2. semester eksamensopgave

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. semester eksamensopgave"

Transkript

1 2. semester eksamensopgave Hold l15mul2a14f Årgang 2014 / 2015 Vejledere: Ditlev Skanderby Marc Kluge Frederik Tang

2 2 3 Indholdsfortegnelse Faktaark 3 Indledning 4 Projektbeskrivelse 4 Problemformulering 5 Metode 5 Teori 6 Idéudvikling 6 Brainstorm 7 Projektplan 8 Projektudviklingsmetode 8 Risikoanalyse 9 Interessentanalyse 10 Virksomheden 12 Pitch / elevator speech 12 Analyse af virksomheden 12 Markedsanalyse 15 Forretningsplan 16 Virksomhedens kommunikation 18 Kommunikationsplan 18 Målgruppe 20 Designbrief 22 Websitets designsproces 24 Moodboard 24 Skitser 25 Wireframes 27 Layout 28 Logoudvikling 32 Farver og typografi 33 Præsentationsdesign 34 Informationsdesign 34 Navigationsdesign 35 Designmanual 36 Annonce og online banner 41 Website - den tekniske løsning 44 Flowchart 44 Præsentation og diskussion 44 E/R-diagram 47 Use-case 48 Dokumentation for SEO 49 Oplæg til brugertest 50 Konklusion og refleksion 52 Referencer 53 Bilag 54 Stine Dorry Meulengracht Madsen Charlotte Bruhn Christian Coppola-Thomsen Louise Marie Bonke Antal anslag i rapporten: 43560

3 4 5 Indledning Problemformulering Danmark er fyldt med rejsebureauer med hver deres speciale - charterrejser, storbyferier, safariture, historiske rejser, kulturelle rejser. Listen er lang, men i et land hvor musiktjenester som fx Spotify og TDC Play er eksploderet i popularitet, eksisterer der ikke et eneste rejsebureau, som har specialiseret sig inden for musikalske rejser. Vi er en gruppe multimediedesignere, som har fået til opgave at skabe en kommerciel virksomhed målrettet et nichemarked. Vi skal skabe en visuel identitet, en hjemmeside samt en annonce til vores virksomhed og derudover opfylde en række krav for hver af disse. Hvordan får vi vha. en visuel identitet skabt fokus på vores unikke rejser? Hvordan får vi vha. vores medier ramt vores målgruppe, så denne investerer i vores produkt? Hvordan får vi skabt en bedst mulig forretningsplan for firmaet, så idéen bag dette bliver bæredygtig? Metode Projektbeskrivelse Music Tours er specialiseret i et nichemarked og sammensætter og sælger grupperejser til destinationer i udlandet for musikinteresserede danskere. Der er mangel på netop denne form for rejse, hvor der er fokus på et tema samt det sociale aspekt. Music Tours sammensætter grupper med mennesker i alle aldersgrupper med samme musikinteresse. Der er mange fordele ved gruppebaserede temarejser - disse kan bidrage til både personlig og social udvikling. Music Tours vil gerne skabe fokus på virksomheden samt positionere virksomheden mod målgruppen mhp. salg af produkter. I vores besvarelsesproces af vores problemformulering brugte vi primært research på internettet til at få indblik til at kunne løse dem. Ved at researche andre rejsebureauer med musikalsk inspirerede rejsepakker og generelle rejse- hjemmesider, som f.eks. Momondo, kom vi frem til en visuel identitet, der passer med vores unikke rejser. For at finde ud af, hvordan vi kan ramme vores målgruppe, bruger vi metoder som en generel analyse af branchen og med fokus på, hvordan vi bedst muligt kan reklamere for virksomheden. Dette bliver i dag bedst gjort på internettet, da det er den primære form for kommunikation og vores målgruppe gør hyppigt brug af den. Derfor har vi udviklet et banner til siden med musik i fokus, f.eks. gaffa.dk eller mere generelle sider som Facebook. Derudover har vi også en annonce, som kan bruges i offline medier som fx gratis aviser/blade, denne kan også bruges online. Men kan vores virksomhed overhovedet overleve? Det måtte vi løse med ca. tal fra research i alt fra flypriser, hotel og pris på arrangementer i storbyerne til hvad det hypotetisk ville koste at have kontor og website. Det fandt vi ca.-priser på og lavede et skøn på, hvad virksomheden skulle tjene per måned for at løbe rundt med vores gruppe som eneste ansatte. Alt dette gav os de ressourcer, vi skulle bruge for at løse vores problemformulering.

4 6 7 Teori Brainstorm Idéudvikling Vi startede med at sætte os ned i gruppen og finde på alle de idéer vi kunne komme i tanke om til valg af firma. Til at starte med var vi meget interesserede i at lave et socialt netværk. Vi var inde på idéer som fx datingsider, sociale fællesskaber for folk med fælles interesser, online kalendere til travle familier og meget andet. Vi havde rigtig mange idéer, men mange af vores idéer manglede en decideret indtjeningskilde og da vi ikke følte, at indtjening fra reklamer var bærende nok for projektet blev idéen om et social netværk droppet. Vi kom derefter op med idéen om et rejsebureau. Da vores virksomhed skulle være specialeret i et nichemarked fandt vi på, at vores firma skulle være et rejsebureau for folk med en fælles interesse. Interessen endte med at være musik, da det er noget rigtig mange danskere nyder. Musik er tit et nemt og godt samtaleemne, når man møder nye mennesker, da de fleste har en holdning til dette emne. Derefter undersøgte vi markedet for dette og til vores store overraskelse, kunne vi ikke finde et eneste dansk rejsebureau som havde specialiseret sig i lige præcis rejser med musik som hovedtema. Derfor blev vi hurtigt enige om at det var oplagt at udnytte hullet i markedet inden for dette emne. Dernæst lavede vi sammen en brainstorm over de tanker, vi gjorde os om vores nystartede firma, hvor idéer og tanker til projektet blev slynget ud og senere taget op igen til videre overvejelse.

5 8 9 Projektplan Risikoanalyse Ud fra vores risikomatrix står det klart, at vi har flere elementer i det røde felt, som kan have store konsekvenser for firmaet og ikke mindst for dets kunder. Normalt ville man meget sjældent starte et firma op, hvis vilkårene så sådan ud, men indenfor lige præcist denne branche er det anderledes. Problemer med hhv. nedbrud i flytrafikken, aflysninger af arrangementer samt krigsførelse i rejsedestinationer er risici, som alle firmaer i rejsebranchen er nødt til at tage med. Vi samarbejder med rigtig mange aktører og der vil altid være en risiko for, at noget kan gå galt på tværs af samarbejdspartnere. Projektudviklingsmetode Vi har i vores projekt valgt at benytte projektudviklingsmetoden prototyping. Prototyping gør det lettere at teste idéer i de tidlige faser. På den måde sparer man ressourcer ved at teste ens idéer løbende, inden man implementerer dem. Vi har arbejdet med mange forskellige idéer undervejs i forløbet, især til designdelen. Efter at have testet det ene design efter det andet, kom vi endelig frem til et resultat som alle fandt optimalt. Det har været en optimal udviklingsmetode for os, da vi alle har rigtig mange idéer og vi dermed får mulighed for at prøve meget forskelligt af i stedet for at følge en streng plan.

6 10 11 Det vigtigste for vores firma er altid at have en plan B, hvis noget skulle gå galt. Fx skal vi altid være forberedt på at kunne give penge retur eller tilbyde andre rejser, hvis der opstår en krigslignende tilstand på en rejsedestination, som gør det uansvarligt at sende vores kunder afsted. Ved nedbrud i flytrafikken skal vi kunne om-booke vores kunder til andre fly og ved aflysninger af arrangementer på rejserne skal vi have alternative aktiviteter på diverse destinationer. Alt i alt er der indenfor dette markede rigtig stor chance for komplikationer og det er vigtigt altid at være på forkant med problemerne for at skabe den bedste oplevelse for kunden. Det er vigtigt at der bliver taget højde for næsten alle aktører ved fx beslutningstagninger. Hvis staten fx ændrer i lovene om firmaskat, er det vigtigt, at vores ledelse ændrer dette for at opretholde den gode relation til staten. Hvis fx en af vores samarbejdspartnere - et flyselskab ændrer i deres afgang og hjemkomsttider, er det vigtigt, at vi bliver informeret om dette, så det i sidste ende ikke går ud over en tredje af vores interessenter nemlig kunderne. Dvs. hvis en af vores aktører laver pludselige ændringer, kommer det ikke kun til at gå ud over Music Tours, men også andre af vores interessenter. Derfor er det altid vigtigt at tage højde for firmaets forskellige interessenter både de interne og de eksterne for at skabe et holdbart grundlag for virksomheden. Interessentanalyse I vores interessentanalyse vises alle de forskellige aktører, som har indflydelse på vores firma. De er delt op i to kategorier interne og eksterne. De interne er alle dem, som har en direkte forbindelse til Music Tours. Dvs. hele ledelsen, alle designere og udviklere af Music Tours. De eksterne er derimod firmaer og andre aktører udefra, som også har en relation til Music Tours. Her ses fx vores kunder, vores samarbejdspartnere og vores investorer.

