Henrik Leslye. Kontakt gerne Henrik på mobil (+45) eller

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Henrik Leslye. Kontakt gerne Henrik på mobil (+45) 2163 4399 eller henrik@henrikleslye.dk"

Transkript

1 Arbejdsmateriale

2 2 Henrik Leslye Henrik Leslye er Erhvervspsykolog, cand. psych., certificeret Business Coach (CCA) og certificeret i bla. JTI-Test og Talentprofilen. Han er prisbelønnet foredragsholder, underviser, iværksætter og inspirator. Han her de sidste 6 år ligget top 5 blandt Danmarks bedste foredragsholdere. Henriks foredrag og undervisning har grundlæggende humoren som middel og forandringen som mål. Hans foredrag engagerer, underholder og begejstrer samtidig med at deltagerne får masser af ny viden, inspiration og en fyldt værktøjskasse på baggrund af den nyeste videnskabelige forskning. Og der er altid helt konkrete bud på, hvordan det hele anvendes i praksis. Blandt hans kunder er Nykredit, Tivoli, CBS, Statoil, HK, IDA, DCAF Geneve, Forskningscenteret Risø, Danmarks Statistik, Aarhus Kommune, Deloitte, DTU,, Danmarks Lærerforening, Finansforbundet, Beredskabsstyrelsen, Hjemmeværnet, Kromann Reumert, Hjerteforeningen, Region Nordjylland, Euler Hermes, Dansk Tandlægeforening, Forsvaret og en lang række andre private virksomheder og offentlige institutioner. Han er desuden fast ekstern underviser på åbne leder-og medarbejderuddannelser hos Teknologisk Institut, Seminarer.dk og Puk Healthcare. Henrik baserer sine foredrag og undervisning på den nyeste forskning indenfor psykologi og organisationsudvikling. Forskningen indenfor disse felter er i rivende udvikling og genererer revolutionerende ny viden om, hvordan vi får et arbejdsliv fyldt med trivsel, engagement og meningsfuldhed samtidig med at vi øger effektiviteten, bliver mere resultatskabende og forandringsparat. Og fordi der er videnskab bag, behøver det jo ikke at være en videnskab at bruge. Henrik har mange års konkret erfaring fra erhvervslivet som virksomhedsejer, mellemleder og ansat, så han kender de udfordringer et moderne arbejdsliv består af. Kombinationen af hans solide teoretiske fundament og den praktiske erfaring med virkeligheden derude gør, at han på en unik og overraskende enkel måde kan forvandle kompleks teori til konkrete anvendelige råd. Du får redskaberne som gør en forskel! Vil du have mere af den nyeste viden gratis? Vil have gratis adgang til en masse ekstramateriale; tests, den nyeste viden, videoer, e-learning, links osv.? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev. Er du med på mailinglisten, så får du samtidig gratis adgang til min ny hjemmesides menupunkt viden for de indviede. Her uploader jeg en masse ekstra viden, der kan gøre dit udbytte endnu større og som du frit kan bruge. Du sender bare mail til og skriver nyhedsbrev i emnefeltet. Hvis du ikke ønsker nyhedsbrevet længere, er der selvfølgelig en meget stor afmeld-knap nederst i mailen. Kontakt gerne Henrik på mobil (+45) eller

