W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K"

Transkript

1 Odense, 14. marts 2010 Beretning 2009 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen havde i januar almindelige medlemmer, i januar medlemmer. Hertil kommer medlemmer af familiespejd: 19 familier i januar 2010 mod 15 i januar Medlemmerne fordeler sig på 28 mikro, 49 mini, 31 junior, 29 trop, 9 klan og 38 ledere. Der er venteliste hos junior, mikro og mini. Stjernegruppen er i 2009 vokset med 4 medlemmer eller omkring 2 procent. Ledere Stjernegruppen havde 37 ledere i januar 2009, 38 ledere i januar Stjernegruppen har ingen nævneværdige problemer med at få nye ledere. Vi har budt velkommen til Johnny Larsen i gruppeledelsen, Mads Leth i minigrenen samt Sofia Hellström og Morten Jeppesen i juniorgrenen og velkommen tilbage til Gitte Clausen, der nu er leder i mini. Rigtig hjertelig velkommen til jer! Samtidig har vi sagt farvel til Gorm Bentsen, Henrik Kristensen og Bent Hansen. Vores nordmand, Finn Kolstøe, er også rejst hjem til Norge efter endt uddannelse. Vi er taknemmelige for, at I har villet lege med os. Tak for jeres indsats. Vi håber fortsat at se noget til jer i fremtiden. Der har også været en række rokeringer internt ledergruppen. Gruppeassistent Troels Rossen er trådt til som leder i mikro, mens gruppeleder Claus Kastberg Nielsen er trådt til i troppen. Samtidig er Roar Hylleberg trådt ud af tropsledelsen. Vi anslår, at de frivillige ledere i Stjernegruppen har brugt cirka timer på spejderarbejde i Det svarer til godt 8 fuldtidsårsværk eller en værdi på 2-3 millioner kroner.

2 Side 2 af 9 Økonomi Stjernegruppen havde en omsætning i 2009 på cirka kroner mod et budget på cirka kroner. Omsætningen er på niveau med omsætningen i Året sluttede med et overskud på cirka kroner mod budgetteret et underskud på cirka kroner. Det større overskud skyldes dog især, at vi har fået udbetalt kroner fra Odense Kommune som støtte til byggeri af en ny grejlade, men dette byggeri er endnu ikke afsluttet. Stjernegruppen har cirka kroner til gode i ubetalt kontingent fra nuværende medlemmer. Stjernegruppen har i 2009 fået fondsstøtte på i alt kroner fra Friluftsrådet ( kroner), Fionia Fond ( kroner), TRYG Fonden (6.000 kroner), Odense Kommune ( kroner), Udviklingspuljen DDS ( kroner) og BUS ( kroner). Tak for det. I gør vores arbejde bedre. Stjernegruppens formue er ved udgangen af 2009 på cirka 2,9 millioner kroner, heraf kroner i disponible midler. Der er stadig et mellemværende med Dansbo på cirka kroner, der ikke bliver afsluttet før Dansbo udbedrer de sidste mangler. Stjernegruppen har to større langfristede gældsposter: Et realkreditlån i DLR på knap kroner og et boliglån i Sparekassen Fåborg på cirka kroner. Hjemmeside og Stjernekasteren Stjernekasteren er blevet nedlagt i 2009 og al kommunikation til medlemmer foregår nu via hjemmeside, mail og SMS. Hjemmesiden opdateres 2-3 gang om måneden og har unikke besøgende og knap hits per måned. Antallet af unikke besøgende stiger regelmæssigt. Nyhedsbrevet er udkommet 19 gange til pt. 333 abonnementer. Handlingsplan 2009 Handlingsplanen består af 47 arbejdsopgaver, heraf de tre fede : Blå Sommer, sponsorat/lønnet medarbejder og læreplan/rød tråd. Vi gennemførte Blå Sommer med flyvende fane, lavede forarbejde til læreplan/rød tråd, mens sponsorat/lønnet medarbejder ikke kom så langt pga den finansielle krise. Af alle 47 opgaver gennemførte vi de 31 opgaver fuldt, 3 er stadig i gang, 13 gennemførte vi ikke hovedsageligt fordi prioriteringerne ændrede sig undervejs, mens 2 ekstra opgaver blev føjet til og gennemført i løbet af året. Andelen af gennemførte opgaver er mindre end tidligere. Det skyldes den finansielle krise, der satte en midlertidig stopper for sponsorarbejdet, og at gruppelederen i løbet af året måtte overtage andre opgaver i troppen.

3 Side 3 af 9 Bestyrelsen Bestyrelsen består af formand Ole Strøm, kasserer Dorthe Christensen, gruppeleder Claus Kastberg samt bestyrelsesmedlemmerne Christian Nielsen, Jacob Mogensen, Kaare Amelung, Marianne Harfot, Troels Rossen, Tina Fonseca og Hanne Ratajczak. Bestyrelsen har mødtes fem gange. KPAT er bestyrelsens forretningsudvalg, der består at Ole Strøm, Claus Kastberg Nielsen, Troels Rossen og juniorleder Anders Floridon Pedersen. KPAT mødes cirka hver tredje uge. Træklatring Stjernegruppen lavede i 2009 to ture til Maxwood i Tyskland, der er en stor klatrebane i trætoppene. Første tur var forberedelsen til forsommerens store familiearrangement i trætoppene. På en dejlig maj dag drog vi af sted. Det blev en rigtig god weekend med masser af det hele: sol, klatring, leg, svømning og bålmad. Stjernegruppen vil i 2010 arrangere en lignende tur til Kragerup Gods på Sjælland. Ovenstående er også en vigtig del i forberedelsen til opførelsen af vores egen træklatrebane på Hindemosen. Den første lørdag i hver måned mødes træklatrerne på Hindemosen. Træklatrerne klatrer i træerne omkring Hindemosen og ikke på forhindringsbaner som i Maxwood og Kragerup. I forbindelse med efterårsferien legede hele Odense. Stjernegruppen bidrog med træklatring, som blev det største trækplaster. Sct. Georgsdag Sct. Georgsdag blev afholdt på Hindemosen med besøg af en masse forældre. Efter overrækkelse af årsmærker og aflæggelse af spejderløftet, var der det store kagebord. Garagesalg og På eventyr Først på året fik Stjernegruppen en henvendelse fra Friluftslageret og Summit Shop, de havde et ønske om, at holde gårdsalg på Hindemosen, da de eksisterende rammer var blevet for trange. Vi fik lavet en fælles aftale, til stor glæde for begge parter. Gårdsalget blev afholdt en weekend i forsommeren. Hindemosen er reserveret til gårdsalg Som følge af samarbejdet om gårdsalg, blev begrebet På eventyr skabt, i fællesskab med Friluftslageret og Summit Shop. 4 gange i løbet af vinteren, 2 gange før jul og 2 gange efter jul, indbydes der til foredrag på Hindemosen. I år har vi været på bjergbestigning et par gange og sidst var vi en tur over indlandsisen. Arrangementerne skal have en stor brede så de appellere til alle, vi modtager gerne gode idéer og ønsker.

