Kikkenborgen. November Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kikkenborgen. November 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv"

Transkript

1 Kikkenborgen November 2014 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

2 DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen D. Petersen. Kikkenborgen er et fælles blad for Dragør Lokalhistoriske Forening og Dragør Lokalarkiv. Bladet udsendes til DLF s medlemmer og uddeles til alle interesserede fra Lokalarkivet og bibliotekerne. Bladet bliver også lagt på Lokalarkivets og DLF s hjemmesider. Forsiden: Dragør Rådhus tegnet af signaturen J.L.R., formentlig ved indvielsen i Huset, der i dag rummer Dragør Lokalarkiv, kan i år fejrer sit 100 års jubilæum. Dragør Lokalhistoriske Forening Formand: Kurt Mathisen (ansvarshavende), Harevænget 30, 2791 Dragør. Tlf / Næstformand: Claus Ehlers. Søvej 39, 2791 Dragør. Tlf: Sekretær: Dines Bogø, Ulspilsager 57, 2791 Dragør. Tlf / Husk at give sekretæren besked om jeres mailadresser, så I kan få nyheder tilsendt elektronisk! Kasserer: Leise Hansen, Krudttårnsvej 143, 2., 2791 Dragør. Tlf Kontakt vedr. medlemskab: Irene F. Larsen, Drogdensvej 2, 2791 Dragør. Tlf Dragør Lokalarkiv Stationsvej 5, 2791 Dragør. Tlf Åbningstider: Tirsdag Torsdag samt efter aftale. Se også den lokalhistoriske side på Facebook:

3 Et standsmæssigt rådhus Lokalarkivets iøjnefaldende bygning på Stationsvej kan i år markere sit 100 års jubilæum. Den er opført 1914 som rådhus for Dragør Kommune. Husets arkitekt var Christian Christensen, og stilen var usædvanlig for Dragør på det tidspunkt. Hans første udkast til rådhuset bærer titlen Indledende tanker om et standsmæssigt hus til Dragør Kommunalbestyrelse. Bygningen har en vis lighed med stationsbygningen overfor, som er fra omkring Den kommunale administration havde hidtil haft til huse i Byens Hus på havnen dén bygning, som i dag rummer Dragør Museum. Kommunen omfattede dengang kun selve Dragør by, men da udstykningerne nord og syd for byen begyndte omkring 1905, gav det naturligt mere arbejde for kommunen. Der var egentligt ikke et kommunekontor, for alt det administrative arbejde foregik i sognerådsformanden private hjem. Derfor følte man nok behov for et mere standsmæssigt rådhus som i de større byer. Overgangen i 1910 til en administrativ praksis magen til andre danske byers, var naturligvis også med til at understrege behovet for et rigtigt rådhus. Endnu var der dog ikke brug for nogen stor bygning, for det administrative personale var trods alt beskedent. Alligevel var byggeriet en større mundfuld for den lille kommune, som måtte optage et lån på kr. til formålet. Det nye rådhus var i to etager med publikumsekspedition og kontorer for bl.a. sognerådsformanden i stueetagen. Kommunesekretæren fik stillet en lejlighed til rådighed på 1. sal. Som et tegn på, at moderne tider var kommet til Dragør, blev der fra starten installeret elektricitet. På husets tag blev der anbragt en kikkenborg, som en hilsen til de små udkigshuse, man ser flere steder i Dragør. De var typisk bygget af søfolk, som nød at have udsigt til skibstrafikken på Sundet. Rådhusets kikkenborg er dog blot til pynt og en detalje, der fortæller om byens nære forhold til sin historie. På gavlen ud mod gaden satte man et relief med et sejlskib, som en afspejling af Dragørs gamle byvåben.