3 3 4D-profilen de fire interaktionstyper Føleren Andre vil ofte beskrive dig som hjælpsom, venlig, social og som en man kan regne med. På jobbet trives du bedst ved nære relationer, hvor man lytter til hinanden. Derfor sætter du sjældent dig selv og dine behov i centrum, og du trives bedst, når tingene foregår til alles bedste. Det er vigtigt for dig, at alles bidrag og perspektiver bliver inddraget i arbejdsprocesserne, og at alle ønsker at deltage aktivt fællesskabsfølelse, ligeværdighed og det at vise omsorg er vigtige værdier for dig. I løsningen af arbejdsopgaver foretrækker du som Føler en konsulterende tilgang. Du spørger gerne om andres mening i en sag eksempelvis når beslutninger skal træffes eller arbejdsopgaver uddelegeres. Du anser for det meste en opgave som noget du og dine kollegaer står sammen om. Du kan sagtens arbejde selv løfte en opgave, og har ikke noget større behov for hele tiden at uddelegere opgaver til gud og hver mand. Kollegaer vil ofte beskrive dig som både grundig og betænksom; tingene skal helst tænkes ordentligt igennem før der handles, for at du på den måde kan sikre dig at tid og ressourcer ikke går til spilde. Samtidig vil de eventuelt negative konsekvenser en beslutning kan have for andre veje tungt i overvejelserne. Til tider oplever du måske at have svært ved at sige fra. Du undgår gerne direkte konfrontationer og konflikter, og går i det hele taget langt for at bevare den gode stemning. Der skal meget til før, at du bliver vred, og når det sker, vendes vreden ofte indad. Som Føler er du en samvittighedsfuld og grundig kollega, der altid arbejder på at levere dit bedste. Det betyder, at du ved udførelsen af arbejdsopgaver gerne gentænker arbejdsprocesser, løsninger og beslutninger for at opnå det bedst mulige resultat. Derudover er det vigtigt for dig, at der tilstræbes grundige afklaringer inden beslutninger træffes. Du arbejder hårdt og gør dit bedste - men forventer samtidig også, at andre gør det samme.

4 4 Tænkeren Andre vil ofte beskrive dig som vidende, struktureret, og som én, der har styr på detaljer har et øje for om en idé er realistisk. Som Tænker kendetegnes du også ved at være en person, der tænker fremadrettet og som en der trives bedst, når der er styr på tingene. Du tænker før du taler og handler - og du kan typisk bedst lide, at du har tænkt samtlige mulige fremtidsscenarier igennem. Du opfatter sikkert også dig selv som en selvstændig person; du arbejder og fungerer ganske fint alene men indgår også gerne i diskussioner med fagfæller. I arbejdsregi foretrækker du som Tænker en kommunikationsform, hvor du kan dele og modtage saglig information. Du foretrækker en direkte kommunikation frem for hentydninger og endnu værre; manipulation. På arbejdet er du også god til at organisere og fokusere, god til at planlægge og til at lave strategier. Du vil gerne udrette en masse og er god til at være vedholdende. Du trives bedst, hvis der foreligger en dagsorden eller en handleplan til at opnå et givet mål eller arbejdsopgave. Du har det oftest også bedst, når du ved, hvor tingene bærer hen, og når du kan se formålet med en given arbejdsopgave. Når der først er et formål med tingene, og du kan se målet, kan du sagtens også være fleksibel. Det er som regel vigtigere for dig at nå målet end at følge en handleplan slavisk. Du er også god til at analysere og reflektere over arbejdsprocesser. Du inddrager gerne flere forskellige perspektiver og samler tit meget information til dit videre arbejde i analyse- og planlægningsfasen. Du har oftest en gennemtænkende og detaljeret tankegang og kan bedst lide, hvis de rigtige beslutninger bliver truffet fra start. Derfor er det også vigtigt for dig at dele information med dine kollegaer sådan, at du kan føle dig sikker på, at I arbejder efter det samme mål og dermed ikke behøver at gøre tingene to gange. Effektivitet og struktur er vigtige pejlemærker for dig, og du trives ikke med ureflekterede arbejdsgange eller hasarderede beslutninger.