4 Side 4 af 9 Madklubben Madklubben har lige haft 2 års fødselsdag. Vi mødes nu den 1. søndag og den 3. søndag i hver måned om et måltid godt mad og efterfølgende en kop kaffe. Det er rigtig hyggeligt og der er stadig masser af plads til flere medlemmer. I august blev der afholdt sommerfest med gourmet mad. Madklubben håber, at 2010 bliver året, hvor vi kommer over 40 medlemmer. Profiltøj I forsommeren blev første del af Stjernegruppens profiltøj udbudt til salg. I første omgang var det forskellige typer af caps, t-shirts og Soft Shells. Alle dele flot designet med Stjernegruppens logo. Der er heldigvis rigtig mange, der har benyttet sig af tilbuddet. Til Sct. Georgsdag 2010 vil der igen være mulighed for køb af profiltøj. Brug af Hindemosen Hindemosen blev heldigvis flittigt benyttet både af os selv, men også af en del gæster. I 2009 havde vi bland andre besøg af Tolderlundens Børnehave, Risinge Børnehave og Odense Friskole. Odense Friskole og Stjernegruppen har lavet en aftale om at Friskolen benytter vore arealer til udeskole for deres mindste årgange. I november havde Lokale og Anlægsfonden valgt Hindemosen som stedet hvor de ville afholde et seminar om Rammer for fremtidens spejder- og friluftsliv. Sct Hans Fest Midsommer blev fejret på næsten sædvanligvis. I forhold til de senere års Sct. Hans, havde der sneget et par nyskabelser ind som tombola, det muntre køkken m.m. Ting som alle blev taget godt imod. Ole Kibsgaard underholdte og Lars Christian Lilleholt holdt båltalen. Igen i år et veltilrettelagt arrangement fra Stjernegruppen. I 2010 vil Sct. Hans måske komme i en ny udgave, hvor Stjernegruppen vil forsøge at skære ned på udgiften til underholdningen, samt at få nogle flere aktiviteter ind i programmet. Skibhusfestival Stjernegruppen deltog i dette års Skibhusfestival, hvor der blandt andet blev lavet pandekager på bål. Grejlade og vognport Der ligger nu tegninger klar på en vognport og en ny grejlade. Begge skal bygges i det hjørne hvor Hakkehuset lå. Stjernegruppen har i år indhentet et tilbud på at få bygget vognporten, og håber det lykkes i løbet af 2010.

5 Side 5 af 9 Juletræer Det sidste juletræ blev solgt den 22. december kl. 18:15! Det er andet år i træk vi får udsolgt. Vi har været nødt til at betale lidt mere for træerne igen i år. Det er mange år siden vi sidst har solgt juletræer med sne på. De var endda en vagt hvor mandskabet ikke kunne nå frem på grund af sne. Tak Bag alle ovenstående aktiviteter, arrangementer m.m. ligger der frivilligt arbejde og uden dette kunne Stjernegruppen ikke eksistere. Det vil jeg gerne takke for. Gruppeledelse Gruppeledelsen består af gruppeleder Claus Kastberg Nielsen samt assistenter Carsten Moldt, Johnny Larsen, Troels Rossen og Morten Clausen. Gruppeledelsen har i 2009 gennemført: Spejderture og -møder: Sct. Georgsdag, Oprykningstur til Brænde Å samt hjulpet klanen med juleturen. Træning: Special Scout Services for gruppens ledere til Ringelmose Skov ved Århus, Smartscout (førstehjælp) Grej: Indkøbt og mærket 12 nye Trangia, 1 km klatreline, 25 nye seler med tilbehør samt omorganiseret Skovstalden med nye reoler og større overblik Andet: Korpsrådsmøde, divisionsmøder, deltagelse i 100+netværjket for spejdergrupper med mere end 100 medlemmer, Forberedelse af mærker og læreplan.. Familiespejd Leder: Rikke Olsen Familiespejd, februar 2009: 15 familier Familiespejd, februar 2010: 19 familier Der er pt. et hold familiespejdere der mødes den første søndag i måneden. Det er et stort, men meget velfungerende hold. Mange af familierne er "gamle" spejdere. Familiespejdere er altid udendørs uanset vejret. Vi starter altid med at hejse flaget, hvor vi synger vores helt egen familiespejd sang. Bålet tændes hver gang og der laves noget spiseligt over det. Der er blevet leget og lavet mange ting i løbet af året vi har bygget huler, lavet flotte snemænd, snehuler og snedrager, vi har lavet fint nytårs pynt og hjulpet julemanden og lavet æblepinde til fuglene, lavet fine efterårsbladkranse, vi har kigget på Hindemosens dyr og meget mere.

