Cembrit Modulplader. Montagevejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Cembrit Modulplader. Montagevejledning"

Transkript

1 Cembrit Modulplader Montagevejledning Indhold Cembrit 2 Produktinformation 4 Ventileret Facade 6 Cembrit Modulplader 9 Produktoversigt 10 Montage 12 Detaljer 20 Tilbehør 24 Opbevaring og håndtering 29 Tildanning Vedligeholdelse 32 Sikkerhed 34 Garanti 35

2 2 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Cembrit Cembrit er blandt Europas førende producenter af byggematerialer i fibercement. Vores produkter og løsninger giver spændende muligheder for at skabe attraktive rammer om menneskelig trivsel. Men Cembrit leverer ikke bare byggematerialer. Vi hjælper også med at gøre alle typer byggeog designopgaver lettere og mere rentable, inspirerende og effektive. For os drejer alle byggeprojekter sig også om at skabe relationer mellem mennesker. De mennesker vi handler med, og de mennesker der skal tilbringe deres hverdag i byggeriet. Det handler alt sammen om trivsel for mennesker hver dag. Cembrit knowhow Produktionssystemer, digitalt workflow og produkternes tekniske egenskaber garanterer ikke din succes alene. Uanset hvor velplanlagt et byggeri er, risikerer alle på et tidspunkt at støde på uforudsete omstændigheder og spontant opståede problemer. Sådan er verden nu engang. Produceret til dig Cembrits fabrikker er udviklet og indrettet til moderne produktion hvor masseproduktionens lave omkostninger kombineres med alle de muligheder for variation og individuel tilpasning der opnås med et digitalt styret produktions-setup. Det betyder at du kan få leveret plader der er udskåret, formet, vinkelskåret, efterbehandlet, boret og farvet præcis til at matche dit design og passe ind i din konstruktions- og projektplan. Hvis du foretrækker det, kan du altid skære pladerne til på byggepladsen. Hovedkvarteret Cembrits hovedkontor ligger i Aalborg, hvor størstedelen af administrationen er placeret. Al administration og udvikling sker i Danmark mens vores kundeservice og tekniske support sidder lokalt i de over 20 lande vi opererer i. Så er det godt at kunne ringe til én der har solid ekspertise i byggeri og materialer. Det er dér du har gavn af at kunne ringe til Cembrits erfarne problemknusere. Fra produkt til proces Uintelligente byggematerialers tid er forbi Tilfældige, upræcise leverancer og rodede, kaotiske byggepladser findes ikke mere. Eller sådan burde det snart være. I fremtiden hænger de gnidningsløst sammen i et omkostnings-effektivt, digitalt styret designog fremstillings-flow, sat op til at skabe præcist specificerede byggematerialer, leveret på rette sted til aftalt tid, individuelt tilpasset, ordnet og pakket i tilrettelagt klar-til-montage rækkefølge.

3 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 3

4 4 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Produktinformation Produktinformation Fibercement er et moderne byggemateriale fremstillet af naturlige og miljøvenlige råvarer. Teknologien er udviklet af Cembrit, der har mere end 90 års erfaring med fremstilling af fibercement. Vores lange erfaring sikrer et bæredygtigt produkt, der har alle fordele ved fibercement. Facadeplader kan bruges i alle ventilerede, lette facadekonstruktioner. Med egenskaber som ubrandbar, lyd og isolering såvel som høj slagstyrke, er Cembrit fibercementplader er det ideelle facademateriale. Kvalitet Cembrit produktspecifikationer og klassifikationer overholder EN 12467: 2004 og : Cembrit Facade Er fremstillet i overensstemmelse med kvalitetsstyringssystem ISO 9001: Overholder bestemmelserne i Byggevarer forordning (EU) Nr. 5/2011 Overholder CE Declaration of Performance Hatschek-processen Hatschek-processen er en filtreringsproces, hvor mange tynde lag akkumuleres på en stor cylinder. Når den ønskede tykkelse er opnået, bliver pladen frigivet fra cylinderen. Pladen er placeret i en blandet stak mellem stålskabeloner. Den blandede stak af plader komprimeres herefter og en forhærdning i 10 timer finder sted. Pladerne bliver så adskilt fra stålskabeloner og bliver enten lufthærdet i op til 28 dage eller autoklaveres i damptryk atmosfære ved forhøjet temperatur. Efter hærdningen tørres produkterne og skæres i størrelse og overfladebehandles. Lufthærdet Cembrit Cover og Cembrit Solid er facadeplader fremstillet af naturligt hærdet fibercement. Pladerne er lufthærdet. Autoklaveret Cembrit PLAN/Patina er en calciumsilicat fibercement plade. Produktet hærdes i en autoklave, som betyder hærdning i en damptryksatmosfære ved forhøjede temperaturer. Jernoxid tilsættes produktet, hvilket giver mulighed for at vælge mellem ni forskellige farver.

5 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 5 Produktinformation Lufthærdet Cembrit Cover og Cembrit Solid CEMENT (65-80%) En blanding af brændt kalksten og ler, der hærder, når der tilsættes vand. PVA (2%) Polyvinylalkohol (PVA) fibre til forstærkning og forøgelse af holdbarhed og fleksibilitet. FILLER (10-25%) Hovedsageligt passive (dvs. ikke-bindende) materialer (kalksten, mikrosilica og genanvendt fibercement osv.) for at gøre blandingen lettere at processe eller at tilføje specifikke egenskaber. CELLULOSE (3-5%) Træfibre giver styrke til produktet samt gør det fleksibelt, men er hovedsagelig anvendt for at lette processen. VAND Resten af blandingen er vand, der tilsættes for at få processen startet. Autoklaveret Cembrit Patina CEMENT (>40%) En blanding af brændt kalksten og ler, der hærder, når der tilsættes vand. SILICA SAND (>%) Er en reaktiv filler, der anvendes til autoklaverede produkter. MINERALSK FILLER (<10%) Fordelagtige for at gøre blandingen lettere at processe eller at tilføje specifikke egenskaber. PIGMENTER (<10%) Tilfører farve til det færdige produkt. CELLULOSE (<10%) Træfibre giver styrke til produktet samt gør det fleksibelt, men er hovedsagelig anvendt for at lette processen. VAND Resten af blandingen er vand, der tilsættes for at få processen startet.

6 6 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Ventileret facade En selvventilerende facade er en konstruktion, der minimerer temperaturvariationer i vægkonstruktionen hele året. Den naturlige ventilation passerer igennem konstruktionen og minimerer, at kondens opstår. Den selvventilerende facade har desuden den fordel, at den beskytter den underliggende konstruktion mod vejr, vind og fugt. Når fugt passerer igennem facaden, drænes eller ventileres det væk. Systemets dræningsfunktion virker, når regnvand eller fugt trænger gennem hullerne i facaden. Fugtigheden løber ned ad bagsiden af facadebrædderne eller forsiden af vindstopperen. Der skal være ventilationsåbninger i bunden af konstruktionen og over døre og vinduer. Den naturlige ventilation fungerer ved hjælp af skorstenseffekt. Luften kommer ind i bunden af konstruktionen og på vej gennem facaden optages fugtbelastet luft, der så passerer igennem åbninger i toppen af konstruktionen. Ventileret facade Modulpladerne kan monteres med åbne vandrette fuger eller med Cembrit Afslutningsprofiler. De vandrette fuger bidrager ikke til den naturlige ventilation, og der kan derfor anvendes profiler i disse fuger. Åbne fuger Fuge lukket med L-Profil Stål- eller trækonstruktion 1. Cembrit Facadeplade 2. EPDM mm ventilationsåbning mm afstandslister 5. Cembrit Windstopper 6. Stål eller trækonstruktion og isolering

7 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 7 Ventileret facade Ventilerede åbninger Vægkonstruktionen ventileres gennem en åbning ved bunden af facaden, og det sikres, at uhindret ventilation er mulig i hele facadens højde. Isoleringsmateriale må ikke lukke for det ventilerede hulrum bag beklædningen, hvor åbningen skal være min. 10 mm. Cembrit Ventilationsprofil kan anvendes her. Under vinduet afsluttes med Cembrit Sålbænk. Sålbænken kan understøttes af vandfast krydsfinér. Fra facadebeklædning til underkant sålbænkprofilet skal være min. 10 mm afstand. Sålbænkprofil skal have min. mm udlæg. Ved brug af Cembrit Lysningsprofil, lodret, laves en slids i enden af sålbænken, og den bukkes, således de to profiler slutter tæt. Over vinduet afsluttes med Cembrit Lysningsprofil, vandret. Afstandslister og facadeplader monteres med min. 10 mm lodret afstand til lysningsprofil. Profilet monteres med papsøm. Forboring Ø 4 mm. Langs vinduessiderne går det vandrette lysningsprofil ud over det lodrette lysningsprofil.

8 8 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER

9 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 9 Cembrit Modulplader Cembrit Modulplader giver dig mulighed for at opbygge elegante facader på træunderstøtninger. Cembrit Modulplader fås i 5 størrelser, hvilket gør det muligt montere pladerne i et utal af forskellige kombinationer. Pladernes begrænsede størrelse gør, at pladernes vægt er reduceret og de er derfor nemme at håndtere. Cembrit Modulplader fås som Cembrit Patina, Cembrit Solid og Cembrit Cover og i et bredt udvalg af farver. Kombinér pladetyper, størrelser og farver kun fantasien sætter grænserne. Cembrit Patina har en unik overfladestruktur, hvor sliberetningen er meget synlig. Pladernes udseende afhænger af belysning og vinklen af pladen. Dette kan bruges bevidst ved at arbejde med Cembrit Modulplader. Ved at dreje visse plader inden for facaden, vil der fremkomme forskellige teksturer - afhængig af hvilken position og i hvilke lysforhold pladerne ses fra. Montageeksempel og sliberetning 1192mm 592mm 292mm For at gøre designet og montagen så let som muligt, er Cembrit Modulplader fremstillet til at passe til et 600 mm modulmål. Selve pladerne er fremstillet fx i målet 592 x 1192mm (i stedet for 600x1200 mm). Dette giver plads til 8 mm fuge. Modulplader skal monteres på en understøtning af træ. 592mm 592mm 292mm 2392mm 2992mm Pladerne kan monteres både vandret og lodret, og tykkelsen er 8 mm i alle formater. mm mm 100mm 25mm Se mere om fastgørelsesafstande på side 14

