Nyhedsbrev Nr årgang

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev Nr. 1-2010 - 14. årgang"

Transkript

1 Nyhedsbrev Nr årgang Leder Midsommeren er nær og snart skal vi alle danse heksezumba. I IFS har vi taget hul på dialogen om fremtidens DAI/IFS. I DAI vil vi fortsat arbejde for, at være en del af en nation, hvor idrætten indgår som en naturlig del af ALLE menneskers liv uanset sygdom eller civil status. I DAI har vi i flere år, arbejdet med den stille revolution, og et ønske om, at sætte mere bevægelse i psykiatrien, hvor formålet har været og stadig, er at få bund med udsatte borgers inaktivitet og ensomhed, til inklusion, indflydelse og anerkendelse. Kan man tale om, at vi i DAI er ved, at udvikle en form for synergi imellem organiseret foreningsidræt og øget folkesundhed, for borgere som ikke selv søger idrættens foreningsfællesskab? Personligt er jeg ikke i tvivl om, at vi både er på rette vej og, at der allerede er gjort et stort stykke arbejde ude i kommunerne for at styrke området omkring sundhed, fysisk aktivitet og foreningsdannelse, men desværre oplever vi, at tidens krise også er ved, at ramme de lokale IFS foreninger. IFS foreninger kan ikke eksistere uden mikset og samarbejdet mellem professionelle og frivillige som arbejder mod fællesmålet at skabe rummelige foreninger, fællesskaber som bygger på det brede idrætsbegreb. Kun ved italesættelse af organisatoriske strukturer samt kropslige og mentale idrætsoplevelser, kan der skabes grundlag for en fælles forståelse af skjulte barrierer og spontane succeser. I DAI/IFS vil vi fortsat arbejde med, at udvikle og dygtiggøre os i samarbejdet på tværs af kulturer og faggrænser. Erfaringen viser, at man kun kan bryde eksisterende mønstre og finde nye veje for samarbejdet ved, at bryde med de eksisterende. Dette gælder også for idrætten, så lidt mere heksezumba, enkelthed og begejstring og lidt mindre konservatisme, lukkede skodder og kedelig bøj og stræk. Ved fortsat, at påvirke udviklingen af nye værdier for det tværfaglige samarbejde kan vi fremme glæde og begejstring i det daglige arbejdsfællesskab, hvor nye samværsformer og relationer er med til at fremme folkesundheden, og det psykiske arbejdsmiljø i positiv retning. Vi er med 40 IFS foreninger godt på vej i den rigtige retning for tværfagligt samarbejde, herunder samarbejdet med frivillige ressource personer og det er en fornøjelse, at komme rundt i landet og opleve den store begejstring for idrætsfællesskabet også selv om det af og til kan være lidt op ad bakke. Motion er trods alt stadig et vigtigt fundament for det gode liv og til en god samfundsøkonomi, hvor samfundets største udfordring fortsat er, at forene sociale og kulturelle forskelle og lige netop her, kan foreningslivet yde et stort bidrage. Go sommer til alle. Hvis ikke du afsætter tid til fysisk aktivitet nu, skal du afsætte tid til fysisk sygdom senere i livet. Sommeren er over os. Blomster skyder op alle vegne, træerne får nye blade og solen skinner. Optimismen bobler. Nyd det dejlige sommervejr og gå en tur i skoven eller parken.

2 Løb med Poul og Running26 Det Sociale Netværk med Poul Nyrup Rasmussen i spidsen inviterer dig til uforpligtende og gratis motion. Vi har allieret os med de bedste løbetrænere i Danmark fra Running26, som er vant til at løbe med både utrænede og trænede mennesker. Vi mødes hver søndag i Fælledparken kl. 11. Vi mødes ved indgangen ved Trianglen. Vi går eller løber i cirka 45 minutter. Tilmelding er ikke nødvendig. Mød blot op og lad os komme af sted. Vi har tre forskellige hold: Gåhold (vi går en tur i et tempo tilpasset deltagerne) Løb begyndere Løb - trænede Kontaktinfo: info@psykisksaarbar.dk eller DAI konsulent Lasse Rosenkjær Andersen; lasse@dai-sport.dk Instruktøruddannelse Trin 1, modul A + B. 17. juni kunne IFS sige tillykke til 26 nye idrætsinstruktører, som for anden gang havde tilbragt 3 dage i dejlige omgivelser på Vejle Idrætshøjskole. Efter kursisternes eget udsagn var det nogle hårde men absolut lærerige dage. Der var højt humør og engagement fra kursister og vores egen IFS specialistinstruktør Kasper Petersen modtog endnu engang stor ros. Hjertelig tillykke med første del af IFS Instruktøruddannelsen, og vi håber, at se mange af jer igen på Trin 2, den oktober. Kronborgmarchen juni arrangerede Idrætsnettet i Helsingør for 4. år i træk Kronborgmarchen og denne gang med 2 distancer 2,5 km og 5 km. Deltagelsen slog alle rekorder med 217 tilmeldte til gåturen, som startede i Byrådssalen hvor socialudvalgsformand Henrik Møller bød velkommen. Deltagerne blev traditionen tro ledt rundt på volden omkring Kronborg, og turen sluttede i haven ved bofælleskabet Peterborg med mad og drikke samt hyggemusik. Der var deltagelse fra flere venskabsforeninger: Ryttergården fra Holbæk, IF Comming Up fra Tåstrup, Gentofte IF samt Skovvænget i Ballerup. Lokalt var der også stor opbakning fra kolleger og brugere af Kommunens socialpsykiatri, en mødregruppe m. barnevogne samt borgere fra Kommunen, herunder repr. fra Dansk Vandrelaug. Kronborgmarchen er en gåtur i hyggeligt selskab for, at nedbryde fordommene overfor sindslidende og for at vise, at også sindslidende har ønsker og behov for, at være en ligeværdig del af lokalsamfundet, herunder nyde motion og frisk luft. Vejret var flot og pressen var til stede - både lokalt og TV 2 Lorry og Idrætsnettet lover, at komme igen til næste år - formentlig den anden onsdag i juni måned 2011.

