Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje 2011

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje 2011"

Transkript

1 Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje 2011 Dette ansøgningsskema skal bruges ved ansøgning om midler fra Region Syddanmarks Uddannelsespulje. Ansøgning og budget er sendt til: 1. Generelle informationer Projekttitel Ansøgt beløb Mobication fra grundskole til erhvervsliv kr. Projektperiode start/slut Start november 2011 slut oktober Ansøger Ansøgers navn (ansøger skal være en ungdomsuddannelsesinstitution) Adresse Pengeinstitut EUC Lillebælt Teknikervej 2, 7000 Fredericia Danske Bank CVR-nummer Kontaktperson(er) Telefonnummer Regnskabsansvarlig Birgitte S. Clemmensen, tlf / Anders Ladegaard, anders.ladegaard@fredericia.dk, tlf / Birgitte S. Clemmensen / Anders Ladegaard

2 3. Projektbeskrivelse 3.a. Kort resumé af projektet Projektets overordnede formål er synliggørelse af erhvervsuddannelserne som attraktiv karrierevej efter grundskolen. Projektet tager udgangspunkt i, at for mange unge enten fravælger eller ikke gennemfører en erhvervsuddannelse. Dette projekt ønsker at synliggøre mulighederne i erhvervslivet og erhvervsuddannelserne for elever i grundskolen. Det for såvel stærke elever som for elever, der behøver hjælp/støtte for at kunne gennemføre en uddannelse. Projektet ønsker at udvikle metoder, materialer, redskaber og samarbejdskoncepter til at bygge bro mellem undervisningen i grundskolen og undervisningen på erhvervsuddannelserne samt de krav de unge bliver mødt med af erhvervslivet. Metoderne og redskaberne skal sørge for at skabe sammenhæng i elevernes læring og øge elevernes motivation for at gennemføre erhvervsuddannelser. En vigtig pointe i den sammenhæng er, at udvikle metoder og redskaber til, at der bliver et tæt samarbejde mellem lærerne i grundskolen, underviserne på erhvervsuddannelserne og lokale virksomheder. 3.b. Formål Projektet forløber over 3 år, hvor første del, november 2011 til juli 2012 primært drejer sig om at skabe netværk og kontakter på tværs af grundskoler, erhvervsliv og erhvervsuddannelser samt udvikle og afvikle kurser for involverede lærere. Anden del af projektet er skoleåret , hvor der skal udvikles og gennemføres pilotprojekter, som justeres og tilrettes ift. løbende evalueringer. Tredje del af projektperioden er skoleåret , her implementeres de udviklede metoder, redskaber og samarbejdsprojekter på en bredere gruppe af elever. Sidste del af projektperioden er august til oktober 2014, hvor der laves en afsluttende evaluering af forløbene og en videreformidling af projektets resultater. Projektets overordnede formål er synliggørelse af erhvervsuddannelserne som attraktiv karrierevej efter grundskolen. Projektets mål er at være med til at sikre 95 % målsætningen. Redskabet er, at synliggøre de forskellige muligheder i erhvervslivet, trække erhvervslivet ind i grundskolen, bygge bro mellem grundskoler og erhvervsuddannelser samt opnå fælles platform mellem lærere, erhvervsliv og elever. 3.c. Kort beskrivelse af projektets leverancer Projektet tager udgangspunkt i et øget tværgående samarbejde til gavn for eleverne og samfundet. En del af projektets leverance vil være udformning af samarbejdsaftaler og -koncepter mellem grundskoler, erhvervsliv og erhvervsuddannelser.

3 Projektet vil bidrage med udvikling af efteruddannelsesforløb, fx jobswop-forløb eller kurser for både lærere, undervisere og ansatte i erhvervslivet. koncepter for hvordan løbende opkvalificering sikres, grundskolelærere skal opkvalificeres vedr. hvilke krav der stilles i erhvervslivet, de ansatte vedr. de unge og deres forudsætninger fra grundskole, ungdomsuddannelsernes undervisere tilsvarende. Efter projektet vil der være udviklet koncepter/modeller for, hvordan denne opkvalificering/læring kan indarbejdes i det daglige arbejde og i samarbejdet mellem parterne. Det forventes fremadrettet (efter projektets afslutning) at være en væsentlig og naturlig del af den daglige opkvalificering og dermed forankret hos samarbejdsparterne. Forløb for hele klasser Projektet vil bidrage med udvikling af forløb for hele klasser i grundskolens 7.-9.klasse indeholder såvel undervisning som deltagelse i erhvervslivet og på erhvervsuddannelser. Der vil blive udviklet flere forskellige forløb: Tværfaglige forløb i fagene dansk, samfundsfag, engelsk og matematik. Formålet med forløbene er, at fagenes anvendelighed synliggøres og afprøves på erhvervsuddannelser og i erhvervslivet. Der vil laves partnerskabsaftaler om tværfaglige undervisningsprojekter, primært i temauger. Formålet er at eleverne oplever relevans mellem grundskolens fag og det kommende arbejdsliv. Nedenfor eksempler på temaer, som dog endelig først besluttes mellem samarbejdsparterne: o En erhvervsbranche, fx automobiler. Underliggende opdagelser/læring kan fx være, hvad har engelsk med automobilbranchen? Hvordan påvirkes miljøet og samfundet? o En indgang på erhvervsuddannelserne. Tilgangen kan fx være: hvad har samfundsfag med Glarmesteruddannelsen, hvorfor er matematik relevant og hvordan bruges faget? Forløb med omdrejningspunkt i det timeløse fag i grundskolen UEA (Uddannelses, Erhvervs og Arbejdsmarkedsorientering). Der vil laves partnerskabsaftaler om tværgående undervisningsprojekter, primært i temauger. Formålet er bla., at de unge tilegner sig viden om sammenhæng mellem uddannelsesveje og erhvervsmuligheder. Temaer kunne fx være: o Livet i en virksomhed o Erhverv i lokalsamfundet o Ny på en arbejdsplads o Flere erhverv arbejder sammen For begge typer forløb vil det gælde: i planlægningsfasen planlægger lærere fra grundskolen, undervisere fra erhvervsskolerne samt virksomhedsansatte om indhold, faglige mål og gennemførsel. Undervisningen vil foregå såvel i grundskolen, på erhvervsuddannelser og på virksomheder.