10 10 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Produktoversigt Cembrit Cover - Modulplader En verden af farver Cembrit Cover er den perfekte løsning, hvis du vil have stærke farver til et mere modigt udtryk. Fibercementens naturlige overflade er dækket fuldstændigt af en stærk, vandbaseret akrylmaling. Du har 26 forskellige standardfarver at vælge mellem, og du kan også vælge blandt over NCS -farver. Pladetype Farver Brandklasse Tykkelse (mm) Format (mm) Vægt/m 2 Cembrit Cover Grå 26 A2,s1-d x x x x x kg Cembrit Solid - Modulplader En verden af farver Cembrit Solid er gennemfarvet og overflademalet. Den har således en matchende farve på overfladen og på kanterne, og alle udskæringer og borede huller får samme nuance som pladens kanter. Cembrit Solid giver dit byggeri et flot og ensartet udtryk og udover at den findes i 18 standard Cembrit farver, kan du også få den i mere end NCS -farver. Pladetype Farver Brandklasse Tykkelse (mm) Formater (mm) Vægt/m 2 Cembrit Solid Gennemfarvet 18 A2,s1-d x x x x x kg

11 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 11 Produktoversigt Cembrit Patina - Modulplader Naturlig patinering Cembrit Patina er en gennemfarvet plade med en naturlig, rustik overflade. Du kan se fibrene og fibercementens naturlige strukturer, ligesom linjer fra slibningen er synlige. Det rå materiales naturlige farveforskelle giver en levende overflade med smukt farvespil. Og med årene vil facaden gradvist opnå en karakteristisk patina, og overfladen bliver lysere. Pladetype Farver Brandklasse Tykkelse (mm) Format (mm) Vægt/m 2 Cembrit Patina Gennemfarvet 11 A2,s1-d x x x x x kg/m 2

12 12 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Montage Cembrit Modulplader understøtninger max. 600mm max. 1200mm Montage af 8 mm Cembrit Modulplader på træunderstøtning Max. understøtningsafstand: 600 mm Max fastgørelsesafstand: 600 mm Max vindlast 1,1 kn/m² Montér med: Cembrit Facade Vingeskrue CL-SWW 4,9 x 38 mm eller Cembrit Facadeskrue CL-SW 4,5 x /36/41 mm Cembrit Modulplader kan monteres på vandrette eller lodrette understøtninger. Min. 100mm Understøtninger skal være min. 20 mm tykke for at sikre tilstrækkelig ventilation. Understøtninger skal være min. 100 mm brede ved pladesamlinger og 45 mm ved mellemunderstøtninger. 8mm Min. 22mm Fuger imellem pladerne skal være min. 8 mm og max. 16 mm. Min. 45mm Brug altid Cembrit EPDM (profileret) på træunderstøtninger og gerne i samme bredde som understøtningen. Ved montage på vandrette understøtninger, skal der være min. 20 mm lodrette afstandslister bag de vandrette understøtninger for at sikre tilstrækkelig ventilation. Min. 22mm

13 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 13 Montage Understøtninger max 600mm o.c 2m rethed +/- 3mm Lodret tolerance af understøtningers rethed over 600mm +/- 0.5mm Understøtning Forankring af understøtningen på bærende vægge skal overholde gældende normer og standarder. Før monteringen af understøtningen på bærende vægge, skal det kontrolleres at væggen er lige. Sørg for at vælge det korrekte forankringssystem for understøtningen afhængig af materialet, der monteres i. Brug den korrekte korrosionsbestandighed afhængig af bygningens miljø. Vindberegninger af, hvordan understøtningen bør fastgøres til den bærende væg skal tages i betragtning. Denne beregning udføres normalt af en rådgivende ingeniør. Understøtninger og trækvalitet Sørg for at træets kvalitet følger gældende normer og standarder. Ubehandlet træ eller behandlet træ kan anvendes til understøtningerne. Tykkelse: Min. 20 mm Bredde ved pladesamlinger: Min. 100mm Bredde ved mellemunderstøtninger: Min. 45 mm Rethed af understøtninger Den horisontale tolerance af rethed af understøtninger er +/- 3,0 mm målt med 2 meter lige kant. Den lodrette tolerance af rethed af understøtninger er +/- 0,5 mm over 600 mm målt med lige kant.

14 14 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Montage Kantafstande Kantafstande Fibercement er et organisk materiale, der udvider sig og trækker sig sammen afhængig af luftfugtigheden. Derfor er det meget vigtigt, at pladerne monteres med de korrekte kantafstande. Hvis pladerne ikke er monteret korrekt, vil pladen knække ved hjørner og kanter. På grund af pladernes reducerede dimensioner, vil Cembrit Modulplader ikke blive påvirket af fugtbevægelse i samme grad som plader i fuld størrelse. Det betyder, at vi er i stand til at reducere kantafstande på de mindre formater 292x2392 og 592x2392 mm og også på de tre større formater (292x2392 / 592x2392 / 592x2992 mm), når de monteres vandret. Når de tre større formater monteres lodret betragtes fugtbevægelsen som stor, og derfor følger kantafstanden de samme principper som Cembrit Facadeplader i fuld størrelse. Vandret og lodret montage Størrelser: 292x1192 / 592x1192 mm Kantafstand: mm Kantafstanden for de to mindste formater er den samme for alle kanter ved både lodret og vandret montage. Vandret montage Størrelser: 292x2392 / 592x2392 / 592x2992 mm Kantafstand: mm Når de tre største formater er monteret vandret, er kantafstanden også mm. Lodret montage Størrelser: 292x2392 / 592x2392 / 592x2992 mm Kantafstand side: mm Kantafstand ende: 100 mm Når de tre største plader monteres lodret, skal kantafstanden være den samme som for Cembrit facadeplader. mm mm mm 100mm Eksempel med lodrette understøtninger

15 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 15 Montage Hulplacering For at lette montagearbejdet, ses en oversigt over den anbefalede hulplacering baseret på en lodret understøtning pr. 600 mm og montageretning Vandret og lodret montage Lodret montage Vandret montage

16 16 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Montage Generelle afstande min 4mm min 10mm min 4mm min 10mm min 10mm and max mm min 150mm Sørg for at følge afstande beskrevet i denne montagevejledning. Facadepladerne skal afsluttes mellem 10 og mm under bunden af understøtningen. Der må max. være 100 mm udkragning. Afstanden til terræn fra bunden af facaden skal være min. 150 mm. Afstanden til flade tage, balkoner og andre vandrette overflader, skal være min. 50 mm. Afstanden til Cembrit Afslutningsprofiler skal være min. 4 mm. Afstanden til vinduer og døre mv. skal være min. 10 mm pga. ventilation. Afstanden til øvrige byggematerialer skal være min. 8 mm. min 4mm

17 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 17 Montage Loft og underbeklædning De mindre formater gør Cembrit Modulplader Ideel til brug som loft og underbeklædning. Løsningen kan anvendes både udvendigt og indvendigt. Pladerne kan monteres på understøtninger fastgjort på betondæk eller trækonstruktion eller de kan anvendes som en del af et komplet loftssystem. En af de vigtigste fordele ved at bruge Cembrit Modulplader er, at du også nemt kan tage enkelte plader ned - fx for at få afgang til skjulte installationer da pladerne er monteret med skruer. Max. understøtningsafstand: 400 mm Max. skrueafstand: 400 mm Kantafstande, når du monterer Cembrit Modulplader som loft eller underbeklædning er i princippet de samme som for facadeplader, hvor kantafstanden er afhængig af montageretningen for understøtningen. Dette gælder også for hulstørrelser, fuger og afstande til andre byggematerialer. Se eksempler på side Brug altid Cembrit EPDM på træunderstøtninger. Max. 400 mm skrueafstand. Max 400 mm understøtningsafstand Skrue- og understøtningsafstande Eksempel på placering af huller på lofter og under- 266 beklædning med max. c-cafstand på 400 mm for underbeklædning og 400 mm skrueafstand

18 18 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER

19 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER INSTALLATION 19

20 20 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Afslutningsprofiler Cembrit tilbyder en bred vifte af Afslutningsprofiler til at skabe vandtætte og æstetiske facader. Alle Cembrit Afslutningsprofiler er tilgængelige i en række standardfarver - enten prælakeret eller pulverlakeret. Afslutningsprofilerne fastgøres med papsøm ved Ø4 mm forboring. 5 og 10 7 og og og Afslutningsprofiler ved døre og vinduer Ved anvendelse af Cembrit Afslutningsprofiler ved døre og vinduer, sikres en fuldendt finish, da profilerne matcher pladerne. Den samme håndværker kan tilpasse plader og profiler, og systemet er derfor både tids- og omkostningsbesparende. Typisk dør- / vinduesløsning 4. Cembrit Lodret Lysningsprofil, lille 5. Cembrit Vandret Lysningsprofil, lille 10. Cembrit Ventilationsprofil

21 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 21 Afslutningsprofiler Cembrit afslutningsprofiler er produceret af 1 mm tyk aluminium. Malingen er enten prælakeret i glans eller pulverlakeret i glans eller 78. De prælakerede profiler leveres med en selvklæbende, beskyttelsesfolie. 1. Cembrit Udvendigt hjørne, kvadrat (lille) Længde 00mm 2. Cembrit Udvendig hjørnespids Længde 00mm 3. Cembrit Indvendigt hjørne, kvadrat Længde 00mm 4. Cembrit Lysningsprofil, lodret (lille) Længde 00mm 5. Cembrit Lysningsprofil, vandret (lille) Længde 00mm 6. Cembrit Sålbænk Længde 00mm 7. Cembrit Fugeprofil Længde 00mm 8. Cembrit L-Profil Længde 00mm 9. Cembrit Vandnæse (lille) Længde 00mm 10. Cembrit Ventilationsprofil 0.6 mm Aluminium eller stål Længde 00mm

22 22 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Detaljer 1 2 Cembrit Udvendigt hjørne, kvadrat Udvendigt hjørne med åben fuge. Underlag af 90 eller 100 mm EPDM bånd. Udvendige hjørner kan udføres med samlinger som resten af beklædningen. Alternativt kan hjørnet afsluttes med Cembrit Udvendigt hjørneprofil, kvadrat. Profilet monteres med papsøm, og der holdes 2 mm afstand imellem profilet og pladen. Cembrit Udvendigt hjørne, spids Cembrit Udvendigt hjørne, spids kan også anvendes til udvendige hjørner. Det monteres på samme måde som Cembrit Udvendigt hjørne, kvadrat. Profilet monteres med papsøm, og der holdes 2 mm afstand imellem profilet og pladen Cembrit Indvendigt hjørne, kvadrat Indvendigt hjørne med åben fuge. Underlag af 90 eller 100 mm EPDM bånd. Indvendige hjørner kan udføres med samlinger som resten af beklædningen. Alternativt kan hjørnet afsluttes med Cembrit Indvendigt hjørneprofil, kvadrat. Profilet monteres med papsøm, og der holdes 2 mm afstand imellem profilet og pladen. Cembrit Vandnæse og Cembrit Ventilationsprofil Cembrit Vandnæseprofil kan anvendes for at lede vand væk fra vægkonstuktionen. Cembrit Ventilationsprofil kan anvendes for at for at lukke af for skadedyr/insekter. Hold 4 mm afstand i mellem probil og plade. Beklædningen skal holdes fri af terrænet (min. 150 mm), og fundamentet kan beklædes med Cembrit Natur HD.

