2. semester eksamensopgave

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. semester eksamensopgave"

Transkript

1 2. semester eksamensopgave Hold l15mul2a14f Årgang 2014 / 2015 Vejledere: Ditlev Skanderby Marc Kluge Frederik Tang

2 2 3 Indholdsfortegnelse Faktaark 3 Indledning 4 Projektbeskrivelse 4 Problemformulering 5 Metode 5 Teori 6 Idéudvikling 6 Brainstorm 7 Projektplan 8 Projektudviklingsmetode 8 Risikoanalyse 9 Interessentanalyse 10 Virksomheden 12 Pitch / elevator speech 12 Analyse af virksomheden 12 Markedsanalyse 15 Forretningsplan 16 Virksomhedens kommunikation 18 Kommunikationsplan 18 Målgruppe 20 Designbrief 22 Websitets designsproces 24 Moodboard 24 Skitser 25 Wireframes 27 Layout 28 Logoudvikling 32 Farver og typografi 33 Præsentationsdesign 34 Informationsdesign 34 Navigationsdesign 35 Designmanual 36 Annonce og online banner 41 Website - den tekniske løsning 44 Flowchart 44 Præsentation og diskussion 44 E/R-diagram 47 Use-case 48 Dokumentation for SEO 49 Oplæg til brugertest 50 Konklusion og refleksion 52 Referencer 53 Bilag 54 Stine Dorry Meulengracht Madsen Charlotte Bruhn Christian Coppola-Thomsen Louise Marie Bonke Antal anslag i rapporten: 43560

3 4 5 Indledning Problemformulering Danmark er fyldt med rejsebureauer med hver deres speciale - charterrejser, storbyferier, safariture, historiske rejser, kulturelle rejser. Listen er lang, men i et land hvor musiktjenester som fx Spotify og TDC Play er eksploderet i popularitet, eksisterer der ikke et eneste rejsebureau, som har specialiseret sig inden for musikalske rejser. Vi er en gruppe multimediedesignere, som har fået til opgave at skabe en kommerciel virksomhed målrettet et nichemarked. Vi skal skabe en visuel identitet, en hjemmeside samt en annonce til vores virksomhed og derudover opfylde en række krav for hver af disse. Hvordan får vi vha. en visuel identitet skabt fokus på vores unikke rejser? Hvordan får vi vha. vores medier ramt vores målgruppe, så denne investerer i vores produkt? Hvordan får vi skabt en bedst mulig forretningsplan for firmaet, så idéen bag dette bliver bæredygtig? Metode Projektbeskrivelse Music Tours er specialiseret i et nichemarked og sammensætter og sælger grupperejser til destinationer i udlandet for musikinteresserede danskere. Der er mangel på netop denne form for rejse, hvor der er fokus på et tema samt det sociale aspekt. Music Tours sammensætter grupper med mennesker i alle aldersgrupper med samme musikinteresse. Der er mange fordele ved gruppebaserede temarejser - disse kan bidrage til både personlig og social udvikling. Music Tours vil gerne skabe fokus på virksomheden samt positionere virksomheden mod målgruppen mhp. salg af produkter. I vores besvarelsesproces af vores problemformulering brugte vi primært research på internettet til at få indblik til at kunne løse dem. Ved at researche andre rejsebureauer med musikalsk inspirerede rejsepakker og generelle rejse- hjemmesider, som f.eks. Momondo, kom vi frem til en visuel identitet, der passer med vores unikke rejser. For at finde ud af, hvordan vi kan ramme vores målgruppe, bruger vi metoder som en generel analyse af branchen og med fokus på, hvordan vi bedst muligt kan reklamere for virksomheden. Dette bliver i dag bedst gjort på internettet, da det er den primære form for kommunikation og vores målgruppe gør hyppigt brug af den. Derfor har vi udviklet et banner til siden med musik i fokus, f.eks. gaffa.dk eller mere generelle sider som Facebook. Derudover har vi også en annonce, som kan bruges i offline medier som fx gratis aviser/blade, denne kan også bruges online. Men kan vores virksomhed overhovedet overleve? Det måtte vi løse med ca. tal fra research i alt fra flypriser, hotel og pris på arrangementer i storbyerne til hvad det hypotetisk ville koste at have kontor og website. Det fandt vi ca.-priser på og lavede et skøn på, hvad virksomheden skulle tjene per måned for at løbe rundt med vores gruppe som eneste ansatte. Alt dette gav os de ressourcer, vi skulle bruge for at løse vores problemformulering.

4 6 7 Teori Brainstorm Idéudvikling Vi startede med at sætte os ned i gruppen og finde på alle de idéer vi kunne komme i tanke om til valg af firma. Til at starte med var vi meget interesserede i at lave et socialt netværk. Vi var inde på idéer som fx datingsider, sociale fællesskaber for folk med fælles interesser, online kalendere til travle familier og meget andet. Vi havde rigtig mange idéer, men mange af vores idéer manglede en decideret indtjeningskilde og da vi ikke følte, at indtjening fra reklamer var bærende nok for projektet blev idéen om et social netværk droppet. Vi kom derefter op med idéen om et rejsebureau. Da vores virksomhed skulle være specialeret i et nichemarked fandt vi på, at vores firma skulle være et rejsebureau for folk med en fælles interesse. Interessen endte med at være musik, da det er noget rigtig mange danskere nyder. Musik er tit et nemt og godt samtaleemne, når man møder nye mennesker, da de fleste har en holdning til dette emne. Derefter undersøgte vi markedet for dette og til vores store overraskelse, kunne vi ikke finde et eneste dansk rejsebureau som havde specialiseret sig i lige præcis rejser med musik som hovedtema. Derfor blev vi hurtigt enige om at det var oplagt at udnytte hullet i markedet inden for dette emne. Dernæst lavede vi sammen en brainstorm over de tanker, vi gjorde os om vores nystartede firma, hvor idéer og tanker til projektet blev slynget ud og senere taget op igen til videre overvejelse.