4 På facaden står årstallet 1914, men det må betyde året for bygningens færdiggørelse. Det første ordinære møde i det nye hus blev holdt den 16. marts Bemærk, at på den samtidige tegning af huset på bladets forside, er årstallet 1915! For borgerne var det en udvidelse af servicen, at man kunne henvende sig til kommunen i kontortiden, som f.eks. når det gjaldt bygningsinspektøren, var hver anden lørdag fra kl. 4 til 5 om eftermiddagen. Allerede et par årtier efter, at det var færdigt, var rådhuset for lille, og i 1930 erne begyndte man at overveje en tilbygning. Ikke mindst socialreformen i 1930 erne betød en betydelig stigning i antallet af sager kommunen skulle tage sig af. Det varede dog ikke længe, inden man måtte leje flere af de omkringliggende villaer, som blev indrettet til kontorer m.m. I 1960 erne rådede Dragør Kommune således over Stationsvej 1, 5 og 7. Kommunen havde købt Amagerbankens bygning i nr. 7, og her fik pantefogeden og ligningsmyndigheden og senere Teknisk Forvaltning til huse. I nr. 1 holdt kommunalbestyrelsen i en periode sine møder. I 1974 blev Dragør lagt sammen med nabokommunen Store Magleby, og kommunens administration flyttede til det nuværende rådhus på Kirkevej 7. Teknisk Forvaltning blev dog på Stationsvej 5 indtil 2001, hvor Dragør Lokalarkiv flyttede ind. Endnu i 1974 var dette lokale ekspedition for borgerne, når de havde ærinde til kommunen. I dag er det Dragør Lokalarkivs gæster, der modtages her. Foto: Dirch Jansen.

5 Det elektriske lys i Dragør Første side i Dragør Gas- Vand- og Elektricitetsværks målerbog for levering af elektricitet til belysning.juleaften 1914 nåede forbrugets sit første højdepunkt! Herunder: Installationstegning for Vestgrønningen 3, som var ét af de første steder i Dragør, som fik elektrisk lys. I 1914 fik det privatejede gas- og vandværk på Stationsvej en aftale med elforsyningen i København om levering af elektricitet til Dragør. Ledningerne ud til byen blev trukket, og i første omgang blev elektriciteten brugt til drift af maskiner. Blandt de første forbrugere af el var Dragør Dampvaskeri, som med nye elektriske vaskemaskiner kunne vaske stykker tøj om dagen. For erhvervslivet var prisen på el gunstig. Man betalte 20 øre for strøm til motorer, mens det kostede 40 øre, hvis man skulle bruge el til belysning. Til gengæld lovede elforsyningen, at forbrugere, der tegnede sig som kunder inden fik lagt stikledning ind gratis. Kort før jul, torsdag den 17. december 1914 tændtes for første gang det elektriske lys i Dragørs forretninger. Syv steder kunne borgerne nu nyde synet af det klare lys. For at fejre begivenheden, samles man til et glas champagne, et stykke kransekage og en cigar hos konditor Scheller på Kongevejen, hvor lyset straalede i festlig Hvidhed, som Amagerbladet skrev.

6 Hollandske feriebørn i Danmark efter 2. Verdenskrig De hollandske feriebørns besøg i Store Magleby i efteråret 1945 og foråret 1946, var lige ved at gå helt i glemmebogen. Men så dukkede der et fotografi frem af gemmerne på Dragør Lokalarkiv, hvor hollandske børn bliver bespist i gymnastiksalen på Store Magleby Skole. 32 børn er fotograferet sammen med deres hollandske lærer angiveligt i Ud over dette billede, havde arkivet intet om hollandske feriebørn. Et billede var ikke meget, at bygge en historie på! Hollandske feriebørn på Store Magleby Skole. Foto formentlig fra Få uger senere besøger en borger arkivet. Mon I har noget om min fødegård? Arkivet havde et par billeder af gården. Og så går lokalsnakken lystigt! Jamen, familien havde da et hollandsk feriebarn lige efter krigen, da han selv var lille. Familiealbummet bliver skannet til arkivets billeddatabase. Familien har stadig tæt kontakt til Fenny, som barnet hedder, og hendes familie. De ses en gang om året, på skift i Danmark og Holland. Fennys søster, Arly, var blevet sendt til Schweiz på ferieophold. På nabogården boede Jensy, også et hollandsk barn. De to piger legede meget sammen, men efter tre måneder i dansk skole og sammen med en dansk familie, havde de lært at tale dansk. Det kan man da kalde integration! Hollandske børn på Store Magleby Skoles trappe. Foto Ingeborg Dirchsen fra Hollændergaard, har i sin dagbog berettet om deres hollandske pige, Nettie. Fru Dirchsen skriver den 22. august 1945 sådan: Lavede til torvs cyklede til byen kl. 5 skulle hente hollænderen. Fik hende kl. 8. Herhjemme kl. 8½. Hvor byen var, melder dagbogen

