Nummer 34- August 2004 SKAK. 4. hovedkreds

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nummer 34- August 2004 SKAK. 4. hovedkreds"

Transkript

1 Nummer 34- August 2004 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Vigtige adresser Side 3 Sæsonstart Side 4 FU-møde Side 5 Ny webmaster Side 6 Holdskak Side 7 Holdskak debat Side 8 Pokal 2004 Side 9 Mestre og andet godt Side 11 Diverse Side 12 Indbydelser

2 Nyt fra Sønderjydsk skak Nummer 34 Side 2 Forretningsudvalget (FU) i 4. hovedkreds. Formand: Hansjørgen Clausen Æblehaven Egernsund E,mail: Kasserer: Frede Andersen Koldingvej 6 Gabøl 6500 Vojens Juniorleder: Søren Krabbenhøft Bakkedraget Brørup Tlf.: mobil Turneringsleder: Kurt Petersen Haderslevvej Ribe Sekretær Herman Petersen Rylevænget Ribe Tlf.: Redaktion Helge Andersen Solvang Kruså Webmaster Karsten Fyhn 4. Hovedkreds hjemmeside: Dette nummer. Den ny sæson går i gang, og det sætter selvfølgelig sit præg på dette blad. Der er bl.a. uddrag af debatten på hjemmesiden omkring holdskakken. Der bliver selvfølgelig også set tilbage på sidste sæson. Der er mange afslutninger, som jeg ikke nåede at få med i sidste blad. Jeg kan desværre ikke afslutte Sønderjysk EMT, da omkampen mellem Kai Bjørnskov og Lars Wilton endnu ikke er spillet.

3 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Sæsonstart. Nu gælder det om at finde brikkerne frem og komme i gang igen. Nogle har spillet skak i sommerpausen, mens andre starter på bar bund med at finde formen. Nogle skal studere en ny åbning inden sæsonstarten, mens andre bare glæder sig til at gense klubkammerater. En ting er vi fælles om, nemlig glæden ved vort spil. Glæden ved spillet er vores fælles inspirationskilde, men hver især har vi nok også noget andet, som inspirerer os, og får os til at finde brikkerne frem til en ny sæson.

4 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side FU-møde Herman S Petersen forkortet af red. Siden sidst vi var samlet: Der var ingen bemærkninger ud over, at hovedkredsens hjemmeside nu fungerer godt. Flensborg har fået ryddet op i medlemslisten og fået udmeldt 15 medlemmer, de er ikke i klubben længere. Webmaster vil efter ønske få tilsendt støttekontonumre, som så skal lægges ud på hjemmesiden. Hansjørgen Clausen skal deltage i DSU hovedbestyrelsesmøde de 29 august. Datoen for Sønderjysk Grandprix er sat til den 25. september 2004 i Vojens. Økonomi: Frede Andersen omdeler et udskrift af regnskabet. Det går godt for 4.HK, klubberne betaler kontingent til tiden. Haderslev skakklub har bedt om støtte til et gågadearrangement. Bestyrelsen har bevilliget 500 kr. Holdturnering: Indbydelsen til kommende sæson er udsendt. Efter ønske fra nogle klubber skal der markeres hvem de enkelte hold består af. Frede Andersen fremsatte ønske om der kan laves samlehold (spillere fra flere klubber på et hold), dette er ikke umiddelbart muligt. Vedrørende oprykninger til mesterrækken er der et tilbagevendende problem: Der er klubber der rykker op til mesterrækken, men kan ikke stille hold til at spille om søndagen. Vi kunne ønske os en tilkendegivelse fra de klubber med sådanne problemer. Ovennævnte procedure er med til at få en mere rationel tilrettelæggelse af den næste turnering. D-rækken er tiltænkt nybegyndere, og der bør kun tilmeldes nybegyndere. Vi har endnu ikke fundet ud af hvordan man definerer en nybegynder. Junior grandprix:invitationer til Sønderjydsk junior grand prix 2004, er sendt til klubberne i 4 HK. Turneringen afvikles lørdag den 25/ fra kl i Vojens, med tilmelding senest 18/ Pokalskak:Vi vil opfordre Tønder skakklub om at arrangere Pokalskakturneringen i den kommende sæson. Juniorhold DM 2004:Vi ønsker at 4. HK stiller et hold til Junior DM i Tjele. Holdet vil blive sat med en skelen til resultater ved Sønderjydsk junior grand prix Eventuelt: Vi har fra Broder Pedersen modtaget besked om Alssund skakklub ikke kan holde Sønderjydsk EMT, så vi skal have fundet en anden klub. Vojens skakklub kan muligvis påtage sig opgaven. Det undrer at Dansk Skaksalg har så høje priser, at nogle klubber køber skakmateriel i udlandet! Hansjørgen forelægger det for DSU ved næste møde. Der resterer en afgørelse fra Sønderjydsk EMT 2004 Det er partiet imellem Lars Wilton og Kaj Bjørnskov. Cathrine mindes teglværk vil prøve at lave en skakturnering på teglværket, vi har i øjeblikket ikke flere oplysninger.

5 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Ny Webmaster. 4. HK har fået ny webmaster. Jeg vil herfra sige tak til Jesper, for det arbejde han har gjort specielt i starten af sin tid. Jeg vil også byde hjertelig velkommen den nye Karsten Fyhn. Han præsenterer sig således på hjemmesiden: Jeg hedder Karsten Fyhn og er også webmaster for Skakklubben Alssund. Jeg vil forsøge at løfte arven fra mine forgængere og søge at skabe en levende og spændende hjemmeside! Først vil jeg gerne sige tak til min forgænger Jesper Kjærgaard-Jensen for hans indsats som webmaster og for at vi fortsat kan have hjemmesiden liggende på hans server og det endda gratis! Og så lidt om hjemmesiden. Jeg har lavet et nyt design, men det vigtigste er indholdet, og indholdet er stort set det samme som på den gamle side. Hvis der er nogle forældede oplysninger eller hvis der mangler nogle oplysninger, så vil jeg meget gerne modtage en mail derom! Foreløbig har jeg indført et nyt forum, som har den fordel i forhold til den gamle, at den opdeler emnerne i tråde, så den forhåbentligt er lidt mere overskuelig! Jeg har også lavet en side til oplysninger om skoleskak. Foreløbig så er der ikke meget på den side, så hvis i har skoleskak på programmet, så send mig venligst en mail om tid og sted og kontaktperson, så vil jeg tilføje det på siden, så vi kan få samlet en oversigt over skoleskak tilbud i 4. hk! Med tiden vil jeg tilstæbe at indføre flere fornyelser. Blandt andet vil jeg gerne tilføje noget skak! Altså skakpartier og skakopgaver med mere. Men den tid den glæde. Foreløbig vil jeg arbejde på at få det basale på plads, og det vil sige at fylde siden med relevant information, og til det har jeg brug for jeres hjælp. Så har i noget til siden så send mig en mail eller skriv det i sidens forum "Din Mening"! Med venlig hilsen Karsten Fyhn Webmaster 4. HK. Frank Petersen er stødt ind i denne: Alternativ notation. For nylig under træningen i Aabenraa Skakklub, hvor 10 årige Niels Bo undervises: Læreren: Når man laver et dårligt træk, sætter man et spørgsmålstegn. Hvad tror du man bruger for et tegn, når man har lavet et godt træk? Niels Bo, efter et stykke tids betænkningstid: En Smiley! Han fik den fulde karakter for svaret!

