Indberetning nr. 6 / Lagmand Jóannes Eidesgaard har dags dato udsendt følgende pressemeddelelse (oversættelse foretaget af Rigsombudet):

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indberetning nr. 6 / 2006. Lagmand Jóannes Eidesgaard har dags dato udsendt følgende pressemeddelelse (oversættelse foretaget af Rigsombudet):"

Transkript

1 21-mands-udvalget vedrørende Færøerne FÆU alm. del - Bilag 46 Offentligt Rigsombudsmanden på Færøerne Tórshavn, den 30. maj 2006 Til samtlige ministerier m.v. Indberetning nr. 6 / 2006 Lagting og landsstyre Juridisk undersøgelse af landsstyremand Bjarni Djurholms embedsførelse Lagmand Jóannes Eidesgaard har dags dato udsendt følgende pressemeddelelse (oversættelse foretaget af Rigsombudet): Lagmand Jóannes Eidesgaard har besluttet at iværksætte en juridisk undersøgelse af landsstyremand for erhvervsanliggender Bjarni Djurholms embedsførelse i forbindelse med sagen vedrørende Erhvervsudviklingsinstitut (på færøsk: Framtaksgrunnurin). Som lagmanden har redegjort for, udtrykte bestyrelsesmedlemmer deres utilfredshed med landsstyremanden på et møde med lagmanden i november Herefter drøftede lagmanden sagen med landsstyremanden og understregede vigtigheden af, at bestyrelsen fik arbejdsro, så den kunne fremme den løsning, som den mente var den bedste. Det har været min opfattelse, at bestyrelsen siden har fået arbejdsro. Men nu, hvor så mange tvivlsspørgsmål rejses fra alle sider, ønsker jeg at få flere fakta på bordet. Jeg har derfor besluttet at iværksætte en juridisk undersøgelse, som skal vise, om landsstyremanden for erhvervsanliggender har begået noget ulovligt for så vidt angår hans kommunikation og forbindelse med Erhvervsudviklingsinstituttets bestyrelse. Samtidig erkender jeg, at sagen ikke blot er af juridisk karakter. Det er i sidste ende afgørende, om man har tillid til en landsstyremand, siger lagmand Jóannes Eidesgaard. Postboks 12 Telefon: E-post: riomfr@fo.stm.dk CVR nr FO-110 Tórshavn Telefax: V-tal

2 Rigsombudsmanden på Færøerne Side 2 Lagtingets samling Lagtingets samling afsluttedes den 5. maj, og Lagtinget mødes først igen i forbindelse med Olai dagen den 29. juli, medmindre Lagtinget indkaldes ekstraordinært for at tage stilling til uopsættelige sager. Lagtinget har siden Olai dagen i 2005 holdt 95 møder. 136 sager er blevet fremlagt, herunder 3 redegørelser fra landsstyret. Der er stillet og besvaret 179 forespørgsler. Herudover har der på 6 mødedage været mulighed for medlemmer af Lagtinget til at stille direkte mundtlige spørgsmål til landstyremedlemmerne til besvarelse i selve mødet. Lagtinget har vedtaget en række love, som løbende er blevet omtalt i indberetninger herfra. Fra det afsluttende lovgivningsarbejde skal fremhæves: Lagtingslov om udviklingsbistand Som et led i koalitionsaftalen mellem partierne i landsstyrekoalitionen aftaltes det, at der skulle fastlægges rammer for en færøsk bistands- og nødhjælpspolitik. I overensstemmelse hermed fremsatte lagmanden den 21. februar 2006 et forslag til lagtingslov om internationalt udviklingssamarbejde. Formålet med loven er at fastlægge rammerne for Færøernes bistandshjælp til udviklingslande. Efter loven bemyndiges lagmanden til at indgå samarbejdsaftaler med myndigheder og NGO organisationer vedr. økonomisk støtte og fagligt samarbejde. Siden begyndelsen af halvfemserne har der været afsat kr. på finansloven til nødhjælp og udviklingsbistand. I 2001 hævedes beløbet til kr. Både i 1999 og i 2002 bevilligedes ekstraordinær bistand på henholdsvis 2,5 og 2,7 mio. kr. I lagtingets finanslove for 2005, 2006 og i overslaget for 2007 er der afsat 2,7 mio. kr. pr. år til udviklingsbistand svarende til 0,027 % af det færøske BNP. Det er målsætningen, at den færøske udviklingsbistand inden 2015 skal bringes op på 0,25% af BNP. I 2006 svarer det til ca. 25 mio. kr. Lagtingsloven bortfalder den 30 juli 2007, medmindre Lagtinget forinden får sagen forelagt på ny og forlænger lovens gyldighedsperiode, eventuelt helt ophæver tidsbegrænsningen. Loven blev ved tredje behandlingen vedtaget med 25 stemmer for og 0 stemmer imod. Det fremgår i øvrigt af bemærkningerne til lagtingslovforslaget, at Færøerne i sit bistandsarbejde vil bygge på de erfaringer Island har gjort sig, som et lille donorland har med konkret bistandsarbejde. Færøerne påregner endvidere at samarbejde med private bistandsorganisationer.

3 Rigsombudsmanden på Færøerne Side 3 Salg af aktier i P/f Føroya Lívstrygging Af tillægsbevillingsloven til finansloven for 2006 fremgår det bl.a., at der påregnes et provenu på 43,3 mio. kr. for salg af 50% af aktiekapitalen i livsforsikringsselskabet. Lagtinget har endvidere vedtaget en særlig privatiseringslov, som giver landstyret hjemmel til at sælge de nævnte 50% af aktierne, samt overdrage de resterende 50% til Ognarfelagið Lív. Medieansvarslov Medieansvarsområdet overtages af de færøske myndigheder og i den forbindelse har Lagtinget vedtaget en medieansvarslov. Loven træder i kraft 1. juli Følgelovgivning som følge af Islandsaftalen Der er gennemført ændringer i en række love som følge af Islandsaftalen. Dette gælder den færøske momslov, lagtingslov om det færøske modstykke til lønmodtagernes garantifond, lagtingslov om lønstigningsafgift, lagtingslov om realkredit, samt en særlig opsamlingslov (lagtingslov om ændring i forskellige lagtingslove i anledning af gennemførelsen af Islandsaftalen ). Efter lovene sidestilles Island og Færøerne med hensyn til bopælskrav som forudsætning for udøvelse af forskellig næringsvirksomhed på Færøerne. Det betyder, at hvor det førhen var et krav, at man boede på Færøerne for at udøve visse erhverv, er det nu et krav, at man bor på Færøerne eller i Island. Nævnes kan i den forbindelse ændringer i lagtingslove om alm. næringsvirksomhed, el installationsvirksomhed, revisorvirksomhed, forsikringsvirksomhed og bryggerivirksomhed. Også konkurrencetilsynet får en forpligtelse til at videregive oplysninger til andre landes (i praksis Islands) tilsynsmyndigheder. Følgelovgivningen træder i kraft samtidig med Islandsaftalen. Lov om radio og TV virksomhed (Kringvarp). Loven fastlægger krav til programvirksomhed samt forpligtelser for antenneforeninger til at sende udsendelserne fra Færøernes radio og TV. Færøernes radio og TV er sammenlagt til en organisation (Kringvarp Føroya), som finansieres via licens og reklameindtægter. Kringvarp Føroya har en public service forpligtelse.

