for socialt udsatte TAKSTER 2017 CENTER STOFBEHANDLINGEN HOLSTEBRO

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "for socialt udsatte TAKSTER 2017 CENTER STOFBEHANDLINGEN HOLSTEBRO"

Transkript

1 TAKSTER 2017 STOFBEHANDLINGEN HOLSTEBRO CENTER for socialt udsatte 1

2 STOFBEHANDLINGEN HOLSTEBRO TAKSTER 2017 Beregningsgrundlag Beregningerne bygger på historiske data fra perioden til I de tilfælde, hvor oplysningerne bygger på få eller ingen registreringer, er beregningerne dels foretaget ud fra de kriterier som dannede baggrund for taksterne i Center for Rusmiddel og Forebyggelse I forbindelse etablering af Center for Socialt udsatte er misbrugsbehandlingen i 2014 samlet under et i Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Der er indgået en samarbejdsaftale mellem Holstebro, Lemvig og Struer Kommuner om opgaverne på området. Således varetager Alkoholbehandlingen Holstebro behandlingen af borgere og pårørende til alkohol- og stofmisbrugere fra Lemvig, Struer og Holstebro kommuner. Der arbejdes ud fra en model, hvor behandlingen inddeles i flere faser: udredning / screening ambulant behandling intensiv (ugentlige samtaler) (SEL 101) ambulant behandling mindre intensiv (samtaler hv. 14. dag) (SEL 101) /efterbehandling Medicinsk substitutionsbehandling (SUL 142) Udredning afklarende samtale ud fra ASI-skema samt udarbejdelse af behandlingsplan. intensivt behandlingsforløb, med samtale en gang om ugen i op til 3 måneder. med samtale hver 14. dag i op til 3 måneder. /efterbehandlingstilbud i gruppe. Tilbydes efter endt behandling, med henblik på at fastholde forandringerne og forebygge tilbagefald. Forløb over 3 måneder, derefter overgang til selvhjælpsgruppe. Medicinsk substitutionsbehandling - behandling med substitutionsmedicin. Altid i kombination med ambulant behandling. Tilbud til pårørende Gruppetilbud

3 Ydelseskatalog 2017 Stofbehandlingen Holstebro - tilbyder følgende ydelser: Udredning og afklaring (inkl. opfølgning): Individuel Udredning Udredning - unge under 18 år : Individuel Ambulant misbrugsbehandling Intensiv ambulant misbrugsbehandling Udvidet ambulant misbrugsbehandling Anonym stofmisbrugsbehandling (individuel/gruppe) Virtuel stofmisbrugsbehandling Medicinsk behandling Gruppebehandling Ambulant gruppebehandling Anonym stofmisbrugsbehandling (individuel/gruppe) Kommunale tilbud: Individuel Døgnopfølgning Gruppe Pårørende tilbud Efterbehandling/ Øvrige tilbud: Individuel isk udredningsforløb isk behandlingsforløb Ad-hoc Konsulentbistand

4 Udredning Ingen særlig målgruppe stilbud med introduktion til misbrugsbehandling og nærmere afklaring af klientens misbrug, behandlingsbehov, -ønsker og - muligheder blandt andet på baggrund af ASI-interview (interview ud fra forskellige hovedtemaer: rusmidler, erhverv og økonomi, kriminalitet, familiemæssige og sociale relationer, fysisk helbred, psykisk helbred). Planlægning og visitation til eventuelt videre behandlingsforløb for klienten. Der udarbejdes en individuel behandlingsplan. Udredning unge under 18 år Ugentlige samtaler Unge under 18 år Individuelt afklarings- og behandlingstilbud til unge under 18 år. Introduktion til misbrugsbehandling og afklaring af klientens misbrug, behandlingsbehov, -ønsker og -muligheder. Ved afklaring af den unges misbrug og øvrige sociale problemstillinger anvendes Center for Rusmiddelforsknings kortlægningsskema Ung-map. Planlægning og visitation til eventuelt videre behandlingsforløb for den unge. Dette sker i samarbejde med den unge, forældre og relevante professionelle samarbejdspartnere. Der udarbejdes en individuel behandlingsplan. Medicinsk behandling Afgiftning Substitution Læge Klienter i substitutionsbehandling Intern medicin udlevering stilbud med substitutionsmedicin til opioidafhængige stofmisbrugere (jvf. Sundhedsstyrelsens vejledning). Substitutionsmedicinen udleveres til borgere i Stofbehandlingens ambulatorium. Ordinationen er ikke tidsbegrænset. Ekstern medicin udlevering I særlige tilfælde kan der laves aftale om ekstern udlevering. Anden medicin Der kan efter aftale administreres og udleveres anden lægeordineret medicin end substitutionsmedicin til borgere, der i forvejen er i substitutionsbehandling. Medicinen udleveres til brugeren sideløbende med udleveringen af borgerens substitutionsmedicin i Stofbehandlingens ambulatorium. Borgerens egen læge eller speciallæge står for ordinationen af medicinen. Medicinsk behandling kombineres altid med Ambulant samtalebehandling.

