Langt højskolekursus 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Langt højskolekursus 2011"

Transkript

1 Kursusoversigt Efterår 2011

2 Langt højskolekursus 2011 Kursus nr fra den 7. august 2011 i 12 eller 18 uger. Der er mulighed for løbende optag. Tilmeldingsgebyr kr. 500,00. Pris pr. uge kr. 850 v/min. 12 uger eller kr under 12 uger. + materialer, sengelinned m.v. pr. uge kr STU tillæg kr. 300 pr. uge. Det er også muligt at melde sig til vores projektuger: uge 40 jorden rundt på en uge og uge 44 og 45 Venskab og kærester.pris pr. uge kr tilmeldingsgebyr kr. 500 og materialer kr. 150 pr. uge. Du kan på kursus nr vælge mellem 2 linier: o Udtrykslinien. Er den linie hvor du lærer at udtrykke dig på vidt forskellige måder. Her arbejder du med både krop og sjæl. Hjerne og hjerte. Med det ydre og indre. Hvis du ønsker at udtrykke dig i projekter der omfatter billedkunst, musik, drama m.v. er Udtrykslinien lige noget for dig. o Slankelinien. På slankelinien vil du komme til at beskæftige dig med temaer om overvægt, spiseforstyrrelser, kost, ernæring og motion. Du vil i det hele taget komme tættere på forståelsen af din krop og sund livsførelse.

3 Slankelinien Vælger du slankelinien, vil du komme til at beskæftige dig med temaer om overvægt, spiseforstyrrelser, kost, ernæring og motion. Du vil i det hele taget komme tættere på forståelsen af din krop og sund livsførelse. På Djurslands Folkehøjskole vil du få viden og inspiration til at ændre din livsstil, ligesom du vil få mulighed for at nedbringe din vægt. På opholdet vil du lære om sund kost i teori og praksis. Du vil blandt andet lære om hvilken mængde mad du kan spise i løbet af en dag, ligesom du i løbet af opholdet vil lære at tilberede spændende, sunde og lækre retter i køkkenet, sammen med dine højskolekammerater. Hver uge vil du blive vejet og få personlig vejledning. Udover kosten fokuseres der på fysisk udfoldelse inde og ude. Der tilbydes undervisning i blandt andet fitness, aerobic, fodbold og håndbold, ligesom vi naturligvis tager på mange vandreture i den smukke natur omkring højskolen altså motion på den sjove måde. Slankeliniens motto er således: Det skal være sjovt at tabe sig! Som led i dit højskoleophold vil vi gerne invitere din hjemmevejleder til et samarbejde med henblik på, at du når de mål, du har sat dig for opholdet. Som et led i dette samarbejde afholder vi en besøgsdag for alle elevers hjemmevejledere. Udover at din hjemmevejleder har mulighed for at kigge ind i højskolens hverdag og se, hvordan du har det, har en del af besøget også til formål at støtte og fastholde dig i at arbejde med dine mål også efter dit højskoleophold. Der vil blive sendt indbydelse direkte til din hjemmevejleder. Udover de fag der knytter sig til slankelinien, får du personlig vejledning og mulighed for også at stifte bekendtskab med forskellige fagområder, for eksempel: IT, musik, drama, billedkunst og samfundsfag. Vi giver dig mulighed for en engageret hverdag, fyldt med fællesskab, venskab og udfordrende samvær. Det er et fællesskab der forpligter, og vi forventer at du deltager med hele din kraft, lyst og vilje.

4 Udtrykslinien Udtrykslinien er den linie, hvor du lærer at udtrykke dig på vidt forskellige måder. Her arbejder du med både krop og sjæl, hjerne og hjerte, med det ydre og indre. Udtrykslinien hvor du har mulighed for at arbejde i projektform og udtrykke dig indenfor rammerne af billedkunst, musik og drama. På udtrykslinien har du frihed til selv at finde dit udtryk, men du vil blandt andet kunne arbejde med: - tegning, maling, skulptur og grafik. - sange, instrumenter, stomp og kor. - komedie, tragedie, teknik, mime og master, lys og lyd. Udtrykslinien er et moderne fag hvor elementer fra teatret, billedkunsten og musikken blandes og indgår i spændende nye former. Performance, installation og soundscapes er nogle af de nye begreber, der er kommet ud af nytænkningen indenfor kunstområderne. Som led i dit højskoleophold vil vi gerne invitere din hjemmevejleder til et samarbejde med henblik på, at du når de mål, du har sat dig for opholdet. Som et led i dette samarbejde afholder vi en besøgsdag for alle elevers hjemmevejledere. Udover at din hjemmevejleder har mulighed for at kigge ind i højskolens hverdag og se, hvordan du har det, har en del af besøget også til formål at støtte og fastholde dig i at arbejde med dine mål også efter dit højskoleophold. Der vil blive sendt indbydelse direkte til din hjemmevejleder. På Udtrykslinien er det kreative menneske i centrum. Projekterne bliver til færdige produkter der prøves af i mødet med et publikum. Det kan være på turné i Danmark eller hjemme på skolen. Undervisningen på udtrykslinien kulminerer i en fælles optræden for et større publikum, for eksempel på Sølund festivalen eller en af de andre store festivals eller kulturbegivenheder for og med udviklingshæmmede. Dit udtryk står i centrum og det gør indtryk.

