Avisen, der stikker ud, når andre stikker af

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Avisen, der stikker ud, når andre stikker af"

Transkript

1 1 Den ukorrekte Avis Avisen, der stikker ud, når andre stikker af Hold øjne og ører åbne! Flaget er i fare. DUA nr. 107 Satire Ironi Alvor Juni 2013 Humor Nå, mine herrer. Skal vi så se at komme i gang, Regeringen vifter med sparekniven, og hvem skulle have troet, at en socialdemokratisk ledet regering ville spare på de svage i samfundet? Også de borgerlige er med på den galej. Nu er det lige før, man går over til Enhedslisten. Det er under alle omstændigheder det parti, der fører en retfærdig politik i spørgsmålet om besparelser. Regeringen skulle skamme sig!

2 2 No-Kays Forlag ISSN Intro Det står skidt til med den danske indsats mod indvandringen. Vi er mange, der i årevis har kæmpet - blot for at konstatere, at det ikke har nyttet ret meget. Nogle hævder dog, at det ikke har været forgæves. Vi har skabt ånde-huller. Måske men til hvilken nytte? Men når vi ser på andre lande og sammenligner os med dem, så må vi nok indrømme, at Danmark klarer sig blandt de bedste. Men vi har brug for at snakke med hinanden. Den Danske Forening, som var den første forening i sin art, lader ikke høre fra sig. Den har en hjemmeside og et blad, og så er alt sagt. Foreningen Dansk Kultur derimod har været aktiv lige indtil stifteren, Rolf Sloth Henriksens død. Siden da og indtil for nylig er der ikke sket noget i foreningen. Men nu er der kommet en ny formand, Jørn Stouenberg, og det ser ud til, at foreningen blomstrer op igen. Vi har da lov at håbe. Trykkefrihedsselskabet er kommet til sidenhen, og her er der gode oplæg og debatter, men ingen hjertevarme. Kun bonede gulve, som giver plads til bøger. Men ret beset: Hvad skal vi med flere bøger? Og medlemmerne har ikke mulighed for at snakke med hinanden og udveksle tanker, som det var tilfældet med Den Danske Forening, hvor man i en årrække indtil foreningen kørte træt mødtes til en sund snak og debat, og her udvekslede man ideer og fremlagde forslag til strategier. Ligeledes mødtes medlemmer af Dansk Kultur på lokalt plan med mellemrum i Valby Medborgerhus, hvor der var debatoplæg ved en foredragsholder og herefter spørgsmål og almindelig snakken med hinanden. Herefter gik man på værtshus og snakkede videre. På den måde kom vi til at kende hinanden, og det gav mulighed for at sprede informationer. Møderne i Valby Medborgerhus vil efter sigende blive genoptaget. Den slags møder er vigtige, for vi har behov for at snakke med hinanden. Det var min drøm, at vi kunne lave et medieforum med udgivelse af avis, lave radioud-sendelser og videooptagelser. Indtil videre er det kun DUA, der har fungeret, takket være, at jeg laver det meste selv. Resten må så blive ved snakken. Redaktøren Ud med alle beskidte tanker. Vi har et effektivt tankepoliti i racismeparagraffen. SD-politiker hotas, förföljs och misshandlas men ingen bryr sig Av:Maria Celander maj 8, 2013 Säkerhetschefen: Det är jävligt tyst om detta Korset er truet Nationell i dag EU vill ändra svenska flaggan

3 3 I grekisk media har det under de senaste månaderna förekommit uppgifter om att EU diskuterat möjligheten att avskaffa korset från sex av 27 medlemsländer. Detta skulle därför gälla länderna Sverige, Finland, Danmark, Storbritannien, Malta och Grekland. Korset vælter langsomt Anledningen till att EU vill ta bort kors från flaggor är att man relaterar det till den kristna tron. B FN regner med, at der i år 2050 vil være ca. 200 millioner klimaflygtninge. Og det er vores ansvar, at tage imod dem. For som sædvanligt er det vores skyld det hele. Det er os der har skabt klimaændringerne og dermed de mange flygtninge, og derfor skal vi give dem et nyt hjem i Vesten som kompensation for, hvad vi har gjort, hævder FN, der endnu engang viser sin dybeste foragt for Europa og dets befolkning. Og hvad kan vi gøre? Den nye fred i Tingbjerg Er der virkelig ingen saft og kraft tilbage i kristne mennesker? Hvorfor protesterer de ikke? Brevsprækken Det er hykleri af den værste slags når politikere fra de borgerlige partier og Dansk Folkeparti udtrykker bekymring for indvandringen. Men alligevel møder de op til den årlige statsborgerskabsdag på Christiansborg for at gratulere de mange hundrede nye "danskere". Det viser blot, at de også støtter den demografisk forandring af Danmark. Hvad skal man snart sige? Freden bryder ud igen og igen i Tingbjerg Vi hørte for nyligt om den idylliske fred, der var opstået i Tingbjerg takket være en stor integrationsindsats. Siden har der været flere skudepisoder. Det fremgår bl.a. af JP Flere unge mænd var forsamlet i en kiosk i Tingbjerg i København, da ukendte gerningsmænd affyrede op mod 35 skud mod forretningen.

4 4 Kriminaliteten fortsætter på andre og nye steder. Mon ikke alle penge til integration er spildte? Og hvem er det, der betaler? B H.C. Andersen satte ved visse lejligheder et kryds i sin dagbog. Således inspireret ville jeg også sætte krydser. Men det skulle være, når jeg havde oplevet at rejse i bus, uden at der var muslimer eller negre med. Det er svært at få krydser på den måde. De fremmede invaderer vores land. Vi kan i nyhederne erfare, hvad der sker. I England. I Sverige. Men det er forbudt at erkende sandheden. Svenskerne burde efterhånden indse, at indvandringen har været skadelig. Ja, det burde englændere, hollændere, tyskere og flere andre også! Det er strafbart at erkende sandheden. Men jeg vil ikke være multikulturel, eftersom jeg har set, hvad det går ud på. Muslimerne bliver vores undergang. De, der mener noget andet, må komme med gode argumenter. Jeg er glad for, at jeg ikke har børn, der skal leve i det fremtidige samfund. Selv er jeg parat til at dø. Det er et skodsamfund, der ikke bekæmper muslimer. Sandheden er ilde hørt også i et demokratisk land. Eller er det mon ikke demokratisk? B Ifølge en undersøgelse i migrationsstudier ønsker ca mennesker fra nogle af verdens fattigste lande at udvandre til Vesten i håb om at starte et nyt liv. Disse fattigdomsflygtninge skal gøres til EU-borgere hver og én hvis det står til vestlige statsledere. Og konsekvenserne vil de ikke så meget som tænke på. Tredubblat antal mord i Egypten I fredens og demokratiets land. Læg mærke til det! Den danske velfærd Åse Clausen Bjerg Jeg kom hjem fra Spanien med et skadet knæ, som gjorde, at jeg ikke kunne gå. Jeg fik at vide fra lægen, at jeg kunne bede om hjemmehjælp til indkøb. Jeg havde ingen danske penge og ikke mad i huset. I hjemmehjælpen fik jeg at vide, at de ikke kunne finde mig i kommunen. De kunne heller ikke sige noget om, hvornår de kunne komme, om det blev i morgen eller i næste uge. Det er den danske velfærd. Men minsandten om de ikke ringede næste dag af sig selv og tilbød mig hjælp den følgende dag. Det var da godt, at en gæst, som havde benyttet min lejlighed, mens jeg var væk, havde efterladt noget mad i køleskabet. Men da jeg bad om at låne et par krykstokke, fik jeg at vide, at jeg skulle købe dem!!! Og ikke nok med det. De almindelige hjælpemiddelcentraler har dem ikke, så det var en jungle at finde frem til det sted, hvor de kan købes. Så kom det næste problem. Krykkerne skulle sendes med B post, så de ville først komme i løbet af den næste uge. Så sendte jeg en af vennerne, som har bil ind i København for at hente dem. En af indkøberne kom tilbage med halvdelen af det, jeg havde sendt hende i byen for. Netto havde ikke varerne. Så kunne jeg sidde og vente på mad i en uge, inden næste indkøb kunne finde sted. Det er da godt at man kender nogle flinke naboer. Sådan ser vores gode velfærd ud! Bare man ikke løber ind i velfærden, for så får man da først problemer.