3 Stavgangsfestivaler World Walking Day 2010 I 2010 har foreningerne igen mulighed for, at afholde stavgangsfestivaler. Stavgangsfestivalerne i 2010, er økonomiske selvkørende, hvilket desværre betyder, at foreningerne ikke modtager lodtrækningspræmier osv. Foreningerne kan selv downloade alle de informationer som de skal bruge, samt plakatforslag og drejebog på Der er dog for de hurtigste, en mulighed for, at søge et økonomisk tilskud til afvikling af stavgangsfestival. DAI udlodder 500 kr. til de 10 første foreninger, som søger tilskuddet. Dette udloddes efter først til mølle princippet, og kan søges via DAI Konsulent Jesper Kjærgaard (tlf. nr jesper@ dai-sport.dk Eneste krav til udbetaling af tilskuddet er, at foreningerne ikke afholder stavgangsfestival den oktober DAI afholder i samarbejde med vores medlemsforeninger igen i år World Walking Day. WWD afvikles i samarbejde med TAFISA, og støtter UNICEF børneprojekter. Arrangementerne skal afvikles den oktober. DAI søger værter til afvikling af lokale arrangementer. Har I lyst til at være vært og en del af et fantastisk internationalt velgørenheds projekt, så kontakt DAI-konsulenterne eller se mere information om arrangementet på forsiden af vores hjemmeside, Ansøgning om tilskud til foreningens aktiviteter og rekvisitter m.v. I det omfang, at IFS ikke er stand til, at efterkomme ansøgninger fra foreninger og projekter, henviser vi til nedenstående fonde som en oplagt mulighed. Vi hjælper gerne med udformning af ansøgninger. Vi kan ligeledes henvise til DAI's hjemmeside, hvor man kan se flere tilskudsmuligheder. Klik på Fonde og Tilskud i menu'en. Himmelblå-Fonden, Andre sociale foranstaltninger uden institutionsophold, Store Kongensgade 49, 1264 København K. Den lokale Lions klub i din kommune. Læs mere på Landsorganisationen Sinds lokalforeninger. Læs mere på Indenrigs- og Socialministeriets fondsdatabase på Kommunale 18 midler målrettet frivilligt arbejde i foreninger. Forhør dig om retningslinier for ansøgningen i din kommune. Tips- og lottomidlerne. Læs mere på Trygfonden. Læs mere på

4 Sund By Løbet 2010 Endnu engang var der stor opbakning til 2010 versionen af DAI's store motionsløb for sindslidende og ansatte i psykiatrien. Omkring 700 løbere og gående var tilmeldt på forhånd, og vi kan kun være tilfreds med denne store opbakning. Tak for det, vi håber, at se jer allesammen igen til næste år. I år var start og målområdet flyttet til Østerbro Stadion, mens det meste af rundstrækningen, fortsat foregik i Fælledparken. Vejret var med os det meste af dagen, sol, lidt vind og ikke alt for varmt. Løbet i år, blev skudt i gang af den sportsglade Socialminister Benedikte Kiær. Det var dejligt, at ministeren havde taget sig tid til at komme og både skyde løbet i gang og deltage i opvarmningen. Det vakte stor begejstring hos løberne, da ministeren spontant "sprang" med på opvarmningen. En stor cadeau til løbet og dejligt, at ministeren på denne måde viser sin og ministeriets anerkendelse for DAI's mangeårige indsats på IFS området. Sund By Løbet er med til, at give udsatte sindslidende et socialt tilhørsforhold, hvor deltagerne møder nye og kendte venner. I år var der således kommet en bus med medlemmer fra idrætsforeningen IF Smil i Sønderborg. De har allerede meldt deres ankomst næste år, og de går efter at vinde pokalen for den forening som har flest gennemførte deltagere. En eftertragtet pokal, som i år blev vundet af IF Vikingerne fra Frederikssund. Resultater og løbstider kan ses på hjemmesiden, Instruktørtræf marts. Igen i år var træffet fuldt booket, og denne gang kunne man lade sig inspirere af alt fra noget med kugler og bolde, noget med musik, noget med jagt på små dyr, til friluftsidræt. Kugler fandt vi i Krolf som er en blanding ml. kroket og golf og en meget hurtigt voksende idrætsgren i DAI. Boldene fandt vi i volleyball som vi havde tilpasset, så man får leget de ellers taktiske og tekniske løbemønstre og slag ind på en rigtig sjov måde. Musikken var repræsenteret 3 gange; først gennem bløde bevægelser og følelsesladet musik i Bachatadasen, dernæst gennem hardcore technobeats i blandingen ml. kampsports og aerobics bevægelser, Body-Combat og sidst forsøgte vi, at finde ud af hvilke musiknumre som indbyder til hvilke bevægelser gennem et forløb kaldet musikfornemmelse. En aften seance gik med, at blive klædt på både fysisk, mentalt og udstyrsmæssigt til, at tage foreningen på fisketur og træffet blev afsluttet med at trække idrætten udendørs i det herlige danske forår.

5 Sådan kan det frivillige arbejde styrkes Socialministeriet har for nylig offentliggjort en ny rapport, som indeholder en række anbefalinger til, hvordan samarbejdet mellem de frivillige organisationer, kommuner og det lokale erhvervsliv kan styrkes. En ny rapport fra en arbejdsgruppe under Socialministeriet giver en række anbefalinger til, hvordan man udvikler et godt samarbejde mellem kommuner, frivillige organisationer og det lokale erhvervsliv til gavn for borgere, frivillige og lokalsamfund. Den grundlæggende forudsætning for at etablere et frugtbart samarbejde er, at det tilrettelægges lokalt og efter de lokale ønsker og behov. Jeg vil opfordre kommunerne, de frivillige organisationer og virksomhederne til at lade sig inspirere af arbejdsgruppens ideer og gøre en aktiv indsats for at høste de gevinster, et godt samarbejde kan give, siger socialminister Benedikte Kiær, som senere i år vil præsentere udkast til en ny strategi for frivilligt sociale arbejde. Rapporten indgår i arbejdet med den nye strategi. Anbefalingerne falder inden for fem områder: 1. Nyt charter om samspil mellem frivillige organisationer og det offentlige 2. Udvikling af kommunale frivilligpolitikker 3. Frivilligperspektivet i kommunal opgaveløsning 4. Gode lokale samarbejdsstrukturer 5. Partnerskaber mellem frivillige organisationer og det private erhvervsliv Socialministeriet nedsatte sidste år en arbejdsgruppe, som fik til opgave at analysere det eksisterende samarbejde mellem kommuner, frivillige organisationer og lokalt erhvervsliv og komme med anbefalinger til styrkelse af samarbejdet på tværs af sektorer. Arbejdsgruppen har fokuseret på, hvordan et styrket samarbejde kan bidrage til løsning af aktuelle sociale udfordringer. I arbejdsgruppen deltog: KL, Frivilligrådet, FRISE, Center for Frivilligt Socialt arbejde, Frivilligt forum, DIF, DGI og DUF, Finansministeriet, Kulturministeriet, Undervisningsministeriet, Sundhedsministeriet, Integrationsministeriet, Økonomi- og Erhvervsministeriet og Socialministeriet. DAI opfordrer til, at man henter rapporten og lader sig inspirere af de mange gode forslag. Her kan du downloade rapporten: Nye foreninger Torsdag den 4. marts var der inviteret til både stiftende generalforsamling og fysisk aktivitet i Råruphallen ved Juelsminde. 40 friske og forventningsfulde borgere i Hedensted kommune, var mødt frem for både, at få en sjov gang motion, og for at deltage i den stiftende generalforsamling. Den største udfordring var ikke, at finde interesserede til bestyrelsesposterne, men derimod at finde et egnet navn til den nye idrætsforening, og her var flere fantasifulde navne i spil. Dog adskilte der sig et enkelt navn, som for mange havde en klang af både nostalgi og historie som knytter sig til Hedensted kommune, navnet Valencia, som knytter sig til den nu for længst, nedlagte mineralvandsfabrik der bl.a. producerede oragerøde abrikos sodavand på 1/4 flasker. Således blev foreningen døbt I.F. Valencia. Vi er slet ikke i tvivl om, at foreningen snart vil vise sig rundt omkring ved stævner m.v. da der allerede ved mødets afslutning var de første fire I.F. Valencia tilmeldinger til forbundets instruktørkursus trin 1. For som deltagerne udtrykte det, er det vigtigt for en forening, at have gode idrætsinstruktører. I DAI glæder vi os over, at man er kommet godt fra start i Hedensted kommune med I.F. Valencia og håber, at foreningen får stor glæde og gavn af fællesskabet. I.F. Valencia er således nummer 40 i rækken af IFS foreninger i DAI.