5 Interessegrupper og fodboldskole Når højskolen slutter det daglige skema holder den ikke fri! Så starter interessegrupperne. En af de populære af slagsen er fodbold-skolen, der er åben 1. marts til 1. oktober. Et par gange om ugen trænes der seriøst. Taktik, strategi, regler, udstyr og fodboldens historie, roligans og hooligans, sat ind i en idrætshistorisk sammenhæng, en stadig vekslen mellem teori og praksis. Og så bliver der spillet en masse fodbold. Andre grupper fanger elever med andre interesser f.eks. anatomi og kropsbevidsthed, som basis for selvforståelse og ændring af livsstils fænomener. Fortællekreds, hvor eleverne beretter livsfortællinger og lærer kunsten at formulere sig i en større gruppe. Kreative grupper, hvor mediet kan være forskellige kreative tiltag og målet er en større selvindsigt og almen dannelse. Mulighederne er mange, og grupperne bliver til ud fra elevernes interesser og ønsker. Har du en ide eller et ønske, kan det være det der bliver til en interessegruppe. Kun fodboldskolen, der har åbent fra 1. marts til 1. oktober ligger fast.

6 STU - Særlig Tilrettelagt Undervisning Et eller flere moduler i den treårige uddannelse for unge med særlige behov Unge udviklingshæmmede og andre unge med særlige behov har et lovfæstet krav på en 3-årig ungdomsuddannelse. Ungdomsuddannelsen er for unge årige, der ikke har mulighed for at gennemføre en traditionel ungdomsuddannelse, selv med specialpædagogisk støtte. Formålet med ungdomsuddannelsen er, at de unge med særlige behov opnår personlige, sociale og faglige kompetencer til en så selvstændig og aktiv deltagelse i voksenlivet som muligt og til en eventuel videre uddannelse og beskæftigelse. Uddannelsen er et springbræt til voksentilværelsen. Derfor indeholder ungdomsuddannelsen både elementer af almen dannelse, udvikling af særlige evner og interesser samt møder med den praktiske virkelighed. Uddannelsen giver den unge tilknytning til et ungdomsmiljø, hvor der kan gøres nye sociale erfaringer. Djurslands Folkehøjskole kan tilbyde et fleksibelt højskoleforløb, som et eller flere moduler i en STU ungdomsuddannelse. Forløbet tilrettelægges individuelt i samarbejde med den unge og Ungdommens Uddannelsesvejledning. På Djurslands Folkehøjskole vil et eller flere moduler i en STU bidrage til almen dannelse, faglig indlæring og personlig udvikling. Afklaring og vejledning Et STU-modul på Djurslands Folke-højskole begynder altid med en introduktionsuge, som skal afklare den unges behov og ønsker, evt. med en hjemmevejleder, pårørende eller pædagog som ledsager. Ugen afsluttes med et afklaringsmøde, hvor eleven, Ungdommens Uddannelsesvejledning og elevens bagland deltager. Her afgøres om et højskoleophold er det rigtige for eleven, og hvis det er det, hvordan højskoleforløbet skal foregå. Den unge vil under hele højskoleopholdet være tilknyttet en vejleder, som løbende følger op.

7 Undervisning Højskolen tilbyder to forløb: Et forårsforløb af 22 ugers varighed og et efterårsforløb af 18 ugers varighed. I sommerperioden er der sommerkurser, som også kan være en del af elevens STU. Undervisningen for alle Folkehøjskolens elever er delt op i to linjer, som STUeleven også skal vælge imellem. De to linjer er - Slankelinjen, hvor eleverne arbejder med livsstil, som en forudsætning for et aktivt, og socialt, deltagende liv. Der veksles mellem teori i form af kost og ernæringslære, og praksis med undervisning i madlavning og køkkenhygiejne. På slankelinjen afprøver man forskellige former for motion og bevægelse. - Udtrykslinjen er en linje, hvor man arbejder med det æstetiske i teori og praksis. Gennem musik, drama og kreative fag styrkes elevens personlige udtryksformer. Fagene er personlig-hedsudviklende og kan tilføre eleven større selvstændighed og selvsikkerhed. I perioder arbejdes der tema- eller projektorienteret. Her fordyber eleverne sig i særlige, ofte tværfaglige projekter og tematikker. De almene fag er også obligatoriske for STU-elever, og de er fælles for begge linjer. De almene fag er Samfundsfag, Privatøkonomi og IT. Disse fag giver eleven større almen viden om samfundet, og eleven får praktiske redskaber til at klare sig selvstændigt i dagligdagen og deltage aktivt i samfundslivet. Som STU-elev er der mulighed for at afprøve forskellige arbejdsfunktioner under højskoleopholdet. Det kan være køkken, professionel rengøring, pedelfunktioner eller havearbejde. Der er også mulighed for at tage et hygiejnebevis. Under højskoleopholdet kan vi formidle en job-praktik for eleven uden for højskolen.

8 Det sociale liv på højskolen En væsentlig del af højskoleopholdet er samværet med andre. Gennem samarbejde om faglige emner og samvær omkring fritidsaktiviteter lærer eleven at begå sig socialt i forskellige sammenhænge. Det er sociale kompetencer, som eleven får glæde af resten af livet i sit privatliv, under uddannelse og i arbejde. Eksempler på dette samvær kan være studieture og ekskursioner, fællesaftner, morgensamlinger, filmaftner m.v. Modningsproces og botræning Som elev på Djurslands Folkehøjskole får man den nødvendige pædagogiske støtte, men ikke mere end nødvendigt. Eleven lærer også gennem botræningen en større selvsikkerhed og selvstændighed. Målet er at eleven lærer at tage det ansvar, han eller hun kan, at eleven får større selvtillid og at eleven fremover kan klare sig med mindst mulig støtte. Forløbet kan være en forberedelse til at flytte hjemmefra.