23 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 23 Detaljer mm mm mm 4 4mm mm Cembrit Lysningsprofil, vandret og lodret Over vinduet afsluttes med Cembrit Lysningsprofil, vandret. Afstandslister og facadeplader monteres med min. 10 mm lodret afstand til lysningsprofil. Profilet monteres med papsøm. Forboring Ø 4 mm. Langs vinduessiderne går det vandrette lysningsprofil ud over det lodrette lysningsprofil. Cembrit Sålbænk Under vinduet afsluttes med Cembrit Sålbænkprofil. Sålbænken kan understøttes af vandfast krydsfinér. Der skal min. være 10 mm fra Facadebeklædning til underkant af sålbænkprofilet. Desuden skal der være et udlæg på mm. Ved brug af Cembrit Lysningsprofil, lodret, laves en slids i enden af sålbænken, og den bukkes, således de to profiler slutter tæt. 7 8 Cembrit Fugeprofil Cembrit Fugeprofil kan monteres i både lodrette og vandrette samlinger. Profilet monteres med papsøm og med 4 mm afstand til pladens kant. Cembrit L-Profil Cembrit L-Profil til vandrette fuger skal have samme længde som pladerne og monteres som de øvrige profiler.

24 24 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Tilbehør Alle Cembrit Facadeskruer er med panhoved og torx 20. Skruerne fås i blanke og i farver, der matcher pladerne. Skruerne fås i rustfrit stål A2 og A4. A2 er standard og fås i mange længder, hvorimod A4 kun fås i én længde. Facadeskrue til Cembrit Patina Facadeskrue til Cembrit Cover and Cembrit Solid Facadeskrue til kystområder og industri (A4 rustfrit stål) Cembrit Facadeskrue til træ 4.5x /36 /41mm A2 rustfrit stål Cembrit Facadeskrue til træ Med pakning 4.5x /36 /41mm A2 rustfrit stål Cembrit Facadeskrue til træ 4.5x40mm A4 rustfrit stål Cembrit Vingeskrue til træ 4.9x38mm A2 rustfrit stål Cembrit Vingeskrue til træ Med pakning 4.9x38mm A2 rustfrit stål Cembrit Facadeskrue til træ Med pakning 4.5x40mm A4 rustfrit stål Cembrit EPDM 90/100mm Ved pladesamlinger Cembrit EPDM /50mm Til mellemunderstøtninger Cembrit Kantforsegler til Cembrit Cover og Cembrit Solid Cembrit EPDM mm m/rulle Cembrit EPDM mm m/rulle 0.25ml

25 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 25 Tilbehør Tilbehør pr. plade Brug denne tabel til at beregne mængden af tilbehør til montage af Cembrit Modulplader. Forbruget er vist pr. plade. Format mm m 2 /plade Montage retning Skruer (stk) EPDM 50 mm (m) EPDM 100 mm (m) 292x Vandret Lodret x Vandret Lodret x Vandret Lodret x Vandret Lodret x Vandret Lodret Cembrit Klinge Diameter Ø160 Ø190 Ø216 Ø250 Tykkelse mm 2.2/ / / /1.8 Centerhul mm 20 Omdr./min Tænder Cembrit Dyvelbor Diameter 7mm 8mm

26 26 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Tilbehør Cembrit Facadeskruer Understøtning af træ Cembrit tilbyder Facadeskrue til træ i tre forskellige skruelængder; mm og 36 mm til et lag plader og 41 mm til to lag plader. Skruerne fås med eller uden tætningsskiver. Cembrit Facadeskruer uden tætningsskiver Cembrit Facadeskruer uden tætningsskiver bruges til Cembrit PLAN/ Patina. Cembrit Facadeskruer med tætningsskiver Cembrit Facadeskruer med tætningsskiver bruges til Cembrit Cover og Cembrit Solid for at forhindre fugtoptagelse. Ved brug af Cembrit Facadeskruer med tætningsskiver, skubbes tætningsskiven ned til skruens spids - dette hjælper med at centrere skruen i det forborede hul. Forboring Til forboring anbefales det at bruge et Cembrit Dyvelbor eller tilsvarende, der er beregnet til fibercement. Dette giver dig det bedste resultat. Sørg for, at Cembrit Facadeskruer er centralt placeret i forborede huller. Støv fra skæring eller boring skal fjernes straks med en børste eller luft umiddelbart efter arbejdet er afsluttet, da det ellers kan brænde sig fast i pladens overflade. Cembrit Vingeskrue Ved brug af Cembrit Vingeskruer er der ikke behov for forboring. Disse skruer er selvskærende med skærekanter, der skaber den korrekte huldiameter ved de markerede placeringer på pladerne. Skruekvalitet Cembrit tilbyder facadeskruer i A2 og A4 rustfrit stål. A2 er standardskruen til by og landdistrikter, men i mere krævende miljøer som kystnære områder, anbefalers A4 skruen. Bemærk venligst, at A4-skruen kun fås i én længde og kun til træ. Efter montagen sikres det, at skruerne er fri for støv og snavs, da der ellers kan opstå korrosion.

27 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 27 Tilbehør Cembrit Kantforsegler Cembrit Kantforsegler bør bruges til at beskytte alle kanter af fibercementplader, når de skæres på stedet. Fabriksskårne kanter er altid fabriksforseglede. Anvend kun Cembrit Kantforsegler på Cembrit produkter (Cembrit Cover og Cembrit Solid). Før overfladen behandles Pladerne skal være tørre, og kanterne rene og frie fra støv og snavs, inden påføring af Cembrit Kantforsegler. Slib gerne kanterne med sandpapir (korn 80). Kanterne skal forsegles umiddelbart efter skæring. Påføringstemperatur Plade- og lufttemperatur skal være mellem +5 C og + C, og den relative luftfugtighed skal være under 85 %. Påføring Hvis påføringen ikke kan udføres i et godt ventileret rum eller udendørs, anvendes åndedrætsværn. Brug beskyttelsesbriller og handsker, når du anvender Cembrit Kantforsegler - som angivet i sikkerhedsdatabladet. Hvis der er en beskyttende film på pladen, skal denne film først tages af, når Cembrit Kantforsegler er helt tør. Omryst Cembrit Kantforsegler før brug. Påfør Cembrit Kantforsegler i et tyndt lag med svampeapplikatoren, der er leveret med Cembrit Kantforsegler. Cembrit Kantforsegler Undgå at få overskydende Cembrit Kantforsegler i ansigtet. Hvis dette sker, fjern da straks med en fnugfri klud. Sørg for, at hele kanten er forseglet med et tyndt lag Cembrit Kantforsegler, før du fortsætter til næste kant. Påfør Cembrit Kantforsegler på hver enkelt plade separat og aldrig på hele stakke af plader. Bortskaffelse Aflevér Cembrit Kantforsegler på din lokale genbrugsstation.

28 28 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Tilbehør Cembrit Klinge For at sikre en pæn finish, når du skærer Cembrit Modulplader, er det vigtigt at bruge den rigtige klinge. Cembrit anbefaler at bruge Cembrit Klinge som er tilpasset til formålet og hermed opnår du det bedste slutresultat. Klingen har trapezformede diamanttænder som giver fremragende skærekvalitet og langholdbarhed. Dertil kommer at mængden af støv er reduceret markant sammenlignet med lignende klinger. Cembrit Klinge fås i 4 størrelser afhængigt af hvilken sav, der anvendes. Pladens forside Pladens bagside Ved brug af stationær rundsav, placeres pladens forside opad og pladen skæres fra bagsiden. Cembrit Klinge kan bruges med dyksav (Festool eller lign.), rundsav, kap-/geringssav og stationær rundsav. Cembrit Klinge er et produkt af høj kvalitet. For at opnå den bedste kvalitet af din skæring, er det vigtigt at vide, hvilken side pladen skal skæres fra. Sørg for at følge instruktionerne vist her. Retningen afhængigt af, hvilken sav du bruger. Håndtering Det er vigtigt straks at fjerne støv forårsaget af skæring og boring fra forsiden og bagsiden af brædder med en blød børste eller støvsuger, da det ellers kan brænde sig fast på pladerne. Pladerne skal rengøres ordentligt før montering - brug rent vand eller vand tilsat et mildt rengøringsmiddel og en blød svamp eller børste til at fjerne snavs og støv fra overfladen. Lokale krav til sikkerhed skal altid overholdes. Sørg for at bruge korrekt sikkerhedsudstyr såsom masker og luftudluftning. Sørg for at saven er indstillet korrekt i henhold til producentens instruktioner. Brug aldrig vand, når du skærer Cembrit Modulplader. Pladens forside Pladens bagside Ved brug af dyksav eller kap-/geringssav, skæres pladen fra forsiden. Pladens bagside Pladens forside Bruges en rundsav, skæres pladen fra bagsiden.

29 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 29 Opbevaring og håndtering Cembrit facadeplader plader leveres pakket i kraftig plastemballage på engangspaller. I uskadt stand yder plastemballagen beskyttelse mod vejrliget under transport. Plastemballagen fjernes og pladestakkene overdækkes med fx presenning med mulighed for ventilation omkring pallerne. Plader, der bliver våde på pallen på grund af nedbør eller kondens, har tilbøjelighed til kalkudfældning med hvide skjolder til følge. Cembrit produkter skal altid opbevares på tørt og plant underlag. Sikker stabling af Cembrit Modulplader: Max. 2 paller. På byggepladsen skal plastemballagen omkring pladerne straks fjernes ved modtagelsen. Pladerne lagres på paller med max. 500 mm imellem strøerne. Herefter afdækkes pallen med presenning med mulighed forventilation omkring pladestakkene. Dette gøres for at undgå kondensdannelse. Ved opbevaring på byggeplads i mere end 2-3 uger bør facadepladerne opbevares under tag. Cembrit Modulplader skal altid løftes og ikke trækkes af pallen. Emballageplader må ikke anvendes (kendes på sidemærkning).