4 I mange år har organisationer og/eller uddannelsessteder givet grundskolerne pakketilbud i relation til UEA. Projektet gør op med tanken om en aktiv part på den ene side og en passiv part på den anden side. Med projektet her er det faglighed og metoder, der er i fokus, og der er to ligeværdige parter om at planlægge og gennemføre forløbet. De bidrager hver især med det bedste fra deres verden det er netop det, der skal mødes når en ung starter på en erhvervsuddannelse. Mange myter kan aflives i den proces, ikke mindst hos forældre og lærere, og det faglige udbytte for eleverne kan optimeres. I løbet af det første skoleår forventes der under hvert UU s område afprøvet 5 tværfaglige forløb og 5 UEA forløb altså 20 forløb i alt. I andet skoleår justeres og videreudvikles forløbene, så der ved projektets afslutning forventes mindst 40 forskellige forløb. Forløb for enkelte elever Projektet vil bidrage med samarbejdsaftaler for enkelt elever mhp. at øge motivation for læring og uddannelse: Samarbejdsaftaler mellem grundskoler, erhvervslivet og erhvervsuddannelser omkring særlige forløb for elever med behov. I et samarbejde mellem skole, elev, forældre og erhverv laves der aftaler om konkrete tiltag, der skal arbejdes med. Hvad skal der til for, at den enkelte elev opnår forudsætninger for at påbegynde en uddannelse? Hvilke faglige, personlige og sociale udfordringer står den enkelte overfor? Hvad kan skole bidrage med? Hvad kan den konkrete håndværker/virksomhed bidrage med? Hvordan kan der samarbejdes om fælles mål? Forløbene for enkelte elever skal udvikle og danne grundlag for kvalificeret samarbejde om og med de unge, så motivation for læring og uddannelse fastholdes og øges gennem relevant erhvervspraktik og erhvervsundervisning. Projektet vil endvidere bidrage med materialer, der formidler projektet og dets resultater ud over de kommuner, som projektet afvikles i. Det være sig informationsmateriale, videoer og evalueringsmaterialer. Disse placeres på Regionens hjemmeside under Syddansk Uddannelsesaftale. 3.d. Projektets målgruppe Projektets primære målgruppe er unge, som står overfor valg og gennemførsel af ungdomsuddannelser. Det er tænkt rettet mod såvel stærke elever som for elever, der behøver hjælp/støtte for at kunne gennemføre en uddannelse. Projektet rettet sig mod elever og lærere i grundskolen, undervisere på erhvervsuddannelserne, UU-vejledere og erhvervslivet. Projektets sigter mod at skabe sammenhængskraft mellem grundskole, UU, erhvervsskoler og erhvervslivet.

5 3.e. Hovedtidsplan, projektets hovedaktiviteter og milepæle Fase 1 Organisering, samarbejde og etablering: Projektet påbegyndes november Der nedsættes en styregruppe bestående af en leder fra hvert af følgende: UU Haderslev, UU Lillebælt, EUC Lillebælt, EUC Syd, LBR Haderslev, LBR Lillebælt, Skoleafdelingen i Haderslev, Fredericia og Middelfart. Det bliver styregruppens opgave at arbejde med det strategiske niveau og sammen med projektlederne at fastlægge en nærmere tidsplan for projektets overordnede faser. I den indledende fase etableres der grundlag for at iværksætte pilotprojekter fra skoleåret 2012/13. Det gælder samarbejdskoncepter, efteruddannelser og planlægning af forløb. Projektet vil udover den overordnede styregruppe have to projektgrupper, som vil være forankret i henholdsvis Haderslev kommune og Lillebælt kommuner (Middelfart og Fredericia). Projektgrupperne vil arbejde på det operationelle niveau. De to projektgrupper vil bestå af lokale repræsentanter fra grundskoler, erhvervsuddannelser, UU og erhvervslivet. Den lokale projektgruppe skal, ud fra styregruppens overordnede tidsplan for projektet, udforme en detaljeret og lokal projektplan som rummer mulighed for at tilpasse projektet de lokale muligheder, der er for samarbejdskoncepter mellem erhvervsliv, erhvervsskoler og grundskoler. Der vil således være to projektledere. Fase 1 Organisering, samarbejde og etablering - milepæle: Projektlederen skal i første fase etablere samarbejdsaftaler og koncepter for samarbejde mellem skoler og erhvervsliv. Projektlederen skal udvikle og afvikle både kursusforløb for og koncepter for opkvalificering af involverede lærere, undervisere og ansatte ved virksomheder, så baggrunden for at afvikle pilotprojekter er etableret på et højt kvalificeret niveau. Fase 2 Udvikling af forløb: I anden del af projektet afvikles forskellige pilotprojekter, hvor der afprøves, justeres og evalueres forløb. Projektet har to ben at stå på, dels skal der med hele klasser ske et samarbejde med virksomheder og uddannelsessteder, og dels skal der for enkelte elever etableres et samarbejde om et målrettet undervisningsforløb som kombinerer undervisning i grundskolen med praktik i én eller flere virksomheder samt brobygning til en eller flere erhvervsuddannelser. I forhold til gældende praksis skal dette være et sammenhængende forløb, hvor der sker en tæt koordinering mellem grundskole, erhvervsuddannelse, virksomhed, elev, forældre og/eller en evt. mentor. De individuelle forløb skal fastholde og motivere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Pilotprojekterne skal danne grundlag for en bredere afprøvning i det efterfølgende skoleår. Fase 2 Udvikling af forløb og samarbejdskoncepter milepæle:

6 Det bliver primært samarbejde mellem lærere i grundskolen, undervisere på erhvervsuddannelserne og ansatte i erhvervslivet, som skal udvikles og afprøves i pilotprojekterne. Projektlederen vil være ansvarlig for fremdriften, mødeafviklingen, indsamling af erfaringer og videreformidling af resultaterne. Projektlederen skal, på baggrund af første års erfaringer, udvikle skabeloner, metoder, beskrive forløb og stille netværk til rådighed, som kan bruges bredere det efterfølgende år. Fase 3 Implementering: I tredje fase skal projektlederen igangsætte forløb flere steder og med flere samarbejdspartnere. Projektlederen skal holde snor i forløbene, men i stor udstrækning arbejde mod at samarbejdsrelationerne bliver selvkørende, så forløbene og samarbejdet kan fortsætte, når projektet afsluttes. Fase 3 Implementering - milepæle: Projektlederne sikrer at der er indgået partnerskabsaftaler mellem grundskoler, erhvervsuddannelser og forskellige virksomheder. Ligeledes sikrer projektlederne, at der er repræsentanter fra pilotprojekterne og de implementerede aftaler, som vil påtage sig en formidlings- og inspirationsrolle i den sidste fase. Projektlederne sørger for at der er beskrevne forløb, materialer mv. Afsluttende fase Evaluering og videreformidling: Sidste del af projektperioden er august til oktober 2014, hvor der laves endelig evaluering af forløbene og sker en videreformidling af projektets resultater. Projektlederen skal sørge for materialer og videreformidling såvel internt som eksternt, så projektets resultater kan anvendes direkte af alle, både de, som har været med og de, som ikke har været en del af forløbet. Der skal foreligge beskrevne samarbejdskoncepter, efteruddannelsesforløb, opkvalificeringsforløb, undervisnings- og praktikforløb. 4. Uddannelsespuljens kriterier for støtte 4.a. Udviklingsprojekt Det nye i projektet er, at der bygges bro mellem lærere i grundskolen, undervisere på erhvervsuddannelserne og erhvervsliv, så de unge oplever større sammenhængskraft og forståelse, i det de lærer og skal i gang med, for at gennemføre en uddannelse. Gennemsigtighed vil skabe motivation og bidrage med mening i udviklingen. at erhvervslivet bliver en naturlig del af undervisningen, sigtet er, at lærerne klædes på, så de kan inddrage erhvervslivet og skabe sammenhæng mellem det, som sker i undervisningen, med det de unge skal bruge i erhvervsuddannelserne og livet. at erhvervslivet vil opnå større indsigt i de forudsætninger, de unge kommer med og samtidig få uddannelsesparate elever, når der