5 5 Hvorfor fortæller medierne ikke, hvad en ikkevestlig indvandrer koster landets skatteborgere? I et velfærdssamfund passer vi godt på hinanden. Spørgsmål til DR Vi er mange, der er utilfredse med DR s nyhedsdækning. Der er mere snak end nyheder. Vi savner de gode gamle fakta om, hvad der sker i verden. Eksempelvis er Stockholm i brand, men der kommer ikke et ord i nyhederne i DR. Hvorfor hører vi ikke noget om det? Hvorfor hører vi ikke noget om, hvordan det går i Mellemøsten? Hvorfor hører vi i det hele taget ikke noget vigtigt? Der er kun lange indslag med snak om ligegyldigheder. Dette brev samt svaret vil blive bragt i Den Ukorrekte Avis. Terror i London En civilklædt soldat blev myrdet på bestialsk vis af nogle islamister, og det fik David Camron til at stå frem med en tale, hvori han minsandten sagde, at denne gerning var et forræderi mod islam. Ørerne var ved at falde af. Camron udtrykte forræderi mod hele den vestlige verden ved at sige, at der ikke er noget i islam, der retfærdiggør denne forfærdelige handling. Der er meget i islam, der retfærdiggør denne bestialske fremgangsmåde. Selve koranen retfærdiggør den slags brutale handlinger, bl.a. sura 8,12, som siger Hug hovedet af de vantro.. Men det er en gammel erkendelse, som preller af på politikere, der bliver ved med at foregøgle os islams herligheder, som vi snart alle sammen kan få øje på. Med venlig hilsen På vegne af Den Ukorrekte Avis Åse Clausen Bjerg Der kom ikke noget svar, men samme aften kom der et kort indslag om Stockholm. Var det DUA, der udvirkede det? Det er før forekommet, at DUA har klaget over manglende oplysninger, hvorefter de er blevet bragt. Er det tilfældigheder? DUA opfordrer så mange som muligt til at klage på samme måde. Bla, bla, bla. God dag mand To og to er fem eller mere. Bitten Kirsti Nielsen Grundloven Er Grundloven blot en trosbekendelse uden at være det juridiske bolværk, som skulle beskytte det danske folk mod magtmisbrug? Det var det spørgsmål, der som en rød tråd gik igennem konferencen hos CEPOS den 3. juni 2013, på Christiansborg, hvor vi i panelet bl.a. kunne møde professor Ditlev Tamm, Jonas Christoffersen, direktør for Institut for Menneskerettigheder, journalist Martin Krasnik og ikke mindst chefjurist og arrangør af mødet hos CEPOS, Jacob Mchangama. Men hvorfor er Grundloven i virkeligheden bare nogle løselige rammer, inden for hvilke politikere til enhver tid nærmest kan gebærde sig som de vil? Der var flere forklaringer,

6 6 men klart kom det til udtryk, at Grundloven ikke i sin tid blev bragt til verden som et frist pust f.eks. efter omstyrtelse af diktatur, eller som et værn mod specifikke problemstillinger i tiden. Grundloven med sine løse, svævende formulering beskytter os i virkeligheden ikke ret meget. Frihed og demokrati er på tilbagegang, uden vi kan gøre noget, og enevælden er genindført, idet politikerne stort set kan gøre, hvad de vil. Frihedsrettighederne er under pres med tvangsindgreb over for borgerne såsom overvågning eller magthavernes adgang til privat område uden retskendelse, for slet ikke at tale om forholdet til EU (sidstnævnte gik man let henover).en af Grundlovens ret så klart formulerede paragraffer er 20, som ubestrideligt afgrænser landets suverænitetsafgivelse, tilsidesættes med lidt juridisk fiks fakseri og tågede forklaringer (bl.a. fra panelet). Kan man virkelig underlægge Danmark en fremmed magt via 20? Dette spørgsmål blev rejst fra salen, men blev ikke klart besvaret. Grundloven påbyder bl.a. følgende: Retten til uddannelse, til bolig, forsørgelse til dem, som ikke kan selv, personlig frihed, foreningsfrihed, ejendomsret. Men disse påbud er ganske sporadiske og uklare, og tilsidesættes som bekendt dagligt. Til gengæld siger Grundloven ikke noget om sundhed, slaveri, dødsstraf, ej heller om demokrati, som dog alle er særdeles vigtige spørgsmål og må vække til eftertanke. Frihedsrettigheder er i dag et tomt begreb med en stat, der æder sig ind på borgerne, og politikerne, der vedtager love, som går helt tæt på grænsen til Grundloven, eller simpelthen overskrider den. Derfor enevældens genkomst. Grundloven er blevet ændret ad bagvejen, når EU s charter om menneskerettigheder med sin traktatsret gives grundlovskraft. Menneskerettighedsdomstolens afgørelser er således blevet et led mellem den danske Grundlov og befolkningen. Også landets domstole påvirkes, når de skal afgøre en sag, og de skeler i høj grad til diverse internationale konventioner. EU-domstolen er i dag den egentlige forfatningsdomstol, som i praksis overgår den danske Grundlov og landets politiske beslutninger. Således er flere sager, som før i tiden blev afgjort af politikere, blevet juridiske sager, hvorved de er røget ud af det demokratiske system. Er vi kørt fast Det er som om pessimismen breder sig. Det er som om, vi har prøvet alt, og intet har virket. Vi sidder lige i øjeblikket og hænger med hovedet, og vi kan ikke køre videre af den vej, som vi har kørt indtil nu. Medierne slører facts, og danskerne tror i almindelighed på medierne, selvom flere og flere får øjnene op. Vi læser blogge og læser om nye uhyrligheder, men hvad rykker det? Hvad rykker det at diskutere på mediernes blogge? Hvor langt kommer vi ad den vej? De, der har en mening, bliver almindeligvis ved med at have deres mening. Dog kan vi så småt spore en ændring. Mange, der før var politisk korrekte har skiftet holdning, men de råber ikke så højt om det. Men det vigtigste er at få samling på danskernes modstand. Der er nok mange, der deler DUA s mening, men de er spredte og ikke organiserede. Vi har DF, men ikke alle indvandringsmodstandere tilslutter sig DF. Formålet fra nu af må være, at samle danskerne, ikke at holde møder i snævre kredse men at få organiseret danskerne. Det forekommer mig, at jeg har sagt det mange gange før. Det var faktisk sådan jeg begyndte min modstand for snart mange år siden. Er vi virkelig kørt fast? Afbrænding af Sverige Mon afbrænding af Sverige fortsætter? Vi hører ikke noget om det i medierne. Politiet gjorde ingenting. Der skete ingen anholdelser. Uromagerne havde frit spil.

7 7 Udviklingen går, som vi havde forventet. Der er ikke noget nyt i det, men de godtroende svenskere har nok fået sig en overraskelse. Det er, fordi vi ikke tilbyder dem arbejde. Det er diskrimination. var herfra man gik ud på restaurant eller værtshus efter mødet. Møderne har ligget stille i lang tid pga, at Elin Landler, som gjorde et stort stykke arbejde, har måttet trække sig tilbage pga sygdom, og ingen har ligesom ønsket at fortsætte, men nu har foreningen Dansk Kultur taget skeen i den anden hånd og fortsætter de arrangementer, som foreningen har afholdt på lokalt plan. Det glæder vi os til. Platugle Med mit kendskab til Svenskere er dette folk meget servile og ydmyge og bøjer sig for autoriteter, men når de presses hårdt nok, kan de gå amok i en sådan grad, som man ikke forventer. Lad os håbe, det sker på det statslige plan. Lad os håbe på, at svenskerne får nok. Måske skal modstanden bryde ud i lys lue her. Vi har da lov at håbe. De siger, at det svenske politi fik ordre fra oven til at forholde sig passivt, men nu siger jeg ikke mere. Men Se avpixlat. Sladretasken Dansk Kultur Foreningen Dansk Kultur afgik ved døden og genopstod som Fuglen Fønix. Den har nu fået en ny formand, og de møder, som før har været afholdt lokalt i Valby Medborgerhus, kommer efter sigende til at forsætte. I en årrække har Elin Landler arrangeret møder i Valby Medborgerhus med foredrag af forskellig slags, og møderne har generelt været flittigt besøgt. Det var her, man snakkede, det var her, man traf vennerne og det Europas tapte generasjon Publisert lørdag 25. mai :59 Amund Garfors Jeg vil takke politidirektør Odd Reidar Humlegård som henger bjella på katta, der han går ut i en av landets aviser og advarer om at store deler av dette kontinentet er i ferd med å få en «tapt generasjon» og som aldri vil komme i arbeid. For nå ser vi eksempler på at unge, velutdannede og resurssterke mennesker kommer til Norge og begår kriminalitet. Og stadig flere velger å begå disse forbrytelsene på grunn av den desperate situasjonen som store deler av Europa nå kjenner smerten av. Europol har identifisert 3600 organiserte kriminelle grupperinger som for tiden opererer innenfor Schengen. Ja dette er meget skremmende, og det sies at man skal lære av historien. Spørsmålet er hva skal man lære og hvordan? Jeg har ofte følelsen av at her tør man ikke se sannheten i hvitøyet. Man viker heller unna fordi sannheten kan virke for brutal. Men det er jo fordi man hele tiden er på etterskudd, eller man tenker ikke over hvilke konsekvenser politikken vil ha. Ikke er det så farlig heller, fordi man aldri blir stilt til ansvar. Og dersom man blir stilt til ansvar, da har man alltid en slående forsvarstale i beredskap. Politikerne hersker med livet til folk, og bryr seg katta om det. Det var mye nød og elendighet i Tyskland før Andre verdenskrig. Etter hvert fikk folket nok av å være ydmyket, og ropet etter den

8 8 sterke mann runget øredøvende over landet. Vi vet jo alle hvordan det gikk. Som sagt, så skal vi lære av historien. Hva kan vi så lære av dette? Kanskje at det ikke lønner seg å ydmyke folket? Eller kanskje at det ikke lønner seg å la folket føle seg sveket av sine egne ledere? Ikke minst følelsen av at folket ikke blir respektert. En dag kommer kanskje vi også til å rope på den sterke mann? Den dagen vi er så trengt opp i hjørnet at vi ikke ser noen annen mulighet? Da hadde kanskje lærdom vært bedre? Men det er vel heller som mange sier at historientror gjentar seg. du, der er nogen bagved, der trækker i trådene? Sikkert, siden historien gentager sig. pressionsmiddel havde de? Så få kvinder kan ikke på så kort tid tvinge Dansk Supermarked i knæ. Hvem satte det i scene og hvorfor? Fremtidens stolte danske kvinde? Norge, det nye Amerika? Norvald Åsen Fra Sladrehankene Sverige Citat af Jimmie Åkesson, Sveriges demokraterne (fra Morten Uhrskovs blog, JP.) Polisstationer och tågstationer brinner. Kulturarv och skolor brinner. Stenar och brandbomber kastas och rutor krossas. Poliser och brandmän misshandlas. Vanliga, hederliga medborgare misshandlas. Hur långt, Fredrik Reinfeldt, ska det behöva gå innan ni inser att er ansvarslösa, mångkulturalistiska splittringspolitik får den här sortens konsekvenser? Tørklæder i butikkerne En gruppe muslimske kvinder har lagt pres på Dans Supermarked, som har bøjet sig og givet efter. Nu må kassedamerne gerne sidde med tørklæde. Den historie virker tam, men døden skal have en årsag. Hele det spil med de muslimske kvinders kampagne virker iscenesat. Hvilket Ordføreren i Oslo, Fabian Stang, skal nylig ha uttalt følgende til Dagsavisen: I dag kan ingen beskrive hvordan en typisk amerikaner ser ut, og slik blir det nok her også. Norge blir det nye Amerika, og jeg er veldig begeistret over hvor godt mye av integreringen går. Svikefulle ord, slik jeg ser det! En del ting må Fabian Stang ta med på lasset når han skal gjøre Norge til det nye Amerika: For det første: Har han fått fullmakt fra oss nordmenn og samer, Norges to urfolk, når han skal omskape vårt fedreland til et multietnisk/multikulturelt innvandringsland med det som følger med en slik samfunnsomveltning? Først kan nevnes at begrepet amerikaner omfatter de innvandrede millioner, og er ikke en betegnelse på Amerikas urfolk, som stort sett gjennom de siste århundrer har vært plassert i reservater. Disse har sine stamme-betegnelser slik som vi har navn på Norges urfolk, som nordmenn og samer. Innvandrerne i Norge kan ikke kalles nordmenn, selv om det har blitt et triks fra media og den øvrige eliten å benevne disse for nordmenn. Dermed kan de også skjule den voksende fremmede befolkningen overfor folket og gjennom sta-

9 9 tistikker. Svikernes folkebedrag! Nordmenn og samer vil få nett den samme skjebne som Amerikas urfolk har måttet godta ved Fabian Stang sitt ønskeland, det nye Amerika. Noe annet Oslos ordfører vil få med seg på lasset er Amerikas enorme kriminalitet som ofte går etter etniske skillelinjer. Med en sterk lojalitet til egen gruppe, mens grov og rå kriminalitet utøves mot medlemmer av andre grupper enn den en selv tilhører. Gratulerer, herr Stang, med ditt nye Amerika! Europa er blevet til en farlig legeplads. Elvirasdatter X: Kloden er for alle. Den er ikke forbeholdt en bestemt race. Det må alle da kunne indse. Derfor er der fri indvandringsret. Alle kan slå sig ned i Danmark, hvis de har lyst. Y: Jamen Danmark bliver jo ikke større. X: Snik snak. Der er plads til alle. Y: Jamen der er folk, der ikke har nogen bolig. X: Jamen det er de jo selv ude om. Y: Jamen er det rimeligt, at danskere skal gå på gaden, mens udlændinge indtager vore boliger? X: Ja, Danmark er jo kendt for sin gæstfrihed. Y: Jamen alle boliger er belastet til bristepunktet. X: Ork nej. Der er masser af plads. Vi kan fælde nogle skove og bygge huse på stranden. Der er masser af plads. Og vi har slet ikke udnyttet alle loftsrum og kælderrum. Platuglen Antisemitisme Det hævdes gang på gang, at anti-semitismen er implicit i kristendommen: Det var jøderne, der slog Jesus ihjel. I en dokumentar 1.juni på DR2 fremgår det, at antisemitismmen kom fra Europa med kristendommen, ikke fra islam. Det er ret ustyrligt med alle disse medieløgne. Det står højt og tydeligt i Hadith (tekst om, hvad profeten Muhammed sagde eller gjorde, og som er muslimernes forbillede), at jøder skal slås ihjel, og hadith er altså en del af islam. Den fungerer som et moral- og lovkodeks for det islamiske samfund generelt. Og vi vil ikke acceptere undertrykkelse af muslimer. Udstilling på galleri Stramning Vores talje kan skam tåle mange flere stramninger.

10 10 Vismændene har foreslået en lempelse af dansk økonomi, men det vil regeringen ikke gå med til, selv om det efter vismændenes anbefaling ville gavne dansk økonomi. Vi skal kvæles i stramninger. Pengene tager vi fra de fattige. Er det den danske regering i fremtiden? Skal vi så debattere Shariaen? Danmarks fremtidige regering? Dansk Supermarked har tilladt kassedamerne i Bilka, Føtex og Netto at bære tørklæder, angiveligt fordi den internationale ledelse har givet grønt lys. Shariaen er ikke til debat.

11 11 Den internationale ledelse??? Hvem er det? Der er fremmede i vores folketing. Ret beset burde Folketinget kun befolkes af danskere, men sådan er det ikke. Hvornår bliver de fremmede i overtal? Redaktion Åse Clausen Bjerg Redaktør

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Statsborgerskabsprøven

Statsborgerskabsprøven Statsborgerskabsprøven Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Spørgsmål til statsborgerskabsprøven Tirsdag den 2. juni 2015 kl.

Læs mere

Vær med. Mangfoldighedsprojektet 2006-2010o

Vær med. Mangfoldighedsprojektet 2006-2010o Vær med Mangfoldighedsprojektet 2006-2010o Integration Det handler om at være med. Alle skal have lejlighed til at deltage i arbejdslivet og samfundslivet og gøre sig gældende - uanset ens sociale og etniske

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Dansker hvad nu? Fra vikingerige til velfærdsstat

Dansker hvad nu? Fra vikingerige til velfærdsstat Undervisningsmateriale til Dansker hvad nu? Formål Vi danskere er glade for vores velfærdssamfund uanset politisk orientering. Men hvordan bevarer og udvikler vi det? Hvilke værdier vil vi gerne bygge

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 2012 Link til Helle Thorning-Schmidts tale (Det talte ord gælder) Historien om hvordan Danmark fik sin grundlov fortæller meget om os som nation. Det

Læs mere

Danske vælgere 1971 2007

Danske vælgere 1971 2007 Danske vælgere 1971 7 En oversigt over udviklingen i vælgernes holdninger mv. Rune Stubager, Jakob Holm og Maja Smidstrup Det danske valgprojekt 1. udgave, september 11 1 Forord Det danske valgprojekt

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsministerens indlæg ved CMS seminar: En ny realisme principper for en aktiv forsvars- og sikkerhedspolitik den 8. marts 2013 For knap to måneder siden havde vi nogle meget hektiske timer og døgn

Læs mere

Læsning. Prædikeren kap 3.

Læsning. Prædikeren kap 3. 02-01-2015 side 1 Prædiken til midnatsgudstjeneste 2014. Christianshede Læsning. Prædikeren kap 3. Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt. En tid til at fødes, en tid

Læs mere

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015. (Det talte ord gælder) Pressemøde dagen før Folketingsvalg 17. juni 2015 (Det talte ord gælder) Valgkampen er nu inde i den absolut sidste fase. Om godt 20 timer går danskerne til stemmeurnerne. Det er nu, der skal tages stilling.

Læs mere

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL DISKUSSIONSSPØRGSMÅL ALBERT WOODFOX, USA 1) Hvorfor sidder Albert Woodfox i fængsel? 2) Hvorfor sidder Albert Woodfox i isolationsfængsel? 3) Mener du, at det er retfærdigt at sætte Albert Woodfox i isolationsfængsel

Læs mere

24. APRIL. Endelige resultater RESULTATER MUSLIMER I DANMARK

24. APRIL. Endelige resultater RESULTATER MUSLIMER I DANMARK DR 24. APRIL Endelige resultater RESULTATER MUSLIMER I DANMARK 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Kort om Capacent Research 3 2. Baggrund 4 Frekvenstabeller med holdningsvariable 5 3. Krydstabuleringer med gren

Læs mere

OFFENTLIGE MYNDIGHEDER HAR FORTSAT VID ADGANG TIL AT FORETAGE TVANGSINDGREB I PRIVATE HJEM OG VIRKSOMHEDER

OFFENTLIGE MYNDIGHEDER HAR FORTSAT VID ADGANG TIL AT FORETAGE TVANGSINDGREB I PRIVATE HJEM OG VIRKSOMHEDER Af Chefjurist Jacob Mchangama Direkte telefon +45244220 31. maj 2011 OFFENTLIGE MYNDIGHEDER HAR FORTSAT VID ADGANG TIL AT FORETAGE TVANGSINDGREB I PRIVATE HJEM OG VIRKSOMHEDER Retssikkerhedsloven fra 2005

Læs mere

Indlæg d. 28.1.09. Rapporterne 1-4

Indlæg d. 28.1.09. Rapporterne 1-4 Indlæg d. 28.1.09 Tænketankens rapporter og forslag. Erik Bonnerup Rapporterne 1-4 Udlændinges integration i det danske samfund (august 2001) Den mulige befolkningsudvikling i perioden 2001-2021 (januar

Læs mere

Landets velstand er afhængig af det danske folks Dansk Folkepartis samlede arbejdsindsats. principprogram af oktober 2002 P R I N C I P

Landets velstand er afhængig af det danske folks Dansk Folkepartis samlede arbejdsindsats. principprogram af oktober 2002 P R I N C I P PRINCIP R G R A M Dansk Folkepartis formål er at hævde Danmarks selvstændighed, at sikre det danske folks frihed i eget land samt at bevare og udbygge folkestyre og monarki. Vi er forpligtede af vor danske

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 18. december

JULEPOSTHUSET. 18. december STHUSET afs. 18 - side 1 JULEPOSTHUSET 18. december "" LYD: CLS GADE CLS FUGLESANG PÅ ENGE CLS STILLE STUE MED TIKKENDE BORNHOLMERUR LYD FRA RAMPONERET CYKLENDE CYKEL RINGEKLOKKE CYKEL-UHELD DØR ÅBNES

Læs mere

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne.

Læs mere. Folketingets åbning var også dagen for afslutningen af partiets store Tag ansvarkampagne. 1. november 2010 Folketingets traditionsrige åbning fandt sted tirsdag den 5. oktober. Hele Christiansborg emmede af højtidelig stemning, nysgerrighed og en altoverskyggende forventningsglæde. Omdrejningspunktet

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Danske vælgere 1971-2011

Danske vælgere 1971-2011 Danske vælgere 1971-11 En oversigt over udviklingen i vælgernes holdninger mv. Rune Stubager, Jakob Holm, Maja Smidstrup og Katrine Kramb Det danske valgprojekt 2. udgave, februar 13 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik

Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Socialdemokraternes forslag til et bredt samarbejde om Danmarks udlændingepolitik Igennem de sidste fire år har Socialdemokraterne sikret en fornuftig balance i udlændingepolitikken. På den ene side påtager

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

SYV. Fotografier af Tina Enghoff Interviews og efterord ved Uzma Ahmed Andresen Med forord af Kirsten Thorup. Forlaget Vandkunsten

SYV. Fotografier af Tina Enghoff Interviews og efterord ved Uzma Ahmed Andresen Med forord af Kirsten Thorup. Forlaget Vandkunsten SYV Fotografier af Tina Enghoff Interviews og efterord ved Uzma Ahmed Andresen Med forord af Kirsten Thorup Forlaget Vandkunsten Smertegrænsen Kirsten Thorup Der foregår noget uhyggeligt og gruopvækkende

Læs mere

Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre

Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre Fem foredrag arrangeret af Lystrup Menighedsråd Lystrup kirkehøjskole 2015-2016 Mødet med de andre Det er gennem mødet med de andre vi oplever verden.

Læs mere

Dato: 3. december 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer

Dato: 3. december 2012, kl. 13.00. Hjælpemidler: Ingen. Tid: 45 minutter. Prøvenummer Dato: 3. december 2012, kl. 13.00 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Spørgsmål til Indfødsretsprøven er en prøve, der skal bestås

Læs mere

Nordisk Processpil om Menneskerettigheder. København 2015. Nahnah Hassan mod Kongeriget Danmark. Hændelsesforløb

Nordisk Processpil om Menneskerettigheder. København 2015. Nahnah Hassan mod Kongeriget Danmark. Hændelsesforløb Nordisk Processpil om Menneskerettigheder København 2015 Nahnah Hassan mod Kongeriget Danmark Hændelsesforløb Begyndelsen 1. Nahnah Hassan blev født i Danmark i 1989. Hendes forældre, der er muslimer med

Læs mere

Guds ret - menneskets ret

Guds ret - menneskets ret Guds ret - menneskets ret Alle dem, som tog imod ham, gav han ret til at blive Guds børn, dem, som tror på hans navn. Joh.1,12. Gennem hele Guds ord - Bibelen - møder vi over alt begreberne ret, retfærd

Læs mere

Danske partier fra samfundsfaget.dk. Enhedslisten

Danske partier fra samfundsfaget.dk. Enhedslisten 1 1 1 1 1 1 0 1 0 Danske partier fra samfundsfaget.dk Enhedslisten Enhedslisten er et socialistisk parti, der arbejder for et samfund, hvor lighed og solidaritet er i centrum. Partiet blev stiftet i ved

Læs mere

Den danske grundlov sikrer, at ENHVER har ret til at offentliggøre sine tanker. På tryk, i skrift og i tale.

Den danske grundlov sikrer, at ENHVER har ret til at offentliggøre sine tanker. På tryk, i skrift og i tale. Villy Søvndals tale Grundlovsdag 2011 Det danske demokrati har mange år på bagen. Vi er vant til det. Faktisk så forvænte, at vi nogle gange tager det for givet. Vi er så sikre på vores ytringsfrihed her

Læs mere

1. Det vil være til gavn for især små og mellemstore danske virksomheder, hvis Danmark ikke bliver en del af den fælles patentdomstol.

1. Det vil være til gavn for især små og mellemstore danske virksomheder, hvis Danmark ikke bliver en del af den fælles patentdomstol. 22. april 2014 LHNI Folketinget Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 1240 København K. Kopi: Europaudvalget Erhvervsudvalgets betænkning vedrørende L22 Folketingets Erhvervsudvalg har den 3. april afgivet

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 17. juni 2009. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 17. juni 2009. Prøvenummer Indfødsretsprøven 17. juni 2009 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en prøve,

Læs mere

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011

Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Statsminister Lars Løkke Rasmussens nytårstale den 1. januar 2011 Det talte ord gælder Godaften. Jeg tror, at mange har det ligesom jeg: Nytåret er den tid på året, hvor vi gør status. Hvor vi tænker over

Læs mere

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer

Indfødsretsprøven. Tid: 45 minutter. Hjælpemidler: Ingen. 3. juni 2010. Prøvenummer Indfødsretsprøven 3. juni 2010 Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift SPØRGSMÅL TIL INDFØDSRETSPRØVE Indfødsretsprøven er en prøve,

Læs mere

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER

NORDISKE ARBEJDSPAPIRER Ved Stranden 18 DK-1061 København K www.norden.org NORDISKE ARBEJDSPAPIRER N O R D I C W O R K I N G P A P E R S Nordisk Børnerettighedsseminar Børnekonventionen 25 år hvor langt er vi kommet i Norden?

Læs mere

Ideer til undervisningen

Ideer til undervisningen 1 Ideer til undervisningen Kapitel 1: Demokrati som styreform og ideologi 1. Hvad betyder ordet demokrati? Og hvor stammer det fra? 2. Hvad kendetegner en demokratisk stat? Hvordan er magten fordelt? 3.

Læs mere

Interviewguide. - af tidligere kriminelle

Interviewguide. - af tidligere kriminelle Interviewguide - af tidligere kriminelle Tema Præsentation af os og vores projekt m.v. Interviewspørgsmål Vi hedder Rune og Allan og læser socialvidenskab på RUC sammen med Anne Mette og Sara, hvor vi

Læs mere

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00

Prædiken om at misunde og unde: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 Indsamling til FKN Salmer: 1.søndag i fasten 2014 kl. 9.00 754, Se, nu stiger solen 698, Kain, hvor er din bror 123,7 613, Herre, du vandrer forsoningens vej Prædiken om at misunde og unde: Inde i mit

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Tryghed i danske hjem. Skærpelse af straffen og bedre indbrudssikring

Tryghed i danske hjem. Skærpelse af straffen og bedre indbrudssikring Tryghed i danske hjem Skærpelse af straffen og bedre indbrudssikring Udgave: 13. august 2014 1 Forslaget kort fortalt I 2013 blev der begået 41.888 indbrud i danske hjem og 16.280 indbrud i danske virksomheder.

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken.

Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken. Referat fra Garantloekkens generalforsamling Der er blevet afholdt ordinær generalforsamling i foreningen Garantloekken lørdag den 28. marts 2015 kl. 14 i Actionhouse, Løkken. Referat Indledning: Rigtig

Læs mere

Bilag 1 Udskrift af optakt plus interview med social- og integrationsminister Manu Sareen i TV- Avisen 21:30 på DR1 onsdag den 2. juli 2014.

Bilag 1 Udskrift af optakt plus interview med social- og integrationsminister Manu Sareen i TV- Avisen 21:30 på DR1 onsdag den 2. juli 2014. Bilag 1 Udskrift af optakt plus interview med social- og integrationsminister Manu Sareen i TV- Avisen 21:30 på DR1 onsdag den 2. juli 2014. Hentet fra Mediestream. http://www2.statsbiblioteket.dk/mediestream/tv/record/doms_radiotvcollection%3auuid%3a5c3

Læs mere

Hvad siger loven 00:00:00. vignet starter 00:01:04. Titel: Hvad siger Loven. 00:01:17. Folketingssalen

Hvad siger loven 00:00:00. vignet starter 00:01:04. Titel: Hvad siger Loven. 00:01:17. Folketingssalen Hvad siger loven 00:00:00 vignet starter 00:01:04 Titel: Hvad siger Loven 00:01:17. Folketingssalen 00:01:39 taler i folketingssalen:..socialdemokratiske ordfører, Lone Møller svarede særdeles glimrende

Læs mere

Betænkning om administrativ udvisning af udlændinge, der må anses for en fare for statens sikkerhed

Betænkning om administrativ udvisning af udlændinge, der må anses for en fare for statens sikkerhed MINISTERIET FOR FLYGTNINGE INDVANDRERE OG INTEGRATION Betænkning om administrativ udvisning af udlændinge, der må anses for en fare for statens sikkerhed Februar 2009 Indhold 1. Indledning 12 1.1 Baggrund

Læs mere

Grundlovstale 2014 Cafe Liv, Høng

Grundlovstale 2014 Cafe Liv, Høng Jeg hedder Morten Løvschall, er formand for Handicaprådet i Holbæk, formand for LEV i Holbæk og sidder i hovedbestyrelsen og forretningsudvalget for LEV på landsplan. Men vigtigst af alt er jeg far til

Læs mere

DEADLINE ATHEN. et interaktivt rollespil ELEVAKTIVITETER

DEADLINE ATHEN. et interaktivt rollespil ELEVAKTIVITETER DEADLINE ATHEN et interaktivt rollespil ELEVAKTIVITETER INDHOLD Klar, parat, start flygt ind i spillet 3 Fakta 4 Sådan arbejder du journalistisk med Deadline Athen 5 Aktiviteter 6 Indledende aktiviteter

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 462 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Udlændingeafdelingen Dato: 21. marts 2014 Kontor: Asyl- og Visumkontoret

Læs mere

Ønsker til en ny grundlov

Ønsker til en ny grundlov Ønsker til en ny grundlov Tag ansvar Programmet er vedtaget af Radikale Venstres hovedbestyrelse 1. februar 2014. Radikale Venstres ønsker til en ny grundlov Radikale Venstre ønsker, at der nedsættes en

Læs mere

1. maj tale Bornholm

1. maj tale Bornholm 1. maj tale Bornholm Først vil jeg sige mange tak for invitationen. Det har en helt bestemt betydning for mig, at tale på netop denne dag. Det vil jeg komme nærmere ind på senere. For år tilbage var det

Læs mere

1. maj tale 2006 - Fælles Fremtid. v/lo-sekretær Marie-Louise Knuppert. 1. maj er en tradition, som vi i fagbevægelsen er stolte over at holde i hævd.

1. maj tale 2006 - Fælles Fremtid. v/lo-sekretær Marie-Louise Knuppert. 1. maj er en tradition, som vi i fagbevægelsen er stolte over at holde i hævd. 1. maj tale 2006 - Fælles Fremtid v/lo-sekretær Marie-Louise Knuppert 1. maj er en tradition, som vi i fagbevægelsen er stolte over at holde i hævd. 1. maj er en hyldest til fremtiden. Det er den dag,

Læs mere

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation.

Du og jeg, Gud. 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Du og jeg, Gud 1.søndag efter påske 2015. Konfirmation. Den grund, du har i dåben lagt, dit stærke ja til svage, bekræfter du, skal stå ved magt i dag og alle dage. Evangelieteksten til 1.søndag efter

Læs mere

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække

Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Mandag d. 25. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 2. pinsedag, Joh 3,16-21. 1. tekstrække Salmer DDS 291: Du, som går ud fra den levende Gud DDS 305: Kom, Gud Helligånd,

Læs mere

Målet med projektet er tredelt:

Målet med projektet er tredelt: Forord Denne antologi er et led i et større»giv dig rig«-projekt, som har været to år undervejs, og som søsættes i 2010. Forhåbentlig sætter projektet og dets elementer sig længerevarende spor. Jesus udfordrer

Læs mere

CEPOS Universitet Foråret 2006

CEPOS Universitet Foråret 2006 CEPOS Universitet Foråret 2006 Program for lørdag-søndag d. 11. og 12. februar 2006 10.00-10.30 Velkomst og præsentation 10.30-11.00 Hvorfor CEPOS Universitet? Lars Seier Christensen, CEO og stifter af

Læs mere

Udvikling eller afvikling

Udvikling eller afvikling STRUKTURREFORMEN Udvikling eller afvikling Stor temadag om strukturreformen i Århus. Hvilke konsekvenser får den? Demokrati og udlicitering var blandt de mange emner, der blev debatteret Mere end hundrede

Læs mere

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch

PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch PRÆDIKEN TIL 4. SØNDAG EFTER PÅSKE 2014 Stine Munch I dag er det med at holde tungen lige i munden og ørene stive. Teksten er en typisk Johannestekst, snørklet og svært forståeligt. I hvert fald sådan

Læs mere

GRUPPEBILLEDE 8 fakta om dem, der kæmper om dit kryds Af Mia Fanefjord Pedersen Torsdag den 18. juni 2015, 05:00

GRUPPEBILLEDE 8 fakta om dem, der kæmper om dit kryds Af Mia Fanefjord Pedersen Torsdag den 18. juni 2015, 05:00 8 fakta om dem, der kæmper om dit kryds - UgebrevetA4.dk 17-06-2015 22:00:51 GRUPPEBILLEDE 8 fakta om dem, der kæmper om dit kryds Af Mia Fanefjord Pedersen Torsdag den 18. juni 2015, 05:00 Del: Der er

Læs mere

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt

Bilag 4. Transkriberet interview med Liselott Blixt Bilag 4 Transkriberet interview med Liselott Blixt Af: Gruppe 7 Interviewer: Jeg vil starte med at høre om hvad dig og dansk folkeparti mener om den alkohol politik vi har idag hvor man kan købe alkohol

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om ret til et værdigt liv for alle ældre

Forslag til folketingsbeslutning om ret til et værdigt liv for alle ældre Beslutningsforslag nr. B 197 Folketinget 2009-10 Fremsat den 26. marts 2010 af Line Barfod (EL), Per Clausen (EL), Johanne Schmidt-Nielsen (EL) og Frank Aaen (EL) Folketinget pålægger regeringen inden

Læs mere

Vi bakker Helle op. Ny hjemmeside: www.socialdemokraterne-holstebro.dk. August 2010

Vi bakker Helle op. Ny hjemmeside: www.socialdemokraterne-holstebro.dk. August 2010 August 2010 Vi bakker Helle op Ny hjemmeside: www.socialdemokraterne-holstebro.dk Følg vore lokale politiker, se næste arrangement. Besøg vores nye hjemmeside. Kære Socialdemokrat. Efter et flot forår,

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Jonastegnet Vi begynder med fortællingen om Jonas. Jonas i hvalfiskens bug. Det er en af de mærkeligste fortællinger i det gamle testamente. Der er et præg af eventyr over fortællingen: hvalfisken dukker

Læs mere

Dig og Demokratiet. ét emne to museer. Et tilbud til alle sprogskoler besøg Arbejdermuseet og Københavns Bymuseum. Målgruppe: danskuddannelse 1-3

Dig og Demokratiet. ét emne to museer. Et tilbud til alle sprogskoler besøg Arbejdermuseet og Københavns Bymuseum. Målgruppe: danskuddannelse 1-3 Dig og Demokratiet ét emne to museer Et tilbud til alle sprogskoler besøg Arbejdermuseet og Københavns Bymuseum Målgruppe: danskuddannelse 1-3 Tilbud til alle sprogskoler Københavns Bymuseum og Arbejdermuseet

Læs mere

Hvad er ateisme? Hvordan bliver man ateist? Dansk Ateistisk Selskab. Ateisme er kort og godt fraværet af en tro på nogen guddom(me).

Hvad er ateisme? Hvordan bliver man ateist? Dansk Ateistisk Selskab. Ateisme er kort og godt fraværet af en tro på nogen guddom(me). Dansk Ateistisk Selskab Hvad er ateisme? Ateisme er kort og godt fraværet af en tro på nogen guddom(me). Meget mere er der sådan set ikke i det. Der er ingen dogmatisk lære eller mystiske ritualer og netop

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

HØRING OVER UDKAST TIL FORSLAG TIL LOV OM CENTER FOR CYBERSIKKERHED SAMT EVALUERING AF GOVCERT-LOVEN

HØRING OVER UDKAST TIL FORSLAG TIL LOV OM CENTER FOR CYBERSIKKERHED SAMT EVALUERING AF GOVCERT-LOVEN Forsvarsministeriet fmn@fmn.dk pah@fmn.dk hvs@govcert.dk WILDERS PLADS 8K 1403 KØBENHAVN K TELEFON 3269 8888 DIREKTE 3269 8805 RFJ@HUMANRIGHTS.DK MENNESKERET.DK J. NR. 540.10/30403/RFJ/MAF HØRING OVER

Læs mere

Flere gange har han besøgt lande, som mange opfatter som farlige rejsemål. Claus Qvist-Jessen undrer sig:

Flere gange har han besøgt lande, som mange opfatter som farlige rejsemål. Claus Qvist-Jessen undrer sig: At leve for at rejse Claus Qvist-Jessen har rejst i over hundrede lande og oplevet mere end de fleste. Det har sat tingene i perspektiv, og gjort ham kritisk over for danskerne som folk men også over for

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling af klippekort.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempling af klippekort. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0206 Klageren: XX på vegne YY 0590 Oslo, Norge. Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVR: 21 26 38 34 Klagen vedrører:

Læs mere

Dansk-Kinesisk Parlør

Dansk-Kinesisk Parlør . Dansk-Kinesisk Parlør Shaola J. G. Zhou Dansk-Kinesisk Parlør Samfundslitteratur Shaola J.G. Zhou Dansk-Kinesisk Parlør 1. udgave 2001 Samfundslitteratur, 2001 Omslag: Torben Lundsted Sats: Forfatteren

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

FA Ellesskab - hvad er det? -Definitioner på fa Ellesskab! O M

FA Ellesskab - hvad er det? -Definitioner på fa Ellesskab! O M FA Ellesskab - hvad er det? -Definitioner på fa Ellesskab! T D A O M K E R I Indhold En formidlingsøvelse, hvor eleverne, ud fra to definitioner af begrebet fællesskab, skal udarbejde en collage. Collagerne

Læs mere

TIMOTHY KELLER. Glem dig selv FRIHED FRA SELVBEDØMMELSE

TIMOTHY KELLER. Glem dig selv FRIHED FRA SELVBEDØMMELSE TIMOTHY KELLER Glem dig selv FRIHED FRA SELVBEDØMMELSE Indhold Friheden ved selvforglemmelse... 7 1. Det menneskelige egos naturlige tilstand... 15 2. En forvandlet selvopfattelse... 25 3. Sådan kan din

Læs mere

idé og udvælgelse KORT 1 KORT 2

idé og udvælgelse KORT 1 KORT 2 IDÉ OG UDVÆLGELSE idé og udvælgelse I skal nu arbejde videre med jeres problemstiling. Det første I skal gøre for at finde en løsning på jeres problem er at få en masse idéer. Det gør I bedst ved at lave

Læs mere

Brug din stemme - Demokrati og deltagelse O M

Brug din stemme - Demokrati og deltagelse O M Brug din stemme - Demokrati og deltagelse T D A O M K E R I Indhold Vurderingsøvelse der omhandler børn, unge og deltagelse. Eleverne præsenteres for forskellige udsagn som de tager stilling til og efterfølgende

Læs mere

Hvor mange er sikret parkeringsplads ved arbejdet i vore store byer?

Hvor mange er sikret parkeringsplads ved arbejdet i vore store byer? NOAH-Trafik Nørrebrogade 39 2200 København N www.trafikbogen.dk noahtrafik@noah.d København den 13. marts 2012 Til Folketingets Transportudvalg og Skatte- og afgiftsudvalg Danske bilister sparer årlig

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige

Nadververs 294 v. 3 Af Talsmand som på jorderige 1 Prædiken i Engesvang 5. s. e. påske 402 Den signede dag 674 v. 1-3 Sov sødt barnlille 674 v. 4-7 Sov sødt barnlille 292 Kærligheds og sandheds Ånd 325 Jeg ved et lille Himmerig Nadververs 294 v. 3 Af

Læs mere

Kommunalpolitisk Topmøde 2013

Kommunalpolitisk Topmøde 2013 Kommunalpolitisk Topmøde 2013 Den 21. - 22. marts Program Fremtidens kommunestyre til debat Velkommen til Kommunalpolitisk Topmøde 2013 På vegne af KL s bestyrelse er det en glæde at byde velkommen til

Læs mere

Menneskerettighederne

Menneskerettighederne 1 Menneskerettighederne Forenede Nationers verdenserklæring om menneskerettigheder www.visdomsnettet.dk 2 MENNESKERETTIGHEDERNE De Forenede Nationers verdenserklæring om menneskerettigheder Den 10. december

Læs mere

KEND DIN RET RETSLEX

KEND DIN RET RETSLEX KEND DIN RET RETSLEX Retsstaten DOMSTOLSSTYRELSEN, DECEMBER 2014 A RETSSTATEN Har du tænkt over, hvorfor politikerne ikke kan blande sig i domstolenes afgørelser, eller hvorfor det er vigtigt, at der er

Læs mere

INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK

INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK INITIATIVER TIL IMØDEGÅELSE AF RADIKALISERING I DANMARK December 2014 Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti Religiøs radikalisering og ekstremisme er en alvorlig trussel

Læs mere

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK!

DET KOMMER! 1 12 TR PÅ DANSK! 12 TR PÅ DANSK! Robert er tillidsrepræsentant eller TR på en stor brødfabrik. Han repræsenterer dem, der arbejder i fabrikkens pakkeafdeling. Mange af dem kommer fra andre lande. Robert kommer selv fra

Læs mere

UKLASSIFICERET. Danske islamistiske miljøer med betydning for terrortruslen mod Danmark

UKLASSIFICERET. Danske islamistiske miljøer med betydning for terrortruslen mod Danmark 28. maj 2014 Danske islamistiske miljøer med betydning for terrortruslen mod Danmark Sammenfatning Der findes islamistiske miljøer i Danmark, hvorfra der udbredes en militant islamistisk ideologi. Miljøerne

Læs mere

Syv veje til kærligheden

Syv veje til kærligheden Syv veje til kærligheden Pouline Middleton 1. udgave, 1. oplag 2014 Fiction Works Aps Omslagsfoto: Fotograf Steen Larsen ISBN 9788799662999 Alle rettigheder forbeholdes. Enhver form for kommerciel gengivelse

Læs mere

Samfundsfag. De merkantile Erhvervsuddannelser. Casebaseret eksamen. Juni 2014. Niveau D. Indhold:

Samfundsfag. De merkantile Erhvervsuddannelser. Casebaseret eksamen. Juni 2014. Niveau D. Indhold: De merkantile Erhvervsuddannelser Juni 2014 Casebaseret eksamen Samfundsfag Niveau D Indhold: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Opgave 6 Samfundsøkonmi Arbejdsmarkedet Velfærdsstaten Miljø og

Læs mere

Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest.

Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest. Denne weekend har bekræftet, hvad vi allerede vidste: Det er dejligt at være liberal! Det har været et godt landsmøde - med nogle herlige taler og en god fest. Men det vigtigste ved dette landsmøde er

Læs mere

DEN STORE FLUGT. 1. Begravelsen. Udfordringskort

DEN STORE FLUGT. 1. Begravelsen. Udfordringskort Bes An For lutning: al efterladte: sinkelse: 1. Begravelsen En aften dør bedstefaren i familien af et hjerteanfald. Ifølge familiens tro skal liget brændes på et ligbål af træ. Den ældste søn skal kløve

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12.

Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. Helligtrekongers søndag d.2.1.11. Matt.2,1-12. 1 Man fortæller, at det eneste bygningsværk på, der kan ses fra månen er den kinesiske mur, der som en bugtet sytråd slynger sig rundt på jordens klode. En

Læs mere

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning.

Osmannerriget. Begyndelsen. Storhedstiden. Vidste du, at.. Nederlag og tilbagegang. Fakta. Forsøg på modernisering. Opløsning. Historiefaget.dk: Osmannerriget Osmannerriget Det Osmanniske Rige eksisterede i over 600 år. Det var engang frygtet i Europa, men fra 1600-tallet gik det tilbage. Efter 1. verdenskrig opstod republikken

Læs mere

!!!!!!!! Om adventskransen. 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent. 74, Vær velkommen

!!!!!!!! Om adventskransen. 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent. 74, Vær velkommen 1. december kl. 10.30-1. søndag i advent 74, Vær velkommen 78, 1-5, Blomstre som en rosengård 85, Op, Zion, at oplukke Prædiken m.m. 87, Det første lys 439, 2 Nadververs: 83, 1-2, Glæd dig Zion 78, 6-7,

Læs mere

Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN. Hvad er et resumé? Artikel fra tema

Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN. Hvad er et resumé? Artikel fra tema VÆRKTØJSKASSEN Klik på et emne i indhold: Hvad er et resumé? Artikel fra tema Hvad er et resumé? Artikel fra nyheder Hvad er en kommentar? Hvad er en blog og hvordan skriver jeg på en blog? Hvad er en

Læs mere

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen Projektopgave - Mad Delemne - Madspild Vi har valgt delemnet madspild. Ifølge os er madspild et område, der ikke er belyst nok, selvom det er meget aktuelt i disse dage, hvor man snakker om klimaændringer

Læs mere

Spørgsmål og Svar om Islamisk Monoteisme

Spørgsmål og Svar om Islamisk Monoteisme 50 Spørgsmål og Svar om Islamisk Monoteisme Sheikh Muhammad At-Tamimi 1. Spørgsmål: Hvem er din Rabb (Herre, Skaber)? Svar: Min Rabb er Allah, som har skabt mig og alt, hvad der eksisterer. Han forsyner

Læs mere

RIGETS OVERLEVELSE Kvindesagen

RIGETS OVERLEVELSE Kvindesagen Midsommervise Tale RIGETS OVERLEVELSE Kvindesagen SkoletjeneSten Vi i kvindesagen elsker vort fædreland og at synge om det. Det samler landets indbyggere, trods mange er forskellige. #01/70 Kvinderne begynder

Læs mere

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00

6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 6.s.e.Trin. 27.juli 2014. Hinge kirke kl.8.30. Vinderslev kirke k.9.30. Thorning kirke kl.11.00 Salmer: Hinge kl.8.30: 422-417/ 488-372 Vinderslev kl.9.30: 422-417- 515/ 488-428- 372 Thorning kl.11: 422-417-

Læs mere