Selskabet skal på et forretningsmæssigt grundlag forestå udviklingen af selskabets arealer samt forestå havnedrift i Københavns Havn.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Selskabet skal på et forretningsmæssigt grundlag forestå udviklingen af selskabets arealer samt forestå havnedrift i Københavns Havn."

Transkript

1 COP 2012 Global Compact Annual Communication On Progress (Dansk version) Udviklingsselskabet By & Havn I/S Nordre Toldbod 7 Postboks København K Tel Fax info@byoghavn.dk CVR nr Selskabsnavn: Udviklingsselskabet By & Havn I/S 21. december 2012 Adresse: Nordre Toldbod 7 Postboks København K Land: Kontaktpersoner: Danmark Sekretariatschef Rikke Enderlein Dato: 21. december 2012 Indgåelse af medlemsskab: Oktober 2010 Antal ansatte: 121 Sektor: Real Estate Investment & Services Kort beskrivelse af Udviklingsselskabet By & Havn Udviklingsselskabet By & Havn er et af Danmarks største byudviklingsselskaber. Selskabet blev stiftet i oktober 2007, da Ørestadsselskabet og Københavns Havn fusionerede. Interessentskabets formål er primært at udvikle arealerne i Ørestad og Københavns Havn samt forestå havnedrift i Københavns Havn. Sidstnævnte opgave varetages via datterselskabet Copenhagen Malmö Port. By & Havn er ejet af Københavns Kommune (55 %) og Staten (45%). By & Havns vision er at skabe levende bydele af international klasse, som er attraktive at bo og arbejde i, og som også er spændende at besøge. Selskabet skal på et forretningsmæssigt grundlag forestå udviklingen af selskabets arealer samt forestå havnedrift i Københavns Havn. For yderligere informationer om By & Havn:

2 Redegørelse for støtte til Global Compact By & Havn er den primære grundejer i Ørestad, Nordhavnen, Sydhavnen (ca. 5,5 km 2 ), administrator af over 750 lejemål og parkeringspladser, vedligeholder af knap 60 km vejstrækning og 20 km bolværk langs havnen samt ansvarlig for havnedriften i Københavns Havn. Side 2 af 6 Vi planlægger nye bydele, anlægger infrastruktur og sælger arealer i selskabets områder på et forretningsmæssigt grundlag, og vi anerkender, at vi har et stort ansvar og er forpligtet til at tilføre København nye byområder af høj kvalitet og at sikre en bæredygtig byudvikling. By & Havns CSR politik bygger på eksterne og interne indsatsområder. Eksternt lægges CSR indsatsen på byudviklingsaktiviteter, miljø og bæredygtighed i byområderne samt drift og vedligeholdelse af havnen og øvrige arealer. Internt i organisationen er der fokus på medarbejdernes trivsel og arbejdsmiljø. By & Havn arbejder intenst for at sikre levende og mangfoldige bydele til beboerne - nu og i fremtiden. Blandt andet evaluerer vi løbende udviklingen af vores områder, set ud fra en helhedsbetragtning i relation til f.eks. arkitektur, byrum og byliv. Den efterfølgende indsats kan blandt andet bestå i at arbejde med midlertidig arkitektur og etablering af nye byrum. By & Havn planlægger i vid udstrækning byområderne som bæredygtige bydele. I strukturplanen for fremtidens Nordhavn er blandt andet grøn trafik, grønne bykvarter med grønne tage og kompakt by vigtige elementer for bydelen. Som medlem af UN Global Compact støtter selskabet op om alle ti principper indenfor områderne menneskerettigheder, arbejde, miljø og antikorruption. Med henvisning til By & Havns forretningsaktiviteter er hovedfokus i selskabets samfundsansvarlige forpligtigelser rettet mod UN Global Compacts miljømæssige principper, i det er her, vi kan gøre størst mulig indflydelse. Men vi er ligeledes bevidste om at sikre menneskerettigheder, arbejdsrettigheder og anti-korruption. By & Havns prioritet i 2012 har været at forankre arbejdet med CSR internt i organisationen, ligesom fokus har været på selskabets bidrag til opkvalificering af arbejdsmarkedet. I 2013 vil By & Havn udvikle en politik, for hvordan selskabet bidrager til at respektere menneskerettighederne og til at reducere klimapåvirkningen. UN Global Compact ti principper giver By & Havn mulighed for en systematisk tilgang til CSR og en velkendt fælles referenceramme, som vi kan benytte i samarbejdet med vores mange interessenter. Jens Kramer Mikkelsen Adm. direktør

3 Situationsrapport By & Havn støtter op om UN Global Compacts principper ved i vid udstrækning at arbejde aktivt med indsatsen med byudviklingsaktiviteter, miljø og bæredygtighed i vores byområder. Side 3 af 6 Hovedfokus i selskabets samfundsansvarlige forpligtigelser i forhold til UN Global Compact er de miljømæssige principper, da det er her, vores indflydelse er størst. Men vi er ligeledes bevidste om at sikre menneskerettigheder, arbejdsrettigheder og anti-korruption. I det forgangene år har vi arbejdet med nedenstående mål og endvidere sat nye mål for selskabets CSR indsats: Menneskerettigheder, Arbejdstagerrettigheder & Anti-korruption (princip 1-6, 10) 1. Ekstern personalepolitik By & Havn har en forpligtelse til at bidrage til et veluddannet samfund. Selskabet har i 2012 udviklet en ekstern samfundsansvarlig personalepolitik, som definerer selskabets eksterne sociale engagement rettet mod rekruttering og opkvalificering af studerende, elever, ledige etc., som behøver støtte til opkvalificering i større eller mindre omfang. Èn elev/praktikant i uddannelsesforløb Etablering af 2-3 midlertidige arbejdspladser (f.eks. virksomhedspraktik, løntilskud m.v.) Kortlægning af mulighed for sociale klausuler Research pågår. Det undersøges hvor i selskabet man med fordel kan ansætte en elev/praktikant. I 2012 har der været indgået praktikaftaler med seks praktikanter. Praktikanterne har været ledige, ledige i jobprøvning eller udenlandsk studerende P.t. pågår udarbejdelse af egnethedskriterier for udbud og indhold til sociale klausuler vedr. praktikpladser 2. Udvikling af By & Havns politik for menneskerettigheder By & Havn ønsker at sikre, at selskabet arbejder målrettet med at respektere FN s retningslinjer for menneskerettigheder. By & Havn ønsker fortsat involvering af brugerne i forbindelse med udviklingen af bydelene, og at vores leverandører tilstræber at overholde menneskerettigheder og arbejdstagerrettigheder. I 2013 defineres selskabets politik for menneskerettigheder. Det forventes, at selskabet vil sætte en målsætning for brugerinddragelse i forbindelse med selskabets projekter. Endvidere udarbejdes retningslinjer (Code of Conduct) for By & Havns krav til leverandører. By & Havn vil stille krav til vores leverandørs menneskelige, miljømæssige og økonomiske forhold for at sikre bæredygtige indkøb og påvirke vores leverandører til samfundsansvarlige handlinger og udvikling.