6 Side 6 af 9 Sommerlejren, som vi afholdt sammen med Ryds Gruppes familiespejdere, gik som sædvanlig til Vandmøllen ved Hollufgård. Vi havde en rigtig god tur med pragtfuldt vejr. Vi var på et rigtigt spejderløb og havde et vandland. Vi overnattede i telt. Tilslut er nu kun de magiske ord at berette - Der er så hyggeligt at være familiespejder! Mikro Leder: Kirsten Zwisler Mikrogrenen i februar 2009: 27 spejdere og 5 ledere Mikrogrenen i februar 2010: 30 spejdere og 6 ledere 5 mikroture (Mikrodag, Kelstrupskov, Blå sommer, Oprykning, Tyrsbjergmarch) Fremmøde: Møder 80% Mikroerne har haft emne omkring vind og vejr. Desuden har vi fulgt skoven og dens liv igennem året. Vi har øvet spejderfærdigheder som båltænding, snitning, førstehjælp, ironman, pioner, bålmad, teater og morse, der alle er indført som egentlige mærker hos mikroerne. Vi har hjulpet Robin Hood sammen med 100 andre mikroer fra divisionen. Vi har været på overnatningstur til Kelstrup skov, hvor vi fik jaget mørkets magter og Darth Wader fra Star Wars væk fra området. Vi var på Landssommerlejren BLÅ SOMMER, hvor vi sammen med en masse andre spejdere legede og fik en uforglemmelig oplevelse. I efteråret var vi med på gruppens oprykningstur til Brænde Å, og på endagstur til Tyrsbjerg, hvor vi fik mærke ved at deltage i Tyrsbjergmarchen en lørdag i september. Igennem først halvår af 2009 har vi været 30 mikroer fordelt på 4 patruljer. Efter sommerferien rykkede 23 mikroer op til minierne. Efter oprykningen tog vi de fleste på ventelisten ind.. Vi har nu en meget stabil flok på 30 mikroer, heraf 12 piger. Vi har ved årets udgang 16 på venteliste. Enkelte af dem er startet ved familiespejd. Fremmødet til møder ligger på ca 80 %. I foråret kørte Annette, Jette, Melanie og Kirsten grenen. Efter sommerferien er Marcel og Troels trådt til som hjælpere, så vi nu er 6 faste ledere i grenen. I 2010 skal vi søndag den 18. april deltage i et arrangement for alle mikroer i Kong Knud Division. Vi skal på week-end tur til Kelstrupskov den maj og med på sommerlejr med minierne på Troldhøj på Als. Vi deltager fra lørdag den 26. juni til mandag den 28. juni.

7 Side 7 af 9 Mini Leder: Karin Skovhus Minigrenen i februar spejdere og 9 ledere Minigrenen i februar spejdere og 7 ledere 6 weekend ture: Det vilde West i Port Arthur (marts), Miniskæg til Hylkedam (maj), Blå Sommer (juli), oprykningstur (august), Indianertur til Kelstrupskov (september), Juletur (november). Fremmøde: Møder %, Turer % For året 2009 vil vi fremhæve miniernes deltagelse i Miniskæg sammen med de andre grupper i Odense. Vi deltog med 6 patruljer. I det klassiske spejderløb om lørdagen fik vi 1. og 2. og 4. pladsen i pointsløb og 2. pladsen i turn out (samarbejde mv). Alle patruljer klarede sig fint over middel og vigtigst af alt så blev der gået til opgaverne med humør og gå på mod. Af andre højdepunkter skal også nævnes, at minierne slog den gældende rekord i brændesavning og kom i Guinness rekordbog! Det kostede også både vabler og ømme arme. Flot gået. Den helt store oplevelse var nok Blå Sommer, hvor minierne var med i 5 dage. Masser af oplevelser sammen med andre spejdere og vores egen gruppe. I efteråret har minierne været inddelt i patruljer der med 2-3 måneders mellemrum er blevet justeret/lavet om. Det har fungeret fint. Efteråret var præget af indianertemaet, hvor vi bl.a. fik malet Totempælen en særlig tak til Henrik for at saven den til os. I foråret var vi 9 ledere: Lene S., Marianne L. Marianne H. Aagaard, Jacob, Bent, Gorm, Rikke og Karin. Inden sommerferien stoppede Marianne L og efter Blå Sommer stoppede Bent og Jacob. Gorm var med frem til efterårsferien. Som nye er Mads (Ellens far) og Gitte (tidligere mikroleder) startet efter sommerferien. Der er en god, erfaren lederflok. Junior Leder: Anders Floridon Petersen Juniorgrenen i februar 2009: 22 spejdere og 5 ledere. Juniorgrenen i februar 2010: 31 spejdere og 6 ledere 6 juniorture (Juniordivi, Gudetur, Blå Sommer, Oprykning, Kelstrupskov, Juletur) Fremmøde: Møder procent, Ture procent Man skulle ikke tro det, men foråret står for døren, og med det, endnu et grupperådsmøde. I den forbindelse er det tid til at gøre status over det forgangne år i juniorgrenen. Oplevelserne har været store og mange, men den største, og den, der står klarest i hukommelsen, er årets sommerlejr i

8 Side 8 af 9 Sønderjylland Blå Sommer. Her fik mange af juniorerne en oplevelse for livet på en lejr med deltagere fra ind- og udland heriblandt vores engelske venskabsgruppe, som vi lå i lejr med. Året har også budt på spændende ture og projekter. Bl.a. har vi været på tur til Midgård for at hjælpe guderne i kampen mod jætterne turen, hvor juniorer får hår på brystet, og lederne bliver stolte af deres spejdere. Som forberedelse til Blå Sommer havde vi gang i et håndværksprojekt, der både krævede snedkerog sy-færdigheder vi lavede nemlig transportable stole, som kan bruges ved lejrbålet og andre steder. Et godt projekt, hvor alle juniorer deltog og fik et fornuftigt produkt som resultat. På årets oprykningstur fik vi en masse nye juniorer faktisk så mange, at vi var nødt til at få flere ledere. Derfor var det med stor fornøjelse, at vi bød Sofia og Morten velkommen i juniorgrenen. De har begge tidligere været spejdere i mange år, og det er min opfattelse, at de er faldet godt til i juniorgrenen. Vi håber, at de fortsat vil lege med os. I den kommende tid skal vi bl.a. i gang med et knivprojekt, hvor alle juniorer skal lave deres egen kniv. Der skal snittes skæfte og laves skede i læder. I foråret skal vi på juniorgrenens berømte og berygtede hemmelige tur, hvor ingen ved, hvad der skal ske, mens sommerlejren i år går til Bornholm der glæder vi os meget til. Derudover skal vi også lave en masse sjove aktiviteter til møderne. Vi var i starten af året nødt til at udsende et surt opstød til junior-forældrene grundet en del uro på møderne. Jeg vil gerne slutte af med at sige tak for de mange positive tilbagemeldinger fra jer forældre. På gensyn til møderne! Trop Leder: Claus Kastberg Nielsen Tropsgrenen i februar 2008: 25 spejdere og 8 ledere. Tropsgrenen i februar 2010: 29 spejdere og 7 ledere 4 tropsture (Blå Sommer, Oprykningstur Brænde Å, Yukon-tur til Sorø, Juletur) Ingen patruljeture Fremmøde: Møder procent, Ture procent