5 5 Handleren Andre vil ofte beskrive dig som direkte, hurtig, beslutsom og målrettet. Som Handler kendetegnes du typisk ved at være en person, der er ansvarsfuld og som kan lide at have kontrol. Du har store forventninger til dig selv og til din omverden, og du trives bedst, når du har noget at tage dig til. Du vil gerne udrette noget og har tit mange gode ideer. Du er god til at lede, organisere og tænke i løsninger, og du kan nogle gange have svært ved, at folk dvæler for længe ved et problem. Du bliver utålmodig for, at der ikke sker noget, og derfor træffer du også gerne hurtige beslutninger. Det gælder om at være med på beatet. Du kan godt lide at arbejde i et højt tempo og kan oftest også klare flere ting på en gang. Du er ikke vild med at sidde stille; for dig handler det om at nå målene. Nu. I arbejdsregi foretrækker du som handler en direkte kommunikationsform, og du kan selv godt sommetider anlægge en lidt ledende kommunikationsform, fordi du gerne vil være sikker på, at tingene bliver gjort på en ordentlig måde. I pressede arbejdssituationer er du god til at fokusere på præstationer, resultater og mål, men det kan af nogle opfattes som om, du er lidt tromlende. Sandheden er dog, at du godt kan lide at hjælpe andre til også at opnå resultater. Som Handler trives du bedst på arbejdet, når du har kontrol over tingene, men du kan også godt lide udfordringer. Du har derudover et godt blik for hvem, der har brug for hvad, og du hjælper gerne folk omkring dig til at få mere kvalitet eller til at blive mere produktive i arbejdet. Det gør, at du sommetider indtager en mere ledende rolle, også selv om det måske egentlig ikke har været din intention fra start. Du har dog som regel ikke noget i mod at uddelegere opgaver til andre. Som handler kan du sikkert også godt lide at blive belønnet for din arbejdsindsats. Du forventer af dig selv og af andre, at I gør jeres bedste, og du kan let blive skuffet, hvis det modsatte er tilfældet.

6 6 Forandreren Andre vil ofte beskrive dig som engageret, initiativrig, energisk og passioneret. Som Forandrer kendetegnes du typisk ved at være en person, der har mange interesser. Du kan lide at have kontakt med andre mennesker og opfatter også dig selv som en, der har brug for at interagere og være sammen med andre. Du er god til at lytte og til at hjælpe andre til at se, hvad de kan gøre endnu bedre. Når du hjælper andre, er det oftest på en coachende måde. Du virker som en katalysator for andre. Du er motiverende at arbejde sammen med og elsker at yde en positiv indflydelse. I arbejdsregi foretrækker du som Forandrer en udviklende tilgang og en kommunikationsform, hvor man deler, anerkender og accepterer hinandens ideer og forslag. Du kan lide kreativitet og tænker innovativt. Du bryder dig ikke om en konfronterende tone, men foretrækker at du og dine kollegaer har plads til at dele information, udveksle ideer og udforske hinandens meninger. Du trives bedst i positive, glidende relationer. Du har sikkert også fokus på netværk og relationer udadtil. På arbejdet trives du bedst i procesforløb, og kan særlig godt lide startperioden af diverse processer og projekter, fordi du her ofte har masser af entusiasme, energi og kan få lov til at komme med de mange gode ideer, du sidder med. Du kan lide at tænke nyt! Men du tænder lynhurtigt af på energiforladthed, negativitet og folk med mange begrænsende overbevisninger. Som forandrer er du ofte en person, der kan lide at lære fra dig - og at lære fra andre. Du er god til at sætte gang i nye ting og til at involvere dig. Du har mange nye ideer og er også god til at få de løse ender til at hænge sammen og kan sagtens træffe hurtige beslutninger

Ekstraordinære organisationer

Ekstraordinære organisationer Ekstraordinære organisationer Vi har brug for organisationer og ledere, der tager stilling til den verden og den tid, vi bevæger os i. Det mener Roxana Kia, som bl.a. er instruktør og kaospilot, og som

Læs mere

2. Kommunikation og information

2. Kommunikation og information 2. Kommunikation og information En leder kommunikerer ved sin blotte eksistens. Folk om bord orienterer sig efter lederen, hvad enten han/hun taler eller er tavs handler eller undlader at handle. Følger

Læs mere

At lykkes som leder for. fagprofessionelle. Når man selv er djøfer

At lykkes som leder for. fagprofessionelle. Når man selv er djøfer At lykkes som leder for fagprofessionelle Når man selv er djøfer Indhold 5 Dit ledelsesrum i et fagprofessionelt miljø Introduktion til pjecens fokus, målgruppen, og hvordan begreberne fagprofessionel