6 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Holdturneringen. Haderslev spiller i 2. division gruppe 2. Bov, Ribe, Tønder og Aabenraa spiller i 3. division gruppe 3 mod 4 fynske hold. Det bliver vist en sæson, hvor de sønderjyske divisionsholdhold er glade for at blive i rækken. For divisionsholdene og mesterrækken bliver kampdagene: 31/10, 14/11, 15/12, 16/1, 6/2, 6/3 og 13/3. Øvrige hold spiller i ugerne 44, 46, 49, 2, 5, 9 og 10. Bemærk! Hvis turneringslederens forslag bruges(se senere), så vil nogle af M-rækkens kampe blive spillet på hverdagsaftener. TL skriver videre: Man skal ikke tage sorgerne på forskud..men!! Hvis grupperne i dette års holdturnering skal arrangeres efter sidste års resultater ender vi med, at der kun er 3 hold til C-rækken, med det nuværende antal tilmeldte hold. TL foreslår så, at der laves 2 mesterrækker a 6 hold, en A-række med 8 hold og en B-række med 8 hold. Nummer 1 og 2 i hver M-række spiller oprykning mod 1 og 2 i den anden M-række. Resten af holdene i M-rækken spiller om nedrykning. Indledende kampe spilles på hverdagsaftener og op- og nedrykningskampe spilles søndage. På nuværende tidspunkt vides det ikke om følgende hold også stiller op i de rækker de er kvalificeret til, men følgende er kvalificeret til de enkelte rækker: M-rækken: Haderslev 2, Flensborg, Ribe 2, Aabenraa 2, Alssund, Løgumkloster, Fribonde og Flensborg. A-rækken: Bov 2, Flensborg 2, Ribe 4, Augustenborg, Ribe 3, Vamdrup, Vejen og Alssund 2. B-rækken: Lunderskov, Vojens, Gråsten 2, Oversø-Frørup, Aabenraa 3, Tønder 2, Haderslev 3 og Alssund 3. Der er fri tilmelding til C- og D-rækken. Turneringslederen beder om, at man kun tilmelder begyndere/skole-skakspillere til D-rækken. Forslag til M-rækkerne: M-syd: Alssund, Flensborg, Gråsten, Fribonde, Bov 2 og Augustenborg. M-nord: Haderslev 2, Ribe 2, Løgumkloster, Ribe 3, Vejen og Aabenraa 2. At holdturneringen er vigtig og betyder meget i mange klubber, ses på reaktionerne. Her er et sammendrag af debatten på hovedkredsens hjemmeside: Niels Falsig, Tønder skriver bl.a.: Det er en god ting, at turnerings-lederen tænker tanker med henblik på at få den bedst mulige afvikling af holdturneringen. Men jeg er uenig med det fremsatte forslag. Jeg savner kon-tinuitet og konsekvens i holdturnerin-gen, og det får man ikke med gennem-gribende årlige ændringer. Sidste år blev A- og B-rækkerne uvars-let slået sammen i noget nord-syd hal-løj.

7 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side D.v.s. forige års nedrykning fra A-rækken og oprykning fra B-rækken blev annulleret. I år foreslåes de splittet igen, men M- rækken tænkes ændret voldsomt med en udvidelse til nord- og syd-mesterrækker. Udover kvaliteten i M-rækken får det også den konsekvens, at ned- og oprykning sidste år i A- og B-rækkerne igen annuleres. Taber vi ikke alvoren og spændingen på den måde? Lad os få ro, så det igen bliver sværere og mere prestigefuldt at bevæge sig opad i rækkerne. Svend Erik Kramer, Bov skakklub skriver bl.a.: Vi i Bov skakklub er langt fra begejstrede for en ændring til 2 M- rækker selv om der er planlagt hverdagskampe for disse, vil der være 2 søndagskampe til sidst, og vi vil få det svært med at finde spillere til disse søndagskampe. Skak er jo desværre sjældent fritidsinteresse nr. 1, blot vi kommer lidt ned af styrkelisten. Bov arbejder på at stille et 3. voksenhold netop til C-rækken. Lige nu mangler vi 1 spiller, men måske? Han efterlyser også en stillingtagen fra Tønder til forslaget. Niels Falsig svarer: Udvidelsen af M- rækken kan jeg absolut ikke lide og da slet ikke kampe på hverdagsaftener i denne række. Jeg tror Tønder stiller med et hold mere i C-rækken i år hvis den da ellers oprettes. Svend Erik Kramer svarer, at han er enig med Niels Falsig om, at der bestemt ikke er brug for 2 M-rækker a 6 hold. Han er dog frontalt uenig med Niels Falsig om spilledagen for M-rækken. SEK ønsker 8-mands hold i M-rækken, og han ønsker hverdagskampe. Han mener, at flere af de hold Bov mødte i M- rækken i år, manglede flere af deres stærkeste spillere, fordi kampene foregik om søndagen. Nogle af de hold Bov mødte ville ikke kunne klare sig i A- rækken. SEK tror, at om et par år, så er Ribe det eneste hold i hovedkredsen, som kan stille med 2 søndagshold. Morten Olstrup, Haderslev skriver: Jeg er meget imod afskaffelsen af søndagskampene i, samt opdelingen af M- rækken og jeg vil umiddelbart tro, at det er den udbredte mening i Haderslev. Personligt synes jeg, at den af Kurt Petersen foreslåede systemændring af holdturneringen virker noget rodet, og det vil være forkert at ændre systemet i år igen. Man kan frygte, at det vil ramme holdene i Aabenraa, Bov, Tønder og måske Ribe og Haderslev når den ene 3. division nedlægges. Jeg mener, at den evige ændring af opog nedrykninger ødelægger spændin-gen ved turneringen vi skal finde no-get, som kan holde. M-rækken skal spilles op søndagen, ellers er oprykningen til 3. division en ren parodi. Oprykkeren skal så spille i 3. division med de folk, som kan om søndagen. Måske et helt andet hold!

8 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Pokal 2004 Pokalturneringen blev igen spillet i Tønder. Frede A. Andersen var igen turneringsleder og Kurt Petersen var medhjælper. 14 hold var tilmeldt og Frede havde udtænkt et sindrigt system, hvor holdene var inddelt i 2 puljer med 7 i hver. De 2 oversiddere i hver pulje spillede mod hinanden lidt tilfældigt om man som oversidder mødte et stærkt elitehold eller et svagt breddehold fra den anden pulje. En anden ulempe ved systemet var, at man ikke vidste hvordan holdene var placeret og en tredje ulempe var, at alle der ville overvære præmieoverrækkelsen skulle vente mens de to bedst placerede hold i eliterækken og bredderækken skulle spille om den endelige placering. Endelig betød et sent afbud fra Ribes elitehold at den ene pulje kun spillede 6 kampe, og det gav problemer med at finde topscorerne. mens Tønder E1 med 17 blev det bedste elitehold. De 2 hold gik videre til finalespillet. I den anden pulje vandt Haderslev E1 med 19½ point, mens Alssund B1 blev nummer 2 med 16½ point. Haderslev var inden vi gik i finalen finaleklar, da de, efter at Ribe E1 havde trukket sig var eneste elitehold. I finalen vandt Haderslevs elitehold suverænt 4-0 over Tønder. I bredderækken sluttede opgøret mellem Alssund og Ribe 2-2, og så var der lodtrækning?! Ribe vandt lodtrækningen, men hvis man, som man gjorde i oprykningskampen i M- rækken, havde valgt at lade bræt 1 tælle i tilfælde af uafgjort, så havde Alssund vundet, idet Kim Czeplug på bræt 1 vandt over Peter Leimand. Efter præmieoverrækkelsen til de vindende hold, og topscorerne var der lodtrækningspræmier. Jeg foretrækker så afgjort den gamle monradfordeling. Her vidste man altid hvordan man var placeret det stod på holdkortene, og jo tættere på toppen man var placeret, jo længere rykkede man op i salen. De stærke hold møder hinanden, så en ekstra kamp ikke er nødvendig og endelig er man ikke så sårbar for afbud, da det er de svage hold der bare får de gratis point. skulle de have en topscorer, der lukrerer på det gratis point, så synes jeg det er fint. Det rent sportslige forløb fint. i pulje 1 vandt Ribe B2 rækken med 19½ point, En lang og hyggelig dag i Tønder var slut. Jeg glæder mig allerede til næste år, men jeg håber vi skifter tilbage til Monrads system. I landsfinalen i Nyborg sluttede Haderslev sidst i eliterækken med 2½ point. I bredderækken sluttede Alssund på 8. pladsen (18 hold) med 13 point, mens Ribe sluttede på pladsen med 9 point. I juniorrækken klarede Aabenraas unge spillere sig pænt, og deres 11 point rakte til en plads blandt de 12 hold.