4 Rigsombudsmanden på Færøerne Side 4 Landstyremanden for kultur godkender budget og regnskab for virksomheden og kan indgå aftale med Kringvarp Føroya om public service forpligtelsen. Klager over programvirksomheden skal behandles i henhold til medieansvarsloven. Lov om ændring af vederlag og efterløn for landsstyremænd Der er gennemført en ændring i loven, som forbedrer pensionsvilkårene for landsstyremænd. Der opnås ret til pension, når man har været landstyremand i sammenlagt mindst et år. Ret til pension opnås fra det 67. år. Dækningsgraden hæves fra 45% til maksimalt 60% af landstyremandsvederlaget Lagmanden har til pressen oplyst, at forbedringerne svarer til de forbedringer, som det tidligere landstyre gennemførte for lagtingsmedlemmer. Ændringen gav anledning til debat, også internt i landstyrekoalitionen. Sambandsflokkurin kunne således ikke støtte forslaget. Ændringen blev alligevel gennemført, men med 16 stemmer for og 15 imod, altså det snævrest tænkelige flertal bestående af Fólkaflokkurin, Javnaðarflokkurin og Miðflokkurin. Imod stemte Tjóðveldisflokkurin, Sambandsflokkurin og Sjálvstýrisflokkurin. Efterfølgende oplyste lagtingsmedlem Bill Justinussen (Miðflokkurin) til de færøske medier, at partiet egentlig også var imod ændringen, og at de kun havde stemt for, fordi de troede, at de havde en aftale om til gengæld at kunne forhindre en (mindre) liberalisering af den færøske alkohollovgivning. Aftalen om at forhindre liberalisering af alkohollovgivningen faldt imidlertid efterfølgende på gulvet, da det viste sig, at der kunne skabes et komfortabelt flertal for ændringen af alkohollovgivningen uden om Miðflokkurin. Lagtingslov om ændring i alkohollovgivningen Den 2. marts 2006 fremlagde landstingsmand Bjarni Djurholm et ændringsforslag til den såkaldte rúsdrekkalóg. Forslaget tilsigtede en liberalisering af lovgivningen, således at der til f.eks. musikfestivaler vil kunne udskænkes øl ligesom der ved større sammenkomster, stævner og lignende vil kunne udskænkes spiritus under forudsætning af bevilling hertil. Færøerne har en stram alkohollovgivning, hvor salg af øl og spiritus ikke er tilladt i alm. dagligvareforretninger, men foregår gennem et spiritusmonopol.

5 Rigsombudsmanden på Færøerne Side 5 Ændringen i spirituslovgivningen gav anledning til stærke politiske meningsudvekslinger i Lagtinget og i medierne. Med et par mindre betydende ændringer gik landsstyrets forslag igennem Lagtinget ved tredje behandlingen med 18 stemmer for, 11 imod og 0 hverken for eller imod. Vágar lufthavn På et møde i landstyret den 16. maj blev der truffet beslutning om modernisering af lufthavnen i Vágar. Der har været nedsat en arbejdsgruppe bestående af færøske og danske embedsmænd, som på baggrund af fælleserklæringen af 4. april 2005 fra statsministeren og lagmanden skulle undersøge de tekniske muligheder og omkostningerne ved en kapacitetsudvidelse af terminalbygningen, alternative baneforlængelser, standpladser m.v. Arbejdsgruppens rapport forelå den 24. februar 2006 og behandlede 7 alternative udbygningsmuligheder. Landstyret har besluttet at pege på en forlængelse af landingsbanen fra 1250 m. til 1600 m. samt en udbygning af terminalen. Omkostningerne ved udbygningen forventes at udgøre ca. 360 mio. kr. I fælleserklæringen fremgår det, at der er enighed om at søge driften af Vágar overført til de færøske myndigheder, samt enighed om at finansiere en udbygning af lufthavnen ved at egenkapitalen i Investeringsfonden for Færøerne nedkapitaliseres med et tilsvarende beløb. Andre emner PISA-undersøgelse på Færøerne I januar 2005 besluttede det færøske landstyremedlem med ansvar for undervisning og kultur Jógvan á Lakjuni, at Færøerne skulle deltage i PISA-undersøgelserne. Der er på denne baggrund gennemført en forundersøgelse (PISA Færøerne 2005) inden den egentlige undersøgelse PISA 2006 gennemføres. Resultatet af undersøgelsen er skuffende. De testede elevers resultater i såvel læsning som matematik og naturfag ligger langt under OECD niveau. Resultatet i læsning ligger under Mexico, og det eneste land i PISA-2000, hvor resultatet var dårligere end Færøerne, var i Brasilien.. Relativt set er det område, der ligger dårligst på Færøerne, naturfagene, som fagfordelingsmæssigt i den færøske skole også synes at være lavt prioriteret med en høj grad af valgfrihed. Der er ifølge undersøgelsen store forskelle skolerne imellem, og naturfagene er det område, hvor der er størst forskel mellem skolernes gennemsnitsresultater. Der er endvidere store relative variati-