4 : Politik for menneskerettigheder Udarbejdes i 2013 Side 4 af 6 sætning for selskabets brugerinddragelse Udarbejdelse af Code of Conduct Udarbejdes i 2013 Udestår Miljø (princip 7-9) 3. Politik for By & Havns bidrag til reducering af klimapåvirkningen I 2013 vil By & Havn gøre rede for hvordan selskabet bidrager og ønsker bidrage til reducering af klimapåvirkningen. Politiken skal sikre en operationel indsat for selskabet og medarbejderne i arbejdet med udviklingen af bæredygtige byområder. : Politik for selskabets bidrag til reducering af klimapåvirkningen Udarbejdes i Reducering af CO 2 -udledning i selskabets interne administration og drift Vi reducerer løbende CO 2 -udledningen i den daglige administration og drifts forretningsgange, da vi som selskab ønsker at udvise rettidig miljømæssig ansvarlighed, ligesom vi ønsker at forankre en ansvarlig miljømæssig tanke hos vores medarbejdere. Reduceringen af CO 2 kan blandt andet ske ved at effektivisere papirgenbrug, begrænse standby strøm, udskifte varmeanlæg, modernisere serverrum, indføre grøn indkøbspolitik, gøre brug af klimavenlig kommunikation, intelligent IT m.v. Der arbejdes løbende med nye indsatsområder. Fastlægge målsætning for selskabets udledning af CO 2 Leasing af elbiler i selskabets flåde af tilsynsbiler Udestår Grøn transport- og bilpolitik Udvikles i 2013 Implementering begyndt. Anslået reducering af CO 2 i leasingperioden pr. bil er ca. 2,5 tons. Grøn og sikker affaldshåndtering i administrationen Reducering af strømforbrug på computere og servere Forsøgsordning med sol- og vinddreven belysning på landvindingsprojektet Lysbøjer og landfaste fyr med solceller Implementeres er der blevet installeret en mekanisme, som slukker computere og servere efter kl Anslået besparelse om året 6000 kw om året. Resultat af forsøgsordning foreligger i 2013 Modeller med tørbatteri udskiftes til en lampe drevet på solceller. Implementeringen er påbegyndt og i 2. kvartal 2013 vil alle lysbøjer være udskiftet. Anslået besparelse på 3 år:

5 kw. pr. lysbøje. Endvidere reduceres miljøpåvirkningen, da batterier fremover ikke skal bortskaffes. Selskabets fyr på land er ligeledes ved at blive udskiftet og vil være alle være udskiftet inden udgangen af Side 5 af 6 5. Energieffektivisering af By & Havns ejendomme By & Havn ønsker at imødekomme fremtidens klima- og miljømæssige udfordringer og vise initiativ og vilje til energieffektivisering af sine udlejningsejendomme. Med en energieffektivisering af ejendommene vil By & Havn kunne påvirke sine lejere til en mere bæredygtig udvikling, reducere vores driftsomkostninger og være på forkant med eventuelle lovgivningsmæssige krav. Der skal arbejdes med en kortlægning af indsatsområder og nuværende energiforbrug i selskabets ejendomme. Kortlægning af indsatsområder Udestår 6. Bæredygtig byudvikling - DGNB-certificering By & Havn planlægger i vid udstrækning byområderne som bæredygtige bydele og som naturlig forlængelse heraf deltager selskabet i et pilotprojekt under Green Bouilding Council Denmark angående bæredygtighedssystemet DGNB. DGNB står for Deusche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen og er et tysk system, der gennem 45 indikatorer certificerer bæredygtighed. Systemet skal gennem pilotprojektet udvikles til ikke alene at certificere bygninger, men også hele byudviklingsområder. Ved at deltage afprøver selskabet certificeringen og deltager i tilpasning af de tyske standarder til danske forhold. Derudover er selskabet med til at udvikle en landsdækkende incitamentsstruktur for at tænke bæredygtighed i byudvikling. Derudover har selskabet en målsætning om at opnå certificering af byudviklingsområderne Sundmolen, Trælastholmen og Levantkaj Vest. Dette sker i første trin gennem en prækvalificering af områderne, der forventes opnået inden udgangen af 2. kvartal Prækvalificeringen sker på baggrund af de planer og startredegørelse, der eksisterer for områderne. Selskabet måles her på indikatorer som miljø, social og økonomisk bæredygtighed, samt teknisk og processuel bæredygtighed. Opnås prækvalificering, forventes det over en længere tidshorisont, at selskabet opnår en foreløbig certificering, når 25 procent af planerne for byudviklingsområderne er realiserede og efter 75 procent en endelig certificering. Deltagelse i DGNB pilotprojekt for udvikling af certificering af bæredygtig byområder og udvikling af en landsdækkende incitatmentsstruktur for bæredygtighed i byudvikling. DGNB (bæredygtig) certificering af byområderne Sundmolen, Trælastholmen og Levantkaj Vest. Pilotprojektet er påbegyndt Prækvalificering af områderne i 2.kvartal Foreløbig certificering forventes, når