5 Ingen særlig målgruppe stilbud, hvor der arbejdes med at opnå relevant ændring og egenkontrol i forhold til klientens misbrugs- og/eller afhængighedsproblemer. Behandlingen er individuel, og der arbejdes overvejende med udgangspunkt i den kognitive metode. Der arbejdes efter personlig behandlingsplan. Der er fokus på ambivalens og motivation. Der kan blandt andet arbejdes med trangshåndtering og tilbagefaldsstrategier. Der tilbydes samtaler minimum hver 14. dag. (Behandling med substitutions- medicin indgår ikke i tilbuddet.) Intensiv/udvidet ambulant behandling Unge Gravide Forældre Sindslidende Intellektuelt/kognitivt forstyrrede Ydelsen intensiv ambulant behandling gives ved behov for høj behandlingsintensitet, hvor der minimum tilbydes ugentlige samtaler. Anvendes hyppigt i opstarten af et behandlingsforløb. Det er et intensivt behandlingstilbud, hvor der arbejdes med at opnå relevant ændring og egenkontrol i forhold til klientens misbrugs- og/eller afhængighedsproblemer. Behandlingen er individuel, og der arbejdes overvejende med udgangspunkt i den kognitive metode. Der udarbejdes og arbejdes efter personlig behandlingsplan. Der er fokus på ambivalens og motivation. Der kan blandt andet arbejdes med trangshåndtering og tilbagefaldsstrategier. Ydelsen udvidet ambulant behandling anvendes i komplekse sager med behov for intensiv indsats og med mange samarbejdspartnere involveret. Anvendes ofte i forhold til sager vedr. unge under 18 år gravide/forældre med småbørn eller borgere med komplekse problematikker, psykiatriske problemstillinger etc. Gravide / forældre med småbørn og Unge under 18 år: For disse målgrupper varetages behandlingen af Stofbehandlingens specialteam, som har særlig ekspertise og erfaring med familier og unge med misbrugsproblemer.

6 /efterbehandling i gruppe Gruppebehandling Klienter der tidligere har været i behandling Ambulant gruppebehandlingstilbud til stoffrie borgere, der har gennemgået et behandlingsforløb og lever et stoffrit hverdagsliv med arbejde, uddannelse eller aktivering. n er gruppebaseret, men der indgår 3 individuelle opfølgende samtaler i forløbet. Gruppen mødes 2 timer 2 gange om måneden. Der arbejdes med tilbagefaldsforebyggende strategier og forankring i sunde netværk og aktiviteter.

7 isk udrednings/ behandlingsforløb testning Testning Sindslidende Intellektuelt/kognitivt forstyrrede Individuelt samtale- eller udredningsforløb hos psykolog. Ydelsen psykologisk behandling kan benyttes i komplekse forløb, hvor psykologisk behandling skønnes nødvendig for at misbrugsbehandlingen kan fortsætte. Der tilbydes i så fald terapeutiske forløb af op til 10 sessioner. Der kan ligeledes henvises til psykolog, hvis der er behov for psykologisk screening og udredning, samt handleanvisninger i forhold til den videre misbrugsbehandling. Samtaleforløbet hos psykolog kan også inkludere deltagelse af borgerens pårørende. Døgnopfølgning Opfølgning og kontakt i forbindelse med borgers ophold på døgninstitution. Tilsyn og opfølgning på borgerens behandlingsforløb. Formidling af statusbeskrivelser til hjemkommunen. Planlægning og forberedelse af ambulant behandling, i samarbejde med hjemkommunen. isk bistand I alle tilbud kan der, efter en konkret vurdering, indgå psykologisk rådgivning og samtaler i behandlingen. Der kan endvidere, efter konkret vurdering, indgå psykologisk test og udredning. Urinprøver Urinprøver tages udelukkende som en del af ambulant behandling efter behandlerens konkrete vurdering af relevans. Anonym stofmisbrugsbehandling Gruppebehandling Stofmisbrugere uden andre sociale problemer med ønske om anonymitet Gruppebehandlingstilbud til borgere med et stofmisbrug, men ikke andre sociale problemer, og som har en relativt tæt tilknytning til arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet. Borgeren skal have ønske om fuld anonymitet. Der indledes med en individuel afklarende samtale. Gruppebehandlingen foregår over 16 uger med 2 timers møde hver gang. Forløbet afsluttes med en individuel samtale. Der kan endvidere tilbydes individuelle samtaler ad hoc efter konkret vurdering. Der tilknyttes to behandlere til gruppen.

8 Ad-hoc tilbud Konsulentbistand Tilbud der kan oprettes efter behov. Som udgangspunkt afregnes pr. time, i forhold til gældende timetakst. Ad-hoc Gruppebehandling Anden målgruppe Ekstraordinære foranstaltninger Ekstraordinære foranstaltninger, for eksempel udlevering af medicin på politistation eller regelmæssig levering af medicin i eget hjem. Aftales og afregnes med den enkelte betalingsmyndighed. Afregningen sker i forhold til forbrugt tid og takseres som udgangspunkt oven i en eventuel eksisterende ydelse. Taksten er den gældende timetakst. Pårørende tilbud I pårørendetilbuddet arbejdes der ud fra et familieorienteret perspektiv. Der fokuseres på misbrugets betydning samt de konsekvenser den har for de relationer der er i den enkelte familie. Der startes op med en individuel samtale, hvorefter der er mulighed for at deltage i et gruppeforløb for pårørende. I tilbuddet og Tilbagefaldsbehandling indgår en halv times mentor pr. borger i ressourceforløb eller på uddannelses- eller kontanthjælp. Formålet er at støtte borgeren i at møde ind i tilbuddet samt at nå sine mål med tilbuddet med fokus på den uddannelses- og beskæftigelsesrettede del, herunder gøre borgeren i stand til at medvirke til en aktiv indsats via jobcenterets tilbud. Mentorstøtten udmøntes i praksis såvel individuelt som i gruppe med andre ligestillede.