6 IFS Arbejdskonference på Munkebjerg en smuk dag i April. Med udsigten til en økonomisk forankring af IFS, følger naturligt behovet for styrkelsen af en stærk og dynamisk organisation, som kan styrke og inspirere konsulenterne i det daglige arbejde. Et bredt og tværfagligt udsnit af interessenter, 50 i alt, var onsdag den 28. april samlet på Hotel Munkebjerg i Vejle. (Var det mon en tilfældighed at DAI havde valgt, at placere arbejdskonference på toppen af det berygtede bjerg Munkebjerg ved Vejlefjord, eller var der en dybere mening hermed?) Formålet med konferencen var både, at få feedback på det eksisterende IFS herunder oplæg til mål og visioner samt at få nye bud på indsatser i fremtiden. Og ikke mindst, at spotte emner til en operationel styregruppe. IFS kommende organisering ser efterfølgende således ud: repræsentanter i den politiske styregruppe, består af Palle Thomsen fra DAI, Thomas Bach fra DIF (Danmarks idrætsforbund) Mogens Damgaard fra Frederikssunds socialpsykiatri, Jan Svensson som frivillig ressourceperson med stor viden på området, Professor i psykiatri, ansat som overlæge på Bispebjerg Hospital, Merethe Nordentoft, Poul Nyrup Rasmussen fra Det sociale netværk, Lektor ved Syd Dansk Universitet,SDU Ejgil Jespersen samt DAI's idrætskonsulenter. Arbejdsmaterialet fra konferencen kan ses på DAI `s hjemmeside Club La Santa et varmt afbræk fra den kolde danske vinter. 42 friske deltagere var i slutningen af november og starten af december på en uges aktiv træning/ferie, på sportskomplekset Club La Santa. Der blev virkelig gået til stålet. Ud af døgnets 24 timer, stod den for de fleste vedkommende på over 6-8 timers daglig idræt og motion. På sportskomplekset har du mulighed for, at dyrke over 30 forskellige sportsgrene og når du først har betalt billetten er aktiviteterne og instruktørerne inkluderet. Hertil kommer en række forskellige sportskonkurrencer og sociale turneringer, som badminton, tennis eller fodbold. Derudover er der ligeledes en række individuelle idrætsgrene som aerobic, body toning, aquajogging samt en mini triathlon som består af 400 m svømning, 15 km cykling og 4,2 km løb. Her kan man vælge, at stille op som hold eller vælge, at deltage som individuel udøver. Medlemmerne fra IFK 98 var stædige og deltog i den individuelle konkurrence, hvorimod medlemmerne fra I.F. Ryttergården og I.F. Limone gik sammen og stillede til start ved, at dele de tre discipliner imellem sig som en stafet. Det var en stor og positiv oplevelse, hvor resultaterne talte for sig selv, da både stafetholdene og de individuelle deltagere fik fine placeringer samlet set. Da flere af medlemmerne ikke havde prøvet en triathlon før, gav denne oplevelse virkelig motivation og gejst til, at fortsætte den gode træning hjemme i Danmark og til, at komme tilbage til Club La Santa i 2010 for, at gentage succesen. Vi hører hvert år deltagerne udtrykke begejstring og sætte ord på den positive betydning det har for både kroppen, humøret og psyken, at DAI er samlingspunkt for de landsdækkende træningsture /lejre som giver mulighed for, at knytte venskaber på tværs og for, at komme væk fra de ofte lidt triste vintermåneder enten for at samle ny energi under sydens sol og varme eller, at stå på ski nordpå.