6 25 % af planerne er realiserede. Side 6 af 6 Endelig certificering opnås ved 75% realisering af planerne. 7. LEED-certificering af byggeri By & Havn er bygherre på opførelsen af den etagemeter stort FN-By, der ligger på Marmormolen ved Københavns Havn. Byggeriet opføres som kontor for seks FN-organisationer, og er opført med bæredygtighed for øje. Blandt andet opføres byggeriet som et såkaldt energiklasse 1- byggeri, hvilket betyder, at der i byggeriet skal bruges under 50 kwh pr. kvadratmeter pr. år. Inden byggeriet blev igangsat i 2010, blev det besluttet, at en LEED-certificering skulle forsøget opnået. Byggerier opnår LEED - Leadership in Energy and Environmental Design gennem en bedømmelse af syv parametre: Bæredygtig byggegrund, Vandeffektivitet, Energi & atmosfære, Materialer & ressourcer, Indemiljø kvalitet, Innovation og Regional prioritering. Først når både etape 1 og etape 2 er færdigbyggede, bliver det samlede byggeri vurderet i forhold til kriterierne. Der er dog allerede foretaget tiltag (credits), som giver point i systemet: Solceller på taget af bygningen, en gennemgribende proces hvor alle bygningens forhold tilpasses til den endelige anvendelse, inddragelse af ejerne og brugerne for at forsætte en bæredygtig drift at byggeriet, når det er afleveret samt anvendelse af miljøvenlige materialer og grønne tage. Sideløbende, men uafhængig af LEED-certificeringen, har projektet opnået EU s Green Building Award Prisen gives, idet byggeriet er projekteret og opført energirigtigt. I dette tilfælde forventes et energiforbrug ca. 55 % mindre end krævet i Bygningsreglement BR-08, som er gældende for FN-Byen projektet. LEED-certificering af FN Byen Arbejdet med certificering pågår løbende. Certificeringen forventes opnået i 2014, hvor byggeriet er taget i brug. Følgende credits har allerede givet point i LEED-certificeringen: Solceller på taget Tilpasning af alle bygningens forhold Inddragelse af ejerne/brugerne med henblik på bæredygtig drift af byggeriet Anvendelse af miljøvenlige materialer Hvordan mangfoldiggøres By & Havns COP? By & Havn vil offentliggøre denne COP på vores hjemmeside

UN GLOBAL COMPACT 2013. Fremskridtsrapport

UN GLOBAL COMPACT 2013. Fremskridtsrapport UN GLOBAL COMPACT 2013 Fremskridtsrapport Inholdsfortegnelse 1 Om By og Havn... 2 2 Redegørelse for fortsat støtte til UN Global Compact... 3 3 Aktiviteter og resultater... 4 3.1 Fokus på Menneskerettigheder,

Læs mere

FN Global Compact 2014. Fremskridtsrapport

FN Global Compact 2014. Fremskridtsrapport FN Global Compact 2014 Fremskridtsrapport Indholdsfortegnelse 1 Om By & Havn... 2 2 Redegørelse for fortsat støtte til UN Global Compact... 3 3 Aktiviteter og resultater... 4 3.1 Fokus på Menneskerettigheder,

Læs mere

FN GLOBAL COMPACT Fremdriftsrapport

FN GLOBAL COMPACT Fremdriftsrapport FN GLOBAL COMPACT 2015 Fremdriftsrapport Indholdsfortegnelse 1 Om By & Havn... 2 2 Redegørelse for fortsat støtte til UN Global Compact... 3 3 Aktiviteter og resultater... 4 3.1 Fokus på Menneskerettigheder,

Læs mere

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv.

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv. C S R Corporate Social Responsibility a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Denne redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i årsrapporten for BabySam A/S for 2016/17.

Læs mere

NOTAT. Rette vedkommende. Direktionssekretariat & Kommunikation. By & Havns Corporate Social Responsibility (CSR)-politik

NOTAT. Rette vedkommende. Direktionssekretariat & Kommunikation. By & Havns Corporate Social Responsibility (CSR)-politik NOTAT Til: Fra: Emne: Rette vedkommende Direktionssekretariat & Kommunikation By & Havns Corporate Social Responsibility (CSR)-politik Corporate Social Responsibility (CSR)-politik 1. Baggrund og tilgang

Læs mere

DS/16/157 Den 23. november Politik for samfundsansvar

DS/16/157 Den 23. november Politik for samfundsansvar DS/16/157 Den 23. november 2016 Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere...

Læs mere

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked.

Holmris CSR politik. Holmris A/S er et familieejet firma, som gennem tre generationer har leveret møbler til det danske bolig- og projektmarked. CSR politik Corporate Social Responsibility (CSR) står for virksomhedens sociale ansvar og er udtryk for de frivillige politikker, virksomheden har sat op for etisk og social ansvarlighed i forhold til

Læs mere

COP 2018 Global Compact Annual Communication On Progress Udviklingsselskabets By & Havn I/S Indholdsfortegnelse

COP 2018 Global Compact Annual Communication On Progress Udviklingsselskabets By & Havn I/S Indholdsfortegnelse COP 2018 Global Compact Annual Communication On Progress Udviklingsselskabets By & Havn I/S Indholdsfortegnelse Om By & Havn... 2 1 Redegørelse for fortsat støtte til UN Global Compact... 3 2 Aktiviteter

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT Fremdriftsrapport

UN GLOBAL COMPACT Fremdriftsrapport UN GLOBAL COMPACT 2017 Fremdriftsrapport Indholdsfortegnelse Om By & Havn... 2 1 Redegørelse for fortsat støtte til UN Global Compact... 3 2 Aktiviteter og resultater... 4 2.1 Fokus på menneskerettigheder,

Læs mere

Byudvikling som transformationsværktøj cases fra København. Administrerende Direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn

Byudvikling som transformationsværktøj cases fra København. Administrerende Direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn Byudvikling som transformationsværktøj cases fra København Administrerende Direktør Jens Kramer Mikkelsen, By & Havn Region Det nye projekt (part 1) De gamle temaer, København (1995): Projekt København

Læs mere

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change

Corporate Social Responsibility. Taking responsibility is the first step towards a positive change Corporate Social Responsibility Taking responsibility is the first step towards a positive change Energy Cool, 2014 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Virksomhedens ledelse...3 Forhold til samarbejdspartnere...

Læs mere

DS/17/129 Den 13. december Politik for samfundsansvar

DS/17/129 Den 13. december Politik for samfundsansvar DS/17/129 Den 13. december 2017 Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Ansvar for CSR... 4 4 Målsætning... 4 5 Fokusområder... 5 5.1 Miljø- og klimahensyn...