9 Side 9 af 9 Den store oplevelse i året har været Blå Sommer 2009, der gav anledning til store oplevelser, men også nogen frustration blandt lederne med hensyn til aflyste arrangementer. Troppen har i efteråret gennemført en ændring af troppens arbejdsprogram. Programmet er blevet mere intenst (1 tropsmøde per uge samt én tur og én lørdag per måned), målsætningen er blevet mere klar: at gøre troppen til Danmarks dygtigste trop, og kvaliteten af tropsarrangementerne er blevet skruet op. Samtidig nedlagde troppen midlertidigt patruljerne (de er i skrivende stund genoprettet) og indførte et mærkeprogram SmartScout Basis med fire niveauer: Bronze, Sølv, Guld og Diamant. Den større intensitet gav anledning til en vis diskussion med forældre om, hvor meget tid, man kunne forvente at bruge på spejder. Reaktionen fra spejderne har været meget positiv. Fremmødet og opbakningen er meget stor og stemningen er energisk, sjov og meget konstruktiv. Jo, det er sjovt (og udfordrende) at være tropsleder Den store tur i dette år bliver også sommerlejren Transsylvanien Klan Galakseblaffere Leder: Kaare Amelung og Jacob Mogensen Klan Galakseblaffere i februar 2009: 9 spejdere herunder 2 ledere. Klan Galakseblaffere i februar 2010: 9 spejdere herunder 2 ledere 7 Klanture (CCMR, Apokalypse, Kelstrupskov, OST, Sommerlejr, Oprykningstur, Juletur) januar: forberedelse til post på CCMR februar: kaare tog til beredskabet, post på CCMR marts: apo som jægere april: klantur til kelstrup skov for at lave indkørsel. maj: Rullende vogn med anlæg, og flaske køler juni: Rullende vogn med anlæg, og flaske køler, kollektiv juli: Blå Sommer august: Oprykningstur, planlæg juletur, kaare kom hjem fra beredskab septemper: område senior turnering (OST), planlæg juletur oktober: Halloween fest, planlæg juletur november: Juletur december: Lederhygge,klan julefrokost, nytårsbanket

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 1. marts 2009 Beretning 2008 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med alle de blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 7. marts 2012 Beretning 2011 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 2. marts 2008 Beretning 2007 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med alle de blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Grupperådsmøde 2015. Søndag 8. marts 2015

Grupperådsmøde 2015. Søndag 8. marts 2015 Grupperådsmøde 2015 Søndag 8. marts 2015 www.stjernespejder.dk/grupperaad2015 Stjernegruppens vision Stjernegruppen er et attraktivt og vidtfavnende mødested for alle med interesse i spejder- og friluftsliv.

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 2. marts 2014 Beretning 2013 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Efteråret er kommet med kulde, blæst og flotte farver i naturen, alle afdelinger er kommet godt i gang efter sommerferien, og alle har været på tur eller løb her i efteråret. Siden

Læs mere

Formanden og gruppelederens beretning 2018.

Formanden og gruppelederens beretning 2018. Formanden og gruppelederens beretning 2018. I foråret pillede vi et brændeskur ned på naturskolen, denne ligger desværre stadig ned, men vi håber at finde tid til at få den sat op. Vi var alle på fælles

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 10. marts 2013 Beretning 2012 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013

Grupperådsmøde 2013. Søndag 10. marts 2013 Grupperådsmøde 2013 Søndag 10. marts 2013 Det er Stjernegruppen Vi er altid ude Vi driver et alsidigt friluftsliv, altid udendørs, på alle tider af døgnet, året rundt, i hele verden. Vi præsterer Vi udfordrer

Læs mere

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001 Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 06-03-2008 B2008 R2007 1000 INDTÆGTER B2008 B2008 R2007 B2007 R2007 B2007 1001 Kontingentindtægt 1010 Medlemskontingent 116.700 116.700 103.900

Læs mere

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016

Møder, ture og lejre. Gruppearrangementer. Ledergruppen. Medlemsudvikling BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE GRUPPERÅDSMØDE 2016 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Møder, ture og lejre Gruppearrangementer Ledergruppen Medlemsudvikling Billede: Gruppetur 2015 BERETNING FRA FORMAND OG GRUPPELEDERE Medlemsudvikling Antal medlemmer

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 16. February 2015 Beretning 2014 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN januar 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN Januar 2016 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet 2015 har været præget af en usikker start på året, hvor det var vanskeligt at finde en ny formand.

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 2018 Vi har haft endnu et godt spejder år igen i år med julelejren som højdepunkt for spejderne i gruppen. Dette år var ikke alt som

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS Afbud fra: Lone S. Lone J. Lars Ole, Kurt, Hørning d. 24-3-11 Dagsorden: 1. Valg af referent og ordstyrer Thomas valgt til referent og ordstyre 2. Godkendelse af referat fra sidste gang. John nævnte at

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013

Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Referat fra Mjølners Grupperådesmøde lørdag den 2. marts 2013 Formanden Annette Heydenreich byder velkommen til grupperådsmødet, og til det efterfølgende fødselsdags arrangement, hvor Mjølners 35 års fødselsdag,

Læs mere

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe

Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe Beretning 2014 fra Skanderborg gruppe 2014 har været endnu et godt spejderår i gruppen, hvor vi gerne vil sige tak for lån af jeres dejlige børn, som vi har trænet til at blive gode spejdere uanset deres

Læs mere

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne. Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.dk Ledere Amalie (junior) og Gitte (familie-spejd)

Læs mere

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret.

