Fribonde og Flensborg. A-rækken: Bov 2, Flensborg 2, Ribe 4, Augustenborg, Ribe 3, Vamdrup, Vejen og Alssund 2. B-rækken: Lunderskov, Vojens, Gråsten 2, Oversø-Frørup, Aabenraa 3, Tønder 2, Haderslev 3 og Alssund 3. Der er fri tilmelding til C- og D-rækken. Turneringslederen beder om, at man kun tilmelder begyndere/skole-skakspillere til D-rækken. Forslag til M-rækkerne: M-syd: Alssund, Flensborg, Gråsten, Fribonde, Bov 2 og Augustenborg. M-nord: Haderslev 2, Ribe 2, Løgumkloster, Ribe 3, Vejen og Aabenraa 2. At holdturneringen er vigtig og betyder meget i mange klubber, ses på reaktionerne. Her er et sammendrag af debatten på hovedkredsens hjemmeside: Niels Falsig, Tønder skriver bl.a.: Det er en god ting, at turnerings-lederen tænker tanker med henblik på at få den bedst mulige afvikling af holdturneringen. Men jeg er uenig med det fremsatte forslag. Jeg savner kon-tinuitet og konsekvens i holdturnerin-gen, og det får man ikke med gennem-gribende årlige ændringer. Sidste år blev A- og B-rækkerne uvars-let slået sammen i noget nord-syd hal-løj.

7 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side D.v.s. forige års nedrykning fra A-rækken og oprykning fra B-rækken blev annulleret. I år foreslåes de splittet igen, men M- rækken tænkes ændret voldsomt med en udvidelse til nord- og syd-mesterrækker. Udover kvaliteten i M-rækken får det også den konsekvens, at ned- og oprykning sidste år i A- og B-rækkerne igen annuleres. Taber vi ikke alvoren og spændingen på den måde? Lad os få ro, så det igen bliver sværere og mere prestigefuldt at bevæge sig opad i rækkerne. Svend Erik Kramer, Bov skakklub skriver bl.a.: Vi i Bov skakklub er langt fra begejstrede for en ændring til 2 M- rækker selv om der er planlagt hverdagskampe for disse, vil der være 2 søndagskampe til sidst, og vi vil få det svært med at finde spillere til disse søndagskampe. Skak er jo desværre sjældent fritidsinteresse nr. 1, blot vi kommer lidt ned af styrkelisten. Bov arbejder på at stille et 3. voksenhold netop til C-rækken. Lige nu mangler vi 1 spiller, men måske? Han efterlyser også en stillingtagen fra Tønder til forslaget. Niels Falsig svarer: Udvidelsen af M- rækken kan jeg absolut ikke lide og da slet ikke kampe på hverdagsaftener i denne række. Jeg tror Tønder stiller med et hold mere i C-rækken i år hvis den da ellers oprettes. Svend Erik Kramer svarer, at han er enig med Niels Falsig om, at der bestemt ikke er brug for 2 M-rækker a 6 hold. Han er dog frontalt uenig med Niels Falsig om spilledagen for M-rækken. SEK ønsker 8-mands hold i M-rækken, og han ønsker hverdagskampe. Han mener, at flere af de hold Bov mødte i M- rækken i år, manglede flere af deres stærkeste spillere, fordi kampene foregik om søndagen. Nogle af de hold Bov mødte ville ikke kunne klare sig i A- rækken. SEK tror, at om et par år, så er Ribe det eneste hold i hovedkredsen, som kan stille med 2 søndagshold. Morten Olstrup, Haderslev skriver: Jeg er meget imod afskaffelsen af søndagskampene i, samt opdelingen af M- rækken og jeg vil umiddelbart tro, at det er den udbredte mening i Haderslev. Personligt synes jeg, at den af Kurt Petersen foreslåede systemændring af holdturneringen virker noget rodet, og det vil være forkert at ændre systemet i år igen. Man kan frygte, at det vil ramme holdene i Aabenraa, Bov, Tønder og måske Ribe og Haderslev når den ene 3. division nedlægges. Jeg mener, at den evige ændring af opog nedrykninger ødelægger spændin-gen ved turneringen vi skal finde no-get, som kan holde. M-rækken skal spilles op søndagen, ellers er oprykningen til 3. division en ren parodi. Oprykkeren skal så spille i 3. division med de folk, som kan om søndagen. Måske et helt andet hold!

