August 2008 Nr A s tur til SINDSTOU-HYTTEN. Skole hjem

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "August 2008 Nr. 1. 3.A s tur til SINDSTOU-HYTTEN. Skole hjem"

Transkript

1 LANGSØ-NYT August 2008 Nr. 1 3.A s tur til SINDSTOU-HYTTEN Skole hjem

2 Langsø Nyt udkommer den sidste skoledag i månederne august, oktober, december, februar, april og juni til den yngste elev. Langsøskolen er en 1-2 sporet skole, klasse samt specialklasser. Skolen har 427 elever og 73 lærere og pædagoger. Tabte og glemte effekter: Henvendelse til skolens kontor. Dette nummer er udleveret til eleverne den 1. september 2008 Næste nummer udleveres til eleverne den 31. oktober 2008 Sidste frist for indlevering af stof til næste nummer er: Forældrevalgte i skolebestyrelsen: Gustav Knorr Jensen (forældre i 6.B og 9.B) Mågevej 17 tlf Anette Kortegaard (forældre i 7.A) Drosselvej 17 tlf Charlotte Rønberg (forældre i 7X) Bregnevej 51 tlf Hanne Jacobsen (forældre i 4.A) Rylevej 22 tlf Anne Gerd Hultberg (forældre i 4.A) Møllegade 7C tlf Erik Thau-Knudsen (forældre i 0.A og 3.A) Skolegade 2, 2.sal tlf Ralf Tilsted Søndergaard (forældre i 2.A) Remstrupvej 26 tlf Lars Work Kristensen (forældre i 2.A og 4.A) Åhavevej 28 tlf Skolens telefon: Specialkasserne og Knasten: Tlf Skolens mail-adresse: langsoe.skole@silkeborg.dk Skoleleder: Svend Åge Munch: Tlf. privat: Viceinspektør: Carsten Mørck-Pedersen Tlf. privat: Afdelingsleder specialklasserne: Uffe Lilholm Tlf. privat: Sekretærer: Joan Andreasen - hovedskolen Tlf. privat: Kate Juul Poulsen - specialklasserne Tlf. privat: Pedel: Bo Kofoed Tlf. privat: Sundhedsplejerske: træffes på skolen onsdag kl Skolepsykolog: træffes på skolen mandag Skoletandplejen: Langsøskolens SFO: UU-vejleder: træffes på skolen torsdag Karin Lindhardt (forældre i 5.B og 7.A) Hjejlevej 63, 1.th tlf

3 Er vi på vej ud i en høflighedskrise? I forbindelse med skolestarten har jeg i år forsøgt at sætte fokus på elevernes adfærd. Jeg fortalte dem, at vi vil have, at de kender til almindelig høflighed, og jeg forsøgte at berolige dem med, at høflighed kan læres, hvis det forekommer ukendt for dem. Problemet for en del elever har været, at de tilsyneladende ikke kender til elementær hensyntagen til andre. Det er som om en del elever betjener sig af en ny uforskammethed, som for mig at se kan føres tilbage til et kultur- og værdiforfald! Vi har oplevet en periode, hvor vi pædagogisk har været optaget af at bevare barnets natur, og derved har vi tilsyneladende opnået to forskellige resultater: Når vi finder et barn/en person ufordærvet i sit væsen, siger vi, at det har bevaret sin natur. Enhver påtagethed er væk - barnet er autentisk og uspoleret. Ingen har ødelagt barnets kreativitet, og det er rart og givende at være sammen med dette barn, der spontant bidrager til samværet. Der findes imidlertid i dag en modsat opfattelse af det naturlige, hvor natur er lig med en primitiv adfærd, som vi ikke vil finde os i, fordi den falder uden for civiliseret adfærd. Vores syn på det moderne barns natur har betydet, at vi har mistet muligheden for at forme det. Problemet er i dag ikke længere at gør barnet selvbestemmende problemet er at kunne komme til at kultivere barnets selvbestemmelse! Nu kunne man tro, at jeg ønsker at vende tilbage til gammeldags autoritær pædagogik, men det er bestemt ikke midlet mod for meget natur. Kunsten må være, at få børnene til selv at ville forme sig i forhold til sig selv og andre - til selv at pålægge sig en socialt passende optræden, fordi alle helt sikkert ønsker at være anerkendt som høflige personer, uanset hvor de færdes. Men det kræver, at vi hjælper dem med at opstille nogle simple adfærdsregler og mål for deres personlige udvikling, så de kan vide, hvad de skal gøre for at opnå den nødvendige dannelse, og i den forbindelse er Klassens spilleregler og Elevplanen gode værktøjer for os i skolen og jer derhjemme i samarbejde! Det skal være sejt at være høflig, sagde jeg til eleverne, og kan vi opnå det, behøver vi ikke snakke hverken mobning eller lave særlig trivselspolitik. Det skal stadig være OK at føre sig frem at have noget på hjertet som elev i vores skole, men det skal ske på en ordentlig og hensyntagende måde! Der skal fortsat være forskel på rigtigt og forkert på Langsøskolen! Det moderne naturlige barn er derfor nogle gange nemt at omgås, fordi det er så uforfalsket, og andre gange er det uudholdeligt at være sammen med!