Minilederne Christine og Rune blev gift 1. august. Spejderne stod i espalier udenfor kirken. Stort tillykke til brudeparret. Nyt fra gruppelederen Efter mange oplevelser på sommerens lejre, er vi klar til at starte på et nyt spejderår. Se billeder fra sommerlejrene her: www.trelleborg-spejderne.dk Vi siger farvel og mange tak

Læs mere

Trelleborg Spejdernes bestyrelse:

Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Trelleborg Spejdernes bestyrelse: Forældre Formand : Steen Badsberg steen.badsberg@stofanet.dk 5850 5088 Kasserer : Niels Madsen nielsvm@live.dk 2083 4171 : Brian Esmann 3010 1047 : Anja Aarestrup 5192

Læs mere

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 24-02-2009 B2009 R2008

Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 24-02-2009 B2009 R2008 Budget og regnskab for Stjernegruppen m/fonde u/fonde version: 24-02-2009 B2009 R2008 1000 INDTÆGTER B2009 B2009 R2008 B2008 R2008 B2008 1001 Kontingentindtægt 1010 Medlemskontingent 154.575 154.575 139.255

Læs mere

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1

Stjernegruppens handlingsplan 2000-02. Indhold: Stjernekasteren, særnummer janur 2000. Stjernegruppens handling... page 1 Stjernekasteren, særnummer janur 2000 Indhold: Stjernegruppens handlingsplan 2000-02 page 1 Odense Fjord Division, Det Danske Spejderkorps Spejderarbejde for børn og unge i Skibhus og Risingekvarteret

Læs mere

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne

Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00. Grevespejderne Grupperådsmøde 1. Marts 2015 kl. 11.00 Grevespejderne Indhold Invitation..3 Dagsorden.4 Giv en hånd.......5 Datoplan.6 Udviklingsplan...7 Grevespejderne 2 Bøgehegnet 103 kld. DK-2670 Greve mail@grevespejderne.dk

Læs mere

Lumby-Stigegruppe. Program for. Februarogmarts2009. Holddigisving. Najaderne Festeroghyggersig

Lumby-Stigegruppe. Program for. Februarogmarts2009. Holddigisving. Najaderne Festeroghyggersig Lumby-Stigegruppe Program for Februarogmarts2009 Mikroerne Undersøgerforårets hemmeligheder Minier Skalhuskedevigtigedatoer Juniorerne Skalhuskevarmttøj Oglygter Storspejderne SkalpåCCMRog BlåSommer Holddigisving

Læs mere

Udkast. Stjernegruppen

Udkast. Stjernegruppen as t dk U Foto: Tropspatrulje på hike i Apuseni bjergene i Transsylvanien, sommer 2010 Stjernegruppen Stjernegruppen er en del af Det Danske Spejderkorps, de blå spejdere i Danmark. Stjernegruppen er en

Læs mere

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K

W W W. S T J E R N E S P E J D E R. D K Odense, 1. March 2016 Beretning 2015 Stjernegruppen er en spejdergruppe under Det Danske Spejderkorps og er organiseret i Kong Knud Division sammen med andre blå spejdere i Odense. Medlemmer Stjernegruppen

Læs mere

kongvolmer.spejder.dk

kongvolmer.spejder.dk Nr. 2 august 2015 65. ÅRGANG Velkommer tilbage efter sommerferien til efterårets aktiviteter. Til jer der var på sommerlejr på Møn kan i se videoklip og billeder på divisionens hjemmeside sgdspejder.dk

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2011 PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Vintertiden

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 5. februar Grupperådsmøde Forældre 28. februar 1. marts Gruppetur Alle Mikro Aller først vil

Læs mere

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE

PROGRAM GOD JUL OG GODT NYTÅR TIL JER ALLE Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Pernille Justesen 86981777 23460010 per-pernille@postkasse.com Ga Alex Weinreich 86428424 61616498 alexweinreich@mail.dk Ga Christine Weinreich 86428424 25383022

Læs mere

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps

Referat. Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Referat Grupperådsmøde 2011 Erik den Røde Det Danske Spejderkorps Grupperådsmødet blev afholdt den 27. februar 2011 i Ravnsøhytten. a) Valg af dirigent og referent Joe Schubert blev valgt som dirigent.

Læs mere

Program for August september 2019

Program for August september 2019 Program for August september 2019 Mikro 6-7 år grenfarve Børnehaveklasse og 1. klasse Mini 8 10 år grenfarve 2. og 3. klasse Junior 10 12 år grenfarve 4. og 5. klasse Trop 6. 9. klasse 12 16 år grenfarve

Læs mere

46. årgang juli - september 2017

46. årgang juli - september 2017 WWW.NAKSKOVSPEJDERNE.DK 46. årgang juli - september 2017 Alle spejdere og forældre ønskes en rigtig lang og solrig. Alle spejdere, ledere og hjælpere ønskes en SUPER GOD sommerlejr i forbindelse med: Leder

Læs mere

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår

November 2017 Nr årgang DDS. Sjølund Koks. Glædelig jul og godt nytår November 2017 Nr. 123 23. årgang DDS Sjølund Koks Glædelig jul og godt nytår Indholdsfortegnelse: Fælles siden - side 3 Familiespejd side 4 Mikro/minispejd side 5 Junior side 6 Trop side 7 Adresser side

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Spejderne har en facebook-side DDS Klarup Gruppe hvor der deles billeder fra ture og nyttig information. Bestil et benzinkort til

Læs mere

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 -

Bladet Hawerthi-1. Rødovre Jan-marts 2011-1 - Bladet HawerthiHawerthi-1. Rødovre JanJan-marts 2011-1- Indhold Side 3 Grupperådsmøde 4 Mikro-/Mini, 4 Mærkedage mikro/mini 5 Mikro-/Miniprogram 6 Datoer til dine forældres planlægning 7 Juniorprogram

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S - 1 - Indhold: Side 3 Lodsedler 4 Mikro-/Mini, Mærkedage mikro/mini 5 Afbud og mødeknapper 6 Mikro-/Miniprogram 7 Mikro/mini: Vigtige datoer 8 Juniorprogram 9

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL Sidst revideret januar 2014 MÅL FOR HELE GRUPPEN Vi fremstår som én samlet gruppe med en stærk fælles holdånd Kammeratskab er for os den vigtigste værdi i De Blå Værdier (KAFSU)

Læs mere

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE

BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE BERETNING FOR 2015 FOR 1. OTTERUP GRUPPE Beretning fra formanden Det var så 2015 for spejderne, lederne og os forældre og jeg syntes året er gået stærkt. Vi har ikke været ramt af mangel på ledere i 2015,

Læs mere

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk 2-2011

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk 2-2011 Arrangementskalender Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk Efterårslejr 19. - 22. oktober Julehygge 21. november Fredslys 23. november Juletur til Troldhøj 2. - 4. december 24.