9 Endelig tilbyder højskolen personlig vejledning til den enkelte elev. Vejledningen er flerstrenget og tager sigte på en afklaring af elevens kompetencer med henblik på videre uddannelse, beskæftigelse, bo-situation, elevens sociale og personlige udvikling. Vejledningen finder sted i samarbejde med UU-vejlederen. Projekter efterår Jorden rundt på en uge oktober 2011 Undgå jetlag og diarré kom på Djurslands Folkehøjskole og oplev fremmede kulturer i trygge rammer. Vi studerer deres mystik, deres historie og deres mennesker. Sammen skal vi smage, dufte, synge og danse. Mærke naturen i norden og suset fra syden. Pris kr tilmeldingsgebyr kr. 500 og materialer kr Venskab og kærester 30. oktober 12. november 2011 Et højskoleophold med fokus på venskab, kammeratskab, kæresteforhold og fællesskab. Hvad er en rigtig ven eller et godt kæresteforhold? Hvad skal der til for at udvikle et stærkt og langvarigt venskab eller kæresteforhold? Hvad betyder et fællesskab med andre mennesker for os hver isæt? Pris kr tilmeldingsgebyr kr. 500 og materialer kr. 300.

10 Sommer kurser 2011 Kursus 3-11 Musik og kunsthåndværk. 1 uge fra den 3. juli 9. juli På dette kursus har du mulighed for at få udviklet dine kreative evner inden for musik og forskellige kunsthåndværk som glas, keramik og mosaik. Vi skal synge populære sange og vi skal danse kun fantasien sætter grænser for dette kursus. Pris kr incl. tilmeldingsgebyr, materialer, sengelinned m.m. Kursus 4-11 Middelalder og teater. 1 uge fra den 10. juli juli Middelalderen er tema og vi vil arbejde i to grupper, som du vælger dig på ved ugens start. Den ene gruppe vil beskæftige sig med kalkmalerier og middelalder kunst. Den anden gruppe vil lave middelalderteater. Midt i ugen tager vi på studietur for at hente inspiration til middelalderarbejdet. Pris kr incl. tilmeldingsgebyr, materialer, sengelinned m.m. Kursus 5-11 Cirkusteater. 1 uge fra den 17. juli 23. juli Et eventyrligt sommerkursus med gøgl og artisteri, teater og maskekunst. I løbet af ugen arbejdes der frem mod en forestilling fredag med publikum. En intens uge med cirkus og teater som mediet, men med dig i centrum for udfordringerne. Pris kr incl. tilmeldingsgebyr, materialer, sengelinned m.m. Kursus 6-11 Smag på det sunde liv. 1 uge fra den 24. juli juli En uge med sund mad, sjov motion og ikke mindst et forrygende fællesskab. Vi skal kreere sund mad over bål, så vi får skærpet alle sanser. Vi skal lave motion på den sjove måde, så alle kan være med og ikke mindst skal vi danse linedance, så sveden løber af panden. I løbet af ugen tager vi på studietur - her skal vi ud og føle og mærke naturen. Pris kr incl. tilmeldingsgebyr, materialer, sengelinned m.m. Ved tilmelding betales kr. 500 i gebyr, der ikke tilbagebetales ved framelding. Vi råder over et begrænset antal enkeltværelser, der kan bestilles, i særlige tilfælde, mod et tillæg på kr. 300 ugentlig. Der tages forbehold for trykfejl.

11 Slankelinie, Udtrykslinie og Sommerhøjskole - det er Djurslands Folkehøjskole, hvor venskab og kammeratskab opstår. Her er en tryg og hyggelig hverdag grundlaget for læring og oplevelser for livet. Ved tilmeldingen peger du på den linie, som du lige nu mener, er den rigtige for dig. Først efter 2 uger på skolen, skal du endelig vælge linie. Udover undervisningen på din linie og i forskellige projekter, deltager du i morgen-samlinger, fællesaftner, studieture etc. Sidst, men ikke mindst, er der det daglige samvær med de andre elever og ansatte. På højskolen er der altid forskellige klubber: venindeklubben, drengeklubben, fodboldklubben mv. Det er elevrådet, der har ansvaret for at samlings-stedet CAFÉEN holder åbent hver aften. Alt dette kan også blive DIN HØJSKOLE. Få flere oplysninger på vores hjemmeside eller bestil brochure på tlf Skolen ligger ved landsbyen Drammelstrup udenfor Tirstrup på det smukke Djursland. Toget fra Århus mod Grenå standser i Trustrup, ca. 6 km fra højskolen. Busser der afgår fra både Århus, Randers, Ebeltoft og København, standser i Tirstrup (ca. 4 km fra højskolen). Find yderligere information på vores hjemmeside: www. djfh.dk eller ring til højskolen på tlf Du er altid velkommen til at besøge skolen og få en rundvisning. Ring og aftal en tid på tlf eller få svar på dine spørgsmål om højskolen. Skolen har dobbeltværelser samt et begrænset antal enkeltværelser alle med eget bad og toilet. Tilmelding sker ved at udfylde og sende vedlagte tilmeldingsblanket til højskolen, og samtidig indbetale et tilmeldingsgebyr på kr. 500 pr. person til konto husk at angive navn og kursusnr. VELKOMMEN PÅ DJURSLANDS FOLKEHØJSKOLE Drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf post@djfh.dk

12 Kursusnr. Linie (kryds af) Tilmeldingsblanket til lange kurser Slankelinien Udtrykslinien Fra data/til dato: Cpr. nr.: Elevens navn: Adresse: Postnr. og by: Telefonnr.: Nationalitet: Kursusnr. Linie (kryds af) Fra data/til dato: Cpr. nr.: Elevens navn: Adresse: Postnr. og by: Telefonnr.: Nationalitet: Tilmeldingsblanket til korte kurser og projekter Sommerkurser Projekter Smag på det sunde liv Jorden rundt på 1 uge Cirkusteater Musik og kunsthåndværk Venskab og kærester Middelalder og teater Ovenstående bekræfter at være tilmeldt Djurslands Folkehøjskole i ovenstående periode. Dato: Underskrift: ************************************************************************************************** Udfyldes af højskolen: Modtaget og godkendt d. underskrift højskolen