8 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Pokal 2004 Pokalturneringen blev igen spillet i Tønder. Frede A. Andersen var igen turneringsleder og Kurt Petersen var medhjælper. 14 hold var tilmeldt og Frede havde udtænkt et sindrigt system, hvor holdene var inddelt i 2 puljer med 7 i hver. De 2 oversiddere i hver pulje spillede mod hinanden lidt tilfældigt om man som oversidder mødte et stærkt elitehold eller et svagt breddehold fra den anden pulje. En anden ulempe ved systemet var, at man ikke vidste hvordan holdene var placeret og en tredje ulempe var, at alle der ville overvære præmieoverrækkelsen skulle vente mens de to bedst placerede hold i eliterækken og bredderækken skulle spille om den endelige placering. Endelig betød et sent afbud fra Ribes elitehold at den ene pulje kun spillede 6 kampe, og det gav problemer med at finde topscorerne. mens Tønder E1 med 17 blev det bedste elitehold. De 2 hold gik videre til finalespillet. I den anden pulje vandt Haderslev E1 med 19½ point, mens Alssund B1 blev nummer 2 med 16½ point. Haderslev var inden vi gik i finalen finaleklar, da de, efter at Ribe E1 havde trukket sig var eneste elitehold. I finalen vandt Haderslevs elitehold suverænt 4-0 over Tønder. I bredderækken sluttede opgøret mellem Alssund og Ribe 2-2, og så var der lodtrækning?! Ribe vandt lodtrækningen, men hvis man, som man gjorde i oprykningskampen i M- rækken, havde valgt at lade bræt 1 tælle i tilfælde af uafgjort, så havde Alssund vundet, idet Kim Czeplug på bræt 1 vandt over Peter Leimand. Efter præmieoverrækkelsen til de vindende hold, og topscorerne var der lodtrækningspræmier. Jeg foretrækker så afgjort den gamle monradfordeling. Her vidste man altid hvordan man var placeret det stod på holdkortene, og jo tættere på toppen man var placeret, jo længere rykkede man op i salen. De stærke hold møder hinanden, så en ekstra kamp ikke er nødvendig og endelig er man ikke så sårbar for afbud, da det er de svage hold der bare får de gratis point. skulle de have en topscorer, der lukrerer på det gratis point, så synes jeg det er fint. Det rent sportslige forløb fint. i pulje 1 vandt Ribe B2 rækken med 19½ point, En lang og hyggelig dag i Tønder var slut. Jeg glæder mig allerede til næste år, men jeg håber vi skifter tilbage til Monrads system. I landsfinalen i Nyborg sluttede Haderslev sidst i eliterækken med 2½ point. I bredderækken sluttede Alssund på 8. pladsen (18 hold) med 13 point, mens Ribe sluttede på pladsen med 9 point. I juniorrækken klarede Aabenraas unge spillere sig pænt, og deres 11 point rakte til en plads blandt de 12 hold.

9 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Mestre og andet godt. Vesterhavsturneringen. Flere spillere fra hovedkredsen har deltaget i Vesterhavsturneringen. Jeg har kun fundet placeringer om få af spillerne i de klubblade, som jeg får tilsendt. De 1250 spillere spillede i en stor gruppe, hvor der så var ratingpræmier. Mikkel Stephensen fra Haderslev klarede sig fint fik 1000,- kr., da han vandt sin ratinggruppe. Mikkel spillede følgende parti: Mikkel Stephensen - Fritz Justesen Randers. Noterne er delvist Mikkels egne, som jeg har klippet i Bondefangeren. 1.d4 f5 2.c4 e6 3. c3 b4 4. d2 f6 5. f3 b6 6. c2 b7 7.e3 xc3 8. xc d3 e8 10.b4 d6 [ g6 Giver hvid større problemer end teksttrækket.] 11.d5 e4 12. xe4 fxe4 13. xe4 d7? [ 13...exd5 14. xe8 xe8 15.cxd5 xd5 ] Diagram 14. g5 Nu går det helt galt f6? [ g6 15. xe6+ xe6 16. xe6 fc8 17. xg7 Med 3 ekstra bonder bor det vinde.] 15. xf6 g6 [ xf6 16. xh7+ f8 17. h8+ e7 18. xg7+ d8 og sort er helt færdig.] 16. xg6 hxg6 17. xg7 fe8 [ xg7 18. xe6+ g8 19. xf8 xf8 Sort er en kvalitet og 3 bønder bagud, og bør tabe.] 18. xe6 e7 19. f6 f7 20. d4 c8 21. g5 f5 22.f4 b5 23. c1 a a5 25.e4 f8 26.cxb5 axb4 27. xc7 e8? Fejl og mat i g7+ f8 29. h7# 1 0 Jesper K. Jensen fra Fribonde spillede en flot turnering og sluttede med 7 point af 9 mulige på en delt plads. Anders Munch fra Haderslev og Peter E. Larsen fra Tønder sluttede begge med 5 point. Vesterhavsturneringens skoleskakstævne blev vundet af Nicolaj Holm med 6½ af 7 mulige. Dan Kreutzfeld Tønder sluttede på 4. pladsen med 4 point og Henrik Møller scorede 3 point.

10 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Lars Hansen klubmester i Haderslev. Lars Hansen vandt den øverste gruppe i Haderslevs klubturnering, og kan nu kalde sig klubmester. Lars sluttede med 6 af 7 mulige, men turneringens afslutning blev lidt kaotisk, da flere af partierne ikke blev spillet. 2.- og 3.-pladsen deltes af Jan Garbrecht og Kai Bjørnskov med hver 4½ point. Deres indbyrdes parti fra sidste runde, var et af de partier, som ikke blev spillet aftalt ½-½. Løgumkloster bymesterskab er også afgjort. Suveræn mester blev Peter E. Larsen fra Tønder. Han vandt med 4½ af 5 mulige, men var sikker på titlen efter 4 runde, hvor han med 4 af 4 var kommet afgørende foran. Vagn Jakobsen, Løgumkloster og Godtfred S. Jensen, Aabenraa delte 2.-3-pladsen med 3 point. Vagn Jakobsen overtog vandrepokalen, da han var bedst placerede Kloster -spiller. De sidste 3 i gruppen er i rækkefølge: Hans Valdemar, Løgumkloster, Kim Czepluch, Alssund og Niels Skovvart, Aabenraa. Kaj E. Larsen kan igen kalde sig klubmester i Tønder. Kaj vandt finalegruppen med 8 point foran Jørn Lassen med 7½ point. I Tønder afvikles klubmesterskabet, som en hurtigskakturnering med indledende runder hvor man placerer sig til de forskellige finalegrupper. Finalegruppe 2 blev vundet af jens Olesen med 9 point foran Jens Carl Pedersen med 8½ point. I finalegruppe 3 vandt juniorspilleren Nikolaj Holm med 8½ point foran Søren Sønnichsen med 8 point. Det sønderjyske mesterskab i lynskak blev spillet under åben himmel lørdag den 7. august i Haderslev der deltog 27 spillere. Det varme vejr betød, at der blev kogt ekstra meget over skakbrætterne. Efter turneringen kunne Torsten Lindestrøm fra Esbjerg kåres som vinder af den stærkeste gruppe. Rasmus Lund-Petersen fra Gråsten udmærkede sig med mange fine sejre i den stærke gruppe, og han blev belønnet med en ratingpræmie. Jacob B. Andersen, snart Haderslev fik også en ratingpræmie. Gruppe 2 blev vundet af Alexander Køpke. Andenpladsen blev vundet af Randersspilleren Carsten Roerholt. Michael Hunderup og Kevin List fik præmier, som bedste skoleskakspillere.