5 8 9 Projektplan Risikoanalyse Ud fra vores risikomatrix står det klart, at vi har flere elementer i det røde felt, som kan have store konsekvenser for firmaet og ikke mindst for dets kunder. Normalt ville man meget sjældent starte et firma op, hvis vilkårene så sådan ud, men indenfor lige præcist denne branche er det anderledes. Problemer med hhv. nedbrud i flytrafikken, aflysninger af arrangementer samt krigsførelse i rejsedestinationer er risici, som alle firmaer i rejsebranchen er nødt til at tage med. Vi samarbejder med rigtig mange aktører og der vil altid være en risiko for, at noget kan gå galt på tværs af samarbejdspartnere. Projektudviklingsmetode Vi har i vores projekt valgt at benytte projektudviklingsmetoden prototyping. Prototyping gør det lettere at teste idéer i de tidlige faser. På den måde sparer man ressourcer ved at teste ens idéer løbende, inden man implementerer dem. Vi har arbejdet med mange forskellige idéer undervejs i forløbet, især til designdelen. Efter at have testet det ene design efter det andet, kom vi endelig frem til et resultat som alle fandt optimalt. Det har været en optimal udviklingsmetode for os, da vi alle har rigtig mange idéer og vi dermed får mulighed for at prøve meget forskelligt af i stedet for at følge en streng plan.

6 10 11 Det vigtigste for vores firma er altid at have en plan B, hvis noget skulle gå galt. Fx skal vi altid være forberedt på at kunne give penge retur eller tilbyde andre rejser, hvis der opstår en krigslignende tilstand på en rejsedestination, som gør det uansvarligt at sende vores kunder afsted. Ved nedbrud i flytrafikken skal vi kunne om-booke vores kunder til andre fly og ved aflysninger af arrangementer på rejserne skal vi have alternative aktiviteter på diverse destinationer. Alt i alt er der indenfor dette markede rigtig stor chance for komplikationer og det er vigtigt altid at være på forkant med problemerne for at skabe den bedste oplevelse for kunden. Det er vigtigt at der bliver taget højde for næsten alle aktører ved fx beslutningstagninger. Hvis staten fx ændrer i lovene om firmaskat, er det vigtigt, at vores ledelse ændrer dette for at opretholde den gode relation til staten. Hvis fx en af vores samarbejdspartnere - et flyselskab ændrer i deres afgang og hjemkomsttider, er det vigtigt, at vi bliver informeret om dette, så det i sidste ende ikke går ud over en tredje af vores interessenter nemlig kunderne. Dvs. hvis en af vores aktører laver pludselige ændringer, kommer det ikke kun til at gå ud over Music Tours, men også andre af vores interessenter. Derfor er det altid vigtigt at tage højde for firmaets forskellige interessenter både de interne og de eksterne for at skabe et holdbart grundlag for virksomheden. Interessentanalyse I vores interessentanalyse vises alle de forskellige aktører, som har indflydelse på vores firma. De er delt op i to kategorier interne og eksterne. De interne er alle dem, som har en direkte forbindelse til Music Tours. Dvs. hele ledelsen, alle designere og udviklere af Music Tours. De eksterne er derimod firmaer og andre aktører udefra, som også har en relation til Music Tours. Her ses fx vores kunder, vores samarbejdspartnere og vores investorer.

7 12 13 Virksomheden SWOT Pitch / elevator speech Vi, rejsebureauet Music Tours, ønsker at producere en hjemmeside med temarejser for musikinteresserede, som gerne vil opleve musikarrangementer i udlandet samt møde andre musikinteresserede, som i modsætning til fx udbud af charter, storby og flyrejser vil være tilpasset kundens interesse for musik i modsætning til fx Spies Rejser, FDM-Travel og Norwegian, som kun tilbyder almene rejser... Analyse af virksomheden Music Tours er et nystartet firma i en branche med mange konkurrenter. Det allerede eksisterende og meget omfattende marked er firmaets største trussel udefra og Music Tours skal derfor sætte stor fokus på lige præcis vores unikke tematiserede rejsepakker, for at skabe den kundekreds der er behov for. Der findes ikke andre rejsebureauer i Danmark, som har samme type musiktemarejser og det er det hul i markedet som Music Tours skal udfylde. Det er meget vigtigt at få reklameret for firmaet og dets produkter via medier, der når ud til Music Tours målgruppe for at ramme dette specifikke nichemarked. Derudover er det vigtigt at skabe gode samarbejdspartnere, som på sigt kan være med til at styrke Music Tours som brand samt styrke vores økonomiske muligheder. Alt i alt skal Music Tours satse på at promovere vores stærke sider dvs. vores unikke rejsepakker, som ikke kan findes andre steder på markedet og det høje serviceniveau, som skal skabe tilfredse kunder.

8 14 15 TOWS Markedsanalyse Da MusicTours er et rejsebureau, står virksomheden over for visse udfordringer, særligt da den er påvirket af flytrafikken. Rejsebranchen er i sig selv et meget stort markede, der er mange om buddet, men også stor efterspørgsel og derved masser af konkurrence. Uanset hvilken type rejse man arrangerer, så har alle det samme tilfælles, nemlig forhandlingen af de bedste priser, både med fly, hotel og de tilhørende arrangementer, der er med i pakken. For at give den bedste pris, bliver rejsebureauet nødt til at forhandle med udbydere af flybilletter, hotel ophold, transport og evt. samarbejdspartnere mhp. at få prisen for enhedsomkostningerne ned, altså prisen per kunde. Uden gode aftaler bliver prisen for høj for en rejsepakke til, at den kan slå igennem på markedet. Derudover skal rejsen i sig selv også være tænkt igennem. Der findes mange rejsebureauer i Danmark med rejsepakker fra sprogrejser til krydstogter. Det er særligt vigtigt for en nystartet virksomhed som Music Tours at finde en niche, hvor virksomheden kan fokusere og appellere til en lille del af det store rejsemarkede. Den store udfordring for vores lille nyopstartede virksomhed ligger i at få aftaler og samarbejdspartnere på plads. Uden gode aftaler bliver prisen for høj og kan ikke konkurrere med konkurrerende udbydere. MusicTours har derfor valgt at fokusere på en storbyferie med flere musikoplevelser, der er centreret omkring musikkulturen i den valgte storby. Mange konkurrenter fokuserer deres musikalske pakkerejser omkring en større koncert eller en kunstner, derved kan vores virksomhed skille sig lidt ud fra mængden og opnå en bedre chance for at forøge kundebasen.