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2017 MARTS TILKENDEGIVELSE AF FORTSAT STØTTE Vi er glade for, at vi igen i år kan forsætte vores støtte til, og medlemskab af, UN Global Compact. Cheval Blanc

Læs mere

INDSTILLING TIL CSR ABROAD AWARD 2014

INDSTILLING TIL CSR ABROAD AWARD 2014 INDSTILLING TIL CSR ABROAD AWARD 2014 Danida, Eksportrådet og IFU har opstillet følgende overordnede kriterier for tildeling af prisen: Prisen gives til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for

Læs mere

BOSWEEL Corporate Social Responsibility Strategi Independent Shirtmakers since 1937

BOSWEEL Corporate Social Responsibility Strategi Independent Shirtmakers since 1937 BOSWEEL Corporate Social Responsibility Strategi 2015 2017 Bosweels kerneværdier Idégrundlag, vision og værdier 02 IDÉGRUNDLAGET Bosweel udvikler, fremstiller og leverer skjorter og nært beslægtede produkter

Læs mere

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2016 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR HARTMANNS SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på

Læs mere

Sustainability Policy

Sustainability Policy Sustainability Policy Juni 2019 2 TDC Sustainability Policy Politikkens omfang Hos TDC Group er samfundsansvar en naturlig del af vores forretning, baseret på vores historiske arv og den rolle, vi spiller

Læs mere

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Omfang... 2 3. Formål... 2 4. Definition af bæredygtighed...

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ

UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ UN GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2018 MAJ TILKENDEGIVELSE AF FORTSAT STØTTE Vi er glade for, at vi igen i år kan forsætte vores støtte til, og medlemskab af, UN Global Compact. Cheval Blanc

Læs mere

NOTAT. Corporate Social Responsibility-politik for By & Havn

NOTAT. Corporate Social Responsibility-politik for By & Havn NOTAT Corporate Social Responsibility-politik for By & Havn Corporate Social Responsibility (CSR)-politikken udstikker rammerne for By & Havns samfundsansvar. Selskabets samfundsansvar handler om, hvordan

Læs mere

Politik for samfundsansvar

Politik for samfundsansvar Politik for samfundsansvar Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 3 3 Målsætning... 4 4 Fokusområder... 4 4.1 Miljø- og klimahensyn... 4 4.2 Medarbejdere... 4 4.3 Korruption og usædvanlige

Læs mere

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK INDLEDNING Turisme skaber arbejdspladser og vækst i hovedstadsregionen og er med til at gøre vores hovedstad og hele Greater Copehagen mere levende og mangfoldig. De

Læs mere

Coop Danmark A/S Marts, Dokumentkontrol. Filnavn: Coops politik for menneskerettigheder

Coop Danmark A/S Marts, Dokumentkontrol. Filnavn: Coops politik for menneskerettigheder Coops politik for menneskerettigheder Coop Danmark A/S Marts, 2019 Dokumentkontrol Godkendt dato: 25.03.2019 Godkendt af: Coop Danmark Direktion Dokumentejer: Signe Frese (Coop Ansvarlighed) Filnavn: Coops

Læs mere

CSR Politik for Intervare A/S

CSR Politik for Intervare A/S CSR Politik for Intervare A/S 1 Indhold Indledning... 3 FN Global Compact... 3 Menneskerettigheder... 3 Arbejdstagerrettigheder... 4 Miljø... 4 Antikorruption... 4 Forhold til samarbejdspartnere... 4 Afslutning...

Læs mere

Fra sund fornuft til god forretning. Realdania ErhvervsForum

Fra sund fornuft til god forretning. Realdania ErhvervsForum Fra sund fornuft til god forretning Realdania ErhvervsForum Den 9. november 2011 Aktivt ejerskab ATP Koncernen arbejder med samfundsansvar på flere niveauer Kunder og samfund Medarbejdere Miljø og klima

Læs mere

powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne

powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne Beboer Sænk spændingen og sænk el-regningen Stigende el-priser er i stadig højere grad med til at lægge pres på både offentlige og private

Læs mere

FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR 05.05.15

FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR 05.05.15 FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR 05.05.15 FORENINGEN FOR BYGGERIETS SAMFUNDSANSVAR BORGERGADE 111 1300 KØBENHAVN K TELEFON 7020 1271 WWW.BYGGERIETSSAMFUNDSANSVAR.DK 1 FORMÅL Foreningens formål

Læs mere

KJÆR KNUDSENS GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2016

KJÆR KNUDSENS GLOBAL COMPACT COMMUNICATION ON PROGRESS 2016 COMMUNICATION ON PROGRESS 2016 Denne rapport er udarbejdet af Kjær Knudsen for at sikre god selskabsledelse og forretningsetik samt et socialt- og miljømæssigt ansvar i virksomheden. Denne rapport offentliggøres

Læs mere

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR KONSULENTHUS ER UDEN FOR KATEGORI - MEN FREMTIDENS SVAR PÅ DET AGILE JOBMARKED Vi specialiserer os i flere kompetencer end kategorien

Læs mere

Genanvendelsesordning. - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter

Genanvendelsesordning. - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter Genanvendelsesordning - Spar ressourcer med genanvendelsesordningen for ROCKWOOL og ROCKFON produkter Spar ressourcer med ROCKWOOL og ROCKFONs genanvendelsesordning Affald fra bygge-og anlægssektoren udgør

Læs mere

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING Det at tage ansvar for samfundet er en integreret del af fremtidens virksomhedsdrift. Det kan være genbrug af materialer og ressourcer,

Læs mere

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR

CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR CSR 2017 REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR REDEGØRELSE FOR SAMFUNDSANSVAR Hartmanns er en virksomhed, der har som kernekompetence at skabe positive forandringer for organisationer og mennesker på jobmarkedet.