Læs mere

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret

Tipskatalog TIPSKATALOG. Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret TIPSKATALOG Gode råd og ideer til kompetenceudvikling i Forsvaret 1 Indholdsfortegnelse Introduktion s. 3 Del I: Metoder til kompetenceudvikling på jobbet s. 4 Kursus eller læring på jobbet s. 4 På egen

Læs mere

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1

Anerkendende toner i arbejdsmiljøet. Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø. anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Anerkendende toner i arbejdsmiljøet Værdsættende samtale som en vej til bedre psykisk arbejdsmiljø anerkendende toner i arbejdsmiljøet 1 Indhold 3 Slå tonen an 4 Værdsættende samtale giver bedre arbejdsmiljø

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

ROLLEN SOM FACILITATOR

ROLLEN SOM FACILITATOR ROLLEN SOM FACILITATOR Hvad er facilitering? Ordet facilitering kommer af latin facilis og betyder let at gøre. Formålet med facilitering er, at få arbejdsprocesser blandt grupper af fagpersoner til at

Læs mere

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING

EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING EVALUERING AF SOCIAL COACHING STØTTE TIL FORANDRING Af Ivan Christensen, Anne Sørensen & Christoffer Zeuthen Socialt Udviklingscenter SUS 1 INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 KORT OM SOCIAL COACHING, FUNDAMENTET

Læs mere

udvikling af menneskelige ressourcer

udvikling af menneskelige ressourcer Coaching - og hvordan man anvender coaching i hverdagens ledelse. Konsulent, cand. mag. Dorte Cohr Lützen, Lützen Management. Coaching er et modeord inden for ledelse for tiden, mange ledere har lært at

Læs mere

KORT OM SOCIAL KAPITAL

KORT OM SOCIAL KAPITAL KORT OM SOCIAL KAPITAL Det er ikke kun den enkelte medarbejder, der skaber værdi på Velfærdsområdets arbejdspladser. Det er i lige så høj grad samspillet mellem medarbejdere og ledere. Via samarbejde kan

Læs mere

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler

Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Vejledning til medarbejdere om MUS-samtaler Hvad er MUS? En medarbejderudviklingssamtale (MUS) er en åben og ligefrem dialog mellem medarbejder og leder. For den enkelte medarbejder er det en mulighed

Læs mere

Find din type. før du søger job. Find din type, før du søger job. Fredi Falk Vogelius

Find din type. før du søger job. Find din type, før du søger job. Fredi Falk Vogelius Find din type, før du søger job Fredi Falk Vogelius Find din type før du søger job > Kend dit talent og dine skjulte ressourcer > Vælg det job, der passer til dig > Prøv en personlighedstest på Facebook

Læs mere

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1

Guide. Social Kapital. Til måling af. Side 1 Guide Til måling af Social Kapital Guide til måling af social kapital DEL I - Hvad er social kapital Side 1 Indhold Forord 3 Hvad er social kapital 5 Hvorfor måle på social kapital 5 Hvad er social kapital

Læs mere

ÉN STOR FAMILIE TRIVSEL I DEN LILLE VIRKSOMHED

ÉN STOR FAMILIE TRIVSEL I DEN LILLE VIRKSOMHED ÉN STOR FAMILIE TRIVSEL I DEN LILLE VIRKSOMHED En håndbog om hvordan man kan gøre noget ved det psykiske arbejdsmiljø Kolofon Udarbejdelsen af denne håndbog er medfinansieret af Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur,

Læs mere

Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag

Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag Empirioversigt Bilag A Bilag Navn Materiale titel Uddrag Uddrag uddrag 2 http://www.tack.dk/ Personlig Power 1 "Dem, der gerne vil realisere sit personlige potentiale, genfinde sine resurser, overvinde

Læs mere

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af Guide til undersøgelse af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Undersøg den sociale kapital 4 Hvad er social kapital? 5 Hvorfor undersøge social kapital? 5 Flere dimensioner af social kapital 7 Sådan

Læs mere

Hvis din hest er død - så stå af

Hvis din hest er død - så stå af Roller Individuel øvelse 1. Hvilke roller har du på arbejdet? Jeg er den: 2. Hvilken rolle er du mest træt af, og hvorfor? 3. Er der roller, du føler, du er blevet påduttet af andre? 4. Hvilke roller sætter