9 Tilbudsportalen Stofbehandlingen Holstebro indberetter årligt oplysninger til Tilbudsportalen jævnfør Servicelovens 14. Serviceloven 14. Socialministeren samler og formidler oplysninger om kommunale, regionale og private tilbud efter 32 og 36, 67, stk. 1-3, 101, 103, 104 og og 142, stk. 1, 4 og 5, i en landsdækkende oversigt (Tilbudsportalen). Stk. 2. Kun tilbud, som er registreret i Tilbudsportalen, kan indgå i kommunalbestyrelsens forsyning, jf. 4, stk. 2. Stk. 3. Socialministeren kan foretage anmeldte og uanmeldte tilsynsbesøg i de registrerede tilbud for at kontrollere, om de faktiske forhold er i overensstemmelse med registreringerne i Tilbudsportalen. Efter et tilsynsbesøg kan socialministeren påtale uoverensstemmelser over for henholdsvis kommunalbestyrelsen i den kommune eller regionsrådet i den region, som fører tilsyn med tilbuddet, og underrette kommunalbestyrelsen i de kommuner, der har pligt til at yde hjælp til brugerne efter denne lov. Socialministeren sender tilsynsrapporterne til handicapråd i de berørte kommuner. Stk. 4. Socialministeren fastsætter i en bekendtgørelse nærmere regler om Tilbudsportalen, herunder og om kommuners og regioners pligt til at give oplysninger til Tilbudsportalen. Socialministeren kan endvidere beslutte, at Tilbudsportalen skal omfatte andre tilbud end de tilbud, som er nævnt i stk. 1. Metode: En beskrivelse af de faglige metoder Stofbehandlingen overordnet anvender i sine behandlingstilbud. Oplysninger indberettes til Tilbudsportalen. Det nærmere indhold uddybes i den efterfølgende beskrivelse af ydelser. Navn: Beskrivelse: Ambulante behandlingstilbud, hvor der arbejdes med at opnå relevant ændring og egenkontrol i forhold til klientens misbrug- og/eller afhængighedsproblemer. Til opioidafhængige stofmisbrugere kan der udleveres substitutionsmedicin (jvf. Sundhedsstyrelsens vejledning). Substitutionsmedicinen udleveres til brugeren i Stofbehandlingens ambulatorium. Ordinationen er ikke tidsbegrænset. I særlige tilfælde kan der laves aftale om ekstern udlevering. Redskaber: - samtalebaseret psykosocial behandling med misbrugsrådgiver, med fokus på bedre livskvalitet; stabilisering, skadesreduktion, sociale forhold m.v. Der anvendes bl.a. følgende metoder: kognitiv metode, motiverende samtaler og psykoedukation. Gruppebehandling Der kan oprettes tilbud målrettet grupper, f.eks. psykoedukation i gruppe. isk behandling og udredning kan efter konkret vurdering indgå i behandlingen. Systematik: Samtaler mindst 2 gange om måneden og højest 8 gange pr. måned. Mål: De overordnede behandlingsformål for al behandling er: - - Behandlingsplan Efter endt udredning udarbejdes en individuel behandlingsplan. Planen beskriver behandlingsforløbet, bl.a. mål, metoder og forventet varighed. Behandlingsplanen justeres løbende.

10 Ydelsesoversigt Type ALKOHOL Navn Afregnes Behandling Tidsforbrug i timer Hovedydelse Udredning og afklaring Udredning stk ambulant 8, Hovedydelse - Intensiv dag ambulant 0, Hovedydelse dag ambulant 0, Hovedydelse - Udvidet dag ambulant 0, Hovedydelse - Gruppe dag ambulant 0, Hovedydelse - Gruppe dag ambulant 0, Hovedydelse Kommunalt tilbud Cafe dag ambulant 0, Tillægsydelse Medicinsk behandling dag ambulant 0, Type STOF Navn Afregnes Behandling Tidsforbrug i timer Hovedydelse Udredning og afklaring Udredning (inkl. Opfølgning) stk ambulant 11, Hovedydelse Udredning og afklaring Udredning - unge under 18 (inkl. Opfølgning) stk ambulant 20, Hovedydelse - Intensiv dag ambulant 0, Hovedydelse dag ambulant 0, Hovedydelse - Udvidet dag ambulant 0, Hovedydelse - Gruppe dag ambulant 0, Hovedydelse - Gruppe dag ambulant 0, Tillægsydelse Medicinsk behandling dag ambulant Type Fælles Navn Afregnes Behandling Tidsforbrug i timer Hovedydelse Kommunalt tilbud Pårørende tilbud dag kom.tilbud 0, Hovedydelse Kommunalt tilbud Efterbehandling/tilbagefaldsforebyggelse - Gruppe dag ambulant 0, Hovedydelse Kommunalt tilbud Døgn opfølgning stk kom.tilbud 1, Hovedydelse Kommunalt tilbud Ad Hoc - timepris stk kom.tilbud Hovedydelse Kommunalt tilbud isk udredningsforløb stk kom.tilbud Hovedydelse Kommunalt tilbud isk forløb - samtaler stk kom.tilbud

11 1. udgave, september 2010 CENTER FOR RUSMIDDEL OG FOREBYGGELSE STOFBEHANDLINGEN HOLSTEBRO Sønderlandsgade Holstebro Telefon: stofbehandlingen@holstebro.dk CENTER FOR SOCIALT UDSATTE Herningvej Holstebro Telefon:

STOFBEHANDLINGEN HOLSTEBRO

STOFBEHANDLINGEN HOLSTEBRO STOFBEHANDLINGEN HOLSTEBRO TAKSTER 2009 5. udgave, september 2008 \\231fil01\Brugere$\amsocb\Desktop\Samarbejdsaftale\Stoftakster 2009 5 udgave.doc TAKSTER 2009 Beregningsgrundlag Beregninger bygger på

Læs mere

for socialt udsatte TAKSTER 2016 CENTER ALKOHOLBEHANDLINGEN HOLSTEBRO Takster 2016 1

for socialt udsatte TAKSTER 2016 CENTER ALKOHOLBEHANDLINGEN HOLSTEBRO Takster 2016 1 CENTER for socialt udsatte TAKSTER 2016 ALKOHOLBEHANDLINGEN HOLSTEBRO ALKOHOLBEHANDLINGEN HOLSTEBRO Takster 2016 1 Beregningsgrundlag Beregningerne bygger på historiske data fra perioden 1.1.2007 til 30.09.2015

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Indledning...2 Målgruppe...2 Formål og værdigrundlag...2 Tilbuddets indhold...3 1. Misbrugsrådgivning...3 2. Stofbehandling...3 3. Efterværn...5 Øvrige forhold...5 Behandlingsgaranti...5 Frit valg...5

Læs mere

Center for rusmiddel og forebyggelse

Center for rusmiddel og forebyggelse Center for rusmiddel og forebyggelse. Et fælles kommunalt driftstilbud.....i en tid med nærhed og selvforsyning som væsentlige principper for den kommunale tilbudsvifte. Grundforudsætninger i kunde leverandører

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141 og 142 samt Lov om social service 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol- og/eller

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune tilbyder behandling til borgere med et alkohol og/eller

Læs mere

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ydelseskatalog Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ambulant alkohol- og stofmisbrugsbehandling i Rusmiddelcenter Lolland YDELSESKATALOG FOR RUSMIDDELCENTER LOLLAND Indhold Alkoholbehandling...