4 Godt begyndt er halvt fuldendt! Vi er kommet godt i gang med skoleåret , og vi har pr. 1. oktober den sidste ansættelse af nyt personale på plads. Der har været en overvældende søgning til skolen i foråret og igen her lige op til skolestarten, hvor vi har skrevet 8-10 elever ind i forskellige klasser. Mange nye i personalet Vi har bedt alle de nye lærere og pædagoger om at præsentere sig her i bladet. Vi synes selv, at vi har fået en fornyelse af format med de seneste ansættelser, og vi ser meget frem til samarbejdet med dem. Et lille hjertesuk Hvert år oplever beboerne på Hejrevej, at elever fra vores skole benytter stien bag husene mellem Hejrevej og Idrætscentret som cykelsti. Jeg har lovet boligforeningen at gentage, at eleverne skal cykle ude på selve Hejrevej og ikke på den private sti bage boligerne. Særligt vigtigt er det i år, at få alle de nye elever ude fra andre skoler til at falde til hos os. Jeg har allerede glædet mig over at se, hvordan nogen af de nye og de gamle elever har fundet sammen og dermed forstået at udnytte muligheden for nye venskaber. Foreløbig er der ros fra lærerne til de 3 nydannede 7. klasser, og så vidt jeg kan forstå, går det også fint i de meget store nye 8. klasser. Specialklasserne har lignende udfordringer med mange nye især yngre elever i holdene, men det skal de nu nok tackle. Deres dygtighed er rygtedes til andre kommuner, som nu kommer med alle deres konsulenter og eksperter for at høre, hvordan de bærer sig ad hos os med at integrere så forholdsvis mange elever i normalklasserne, inden de forlader skolen. Vi synes selv vi her har et eksemplarisk samarbejde, som kommer både hovedskole og specialklasser til gavn.

5 Når undervisningen er helt ude i skoven Netop hjemkommet fra hyttetur sidder vi fyldt med mange gode oplevelser og værdifulde iagttagelser. En hyttetur giver så fantastisk meget socialt, men også fagligt er der et udbytte at hente. Ganske enkelt er det jo undervisningen, der er lagt ud i andre rammer, med de muligheder det giver. Vi valgte at bygge 8 værksteder op med fokus på de mange intelligenser. På grund af en vedvarende regn (vi havde ellers bestilt solskin) var vi nødt til at ændre programmet lidt. Elevernes indlæg her i Langsø-nyt er eksempler på arbejdet i tre af værkstederne: Værksted 1: Lav en hytteturssang Værksted 2: Lav et Haiku-digt, der fortæller hvordan du har det på hytteturen. Værksted 3: Lav en lang sætning, hvor alle ordene starter med samme bogstav. En af ændringerne gav i øvrigt anledning til et helt nyt hit. I et værksted blev opgaven at bygge korthuse, og det var der flere, der blev ganske grebet af. Så snart de havde tid byggede de, ligesom nogle også straks gik i gang, da de ankom til skolen igen. Men ellers var turen præget af samvær og hygge, sange og sketches, leg og opgaver. Alt det praktiske som madlavning, borddækning og opvask hjalp alle til med gruppevis. OG så er vi så heldige, at der igen var mange i klassen, der gerne ville bage til turen, og det er godt for både krop og sjæl og ikke mindst for klassesammenholdet. Vi siger i klassen at man ved at yde er med til at bære brænde til det bål, vi så alle kan varme os ved. Alle klarede (men ikke alle lige let) gåturen frem og tilbage. Et par dejlige dage, hvor regnen blot var et vilkår, men alligevel gav mulighed for at 19 elever og 2 lærere fik en god oplevelse. Nogle elever har lært nyt om sig selv mht. spisning, at have styr på sine ting og udholdenhed. Eleverne har været særdeles hjælpsomme og omsorgsfulde. Nogle elever har vist helt nye sider, men det har vi lærere måske også. Eleverne siger at det gik godt, det var en god tur, det var gode værelser, gode opgaver, dejligt at de fik tid til selv at lege / finde på ting, sjovt med køkkentjans, hyggeligt at vågne op sammen om morgenen og i det hele taget godt at have et helt døgn sammen. Fra lærerside takker vi for et par gode dage med mange smil, godt humør, fordybelse i opgaverne men mest af alt for det gode sammenhold og omsorgen for hinanden. Eleverne i 3.a - Lars og Aase. - turen til SINDSTOU-HYTTEN, den august 2008.