7 SKI OG FRILUFTSTUR DAI arrangerede i uge 9 ski og friluftstur og denne gang gik turen til Branäs i Sverige. Fra København kan man nå til Branäs på ti timers buskørsel, så vi undgik sovebus og kunne derfor ligge os i en rigtig seng den første aften og være helt udhvilet til den første dag på ski. Det blev til 3 hele dage på ski, hvor forskellige glideredskaber blev udforsket; alpin, langrend, snowboard og snowblades. Sidstnævnte er en mini-ski, som i al fald ud fra vores erfaringer, kan give en succesoplevelse til dem, hvor de noget længere alpinski bliver lidt for stor en mundfuld. Der var plads til alle, uanset niveau og erfaring, på turen og det var en fornøjelse, at se hvordan alle var gode til, at hjælpe til der hvor man kunne - også på tværs af tilhørsforhold og rolle på turen. Den sidste aften stod på fællesmiddag, som vi nok skal arbejde på at gøre mere ud af næste år - en tur igennem foder karrusellen! Taccobuffeten var god nok, men 2 timer sammen flere hundrede larmende skoleelever (sådan virkede det i hvert fald), ville vi gerne have været foruden næste gang tager vi restauranten lige ved siden. De 23 deltagere var fra Parkvænget i Glostrup, IF Vikingerne i Frederikssund og IF Limone i Lyngby og sammen blev vi enige om, at vi godt kunne gentage turen i 2011 og gerne til samme sted, da vi nu kender området og vil føle os hjemme på både pisterne og løjper fra første dag. Husk at tjekke kursus mulighederne i DAI's kursuskatalog. Det har længe været et ønske fra konsulenterne i DAI, at vi i højere grad kunne arbejde tættere sammen omkring events og andre aktiviteter i forbundet herunder udbudet af kurser. Dette har nu medført, at ledelsen gav grønt lys, og at vi i efteråret kunne udgive det første nummer af et samlet kursus- og uddannelseskatalog. Hermed åbner det op for endnu flere kurser for jer medlemmer, samtidig minimeres chancen for aflysninger pga. for få tilmeldinger. Du kan som medlem af DAI selv komme med forslag til kurser, hvis ikke du finder den idrætsaktivitet du søger i kataloget. Du skal blot gå ind på DAI's hjemmeside under linket kurser på forsiden. Her finder du en Kursusønskeliste som udfyldes online, eller du kan sende en mail og oplyse dit ønske, hvorefter dette indskrives på en ønskeliste, som udløser et kursus når 8 andre har samme interesse. Hermed går vi på tværs af interne interesseopdelinger DAI.

8 Aktivitetskalender 2010: juli Idrætsfestival i Vejle september Friluftsuge 2010, Sønderborg oktober Coachkursus, Brøndby oktober Instruktøruddannelse i Vejle, Trin november IFS Koordinatortræf, Aalborg 26. november - 3. december Træningsophold på La Santa Sport Konsulenttjenesten. Konsulenttjenesten står altid til rådighed for en snak, hvor intet er for stort eller småt. Har I brug for assistance til hjælp for afvikling af nye tiltag, stævner, temadage eller andet, så tag kontakt til konsulenterne. DAI støtter både med økonomi, know-how og manpower. Lisbeth Crafack Lasse R. Andersen 2011: 3. maj Sund By Løbet, Østerbro Stadion og Fælledparken, Kbh. Aktiviteterne arrangeres af DAI, såfremt andet ikke er nævnt. Nye bog- og rapportudgivelser. "Handicap og Foreningsliv Udgiver: Servicestyrelsen. DAI - idræt også for sindslidende er økonomisk støttet af Indenrigs- og Socialministeriet. Er du ven, kollega eller familie til en psykisk sårbar, så læs mere her, dk. Kontakt DAI s konsulent i dit område: Jylland: Konsulent Lisbeth Crafack, tlf Sjælland og Fyn: Konsulent Lasse Andersen, tlf Dansk Arbejder Idrætsforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion brøndby Telefon dai@dai-sport.dk

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder

Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder Få alle med inkluder mennesker med psykiske vanskeligheder DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND IFs Idræt for sindet - siden 1996 Få alle med Mange mennesker med psykiske vanskeligheder dyrker efterhånden idræt

Læs mere

Nyhedsbrev. Nr. 2-2010 - 14. årgang

Nyhedsbrev. Nr. 2-2010 - 14. årgang Nyhedsbrev Nr. 2-2010 - 14. årgang Leder Interessen og lysten til, at indgå i idrættens fællesskab, har vist aldrig været større problemet eller spørgsmålet er tværtom hvor langt IFS egentlig er nået op

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2014

Nyhedsbrev februar 2014 Nyhedsbrev februar 2014 Kære Alle Foråret er lige om hjørnet og vi kan se frem til en masse dejlige aktiviteter og samvær i Vikingerne. Først skal vi en tur Branäs i Sverige for at stå på ski. Du kan følge

Læs mere

Sæson Februar. Marts. Denne måned havde vi fokus på aktiviteter til vores medlemsaftener. Vi spillede blandt andet cross boule.

Sæson Februar. Marts. Denne måned havde vi fokus på aktiviteter til vores medlemsaftener. Vi spillede blandt andet cross boule. Sæson 2016 Januar Et nyt år startede med flere nye ting! Blandt andet opstart af faste medlemsaftener med spisning og hygge hver anden tirsdag. Stor succes hele året med stor tilslutning og dejlig stemning.

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

DAI Idræt For Sindslidende Arbejdskonference Munkebjerg 28. april en verden af gode oplevelser

DAI Idræt For Sindslidende Arbejdskonference Munkebjerg 28. april en verden af gode oplevelser DAI Idræt For Sindslidende Arbejdskonference Munkebjerg 28. april 2010 www.dai-sport.dk en verden af gode oplevelser DAI Idræt For Sindslidende Arbejdskonference 28. april 2010 Program 09.30 10.00 Ankomst

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED. Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte

IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED. Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte IDRÆTTENS SOCIALE RUMMELIGHED Arkitektur for fremtidens idrætstilbud til udsatte DANMARKS IDRÆTSFORBUND DIF GET2SPORT DIF HAR INTENSIVERET OG INVESTERET I INKLUSION AF UDSATTE GRUPPER I IDRÆTTEN DIF politisk

Læs mere

Agility udvalget i kreds 6

Agility udvalget i kreds 6 Referat fra årsmødet i agility, kreds 6, onsdag, den 16. nov. 2011 i Fakse Ulla Vest bød velkommen til de godt 36 fremmødte. Deltagerne kom fra Maribo, Køge, Fakse, Holbæk, Guldborgsund, Vordingborg, Nykøbing

Læs mere

Som meddelt i indkaldelse af 13. august afholder Dansk Arbejder Idrætsforbund sin 41. kongres lørdag, den 15. november i Idrættens Hus i Brøndby.