13 VELKOMMEN PÅ DJURSLANDS FOLKEHØJSKOLE Drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf

Lange højskolekurser 2010

Lange højskolekurser 2010 Kursusoversigt 2010 Kursus nr. 1-10 10 Lange højskolekurser 2010 10 fra den 10. januar 2010 i 12, 18 eller 22 uger. Der er mulighed for løbende optag. Tilmeldingsgebyr kr. 500,00. Pris pr. uge kr. 850

Læs mere

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk

Kurser 2014-2015. Drammelstrupvej 15 - Tirstrup 8400 Ebeltoft tlf. 87 52 91 20 e-mail: post@djfh.dk www.djfh.dk Kurser 2014-2015 LANGT HØJSKOLEOPHOLD Kursus 2-14 fra den 10. august 2014 i 12 eller 18 uger Kursus 1-15 fra den 4. januar 2015 i 12 eller 22 uger Kursus 2-15 fra den 9. august 2015 i 12 eller 18 uger

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«

»Alle har ret til et fedt højskoleophold« www.djfh.dk Mød os også på facebook Drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk»alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft

Læs mere

Praktiske oplysninger

Praktiske oplysninger Praktiske oplysninger Sommerkurser 2014 Kære elev Vi har hermed fornøjelsen at fremsende de praktiske oplysninger for dit ophold på Djurslands Folkehøjskole. Har du behov for at der tages specielle kosthensyn

Læs mere

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv

Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv Varde STU-Center -på vej mod resten af dit liv En særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse for unge mellem 16-25 år V a r d e S T U C e n t e r S v a n e h ø j v e j 2 7, G å r d e 6 8 7 0 Ø l g o d T l f.

Læs mere

Djurslands Folkehøjskole

Djurslands Folkehøjskole PRAKTISKE OPLYSNINGER HØJSKOLEKURSUS 10. august 20. december 2014 Djurslands Folkehøjskole Drammelstrupvej 15, Tirstrup, 8400 Ebeltoft tlf.: 87 52 91 20 E-mail post@djfh.dk www.djfh.dk Kære elev Vi har

Læs mere

Djurslands Folkehøjskole

Djurslands Folkehøjskole PRAKTISKE OPLYSNINGER HØJSKOLEKURSUS 9. januar 11. juni 2011 Djurslands Folkehøjskole Drammelstrupvej 15, Tirstrup, 8400 Ebeltoft tlf.: 87 52 91 20 E-mail post@djfh.dk www.djfh.dk Kære elev Vi har hermed

Læs mere

Djurslands Folkehøjskole

Djurslands Folkehøjskole PRAKTISKE OPLYSNINGER HØJSKOLEKURSUS 9. august 19. december 2015 Djurslands Folkehøjskole Drammelstrupvej 15, Tirstrup, 8400 Ebeltoft tlf.: 87 52 91 20 E-mail post@djfh.dk www.djfh.dk Kære elev Vi har

Læs mere

Djurslands Folkehøjskole

Djurslands Folkehøjskole PRAKTISKE OPLYSNINGER HØJSKOLEKURSUS 3. januar 18. juni 2016 Djurslands Folkehøjskole Drammelstrupvej 15, Tirstrup, 8400 Ebeltoft tlf.: 87 52 91 20 E-mail post@djfh.dk www.djfh.dk Kære elev Vi har hermed

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf »Alle har ret til et fedt højskoleophold«2019 Drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen En oplevelse for livet! Et højskoleophold er en oplevelse for

Læs mere

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv.

KARISE EFTERSKOLE. Vi skaber rammerne for den tryghed og det nærvær, som vi mener, er en forudsætning for et rigt og spændende ungdomsliv. KARISE EFTERSKOLE På Karise Efterskole har alle elever særlige læringsforudsætninger, herunder unge med læringsvanskeligheder, udviklingshæmning og autisme. Vi tilrettelægger et læringsmiljø, hvor du vil

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf »Alle har ret til et fedt højskoleophold«2018 Drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen Jeg vil gerne invitere dig indenfor på vores højskole, der er

Læs mere

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov

Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Undervisningstilbud for unge og voksne med særlige behov Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU Specialundervisning for unge og voksen efter Lov om specialundervisning for voksne LSV Undervisningsforløb

Læs mere

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse

Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse Et år på 10.Vest med oplevelser og læring bringer dig nærmere din ungdomsuddannelse 10.Vest Østergade 63 Tlf.: 74722910 www.10vest.dk 6270 Tønder Fax.: 74722919 10vest@10vest.dk Hvilken linje - og hvorfor?