6 Billeder og tekst fra 3.A tur til Sindstou-hytten

7

8 Gruppe 2 s sang. Mel: Hvem har malet himlen blå? Vi er rigtig, rigtig seje og vi er så go til at lege, ude i haven er der sjov og vi bor i en skov, La la lu la - lu - la la lej Hytten den er kæmpestor, det er stedet hvor vi bor, og vi har en rutsjeban og vi sover på et la n. Abdullahi, Feline, Laurits og Emma La la lu la - lu - la la lej I køk net er der fuld af kage, hvis der al så er mer tilbage. Man må ikke være grov, når vi alle sammen skal sov La la lu la - lu - la la lej Præsentation af nye lærere og pædagoger Jeg heder Hery er nyansat pædagog i special-klasserne R og S og i Knasten, hvor jeg er med i udeskolen, svømning og som støtte i klasserne. Jeg bor i Silkeborg er uddannet i 2003 på Peter Sabroe i Århus og de sidste 5 år har jeg arbejdet i Sejs SFO. Her har jeg arbejdet meget med idræt og udendørs-aktiviteter (fx rollespil og bål) og i sløjdlokalet. Jeg glæder mig meget til at arbejde med børnene og lære dem godt at kende. Venlig hilsen Hery Westendorp Hej, Jeg hedder Helle Buchberg og er ny pædagog i indskolingen i specialklasserne team N. Jeg er 47 år og bor sammen med mand og to halvstore børn i Hvinningdal. Jeg har hidtil arbejdet på døgninstitutionen C. Knaps Minde, hvor jeg har arbejdet de seneste 18 år, så det er noget helt nyt for mig at arbejde indenfor skole-området. Indtil videre er jeg blevet taget godt imod, og synes, det er nogle dejlige børn, jeg skal være sammen med, så jeg glæder mig til at arbejde her.

9 Jytte Kamlarczyk Fire ud af 10 synes, at de har valgt forkert uddannelse. Det har en nylig rundspørge netop vist, kunne jeg erfare i aftenens nyheder. Jeg er ikke én af de fire. Jeg er glad for det fag, jeg har valgt, - også efter 26 års virke i den danske folkeskole. Jeg er 51 år og bor i Sejs sammen med min mand og den yngste af vores tre børn. Jeg er ikke typen, der er god til at skrive langt om, hvad jeg kan og ikke kan. Jeg har en læreruddannelse og mange års erfaring, hvilket har givet mig gode indfaldsvinkler til at håndtere skolens mange udfordringer. Endvidere er jeg udannet skolebibliotekar en uddannelse jeg har stor glæde af både i mit virke på skolebiblioteket og i faget dansk. Læsning lukker vinduet op til den verden, der er omkring os. Jeg sætter en stor ære i at inspirere til, at eleverne læser af lyst og ikke af pligt.. Jeg blev midlertidigt ansat på Langsøskolen i januar. Fra august er jeg nu fast ansat, og det er jeg rigtig glad for. Det håber jeg også, at andre bliver. I indeværende skoleår er jeg klasselærer i 7.b, som jeg underviser i dansk, engelsk og tysk. Desuden er jeg tysklærer i 9.b. Jeg glæder mig meget til sammen med kollegerne i Verdenshuset at gøre en forskel for eleverne i overbygningen på Langsøskolen. og valgfag. Jeg hedder Kim Borghus. Jeg er 48 år og er startet på mit 20. år som lærer. Jeg har været på 3 forskellige skoler i Silkeborg Kommune, nemlig Gødvadskolen, Nordre skole og Virklund Skole. De sidste 4 år har jeg boet i Luxembourg, hvor jeg har været ansat ved Europaskolen, som er en international skole. Da jeg vendte tilbage søgte jeg om at komme til Langsøskolen, og her er jeg så. Jeg er tilknyttet Verdenshuset, hvor jeg underviser i dansk, engelsk, geografi, idræt Mads Happel 39 år. Født og opvokset i Billund. Færdiguddannet på Odense Lærerseminarium i 1996 med liniefagene matematik og idræt. Herudover har jeg undervist i fysik/kemi og samfundsfag i 11 år på Onsild Idrætsefterskole. Har et enkelt år, arbejdet med kriminelle unge på Nørrebro KBH. Venlig hilsen Mads Happel Hej. Jeg hedder Ole Bech Pedersen og er ny lærer i Verdenshuset, hvor jeg i år skal undervise 7.b og 9.a i de naturvidenskabelige fag samt lidt idræt. Jeg har været ansat på Herskindskolen i tre år, men har haft et ønske om at komme tættere på min bopæl. Jeg er bosiddende i Resenbro sammen med min kæreste Gitte samt min søn Thor, der er 1½ år gammel. Jeg er kommet godt i gang, og er rigtig glad for skolen, kolleger og børnene. Jeg glæder mig til samarbejdet med jer alle sammen. Ole