30 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Tildanning Cembrit Cover og Cembrit Solid Cembrit Cover og Cembrit Solid Modulplader leveres med plastskum mellem hvert plade for at forhindre ridser og beskadigelse af overfladen. Plastskum er miljøvenligt og kan bortskaffes ved forbrænding. Ved opmærkning på pladerne, skal du være sikker på, at streger ikke er større end hullet, der skal bores. Og heller ikke tykkere end savklingen, da det kan være svært at fjerne markeringer fra pladen efterfølgende. Når pladerne er skåret, reifes alle kanter 1x45 med sandpapir (korn 80) for at give kanten et pænt finish. Dette bevarer kantens styrke og fjerner små uregelmæssigheder. Med mindre Cembrit Vingeskruer anvendes, skal pladerne forbores med et fibercement bor. Skærestøv fra tilskæring og forboring skal fjernes straks med en børste el. lign. - ellers kan støvet brænde sig fast i overfladen. Ved brug af Cembrit Facadeskrue med tætningsskive, skal skiven skubbes ned til spidsen af skruen, så den centrerer skruen i det forborede hul. Alle skårne kanter skal forsegles med Cembrit Kantforsegler for at beskytte den afskårne kant. Brug Cembrit Kantforsegler Sæt med applikator og svamp. Undgå at få Cembrit Kantforsegler på forsiden af pladen. Hvis dette sker, fjernes væsken straks med en fnugfri klud.

31 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 31 Tildanning Cembrit Patina Cembrit Patina Modulplader leveres med plastskum mellem hvert plade for at forhindre ridser og beskadigelse af overfladen. Plastskum er miljøvenligt og kan bortskaffes ved forbrænding. Ved opmærkning på pladerne, skal du være sikker på, at streger ikke er større end hullet, der skal bores. Og heller ikke tykkere end savklingen, da det kan være svært at fjerne markeringer fra pladen efterfølgende. Med mindre Cembrit Vingeskruer anvendes, skal pladerne forbores med et fibercement bor. Skærestøv fra tilskæring og forboring skal fjernes straks med en børste el. lign. - ellers kan støvet brænde sig fast i overfladen. Cembrit Facadeskruer placeres i midten af det forborede hul. Cembrit Patina kanter skal ikke forsegles med Cembrit Kantforsegler.

32 32 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Vedligeholdelse Under montagen Rengøring af plader efter skæring og boring Det er vigtigt straks at fjerne støv fra skæring og boring fra forsiden af plader med en blød børste eller støvsuger, da det ellers kan brænde sig fast på pladerne. Brug evt. rent vand eller vand tilsat mild rengøringsmiddel og en blød svamp eller børste. Fjernelse af kalkudfældning Kalkudfældning kan evt. være at se på pladens overflade. Dette kan være svært at fjerne med vand eller endda med rengøringsmidler, fordi det ikke opløses i vand. Tilsæt 10 % eddikesyre til vand for at fjerne kalkudfældning. Overhold sikkerhedsforholdene omhyggeligt, når man arbejder med eddikesyre. Eddikesyre irriterer øjne, åndedrætsorganer og hud. Brug egnet tøj, gummihandsker, beskyttelsesbriller og evt. godkendt åndedrætsværn (filter A, E eller A/E). Bland eddikesyre og vand udendørs. Påfør den fortyndede 10% eddikesyreopløsning jævnt med sprøjte på overfladen af den farvede plade. Lad det virke et par minutter, men lad den ikke tørre. Skyl med masser af rent vand. Gentag processen hvis nødvendigt og skyl efter med vand. Undgå at udføre rengøringen med eddikesyre i direkte sollys og på varme overflader. Dette kan skabe permanente pletter. Rengøring af tilstødende områder Vinduer og glas i særdeleshed men også andre tilstødende områder, skal holdes rene under montagen af facadeplader og om nødvendigt beskyttes med plastfolie. Skærestøv er tilbøjelige til at beskadige glas og andre materialer. Derfor er hyppig rengøring under og efter byggeperioden nødvendig. Overfladeskader og ridser Skader og ridser undgås ved at løfte pladerne af pallen, og pladerne håndteres forsigtigt under montagen. Ridser kan være hvide striber på overfladen. Disse ridser bliver mørke, når de bliver udsat for regn, fordi ridsen i pladerne absorberer vand. Reparationsmaling er ikke tilgængelig. Den eneste måde at forhindre mørke striber eller pletter på er, omhyggeligt at påføre Cembrit Kantforsegler i ridsen med en tynd pensel (gælder ikke for Cembrit PLAN/ Patina). Under alle omstændigheder vil det mørke område blive mindre efter 6 til 12 måneder, fordi cementen karbonatiserer. Våde skjolder omkring skruehuller og kanter Principperne for ridser gælder også for skærekanter. Anvend forsigtigt Cembrit Kantforsegler og følg anvisningen. Cembrit skruer og nitter er forsynet med tætningsskiver, og derfor er der ikke behov for at forsegle forborede huller. Når tætningsskiven er korrekt monteret, forhindres vandindtrængning. Da pladerne er lavet af Portland cement, kan farven blive mørkere, når pladen udsættes for regn, hvis pladen absorberer fugt gennem huller, ridser eller utilstrækkeligt forseglede kanter. Dette er naturligt for ethvert cementbaseret produkt, og det påvirker ikke pladens holdbarhed. Den oprindelige farve genoprettes, når pladen tørrer. Mørkningen vil vise sig efter kraftig nedbør de første måneder efter montagen. Dette vil gradvist reduceres inden for 6 til 12 måneder, fordi cementen karbonatiserer, og herved reduceres vandindtrængning.

33 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 33 Vedligeholdelse Efter montagen Årligt eftersyn Cembrit planker og Cembrit paneler i fibercement behøver stort set ingen vedligeholdelse for at bevare sin styrke, egenskaber og funktion. Påvirkninger fra omgivelserne, fx fra plantevækst, træer, buske mv. kan imidlertid have indflydelse på Cembrit plankens udseende og funktion, hvorfor et årligt eftersyn kan være en god idé. Et eftersyn af omgivelser, ventilationsåbninger, samlinger og fastgørelse sikrer Cembrit planker en lang levetid. Rengøring Brug en almindelig svamp og vand evt. tilsat alm. opvaskemiddel én gang om året til at rengøre Cembrit planker og Cembrit paneler. Dette gør produktet så godt som nyt. Start fra toppen og skyl efter med rigeligt vand. Inden rengøring af store flader anbefales det at starte med et mindre område for at sikre, at resultatet bliver som forventet. Højtryksrensning Som udgangspunkt skal man undgå afrensning med højtryksrenser. Forkert brug af denne kan rive op i overfladen og dermed gøre produktet mere modtagelig overfor smudspåvirkninger. Højtryksrensning anbefales derfor ikke. Mos og alger Mos- og algevækst kan fjernes med de hertil beregnede gængse midler, der fåes i handlen. Efter afvaskning med vand af Cembrit planken påføres midlet efter fabrikantens anvisning. Kalkudfældninger Kalkudfældning er en naturligt forekommende, hvid, pulveragtig belægning, der kan opstå på cementbaserede bygingsmaterialer som fx fibercement. Det er resultatet af en proces, hvor fugt trækker saltkrystaller ud til overfladen, hvor de fordamper og efterlader et kalkholdig stof. Kalkudfældning sker når alle tre af følgende betingelser er til stede: 1. Vandopløselige salte er til stede i byggematerialet. 2. Der er nok fugt i væggen til at saltene går i opløsning. 3. Der er en sti, der leder de opløselige salte ud til overfladen. Kalkudfældning kan også være et tegn på vandindtrængning bag facaden. Det er vigtigt at sikre tilstrækkelig ventilation - derfor efterses, at alle åbninger ikke er tildækkede, og at der ikke er vandindtrængning pga. forkert fastgørelse fx for mange søm/ skruer eller for dyb montering af disse. Nogle kalkudfældninger kan forsvinde naturligt med tiden. Men man kan også vælge at behandle det. Kalkudfældningen kan fjernes med hvid husholdningseddike og vand. I de fleste tilfælde er punkt 1-3 tilstrækkelig. Men ved kraftig kalkudfældning følges punkt 4. For det bedste resultat følges denne fremgangsmåde: 1. Beskyt områder, der ikke skal renses. Skyl alle planter og vegetation omkring facaden med vand før og efter påføring af eddike/vandopløsning. 2. Fugt overflader, der skal rengøres med husholdningseddike og lad det virke i 10 minutter. 3. Skyl området grundigt med vand oppe fra og ned, og lad herefter området lufttørre. 4. Ved større grad af kalkudfældning, anvendes en 10 % eddikesyre (blandet i forholdet 1 del eddikesyre og 2 dele vand), der påføres med en bomuldsklud. Området kan skrubbes let med kluden. Må ikke skrubbes hårdt, da dette kan beskadige overfladen af det malede produkt. Efter 20 sekunder skylles efter med vand.

34 34 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER Sikkerhed Som for alle øvrige byggematerialer er sikkerhedsforholdene i forbindelse med bearbejdning af Cembrit produkter underlagt arbejdsmiljølovens bestemmelser. Tildanning Ved mekanisk påvirkning (skæring, slibning, boring) af Cembrit Modulplader frigives mineralsk støv. Indånding af store mængder støv kan irritere luftvejene. Støvet kan ligeledes irritere øjne og/eller hud. Nødvendige forholdsregler: Undgå at indånde støvet ved at bruge værktøj med støvfilter. Undgå at indånde støv ved at bære passende personligt sikkerhedsudstyr (sikkerhedsbriller, beskyttelsesdragt og støvmaske (P2). Sørg for tilstrækkelig ventilation på arbejdsstedet Undgå kontakt med øjne og hud. Hvis pladerne skæres inddørs, kan det være nødvendigt at bruge punktudsugning tilsluttet et HEPA filter. Manuel håndtering Manuel håndtering af facade- og byggeplader tillades, hvis vægtgrænsen på 20 kg ikke overskrides, og hvor det vurderes umuligt eller uhensigtsmæssigt at anvende tekniske hjælpemidler. Tunge byrder, der ikke kan håndteres med tekniske hjælpemidler, kan eventuelt løftes af flere personer. Når flere løfter sammen, stiger risikoen for uventede uhensigtsmæssige løft. Derfor må den enkelte ikke løfte mere end ca. 14 kg (70 % af vægtgrænsen for et enkeltmandsløft). Brug af tekniske hjælpemidler Der er ingen begrænsning i pladeformat, når der anvendes egnede tekniske hjælpemidler. Der anvendes altid tekniske hjælpemidler, hvor det er muligt og hensigtsmæssigt.