Læs mere

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom

DU ER IKKE ALENE. Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom DU ER IKKE ALENE Tanker og følelsesmæssige reaktioner efter hjertekarsygdom Indhold DEL 1 Reaktioner 4 Nye tanker og følelser 4 Om oplevelser, tanker og følelser ved hjertekarsygdom At huske alt det praktiske

Læs mere

workshops konferencer

workshops konferencer seminarer 6 spørgsmål der sikrer processen workshops konferencer en del af Lære- og dialogforum i Norden INDHOLD 04/ Hvad er målet med dit arrangement? 06/ Hvem inviterer du hvem kommer? 08/ Hvordan skaber

Læs mere

Pia Markersen 2013 - Tør du være leder?

Pia Markersen 2013 - Tør du være leder? Pia Markersen 2013 - Tør du være leder? 1 Pia Markersen Tør du være leder? 5 trin til at sige hvad du mener TYDELIGT - og uden at blive en ond chef WORKBOOK-udgaven, TRIN 1 Forlaget BloomHouse 2013 2 Pia

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE

NYHEDSBREV OM LEDELSE NYHEDSBREV OM LEDELSE Maj 2013 10. årgang Udsendes til knapt 5.900 Kære læser! Der er mange, der stadig hænger fast i krisen. Og så er der dem, der er kommet videre. Ulrik Hartmann, direktør og ejer af

Læs mere

Lever du en andens liv?

Lever du en andens liv? Lever du en andens liv? Fra FO/fremtidsorientering 2/2008 De fleste mennesker jagter anerkendelsen i arbejdslivet, men kun de færreste opnår den. Vores virksomheder og organisationer har endnu ikke belønningssystemer,

Læs mere

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid

Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Version 06 Den offentlige sektor i fremtiden - tillid til tillid Sæt tillid på dagsordenen - vær med til at gøre din arbejdsplads mere tillidsfuld Indhold Indhold... 2 Du vil komme til at høre om tillid...

Læs mere

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af

Guide SOCIALE KAPITAL. virksomhedens. til undersøgelse af Guide til undersøgelse af virksomhedens SOCIALE KAPITAL Indhold Undersøg den sociale kapital 4 Hvad er social kapital? 5 Hvorfor undersøge social kapital? 5 Flere dimensioner af social kapital 7 Sådan

Læs mere

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer

Håndbog for DFUNKs regionsforeninger. Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Håndbog for DFUNKs regionsforeninger Overblik og gode råd for bestyrelsesmedlemmer og koordinatorer Indhold: 1. Formålet med håndbogen 2. Regionsforeningens placering i organisationen 3. Arbejdet i bestyrelsen

Læs mere

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING

FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Med mennesket i centrum - Fire værdier, der skal drive vores arbejde i Region Hovedstadens Psykiatri Kære medarbejder og ledere Her er vores nye værdigrundlag,

Læs mere

ANERKEND DIN MEDARBEJDER

ANERKEND DIN MEDARBEJDER PERSONALESTYRELSEN DANSKE REGIONER KL DECEMBER 2009 ANERKEND DIN MEDARBEJDER INSPIRATION TIL ENGAGEMENT OG ARBEJDSGLÆDE udmøntning af kvalitetsreformen Kære leder Dine medarbejdere er grundlæggende meget

Læs mere

Pædagogiske læreplaner

Pædagogiske læreplaner Pædagogiske læreplaner hvad er nu det for noget? F O A F A G O G A R B E J D E En pjece til pædagogmedhjælperne fra Pædagogisk sektor i FOA Fag og Arbejde Indholdsfortegnelse Side 3: Side 4: Side 5: Side

Læs mere

Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering

Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering Kunsten at finde hinanden - Løsningsfokuseret konflikthåndtering Af: Cand. psych., Mikkel Ejsing, Resonans A/S Introduktion Konflikter er en del af hverdagen på vores arbejdspladser og i vores privatliv.

Læs mere