7 ikke noget om, heller ikke om Netty har siddet på bagagebæreren tilbage til Store Magleby. Den 23. august så Nettie lidt på omgivelserne. Og så var hun ellers integreret som et barn af familien. 5. september var fru Dirchsen til byen med alle børnene for at prøve kjole. Alle fik nye sko. Bagefter var de på familiebesøg og om aftenen var de i Cirkus Schumann. 18. september gik turen til Zoologisk Have. 26. september tog de med 12-toget til Kongens fødselsdag. Børnene kørte alene hjem med 5 toget. 30. september blev familiens datter Karen konfirmeret. 15. oktober kørte fru Dirchsen til byen for at købe en kuffert til Netty, 7. november tog fru Dirchsen og Nettie til arrangement på Rådhuset. Det må have været i København, for de kørte i bil hjem. Den 19. november lavede fru Dirchsen Netties kuffert og pakker til, og den 21. fulgte datteren Karen og fru Dirchsen Nettie til toget. Tydeligt rolige børn med runde kinder, der nu skal hjem til Roel er sammen med andre børn klar til familierne i Holland igen. hjemrejse fra Hovedbanegården. 8, december kommer Fru Bundtsen fra Smedebakken i Dragør, der var hollænder, op til Hollændergaard med et brev fra Nettie og hendes familie, som hun havde oversat. Her takkede de storemagleby-familien for at havde reddet datterens liv. Kontakten med Nettie gled ud efter nogle år, men for 10 år siden kom Nettie forbi med sin mand, for at vise ham stedet, hvor hun havde boet. Ingeborg Dirchsen var på det tidspunkt godt oppe i 90 erne, men var ikke desto mindre ude på fortovet for at rydde lidt op. På Strandgaarden ved Nøragersmindevej, kom Roel Drayer til at bo. Familien havde ellers boet på gården Birkelunden ved Kongelund, men i 1943 skulle besættelsesmagten etablere skydebaner på stedet, så familien måtte flytte til Strandgaarden i Tårnby kommune. Roel kom også i efteråret 1945 og hun fulgtes i skole med familiens søn, der fortsat gik i skole i Store Magleby. Vi må antage, at Roel kom fra byen Velp, da flere postkort til familien på Strandgaarden har motiver fra denne by. Ikke mange dage efter Roels ankomst til Strandgaarden, kom det første postkort til Roel, bare med en kort hilsen fra Opa, Oma, Paps, To og Mams. Det fine postkort er stemplet i Velp i 4. kvartal af I Amager Bladet den 4. april 1946 står der, at de 23 hollandske feriebørn vil være til stede i Store Magleby Kirke, når det hollandske kongepar kommer på besøg. Den begivenhed har Jan Dirchsen fra Hollændergård beskrevet i et lille notat:

8 Det var mandag den 6. april, at prinsesse Juliane og prins Bernhard besøgte Store Magleby. På vej til lufthavnen besøgte de Amagermuseet inden pastor Ulmer holdt en kort andagt i kirken. Chr. Den 10. sagde farvel til parret i lufthavnen. Han havde følt sig for svag til at tage med ud til Store Magleby. Kronprinsesse Juliane og prins Bernhards besøg i Danmark nævnes også i bogen De Bleekneusjes van 1945 ( Blegnæserne fra 1945 ), som skriver, at hollandske børn var på Amalienborg Slotsplads for at hilse på parret. Ingen steder står der desværre, om besøget var familie-, stats- eller takkebesøg. Fælles for alle børnene er, at de meget hurtigt blev integreret i de danske familier som var de egne børn. De deltog i skole, hverdag og fest. Alle børn var kommet med små bylter med lidt tøj og de rejste hjem med kufferter bugnende af både tøj og madvarer. Den hollandske kronprinsesse Juliane får blomster af den 10- årige Claes Petersen ved sit besøg i Store Magleby Kirke. Verdenskrigen havde været hård ved Holland, ikke mindst for børnene. Alle fortæller, at der stort set ikke var andet end tulipanløg at leve af. Efter krigsafslutningen blev mere end børn sent på plejeophold rundt om i Europa. I Danmark blev der den 15. september 1943 dannet en komité, Hollands- Hjælpen, der koordinerede hjælpearbejdet til Holland i samarbejde med Røde Kors og det nystartede Red Barnet. Der blev afholdt fester rundt om i Danmark, hvor penge, mad og tøj blev indsamlet. Et distributionsnet blev etableret, så trængende hollændere kunne få del i nødhjælpspakker. Efter krigsafslutningen tog lastbiler hollandske børn med retur til Danmark, når de var nede og aflevere nødhjælpen, men hurtigt blev der organiseret jernbanetransport og opsamlingssted ved Padborg, hvor børnene fik et lægetjek og blev afluset inden de kørte videre til deres bestemmelsesbyer. Ved fælles hjælp kan et enkelt fotografi gå hen og blive til en hel historie. Mange tak til alle jer, der har fortalt, har udlånt og deponeret fra jeres gemmer. Og tak til Harald Hoielt, der utrætteligt har spurgt, hvor han end kom hen, om man kunne huske Vi ved, at der var hollandske børn på flere gårde, så skulle nogen af jer, der læser dette, også har erindringer om de hollandske børn i Store Magleby, så kontakt endelig Dragør Lokalarkiv. Hanne Bacher Bendtsen