9 16 17 Forretningsplan MusicTours er en rejsearrangørs virksomhed, som organiserer og bygger pakkerejser til storbyer udenfor Danmarks grænser. Der er særligt fokus på pakkerejser med musik i højsædet med masser af oplevelser og underholding. Vi har fra start udviklet 4 pakkerejser, som har forskellige længder og pris, dette giver os mulighed for at have et udbud i forskellige prisklasser. Ved f.eks. at have en lang ferie til Rom og en kort rejse til Berlin, har vi mulighed for at ramme et bredt prisfelt. Derved kan vi opnå en bred målgruppe og samtidig gøre det mere attraktivt at vælge denne kulturelle form for storbyferie. Da vores målgruppe befinder sig fra omkring de 25 til 55 år, er det på grund af, at musik ikke har nogen aldersgruppe. Der er utrolig mange former for musik til både unge og voksne, men det er ikke alle, der ville overveje en rejse med fokus på musikken. Derfor er det vigtig at få fat i de sociale, udadvendte personer, som tager af sted enten alene eller sammen med andre til at vælge vores produkt. I vores regnskab kan ses cirka-tal for, hvad vi regner med at have som udgifter per måned, men regnskabet giver også en idé om, hvor mange rejser vi skal sælge per måned, for at det hele løber rundt. Der er taget udgangspunkt i et skøn, som regner med at vi sælger flest rejser til den billigste og korteste rejsepakke, nemlig Berlin. Med en ca. udgift på omkring kr per måned er det et sted mellem 18 og 25 rejser, der skal sælges alt efter hvilke, der sælger bedst. En fremtid for firmaet kunne være at udvide med flere rejsepakker, starte et samarbejde med et flyselskab for bedre aftaler/rabatter og udvide med flere medarbejdere, hvis kundebasen bliver stor nok.

10 18 19 Virksomhedens kommunikation Kommunikationsplan Afsender Afsenderen er rejsebureauet Music Tours, som arrangerer pakkerejser med musikoplevelser som fokus. Music Tours er en ny dansk virksomhed, som ved at indgå aftaler med både flyselskaber og den lokale befolkning i flere lande, kan sikre en god pris og unikke lokale oplevelser. Budskab Kombinér din rejseglæde med din interesse for musik - denne linje forklarer, hvad vi vil. Vi vil lave en rejse til den musikglade person, give dem en god oplevelse og nye musikindtryk samt skabe netværk. Musik er en vigtig del af livet, for nogen betyder den mere end andre, men den er altid central i det kulturelle og sociale aspekt, det er derfor vi laver disse pakkerejser. Vi vil give vores kunder en fantastisk musikalsk oplevelse. Effekt Vores rejser skal have den effekt, at de giver kunden behov for at komme tilbage for flere musikalske oplevelser, som ikke kan fås indenfor Danmarks grænser. Ved at specialsammensætte pakkerejser med musik i fokus, giver vi den perfekte oplevelse til musikinteresserede danskere. Effekt på målgruppe Vi stræber efter at udvide de rejseoplevelser, som rejseglade danskere oplever på normale storbyferier. Det gør vi ved at forsøge at indgå aftaler med f.eks. de lokale spillesteder, hvor den lokale musik virkelig slår igennem. Det vil give os en chance for at designe en pakkerejse, hvor man får flere smagsindtryk af musikken i den pågældende storby. Medie Udover vores online hjemmeside, som er vores primære medie for virksomheden, har vi også designet et offline-medie i form af en annonce. Da vores målgruppe primært vil se os via internettet, vil vi også reklamere via online-bannere på hjemmesider, der har forbindelse til det musikalske univers samt annoncer i ungdomsblade. Kommunikationsmodellen er lavet ud fra Laswells model. Denne model følger spørgsmålene: Hvem siger hvad? -> til hvem? i hvilket medie? -> med hvilken effekt? Med denne model bliver det hurtigt klart, hvem afsender og modtager er, hvilket budskab afsender forsøger at formidle til modtageren og på hvilken måde, dette skal formidles. Altså hvilket medie der skal benyttes for at formidle afsenderens budskab og til sidst give den ønskede effekt hos modtageren.

11 20 21 Målgruppe Når det gælder rejser, så er det en meget bred målgruppe, der tager på ferie, så vores produkt gør feltet mindre ved at vælge at lave rejsepakker til storbyer med musikarrangementer og oplevelser. Ved at gøre dette, bliver målgruppen skåret ned til noget, der er mere håndgribeligt. Særligt den del af befolkningen, der går til musikkoncerter eller andre lignende arrangementer, er vores primære målgruppe, da de allerede har interessen og viljen til at deltage i sociale musikbegivenheder. Dog har vi også brug for at trække nye til. Dette kan gøres ved, at vi kombinerer en storbyferie med specielle musikalske begivenheder, så vi kan lokke nogle af dem, der tager på ferie for at udforske en storby og shoppe til også at opleve koncerter og andre musikalske tiltag. Dette kan give os en sekundær målgruppe. Med væksten i vores virksomhed, kan vi med tiden tilbyde flere og forskellige pakkerejser. Alt fra det bedste streetmusik til opera vil kunne udbydes som specifikt tema indenfor vores pakkerejser, så der er bred mulighed for at udvide vores målgruppe med meget præcise rejser. Vores første 4 rejsedestinationer er med i overvejelsen af vores målgruppe. De er alle med i top 5 af de mest besøgte lande af danske turister. Dette vil hjælpe med at tiltrække vores målgruppe, da det er meget kendte byer og eftertragtede rejsedestinationer. Minerva-modellen Vores primære målgruppe befinder sig i det grønne segment. Mennesker i dette segment har en interesse for kultur samt en middel til høj indkomst. Disse to faktorer gør, at det netop er disse mennesker, som kunne have interesse i vores produkter, da de både har interessen for at opleve nye kulturer samt økonomien til at betale for rejsen. Karakteristika og demografi Bosiddende i Danmark år Eksempel på målgruppe Enlig mand i midt 30-erne bosiddende i Storkøbenhavn med en middel indkomst. Er meget social og har stor interesse for musik og kultur, som han nyder at dele med andre mennesker. Han søger oplevelser frem for materielle goder og i hans fritid går han derfor ofte til koncerter, for at nyde sin store passion for musik. Psykoanalyse og opførsel Stor interesse for musik og kultur Social og udadvendt Alternativ livsførelse Mere kulturel end materiel Middel til høj indkomst Eventyrlysten