7 etableres uddannelsesaftaler. At det skabe et fælles anliggende mellem det lokale erhvervsliv og de lokale grundskoler og erhvervsskoler At EUX-tankegangen også bliver en synlig læringsstil Projektets slutprodukter vil være: Beskrevne og afprøvede samarbejdskoncepter mellem erhvervsliv, grundskoler og erhvervsuddannelser, primært i forhold til hele klasser, men også i forhold til særlige forløb for enkelte elever. Efteruddannelsesmuligheder for lærere og ansatte i erhvervslivet mhp., at flere unge gennemfører erhvervsuddannelser. Beskrevne og afprøvede undervisningsforløb mellem skoler og erhverv Materialer til videreformidling af projektets resultater 4.b. Syddansk Uddannelsesaftale Projektet støtter Syddansk Uddannelsesaftale ved at arbejde forebyggende i forhold til erhvervsuddannelserne, ved at skabe sammenhæng og motivation for de unge, så forudsætningerne for at gennemføre en ungdomsuddannelse kvalificeres og øges. Den enkelte unge vil opleve nærvær og erfare relationer med erhvervsfolk. Projektet vil ramme bredt, såvel grundskoler, erhvervskoler og erhvervslivet der vil blive involveret mange unge i projektet. Erhvervslivets aktuelle forhold og nødvendige kompetencer vil være med til at udvikle såvel undervisningen i grundskolen som på erhvervsuddannelserne. Der vil opnås en aktualitet i undervisningen, som virker motiverende. Projektet vil primært have udgangspunkt i tema 2: Synliggørelse af Erhvervsuddannelserne som attraktiv karrierevej i grundskolen også for de stærke unge. En konsekvens af samarbejdet og projektet vil være, at flere unge vil være uddannelsesparate såvel socialt, fagligt og personligt, og flere vil gennemføre en uddannelse. De øvrige to temaer vil således også være aktuelle. 4.c. Samarbejdet mellem aktørerne i Syddansk Uddannelsesaftale Det helt centrale i dette projekt vil være samarbejde på tværs. Indsigt i hinandens verdener skaber udvikling og vil være til gavn for de unge. Projektet vil drage nytte af forskellighederne og bryde grænserne, så samarbejdet optimeres. Følgende vil være med i samarbejdet: Kommunerne ved UU og skoleafdelingerne ved grundskoler med klasser Erhvervsskolerne: EUC Lillebælt, EUC syd (Haderslev afdeling), Haderslev Handelsskole, IBC Fredericia, SOSU Syd, SOSU Middelfart og SOSU Fredericia. Erhvervslivet: De lokale beskæftigelsesråd, de lokale håndværksråd, Dansk industri, øvrige lokale virksomheder

8 4.d. Projektets videreførelse 4.e. Projektets formidling Ideen er, at når projektet er gennemført, så er der etableret samarbejdsaftaler/-rammer, som kan videreføres uden, at det kræver tilførsel af yderligere midler. Effekten af projektet vil vise, at samarbejdet tjener sig selv, og det vil være til gavn for alle parter i projektet. Det forventes efter projektets afslutning, at såvel efteruddannelsesforløb og opkvalificeringskoncepter bliver en væsentlig og naturlig del af den daglige opkvalificering og dermed forankret hos samarbejdsparterne. Samarbejdsaftaler og koncepter fortsætter, materialer til forløbene danner grobund for, at forløbene efter projektet kan videreføres inden for de eksisterende rammer for samarbejdspartnerne. I formidlingen af projektets resultater og erfaringer er det vigtigt at nå ud til de reelle parter, som kan indgå i tilsvarende samarbejdsrelationer. Projektleder, lærere fra grundskolen, undervisere på erhvervsskoler og virksomhedsansatte vil opsøge skoler og kommuner i Region Syddanmark med henblik på konkret at videreformidle projektets opnåede resultater. Det er i den sammenhæng vigtigt at komme ud til de personer, der reelt skal indgå i samarbejder svarende til de etablerede i projektet. Der vil blive udviklet samarbejdskoncepter, som kan anvendes bredt og som startskud til at gå i gang med at etablere et samarbejde mellem grundskoler, erhvervsuddannelser og erhvervsliv. Der vil blive beskrevet forløb, der vil kunne anvendes, uanset om man har været med i projektet eller ej. Forløbene vil være publiceret på hjemmeside og i papirudgaver. Der vil blive udformet en evalueringsrapport, hvor det er muligt at arbejde fremadrettet og videre på projektets ideer. Evalueringsrapporten vil blive suppleret med visuelle materialer som fx videooptagelser fra forløb, udtalelser fra deltagere. 5. Effekter Ansøgere til Region Syddanmarks uddannelsespulje skal bruge Syddansk Uddannelsesaftales effektmodel. Effektmodellen har 9 værktøjer og hvert værktøj har et antal indikatorer til at måle status på værktøjet. Du kan finde effektmodellen her: 5.a. Effekt på målsætningen om at 95% af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse Projektet vil være rettet mod det brede spektrum af elever. Ideen er, at de unge får større indsigt i erhvervsuddannelserne og de muligheder der er. De unges uddannelsesvalg vil således ske på mere kvalificeret og afprøvet baggrund. Effekten vil være, at flere træffer det rette valg første gang, de vælger uddannelse. Projektet retter sig også mod den målgruppe af unge, som i de sidste år af grundskolen er skoletrætte, men som ved et samarbejde mellem skole og erhvervsliv kan motiveres og inspireres til såvel undervisning, som uddannelse.

9 Med en større forståelse og indsigt i erhvervsmulighederne vil projektet således bidrage til 95 % målsætningen. 5.b. Effektmodellens værktøjer Værktøj 1: Projektet vil optimere de unges forudsætninger fra grundskolen. Indikatorer herpå vil være, at flere unge vil blive vurderet uddannelsesparate til erhvervsuddannelser direkte fra 9. eller 10.klasse, og at flere søger erhvervsuddannelser direkte fra 9. og 10.klasse. Værktøj 2: Vejledningen af de unge fra grundskole til ungdomsuddannelse optimeres ved at synliggøre fremtidige job og uddannelsesmuligheder, så de unge foretager det rigtige valg første gang. Indikatorer herpå vil være, at andelen af unge som vælger om eller fra på erhvervsuddannelserne indenfor de første tre måneder falder med 25 % fra efterår 2011 til efterår Værktøj 5: Projektet kan være med til at sikre inspirerende og motiverende undervisning på ungdomsuddannelserne. Projektet vil med sin samarbejdende tilgang sikre relevans og nærvær i undervisningen. Indikatorer herpå vil være, at flere unge gennemfører grundforløbet og flere får uddannelsesaftaler. Samtidigt vil flere unge opleve undervisningen som inspirerende og relevant. Sammenligningsår vil være efterår 2011 til efterår Værktøj 6: Samarbejdet mellem skoler og erhvervsliv vil skabe kontakter og relationer, hvilket vil betyde udvikling for såvel virksomheder som de unge. Indikator herpå vil være, at flere unge får uddannelsesaftaler med erhvervsdrivende. Værktøj 8: Projektets kerne er at sikre, at mange aktører i forhold til de unge arbejder sammen om en helhedsorienteret og sammenhængende indsats. Indikator vil på længere sigt betyde, at andelen af unge, som har en ungdomsuddannelse, vil øges betragtelig. 5.c. Indikatorer til at måle projektets effekt Værktøj 1: Indikatorer på projektets effekt vil dels være, at flere vurderes uddannelsesparate til erhvervsuddannelser, dels at flere søger erhvervsuddannelser, og dels at færre vælger andre aktiviteter end start på en ungdomsuddannelse. Begrundelse for at pege på flere indikatorer er, at den unge og forældre kan undgå en parathedsvurdering ved at vælge en anden aktivitet end en ungdomsuddannelse direkte i forlængelse af 9. og 10.klasse. Projektet skal bidrage med, at flere får lyst og mod på direkte at påbegynde en erhvervsuddannelse.