9 Dragørfortet 100 år Sidste søndag i september var Dragør flagsmykket og der lød musik i gaderne. Dragørfortet fejrede sit 100 års jubilæum med fuld musik. Mange hundrede besøgte fortet, som i dagens anledning åbnede dørene til nogle af de hemmelige rum, der normalt ikke er adgang til. Der var prominent besøg af tre børnebørn af arveprins Knud, der i en årrække var chef for fortet. Søstrene ankom i deres bedstefars flotte Chrysler, der var udlånt af lufthavnen, hvor den bruges til VIPmodtagelser. To musikkorps sørgede for, at dagen blev fejret med fuld musik. Søværnets Tamburkorps indledte dagen med en march gennem Dragør, og senere gav 8. Regiments Musikkorps et tattoo på pladsen foran fortet. Fotos: Dines Bogø

10 Åbent hus i Lokalarkivet Lørdag den 8. november er det endnu engang Arkivernes Dag i hele Norden. I Dragør giver vi også jer en mulighed for at besøge jeres lokale arkiv på en lørdag. Dagen igennem er der mulighed for at se udstillinger, dels om Dragør Kommune gennem de sidste 40 år, dels om Dragør for lidt over 100 år siden, da den lokale afdeling af Socialdemokratiet blev dannet. I anledning af 100-året for at Lokalarkivets bygning blev taget i brug som Rådhus, fortæller Bent Larsen, der tidligere har været ansat i Dragør Kommune, om hverdagen på kommunens kontor før i tiden. Det sker kl Kl fortæller Henning Sørensen om begivenhederne i Dragør og Store Magleby under 1. Verdenskrig i anledning af udgivelsen af to hæfter om Amager under Verdenskrigen. Hæfterne uddeles gratis på dagen. Jul i Dragør Som mange allerede ved, blev DR s julekalender Sofies Tidsrejse sidste år optaget i Dragør. Og alle venter spændt på at følge Sofie gennem tiden og gennem Dragørs gader. Når serien sendes i DR TV i december måned, ventes rigtig mange besøgende til Dragør, og derfor er der blevet lavet en app til mobiltelefoner, så gæsterne kan gå deres egne guidede ture i byen og høre om julen i gamle dage. Lokalarkivet har leveret materiale til app en, som kan hentes gratis i Appstore og Play fra 1. december. Hver weekend i december er der julemarked på Badstuevælen. Hele december omdannes Dragør til Danmarks største julekalender. 24 dragørhjem pynter et vindue, der som dagens låge åbnes hver dag kl Foto: Jørgen D. Petersen