7 12 13 Virksomheden SWOT Pitch / elevator speech Vi, rejsebureauet Music Tours, ønsker at producere en hjemmeside med temarejser for musikinteresserede, som gerne vil opleve musikarrangementer i udlandet samt møde andre musikinteresserede, som i modsætning til fx udbud af charter, storby og flyrejser vil være tilpasset kundens interesse for musik i modsætning til fx Spies Rejser, FDM-Travel og Norwegian, som kun tilbyder almene rejser... Analyse af virksomheden Music Tours er et nystartet firma i en branche med mange konkurrenter. Det allerede eksisterende og meget omfattende marked er firmaets største trussel udefra og Music Tours skal derfor sætte stor fokus på lige præcis vores unikke tematiserede rejsepakker, for at skabe den kundekreds der er behov for. Der findes ikke andre rejsebureauer i Danmark, som har samme type musiktemarejser og det er det hul i markedet som Music Tours skal udfylde. Det er meget vigtigt at få reklameret for firmaet og dets produkter via medier, der når ud til Music Tours målgruppe for at ramme dette specifikke nichemarked. Derudover er det vigtigt at skabe gode samarbejdspartnere, som på sigt kan være med til at styrke Music Tours som brand samt styrke vores økonomiske muligheder. Alt i alt skal Music Tours satse på at promovere vores stærke sider dvs. vores unikke rejsepakker, som ikke kan findes andre steder på markedet og det høje serviceniveau, som skal skabe tilfredse kunder.

8 14 15 TOWS Markedsanalyse Da MusicTours er et rejsebureau, står virksomheden over for visse udfordringer, særligt da den er påvirket af flytrafikken. Rejsebranchen er i sig selv et meget stort markede, der er mange om buddet, men også stor efterspørgsel og derved masser af konkurrence. Uanset hvilken type rejse man arrangerer, så har alle det samme tilfælles, nemlig forhandlingen af de bedste priser, både med fly, hotel og de tilhørende arrangementer, der er med i pakken. For at give den bedste pris, bliver rejsebureauet nødt til at forhandle med udbydere af flybilletter, hotel ophold, transport og evt. samarbejdspartnere mhp. at få prisen for enhedsomkostningerne ned, altså prisen per kunde. Uden gode aftaler bliver prisen for høj for en rejsepakke til, at den kan slå igennem på markedet. Derudover skal rejsen i sig selv også være tænkt igennem. Der findes mange rejsebureauer i Danmark med rejsepakker fra sprogrejser til krydstogter. Det er særligt vigtigt for en nystartet virksomhed som Music Tours at finde en niche, hvor virksomheden kan fokusere og appellere til en lille del af det store rejsemarkede. Den store udfordring for vores lille nyopstartede virksomhed ligger i at få aftaler og samarbejdspartnere på plads. Uden gode aftaler bliver prisen for høj og kan ikke konkurrere med konkurrerende udbydere. MusicTours har derfor valgt at fokusere på en storbyferie med flere musikoplevelser, der er centreret omkring musikkulturen i den valgte storby. Mange konkurrenter fokuserer deres musikalske pakkerejser omkring en større koncert eller en kunstner, derved kan vores virksomhed skille sig lidt ud fra mængden og opnå en bedre chance for at forøge kundebasen.

9 16 17 Forretningsplan MusicTours er en rejsearrangørs virksomhed, som organiserer og bygger pakkerejser til storbyer udenfor Danmarks grænser. Der er særligt fokus på pakkerejser med musik i højsædet med masser af oplevelser og underholding. Vi har fra start udviklet 4 pakkerejser, som har forskellige længder og pris, dette giver os mulighed for at have et udbud i forskellige prisklasser. Ved f.eks. at have en lang ferie til Rom og en kort rejse til Berlin, har vi mulighed for at ramme et bredt prisfelt. Derved kan vi opnå en bred målgruppe og samtidig gøre det mere attraktivt at vælge denne kulturelle form for storbyferie. Da vores målgruppe befinder sig fra omkring de 25 til 55 år, er det på grund af, at musik ikke har nogen aldersgruppe. Der er utrolig mange former for musik til både unge og voksne, men det er ikke alle, der ville overveje en rejse med fokus på musikken. Derfor er det vigtig at få fat i de sociale, udadvendte personer, som tager af sted enten alene eller sammen med andre til at vælge vores produkt. I vores regnskab kan ses cirka-tal for, hvad vi regner med at have som udgifter per måned, men regnskabet giver også en idé om, hvor mange rejser vi skal sælge per måned, for at det hele løber rundt. Der er taget udgangspunkt i et skøn, som regner med at vi sælger flest rejser til den billigste og korteste rejsepakke, nemlig Berlin. Med en ca. udgift på omkring kr per måned er det et sted mellem 18 og 25 rejser, der skal sælges alt efter hvilke, der sælger bedst. En fremtid for firmaet kunne være at udvide med flere rejsepakker, starte et samarbejde med et flyselskab for bedre aftaler/rabatter og udvide med flere medarbejdere, hvis kundebasen bliver stor nok.

10 18 19 Virksomhedens kommunikation Kommunikationsplan Afsender Afsenderen er rejsebureauet Music Tours, som arrangerer pakkerejser med musikoplevelser som fokus. Music Tours er en ny dansk virksomhed, som ved at indgå aftaler med både flyselskaber og den lokale befolkning i flere lande, kan sikre en god pris og unikke lokale oplevelser. Budskab Kombinér din rejseglæde med din interesse for musik - denne linje forklarer, hvad vi vil. Vi vil lave en rejse til den musikglade person, give dem en god oplevelse og nye musikindtryk samt skabe netværk. Musik er en vigtig del af livet, for nogen betyder den mere end andre, men den er altid central i det kulturelle og sociale aspekt, det er derfor vi laver disse pakkerejser. Vi vil give vores kunder en fantastisk musikalsk oplevelse. Effekt Vores rejser skal have den effekt, at de giver kunden behov for at komme tilbage for flere musikalske oplevelser, som ikke kan fås indenfor Danmarks grænser. Ved at specialsammensætte pakkerejser med musik i fokus, giver vi den perfekte oplevelse til musikinteresserede danskere. Effekt på målgruppe Vi stræber efter at udvide de rejseoplevelser, som rejseglade danskere oplever på normale storbyferier. Det gør vi ved at forsøge at indgå aftaler med f.eks. de lokale spillesteder, hvor den lokale musik virkelig slår igennem. Det vil give os en chance for at designe en pakkerejse, hvor man får flere smagsindtryk af musikken i den pågældende storby. Medie Udover vores online hjemmeside, som er vores primære medie for virksomheden, har vi også designet et offline-medie i form af en annonce. Da vores målgruppe primært vil se os via internettet, vil vi også reklamere via online-bannere på hjemmesider, der har forbindelse til det musikalske univers samt annoncer i ungdomsblade. Kommunikationsmodellen er lavet ud fra Laswells model. Denne model følger spørgsmålene: Hvem siger hvad? -> til hvem? i hvilket medie? -> med hvilken effekt? Med denne model bliver det hurtigt klart, hvem afsender og modtager er, hvilket budskab afsender forsøger at formidle til modtageren og på hvilken måde, dette skal formidles. Altså hvilket medie der skal benyttes for at formidle afsenderens budskab og til sidst give den ønskede effekt hos modtageren.

11 20 21 Målgruppe Når det gælder rejser, så er det en meget bred målgruppe, der tager på ferie, så vores produkt gør feltet mindre ved at vælge at lave rejsepakker til storbyer med musikarrangementer og oplevelser. Ved at gøre dette, bliver målgruppen skåret ned til noget, der er mere håndgribeligt. Særligt den del af befolkningen, der går til musikkoncerter eller andre lignende arrangementer, er vores primære målgruppe, da de allerede har interessen og viljen til at deltage i sociale musikbegivenheder. Dog har vi også brug for at trække nye til. Dette kan gøres ved, at vi kombinerer en storbyferie med specielle musikalske begivenheder, så vi kan lokke nogle af dem, der tager på ferie for at udforske en storby og shoppe til også at opleve koncerter og andre musikalske tiltag. Dette kan give os en sekundær målgruppe. Med væksten i vores virksomhed, kan vi med tiden tilbyde flere og forskellige pakkerejser. Alt fra det bedste streetmusik til opera vil kunne udbydes som specifikt tema indenfor vores pakkerejser, så der er bred mulighed for at udvide vores målgruppe med meget præcise rejser. Vores første 4 rejsedestinationer er med i overvejelsen af vores målgruppe. De er alle med i top 5 af de mest besøgte lande af danske turister. Dette vil hjælpe med at tiltrække vores målgruppe, da det er meget kendte byer og eftertragtede rejsedestinationer. Minerva-modellen Vores primære målgruppe befinder sig i det grønne segment. Mennesker i dette segment har en interesse for kultur samt en middel til høj indkomst. Disse to faktorer gør, at det netop er disse mennesker, som kunne have interesse i vores produkter, da de både har interessen for at opleve nye kulturer samt økonomien til at betale for rejsen. Karakteristika og demografi Bosiddende i Danmark år Eksempel på målgruppe Enlig mand i midt 30-erne bosiddende i Storkøbenhavn med en middel indkomst. Er meget social og har stor interesse for musik og kultur, som han nyder at dele med andre mennesker. Han søger oplevelser frem for materielle goder og i hans fritid går han derfor ofte til koncerter, for at nyde sin store passion for musik. Psykoanalyse og opførsel Stor interesse for musik og kultur Social og udadvendt Alternativ livsførelse Mere kulturel end materiel Middel til høj indkomst Eventyrlysten