Læs mere

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012

Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Køreplan for skoleåret 2011 / 2012 Velkommen til Linie 10 Et år på Linie 10 er et frivilligt skoleår. Det er dit valg! Når du vælger Linie 10, er det fordi du ønsker at indgå i et forpligtende fællesskab,

Læs mere

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE

så ka du lære det SAMMENHOLD KREATIVITET PERSONLIG UDVIKLING FÆLLESSKAB FORDYBELSE så ka du lære det! lærer du fordi du har lyst! arbejder du med det DU brænder for! KREATIVITET FORDYBELSE PERSONLIG UDVIKLING SAMMENHOLD FÆLLESSKAB ANDEBØLLE UNGDOMSHØJSKOLE HØJSKOLE FOR UNGE MELLEM 16

Læs mere

Djurslands Folkehøjskole

Djurslands Folkehøjskole PRAKTISKE OPLYSNINGER HØJSKOLEKURSUS 4. august 14. december 2013 Djurslands Folkehøjskole Drammelstrupvej 15, Tirstrup, 8400 Ebeltoft tlf.: 87 52 91 20 E-mail post@djfh.dk www.djfh.dk Kære elev Vi har

Læs mere

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2016 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU

OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU OM LEVUK STU IDRÆT & FRILUFT BO-TRÆNING BOGLIGE FAG TEMAFORLØB STUDIETURE FACILITETER LEVUK STU Idræt og friluft 3-årig særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse målrettet 16-25 årige unge med særlige behov

Læs mere

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet

SommerCamp 2011. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet SommerCamp 2011 Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. Er du ung og har anden etnisk baggrund end dansk, giver Integrationsministeriet støtte

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2014. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2014 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

STU. Linie. estegnen. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov JOB & AKTIVITETSCENTER

STU. Linie. estegnen. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov JOB & AKTIVITETSCENTER STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse K Linie Unge med fysiske, sansemæssige og kognitive hjælpebehov estegnen JOB & AKTIVITETSCENTER Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen Hos os kan

Læs mere

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag

ung til voksen sansestormerne.dk Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag ? Skal du lære at stå på egne ben og klare din egen hverdag Vil du arbejde med mennesker Vil du arbejde med mad ung til voksen - forbereder dig til voksentilværelsen og giver dig hjælp til afklaring af

Læs mere

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle.

Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. 1 Fælles mål for DUS på Sofiendalskolen Aktiv fritid for alle. DUS står for det udvidede samarbejde, for vi er optaget af at skabe helheder i børns liv og sikre sammenhæng mellem undervisning og fritiden.

Læs mere

10. klasse er et valgfrit skoleår

10. klasse er et valgfrit skoleår Afklaring Jeg ved ikke, hvilken ungdomsuddannelse jeg skal vælge Personlig udvikling Jeg skal blive mere moden 10. klasse er et valgfrit skoleår Personlig udfordring Jeg vil sige noget mere og være mere

Læs mere

Afrapportering pædagogisk læreplan :

Afrapportering pædagogisk læreplan : Afrapportering pædagogisk læreplan 2015-2017: Afdeling: Børnehaven, Orkestervej Aktivitetstema: Kulturelle udtryksformer og værdier: Æstetiske oplevelser Skabende praksis Traditioner og værdier Kultur

Læs mere

ALinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

ALinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse ALinie Unge med behov for særlig tilrettelagt struktur JOB & AKTIVITETSCENTER estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen Hos os kan vi lide,

Læs mere

Djurslands Folkehøjskole

Djurslands Folkehøjskole PRAKTISKE OPLYSNINGER HØJSKOLEKURSUS 8. januar 24. juni 2017 Djurslands Folkehøjskole Drammelstrupvej 15, Tirstrup, 8400 Ebeltoft tlf.: 87 52 91 20 E-mail post@djfh.dk www.djfh.dk Kære elev Vi har hermed

Læs mere

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg

10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole - et vigtigt valg 10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse. Et år

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2019 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

Alle har ret til et fedt højskoleophold

Alle har ret til et fedt højskoleophold Alle har ret til et fedt højskoleophold 2020 Velkommen En oplevelse for livet! Et højskoleophold er en oplevelse for livet det siger mange, der har prøvet det. Det har hjulpet mig til at få nye venner,

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Hvordan kommer man ind på STU? Formålet med ungdomsuddannelsen er,

Læs mere

AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab

AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE 2018 2019 Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab Et år, der peger fremad Der er mange muligheder efter 9. klasse. Er valget svært for dig? 10. KlasseCentret, Brønderslev,

Læs mere

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser

Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelser Forberedelse til arbejde/uddannelse: Sociale kompetencer Praktik STU STU er Struer kommunes årige Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge mellem 6 år og

Læs mere

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet!

Du skal ikke være snæversynet, men være åben og nysgerrig for musik er liv! Hvis du kun vil spille heavy, så bliver du skuffet! Musik I musikhjemmegruppen handler det om sammenspil, glæde og nysgerrighed og en lyst til at lege med musik på mange forskellige måder. Vi skal finde musikalske elementer og strukturer og vi skal udforske

Læs mere

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU i Faaborg-Midtfyn Kommune Egeballe 4 5672 Broby Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) Formålet med ungdomsuddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale

Læs mere

Nedenfor finder du beskrivelse af en række af de vigtigste elementer i 10. klasse i skoleåret 2019/20

Nedenfor finder du beskrivelse af en række af de vigtigste elementer i 10. klasse i skoleåret 2019/20 ÅRET I 10. KLASSE 2019/20 Vi har på Marstal Skole en god 10. klasse som vi er stolte af. Vi har de seneste år ændret vores tilbud, og arbejder løbende på at blive endnu bedre. Med vores erfaringer fra

Læs mere

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling

10.klassecenter. Mariagerfjord NYHED. Fodboldklasse. Afklaring på ungdomsuddannelse. Stort fagligt fokus. Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Mariagerfjord 10.klassecenter Stort fagligt fokus Afklaring på ungdomsuddannelse Fællesskab Oplevelser Personlig udvikling Gymnasie forberedende klasse klasse Erhvervsuddannelsesrettet klasse NYHED I samarbejde

Læs mere

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14

GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE. Linjer 2013/14 GILBJERGSKOLEN SCIENCE KROP & SUNDHED KULTUR & SAMFUND INTERNATIONAL DESIGN & PERFORMANCE Linjer 2013/14 foto VEL KOM MEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. Fra skoleåret 13/14 organiserer

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2015. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2015 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

For elever der går i 4. klasse til og med 6. klasse gælder følgende priser:

For elever der går i 4. klasse til og med 6. klasse gælder følgende priser: Åbningstider. Mandag til torsdag fra kl. 14.00-17.00. Fredag fra kl. 14.00-16.00. Mandag til fredag har SFO åben om morgenen fra kl. 6.30-8.00. Udvidet SFO. Fra august er det muligt for elever fra 4. årgang

Læs mere

Beklædning i gamle dage. De 6 læreplanstemaer:

Beklædning i gamle dage. De 6 læreplanstemaer: De 6 læreplanstemaer: Barnets alsidige personlige udvikling. Sociale kompetencer. Sprog. Krop og bevægelse. Natur og Naturfænomener. Kulturelle udtryksformer og værdier. Beklædning i gamle dage. Overordnede

Læs mere

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet

HARRESØ STU. Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år. Livet skal leves hele livet HARRESØ STU Særlig tilrettelagt uddannelsesforløb til unge under 25 år Livet skal leves hele livet OM STU STU står for Særligt Tilrettelagte Ungdomsuddannelse for unge under 25 år med særlige behov. Uddannelsens

Læs mere

Sommerkurser en sund vej i livet -

Sommerkurser en sund vej i livet - Sommerkurser 2018 - en sund vej i livet - Ubberup Højskole er den største og mest erfarne livsstilshøjskole i Danmark. Hvert år giver vi mere end 400 elever mod på en sundere livsstil. Vi tilbyder korte

Læs mere

MEDARBEJDERNE INFORMATION. Informationsaften for alle kommende elever er onsdag den 24. januar 2018 kl

MEDARBEJDERNE INFORMATION. Informationsaften for alle kommende elever er onsdag den 24. januar 2018 kl HVEM ER VI? Et energisk team engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede

Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Velkommen til Efterskolen for unge udviklingshæmmede Glæd dig til et år på efterskole Brænder du efter at lære mere, få spændende oplevelser, udfordringer, lære nye mennesker at kende og være sammen med

Læs mere

Ta på sommerhøjskole. - og bliv bedre til dansk og matematik på tre uger

Ta på sommerhøjskole. - og bliv bedre til dansk og matematik på tre uger Ta på sommerhøjskole - og bliv bedre til dansk og matematik på tre uger 1 Sommerhøjskole 2018 - et tre-ugers intensivt læringsforløb 1 Hvad er intensive læringsforløb? 2 Egå Ungdoms-Højskole 3 Rønde Højskole

Læs mere

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE

EFTERSKOLEUGE FOR UNGE EFTERSKOLEUGE FOR UNGE 26. juni - 2. juli 2016 Efterskoleuge Tag på Baunehøj en uge og mærk fællesskabets forunderlige sus. Ugen er til dig som er 14-16 år og her kan du prøve, hvordan det er at gå på

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej

Kirstinebjergskolen. Havepladsvej Havepladsvej Linjer - Fremtidens Skole 7. 9. årgang 2014 2015 Fællesskab Læring Velkommen til fremtidens skole blev skabt i august 2013 og består af 3 basisafdelinger med elever fra 0.-6. klasse og en

Læs mere

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei

Korte kurser 2013. Idrætshøjskolen Bosei Korte kurser 2013 Idrætshøjskolen Bosei Familiekursus Vælg mellem uge 28 (7. til 13. juli) og uge 29 (14. til 20. juli) 2013. I ugerne 28 og 29 åbner Idrætshøjskolen Bosei atter dørene til to uforglemmelige

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet på.

Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet på. Familie, filosofi og outdoor (6. juli - 12. juli 2008) Familie Har du et eller flere overvægtige børn i alderen 8 13 år og er du interesseret i at ændre på den situation, er dette kurset, du har ventet

Læs mere

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen

Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Servicedeklaration for Værkstedsgården i Handicapafdelingen Værkstedsgården, Kastanievej 28, 5900 Rudkøbing Telefon 6351 6605 Email: vaerkstedsgården@langelandkommune.dk Hjemmeside: vaerkstedsgaarden.langelandkommune.dk

Læs mere

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer

HVEM ER DU? Du har lyst til et anderledes skoleår med mulighed for at udfolde dig inden for de fag, som interesserer HVEM ER VI? Et energisk team af engagerede lærere, som har en helt speciel interesse i at arbejde med og undervise unge mennesker Et personale, der udfordrer dig fagligt og personligt En undervisning præget

Læs mere

SommerCamp 2013. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet

SommerCamp 2013. Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet SommerCamp 2013 Sommerhøjskole med støtte fra Integrationsministeriet 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. Er du ung og har anden etnisk baggrund end dansk, giver Integrationsministeriet støtte

Læs mere

Å-Strand. Sommerhøjskole 2014. Å Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Å-Strand. Sommerhøjskole 2014. Å Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Å-Strand Sommerhøjskole 2014 Å Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2014 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Senioruge Uge 29: Ferie med oplevelser Uge

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde... eller med sport... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt de

Læs mere

Bliv klar til en ungdomsuddannelse

Bliv klar til en ungdomsuddannelse Bliv klar til en ungdomsuddannelse Tag på 3-ugers intensiv højskole Dansk Matematik Idræt Kunst Musik Kokkeri Fysik Medborgerskab E-sport News 1 Folkehøjskolernes Forening i Danmark Højskolernes Hus -

Læs mere

SÆSON 2015-2016 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2015-2016 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2015-2016 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011