Som meddelt i indkaldelse af 13. august afholder Dansk Arbejder Idrætsforbund sin 41. kongres lørdag, den 15. november i Idrættens Hus i Brøndby. Forbundsledelsen 9. oktober 2014 Til regioner og foreninger DAI's 41. kongres 15. november 2014 i Brøndby Som meddelt i indkaldelse af 13. august afholder Dansk Arbejder Idrætsforbund sin 41. kongres lørdag,

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Dansk Arbejder Idrætsforbund

Dansk Arbejder Idrætsforbund Referat Dansk Arbejder Idrætsforbund Møde Møde i forbundsledelsen 7-11/14 Dato 13. august 2012 kl. 17.00 Sted Idrættens Hus, Brøndby Deltagere Jan Ludvigsen (JL), Jens Jørgen Nygaard (JJN), Annie Nielsen

Læs mere

Bilag 4 DAI's kongres 11. november 2017 Budget Skitsebudget Skitsebudget I alt 2018 2019 2020 2018-2020 Danmarks Idrætsforbund 5.500.000 5.500.000 5.500.000 16.500.000 Fagforbund 18.000 18.000 18.000 54.000

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014

INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Tag med til Belgien til løb. 2. Klubmesterskab 2014. 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 NYHEDSBREV 20-2014 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Absolut sidste chance!!! 2. Klubmesterskab 2014 3. Tilmelding til Vättern Rundt 2015. NU! 4. HJÆLP til Herlevugen! 5. Tønder/Bov turen 2014 6. Efterårets motionsløbstilbud

Læs mere

UNGE, IDRÆT OG RECOVERY

UNGE, IDRÆT OG RECOVERY UNGE, IDRÆT OG RECOVERY Ejgil Jespersen, lektor, centerleder Center for Handicap og Bevægelsesfremme Syddansk Universitet FAK seminar på SDU 19.03.2014, Udviklingsprojektet Målgruppe: Unge voksne med sindslidelser

Læs mere

Ankomst og registrering Velkomst IFS unge voksne og idrætten projektresultater Pause Krop og bevægelse idræt og sindslidelse Frokost

Ankomst og registrering Velkomst IFS unge voksne og idrætten projektresultater Pause Krop og bevægelse idræt og sindslidelse Frokost Program 09:15 Ankomst og registrering (Morgenbrød med kaffe/the) 10:00 Velkomst ved institutleder Jørgen Povlsen, Institut for Idræt og Biomekanik, SDU 10:05 IFS unge voksne og idrætten projektresultater

Læs mere

Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019

Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019 Vinderidéer Idrættens IdéLab 2019 Ungdommens Folkemøde 2019 5.-6. september 2019 På Ungdommens Folkemøde afholdte DGI workshoppen Idrættens IdéLab 2019, her deltog 270 elever fra hele landet. Seks runder

Læs mere

DAI Idrætsforum FREMTIDEN FOR DIN IDRÆT. 20. 21. september 2013. Dansk Arbejder Idrætsforbund IDRÆT MOTION - AKTIVITET

DAI Idrætsforum FREMTIDEN FOR DIN IDRÆT. 20. 21. september 2013. Dansk Arbejder Idrætsforbund IDRÆT MOTION - AKTIVITET Dansk Arbejder Idrætsforbund DAI Idrætsforum FREMTIDEN FOR DIN IDRÆT 20. 21. september 2013 Idrætsforum 2013 Velkommen til Idrætsforum 2013 Idrætten har nu arbejdet i ca. 1 1/2 år efter de retningslinier,

Læs mere

En bæredygtig model skal bestå af vigtige rollemodeller og fagpersoner,

En bæredygtig model skal bestå af vigtige rollemodeller og fagpersoner, NYHEDSBREV Nr. 3-2010 - 14. årgang LEDER IFS har siden sin spæde start i Dansk Arbejder Idrætsforbund, ca. midt halvfemserne, levet sit stille liv i egne rækker, eller har den nu også det? Hvor nogen mener

Læs mere

Hvad nytter det at have gode ben, hvis hovedet ikke er med?

Hvad nytter det at have gode ben, hvis hovedet ikke er med? Hvad nytter det at have gode ben, hvis hovedet ikke er med? Fremtidens idræt i Grønland, fredag d. 19. august 2016 Trine Hammershøy, Det Sociale Netværk / headspace Danmark Foreningen Det Sociale Netværk

Læs mere

I sporten arbejder vi i stedet med

I sporten arbejder vi i stedet med NYHEDSBREV Nr. 1-2011 - 15. årgang LEDER Alle naturlige mennesker danser, når de vil udtrykke og forbruge overskydende livskraft. civiliserede mennesker driver sport. (Asger Jorn, 1948) I vores civiliserede

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD SLAGELSE KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Slagelse Kommune. SLAGELSE

Læs mere

INDSPIL NR. 46. Februar 2015

INDSPIL NR. 46. Februar 2015 INITIATIVPRIS Frem til 15. februar 2015 modtages indstillinger til INITIATIVPRISEN, som Kalundborg Y s Men s Club uddeler hvert år. Prisen går til en person, en organisation eller en forening, som med

Læs mere

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15

Tennisskole i Hylke. Lørdag og søndag den 13. og 14. Juni fra kl. 9-15 Kære Hylkeborger, medborger, nabo Du sidder nu med programmet for Hylke Festuge 2015 i hånden, og vi håber, at du vil komme og bakke op om aktiviteterne og være med til at vise hvorfor, og fejre, at Hylke

Læs mere

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november 2017. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til bestyrelsen for Henne golfbane a/s Først det sportslige. Vi har

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

SeniorNyt - 1-2016. Region Syddanmark. Nyhedsbrev fra DAI s Senioridrætsudvalg - Region Syddanmark FORÅR PÅ VEJ

SeniorNyt - 1-2016. Region Syddanmark. Nyhedsbrev fra DAI s Senioridrætsudvalg - Region Syddanmark FORÅR PÅ VEJ - 1-2016 Nyhedsbrev fra DAI s Senioridrætsudvalg - FORÅR PÅ VEJ DAI s Senioridrætsudvalg er trukket i forårstøjet, akkurat som jer er der gang i forårssæsonen med planlægning af inden/og udendørsaktiviteter.

Læs mere

Det er helt naturligt at være psykisk sårbar

Det er helt naturligt at være psykisk sårbar Det er helt naturligt at være psykisk sårbar Denne brochure er udgivet af: Foreningen Det Sociale Netværk Sankt Annæ Plads 16 1250 København K Tlf. 50 846 846 Info@detsocialenetvaerk.dk Detsocialenetvaerk.dk

Læs mere

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps

kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps kultur og fritid Forenings Fokus kursustilbud til ledere, instruktører og trænere i foreninger og korps 1 indhold Den nye træner 3 Få styr på din klub 4 Unglederuddannelse 5 Effektive møder 6 Medlemssucces

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2012 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2012 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig Velkommen til foråret 2012. Vi har samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage i. Som medlemsforening

Læs mere

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune.