12 22 23 Designbrief Designere og opgave Vi er en gruppe multimediedesignere, som har fået til opgave at skabe en virksomhed, som har speciale inden for et nichemarked. Vores virksomhed Music Tours er et rejsebureau med speciale i pakkeløsninger til musikinteresserede danskere. Virksomheden skal udnytte hullet i markedet på dette område og dermed opfylde behovet for de danskere, som har lyst til at kombinere glæden ved at rejse med deres interesse for musik. Vi skal altså skabe en visuel identitet til det nystartede firma Music Tours samt finde den bedst mulige måde at formidle vores budskab til vores målgruppe via både online og offline medier. Målgruppen Musikinteresserede danskere i aldersgruppen år. Krav til produktet Farver: Som udgangspunkt skal der arbejdes ud fra farverne teal (en blanding af grøn og blå) og magenta. Disse to farver skal gå igen i vores forskellige medier for at styrke firmaets visuelle identitet og skabe en genkendelighed. Som baggrund til disse benyttes mørk grå eller sort for at skabe kontrast til de stærke farver. Billeder: Billedmateriale er en vigtig faktor indenfor markedet med rejsebureauer. Der skal benyttes mange billeder i høj kvalitet både på vores online og offline medier. Billederne skal kombinere hovedelementerne for hele firmaet og give modtageren en følelse af rejser og musik og dermed være med til at vække en interesse hos modtageren. Firmaet Music Tours Firmaet har behov for en hjemmeside via hvilken brugerne har mulighed for at: få information om pakkerejserne få praktiske oplysninger booke en rejse Derudover skal der skabes en visuel identitet til firmaet Music Tours, som skal indeholde: logo reklame Logo: Logoet skal være simpelt, gerne med elementer med enten magenta eller teal farve for at styrke firmaets visuelle identitet. Derudover skal logoet også kunne fungere i sort/hvid. Typografi: Skrifttypen skal være en sans-serif. Den skal være let læselig via skærme, da der på nogle undersider vil være meget tekst om fx praktiske oplysninger.

13 24 25 Websitets designproces Moodboard Skitser til website Forside Rejser Enkelt rejse

14 26 27 Bestilling Wireframes Gå til admin login Admin menu

15 28 29 Layout 2. udkast til layout - enkelt rejse Ved valg af vores design var flere af gestaltlovene i spil. Da vi designede vores knapper, valgte vi at bruge loven om figur og baggrund, da vi har en fyldt cirkel med en anden farve tekst i midten. Dette gør, at det mindre areal, nemlig teksten, vil blive opfattet som figuren og give os en klar og letlæselig menu. Sammen med loven om nærhed, giver det brugeren en idé om, at den hænger sammen, selv om den ikke sidder sammen. 2 udkast til layout - forside Til vores forside har vi 4 bokse, der viser de fire rejser. For at vise at de hænger sammen uden at de rør ved hinanden, valgte vi derfor at arbejde med en kombination af loven om nærhed og loven om lighed, så der er en opfattelse af at de hører sammen. Dette giver de 4 bokse, som er placeret midt på siden, et tilhørsforhold også selv om de hver især linker til forskellige rejser. Vores hjemmeside formår derfor at være meget simpel uden brug af unødvendige dekorationer. De elementer vi har, har en sammenhæng ved brug af lovene om lighed og nærhed, dette hjælper med at skabe den helhed siden har uden hjælp af for mange linjer eller borders. Første udkast til layout 2. udkast til layout - info

16 30 Layout endelige 31

17 32 33 Logo udvikling Farver og typografi Farver og stemning Vi har primært valgt at bruge en blågrøn/teal og en magenta-farve. Som kontrast til disse to, har vi benyttet os af meget mørke grålige farver. Kontrasten mellem disse er med til at skabe en moderne og hyggelig stemning, som skal være med til at repræsentere storbylivet. Vores magenta er en blanding af pink og lilla. Pink opfattes generelt som en munter farve med symbol på samvær og lykke. Lilla bliver oftest betegnet som mystisk, utraditionel og kreativ, hvilket henvender sig godt til musikinteresserede, da de ofte er kreative mennesker. Blågrøn/teal er en turkis nuance, som symboliserer troværdighed og pålidelighed. Farven indeholder både blå, grøn og gul. Den blå farve er med til at nedtone, den grønne farve skaber balance og den gule farve har en opløftende effekt. De første skitser (1-3) er tegnet i hånden. Lige fra begyndelsen var der fokus på de runde kurver i bogstaverne og at logoet skulle udarbejdes i en sans-serif. Efter at have arbejdet med diverse skitser på papir, blev logoet viderebearbejdet i programmet Adobe Illustrator (4-6). Igennem hele udviklingsprocessen blev logoet mere og mere simpelt. Den karakteristiske skrifttype Bauhaus 93 til ordet music blev valgt pga. de buede kurver og dets kraftige udtryk. Oveni det valgte vi en magenta farve, som derfor er blevet en stor del af firmaets visuelle identitet. Efter at have arbejdet med skitserne 4-5 blev det hurtigt klart, at vi måtte have et element til vores logo, som kunne bløde det hele lidt op. Som kontrast til den meget fede skrifttype Bauhaus 93 valgte vi derfor at benytte den meget tynde skrifttype Century Gothic til ordet tours i en lysegrå farve. Kontrasten mellem den meget fede og den meget tynde skrift fungerer godt og logoet kan også benyttes i sort hvid. Typografi Vi har valgt at benytte skrifttypen Myriad Pro til både vores digitale og trykte medier. Myriad Pro er en sans-serif og den er letlæselig og stilmæssigt moderne. Vi benytter skrifttypen i dets forskellige former regular, kursiv, bold og semibold for at fremhæve forskellige elementer. Myriad Pro Regular anvendes til brødtekst, hvorimod Myriad Pro Bold benyttes til rubrikker. Linjeafstanden er tilpasset, så der er god luft mellem linjerne. Da baggrunden har en farve, er det vigtigt at skriften et letlæselig.

18 34 35 Præsentationsdesign Vi har lagt stor fokus på, at der skal være en stor genkendelighed mellem vores forskellige produkter på både digitale og trykte medier. De samme farver går igen, logoet har samme placering, der benyttes de samme billeder i bl.a. annoncer og på hjemmesidens forside og de samme skrifttyper benyttes. Alt dette er med til at styrke firmaets visuelle identitet, hvilket er vigtigt for et nystartet firma. Vi har forsøgt at opnå et simpelt og overskueligt design. På siden rejser har vi benyttet reglerne om luft og lukkethed. Vi har inddelt de forskellige rejser i kasser og skabt luft imellem de forskellige kasser, så man kan se, hvad der tilhører hvad samt tilført luft imellem de forskellige informationer i kasserne. På siden rejser er det vigtigt, at kunden hurtigt skal kunne se de mest væsentlige oplysninger om de forskellige rejser. Dvs. destination, dato for afrejse og hjemkomst samt pris. Derudover er der indsat en kort tekst, så kunden hurtigt kan få et indtryk af, hvad rejsen omhandler og om denne er noget for kunden. Dernæst kan man læse mere om de forskellige rejser ved at klikke sig ind på de forskellige rejsers undersider. Her vil rejsen blive beskrevet mere detaljeret og der vil være mulighed for at se en plan over de forskellige arrangementer på rejsen. Teknologien har gennemgået en massiv udvikling indenfor den seneste årrække, hvilket har resulteret i, at de fleste danskere er i besiddelse af flere forskellige platforme. Man kan nu både gå på nettet via sin mobiltelefon, sin tablet og sin computer. Derfor er vores side udarbejdet til at være responsiv, således at kunden får den optimale oplevelse af vores hjemmeside, ligegyldigt hvilken platform kunden vælger at benytte. Informationsdesign Via Music Tours hjemmeside bestræber vi os på at formidle information på en overskuelig og enkel måde. Rejsebureauer skal levere mange oplysninger til kunderne via deres hjemmeside. Selvom vores hjemmeside ikke er så omfattende, er der store mængder information og derfor er det vigtigt, at kunden hurtigt og nemt kan finde de informationer personen skal bruge. Mange af vores tekster på siden værd at vide er fyldt med praktiske informationer. Disse kan hurtigt blive tunge og uoverskuelige for læseren. Derfor har vi valgt at inddele dem i underkategorier med hver deres overordnede titel, som gør det nemmere for læseren at finde den information læseren søger. Derudover er underkategorierne delt op i afsnit med hver deres undertitel, som gør det lettere for læseren at overskue. Navigationsdesign Sidens design gør brug af en forholdsvis klassisk opsætning med navigationen placeret i top højre hjørne. Navigationen er fixed, hvilket vil sige, at den følger med når man scroller på siden. På den måde er det altid nemt og hurtigt at navigere rundt på siden, især når man når til de lidt længere sider som fx Rejser eller Værd at vide. Siden Værd at vide har derudover en centreret undermenu, som gør sidens indhold mere overskuelig for læseren. Navigationen er udstyret med en hover-funktion samt en funktion, der viser hvilken side der er aktiv altså hvilken side man befinder sig på. Dette gør det lettere for brugeren at se, at cirklerne er en menu, at navigere rundt på siden og forbedrer alt i alt helhedsindtrykket. Der er flere forskellige måder at tilgå det samme materiale på siden på. Hvis brugeren ender på vores forside ved at have klikket på en af vores annoncer på en anden hjemmeside, kan de navigere sig direkte til undersiden om den rejse, de har set i annoncen, ved at klikke på et af billederne på forsiden. På den måde prøver vi at forbedre brugeroplevelsen, så vores materiale altid er nemt at tilgå via hurtig og effektiv navigation.