12 22 23 Designbrief Designere og opgave Vi er en gruppe multimediedesignere, som har fået til opgave at skabe en virksomhed, som har speciale inden for et nichemarked. Vores virksomhed Music Tours er et rejsebureau med speciale i pakkeløsninger til musikinteresserede danskere. Virksomheden skal udnytte hullet i markedet på dette område og dermed opfylde behovet for de danskere, som har lyst til at kombinere glæden ved at rejse med deres interesse for musik. Vi skal altså skabe en visuel identitet til det nystartede firma Music Tours samt finde den bedst mulige måde at formidle vores budskab til vores målgruppe via både online og offline medier. Målgruppen Musikinteresserede danskere i aldersgruppen år. Krav til produktet Farver: Som udgangspunkt skal der arbejdes ud fra farverne teal (en blanding af grøn og blå) og magenta. Disse to farver skal gå igen i vores forskellige medier for at styrke firmaets visuelle identitet og skabe en genkendelighed. Som baggrund til disse benyttes mørk grå eller sort for at skabe kontrast til de stærke farver. Billeder: Billedmateriale er en vigtig faktor indenfor markedet med rejsebureauer. Der skal benyttes mange billeder i høj kvalitet både på vores online og offline medier. Billederne skal kombinere hovedelementerne for hele firmaet og give modtageren en følelse af rejser og musik og dermed være med til at vække en interesse hos modtageren. Firmaet Music Tours Firmaet har behov for en hjemmeside via hvilken brugerne har mulighed for at: få information om pakkerejserne få praktiske oplysninger booke en rejse Derudover skal der skabes en visuel identitet til firmaet Music Tours, som skal indeholde: logo reklame Logo: Logoet skal være simpelt, gerne med elementer med enten magenta eller teal farve for at styrke firmaets visuelle identitet. Derudover skal logoet også kunne fungere i sort/hvid. Typografi: Skrifttypen skal være en sans-serif. Den skal være let læselig via skærme, da der på nogle undersider vil være meget tekst om fx praktiske oplysninger.

13 24 25 Websitets designproces Moodboard Skitser til website Forside Rejser Enkelt rejse

14 26 27 Bestilling Wireframes Gå til admin login Admin menu

15 28 29 Layout 2. udkast til layout - enkelt rejse Ved valg af vores design var flere af gestaltlovene i spil. Da vi designede vores knapper, valgte vi at bruge loven om figur og baggrund, da vi har en fyldt cirkel med en anden farve tekst i midten. Dette gør, at det mindre areal, nemlig teksten, vil blive opfattet som figuren og give os en klar og letlæselig menu. Sammen med loven om nærhed, giver det brugeren en idé om, at den hænger sammen, selv om den ikke sidder sammen. 2 udkast til layout - forside Til vores forside har vi 4 bokse, der viser de fire rejser. For at vise at de hænger sammen uden at de rør ved hinanden, valgte vi derfor at arbejde med en kombination af loven om nærhed og loven om lighed, så der er en opfattelse af at de hører sammen. Dette giver de 4 bokse, som er placeret midt på siden, et tilhørsforhold også selv om de hver især linker til forskellige rejser. Vores hjemmeside formår derfor at være meget simpel uden brug af unødvendige dekorationer. De elementer vi har, har en sammenhæng ved brug af lovene om lighed og nærhed, dette hjælper med at skabe den helhed siden har uden hjælp af for mange linjer eller borders. Første udkast til layout 2. udkast til layout - info

16 30 Layout endelige 31

17 32 33 Logo udvikling Farver og typografi Farver og stemning Vi har primært valgt at bruge en blågrøn/teal og en magenta-farve. Som kontrast til disse to, har vi benyttet os af meget mørke grålige farver. Kontrasten mellem disse er med til at skabe en moderne og hyggelig stemning, som skal være med til at repræsentere storbylivet. Vores magenta er en blanding af pink og lilla. Pink opfattes generelt som en munter farve med symbol på samvær og lykke. Lilla bliver oftest betegnet som mystisk, utraditionel og kreativ, hvilket henvender sig godt til musikinteresserede, da de ofte er kreative mennesker. Blågrøn/teal er en turkis nuance, som symboliserer troværdighed og pålidelighed. Farven indeholder både blå, grøn og gul. Den blå farve er med til at nedtone, den grønne farve skaber balance og den gule farve har en opløftende effekt. De første skitser (1-3) er tegnet i hånden. Lige fra begyndelsen var der fokus på de runde kurver i bogstaverne og at logoet skulle udarbejdes i en sans-serif. Efter at have arbejdet med diverse skitser på papir, blev logoet viderebearbejdet i programmet Adobe Illustrator (4-6). Igennem hele udviklingsprocessen blev logoet mere og mere simpelt. Den karakteristiske skrifttype Bauhaus 93 til ordet music blev valgt pga. de buede kurver og dets kraftige udtryk. Oveni det valgte vi en magenta farve, som derfor er blevet en stor del af firmaets visuelle identitet. Efter at have arbejdet med skitserne 4-5 blev det hurtigt klart, at vi måtte have et element til vores logo, som kunne bløde det hele lidt op. Som kontrast til den meget fede skrifttype Bauhaus 93 valgte vi derfor at benytte den meget tynde skrifttype Century Gothic til ordet tours i en lysegrå farve. Kontrasten mellem den meget fede og den meget tynde skrift fungerer godt og logoet kan også benyttes i sort hvid. Typografi Vi har valgt at benytte skrifttypen Myriad Pro til både vores digitale og trykte medier. Myriad Pro er en sans-serif og den er letlæselig og stilmæssigt moderne. Vi benytter skrifttypen i dets forskellige former regular, kursiv, bold og semibold for at fremhæve forskellige elementer. Myriad Pro Regular anvendes til brødtekst, hvorimod Myriad Pro Bold benyttes til rubrikker. Linjeafstanden er tilpasset, så der er god luft mellem linjerne. Da baggrunden har en farve, er det vigtigt at skriften et letlæselig.