35 MONTAGEVEJLEDNING CEMBRIT MODULPLADER 35 Garanti Garanti Cembrit Modulplader er omfattet af 15 års Cembrit Garanti. Garantibetingelser kan findes på cembrit.dk under "Værd at vide". Ansvarsfraskrivelse Informationerne i denne montagevejledning og anden vejledning ydet af Cembrit til Cembrits kunder om Cembrits produkter er baseret på Cembrits generelle erfaring og bedste viden. Men på grund af faktorer, der ligger ud over Cembrits viden og kontrol, og som kan påvirke brugen af produkterne, ydes der ingen garanti på Cembrits produkter. Cembrits politik forbedres løbende. Cembrit forbeholder sig derfor ret til at ændre specifikationer til enhver tid og uden varsel. Farver og teksturer kan variere alt efter lys og vejr. Kontrolér venligst, at du har den seneste version af denne montagevejledning - se cembrit.dk/teknisk data og kontrollér datoen på bagsiden for at sikre, at din version er den seneste. 15 ÅRS CEMBRIT GARANTI

36 MARTS 2018 BLAD 388 Cembrit A/S Sohngårdsholmsvej 2 Postboks Aalborg Danmark Tel Fax info@cembrit.dk cembrit.dk En stærk partner Cembrit er en af Danmarks førende leverandører af kvalitetsmaterialer til tag- og facadeløsninger. Med moderne produktionsfaciliteter hos vores søsterselskaber i flere europæiske lande og et bredt lokalt distributionsnet, er vi en attraktiv samarbejdspartner for både private og professionelle bygherrer. Hos Cembrit er vi stolte over at kunne tilbyde et bredt sortiment af produkter, der dækker næsten ethvert behov til tag eller facade. Cembrit rådgiver gerne i projekteringsfasen og undervejs i byggeriet og vores konsulenter møder dig gerne både på tegnestuen og byggepladsen. Alle produkter fra Cembrit er fremstillet af miljøvenlige materialer. Certificering af Cembrit produkter i henhold til ISO 9001, og OHSAS er en løbende proces og på cembrit.com ses den aktuelle status på certificeringer for hvert enkelt af vores produkter. Vores garanti er blandt markedets bedste. Garanti Cembrit Modulplader er omfattet af 15 års Cembrit Garanti. Vi anbefaler, at det kontrolleres på cembrit.dk om denne montagevejledning er den seneste udgave. Salg Cembrit Modulplader og alt tilbehør forhandles over hele landet af trælast- og byggematerialeforretninger, som også giver gode råd og vejledning om produkternes anvendelse.

Cembrit Modulplader. Facadeplader med designfrihed

Cembrit Modulplader. Facadeplader med designfrihed Cembrit Modulplader Facadeplader med designfrihed Cembrit Modulplader Cembrits facadeplader i slidstærk fibercement er idelle til ventilerede, lette facader på alle typer byggerier - fra mindre facadepartier

Læs mere

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED Det naturlige valg til din facade Klassisk design med overlegen æstetik Få et moderne og rustikt udtryk og et flot farvespil på facaden med Cembrit Patina & Cembrit

Læs mere

Cembrit planker & Cembrit paneler

Cembrit planker & Cembrit paneler Cembrit planker & Cembrit paneler 15 ÅRS CEMBRIT GARANTI Fibercement - et stærkt byggemateriale Et godt mix af egenskaber Cembrit fibercement er et enestående byggemateriale, der er ideelt til alle former

Læs mere

Cembrit planker & Cembrit paneler

Cembrit planker & Cembrit paneler Cembrit planker & Cembrit paneler 15 ÅRS CEMBRIT GARANTI Fibercement - et stærkt byggemateriale Et godt mix af egenskaber Cembrit fibercement er et enestående byggemateriale, der er ideelt til alle former

Læs mere

Montagevejledning. Cembrit Facadeskifer. Indhold Produkter 3 Tilbehør 4 Opbevaring og håndtering 6 Bearbejdning 7 Montering 8 Index 11

Montagevejledning. Cembrit Facadeskifer. Indhold Produkter 3 Tilbehør 4 Opbevaring og håndtering 6 Bearbejdning 7 Montering 8 Index 11 Montagevejledning Cembrit Facadeskifer Indhold Produkter 3 Tilbehør 4 Opbevaring og håndtering 6 Bearbejdning 7 Montering 8 Index 11 2 MONTAGEVEJLEDNING FACADESKIFER Garanti Cembrit Facadeskifer er omfattet

Læs mere

Beskrivelseseksempel. Bygningsdel Dato : Arbejdsbeskrivelse Let facadebeklædning, Cover Rev.dato : Bygningsdelsbeskrivelse Side : 1/5

Beskrivelseseksempel. Bygningsdel Dato : Arbejdsbeskrivelse Let facadebeklædning, Cover Rev.dato : Bygningsdelsbeskrivelse Side : 1/5 Bygningsdelsbeskrivelse Side : 1/5 Udarbejdet: MSO Kontrolleret: 05-07-17 Godkendt: TDM Let facadebeklædning, Cover 4.1 Orientering bips B2.290 Basisbeskrivelse - Skeletkonstruktioner er sammen med denne

Læs mere

Beskrivelseseksempel. Udarbejdet: MBM Kontrolleret: Godkendt: TDM

Beskrivelseseksempel. Udarbejdet: MBM Kontrolleret: Godkendt: TDM Bygningsbeskrivelse Side : 1/5 Udarbejdet: MBM Kontrolleret: 05-07-17 Godkendt: TDM Let facadebeklædning, Fibercement 8 mm 4.1 Orientering bips B2.290 Basisbeskrivelse - Skeletkonstruktioner er sammen

Læs mere

Bygningsdel Dato : Arbejdsbeskrivelse Let facadebeklædning, Cembrit planker Rev.dato : Bygningsbeskrivelse Side : 1/5

Bygningsdel Dato : Arbejdsbeskrivelse Let facadebeklædning, Cembrit planker Rev.dato : Bygningsbeskrivelse Side : 1/5 Bygningsbeskrivelse Side : 1/5 Udarbejdet:TDM Kontrolleret:07-07-2017 Godkendt:TDM Let facadebeklædning, Cembrit planker Ansvarsfraskrivelse Denne bygningsdelsbeskrivelse er udarbejdet i Byggecentrums

Læs mere

Beskrivelseseksempel. Bygningsdel Dato : xxxx-xx-xx Arbejdsbeskrivelse Let facadebeklædning, Fibercement Rev.dato : Bygningsbeskrivelse Side : 1/5

Beskrivelseseksempel. Bygningsdel Dato : xxxx-xx-xx Arbejdsbeskrivelse Let facadebeklædning, Fibercement Rev.dato : Bygningsbeskrivelse Side : 1/5 Bygningsdel Dato : -- Bygningsbeskrivelse Side : 1/5 Udarbejdet: MBM Kontrolleret: 01-11-14 Godkendt: MBM Let facadebeklædning, Fibercement 4.1 Orientering bips B2.290 Basisbeskrivelse - Skeletkonstruktioner

Læs mere

Beskrivelseseksempel

Beskrivelseseksempel Arbejdsbeskrivelse Let facadebeklædning, Plan 8 mm Rev.dato : Bygningsbeskrivelse Side : 1/5 Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Let facadebeklædning, Plan 8 mm 4.1 Orientering bips B2.290 Basisbeskrivelse

Læs mere

Bygningsdel Dato : Arbejdsbeskrivelse Let facadebeklædning, HardiePlank Rev.dato : Bygningsbeskrivelse Side : 1/1

Bygningsdel Dato : Arbejdsbeskrivelse Let facadebeklædning, HardiePlank Rev.dato : Bygningsbeskrivelse Side : 1/1 Bygningsbeskrivelse Side : 1/1 Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Let facadebeklædning, HardiePlank Ansvarsfraskrivelse Denne bygningsdelsbeskrivelse er udarbejdet i Byggecentrums beskrivelsesprogram

Læs mere

AMROC VENTILERET FACADE

AMROC VENTILERET FACADE DK / OKTOBER 2018 MONTAGEVEJLEDNING AMROC VENTILERET FACADE 2 MOLAND AMROC VENTILERET FACADE MONTAGEVEJLEDNING JUNI 2018 3 Indhold Produkter...4 Montage på metal og træ...5 Montage af facadeplader...6

Læs mere

Let facadebeklædning, Fibercement brædder med Cedertræstruktur

Let facadebeklædning, Fibercement brædder med Cedertræstruktur Bygningsbeskrivelse Side : 1/5 Udarbejdet:TDM Kontrolleret:07-07-2017 Godkendt: TDM Let facadebeklædning, Fibercement brædder med Cedertræstruktur Ansvarsfraskrivelse Denne bygningsdelsbeskrivelse er udarbejdet

Læs mere

Beskrivelseseksempel

Beskrivelseseksempel Bygningsdel Dato : -- Bygningsdelsbeskrivelse Side : 1/5 Udarbejdet: MSO Kontrolleret: 01-11-14 Godkendt: MBM Let facadebeklædning, Urbannature Metro 4.1 Orientering bips B2.290 Basisbeskrivelse - Skeletkonstruktioner

Læs mere

HardiePlank. Brædder. www.cembrit.dk

HardiePlank. Brædder. www.cembrit.dk HardiePlank Brædder www.cembrit.dk Smukt som træ med fibercements fordele Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder har samme struktur og udseende som træbrædder, men er fremstillet af

Læs mere

Beskrivelseseksempel

Beskrivelseseksempel Arbejdsbeskrivelse Let facadebeklædning, Patina 8 mm Rev.dato : Bygningsbeskrivelse Side : 1/5 Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Let facadebeklædning, Patina 8 mm 4.1 Orientering bips B2.290 Basisbeskrivelse

Læs mere

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader HardiePlank brædder HardiePanel plader Fibercement - kort fortalt Hvad er fibercement? Fibercement er den tekniske betegnelse for det byggemateriale, der anvendes til Cembrits tag- og facadeprodukter,

Læs mere

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering Cembrit Windstopper Vindspærreplader til nybyg og renovering Styrke bag facaden Moderne byggerier ser ens ud udefra. Stærke, sunde og fejlfri. Flotte facader og smukke beklædninger. Men bag facaden er

Læs mere

Tilskæring Cembrit Cover / Cembrit Solid / Cembrit Transparent

Tilskæring Cembrit Cover / Cembrit Solid / Cembrit Transparent Cembrit Transparent Side 61 Cembrit Transparent Produkt Cembrit Transparent Plader i gennemfarvet fibercement overfladebehandlet med semitransparent pigmenteret akrylmaling. Skårne og forseglede kanter.