10 Værktøj 2: Langt hovedparten af de unge, som ikke vælger den rette ungdomsuddannelse, vælger om eller fra indenfor de første tre måneder af uddannelsen. Projektet her støtter op om vejledningen således at den unges forudsætninger for at vælge styrkes og kvalificeres det vil betyde færre omvalg og fravalg. Værktøj 5 og 6: Det centrale i projektet er samarbejde, hvilket vil give sig udslag i større interesse og engagement i de unges uddannelsesforløb. Det vil betyde, at de unge vil opleve engagement og inspirerende undervisning. Samtidigt vil der opbygges relationer mellem den unge, virksomheder og skoler, hvilket vil betyde, at de unges uddannelser i højere grad vil blive et fælles anliggende, og interessen for at etablere praktikaftaler vil øges. Værktøj 8: På længere sigt vil en fælles interesse i at løfte uddannelsesniveauet give sig udslag i, at flere gennemfører en ungdomsuddannelse. 5.d. Forventet effekt 5.e. Projektets omfang Projektet forventede effekt vil være at: At andelen af unge på erhvervsuddannelser, som vælger fra eller om indenfor de første tre måneder falder med 25 % inden for projektets løbetid At andelen som gennemfører erhvervsuddannelser vil øges med 20 % indenfor 7 år. At andelen, som oplever undervisningen i grundskolen og på erhvervsuddannelserne som motiverende og inspirerende, øges med 25 % inden for projektperioden. At andelen af unge som får en uddannelsesaftale øges med 20 % indenfor projektets løbetid. At det samlede tal for unge, som gennemfører en ungdomsuddannelse i løbet af 7 år øges med 5 %. I den første fase af projektet vil sigtet være at få skabt det fornødne netværk mellem virksomheder og skoler og udvalgt de klasser og lærere, som skal deltage i pilotprojektet i skoleår 2012/13. Det forventes, at 20 klasser deltager det første skoleår 2012/13, 10 fra hvert UU s område. Der vil for hver klasse deltage 2 lærere pr. klasse fra grundskolen og 1 lærer pr. klasse fra erhvervsuddannelserne. Mindst 30 virksomheder vil blive involveret i projektet det første år, svarende til ca. 60 medarbejdere fra erhvervslivet. I skoleår 2013/14 vil der under hvert UU (UU Haderslev og UU Lillebælt) deltage ca grundskoleelever (svarende til ca. 25 klasser) i projektet. Antallet af lærere vil være 50 fra grundskolerne og 25 fra erhvervsuddannelserne. Antallet af virksomheder og ansatte vil forventelig være 2-4 virk-

11 somheder pr. klasse, hvor hver virksomhed har 1-3 kontaktpersoner. Der vil ved hvert UU være involveret 10 vejledere Samlet vil det betyde: 2000 elever i grundskolen 100 lærere fra grundskolerne 50 lærere fra erhvervsuddannelserne Ca. 150 virksomheder Ca. 300 ansatte fra erhvervslivet 20 UU vejledere Det er vigtigt at få mange med og få afprøvet mange forskellige forløb, så projektet får afspejlet kompleksiteten i erhvervslivet. 6. Evaluering 6. Evaluering Evalueringen retter sig mod flg. fokusområder: øget søgning og gennemførsel af erhvervsuddannelser de unges oplevelse af motiverende og inspirerende undervisning, der bevirker større gennemførsel af erhvervsuddannelser etablering af samarbejdsaftaler på tværs af grundskoler, UU, erhvervslivet og erhvervsuddannelser videreformidling af projektets resultater og produkter Jf. indikatorerne afsnit 5c. Evalueringen vil foregå ved såvel en kvantitativ som kvalitativ tilgang. Kvantitativ evaluering: Dels vil der være indsamling af datamateriale ved projektets start, midtvejs og slut. Der vil blive lavet elektroniske spørgeskemaundersøgelser for alle deltagere i projektet, det vil ske såvel ved opstart som ved afslutning. Den kvalitative evaluering vil således følge indikatorerne jf. effektmålingen og samtidig vise deltagernes oplevelse af projektet og projektets effekt. Kvalitativ evaluering: I den kvalitative evaluering vil det være væsentligt at inddrage et bredt udsnit af alle parter i projektet. Det vil ske gennem såvel individuelle interview som gruppeinterview. Temaerne for interviewene vil være kvaliteten i det tværgående samarbejde samt kvaliteten i og effekten af de unges uddannelsesforløb. Den samlede evaluering tænkes offentliggjort på regionens hjemmeside under Syddansk Uddannelsesaftale. Evalueringen skal have en udformning, så dens anbefalinger og råd direkte kan anvendes af andre uden for projektet.

12 7. Projektets organisering 7.a. Samarbejdsparter i projektet og deres rolle Følgende samarbejdspartnere har udtrykt stor interesse i projektet og ser frem til udvikling og konstruktiv samarbejde for, at flere unge gennemføre en erhvervsuddannelse: UU Haderslev Grundskoler med 7.-9.klasse i Haderslev Kommune EUC syd Haderslev Handelsskole SOSU Syd Skoleafdeling i Haderslev Det lokale beskæftigelsesråd (LBR) i Haderslev Dansk Industri (DI Sønderjylland) Håndværksrådet Lokale virksomheder i Haderslev UU Lillebælt (Fredericia og Middelfart kommuner) Skoler med 7.-9.klasse i Fredericia og Middelfart kommuner EUC Lillebælt IBC Fredericia/Middelfart SOSU Middelfart SOSU Fredericia Skoleafdelingerne i de 2 kommuner De lokale beskæftigelsesråd i Middelfart og Fredericia Dansk Industri Lokale virksomheder i Fredericia og Middelfart 7.b. Andre netværksdeltagere UU er i regionen Virksomheder i regionen

13 8. Budget Bemærk: Specificeret udgiftsbudget og finansieringsbudget skal vedlægges som bilag til ansøgningen. Følgende skal således blot give et kort overblik over projektet samlede udgifter og indtægter. Angiv udgiftsposterne således at de er tilpasset projektet og de konkrete projektaktiviteter iflg. ansøgningen. Der skal være overensstemmelse mellem udgiftsbudgettet og finansieringsbudgettet. Der skal angives det samlede budget for projektet og ikke kun uddannelsespuljens andel. Angiv, hvornår i projektperioden ønskes midlerne udbetalt (skal være i overensstemmelse med hovedaktiviteter og tidsplan). 8.a. Udgiftsposter Udgiftsbudget i kr. 1. år 2. år 3. år 4.år I alt kr kr kr kr. 8.b. Finansieringsbudget i kr. Uddannelsespulje Medfinansiering Hele projektperioden Der ansøges om i alt kr. Det svare til 70,6 % af hele projektets budget Medfinansieringen udgør kr. (29,4 %) ud af det samlede budget. Øvrige I alt kr.

Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje 2012

Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje 2012 Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje 2012 Dette ansøgningsskema skal bruges ved ansøgning om midler fra Region Syddanmarks Uddannelsespulje. Under ansøgningsskemaets forskellige punkter findes

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Virksomheden i centrum 2.0 Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Den regionale praktikpladsenhed Projektbeskrivelse

Den regionale praktikpladsenhed Projektbeskrivelse Marts 2013 Den regionale praktikpladsenhed Projektbeskrivelse Den regionale praktikpladsenhed Carl Jacobsens vej 25 2500 Valby www.regionh.dk/taenelev Potentiale for flere praktikpladser i hovedstadsregionen

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med

Læs mere

Evaluering. Kvalitative interviews med teams undersøger kvaliteten og effekten af samarbejdet om udvikling af vejledningen

Evaluering. Kvalitative interviews med teams undersøger kvaliteten og effekten af samarbejdet om udvikling af vejledningen Temadag for studivejledere på VUC er, professionshøjskoler, erhvervsakademier og Studievalg. Temadag for faglærere fra VUC er, professionshøj skoeler og erhvervsakade mier. Etablering af netværk mellem

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem

Udkast til Partnerskabsaftale. mellem Udkast til Partnerskabsaftale mellem Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Koordination af indsats og udveksling af information om praktikpladssøgende...

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

UDKAST Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan

UDKAST Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan UDKAST Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan 2014-15 1 Forord v. Mogens Kragh Andersen, formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 2 Syddansk Uddannelsesaftale Hvad er Syddansk Uddannelsesaftale?

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Partnerska bsafta le

Partnerska bsafta le Partnerska bsafta le mellem Vejen K dansk b vooerl..,.., HANSENBERG ~ fl J _ C ~EKNSK SKOLE ESBJERG ,. HANSEN DERi"~ 1r ~~~~~,.

Læs mere

Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan

Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan Skitse Syddansk Uddannelsesaftales handlingsplan 2012 13 1 Forord v. Mogens Kragh Andersen, formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale Konkrete initiativer i 2012 13 Fortsat fokus på 95% målsætningen

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Oktober 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM

Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Partnerskabsaftale mellem VEJEN HANDELSSKOLE OG HANDELSGYMNASIUM Indhold Partnerskabet... 3 Aftaleparterne... 3 Baggrund... 3 Formål... 4 Indsatsområder... 4 Oversigt over, og behovsafdækning af, praktikpladssøgende

Læs mere

Fra Jobcenter til uddannelse

Fra Jobcenter til uddannelse Projekttitel Fra Jobcenter til uddannelse Ansøgningen sendes til: Jobcenter Skive Att. LBR Skive v. Stine Mark Mail: scma@skivekommune.dk Tlf.: 9915 7254 Mobil: 2498 4988 Ansøgningen skal sendes i underskrevet

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce

Præsentation af. FastholdelsesTaskforce Præsentation af FastholdelsesTaskforce Præsentation Modelskoler FastholdelsesTaskforcen samarbejder med mindst ti erhvervsskoler om øget kvalitet i den pædagogiske ledelse og den pædagogiske praksis i

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: rukomuddarb@regionsjaelland.dk eller pr post til Region

Læs mere

Afslutningskonference 24. november 2014. Mogens Kragh Andersen

Afslutningskonference 24. november 2014. Mogens Kragh Andersen Afslutningskonference 24. november 2014 Mogens Kragh Andersen Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 1 Disposition for velkomst Hvordan arbejdes der med uddannelse regionalt under Syddansk

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

"Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Fastholdelsespakken Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg "Fastholdelsespakken" Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Køge, Greve, Solrød og Stevns Kommuner UUV Køge bugt Køge Handelsskole og EUC Sjælland (De øvrige medlemmer af Uddannelsesnetværket

Læs mere

Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg

Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Projektansøgning til udviklingsprojekt vedr.: Fastholdelse af unge, der har fået uddannelsespålæg Ansøgningen sendes til: Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland brhs@ams.dk Mrk: Unge med uddannelsespålæg

Læs mere

Kom godt i gang. Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune. Evaluering november 2013

Kom godt i gang. Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune. Evaluering november 2013 Kom godt i gang Uddannelses- og vejledningsforløb for unge i Lemvig Kommune Evaluering november 2013 1 Baggrund Det Lokale Beskæftigelsesråd bevilgede den 21/02 2012 111.500 kr. til projekt Kom godt i

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem: Dansk Byggeri, Fredericia Håndværkerforening EUC Lillebælt - Fredericia kommune

Partnerskabsaftale mellem: Dansk Byggeri, Fredericia Håndværkerforening EUC Lillebælt - Fredericia kommune Partnerskabsaftale mellem: Dansk Byggeri, Fredericia Håndværkerforening EUC Lillebælt - Fredericia kommune Aftaleperiode: Partnerskabsaftalen løber i perioden 1.1.2014 1.1.2016. Aftale om forlængelse af

Læs mere

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af

TILBAGE TIL FREMTIDEN. - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland. Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af TILBAGE TIL FREMTIDEN - et tilbud for unge kontanthjælps- og dagpengemodtagere i Nordjylland Hovedresultater fra en virkningsevaluering foretaget af HVAD ER TILBAGE TIL FREMTIDEN? Tilbage til Fremtiden

Læs mere

Til godkendelse i Regionsrådet 12. december 2011

Til godkendelse i Regionsrådet 12. december 2011 UDKAST Til godkendelse i Regionsrådet 12. december 2011 Syddansk uddannelsesaftales handlingsplan 2012-13 Aftalens parter Region Syddanmark Kommunerne i Syddanmark Ungdommens Uddannelsesvejledning Produktionsskolerne

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

Sent ankomne minoritetsunge i overgangen til en ungdomsuddannelse

Sent ankomne minoritetsunge i overgangen til en ungdomsuddannelse Sent ankomne minoritetsunge i overgangen til en ungdomsuddannelse Samarbejdsprojekt mellem Fastholdelseskaravanen, UU Viborg, Viborg Ungdomsskole og Mercantec August/December 2012 Projekt- Sent ankomne