11 Besøg på SAS-museum og den gamle lufthavnsbygning Søndag den 23. november har Dragør Lokalhistoriske Forening arrangeret besøg på SAS historiske samlinger mellem kl og SAS har et egentligt museum i Gardermoen lufthavn ved Oslo, men i Kastrup ligger et museumsdepot, som denne dag åbner dørene for DLF s medlemmer. Samlingen ligger på Amager Strandvej 390 i den gule bygning lige overfor Kastrup Havn. Der vil være skiltning til parkeringsområdet. For ikkeselvkørende: Ca. 5 minutters gang fra DSB eller Metro, eller med bus 35, 36 og 5A. Vores gode venner i Lufthavnens historiske gruppe, har sørget for at vi endnu en gang kan komme inden for i den gamle lufthavnsbygning ( VL-terminalen ). Vi mødes foran VL terminalen, Vilhelm Lauritzens Alle 1 tirsdag den 13. januar 2015 klokken Der er parkeringspladser ved terminalen. Da der er begrænset plads, kræver det tilmelding Denne kan foretages efter den 1. december til Kurt Mathisen på mail eller tlf OBS: Denne tur er kun for medlemmer af Dragør Lokalhistoriske Forening. Årets gang i Dragør Endnu engang har Lions Club i Dragør udgivet en flot kalender med 12 billeder fra Dragør og Store Magleby. En del af motiverne er fanget af Lokalarkivets fotograf, Jørgen D. Petersen. Arkivet har skrevet historier, der fortæller mere om hver måneds billede. Historien kan ses ved at scanne stregkoder i kalenderen med en mobiltelefon. Kalenderen sælges indtil nytår i arkivets åbningstid. Verdenskrigen på Amager Sammen med dette nummer af Kikkenborgen får medlemmer af Dragør Lokalhistoriske Forening to særnumre af bladet Glemmer du. De fortæller historien om begivenhederne på Amager under Første Verdenskrig. Artiklerne i bladet er skrevet som et samarbejde mellem Tårnby Stads- og Lokalarkiv og Dragør Lokalarkiv. Hæfterne kan også hentes gratis på Dragør Lokalarkiv og på bibliotekerne i Tårnby.

12 Returadresse: DLF v/irene Larsen Drogdensvej Dragør Kommende arrangementer Lørdag den 8. november Arkivernes Dag - åbent hus i Dragør Lokalarkiv Se omtale inde i bladet. Tirsdag den 11. november kl Foredrag på Dragør Skole Syd om skibsvrag i Øresund ved Jens Schou Hansen, bl.a. med udgangspunkt i kilder fundet på Dragør Lokalarkiv. Arrangør: Dragør Museumsforening. Fredag den 14. november Dines Bogø fylder 70 år og holder reception på Dragør Fort. Søndag den 23. november kl Besøg i SAS historiske samlinger i Kastrup Se omtale inde i bladet. Lørdag-søndag november Julemarked på Amagermuseet Tirsdag den 13. januar kl Besøg i Vilhelm Lauritzen-terminalen i Københavns Lufthavn. Kun for medlemmer af DLF. Se omtale inde i bladet Husk tilmelding. Næste nummer af Kikkenborgen udkommer i februar 2015

VESTBYAVISEN. Vestergade renoveres - 1. etape er i gang. Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003

VESTBYAVISEN. Vestergade renoveres - 1. etape er i gang. Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003 VESTBYAVISEN Vestergadekvarteret - Horsens MARTS 2003 Vestergade renoveres - 1. etape er i gang KVARTERLØFT 2001-2007 Bliv gaderepræsentant Hvis I vil gøre noget for jeres kvarter, så bliv gaderepræsentant

Læs mere

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM :

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Tid, havebrug, Tennis, Cykelløb, Lejrskole, Dansk - Amerikansk, Tilbageblik, Ældreråd, Plantedag, Tidens Landevej, Pilelabyrinter, Løvspringstur, Nye ældreboliger, Besøg hos

Læs mere

SAB-Nyt Sund lejerøkonom i Svendborg læs mere på g 7 side 6 o

SAB-Nyt Sund lejerøkonom i Svendborg læs mere på g 7 side 6 o SAB-Nyt Sund lejerøkonomi i Svendborg læs mere på side 6 og 7 Ekstraordinære afdelingsmøder i 7, 8, 9 og 11 Beboerne i de tre afdelinger skal stemme om ny antenneleverandør. 13 8 23 3 Svendborg Andels-

Læs mere

LandsbyPosten. Petanque er i rivende udvikling med både spil og socialt samvær HUNDERUP - SEJSTRUP. Nr. 8 September 2014 36.