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune skal tilbyde gratis alkoholbehandling til alle greveborgere

Læs mere

INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE

INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse. Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Næstved Kommune... 3 Lovgrundlag for kvalitetsstandarden... 3 Ambulant

Læs mere

Stofmisbrug behandling målrettet indsats på baggrund af systematisk udredning Behandling kræver en intensitet, der mindst kan defineres som ambulant.

Stofmisbrug behandling målrettet indsats på baggrund af systematisk udredning Behandling kræver en intensitet, der mindst kan defineres som ambulant. Mar 18 2011 12:40:16 - Helle Wittrup-Jensen 31 artikler. behandling målrettet indsats på baggrund af systematisk udredning Behandling kræver en intensitet, der mindst kan defineres som ambulant. stofmisbrugsbehandling

Læs mere

Ydelseskatalog Rusmiddelcenter Lolland Alkohol og stofmisbrugsbehandling

Ydelseskatalog Rusmiddelcenter Lolland Alkohol og stofmisbrugsbehandling Ydelseskatalog 2015 Rusmiddelcenter Lolland Alkohol og stofmisbrugsbehandling Indholdsfortegnelse Ambulant alkohol- og stofmisbrugsbehandling i Rusmiddelcenter Lolland... 4 Alkoholbehandling... 4 Stofmisbrugsbehandling...

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen

Læs mere

Samarbejdsaftalens rammebeløb er baseret på nuværende lovgivning. Borgere i 110 tilbud eller personer i afgiftningsregi, er uden for denne aftale.

Samarbejdsaftalens rammebeløb er baseret på nuværende lovgivning. Borgere i 110 tilbud eller personer i afgiftningsregi, er uden for denne aftale. Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune gældende i 2015 Baggrund og formål Frederikssund Kommune

Læs mere

Center for Rusmiddel og Forebyggelse 2014

Center for Rusmiddel og Forebyggelse 2014 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM FAMILIEAFDELINGERNE, KOMMUNALE DAGBEHANDLINGSTILBUD I HOLSTEBRO, STRUER OG LEMVIG KOMMUNER OG Center for Rusmiddel og Forebyggelse Formål: Formålet med at lave en samarbejdsaftale

Læs mere

KABS Takstkatalog 2016

KABS Takstkatalog 2016 KABS Takstkatalog 2016 1 Takster 2016 Social behandling Pris pr. dag (kr.) Udredning 476 Hvidovre/Gentofte basis 100 Hvidovre/Gentofte udvidet 200 Hvidovre/Gentofte intensiv 487 City basis 275 City udvidet

Læs mere

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service.

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandard For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Voksen- og Sundhedsservice Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Organisering...3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet...3

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Viljen til forandring. august 2010

Kvalitetsstandarder. Viljen til forandring. august 2010 Kvalitetsstandarder Viljen til forandring august 2010 Motivationsforløb for unge med et problematisk forbrug af euforiserende stoffer At motivere den unge til at arbejde med sit forbrug At formidle viden

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug

Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 14. november 2017 Side 1 af 7 1. Kvalitetsstandardens formål og indhold Kvalitetsstandarden omfatter indsatsen

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune

Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune Baggrund Frederikssund Kommune ønsker at udgiften til misbrugsbehandling

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter Lov om Social Service 101

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter Lov om Social Service 101 Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter Lov om Social Service 101 Målgruppe Målgruppen for stofmisbrugsbehandling er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af euforiserende og afhængighedsskabende

Læs mere

Kvalitetsstandard for misbrugsbehandling jf. Serviceloven 101og 101a

Kvalitetsstandard for misbrugsbehandling jf. Serviceloven 101og 101a Kvalitetsstandard for misbrugsbehandling jf. Serviceloven 101og 101a 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling af stofmisbrugere efter Serviceloven 101. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter lov om social service 101og 101a

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter lov om social service 101og 101a Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling efter lov om social service 101og 101a Målgruppe Målgruppen for stofmisbrugsbehandling er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af euforiserende

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i medfør af 139 i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014.

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014. 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på rusmiddelområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen... 3 5. Visitationsprocedure... 4 6. Behandlingstilbud... 4 7. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Efter 101 i lov om social service

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Efter 101 i lov om social service 1 Januar 2019 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Efter 101 i lov om social service for Brydehuset Ballerup Kommunes Rusmiddelcenter 1 2 Indholdsfortegnelse Indledning...3 Kvalitetsstandard

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune

Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune Samarbejdsaftale mellem Nordsjællands Misbrugscenter og Frederikssund Kommune om behandling af alkohol- og stofmisbrugere i Frederikssund Kommune Baggrund og formål Frederikssund Kommune ønsker at misbrugsbehandlingen,

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Fanø Kommune og Center for Misbrug, Esbjerg Kommune.