18 34 35 Præsentationsdesign Vi har lagt stor fokus på, at der skal være en stor genkendelighed mellem vores forskellige produkter på både digitale og trykte medier. De samme farver går igen, logoet har samme placering, der benyttes de samme billeder i bl.a. annoncer og på hjemmesidens forside og de samme skrifttyper benyttes. Alt dette er med til at styrke firmaets visuelle identitet, hvilket er vigtigt for et nystartet firma. Vi har forsøgt at opnå et simpelt og overskueligt design. På siden rejser har vi benyttet reglerne om luft og lukkethed. Vi har inddelt de forskellige rejser i kasser og skabt luft imellem de forskellige kasser, så man kan se, hvad der tilhører hvad samt tilført luft imellem de forskellige informationer i kasserne. På siden rejser er det vigtigt, at kunden hurtigt skal kunne se de mest væsentlige oplysninger om de forskellige rejser. Dvs. destination, dato for afrejse og hjemkomst samt pris. Derudover er der indsat en kort tekst, så kunden hurtigt kan få et indtryk af, hvad rejsen omhandler og om denne er noget for kunden. Dernæst kan man læse mere om de forskellige rejser ved at klikke sig ind på de forskellige rejsers undersider. Her vil rejsen blive beskrevet mere detaljeret og der vil være mulighed for at se en plan over de forskellige arrangementer på rejsen. Teknologien har gennemgået en massiv udvikling indenfor den seneste årrække, hvilket har resulteret i, at de fleste danskere er i besiddelse af flere forskellige platforme. Man kan nu både gå på nettet via sin mobiltelefon, sin tablet og sin computer. Derfor er vores side udarbejdet til at være responsiv, således at kunden får den optimale oplevelse af vores hjemmeside, ligegyldigt hvilken platform kunden vælger at benytte. Informationsdesign Via Music Tours hjemmeside bestræber vi os på at formidle information på en overskuelig og enkel måde. Rejsebureauer skal levere mange oplysninger til kunderne via deres hjemmeside. Selvom vores hjemmeside ikke er så omfattende, er der store mængder information og derfor er det vigtigt, at kunden hurtigt og nemt kan finde de informationer personen skal bruge. Mange af vores tekster på siden værd at vide er fyldt med praktiske informationer. Disse kan hurtigt blive tunge og uoverskuelige for læseren. Derfor har vi valgt at inddele dem i underkategorier med hver deres overordnede titel, som gør det nemmere for læseren at finde den information læseren søger. Derudover er underkategorierne delt op i afsnit med hver deres undertitel, som gør det lettere for læseren at overskue. Navigationsdesign Sidens design gør brug af en forholdsvis klassisk opsætning med navigationen placeret i top højre hjørne. Navigationen er fixed, hvilket vil sige, at den følger med når man scroller på siden. På den måde er det altid nemt og hurtigt at navigere rundt på siden, især når man når til de lidt længere sider som fx Rejser eller Værd at vide. Siden Værd at vide har derudover en centreret undermenu, som gør sidens indhold mere overskuelig for læseren. Navigationen er udstyret med en hover-funktion samt en funktion, der viser hvilken side der er aktiv altså hvilken side man befinder sig på. Dette gør det lettere for brugeren at se, at cirklerne er en menu, at navigere rundt på siden og forbedrer alt i alt helhedsindtrykket. Der er flere forskellige måder at tilgå det samme materiale på siden på. Hvis brugeren ender på vores forside ved at have klikket på en af vores annoncer på en anden hjemmeside, kan de navigere sig direkte til undersiden om den rejse, de har set i annoncen, ved at klikke på et af billederne på forsiden. På den måde prøver vi at forbedre brugeroplevelsen, så vores materiale altid er nemt at tilgå via hurtig og effektiv navigation.

19 36 37 Designmanual Med Music Tours designmanual er vi i stand til at designe løsninger til vores forskellige grafiske overflader. Formålet med hele denne manual er at samle vores virksomhed under ét mærke og dermed styrke vores visuelle identitet på tværs af diverse medier og kanaler. Logo Logoet skal altid anvendes i dets originale form. Der må derfor ikke ændres på placeringen af fx ord og bogstaver, men størrelsen på logoet er valgfri. Vores logo skal altid placeres på en mørkegrå eller sort baggrund. Logoet må aldrig placeres på en farvet eller hvid baggrund, da dette kan virke forstyrrende. Logoet må kun optræde i dets originale farver samt i sort hvid. Den valgte magenta og den lysegrå farve må derfor ikke ændres til andre farver. Derudover må logoet anvendes i farveformaterne PANTONE, CMYK og RGB for at kunne blive gengivet i både digitale og trykte medier. Vores logo er symbol på hele vores firma og skal benyttes på alt vi producerer og udgiver. Vores logo skal altid placeres i venstre side, øverst eller nederst på alle medier med undtagelse af deciderede bannerreklamer. Nedenfor ses den definerede respektafstand på Music Tours logo. Denne afstand sikrer, at der altid fremstår en vis afstand fra logoet til diverse andre grafiske elementer og bibeholder dermed logoets udtryk. Tone of voice Kommunikation er det vigtigste redskab mellem Music Tours og vores kunder. Vi fokuserer på at holde vores kommunikation enkel og ligetil og vi bestræber os på altid at henvende os personligt og direkte til kunden. Vores budskaber skal ikke pakkes ind, men skal altid være klare og tydelige, så ingen af vores kunder er i tvivl om, hvad vi står for og hvad vi forsøger at kommunikere. Vores overordnede tekster i fx rubrikker skal først og fremmest være korte og præcise og skabe en interesse hos læseren. Efter at rubrikken har fanget læserens opmærksomhed, skal produkt-teksterne derefter uddybe og afklare læserens ubesvarede spørgsmål.

20 38 39 Typografi Music Tours primære font er Myriad Pro. Den skal benyttes til brødtekst både i trykte og digitale medier. For at fremhæve visse passager eller ord, er det tilladt at bruge samme font i kursiv, semibold eller bold. Det er vigtigt, at teksten altid er let at læse og må derfor ikke placeres på forstyrrende baggrunde eller elementer. Længere tekster skal altid inddeles i afsnit for at gøre det mest muligt overskueligt for læseren. Farvede baggrunde og farvet tekst må altid benyttes, så længe teksten er tydelig og letlæselig, fx hvid tekst på magenta baggrund og magenta tekst på lysegrå baggrund. Benyttes tekst på billeder, skal der anvendes korte og præcise sætninger. Teksten skal altid have en klar sammenhæng med billedet og må aldrig overskygge billedets motiv. Logo farver Primære farver Music Tours primære farvepalette giver mulighed for at kunne blande forskellige farver, men på samme tid stadig bibeholde firmaets visuelle udtryk. Dette er med til at skabe en variation i firmaets kommunikation. Ændringer i graduering samt gennemsigtighed er tilladt til fx billeder, tekstbokse osv. Hvis en af de primære farver ønskes til skrift, må der dog ikke ændres på graduering eller gennemsigtigheden af dette. De grå nuancer skal altid være de mest dominerende på både online og offline medier, hvorimod fx magenta kan benyttes til at fremhæve diverse ord eller elementer.

Start up - Eksamens projekt 2 sem. 2015 http://somethingsimple.dk/partykids/index.php

Start up - Eksamens projekt 2 sem. 2015 http://somethingsimple.dk/partykids/index.php Start up - Eksamens projekt 2 sem. 2015 http://somethingsimple.dk/partykids/index.php Vejledere: Ditlev Vestergaard Skanderby Frederik David Tang Ian Wisler-Poulsen Ivan Rosenvinge Frederiksen Jesper Hinchely

Læs mere

Gecko - The live travel guide

Gecko - The live travel guide Gecko - The live travel guide Vejleder: Marc Kluge Anslag: 32111 Startup.dk Multimediedesigner 1. års prøve Eksamensprojekt, 2. semester 2015 MULB http://avna.dk/gecko/index.php Augusta Lindskov Naundrup-Jensen

Læs mere

Projekt URL: www.linkmeup.dk

Projekt URL: www.linkmeup.dk Vejledere: Ditlev vestergaard Skanderby Frederik David Tang Ian Wisler Poulsen Ivan Rosenvinge Frederiksen Jesper Hinchely Marc Kluge Merethe Lindemann Morten Rold Projekt URL: www.linkmeup.dk 1. Indledning.

Læs mere

Indhold. Præsentationsdesign... 15. Realiseringstrinnet... 16 Søgemaskineoptimering... 16 Foranalyse... 18 Kravspecifikation... 18 Karakteristik...

Indhold. Præsentationsdesign... 15. Realiseringstrinnet... 16 Søgemaskineoptimering... 16 Foranalyse... 18 Kravspecifikation... 18 Karakteristik... Præsentationsdesign... 15 Indhold Indledning... 4 Problem-beskrivelse... 5 Problemformulering... 6 Metode... 7 Foranalyse... 7 Systemudviklingsmetode... 7 Karakteristik af Bryghuset Vendia... 8 Undersøgelse...

Læs mere

TRUST MIKKEL & ANNA I LOVE YOU I N F I N I T Y HAPPINESS D R E A M S. TRUE LOVE never dies it only gets stronger with time TRUST YOUR- SELF

TRUST MIKKEL & ANNA I LOVE YOU I N F I N I T Y HAPPINESS D R E A M S. TRUE LOVE never dies it only gets stronger with time TRUST YOUR- SELF Where there is love there is life All you need is love LOVE is when you look into someones eyes and see everything you need LIFE IS A GIFT To love is to receive a glimpse of heaven TRUST YOUR- SELF The

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lasse Gottenborg Egholm, Emil Jansen, Jacob Oldenborg Voetmann & Troels Brandt Partoft

Indholdsfortegnelse. Lasse Gottenborg Egholm, Emil Jansen, Jacob Oldenborg Voetmann & Troels Brandt Partoft URL: http://lasseegholm.com/beerfestival/index.html NAVNE: Emil Jansen, Troels Brandt Partoft, Jacob Oldenborg Voetman, Lasse Gottenborg Egholm DATO: 31 Maj 2012 HOLDNR.: tr11mul02 INSTITUTION: Copenhagen

Læs mere

Gruppenummer 1, Klasse: MulA, årgang: 2012-2014, initialer på vejledere: THA, MORO, JHI, IWPO, IRF, FDTA og DSK.

Gruppenummer 1, Klasse: MulA, årgang: 2012-2014, initialer på vejledere: THA, MORO, JHI, IWPO, IRF, FDTA og DSK. Projekt titel: Sommerens store dille Projekt navn: X-fly eventsite URL: http://cph47.webkn.dk/xfly5/index.html Gruppe medlemmer: Lasse Bruun Overgaard, www.lbodesign.dk/... Mark Halding, http://haldingweb.dk/...