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU-CENTER SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2852518 Indstilling: Indstilles til tilskud X Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia, Center for Erhvervsrettet uddannelse

Læs mere

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Ansøgningsskema for Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Finanslovskonto 17.46.41.30 Projektets navn: Projekt Læseløft Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

8. skoleår. Elever og lærer deltager i erhvervsintroducerende dag (E-dag) - besøg på en erhvervsuddannelse

8. skoleår. Elever og lærer deltager i erhvervsintroducerende dag (E-dag) - besøg på en erhvervsuddannelse Information om UU vejledning og parathedsvurdering Kære forældre og elever I Danmark er det besluttet, at 95 % af alle unge skal have en ungdomsuddannelse. I det følgende vil I få et overblik over de aktiviteter

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes de unge,

Læs mere

Partnerskabsaftale om praktikpladser

Partnerskabsaftale om praktikpladser Partnerskabsaftale om praktikpladser Til udmøntning af partnerskabsaftalen forpligter partnerne sig til denne handlingsplan Handlingsplan HVAD sætter vi i gang? HVILKE aktiviteter indgår? HVORNÅR gør vi

Læs mere

Projektbeskrivelse. Uddannelsesparathed og indsatser for ikke-uddannelsesparate i folkeskolen

Projektbeskrivelse. Uddannelsesparathed og indsatser for ikke-uddannelsesparate i folkeskolen Projektbeskrivelse Uddannelsesparathed og indsatser for ikke-uddannelsesparate i folkeskolen Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) gennemfører en undersøgelse, der har til formål at følge implementeringen

Læs mere

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010

Forord. Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 15-06-2010 Uddannelse til alle unge Strategier for ungdomsuddannelse til alle Lolland-Falster, 2010 Forord Den foreliggende uddannelsesstrategi for Lolland-Falster har fundet sin udformning gennem det fælleskommunale

Læs mere

Partnerskabsaftale 10. juni 2010

Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale 10. juni 2010 Partnerskabsaftale Herlev til Herlev mellem Dansk Byggeri, Københavns tekniske skole (Herlev afdeling), UU-Nord og Herlev kommune i perioden 1.8.2010 til 31.12.2012 Baggrund

Læs mere

Samspil mellem Uddannelse og Erhverv - Konceptforslag til Horsens Kommune

Samspil mellem Uddannelse og Erhverv - Konceptforslag til Horsens Kommune 16. feb 2015 Samspil mellem Uddannelse og Erhverv - Konceptforslag til Horsens Kommune Baggrund Der findes i dag utallige eksempler på projekter og aktiviteter, hvis formål er at styrke samarbejdet mellem

Læs mere

1. Tilbuds-beskrivelse

1. Tilbuds-beskrivelse Bilag 1. Ungesporet forbedring af og øget sammenhæng mellem udskoling og ungdomsuddannelser så flere unge gennemfører en ungdomsuddannelse. Introduktion. 1. Tilbuds-beskrivelse Gladsaxe Kommune og Gentofte

Læs mere

Ansøgningsskema. Oplevelse oplysning - afklaring- uddannelse. 1 Projektets titel. 2 Højskolen Navn: Vrå Højskole

Ansøgningsskema. Oplevelse oplysning - afklaring- uddannelse. 1 Projektets titel. 2 Højskolen Navn: Vrå Højskole 1 Ansøgningsskema 1 Projektets titel Oplevelse oplysning - afklaring- uddannelse 2 Højskolen Navn: Vrå Højskole 4 Baggrund fyldig beskrivelse påkrævet Vrå højskole har en del erfaring med at samarbejde

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA

FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Byrådets Erhvervsuddannelsesstrategi 2019-2022: FLERE UNGE FAGLÆRTE I FREDERICIA Baggrund Fredericia har en god og stærk tradition for erhvervsuddannelser og er tæt på at opfylde flere af de nationale

Læs mere

Selvevaluering 2011-2012 INDLEDNING

Selvevaluering 2011-2012 INDLEDNING Selvevaluering 2011-2012 INDLEDNING Bestyrelsen besluttede på mødet den 12. december 2011 efter indstilling fra lærermødet den 7. december 2011, at selvevalueringstemaet for skoleåret 2011-2012 skulle

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Fælles undervisning 1. 2. Projektets titel: Fælles undervisning om psykiatri og misbrug i Region Hovedstaden Baggrund: Projektet baserer sig på en række erfaringer og

Læs mere

Projektstyreplan for projektet: Renovationsbranchen i Øresundsregionen

Projektstyreplan for projektet: Renovationsbranchen i Øresundsregionen 1 Godkendt 31-08-05 Revideret 04.04.06 Projektstyreplan for projektet: Renovationsbranchen i Øresundsregionen År 2005 Uge 31-32 Fase 1: Projektforberedelse og udarbejdelse af de overordnede rammer for

Læs mere

Åben skole Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2015

Åben skole Rudersdal. Konceptbeskrivelse 2015 Åben skole Rudersdal Konceptbeskrivelse 2015 Åben skole Rudersdal I folkeskolereformen indføres begrebet Åben skole. Målet er, at et forpligtende samarbejde mellem skolerne og omverdenen kan videreudvikles

Læs mere

Lærerne har udviklet og anvender læringsmål,

Lærerne har udviklet og anvender læringsmål, Forsat udvikle en systematisk evalueringskultur og en systematisk strategi for progression for alle elever på alle niveauer i forhold til at kunne gennemføre en Fortsat kvalificering af samarbejdet på

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelser indenfor industri og håndværk Ves. 27-02-2015 Handlingsplan Indsatsområde Fokus Mål Initiativer 1. Valg af erhvervsuddannelse Vejledning om erhvervsuddannelser i grundskolen og efterskoler at flere unge vælger en erhvervsuddannelse indenfor industri

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne

Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne Uddybende bilag vedr. projektet: Fremskudt trivselsberedskab på ungdomsuddannelserne 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/14581 Projektnavn Fremskudt trivselsberedskab Ansøger Campus Vejle Adresse Boulevarden

Læs mere

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION

Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Notat vedrørende 2 stillinger som konsulenter i INSERO EDUCATION Vores formål og hovedopgaver Vores team udvikler læringskoncepter inden for innovation og entreprenørskab, praktisk problemløsning og samspil

Læs mere

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje

Vurdering og indstilling af projekter Uddannelsespulje 01. Tryg17 Social & Sundhedsskolen i Herning Samlet budget 244.000 kr. Ansøgt beløb 183.000 kr. Egenfinansiering 61.000 kr. Egenfinansierings 25 % -grad Afslag Indstillet beløb 0 Projektperiode Januar

Læs mere

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelsesplan 2016 Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelse til alle unge Indledning Der er brug for kvalificeret arbejdskraft på fremtidens arbejdsmarked for at sikre vækst og velfærd. Samtidig

Læs mere

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011

Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 Målsætning og kvalitetssikring for UU Vestsjælland filial Ringsted 2011 1. Mål for grundskoleindsatsen i 2011: 97 % af eleverne fra grundskolen eller 10 klasse bliver tilmeldt og påbegynder en ungdomsuddannelse