Læs mere

gennemfarvet facadeplade

gennemfarvet facadeplade power board gennemfarvet facadeplade POWER BOARD POWER BOARD C facadeplader gennemfarvet fibercementplade i 3 farver Bredde mm 1200 Længde mm 2400 Tykkelse mm 8 Vægt kg pr. plade 33,41 Vægt kg pr. m 2

Læs mere

CL-SW 101. Pladesamling: mellemunderstøtninger. Skruet på træ. Vandret snit. Pladesamling og mellemunderstøtninger. Skruet på træ.

CL-SW 101. Pladesamling: mellemunderstøtninger. Skruet på træ. Vandret snit. Pladesamling og mellemunderstøtninger. Skruet på træ. Pladesamling og mellemunderstøtninger. Skruet på træ. Vandret snit CL-SW 0 00/9 x 00/00 mm / mm 00/00 x 00/00/000 mm, / 9 mm ) Cembrit Facadeskrue CL-SW (til træ), mm x mm ) EPDM bånd 0 eller 0 mm ) Åben

Læs mere

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering Cembrit Windstopper Vindspærreplader til nybyg og renovering Bag Facaden Moderne byggerier ser ens ud udefra. Stærke, sunde og fejlfri. Flotte facader og smukke beklædninger. Men bag facaden er der stor

Læs mere

Montagevejledning. Facadebeklædning - HardiePlank brædder, HardiePanel, HardieLinea

Montagevejledning. Facadebeklædning - HardiePlank brædder, HardiePanel, HardieLinea Montagevejledning Facadebeklædning - HardiePlank brædder, HardiePanel, HardieLinea Indhold Produkter 2 Tilbehør 3 Profiloversigt 4 Opbygning af facade 6 Ventilation 8 Opbevaring 9 Bearbejdning 10 Fastgørelse

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En stærk løsning til klassisk eller moderne byggeri Cembrit B7 Sortblå Unik styrke og flot finish Den nye generation af fibercement bølgeplader fra Cembrit er et stærkt valg.

Læs mere

Facadebeklædning. Montagevejledning - Eternit bølgeplader

Facadebeklædning. Montagevejledning - Eternit bølgeplader Facadebeklædning Montagevejledning - Eternit bølgeplader Indhold Produktinformation 2 Tilbehør 2 Montering 3 Detaljer 6 Bearbejdning 7 Udskiftning af enkelte plader 7 Opbevaring og håndtering på byggepladsen

Læs mere

Cembrit Facadesystem

Cembrit Facadesystem Cembrit Facadesystem 1 Coloured by the way you think 2 Udvid din designpalette Farve, nuance og overflade er tre stærke visuelle virkemidler på en arkitekt og designers palette. Med Cembrits facadeplader

Læs mere

Cembrit Fiberline. Facader med translucens, styrke og tekstur. www.cembrit.dk

Cembrit Fiberline. Facader med translucens, styrke og tekstur. www.cembrit.dk Cembrit Fiberline Facader med translucens, styrke og tekstur Indhold Produktinformation og tilbehør 2 Facadens opbygning 3 Montering 4 Lodret beklædning 7 Ventilation 8 Detaljer 9 Komposit profiler 10

Læs mere

Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til lette ydervægge

Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til lette ydervægge Cembrit Windstopper Vindspærreplader til lette ydervægge www.cembrit.dk Tåler fugt i byggeperioden og bagefter Nem at tildanne Diffusionsåben Kan optage og afgive fugt Modstandsdygtig overfor skimmelsvamp

Læs mere

Specifikation Farve Varenr. Nyt varenr. DB nr. Vægt kg/stk.

Specifikation Farve Varenr. Nyt varenr. DB nr. Vægt kg/stk. Cembrit Solid Side 60 Cembrit Solid Produkt Cembrit Solid 3) Plader i gennemfarvet fibercement med fulddækkende overfladebehandling. Skårne og forseglede kanter. Ved skæring skal kanter imprægneres. Alle

Læs mere

Montagevejledning. Cembrit Windstopper

Montagevejledning. Cembrit Windstopper Montagevejledning Cembrit Windstopper Indhold Garanti 2 Produktinformation 3 Tilbehør 4 Brandklasser 5 Montering 6 Montering bag glasfacade 7 Arbejdsmiljø 8 Opbevaring og håndtering 9 2 MONTAGEVEJLEDNING

Læs mere

Cedral Board Montagevejledning

Cedral Board Montagevejledning minimalt vedligehold fabriksmalet let at montere Cedral Board Montagevejledning www.cedral.dk 1 9 PUNKTER DER SIKRER SUCCES 1. Modtagelse og lagring 4 2. Håndtering på pladsen 5 3. Underlag for montage

Læs mere

Montagevejledning. Facadebeklædning - HardiePlank, HardiePanel, HardieLinea. www.cembrit.dk

Montagevejledning. Facadebeklædning - HardiePlank, HardiePanel, HardieLinea. www.cembrit.dk Montagevejledning Facadebeklædning - HardiePlank, HardiePanel, HardieLinea www.cembrit.dk Indhold m o n tag e v e j l. j a m e s h a r d i e 2 Indhold Produktinformation Produkter 4 Tilbehør 5 Profiloversigt

Læs mere

Facadebeklædning. Projektering med URBANNATURE Cembrit Metro, Cembrit Edge, Cembrit Fusion, Cembrit True

Facadebeklædning. Projektering med URBANNATURE Cembrit Metro, Cembrit Edge, Cembrit Fusion, Cembrit True Facadebeklædning Projektering med URBANNATURE Cembrit Metro, Cembrit Edge, Cembrit Fusion, Cembrit True Indhold Produktinformation 2 Tilbehør 5 Montering 6 Vedligeholdelse 9 Garanti og salg 9 www.cembrit.dk

Læs mere

CLSS-301. Pladesamling. Skuret på stålprofiler. Vandret snit. Pladesamling. Skuret på stålprofiler. Vandret snit. Draming No.

CLSS-301. Pladesamling. Skuret på stålprofiler. Vandret snit. Pladesamling. Skuret på stålprofiler. Vandret snit. Draming No. Pladesamling. Skuret på stålprofiler. CLSS-0 5 00/9 x 500/050 mm / mm 00/00 x 00/00/000 mm ) Cembrit Facadeskrue CL-SS (til stål), x 9 mm 5) Åben fuge eller mm Svarende til facadepladens tykkelse ) Perforeret

Læs mere

Specifikation. farve. Vægt kg/stk.

Specifikation. farve. Vægt kg/stk. Cembrit Solid Side 63 Cembrit Solid Produkt Std. pakn. embl. Specifikation kg/stk. Ny Varenr. Cembrit Solid 3) 00x1192x8 46,5 S 030 43010103 1851146 Plader i gennemt fibercement med fulddækkende overfladebehandling.

Læs mere

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea HardiePlank brædder HardiePanel plader - HardieLinea Fibercement - kort fortalt Hvad er fibercement? Fibercement er den tekniske betegnelse for det byggemateriale, der anvendes til Cembrits tag- og facadeprodukter,

Læs mere

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk Eternit PLAN Facadeplader i fibercement www.cembrit.dk Eternit PLAN er en stærk og smuk facadebeklædning, som kræver minimal vedligeholdelse. Eternit PLAN er velegnet til komplette facadeløsninger, men

Læs mere

Tilbehør til Cembrit Cover / Cembrit Solid / Cembrit Transparent

Tilbehør til Cembrit Cover / Cembrit Solid / Cembrit Transparent oversigt Cembrit Cover / Cembrit Solid / Cembrit Transparent Tilbehør til Cembrit Cover / Cembrit Solid / Cembrit Transparent Side 62 Til montering på træunderstøtninger Til montering på træunderstøtninger

Læs mere

Produktkatalog. En stærk løsning i fibercement til nybyg og renovering

Produktkatalog. En stærk løsning i fibercement til nybyg og renovering Produktkatalog En stærk løsning i fibercement til nybyg og renovering TAG Cembrit giver dig mange forskellige muligheder for et smukt, holdbart og vedligeholdelsesfrit tag. Gå på opdagelse i de mange variationer

Læs mere

CEMBRIT SKIFERTAG. Cembrit Skifertag. En smuk og tidløs løsning

CEMBRIT SKIFERTAG. Cembrit Skifertag. En smuk og tidløs løsning Cembrit Skifertag En smuk og tidløs løsning Cembrit 40 x 40 Diagonal Skifer Sortblå Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed.

Læs mere

Cembrit PLAN brædder / Cembrit Patina brædder

Cembrit PLAN brædder / Cembrit Patina brædder Side 42 Cembrit PLAN brædder / Cembrit Patina brædder Cembrit PLAN brædder / Cembrit Patina brædder 11) Savskårne kanter PLAN-Seal behandlet gennemt fibercement 150 200 0 300 embl. 1 5 stk. pr. pk. 00x150x6

Læs mere

HANDYBOARD.DK 21. januar 2013. Montagevejledning og Leverandørbrugsanvisning

HANDYBOARD.DK 21. januar 2013. Montagevejledning og Leverandørbrugsanvisning 1 Generelt om Handyboard Materiale Høj kvalitets facadeplade af gennemfarvet fibercement iht. EN 12467. Overflade Efterfølgende bliver Handyboard gjort vandafvisende på forsiden og bagsiden ved hjælp af

Læs mere

Cembrit Cover Cembrit Cover Produkt Std. Specifikation Varenr. DB nr. pakn. farve Cembrit Cover

Cembrit Cover Cembrit Cover Produkt Std. Specifikation Varenr. DB nr. pakn. farve Cembrit Cover Cembrit Cover Side 61 Cembrit Cover Produkt Std. pakn. embl. Specifikation kg/stk. Ny Varenr. Cembrit Cover 3) 00x1192x8 43,2 C 010 43020110 1851094 Plader i fibercement med en fulddækkende overfladebehandling

Læs mere

Format mm. Vægt kg/stk 40 Plader i gennemfarvet. 2500x1192x8 43,4 0,33 Sort 21)

Format mm. Vægt kg/stk 40 Plader i gennemfarvet. 2500x1192x8 43,4 0,33 Sort 21) Side 39 Produkt Skårne og forseglede kanter. Ved skæring skal kanter imprægneres. Std. pakn. Stk./ embl. Materiale Specifikation Farve Varenr. DB nr. kg/stk Plader i gennemt 00x1192x8 43,4 0,33 Sort )

Læs mere

WallTec s kompaktlaminat facadebeklædning (Frontline og Compete) giver dig utallige muligheder for flotte og holdbare facader.