10 Peter Alby: Jeg er 30 år gammel og er nyuddannet lærer ved Silkeborg Seminarium. Mine liniefag er matematik, idræt, hjemkundskab og fysik/kemi. Jeg arbejder i Verdenshuset, hvor jeg er klasselærer i 7.a sammen med Ida. 7.a underviser jeg i matematik, fysik/kemi og geografi, historie. Plus at jeg underviser 7. klasserne i idræt sammen med Kim og Eva. Jeg underviser 8.a i fysik/kemi og 8.b i geografi. Jeg flyttede fra Amager til Silkeborg i sommeren 2005, efter en periode hvor udviklingen i landet gjorde, at lærere og andet godtfolk ikke længere har råd til at bo i hovedstadsområdet. Jeg begyndte min uddannelse på Frederiksberg Seminarium i Indtil da spillede jeg basketball, og var frivillig basketballtræner, hvilket jeg var ret god til. Mine trænergerninger gav mig inspirationen til at blive lærer, og derfor står jeg nu her på en af Danmarks smukkeste skoler. Shannie Bang lærer i Europahuset. Jeg er født og opvokset i Silkeborg, hvor jeg uddannet mig til ernæringsassistent og folkeskolelærer. Jeg har arbejdet på Hedensted folkeskole de sidste to år, men havde et ønske om at komme tilbage til Silkeborg. Nu er jeg så godt i gang her på Langsøskolen og har fået nogle dejlige klasser. Jeg glæder mig til at lære jer alle sammen bedre at kende. Jeg hedder Martin Baadsgaard, jeg er 32 år og har været lærer i godt 5 år. Jeg har undervist på Dragør skole lidt udenfor København. På Langsøskolen skal jeg undervise i Europahuset. Mest i matematik, idræt og engelsk. Jeg er klasselærer i 5.b sammen med Linda. Jeg hedder Torben Klærke, er 55 år og er i sommerferien flyttet til Silkeborg sammen med min yngste datter på 16 år, så vi igen kan bo sammen med min kone, der har arbejdet 4-5 dage om ugen her i byen de sidste 1½ år. Efter mere end 31 år i Københavns Skolevæsen - i Tingbjerg og på Ydre Nørrebro - er jeg nu ansat som lærer ved Langsøskolens specialklasser. Jeg skal undervise eleverne i Y-klassen i matematik, engelsk, idræt og svømning m.m. Jeg synes, jeg har fået en rigtig god skolestart her på Langsøskolen og glæder mig til et godt samarbejde med elever, forældre og kolleger - til alles fornøjelse. Venlig hilsen Torben Klærke

11 OL på Langsøskolen Skulle de igangværende Olympiske Lege i Kina sætte nogle drømme i gang hos børn i Danmarkshuset om en fremtid i sportens verden, da gav et besøg af en tidligere deltager af ikke mindre end to Olympiske Lege god næring til at fortsætte sådanne drømme. Som roer deltog Lene Pedersen både i Barcelona i 1992 og i Atlanta i Og med et udgangspunkt i Silkeborg Roklub, som jo hører hjemme få minutters gang fra vores skole, ja så var der straks lydhørhed på siddetrappen efter morgensang en ellers ganske almindelig tirsdag. Lene kunne ikke alene berette om sine sjove og spændende oplevelser, hun supplerede også med mange billeder foruden en hel kuffert fyldt med dragter, tasker, fodtøj osv. Det vakte stor jubel, da det viste sig, at Lene havde arrangeret, at 2 lærere skulle præsentere hendes dragter fra indgangsmarchen. Begejstringen blev kun overgået én gang, nemlig da Lene ganske beskedent løftede sit bundt af medaljer op fra kufferten! Lene sluttede sit foredrag med at fortælle, at hun holdte med at ro, da hun fik en rigtig sød kæreste. Ham fik hun bl.a. Laurits sammen med, som nu går i vores 1. klasse. Vi takker Lene for det underholdende og inspirerende foredrag.

12 GYMNASTIKFORENING SÆSONEN STARTER 1. SEPTEMBER 2008 SILKEBORG LANGSØSKOLEN 8. Rytme-Leg-Redskaber kl. Mandag Spring/rytme drenge/piger 8-10 år Mandag sal 325 Louise S. Nielsen sal 325 Louise S. Nielsen KOM OG MØD OS I SAL OG HAL Ovenstående program er for sæsonen 2008/2009 Kontingentet er for hele sæsonen September - Marts måned. Tilmelding og betaling til holdene sker på under de enkelte holdbeskrivelser. Betalt kontingent refunderes ikke. Nærmere oplysninger kan fås på post@sgf.dk RET TIL ÆNDRINGER FORBEHOLDES.

Svend Åges sidste skoledag på Langsøskolen

Svend Åges sidste skoledag på Langsøskolen LANGSØ-NYT November 2008 Nr. 2 Svend Åges sidste skoledag på Langsøskolen Skole hjem Langsø Nyt udkommer den sidste skoledag i månederne august, oktober, december, februar, april og juni til den yngste

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014

Sund og glad. Uge 29 13/7-19/7 2014 2014 Sund og glad Uge 29 13/7-19/7 2014 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad gennem de sidste 2 år. Det er en fantastisk uge, og derfor

Læs mere

Nyhedsbrev for. Nyhedsbrev

Nyhedsbrev for. Nyhedsbrev Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2012-2013 Udgave: Oktober Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

August Kommende begivenheder : Første skoledag : SB-møde : Trivselsdag

August Kommende begivenheder : Første skoledag : SB-møde : Trivselsdag Kommende begivenheder August 2016 8.8.2016: Første skoledag 16.8.2016: SB-møde 19.8.2016: Trivselsdag Stadionvej 9e, 6510 Gram E-mail: gramskole@haderslev.dk Tlf.: 74 34 33 00 Skolestart I den sidste måneds

Læs mere

Skolebladet. Skolestart

Skolebladet. Skolestart Skolebladet Skolestart Velkommen til et nyt og spændende skoleår! Efter en lang, varm og solrig sommerferie skal vi alle være med til at skrive danmarkshistorie. Folkeskolereformen er nu sat i gang, og