11 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Diverse. Følgende parti har jeg klippet i Bondefangeren : Lars Hansen spiller til daglig i Haderslev, men repræsenterer SK68 i holdkampe. Der sker altid noget i de partier, som Lars spiller, men det er ikke altid det går så hurtigt. Partiet er fra kandidatklassen ved DM i Lars Hansen Jacob Aabling-Thomsen 1.e4 c6 2. f3 d6 3.d4 g4 4. b5 f d7 Virker noget kunstigt. [ 5... xe4? 6.d5 a6 7. d3+-] 6.d5 ce5?? Simpelthen et afgørende fejltræk, som Lars omgående straffer. I samme blad finder man under overskriften Kølleslag følgende stilling: Hvid trækker og vinder. Carsten Høi har hvid og J.O.Fries Nielsen har sort. 1. xf7!+ Her opgav sort. Der er mat i få træk. Der kunne f.eks. følge: 1.-, xf7 2. xc8+ f8 3. c4+ h8 4. xf8# 7. xe5 xd1 8. xd7+ Klassisk kombination i ny udgave. 1 0 Sort mangler en officer. De 2 udlejere af værelser snakkede sammen, og den ene sagde: - Jeg lejer helst ud til skakspillere. - Hvorfor? - De flytter så sjældent og altid først efter moden overvejelse.

12 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Turneringer i efteråret Datoer for holdturneringen findes i dette blad på side 6. Tønder byturnering. Spilles følgende mandage: 13/9, 20/9, 4/10, 18/10, 1/11, 15/11 og 22/11. Tilmelding til Niels Falsig på tlf senest 6. september. Slotsturneringen. Spilles på følgende torsdage: 23/9, 30/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11 og 25/11. turneringen spilles på skift i Åbenrå og Gråsten. I år startes i Åbenrå. Tilmelding til Uwe Hansen på tlf: Skoleskak. Skak for Juniorer, Skoleskakspillere og Begyndere. Arrangør: Sønderjydsk skak 4 hovedkreds. Dato : Lørdag den 25/ kl. 9,00 på Bregnbjergs skolens kantine Unionsvej 2 i Vojens. Turneringen er åben for alle juniorer i skakklubber - skoleskakspillere samt begyndere. GRUPPEINDELING : A spillere: født B spillere: født C spillere: født D spillere: født og senere. Betænkningstid: 30 min. pr. spillerpr. parti. Program: Der spilles 7 runder monrad i hver gruppe. Præmieuddeling vil finde sted når sidste gruppe er færdigspillet - ca mellem kl 15, Deltager indskud : Kun 20 kr. pr. spiller PRÆMIE til alle. Der er en Cafe på stedet hvor lidt til ganen kan købes. TILMELDING: Senest den 18/ med angivelse af navn, klub og årgang til din skakleder eller direkte til: Frede A. Andersen Koldingvej 6 Gabøl 6500 Vojens Tlf E. mail eller Hansjørgen Clausen Æblehaven Egernsund Tlf E.mail

TAKTIK. Sådan! Medlemsblad for Skakklubben K41. Nr. 2 juni 2007 Årg. 42. 2.holdet er klar til 1.division. Eric Jens Niels. Michael.

TAKTIK. Sådan! Medlemsblad for Skakklubben K41. Nr. 2 juni 2007 Årg. 42. 2.holdet er klar til 1.division. Eric Jens Niels. Michael. TAKTIK Medlemsblad for Skakklubben K41 Nr. 2 juni 2007 Årg. 42 Eric Jens Niels Sådan! 2.holdet er klar til 1.division Michael Niels Peder Thomas Kasper TAKTIK Udgivet af Skakklubben K41 Mellemtoftevej

Læs mere

Indhold i dette blad. Julefrokost

Indhold i dette blad. Julefrokost Indhold i dette blad. Indhold i dette blad. Julefrokost 2. Samba! 3. Samba! (fortsat) 3. 4. holdet i Grenå 4. Hurtigskakturnering II v/.samba (turneringstabel) 5. Pæn start af 2. holdet 6. Interview med

Læs mere

August 2011. hvem der synes, at bridge er et værre kællinge-spil. hvem der mener, at Jesper Salomonsen var lidt vattet i juni måned

August 2011. hvem der synes, at bridge er et værre kællinge-spil. hvem der mener, at Jesper Salomonsen var lidt vattet i juni måned Klubblad August 2011 AALBORG SKAKFORENING AF 1889 Så prøver vi med et klubblad igen! Du sidder nu og læser i Aalborg Skakforenings klubblad for august 2011. Det er næsten uendeligt længe siden, der sidst

Læs mere

NOVEMBER 2000. Indhold: 26. ÅRGANG

NOVEMBER 2000. Indhold: 26. ÅRGANG 26. ÅRGANG NOVEMBER 2000 85 Indhold: Information Holdkampe 2000-2001 Referater fra holdturneringen Efterårsturneringen Partier fra klubturneringen Spilletid i klubturneringen På vejen igeeen...! Kvalifikation