Læs mere

Samfundsansvar (CSR) og sammenhæng til arbejdsmiljøarbejdet. VELKOMMEN

Samfundsansvar (CSR) og sammenhæng til arbejdsmiljøarbejdet. VELKOMMEN 19. november 2012 Samfundsansvar (CSR) og sammenhæng til arbejdsmiljøarbejdet. VELKOMMEN Hvad indeholder samfundsansvar (CSR)? Dagsorden: UN Global Compact ISO 26000/DS 49000 * Regeringens handlingsplan

Læs mere

Udvikling af levende byer

Udvikling af levende byer Udvikling af levende byer Estate Media konference den 25. marts 2015 om udvikling af byområder Chefkonsulent Claus Ravn, Realdania By, cra@realdaniaby.dk Hvem er Realdania By Vores byudviklingsprojekter

Læs mere

CSR-POLITIK. Domino Systems A/S, 2017/18

CSR-POLITIK. Domino Systems A/S, 2017/18 CSR-POLITIK Domino Systems A/S, 2017/18 Forord Domino Systems A/S ønsker at være den førende spiller på markedet for kodning og mærkning forstået således at: Vi er den mest pålidelige og troværdige samarbejdspartner.

Læs mere

Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Nordhavnen, postnummer 2150 samt dele af 2100

Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Nordhavnen, postnummer 2150 samt dele af 2100 Bilag 6 Fjernkøling i Nordhavnen Maj 2014 Miljø- og energimæssige beregninger for fjernkølingsforsyning i Nordhavnen, postnummer 2150 samt dele af 2100 I henhold til lov om kommunal fjernkøling skal Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014

Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014 Lovpligtig redegørelse om samfundsansvar (CSR) 2013/2014 Denne lovpligtige redegørelse for virksomhedens samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a, er en del af ledelsesberetningen i årsregnskabet for

Læs mere

Nordhavn = Smart City? Claus Bjørn Billehøj City of Copenhagen Head of Division Sustainable Urban Development

Nordhavn = Smart City? Claus Bjørn Billehøj City of Copenhagen Head of Division Sustainable Urban Development Nordhavn = Smart City? Claus Bjørn Billehøj City of Copenhagen Head of Division Sustainable Urban Development 3 13. november 2011 4 13. november 2011 Først byplanlægning så SMART implementering» Udfordringerne

Læs mere

Troldtekt A/S. Virksomhedspræsentation

Troldtekt A/S. Virksomhedspræsentation Troldtekt A/S Virksomhedspræsentation Erfaringer, udfordringer og forretningsmuligheder v. adm. direktør Peer Leth og marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen Troldtekt A/S Troldtekt A/S

Læs mere

UN GLOBAL COMPACT. Communication on Progress 2013 DECEMBER

UN GLOBAL COMPACT. Communication on Progress 2013 DECEMBER UN GLOBAL COMPACT Communication on Progress 2013 DECEMBER STATEMENT OF CONTINUED SUPPORT Hos DOMUS arkitekter har vi valgt fortsat at støtte FNs Global Compact principper, med respekt for menneskerettigheder,

Læs mere

Indkøbsstrategi Ringkøbing-Skjern Kommune Indkøbsstrategien er godkendt i Byrådet den

Indkøbsstrategi Ringkøbing-Skjern Kommune Indkøbsstrategien er godkendt i Byrådet den Indkøbsstrategi Ringkøbing-Skjern Kommune 2019 Indkøbsstrategien er godkendt i Byrådet den 18.6.2019. Indhold Indledning... 3 Formål og omfang... 3 Kvalitet, bæredygtighed og pris... 3 Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Politik for arbejdsklausuler. sociale klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland

Politik for arbejdsklausuler. sociale klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland Politik for arbejdsklausuler og sociale klausuler om uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland Indledning Region Sjælland er en samfundsansvarlig region, som vil påtage sig et ansvar. Region Sjælland

Læs mere

PFA S CR-STRATEGI Investering i et bæredygtigt samfund

PFA S CR-STRATEGI Investering i et bæredygtigt samfund PFA S CR-STRATEGI 2017-2020 Investering i et bæredygtigt samfund PFA S CR-STRATEGI 2017-2020 INVESTERING I ET BÆREDYGTIGT SAMFUND For PFA er det en grundlæggende del af forretningsmodellen at tage et medansvar

Læs mere

1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 4. DOKUMENTATION... 3

1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 4. DOKUMENTATION... 3 Bilag 6: Samfundsansvar Indhold 1. INDLEDNING... 1 2. INTERNATIONALT ANERKENDTE PRINCIPPER... 1 3. MATERIELLE KRAV TIL LEVERANDØREN... 2 3.1 Menneskerettigheder... 2 3.2 Arbejdstagerrettigheder... 2 3.3

Læs mere

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact COMMUNICATION ON PROGRESS FN Global Compact Rapport 2013 for D-S Sikkerhedsudstyr A/S Beskyttelse gennem viden og samarbejde Igennem snart tres år har D-S Sikkerhedsudstyr A/S, som totalleverandør af personlige

Læs mere

DSDW, Jobindsats og Refusionsløsningen

DSDW, Jobindsats og Refusionsløsningen Bilag 16 CSR Indhold 1. Indledning... 3 2. Internationalt anerkendte principper... 3 3. Materielle krav til Leverandøren... 4 3.1 Menneskerettigheder... 4 3.2 Arbejdstagerrettigheder... 4 3.3 Miljø...

Læs mere

ALLERØD GREEN CITIES EFTERÅRSKONFERENCE

ALLERØD GREEN CITIES EFTERÅRSKONFERENCE ALLERØD GREEN CITIES EFTERÅRSKONFERENCE Christensen & Co En ung dansk virksomhed Christensen & Co (CCO) er en ung dansk arkitektvirksomhed, der arbejder i hele Skandinavien. Ejer og direktør Michael Christensen

Læs mere

Undersøgelse om rapportering af samfundsansvar juni 2010

Undersøgelse om rapportering af samfundsansvar juni 2010 Undersøgelse om rapportering af samfundsansvar juni Resumé 9 var det første år, hvor en række virksomheder ifølge årsregnskabslovens 99 a skulle rapportere om samfundsansvar. Virksomhederne omfattet af

Læs mere

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact

COMMUNICATION ON PROGRESS. FN Global Compact COMMUNICATION ON PROGRESS FN Global Compact Rapport 2014 for D-S Sikkerhedsudstyr A/S Beskyttelse gennem viden og samarbejde Igennem snart tres år har D-S Sikkerhedsudstyr A/S, som totalleverandør af personlige

Læs mere

Bilag A, Leverandørens samfundsansvar (CSR)

Bilag A, Leverandørens samfundsansvar (CSR) Bilag A, Leverandørens samfundsansvar (CSR) om Udbudt af HOFOR A/S CVR-nr. 1007 3022 Ørestads Boulevard 35 2300 København S herefter betegnet HOFOR Version 0.1.0 / januar 2016 Indholdsfortegnelse 1 Generelle