Læs mere

FAKTAARK KARNEVAL I VENEDIG. URL: http://hechmann.it/karneval/index.html. Gruppemedlemmer: Tine Hechmann Jensen hechmann@live.com.

FAKTAARK KARNEVAL I VENEDIG. URL: http://hechmann.it/karneval/index.html. Gruppemedlemmer: Tine Hechmann Jensen hechmann@live.com. FAKTAARK KARNEVAL I VENEDIG URL: http://hechmann.it/karneval/index.html Gruppemedlemmer: Hechmann Jensen hechmann@live.com Mettemarie From mette@byfrom.com Gruppe nr: 2 Klasse: CLmul-a11e Årgang: 2011

Læs mere

Vedvarende energi. Eksamensprojekt 2. sem. maj - juni 2014

Vedvarende energi. Eksamensprojekt 2. sem. maj - juni 2014 Vedvarende energi Eksamensprojekt 2. sem. maj - juni 2014 Gruppemedlemmer: CLmul-a13e gruppe A9 Sofie Roug Jensen (SRJ) (cph-sj193@cphbusiness.dk) Portfolio: http://mul37.itkn.dk/portfolio/2eksamen.html

Læs mere

Indhold... 1. Titelblad... 4. Forord... 5. Ansvarsfordeling... 5. Indledning... 6. Problemfelt... 6. Problemstilling... 6. Problemformulering...

Indhold... 1. Titelblad... 4. Forord... 5. Ansvarsfordeling... 5. Indledning... 6. Problemfelt... 6. Problemstilling... 6. Problemformulering... Indhold Indhold... 1 Titelblad... 4 Forord... 5 Ansvarsfordeling... 5 Indledning... 6 Problemfelt... 6 Problemstilling... 6 Problemformulering... 7 Afgrænsning... 7 Research & Analyse... 8 Målgruppe...

Læs mere

Fakta ark. Lærere: Ditlev Skanderby, Frederik Tang, Ian Wisler-Poulsen, Jesper Hinchely, Merete Geldermann Lútzen, Morten Rold, Thomas Hartmann.

Fakta ark. Lærere: Ditlev Skanderby, Frederik Tang, Ian Wisler-Poulsen, Jesper Hinchely, Merete Geldermann Lútzen, Morten Rold, Thomas Hartmann. 1 Fakta ark Projekttitel: Vedvarende energi Projek url: www.grafreaq.dk/recycling/index.php Gruppe nr.: A1 Klasse: MULA13 Lærere: Ditlev Skanderby, Frederik Tang, Ian Wisler-Poulsen, Jesper Hinchely, Merete

Læs mere

2013 EKSAMEN CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY. 3. semester eksamensprojekt

2013 EKSAMEN CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY. 3. semester eksamensprojekt 2013 EKSAMEN CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY 3. semester eksamensprojekt 1 2 FACT SHEET PROJEKTTITEL: EKSAMENSPROJEKT 3. SEM - CSR LINK TIL WEBSITE: CHRISTIANDEVRIES.DK/NOVO/INDEX.HTML LINK TIL BANNER:

Læs mere

EXAM PROJECT 2. SEMESTER MAY 2015 - JUNE 2015

EXAM PROJECT 2. SEMESTER MAY 2015 - JUNE 2015 - the - FOOD TRUCK EXAM PROJECT 2. SEMESTER MAY 2015 - JUNE 2015 URL - http://line-rasmussen.dk/website/index.html SKOLE - Copenhagen Business Academy KLASSE - CLmul-b14e KATHRINE HARDER www.kathrineharder.com/foodtruck.html

Læs mere

2. SEMESTER S AFGANGSPROJEKT STARTUP.DK

2. SEMESTER S AFGANGSPROJEKT STARTUP.DK HouseSitter.dk 1 2. SEMESTER S AFGANGSPROJEKT STARTUP.DK MULB - Årgang 2015 Andreas Baggesgaard cph-ab202@cphbusiness.dk andreasbaggesgaard.dk/start-up. html Charlotte Bergstrøm cph-cb189@cphbusiness.dk

Læs mere

GRUPPE 5 MUL B - 2012-2014

GRUPPE 5 MUL B - 2012-2014 CSR - CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILTY EKSAMENSPROJEKT 3. SEMESTER URL-ADRESSE: HTTP://CHRISTINABALTZER.COM/CSR/ VEJLEDERE: TUJE, IRF, FDTA, JHI, THA, TBN, IWP OMFANG: 47 SIDER (ALT INKL.) ANSLAG: 45.440

Læs mere

Lasswell s kommunikations model med feedback

Lasswell s kommunikations model med feedback Lasswell s kommunikations model med feedback Faktark Webbureau - Visual Startup URL colourjuggler.it/visual/ Gruppemedlemmer Snezana Ilic colourjuggler.it/projects/sem2mod5.php cphsi57@cphbusiness.dk Klasse

Læs mere

EKSAMENSPROJEKT. www.stefansk.dk/mctc/ Udarbejdet af: Mandana Bahar Sara Vang Michael Dalgaard Peter Schindler Stefan Skjerning

EKSAMENSPROJEKT. www.stefansk.dk/mctc/ Udarbejdet af: Mandana Bahar Sara Vang Michael Dalgaard Peter Schindler Stefan Skjerning EKSAMENSPROJEKT www.stefansk.dk/mctc/ Udarbejdet af: Mandana Bahar Sara Vang Michael Dalgaard Peter Schindler Stefan Skjerning Erhvervsakademiet København Nord, Multimediedesigner, 3. semester, tr08mul01

Læs mere

K ARNEVALSGUIDEN - 3. SEMESTERS EKSAMENSPROJEKT

K ARNEVALSGUIDEN - 3. SEMESTERS EKSAMENSPROJEKT K ARNEVALSGUIDEN - 3. SEMESTERS EKSAMENSPROJEKT ANSL AG Denne rapport samt pdfudgaven har et omfang af cirka 59.764 anslag ekskl. indholdsfortegnelse, bilag, kilder og forside/forord. INFO Et projekt udarbejdet