IDRÆTSFORENINGEN. Godt Gået VINTERPROGRAM. 2 o 1 4 / 2 o 15. Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. IDRÆTSFORENINGEN Godt Gået VINTERPROGRAM 2 o 1 4 / 2 o 15 Idrætsforeningen for udviklingshæmmede, der bor i Aabenraa Kommune. Idrætsforeningen GODT GÅET Idrætsforeningens formål er at tilbyde idræt og

Læs mere

Dansk Arbejder Idrætsforbund

Dansk Arbejder Idrætsforbund Referat Dansk Arbejder Idrætsforbund Møde Møde i forbundsledelsen 3-11/14 Dato 9. februar 2012 kl. 17.00 Sted Idrættens Hus, Brøndby Deltagere Afbud fra Nyt møde Jan Ludvigsen Jens Jørgen Nygaard, Annie

Læs mere

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK

GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK GENTOFTE I BEVÆGELSE IDRÆTS- OG BEVÆGELSESPOLITIK 2017-2029 Foto Uber Images Das Büro Per Heegaard STT Foto Flemming P. Nielsen Udarbejdelse Gentofte Kommune Layout: Operate A/S Tryk Bording A/S Oplag:1000

Læs mere

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011

FrivilligCenter Lolland. Kurser Fo r å r 2011 FrivilligCenter Lolland Kurser Fo r å r 2011 Vi glæder os til at se jer Kære frivillig, Vi har her samlet en række spændende kurser som du har mulighed for at deltage på i foråret 2011. Alle kurser er

Læs mere

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk

VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD. Besøg os på: www.saif.dk VELKOMMEN TIL SANKT ANNÆ IF BADMINTON SVØMNING GYMNASTIK HÅNDBOLD Besøg os på: www.saif.dk FAKTA OM SANKT ANNÆ IDRÆTSFORENING Idrætsforening blev stiftet i 1973. I idrætsforeningens første år var det et

Læs mere

Oktober 2018 Idrætsfestival Helsingør maj 2018

Oktober 2018 Idrætsfestival Helsingør maj 2018 Oktober 2018 Idrætsfestival Helsingør maj 2018 GYMNASTIKUDVALGET Parasport Danmark Gymnastik dhif.gymnastik@gmail.com Formand Bibiana Gade Tvedvej 197, Tved 5700 Svendborg Mobil: 50 57 45 22 Ansvarsområde:

Læs mere

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD

KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD KARREBÆK IDRÆTSFORENING KLUBBLAD Sæsonstart August 2015 KONTAKTPERSONER Hovedbestyrelsen: Formand: Louis Kristensen tlf. 20 31 40 11 ludimann@yahoo.dk Løb: Formand: Søren Lund tlf. 61 60 74 92 sblund@privat.dk

Læs mere

INTRODUKTION INTRODUKTION TIL KROLF TIL KROLF

INTRODUKTION INTRODUKTION TIL KROLF TIL KROLF VELKOMMEN TIL KROLF INTRODUKTION INTRODUKTION TIL KROLF TIL KROLF www.dai-sport.dk - En verden af gode oplevelser DANSK ARBEJDER IDRÆTSFORBUND Dansk Arbejder Idrætsforbund Idrættens Hus Brøndby Stadion

Læs mere

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014

Kulturarrangementer September, Oktober, November og December 2014 Side 12 Sindklubben: Fælleskab og store oplevelser. Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97220172 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt!

Læs mere

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013

Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kursuskatalog for frivillige efterår 2013 Kurser for efteråret 2013 Kære frivillige Velkommen til PTU s kursuskatalog for efteråret 2013. Vi tilbyder igen en række spændende kurser for alle vores dygtige

Læs mere

- meget mere end golf

- meget mere end golf Mollerup Golf Club - meget mere end golf graphichouse.dk Møder, kurser, firmafester og events (Company day & Golf for sjov) MGC_Brochure.indd 2 25/11/13 14.15 Skal du eller din virksomhed holde firmafest,

Læs mere

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen

Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen Aalborg Kommune Faste aktiviteter for Efterårs- og forårssæsonen 2016-17 Idræt og Kultur Har du lyst til at deltage eller har brug for flere oplysninger, så kontakt os på følgende tlf nr. Britt :25 20

Læs mere

Dansk Arbejder Idrætsforbund

Dansk Arbejder Idrætsforbund Referat Dansk Arbejder Idrætsforbund Møde Møde i forbundsledelsen 22-05/08 Dato 18. september 2008 kl. 17.00 Sted Idrættens Hus, Brøndby Deltagere Jan Ludvigsen, Jens Jørgen Nygaard, Annie Nielsen, Mogens

Læs mere

Velkommen til temadagen. Samarbejde om et aktivt udeliv i fritiden fysisk aktivitet og mental sundhed

Velkommen til temadagen. Samarbejde om et aktivt udeliv i fritiden fysisk aktivitet og mental sundhed Velkommen til temadagen Samarbejde om et aktivt udeliv i fritiden fysisk aktivitet og mental sundhed Center for Forebyggelse i praksis er etableret i KL for en 3- årig periode med en bevilling fra Ministeriet

Læs mere

HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE

HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE HIK TENNIS SKOLES TRÆNINGS STRUKTUR FOR 5-18 ÅRIGE Deltagelse på HIK hold Talent og turnerings træning Sommer og Vinter deltagelse DTF Licens Deltag i flere turneringer Vær med i klubturnering Spil tennis

Læs mere

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune.

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune. HOLBÆK KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Holbæk Kommune. Forord Holbæk

Læs mere

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til BMX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til BMX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

TAK - Nyhedsbrev Nov.2006

TAK - Nyhedsbrev Nov.2006 vokser, år for år og stiller store krav til Indhold af nyhedsbrevet: os som forening. Det var/er tanken at en generalforsamling i juni ville tiltrække flere medlemmer og gøre det til en mere nærværende

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

Krocket. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior

Krocket. Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger. dgi.dk/senior Idræt for seniorer i DGI s lokalforeninger Krocket Krocket et udendørs spil med køller og kug ler. Få frisk luft, motion og konkurrence. Krocket er et taktisk og spændende makkerspil, hvor man konkurrerer

Læs mere

Foreningstilbud til børn og unge med særlige behov

Foreningstilbud til børn og unge med særlige behov Foreningstilbud til børn og unge med særlige behov 2019 Hjørring Kommune Indhold Indledning Side 3 B75 Bordtennis Side 4 Hjørring Handicap Idræt Side 5 Idræt for Sindslidende Side 6 Springteam Nordjylland

Læs mere

HIVO POSTEN. Fra vores grillhygge på Ellehøj

HIVO POSTEN. Fra vores grillhygge på Ellehøj HIVO POSTEN Fra vores grillhygge på Ellehøj Nummer 3 September 2017 2 HIVO Vejle Indholdsfortegnelse: Nyt fra bestyrelsen... 3 Nyt fra bowling... 7 Idrætstilbud... 8 Nyt fra fodbold... 11 Glimt fra sommeridræt...