Læs mere

Byggeriets Evaluerings Center

Byggeriets Evaluerings Center Byggeriets Evaluerings Center Simon Mortensen Temamøde Vand i byer den 26. maj 2010, Bygholm Horsens www.byggeevaluering.dk Byggeriets Evaluerings Center Erhvervsdrivende fond Stiftet i 2002 af den danske

Læs mere

Partnerskabsaftale om udvikling af Sundmolen i Nordhavn

Partnerskabsaftale om udvikling af Sundmolen i Nordhavn Bilag 3 Partnerskabsaftale om udvikling af Sundmolen i Nordhavn mellem Udviklingsselskabet By og Havn I/S og Københavns Kommune Nærværende aftale er tiltrådt af Københavns Kommune og Udviklingsselskabet

Læs mere

Virksomheders samfundsansvar

Virksomheders samfundsansvar Virksomheders samfundsansvar Virksomheder kan gøre en god forretning ved at arbejde målrettet med sociale og miljømæssige hensyn og samtidige bidrage til at løse nationale og globale samfundsmæssige udfordringer

Læs mere

Bæredygtige byer -Hvordan?

Bæredygtige byer -Hvordan? Stockholm 9 april 2008 Bæredygtige byer -Hvordan? Steen Christiansen Formand for Miljø- og Planudvalget Albertslund Kommune, Danmark Stockholm 9 april 2008 Bæredygtige byer -Hvordan? Byen Baggrund Miljøet

Læs mere

DS/18/ januar Politik for sustainability

DS/18/ januar Politik for sustainability DS/18/142 17. januar 2019 Politik for sustainability Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Regelgrundlag... 4 3 Ansvar for Sustainability... 4 4 Målsætning... 4 5 Fokusområder... 5 5.1 Miljø- og klimahensyn...

Læs mere

Indkøbspolitik. Udkast

Indkøbspolitik. Udkast Indkøbspolitik Udkast INDHOLD Forord Formål Omfang og afgrænsning Retningslinjer for indkøb Indkøbsaftaler Generelle principper Udbud Leverandører 3 4 Vi vil være en erhvervsvenlig kommune. Det kræver

Læs mere

JANUAR 2012 MIDTSJÆLLANDS BYGGESERVICE CSR-TJEK AF MIDTSJÆLLANDS BYGGESERVICE MINI-RAPPORT

JANUAR 2012 MIDTSJÆLLANDS BYGGESERVICE CSR-TJEK AF MIDTSJÆLLANDS BYGGESERVICE MINI-RAPPORT JANUAR 2012 MIDTSJÆLLANDS BYGGESERVICE CSR-TJEK AF MIDTSJÆLLANDS BYGGESERVICE MINI-RAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Indkøb i Aalborg Forsyning. Udbuds- og Indkøbspolitik

Indkøb i Aalborg Forsyning. Udbuds- og Indkøbspolitik Indkøb i Aalborg Forsyning Udbuds- og Indkøbspolitik UD T S KA Indhold Forord... 3 Formål og indhold... 5 Samfundsansvar og FN s Verdensmål... 7 Effektivitet og innovation... 9 Samarbejde og kommunikation...

Læs mere

BILAG 13. Samfundsansvar

BILAG 13. Samfundsansvar BILAG 13 Samfundsansvar Vejledning til tilbudsgiver: Dette bilag kan ikke ændres af tilbudsgiver. Bilaget udgør et mindstekrav i forbindelse de opgaver der udføres under Rammekontrakten. Bilaget skal ikke

Læs mere

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...

Intego CSR. Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet... Intego CSR Intego CSR Indhold Intego CSR...2 Miljøforhold...3 Arbejdsforhold...3 Menneskerettigheder...5 Forretningsetik...5 Bæredygtigt indkøb...7 Kvalitet...7 Hos Intego overholder vi til enhver tid

Læs mere

Indkøbspolitik Lolland Kommune

Indkøbspolitik Lolland Kommune Indkøbspolitik 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1. Formål... 3 1.2. Anvendelsesområde... 3 1.3. Målsætning... 3 2. Indkøbsaftaler og udbud... 3 2.1. Inddragelse af organisationen i udbudsforretninger...

Læs mere

Investeringsforeningen Sparinvest. Politik for samfundsansvar i investeringer

Investeringsforeningen Sparinvest. Politik for samfundsansvar i investeringer Investeringsforeningen Sparinvest Sidst opdateret den 20. marts 2019 Indhold 1. Formål... 3 2. Samfundsansvar i investeringsprocessen... 3 2.1. Samfundsansvar og ansvarlighed... 4 3. Aktivt ejerskab...

Læs mere

Politik for indkøb. i Region Sjælland

Politik for indkøb. i Region Sjælland Politik for indkøb i Region Sjælland Effektiv konkurrenceudsættelse skaber besparelser dialog er nøglen til innovation og kvalitet for fremtidens succesfulde indkøb 2 Forord Indkøb er et vigtigt område,

Læs mere

DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri. sådan kommer du godt i gang

DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri. sådan kommer du godt i gang DGNB når bygherren kræver certificering af sit bæredygtige byggeri sådan kommer du godt i gang FÅ DE BEDSTE RESULTATER TIL TIDEN Har du lyst til at: At forbedre dine faglige kompetencer? Mindske fejl og

Læs mere

Aftale om Klimapartnerskab

Aftale om Klimapartnerskab Aftale om Klimapartnerskab Mellem parterne Hørsholm kommune, Ådalsparkvej 2, 2970 Hørsholm, cvr-nr. 70960516, herefter kaldet Hørsholm kommune og DONG Energy Sales & Distribution A/S, Kraftværksvej 53,

Læs mere

Tjekliste for Klima+ virksomheder

Tjekliste for Klima+ virksomheder Tjekliste for Klima+ virksomheder Denne tjekliste skal hjælpe dig på vejen til at få et lavere energiforbrug, og derved nedsætte dit CO 2 udslip til gavn for miljøet og din forretning/virksomhed. Listen