Samarbejdsaftale mellem Fanø Kommune og Center for Misbrug, Esbjerg Kommune. Samarbejdsaftale mellem Fanø Kommune og Center for Misbrug, Esbjerg Kommune. Denne samarbejdsaftale dækker områderne Alkoholbehandling og Stofmisbrugsbehandling. Aftalen indgås med udgangspunkt i Region

Læs mere

Kvalitetsstandarder for behandling af stof- og alkoholmisbrug 2015. FOR BRYDEHUSET Ballerup Kommunes rusmiddelcenter

Kvalitetsstandarder for behandling af stof- og alkoholmisbrug 2015. FOR BRYDEHUSET Ballerup Kommunes rusmiddelcenter Kvalitetsstandarder for behandling af stof- og alkoholmisbrug 2015 FOR BRYDEHUSET Ballerup Kommunes rusmiddelcenter Opdateret d. 20 oktober 2015 1 Indhold 1. Indledning...3 1.1 Kvalitetsstandarder og servicemål...3

Læs mere

Rusmiddelcenter Middelfart

Rusmiddelcenter Middelfart Rusmiddelcenter Middelfart Et nyt behandlingstilbud fra 1. januar 2008 Stofmisbrugsbehandling Rusmiddelcenter Middelfart (RcM) Den 1. januar 2008 samles rusmiddelbehandlingen på ét center. Centret vil

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 1 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Lovgrundlag Behandlingsgaranti Lov om social service 101 og Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. 2014 For social behandling af stofmisbrug i Holstebro Kommune

KVALITETSSTANDARD. 2014 For social behandling af stofmisbrug i Holstebro Kommune 2014 Endelig udgave 1. 2. 2 Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter 101 i lov om social service. Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i medfør af 139 i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER FOR MISBRUGSBEHANDLING - ALKOHOLBEHANDLING - BEHANDLING AF VOKSNE BØRN AF ALKOHOLIKERE - LÆGELIG BEHANDLING AF STOFMISBRUG - SOCIAL BEHANDLING AF STOFMISBRUG

Læs mere

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014.

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014. 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på stofmisbrugsområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen... 3 5. Visitationsprocedure... 4 6. Behandlingstilbud... 4 7. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling til borgere over 18 år efter Sundhedslovens 141 1. Lovgrundlag Sundhedslovens 141 kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere Stk.

Læs mere

Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for alkoholområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for alkoholmisbrug er udarbejdet i henhold til Lov om Social Service, jævnfør 139 i

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. 2015 For social behandling af stofmisbrug i Holstebro Kommune

KVALITETSSTANDARD. 2015 For social behandling af stofmisbrug i Holstebro Kommune KVALITETSSTANDARD 2015 For social behandling af stofmisbrug i Holstebro Kommune BEKENDTGØRELSE OM KVALITETSSTANDARD FOR SOCIAL BEHANDLING FOR STOFMISBRUG EFTER 101 I LOV OM SOCIAL SERVICE. Ministeriet

Læs mere

Kvalitetstandard. Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142

Kvalitetstandard. Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Kvalitetstandard Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Udkast 27. juni 2019 Ambulant behandling af stofmisbrug Serviceloven 101 samt Sundhedsloven 142 Formål

Læs mere

Kvalitetsstandard. for. Horsens Kommunes behandlingstilbud til alkoholmisbrugere efter sundhedslovens 141

Kvalitetsstandard. for. Horsens Kommunes behandlingstilbud til alkoholmisbrugere efter sundhedslovens 141 Sundhed og Socialservice Handicap, Psykiatri, Socialt Udsatte Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 sundhedogsocialservice@horsens.dk www.horsenskom.dk Sagsnr: 2012-010004 CHK/LKS 13. september

Læs mere

Kvalitetsstandard for alkoholbehandling

Kvalitetsstandard for alkoholbehandling Kvalitetsstandard for alkoholbehandling Lovgrundlag Hvilken udløser ydelsen? Ydelsens modtagere Ydelse Sundhedslovens 141 Stk. 1. Kommunalbestyrelsen tilbyder vederlagsfri behandling til alkoholmisbrugere

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 09-02-2010 Dato: 22-01-2010 Sag nr.: KB 35 Sagsbehandler: Jens Damsø Pedersen Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Alkoholbehandlingens. tilbud. - til alle der er berørt af alkoholproblemer

Alkoholbehandlingens. tilbud. - til alle der er berørt af alkoholproblemer Alkohols tilbud - til alle der er berørt af alkoholproblemer INDHOLDSFORTEGNELSE Alkohol i Holstebro Lemvig Struer......... 3 Tilbuddene er gratis.................................... 3 Kontakt...............................................3

Læs mere

Indsatskatalog. Misbrugscenter Sønderborg. Godkendt af byrådet

Indsatskatalog. Misbrugscenter Sønderborg. Godkendt af byrådet Misbrugscenter Sønderborg Godkendt af byrådet 3. juni 2015 Indhold INDLEDNING... 3 UNGEBEHANDLINGEN... 4 ÅBEN RÅDGIVNING UNGE... 4 BEHANDLING FOR OVERFORBRUG AF STOFFER UNGE... 5 KORTLÆGNINGSSAMTALE UNGE...

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Vordingborg Kommune Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug i medfør af 139 i lov om social service, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Udkast til. Kvalitetsstandard for Social og lægelig behandling til stofmisbrugere Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142

Udkast til. Kvalitetsstandard for Social og lægelig behandling til stofmisbrugere Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Udkast til Kvalitetsstandard for Social og lægelig behandling til stofmisbrugere Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Kvalitetsstandard for Social og lægelig behandling til stofmisbrugere Serviceloven

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter sundhedsloven 141

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter sundhedsloven 141 Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter sundhedsloven 141 Målgruppe Målgruppen for behandling af alkoholmisbrug er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af alkohol bosat

Læs mere

Stofmisbrug tidligere stofmisbrugsbehandling stofmisbrugsbehandling, der har fundet sted forud for anmodningsdato

Stofmisbrug tidligere stofmisbrugsbehandling stofmisbrugsbehandling, der har fundet sted forud for anmodningsdato Mar 18 2011 12:39:27 - Helle Wittrup-Jensen 40 artikler. tidligere stofmisbrugsbehandling stofmisbrugsbehandling, der har fundet sted forud for anmodningsdato anmodningsdato dato for første gang borgeren