6 Rigsombudsmanden på Færøerne Side 6 oner mellem fagenes resultater fra skole til skole, hvad der umiddelbart peger på stor variation i lærerkompetence og standard i undervisningsmidler ifølge professor Niels Egelund, Danmarks Pædagogiske Universitet, som er ansvarlig for undersøgelsen. Når det drejer sig om elevtrivsel og sociale relationer, giver PISA-Færøerne et positivt resultat, og der er mindre støj og uro i timerne end i Danmark ifølge undersøgelsen. PISA undersøgelsen har naturligt nok givet anledning til store overskrifter i de færøske aviser og en heftig debat, samt mange forsøg på at finde og forklare årsagerne til det meget dårlige resultat. Avisen Dimmalætting omtalte PISA undersøgelsen i en forsideoverskrift således: Halvdelen af eleverne i 9. klasse er funktionelle analfabeter. PISA-Færøerne adskiller sig fra de normale PISA undersøgelser ved, at den er foretaget i begyndelsen af et skoleår og ikke i slutningen. Endvidere har ikke hele populationen i en årgang været med, fordi den er foretaget på elever der nu går i 10 kl. og 1. g. eller tilsvarende, mod normalt 9 kl. niveau. Det vil sige, at de elever, der har forladt skolen efter 9 kl. for at gå i erhverv, videreuddanne sig i Danmark eller i udlandet (ca. ¼), ikke er med i undersøgelsen. Forklaringerne på resultatet har været mange, lige fra at det skyldes uklare mål for den færøske folkeskole (et i hovedsagen dansk skolesystem, som ikke er tilpasset kravene i det færøske samfund) til dårlig og højakademisk oversættelse til færøsk af spørgsmålene, med den virkning at eleverne simpelt hen ikke forstod spørgsmålene. Den forklaring har også været givet, at nogle af spørgsmålene var udformet på en sådan (tåbelig) måde, at nogle elever i protest bevidst valgte at svare forkert! Hovedsageligt er reaktionen på PISA resultatet dog fremadrettet og konstruktivt gående ud på, vi har et problem, vi må gøre noget ved det. Den ansvarlige landsstyremand Jógvan á Lakjuni har nævnt i færøsk TV, at han personligt synes, at der er for lidt disciplin i skolen, at skolen er blevet for pædagogisk, samt at han ikke har været enig i de seneste ændringer i folkeskolelovgivningen om afskaffelse af årsprøver. Landstyremanden har bebudet nedsættelse af en arbejdsgruppe, som skal komme med forslag til en handlingsplan.

7 Rigsombudsmanden på Færøerne Side 7 Overtagelse af det civile beredskab På baggrund af et ønske fra den daværende landstyremand for fiskeri og søfart Jacob Vestergaard blev der i 2003 nedsat en arbejdsgruppe med den opgave at forberede en færøsk overtagelse af det civile beredskab. Efter gennemførelsen af overtagelsesloven den 29 juli 2005 er hjemmelsgrundlaget for færøsk overtagelse tilvejebragt. På denne baggrund blev der på et møde den 24. oktober 2005 mellem færøske og danske myndigheder besluttet at nedsætte en arbejdsgruppe, der fik til opgave at færdiggøre redegørelsen og udarbejde forslag til indholdet i en generel samarbejdsaftale. Det forventes, at der inden for den nærmeste fremtid vil kunne foreligge et resultat af arbejdsgruppens arbejde. Besøg af integrationsminister Rikke Hvilshøj Integrationsministeren besøger Færøerne den 12. og 13. juni Under besøget skal samarbejdet mellem de færøske og danske myndigheder på udlændingeområdet drøftes på baggrund af et fælles oplæg fra en færøsk dansk embedsmandsgruppe. Engelsk udgave af udkast til Stórnarskipan Føroya Næstformanden i nævnet Kári á Rógvi har oversat udkastet til en færøsk styrelseslov (grundlov) til engelsk. Formålet hermed er at gøre det muligt for udenlandske eksperter at komme med bemærkninger til forslaget. Den engelske udgave (Translation of the draft New Constitution of the Faroe Islands) kan bestilles på: grundlog@grundlog.fo FaroeJet har påbegyndt ruteflyvning til København Den 15. maj 2006 påbegyndte FaroeJet flyvninger mellem Færøerne og Danmark, foreløbig med en daglig afgang i hver retning mellem Vágar og Kastrup. Der startes med et fly af samme type som det konkurrerende Atlantic Airways, nemlig et British Aerospace, som er velegnet til beflyvningsforholdene i Vágar lufthavn. Flyet får base i Kastrup og vil blive søgt anvendt til charter i den ud-

8 Rigsombudsmanden på Færøerne Side 8 strækning, at der er ledig kapacitet. FaroeJet adskiller sig i sit forretningskoncept bl.a. fra Atlantic Airways ved at tilbyde gratis transport til og fra lufthavnen i Vágar med offentlige transportmidler. Med venlig hilsen Søren Christensen

Indberetning nr. 4 / 2013

Indberetning nr. 4 / 2013 Færøudvalget 2012-13 FÆU Alm.del Bilag 16 Offentligt Rigsombudsmanden på Færøerne Tórshavn, den 3. juni 2013 J.nr. 323-1 - dmk Emner: Indberetning nr. 4 / 2013 Forfatningsforslaget faldt ved 2. behandlingen

Læs mere

Pisa 2003 +2006. Læseundersøgelser & debat

Pisa 2003 +2006. Læseundersøgelser & debat Pisa 2003 +2006 Læseundersøgelser & debat 1. Den danske regering indvilgede i at lade OECD gennemføre et review af grundskolen folkeskolen efter hvad regeringen betragtede som skuffende resultater, der

Læs mere

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely?

Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning af oplysninger om personer, der har placeret skat i skattely? Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 574 Offentligt Tale 25. marts 2015 J.nr. 15-0981938 Samrådsspørgsmål Y Spørgsmål Y Hvad kan skatteministeren oplyse om den manglende indhentning

Læs mere

UU-Nord. Reviderede vedtægter. Resumé: statsforvaltningens bemærkninger til reviderede vedtægter for det kommunale fællesskab UU-Nord.

UU-Nord. Reviderede vedtægter. Resumé: statsforvaltningens bemærkninger til reviderede vedtægter for det kommunale fællesskab UU-Nord. 2008-02-19. UU-Nord. Reviderede vedtægter. Resumé: statsforvaltningens bemærkninger til reviderede vedtægter for det kommunale fællesskab UU-Nord. 19-02- 2008 UU-Nord Rustenborgvej 3 2800 Lyngby STATSFORVALTNINGEN

Læs mere

3.1 Bankens formål er at drive bankvirksomhed samt andre aktiviteter i henhold til lov om finansiel virksomhed.

3.1 Bankens formål er at drive bankvirksomhed samt andre aktiviteter i henhold til lov om finansiel virksomhed. [Oversættelse] Vedtægter for P/F BankNordik 1.0 Navn 1.1 Bankens navn er Partafelagið BankNordik. 1.2 Banken driver tillige virksomhed under følgende binavne: Norðoya Banki, Sjóvinnubankin, Føroya Banki,