Læs mere

SOLCELLER en lys idé til jeres boligforening

SOLCELLER en lys idé til jeres boligforening SOLCELLER en lys idé til jeres boligforening Læs her om mulighederne for at få solceller på taget med hjælp fra jeres forsyningsselskab For mange boligforeninger er det en rigtig god idé at få solceller

Læs mere

UDKAST. Politik for sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland

UDKAST. Politik for sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland Dato: 18. maj 2015 Brevid: 2512790 UDKAST Politik for sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland Indledning Region Sjælland er en samfundsansvarlig region, som vil påtage sig et ansvar. Region

Læs mere

Caring for Climate. menneskerettigheder, miljø, klima og bæredygtighed. Byens Netværk Foto & tekst: Katja Pryds Beck

Caring for Climate. menneskerettigheder, miljø, klima og bæredygtighed. Byens Netværk Foto & tekst: Katja Pryds Beck Caring for Climate Byens Netværk 27.01.11 Foto & tekst: Katja Pryds Beck Der var tidlig mønstring, da Byens Netværk, Dansk Arkitektur Center og UNDP Danmark inviterede til morgenmøde på DAC om FN s virksomhedsnetværk

Læs mere

Grønne og bæredygtige indkøb. Bæredygtige indkøb. v. Rikke Dreyer Chefkonsulent for CSR i SKI og formand for Forum for Bæredygtige Indkøb

Grønne og bæredygtige indkøb. Bæredygtige indkøb. v. Rikke Dreyer Chefkonsulent for CSR i SKI og formand for Forum for Bæredygtige Indkøb 21-06-2012 Grønne og bæredygtige indkøb Bæredygtige indkøb v. Rikke Dreyer Chefkonsulent for CSR i SKI og formand for Forum for Bæredygtige Indkøb 1 Grønne og bæredygtige indkøb 2 Program Hvad er bæredygtige

Læs mere

sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland

sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland POLITIK FOR SOCIALE KLAUSULER OG ARBEJDSKLAUSULER I REGION SJÆLLAND Politik for sociale klausuler og arbejdsklausuler i Region Sjælland 1 Indledning Region Sjælland er en samfundsansvarlig region, som

Læs mere

ARKIL A/S SAMFUNDSANSVAR 2015

ARKIL A/S SAMFUNDSANSVAR 2015 ARKIL A/S SAMFUNDSANSVAR 2015 Arkil A/S kommentering omkring samfundsansvar, og hvordan den er forankret LEDELSESBERETNING i Arkil koncernens værdier. 1 SAMFUNDSANSVAR 1 2 ÅRSBERETNING 2015 10% Vi har

Læs mere

at bestyrelsen godkender målepunkter og politikker for CSR, der vil indgå som tillæg til rapportering i årsregnskabet 2013.

at bestyrelsen godkender målepunkter og politikker for CSR, der vil indgå som tillæg til rapportering i årsregnskabet 2013. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 20. juni 2013 Mads Lund Larsen 07 CSR-politik for Movia målepunkter og politikker Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen godkender

Læs mere

GENTÆNK BASSIN7 KICK OFF MØDE D. 13. MAJ 2013

GENTÆNK BASSIN7 KICK OFF MØDE D. 13. MAJ 2013 GENTÆNK BASSIN7 KICK OFF MØDE D. 13. MAJ 2013 BYPLAN IDÉKONKURRENCE FOR DE BYNÆRE HAVNEAREALER 1999 Helhedsplanen må gerne være visionær i sin karakter og skal på det overordnede niveau belyse ideer og

Læs mere

Kontraktbilag 5 Samfundsansvar

Kontraktbilag 5 Samfundsansvar Styrelsen for Undervisning og Kvalitet December 2016 Kontraktbilag 5 Samfundsansvar Udbud af kontrakt om levering af undervisningsmateriale samt undervisnings- og oplysningsaktiviteter om Holocaust og

Læs mere

Bilag 5. Leverandørens samfundsansvar (CSR)

Bilag 5. Leverandørens samfundsansvar (CSR) Bilag 5 Leverandørens samfundsansvar (CSR) 1 1. Generelle krav Københavns Kommune har fokus på eget og samarbejdspartneres samfundsansvar, når konkrete opgaver udføres. Derfor forpligter Leverandøren sig

Læs mere

Fremskridtsrapport til. UN Global Compact. Januar 2015

Fremskridtsrapport til. UN Global Compact. Januar 2015 Fremskridtsrapport til 2014 UN Global Compact Januar 2015 ATP s fremskridtsrapport til UN Global Compact CEO statement: Til vores interessenter: Fundamentet for ATP Koncernens arbejde med samfundsansvar

Læs mere

Politik for arbejdsklausuler. sociale klausuler og arbejdsklausulerom uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland

Politik for arbejdsklausuler. sociale klausuler og arbejdsklausulerom uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland Politik for arbejdsklausuler og sociale klausuler og arbejdsklausulerom uddannelses- og praktikaftaler i Region Sjælland Indledning Region Sjælland er en samfundsansvarlig region, som vil påtage sig et

Læs mere

A/S Cimbria. Communication On Progress

A/S Cimbria. Communication On Progress A/S Cimbria Communication On Progress At Cimbria we believe...... in a prosperous future for all. We believe in caring for the Earth and the limited resources, we have at our disposal. We believe in making

Læs mere

Vejledning til indkøbspolitikken

Vejledning til indkøbspolitikken Vejledning til indkøbspolitikken Særligt om varer, tjenesteydelser og IT-systemer Målsætninger Der henvises til Ringkøbing-Skjern Kommunes indkøbspolitik 2016. Ringkøbing-Skjern Kommune har en målsætning

Læs mere

Dato: 31. marts Udkast. Politik for indkøb i Region Sjælland

Dato: 31. marts Udkast. Politik for indkøb i Region Sjælland Dato: 31. marts 2016 Udkast Politik for indkøb i Region Sjælland 1 1. Forord Effektiv konkurrenceudsættelse skaber besparelser Dialog er nøglen til innovation og kvalitet for fremtidens succesfulde indkøb

Læs mere

Troldtekt A/S. Bæredygtigt byggeri og DGNB, Aalborg 08.12.2014

Troldtekt A/S. Bæredygtigt byggeri og DGNB, Aalborg 08.12.2014 Troldtekt A/S Bæredygtigt byggeri og DGNB, Aalborg 08.12.2014 Fra bøvl til forretningsmulighed v. marketing- og kommunikationschef Tina Snedker Kristensen Troldtekt A/S Stiftet som handelsselskab i Århus