Læs mere

Svend Grate Gruppe. Grupperådsmøde. Onsdag 15. februar 2017 kl

Svend Grate Gruppe. Grupperådsmøde. Onsdag 15. februar 2017 kl Svend Grate Gruppe Det Danske Spejderkorps Grupperådsmøde Onsdag 15. februar 2017 kl 18.30 20.00 Dagsorden Indledning (velkommen, dirigent, referent) Årets gang i Svend Grate Gruppe (formandens beretning,

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS Forår 2013 1 Redaktion DET DANSKE SPEJDERKORPS Klarup Gruppe - Klarup Skolevej 17. Hjemmeside: klarup.gruppe.dds.dk Deadline for næste nummer: 10. april 2013

Læs mere

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING

UNIVERSET. 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING UNIVERSET 2015 Medlemsblad for 12. Århus Gruppe HUSK: TILMELD TIL OPRYKNING OPRYKNING SOMMERLEjR ÅBENT HUS GRUPPEN Kære spejdere og forældre! Velkommen tilbage efter sommerferien. I år var vi jo alle på

Læs mere

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2014 Nr. 1

Teltdugen. Grejs/Lindved gruppe. 2014 Nr. 1 Teltdugen Grejs/Lindved gruppe 2014 Nr. 1 Lederen Siden sidste udgave af Teltdugen er vi i Grejs / Lindved Gruppe kommet godt i gang med et endnu et spejder-år; vi er dog lige nu i en mørk periode af året

Læs mere

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012

Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Øster Åby friskoles børnehaveklasse holder for tiden til i Vejstrupdalen Gruppeblad - Pionererne 61. årg. Maj - Juni - Juli Nr. 3 2012 Bålhytten i Vejstrup Å-dal er et populært samlingssted, især når man

Læs mere

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for.

I deltager allerede på mange områder, og det er vi rigtig glade for. Kære spejdere og jeres forældre I Trelleborg Spejderne har vi rigtig dygtige og engagerede ledere, som gør et stort arbejde for, at vores spejdergruppe fungerer godt. For at kunne prioritere ledernes tid

Læs mere

Årsberetning gruppelederne 2016

Årsberetning gruppelederne 2016 Årsberetning gruppelederne 2016 2016 har været et godt spejderår. Vi har set forældre hjælpe på en helt ny måde, og det er noget der virkelig betyder noget for os. Det har betydet at nogle børn, som ellers

Læs mere

2012 Årsberetning Mini Grenen

2012 Årsberetning Mini Grenen 2012 Årsberetning Mini Grenen Indledning: Det har igen været et spændende år for Mini Grenen. Rigtig gode arrangementer, og mange spændende opgaver på poster og baser. Lad os fastholde dette i fremtiden.

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde

Velkommen til Grupperådsmøde Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, tirsdag d. 27. februar, 2018 2017 Vi har haft et fantastisk spejderår med SL2017 og julelejren som højdepunkter for spejderne i gruppen. Derudover har der været

Læs mere

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE

AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DOBBELTHAGEN http://2hag.dk/ Morgensamlig på InterSpejd Nr. 3 2014 AUGUST 2. HELLIG ANDERS GRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS Side Indlæg sendes til : Leif Toft Jakobsen E-mail: leif@toftjakobsen.dk Velkommen

Læs mere

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. april Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex.

Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Deadline for næste Laksemål er den 15. april Indlæg afleveres i elektronisk form til Alex. Kontaktpersoner for Laksegruppen. Ledere: Gl Lene Carlsen (for tiden) Alex Weinreich 86428424 Christine Weinreich 86428424 Thomas Krogh 75920330 Søren Krogh Mikro Birte Sonne Mini 86432166 29802193 51562013

Læs mere

51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015

51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015 51. ÅRGANG NR. 1 DEC. 2014 JAN. - FEB. 2015 Indhold: Side 03 Nyt fra gruppen Side 04 Vølsungerne, Junior Side 05 Vølsungerne, Junior Side 06 Troppen Side 07 Troppen ILDBORET: Udkommer fast 4 gange årligt:

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 4, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kammeratskab Ansvar Friluftsliv Sjov Udfordrende Forældre: når jeres barn kommer fra spejdermøde,

Læs mere

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere)

Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) Referat fra Grupperådsmøde i Erik den Røde 2014 Tirsdag d. 25. februar, kl. 17.30 i hytten. Tilstede: 38 stk. (forældre og ledere) A. Valg af dirigent og referent. Dirigent: Jannie Karlsen Referent: Dagmar

Læs mere

Hindemosehus Nyt spejdercenter i Skibhuskvarteret! Indhold: Planen...3. Huset...4. Grunden...6. Økonomi...8. Vi er... 10. Du kan...

Hindemosehus Nyt spejdercenter i Skibhuskvarteret! Indhold: Planen...3. Huset...4. Grunden...6. Økonomi...8. Vi er... 10. Du kan... Stjernekasteren, særnummer 2004, 2. udgave Indhold: Planen...3 Huset...4 Grunden...6 Økonomi...8 Vi er... 10 Du kan... 12 Hindemosehus Nyt spejdercenter i Skibhuskvarteret! side 1 Skibhusspejderne, Det

Læs mere

Kong Knud Division. Divisionsrådsmøde 12. april 2012. Torsdag d. 12. april 2011, kl. 19.00-21.30 Bolbro Skole, Stadionvej 50, Indgang F, Odense V

Kong Knud Division. Divisionsrådsmøde 12. april 2012. Torsdag d. 12. april 2011, kl. 19.00-21.30 Bolbro Skole, Stadionvej 50, Indgang F, Odense V Kong Knud Division Divisionsrådsmøde 12. april 2012 Torsdag d. 12. april 2011, kl. 19.00-21.30 Bolbro Skole, Stadionvej 50, Indgang F, Odense V Dagsorden Beretninger Side Dagsorden 1. Valg af dirigent

Læs mere

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers.