Læs mere

Bjørnen. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015. Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer

Bjørnen. Indhold: Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015. Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer Bjørnen Medlemsblad for Herning Skakklub 39.årgang, nr. 1. 2015 Indhold: Mindeord Holdturnering 2014/2015 Kommende Turneringer HERNING SKAKKLUB http://www.herningskakklub.dk/ Herning Skakklub har spillelokaler

Læs mere

Sidste Nyt nr. 4 [28.september 2002] Indholdsfortegnelse: Side 2: Ved sæsonens start. Formanden har ordet

Sidste Nyt nr. 4 [28.september 2002] Indholdsfortegnelse: Side 2: Ved sæsonens start. Formanden har ordet Indholdsfortegnelse: Side 2: Ved sæsonens start. Formanden har ordet Side 5: Skakbladet i nyt design Nyt fra Dansk Skak Union Side 7: Henning Jakobsen sikker vinder af EMT-konkurrencen [artikel ej her]

Læs mere

BORDTENNISAFDELINGENS MEDLEMSORIENTERING BLADET DER GÅR LIGE TIL KANTEN. 26. årgang 2010/11 Nr. 3

BORDTENNISAFDELINGENS MEDLEMSORIENTERING BLADET DER GÅR LIGE TIL KANTEN. 26. årgang 2010/11 Nr. 3 changing the future of diabetes Diabetes er godt på vej til at blive en del af fremtiden for flere og flere unge mennesker verden over. Derfor er det vigtigt at gøre en indsats i dag, da diabetes i nogle

Læs mere

Skakklubben Centrum. Nr. 3 -Juni/Juli 2006. I dette nummer:

Skakklubben Centrum. Nr. 3 -Juni/Juli 2006. I dette nummer: I dette nummer: Lederen ESF s weekendturnering Ølgodturneringen Optakt til Vesterhavsturneringen Fragmenter Nr. 3 - Poul Grydholt Jensen vinder af Ølgod Enkeltmandsturnering på deling med Benny Damborg

Læs mere

SPRINGEREN Aug. 2010. Nr. 1. Medlemsblad for Vojens Skakklub. Læs bagsiden først!

SPRINGEREN Aug. 2010. Nr. 1. Medlemsblad for Vojens Skakklub. Læs bagsiden først! Nr. 1 SPRINGEREN Aug. 2010 Medlemsblad for Vojens Skakklub Læs bagsiden først! Redaktionelt Al begyndelse er svær. Det må den nye redaktør sande. Men kampen med edb-programmet har foreløbig resulteret

Læs mere

April 2015 Nr. 6. Sæson 2014-2015. 40. Årgang

April 2015 Nr. 6. Sæson 2014-2015. 40. Årgang April 2015 Nr. 6 Sæson 2014-2015 40. Årgang Skanderborg Skakklub Klublokaler: Skanderborg Sundhedscenter Sygehusvej 7 8660 Skanderborg Tlf.: 86 52 31 77 Klubaftener: Tirsdage - fra kl. 18.30 (i perioden

Læs mere

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011

OSTED IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011 BESTYRELSENS BERETNING FOR 2011 Aflagt ved Osted Idrætsforenings ordinære generalforsamling fredag d. 13. april 2012 Beretningen indeholder følgende: TIDSPERIODER... 3 ÅR 2011... 3 AFDELINGERNE... 4 BADMINTONAFDELINGEN...

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmøde den 8.feb. 2012 kl. 19.00 i Gram Fritidscenter

Referat fra repræsentantskabsmøde den 8.feb. 2012 kl. 19.00 i Gram Fritidscenter Christiansfeld den 20. feb.2012 Dagsorden: Referat fra repræsentantskabsmøde den 8.feb. 2012 kl. 19.00 i Gram Fritidscenter 1. mandaternes prøvelse 2. Valg af dirigent 3. Beretninger fra Formanden Seniorlederen

Læs mere

kakbladet Kasimdzhanov Medlemsblad for Dansk Skak Union 2004 /6 Mandag den 23. august 2004

kakbladet Kasimdzhanov Medlemsblad for Dansk Skak Union 2004 /6 Mandag den 23. august 2004 2004 /6 kakbladet Medlemsblad for Dansk Skak Union VM 2004 Mandag den 23. august 2004 Kasimdzhanov kakbladet ISSN 0037-6043 100. årgang, nr. 6, 2004. Årgangen omfatter 8 numre. Udgivet af Dansk Skak Union

Læs mere

XIIIIIIIIY 9r+l+-trk+0 9zp-+-+-zpp0 9-+pwqpsn-+0 9+-zpp+-+-0 9-+P+-+-+0

XIIIIIIIIY 9r+l+-trk+0 9zp-+-+-zpp0 9-+pwqpsn-+0 9+-zpp+-+-0 9-+P+-+-+0 Hvordan man laver kandidatresultat! Del 1 Jan Mose Nielsen Niels Christian Schiødt (2009) Jan Mose Nielsen (2007) FC Øbro (1), 27.02.2006, B30 1.e4 c5 2. f3 c6 3. b5 Åhh nej min akilleshæl...havde jeg

Læs mere

oktober 2012 Nr. 1 Sæson 2012-2013 38. Årgang

oktober 2012 Nr. 1 Sæson 2012-2013 38. Årgang oktober 2012 Nr. 1 Sæson 2012-2013 38. Årgang Skanderborg Skakklub Klublokaler: Skanderborg Sundhedscenter Sygehusvej 7, 8660 Skanderborg Tlf.: 86 52 31 77 Klubaftener: Tirsdage - fra kl. 18.30 (i perioden

Læs mere

MEDLEMSBLAD FOR KFUM S BOLDKLUB, ROSKILDE NOVEMBER 2009 - ÅRGANG 39 - NR. 4

MEDLEMSBLAD FOR KFUM S BOLDKLUB, ROSKILDE NOVEMBER 2009 - ÅRGANG 39 - NR. 4 MEDLEMSBLAD FOR KFUM S BOLDKLUB, ROSKILDE NOVEMBER 2009 - ÅRGANG 39 - NR. 4 Vinder af U-17 3. division 2009 KFUM Roskilde LÆS MERE OM VORT SUCCESHOLD - SIDE 2 STOR INDSATS - IKKE BELØNNET EFTER FORTJENESTE

Læs mere

Vilje til sejr Åbenhed Holdånd Hygge Respekt

Vilje til sejr Åbenhed Holdånd Hygge Respekt DGL News Sensommer 2012 Indhold - Formanden - Sportschefen - Trænerne har ordet - VestjyskBANK-Mitre Cup - Mød en DGL er - Kalender - Sponsorer Kære Læser... Sommerferien er ovre, og grønsværen kalder

Læs mere

AAIG atletik, tri & motion organisation

AAIG atletik, tri & motion organisation AAIG atletik, tri & motion organisation Klubbladsredaktør Kirsten E. Møller, Møllevej 50, Felstedskov, 6200 Aabenraa 74 68 58 73 eskildsen-moeller@stutteri-hesselholt.dk I redaktionen Bodil Nielsen, bniel@aabenraa.dk

Læs mere

Lektor og barbér. Doktor og slagter. Konge og bonde.

Lektor og barbér. Doktor og slagter. Konge og bonde. Lektor og barbér. Doktor og slagter. Konge og bonde. Rønne Skakforening i 100 år. 1901-2001 copyright forfatterne 2001 Rønne Skakforening v/esben Munch, Bent Schiøtt Hansen og Preben Børge Petersen ISBN:

Læs mere

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1

TURNERINGSFORMER. Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 TURNERINGSFORMER Leg & læring via skoleskak! Skoleskak.dk 1 Indholdsfortegnelse Forord 2 Bondeskak 3 Arm & hjerne skak 3 Lynskak 4 Nedtrapning 4 De tapre riddere 5 Alle-mod-alle turnering 5 Handicapturnering

Læs mere

BERETNINGER SÆSONEN 2009-2010

BERETNINGER SÆSONEN 2009-2010 BERETNINGER SÆSONEN 2009-2010 BESTYRELSENS BERETNING Stævner: Som jeg lagde ud med i min beretning sidste år, så det sløjt ud med stævner i vores lokalunion, men det skal jeg love for, der er rådet bod

Læs mere

HØJ KVALITET, LAV PRIS

HØJ KVALITET, LAV PRIS 27. ÅRGANG NR. 2-2012 2 Bredgade 20. Mønsted. Tlf 86 64 61 92 Åbningstider: Mandag - fredag kl. 7.30-19.00 Lørdag - søndag kl. 7.30-18.00 Altid billig benzin HØJ KVALITET, LAV PRIS 3 Sparkær Idræt Udgivet

Læs mere

Viborg Hærvejsturnering af Poul Søndergaard. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.