Læs mere

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct

Global provider of medical devices, plastics solutions and pharmaceutical systems. Code of Conduct Code of Conduct 3 Introduktion 4 Interne anliggender Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder Tillid og respekt Sikkerhed 5 Eksterne anliggender Konkurrence Åbenhed og fortrolighed Anti-korruption og

Læs mere

Redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens. Krav gældende for regnskabs klasse D med under 500 ansatte og C stor

Redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens. Krav gældende for regnskabs klasse D med under 500 ansatte og C stor Redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99a Krav gældende for regnskabs klasse D med under 500 ansatte og C stor Forklaringsnoter 1. ÅRL 99a Store regnskabsklasse C virksomheder samt børsnoterede

Læs mere

Vedtaget af Byrådet den 22. december Klimastrategi

Vedtaget af Byrådet den 22. december Klimastrategi Vedtaget af Byrådet den 22. december 2009 Klimastrategi 2 Indledning Viborg Kommune ønsker at forstærke sin indsats for forbedring af klimaudviklingen. Klimaet er under forandring, blandt andet kendetegnet

Læs mere

Tjekliste for Klima+ virksomheder

Tjekliste for Klima+ virksomheder Tjekliste for Klima+ virksomheder Denne tjekliste skal hjælpe dig på vejen til at få et lavere energiforbrug, og derved nedsætte dit CO 2 udslip til gavn for miljøet og din forretning/virksomhed. Listen

Læs mere

Amager Fælled Bykvarter Fremtidens CO 2 neutrale bydel - et udredningsprojekt. Projektleder Annette Egetoft

Amager Fælled Bykvarter Fremtidens CO 2 neutrale bydel - et udredningsprojekt. Projektleder Annette Egetoft Amager Fælled Bykvarter Fremtidens CO 2 neutrale bydel - et udredningsprojekt Projektleder Annette Egetoft Fakta om Amager Fælled Bykvarter Amager Fælled Bykvarter 2 Faser i projektet 3 Konklusion Vi kan

Læs mere

Indkøbs- og udbudspolitik. Lyngby-Taarbæk Forsyning

Indkøbs- og udbudspolitik. Lyngby-Taarbæk Forsyning Indkøbs- og udbudspolitik Lyngby-Taarbæk Forsyning 2015 Indledning Lyngby-Taarbæk Forsyning foretager hvert år indkøb og udbud i stort omfang for at løse forsyningens kerneopgaver inden for vandforsyning,

Læs mere

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING GENVEJEN TIL AT KOMME I MÅL

GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING GENVEJEN TIL AT KOMME I MÅL GENVEJEN TIL AT FÅ VERDENSMÅLENE IND I VIRKSOMHEDENS KERNEFORRETNING Det at tage ansvar for samfundet er en integreret del af fremtidens virksomhedsdrift. Det kan være genbrug af materialer og ressourcer,

Læs mere

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar

revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. redegørelse for samfundsansvar revisors tjekliste HVAD: Årsregnskabslovens 99 a vedr. HVEM: Virksomheder i regnskabsklasse D med 500 eller flere medarbejdere HVORNÅR: Gældende for regnskabsår startende 1. nuar, 2016 eller senere November,

Læs mere

FN s Global Compact. Verdens største initiativ for ansvarlige virksomheder

FN s Global Compact. Verdens største initiativ for ansvarlige virksomheder FN s Global Compact Verdens største initiativ for ansvarlige virksomheder De danske Global Compact-medlemmer går forrest for at skabe et nyt paradigme for samfundsansvar og bæredygtig forretningsudvikling,

Læs mere

Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model

Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model Bilag 1: Beskrivelse af den skandinaviske model Nedenstående er en oversigt over kerneelementerne i et typisk set-up for ansvarlige investeringer. Grundelementerne i det man i branchen kalder den skandinaviske

Læs mere

Naturlig ventilation kan bidrage med over 76 DGNB point

Naturlig ventilation kan bidrage med over 76 DGNB point Naturlig ventilation kan bidrage med over 76 DGNB point DGNB (Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen) er en frivillig certificeringsordning for bæredygtigt byggeri, som bl.a. anvendes i Tyskland

Læs mere

Vejledning om Ansvarlige Investeringer

Vejledning om Ansvarlige Investeringer Vejledning om Ansvarlige Investeringer 1 Baggrund og formål Den danske stat har tilsluttet sig OECD s Retningslinjer for Multinationale Virksomheder. Den danske stat har dermed forpligtet sig til at udbrede

Læs mere

Bilag xx: Kontraktbilag om leverandørens samfundsansvar (CSR)

Bilag xx: Kontraktbilag om leverandørens samfundsansvar (CSR) Udbuddets navn 1 Bilag xx: Kontraktbilag om leverandørens samfundsansvar (CSR) Indhold 1. Parterne...2 2. Formål og generelle krav...2 3. Leverandørens ansvar og forpligtelse...2 3.1. Krav til Leverandøren

Læs mere

Tjekliste for Klima+ virksomheder

Tjekliste for Klima+ virksomheder Tjekliste for Klima+ virksomheder Denne tjekliste skal hjælpe dig på vejen til at få et lavere energiforbrug, og derved nedsætte dit CO 2 udslip til gavn for miljøet og din forretning/virksomhed. Listen

Læs mere

CSR - Leverandør. (Corporate Sociale Responsibility) 1 Generelle krav Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder...

CSR - Leverandør. (Corporate Sociale Responsibility) 1 Generelle krav Menneskerettigheder Arbejdstagerrettigheder... CSR - Leverandør (Corporate Sociale Responsibility) Indhold 1 Generelle krav... 2 1.1 Menneskerettigheder... 2 1.2 Arbejdstagerrettigheder... 2 1.3 Miljø... 2 1.4 Anti-korruption... 2 2 Specifikke krav...

Læs mere

Tjekliste for Klima+ virksomheder

Tjekliste for Klima+ virksomheder Tjekliste for Klima+ virksomheder Denne tjekliste skal hjælpe dig på vejen til at få et lavere energiforbrug, og derved nedsætte dit CO 2 udslip til gavn for miljøet og din forretning/virksomhed. Listen

Læs mere