Læs mere

Oversættelse ved Rigsombudsmanden på Færøerne

Oversættelse ved Rigsombudsmanden på Færøerne Skjal B-4 Oversættelse ved Rigsombudsmanden på Færøerne AH Lagtinget Erhvervsudvalget 12. marts 2009 Lm. nr. 75/2008-skjal A Rigsombudet Postboks 12 FO-110 Tórshavn Vedrørende lagtingssag nr. 75/2008:

Læs mere

STATSMINISTERIET Dato:

STATSMINISTERIET Dato: Det Politisk-Økonomiske Udvalg (2. samling) L 169 - Svar på Spørgsmål 1 Offentligt STATSMINISTERIET Dato: Statsminister Anders Fogh Rasmussens svar på spørgsmål nr. 1 5 af 19. maj 2005 stillet af Det Politisk-Økonomiske

Læs mere

Indberetning nr. 2 / 2013

Indberetning nr. 2 / 2013 Færøudvalget 2012-13 FÆU Alm.del Bilag 8 Offentligt Rigsombudsmanden på Færøerne Tórshavn, den 27. februar 2013 J.nr. 323-1-dmk Emner: Indberetning nr. 2 / 2013 Ny meningsmåling fra Gallup viser, at landsstyret

Læs mere

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd

Bekendtgørelse om Forretningsorden for Det Systemiske Risikoråd BEK nr 977 af 01/07/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., j.nr. 13/02365 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere

Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Adskilt indkvartering af mindreårige gifte eller samlevende asylansøgere 1. Jeg har modtaget Udlændinge- og Integrationsministeriets

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond

Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsorden for bestyrelsen i Danmarks Frie Forskningsfond Forretningsordenen har hjemmel i 20, stk. 1, i lov nr. 384 af 26. april 2017 om Danmarks Forsknings- og Innovationspolitiske Råd og Danmarks

Læs mere

Orientering til Landsstyret om Finansudvalgets beslutning onsdag 29. juni 2005 - Sag nr. 01.31.06/05-00119 (Landstyremøde den 24.06.2005, pkt.

Orientering til Landsstyret om Finansudvalgets beslutning onsdag 29. juni 2005 - Sag nr. 01.31.06/05-00119 (Landstyremøde den 24.06.2005, pkt. Inatsisartut Aningaasaqarnermut Ataatsimiititaliaq Landstinget Finansudvalget Landsstyremedlemmet for Finanser og Udenrigsanliggender Ulloq/Dato: J.nr.: 29. juni 2005 01.31.06/05-0119 Orientering til Landsstyret

Læs mere

Vedtægter for den almennyttige fond Mediehus Århus

Vedtægter for den almennyttige fond Mediehus Århus Vedtægter for den almennyttige fond Mediehus Århus 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Fondens navn er Fonden Mediehus Århus. Stk. 2. Fondens hjemsted er Århus Kommune. Stk. 3. Århus Kommune er tilsynsmyndighed

Læs mere

Samrådsspørgsmål L 125, A:

Samrådsspørgsmål L 125, A: Skatteudvalget L 125 - Bilag 53 Offentligt Side 1 af 12 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L 125, A, B, C vedrørende overgangsreglerne for Frankrig/Spanien i Skatteudvalget den 1. april 2009

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Ørsted Børneby

Forretningsorden for bestyrelsen i Ørsted Børneby Rougsøvej 168 Ørsted den 12. oktober 2011 8950 Ørsted Forretningsorden for bestyrelsen i Ørsted Børneby 1 Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for bestyrelsen ved Ørsted Børneby.

Læs mere

Færøudvalget 2013-14 FÆU Alm.del Bilag 24 Offentligt

Færøudvalget 2013-14 FÆU Alm.del Bilag 24 Offentligt Færøudvalget 2013-14 FÆU Alm.del Bilag 24 Offentligt FÆRØUDVALGET REJSERAPPORT STUDIEREJSE TIL FÆRØERNE Tid: 10.-14. august 2014 Sted: Færøerne Deltagere: Sjúrdur Skaale (JF), formand, Edmund Joensen (SP),

Læs mere

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset

DAGSORDEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 1-12-2008 kl. 16.00 på lærerværelset Medlemmer: Birger Hansen (formand) Henrik Bertelsen Preben Dahlgaard Allan Næs Gjerding Torben Iversen

Læs mere

Indberetning nr. 3/2007

Indberetning nr. 3/2007 Udvalget vedrørende Færøske Forhold UFF alm. del - Bilag 44 Offentligt Rigsombudsmanden på Færøerne Tórshavn, den 14. marts 2007 Indberetning nr. 3/2007 Sammenfatning: Politisk uenighed i landstyrekoalitionen

Læs mere

Færøudvalget FÆU Alm.del Bilag 21 Offentligt

Færøudvalget FÆU Alm.del Bilag 21 Offentligt Færøudvalget 2016-17 FÆU Alm.del Bilag 21 Offentligt Lovafdelingen Dato: 9. august 2017 Kontor: Stats- og Menneskeretskontoret Sagsbeh: Nina Juel Ellinghaus Sagsnr.: 2016-750-0403 Dok.: 2387759 N O T A

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 1. og 6. september 2007 har B og C klaget over statsautoriseret revisor A.

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 1. og 6. september 2007 har B og C klaget over statsautoriseret revisor A. Den 13. maj 2008 blev i sag nr. 53/2007-S B og C mod Statsautoriseret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 1. og 6. september 2007 har B og C klaget over statsautoriseret revisor

Læs mere

Indberetning nr. 3/2015

Indberetning nr. 3/2015 Færøudvalget 2014-15 FÆU Alm.del Bilag 6 Offentligt Rigsombudsmanden på Færøerne Tórshavn, den 21. april 2015 J.nr. 323-1 - dmk Emner: Indberetning nr. 3/2015 Landsstyret har fremsat sit forslag til bevillingsrammerne

Læs mere

Forretningsorden til Udvalget for Børn og Unge Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse

Forretningsorden til Udvalget for Børn og Unge Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse Forretningsorden til Udvalget for Børn og Unge Revideret maj 2016 Indholdsfortegnelse Politiske udvalgs møder... 2 Forespørgelser... 2 Pressekontakt og formidling af beslutninger... 3 Dagsorden... 3 Udsendelse

Læs mere

Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium

Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium ELEVRÅDET Vedtægter for elev og udvalgsarbejde på Nærum Gymnasium Indhold: Elevrådets vedtægter Vedtægter for skolens øvrige udvalgsarbejde Nærum Gymnasiums elevråd er nedsat på baggrund af elevrådsbekendtgørelsen

Læs mere

Komplementarens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år

Komplementarens beretning om selskabets virksomhed i det forløbne år K/S VIKING 3, EJENDOMME Selskabet afholdt ordinær generalforsamling onsdag den 13. december 2006 kl. 13.00 på Difkos kontor i Holstebro. På generalforsamlingen var repræsenteret i alt 486 anparter. Til

Læs mere

21. november 2015 EM2015/62 EM 2015/111 EM 2015/138 BETÆNKNING. afgivet af. Lovudvalget. vedrørende

21. november 2015 EM2015/62 EM 2015/111 EM 2015/138 BETÆNKNING. afgivet af. Lovudvalget. vedrørende BETÆNKNING afgivet af Lovudvalget vedrørende EM 2015/62: Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at nedsætte en grundlovsforberedende kommission & : Forslag til Inatsisartutbeslutning

Læs mere

Indberetning nr. 1 / 2014

Indberetning nr. 1 / 2014 Færøudvalget 2013-14 FÆU Alm.del Bilag 10 Offentligt Rigsombudsmanden på Færøerne Tórshavn, den 15. januar 2014 J.nr. 323-1 - dmk Indberetning nr. 1 / 2014 Emner: Lagmandens nytårstale, der var uden særlige

Læs mere

Siumut har ingen planer om at stemme imod denne finanslov. Vi står ved vores samarbejde med den nuværende danske regering og handler derefter.

Siumut har ingen planer om at stemme imod denne finanslov. Vi står ved vores samarbejde med den nuværende danske regering og handler derefter. SIUMUT Folketinget Finanslov 1. behandling d. 10/9-2013 Doris Jakobsen Siumut har ingen planer om at stemme imod denne finanslov. Vi står ved vores samarbejde med den nuværende danske regering og handler

Læs mere

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby 1 Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for Vivild børnebys fællesbestyrelse. 2 Bestyrelsens sammensætning Fællesbestyrelsen

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset Århus C Tlf Epost ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 28. oktober 2004 via Magistraten Tlf. Nr.:8940

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg FIOLSTRÆDE 44, 1. TH 1171 KØBENHAVN K TLF. +45 33 36 98 00 WWW.DKUNI.DK Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg 9. MAJ 2018 J.NR. TKS SIDE 1/6 Formål for Uddannelsespolitisk udvalg 1: Udvalget

Læs mere

Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen

Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen Amager Fælled Skole s forretningsorden for skolebestyrelsen Version: 0.4 1. Medlemmer, konstituering m.m. Skolebestyrelsen er sammensat i henhold til Bekendtgørelse af lov om Folkeskolen (nr. 665 af 20.06.2014)

Læs mere

VEDTÆGTER FOR U-LANDSFORENINGEN DIALOGOS

VEDTÆGTER FOR U-LANDSFORENINGEN DIALOGOS VEDTÆGTER FOR U-LANDSFORENINGEN DIALOGOS 1. Foreningens navn er Dialogos. 2. Grundlag for u-landsforeningen Foreningen bygger på et humanistisk grundsyn. Den er uafhængig af politiske, religiøse og økonomiske

Læs mere

Oprettelse af. FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune. med midlertidig vedtægt

Oprettelse af. FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune. med midlertidig vedtægt Oprettelse af FGU-institutionen i Bornholms Regionskommune med midlertidig vedtægt Hermed oprettes følgende institution for forberedende grunduddannelse med følgende midlertidige vedtægt, jf. 59, stk 1,

Læs mere

NOTAT. Vedr. juridiske spørgsmål i forbindelse med lovforslag om forfatning for Færøerne.

NOTAT. Vedr. juridiske spørgsmål i forbindelse med lovforslag om forfatning for Færøerne. NOTAT Vedr. juridiske spørgsmål i forbindelse med lovforslag om forfatning for Færøerne. Nedenstående spørgsmål fremsættes: 1) Med udgangspunkt i den eksisterende statsretlige situation, hvilken stilling

Læs mere

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND

RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold UGF alm. del - Bilag 150 Offentligt RIGSOMBUDSMANDEN I GRØNLAND Statsministeriet Prins Jørgens Gård 11 1218 København K Dato: 26. september 2007 J.nr.: 415-0001

Læs mere

Antennelauget MASTEN

Antennelauget MASTEN Sammenskrivning af vedtægter for Antennelauget MASTEN dateret 4. marts 2014 med ændring af vedtægterne som endeligt vedtaget på ekstraordinær laugsforsamling den 2. februar 2016 (ændringerne er angivet

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab (CVR nr. 24 25 61 46) ----ooooo----

VEDTÆGTER. for. Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab (CVR nr. 24 25 61 46) ----ooooo---- VEDTÆGTER for Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab (CVR nr. 24 25 61 46) ----ooooo---- 1.1. Selskabets navn er Danica Pension, Livsforsikringsaktieselskab. 1.2. Selskabet driver tillige virksomhed

Læs mere

FORRETNINGSORDEN For Bestyrelsen for Nakskov Gymnasium og HF

FORRETNINGSORDEN For Bestyrelsen for Nakskov Gymnasium og HF FORRETNINGSORDEN For Bestyrelsen for Nakskov Gymnasium og HF 1: BESTYRELSENS OPGAVER Bestyrelsen har den overordnede ledelse af institutionen og fastsætter målsætning og strategi. 1. Ansætter og afskediger

Læs mere

Ankestyrelsens brev til et kommunalbestyrelsesmedlem. Henvendelse vedrørende Gentofte Kommune om ændring af mødeplaner

Ankestyrelsens brev til et kommunalbestyrelsesmedlem. Henvendelse vedrørende Gentofte Kommune om ændring af mødeplaner Ankestyrelsens brev til et kommunalbestyrelsesmedlem 2015-41041 Dato: 07-11-2017 Henvendelse vedrørende Gentofte Kommune om ændring af mødeplaner Du har den 23. juni 2015 rettet henvendelse til Statsforvaltningen.

Læs mere

15-1. Forvaltningsret 11241.2. Færøerne og Grønland 1. Statsforfatningsret 2.2.

15-1. Forvaltningsret 11241.2. Færøerne og Grønland 1. Statsforfatningsret 2.2. 15-1. Forvaltningsret 11241.2. Færøerne og Grønland 1. Statsforfatningsret 2.2. Aktindsigt i Statsministeriets korrespondance vedrørende dronningens tale under et officielt besøg på Færøerne En person

Læs mere

Rigsombudsmanden i Grønland

Rigsombudsmanden i Grønland Udvalget vedrørende Grønlandske Forhold UGF alm. del - Bilag 114 Offentligt Rigsombudsmanden i Grønland Statsministeriet Prins Jørgens Gård 11 1218 København K Dato: 3. maj 2006 J.nr.: 415-0001 Indberetning

Læs mere

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt

FOB Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt FOB 2019-19 Pligt til at vejlede i forbindelse med behandling af en sag om aktindsigt Resumé En journalist bad den 30. maj 2018 Justitsministeriet om aktindsigt i en rapport fra en tværministeriel arbejdsgruppe

Læs mere

Europaudvalget 2005 2652 - RIA Bilag 4 Offentligt

Europaudvalget 2005 2652 - RIA Bilag 4 Offentligt Europaudvalget 2005 2652 - RIA Bilag 4 Offentligt edlemmerne af Folketingets Europaudvalg deres stedfortrædere lag Journalnummer Kontor 400.C.2-0 EUK 4. april 2005 Med henblik på mødet i Folketingets Europaudvalg

Læs mere

Bilag om folkeskolens resultater 1

Bilag om folkeskolens resultater 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 - Fax 33 11 16 65 Bilag om folkeskolens resultater 1 I. Oversigt over danske

Læs mere

Notat. Århus Kommune. Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec Socialforvaltningen

Notat. Århus Kommune. Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec Socialforvaltningen Notat Emne Vedtægter for Center Lyngå s tilbud efter lov om specialundervisning for voksne. 1. dec. 2011 1. NAVN OG HJEMSTED Århus Kommune De kommunale tilbuds navne er Center Lyngå s Ungdomsskoler og

Læs mere

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole

Forretningsorden. for bestyrelsen på. Waldemarsbo Efterskole Forretningsorden for bestyrelsen på Waldemarsbo Efterskole 1. BESTYRELSENS OPGAVER Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af skolen, herunder: Ansætter og afskediger den daglige ledelse af skolen

Læs mere

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter

2.1 DSA har til formål at varetage danske studerendes interesser før, under og efter Vedtægter for Danish Students Abroad 1 NAVN OG HJEMSTED 2 FORMÅL 3 VISIONER OG MÅL 4 FORENINGS STRUKTUR 5 MEDLEMMER 6 GENERALFORSAMLINGEN 7 EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING 8 BESTYRELSE 9 TEGNING AF FORENING

Læs mere

Hvad er der med den der skolereform?

Hvad er der med den der skolereform? Hvad er der med den der skolereform? Hvorfor? Niveauet i læsning og matematik er ikke tilstrækkeligt højt. Danske skoleelever ligger omkring gennemsnittet i OECD i dansk, matematik og naturfag, når de

Læs mere

Allerød Kommune høring af ældrerådet

Allerød Kommune høring af ældrerådet Allerød Kommune høring af ældrerådet Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Allerød Kommune ikke har tilsidesat reglerne i serviceloven om høring af ældrerådet i forbindelse med vedtagelse

Læs mere

for Antenneforeningen Tolveren 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Foreningens navn er Antenneforeningen Tolveren.

for Antenneforeningen Tolveren 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Foreningens navn er Antenneforeningen Tolveren. VEDTÆGTER for Antenneforeningen Tolveren 1. Navn, hjemsted og formål 1.1 Foreningens navn er Antenneforeningen Tolveren. 1.2 Foreningen dækker område 43 (tidligere område 12) i henhold til opdelingskort

Læs mere

Miljø- og Energiforvaltningen etablering af ny energikoncern

Miljø- og Energiforvaltningen etablering af ny energikoncern Punkt 3. Miljø- og Energiforvaltningen etablering af ny energikoncern 2015-048055 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der stiftes et holdingselskab Aalborg Energi Holding A/S,

Læs mere

Pressens adgang til rådhuse uden for almindelig åbningstid

Pressens adgang til rådhuse uden for almindelig åbningstid Pressens adgang til rådhuse uden for almindelig åbningstid Udtalt, at hensynet til at sikre størst mulig offentlighed omkring kommunalbestyrelsens arbejde - og som en vigtig side heraf pressens adgang

Læs mere

Svar på spørgsmål 144 (Alm. del Bilag 1): I brev af 22. marts 2007 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål:

Svar på spørgsmål 144 (Alm. del Bilag 1): I brev af 22. marts 2007 har udvalget stillet mig følgende spørgsmål: Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Svar på Spørgsmål 144 Offentligt Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg Christiansborg Svar på spørgsmål 144 (Alm. del Bilag 1): I brev af 22. marts 2007

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 4. maj 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Den færøske revisionsordning

Den færøske revisionsordning LANDSGRANNSKOÐANIN Den færøske revisionsordning Mai 2005 Traðagøta 43 Postrúm 2053 FO-165 Argir (298) 35 51 00 (298) 35 51 01 gralands@post.olivant.fo LANDSGRANNSKOÐANIN 2 Indholdsfortegnelse 1 REVISION

Læs mere

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016]

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling 16.12.15 [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] 1. Navn Stk. 1. Organisationens danske navn er Oxfam

Læs mere

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.aau.dk Anne Tonboe Sekretariatschef Tlf. 9635 9495 at@adm.aau.dk 30. maj 2005 AT/lt J.nr. 2005-003/01-0002

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling 2009 i E/F Strandbo

Referat af ekstraordinær generalforsamling 2009 i E/F Strandbo Referat af ekstraordinær generalforsamling 2009 i E/F Strandbo År 2009 den 28. september kl. 19.00 afholdtes ekstraordinær generalforsamling i E/F Strandbo II. Den ekstraordinære generalforsamling blev

Læs mere

VEDTÆGTER for Det Selvejende Botilbud Østbækhjemmet 3. NAVN OG HJEMSTED 1. Det selvejende botilbuds navn er Østbækhjemmet 3, (herefter kaldt botilbud)

VEDTÆGTER for Det Selvejende Botilbud Østbækhjemmet 3. NAVN OG HJEMSTED 1. Det selvejende botilbuds navn er Østbækhjemmet 3, (herefter kaldt botilbud) Selvejende og Private institutioners Administrationsselskab Jernbane Allé 54 2720 Vanløse VEDTÆGTER for Det Selvejende Botilbud Østbækhjemmet 3 NAVN OG HJEMSTED 1. Det selvejende botilbuds navn er Østbækhjemmet

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

Oprettelse af. FGU-institutionen i Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommuner med midlertidig vedtægt

Oprettelse af. FGU-institutionen i Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommuner med midlertidig vedtægt Oprettelse af FGU-institutionen i Hjørring, Brønderslev, Frederikshavn og Læsø Kommuner med midlertidig vedtægt Hermed oprettes følgende institution for forberedende grunduddannelse med følgende midlertidige

Læs mere

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND

FORRETNINGSORDEN DANMARKS INNOVATIONSFOND CVR Nr. 29 03 5695 Forretningsordenen er udfærdiget af bestyrelsen for Danmarks Innovationsfond (i det følgende kaldet Fonden ) med hjemmel i 11, stk. 1 i lov nr. 306 af 29. marts 2014 om Danmarks Innovationsfond

Læs mere

INDKALDELSE. til ekstraordinær generalforsamling i Bang & Olufsen a/s CVR-nr

INDKALDELSE. til ekstraordinær generalforsamling i Bang & Olufsen a/s CVR-nr INDKALDELSE til ekstraordinær generalforsamling i Bang & Olufsen a/s CVR-nr. 41 25 79 11 Onsdag, den 4. marts 2009, kl. 16.30 Struer Statsgymnasium, Jyllandsgade 2, 7600 Struer Bestyrelsen for Bang & Olufsen

Læs mere

Indberetning nr. 7 / 2008

Indberetning nr. 7 / 2008 Rigsombudsmanden på Færøerne Tórshavn, den 9. oktober 2008 J.nr. 323-1 - dmk Indberetning nr. 7 / 2008 Emner: Lagmand Jóannes Eidesgaard meddelte på et pressemøde den 15. september, at han opsagde samarbejdet

Læs mere

Spørgsmål om tilvalgsordningen

Spørgsmål om tilvalgsordningen Spørgsmål om tilvalgsordningen 2014-15 (2. samling) S 126 endeligt svar, S 126 endeligt svar Offentligt Folketingets Lovsekretariat Bilag Journalnummer Kontor Dato 1 2015-39492 JTEU 15. september 2015

Læs mere

VEDTÆGT for repræsentantskabet for TV2 Nord - den regionale TV2-virksomhed i Region Nordjylland

VEDTÆGT for repræsentantskabet for TV2 Nord - den regionale TV2-virksomhed i Region Nordjylland Hjemmel, hjemsted og formål 1 Repræsentantskabet for det regionale TV2 Nord er nedsat og fungerer i henhold til den til enhver tid gældende Bekendtgørelse af lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. 2 Repræsentantskabet

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade København K Eritrea-sagen

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade København K Eritrea-sagen Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig

Læs mere

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået.

Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Kendelse af 14. februar 1995. 94-53.871. Tilladelse til at en registreret revisor indtrådte i bestyrelsen for en sparekasse afslået. Lov om registrerede revisorer 6 a, stk. 2. (Børge Dahl, Kjelde Mors

Læs mere

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder

Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager og sagsområder 1 FINANSMINISTERIET PERSONALESTYRELSEN Udkast 31. marts 2005 Personalejuridisk Kontor J.nr. 03-204-42 Lov om visse personalemæssige spørgsmål i forbindelse med de færøske myndigheders overtagelse af sager

Læs mere

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007.

Du har søgt om aktindsigt i en sag om A Banks redegørelse om køb og salg af egne aktier sendt til Finanstilsynet i oktober 2007. Kendelse af 13. oktober 2009 (J.nr. 2009-0019579) Anmodning om aktindsigt ikke imødekommet. Lov om finansiel virksomhed 354 og 355 samt offentlighedslovens 14. (Niels Bolt Jørgensen, Anders Hjulmand og

Læs mere

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011.

Handlingsplan for Vestre Landsret 2011. Handlingsplan for Vestre Landsret. Denne handlingsplan indeholder en beskrivelse af de væsentligste initiativer, som landsretten vil iværksætte og/eller følge op på i. Den internt ansvarlige for den enkelte

Læs mere

KENDELSE AF 31. OKTOBER

KENDELSE AF 31. OKTOBER Side 1 af 8 KENDELSE AF 31. OKTOBER 1996. 95-115.512. Person med bopæl i Danmark registreringsberettiget som direktør i færøsk selskab. Anordning om ikrafttræden for Færøerne af lov om aktieselskaber 52,

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12 EM2007/49 Ændringsforslag til Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til 12 1. Stk. 2 affattes således: "Stk. 2. Påbud kan udstedes, når støtten:

Læs mere

Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co.

Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co. Udkast til vedtægter med alle ændringer foreslået af bestyrelsen til ordinær generalforsamling torsdag den 14. april 2016 Vedtægter for Aktieselskabet Schouw & Co. CVR-nr. 63 96 58 12 Side 2 1. Selskabets

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Juni 2010

Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test. Juni 2010 Notat til Statsrevisorerne om beretning om udviklingen af de nationale test Juni 2010 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til trediebehandlingen.

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til trediebehandlingen. 13. maj 2002 FM 2002/29 Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til landstingsforordning om folkeskolen. Fremsat af landsstyret til trediebehandlingen. Til 1 1. Paragraffen affattes således: " 1. Folkeskolen

Læs mere

VEDTÆGTER. for STØTTEFORENINGEN FOR KUBUNEH HEALTH CENTRE

VEDTÆGTER. for STØTTEFORENINGEN FOR KUBUNEH HEALTH CENTRE VEDTÆGTER for STØTTEFORENINGEN FOR KUBUNEH HEALTH CENTRE 1 Foreningens navn STØTTEFORENINGEN FOR KUBUNEH HEALTH CENTRE med hjemsted i Odense Kommune 2 Grundlag Foreningen bygger på et humanistisk grundsyn.

Læs mere

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt

2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Vedtægt af 2014 og 2019. 2014 Vedtægt 2019 Vedtægt Navn, hjemsted og opgaver Navn og Hjemsted 1 1 Virksomhedens navn er Videnscenter for Specialpædagogik, forkortet ViSP. ViSPs hjemsted er i Næstved Kommune.

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 19. maj 2008 til en borger

Statsforvaltningens brev af 19. maj 2008 til en borger Statsforvaltningens brev af 19. maj 2008 til en borger 19-05- 2008 De har den 16. april 2008 rejst en række spørgsmål i punkt 1-4 til statsforvaltningen vedrørende omstændighederne i forbindelse med regionsrådsformandens

Læs mere

Vejledning 29. januar 2007

Vejledning 29. januar 2007 Vejledning 29. januar 2007 Vejledning om anvendelse af mobiltelefoner, notebooks mv. i retslokaler 1 Indledning...2 1.1 Baggrund...2 1.2 Vejledningens udformning...2 2 Generelt om brug af mobiltelefoner,

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt. Side 1 af 13

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt. Side 1 af 13 Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 241 Offentligt Side 1 af 13 Talepunkter til besvarelse af samrådsspørgsmål L, M, N, O vedrørende L 154 om midlertidig udskydelse af betalingsfrister i Skatteudvalget

Læs mere

Hvem bestemmer hvad i DUAB?

Hvem bestemmer hvad i DUAB? Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 7 til afdelingsbestyrelserne: Hvem bestemmer hvad i DUAB? Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr

VEDTÆGTER. for. Tryg A/S. CVR-nr VEDTÆGTER for Tryg A/S CVR-nr. 26460212 1 Navn, hjemsted og formål 1 Selskabets navn er "Tryg A/S". Selskabet driver også virksomhed under binavnene TrygVesta A/S og Tryg Vesta Group A/S. 2 Selskabets

Læs mere

Vejledende udtalelse i sag om tilbagekaldelse af tilladelse og sammenlægning af vandforsyningsområder, jf. VFL 32 og 45, stk. 3

Vejledende udtalelse i sag om tilbagekaldelse af tilladelse og sammenlægning af vandforsyningsområder, jf. VFL 32 og 45, stk. 3 Syddjurs Kommune syddjurs@syddjurs.dk Vandforsyning Ref. HVB Den 10. oktober 2016 Vejledende udtalelse i sag om tilbagekaldelse af tilladelse og sammenlægning af vandforsyningsområder, jf. VFL 32 og 45,

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET UDKAST TIL UDTALELSE. Budgetudvalget FORELØBIG 2000/0348(CNS) 8. marts 2001. fra Budgetudvalget. til Fiskeriudvalget

EUROPA-PARLAMENTET UDKAST TIL UDTALELSE. Budgetudvalget FORELØBIG 2000/0348(CNS) 8. marts 2001. fra Budgetudvalget. til Fiskeriudvalget EUROPA-PARLAMENTET 1999 Budgetudvalget 2004 FORELØBIG 2000/0348(CNS) 8. marts 2001 UDKAST TIL UDTALELSE fra Budgetudvalget til Fiskeriudvalget om forslag til Rådets forordning om indgåelse af den fjerde

Læs mere

Hjerteforeningens hovedvedtægter

Hjerteforeningens hovedvedtægter Hjerteforeningens hovedvedtægter Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Hjerteforeningen, Foreningen til hjertesygdommenes bekæmpelse. Foreningens hjemsted er København. Formål 2. Hjerteforeningens formål

Læs mere

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation

Vedtægter for Danske Kliniske Onkologers Organisation 1 Organisationens navn er Danske Kliniske Onkologers Organisation 2 Organisationens formål er at varetage medlemmernes faglige, organisatoriske, økonomiske og kollegiale interesser 3 Medlemskab 3.1 Organisationen

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger

VEDTÆGTER. for. Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger VEDTÆGTER for Pensionskassen for Børne- og Ungdomspædagoger 6. april 2016 Side 2 af 6 1 Pensionskassens formål Pensionskassens formål er at drive pensionskasse- og livsforsikringsvirksomhed. Livsforsikringsvirksomheden

Læs mere

a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV.

a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV. Vedtægter 1 Navn og hjemsted a Landsforeningens navn er Sammenslutningen af Lokale Radio- og TV- stationer i Danmark, SLRTV. b Sammenslutningen driver et sekretariat med hjemsted i Danmark. 2 Formål og

Læs mere

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en

Jeg har sat et forløb i gang, hvor der sættes klar fokus på retssikkerhed på skatteområdet. Vi skal huske på, at SKAT som myndighed udøver en Skatteudvalget 2014-15 (2. samling) SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 43 Offentligt Tale 27. august 2015 J.nr. 15-2388779 Samrådsspørgsmål D Proces og Administration tco og hch - Tale til besvarelse

Læs mere

Kapitel 1 Indledende bestemmelser. Foreningens navn er Juridisk Diskussionsklub.

Kapitel 1 Indledende bestemmelser. Foreningens navn er Juridisk Diskussionsklub. Som vedtaget på ekstraordinær generalforsamling d. 7. november 1996 og ændret ved ekstraordinær generalforsamling d. 9. november 2002, d. 30 december 2008, d. 21. december 2009, d. 10. januar 2011, d.

Læs mere

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans

Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans Vedtægter for Dansk Forum for Mikrofinans 1 - Navn Foreningens navn er Dansk Forum for Mikrofinans. 2 Formål Dansk Forum for Mikrofinans har til formål at bidrage til at øge kvaliteten og omfanget af den

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn F O R R E T N I N G S O R D E N for Det Juridiske Fagstudienævn Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for studienævn, som rektor har fastsat, jf. vedtægt for Aarhus Universitet

Læs mere

2007/2 BTB 25 (Gældende) Udskriftsdato: 3. januar Betænkning afgivet af Udenrigsudvalget den 9. april Betænkning. over

2007/2 BTB 25 (Gældende) Udskriftsdato: 3. januar Betænkning afgivet af Udenrigsudvalget den 9. april Betænkning. over 2007/2 BTB 25 (Gældende) Udskriftsdato: 3. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Udenrigsudvalget den 9. april 2008 Betænkning over Forslag til folketingsbeslutning

Læs mere

Godkendelse af vedtægtsændringer for Hugdrupgaard

Godkendelse af vedtægtsændringer for Hugdrupgaard Punkt 14. Godkendelse af vedtægtsændringer for Hugdrupgaard 2017-032651 Sundheds- og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender vedtægtsændringer for Hugdrupgaard Kunstog Kulturhus. Cæcilie L. Andersen

Læs mere

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland

Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland Vedtægter for Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland 1 Navn og formål Lokalafdelingens navn er Dansk Ornitologisk Forening, Lokalafdeling for Sydvestjylland. I daglig tale benyttes

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget den 14-03-2013, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Børne- og Ungdomsudvalget Protokol Ekstraordinært møde Torsdag den 14 marts 2013 kl 08:15 afholdt Børne- og Ungdomsudvalget møde i Udvalgsværelse

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30) Sønderborg d. 10. dec. 2018 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (selvsupplerende) Claus Christensen, Broager skole Thomas Worm Larsen, Sønderborg Kommune Ib Christensen,

Læs mere

Bistrupskolen Tlf.: Fax: Nordvanggårdsvej 17, 3460 Birkerød

Bistrupskolen  Tlf.: Fax: Nordvanggårdsvej 17, 3460 Birkerød Referat af skolebestyrelsesmøde tirsdag d. 28.05.13 Deltagere: Jesper Wass Hansen (JEH), Birgit Sønderskov (BS), Thomas Mikkelsen (TM), Michael Nielsen (MN), Mikala Jørgensen (MJ), Katrine Tange (TA),

Læs mere