Læs mere

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012

Kære forældre! Hej SFO. Hej Minu ser. Fredag den 29. juni 2012 Kære forældre! Fredag den 29. juni 2012 Dette bliver det sidste ugebrev i dette skoleår. Onsdag aften havde vi den traditionelle dimissionsfest for 9. klasse og deres familier. En rigtig dejlig aften med

Læs mere

Ledelsesteam Kulsbjerg Skole. Velkommen til skolestart 2012. Præsentation af ledelsesteamet. Skoleleder Anne-Marie Jacobsen

Ledelsesteam Kulsbjerg Skole. Velkommen til skolestart 2012. Præsentation af ledelsesteamet. Skoleleder Anne-Marie Jacobsen Ledelsesteam Kulsbjerg Skole Velkommen til skolestart 2012. Præsentation af ledelsesteamet. Skoleleder Anne-Marie Jacobsen Jeg har altid boet i Sydsjælland, født opvokset i Bakkebølle. Jeg blev lærer i

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Velkommen tilbage. Velkommen til nyt personale: Cecilie Thoudahl

Velkommen tilbage. Velkommen til nyt personale: Cecilie Thoudahl Lørdag d. 14.8. fredag d. fredag d. 27.8.2010 Mandag d. 16.8. 3. kl. forældremøde kl. 19.00 Torsdag d. 19.8. Forældremøde i OB kl. 19.00 Uge 34 Lejrskole (Bø. kl. + 6. kl. er hjemme) Velkommen tilbage

Læs mere

God sommer til alle på Bakkelandet

God sommer til alle på Bakkelandet Fredagsbrevet Light uge 26 26. juni 2015 Sommerskole 2015 Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk Indhold De sidste dage.. Sommerskolen.. Nye

Læs mere

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus

Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Selvevaluering 2006/2007 Unge Hjem - Efterskolen i Århus Evalueringsgenstanden: Bestyrelsen for Unge Hjem - Efterskolen i Århus besluttede på sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 2006, at evalueringsgenstanden

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3 i juni 2014 Kære forældre og elever

Nyhedsbrev nr. 3 i juni 2014 Kære forældre og elever Nyhedsbrev nr. 3 i juni 2014 Kære forældre og elever 26. juni 2014 Informationsmøder om Folkeskolereformen på Dybkærskolen og forældremøder i august og september 2014 Alle klasser skal i det kommende skoleår

Læs mere

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre

Stensnæsskolen. Juli 2015. Skoleåret 2015-16. Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7. Kære forældre Stensnæsskolen Skoleåret 2015-16 Juli 2015 Nyhedsbrev Årgang 14 Nummer 7 I dette nummer: Skoleåret 2015-16 1 Rullende indskoling 2 Personale 2 Møde-/bustider 3 1. skoledag 4 Hjemmeside mm. 4 Kontaktlærerordning

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Præsentation af den nye ledelse

Præsentation af den nye ledelse Jeg hedder Bo Hauge Laursen og skal pr. 1. august 2016 være distriktsskoleleder for nuværende Korskildeskole og Fladsåskole. Jeg er 51 år, bor i Everdrup og er gift med Helle, der er lærer på min nuværende

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Råd og redskaber til skolen

Råd og redskaber til skolen Råd og redskaber til skolen v/ Anna Furbo Rewitz Udviklingskonsulent i ADHD-foreningen og projektleder på KiK ADHD-foreningens konference Kolding d. 4/9 2015 Temablokkens indhold De tre overordnede råd

Læs mere

Gram Skole. August 2014. Skolestart. Kommende begivenheder. Kort nyt. 11.8.2014: 1. skoledag. 13.8.2014: Skolebestyrelsesmøde

Gram Skole. August 2014. Skolestart. Kommende begivenheder. Kort nyt. 11.8.2014: 1. skoledag. 13.8.2014: Skolebestyrelsesmøde Kommende begivenheder August 2014 Gram Skole Slotsvej 6, 6510 Gram E-mail: gramskole@haderslev.dk Tlf.: 74 34 33 01 Skolestart Børnenes sommerferie synger på allersidste vers. Et nyt og lærerigtskoleår

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

NYT Herskindskolen Maj 2011

NYT Herskindskolen Maj 2011 NYT Herskindskolen Maj 2011 Nyt personale Mit navn er Sille Aarlit Jensen, jeg er 35 år gammel og bor i Skanderborg med min mand og vores to børn. Jeg stammer egentlig fra Århus, men flyttede efter lidt

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30

SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 SKOLESTART d. 10. august 2009 kl. 11.30 1. Velkommen. Goddag gooddaaag. Balder og jeg har såmænd glædet os til at se jer igen. Det har jo været en lang ferie kunne I kende hinanden? Skolen? Jeg har været

Læs mere

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper

Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper Personale: Christa er ansat som pædagogmedhjælper i perioden den 13.1.2011-30.6.2011. Christa er indtil den 31.3.2011tilknytte t 1.årgang. Derefter skal hun med 2.årgang over i SFO hjørnet. Ditte Jensen

Læs mere

Specialklasserne på Langsøskolen

Specialklasserne på Langsøskolen Specialklasserne på Langsøskolen Videnscenter for børn med specifikke indlæringsvanskeligheder inden for AUTISME og ADHD områderne i Silkeborg. Silkeborg Kommune Heldagstilbuddet i Specialklasserne på

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Lederne i Distrikt Syd

Lederne i Distrikt Syd Information til medarbejdere og forældre Vi er i vores ledelsesteam godt i gang med samarbejdet og første opgave for teamet har været at fordele personaleansvaret i distriktet. Den overordnede ledelsesfordeling

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen

NYT. Herskindskolen og Nordlyset. Valg til Fællesbestyrelsen A P R I O L 2 0 1 4 NYT Herskindskolen og Nordlyset Valg til Fællesbestyrelsen Kære forældre så er det nu, hvis du vil være med Fællesbestyrelsen og få indflydelse på dit barns skole. Det er valgår og

Læs mere

Der er nogle gode ting at vende tilbage til!

Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Der er nogle gode ting at vende tilbage til! Artikel af Janick og Gitte Janick og jeg sidder over frokosten og taler, han fortæller lidt om, hvad hans tid på Parkvænget går med og hvordan han selv har

Læs mere

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN

SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN SKOLESTART Langmarkskolen folkeskolen i dit lokalområde LANGMARKSKOLEN HØJ FAGLIGHED GOD TRIVSEL FÆLLESSKAB Skolestart er en milepæl i alle børns liv og meget betydningsfuld såvel i en faglig som en social

Læs mere

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014.

FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. FOLKESKOLEREFORMEN VELKOMMEN TIL INFORMATIONAFTEN TIRSDAG DEN 3. JUNI 2014. 1 Disse slides blev brugt til orienteringsmødet om skolereformen på Løsning skole den 3.6.2014. Disse slides kan nok ikke stå

Læs mere

Nyhedsbrev 23. juni 2017

Nyhedsbrev 23. juni 2017 Nyhedsbrev 23. juni 2017 God sommerferie Vi ønsker jer alle sammen en rigtig god sommerferie indtil mandag, den 14. august 2017, hvor vi holder første skoledag fra kl. 16.30-19.00. Program: 16.30 16.45

Læs mere

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE

SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE SKOLESTART 2010 PÅ HOLSTED SKOLE Hermed en stor velkomst til alle. Jeg håber, I har nydt den gode sommer rigtig meget sammen med jeres børn. Nyansatte Skolen har ansat 3 nye lærere, en børnehaveklasseleder

Læs mere

Brev til alle hjem og Sommerferienyt

Brev til alle hjem og Sommerferienyt Brev til alle hjem og Sommerferienyt 19. juni 2015 Kære elever og forældre! Nu nærmer vi os stærkt sommerferien, og der er en masse praktiske oplysninger, som er vigtige i den anledning: KYS og KØR Vores

Læs mere

Kære forældre. 2. september 2013

Kære forældre. 2. september 2013 2. september 2013 Kære forældre Med dette forældrenyt vil vi gerne byde jer alle rigtig hjertelig velkommen til et nyt og forhåbentlig spændende, inspirerende og udbytterigt skoleår. Rigtig mange af jer

Læs mere

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre.

SFO-NYT sept Løbeklub. Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. SFO-NYT sept 2010 Velkommen i SFO til nye såvel gamle børn og forældre. Som I sikkert allerede har bemærket er der kommet rigtig mange børn i vores SFO 95 helt præcist fra 0.-4. klasse så vi har været

Læs mere

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7

Skolelederen juni 2014... s. 2. Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6. Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Indhold Skolelederen juni 2014... s. 2 Løsnings Skoles legepatrulje på kursus... s. 6 Hilsen fra Skolebestyrelsen juni 2014... s. 7 Legepatruljen på tur på Vejle Idrætshøjskole 15. maj 2014 Skolenyt jul

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR. 1

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR. 1 Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 79 96 51 60 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2010/11 NR. 1 KALENDER FOR SEPTEMBER:

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk. Ugebrev 38 Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@mail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 38 Kære børn og forældre! Lemming d. 18.september 2015 Vi holder

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

Sommer Juli Indhold. Skolelederens spalte Skemaer og lokaler Ringetider Kontakt til lærerne. Personalenyt Nyt skoleår Skolebus

Sommer Juli Indhold. Skolelederens spalte Skemaer og lokaler Ringetider Kontakt til lærerne. Personalenyt Nyt skoleår Skolebus Sommer Juli 2014 Indhold Skolelederens spalte Skemaer og lokaler Ringetider Kontakt til lærerne Personalenyt Nyt skoleår Skolebus Skolelederens spalte Skoleåret 2013/2014 er netop afsluttet. Et skoleår

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015

Beboerbladet. Plejecenter Egely Maj 2015 Beboerbladet Plejecenter Egely Maj 2015 1 Om dette nummer Kære beboere, pårørende, personale og frivillige Da vi netop er blevet adskilt fra Rosenhaven og fremtidigt hører sammen med Kirstinehaven, vil

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Den Internationale lærernes dag

Den Internationale lærernes dag Den Internationale lærernes dag I dag er det en særlig dag. For den 5. oktober har flere foreninger rundt om i verden valgt at markere som Den internationale lærernes dag. Man ønsker på denne måde at markere

Læs mere

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind!