19 36 37 Designmanual Med Music Tours designmanual er vi i stand til at designe løsninger til vores forskellige grafiske overflader. Formålet med hele denne manual er at samle vores virksomhed under ét mærke og dermed styrke vores visuelle identitet på tværs af diverse medier og kanaler. Logo Logoet skal altid anvendes i dets originale form. Der må derfor ikke ændres på placeringen af fx ord og bogstaver, men størrelsen på logoet er valgfri. Vores logo skal altid placeres på en mørkegrå eller sort baggrund. Logoet må aldrig placeres på en farvet eller hvid baggrund, da dette kan virke forstyrrende. Logoet må kun optræde i dets originale farver samt i sort hvid. Den valgte magenta og den lysegrå farve må derfor ikke ændres til andre farver. Derudover må logoet anvendes i farveformaterne PANTONE, CMYK og RGB for at kunne blive gengivet i både digitale og trykte medier. Vores logo er symbol på hele vores firma og skal benyttes på alt vi producerer og udgiver. Vores logo skal altid placeres i venstre side, øverst eller nederst på alle medier med undtagelse af deciderede bannerreklamer. Nedenfor ses den definerede respektafstand på Music Tours logo. Denne afstand sikrer, at der altid fremstår en vis afstand fra logoet til diverse andre grafiske elementer og bibeholder dermed logoets udtryk. Tone of voice Kommunikation er det vigtigste redskab mellem Music Tours og vores kunder. Vi fokuserer på at holde vores kommunikation enkel og ligetil og vi bestræber os på altid at henvende os personligt og direkte til kunden. Vores budskaber skal ikke pakkes ind, men skal altid være klare og tydelige, så ingen af vores kunder er i tvivl om, hvad vi står for og hvad vi forsøger at kommunikere. Vores overordnede tekster i fx rubrikker skal først og fremmest være korte og præcise og skabe en interesse hos læseren. Efter at rubrikken har fanget læserens opmærksomhed, skal produkt-teksterne derefter uddybe og afklare læserens ubesvarede spørgsmål.

20 38 39 Typografi Music Tours primære font er Myriad Pro. Den skal benyttes til brødtekst både i trykte og digitale medier. For at fremhæve visse passager eller ord, er det tilladt at bruge samme font i kursiv, semibold eller bold. Det er vigtigt, at teksten altid er let at læse og må derfor ikke placeres på forstyrrende baggrunde eller elementer. Længere tekster skal altid inddeles i afsnit for at gøre det mest muligt overskueligt for læseren. Farvede baggrunde og farvet tekst må altid benyttes, så længe teksten er tydelig og letlæselig, fx hvid tekst på magenta baggrund og magenta tekst på lysegrå baggrund. Benyttes tekst på billeder, skal der anvendes korte og præcise sætninger. Teksten skal altid have en klar sammenhæng med billedet og må aldrig overskygge billedets motiv. Logo farver Primære farver Music Tours primære farvepalette giver mulighed for at kunne blande forskellige farver, men på samme tid stadig bibeholde firmaets visuelle udtryk. Dette er med til at skabe en variation i firmaets kommunikation. Ændringer i graduering samt gennemsigtighed er tilladt til fx billeder, tekstbokse osv. Hvis en af de primære farver ønskes til skrift, må der dog ikke ændres på graduering eller gennemsigtigheden af dette. De grå nuancer skal altid være de mest dominerende på både online og offline medier, hvorimod fx magenta kan benyttes til at fremhæve diverse ord eller elementer.

3. Semester Mul-A PROJEKT 3 FUNDING. Louise Marie Bonke Charlotte Bruhn Stine Dorry Meulengracht Madsen. http://cbruhn.dk/cfunding

3. Semester Mul-A PROJEKT 3 FUNDING. Louise Marie Bonke Charlotte Bruhn Stine Dorry Meulengracht Madsen. http://cbruhn.dk/cfunding 3. Semester Mul-A PROJEKT 3 Louise Marie Bonke harlotte Bruhn Stine Dorry Meulengracht Madsen http://cbruhn.dk/cfunding Projekt 3 Indholsfortegnelse Idéudvikling Indledning Målgruppeanalyse Moodboard Funktionalitet

Læs mere

Grafisk design. Ide. Designprocess. Målgruppe

Grafisk design. Ide. Designprocess. Målgruppe Ide Designprocess I denne opgave har jeg udviklet et website for et feriehus. Kunden ønsker et site, som både fungere privat, men også som offentlig hjemmeside. Hele site skal være på dansk, tysk og engelsk.

Læs mere

CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www.ysy.dk/cfunding-it/index.html 04-10-2015

CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www.ysy.dk/cfunding-it/index.html 04-10-2015 Crowdfunding Modul 3 CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www.ysy.dk/cfunding-it/index.html 04-10-2015 Josephine Lorentzen Camilla Norqvist Hansen Shiya Yang Michella Serritzlew Jacobsen Kamilla Melnyczok

Læs mere

GRAFISK DESIGN GRÅ ROSA VIOLET. BESKRIVELSE AF OPGAVEN Fiktiv opgave hvor jeg har udarbejdet et logo, et visitkort og en hjemmeside for en fotograf.

GRAFISK DESIGN GRÅ ROSA VIOLET. BESKRIVELSE AF OPGAVEN Fiktiv opgave hvor jeg har udarbejdet et logo, et visitkort og en hjemmeside for en fotograf. GRAFISK DESIGN BESKRIVELSE AF OPGAVEN Fiktiv opgave hvor jeg har udarbejdet et logo, et visitkort og en hjemmeside for en fotograf. KRAV TIL UDTRYKKET Moderne Enkelt Minimalistisk Responsivt Brugervenligt

Læs mere

Portfolioudvikling. Line la Fontaine. Multimediedesigner

Portfolioudvikling. Line la Fontaine. Multimediedesigner Portfolioudvikling Line la Fontaine Multimediedesigner Indholdsfortegnelse - Designvalg s. 1-9 - Målgruppe s. 1 - Wireframes/skitser s. 1-5 - Informationsarkitektur s. 6-7 - Farver s. 8 - Typografi s.

Læs mere

KALAS FESTIVAL. Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress.

KALAS FESTIVAL. Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress. KALAS FESTIVAL Link til hjemmesiden: http://www.kalasfestival.casperragn.com/ Laura Lundby Gravesen http://www.selragadedesign.wordpress.com Casper Ragn http://www.casperragn.wordpress.com Niels Otto Andersen

Læs mere

Denne rapport har til formål at redegøre for tilblivelsen af hjemmesiden beliggende på domænet, http://www.technofil.dk. Der refereres fra nu af blot

Denne rapport har til formål at redegøre for tilblivelsen af hjemmesiden beliggende på domænet, http://www.technofil.dk. Der refereres fra nu af blot Denne rapport har til formål at redegøre for tilblivelsen af hjemmesiden beliggende på domænet, http://www.technofil.dk. Der refereres fra nu af blot til hjemmesiden. Mine indledende tanker bag hjemmesiden

Læs mere

Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse

Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse Grundforløbsprøve Projektbeskrivelse Webintegrator Thomas á Rógvi 221191-2505 Indholdsfortegnelse Opgaven... 3 Tidsplan... 4 Målgruppe... 5 Layout... 6 Design... 7 Fonte... 7 Browser... 7 Bilag... 8 Det

Læs mere

GRAFISK DESIGN CAMILLA VINTER

GRAFISK DESIGN CAMILLA VINTER GRAFISK DESIGN CAMILLA VINTER OPGAVEBESKRIVELSE (Fiktiv) Jeg har valgt at lave en ny visuel identitet for Tv-programmet KURS MOD FJERNE KYSTER. I programmet følger du Mikkel Beha s og resten hans familie,

Læs mere

Et krav til portfolien var at det skulle udvikles fra bunden uden brug af CSS-frameworks, samt HTML og CSS skulle valideres uden fejl.