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013

Indstilling. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Børn og Unge. Aarhus Kommune. Den 3. oktober 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 3. oktober 2013 Aarhus Kommune Pædagogisk Afdeling Børn og Unge Det foreslås i indstillingen, at der iværksættes en række initiativer, der

Læs mere

Alle fire projekter har søgt om forlængelse i perioden 1.jan til og med 31. dec. 2015

Alle fire projekter har søgt om forlængelse i perioden 1.jan til og med 31. dec. 2015 1. Genbehandling - Ansøgning om forlængelse af ungeindsats i 2015 RESUMÉ Vækstforum vedtog på sit møde d.19. juni at give eksisterende rammeprogrammer mulighed for at kunne finansieres frem til udgangen

Læs mere

GARANTISKOLEN SILKEBORG

GARANTISKOLEN SILKEBORG GARANTISKOLEN SILKEBORG 29. og 30. november 2016 KL Uddannelsestræf. a. Opstart: En kort fortælling om baggrunden for dannelsen af Garantiskolesamarbejdet b. Samarbejde og fælles ansvar: En skitsering

Læs mere

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting

Camilla Brørup Dyssegaard, Ren Viden og Rambøll Management Consulting Specialpædagogisk støtte og inklusion på ungdomsuddannelserne for personer med psykiske funktionsnedsættelser et indblik i resultaterne fra et systematisk litteraturstudie Camilla Brørup Dyssegaard, Ren

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel : Opkvalificering og fastholdelse til uddannelse Unge-Indsats. Afklaring

Læs mere

UU VEJLEDNING OM INDUSTRIENS UDDANNELSER

UU VEJLEDNING OM INDUSTRIENS UDDANNELSER UU VEJLEDNING OM INDUSTRIENS UDDANNELSER Især industrien vil mangle 20.000 faglærte i 2020. Sådan skriver DI Indsigt i november 2013. Ledighedstal fra Dansk Metal bekræfter denne udvikling. Tallene er

Læs mere

Vi støtter dit projekt - Vejledning

Vi støtter dit projekt - Vejledning Vi støtter dit projekt - Vejledning 1. Råd om ansøgning Hjælp til ansøgning For at Det lokale beskæftigelsesråd kan udvælge de bedste projekter er det vigtigt, at projektansøgningerne er så præcise og

Læs mere

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2856270

Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2856270 Bilagsnotat til udviklingsprojekt Brevid 2856270 Indstilling: Indstilles til tilskud x Indstilles med forbehold Indstilles til afslag Projektdata: Ansøgers navn Selandia Projektets navn Innovation, iværksætteri

Læs mere

Til godkendelse i regionsrådet 12. december 2011

Til godkendelse i regionsrådet 12. december 2011 UDKAST Til godkendelse i regionsrådet 12. december 2011 Syddansk uddannelsesaftales handlingsplan 2012-13 Aftalens parter Region Syddanmark Kommunerne i Syddanmark Ungdommens Uddannelsesvejledning Produktionsskolerne

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Kommunalt fastholdelsesberedskab 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Ungdommens Uddannelsesvejledning Aarhus-Samsø (forkortet

Læs mere

Systematisk samarbejde mellem UU Guldborgsund & Rette- Kurs Et hverdagssociologisk laboratorium for de årige fra den.1 februar 2019.

Systematisk samarbejde mellem UU Guldborgsund & Rette- Kurs Et hverdagssociologisk laboratorium for de årige fra den.1 februar 2019. Systematisk samarbejde mellem UU Guldborgsund & Rette- Kurs Et hverdagssociologisk laboratorium for de 15-17-årige fra den.1 februar 2019. UU Guldborgsund har identificeret at en gruppe 15-17-årige har

Læs mere

Status på UTA-projektet. Temaprojekterne og evaluering

Status på UTA-projektet. Temaprojekterne og evaluering Status på UTA-projektet Temaprojekterne og evaluering Temaprojekt 1 Projektklassen Ansøgning til Skolestyrelsen dec. 2009 Afslag april 2010 Børn & Unge arbejder nu på alternativ plan for omsætning af projektet

Læs mere

Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje juni 2013

Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje juni 2013 Ansøgning til Region Syddanmarks Uddannelsespulje juni 2013 Dette ansøgningsskema skal bruges ved ansøgning om midler fra Region Syddanmarks Uddannelsespulje. Under ansøgningsskemaets forskellige punkter

Læs mere

Information om skole og uddannelsesvejledernes rolle

Information om skole og uddannelsesvejledernes rolle SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 1. juni 2018 Tlf. dir.: 2929 9244 E-mail: sas5@balk.dk Kontakt: Sanne Kjaer Askholm Sagsid: 17.27.00-A00-1-18 Information om skole og uddannelsesvejledernes rolle

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Jobcenter Svendborg. Anja Jørgensen. Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd i Svendborg

Jobcenter Svendborg. Anja Jørgensen. Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd i Svendborg Jobcenter Svendborg Anja Jørgensen Ansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd i Svendborg Vedlagt denne skrivelse er ansøgning fra JYSK A/S, hvor vi søger om tilskud til medfinansiering fra Det Lokale

Læs mere

Mogens Kragh Andersen. Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 22-01-12

Mogens Kragh Andersen. Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 22-01-12 Mogens Kragh Andersen Formand for styregruppen for Syddansk Uddannelsesaftale 1 22-01-12 Region Syddanmarks Uddannelsesstrategi Regionsrådet har vedtaget Region Syddanmarks uddannelsesstrategi 2012-15,

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune

PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune PARTNERSKABSAFTALE mellem Dansk Byggeri, Københavns Tekniske Skole (Tæbyvej), UU:center Syd og Brøndby Kommune Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der skal bidrage til

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Stamoplysninger Projekttitel. Indsatsområde

Projektbeskrivelse. 1. Stamoplysninger Projekttitel. Indsatsområde Projektbeskrivelse 1. Stamoplysninger Projekttitel Indsatsområde Der er pt. en række store byggeprojekter i gang eller under opstart i Nordjylland, som alle indebærer stor aktivitet og dermed behov for

Læs mere

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto 17.59.21.10 Ansøgningen skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via e-mail adresse star@star.dk

Læs mere

Der indkaldes hermed ansøgninger til Undervisningsudvalgets pulje til forsøgs- og udviklingsprojekter i skoleåret 2013/14.

Der indkaldes hermed ansøgninger til Undervisningsudvalgets pulje til forsøgs- og udviklingsprojekter i skoleåret 2013/14. NOTAT Indkaldelse af ansøgninger til forsøgs- og jen, 2013/14 16. januar 2013 Sagsbehandler: maeg Dok.nr.: 2013/0001510-1 Skoleafdelingen Der indkaldes hermed ansøgninger til Undervisningsudvalgets pulje

Læs mere

MÅLSÆTNING 2017/2018 UU TÅRNBY

MÅLSÆTNING 2017/2018 UU TÅRNBY MÅLSÆTNING 2017/2018 UU TÅRNBY Bemærkninger til UU Tårnbys målsætning UU s målsætning handler altid om at udvikle vores vejledning, men også at skabe svar på de udfordringer, som vi har i vejledningen.