Personale: Vores studerende Stinne i 1.praktikperiode, afslutter sin praktik hos os den 4.11. Vi siger tak for nu og ønsker hende fortsat god vind! En hjemmelavet gave siger meget mere end en færdigkøbt fidus. Den fortæller, at man har brugt tid og kræfter. Den fortæller, det er noget personligt. Den fortæller, at man får for lidt i lommepenge. Citat;

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med:

Har du brug for en ven, der bare er der? I samarbejde med: I samarbejde med: Har du brug for en ven, der bare er der? Denne folder er til dig som er barn eller ung Mangler du af og til en forstående voksen at snakke med? Synes du, at de voksne tit har for travlt

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni!

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 21+22 2013. Grundlovsdag 5. juni! Fælles info Grundlovsdag 5. juni! Denne dag holder både skole og SFO lukket! Så god grundlovsdag til jer alle! Personalet i SFO Afslutningsfest for vores 2. klasser -en opgave for børn, forældre og ansatte

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2014-2015 Udgave: Juni Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Dagene blev afsluttet med det store cykelringridning. Det var slet ikke så nemt at holde balancen på cyklen, med en lanse i hånden og så ramme den

Dagene blev afsluttet med det store cykelringridning. Det var slet ikke så nemt at holde balancen på cyklen, med en lanse i hånden og så ramme den SFO NYT Maj 2011 Påsken i SFO De børn der var tilmeldt SFO en dagene før påske, var med til at gøre det til nogle skønne dage. Det er altid dejligt, når vi er en lille gruppe og har rigtig god tid. Det

Læs mere

Karneval i Aalborg Øst

Karneval i Aalborg Øst Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Karneval i Aalborg

Læs mere

Indholdsfortegnelse. På de forskellige sider ser I billeder fra dagene før første skoledag Der var lidt kaotisk forskellige steder både ude og inde!

Indholdsfortegnelse. På de forskellige sider ser I billeder fra dagene før første skoledag Der var lidt kaotisk forskellige steder både ude og inde! Indholdsfortegnelse side 2: Skolelederen har ordet side 4: Kalenderen side 5: En lille huskeliste side 6: Forældremøderne side 7: UndervisningsMiljøVurde ring side 8: Idrætsdagene på Herlev Stadion side

Læs mere

Lærer Pernille Poulsen har undersøgt markedet for hængelåse til skolens ITopbevaringsskabe

Lærer Pernille Poulsen har undersøgt markedet for hængelåse til skolens ITopbevaringsskabe Nyhedsbrev til forældre september 2014. IT Nedenstående gælder elever fra 4. klasse-9. klasse. Skolens IT-vejledere Ida Larsen og Frank Andreasen har følgende anbefalinger vedr. køb at egen computer, tablet

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

Bavnehøj Skoles profil

Bavnehøj Skoles profil Bavnehøj Skoles profil Fra 2012 er Bavnehøj Skole profilskole. Vi har fokus på at sammenkoble faglig læring med fysisk aktivitet og en kreativ tilgang. Vores profil Læring i bevægelse kundskaber, krop

Læs mere

Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning. Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31.

Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning. Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31. Evaluering af ungdomsskolens heltidsundervisning Ved Kristine Zacho Pedersen og Vicki Facius Danmarks Evalueringsinstitut, Odense 31. maj Jeg er selv meget stresset lige nu... Mine forældre er ret gamle,

Læs mere

Skolereform din og min skole

Skolereform din og min skole Skolereform din og min skole Information til forældre April 2014 Natur og Udvikling Folkeskolereform i trygge rammer Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til

Læs mere

Fredagsbrev. Juleværkstederne gløder af energi

Fredagsbrev. Juleværkstederne gløder af energi Juleværkstederne gløder af energi Forældre på Aarhus Friskole får hjemmelavede gaver og det er eleverne glade fo. Det føles nemlig meget bedre at give en hjemmelavet gave end bare at købe noget, siger

Læs mere

Nærvær og relationer med børn og unge

Nærvær og relationer med børn og unge Nærvær og relationer med børn og unge Pædagogisk forum inviterede til foredrag med Louise Klinge Nielsen tirsdag den 17. februar 2015, hvor vi fik et meget afvekslende oplæg, hvor vi både lyttede og deltog

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Ugebrev 4 Indskolingen 2016

Ugebrev 4 Indskolingen 2016 Ugebrev 4 Indskolingen 2016 Fælles info: Kære forældre i indskolingen. I må meget gerne sørge for at jeres børn kan deres unilogin udenad. Vi bruger det ofte, og lige nu er det en tidsrøver at sørge for

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

Information omkring næste skoleår

Information omkring næste skoleår Information omkring næste skoleår Kære forældre til elever på Skolecenter Jetsmark Sommerferien nærmer sig og vi skal sige farvel til en velkendt skoledag og goddag til en ny og anderledes skoledag. Ikke

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 23. maj Fredagsbrev nr. 782 Næste uge: 24. maj 26. maj 27. maj 28. maj 29. maj 30. maj Indvielse af bålhytte Fællesfoto kl. 09.30(udenfor) Naturskolen 4.kl. Oprykningsdag Dyredag

Læs mere

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014.

Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Sommerhilsen 2014 Kære forældre og elever Jeg vil gerne på skolens vegne takke alle for et godt samarbejde i skoleåret 2013-2014. Alle skoleår har deres særpræg, sådan var det også i år: Skolen tog lidt

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 5. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 5 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 11.23 Uge 5 l Verden omkring

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

Månedsinformation. Skole og SFO

Månedsinformation. Skole og SFO Månedsinformation Skole og SFO Februar 2014 Siden sidst Foråret og fremtiden banker på. Vi har alle nok bemærket, at det er blevet lysere om morgen og eftermiddagen, og vejret her i februar giver os i

Læs mere

Specialklasserne på Langsøskolen

Specialklasserne på Langsøskolen Specialklasserne på Langsøskolen For børn med specifikke indlæringsvanskeligheder inden for AUTISME og ADHD områderne i Silkeborg. Silkeborg Kommune Heldagstilbuddet i Specialklasserne på Langsøskolen:

Læs mere

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044 UGEBREV nr. 23 uge 05 Årgang 6 Temauge I næste uge har vi temauge om farver. I må læse under lærernes indlæg, hvad der skal ske i løbet af ugen, men her er lidt praktiske informationer. Mandag er normal

Læs mere

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar

Dus Mellervang. Børnerådet. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst. www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar Børnerådet Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev januar BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes

Læs mere

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen

Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Præsentation af kandidater til Schweiss- og Sporudvalget Dennis Carlsen Hej. Mit navn er Dennis, jeg er 27 år, arbejder som kok og jeg bor i lønstrup med min kæreste. Vi har 3 beagler; Johnson, Smiley

Læs mere

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for

Nyhedsbrev. Nyhedsbrev for Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2012-2013 Udgave: Marts Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt: August: I forbindelse med skolestart Marts: Op til påskeferien Oktober: Op til efterårsferien

Læs mere

Hvornår skal vi i skole?

Hvornår skal vi i skole? Folkeskolereformen + Hvordan bliver reformen på Sakskøbing Skole? Reformnyt nummer 3 juni 2014 Læs mere om: Mødetider Bevægelse Hvorden bliver den længere skoledag? Elever skal bevæge sig meget mere. IT

Læs mere

Skraldindsamling 2014

Skraldindsamling 2014 Skolebladet Skraldindsamling 2014 FOLKESKOLEREFORM Som de fleste nok ved, blev folkeskolereformen vedtaget i folketinget sidste år. Det kommer til at betyde ændringer for jeres børn, skole-/hjemsamarbejdet

Læs mere

Forældrebrev den 25. oktober 2013

Forældrebrev den 25. oktober 2013 Forældrebrev den 25. oktober 2013 1. Præsentation af vores lærerpraktikanter Line Quistgaard Larsen og Kirstine Vægter 1.1. Præsentation af 1. årgang -matematikgruppen Vi udgør den matematiske gruppe af

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Første rigtige skoleuge for hele indskolingen er gået, og vi synes, vi er kommet godt fra start:-)

Første rigtige skoleuge for hele indskolingen er gået, og vi synes, vi er kommet godt fra start:-) Kære alle, Første rigtige skoleuge for hele indskolingen er gået, og vi synes, vi er kommet godt fra start:-) Vi vil minde jer alle om, at vi holder forældremøde for hele indskolingen på tirsdag d. 27.

Læs mere

Temauge og karakterer

Temauge og karakterer Kildeskolenyt! Temauge og karakterer I starten af november måned afholdt vi en temauge, der i år handlede om klodens klima. Ugen var fyldt med så mange opdagelser, at der blev skrevet en særudgave af Kildeskolenyt

Læs mere

Afgangseksamen nærmer sig!

Afgangseksamen nærmer sig! Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: Afgangseksamen nærmer sig! Mens foråret så småt meldte sig, fik vi hold på terminsprøverne for de 24 afgangselever. Der er nu en god måned til at finpudse fagligheden

Læs mere

Raketten - indskoling på Vestre Skole

Raketten - indskoling på Vestre Skole Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13 BUU Alm.del Bilag 210 Offentligt Sådan hjælper du dit barn på vej I faget matematik Hjælp barnet til at blive opmærksom på alle de tal, der er omkring det i hverdagen

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1

om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 om at have en mor med en psykisk sygdom Socialt Udviklingscenter SUS1 KARL OG EMMAS MOR ER BLEVET RUNDTOSSET Forfatter: Susanna Gerstorff Thidemann ISBN: 87-89814-89-6 Tekstbearbejdning og layout: Qivi

Læs mere

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: 41 73 67 43. Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår.

VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV NYT TLF.: 41 73 67 43. Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår. VELKOMMEN I KLUBBEN - HER ER VIRKELIG SJOV Fortæl mig... jeg glemmer. Vis mig... jeg husker. Inddrag mig... jeg forstår. Kinesisk ordsprog NYT TLF.: 41 73 67 43 Footbase langbold vinder 2011 - klubfest

Læs mere

Velkommen til informationsaften på Langelinieskolen. Onsdag d. 4. november 2015

Velkommen til informationsaften på Langelinieskolen. Onsdag d. 4. november 2015 Velkommen til informationsaften på Langelinieskolen Onsdag d. 4. november 2015 1 Program Kl. 17 til 18: Informationsmøde i salen Velkomst Målet med vores informationsmøde er, at I får viden om: Langelinieskolen

Læs mere