LandsbyPosten. Petanque er i rivende udvikling med både spil og socialt samvær HUNDERUP - SEJSTRUP. Nr. 8 September 2014 36. LandsbyPosten HUNDERUP - SEJSTRUP Nr. 8 September 2014 36. årgang Petanque er i rivende udvikling med både spil og socialt samvær Landsbyposten udgives af H.S.U.G. og omdeles til samtlige husstande i Hunderup

Læs mere

Leder. Læs om : God læselyst. Redaktionen.

Leder. Læs om : God læselyst. Redaktionen. Nummer 11 4. Årgang April 2001 LÆS OM : 25 års jubilæum, Slægtsforskning, Seniorbo, Landbrug, Kirkenyt, Lokalhistorie, Vores liv, Regnbueland, Rejsegilde, og ikke mindst Gadespejlet! Læs om : Side 2 Indhold,

Læs mere

Foreningsbladet. Tingstedet til ære. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.vonge-kollemorten.dk

Foreningsbladet. Tingstedet til ære. for ØSTER NYKIRKE SOGN. www.vonge-kollemorten.dk www.vonge-kollemorten.dk Foreningsbladet for ØSTER NYKIRKE SOGN 20. årgang Nummer 1 Mar-Maj 2014 Tingstedet til ære Foreningsbladet har set på historien bag Tingstedet i Kollemorten og dens brug til at

Læs mere

SLÆGTEN FISKER DIN EGEN DAG ER KORT - MEN SLÆGTENS ER LANG. ÅRSSKRIFT 2006 33. årgang

SLÆGTEN FISKER DIN EGEN DAG ER KORT - MEN SLÆGTENS ER LANG. ÅRSSKRIFT 2006 33. årgang SLÆGTEN FISKER DIN EGEN DAG ER KORT - MEN SLÆGTENS ER LANG ÅRSSKRIFT 2006 33. årgang BESTYRELSEN Formand Erik Fisker Født 97 Erhverv Tømrer Adresse Rismarken 6 8800 Viborg Telefon 86 6 8 63 HTUErik.fisker@slaegten-fisker.dkUTH

Læs mere

Tårnby kommunes lokalhistoriske tidsskrift juli/august 2013. Min mormors hus Jørgen Holmsteds ungdom i 50 erne på Klitrose Allé 19.

Tårnby kommunes lokalhistoriske tidsskrift juli/august 2013. Min mormors hus Jørgen Holmsteds ungdom i 50 erne på Klitrose Allé 19. Tårnby kommunes lokalhistoriske tidsskrift juli/august 2013 Min mormors hus Jørgen Holmsteds ungdom i 50 erne på Klitrose Allé 19 NUMMER 4 / 2013 del 2 Forside: Ungdomsværelse i kælderen. Fra venstre:

Læs mere

Fra børnesanatorium til behandlingshjem 1914-2014. 100 års jubilæumsbog

Fra børnesanatorium til behandlingshjem 1914-2014. 100 års jubilæumsbog Fra børnesanatorium til behandlingshjem 1914-2014 100 års jubilæumsbog KOLOFON Forfatter: Katrine Corvinius Lund Foto: Thorsten Wilstrup Museum Nordsjælland, Hørsholm Lokalarkiv Sahva, privatfotos Layout

Læs mere

4750 Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby

4750 Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby Nr. 3 - April 2004 4750 Avisen Lundby - Køng - Svinø - Sværdborg - Udby 4750 i den Det gule Palæ skal sælges Efter 32 år i Lundby rykker Ingrid og Leif Sandahl teltpælene op og flytter til Østerbro i København.

Læs mere

Nr. 1 24. årgang 2007

Nr. 1 24. årgang 2007 Nr. 1 24. årgang 2007 Indhold i dette nummer: Referat fra årsmødet i maj Referat fra beboermødet i september Nyt vedrørende bolignettet Fra Brønshøjposten Sommerfesten 2006 Årsmødet 07 Hærværk Udskiftning

Læs mere

75 års Jubilæumsskrift

75 års Jubilæumsskrift 75 års Jubilæumsskrift DUI 1929 2004 Indledning Dette jubilæumsskrift udgives i anledning af at DUI Hvidovre afdeling har bestået i 75 år. Formålet med skriftet er at give et lille tilbageblik på en svunden