SPEJDERNYT. September 2012. 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte flere spejdere fra Esbønderup gruppe i sommers. SPEJDERNYT Nyhedsbrev fra KFUM-Spejderne, Esbønderup gruppe September 2012 Årgang. 02 NR. 07 www.spejdernet.dk/esb Spejdernes Lejr 2012 35.000 spejdere og en oplevelse for livet, det var hvad der mødte

Læs mere

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07

26. Årgang. Maj Juni Juli. Fødselsdage: Maj. Tillykke. Tillykke. Juni. Juli. Anne Sofie 14.07 26 Årgang 2010 Maj Juni Juli Fødselsdage: Maj Heidi Kasper Nicholai Anders D 0605 1305 1405 2405 Juni Jørn Christian Anders R Tobias Sebastian 1206 1406 1606 2306 2706 Juli Kristian 1207 Anne Sofie 1407

Læs mere

KRUDTUGLERNE`S NYHEDSBREV

KRUDTUGLERNE`S NYHEDSBREV KRUDTUGLERNE`S NYHEDSBREV OKTOBER 2012 Så er sommeren over og dagligdagen kører igen på fuld skrue. Vi har fra sommeren og frem til nu, været så heldige at få syv nye børn ind på vores fløj. Så endnu engang

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Sted: Til: Tirsdag d. 2. december 2014 kl. 20:00 22:00 Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Tilstede: Anders Theilgaard Madsen (Trops- og Gruppeleder)

Læs mere

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE:

12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: 12. ÅRHUS GRUPPE REFERAT AF GRUPPERÅDSMØDE: Vores gruppeleder Thomas bød velkommen til mødet og gav en kort præsentation af Det Danske Spejderkorps: 12. Århus Gruppe er en del af Aros Division, der består

Læs mere

EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015

EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015 EGE DIVISION - DET DANSKE SPEJDERKORPS Smørum februar 2016 ARSBERETNING 2015 Kong Svend er stadig en stor spejdergruppe, og vi er også blevet lidt flere i løbet af 2015. Vi startede året med at være 163

Læs mere

Sjølund Koks. nr årgang september Tak til Freias forældre! De sørger for at vores hytte bliver malet! www. vordingborgspejderne.

Sjølund Koks. nr årgang september Tak til Freias forældre! De sørger for at vores hytte bliver malet! www. vordingborgspejderne. 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 83 15. årgang september 2009 www. vordingborgspejderne.dk Tak til Freias forældre! De sørger for at vores hytte bliver malet! 2 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø december Juleaften

Arrangementskalender. Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø december Juleaften Arrangementskalender Langesø Spejderne Fasanvej 10, Langesø www.langesoe-spejderne.dk 24. december Juleaften Generalforsamling 2012 22. februar 2012 12 3-2011 Indhold i Kratluskeren Langesø Spejdernes

Læs mere

Anders fortæller at hver grenleder har en beretning. Camelot er vokset en del. Vi har venteliste hos mikro.

Anders fortæller at hver grenleder har en beretning. Camelot er vokset en del. Vi har venteliste hos mikro. Referat af grupperådsmødet d. 27/2 2016 1. Valg af dirigent og referent a. Dirigent: Carsten Vest b. Referent: Mette Petersen 2. Beretning fra formanden Jesper Petersen Beretningen er også sendt ud fra

Læs mere

KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011

KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011 KFUM-Spejderne i Kølstrup Q1 2011 7. Feb Bæver: Troen på? Ulve: Fuldmånemøde 14. Feb Bålhygge 21. Feb Spejderfri 28. Feb Bæver: Kims Ulve: Kort og godt 28. Feb Ordinært gruppemøde Junior/Trop hjælper med

Læs mere

KNUDEN januar 2009. Indkaldelse til grupperådsmøde. Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten. Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager

KNUDEN januar 2009. Indkaldelse til grupperådsmøde. Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten. Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN januar 2009 Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager KNUDEN Indkaldelse til grupperådsmøde Søndag den 22. februar kl. 10.00 i Illerhytten Tilmelding

Læs mere

Tropsleder: Anders C. Nielsen Rødegårdsvej 59, 3.th. Tropsassistenter: Michael Hansen Juelsmindevej 3 2TH Odense V, 5200

Tropsleder: Anders C. Nielsen Rødegårdsvej 59, 3.th. Tropsassistenter: Michael Hansen Juelsmindevej 3 2TH Odense V, 5200 forside Adresseliste Formand Linda Hjort Brinken 33 5270 Odense NV 66 18 27 33 Kassere: Helle Vibeke Berg Karenvænget 9 5270 Odense NV 66 18 30 40 Gruppeledere Henriette Stæhr Bjarkevej 4 1. tv 5200 Odense

Læs mere

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe Valg af dirigent og referent Dirigent Uffe Beck Referent Lene Beck Mødet konstateres lovligt varslet og indkaldt. Beretning fra forløbne år herunder orientering om arrangementer tilknyttet Rolands gruppe

Læs mere

Kære spejdere, forældre og ledere

Kære spejdere, forældre og ledere Kære spejdere, forældre og ledere Så er det blevet tid til et nyt EKKO. Redaktionen har desværre ligget lidt stille her efter jul, men nu er den klar igen. Bladet gælder frem til og med sommerferien. Vi

Læs mere

Referat af. grupperådsmøde i Orion

Referat af. grupperådsmøde i Orion Referat af grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Referat af Grupperådsmøde i Orion 23. februar 2014 Side 1 af 6 Deltagere: Bestyrelsen, ledere og 30 forældre i alt 44 personer Christian Nedergaard blev

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S KNUDEN december 2008 Broager Drengegruppe - Uglekløften - 6310 Broager KNUDEN Broager Drenge ønsker alle Spejdere og forældre en glædelig jul og et godt nytår!

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 14. 16. juni MUS-lejr, Thorup Hede Mikro, mini & junior 23. juni Sct. Hans på Volden i Klarup

Læs mere

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012

KNUDEN august 2012 KNUDEN 1 August 2012 KNUDEN august 2012 KNUDEN August 2012 1 Sikken en grisefest! Sommerferien og Spejdernes Lejr er nu veloverstået og Broager Drenge trækker igen i arbejdstøjet klar til en spændende efterårssæson. Grisefesten

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Mødereferat Grupperådsmøde d. 22. februar 2012 Dagsorden 1. Velkommen og valg af dirigent og referent 2. Tilbageblik på alt det sjove (og sure) i 2011 3. Gennemgang af regnskab for 2011 4. Gruppens fremtid

Læs mere

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks

December 2013 nr årgang. Sjølund Koks December 2013 nr. 107 19. årgang DDS Sjølund Koks Til Sjølund Koks læsere Vi ønsker jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår! Tak for i år! Vi glæder os til at se jer igen mandag den 6. januar

Læs mere

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN april 2015 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN April 2015 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formandens beretning Broager Drengegruppe er i den situation, at vi mangler en formand til bestyrelsen. Tirsdag den 17. april,

Læs mere

STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE. Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge

STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE. Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge STILLINGE GRUPPE SPIDS ØRE Maj Juni Juli - August 2011 www.spejdernet.dk/stillinge Mødeprogram for Mowgli s brødre og søstre Maj: Onsdag d. 4. Ulvemøde. Lør- Søndag d. 7.-8. Weekend tur. Onsdag d. 11.

Læs mere

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG Leder og adresseoversigt: Gruppeledelse: Gruppeleder: Lasse Christensen, 5534 3194, Gruppeassistent: Ebbe Brintow, 5537 1947, Senoirerklanen (16-23 år): Tobias Tønnesen Troppen (Storspejdere) (12-16 år):

Læs mere

Sjølund Koks. nr årgang august BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk

Sjølund Koks. nr årgang august BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk 1 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Sjølund Koks nr. 95 17. årgang august 2011 BRYLLUPSNUMMER, se fotoreportage på side 10 og 11 og på www. vordingborgspejderne.dk 2 Indholdsfortegnelse 13 Troppen

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl på Gurredam

Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl på Gurredam Referat af Grupperådsmøde De Vilde Svaner, Nivå Søndag, den 24. februar 2013 kl. 11-12 på Gurredam Tilstede: ca. 20-25 forældre, unge og ledere. Formand for bestyrelsen Bente Rasmussen åbnede mødet og

Læs mere

Ringsted Gruppe. Bindeleddet

Ringsted Gruppe. Bindeleddet Ringsted Gruppe Bindeleddet Oktober - December 2018 Hej spejdere og forældre. Så er vi nået tl sidste del af kalenderåret 2018, og som alle andre år bliver det en travl td. I år skal der sælges skrabe-julekalendere

Læs mere

KNUDEN april 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN

KNUDEN april 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN KNUDEN april 2016 BROAGER DRENGEGRUPPE KNUDEN April 2016 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet Produktion og salg af påskedekorationer gik igen i år over al forventning. Der blev fremstillet 600 dekorationer

Læs mere

KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION

KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE DET DANSKE SPEJDERKORPS DYBBØL DIVISION KNUDEN januar 2018 BROAGER DRENGEGRUPPE Januar 2018 1 BROAGER DRENGEGRUPPE Formanden har ordet Året er ved at gå på hæld og det er tid til et tilbageblik på året der er gået. Den altoverskyggende aktivitet

Læs mere

Årsberetning 2011 Øresund Division

Årsberetning 2011 Øresund Division Årsberetning 2011 Øresund Division Divisionsledelsen Det har været et spændende år i Øresund Division. Med ny DC og flere nye medlemmer i divisionsledelsen. Vi har fastholdt gamle traditioner og nye idéer

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S GRUPPERÅDSMØDET d. 28. FEBRUAR 2013 Sted: Dirigent: Referent: Baldersborgen, Baldersbuen 16c, 2640 Hedehusene Kjeld Vestergaard Jens Zoëga Hansen DAGSORDEN a) Valg af dirigent og referent. b) Beretning

Læs mere

Divisionschefernes beretning

Divisionschefernes beretning Divisionschefernes beretning DIV ledelsen Det lykkedes jo at få valgt en kvindelig DC, Malene. Det kneb lidt med en kasserer, så Nopper tilbød at fortsætte indtil vi fandt en anden, mange tak for det.

Læs mere

Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe Dagsorden: Referat:

Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe Dagsorden: Referat: Grupperådsmøde i Yggdrasil Gruppe 2019 Mødereferat 19. Februar 2019, klokken 19-21, Mariendalsvej 74. Dagsorden: 1. Valg af Dirigent og referent. 2. Beretning 3. Fremlæggelse af årsregnskab for 2018 til

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S GRUPPERÅDSMØDET d. 27. FEBRUAR 2014 Sted: Dirigent: Referent: Baldersborgen, Baldersbuen 16c, 2640 Hedehusene Kjeld Vestergaard Jens Zoëga Hansen DAGSORDEN a) Valg af dirigent og referent b) Skriftlige

Læs mere

Program for April Maj Juni

Program for April Maj Juni Program for April Maj Juni Side 1 8 April 2. Klar dig selv / Rafter og knob Klar dig selv Spejderen skal have en lille taske med, med lidt tøj i så de kan lære at pakke den og deres sovepose. Raftebygger

Læs mere

Program for Minierne - Kong Skjold Gruppe. Vinter/forå r 2015

Program for Minierne - Kong Skjold Gruppe. Vinter/forå r 2015 Program for Minierne - Kong Skjold Gruppe Vinter/forå r 2015 Dage Aktivitet Bemærkning el. mærke: 5. januar 17-18.30 Koder knob spejderloven/kammeratskab Kommunikation + pioner Vi slutter kl. 18.30, da

Læs mere

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015

Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Referat af Grupperådsmøde i Hawerthi-1. Rødovre Lørdag den 31. januar 2015 Stemmeberettige deltagere: Jørgen Skorstensgaard, kassér, Vestskov Division Ledere til stede: Lene Hansen, Dan Norén, Charlotte

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Generelt Året 2014 i n Fastelavnstur 1. -2. februar Årsberetningen er udformet således, at den forhåbentligt giver et indtryk af det arbejde, der sker såvel blandt spejderne som

Læs mere

Nyhedsbrev november december Kære forældre.

Nyhedsbrev november december Kære forældre. Nyhedsbrev november december 2018 Kære forældre. Det er igen blevet tid til et nyhedsbrev. Denne gang er årets bedsteforældrejuleklippeklisterdag netop blevet afholdt. Endnu engang var det en rigtig god

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Charlotte, der er ny leder i troppen. Det er mørkt, koldt og vådt udenfor, men foråret er på vej. Planlægning af årets SOMMERLEJRE er i gang: Minierne

Læs mere