WallTec s kompaktlaminat facadebeklædning (Frontline og Compete) giver dig utallige muligheder for flotte og holdbare facader. Monteringsvejledning Indholdsfortegnelse: Generelt: 2 Bearbejdning: Opbevaring og transport.. 2 Tilpasning af plader.. 3 Opbygning af konstruktionen 5 Befæstelse. 6 Detaljer: Stern.. 7 Udhæng 8 Facade

Læs mere

Cembrit PLAN brædder / Cembrit Patina brædder

Cembrit PLAN brædder / Cembrit Patina brædder Side 45 Cembrit PLAN brædder / Cembrit Patina brædder Cembrit PLAN brædder / Cembrit Patina brædder 11) Savskårne kanter PLAN-Seal behandlet gennemt fibercement 150 200 0 300 embl. 1 5 stk. pr. pk. 00x150x6

Læs mere

Montagevejledning Facade

Montagevejledning Facade Montagevejledning Facade Cembrit Cover, Cembrit Solid, Cembrit Transparent, Cembrit Patina og Cembrit Natur HD Indhold Garanti Produkter 4 Afslutningsprofiler 8 Tilbehør 10 Facadens opbygning 11 Ventilation

Læs mere

Facadebeklædning. Projektering med URBANNATURE Cembrit Metro, Cembrit True, Cembrit Zenit. Indhold Produktinformation 2 Tilbehør 4 Montering 6

Facadebeklædning. Projektering med URBANNATURE Cembrit Metro, Cembrit True, Cembrit Zenit. Indhold Produktinformation 2 Tilbehør 4 Montering 6 Facadebeklædning Projektering med URBANNATURE Cembrit Metro, Cembrit True, Cembrit Zenit Indhold Produktinformation 2 Tilbehør 4 Montering 6 Bearbejdning 9 Vedligeholdelse 10 Garanti og salg 10 www.cembrit.dk

Læs mere

Cembrit True / Cembrit Transparent

Cembrit True / Cembrit Transparent Cembrit True / Cembrit Transparent Side 65 Cembrit True / Cembrit Transparent Produkt Cembrit True / Cembrit Transparent 3) Plader i gennemt fibercement overfladebehandlet med semitransparent pigmenteret

Læs mere

CLRA-201. Pladesamling. Nittet på vandret stålprofil. Vandret snit. Pladesamling. Nittet på vandret stålprofil. Vandret snit. Draming No.

CLRA-201. Pladesamling. Nittet på vandret stålprofil. Vandret snit. Pladesamling. Nittet på vandret stålprofil. Vandret snit. Draming No. Pladesamling. Nittet på vandret CLRA-0 5 5) Åben fuge eller mm Svarende til facadepladens tykkelse ) Perforeret stål profil 0, mm Varmgalvaniseret stål Cembrit Profil 0 0x5 mm (Mellemunderstøtning) ) Dampspærre

Læs mere

Cembrit PLAN / Patina brædder

Cembrit PLAN / Patina brædder oversigt Side 47 brædder brædder 11) 150 200 250 300 1 5 stk. pr. pk. Materialer Specifikation Farve 16) Varenr. DB nr. Pris/ Gennemfarvet 9) Forbrug incl. 30 overlæg 11) Standardpakning, leveres kun i

Læs mere

HardiePlank Brædder i fibercement

HardiePlank Brædder i fibercement HardiePlank Brædder i fibercement www.cembrit.dk Fremtidens træværk Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder ligner til forveksling træ, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En ny generation og en stærk løsning til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fibercement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige,

Læs mere

Skifer i fibercement. En smuk og tidløs løsning. www.cembrit.dk

Skifer i fibercement. En smuk og tidløs løsning. www.cembrit.dk Skifer i fibercement En smuk og tidløs løsning www.cembrit.dk Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed. Du får et tag,

Læs mere

Specifikation Farve Varenr. DB nr. Vægt kg/stk. Dybsort 15) ,20 Sortgrå Dybsort 15) Format mm. Vægt kg/stk.

Specifikation Farve Varenr. DB nr. Vægt kg/stk. Dybsort 15) ,20 Sortgrå Dybsort 15) Format mm. Vægt kg/stk. Side 73 Produkt Gennemt fibercement overfladebehandlet med en pigmenteret akrylmaling. Klippede kanter (skal renskæres). Ved renskæring skal kanter imprægneres. Std. pakn. Stk./ embl. 30x10x8 nyttemål

Læs mere

Cembrit planker & paneler

Cembrit planker & paneler Cembrit planker & paneler Montagevejledning Indhold Produktinformation 2 Ventilerede facader 3 Produkter 4 Tilbehør 6 Profiler 7 Detaljeløsninger 8 Opbevaring og håndtering 11 Fastgørelse 12 Ventilation

Læs mere

Cembrit Bølgeplader i fibercement

Cembrit Bølgeplader i fibercement Cembrit Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige,

Læs mere

Format mm. Vægt kg/stk. 1800x180x8 3,87 3,7 CP 010c Lysegrå CP 150c Antracit CP 180c Sort CP 210c Hvid

Format mm. Vægt kg/stk. 1800x180x8 3,87 3,7 CP 010c Lysegrå CP 150c Antracit CP 180c Sort CP 210c Hvid oversigt Side Cembrit planker Cembrit planker 1) Cembrit planker 1) Glat. Cembrit Easypack 1) 15) Cembrit Easypack 1) 15) Glat. 84 Fibercement 84 Fibercement 4 stk./ pk. 21 pk./ palle 4 stk./ pk. 21 pk./

Læs mere

Rådner ikke Brandsikret materiale 10 års garanti Nemt at arbejde med Stort tilbehørsprogram

Rådner ikke Brandsikret materiale 10 års garanti Nemt at arbejde med Stort tilbehørsprogram Rådner ikke Brandsikret materiale 10 års garanti Nemt at arbejde med Stort tilbehørsprogram Nordic Fibercement Nordic Fibercement er gennemtestede produkter til det Nordiske marked. Vores fibercement beklædning

Læs mere

Cedral Board Alsidig facadeplade i mange farver

Cedral Board Alsidig facadeplade i mange farver minimalt vedligehold fabriksmalet let at montere Cedral Board Alsidig facadeplade i mange farver www.cedral.dk Cedrals dna Sand, vand, luft, cement, fibre, træcellulose. Den alsidige facadeplade som er

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

Gennemfarvet facadeplade fra Power-Board

Gennemfarvet facadeplade fra Power-Board Gennemfarvet facadeplade fra Power-Board Projektering og anvendelse Indhold Power Board - C plader Power Board - C montering Detaljer 5 Facader byggeeksempler 6 Power Board -C Plank 7 Power Board - C Plank

Læs mere

DS Facadekassetter og paneler

DS Facadekassetter og paneler DS Facadekassetter og paneler Produktbeskrivelse og montagevejledning Februar 2013 2 DS Stålprofil Andrupvej 9 DK-9500 Hobro Februar 2013 www.ds-staalprofil.dk» Indhold: DS Facadekassetter og paneler s.

Læs mere

Montagevejledning. Facadebeklædning - HardiePlank brædder og HardiePanel facadeplader

Montagevejledning. Facadebeklædning - HardiePlank brædder og HardiePanel facadeplader Montagevejledning Facadebeklædning - HardiePlank brædder og HardiePanel facadeplader Indhold Produkter 2 Tilbehør 3 Profiloversigt 4 Opbygning af facade 6 Opbevaring 8 Ventilation 9 Bearbejdning 10 Fastgørelse

Læs mere

Beskrivelseseksempel

Beskrivelseseksempel Bygningsdel Dato : -- Bygningsbeskrivelse Side : 1/5 Udarbejdet: Kontrolleret: Godkendt: Let facadebeklædning, Plan 8 mm 4.1 Orientering bips B2.290 Basisbeskrivelse - Skeletkonstruktioner er sammen med

Læs mere

Montagevejledning Facade

Montagevejledning Facade Montagevejledning Facade Cembrit Cover, Cembrit Solid, Cembrit Transparent, Cembrit Patina og Cembrit Natur HD Indhold Garanti Produkter 4 Afslutningsprofiler 8 Tilbehør 10 Facadens opbygning 11 Ventilation

Læs mere

bips B2.290 Basisbeskrivelse - Skeletkonstruktioner er sammen med denne projektspecifikke beskrivelse gældende for arbejdet.

bips B2.290 Basisbeskrivelse - Skeletkonstruktioner er sammen med denne projektspecifikke beskrivelse gældende for arbejdet. 4.0 Vindspærreplade Ansvarsfraskrivelse Bygningsdelsbeskrivelsen forudsættes anvendt af personer, der er teknisk sagkyndige inden for bygningsdelsbeskrivelsens fagområder, og anvendelsen fritager ikke

Læs mere

Juni 2009 2.132 DK ivarplank. Få mere fritid. stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse...

Juni 2009 2.132 DK ivarplank. Få mere fritid. stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse... Juni 2009 2.132 DK ivarplank Få mere fritid stærk fibercementplanke med minimal vedligeholdelse... ivarplank fibercement med mini Med ikilauta ivarplank er er det det slut med at bruge kostbar fritid og

Læs mere

Facadebeklædning. Montagevejledning HardiePlank / HardiePanel / HardieTrim

Facadebeklædning. Montagevejledning HardiePlank / HardiePanel / HardieTrim Facadebeklædning Montagevejledning / HardiePanel / Indhold Produktinformation 2 Tilbehør 3 Fastgørelse 4 Montering 5 Detaljer 7 Afslutninger 9 Bearbejdning 11 Opbevaring og håndtering på byggepladsen 12

Læs mere

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING 1 KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. KONTECH A/S ønsker dig tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens

Læs mere

DK / JUNI 2018 MONTAGEVEJLEDNING AMROC VINDTÆT

DK / JUNI 2018 MONTAGEVEJLEDNING AMROC VINDTÆT DK / JUNI 2018 MONTAGEVEJLEDNING AMROC VINDTÆT 2 MOLAND AMROC VINDTÆT MONTAGEVEJLEDNING JUNI 2018 3 Indhold Råvarer... Skematisk angivelse af produktkredsløbets miljøpåvirkninger... Pladens sammensætning

Læs mere

Powerwall - facadeisolering

Powerwall - facadeisolering Powerwall - facadeisolering 1. Generelt 2. Savning og skæring af Powerwall plader 3. Montering af Powerwall 3,1 Generelt 3,2 Montering af Powerwall 4. Tapening 5. Fastholdelse af Powerwall isolering 1.