9 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Mestre og andet godt. Vesterhavsturneringen. Flere spillere fra hovedkredsen har deltaget i Vesterhavsturneringen. Jeg har kun fundet placeringer om få af spillerne i de klubblade, som jeg får tilsendt. De 1250 spillere spillede i en stor gruppe, hvor der så var ratingpræmier. Mikkel Stephensen fra Haderslev klarede sig fint fik 1000,- kr., da han vandt sin ratinggruppe. Mikkel spillede følgende parti: Mikkel Stephensen - Fritz Justesen Randers. Noterne er delvist Mikkels egne, som jeg har klippet i Bondefangeren. 1.d4 f5 2.c4 e6 3. c3 b4 4. d2 f6 5. f3 b6 6. c2 b7 7.e3 xc3 8. xc d3 e8 10.b4 d6 [ g6 Giver hvid større problemer end teksttrækket.] 11.d5 e4 12. xe4 fxe4 13. xe4 d7? [ 13...exd5 14. xe8 xe8 15.cxd5 xd5 ] Diagram 14. g5 Nu går det helt galt f6? [ g6 15. xe6+ xe6 16. xe6 fc8 17. xg7 Med 3 ekstra bonder bor det vinde.] 15. xf6 g6 [ xf6 16. xh7+ f8 17. h8+ e7 18. xg7+ d8 og sort er helt færdig.] 16. xg6 hxg6 17. xg7 fe8 [ xg7 18. xe6+ g8 19. xf8 xf8 Sort er en kvalitet og 3 bønder bagud, og bør tabe.] 18. xe6 e7 19. f6 f7 20. d4 c8 21. g5 f5 22.f4 b5 23. c1 a a5 25.e4 f8 26.cxb5 axb4 27. xc7 e8? Fejl og mat i g7+ f8 29. h7# 1 0 Jesper K. Jensen fra Fribonde spillede en flot turnering og sluttede med 7 point af 9 mulige på en delt plads. Anders Munch fra Haderslev og Peter E. Larsen fra Tønder sluttede begge med 5 point. Vesterhavsturneringens skoleskakstævne blev vundet af Nicolaj Holm med 6½ af 7 mulige. Dan Kreutzfeld Tønder sluttede på 4. pladsen med 4 point og Henrik Møller scorede 3 point.

10 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Lars Hansen klubmester i Haderslev. Lars Hansen vandt den øverste gruppe i Haderslevs klubturnering, og kan nu kalde sig klubmester. Lars sluttede med 6 af 7 mulige, men turneringens afslutning blev lidt kaotisk, da flere af partierne ikke blev spillet. 2.- og 3.-pladsen deltes af Jan Garbrecht og Kai Bjørnskov med hver 4½ point. Deres indbyrdes parti fra sidste runde, var et af de partier, som ikke blev spillet aftalt ½-½. Løgumkloster bymesterskab er også afgjort. Suveræn mester blev Peter E. Larsen fra Tønder. Han vandt med 4½ af 5 mulige, men var sikker på titlen efter 4 runde, hvor han med 4 af 4 var kommet afgørende foran. Vagn Jakobsen, Løgumkloster og Godtfred S. Jensen, Aabenraa delte 2.-3-pladsen med 3 point. Vagn Jakobsen overtog vandrepokalen, da han var bedst placerede Kloster -spiller. De sidste 3 i gruppen er i rækkefølge: Hans Valdemar, Løgumkloster, Kim Czepluch, Alssund og Niels Skovvart, Aabenraa. Kaj E. Larsen kan igen kalde sig klubmester i Tønder. Kaj vandt finalegruppen med 8 point foran Jørn Lassen med 7½ point. I Tønder afvikles klubmesterskabet, som en hurtigskakturnering med indledende runder hvor man placerer sig til de forskellige finalegrupper. Finalegruppe 2 blev vundet af jens Olesen med 9 point foran Jens Carl Pedersen med 8½ point. I finalegruppe 3 vandt juniorspilleren Nikolaj Holm med 8½ point foran Søren Sønnichsen med 8 point. Det sønderjyske mesterskab i lynskak blev spillet under åben himmel lørdag den 7. august i Haderslev der deltog 27 spillere. Det varme vejr betød, at der blev kogt ekstra meget over skakbrætterne. Efter turneringen kunne Torsten Lindestrøm fra Esbjerg kåres som vinder af den stærkeste gruppe. Rasmus Lund-Petersen fra Gråsten udmærkede sig med mange fine sejre i den stærke gruppe, og han blev belønnet med en ratingpræmie. Jacob B. Andersen, snart Haderslev fik også en ratingpræmie. Gruppe 2 blev vundet af Alexander Køpke. Andenpladsen blev vundet af Randersspilleren Carsten Roerholt. Michael Hunderup og Kevin List fik præmier, som bedste skoleskakspillere.

11 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Diverse. Følgende parti har jeg klippet i Bondefangeren : Lars Hansen spiller til daglig i Haderslev, men repræsenterer SK68 i holdkampe. Der sker altid noget i de partier, som Lars spiller, men det er ikke altid det går så hurtigt. Partiet er fra kandidatklassen ved DM i Lars Hansen Jacob Aabling-Thomsen 1.e4 c6 2. f3 d6 3.d4 g4 4. b5 f d7 Virker noget kunstigt. [ 5... xe4? 6.d5 a6 7. d3+-] 6.d5 ce5?? Simpelthen et afgørende fejltræk, som Lars omgående straffer. I samme blad finder man under overskriften Kølleslag følgende stilling: Hvid trækker og vinder. Carsten Høi har hvid og J.O.Fries Nielsen har sort. 1. xf7!+ Her opgav sort. Der er mat i få træk. Der kunne f.eks. følge: 1.-, xf7 2. xc8+ f8 3. c4+ h8 4. xf8# 7. xe5 xd1 8. xd7+ Klassisk kombination i ny udgave. 1 0 Sort mangler en officer. De 2 udlejere af værelser snakkede sammen, og den ene sagde: - Jeg lejer helst ud til skakspillere. - Hvorfor? - De flytter så sjældent og altid først efter moden overvejelse.

12 Nyt fra Sønderjydsk Skak Nummer 34 Side Turneringer i efteråret Datoer for holdturneringen findes i dette blad på side 6. Tønder byturnering. Spilles følgende mandage: 13/9, 20/9, 4/10, 18/10, 1/11, 15/11 og 22/11. Tilmelding til Niels Falsig på tlf senest 6. september. Slotsturneringen. Spilles på følgende torsdage: 23/9, 30/9, 7/10, 21/10, 4/11, 18/11 og 25/11. turneringen spilles på skift i Åbenrå og Gråsten. I år startes i Åbenrå. Tilmelding til Uwe Hansen på tlf: Skoleskak. Skak for Juniorer, Skoleskakspillere og Begyndere. Arrangør: Sønderjydsk skak 4 hovedkreds. Dato : Lørdag den 25/ kl. 9,00 på Bregnbjergs skolens kantine Unionsvej 2 i Vojens. Turneringen er åben for alle juniorer i skakklubber - skoleskakspillere samt begyndere. GRUPPEINDELING : A spillere: født B spillere: født C spillere: født D spillere: født og senere. Betænkningstid: 30 min. pr. spillerpr. parti. Program: Der spilles 7 runder monrad i hver gruppe. Præmieuddeling vil finde sted når sidste gruppe er færdigspillet - ca mellem kl 15, Deltager indskud : Kun 20 kr. pr. spiller PRÆMIE til alle. Der er en Cafe på stedet hvor lidt til ganen kan købes. TILMELDING: Senest den 18/ med angivelse af navn, klub og årgang til din skakleder eller direkte til: Frede A. Andersen Koldingvej 6 Gabøl 6500 Vojens Tlf E. mail eller Hansjørgen Clausen Æblehaven Egernsund Tlf E.mail

Nummer 37- august 2005 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Flensborg bymesterskab 3. sønderjyske mesterskab i lynskak

Nummer 37- august 2005 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Flensborg bymesterskab 3. sønderjyske mesterskab i lynskak Nummer 37- august 2005 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 11 Side 11 Side 12 Vigtige adresser Ny sæson Fin hjemmeside, men Holdturnering Flensborg

Læs mere

SPRINGEREN Aug. 2010. Nr. 1. Medlemsblad for Vojens Skakklub. Læs bagsiden først!