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling Udarbejdet af: Tone Dato: November 2014 Sagsid.: Version nr.: 1 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandling Ydelsens lovgrundlag Sundhedsloven 141. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF ALKOHOLMISBRUG Indholdsfortegnelse Værdigrundlag... 3 Formål og indhold... 4 Individuelle behandlingsplaner og statusbeskrivelse... 5 Kvalitetsmål...6 Visitationsprocedure...6

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive

Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive Januar 2015 Kvalitetsstandard for Rusmiddelcenter Skive Indledning Formålet med kvalitetsstandarden er at gøre det tydeligt, hvilke tilbud du kan få i Skive Kommune. Kvalitetsstandarden beskriver også

Læs mere

Kvalitetsstandarder for behandling af stof- og alkoholmisbrug 2015

Kvalitetsstandarder for behandling af stof- og alkoholmisbrug 2015 Kvalitetsstandarder for behandling af stof- og alkoholmisbrug 2015 FOR BRYDEHUSET Ballerup Kommunes rusmiddelcenter Indhold 1. Indledning...3 Kvalitetsstandarder og servicemål...3 2. Råd og Vejledning...4

Læs mere

Organisering... 3. De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3. Målgruppe for tilbuddene... 4. Mål og værdier...

Organisering... 3. De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3. Målgruppe for tilbuddene... 4. Mål og værdier... Kvalitetsstandard Behandling af stofmisbrug 2013-2014 Indholdsfortegnelse. Organisering... 3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet... 3 Målgruppe for tilbuddene... 4 Mål og værdier...

Læs mere

KVALITETSSTANDARD. For social behandling af stofmisbrug i Holstebro Kommune. 2. udgave - November 2010

KVALITETSSTANDARD. For social behandling af stofmisbrug i Holstebro Kommune. 2. udgave - November 2010 20102011 2. udgave - November 2010 2 Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter 101 i lov om social service Socialministeriets bekendtgørelse nr. 622 af 15/6 2006.

Læs mere

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING Om Østre Gasværk Østre Gasværk er en selvstændig selvejende institution (Alment velgørende Fond), med

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR STOFMISBRUG 2017/2018

KVALITETSSTANDARD FOR STOFMISBRUG 2017/2018 17-1-2017 VESTHIMMERLANDS KOMMUNE KVALITETSSTANDARD FOR STOFMISBRUG 2017/2018 Indhold Kvalitetsstandard for Stofmisbrug 2017/2018... 2 De overordnede mål, værdier og normer som indsatsen bygger på... 3

Læs mere

Version 1.0 November 2011. Indberetningen til Tilbudsportalen. Indberetning af ydelser på stofmisbrugsområdet

Version 1.0 November 2011. Indberetningen til Tilbudsportalen. Indberetning af ydelser på stofmisbrugsområdet Indberetningen til Tilbudsportalen Indberetning af ydelser på stofmisbrugsområdet INDHOLD 1. Indledning... 3 1.1. Hvornår overføres data fra Tilbudsportalen til Stofmisbrugsdatabasen?... 3 1.2 Særlige

Læs mere

Odense Kommune. Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave

Odense Kommune. Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave Odense Kommune Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense Kommune - Pixiudgave Januar 2019 Hvad kan jeg bruge kvalitetsstandarden til? Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrug i Odense

Læs mere

Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem

Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem Sammenhængende behandling for borgere med en psykisk lidelse og et samtidigt rusmiddelproblem En vejledning for medarbejdere på Lindegårdshusene: Hvem gør hvad hvornår? Sammenhængende behandling for borgere

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Alkoholbehandling, stofmisbrugsbehandling og substitutionsbehandling

Kvalitetsstandarder for Alkoholbehandling, stofmisbrugsbehandling og substitutionsbehandling Kvalitetsstandarder for Alkoholbehandling, stofmisbrugsbehandling og substitutionsbehandling Til Godkendt i Byrådet april 2015 Kvalitetsstandarder Kontaktinformation Hvis du har behov for hjælp kan du

Læs mere

Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge. Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101

Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge. Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101 Fredensborg Kommune Center for Familie og Unge Kvalitetsstandard for Social behandling af stofmisbrug under 18 år Lov om Social Service 101 2014 1 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrugere

Læs mere

Ydelseskatalog Problematisk forbrug af stoffer og alkohol

Ydelseskatalog Problematisk forbrug af stoffer og alkohol skatalog Problematisk forbrug af stoffer og alkohol Godkendt i Byrådet d. 29. august 2013 Journalnummer: 27.00.00-A26-1-12 0 Formål Rebild Kommune har valgt at arbejde samlet med misbrug som ét overordnet

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling til borgere med stofmisbrug efter Servicelovens 101.

Læs mere

Skive kommune vægter indsatsen i forhold til alkohol- og stofmisbrugsbehandling på følgende måde:

Skive kommune vægter indsatsen i forhold til alkohol- og stofmisbrugsbehandling på følgende måde: Skive Kommune Den 28. januar 2013 Servicedeklaration for forebyggelse og behandling af alkohol- og stofmisbrug. Indledning Ifølge loven skal en kommune beskrive sine tilbud på misbrugsområdet i en såkaldt

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF STOFMISBRUG

KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF STOFMISBRUG KVALITETSSTANDARD FOR BEHANDLING AF STOFMISBRUG Indholdsfortegnelse Værdigrundlag... 3 Formål og indhold... 4 Individuelle behandlingsplaner og statusbeskrivelse... 5 Kvalitetsmål...6 Visitationsprocedure...6

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Social behandling af stofmisbrug for voksne borgere Servicelovens 101

KVALITETSSTANDARD Social behandling af stofmisbrug for voksne borgere Servicelovens 101 KVALITETSSTANDARD Social behandling af stofmisbrug for voksne borgere Servicelovens 101 LOVGRUNDLAG POLITISK MÅLSÆTNING FORMÅL INDHOLD 101. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling af stofmisbrugere.

Læs mere

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 30. april 2013.