Et krav til portfolien var at det skulle udvikles fra bunden uden brug af CSS-frameworks, samt HTML og CSS skulle valideres uden fejl. Indledning Mit sidste projekt her på 1.semester gik ud på at jeg skulle lave et redesign af mit første portfolio, som jeg lavede i starten af semesteret. Formålet var at vise hvad jeg havde lært siden

Læs mere

Analyse af website: cinnobershop.dk

Analyse af website: cinnobershop.dk Analyse af website: cinnobershop.dk Gruppe 12: Brit, Caroline, Line & Søren v1_7/3-16 Indholdsfortegnelse ANALYSE Kommunikation 3 Wireframes - Home 4 - about 5 - webshop 6 - webshop/betaling 7 Grafiske

Læs mere

GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen

GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE Dorte Damsgaard Larsen OPGAVE Designforslag til hjemmeside til motorcykelklubben Mc Chaufførerne GRAFISK DESIGN / Dorte Damsgaard Larsen 1/15 DESIGNPROCES Indledende møde med

Læs mere

ELEMENTER Jeg vælger fonten Raleway, som er en af Googles mange gratis webfonte. Det er en grotesk skrift, som især bruges til websites, da de på

ELEMENTER Jeg vælger fonten Raleway, som er en af Googles mange gratis webfonte. Det er en grotesk skrift, som især bruges til websites, da de på Grafisk design Design af hjemmeside til indretningsarkitekt med firma navn enrico indret, som jeg tidligere har designet logo for. Firmaet laver udelukkende erhvervsindretning og målgruppen for sitet er

Læs mere

JEG GIVER SELLS.DK NYT LIV MED ET MODERNE RE-DESIGN.

JEG GIVER SELLS.DK NYT LIV MED ET MODERNE RE-DESIGN. JEG GIVER SELLS.DK NYT LIV MED ET MODERNE RE-DESIGN. Grafisk design Grafisk design Opgaven Jeg har fået til opgave at re-designe Sells.dk. Sitet skal benytte elementer fra en kampagne, der tidligere er

Læs mere

CSR. 2. Semester 1. projekt http://s733l.dk/csr/index.php. Udarbejdet af MulA: Anders Lauridsen. Casper Christiansen Casper.christiansen1992@gmail.

CSR. 2. Semester 1. projekt http://s733l.dk/csr/index.php. Udarbejdet af MulA: Anders Lauridsen. Casper Christiansen Casper.christiansen1992@gmail. CSR 2. Semester 1. projekt http://s733l.dk/csr/index.php Udarbejdet af MulA: Anders Lauridsen Andrs.lauridsen@gmail.com Casper Christiansen Casper.christiansen1992@gmail.com Jonatan Nielsen Jonatantwn@hotmail.com

Læs mere

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN

Produkt. Index side GRAFISK DESIGN Grafisk design Produkt Index side Produkt Underside - kontakt Redegørelse OPGAVEN I forbindelse med valgfag, som jeg tog i København, havde vi lært forskellige nye funktioner, som vi skulle implementere

Læs mere

NY IDENTITET TIL SCHWARZ

NY IDENTITET TIL SCHWARZ GRAFISK DESIGN NY IDENTITET TIL SCHWARZ Redskaber: Photoshop Illustrator Kundeprofil: Schwarz er en eksklusiv forhandler af senge og tilbehør i topklavlitet. Med deres store sortiment af kvalitetsmærker

Læs mere

Creativity Design Undersøgelse Case 1: Auction Travels INDEX... 1 DESIGNOVERVEJELSER... 2 LOGOFREMSTILLING... 7 FLOWCHART... 8 STORYBOARDS...

Creativity Design Undersøgelse Case 1: Auction Travels INDEX... 1 DESIGNOVERVEJELSER... 2 LOGOFREMSTILLING... 7 FLOWCHART... 8 STORYBOARDS... Index INDEX... 1 DESIGNOVERVEJELSER... 2 START IDEER... 2 INFORMATIONSDESIGN... 2 BUDSKABET: 2 ORGANISERING AF INDHOLD (SITEMAP): 3 SITE MAPS 3 INTERAKTIONDESIGN... 4 PRÆSENTATIONSDESIGN... 5 ALLE SIDER

Læs mere

MÅLGRUPPE Alle typer af boligselskaber, ejer- og andelsforeninger samt div. institutioner (store som små) på Sjælland. Ikke private kunder.

MÅLGRUPPE Alle typer af boligselskaber, ejer- og andelsforeninger samt div. institutioner (store som små) på Sjælland. Ikke private kunder. GRAFISK DESIGN KUNDEN PA Vaskeriteknik er en enkeltmandsvirksomhed som startede i 2008. Manden bag er Preben, som gennem 14 års brancheerfaring startede sit eget firma op da han føler at han med sit partnerskab

Læs mere

Her ses et screenshot af websitet solsystemet i menuen Merkur. Baggrundsbillede skal være static så resten af siden skal man scrolle ned for at se.

Her ses et screenshot af websitet solsystemet i menuen Merkur. Baggrundsbillede skal være static så resten af siden skal man scrolle ned for at se. Solsystemet lavet af Jesper Kjær Webintegrator i Kastrup Tekniske Skole Grundforløbsprøve 2014 Opgave: Vores solsystem Onsdag 23 april til onsdag 7 maj Her ses et screenshot af websitet solsystemet i menuen

Læs mere

PROGRAM VALG: InDesign CC Illustrator CC Photoshop CC Dreamweaver CC

PROGRAM VALG: InDesign CC Illustrator CC Photoshop CC Dreamweaver CC grafisk design WITTH AIRLINES KUNDEN: Kunden Carl Witth har etableret et rejseselskab, med rejser til lave priser. Witth Airlines er et selskab der flyver til de fleste hovedstæder samt storbyer til en

Læs mere

Udover denne simple tidsplan har jeg også lavet et GANTT-kort for at vise den reelle tid jeg har brugt på hver opgave.

Udover denne simple tidsplan har jeg også lavet et GANTT-kort for at vise den reelle tid jeg har brugt på hver opgave. Portfolioudvikling Planlægning Da jeg startede på projektet lavede jeg en tidsplan, til at starte med gav jeg de forskellige opgaver lidt ekstra tid eftersom jeg synes man altid formår at bruge lidt mere

Læs mere

startup.dk Multimediedesigner 1. års prøve Eksamensprojekt, 2. semester 2015

startup.dk Multimediedesigner 1. års prøve Eksamensprojekt, 2. semester 2015 startup.dk Multimediedesigner 1. års prøve Eksamensprojekt, 2. semester 2015 Opgaven I er en gruppe multimediedesignerstuderende, der har besluttet at starte jeres egen virksomhed. I kan frit vælge, hvilken

Læs mere

Michella+Serritzlew+Jacobsen+

Michella+Serritzlew+Jacobsen+ Designmanual+ Afsluttende+projekt+1.+Semester++ Michella+Serritzlew+Jacobsen+ CopenhagenBusinessAcademy 1.Semester MichellaSerritzlewJacobsen MULB Indholdsfortegnelse PBS...3 WBS...3 Brainstorm...4 Wireframes...5

Læs mere

Stine Dorry Meulengracht Madsen Rapport Multimedie og kommunikation

Stine Dorry Meulengracht Madsen Rapport Multimedie og kommunikation Portfolioudvikling I denne rapport vil du kunne læse om mit porfolios tilblivelse. Det skal give læseren indblik i mine designvalg og hele processen bag projektet. Hjemmesiden er kodet fra bunden i HTML

Læs mere

Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/

Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/ Introducering af Flip MinoHD: http://celikshadow.dk/flip/ Ahmad Hahmoud Besir Redzepi Jeffrey Lai 04/05-2009 2.semester 3. projekt Indholdsfortegnelse: 1.0 Forord 3 2.0 Kommunikationsplan 4 3.0 Navigationsdiagram

Læs mere

1. Semester afsluttende Projekt Charlotte Bruhn MUL A December Januar 2015

1. Semester afsluttende Projekt Charlotte Bruhn MUL A December Januar 2015 1. Semester afsluttende Projekt Charlotte Bruhn MUL A December 2014 - Januar 2015 Redesign af online portfolio www.cbruhn.dk Side 1 Indholdsfortegnelse Formål 3 Planlægning 4 Designvalg 5 Moodboard 6 Informationsarkitektur

Læs mere

Grafisk produktion & workflow

Grafisk produktion & workflow Grafisk produktion & workflow WORKFLOW & PRODUKTION WEBSITE NATURSPEJDERNE Dokumentation I 2 OPGAVEN Opgaven Jeg har lavet dette fiktive website der kunne være en mulighed for en nyopstartet spejderforening.

Læs mere

Projekt 2, 3. semester WEBPROJEKT

Projekt 2, 3. semester WEBPROJEKT Projekt 2, 3. semester WEBPROJEKT Aflevering d. 11/10-2013 CPH Business URL: www.thorleifbæk.dk/projekt2/index.php Gruppe 2 Shiko, Thorleif, Pernille og Annemette MUL 3A Indholdsfortegnelse s. 3 Factsheet

Læs mere

Portfolio redesign. Kia Dahlen! cph-kd51@cphbusiness.dk! 1. semester eksamen! MUL-A 2013! !!! www.mul17.itkn.dk/portfolio/index.html!