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet;

Annoncering efter ansøgninger Titel Indkaldelse af ansøgninger vedrørende aktivitet; Side 1 af 5 Annoncering efter er Titel Indkaldelse af er vedrørende aktivitet; Styrket regional indsats for erhvervsuddannelse for voksne i Region Sjælland (EUV for 25-30 årige) Udfordring For at kunne

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne Undervisningsministeriet 27. maj 2014 Udkast Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til Ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om valg af uddannelse og erhverv samt pligt

Læs mere

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version

Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version Handleplan for ungeindsatsen i Halsnæs Kommune Version 21.11.2011 1. Indledning Indeværende handleplan er den indledende skitse omkring ungeindsatsen med særligt fokus på tematikker opsat på mål og målopfyldelse.

Læs mere

2. Ansøgningen vedrører Uddannelse: Erhvervsuddannelser Indsatsområde: EUD6281

2. Ansøgningen vedrører Uddannelse: Erhvervsuddannelser Indsatsområde: EUD6281 Revideret projektansøgning som erstatter ansøgningerne Innovationsagenter der skaber værdi (ansøgt af CPH West) og Innovation i organisationer, undervisning og Det tredje rum (ansøgt af Roskilde Tekniske

Læs mere

1. Projektets titel Vi sætter skub i samarbejdet om EGU i Kerteminde Kommune

1. Projektets titel Vi sætter skub i samarbejdet om EGU i Kerteminde Kommune Side1/5 Fællessekretariatet Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.:65151543 bjy@kerteminde.dk www.kerteminde.dk 9-09-2010 1. Projektets titel Vi sætter skub i samarbejdet om EGU i Kerteminde Kommune 2.

Læs mere

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår.

Rammeaftalen gælder for 2015-2018. Hver part kan opsige aftalen med 6 måneders varsel til udgangen af et kalenderår. 1 1. Aftalens parter Aftalen indgås mellem: Aabenraa Kommune Skelbækvej 2 6200 Aabenraa www.aabenraa.dk og IBC Birkemosevej 1 6000 Kolding www.ibc.dk 2. Aftaleperiode og opsigelse Rammeaftalen gælder for

Læs mere

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø

Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Ansøgning om puljemidler fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Svendborg, Langeland og Ærø Overordnede informationer Projektets titel: Projekt Restart. Projektperiode: 16. maj 2011-1. juli 2012 Målgruppe:

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE

PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE Dok. nr. 340-2014-138447 PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde med fokus

Læs mere

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0

Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 Ansøgning - Sæt skub i egu 2.0 1. Titel EGU springbrættet til job eller uddannelse. 2. Kommune og Samarbejdspartnere Assens Kommune Willemoesgade 15 5610 Assens Tlf.nr. 64 74 74 74 Email: assens@assens.dk

Læs mere

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN

IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN IMPLEMENTERING AF 1:1 COMPUTERE PROJEKTPLAN Version 1 Marts 2017 Side 1 of 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Formål med projektplanen...4 Generel Projektinformation...4 Baggrund...5 Holstebro Kommunes

Læs mere

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Vers Det er målet:

Partnerskabsaftale vedr. erhvervsuddannelserne i Skive Vers Det er målet: Handlingsplan vedr. indsatsområde 2: Valg af erhvervsuddannelse Fokusområde: Vejledning om erhvervsuddannelserne i grundskolen Det er et overordnet mål, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse. Indsatsområde

Læs mere

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18

TØNDER 10. Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 TØNDER 10 Helt nye 10. klasses-retninger Helt ny undervisningsstruktur Vi gør dig klar til uddannelse 2017/18 På Campus Tønder skabes et spændende uddannelsesmiljø for unge. Her er et levende og inspirerende

Læs mere

Uddannelsesparate unge Et helhedsorienteret projekt

Uddannelsesparate unge Et helhedsorienteret projekt Uddannelsesparate unge Et helhedsorienteret projekt November 2017 1 1.Baggrund Beskæftigelsesudvalget anbefalede på møde 1.november 2017 i forbindelse med behandling af punktet Budgetopfølgning pr. 30.

Læs mere

Ansøgning om støtte. til projekt:

Ansøgning om støtte. til projekt: Det Lokale Beskæftigelsesråd for Mariagerfjord Kommune Ansøgning om støtte Fra Det Lokale Beskæftigelsesråd for Mariagerfjord Kommune til projekt: Ansøgning sendes til: Henrik Terp LBR konsulent Det Lokale

Læs mere

Evaluering af projekt Fra bænken til banen Oktober Evalueringens fokusområder. Evalueringens konklusioner

Evaluering af projekt Fra bænken til banen Oktober Evalueringens fokusområder. Evalueringens konklusioner Evaluering af projekt Fra bænken til banen Oktober 2015 Formålet med denne uvildige evaluering af projekt Fra bænken til banen er at uddrage viden, som projektejer selv samt andre aktører løbende og efterfølgende

Læs mere

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015

Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Virksomhedsplan for UU-Center Sydfyn 2015 Juni 2015 Overordnet mål/ Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes til

Læs mere

Glostrup Kommune. Mødeaktivitet for 48 lærere (6 møder á 1 time) (team med opstart i år 1): 288 timer á 256 kr.

Glostrup Kommune. Mødeaktivitet for 48 lærere (6 møder á 1 time) (team med opstart i år 1): 288 timer á 256 kr. Glostrup Kommune Børne- og Kulturforvaltningen Rådhusparken 1 2600 Glostrup Tlf.: 43 23 64 93 Fax: 43 23 65 39 Ansøgningsskema vedr. udviklings- og forsøgsarbejder på skoleområdet (hovedansøgningsfrist

Læs mere

Kommissorium. Arbejdsgruppen for gennemførelse, mental robusthed og rusmidler

Kommissorium. Arbejdsgruppen for gennemførelse, mental robusthed og rusmidler 2015 Kommissorium Arbejdsgruppen for gennemførelse, mental robusthed og rusmidler Konsulenter: Kinne Kaysen og Jeanett Beckmann Tværbæltlig samarbejdsaftale 1. Baggrunden for projektet Nærværende kommissorium

Læs mere

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder

Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Skabelon til beskrivelse af udvalgte indsatsområder Indsatsens navn Mentorordningen Indsats Formål Hvad er formålet med indsatsen? Hvilke udfordringer adresserer den? Mentorordningen skal medvirke til

Læs mere

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne

Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til. ungdomsuddannelserne Bekendtgørelse om introduktionskurser og brobygning til ungdomsuddannelserne I medfør af 10 g i lov om vejledning om uddannelse og erhverv samt pligt til uddannelse, beskæftigelse m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning

Lokalafdeling Skive Viborg & Omegn. Ansøgning Ansøgning Industriens uddannelser Fremtidens uddannelser Ansøgning på vegne af DS Håndværk og Industri Skive-Viborg & Omegn: Kasserer Jørgen Jacobsen, Vestermarken 25, Vester Jølby, 7950 Erslev. Tlf: 2363

Læs mere