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 30. april 2013. 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på stofmisbrugsområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen... 3 5. Visitationsprocedure... 4 6. Behandlingstilbud... 5 7. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Ydelseskatalog Problematisk forbrug af stoffer og alkohol. Journalnummer: 27.00.00-A26-1-12

Ydelseskatalog Problematisk forbrug af stoffer og alkohol. Journalnummer: 27.00.00-A26-1-12 skatalog Problematisk forbrug af stoffer og alkohol Journalnummer: 27.00.00-A26-1-12 0 Formål Rebild Kommune har valgt at arbejde samlet med misbrug som ét overordnet indsatsområde, hvor vi inkluderer

Læs mere

Stof- og alkoholmisbrugsbehandling. unge og voksne. Kvalitetsstandarder

Stof- og alkoholmisbrugsbehandling. unge og voksne. Kvalitetsstandarder Stof- og alkoholmisbrugsbehandling unge og voksne Kvalitetsstandarder Denne kvalitetsstandard gælder for social stof- og alkoholmisbrugsbehandling af unge og voksne i Favrskov Kommune. Den indeholder information

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Kriminalforsorgen Midtjylland/Vestjylland og Rusmiddelcenter Viborg, Viborg Kommune

Samarbejdsaftale mellem Kriminalforsorgen Midtjylland/Vestjylland og Rusmiddelcenter Viborg, Viborg Kommune Samarbejdsaftale mellem Kriminalforsorgen Midtjylland/Vestjylland og Rusmiddelcenter Viborg, Viborg Kommune Samarbejdsaftale mellem Kriminalforsorgen Midtjylland/Vestjylland og Rusmiddelcenter Viborg.

Læs mere

Kvalitetsstandard. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Kvalitetsstandard. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Kvalitetsstandard Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag alkohol- og stofmisbrugsbehandlingsområdet... 3 2. Ydelser... 3 3. Målgruppen for alkohol-

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Fredensborg Kommune Ældre og Handicap 34 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Lov om Social Service 101 2016 1 Indledning I Fredensborg Kommune tilbydes borgere som har et ønske om at

Læs mere

Ydelseskatalog Problematisk forbrug af stoffer og alkohol. Journalnummer: 27.00.00-A26-1-12

Ydelseskatalog Problematisk forbrug af stoffer og alkohol. Journalnummer: 27.00.00-A26-1-12 Ydelseskatalog Problematisk forbrug af stoffer og alkohol Journalnummer: 27.00.00-A26-1-12 0 Formål Rebild Kommune har valgt at arbejde samlet med misbrug som ét overordnet indsatsområde, hvor vi inkluderer

Læs mere

SERVICEDEKLARATION. ANONYM BEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter. Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon:

SERVICEDEKLARATION. ANONYM BEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter. Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: SERVICEDEKLARATION ANONYM BEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER

CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER CENTER FOR AFHÆNGIGHED KVALITETSSTANDARDER FOR MISBRUGSBEHANDLING - ALKOHOLBEHANDLING - BEHANDLING AF VOKSNE BØRN AF ALKOHOLIKERE - LÆGELIG BEHANDLING AF STOFMISBRUG - SOCIAL BEHANDLING AF STOFMISBRUG

Læs mere

Kvalitetsstandard for social og lægelig behandling af stofmisbrugere

Kvalitetsstandard for social og lægelig behandling af stofmisbrugere Kvalitetsstandard for social og lægelig behandling af stofmisbrugere Lovgrundlag Lov om Social Service 101: 101. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling af stofmisbrugere. Stk. 2. Tilbud efter stk.

Læs mere

Serviceloven 101 og Sundhedsloven 141-142 - Social behandling af stofmisbrug

Serviceloven 101 og Sundhedsloven 141-142 - Social behandling af stofmisbrug Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for Serviceloven 101 og Sundhedsloven 141-142 - Social behandling af stofmisbrug Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Behandlingen af unge under 18 år gives i

Læs mere

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen Udarbejdet af: TN Dato: 02. 01. 2013 Sagsid.: Version nr.: 1. Revision af kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandlingen

Læs mere

Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101

Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Kvalitetsstandard for ambulant behandling af stofmisbrug efter servicelovens 101 Behandling af stofmisbrug - social behandling Lovgrundlag Hvilke former for social behandling kan Ishøj Kommune tilbyde

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug I Roskilde Kommune arbejder vi for en tidlig hjælp til borgere med begyndende misbrug, en tværgående misbrugsbehandling med synlige resultater samt

Læs mere

Kolding Misbrugscenter

Kolding Misbrugscenter 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet Kolding Misbrugscenter Oplysninger om tilbuddet Tilbudets navn: Kolding Misbrugscenter Tilbudstype: SEL. 101. Misbrugscentret yder dagbehandling til alkohol-og

Læs mere

Alkoholbehandlingens. tilbud. - til alle der er berørt af alkoholproblemer

Alkoholbehandlingens. tilbud. - til alle der er berørt af alkoholproblemer Alkohols tilbud - til alle der er berørt af alkoholproblemer INDHOLDSFORTEGNELSE Alkohol i Holstebro Lemvig Struer....... 3 Tilbuddene er gratis................................. 3 Kontakt............................................3

Læs mere

Kvalitetsstandard for rusmiddelindsatserne for voksne i Horsens Kommune efter:

Kvalitetsstandard for rusmiddelindsatserne for voksne i Horsens Kommune efter: CSU Sagsnr. 27.51.04-P23-1-17 Dato:25.01.2018 Kvalitetsstandard for rusmiddelindsatserne for voksne i Horsens Kommune efter: Servicelovens 101 om social stofmisbrugsbehandling Sundhedslovens 141 om alkoholbehandling

Læs mere

Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune

Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune Center for Misbrugsbehandling og Pleje Socialforvaltningen Københavns Kommune Alkoholbehandlingen Alkoholenheden er et gratis ambulant tilbud til brugere og familier med alkoholproblemer. Alkoholenheden

Læs mere

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 1 Servicedeklaration Rusmiddelcenter Viborg - Alkoholbehandlingen Tilbuddets navn og