Portfolio redesign. Kia Dahlen! cph-kd51@cphbusiness.dk! 1. semester eksamen! MUL-A 2013! !!! www.mul17.itkn.dk/portfolio/index.html! Portfolio redesign Kia Dahlen cph-kd51@cphbusiness.dk 1. semester eksamen MUL-A 2013 www.mul17.itkn.dk/portfolio/index.html Underviserer: Ditlev Skanderby Frederik Tang Ian Wisler-Poulsen Jesper Hinchely

Læs mere

Grøn energi i hjemmet

Grøn energi i hjemmet Grøn energi i hjemmet E-magazine project Hold 42 - MUL A 2. - semester Indledning I dette projekt har vi fået til opgave at designe et e-magasin. I denne rapport kan læses, hvordan e-magasinet er blevet

Læs mere

kollegiekokkenet.tmpdesign.dk Side 1

kollegiekokkenet.tmpdesign.dk Side 1 kollegiekokkenet.tmpdesign.dk Side 1 Indholdsfortegnelse Forord 3 Problemformulering 4 Udviklingsmetode 5 Tidsplan 6 Målgruppe 7 Design brief 8 Logo 10 Typografi og farve 11 Navigationsdiagram 12 Usecase

Læs mere

Gruppe 9 Visuel Interface Design, 27/09/2011

Gruppe 9 Visuel Interface Design, 27/09/2011 Gruppe 9 Visuel Interface Design, 27/09/2011 Først øvelse. Lav en designanalyse i tekst og billeder af det udleverede website www.kariyer.net. Vi startede med en hjemmeside, der så ud som følgende: Gennemgående

Læs mere

srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008

srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008 Gruppe 9: Besir Redzepi, Jacob Pedersen, Garwun Jeffrey Lai og Sean Rørgren srum Fritidsaktiviteter 04-12-2008: 1. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 17/11-2008 Aflevering: 4/12-2008 Indholdsfortegenelse

Læs mere

Grafisk Design 70% Skitser

Grafisk Design 70% Skitser Grafisk design Grafisk 2 PRODUKT Som et led i den online markedsføring af BBQ Wing it, har jeg valgt at lave et website, med fokus på information. Det er et website, der er baseret ud fra lærte funktioner

Læs mere

Grafisk Design OVERSIGT. 1 Opgaven A. Opgavebeskrivelse B. Målgruppe C. Brainstorm D. Moodboard

Grafisk Design OVERSIGT. 1 Opgaven A. Opgavebeskrivelse B. Målgruppe C. Brainstorm D. Moodboard OVERSIGT 1 Opgaven A. Opgavebeskrivelse B. Målgruppe C. Brainstorm D. Moodboard 2 Logo A. Skitser B. Valg af fonte C. Farver D. S et E. Kvalitetstjek 3 App A. Overvejelser B. Format C. Moodboard D. Skitser

Læs mere

AF PETER SCHLÜTER. Workflow

AF PETER SCHLÜTER. Workflow AF PETER SCHLÜTER Workflow Projektløser: Projektvært: Opgave: Peter Schlüter Sømandskirken NY Logo, Kirkeblad & Designmanual Programmer: Photoshop Illustrator Indesign Sømandskirken i New York har udskrevet

Læs mere

Disse har alle sammen hjulpet til at skabe min hjemmeside. Ved at give inspiration og få ideerne ned på papir, før de blev vist til omverdenen.

Disse har alle sammen hjulpet til at skabe min hjemmeside. Ved at give inspiration og få ideerne ned på papir, før de blev vist til omverdenen. Introduktion til webdesign Jeg har igennem webdesign projektet arbejdet med en masse forskellige processer, i alt 6 processer. Disse er skab moodboard fra en side, informationsdesign, navigationsdesign,

Læs mere

AFSLUTTENDE OPGAVE I KOMMUNIKATION/IT

AFSLUTTENDE OPGAVE I KOMMUNIKATION/IT AFSLUTTENDE OPGAVE I KOMMUNIKATION/IT Rikke Ihle & Jeppe Brogaard Roskilde Tekniske Gymnasium Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Planlægning... 2 Problem... 3 Målgruppe... 3 Løsning... 3 Produkt... 3

Læs mere

Crowdfunding. Modul 3. CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www

Crowdfunding. Modul 3. CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www Crowdfunding Modul 3 CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www. http://ysy.dk/cfunding-it/index.html 04-10-2015 Josephine Lorentzen Camilla Norqvist Hansen Shiya Yang Michella Serritzlew Jacobsen Kamilla

Læs mere

Mads Bruun Simonsen, Daniel Engelhardt, Alexander Klug Rasmussen, & Philip Nielsen. Corporate Social Responsibility

Mads Bruun Simonsen, Daniel Engelhardt, Alexander Klug Rasmussen, & Philip Nielsen. Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility 1st project 2nd sem. February 2016 Mads Bruun Simonsen Daniel Engelhardt Alexander Klug Rasmussen Philip Nielsen LINK Cphbusiness Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Projektbeskrivelse.3

Læs mere

WorkFlow. Svendeprøve Emil Momsen. BeskrivelseN ****** BeskrivelseN ******

WorkFlow. Svendeprøve Emil Momsen. BeskrivelseN ****** BeskrivelseN ****** Workflow Svendeprøve Emil Momsen BeskrivelseN WorkFlow BeskrivelseN Side - 2 / 8 Arktis Brief Fra kunde Opgave / Indhold Kunden var WWF og opgaven gik ud på at få folk til at blive klar over, hvor alvorligt

Læs mere

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion...

Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... Indhold Formål:... 3 De 6 faser:... 3 Fase 1: Problemanalyse... 3 Fase 2: K-strategi... 3 Fase 3: Idéudvikling... 4 Fase 4: Medieproduktion... 4 Fase 5: Test... 5 Fase 6: Offentliggørelse... 5 Kanyle-modellen:...

Læs mere

Udarbejdet i uge 23-24, 2014 Michelle Ploug Hansen 02 Grafisk Design

Udarbejdet i uge 23-24, 2014 Michelle Ploug Hansen 02 Grafisk Design Udarbejdet i uge 23-24, 2014 Michelle Ploug Hansen 02 Grafisk Design Det gode logo kommunikerer værdier og taler til målgruppen. Derfor starter man altid med at lære kunden at kende, det kan enten gøres

Læs mere

grafisk design MERYAM FERIDA ÔZTÜRK

grafisk design MERYAM FERIDA ÔZTÜRK grafisk design MERYAM FERIDA ÔZTÜRK KUNDEN: Kunden Carl Witth har etableret et rejseselskab, med rejser til lave priser. Witth Airlines er et selskab der flyver til de fleste hovedstæder samt storbyer

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Forord Logo Farver Skrifttyper Billeder Opsætning. Forord:

Indholdsfortegnelse: Forord Logo Farver Skrifttyper Billeder Opsætning. Forord: Designmanual Indholdsfortegnelse: 3 Forord Logo Farver Skrifttyper Billeder Opsætning 3 4 6 8 10 11 Forord: Denne designmanual indholder retninglinjer i forbindelse med partiet Midterpartiet. Heri beskrives

Læs mere

Grafisk workflow 3. Hovedforløb

Grafisk workflow 3. Hovedforløb Grafisk workflow 3. Hovedforløb 3. Hovedforløb Grafisk workflow Dreamweaver Opgavebeskrivelse Højbakkegaard har brug for en hjemmeside, som kan vise hvad gården har at byde på, deres unikke vine og faciliteter

Læs mere

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW. Hjemmeside til Team Brügger

GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW. Hjemmeside til Team Brügger GRAFISK PRODUKTION OG WORKFLOW Hjemmeside til Team Brügger DITTE MADSEN - SVENDEPRØVE - 2015 KUNDEPROFIL Team Brügger er en frisørsalon i Aars. Indehaveren Gitte Brügger startede salonen op sammen med

Læs mere

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design

Designmanual. Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design Designmanual Danmarks Naturfredningsforenings grafiske design 1 Formål Indhold Formål 3 Logoet og konsultativ tekst 4 Rubrik på forside 6 Typografi 7 Farver 8 Godkendelse og produktion 10 Formålet med

Læs mere

Designmanual

Designmanual 11-3-2016 Designmanual Om Designmanualen På disse sider er Man-Freds beskrevet. Manualen her kan bruges til at finde standarden til designet af hele Man-Freds identitet på tværs af alle deres mediekanaler.

Læs mere

Grafisk workflow. bl.udbudsnet.dk

Grafisk workflow. bl.udbudsnet.dk Grafisk workflow. bl.udbudsnet.dk Hvad går opgaven ud på? Opgaven gik ud på at lavet et præsentations website for Udbudsnet. Hjemmesiden skulle bruges til at sælge Udbudsnet, på en messe som hedder BL.

Læs mere

1 // Grafisk design. Hjemmesiden før. Kunde. Produkt. Opgave. Målgruppe. Bogforlaget Frydenlund A/S. www.his2rie.dk

1 // Grafisk design. Hjemmesiden før. Kunde. Produkt. Opgave. Målgruppe. Bogforlaget Frydenlund A/S. www.his2rie.dk Kunde Bogforlaget Frydenlund A/S Produkt www.his2rie.dk Opgave Hjemmesiden før Redesign af hjemmesiden www.his2rie.dk, som ejes af forlaget. Min opgave lød på, at udforme et nyt design til hjemmesiden,

Læs mere

WORKFLOW & PRODUKTION

WORKFLOW & PRODUKTION OPGAVE Jeg har lavet et fiktiv website for en hundekennel. Det er mit bud på hvordan sådan en eventuelt kan se ud. PROGRAMMER Photoshop Dreamweaver Illustrator WORKFLOW & PRODUKTION KENNEL BISCO Dokumentation

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW. Kasper Staal - Portfolio - H2

GRAFISK WORKFLOW. Kasper Staal - Portfolio - H2 GRAFISK WORKFLOW Kasper Staal - Portfolio - H2 Opgaven Denne opgave bestod i at design et website til min egen virksomed 3DService.dk. Websitet skulle være responsivt, og indeholde de mest gængse informationer

Læs mere

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013

PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 PROCESSUM DESIGNMANUAL 1.0 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD RETNINGSLINJER LOGO PLACERING OG BRUG FRIZONE: PLACERING: TYPOGRAFI PRIMÆR TYPOGRAFI SEKUNDÆR TYPOGRAFI KOMMUNIKATION GRUNDPAPIR

Læs mere

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE

MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE MULTIMEDIEDESIGNER 1. ÅRS PRØVE Eksamensprojekt, 2. semester, forår 2010 TEMA: E-HANDEL Erhvervsakademiet København Nord Udleveret mandag d. 3. maj 2010 Afleveres i 4 eksemplarer senest d. 28. maj kl.