Læs mere

TRAPPENYT [ nr. 1 marts 13 ]

TRAPPENYT [ nr. 1 marts 13 ] TRAPPENYT [ nr. 1 marts 13 ] 25 år som formand side 7 Velkommen til afdelingsmøde side 3 Fyrparken: idræt leg og bevægelse side 10 Planerne for Stengårdsvej side 12 [ Formandens hjørne ] Udvikling af organisationen

Læs mere

DVS s hjemmeside: www.dwis.dk

DVS s hjemmeside: www.dwis.dk ISSN 0909-4391 Januar 2006 41. årgang nr. 1 Danish Westindian Society Protektor: Hendes Majestæt Dronningen Et Hjørne af Torvet, St. Thomas 1906. Se og hør om maleren Hugo Larsen på medlemsmødet søndag

Læs mere

3B s beboerblad. Hundeliv på Händelsvej. 3B har sparet på vand og el Side 10-11. Økologisk altan i Saxogade Side 14-15

3B s beboerblad. Hundeliv på Händelsvej. 3B har sparet på vand og el Side 10-11. Økologisk altan i Saxogade Side 14-15 3B s beboerblad 3B s beboerblad - til alle, der bor i Boligforeningen 3B - nr. 3 - juli 2009 3B s beboerblad til alle, der bor i Boligforeningen 3B nr. 10 Oktober 2012 3B har sparet på vand og el Side

Læs mere

Nr. 89 14. november 2007 15. årgang

Nr. 89 14. november 2007 15. årgang Nr. 89 14. november 2007 15. årgang Grønbjerg Gymnastik- og Ungdomsforenings 100-års jubilæumsreceptionen Fredag eftermiddag d. 2. november præcis 100 år efter den stiftende generalforsamling i 1907 havde

Læs mere

Udvikling og Forandring

Udvikling og Forandring NØRBYGÅRD NYT - om menneskelige netværk Nr. 2, 2012, 23. årg. Udvikling og Forandring -alkoholbehandlingscenter og bosted ET BLAD TIL INSPIRATION OG DEBAT - for alle med tilknytning til Nørbygårdforeningen

Læs mere

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011

Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Bilag 36: Interview med Humleboet den 19. maj 2011 Interviewere (I): Rosa Ryberg og Lene Andersen Deltager: Frank Gottlieb 00:00-02:43: Introduktion til os, vores studie og specialet. Frank Gottlieb: Vi

Læs mere

Holbækfærgen får bedre sejlplan

Holbækfærgen får bedre sejlplan ORØ NYT Nr151 februar 2013 Ny kloak koster Orø mange millioner Foto: Holbæk Forsyning A/S Vi har alle brug for hinandens nåde Efter 25 år som præst på Orø, kan Kirsten Schmidt se tilbage. Og hun ser et

Læs mere

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden

De gode gerningers sted. 21fortællinger. fra FrivilligHeden De gode gerningers sted 21fortællinger fra FrivilligHeden Hvad er den gode gerning? Vi gør dem alle sammen, de gode gerninger. Men ofte får vi ikke øje på dem, fordi det bare er noget, vi gør af os selv.

Læs mere

Lokalhistorisk Arkiv For Gug Sdr. Tranders

Lokalhistorisk Arkiv For Gug Sdr. Tranders Medlemsinformation 1998 Træk af Gug skoles historie. Fortalt af P. Bøcker Pedersen, Gug skole indtil ca. 1900. Brugsen i Sdr. Tranders som den så ud ca. 1918. Læretid i Sønder Tranders Brugs 1948 1952.

Læs mere

Adoption & Samfund. Medlemsblad for Adoption & Samfund Nr. 6 December 2012 36. årgang TEMA: BEDSTEFORÆLDRE

Adoption & Samfund. Medlemsblad for Adoption & Samfund Nr. 6 December 2012 36. årgang TEMA: BEDSTEFORÆLDRE Adoption & Samfund Medlemsblad for Adoption & Samfund Nr. 6 December 2012 36. årgang TEMA: BEDSTEFORÆLDRE Mormors beretning En bedstefars betroelser Glade bedsteforældre Kærlighed skal bygges langsomt