Viborg Hærvejsturnering af Poul Søndergaard. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl. Bestyrelsen i Viborg skakklub: Formand: Poul Søndergaard tlf. 8661-0170 E-mail: psoendergaard@tdcadsl.dk Kasserer: Paul Erik Pedersen tlf. 8664-7422 E-mail: pep@dddgruppen.dk Sekretær: Tom Porsgaard tlf.

Læs mere

KRATTEN LÆS INDE I BLADET:

KRATTEN LÆS INDE I BLADET: KRATTEN December 2005 NR.6 ÅRGANG 38 Så er julen over Gistrup igen BADMINTON FODBOLD GYMNASTIK PETANQUE TENNIS VOLLEYBALL LÆS INDE I BLADET: Diverse generalforsamlinger Fodbolddrenge og piger på tur God

Læs mere

Referat. Af repræsentantskabsmøde d. 1.3.2014

Referat. Af repræsentantskabsmøde d. 1.3.2014 Referat Af repræsentantskabsmøde d. 1.3.2014 Pkt. 1 Pkt. 2 Mandaternes/gæsternes prøvelse Der var fremmødt 41 mandater, fra 18 klubber, svarende til 59 %. 3 gæster. Per Henriksen DBwF Jan Donde DBwF Kurt

Læs mere

Maj 20 1973 2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Gymnastikken Fodboldåret Håndboldåret Badminton

Maj 20 1973 2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Gymnastikken Fodboldåret Håndboldåret Badminton Stiftet 10. december 1958 44 årgang Maj 2013 Morud Idrætsforenings nyhedsblad med alt nyt fra dit nærområde! 1973 1973-2013 Vitalitet maj: Solsikkefesten 2013 Se side 20-23: Gymnastikken Se side 24-26:

Læs mere

Nr. 2 - september 2009 BOLDKLUBBEN 65 WWW.B65.DK BLENSTRUP ENSLEV GJERLEV HALD KÆRBY LINDE MEJLBY STANGERUM STOUBY

Nr. 2 - september 2009 BOLDKLUBBEN 65 WWW.B65.DK BLENSTRUP ENSLEV GJERLEV HALD KÆRBY LINDE MEJLBY STANGERUM STOUBY Nr. 2 - september 2009 BOLDKLUBBEN 65 WWW.B65.DK BLENSTRUP ENSLEV GJERLEV HALD KÆRBY LINDE MEJLBY STANGERUM STOUBY Tank billigt og støt samtidig Boldklubben B65 Du kan støtte Boldklubben B65, hver gang

Læs mere

KLUBBLADET 34. ÅRGANG JUNI 2010

KLUBBLADET 34. ÅRGANG JUNI 2010 Klubbladets redaktion Lone Andersen tlf.: 48 21 00 12 elith.lone@mail.dk Henrik Keck tlf.: 27 21 19 64 keck@webspeed.dk Annonceansvarlig Per Lyngsie tlf.: 48 21 00 49 raly@post.tele.dk KLUBBLADET 34. ÅRGANG

Læs mere

JernbanefritidDecember 2010 64. Årgang

JernbanefritidDecember 2010 64. Årgang 9 JernbanefritidDecember 2010 64. Årgang ÉN TIL DET HELE Der er visse ting, vi kun slår en lille bue uden om Manuel sporombygning Maskinel sporombygning Sporvedligeholdelse Sporjustering Perron ny-, og

Læs mere

Årsberetning 2010 Fodbold

Årsberetning 2010 Fodbold Årsberetning Fodbold Fodbold er ikke spørgsmål om liv eller død det er meget vigtigere! Bill Shankly (1913-1989), Liverpool manager Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Det sportslige... 3 Ungdom... 3 U07

Læs mere