Læs mere

Facadebeklædning. Projektering med Cembrit PLAN, Cembrit Natur HD og Color Front Opal. www.cembrit.dk

Facadebeklædning. Projektering med Cembrit PLAN, Cembrit Natur HD og Color Front Opal. www.cembrit.dk Facadebeklædning Projektering med Cembrit PLAN, Cembrit Natur HD og Color Front Opal Indhold Produktinformation 2 Tilbehør Facadens opbygning 4 Montering 5 Ventilation 7 Udskiftning af enkelte plader 7

Læs mere

Halotén 2000. Montagevejledning Undertag. www.cembrit.dk

Halotén 2000. Montagevejledning Undertag. www.cembrit.dk Halotén 2000 Montagevejledning Undertag Indhold Produktinformation 2 Undertagets opbygning 3 Undertagets udførelse 4 Montering 5 Detaljer 6 Vedligeholdelse 7 Service og forhandling 7 www.cembrit.dk Produktinformation

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige, miljøvenlige

Læs mere

Skifer i fibercement. En smuk og holdbar løsning.

Skifer i fibercement. En smuk og holdbar løsning. Skifer i fibercement En smuk og holdbar løsning www.cembrit.dk Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed. Du får et tag,

Læs mere

URBANNATURE. Et univers af facadeplader, inspireret af naturen.

URBANNATURE. Et univers af facadeplader, inspireret af naturen. Et univers af facadeplader, inspireret af naturen www.cembrit.dk Facadeplader i en klasse for sig Høj kvalitet og lang holdbarhed er en ny serie facadeplader i fibercement. Serien består af fire pladetyper,

Læs mere

HardiePlank. Facadebeklædning.

HardiePlank. Facadebeklædning. HardiePlank Facadebeklædning www.cembrit.dk HardiePlank facadebeklædning er det suveræne alternativ til træbrædder. De har samme struktur og udseende, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement og

Læs mere

URBANNATURE Cembrit Metro

URBANNATURE Cembrit Metro URBANNATURE Side 63 URBANNATURE Cembrit Metro Cembrit Metro 3) Plader i fibercement med en fulddækkende overfladebehandling med høj glans. Skårne og forseglede kanter. Ved skæring skal kanter imprægneres.

Læs mere

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner.

ALTANER.DK RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING. altaner.dk 1 Vestbjerg Smede- & Maskinværksted ApS +45 96 47 77 47 www.altaner. RENGØRING & VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING altaner.dk 1 Tillykke med din nye altan. Vi håber at du i fremtiden vil nyde tiden på altanen og dens mange oplevelses rige timer. Vi har i denne vedligeholdelses

Læs mere

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD

SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD SAGA WOOD DRIFT OG VEDLIGEHOLD NORDISK BÆREDYGTIGHED MED MASSIVT POTENTIALE Saga Wood er udviklet med en målsætning om at være det optimale Svanemærkede terrasse- og beklædningsgulv med tanke på eksklusivt

Læs mere

Facade Nr. 5.1.55 Dato 02/06. Mere fritid med... Facadebeklædning. ivarplank. fibercement. inspireret af naturen. minimal vedligeholdelse

Facade Nr. 5.1.55 Dato 02/06. Mere fritid med... Facadebeklædning. ivarplank. fibercement. inspireret af naturen. minimal vedligeholdelse Facade Nr. 5.1.55 Dato 02/06 Mere fritid med... Facadebeklædning ivarplank fibercement inspireret af naturen minimal vedligeholdelse Her er mere fritid Minimal vedligeholdelse ivarplank kræver ikke den

Læs mere

shera board SHERA BOARD

shera board SHERA BOARD shera board SHERA BOARD 1 produktinformation INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Produktinformation 2 a. Overflade b. Anvendelse c. Opbygning d. Godkendelser og standarder 2. Leveringsprogram 2 3. Datablad 3 4. Tilbehør

Læs mere

Montagevejledning. Facadebeklædning: projektering med Cembrit PLAN, Cembrit Natur HD og Color Front Opal

Montagevejledning. Facadebeklædning: projektering med Cembrit PLAN, Cembrit Natur HD og Color Front Opal Montagevejledning Facadebeklædning: projektering med Cembrit PLAN, Cembrit Natur HD og Color Front Opal Indhold Produktinformation Tilbehør Facadens opbygning 4 Montering 5 Ventilation 7 Detaljer 8 Cembrit

Læs mere

Montagevejledning. Facader med fibercement

Montagevejledning. Facader med fibercement Montagevejledning Facader med fibercement DK oktober 2017 1 Indledning Denne montagevejledning omfatter standard montage. Underlag af træ og stål, for montage på Aluminiums underkonstruktion, montage på

Læs mere

Poly Eternit En smuk og elegant løsning

Poly Eternit En smuk og elegant løsning Poly Eternit En smuk og elegant løsning www.cemrit.dk Perfekt finish ude som inde Gode og holdare detaljer Poly Eternit vinduesundstykker, sålænke og mur- og skorstens afdækninger er smukke, holdare produkter

Læs mere

Montage vejledning til glastag med forsat glas - Nr.450-6/2004

Montage vejledning til glastag med forsat glas - Nr.450-6/2004 Hvis du mangler yderligere information, bedes du venligst kontakte os. Kort resumé af retningslinjerne for montage af glastag, for detaljeret oplysninger om montage se side 3-23. 1. Kontroller styrken

Læs mere

HardiePlank. Facadebeklædning. www.cembrit.dk

HardiePlank. Facadebeklædning. www.cembrit.dk HardiePlank Facadebeklædning www.cembrit.dk HardiePlank facadebeklædning er det suveræne alternativ til træbrædder. De har samme struktur og udseende, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement og

Læs mere

Amroc cementspånplader anvendt som facadebeklædning på underlag af træ

Amroc cementspånplader anvendt som facadebeklædning på underlag af træ Oplæg til beskrivelsespositioner for: Rev. 02.12.04 Amroc cementspånplader anvendt som facadebeklædning på underlag af træ Leverandør: Holbæk Byggemateriale Compagni A/S, tlf. 59 44 12 00 www.hbc-as.dk

Læs mere

Teknisk Datablad. Soudaplug ST. Dato: 08/07/16 Side 1 af 4

Teknisk Datablad. Soudaplug ST. Dato: 08/07/16 Side 1 af 4 Dato: 08/07/16 Side 1 af 4 Hurtigthærdende cement (Lynmørtel) For øjeblikkelig lukning af utætheder i beton og murværk, selv under højt tryk. Anvendelsesområde: er en cement-baseret pulver, der blandet

Læs mere

AKRALUX GRECA. Profilerede modulplader af UV-beskyttet Polycarbonat

AKRALUX GRECA. Profilerede modulplader af UV-beskyttet Polycarbonat AKRALUX GRECA OVENLYS Profilerede modulplader af UV-beskyttet Polycarbonat Havnepladsen 12 DK-9 Frederikshavn Tlf. (+45) 98 43 02 44 Fax (+45) 98 43 82 44 info@lumex.dk www.lumex.dk AKRALUX GRECA Profilerede

Læs mere

MONTAGEVEJLEDNING AMROC VINDTÆT - MARTS 2015

MONTAGEVEJLEDNING AMROC VINDTÆT - MARTS 2015 Marts 201 MONTAGEVEJLEDNING AMROC VINDTÆT - MARTS 201 Amroc cementspånplader er robuste multianvendelige beklædningsplader som kombinerer træets og cementens fordele - det vil sige træets elasticitet og

Læs mere

April DK. Få mere fritid... Stærke fibercement planker med minimal vedligeholdelse! Montagevejledning Cedral ivarplank

April DK. Få mere fritid... Stærke fibercement planker med minimal vedligeholdelse! Montagevejledning Cedral ivarplank April 2015 2.620 DK Få mere fritid... Stærke fibercement planker med minimal vedligeholdelse! Montagevejledning Cedral ivarplank 1 2 1. Generelt Denne montagevejledning omhandler montage af Cedral ivarplank

Læs mere

Facadebeklædning. Nørregade 15, 6622 Bække. (+45)

Facadebeklædning. Nørregade 15, 6622 Bække.  (+45) Facadebeklædning Nørregade 15, 6622 Bække info@walltec.dk (+45) 4698 0808 www.walltec.dk Indhold 04 WallTec facadebeklædning 05 Anvendelses muligheder 06 Hvad er kompaktlaminat 07 WallTec Frontline 08

Læs mere

SHERA BOARD SHERA BOARD

SHERA BOARD SHERA BOARD SHERA BOARD SHERA BOARD 1 PRODUKTINFORMATION INDHOLDSFORTEGNELSE Produktinformation 2 Overflade Anvendelse Opbygning Godkendelser og standarder Leveringsprogram 2 Datablad 3 Tilbehør 4 Profiler EPDM gummi

Læs mere

Corus ByggeSystemer A/S. Colorsteel Trapez

Corus ByggeSystemer A/S. Colorsteel Trapez Corus ByggeSystemer A/S Colorsteel Trapez Mere end økonomisk... 1. Corus ByggeSystemer A/S sætter standarden - vi har markedets førende produkter 2. Stærke produktkoncepter til byggeriet - Corus ByggeSystemer

Læs mere

tidløs facadebeklædning

tidløs facadebeklædning tidløs facadebeklædning Stærke fibercementplanker med minimalt vedligehold! ivarplank ivarclick Cedral Board www.cedral.dk August 2015 2.133 DK Gør din fritid mere attraktiv med mindre besvær Udnyt mulighederne

Læs mere

Aluminiumsskelet/termotag

Aluminiumsskelet/termotag 7970DK Aluminiumsskelet/termotag Overdækning 8 Willab Garden 2016-10 3 2 4 VIGTIGT! Læs hele monteringsanvisningen, inden du påbegynder monteringen! Hvis anvisningerne ikke følges, fungerer partiet måske

Læs mere