Læs mere

Årsmøde. Idrættens Hus, Brøndby

Årsmøde. Idrættens Hus, Brøndby Årsmøde Idrættens Hus, Brøndby Lørdag d. 28 oktober 2017 Hermed indkaldes til Aktivitetsmøde i Udvalget Gymnastik for Alle Lørdag den 28. oktober 2017 1. Velkomst og præsentation af deltagere 2. Valg af

Læs mere

Dansk Arbejder Idrætsforbund

Dansk Arbejder Idrætsforbund Referat Dansk Arbejder Idrætsforbund Møde Møde i forbundsledelsen 16-11/14 Dato 13.-14. september 2013 Sted Vilcon Hotel og Konferencegaard, Lorupvej 44, 4200 Slagelse Deltagere Jan Ludvigsen (JL), Jens

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling

Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling Hvor vi dyrker stavgang gymnastik - bowling og cykling Bestyrelsens beretning om 2016 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 21. marts 2017 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder: Alle

Læs mere

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet.

Efterårsturneringen i fodbold Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. Efterårsturneringen i fodbold 2017 Få en sæson fyldt med kampe og udfordringer for hele holdet. http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i efteråret 2017. Alle senior-,

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2018 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed

Konkrete værktøjer til den gode modtagelse. dgi.dk. Tag godt imod. dgi.dk/abcmentalsundhed Konkrete værktøjer til den gode modtagelse 1 Tag godt imod /abcmentalsundhed 2 Tag godt imod 3 Konkrete redskaber til den gode modtagelse i fællesskabet Redskaberne her er til dig, der er ansvarlig for

Læs mere

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015 Landsforeningen Lænken Nyhedsbrev sommer 2015 Lænkens sommertræf 2015 Så blev det endelig UGE 27, hvor over 80 glade voksne og børn tog afsted til Laugesens Haver nær Herning for at hygge sig i en lille

Læs mere

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015

Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Gentofte Svømmeklub Nyhedsbrev - Lotte Friis Juni 2015 Hej Allesammen, Sæsonen 2014/2015, min første i Gentofte Svømmeklub, er på vej ind i de sidste spændende og afgørende uger, Selvom mange kilometer

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // MARTs 2012. Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene. Hovedsponsor: Ungdom Ligatræning - her Jacob Østergaard med U14 drengene spot på sporten // MARTs 2012 Hovedsponsor: Ungdom FORÅRET ER PÅ VEJ - ØV :-) Foråret er på vej - både i flg. kalenderen og når vi kigger ud mod

Læs mere

Handicapidrættens Fællesråd. - vi hjælper handicappede i gang med motion

Handicapidrættens Fællesråd. - vi hjælper handicappede i gang med motion Handicapidrættens Fællesråd - vi hjælper handicappede i gang med motion 1 Handicapidrættens Fællesråd Handicaprådet Frederikshavn Kommune ønsker at støtte og fremme handicapidrætsforeningernes arbejde

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Beretning 2014. De positive signalers år

Beretning 2014. De positive signalers år Beretning 2014 De positive signalers år Side 1 Idrætsrådet i Silkeborg Kommune Beretning 2014 Indledning Overskriften på beretningen er De positive signalers år Jeg har valgt netop den overskrift, da jeg

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2019 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2019 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

Idræt i Socialpsykiatrien

Idræt i Socialpsykiatrien Idræt i Socialpsykiatrien Projekt Bevægelse, Krop & Sind 4 partnere: Ringsted, Slagelse og Sorø Kommune og Regionsjælland Bevægelse, Krop & Sind 1. Forankring af forståelse for idrættens muligheder som

Læs mere

GYMNASTIK. i Landsbyhuset SÆSONPROGRAM 2015/16

GYMNASTIK. i Landsbyhuset SÆSONPROGRAM 2015/16 GYMNASTIK i Landsbyhuset SÆSONPROGRAM 2015/16 Velkommen til en ny sæson vi glæder os til at se jer, og håber I møder talstærkt frem, så vi også i fremtiden kan tilbyde gymnastik for alle aldre og være

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik Gladsaxe Kommunes Frivilligpolitik 2013-2017 Marts 2013 Forord Byrådet sætter med frivilligpolitikken en ny ramme for at styrke kommunens indsats på frivilligområdet, som bidrager til et styrket frivilligt

Læs mere

Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene!

Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene! November 2014 De grønne pigespejdere Region Kattegat NYHEDSBREV Lige om hjørnet mødes vi på NYS, og hvad er ressourcebanken? Dyk ned i novembers nyhedsbrev og find svarene! Nyborg Strand Kursus 2014 Årets

Læs mere

Sct. Knuds Skole. Fredag den 10.10.08. Er kondi en sodavand...?

Sct. Knuds Skole. Fredag den 10.10.08. Er kondi en sodavand...? Sct. Knuds Skole Fredag den 10.10.08 Er kondi en sodavand...? KONDITION STYRKE SMIDIGHED Program for Skolernes Motionsdag Program: 08.15 09.30 Lektioner jf. skema 09.30 09.45 Morgensang/Andagt v/ Thomas

Læs mere

Handicappedes Idrætsforening i Vejle og Omegn HIVO POSTEN. Årets sidste blad er på gaden...

Handicappedes Idrætsforening i Vejle og Omegn HIVO POSTEN. Årets sidste blad er på gaden... Handicappedes Idrætsforening i Vejle og Omegn HIVO POSTEN Årets sidste blad er på gaden... Nummer 4 December 2018 Indholdsfortegnelse: Nyt fra bestyrelsen... 4 Om Hivo... 5 Mobilpay... 6 Parasport Dag...

Læs mere

SKAL DIN IDRÆTSFORENING VÆRE SENIORPARTNER?

SKAL DIN IDRÆTSFORENING VÆRE SENIORPARTNER? SKAL DIN IDRÆTSFORENING VÆRE SENIORPARTNER? Stil skarpt på 60+ og få støtte til foreningsudvikling, PR, nye aktiviteter og en masse andet. FÅ SENIORERNE I GANG - BLIV SENIORPARTNER Nu kan jeres idrætsforening

Læs mere

Månedsmagasinet Cross Court

Månedsmagasinet Cross Court Månedsmagasinet Cross Court SIDSTE NYT Hygge på lørdag Årgang 3 Udgave 12 1.holdet debuterer i 1.division... Motionist camp søndag 10.00-13.00 1.holdet debuterer lørdag den 28.oktober kl. 10.00 hjemme...

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2018 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2018 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b

VARK V a l l e n s b æ k R u l l e s k ø j t e k l u b Kære Alle, Så er udendørssæsonen kommet godt i gang, og vi har afholdt et vellykket åbent hus arrangement, som også har givet anledning til nogle nye ansigter i klubben. Det er også den tid på året, hvor

Læs mere

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter

Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Årsberetning 2013-14 AVGIF gymnastik Så er det atter tid for en årsberetning og der er nok, at berette om... men stort set altsammen af positiv karakter Vi er takket være vores 29 kompetente og succesfulde

Læs mere

IFs Idræt for sindet - siden 1996 1

IFs Idræt for sindet - siden 1996 1 IFs Idræt for sindet - siden 1996 1 Udgiver: Dansk Arbejder Idrætsforbund Copyright Forfatter: Mikkel Bock Bonnesen, DAI Kirsten Holmer, DAI Lisbeth Crafack, DAI Dansk Arbejder Idrætsforbund Idrættens

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Indledning. Folkeoplysningslovens område. Center for Kultur og Idræt 7. juni Forslag til folkeoplysningspolitik- efter høring:

Indledning. Folkeoplysningslovens område. Center for Kultur og Idræt 7. juni Forslag til folkeoplysningspolitik- efter høring: Center for Kultur og Idræt 7. juni 2012 Forslag til folkeoplysningspolitik- efter høring: Indledning Foreningslivet og oplysningsforbundenes tilbud er en vigtig del af borgernes mulighed for et aktivt

Læs mere

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet

Vejen tilbage til arbejdsmarkedet. Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet Vejen tilbage til arbejdsmarkedet Nyhedsbrev #2 April 2014 Nye aktiviteter og oplysninger om at vende tilbage til arbejdsmarkedet April Kære bruger af Jobbanken i Århus Foråret er over os, og det betyder

Læs mere

Dansk Arbejder Idrætsforbund

Dansk Arbejder Idrætsforbund Referat Dansk Arbejder Idrætsforbund Møde Møde i forbundsledelsen 9-08/11 Dato 7. december 2009 kl. 17.00 Sted Idrættens Hus, Brøndby Deltagere Jan F. Ludvigsen, Jens Jørgen Nygaard, Annie Nielsen, Peter

Læs mere

December 2014. Nyt fra Bestyrelsen

December 2014. Nyt fra Bestyrelsen TAK Nyt fra Bestyrelsen Side 1 Taastrup Agility Klub Træningsplads: Snubbekorsvej 24C 2630 Taastrup Hjemmeside: www.tak-agility.dk Formand: Kim Andersen formand@tak-agility.dk Kasserer: Jane Sørensen kasserer@tak-agility.dk

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling.

Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14. Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Årsberetning for Juelsminde Badmintonklub for sæson 2013/14 Velkommen til Juelsminde Badmintonklubs årlige generalforsamling. Første punkt på dagsordenen er valg af dirigent, jeg vil gerne på bestyrelsens

Læs mere

FM i fodbold 2013. VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september. Indbydelse

FM i fodbold 2013. VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september. Indbydelse FM i fodbold 2013 VELKOMMEN TIL Horsens den 13. 15. september Indbydelse Forbundsmesterskaber i Fodbold. Horsens KFUM har i år fornøjelsen at invitere ungdomsspillere til tre festlige dage med fodbold,

Læs mere

Idræt og fysisk aktivitet i Socialpsykiatrien socialarbejderens rolle?

Idræt og fysisk aktivitet i Socialpsykiatrien socialarbejderens rolle? Idræt og fysisk aktivitet i Socialpsykiatrien socialarbejderens rolle? Pointer fra min undersøgelse af socialarbejderes oplevelser med projekt Bevægelse, Krop & Sind Ungdomsdivisionens Temadag d. 19. maj

Læs mere

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling

Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Ballerup-Furesø-Herlev Lokalafdeling Beretning for lokalafdelingens arbejde 2014 Et år er gået, og det er tid til at se tilbage på, hvad har året bragt. Generalforsamlingen står for døren. Der er masser

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

På modern siden er vi 23 dansere, 1 mere end sidste år. Vi kører 2 hold om torsdagen, hvor alle på hold 2 først danser på hold 1.

På modern siden er vi 23 dansere, 1 mere end sidste år. Vi kører 2 hold om torsdagen, hvor alle på hold 2 først danser på hold 1. Beretning 2016-17 Bestyrelse og GF Vi har prøvet noget nyt i år i bestyrelsen. Nemlig bestyrelses-orlov. Ret hurtigt fik vi besked om at Jane havde så meget arbejde at hun følte at hun burde gå ud af bestyrelsen.

Læs mere

STAFETTEN 2012 27. AUGUST - 31. AUGUST VERDENS STØRSTE MOTIONSLØB TILMELD JER PÅ SPARTA.DK

STAFETTEN 2012 27. AUGUST - 31. AUGUST VERDENS STØRSTE MOTIONSLØB TILMELD JER PÅ SPARTA.DK STAFETTEN 2012 27. AUGUST - 31. AUGUST VERDENS STØRSTE MOTIONSLØB TILMELD JER PÅ SPARTA.DK VELKOMMEN TIL DHL STAFETTEN 2012 Det er en stor fornøjelse endnu en gang at byde velkommen til DHL Stafetten i

Læs mere

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland

Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland var på besøg i Kroppens Hus i Sorø. Her bliver AlterG - maskinen afprøvet, og det var en stor oplevelse for Jens-Peter. Nyhedsbrev

Læs mere

Observatørrappport. Løbsnavn: BT Halvmarathon. Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen

Observatørrappport. Løbsnavn: BT Halvmarathon. Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen Observatørrappport Løbsnavn: BT Halvmarathon Dato: 27. April 2014 Løbsobservatør: Peter Jørgensen 1 Indledning I dag står foreninger bag de fleste motionsløb i Danmark, og sådan skal det selvfølgelig blive

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag:

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag: Tale ved Standerhejsningen den 2. maj 2015. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle velkommen her i dag på en meget flot forårsdag, hvor træerne står lysegrønne og banerne står klar til brug.

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere