Avisen, der stikker ud, når andre stikker af

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Avisen, der stikker ud, når andre stikker af"

Transkript

1 1 Den ukorrekte Avis Avisen, der stikker ud, når andre stikker af Hold øjne og ører åbne! Flaget er i fare. DUA nr. 107 Satire Ironi Alvor Juni 2013 Humor Nå, mine herrer. Skal vi så se at komme i gang, Regeringen vifter med sparekniven, og hvem skulle have troet, at en socialdemokratisk ledet regering ville spare på de svage i samfundet? Også de borgerlige er med på den galej. Nu er det lige før, man går over til Enhedslisten. Det er under alle omstændigheder det parti, der fører en retfærdig politik i spørgsmålet om besparelser. Regeringen skulle skamme sig!

2 2 No-Kays Forlag ISSN Intro Det står skidt til med den danske indsats mod indvandringen. Vi er mange, der i årevis har kæmpet - blot for at konstatere, at det ikke har nyttet ret meget. Nogle hævder dog, at det ikke har været forgæves. Vi har skabt ånde-huller. Måske men til hvilken nytte? Men når vi ser på andre lande og sammenligner os med dem, så må vi nok indrømme, at Danmark klarer sig blandt de bedste. Men vi har brug for at snakke med hinanden. Den Danske Forening, som var den første forening i sin art, lader ikke høre fra sig. Den har en hjemmeside og et blad, og så er alt sagt. Foreningen Dansk Kultur derimod har været aktiv lige indtil stifteren, Rolf Sloth Henriksens død. Siden da og indtil for nylig er der ikke sket noget i foreningen. Men nu er der kommet en ny formand, Jørn Stouenberg, og det ser ud til, at foreningen blomstrer op igen. Vi har da lov at håbe. Trykkefrihedsselskabet er kommet til sidenhen, og her er der gode oplæg og debatter, men ingen hjertevarme. Kun bonede gulve, som giver plads til bøger. Men ret beset: Hvad skal vi med flere bøger? Og medlemmerne har ikke mulighed for at snakke med hinanden og udveksle tanker, som det var tilfældet med Den Danske Forening, hvor man i en årrække indtil foreningen kørte træt mødtes til en sund snak og debat, og her udvekslede man ideer og fremlagde forslag til strategier. Ligeledes mødtes medlemmer af Dansk Kultur på lokalt plan med mellemrum i Valby Medborgerhus, hvor der var debatoplæg ved en foredragsholder og herefter spørgsmål og almindelig snakken med hinanden. Herefter gik man på værtshus og snakkede videre. På den måde kom vi til at kende hinanden, og det gav mulighed for at sprede informationer. Møderne i Valby Medborgerhus vil efter sigende blive genoptaget. Den slags møder er vigtige, for vi har behov for at snakke med hinanden. Det var min drøm, at vi kunne lave et medieforum med udgivelse af avis, lave radioud-sendelser og videooptagelser. Indtil videre er det kun DUA, der har fungeret, takket være, at jeg laver det meste selv. Resten må så blive ved snakken. Redaktøren Ud med alle beskidte tanker. Vi har et effektivt tankepoliti i racismeparagraffen. SD-politiker hotas, förföljs och misshandlas men ingen bryr sig Av:Maria Celander maj 8, 2013 Säkerhetschefen: Det är jävligt tyst om detta Korset er truet Nationell i dag EU vill ändra svenska flaggan

3 3 I grekisk media har det under de senaste månaderna förekommit uppgifter om att EU diskuterat möjligheten att avskaffa korset från sex av 27 medlemsländer. Detta skulle därför gälla länderna Sverige, Finland, Danmark, Storbritannien, Malta och Grekland. Korset vælter langsomt Anledningen till att EU vill ta bort kors från flaggor är att man relaterar det till den kristna tron. B FN regner med, at der i år 2050 vil være ca. 200 millioner klimaflygtninge. Og det er vores ansvar, at tage imod dem. For som sædvanligt er det vores skyld det hele. Det er os der har skabt klimaændringerne og dermed de mange flygtninge, og derfor skal vi give dem et nyt hjem i Vesten som kompensation for, hvad vi har gjort, hævder FN, der endnu engang viser sin dybeste foragt for Europa og dets befolkning. Og hvad kan vi gøre? Den nye fred i Tingbjerg Er der virkelig ingen saft og kraft tilbage i kristne mennesker? Hvorfor protesterer de ikke? Brevsprækken Det er hykleri af den værste slags når politikere fra de borgerlige partier og Dansk Folkeparti udtrykker bekymring for indvandringen. Men alligevel møder de op til den årlige statsborgerskabsdag på Christiansborg for at gratulere de mange hundrede nye "danskere". Det viser blot, at de også støtter den demografisk forandring af Danmark. Hvad skal man snart sige? Freden bryder ud igen og igen i Tingbjerg Vi hørte for nyligt om den idylliske fred, der var opstået i Tingbjerg takket være en stor integrationsindsats. Siden har der været flere skudepisoder. Det fremgår bl.a. af JP Flere unge mænd var forsamlet i en kiosk i Tingbjerg i København, da ukendte gerningsmænd affyrede op mod 35 skud mod forretningen.

4 4 Kriminaliteten fortsætter på andre og nye steder. Mon ikke alle penge til integration er spildte? Og hvem er det, der betaler? B H.C. Andersen satte ved visse lejligheder et kryds i sin dagbog. Således inspireret ville jeg også sætte krydser. Men det skulle være, når jeg havde oplevet at rejse i bus, uden at der var muslimer eller negre med. Det er svært at få krydser på den måde. De fremmede invaderer vores land. Vi kan i nyhederne erfare, hvad der sker. I England. I Sverige. Men det er forbudt at erkende sandheden. Svenskerne burde efterhånden indse, at indvandringen har været skadelig. Ja, det burde englændere, hollændere, tyskere og flere andre også! Det er strafbart at erkende sandheden. Men jeg vil ikke være multikulturel, eftersom jeg har set, hvad det går ud på. Muslimerne bliver vores undergang. De, der mener noget andet, må komme med gode argumenter. Jeg er glad for, at jeg ikke har børn, der skal leve i det fremtidige samfund. Selv er jeg parat til at dø. Det er et skodsamfund, der ikke bekæmper muslimer. Sandheden er ilde hørt også i et demokratisk land. Eller er det mon ikke demokratisk? B Ifølge en undersøgelse i migrationsstudier ønsker ca mennesker fra nogle af verdens fattigste lande at udvandre til Vesten i håb om at starte et nyt liv. Disse fattigdomsflygtninge skal gøres til EU-borgere hver og én hvis det står til vestlige statsledere. Og konsekvenserne vil de ikke så meget som tænke på. Tredubblat antal mord i Egypten I fredens og demokratiets land. Læg mærke til det! Den danske velfærd Åse Clausen Bjerg Jeg kom hjem fra Spanien med et skadet knæ, som gjorde, at jeg ikke kunne gå. Jeg fik at vide fra lægen, at jeg kunne bede om hjemmehjælp til indkøb. Jeg havde ingen danske penge og ikke mad i huset. I hjemmehjælpen fik jeg at vide, at de ikke kunne finde mig i kommunen. De kunne heller ikke sige noget om, hvornår de kunne komme, om det blev i morgen eller i næste uge. Det er den danske velfærd. Men minsandten om de ikke ringede næste dag af sig selv og tilbød mig hjælp den følgende dag. Det var da godt, at en gæst, som havde benyttet min lejlighed, mens jeg var væk, havde efterladt noget mad i køleskabet. Men da jeg bad om at låne et par krykstokke, fik jeg at vide, at jeg skulle købe dem!!! Og ikke nok med det. De almindelige hjælpemiddelcentraler har dem ikke, så det var en jungle at finde frem til det sted, hvor de kan købes. Så kom det næste problem. Krykkerne skulle sendes med B post, så de ville først komme i løbet af den næste uge. Så sendte jeg en af vennerne, som har bil ind i København for at hente dem. En af indkøberne kom tilbage med halvdelen af det, jeg havde sendt hende i byen for. Netto havde ikke varerne. Så kunne jeg sidde og vente på mad i en uge, inden næste indkøb kunne finde sted. Det er da godt at man kender nogle flinke naboer. Sådan ser vores gode velfærd ud! Bare man ikke løber ind i velfærden, for så får man da først problemer.

5 5 Hvorfor fortæller medierne ikke, hvad en ikkevestlig indvandrer koster landets skatteborgere? I et velfærdssamfund passer vi godt på hinanden. Spørgsmål til DR Vi er mange, der er utilfredse med DR s nyhedsdækning. Der er mere snak end nyheder. Vi savner de gode gamle fakta om, hvad der sker i verden. Eksempelvis er Stockholm i brand, men der kommer ikke et ord i nyhederne i DR. Hvorfor hører vi ikke noget om det? Hvorfor hører vi ikke noget om, hvordan det går i Mellemøsten? Hvorfor hører vi i det hele taget ikke noget vigtigt? Der er kun lange indslag med snak om ligegyldigheder. Dette brev samt svaret vil blive bragt i Den Ukorrekte Avis. Terror i London En civilklædt soldat blev myrdet på bestialsk vis af nogle islamister, og det fik David Camron til at stå frem med en tale, hvori han minsandten sagde, at denne gerning var et forræderi mod islam. Ørerne var ved at falde af. Camron udtrykte forræderi mod hele den vestlige verden ved at sige, at der ikke er noget i islam, der retfærdiggør denne forfærdelige handling. Der er meget i islam, der retfærdiggør denne bestialske fremgangsmåde. Selve koranen retfærdiggør den slags brutale handlinger, bl.a. sura 8,12, som siger Hug hovedet af de vantro.. Men det er en gammel erkendelse, som preller af på politikere, der bliver ved med at foregøgle os islams herligheder, som vi snart alle sammen kan få øje på. Med venlig hilsen På vegne af Den Ukorrekte Avis Åse Clausen Bjerg Der kom ikke noget svar, men samme aften kom der et kort indslag om Stockholm. Var det DUA, der udvirkede det? Det er før forekommet, at DUA har klaget over manglende oplysninger, hvorefter de er blevet bragt. Er det tilfældigheder? DUA opfordrer så mange som muligt til at klage på samme måde. Bla, bla, bla. God dag mand To og to er fem eller mere. Bitten Kirsti Nielsen Grundloven Er Grundloven blot en trosbekendelse uden at være det juridiske bolværk, som skulle beskytte det danske folk mod magtmisbrug? Det var det spørgsmål, der som en rød tråd gik igennem konferencen hos CEPOS den 3. juni 2013, på Christiansborg, hvor vi i panelet bl.a. kunne møde professor Ditlev Tamm, Jonas Christoffersen, direktør for Institut for Menneskerettigheder, journalist Martin Krasnik og ikke mindst chefjurist og arrangør af mødet hos CEPOS, Jacob Mchangama. Men hvorfor er Grundloven i virkeligheden bare nogle løselige rammer, inden for hvilke politikere til enhver tid nærmest kan gebærde sig som de vil? Der var flere forklaringer,

6 6 men klart kom det til udtryk, at Grundloven ikke i sin tid blev bragt til verden som et frist pust f.eks. efter omstyrtelse af diktatur, eller som et værn mod specifikke problemstillinger i tiden. Grundloven med sine løse, svævende formulering beskytter os i virkeligheden ikke ret meget. Frihed og demokrati er på tilbagegang, uden vi kan gøre noget, og enevælden er genindført, idet politikerne stort set kan gøre, hvad de vil. Frihedsrettighederne er under pres med tvangsindgreb over for borgerne såsom overvågning eller magthavernes adgang til privat område uden retskendelse, for slet ikke at tale om forholdet til EU (sidstnævnte gik man let henover).en af Grundlovens ret så klart formulerede paragraffer er 20, som ubestrideligt afgrænser landets suverænitetsafgivelse, tilsidesættes med lidt juridisk fiks fakseri og tågede forklaringer (bl.a. fra panelet). Kan man virkelig underlægge Danmark en fremmed magt via 20? Dette spørgsmål blev rejst fra salen, men blev ikke klart besvaret. Grundloven påbyder bl.a. følgende: Retten til uddannelse, til bolig, forsørgelse til dem, som ikke kan selv, personlig frihed, foreningsfrihed, ejendomsret. Men disse påbud er ganske sporadiske og uklare, og tilsidesættes som bekendt dagligt. Til gengæld siger Grundloven ikke noget om sundhed, slaveri, dødsstraf, ej heller om demokrati, som dog alle er særdeles vigtige spørgsmål og må vække til eftertanke. Frihedsrettigheder er i dag et tomt begreb med en stat, der æder sig ind på borgerne, og politikerne, der vedtager love, som går helt tæt på grænsen til Grundloven, eller simpelthen overskrider den. Derfor enevældens genkomst. Grundloven er blevet ændret ad bagvejen, når EU s charter om menneskerettigheder med sin traktatsret gives grundlovskraft. Menneskerettighedsdomstolens afgørelser er således blevet et led mellem den danske Grundlov og befolkningen. Også landets domstole påvirkes, når de skal afgøre en sag, og de skeler i høj grad til diverse internationale konventioner. EU-domstolen er i dag den egentlige forfatningsdomstol, som i praksis overgår den danske Grundlov og landets politiske beslutninger. Således er flere sager, som før i tiden blev afgjort af politikere, blevet juridiske sager, hvorved de er røget ud af det demokratiske system. Er vi kørt fast Det er som om pessimismen breder sig. Det er som om, vi har prøvet alt, og intet har virket. Vi sidder lige i øjeblikket og hænger med hovedet, og vi kan ikke køre videre af den vej, som vi har kørt indtil nu. Medierne slører facts, og danskerne tror i almindelighed på medierne, selvom flere og flere får øjnene op. Vi læser blogge og læser om nye uhyrligheder, men hvad rykker det? Hvad rykker det at diskutere på mediernes blogge? Hvor langt kommer vi ad den vej? De, der har en mening, bliver almindeligvis ved med at have deres mening. Dog kan vi så småt spore en ændring. Mange, der før var politisk korrekte har skiftet holdning, men de råber ikke så højt om det. Men det vigtigste er at få samling på danskernes modstand. Der er nok mange, der deler DUA s mening, men de er spredte og ikke organiserede. Vi har DF, men ikke alle indvandringsmodstandere tilslutter sig DF. Formålet fra nu af må være, at samle danskerne, ikke at holde møder i snævre kredse men at få organiseret danskerne. Det forekommer mig, at jeg har sagt det mange gange før. Det var faktisk sådan jeg begyndte min modstand for snart mange år siden. Er vi virkelig kørt fast? Afbrænding af Sverige Mon afbrænding af Sverige fortsætter? Vi hører ikke noget om det i medierne. Politiet gjorde ingenting. Der skete ingen anholdelser. Uromagerne havde frit spil.

7 7 Udviklingen går, som vi havde forventet. Der er ikke noget nyt i det, men de godtroende svenskere har nok fået sig en overraskelse. Det er, fordi vi ikke tilbyder dem arbejde. Det er diskrimination. var herfra man gik ud på restaurant eller værtshus efter mødet. Møderne har ligget stille i lang tid pga, at Elin Landler, som gjorde et stort stykke arbejde, har måttet trække sig tilbage pga sygdom, og ingen har ligesom ønsket at fortsætte, men nu har foreningen Dansk Kultur taget skeen i den anden hånd og fortsætter de arrangementer, som foreningen har afholdt på lokalt plan. Det glæder vi os til. Platugle Med mit kendskab til Svenskere er dette folk meget servile og ydmyge og bøjer sig for autoriteter, men når de presses hårdt nok, kan de gå amok i en sådan grad, som man ikke forventer. Lad os håbe, det sker på det statslige plan. Lad os håbe på, at svenskerne får nok. Måske skal modstanden bryde ud i lys lue her. Vi har da lov at håbe. De siger, at det svenske politi fik ordre fra oven til at forholde sig passivt, men nu siger jeg ikke mere. Men Se avpixlat. Sladretasken Dansk Kultur Foreningen Dansk Kultur afgik ved døden og genopstod som Fuglen Fønix. Den har nu fået en ny formand, og de møder, som før har været afholdt lokalt i Valby Medborgerhus, kommer efter sigende til at forsætte. I en årrække har Elin Landler arrangeret møder i Valby Medborgerhus med foredrag af forskellig slags, og møderne har generelt været flittigt besøgt. Det var her, man snakkede, det var her, man traf vennerne og det Europas tapte generasjon Publisert lørdag 25. mai :59 Amund Garfors Jeg vil takke politidirektør Odd Reidar Humlegård som henger bjella på katta, der han går ut i en av landets aviser og advarer om at store deler av dette kontinentet er i ferd med å få en «tapt generasjon» og som aldri vil komme i arbeid. For nå ser vi eksempler på at unge, velutdannede og resurssterke mennesker kommer til Norge og begår kriminalitet. Og stadig flere velger å begå disse forbrytelsene på grunn av den desperate situasjonen som store deler av Europa nå kjenner smerten av. Europol har identifisert 3600 organiserte kriminelle grupperinger som for tiden opererer innenfor Schengen. Ja dette er meget skremmende, og det sies at man skal lære av historien. Spørsmålet er hva skal man lære og hvordan? Jeg har ofte følelsen av at her tør man ikke se sannheten i hvitøyet. Man viker heller unna fordi sannheten kan virke for brutal. Men det er jo fordi man hele tiden er på etterskudd, eller man tenker ikke over hvilke konsekvenser politikken vil ha. Ikke er det så farlig heller, fordi man aldri blir stilt til ansvar. Og dersom man blir stilt til ansvar, da har man alltid en slående forsvarstale i beredskap. Politikerne hersker med livet til folk, og bryr seg katta om det. Det var mye nød og elendighet i Tyskland før Andre verdenskrig. Etter hvert fikk folket nok av å være ydmyket, og ropet etter den

8 8 sterke mann runget øredøvende over landet. Vi vet jo alle hvordan det gikk. Som sagt, så skal vi lære av historien. Hva kan vi så lære av dette? Kanskje at det ikke lønner seg å ydmyke folket? Eller kanskje at det ikke lønner seg å la folket føle seg sveket av sine egne ledere? Ikke minst følelsen av at folket ikke blir respektert. En dag kommer kanskje vi også til å rope på den sterke mann? Den dagen vi er så trengt opp i hjørnet at vi ikke ser noen annen mulighet? Da hadde kanskje lærdom vært bedre? Men det er vel heller som mange sier at historientror gjentar seg. du, der er nogen bagved, der trækker i trådene? Sikkert, siden historien gentager sig. pressionsmiddel havde de? Så få kvinder kan ikke på så kort tid tvinge Dansk Supermarked i knæ. Hvem satte det i scene og hvorfor? Fremtidens stolte danske kvinde? Norge, det nye Amerika? Norvald Åsen Fra Sladrehankene Sverige Citat af Jimmie Åkesson, Sveriges demokraterne (fra Morten Uhrskovs blog, JP.) Polisstationer och tågstationer brinner. Kulturarv och skolor brinner. Stenar och brandbomber kastas och rutor krossas. Poliser och brandmän misshandlas. Vanliga, hederliga medborgare misshandlas. Hur långt, Fredrik Reinfeldt, ska det behöva gå innan ni inser att er ansvarslösa, mångkulturalistiska splittringspolitik får den här sortens konsekvenser? Tørklæder i butikkerne En gruppe muslimske kvinder har lagt pres på Dans Supermarked, som har bøjet sig og givet efter. Nu må kassedamerne gerne sidde med tørklæde. Den historie virker tam, men døden skal have en årsag. Hele det spil med de muslimske kvinders kampagne virker iscenesat. Hvilket Ordføreren i Oslo, Fabian Stang, skal nylig ha uttalt følgende til Dagsavisen: I dag kan ingen beskrive hvordan en typisk amerikaner ser ut, og slik blir det nok her også. Norge blir det nye Amerika, og jeg er veldig begeistret over hvor godt mye av integreringen går. Svikefulle ord, slik jeg ser det! En del ting må Fabian Stang ta med på lasset når han skal gjøre Norge til det nye Amerika: For det første: Har han fått fullmakt fra oss nordmenn og samer, Norges to urfolk, når han skal omskape vårt fedreland til et multietnisk/multikulturelt innvandringsland med det som følger med en slik samfunnsomveltning? Først kan nevnes at begrepet amerikaner omfatter de innvandrede millioner, og er ikke en betegnelse på Amerikas urfolk, som stort sett gjennom de siste århundrer har vært plassert i reservater. Disse har sine stamme-betegnelser slik som vi har navn på Norges urfolk, som nordmenn og samer. Innvandrerne i Norge kan ikke kalles nordmenn, selv om det har blitt et triks fra media og den øvrige eliten å benevne disse for nordmenn. Dermed kan de også skjule den voksende fremmede befolkningen overfor folket og gjennom sta-

9 9 tistikker. Svikernes folkebedrag! Nordmenn og samer vil få nett den samme skjebne som Amerikas urfolk har måttet godta ved Fabian Stang sitt ønskeland, det nye Amerika. Noe annet Oslos ordfører vil få med seg på lasset er Amerikas enorme kriminalitet som ofte går etter etniske skillelinjer. Med en sterk lojalitet til egen gruppe, mens grov og rå kriminalitet utøves mot medlemmer av andre grupper enn den en selv tilhører. Gratulerer, herr Stang, med ditt nye Amerika! Europa er blevet til en farlig legeplads. Elvirasdatter X: Kloden er for alle. Den er ikke forbeholdt en bestemt race. Det må alle da kunne indse. Derfor er der fri indvandringsret. Alle kan slå sig ned i Danmark, hvis de har lyst. Y: Jamen Danmark bliver jo ikke større. X: Snik snak. Der er plads til alle. Y: Jamen der er folk, der ikke har nogen bolig. X: Jamen det er de jo selv ude om. Y: Jamen er det rimeligt, at danskere skal gå på gaden, mens udlændinge indtager vore boliger? X: Ja, Danmark er jo kendt for sin gæstfrihed. Y: Jamen alle boliger er belastet til bristepunktet. X: Ork nej. Der er masser af plads. Vi kan fælde nogle skove og bygge huse på stranden. Der er masser af plads. Og vi har slet ikke udnyttet alle loftsrum og kælderrum. Platuglen Antisemitisme Det hævdes gang på gang, at anti-semitismen er implicit i kristendommen: Det var jøderne, der slog Jesus ihjel. I en dokumentar 1.juni på DR2 fremgår det, at antisemitismmen kom fra Europa med kristendommen, ikke fra islam. Det er ret ustyrligt med alle disse medieløgne. Det står højt og tydeligt i Hadith (tekst om, hvad profeten Muhammed sagde eller gjorde, og som er muslimernes forbillede), at jøder skal slås ihjel, og hadith er altså en del af islam. Den fungerer som et moral- og lovkodeks for det islamiske samfund generelt. Og vi vil ikke acceptere undertrykkelse af muslimer. Udstilling på galleri Stramning Vores talje kan skam tåle mange flere stramninger.

10 10 Vismændene har foreslået en lempelse af dansk økonomi, men det vil regeringen ikke gå med til, selv om det efter vismændenes anbefaling ville gavne dansk økonomi. Vi skal kvæles i stramninger. Pengene tager vi fra de fattige. Er det den danske regering i fremtiden? Skal vi så debattere Shariaen? Danmarks fremtidige regering? Dansk Supermarked har tilladt kassedamerne i Bilka, Føtex og Netto at bære tørklæder, angiveligt fordi den internationale ledelse har givet grønt lys. Shariaen er ikke til debat.

11 11 Den internationale ledelse??? Hvem er det? Der er fremmede i vores folketing. Ret beset burde Folketinget kun befolkes af danskere, men sådan er det ikke. Hvornår bliver de fremmede i overtal? Redaktion Åse Clausen Bjerg Redaktør

Den ukorrekte Avis. Avisen, der stikker ud, når andre stikker af

Den ukorrekte Avis. Avisen, der stikker ud, når andre stikker af 1 Den ukorrekte Avis Avisen, der stikker ud, når andre stikker af Hold øjne og ører åbne! Flaget er i fare. DUA nr. 107 Juni 2013 Satire Ironi Alvor Humor Nå, mine herrer. Skal vi så se at komme i gang,

Læs mere

Søren Svold: Ikke uden grund er ytringsfriheden forankret i selve Grundloven.

Søren Svold: Ikke uden grund er ytringsfriheden forankret i selve Grundloven. 1 Fri udveksling af Jørgen Michaelsen Deltagerliste: Hekla Lee Madsen (forfatter og foredragsholder) Sten Graubølle (forfatter og foredragsholder) Søren Svold (forfatter og foredragsholder) Erik Gyldenbrød

Læs mere

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44.

Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15.s.e.trinitatis 2015.docx. Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Lindvig Osmundsen Side 1 13-09-2015 Prædiken til 15. søndag efter trinitatis 2015. Tekst. Matt. 6,34-44. Alting er skjult for dit øje, indtil du ser det. Jeg holdt engang i krydset ved Teglgårdsvej, og

Læs mere

Replique, 5. årgang 2015. Redaktion: Rasmus Pedersen (ansvh.), Anders Orris, Christian E. Skov, Mikael Brorson.

Replique, 5. årgang 2015. Redaktion: Rasmus Pedersen (ansvh.), Anders Orris, Christian E. Skov, Mikael Brorson. Replique, 5. årgang 2015 Redaktion: Rasmus Pedersen (ansvh.), Anders Orris, Christian E. Skov, Mikael Brorson. Tidsskriftet Replique udkommer hver måned med undtagelse af januar og august. Skriftet er

Læs mere

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571

Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 1 Alle helgens dag I. Sct. Pauls kirke 3. november 2013 kl. 10.00. Salmer: 422/434/474/320//571/439/376/573 Uddelingssalme: se ovenfor: 571 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn, amen.

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

4. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 1. juli 2012 kl Salmer: 31/434/366/313//688/695,v.6.7 Uddelingssalme: 726

4. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 1. juli 2012 kl Salmer: 31/434/366/313//688/695,v.6.7 Uddelingssalme: 726 1 4. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 1. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 31/434/366/313//688/695,v.6.7 Uddelingssalme: 726 Åbningshilsen Denne søndag handler om næstekærlighed. Du skal elske din

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts grundlovstale 5. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. I Danmark står vi last og brast om demokratiets kerneværdier. Vi siger klart og tydeligt nej til

Læs mere

Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes

Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på saddukæerne, samledes NU er næsten her Prædiken af Kristine S. Hestbech Søndag 4. oktober også kaldet 18.søndag efter trinitatis. Jeg prædiker over Matthæus kap.22, 34 46: Da farisæerne hørte, at Jesus havde lukket munden på

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

Profetisk syn om vækkelse og muslimernes skæbne i Danmark og Europa

Profetisk syn om vækkelse og muslimernes skæbne i Danmark og Europa 1 Profetisk syn om vækkelse og muslimernes skæbne i Danmark og Europa Indskrevet d. 20-07-2013. af Michael Augard. http://komtiljesus.dk/profetisk-syn-om-muslimernes-skaebne-i-danmark-og-europa Et profetisk

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til sidste s.e.helligtrekonger 2015.docx 25-01-2015 side 1 25-01-2015 side 1 Prædiken til sidste s. e. Hellig 3 Konger 2015. Tekst: Matt. 17,1-9 Hvem skal vi tro på? Moses, Muhammed eller Jesus? I 1968 holdt Kirkernes Verdensråd konference i Uppsala i Sverige,

Læs mere

Ild fortællingen - Fysisk Frihed

Ild fortællingen - Fysisk Frihed Ild fortællingen - Fysisk Frihed Anslag Igangsættende plotpunkt Eskalation Vendepunkt Point of no return Klimaks Erobring og besættelse Tilfangetagelse og slaveri Oprør og væbnet modstand Magten slår tilbage

Læs mere

I det lys er der et særligt aspekt af Marias højsang, jeg synes, er meget væsentligt for os i dag.

I det lys er der et særligt aspekt af Marias højsang, jeg synes, er meget væsentligt for os i dag. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 13. marts 2016 Kirkedag: Mariæ bebudelse/b Tekst: Luk 1,46-55 Salmer: SK: 721 * 71 * 72 * 73 LL: 721 * 71 * 441 * 72 * 481,2 * 73 Jeg vil gerne tage en

Læs mere

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL DISKUSSIONSSPØRGSMÅL ALBERT WOODFOX, USA 1) Hvorfor sidder Albert Woodfox i fængsel? 2) Hvorfor sidder Albert Woodfox i isolationsfængsel? 3) Mener du, at det er retfærdigt at sætte Albert Woodfox i isolationsfængsel

Læs mere

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt

Forsvarsudvalget B 123 Bilag 6 Offentligt Forsvarsudvalget 2013-14 B 123 Bilag 6 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: Kontor: Sagsbeh: Sagsnr.: Dok.: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret UDKAST TIL TALE til brug for besvarelsen af

Læs mere

Dansker hvad nu? Fra vikingerige til velfærdsstat

Dansker hvad nu? Fra vikingerige til velfærdsstat Undervisningsmateriale til Dansker hvad nu? Formål Vi danskere er glade for vores velfærdssamfund uanset politisk orientering. Men hvordan bevarer og udvikler vi det? Hvilke værdier vil vi gerne bygge

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN STYRE FORMER

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN STYRE FORMER Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN STYRE FORMER STYREFORMER INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2) 1. Hvad er enevælde? 2.

Læs mere

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Så går vi tilbage til sag 1 på dagsordenen, som er et forslag fra Liberal Alliance: Ændring i Feriekalenderen. Og der skal jeg bede om indtegnet under Lotte Cederskjold,

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10

Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015.docx. Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 Lindvig Osmundsen. Side 1 01-05-2015 Prædiken til Bededag 2015. Tekst: Matt. 3,1-10 I samtale med Gud om sit liv. Sådan kan man beskrive det tema som teksterne til Bods og bededag handler om. Kong David

Læs mere

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015

Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 05-05-2015 Andagt Bording kirke 4. maj 2015.docx Side 1 af 5 Tale ved mindehøjtidelighed i Bording kirke d. 4. maj 2015 i anledning af 70 årsdagen for Danmarks befrielse. "Menneske, du har fået at vide, hvad der

Læs mere

Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække.

Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække. Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække. Side 1 Urup Kirke. Søndag d. 1. maj 2016 kl. 11.00. Egil Hvid-Olsen. Prædiken til 5. søndag efter påske, Joh. 17,1-11, 2. tekstrække. Salmer.

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

2.s.e.påske.B Johs 10,22-30 Salmer: Jeg har en slags tro, der handler meget om taknemmelighed. Og om tilgivelse.

2.s.e.påske.B Johs 10,22-30 Salmer: Jeg har en slags tro, der handler meget om taknemmelighed. Og om tilgivelse. 2.s.e.påske.B. 2016 Johs 10,22-30 Salmer: 754-448-674 342-482-233 Jeg har en slags tro, der handler meget om taknemmelighed. Og om tilgivelse. Hvis der er noget, der er svært, eller som jeg synes er umuligt

Læs mere

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949

Tale af Bruno Gröning, Rosenheim, 31. august 1949 Henvisning: Dette er en oversættelse af den stenografisk protokollerede tale af Bruno Gröning den 31. august 1949 om aftenen på Traberhof ved Rosenheim. For at sikre kildens ægthed, blev der bevidst givet

Læs mere

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech I Himmerige er der ikke noget centrum med de bedste pladser som var

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen

Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Den nye frihedskamp Grundlovstale af Mette Frederiksen Hvert år mødes vi for at fejre grundloven vores forfatning. Det er en dejlig tradition. Det er en fest for demokratiet. En fest for vores samfund.

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om opløsning af Grimhøjmoskeen i Aarhus

Forslag til folketingsbeslutning om opløsning af Grimhøjmoskeen i Aarhus 2014/1 BSF 12 (Gældende) Udskriftsdato: 17. juni 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 21. oktober 2014 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF) og

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014

Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Tale Tamilernes mindefest Herning november 2014 Det er godt at være her i Herning sammen med jer og holde mindefest. Vi mindes de ofre den onde borgerkrig bragte mennesker vi kender eller har hørt om.

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Og det blev forår. Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Og det blev forår Sabotør-slottet, 5 Og det blev forår Sabotør-slottet, 8 Jørgen Hartung Nielsen Illustreret af: Preben Winther Tryk: BB Offset, Bjerringbro ISBN: 978-87-92563-89-7

Læs mere

når man får ét spørgsmål med to svarmuligheder ja eller nej

når man får ét spørgsmål med to svarmuligheder ja eller nej Da gik farisæerne hen og besluttede at fange Jesus i ord. De sendte deres disciple hen til ham sammen med herodianerne, og de sagde:»mester, vi ved, at du er sanddru og lærer sandt om Guds vej og ikke

Læs mere

JULEPOSTHUSET. 18. december

JULEPOSTHUSET. 18. december STHUSET afs. 18 - side 1 JULEPOSTHUSET 18. december "" LYD: CLS GADE CLS FUGLESANG PÅ ENGE CLS STILLE STUE MED TIKKENDE BORNHOLMERUR LYD FRA RAMPONERET CYKLENDE CYKEL RINGEKLOKKE CYKEL-UHELD DØR ÅBNES

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 27.APRIL 2014 1.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Søren satte sig op i sengen med et sæt. Den havde været der igen. Drømmen. Den drøm, han kendte så godt,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni, 2014/15 Institution VID Gymnasier, Grenaa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Samfundsfag

Læs mere

SPLITTELSE Terror puster til danskeres frygt for muslimske medborgere Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 9. december 2015, 05:00

SPLITTELSE Terror puster til danskeres frygt for muslimske medborgere Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 9. december 2015, 05:00 SPLITTELSE Terror puster til danskeres frygt for muslimske medborgere Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 9. december 2015, 05:00 Del: 4 ud af 10 danskere er begyndt at se med større bekymring

Læs mere

Salmer: 754, 31, 549 / 571, 321v6-7, , 31, 549 / 571, 321v6-7,

Salmer: 754, 31, 549 / 571, 321v6-7, , 31, 549 / 571, 321v6-7, 1 Allehelgen: Mt.5.13-16. Salmer: 754, 31, 549 / 571, 321v6-7, 732. 732, 31, 549 / 571, 321v6-7, 787.... H/B.061116. Åb.21.1-7. Så vær hos os i sorgen, og lad det under ske, at vi din påskemorgen må gennem

Læs mere

1. maj tale Bornholm

1. maj tale Bornholm 1. maj tale Bornholm Først vil jeg sige mange tak for invitationen. Det har en helt bestemt betydning for mig, at tale på netop denne dag. Det vil jeg komme nærmere ind på senere. For år tilbage var det

Læs mere

Vær med. Mangfoldighedsprojektet 2006-2010o

Vær med. Mangfoldighedsprojektet 2006-2010o Vær med Mangfoldighedsprojektet 2006-2010o Integration Det handler om at være med. Alle skal have lejlighed til at deltage i arbejdslivet og samfundslivet og gøre sig gældende - uanset ens sociale og etniske

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 7 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 7 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 7 Offentligt Europaudvalget og Retsudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 5. november 2015 Suverænitet, tilvalgsordning og folkeafstemninger

Læs mere

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN RETTIG HEDER

Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN RETTIG HEDER Dit Demokrati: OPGAVER TIL FILMEN RETTIG HEDER RETTIGHEDER INDHOLD INTRO (ARK1) 1. Før du ser filmen 2. Mens du ser filmen 3. Efter du har set filmen TJEK DIN FORSTÅELSE (ARK2) 1. Hvor står det skrevet?

Læs mere

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL

DISKUSSIONSSPØRGSMÅL DISKUSSIONSSPØRGSMÅL FOMUSOH IVO FEH, CAMEROUN 1) Hvorfor sidder Ivo i fængsel? 2) Hvad stod der i sms en? 3) Hvem er Boko Haram? 4) Hvorfor mener myndighederne, at Ivo og hans venner er en trussel mod

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728

15.s.e.trin. II 2016, Strellev 9.00, Ølgod / / / /728 Dengang jeg gik på pastoralseminariet for at skulle lære at være præst, fik jeg et godt råd af en af underviserne. Han sagde, at når man sidder og taler med et menneske, og samtalen går i stå, så skal

Læs mere

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015

Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Anna Monrad, Ubberup Valgmenighed: Prædiken til 1. søndag i advent 2015 Advent handler som bekendt om forventning. De fleste af os kan godt lide, når alt går, som vi havde forventet. Så føler vi, at vi

Læs mere

Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen.

Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen. 70 året for befrielsen. 5. maj 2015 Danmark er frit. Sådan lød det i netop disse dage for 70 år siden. Og mange sætter stadig lys i vinduerne 4. maj, og enhver familie kan stadig historier om krigen. I

Læs mere

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 2. februar 2014 Kirkedag: 4.s.e.H3K/B Tekst: Matt 14,22-33 Salmer: SK: 720 * 447 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 LL: 720 * 23 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 Jesus

Læs mere

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN

MIN. kristendom fra top til tå MINI KATEKISMUS MARIA BAASTRUP JØRGENSEN. ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN MARIA BAASTRUP JØRGENSEN ILLUSTRATOR KAMILLA WICHMAnN KATEKISMUS kristendom fra top til tå MIN MINI NÆSE FOR SKABELSE Første Mosebog kapitel 1 og 2 Engang var der ingenting, kun mørke og stilhed. Verden

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om forbud mod maskering og heldækkende beklædning i det offentlige rum

Forslag til folketingsbeslutning om forbud mod maskering og heldækkende beklædning i det offentlige rum 2016/1 BSF 8 (Gældende) Udskriftsdato: 29. januar 2017 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 11. oktober 2016 af Martin Henriksen (DF), Kristian Thulesen Dahl (DF), Søren Espersen (DF), Marie

Læs mere

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE

LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE LAD OS GØRE VERDENS BEDSTE LAND ENDNU BEDRE Venstres reformer, før valget i 2011, har lagt grunden til 90 pct. af de samlede økonomiske effekter, som har sikret dansk økonomi. Og siden valget har Venstre

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Søndag seksagesima 2016 Mark 4,26-32 Salmer: Det er gode og trøsterige ord, som vi møder i dagens evangelium.

Søndag seksagesima 2016 Mark 4,26-32 Salmer: Det er gode og trøsterige ord, som vi møder i dagens evangelium. Søndag seksagesima 2016 Mark 4,26-32 Salmer: 557-414-156 370-471-31 Det er gode og trøsterige ord, som vi møder i dagens evangelium. Jesus siger, at Gudsriget vokser af sig selv, -helt ligesom kornet på

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke. Søndag d. 21. april 2013 kl. 19.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 787: Du, som har tændt millioner af stjerner DDS 654:

Læs mere

Indvandrere, flygtninge og efterkommeres religiøse baggrund: Flest indvandrere er kristne

Indvandrere, flygtninge og efterkommeres religiøse baggrund: Flest indvandrere er kristne Temahæfte 2012, nr. 1 Udgivet: 27-02-2012 Indvandrere, flygtninge og efterkommeres religiøse baggrund: Flest indvandrere er kristne Af Bent Dahl Jensen Religiøs fordeling blandt indvandrere, flygtninge

Læs mere

Jeg har min Gud til at se mig

Jeg har min Gud til at se mig Jeg har min Gud til at se mig Denne tekst er egnet som læsetekst fra 5. klasse og op. Tahrir fortæller om at være muslimsk pige i et dansk samfund. Jeg kom til Danmark fra Irak lige på det tidspunkt, hvor

Læs mere

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26

OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 2. s efter hellig tre konger 2014 ha. OMVENDELSE Den samaritanske kvinde ved brønden Johannes evang. 4.5-26 Jeg har altid syntes, at det var ærgerligt, at afslutningen, på mødet mellem den samaritanske

Læs mere

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010

Bønner, skrevet under Per Vibskovs gudstjeneste i DR Kirken 6. søndag efter påske 2010 Følgende bønner blev læst op: Hey Maestro Hjælp mig til at finde tiden til andre... Yo J.K & Crew Tak for styrken til at gennemføre! Hjælp mig til at smide den kærlige kraft, du har begavet mig med, videre

Læs mere

Emner/temaer, problemstillinger, opgivelser og lærerstillede spørgsmål til prøven med selvvalgt problemstilling i samfundsfag.

Emner/temaer, problemstillinger, opgivelser og lærerstillede spørgsmål til prøven med selvvalgt problemstilling i samfundsfag. Emner/temaer, problemstillinger, opgivelser og lærerstillede spørgsmål til prøven med selvvalgt problemstilling i samfundsfag Emner/temaer Elevemne/Problemstillinger Opgivelser Lærerstillede spørgsmål

Læs mere

Samfundsfag på Århus Friskole

Samfundsfag på Århus Friskole Samfundsfag på Århus Friskole Formålet med undervisningen i samfundsfag er, at eleverne udvikler lyst og evne til at forstå hverdagslivet i et samfundsmæssigt perspektiv og til aktiv medleven i et demokratisk

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Statsborgerskabsprøven

Statsborgerskabsprøven Statsborgerskabsprøven Hjælpemidler: Ingen Tid: 45 minutter Navn CPR-nummer Dato Prøvenummer Prøveafholder Tilsynsførendes underskrift Spørgsmål til statsborgerskabsprøven Tirsdag den 2. juni 2015 kl.

Læs mere

er der næstekærlighedsbuddet og på den anden side muligheden eller mangel på samme for at yde hjælp.

er der næstekærlighedsbuddet og på den anden side muligheden eller mangel på samme for at yde hjælp. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 30. august 2015 Kirkedag: 13.s.e.Trin/A Tekst: Luk 10,23-37 Salmer: SK: 754 * 370 * 488 * 164,4 * 697 LL: 754 * 447 * 674,1-2+7 * 370 * 488 * 164,4 * 697

Læs mere

Præludium: De sidste frugter er faldet nu /Willy Egmose Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen: Nåde være med jer Kollekt Læsning Salme: 29:

Præludium: De sidste frugter er faldet nu /Willy Egmose Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen: Nåde være med jer Kollekt Læsning Salme: 29: Præludium: De sidste frugter er faldet nu /Willy Egmose Indgangsbøn Salme: 729: Nu falmer skoven Hilsen: Nåde være med jer Kollekt Læsning Salme: 29: Spænd over os Læsning Trosbekendelse Salme: 28: De

Læs mere

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande.

Korstogene. Opfordring fra paven. Jerusalem erobres. Vidste du, at.. Mellemøsten samles. Tempelherrerne. Handel. Korstog til andre lande. Historiefaget.dk: Korstogene Korstogene I 1099 erobrede kristne korsfarere Jerusalem fra muslimerne. De skabte et kongedømme, som varede i hele 200 år. Af Kurt Villads Jensen Opdateret 11. december 2013

Læs mere

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21

291 Du som går ud 725 Det dufter lysegrønt læsning: Ap. G. 2,1-11 Evanglium: Joh. 14,15-21 Prædiken til Pinsedag 15. maj 2016 Vestervang Kirke kl. 10.00 to dåb. V. Else Kruse Schleef Salmer: 290Ialsinglans 448v.1 3Fyldtafglæde 448v.4 6 331Uberørtafbyenstravlhed 291Dusomgårud 725Detdufterlysegrønt

Læs mere

Arbejdsindvandringen udgør derimod kun en mindre del af stigningen i perioden.

Arbejdsindvandringen udgør derimod kun en mindre del af stigningen i perioden. Indvandring. Sveriges befolkning runder 9,5 millioner. Det er kun otte år siden, tallet nåede 9 millioner. En stor del af stigningen skyldes familiesammenføringer til flygtninge, der har opnået asyl. Befolkningstallet

Læs mere

Læsning. Prædikeren kap 3.

Læsning. Prædikeren kap 3. 02-01-2015 side 1 Prædiken til midnatsgudstjeneste 2014. Christianshede Læsning. Prædikeren kap 3. Alting har en tid, for alt, hvad der sker under himlen, er der et tidspunkt. En tid til at fødes, en tid

Læs mere

3. søndag efter påske

3. søndag efter påske 3. søndag efter påske Salmevalg 402: Den signede dag 318: Stiftet Guds søn har på jorden et åndeligt rige 379: Der er en vej som verden ikke kender 245: Opstandne Herre, du vil gå 752: Morgenstund har

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

Fjendebilleder: Propaganda

Fjendebilleder: Propaganda Roskilde Tekniske Gymnasium Dansk, Samfundsfag og Engelsk Fjendebilleder: Propaganda Af Henrik Breddam Skrevet: 2006-12-06 Længde: 9 sider Side 1 af 9 Indhold Indhold... 2 Formål... 3 Indledning... 3 Gammeldags

Læs mere

NYT BLOD Flygtningestrømmen er en gave til konkurrencestaten Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 29. januar 2016, 05:00

NYT BLOD Flygtningestrømmen er en gave til konkurrencestaten Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 29. januar 2016, 05:00 Flygtningestrømmen er en gave til konkurrencestaten - UgebrevetA4.dk 28-01-2016 22:45:42 NYT BLOD Flygtningestrømmen er en gave til konkurrencestaten Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Fredag den 29. januar

Læs mere

i deres spil. tabte kampe.

i deres spil. tabte kampe. Fjerde søndag efter trinitatis 13.juli 2014. Domkirken 10: 743 Nu rinder solen op, 598 O Gud, 306 O Helligånd, 710 Kærlighed til fædrelandet, 752 Morgenstund, Nadver: 377 I Herrens udvalgte. Gråbrødre

Læs mere

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012

Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 1 Tale ifm arrangementet Policy Director for en dag, Kastellet, 5. marts 2012 Vi skaber vores egen skæbne Da jeg var dreng besøgte vi ofte mine bedsteforældre i deres hus i Stubberup på Lolland. Der havde

Læs mere

Interviewguide. - af tidligere kriminelle

Interviewguide. - af tidligere kriminelle Interviewguide - af tidligere kriminelle Tema Præsentation af os og vores projekt m.v. Interviewspørgsmål Vi hedder Rune og Allan og læser socialvidenskab på RUC sammen med Anne Mette og Sara, hvor vi

Læs mere

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække

Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække 1 Grindsted Kirke Søndag d. 27. april 2014 kl. 10.00 Konfirmation Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 1. søndag efter påske, Joh 21,15-19. 2. tekstrække Salmer og sange DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud

Læs mere

Prædiken til søndag den 25. maj 2014. Søndagen som også hedder 5. søndag efter påske. Jeg prædiker over Johannesevangeliet kapitel 17:

Prædiken til søndag den 25. maj 2014. Søndagen som også hedder 5. søndag efter påske. Jeg prædiker over Johannesevangeliet kapitel 17: Apetizer: Jeg kan blive så træt af at vi efterhånden kun tænker vores liv i længden i stedet for i højden. Hvad er der ved et langt liv hvis det har været fladt som en pandekage? Prædiken til søndag den

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre

Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre Lystrup kirkehøjskole Sæson 2015 16 Mødet med de andre Fem foredrag arrangeret af Lystrup Menighedsråd Lystrup kirkehøjskole 2015-2016 Mødet med de andre Det er gennem mødet med de andre vi oplever verden.

Læs mere

Jørgen Hartung Nielsen. Under jorden. Sabotør-slottet, 5

Jørgen Hartung Nielsen. Under jorden. Sabotør-slottet, 5 Under jorden Jørgen Hartung Nielsen Under jorden Sabotør-slottet, 5 Under Jorden Sabotør-slottet, 5 Jørgen Hartung Nielsen Forlaget Cadeau 1. udgave, 1. oplag 2011 Illustrationer: Preben Winther Tryk:

Læs mere

17. søndag efter trinitatis 8. oktober 2017

17. søndag efter trinitatis 8. oktober 2017 Kl. 10.00 Burkal Kirke Tema: Ydmyghed Salmer: 747, 392, 334; 601, 260 Evangelium: Luk. 14,1-11 "Enhver som ophøjer sig selv skal ydmyges". Sådan er det i vores forhold til hinanden og endnu mere i vores

Læs mere

Det evige liv er nutid og ikke fremtid. Det evige liv er Gudstro og ikke fremtidstro.

Det evige liv er nutid og ikke fremtid. Det evige liv er Gudstro og ikke fremtidstro. Det evige liv er nutid og ikke fremtid. Det evige liv er Gudstro og ikke fremtidstro. Prædiken af Kristine Stricker Hestbech til søndag den 1. maj 2016. Søndagen som også hedder 5. søndag efter påske.

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 99 endeligt svar på spørgsmål 72 Offentligt Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 24. januar 2015 Kontor: Sikkerheds- og Forebyggelseskontoret Sagsbeh: Rasmus Krogh Pedersen Sagsnr.:

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

18-11-2015. Sorg - når ægtefællen dør. Da jeg vågnede på sygehuset og opdagede, at hun ikke trak vejret længere jamen, det var nedstigning til Helvede

18-11-2015. Sorg - når ægtefællen dør. Da jeg vågnede på sygehuset og opdagede, at hun ikke trak vejret længere jamen, det var nedstigning til Helvede Da jeg vågnede på sygehuset og opdagede, at hun ikke trak vejret længere jamen, det var nedstigning til Helvede (Carsten Bruun, Livet uden Lena, Kr. Dagblad, 22.02.2014) Sorg - når ægtefællen dør Jorit

Læs mere

Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst.

Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst. Epistel: 1. Korintherbrev 13 Evangelielæsning: Johannes 14, 1-7 Frygt ikke, kære folkevalgte. Jeres hjerte må ikke forfærdes og ikke være modløst. Derfor Danmark, frygt kun ikke, frygt er ej af kærlighed

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2011 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Samfundsfag C Jadwiga T. Thygesen

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del Bilag 55 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del Bilag 55 Offentligt Retsudvalget 2014-15 (2. samling) REU Alm.del Bilag 55 Offentligt Europaudvalget og Retsudvalget EU- konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 4. september 2015 Suverænitet, tilvalgsordning og

Læs mere

Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig

Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig 9. oktober, 2012 Tyskland i krisen: Euroen er skyld i de største spændinger i Vesteuropa siden anden verdenskrig?aldrig siden anden verdenskrig har der været så store spændinger mellem Vesteuropas folk

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26.

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 5.s.e.trinitatis side 1. Prædiken til 5. s. e. trinitatis Tekst. Matt. 16,13-26. 26-06-2016 side 1 Prædiken til 5. s. e. trinitatis 2016. Tekst. Matt. 16,13-26. Den tyske forfatter og præst Wilhelm Busch skriver fra nazitidens Tyskland. Det var i 1934, da nazisterne slog til lyd for,

Læs mere

Kasper Angelo, Klasse 1.3, HTX Roskilde 9/

Kasper Angelo, Klasse 1.3, HTX Roskilde 9/ Kasper Angelo, Klasse 1.3, HTX Roskilde 9/12 2007 Inholdsfortegnelse Analyse af fjendebilledet.. s. 1 Ku Klux Klan (KKK) s. 2 Hvordan bliver billedet brugt og hvilken funktion har det?... s. 2-3 Troværdighed?...

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

Bilag 1 Udskrift af optakt plus interview med social- og integrationsminister Manu Sareen i TV- Avisen 21:30 på DR1 onsdag den 2. juli 2014.

Bilag 1 Udskrift af optakt plus interview med social- og integrationsminister Manu Sareen i TV- Avisen 21:30 på DR1 onsdag den 2. juli 2014. Bilag 1 Udskrift af optakt plus interview med social- og integrationsminister Manu Sareen i TV- Avisen 21:30 på DR1 onsdag den 2. juli 2014. Hentet fra Mediestream. http://www2.statsbiblioteket.dk/mediestream/tv/record/doms_radiotvcollection%3auuid%3a5c3

Læs mere

På forscenen står en stor, gammel lænestol. En vinklet trappe, der kan bestiges, skærer igennem - eller går rundt og bag om bobinetterne.

På forscenen står en stor, gammel lænestol. En vinklet trappe, der kan bestiges, skærer igennem - eller går rundt og bag om bobinetterne. 7 Scenografien består af bobinetter til projektion af lysbilleder og filmklip. Lysbillederne er dokumentar- scenografier, hvorimod filmklippene primært er redigerede scener fra Astas film. På forscenen

Læs mere