Læs mere

innovating communication

innovating communication innovating communication Multimediedesigneruddannelsen, 2. semester Eksamensprojekt, maj 2010 Erhvervsakademiet København Nord, Trongårdsvej 44, Lyngby Indholdsfortegnelse 1.0 Introduktion 1.1 Indledning

Læs mere

Vedvarende energi Link til landingpage: www.melh.dk/kompan/index.html

Vedvarende energi Link til landingpage: www.melh.dk/kompan/index.html Eksamensprojekt 2. semester maj-juni 2014 Multimediedesigner Vedvarende energi Link til landingpage: www.melh.dk/kompan/index.html Anslag: 72.013 Vejledere: Frederik Tang og Thomas Hartmann Gruppe B1 -

Læs mere

MUL B - Gruppe 13 Vejledere: Jesper Hinchely Tue Becher Ivan Rosenvinge Camilla Bigum cph-cb164@cphbusiness.dk www.camillabigum.dk

MUL B - Gruppe 13 Vejledere: Jesper Hinchely Tue Becher Ivan Rosenvinge Camilla Bigum cph-cb164@cphbusiness.dk www.camillabigum.dk Cæcilie Rasmussen cph-cr105@cphbusiness.dk www.caecilierasmussen.com Henriette Solveig Klindt cph-hk15@cphbusiness.dk www.henrietteklindt.dk Eksamen 2014-2015 Site community - Haveforeningen Frederikshøj

Læs mere

University College Nordjylland Hovedeopgave - Multimediedesign

University College Nordjylland Hovedeopgave - Multimediedesign Indholdsfortegnelse Indledning:... 3 Problembeskrivelse:... 3 Problemafgræsning:... 4 Mål... 4 Problemformulering... 5 Metode... 5 Foranalyse undersøgelse:... 8 SWOT... 8 Interessentanalyse...11 Målgruppeanalyse...

Læs mere

Biibo I/S EKSAMENSPROJEKT 2012, 3. SEMESTER DK. Firma- og projektnavn: URL til website: www.lej1bil.dk

Biibo I/S EKSAMENSPROJEKT 2012, 3. SEMESTER DK. Firma- og projektnavn: URL til website: www.lej1bil.dk EKSAMENSPROJEKT 2012, 3. SEMESTER DK Firma- og projektnavn: Biibo I/S URL til website: www.lej1bil.dk URL til projektsite: mmd3semspring2012.mmd.eal.dk Antal anslag (med mellemrum): 121.246 Afleveringsdato:

Læs mere

PASSIVBOLIG 2. SEMESTER

PASSIVBOLIG 2. SEMESTER PASSIVBOLIG 2. SEMESTER GRUPPE A7 - MUL A - ÅRGANG 2013 Projekt url demo.promotiv.dk/passivbolig VEJLEDERE MORTEN ROLD & DITLEV SKANDERBY AFLEVERINGSDATO - D. 2 JUNI 2014 2 3 Faktaark 3 Opgavebeskrivelse

Læs mere

Website projekt 2, 2. semester. Indentitet, mad og livsstil

Website projekt 2, 2. semester. Indentitet, mad og livsstil Lasse M. Bruun Overgaard www.lbodesign.dk Mark Halding www.markhalding.dk Peter Konrad www.peterkonrad.dk Jonathan Abel www.abel.mynosmedia.dk Mark Rein www.andersrein.dk Website projekt 2, 2. semester.

Læs mere

2. Semester - Eksamen - Vedvarende energi. Pilot projekt. 02 Juni 2014 AUDI STATOIL MATHIAS JAHN, ALEXANDER SCHWARTZLOSE, MATHIAS KOFOED & MORTEN BO

2. Semester - Eksamen - Vedvarende energi. Pilot projekt. 02 Juni 2014 AUDI STATOIL MATHIAS JAHN, ALEXANDER SCHWARTZLOSE, MATHIAS KOFOED & MORTEN BO 2. Semester - Eksamen - Vedvarende energi Pilot projekt 02 Juni 2014 AUDI STATOIL MATHIAS JAHN, ALEXANDER SCHWARTZLOSE, MATHIAS KOFOED & MORTEN BO INLEDNING 03 Indledning Afgrænsninger 04 Formål Problemformulering

Læs mere

Projektstyrings trekant...16 Projekt portræt...18 Outsourcing...19 Internationale businessforhandlinger...20 SA8000 certifikat...

Projektstyrings trekant...16 Projekt portræt...18 Outsourcing...19 Internationale businessforhandlinger...20 SA8000 certifikat... 1 Indhold Kapitel 1... 5 Indledning... 5 Problembaggrund... 5 Problemformulering... 5 Problemafgrænsning... 6 Projektstyring... 6 Metode... 6 Kapitel 2... 7 Opstart... 7 Idégenerering... 7 Sketching...

Læs mere

Travelcase. Multimediedesign 2. Semester efterår 2010

Travelcase. Multimediedesign 2. Semester efterår 2010 Your Tours Travelcase. Multimediedesign 2. Semester efterår 2010 Af: Henrik Nielsen Simon Seydou Hansen Rasmus Nielsen Johannes Madsen 2010 Table of Contents Indledning... 3 Projekt beskrivelse... 3 Valg

Læs mere

1 Indledning...4. 2 Arbejdsfordeling...4. 3 Læsevejledning...5

1 Indledning...4. 2 Arbejdsfordeling...4. 3 Læsevejledning...5 1 Indledning...4 2 Arbejdsfordeling...4 3 Læsevejledning...5 4 Problemstilling...6 4.1 Baggrund...6 4.1.1 Idegrundlaget...6 4.1.2 Kunden...8 4.1.3 Storytelling...8 4.2 Problemformulering...9 4.3 Afgrænsning...10

Læs mere