Læs mere

Aarhuus. Klub. 15 årgang nr. 61. December 2010

Aarhuus. Klub. 15 årgang nr. 61. December 2010 Aarhuus December 2010 Klub 15 årgang nr. 61 Side 2 Blad 61 December 2010 Aarhuus Nimbus Klub Klublokaler: True Byvej 7 - True - 8381 Tilst Klubaftener: Onsdage fra kl. 19:00 Hjemmeside: http://aarhuusnimbusklub.dk

Læs mere

Velkommen til. Nordhavnsgården. -en introduktion til nye beboere og andre som gerne vil vide mere om at bo i ejendommen

Velkommen til. Nordhavnsgården. -en introduktion til nye beboere og andre som gerne vil vide mere om at bo i ejendommen Velkommen til Nordhavnsgården -en introduktion til nye beboere og andre som gerne vil vide mere om at bo i ejendommen Indholdsfortegnelse 1. Velkommen Velkommen til Nordhavnsgården! I denne mappe har vi

Læs mere

ORØ NYT. Bådelauget er klar til at bygge nyt på havnen. Orø Badmintonklub kåret som den bedste i landsdelen. Næsby profiler.

ORØ NYT. Bådelauget er klar til at bygge nyt på havnen. Orø Badmintonklub kåret som den bedste i landsdelen. Næsby profiler. ORØ NYT Bådelauget er klar til at bygge nyt på havnen Nr 152 april 2013 Næsby profiler I dette blad sætter vi fokus på nogle af Næsbys spændende personligheder. Der er Leif, som har Danmarks smukkeste

Læs mere

KirkeNyt. Mygdal Borgerforening. Udgivere: Bjergby-Mygdal Skole. Bjergby Borger & Grundejerforening. Bjergby-Mygdal lokalhistoriske Forening

KirkeNyt. Mygdal Borgerforening. Udgivere: Bjergby-Mygdal Skole. Bjergby Borger & Grundejerforening. Bjergby-Mygdal lokalhistoriske Forening To sogne Udgivere: Bjergby-Mygdal Skole Bjergby Borger & Grundejerforening Mygdal Borgerforening Bjergby-Mygdal lokalhistoriske Forening KirkeNyt Mygdal Kirke Bjergby Kirke Nr. 2-37. årgang 2015 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indhold: Venlig hilsen redaktørerne.

Indhold: Venlig hilsen redaktørerne. FOCUS PÅ NO nr. 115 Marts 2008 Ja så er det allerede snart marts måned vi skriver som tiden dog iler og udenfor er det efter årstiden jo ganske mildt, det er lige før man får forårskuller. Vi håber for

Læs mere

skræppebladet tjuni 2008 Kæmpe farvel-fest for Nordgårdskolen som lukker nr. 05

skræppebladet tjuni 2008 Kæmpe farvel-fest for Nordgårdskolen som lukker nr. 05 skræppebladet tjuni 2008 nr. 05 Kæmpe farvel-fest for Nordgårdskolen som lukker kolofon skræppebladet t ISSN 0906-267X Gudrunsvej 2, kld., 8220 Brabrand Tlf. 86 25 26 99. E-post: redaktion@skraeppebladet.dk

Læs mere

SØNDERBRO NYT.... alle kulturers blad med KIRKEBLADET. Nr. 2 juni 2013 4. årgang

SØNDERBRO NYT.... alle kulturers blad med KIRKEBLADET. Nr. 2 juni 2013 4. årgang SØNDERBRO NYT... alle kulturers blad med KIRKEBLADET Nr. 2 juni 2013 4. årgang INDHOLD UDGIVER: Sønderbrogruppen i samarbejde med Sønderbro Kulturhus, Sønderbro Kirke, Horsens Byskole afd. Lindvigsvej

Læs mere

SAB-Nyt. Fastelavnsfest i Skovbyhus. LED belysning giver store besparelser. Besparelse ved fraflytning. Svendborg Østre Bydel

SAB-Nyt. Fastelavnsfest i Skovbyhus. LED belysning giver store besparelser. Besparelse ved fraflytning. Svendborg Østre Bydel SAB-Nyt Fastelavnsfest i Skovbyhus Læs mere på side 6 12 Svendborg Østre Bydel Erik Bang Boesen har skrevet om byudviklingen i Østre bydel. Læs mere på side 12-13 LED belysning giver store besparelser

Læs mere