Læs mere

E-zine Online magazine

E-zine Online magazine E-zine Online magazine Anders Cramer Nielsen - http://www.anderscramernielsen.dk Bjarke Handsdal - http://handsdalize.com Casper Ragn - http://www.portfolio.casperragn.com Niels Otto - http://ottouch.com

Læs mere

WBS. Inledning. Afsluttende projekt 1. sem

WBS. Inledning. Afsluttende projekt 1. sem MARK KRISTENSEN.DK Afsluttende projekt 1. sem Inledning I denne rapport kan du læse om den udviklingsproces, der ligger til grund for min nye portfolio, de metoder jeg har brugt, mine designvalg og designprincipper.

Læs mere

GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE

GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE BRILLIANT BIKINIES WEBSITE MARÍ DYRMOSE OPGAVEN OPGAVEBESKRIVELSE Brilliant Bikini kompagniet skulle have designet og programmeret en website, hvor de kunne præsentere deres

Læs mere

Link til website:

Link til website: Link til website: http://nicolaiholm.dk/csr/index.html camillabreinbjerg.dk 1 mayaburkard.dk miaeriksen.dk nikolajdommergaard.dk nicolaiholm.dk Indholdsfortegnelse Forside..1 Indholdsfortegnelse. 2 Introduktion

Læs mere

BRUGTE KLODSER TIL NYE IDEER DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK

BRUGTE KLODSER TIL NYE IDEER DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK DESIGNMANUAL & SOCIAL PLAYBOOK 1 DESIGNMANUAL INDHOLDSFORTEGNELSE Designmanual 4 Brug af logo 10 Farver 11 Typografi 12 Maskot Social Playbook 14 Hvad er en social playbook? 15 Facebook 17 Instagram 19

Læs mere

GRUPPE 5 Line - Nanna - Thea - Sarah

GRUPPE 5 Line - Nanna - Thea - Sarah GRUPPE 5 Line - Nanna - Thea - Sarah Gruppeopgave uge 40 Redesign af website - Feelgood Bakery 2. oktober 2015 Link til site http://nannalauth.com/fgb/website.html Kode Brugernavn : keammd Adgangskode

Læs mere

Redesign af Cinnober. Analyse af hjemmesiden Cinnober

Redesign af Cinnober. Analyse af hjemmesiden Cinnober Redesign af Cinnober Gruppe 25 Vi har i denne uge arbejdet på at redesigne hjemmesiden til butikken Cinnober, som ligger på Strøget i København. Cinnober sælger bøger og andre kontorartikler. Deres hjemmeside

Læs mere

Senior Sundhed. Webdesign project / Mul A, 1. sem. / 10.- 28. november 2014

Senior Sundhed. Webdesign project / Mul A, 1. sem. / 10.- 28. november 2014 Senior Sundhed Webdesign project / Mul A, 1. sem. / 10.- 28. november 2014 Frida Madsen Christian Knudsen Jonatan Nielsen Line La Fontaine Louise Bonke Projektet Der er til vores webbureau udviklet: Et

Læs mere

JB Plastics visuelle identitet... 2. Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 PowerPoint... 6. Designprocessen... 6

JB Plastics visuelle identitet... 2. Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 PowerPoint... 6. Designprocessen... 6 0 Indholdsfortegnelse JB Plastics visuelle identitet... 2 Et nyt logo... 2 Visitkort og brevpapir... 4 PowerPoint... 6 Designprocessen... 6 WBS (Work Breakdown Structure)... 6 Procesnedbrydning og SWOT...

Læs mere

Dreamtours. Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation

Dreamtours. Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation Projekt 3 Visuel identitet og kommuikation Dreamtours En visuel identitet skabt af Anders Hanberg, Camilla Sabatinski, Mathis Gallego- Pedersen og Peter Schindler. Den danske multimediedesignklasse - 1.semester

Læs mere

Case: http://www.julius-nielsen.dk/

Case: http://www.julius-nielsen.dk/ Case: http://www.julius-nielsen.dk/ Hjemmesidens formål og målgruppe Formålet med hjemmesiden må være at informere potentielle kunder om firmaet, da hjemmesiden indeholder informationer om firmaets historie,

Læs mere

Grafisk workflow. Se siden her: www.cormas.dk

Grafisk workflow. Se siden her: www.cormas.dk Grafisk workflow Se siden her: www.cormas.dk Dokumentation 4 Procesbeskrivelse 5 Inspirationssøgning 6 Skitser 8 Layout i Photoshop 9 Farver 10 Font 11 Flowchart 12 Wireframe 13 Storyboard 14 kontakt.html

Læs mere

Grafisk. Workflow. Side 1

Grafisk. Workflow. Side 1 Grafisk Workflow Side 1 http://mediegrafiker-ats.dk/15gt33med/freja/hotelinger/ Side 2 Kunde: Inger Marie, Hotel Inger Målgruppe: Aldersgruppe mellem 30-50 år. Hvad har jeg bidraget med? Mit bidrag til

Læs mere

Projektdokumentation. Tidsplan. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 5. Dag 6. Dag 7. Dag 8. Dag 9. Dag 10. Dag 11. Dag 12

Projektdokumentation. Tidsplan. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 5. Dag 6. Dag 7. Dag 8. Dag 9. Dag 10. Dag 11. Dag 12 Projektdokumentation - af Dennis Iversen Tidsplan Dag 1 Research, mindmap, skitser til logo og start på logo. Dag 2 Færdiggørelse af logo, målgruppe og segment fastslået, skitser visitkort, start på visitkort.

Læs mere

Afsluttende semesterprojekt - 1. Semester

Afsluttende semesterprojekt - 1. Semester Afsluttende semesterprojekt - 1. Semester Portfolio Redesign Multimediedesign CPH business Akademi Emilie Arved Eriksen MULA 2014-2015 Indholdsfortegnelse Mind-map... 4 PBS... 5 WBS... 5 GANTT... 6 Brugertest...

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet

GRAFISK DESIGN. Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet GRAFISK DESIGN Diner no. 34 Hjemmeside + Visuel identitet Diner no. 34 9 Opgavebeskrivelse Fiktive opgave. Redesign af visuel identitet og design af ny hjemmeside. Materialet skal skabe et genkendeligt

Læs mere

Designmanual. Romalt Idrætsforening 1981

Designmanual. Romalt Idrætsforening 1981 Designmanual Romalt Idrætsforening 1981 Introduktion Kære brugere af denne designmanual Denne designmanual omhandler pri mært brug af logo og farver i Romalt IF s designlinje. Den er ment og tænkt som

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW PORTFOLIO NIKLAS POULSEN H1

GRAFISK WORKFLOW PORTFOLIO NIKLAS POULSEN H1 GRAFISK WORKFLOW PORTFOLIO NIKLAS POULSEN H1 GRAFISK WORKFLOW DOKUMENTATION OPGAVEN Denne opgave er lavet som en fiktiv opgave. Opgaven er lavet for et fiktivt firma, som tilbyder personlig fitness træning.

Læs mere

1 SVENDEPRØVE 2016 GRAFISK DESIGN GRAFISK DESIGN

1 SVENDEPRØVE 2016 GRAFISK DESIGN GRAFISK DESIGN 1 SVENDEPRØVE 2016 GRAFISK DESIGN GRAFISK DESIGN 2 SVENDEPRØVE 2016 GRAFIK & BILLEDER 3 SVENDEPRØVE 2016 GRAFIK & BILLEDER 3 SVENDEPRØVE 2016 GRAFISK DESIGN 01. BRIEFING GRAFISK DESIGN 01. Briefing 02.

Læs mere

DESIGNGUIDE // MAJ 2012

DESIGNGUIDE // MAJ 2012 DESIGNGUIDE // MAJ 2012 Designguiden indeholder corporate standarder og retningslinjer, der fastsætter cphbusiness grafiske identitet. De grafikfiler, som hører til cphbusiness corporate standarder må

Læs mere

Website design, projekt 4

Website design, projekt 4 Website design, projekt 4 Mette, Nikolaj, Alexander, Julie I dette projekt har vi fået et design- brief af markedsføringsøkonomerne. Designet- briefet omhandlede, at vi skulle lave en hjemmeside omkring

Læs mere

Designmanual. Bjarne Brønno 2014 Version 1.0

Designmanual. Bjarne Brønno 2014 Version 1.0 Designmanual Bjarne Brønno 2014 Version 1.0 Indholdsfortegnelse Indledning Farver Typografi Billedstil Logo Branding Brandingmateriale 3 4 5 6 7 9 10 Indledning Dette er en designmanual til musiker Bjarne

Læs mere

HHBR. Design. Kvalitets vurdering. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg

HHBR. Design. Kvalitets vurdering. Opgaven. Målgruppe og Budskab. De Grafiske valg Opgaven Der skal designes en hjemmeside til en pensioneret revisor, som ønsker at starte en fritids beskæftigelse op, som privat revisor. Han Ønsker en hjemmeside der skal kort fortælle om hans forretning.

Læs mere

EKSAMENS PROJEKT DECEMBER 2013 JANUAR Lærere: Thomas Hartmann. Jesper Hinchely. Ian Wisler-Poulsen. Morten Rold. Merete Geldermann Lu tzen

EKSAMENS PROJEKT DECEMBER 2013 JANUAR Lærere: Thomas Hartmann. Jesper Hinchely. Ian Wisler-Poulsen. Morten Rold. Merete Geldermann Lu tzen Pia Jensen cph-pj103@cphbusiness.dk 1. semester eksamensprojekt MUL-A 2013 mul33.itkn.dk/eksamensprojekt/index.html EKSAMENS PROJEKT DECEMBER 2013 JANUAR 2014 Lærere: Thomas Hartmann Jesper Hinchely Ian

Læs mere

Komm/it eksamensprojekt. RAPPORT. Christoffer, Frederik, Mathias og Martin.

Komm/it eksamensprojekt. RAPPORT. Christoffer, Frederik, Mathias og Martin. Komm/it eksamensprojekt. RAPPORT Christoffer, Frederik, Mathias og Martin. 1 Indledning. Vi har valgt at lave reklame for turistlivet på Lolland, fordi at vi ikke har så mange turister hernede, som vi

Læs mere

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16

Indhold. Grafisk workflow 3 Procesbeskrivelse 4 Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart 7 Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 12 Html, css og seo 16 GRAFISK WORKFLOW Indhold Grafisk workflow Procesbeskrivelse Inspiration 5 Skitser 6 Flowchart Typografi og farver 8 Skelet 9 Storyboard 2 Html, css og seo 6 Grafisk workflow Opgaven At skabe et nyt og

Læs mere

COPENHAGEN. Opgaven. Kunden. Målgruppe. Layout 1. GRAFISK DESIGN // METTE-MARIE RANDSKOV

COPENHAGEN. Opgaven. Kunden. Målgruppe. Layout 1. GRAFISK DESIGN // METTE-MARIE RANDSKOV COPENHAGEN Opgaven Kunden The Organic Bakery er en voksende bagerkæde i Storkøbenhavn med hovedsæde på Østerbro. Bageriet beskæftiger sig med økologisk bagværk, herunder brød og kager. Det, de er mest

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Kenneth Friis Petersen

GRAFISK DESIGN. Kenneth Friis Petersen GRAFISK DESIGN Kenneth Friis Petersen Kenneth Friis Petersen - Svendeprøve 2015 Opgavebeskrivelse Total redesign af hjemmeside til Trademark Textiles A/S, både layout og kodning af side. Trademark textiles

Læs mere

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1

Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 11-05-2015 Affaldshåndtering Afsluttende opgave - Kommunikation/IT C Klasse 1.1 Hans Rasmussen & Kevin Kumar ROSKILDE TEKNISKE GYMNASIUM Indhold Affaldshåndtering i Grønsted kommune... 2 Krav... 2 Design...

Læs mere

GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE 2013. Redesign & kodning af website PETER HOLM SVENDEPRØVE 2013 / 5

GRAFISK DESIGN SVENDEPRØVE 2013. Redesign & kodning af website PETER HOLM SVENDEPRØVE 2013 / 5 NAVN PÅ OPGAVEN KERNEOMRÅDE SVENDEPRØVE 2013 Redesign & kodning af website PETER HOLM SVENDEPRØVE 2013 / 5 Beskrivelse af opgaven I min fritid modtog jeg en opgave, som bestod i, at redesigne og kode et

Læs mere

Indholdsfortegnelse Valg af opgave... 2 Introduktion... 2 Problem... 2 Målgruppe... 2 Afsender... 2 Budskab... 2 Kodning... 3 Effekt...

Indholdsfortegnelse Valg af opgave... 2 Introduktion... 2 Problem... 2 Målgruppe... 2 Afsender... 2 Budskab... 2 Kodning... 3 Effekt... Indholdsfortegnelse Valg af opgave... 2 Introduktion... 2 Problem... 2 Målgruppe... 2 Afsender... 2 Budskab... 2 Kodning... 3 Effekt... 3 Information... 3 Programmering... 3 Design... 4 Brochure... 4 Hjemmeside...

Læs mere

Dokumentation. Grafisk Design

Dokumentation. Grafisk Design Dokumentation Dokumentation OPGAVEN: Denne opgave er lavet for en ny opstartet cafe og restaurant i Vordingborg, de skulle derfor bruge et logo som det første og derefter en hel design linje. Deres ide

Læs mere

MONIQUE BOOTS-NIELSEN / GRAFIKER

MONIQUE BOOTS-NIELSEN / GRAFIKER SIZE 34-54 2014 AUTUMN COLLECTION shop online bonaparte.dk MONIQUE BOOTS-NIELSEN / GRAFIKER Grafisk Design Grafik & Billedbehandling Typografi & Ombrydnig Grafisk produktion & Workflow Et magasin om knogleskørhed,

Læs mere

Grafisk Design. rafisk Design

Grafisk Design. rafisk Design rafisk Design Svendeprøve 2016 Opgaven I forbindelse med at ReklameTryk ville lancere en webshop skulle vores hjemmeside opdateres. Den skulle fremstå enkelt, lys og nem at navigere rundt på og samtidig

Læs mere

REDESIGN AF PORTFOLIO 16. jan. 2015

REDESIGN AF PORTFOLIO 16. jan. 2015 REDESIGN AF PORTFOLIO 16. jan. 2015 Christoffer Møller Jarolics CPH Business Lyngby Multimediedesign Udviklingsprocessen af tilblivelsen af dette projekt redesign af portfolio, vil på de følgende sider

Læs mere

Afsenderen af hjemmesiden er Ulla Bersang, som er Bersang. Opgaven er en ny opsætning. Opgaven er

Afsenderen af hjemmesiden er Ulla Bersang, som er Bersang. Opgaven er en ny opsætning. Opgaven er 38 Grafik design Opgave beskrivelse Overordnet kommunikation Opgaven er en hjemmesiden, lavet for en kunde Ulla Afsenderen af hjemmesiden er Ulla Bersang, som er Bersang. Opgaven er en ny opsætning. Opgaven

Læs mere

det færdige resultat

det færdige resultat grafisk design Under dette fagområde har jeg valgt at præsentere jer for en opgave, jeg har udarbejdet for virksomheden Breinholt. Breinholt er en nyopstartet virksomhed i Odense, der tilbyder spirituel

Læs mere

Sabine Puk Sørensen Svendeprøve portfolio

Sabine Puk Sørensen Svendeprøve portfolio Sabine Puk Sørensen Svendeprøve portfolio 2016 Grafisk workflow Svendeprøve Kvalitetsvurdering Hjemmesiden fungere som den skal, og kunden er meget glad for resultatet. Siden er simpel, men giver den ønskede

Læs mere

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau

Roskilde Tekniske Gymnasium. Eksamensprojekt. Programmering C niveau Roskilde Tekniske Gymnasium Eksamensprojekt Programmering C niveau Andreas Sode 09-05-2014 Indhold Eksamensprojekt Programmering C niveau... 2 Forord... 2 Indledning... 2 Problemformulering... 2 Krav til

Læs mere

GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE

GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE AFSENDER // VIRKSOMHEDEN GRAFISK PRODUKTIONSFORSTÅELSE 7 BESKRIVELSE // GRAFISK PRODUKTIONFORSTÅELSE OPGAVEBESKRIVELSE Da Zoles er en nyopstartet virkomhed, ønsker de et logo og firmanavn, som kan afspejle

Læs mere

Multimediedesigner. Vedvarende. energi

Multimediedesigner. Vedvarende. energi Multimediedesigner Vedvarende energi Eksamensprojekt 2. sem. maj. 2014 - jun. 2014 Problemstilling Vedvarende energi er en samlebetegnelse for bioenergi, vindenergi, solenergi og andre teknologier, der

Læs mere

GRAFISK DESIGN. webdesign af pl.dk

GRAFISK DESIGN. webdesign af pl.dk Webdesign af pl.dk Opgavebeskrivelse Bold.dk og 6 eren har slået sig sammen for at skabe Danmarks største Premier League fodboldportal, PL.dk. Hjemmesiden skal indeholde mange informationer, og samtidig

Læs mere

Opgavebeskrivelse. Opgaveløsningen

Opgavebeskrivelse. Opgaveløsningen Opgavebeskrivelse Opgaven er et redesign af en hjemmeside til Tistrup Festuge. Opgaven er en fritidsopgave, udarbejdet for udvalget bag Tistrup Festuge. Da man i de seneste år, har ændret en del på konceptet

Læs mere