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for alkoholbehandling ( 141 i Sundhedsloven) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen Sundhedsloven:

Læs mere

Stofmisbrugsbehandling Servicelovens 101

Stofmisbrugsbehandling Servicelovens 101 Stofmisbrugsbehandling Servicelovens 101 Pixiudgave - kort udgave af kvalitetsstandarden for social behandling og af stofbrug Find kvalitetstandarden i sin helhed på Glostrup.dk søg på kvalitetsstandard

Læs mere

Notat. Redegørelse på alkoholområdet

Notat. Redegørelse på alkoholområdet Notat Til: Social- og Seniorudvalget Vedrørende: Redegørelse på alkoholområdet Bilag: - Redegørelse på alkoholområdet I relation til den nye sundhedsprofil for Hørsholm følger herved en redegørelse for,

Læs mere

Kvalitetsstandard for Social behandling for stofmisbrug for borgere over 18 år efter 101 i lov om social service

Kvalitetsstandard for Social behandling for stofmisbrug for borgere over 18 år efter 101 i lov om social service Kvalitetsstandard for Social behandling for stofmisbrug for borgere over 18 år efter 101 i lov om social service December 2010 Lovgrundlag I medfør af 139 i Lov om social service har Socialministeren i

Læs mere

Kvalitetsstandard. for social behandling af stofmisbrug 2011-2013

Kvalitetsstandard. for social behandling af stofmisbrug 2011-2013 Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug 2011-2013 April 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 4 1.1 Lovgrundlag for stofmisbrugsbehandling 4 1.2 Behandlingsgaranti 6 1.3 Muligheden for

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter Sundhedsloven 141

Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter Sundhedsloven 141 Kvalitetsstandard for behandling af alkoholmisbrug efter Sundhedsloven 141 Målgruppe Målgruppen for behandling af alkoholmisbrug er alle borgere over 18 år med et problematisk forbrug af alkohol, bosat

Læs mere

KVALITETSSTANDARD For social behandling af stofmisbrug i Holstebro Kommune

KVALITETSSTANDARD For social behandling af stofmisbrug i Holstebro Kommune KVALITETSSTANDARD 2017 For social behandling af stofmisbrug i Holstebro Kommune 1 Bekendtgørelse om kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug efter 101 i lov om social service. Ministeriet

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere i Faxe Kommune Version 3

Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere i Faxe Kommune Version 3 Kvalitetsstandard for behandling af stofmisbrugere i Faxe Kommune Version 3 Lovgrundlag Det er kommunens pligt efter Lov om Social Service 101, at tilbyde behandling af stofmisbrug hos voksne borgere.

Læs mere

Kvalitetsstandard. for social stof- og alkoholmisbrugsbehandling af unge i Favrskov Kommune

Kvalitetsstandard. for social stof- og alkoholmisbrugsbehandling af unge i Favrskov Kommune Kvalitetsstandard for social stof- og alkoholmisbrugsbehandling af unge i Favrskov Kommune 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på rusmiddelområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for

Læs mere

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune. Social behandling af alkoholmisbrug Social behandling af stofmisbrug samt substitutionsbehandling

Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune. Social behandling af alkoholmisbrug Social behandling af stofmisbrug samt substitutionsbehandling Kvalitetsstandarder Hjørring Kommune Social behandling af alkoholmisbrug Social behandling af stofmisbrug samt substitutionsbehandling 1 Forord Kvalitetsstandarder for misbrugsområdet handler om den hjælp,

Læs mere

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling. September 2017

Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling. September 2017 Kvalitetsstandard for Alkoholbehandling September 2017 Udarbejdet af: Susanne Buch Dato: September 2017 Sagsid.: Version nr.: 1 Side 2 Kvalitetsstandard for varetagelse af alkoholbehandling Ydelsens lovgrundlag

Læs mere

Information til patienter i ambulant psykiatrisk behandling

Information til patienter i ambulant psykiatrisk behandling Information til patienter i ambulant psykiatrisk behandling Kære læser Denne pjece henvender sig til patienter, der skal i gang med et ambulant behandlingsforløb i Psykiatrien i Region Nordjylland. Patienten

Læs mere

ALKOHOL TEMAMØDE. Mandag d. 26. september 2011

ALKOHOL TEMAMØDE. Mandag d. 26. september 2011 ALKOHOL TEMAMØDE Mandag d. 26. september 2011 CMU Bjørn Hogreffe, Centerleder Svenstrupgård Forsorgshjem Misbrugsafsnittet Behandling Brobyggerselskabet & Bo- og gadeteam ALKOHOL TEMAMØDE en lille præcisering

Læs mere

Gribskov Misbrugsbehandling Ydelseskatalog August 2014

Gribskov Misbrugsbehandling Ydelseskatalog August 2014 Gribskov Misbrugsbehandling Ydelseskatalog August 2014 Oversigt over ydelser Figuren nedenfor giver et samlet overblik over de ydelser, som leveres af Gribskov Kommunes misbrugsbehandling. 1 Råd og vejledning

Læs mere

Kvalitetsstandarder for Alkoholbehandling, stofmisbrugsbehandling og substitutionsbehandling

Kvalitetsstandarder for Alkoholbehandling, stofmisbrugsbehandling og substitutionsbehandling Kvalitetsstandarder for Alkoholbehandling, stofmisbrugsbehandling og substitutionsbehandling Godkendt i Byrådet 29. august 2013 Kvalitetsstandarder Kontaktinformation Hvis du har behov for hjælp kan du

Læs mere

Kolding Kommunes kvalitetsstandard for social behandling af Stofmisbrug efter 101 i lov om social service.

Kolding Kommunes kvalitetsstandard for social behandling af Stofmisbrug efter 101 i lov om social service. Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Det grundlæggende lovgrundlag... 2 Indsatsområder med baggrund i bekendtgørelsen... 2 Opgaver, som udføres på stofmisbrugsbehandlingsområdet (Jf. bekendtgørelsen 2 stk.1)...

Læs mere