FAMILIEKUR SER SOMMER 2011 KUNSTLEGEPLADS 24.-30. juli CIRKUS 3.-9. juli 10.-16. juli ROLLESPIL 17.-23. juli HJEMMELAVEDE SPIL - SKULPTUR - FOTO FUNKY FAMILIE 24.-30. juli FANTASI - HYGGE - FORTÆLLING DOGCAMP 3.-9. juli SAMMENSPIL

Læs mere

1 10. klasse på Haderslev Realskole

1 10. klasse på Haderslev Realskole 10. klasse på Haderslev Realskole Ønsker du et 10. klasses skoleår for at styrke det faglige, blive modnet samt få lidt anderledes oplevelser via et sporfag så er Haderslev Realskole noget for dig. Vi

Læs mere

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION

GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 KROP & SUNDHED INTERKULTUREL SCIENCE MEDIE & KOMMUNIKATION GILBJERG SKOLEN TEMALINJER 2015-16 SCIENCE KROP & SUNDHED INTERKULTUREL MEDIE & KOMMUNIKATION VEL KOM MEN LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen

Læs mere

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk

LAYOUT: Charlotte van Hauen. www.charlottevanhauen.dk LAYOUT: Charlotte van Hauen www.charlottevanhauen.dk LINJER PÅ GILBJERGSKOLEN Velkommen til et nyt skoleår hvor vi går nye veje sammen. På Gilbjergskolen organiserer vi undervisningen i udskolingen i linjer.

Læs mere

Akademiet for borgere med handicap

Akademiet for borgere med handicap for borgere med handicap Til sommer starter endnu en gang op med en ny omgang kurser. tilbyder som altid undervisning, som har til formål at støtte, udvikle og give ny viden. Vi erfarer, at flere af vores

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

ELinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

ELinie STU. estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling. Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse ELinie Unge der forventes at kunne klare job/beskæftigelse med lidt støtte JOB & AKTIVITETSCENTER estegnen Center for socialt samvær, job og udvikling Velkommen

Læs mere

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen

KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen KURSUSK ATALOG 2008 Kvindedaghøjskolen Center for Livskompetencer unik læring én indgang flere muligheder Personlig udvikling Personlige valg Din ret til at vælge selv Fredselsker Frontkæmper Perfektionist

Læs mere

S T U S ø h ø j l a n d e t

S T U S ø h ø j l a n d e t S T U S ø h ø j l a n d e t Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse STU Søhøjlandet er et 3 årigt uddannelsestilbud for unge med særlige behov, der ikke kan gennemføre anden ungdomsuddannelse selv ikke med

Læs mere

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse

Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Valgfag til dig, som snart skal i 7. klasse Alle skal have et praktisk/musisk valgfag i folkeskolen Et flertal i folketinget har for nylig truffet aftale om, at de praktisk/musiske fag i folkeskolen skal

Læs mere

Akademiet for borgere med handicap

Akademiet for borgere med handicap Forår 2018 for borgere med handicap I foråret 2018 starter endnu en gang op med et sæt nye kurser. byder som altid undervisning som har formål at støtte, udvikle og give ny viden. Vi erfarer at flere af

Læs mere

Kvalitet i leg-læringstimerne.

Kvalitet i leg-læringstimerne. Kvalitet i leg-læringstimerne. Pædagogerne skal være med til at skabe de bedste betingelser for børnenes udvikling, de skal være med til at skabe fysisk og mental rum, som fremmer børnenes selvværd og

Læs mere

STU. Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse. - en forskel, der gør en forskel. - med indhold og perspektiv

STU. Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse. - en forskel, der gør en forskel. - med indhold og perspektiv Særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse STU - med indhold og perspektiv www.hedehuset.dk - en forskel, der gør en forskel Tag din STU på Harlekin Dagbeskæftigelse Harlekin Dagbeskæftigelse og Bostøtte Botilbuddene

Læs mere

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE

SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE SPORTSJOURNALISTIK VEJLE IDRÆTSHØJSKOLE 11. ok tober 2017-3. mar ts 2018 Et ophold på Vejle Idrætshøjskoles sportsjournalistlinje kan hjælpe dig med at få drømmen om journaliststudiet til at gå i opfyldelse.

Læs mere

Tag på Bornholms Højskole

Tag på Bornholms Højskole Bornholms Bornholms Erhvervsskole UU Bornholm Tag på Bornholms og bliv klar til en erhvervsuddannelse Tilbud til dig mellem 17½ og 25 år uden ungdomsuddannelse. HØJSKOLE Brug højskolen som et led i en

Læs mere

FOR DIG DER ØNSKER MERE: AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab

FOR DIG DER ØNSKER MERE: AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab FOR DIG DER ØNSKER MERE: AFKLARING UDVIKLING UDDANNELSE 2019-2020 Faglighed trivsel robusthed modenhed fællesskab Et år, der peger fremad Der er mange muligheder efter 9. klasse. Er valget svært for dig?

Læs mere

BRODERI ASKOV HØJSKOLE

BRODERI ASKOV HØJSKOLE BRODERI 04.11.18 10.11.18 ASKOV HØJSKOLE Formål På kurset får du mulighed for at fordybe dig i emnet, samtidig med, at du sammen med holdet får indblik i nye tendenser og brydninger inden for kunst og

Læs mere

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig

P-FAG. Valghæfte 2012-2013. Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig P-FAG Valghæfte 2012-2013 Brug dette hæfte til at informere dig om de tilbud Brorsonskolen har til dig Brorsonskolen p-fag 2012/2013 Kære elever og forældre. Brorsonskolen tilbyder alle elever i 6. og

Læs mere

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit.

Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfagslinj en Linjer i 7. 9. klasse - valget er dit. Naturfag International Sundhed, Natur og Bevægelse Medier og Kommunikation Velkommen til en ny udskoling en ny måde at gå i skole på. Fra skoleåret

Læs mere

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling.

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. - At give barnet lyst og mod til at udforske og afprøve egne og sine omgivelsers grænser. - At barnet udfolder sig som en selvstændig, stærk og alsidig person,

Læs mere

Velkommen til Den Kreative Skole

Velkommen til Den Kreative Skole Velkommen til Den Kreative Skole Jeg vil gerne byde velkommen til Den Kreative Skoles nye sæson 2018/2019. Vi vil hermed præsentere en bred palet af tilbud til den enkelte elev med mulighed for individuel

Læs mere

Temaer i de pædagogiske læreplaner

Temaer i de pædagogiske læreplaner Temaer i de pædagogiske læreplaner 1. Barnets alsidige personlige udvikling 2. Sociale kompetencer 3. Sprog 4. Krop og bevægelse 5. Natur og naturfænomener 6. Kulturelle udtryksformer og værdier Barnets

Læs mere

Pædagogiske. Læreplaner. Vuggestuen Troldhøj Temaer: Barnets alsidige personlige udvikling. Læringsforståelse. Sociale kompetencer.

Pædagogiske. Læreplaner. Vuggestuen Troldhøj Temaer: Barnets alsidige personlige udvikling. Læringsforståelse. Sociale kompetencer. Pædagogiske Læreplaner. Vuggestuen Troldhøj 2016 Temaer: Læringsforståelse Barnets alsidige personlige udvikling Sociale kompetencer Sprog Krop og bevægelse Naturen og naturfænomener Kulturelle udtryksformer

Læs mere

Fokus på Vordingborgskolens indholdsplan optimerer brugen af denne som styringsredskab for den pædagogiske gøremåls-praksis.

Fokus på Vordingborgskolens indholdsplan optimerer brugen af denne som styringsredskab for den pædagogiske gøremåls-praksis. Vordingborgskolens selvevaluring 2014/2015. Tese: Fokus på Vordingborgskolens indholdsplan optimerer brugen af denne som styringsredskab for den pædagogiske gøremåls-praksis. Def. på gøremål: Ud af huset

Læs mere

Overbygningen

Overbygningen Overbygningen 2018-19 Tre sammenhængende lektioner om ugen Èn dag om ugen for hele overbygningen Ø N S K E S E D D E L Sæt kryds ved 2 fordybelsesområder Elevens underskrift Forældreunderskrift Ønskesedlen

Læs mere

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse

10. klassecentret Esbjerg Kommune. Ribe Bramming Esbjerg. En ny start på din videre uddannelse 10. klassecentret Esbjerg Kommune Ribe Bramming Esbjerg En ny start på din videre uddannelse 10. klassetilbuddet i Esbjerg Kommune i skoleåret 2014/2015 Nyt miljø Nye fag Nye Lærere Nye kammerater Nye

Læs mere

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu

Aa-Strand. Sommerhøjskole 2016. Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Aa-Strand Sommerhøjskole 2016 Aa Strand Å Strandvej 75 5361 Ebberup www.nordfyns.nu Indholdsfortegnelse Sommerhøjskole 2015 Side 2 Praktiske oplysninger Uge 28: Ferieuge i farver Uge 29: Kreativ hygge

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Uddannelsescenter UiU

Uddannelsescenter UiU Uddannelsescenter UiU STU i København Alle ca. 450 unge i STU i København er visiteret til STU-tilbud ud fra en målgruppe kategorisering. 1. Unge med specifikke vanskeligheder, som f.eks. autisme 2. Unge

Læs mere

10. klasse FJORDSKOLEN

10. klasse FJORDSKOLEN Bemærk! Du er først tilmeldt 10. klasse, når du har indleveret denne tilmeldingsseddel! Navn 10. klasse FJORDSKOLEN CPR nr. Adresse Telefon Forældre/værge Telefon Nuværende Skole Underskrift forældre/værge

Læs mere

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG.

VI ØNSKER EN HARMONISK BØRNEHAVE MED RUM OG FRIHED TIL GLÆDE OG FORDYBELSE OG SOM SAMLER PÅ GODE OPLEVELSER OG MANGE TUSINDE SMIL HVER DAG. Børnehuset Vandloppens værdigrundlag: I Børnehuset Vandloppen har alle medarbejdere gennem en længerevarende proces arbejdet med at finde frem til de grundlæggende værdier/holdninger, som danner basis

Læs mere

Pædagogiske læreplaner i SFO erne

Pædagogiske læreplaner i SFO erne Pædagogiske læreplaner i SFO erne Oplæg til skolereformsudvalgsmødet den 12.09.13 Ved Hanne Bach Christiansen SFO Leder Arresø Skole Historik Pædagogiske læreplaner har været brugt som arbejdsredskab i

Læs mere

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl.

Parat til fremtiden. Elever og forældre. Efterskolen på Refsnæs. For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Parat til fremtiden Elever og forældre Efterskolen på Refsnæs For blinde og svagsynede 14-18 år/8.-10. kl. Velkommen til efterskolen på Refsnæs Et unikt tilbud til dig som er ung og har en synsnedsættelse

Læs mere

Læreplan/udviklingsplan/kompetencehjulet

Læreplan/udviklingsplan/kompetencehjulet Med udgangspunkt i de seks temaer, som BUPL, FOA, KL har udarbejdet: 1) Barnets alsidige personlige udvikling (personlige kompetencer) 2) Sociale kompetencer 3) Sprog og kommunikation 4) Krop og bevægelse

Læs mere