SPRINGEREN Aug. 2010. Nr. 1. Medlemsblad for Vojens Skakklub. Læs bagsiden først! Nr. 1 SPRINGEREN Aug. 2010 Medlemsblad for Vojens Skakklub Læs bagsiden først! Redaktionelt Al begyndelse er svær. Det må den nye redaktør sande. Men kampen med edb-programmet har foreløbig resulteret

Læs mere

Formandens beretning Sønderjysk Skak 2007 4.HK Bov, januar 2008

Formandens beretning Sønderjysk Skak 2007 4.HK Bov, januar 2008 Formandens beretning Sønderjysk Skak 2007 4.HK Bov, januar 2008 Beretningen vil traditionen tro være delt op i en resultatmæssig og en organisatorisk del, men vil selvfølgelig også lægge op til debat.

Læs mere

Nummer 38- December 2005 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser Lidt fra formanden

Nummer 38- December 2005 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser Lidt fra formanden Nummer 38- December 2005 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 12 Side 13 Side 14 Vigtige adresser Lidt fra formanden FU-møde Debat om holdturneringen Holdturneringen

Læs mere

7. Sønderjysk Enkeltmands Turnering 2015 Vojens, 2016? Ansøgning om støtte til SEMT 2015 er modtaget fra Vojens Skakklub.

7. Sønderjysk Enkeltmands Turnering 2015 Vojens, 2016? Ansøgning om støtte til SEMT 2015 er modtaget fra Vojens Skakklub. Dansk Skak Unions 4. hovedkreds Formanden Kai Bjørnskov, Birkevej 28, 6100 Haderslev Haderslev, den 15.2.2015 Til FU og alle klubformænd Årets hovedkredsgeneralforsamling finder sted den 21. februar kl.

Læs mere

Nummer 45- februar 2008 SKAK. 4. hovedkreds

Nummer 45- februar 2008 SKAK. 4. hovedkreds Nummer 45- februar 2008 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Vigtige adresser. Side 3 Ekstraordinær generalforsamling. Side 3 Generalforsamling. Side 4 Formandens beretning. Side 8 Medlemskampagne. Side

Læs mere

Nummer 49- Februar 2009 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling. Formandens beretning.

Nummer 49- Februar 2009 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling. Formandens beretning. Nummer 49- Februar 2009 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 3 Side 5 Side 6 Side 7 Side 10 Side 11 Side 12 Side 16 Side 16 Vigtige adresser. Generalforsamling. Formandens beretning. Regnskab.

Læs mere

Nummer 55- August 2010 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Pokalturneringen Skak uden grænser Løgumkloster byturnering

Nummer 55- August 2010 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Pokalturneringen Skak uden grænser Løgumkloster byturnering Nummer 55- August 2010 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 6 Side 8 Side 9 Side 12 Side 13 Side 15 Vigtige adresser. Temadag SGP Pokalturneringen Skak uden grænser Løgumkloster byturnering

Læs mere

Skakklubben af 1927 Ringsted

Skakklubben af 1927 Ringsted Skakklubben af 1927 Ringsted Introduktionsfolder 2004 / 05 Hold din hjerne i form - i SKAKklubben! www.sk1927ringsted.dk SKAK holder dig i form! Måske hører du til dem, der løber eller cykler lange ture,

Læs mere

Reglement for 9. HK's holdturnering

Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. HK's holdturnering Reglement for 9. Hovedkreds holdturnering (Fra og med turneringen 2015/16) 1 Deltagere Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage

Læs mere

sæsonstart mandag d. 23 august.

sæsonstart mandag d. 23 august. Igen i år flot vejr til at spille skak på torvet i sæsonstart mandag d. 23 august. Nr. 1 Møn Skakklub Sponsor 23 august 2010 På den anden side... Formand, PR, Klubblad: Lars B. Jensen, Ulvshalevej 51,

Læs mere

Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler!

Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler! Holdskak: Fuldt hus i vores klublokaler! Det har været småt med holdskakopdateringer på det seneste, bl.a. pga. sygdom, men nu starter vi op igen, og hvilken bedre dag end denne? Helt sensationelt spillede

Læs mere

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering

Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering Reglement for Fyns Skak Unions Holdturnering 1 Turneringens struktur Holdturneringen er en turnering arrangeret af Fyns Skak Union (FSU), i hvilken FSU's klubber er berettigede til at deltage med et eller

Læs mere

Skakhåndbogen - Afsnit 5 Reglement for DSU s holdturneringer

Skakhåndbogen - Afsnit 5 Reglement for DSU s holdturneringer 5. REGLEMENT FOR DSU S HOLDTURNERINGER 5-2 5.1 Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-2 5.2 Instruks for kampledere i Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-12 5.3 Reglement for Dansk

Læs mere

S K A K N Y T TØNDER SKAKKLUB MEDLEMSBLAD FOR. Nr. 145 oktober 2013 36. årg.

S K A K N Y T TØNDER SKAKKLUB MEDLEMSBLAD FOR. Nr. 145 oktober 2013 36. årg. S K A K N Y T MEDLEMSBLAD FOR TØNDER SKAKKLUB Nr. 145 oktober 2013 36. årg. S K A K N Y T Redaktionen: Søren Rødgaard Henriksen Niels Falsig Tlf : 2273 0489 Mail.: skak@sbrh.dk Tlf.: 5346 7225 Mail.: falsigniels@hotmail.com

Læs mere

Nummer 61- Februar 2012 SKAK. 4. hovedkreds

Nummer 61- Februar 2012 SKAK. 4. hovedkreds Nummer 61- Februar 2012 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 6 Side 6 Side 8 Side 11 Side 13 Side 14 Side 15 Side 15 Side 16 Side 16 Side 17 Side 18 Side 20 Side 23 Side 24 Vigtige

Læs mere

SPRINGEREN. Aug. 2012. Nr. 2. Medlemsblad for Vojens Skakklub. Læs bagsiden først!

SPRINGEREN. Aug. 2012. Nr. 2. Medlemsblad for Vojens Skakklub. Læs bagsiden først! Nr. 2 SPRINGEREN Aug. 2012 Medlemsblad for Vojens Skakklub Læs bagsiden først! Redaktionelt Vojens Skakklubs hjemmeside er den vigtigste informationskilde om klubben og aktiviteterne. Den opdateres flere

Læs mere

Redaktion. Forretningsudvalget (FU) i 4. hovedkreds. Helge Andersen Solvang 14 6340 Kruså 74 67 87 03 E-mail: hegili@post.tele.dk

Redaktion. Forretningsudvalget (FU) i 4. hovedkreds. Helge Andersen Solvang 14 6340 Kruså 74 67 87 03 E-mail: hegili@post.tele.dk Nyt fra Sønderjydsk skak Nummer 30 Side 2 Forretningsudvalget (FU) i 4. hovedkreds. Formand: Hansjørgen Clausen Æblehaven 5 6320 Egernsund 74 44 22 98 E,mail: majbritclausen@mail.dk Kasserer: Frede Andersen

Læs mere

Referat af FU-møde i Nyborg.

Referat af FU-møde i Nyborg. Referat af FU-møde i Nyborg. Dato: 29/04 2007 Kl. 19:00 Til stede: Poul Jacobsen, Hans Milter Pedersen, Kim Skaanning, Benny Brinch & Chresten Nielsen. Afbud: Ingen Dagsorden: 1. Godkendelse af referater

Læs mere

REFERAT AF MØDE I FORRETNINGSUDVALGET 25. JUNI 2008

REFERAT AF MØDE I FORRETNINGSUDVALGET 25. JUNI 2008 REFERAT AF MØDE I FORRETNINGSUDVALGET 25. JUNI 2008 25. juni 2008 kl. 19:00 på, DAGSORDEN: 1. Godkendelse af referater 2. Formandens beretning v/formanden 3. Regnskab, Budget og Satser v/ Kassereren. 4.

Læs mere

Skanderborg Skakklub. Generalforsamling. 30. april 2013 kl 19.00

Skanderborg Skakklub. Generalforsamling. 30. april 2013 kl 19.00 Skanderborg Skakklub Generalforsamling 30. april 2013 kl 19.00 1. Valg af dirigent Kai Munk valgt med applaus. Han takkede for valget og konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt og beslutningsdygtig.

Læs mere

51 E84 Friis, Carsten Bank Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet 2010) c4! 26. g3 xc1 27. xc1 xe4 28. a7 d5 29.

51 E84 Friis, Carsten Bank Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet 2010) c4! 26. g3 xc1 27. xc1 xe4 28. a7 d5 29. 51 E84 Friis, Carsten Bank 2326 - Frantsen, Tom 2106 ½:½ (Fynsmesterskabet ) 4-2- 1. d4 f6 2. c4 d6 3. c3 g6 4. e4 g7 5. f3 O-O O 6. e3 c6 7. ge2 a6 8. d2 b8 9. O-O-O O b5 10. cxb5 axb5 11. d5 b4 12. dxc6

Læs mere

Nummer 42- april 2007 SKAK. 4. hovedkreds

Nummer 42- april 2007 SKAK. 4. hovedkreds Nummer 42- april 2007 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Vigtige adresser Side 3 Formanden gør status Side 4 Sønderjysk EMT 2007 Side 5 Generalforsamlingen Side 11 SydGrandPrix Side 15 Holdskak Side

Læs mere

JGP stævner? Hej juniorleder/interesserede forældre mfl.

JGP stævner? Hej juniorleder/interesserede forældre mfl. JGP stævner? Hej juniorleder/interesserede forældre mfl. Nu er endnu en JGP sæson godt i gang. De foregående år har der været 8-10 stævner. Det samme er tilfældet i år. JGP stævnerne har noget grundlæggende

Læs mere

Referat af FU-møde i Ullerslev.

Referat af FU-møde i Ullerslev. Referat af FU-møde i Ullerslev. Dato: 24/01 2007 Kl. 19:00 Til stede: Erik G. Andresen, Poul Jacobsen, Hans Milter Pedersen, Kim Skaanning & Chresten Nielsen. Afbud: Ingen Observatør: Benny Brinch Dagsorden:

Læs mere

Tornved Skakklub ... Kalundborg Folkeblad & Holbæk Amts Venstreblad & Jyderup Posten. Vi mødes hver tirsdag på Kildebjergskolen i Mørkøv

Tornved Skakklub ... Kalundborg Folkeblad & Holbæk Amts Venstreblad & Jyderup Posten. Vi mødes hver tirsdag på Kildebjergskolen i Mørkøv På Kildebjergskolen mødtes Slagelse og ber tirsdag aften til en duel på 8 kampe i første runde af A2 rækken. Kampen bølgende frem og tilbage, hvor formanden lagde ud med en remis efter en dragevariant

Læs mere

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM 1 Deltagere: Stk. 1. Individuelt Danmarksmesterskab i skoleskak ( Individuelt DM ) og kvalifikation hertil står åbent for deltagere, som opfylder alle følgende betingelser:

Læs mere

Nummer 57- Februar 2011 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling - dagsorden. Formandens beretning.

Nummer 57- Februar 2011 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling - dagsorden. Formandens beretning. Nummer 57- Februar 2011 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 6 Side 7 Side 9 Side 11 Side 14 Side 21 Side 22 Side 23 Side 24 Vigtige adresser. Generalforsamling - dagsorden. Formandens

Læs mere

Holdturneringen 4. og 5. HK

Holdturneringen 4. og 5. HK Holdturneringen 4. og 5. HK Program for sæson 2010-2011 Indholdsfortegnelse Fra turneringslederen side 4 Turneringsreglement side 5 Klubfortegnelse side 9 Rundeskemaer side 22 Styrkelisten side 27 1 Forretningsudvalg

Læs mere

S K A K N Y T MEDLEMSBLAD FOR TØNDER SKAKKLUB. Nr. 139 maj 2012 34. årg.

S K A K N Y T MEDLEMSBLAD FOR TØNDER SKAKKLUB. Nr. 139 maj 2012 34. årg. S K A K N Y T MEDLEMSBLAD FOR TØNDER SKAKKLUB Nr. 139 maj 2012 34. årg. S K A K N Y T Redaktionen: Søren Rødgaard Henriksen Tlf.: 2273 0489 e-mail: skak@sbrh.dk Skaknyt udgives af Tønder Skakklub og udkommer

Læs mere

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM

REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM REGLEMENT FOR INDIVIDUELT DM 1 Deltagere: Stk. 1. Individuelt Danmarksmesterskab i skoleskak ( Individuelt DM ) og kvalifikation hertil står åbent for deltagere, som opfylder alle følgende betingelser:

Læs mere

Referat af FU-Møde. 8. oktober. Deltagere: Dagsorden:

Referat af FU-Møde. 8. oktober. Deltagere: Dagsorden: Referat af FU-Møde 8. oktober 2009 Dagsorden: Deltagere: 1. Organisatorisk 2. Siden sidst 3. Regnskab 4. Ansøgninger 5. FSU s turneringer 6. IT 7. Juniorområdet 8. Evt. Benny Brinch, Poul Jacobsen, Hans

Læs mere

INDBYDELSE TIL DANSKE POLITIMESTERSKABER I BORDTENNIS TIRSDAG DEN 9. OG ONSDAG DEN 10. APRIL VALBY-HALLEN JULIUS ANDERSENS VEJ 3, 2450 KØBENHAVN SV.

INDBYDELSE TIL DANSKE POLITIMESTERSKABER I BORDTENNIS TIRSDAG DEN 9. OG ONSDAG DEN 10. APRIL VALBY-HALLEN JULIUS ANDERSENS VEJ 3, 2450 KØBENHAVN SV. INDBYDELSE TIL DANSKE POLITIMESTERSKABER I BORDTENNIS 2013 TIRSDAG DEN 9. OG ONSDAG DEN 10. APRIL I VALBY-HALLEN JULIUS ANDERSENS VEJ 3, 2450 KØBENHAVN SV. 1 Dansk Politiidrætsforbund og Politiets Idrætsforening,

Læs mere

Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i klublokalet i Kultur- og Fritidscentret, Frederiksvej 27, Sorø.

Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i klublokalet i Kultur- og Fritidscentret, Frederiksvej 27, Sorø. Der indkaldes herved til ordinær generalforsamling i klublokalet i Kultur- og Fritidscentret, Frederiksvej 27, Sorø. Mandag den 11. april 2011 kl. 18.30 med følgende dagsorden: 1) Valg af dirigent 2) Beretning

Læs mere

Skakhåndbogen - Afsnit 5 Reglement for DSU s holdturneringer

Skakhåndbogen - Afsnit 5 Reglement for DSU s holdturneringer 5. REGLEMENT FOR DSU S HOLDTURNERINGER 5-2 5.1 Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-2 5.2 Instruks for kampledere i Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-9 5.3 Reglement for Dansk

Læs mere

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13)

REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING (Fra og med turneringen 2012/13) 1 DELTAGERE Skakklubber der er tilmeldt Dansk Skak Union gennem 9. hovedkreds kan deltage med et eller flere hold. Hold tilmeldt

Læs mere

Tornved Skakklub att/jens Lundberg Slagelsevej 33 4450 Jyderup Tlf: 59277938 E-mail: jelu@post9.tele.dk

Tornved Skakklub att/jens Lundberg Slagelsevej 33 4450 Jyderup Tlf: 59277938 E-mail: jelu@post9.tele.dk att/ Jyderup, den 4.11.1998 & Kalundborg Folkeblad Jyderup Sektion Holdturneringen 1998-99 Vi er netop startet på sæsonens første holdkamp, som blev spillet ude mod Holbæk Skakklub i A-rækken. Trods stor

Læs mere

Nyhedsbrev oktober 2011

Nyhedsbrev oktober 2011 Nyhedsbrev oktober 2011 Kære alle! Efteråret har meldt sin ankomst med blæst, regn og billetopslip. I den anledning synes vi i Chess House bestyrelse, at det er på tide med et nyhedsbrev. Vi skal denne

Læs mere

FYNS SKAK UNION. Referat af FU-møde i Bro. Dagsorden: Dato: 05. september 2007 Kl. 19:00

FYNS SKAK UNION. Referat af FU-møde i Bro. Dagsorden: Dato: 05. september 2007 Kl. 19:00 Referat af FU-møde i Bro. Dato: 05. september 2007 Kl. 19:00 Til stede: Poul Jacobsen, Hans Milter Pedersen, Benny Brinch & Chresten Nielsen. Afbud: Kim Skaanning Dagsorden: 1. Godkendelse af referat 2.

Læs mere

Nummer 50- April 2009 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling - referat. Holdturneringen. Indbydelse til ungdoms DM.

Nummer 50- April 2009 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamling - referat. Holdturneringen. Indbydelse til ungdoms DM. Nummer 50- April 2009 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 7 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 18 Side 20 Side 21 Side 22 Side 23 Side 28 Side 28 Vigtige adresser. Generalforsamling - referat.

Læs mere

Jens Lundberg. Med venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257

Jens Lundberg. Med venlig hilsen Jens Lundberg, webredaktør 60789257 Sendt: 11. november 2009 02:00 Emne: Tornved Skakklub hold kamp resultater tirsdag 10.november. Tornved Skakklub har spillet hjemmekampe i 1.runde med hold 1 i A2 rækken og hold 2 i B4 rækken. Hold 2 tabte

Læs mere

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere.

3 HOLDSTØRRELSE I M og A består hvert hold af 8 spillere. I B, C og en eventuel juniorklasse består hvert hold af 4 spillere. REGLEMENT FOR HOVEDKREDSENS HOLDTURNERING som senest ændret på 9. hovedkreds generalforsamling den 1. april 2009 og på hovedkredsens bestyrelsesmøde den 29. august 2009. (Nye regler er anført i teksten

Læs mere

Nummer 44- januar 2008 SKAK. 4. hovedkreds

Nummer 44- januar 2008 SKAK. 4. hovedkreds Nummer 44- januar 2008 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Vigtige adresser. Side 3 Formandens første år. Side 4 Trekantturneringen. Side 4 Slotsturneringen. Side 5 Indbydelser. Side 6 Indbydelse SEMT

Læs mere

Deltagere Tabellen nedenfor viser mødedeltagerne samt hvem der er de enkelte hovedkredses juniorledere.

Deltagere Tabellen nedenfor viser mødedeltagerne samt hvem der er de enkelte hovedkredses juniorledere. 8. november 2009 Dansk Skak Union sskakudvalget Referat af sudvalgets møde 3. okt. 2009 Mødet afholdt på Tjele Efterskole ifm. Juniorhold DM 2009 Referent: Deltagere Tabellen nedenfor viser mødedeltagerne

Læs mere

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr10/11 Oktober -November 1989. 26. Argang. Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset

RØDOVRE SKAK KLUB. Nr10/11 Oktober -November 1989. 26. Argang. Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset RØDOVRE SKAK KLUB INTERNE TRÆK Nr10/11 Oktober -November 1989 0 26. Argang Sæsonen 1989/90 er godt igang, og INTERNE TRÆK er atter tilbage i rampelyset INTERNE TRÆK PROGRAM-ÆNDRING. Grundet Kommunevalget

Læs mere

5. Reglement for DSU s holdturneringer Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering

5. Reglement for DSU s holdturneringer Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering 5. Reglement for DSU s holdturneringer 5.1. Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering 1 Turneringens struktur Turneringen består af 58 klubhold med 8 spillere på hvert. Holdene er opdelt hierarkisk

Læs mere

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider

Kære spillere og forældre til Konkurrence (niveau 2) Træningstider Holte, den 3. august 2014 I dette nummer 1 Træningstider 2 Fysisk træning 2 Træningslejr for hold 1 og 2 2 OBS Vigtige tilladelser 3 Kontingent 3 Holdturnering 4 Individuelle turneringer Kære spillere

Læs mere

Bilag til punkt 5 på HB-mødets dagsorden den 29. oktober 2006. Turneringsarrangører

Bilag til punkt 5 på HB-mødets dagsorden den 29. oktober 2006. Turneringsarrangører Bilag til punkt 5 på HB-mødets dagsorden den 29. oktober 2006 Vedtagne ændringsforslag er indarbejdet og står i kursiv. 4.2 Bestemmelser for EMT (særlige regler for DM i Påsken) 31 Turneringsarrangører

Læs mere

Dansk Skak Union, 8. Hovedkreds. Regnskab for 2005 Budget for 2006

Dansk Skak Union, 8. Hovedkreds. Regnskab for 2005 Budget for 2006 Dansk Skak Union, 8. Hovedkreds Regnskab for 2005 Budget for 2006 Bestyrelsen for 8. hovedkreds i 2005: Formand 1.1.2005-31.12.2005 Jan T. Mortensen, Allerød Kasserer 1.1.2005-31.12.2005 Verner Christensen,

Læs mere

Generalforsamling Jyderup Skakklub

Generalforsamling Jyderup Skakklub Se referatet side 6 Generalforsamling Jyderup Skakklub Der indkaldes til den årlige generalforsamling tirsdag den 28.april 2015 klokken 19,30 hos Jens Lundberg, Slagelsevej 33,Jyderup. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Vejledning for turneringsledere

Vejledning for turneringsledere Vejledning for turneringsledere Formål: I bestræbelserne på at sikre en ensartet og høj kvalitet i afviklingen af sæsonens mange klubturneringer i Sorø Golfklub har turneringsudvalget fundet det væsentligt

Læs mere

Skakhåndbogen Afsnit 5 REGLEMENT FOR DSU S HOLDTURNERINGER

Skakhåndbogen Afsnit 5 REGLEMENT FOR DSU S HOLDTURNERINGER 5. 5-1 5.1. Reglement for Dansk Skak Unions divisionsturnering... 5-1 5.2. Instruks for Dommere i Dansk Skak Unions Divisionsturnering... 5-8 5.3. Reglement for Dansk Skak Unions Pokalturnering... 5-9

Læs mere

Bestyrelsen for 8. hovedkreds i 2001:

Bestyrelsen for 8. hovedkreds i 2001: Regnskab for 2001 Budget for 2002 Bestyrelsen for 8. hovedkreds i 2001: Formand 1.1.2001-31.12.2001 Torben Teimer Olsen, Sydkysten Kasserer 1.1.2001-31.12.2001 Verner Christensen, Sydkysten Sekretær 1.1.2001-31.12.2001

Læs mere

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2005-2006 (8hk) ikke er tilmeldt holdturneringen for en anden klub uanset hovedkreds.

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2005-2006 (8hk) ikke er tilmeldt holdturneringen for en anden klub uanset hovedkreds. Reglement Indledning n1.nalle rækker inddeles med 8 hold i hver. B/C-rækker dog efter tilmelding. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække, 2 A-rækker, 2 B-rækker og C-rækker efter tilmelding. Tilmelding af

Læs mere

Formanden Klaus Bauer bød velkommen og foreslog John Petersson som dirigent. Endvidere var Kristian Kjær blevet bedt om at tage referat.

Formanden Klaus Bauer bød velkommen og foreslog John Petersson som dirigent. Endvidere var Kristian Kjær blevet bedt om at tage referat. REFERAT af Ordinær generalforsamling i Egedal-Jyllinge Skakklub Sted: Klubbens lokaler, Græstedgård. Tid: Tirsdag den 26. maj 2015, kl. 19:30. Dagsorden iflg. mødeindkaldelsen: 1. Valg af dirigent. 2.

Læs mere

Andre udødelige partier

Andre udødelige partier Andre udødelige partier 3 Forlaget Bedre til skak Indhold [Sidetal i indholdsfortegnelsen svarer til den trykte bog og ikke til denne korte netudgave] Indledning... 6 Kapitel 1: Zukertort.. 9 Kapitel 2:

Læs mere

Nummer 53- Februar 2010 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Dagsorden til generalforsamlingen Formandens beretning

Nummer 53- Februar 2010 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Dagsorden til generalforsamlingen Formandens beretning Nummer 53- Februar 2010 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 4 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 10 Side 11 Side 12 Side 14 Side 16 Vigtige adresser. Dagsorden til generalforsamlingen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i Hørsholm skakklub Mandag 30 April 2012

Referat af ordinær generalforsamling i Hørsholm skakklub Mandag 30 April 2012 Referat af ordinær generalforsamling i Hørsholm skakklub Mandag 30 April 2012 1. Valg af dirigent og referent Bestyrelsen foreslog Erik Sørensen (ES) som blev enstemming valgt. Bestyrelsen foreslog Morten

Læs mere

Divisionsturneringen 2003-2004

Divisionsturneringen 2003-2004 Divisionsturneringen: Finn Larsen Vinkelstræde 30 8900 Randers tlf. 86 43 46 47 email: divisionsturnering@skak.dk Randers, d. 6.4.2003 Til hovedbestyrelsemødet d. 18. april 2003 Divisionsturneringen 2003-2004

Læs mere

Generalforsamling Jyderup Skakklub

Generalforsamling Jyderup Skakklub Generalforsamling Jyderup Skakklub Der indkaldes til den årlige generalforsamling tirsdag den 26.april 2016 klokken 19,30 hos Jens Lundberg, Slagelsevej 33,Jyderup. 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning

Læs mere

Tilstede ved generalforsamlingen var følgende klubber med stemmetal i parentes:

Tilstede ved generalforsamlingen var følgende klubber med stemmetal i parentes: Referat af generalforsamlingen i 9. Hovedkreds onsdag den 16. marts 2005 i Aktivitetscentret, Danmarksgade 13 A, Holstebro Tilstede ved generalforsamlingen var følgende klubber med stemmetal i parentes:

Læs mere

Nørre Åby Skoleskak og Fyns Skoleskak indbyder til Hold-DM i Skoleskak 2013

Nørre Åby Skoleskak og Fyns Skoleskak indbyder til Hold-DM i Skoleskak 2013 Nørre Åby Skoleskak og Fyns Skoleskak indbyder til Hold-DM i Skoleskak 2013 Hold-DM afvikles i weekenden fredag d. 19. april til søndag d. 21. april 2013. Så er det tiden, at du og dine venner skal vise,

Læs mere

Referat af FU-møde i Hjallese. Dagsorden: Dato: 23. januar 2008 Kl. 19:00. Til stede: Poul Jacobsen, Kim Skaanning, Benny Brinch og Chresten Nielsen

Referat af FU-møde i Hjallese. Dagsorden: Dato: 23. januar 2008 Kl. 19:00. Til stede: Poul Jacobsen, Kim Skaanning, Benny Brinch og Chresten Nielsen Referat af FU-møde i Hjallese. Dato: 23. januar 2008 Kl. 19:00 Til stede: Poul Jacobsen, Kim Skaanning, Benny Brinch og Chresten Nielsen Afbud: Hans Milter Pedersen Dagsorden: 1. Godkendelse af referat

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering...

Indholdsfortegnelse. 1. Almene regler... 2. 2. Klassificeringssystem... 2. 3. Idrætsmateriel... 2. 4. Idrætsregler... 2. 5. FM-holdturnering... Indholdsfortegnelse Side 1. Almene regler... 2 2. Klassificeringssystem... 2 3. Idrætsmateriel... 2 4. Idrætsregler... 2 5. FM-holdturnering... 3 6. Ændring af turneringsregler... 6 7. Bekendtgørelse...

Læs mere

Retningslinjer for 7-kant Stævner

Retningslinjer for 7-kant Stævner Retningslinjer for 7-kant Stævner 2008-2009 Medlemmer er følgende foreninger: Kalundborg, Svebølle Hvidebæk, Føllenslev/Særslev, Gørlev, Årby og Rørby/Værslev og Raklev. For et år ad gangen skiftes foreningerne

Læs mere

Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv

Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv Måløv Idrætspark Måløv Hovedgade 48, 2760 Måløv Velkommen Det er med rigtig stor glæde, at Måløv Boldklub kan byde velkommen til Måløv Cup 2017. Turneringen har været en fast sommertradition lige siden

Læs mere

Nummer 46- april 2008 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamlingsreferater. Trekantsturneringen. Kommentar om fusion fra 5 HK

Nummer 46- april 2008 SKAK. 4. hovedkreds. Vigtige adresser. Generalforsamlingsreferater. Trekantsturneringen. Kommentar om fusion fra 5 HK Nummer 46- april 2008 sønderjydsk SKAK 4. hovedkreds Side 2 Side 3 Side 8 Side 9 Side 9 Side 11 Side 12 Side 13 Side 15 Side 15 Side 16 Vigtige adresser. Generalforsamlingsreferater. Trekantsturneringen.

Læs mere

Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. APRIL 2012, KL. 18.00

Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. APRIL 2012, KL. 18.00 GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. APRIL 202, KL. 8.00 PROGRAM 8.00-ca.9:00: 9:00-ca.20:30: 20:00-ca.20:30: 20:30-ca.22:30: Generalforsamling Spisning (tilmelding inden generalforsamling)

Læs mere

Generalforsamling for Præstø Skakklub 2. maj 2011 kl. 19:30 på SFO2 Abildhøjgården

Generalforsamling for Præstø Skakklub 2. maj 2011 kl. 19:30 på SFO2 Abildhøjgården Generalforsamling for Præstø Skakklub 2. maj 2011 kl. 19:30 på SFO2 Abildhøjgården Dagsorden: Valg af dirigent Formandens beretning ved Morten F. Jensen Aflæggelse af regnskab ved Knud Åge Fønss Turneringslederens

Læs mere

Regionsmesterskab Indefodbold 2017/18

Regionsmesterskab Indefodbold 2017/18 Regionsmesterskab Indefodbold 2017/18 Vejledning Puljeoversigt Kampprogram U15 Piger A & B Lørdag den 10. februar 2018 Dronning Ingrid Hallen DBU Jylland Region 1 byder velkommen til dette Regionsmesterskab.

Læs mere

Initiativpræmier. 1. Hovedkreds SKAKFORENINGEN ODYSSEUS

Initiativpræmier. 1. Hovedkreds SKAKFORENINGEN ODYSSEUS Initiativpræmier 1. Hovedkreds SKAKFORENINGEN ODYSSEUS Skakforeningen Odysseus tildeles initiativpræmien for at have startet juniorskak op for børn mellem 8-16 år og siden lykkes med at fastholde en solid

Læs mere

Danske Politimesterskaber i håndbold for herrer Politiidræt

Danske Politimesterskaber i håndbold for herrer Politiidræt Danske Politimesterskaber i 6 håndbold for herrer Det er igen blevet tirsdag i uge 10, kl. er 08.30 og rammerne er dette år en halvkold Helsingør hal. De to første hold står klar på banen og dommeren har

Læs mere

Referat af Delegeretmøde 19. april 2002

Referat af Delegeretmøde 19. april 2002 Referat af Delegeretmøde 19. april 2002 Bestyrelsen består af: Formand: Torben Teimer Olsen (TTO) Kasserer: Verner Christensen (VC) Sekretær: Kasper W. Damm (KWD) Kartoteksfører: Niels Kløve (NK) Turneringsleder:

Læs mere

Referat fra klubmøde i Odense den 28. november 2016

Referat fra klubmøde i Odense den 28. november 2016 Referat fra klubmøde i Odense den 28. november 2016 Glæde 1. Hvad er bedst ved at spille holdkampe/deltage i holdturneringen? Erik: Fællesskab. Lars: Spænding. Kristian S: Det er den ting man træner frem

Læs mere

OP- OG NEDRYKNINGSREGLER

OP- OG NEDRYKNINGSREGLER 16. Østdanmarksserien. OP- OG NEDRYKNINGSREGLER ØSTDANMARKSSERIEN er unionens øverste række, hvorfra der er oprykning til Danmarksturneringens 2. division. Det bedst placerede, oprykningsberettigede hold

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Fodboldudvalg 3. Kampfordeler 3. Oversigt fodboldhold og træningstider 4. Nøgler 5. Spillerlister 5.

Indholdsfortegnelse. Fodboldudvalg 3. Kampfordeler 3. Oversigt fodboldhold og træningstider 4. Nøgler 5. Spillerlister 5. Hals Forenede Sportsklubber Fodbold Trænerhåndbog Tilhører: 1 Indholdsfortegnelse Fodboldudvalg 3 Kampfordeler 3 Oversigt fodboldhold og træningstider 4 Nøgler 5 Spillerlister 5 Kontingent 5 Sæsonopstart

Læs mere

Ulstrup IF, Badminton DGI Østjylland Favrskov Mesterskaber 2012. Velkommen

Ulstrup IF, Badminton DGI Østjylland Favrskov Mesterskaber 2012. Velkommen IF, Badminton DGI Østjylland Favrskov Mesterskaber 2012 Velkommen Velkommen til kommunemesterskaberne i badminton, der igen i år afholdes i hallen med DGI Østjylland og IF, Badminton som arrangører. I

Læs mere

Danske Politimesterskaber i Bordtennis

Danske Politimesterskaber i Bordtennis Danske Politimesterskaber i Bordtennis Tirsdag den 9. og onsdag den 10. april 2013 Valby-Hallen Julius Andersens Vej 3, 2450 Købehavn SV Arrangør: PI- Velkommen Som formand for Politiets Idrætsforening,

Læs mere

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2.

Jyderup Skakklub. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Holdkampen: B2 rækken, 3.runde, hjemmekamp mod Slagelse 2. Tirsdag, den 16.december 2014 mødtes vi ved skakbrætterne på vort spillested Tornved Skolen, Jyderup Afdeling, B fløjen. Vi var fuldt hold, men

Læs mere

DDBU byder velkommen til de Danske Mesterskaber i individuel keglebillard 2012/2013i Billardklubben Frem Kolding.

DDBU byder velkommen til de Danske Mesterskaber i individuel keglebillard 2012/2013i Billardklubben Frem Kolding. 2 DDBU byder velkommen til de Danske Mesterskaber i individuel keglebillard 2012/2013i Billardklubben Frem Kolding. I dagene 5 til 7. april 2013 afvikles de individuelle Danske Mesterskaber for kvinder

Læs mere

Henvendelse til Turneringsudvalget

Henvendelse til Turneringsudvalget Henvendelse til Turneringsudvalget Generelle oplysninger Navn: Kim Øvlisen Klub: Skovbakken Funktion i klubben: Formand Mailadresse: Kim.oevlisen@jp.dk Dato for henvendelse: 16. marts Henvendelsen vedrører

Læs mere

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016 Referat. Generalforsamlingen 2016 1. Valg af dirigent Jens Jepsen udeblev og Asger S. Schmidt foreslog selv at tage hvervet som dirigent. Der blev ikke foreslået andre emner. Dirigenten Bekræftede, at

Læs mere

Darum Kultur og Fritidscenter Nørrebyvej 16 a, St. Darum, 6740 Bramming Tid: Torsdag 18. februar 2015 kl. 19.00

Darum Kultur og Fritidscenter Nørrebyvej 16 a, St. Darum, 6740 Bramming Tid: Torsdag 18. februar 2015 kl. 19.00 Referat af Ros/ris møde, Krocketudvalget DGI Sydvest Darum den 18. februar 2016 Sted: Darum Kultur og Fritidscenter Nørrebyvej 16 a, St. Darum, 6740 Bramming Tid: Torsdag 18. februar 2015 kl. 19.00 Deltagere:

Læs mere

Formanden bød velkommen til de fremmødte. Formanden bød kl velkommen til de fremmødte medlemmer og foreslog Leif Nielsen som dirigent.

Formanden bød velkommen til de fremmødte. Formanden bød kl velkommen til de fremmødte medlemmer og foreslog Leif Nielsen som dirigent. Referat fra generalforsamlingen i BRT Golf Klub Søndag den 29. november 2015 kl. 13.00 i Golf-Indoor, Trippendalscentret Trippendalsvej, Herstedøster, 2600 Glostrup. Dagsorden for den ordinære generalforsamling:

Læs mere

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11

Årsplan. U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan U12/U13 Drenge 2010/11 Årsplan for U12 & U13 Drenge Årgang Spillere født i 1999 og 1998 eller 4. kvartal i 1997. (5. og 6. klasse). Ledere: Træner Jørgen Jensen Hjejlevej 113 mobil 2540 5810 7451

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i 8. Hovedkreds.

Referat af bestyrelsesmøde i 8. Hovedkreds. Referat af bestyrelsesmøde i 8. Hovedkreds. Bestyrelsen består af: Martin Stampe Noer (MSN), Formand Per Rasmussen (PR), Holdturneringleder & Website. Verner Christensen (VC), Kasserer. Niels Kløve (NK),

Læs mere

Klassiske mesterpartier

Klassiske mesterpartier Klassiske mesterpartier 1 Forlaget Bedre til skak Indhold [Sidetal i indholdsfortegnelsen svarer til den trykte bog og ikke til denne korte netudgave] Indledning... 6 Kapitel 1: Philidor. 9 Kapitel 2:

Læs mere

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2009-2010 (8hk) Indledning. Holdenes størrelse

Reglement. 6 Danmarksturneringen for hold 2009-2010 (8hk) Indledning. Holdenes størrelse Reglement Indledning 1. Rækkerne opdeles med en mesterrække med 8 hold, en A-række med 7 hold, en B-række med 7 hold, en C- række med 4 hold og en D-række med 4 hold (4-mands hold). Tilmelding af hold

Læs mere

BADMINTON. November 2011 afsnit 3.2. Jernbanefritid

BADMINTON. November 2011 afsnit 3.2. Jernbanefritid BADMINTON November 2011 afsnit 3.2 BADMINTON Som officielle turneringer betragtes de af JF arrangerede - for tiden DJM for hold, DJM individuelt og DJM for oldboys/oldgirls individuelt samt et årligt stævne

Læs mere

Indledning. n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding.

Indledning. n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding. Reglement Indledning n1. Rækkerne opdeles med 1 Mesterrække á 8 hold, 2 A-rækker, 2 B-rækker, samt C-rækker efter tilmelding. Tilmelding af hold og opdatering af kluboplysninger. n2.nhovedkredsen indbyder

Læs mere

Randers Bridgeklub af Klubnyt Læs om: Turneringsprogram Generalforsamling 2017 Kontingent/Betaling Formanden har ordet Referat 2016

Randers Bridgeklub af Klubnyt Læs om: Turneringsprogram Generalforsamling 2017 Kontingent/Betaling Formanden har ordet Referat 2016 Klubnyt 2017-2018 Læs om: Turneringsprogram Generalforsamling 2017 Kontingent/Betaling Formanden har ordet Referat 2016 www.randersbridgeklub.dk Program for den 85. turneringssæson 2017-2018 Mandage: Start

Læs mere

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16 Indefodbold 2015 Vejledning Puljeoversigt Kampprogram Herrer B Søndag den 24. januar 2016 Vendelbo Hallen DBU Jylland Region 1 byder velkommen til dette Regionsmesterskab. Det er den regionale arbejdsgruppes

Læs mere

STÆVNEPLAN BØRN & VOKSNE

STÆVNEPLAN BØRN & VOKSNE STÆVNEPLAN BØRN & VOKSNE Lørdag og søndag den 2.-3.januar 2010 I Brørup Hallerne, Vejen Hallen og Vejen Idrætscenter Hovedsponsor www.dgi.dk/sydvest/haandbold Velkommen til kommunemesterskabet i håndbold

Læs mere

Nicklas Manager Sebastian Hove Emil Dose Martin Ford

Nicklas Manager Sebastian Hove Emil Dose Martin Ford SM Rotax finaler var i 2011 henlagt til Roskilde Racing Center med Hedelands Motor Klub som arrangør. Rotax Mini - Junior og DD2 var til afvikling ved søndagens arrangement. Rotax Senior klassen skulle

Læs mere

Formanden bød velkommen til de fremmødte. Formanden bød kl velkommen til de fremmødte medlemmer og foreslog Lars Lindskov som dirigent.

Formanden bød velkommen til de fremmødte. Formanden bød kl velkommen til de fremmødte medlemmer og foreslog Lars Lindskov som dirigent. Referat fra generalforsamlingen 2016 i BRT Golf Klub Søndag den 27. november 2016 kl. 10.00 i Golf-Indoor, Trippendalscentret Trippendalsvej, Herstedøster, 2600 Glostrup. Dagsorden for den ordinære generalforsamling:

Læs mere

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16 Indefodbold 2015 Vejledning Puljeoversigt Kampprogram U13 Drenge B Søndag den 14. februar 2016 Biersted Hallen DBU Jylland Region 1 byder velkommen til dette Regionsmesterskab. Det er den regionale arbejdsgruppes

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

Regionsmesterskab Indefodbold 2016/17

Regionsmesterskab Indefodbold 2016/17 Regionsmesterskab Indefodbold 2016/17 Vejledning Puljeoversigt Kampprogram Herrer C Lørdag den 21. januar 2017 Klokkerholm Hallen DBU Jylland Region 1 byder velkommen til dette Regionsmesterskab. Det er

Læs mere

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16

Regionsmesterskab Indefodbold 2015/16 Indefodbold 2015 Vejledning Puljeoversigt Kampprogram U17 Drenge A & B Lørdag den 23. januar 2016 Hobro Idrætscenter DBU Jylland Region 1 byder velkommen til dette Regionsmesterskab. Det er den regionale

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere