DET IX NORDISKE GEOLOGISKE VINTERMØDE Lyngby, januar 1970

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET IX NORDISKE GEOLOGISKE VINTERMØDE Lyngby, 5.-7. januar 1970"

Transkript

1 DET IX NORDISKE GEOLOGISKE VINTERMØDE Lyngby, januar 1970 THEODOR SORGENFREI SORGENFREI, T.: Det IX Nordiske Geologiske Vintermøde, Lyngby, S.-7. januar Dansk geol. Foren., Årsskrift jor 1970, side København, 5. januar I det IX Nordiske Geologiske Vintermøde, som blev afholdt på Danmarks Tekniske Højskole i Lyngby, deltog ialt 390 geologer fra 12 lande, med følgende fordeling: Norden: Danmark 131 Finland 31 Norge 80 Sverige 119 I alt 261 Lande uden jor Norden: Canada Frankrig Nederland Polen Schweiz Tyskland U. K U.S.A.. I alt '... ~ l l Sektion l: Dybe prækambriske profiler. Sektion 2: Malmprovinsers geologi og malmgenese. Sektion 3: Prækvartære sedimentationsbassiners litho- og biostratigrafi. Sektion 4: Kvartær glacial, interglacial og postglacial stratigrafi. Sektion 5.1: Mineralogi og petrografi. 5.2: Geokemi. 5.3: Kvartær absolut kronologi. 5.4: Palæomagnetisme Tektonik, anden strukturgeologi og regionalgeologi. 5.6: Marin geologi. Der blev ialt indsendt resuméer til 108 foredrag til mødet, og 10 foredragsholdere måtte aflyse deres foredrag p. gr. a. sygdom og andet forfald. En influenzaepidemi var under udvikling ved årsskiftet.

2 80 IX. Nordiske Geologiske Vintennøde Mødet blev åbnet den 5. januar 1970 kl. 10 af Danmarks Tekniske Højskoles rektor, greve, professor, dr. techn. E. Knuth-Winterfeldt, der udtalte følgende:»jeg vil gerne indlede med en tak for den ære, man har vist mig ved at lade mig åbne det IX Nordiske Geologiske Vintermøde her på vor nye Højskole i Lyngby. For Danmarks Tekniske Højskole og vore geologer er det en historisk dag. - Det er første gang Højskolen danner rammen om et nordisk geologmøde! Da jeg nu er begyndt med det historiske, kan jeg tilføje, at det i og for sig er ejendommeligt, at det skulle vare så længe, inden et nordisk geologmøde skulle finde sted hos os. - Det er hverken udtryk for manglende interesse for geologien eller for det nordiske videnskabelige samarbejde. Man kan roligt sige tværtimod! Siden Højskolens - eller som den oprindelig blev kaldt: Den Polytekniske Læreanstalts - grundlæggelse og til dagen i dag har Højskolen haft en levende vekselvirkning med geologien og dens dyrkere, og det nordiske videnskabelige samarbejde har indtaget en central plads inden for højskolens aktivitetsområde. Vor berømte fysiker, H. C. Ørsted, der blev Højskolens første rektor, var med til at starte den moderne geologiske videnskabelige udvikling i Danmark. For 150 år siden undersøgte han sammen med to andre fremtrædende mænd: justitsråd Esmarch og studiosus, senere dr. phil. G. Forchhammer de geologiske forhold på Bornholm på to rejser i 1818 og Man interesserede sig navnlig for kullene og jernmalmene. Resultatet af de to rejser blev den berømte»beretning om en Undersøgelse over Bornholms Mineralrige«fra Da Højskolen blev grundlagt ti år senere i som nævnt med Ørsted som rektor - var det i betragtning af Ørsted's interesser meget naturligt, at geologien, eller geognosien, som det dengang hed, blev optaget i undervisningsprogrammet. Ørsted havde ikke fortsat sine geologiske arbejder. Det havde derimod Forchhammer, som allerede underviste i mineralogi og kemi ved Universitetet. Forchhammer blev nu også lærer i samme fagområde ved den Polytekniske Læreanstalt. Et par år efter blev han udnævnt til professor ved Universitetet. Som bekendt øvede Forchhammer en - for sin tid - udmærket geologisk indsats ved udforskningen af Danmarks geologi. Desuden nød han almindelig agtelse og tillid, som bl. a. viste sig derved, at han udnævntes til Højskolens rektor efter Ørsted i Mens jeg opholder mig ved Ørsted og Forchhammer, vil jeg også gerne fremhæve begges interesse for det nordiske samarbejde. Således skriver

3 Dansk Geologisk Forening, Årsskrift for 1970 [1971] 81 Forchhammer om Ørsted:»Han var meget virksom ved alle Skandinaviske Naturforsker-Forsamlinger fra det forberedende Mode i Gothenburg (1839) indtil det andet Kjöbenhavnske Mode i 1847«. Den interesse for geologien, som takket være Ørsted og Forchhammer blev indbygget i vor Højskole fra dens første begyndelse, satte sig tydelige spor lige op til vore dage. Det ses klart på den række polytekniske kandidater, der har gjort sig fortjent som geologer ved udforskningen af Danmarks og Grønlands geologi. Der har for mig været noget overraskende i, at man skal helt frem til begyndelsen af vort eget århundrede, før Københavns Universitet gør Højskolen rangen stridig som det vigtigste uddannelsessted for geologer her i landet. Både Forchhammer'& efterfølger Johnstrup og dennes efterfølger N. V. Ussing var således cand. polyt'er, og Danmarks Geologiske Undersøgelses første geologgeneration var ligeledes kandidater fra Højskolen, for blot at nævne de mest navnkundige ældre geologer udgået fra Højskolen. - Jeg håber, at De undskylder, at jeg her har sat vor Højskole lidt i relief. Hensigten var jo at vise, at både geologi og nordisk samarbejde angår os. Når De så spørger, hvorfor det nordiske geologiske miljø har mærket så lidt til det, må jeg naturligvis indrømme, at der findes en anden meget vigtig part i sagen, og det er Københavns Universitet! Vi har ikke været alene om det! - Siden Forchhammer'?, dage har der i virkeligheden været tale om et fællesskab mellem Københavns Universitet og Højskolen med hensyn til geologiundervisningen og den geologiske forskning. Professoren i geologi var fælles, og både Universitetets og Højskolens geologiundervisning foregik på Universitetets Mineralogiske Museum. Her fandtes også de rige samlinger, og her foregik forskningen. Dette fællesskab, der havde overordentlig mange fordele, måtte til sidst afbrydes på grund af vor moderne tids ekspansion inden for uddannelsen og forskningen. Derfor må vi nu stå helt på egne ben, også med hensyn til geologien, og vi skal prøve på at skabe gode livs- og vækstbetingelser for den geologiske videnskab i vor specielle tekniske udformning af den. Det er naturligvis vort håb, at det må lykkes for os. I vor glæde over, at vi har så gode forhold at arbejde under på vor nye Højskole, er det forståeligt, at vi også gerne vil se gæster hos os og bidrage til.det internationale videnskabelige samarbejde. Her indtager det nordiske samarbejde selvfølgelig en særstilling. I virkeligheden er det af en så speciel karakter, at man ikke mere kan bruge betegnelsen»internationalt«om det. Det er meget mere, for vi er jo ganske enkelt nordiske landsmænd, hvad enten vore politikere er i stand til at nå frem til en formel for denne kendsgerning eller ej -.

4 82 IX. Nordiske Geologiske Vintermøde Med disse betragtninger vil jeg nu slutte, idet jeg byder Dem hjertelig velkommen til Danmarks Tekniske Højskole med ønsket om, at Deres arbejde på mødet må give gode resultater og opmuntre til fortsat udvikling af det nordiske videnskabelige samarbejde.«derefter talte præsidenten for det VIII Vintermøde i Lund, professor, fil. dr. Gerhard Regnéll, over emnet:»geologiska idéstrømningar mellan Norden och övriga Europa«, som er optaget i Årsskrift for 1970, side Endelig bød borgmester P. Fenneberg, Kgs. Lyngby, Vintermødets deltagere velkommen ved en reception senere på dagen efter sektionsarbejdets afslutning. Det trykte sektionsprogram med resuméer af foredrag forelå som speciel publikation fra Vintermødet og blev udsendt til deltagerne inden mødet. Det kan stadig erhverves for en pris af 15 d. kr. ved skriftlig henvendelse til Instituttet for Teknisk Geologi, Danmarks Tekniske Højskole, 2800 Lyngby, Danmark, så længe oplag haves. Planer om at få foredragene trykt i deres fulde omfang i et særligt bind har måttet opgives af økonomiske og andre grunde. Kun 36 % af foredragsholderne var interesseret i offentliggørelse af deres foredrag på denne måde. Den 6. januar 1970 afholdtes en banket i restaurant»josty«i Frederiksberg Have med ialt 237 deltagere. Efter sektionsmøderne den 7. januar 1970 afsluttedes Vintermødet med en generalforsamling med dagsordenen: 1. Generel, kortvarig diskussion af resultatet af IX Vintermøde og den fremtidige målsætning for de geologiske vintermøder. 2. Bør vi have en Nordisk Geologisk Forening? 3. Eventuelt. 4. IX Nordiske Geologiske Vintermødes afslutning. Nedenfor følger en kort beretning om behandlingen af de enkelte punkter: Resultatet af IX Vintermøde I præsidentens, Theodor Sorgenfreies, indledning blev vintermødernes målsætning ridset op. Den oprindelige idé med de nordiske geologiske vintermøder var at give navnlig unge forskere lejlighed til på uformel måde at fremlægge deres forskningsarbejder under disse arbejders tilblivelse, at diskutere deres problemer med ligesindede og at knytte personlige kontakter med interesserede kolleger i Norden. Der blev som følge heraf ikke opstillet særlig kritiske krav m. h. t. foredragsemner eller foredragskvalitet.

5 Dansk Geologisk Forening, Årsskrift for 1970 [1971] 83 Resultatet blev imidlertid, at deltagerne i vintermøderne efterhånden kom med større forventninger til foredragene, end det var muligt at honorere med den hidtil herskende, meget liberale indstilling m. h. t. antagelsen af foredrag. Derfor har man rejst spørgsmålet om de geologiske vintermøders fortsættelse. På denne baggrund har det IX Vintermøde forsøgt at hælde ny vin på det gamle kar ved at stille krav om foredrag knyttet til emner af mere almen videnskabelig betydning. Målet har været: En koncentration af interessen omkring fundamentale geologiske problemer, der allerede er oppe i tiden eller må ventes at tiltrække sig opmærksomhed i den nærmere fremtid. En højere foredragskvalitet. En inspiration til en diskussion på et så højt plan som muligt. Personlig kontakt mellem forskere med samme interesseområder. En bedre tvær-geologisk orientering for at råde bod på den tiltagende specialisme. Resultatet er blevet, at der er fremlagt mange gode forskningsresultater, og adskillige foredrag har været holdt på en udmærket måde. Enkelte foredrag var afgjort mindre gode. Det. tager lang tid at forberede et foredrag, hvis tanker og illustrationer skal være godt gennemarbejdet. Det, der falder i øjnene ved mange foredrag, er visse tekniske ufuldkommenheder: Illustrationsmaterialet er ikke altid så godt som det burde være. Der er adskillige foredragsholdere, som ikke koncentrerer sig om det væsentlige (i en meget kort indledning bør det væsentlige fremhæves klart og tydeligt). Talen er ofte ikke tilstrækkelig moduleret og tydelig, osv. Alligevel synes resultatet af det IX Nordiske Geologiske Vintermøde at være en forbedring, og for komitéen kan der ikke være tvivl om, at vintermøderne bør fortsætte i håb om, at de fremtidige møder bliver endnu bedre. Man bør stræbe efter at sætte så fundamentale ting på programmet som muligt, kvaliteten både af illustrationsmateriale og selve foredraget bør være høj, men foredragene bør fremlægges i en almen forståelig og ikke for specialiseret form. Det er meget vigtigt, at yngre geologer opmuntres til at forelægge deres resultater. Fra præsidiets side var man klar over, at visse tekniske mangler ved auditorier og lysbilledapparater havde været generende for foredragsholderne, og at dette måtte beklages. Henrich Neumann takkede på de norske geologers vegne det IX Nordiske Geologiske Vintermødes arrangører for mødets afholdelse og indbød til det X Nordiske Geologiske Vintermøde i Norge. Neumann har senere, den 18. juni 1970, meddelt, at mødet vil blive holdt i Oslo. Sven Gavelin gjorde opmærksom på, at deltagelsen i vintermøderne for

6 84 IX. Nordiske Geologiske Vintermøde mange yngre geologer repræsenterede et økonomisk problem. Han ønskede derfor en undersøgelse af, om der kunne skaffes finansiel støtte til yngre geologers deltagelse f. eks. ved en henvendelse til Nordisk Råd. Hans-Peter Geis udtalte ønsket om, at man skulle interessere sig mere for den praktiske geologi og dens dyrkere. Under de efterfølgende indlæg blev også spørgsmålet om sommerekskursioner berørt. Arne Noe-Nygaard frarådede en sådan udvidelse af mødernes omfang både af økonomiske og organisatoriske årsager. Per Tröften gjorde opmærksom på, at det var en mangel, at deltagerlisten ikke indeholdt adresser. Derved var der en risiko for, at knyttede kontakter ikke ville blive opretholdt. Hans Pauly kritiserede det stramme foredragsprogram. Der var ikke tid nok til samtaler og hyggeligt samvær med folk, man gerne ville drøfte sine problemer med. løvrigt takkede Pauly de mange hjælpsomme medarbejdere, som havde fået bureau og auditorier til at fungere på udmærket måde. Forslag om en Nordisk Geologisk Forening Som et led i udbygningen af det nordiske geologiske samarbejde stillede Tove Birkelund på Dansk Geologisk Forenings vegne forslag om oprettelsen af en Nordisk Geologisk Forening. Det følgende forslag til statutter blev samtidig fremlagt: 1: Sammenslutningens navn er NORDISK GEOLOGISK ASSOCIA- TION. Den har sit sæde i et af de nordiske lande og er under det pågældende lands jurisdiktion. 2: Associationens formål er at fremme geologisk forskning ved at virke som samarbejdsorgan for nordiske geologiske fællesanliggender. 3: Associationen omfatter Dansk Geologisk Forening, Norsk Geologisk Forening, Geologiska Foreningen i Stockholm, Geologiska Selskapet i Finland og Jarofræoafélag Islands. 4: Associationens bestyrelse består af én repræsentant fra hver af de ovennævnte geologiske foreninger. Bestyrelsesmedlemmerne vælges for 2 år ad gangen på foreningernes generalforsamlinger. (Det første medlem kan udpeges direkte af de respektive bestyrelser). Bestyrelsen konstituerer sig selv. 5: Associationen kan nedsætte udvalg til fremme af det nordiske geologiske samarbejde ved organisering af symposier, konferencer, ekskursioner og fælles publikationsvirksomhed. 6: Henvendelser til associationen sker normalt gennem de tilknyttede geologiske foreninger.

7 Dansk Geologisk Forening, Årsskrift for 1970 [1971] 85 7: Statutter og ændring af statutter skal vedtages af alle de implicerede foreninger. Henrick Neumann gav på Norsk Geologisk Forenings vegne forslaget sin tilslutning. Knut Fægri havde ikke særlige personlige forbehold, men ville gerne have, at»lithos«og»lethaia«kom ind i billedet, og at den nye Nordiske Geologiske Forening eventuelt overtager fadderskabet for disse tidsskrifter. Nils Edelman havde ikke nogen officiel fuldmagt til at udtale sig på finske geologers vegne, men ønskede at udtale sin personlige støtte til dannelsen af en Nordisk Geologisk Forening. Robert Liljequist ønskede en aktivitet til samling af yngre nordiske geologer. Efter yderligere indlæg blev det besluttet, at forslaget skulle fremsendes til de forskellige geologiske foreninger i Norden med anmodning om stillingtagen til dannelsen af en Nordisk Geologisk Association. Herefter takkede mødets præsident, Theodor Sorgenfrei, samtlige medlemmer af det IX Nordiske Geologiske Vintermøde for deres deltagelse, foredragsholderne for deres værdifulde indsats og medarbejderne ved mødets organisation for den villige hjælp, der var ydet ved mødets organisation, hvorefter mødet officielt blev afsluttet. For 116 af mødedeltagerne, som havde indtegnet sig til et besøg på Carlsbergbryggerierne fik vintermødet et hyggeligt efterspil.

8 86 IX. Nordiske Geologiske Vintermøde Regnskab for IX Nordiske Geologiske Vintermøde, Lyngby, Januar 1970 Indtægter: Deltager- samt banketafgift ,90 Udgifter: Kontorudgifter 2.337,74 Tutein & Koch trykning af abstracts 3.127,94 Berlingske Bogtrykkeri trykning af plakater og billetter 964,13 Fa. Dymerco navneskilte 696,09 Malermester Arne Backe vejviserskilte 369,00 Fa. I. A. Stauning leje af flagstænger og flag 911,25 Copenhagen Excursions kørsel fra D. T. H. tu Carlsberg 402,50 Banket ,25 Tilbagebetaling af deltagerafgift 270,00 Tilbagebetaling af banketafgift 300, ,90 ÖÖÖ

LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING

LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING LOVE FOR DANSK GEOLOGISK FORENING Foreningens formål er at fremme interessen for geologi og beslægtede videnskaber, at knytte deres dyrkere nærmere sammen og særlig virke for udbredelsen af kendskab til

Læs mere

Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014.

Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014. Vedtægter for foreningen af fransktalende ingeniører og videnskabsfolk (IESF). Ændret som følge af generalforsamlingen den 27. marts 2014. Foreningen af ingeniører og videnskabsfolk kaldes nedenfor enten

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

SCANSECT s Kogebog. Del 1: Organisation

SCANSECT s Kogebog. Del 1: Organisation SCANSECT s Kogebog Del 1: Organisation SCANSECT bestyrelse 2004 Sidst revideret marts 2009 1 Indholdsfortegnelse Mål og retningslinjer... 3 Foreningens formål/syfte... 3 Generalsekretær... 4 Sekretær...

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

3. Selskabet holder mindst 6 videnskabelige møder om året. Møderne ledes af et medlem af bestyrelsen.

3. Selskabet holder mindst 6 videnskabelige møder om året. Møderne ledes af et medlem af bestyrelsen. Vedtægter for Det Medicinske Selskab i København Navn og tilhørsforhold 1. Selskabets navn er: Det Medicinske Selskab i København. Selskabets formål 2. Det Medicinske Selskabs formål er: 1) At styrke lægestandens

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde. Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C FreelanceGruppen bestyrelsesmøde Onsdag d. 4. september 2013 kl. 10-17 Fiskergade 41,4, Århus C Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Vi konstituerer ny sekretær og mødeleder,

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

Dette er referentens - sekretær H.H. Mathiesens - udkast til referat. Der er tilsyneladende ikke skrevet noget endeligt referat.

Dette er referentens - sekretær H.H. Mathiesens - udkast til referat. Der er tilsyneladende ikke skrevet noget endeligt referat. Dette er referentens - sekretær H.H. Mathiesens - udkast til referat. Der er tilsyneladende ikke skrevet noget endeligt referat. I marginen har udenrigsråd Brun skrevet sine rettelser og tilføjelser, som

Læs mere

Klagerens ansøgning af 13. januar 1995 til Finanstilsynet har bl.a. følgende indhold:

Klagerens ansøgning af 13. januar 1995 til Finanstilsynet har bl.a. følgende indhold: Kendelse af 25. marts 1996. 95-48.007 Udlevering af fortrolige oplysninger til et universitet godkendt på vilkår. Betydningen af økonomiske og ressourcemæssige hensyn for udleveringen henvist til Erhvervsministeriet.

Læs mere

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen

Februar 2011. Der deltog i alt ca. 20 medlemmer i generalforsamlingen Februar 2011 REFERAT AF GENERALFORSAMLING I FORBINDELSE MED SELSKABETS ÅRSKURSUS Fredag den 28. januar 2011, kl. 16.30 Hotel Nyborg Strand, Østerøvej 2, 5800 Nyborg Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Formandens

Læs mere

International Association of Y s Men`s Club. Ringkøbing. Love og vedtægter

International Association of Y s Men`s Club. Ringkøbing. Love og vedtægter International Association of Y s Men`s Club Ringkøbing Love og vedtægter Vedtægter for Ringkøbing Y s Men s club 1 Lederens opgaver Stk.1 Præsidenten Leder alle klub- og præsidiemøder Nedsætter alle faste

Læs mere

International Association of Y s Men s Club. Ringkøbing. Love og vedtægter

International Association of Y s Men s Club. Ringkøbing. Love og vedtægter International Association of Y s Men s Club Ringkøbing Love og vedtægter Vedtægter for Ringkøbing Y s Men s club 1 Lederens opgaver Stk.1 Præsidenten Leder alle klub- og præsidiemøder Nedsætter alle faste

Læs mere

DIVISIONSDOMMERFORENINGEN

DIVISIONSDOMMERFORENINGEN Referat af Generalforsamlingen Lyngby. i den 11. april 2010 kl. 1000 i Formanden indledte generalforsamlingen og bød velkommen til de fremmødte deltagere. Pkt. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog

Læs mere

IDA Nordvestsjællands Afdeling

IDA Nordvestsjællands Afdeling IDA Nordvestsjællands Afdeling Referat af Generalforsamlingen 24. februar 2011. Laugstuen, Alleen 1, Sorø Antal deltagere 10. (deltagerliste se bilag 2) Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Forelæggelse

Læs mere

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland

med Hjerneskadeforeningen og Vestsjælland Hjerneskadeforeningen Vestsjælland Billedet er fra "En anderledes handicapkonference" med Hjerneskadeforeningen og DFDS. Billedet er fra Oslo i maj 2013. Nyhedsbrev Januar 2014 Aktivitetskalender 1. kvartal

Læs mere

DATEA. Referat af ordinær generalforsamling

DATEA. Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling AIB Lille Odinshøj Den 24. april 2012 afholdtes ordinær generel forsamling på A/B Lille Odinshøj i ejendommens selskabslokaler. Repræsenteret/tilstede på generalforsamlingen

Læs mere

Rektor Ralf Hemmingsen, Dekan Kjelgaard-Petersen, Ambassadør Sturla Sigurjónsson. Ærede gæster,

Rektor Ralf Hemmingsen, Dekan Kjelgaard-Petersen, Ambassadør Sturla Sigurjónsson. Ærede gæster, Islands-Dansk akademisk tradition. Köbenhavns Universitets Seminar i anledning af Islands Universitets 100 års jubileum. Københavns Universitet, 22. september 2011. Rektor Ralf Hemmingsen, Dekan Kjelgaard-Petersen,

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

31. maj 2019 FM 2019/199. Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik. Til 8

31. maj 2019 FM 2019/199. Ændringsforslag. til. Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik. Til 8 31. maj 2019 FM 2019/199 Ændringsforslag til Forslag til: Inatsisartutlov nr. xx af xx. xxx 2019 om Ilisimatusarfik Fremsat af Naalakkersuisut til 3. behandlingen. Til 8 1. 8, stk. 1, nr. 1, affattes således:

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution U/Nord

Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution U/Nord Forretningsorden for bestyrelsen for den selvejende institution Iht. 14 i Vedtægt for den selvejende institution af 1. januar 2019 er følgende forretningsorden fastsat: 1. Bestyrelsens konstituering 1.1.

Læs mere

Danmark forrest i kampen mod hjertesygdom

Danmark forrest i kampen mod hjertesygdom Danmark forrest i kampen mod hjertesygdom Af: Arne Astrup, professor; dr. med. 1. januar 2011 kl. 11:33 Danmark har i de senere år oplevet et drastisk fald i død af hjerte-karsygdom, så vi nu ligger bedst

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BYGGERI. STILLADSSEKTIONEN (revideret april 2013)

VEDTÆGTER FOR DANSK BYGGERI. STILLADSSEKTIONEN (revideret april 2013) VEDTÆGTER FOR DANSK BYGGERI STILLADSSEKTIONEN (revideret april 2013) 1 Navn og hjemsted Sektionens navn er Dansk Byggeri Stilladssektionen, med hjemsted hos Dansk Byggeri i København. 2 Formål Sektionen

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond

FORRETNINGSORDEN 3. december For. bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond FORRETNINGSORDEN 3. december 2015 For bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond Bestyrelsen for Aage V. Jensen Naturfond har fastsat denne forretningsorden for bestyrelsens arbejde. 1. Fondens bestyrelse

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

Forening. Skovridervej 1 8410 Rønde REFERAT. Dagsorden. 4) Den. Ad 1

Forening. Skovridervej 1 8410 Rønde REFERAT. Dagsorden. 4) Den. Ad 1 REFERAT AF GENERALFORSAMLING 7. FEBRUAR 2011 Dansk Ride Instruktør Forening c/o Helle Eriksen Skovridervej 1 8410 Rønde E mail: drif@drif.dk Tlf. : 20 95 72 88 Dagsorden 1) Valg af dirigent. 2) Formandens

Læs mere

REFERAT AF DEN ORDINÆRE GENERALFORSAMLING 2013 I ANTIKKENS VENNER

REFERAT AF DEN ORDINÆRE GENERALFORSAMLING 2013 I ANTIKKENS VENNER REFERAT AF DEN ORDINÆRE GENERALFORSAMLING 2013 I ANTIKKENS VENNER Den ordinære generalforsamling fandt sted lørdag den 23. november 2013 kl. 15.00 på KUA. Formand Jørgen Edl bød velkommen. 1. Valg af dirigent.

Læs mere

Forretningsorden for studienævnet på Kunstakademiets Billedkunstskoler

Forretningsorden for studienævnet på Kunstakademiets Billedkunstskoler Forretningsorden for studienævnet på Kunstakademiets Billedkunstskoler Denne forretningsorden bygger på Bekendtgørelse 907 af 22/06-2011 om styrelse af det kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Mange ting. Udvalget har den 8. november fået en oversigt over mine forskellige aktiviteter, og en ny oversigt er på vej.

Mange ting. Udvalget har den 8. november fået en oversigt over mine forskellige aktiviteter, og en ny oversigt er på vej. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13 FLF alm. del Bilag 89 Offentligt Handels- og investeringsministeren Samråd i Erhvervs- Vækst- og Eksportudvalget den 28. november 2012, kl. 14.15. Spørgsmål:

Læs mere

Artikel, klippet fra.. isaac. ..nyt. nr. 1 2015. ISAAC nyt 2015 1

Artikel, klippet fra.. isaac. ..nyt. nr. 1 2015. ISAAC nyt 2015 1 Artikel, klippet fra.. isaac..nyt nr. 1 2015 Brugersamling.. v/emmy Kjelmann Første brugersamling for ASK-brugere I dagene 6. - 8. november 2014 var 14 brugere af alternativt kommunikationsudstyr (ASK-brugere)

Læs mere

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk

Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Jydsk Medicinsk Selskab www.jydskmedicinskselskab.dk Love for Jydsk Medicinsk Selskab Vedtagelse De nedenstående love er vedtaget på en generalforsamling i Jydsk Medicinsk Selskab den 11. marts 2010 og

Læs mere

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND

VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND VEDTÆGTER for GA ØSTJYLLAND I FORENINGENS NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn Stk. 1. Foreningens navn er GA Østjylland. 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens formål er gennem organisatorisk fællesskab

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2017

Bestyrelsens beretning 2017 Bestyrelsens beretning 2017 I år er bestyrelsens beretning delt op i to afdelinger Den første halvdel omhandler året, der er gået dvs. 2016 medens den anden halvdel omhandler de udfordringer, vi som klub

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

Fem danske mødedogmer

Fem danske mødedogmer Fem danske mødedogmer Ib Ravn, lektor, ph.d., DPU, Aarhus Universitet Offentliggjort i JP Opinion 30.09.11 kl. 03:01 Ingen har lyst til at være udemokratisk, slet ikke i forsamlinger, men det er helt galt,

Læs mere

Jeg fremsender hermed ansøgning om registrering af forening (bl. a. til brug for lån af lokaler i Furesø Kommune).

Jeg fremsender hermed ansøgning om registrering af forening (bl. a. til brug for lån af lokaler i Furesø Kommune). Pia Laub Fra: Hanne og Nils Rude Petersen Sendt: 2. oktober 2014 17:14 Til: Pia Laub Emne: Ansøgning om registrering som forening Vedhæftede filer: Bestyrelse IDA Furesø.docx; 2014

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

LILLESKOLETRÆF Til dette års træf skal vi mødes om nogle af de udfordringer,

LILLESKOLETRÆF Til dette års træf skal vi mødes om nogle af de udfordringer, INVITATION LILLESKOLETRÆF 2018 Velkommen til Lilleskoletræf 2018. Hvad er det for et samfund, vi laver lilleskole i og lilleskole til? Hvad er det for fællesskaber og offentligheder, der omgiver vores

Læs mere

Vedtægt for IDA Kemi

Vedtægt for IDA Kemi INGENIØRFORENINGEN I DANMARK Vedtægt for IDA Kemi 1. Navn og område Selskabets navn er IDA Kemi. IDA Kemi er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Selskabets arbejdsområde

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 153 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Bilag 153 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - Bilag 153 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget, Christiansborg 1240 København K.

Læs mere

Vedtægter For Tønder Handelsstandsforening

Vedtægter For Tønder Handelsstandsforening Vedtægter For Tønder Handelsstandsforening 1. Foreningens navn er "Tønder Handelsstandsforening" og den har sit hjemsted i Tønder Kommune. 2. Foreningens formål er: a. at virke til fremme af handel, service,

Læs mere

Det Natur og Biovidenskabelige Fakultets vejledning til lederen af forsvarshandlingen og til opponenterne i forbindelse med doktordisputatser

Det Natur og Biovidenskabelige Fakultets vejledning til lederen af forsvarshandlingen og til opponenterne i forbindelse med doktordisputatser Det Natur og Biovidenskabelige Fakultets vejledning til lederen af forsvarshandlingen og til opponenterne i forbindelse med doktordisputatser I. Indledning af forsvarshandlingen Der er tradition for at

Læs mere

Bilag 1. Magnús Thoroddsen: Yrkescirkulation blandt jurister

Bilag 1. Magnús Thoroddsen: Yrkescirkulation blandt jurister Bilag 1 Magnús Thoroddsen: Yrkescirkulation blandt jurister 26 YRKESCIRKULATION BLANDT JURISTER Af byretsdommer MAGNÚS THORODDSEN, Reykjavik I. Når man tager i betragtning at dette forhandlingsemne kun

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Bemærkninger til forslag til Landstingslov om Ligestillingsrådet. Almindelige bemærkninger.

Bemærkninger til forslag til Landstingslov om Ligestillingsrådet. Almindelige bemærkninger. 30. marts 1998 FM 1998/18 Bemærkninger til forslag til Landstingslov om Ligestillingsrådet. Almindelige bemærkninger. På nuværende tidspunkt findes et Ligestillingsudvalg. Det er nedsat af Grønlands Landsting

Læs mere

MEDDELELSER FRA CPR-KONTORET Danmark, ekskl. Grønland

MEDDELELSER FRA CPR-KONTORET Danmark, ekskl. Grønland INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 1. december 2006 Kontor: CPR-kontoret J. nr.: 2005-5130-10 Internordiske flytninger - Danmark MEDDELELSER FRA CPR-KONTORET Danmark, ekskl. Grønland Retningslinjer

Læs mere

Indstilling til nye vedtægter

Indstilling til nye vedtægter Indstilling til nye vedtægter Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen at vedtage nye vedtægter for foreningen Danske Journaliststuderende RUC. Baggrund: Foreningens vedtægter er efterhånden mange

Læs mere

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering

Dansk Selskab for NeuroRehabilitering Vedtægter for: Dansk Selskab for NeuroRehabilitering 1. Selskabets navn. Selskabets navn er "Dansk Selskab for NeuroRehabilitering ". 2. Hjemsted. Selskabets hjemsted er formandens arbejdsadresse. 3. Formål.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KREDS VEST KREDS VEST

VEDTÆGTER FOR KREDS VEST KREDS VEST VEDTÆGTER FOR KREDS KREDS VEST VEST 1. KREDSENS NAVN Stk. 1. Kredsens navn er Kreds Vest. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er København

Læs mere

Kære minister Kære overborgmester Kære rektor Kære gæster

Kære minister Kære overborgmester Kære rektor Kære gæster Kære minister Kære overborgmester Kære rektor Kære gæster Niels Bohr ville have frydet sig, hvis han havde været gæst ved denne begivenhed. Ikke fordi bygningen kommer til at bære hans navn, for han var

Læs mere

Vedtaget 24. august 2015

Vedtaget 24. august 2015 forretningsorden Vedtaget 24. august 2015 Emne Forretningsorden for fsb s bestyrelse 1. Bestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af boligorganisationens anliggender og skal

Læs mere

på Konferencecentret, Hotel Legoland, Aastvej 10B, 7190 Bilund, Danmark med følgende

på Konferencecentret, Hotel Legoland, Aastvej 10B, 7190 Bilund, Danmark med følgende J.nr. 036920-0018 ORDINÆR GENERALFORSAMLING April 2009 Den 21. april 2009 blev der afholdt ordinær generalforsamling i FirstFarms AIS, CVR nr. 28 31 2504 på Konferencecentret, Hotel Legoland, Aastvej 10B,

Læs mere

Vedtægter for RUCalumne

Vedtægter for RUCalumne Vedtægter for RUCalumne DATO/REFERENCE 13. oktober 2015 Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er RUCalumne The Alumni Society of Roskilde University. Foreningens hjemsted er Roskilde Universitet

Læs mere

Referat af. Generalforsamling torsdag den 17. Marts 2011 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal.

Referat af. Generalforsamling torsdag den 17. Marts 2011 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling torsdag den 17. Marts 2011 kl. 1930 i Dalby Forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges til godkendelse

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 173 m.fl.

Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 173 m.fl. Referat fra ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 173 m.fl. År 2015, den 13. april, kl. 18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i A/B Amagerbrogade 173 m.fl. på adressen Kastrupvej 57,

Læs mere

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende Ry, 01.10.2013 Kære pårørende Siden 2007 har der eksisteret et pårørenderåd ved Bostederne i Skanderborg. Ved fusionen i 2012 blev flere bo enheder i kommunen samlet under Bostederne i Skanderborg og antallet

Læs mere

LAD bestyrelsesmøde referat

LAD bestyrelsesmøde referat LAD bestyrelsesmøde referat Dato: 01. oktober 2011. Sted: Fysisk møde i Kerteminde kl. 10-12 Deltagere: Flemming, Michael Hansen, Maiken, Michael Faubel (ref.) Undskyldt: Bente Dagsorden: 1. Kort opfølgning

Læs mere

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle.

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle. NEWSLETTER NO. 15 21. maj 2009 Kære medlemmer, Jeg beklager, at dette nyhedsbrev er blevet forsinket en smule. 1. Generalforsamlingen 2009 Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen

Læs mere

Bekendtgørelse om folkekirkens uddannelsesinstitutioner for præster.

Bekendtgørelse om folkekirkens uddannelsesinstitutioner for præster. Dokumentnr.: 322724 Kirkeministeriets bekendtgørelse nr. af 2007 Bekendtgørelse om folkekirkens uddannelsesinstitutioner for præster. I medfør af 2-5 i lov nr. 309 af 16. maj 1990 om folkekirkens institutioner

Læs mere

Vedtægter for Grønlands Lægekredsforening.

Vedtægter for Grønlands Lægekredsforening. Vedtægter for Grønlands Lægekredsforening. 1. Grønlands Lægeforening er en kredsforening under Lægeforeningen. Det geografiske område er Grønland. Foreningens hjemsted er Nuuk. 2. Formål og opgave Grønlands

Læs mere

Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi

Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi Vedtægter for Dansk Selskab for Skulder og Albuekirurgi Danish Society for Shoulder and Elbow Surgery 1 NAVN Selskabets navn er: Dansk Selskab for Skulder- og Albuekirurgi (DSSAK). Selskabet er medlem

Læs mere

Vedtægter for Kreds Øst

Vedtægter for Kreds Øst Vedtægter for Kreds Øst 1 Kredsens navn Kredsens navn er Kreds Øst. Den udgør en kreds af Finansforbundet i henhold til denne organisations vedtægter. Kredsens hjemsted er Finansforbundets hjemstedskommune.

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.8.2010 KOM(2010) 421 endelig RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om gennemførelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 453/2008

Læs mere

Frivillige ledere...

Frivillige ledere... Køb bøgerne i dag Frivillige ledere... V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011

2011 13-5. Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser. 17. august 2011 2011 13-5 Aktindsigt i generel sag om medarbejderes rejser En journalist klagede til ombudsmanden over Skatteministeriets afslag på aktindsigt i oplysninger om ni rejser som ansatte i SKAT havde foretaget.

Læs mere

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Referat fra de ekstraordinære generalforsamlinger i AntenneForeningen i Kolding, AFiK, mandag den 1. oktober 2007 i auditoriet, KUC, Ågade 27. Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa.

DALBO a.m.b.a. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Referat fra det ordinære repræsentantskabsmøde den 20. maj 2019, som blev afholdt i mødelokale på kontoret, Humlehaven 2, Aabenraa. Tilstede: Der deltog 24 repræsentanter af i alt 28 mulige. Herudover

Læs mere

Vedtægter for Skive Bykirke

Vedtægter for Skive Bykirke - 1 - Vedtægter for Skive Bykirke - evangelisk luthersk frimenighed 1. Navn Menighedens navn er Skive Bykirke - evangelisk luthersk frimenighed. Skive Bykirke er hjemhørende i Skive Kommune. 2. Grundlag

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. Nordisk Forening til Udgivelse af BCPT

V E D T Æ G T E R. for. Nordisk Forening til Udgivelse af BCPT J.nr. 17013 Endelig udgave 01.11.2013 AC/ah V E D T Æ G T E R for Nordisk Forening til Udgivelse af BCPT (F.M.B.A) (CVR.NR. 20905115) Foreningens navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Nordisk

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere

År 2012, den 24. oktober, kl.18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. A/B Mysundegade 6-10

År 2012, den 24. oktober, kl.18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i. A/B Mysundegade 6-10 År 2012, den 24. oktober, kl.18.00, blev der afholdt ordinær generalforsamling i A/B Mysundegade 6-10 på adressen, festlokalet Mysundegade 8. st. Der var følgende dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent.

Læs mere

Vedtægter for Dansk Geologisk Forening

Vedtægter for Dansk Geologisk Forening Vedtægter for Dansk Geologisk Forening Vedtægter for Dansk Geologisk Forening 1 Navn Stk.1. Foreningens navn er Dansk Geologisk Forening (DGF), stiftet d. 16. januar 1893 i København. Stk. 2. I internationale

Læs mere

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 FORSA Generalforsamling 2015 (Kl. 16.15-18.00) Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Indkomne forslag Regnskab 2014 Kommentarer fra kritisk

Læs mere

Dirigenten må betragtes som forsamlingens tillidsmand og skal lede mødet i overensstemmelse med medlemmernes tarv. Dirigenten skal

Dirigenten må betragtes som forsamlingens tillidsmand og skal lede mødet i overensstemmelse med medlemmernes tarv. Dirigenten skal Dirigenten Inden vi går over til at se på dirigentens virke, skal det påpeges, at det er store krav, man stiller til en dirigent. Hvis et møde skal afvikles under ordnede forhold, må der være en dirigent.

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING 2004

REFERAT GENERALFORSAMLING 2004 REFERAT GENERALFORSAMLING 2004 Referat af Dansk Sociologforenings generalforsamling d. 28. februar 2004 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Formandens beretning 4. Kassererens beretning

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013

ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvindeNyt Herning Januar 2013 ErhvervsKvinder Herning er kommet godt fra start i dette nye år. Hvad kan lokke friske og aktive kvinder ud i sne, frost, kulde og... fra en håndboldkamp? - Det kunne

Læs mere

MEDDELELSER FRA CPR-KONTORET Grønland

MEDDELELSER FRA CPR-KONTORET Grønland INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 1. december 2006 Kontor: CPR-kontoret J. nr.: 2005-5130-10 Internordiske flytninger - Grønland MEDDELELSER FRA CPR-KONTORET Grønland Retningslinjer for registrering

Læs mere

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE

VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE FAQ VALG TIL LOKALUDVALG I KØBENHAVNS KOMMUNE Regler om valg til lokaludvalg findes primært i Retningslinjer for lokaludvalgenes opstillingsmøde, godkendt af Københavns Borgerrepræsentation den 15. juni

Læs mere

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET

MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.6.2011 KOM(2011) 366 endelig MEDDELELSE FRA KOMMISSIONEN TIL RÅDET OG EUROPA- PARLAMENTET Fornyelse af ordningen mellem Europa-Kommissionen og De Forenede Staters

Læs mere

Mødeleder: Isak Davidsen, 4. næstformand for Landstingets Formandskab, Siumut.

Mødeleder: Isak Davidsen, 4. næstformand for Landstingets Formandskab, Siumut. 13. mødedag, onsdag den 15. oktober 2008. Dagsordenens punkt 57 Beslutningsforslag til landstinget: at landsstyret pålægges at nedsætte et råd, der hurtigst muligt skal komme med koordinerede og samlede

Læs mere

Bilag 1, NOMESKO ORGANISATION OG AKTIVITETER

Bilag 1, NOMESKO ORGANISATION OG AKTIVITETER Bilag 1, NOMESKO ORGANISATION OG AKTIVITETER Foredrag holdt ved Nordisk Medicinaldirektørmøde i Tórshavn 23. august 2005 Af Høgni Debes Joensen Jeg er blevet anmodet om at levere et kort indlæg om NOMESKO

Læs mere

TVÆRFAGLIG UNDERVISNING FOR SYGEPLEJE- OG MEDICINUDDANNELSE I AARHUS

TVÆRFAGLIG UNDERVISNING FOR SYGEPLEJE- OG MEDICINUDDANNELSE I AARHUS Projektbeskrivelse for projekt TVÆRFAGLIG UNDERVISNING FOR SYGEPLEJE- OG MEDICINUDDANNELSE I AARHUS Version 8. februar 2012 Projektforslaget er udviklet i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Det sundhedsfaglige

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Bestyrelsens beretning for perioden

Bestyrelsens beretning for perioden Bestyrelsens beretning for perioden 01.01.2016 31.12.2016. Indledning: Indledningsvis velkommen til Generalforsamlingen i Mølholm Antennelaug. Velkommen til Jørn Holst fra Stofa, der er vores daglige kontaktperson.

Læs mere

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1105 Offentligt

Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1105 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1105 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 16. juli 2014 Kontor: Strafferetskontoret

Læs mere

19. mødedag, onsdag den 12. november, 2008.

19. mødedag, onsdag den 12. november, 2008. 19. mødedag, onsdag den 12. november, 2008. Dagsordenens punkt 142 Færøerne og Island har oprettet generalkonsulater med diplomatstatus i hinandens lande. Vestnordisk Råd opfordrer det grønlandske Landsstyre

Læs mere

VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOR DANSK SAMLING Stiftet 1936

VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOR DANSK SAMLING Stiftet 1936 D VEDTÆGTER VEDTÆGTER FOR DANSK SAMLING Stiftet 1936 ANSK SAMLING er en folkelig bevægelse, der vil samle og styrke det, som forener alle danske: fædreland og modersmål. I navnet Dansk Samling fastholdes

Læs mere

Og selve navnet LANDBOHØJSKOLEN Det lever i bedste velgående i store dele af befolkningen.

Og selve navnet LANDBOHØJSKOLEN Det lever i bedste velgående i store dele af befolkningen. Kære alle sammen Tak fordi I er kommet i dag Vi skal fejre udgivelsen af bogen Mellem Land og By Landbohøjskolens historie. Bogen handler om Den Kgl. Veterinær- og Landbohøjskoles historie - fra den spæde

Læs mere

Foreningen KLIMASKÆRM

Foreningen KLIMASKÆRM Foreningen KLIMASKÆRM Dr. Neergaards Vej 15, 2970 Hørsholm Tlf. +45 4566 2922 Emne: Generalforsamling 2008 Dato: Fredag den 25. april 2008 Sted: Fjeldsted Skov Kro, Store Landevej 92, 5592 Ejby, Fyn Deltagere:

Læs mere

Vedtægter for Brandteknisk Selskab

Vedtægter for Brandteknisk Selskab Vedtægter for Brandteknisk Selskab 1. Navn og område Stk. 1. Selskabets navn er Brandteknisk Selskab. Stk. 2. Brandteknisk Selskab er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA.

Læs mere

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen

Norge Stavanger. Modul 6 forår Rikke Juul Olsen. Camilla le Févre Simonsen. UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Norge Stavanger Modul 6 forår 2017 Rikke Juul Olsen Camilla le Févre Simonsen UCC Nordsjælland - Sygeplejerskeuddannelsen Hvorfor tog vi på udveksling? Vi ville begge gerne ud i verden og se en anden kultur

Læs mere

SKANDINAVISK FORENING

SKANDINAVISK FORENING VIA DELLA LUNGARA 231 00165 ROMA director@skandinaviskforening.org +39 0668975092; +39 3345058283 FAX +39 0668131690 www.skandinaviskforening.org SKANDINAVISK FORENINGS KUNSTNERHUS I ROM CIRCOLO SCANDINAVO

Læs mere

Vejledning til regler for god videnskabelig praksis

Vejledning til regler for god videnskabelig praksis Vejledning til regler for god videnskabelig praksis Af Universitetsloven 2 stk. 2, fremgår det, at universitetet har forskningsfrihed og skal værne om denne og om videnskabsetik. Københavns Universitets

Læs mere