Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret"

Transkript

1 Nyhedsbrev for Bo og beskæftigelsescentret Oktober 2013

2 Forord Jeg tror vi alle ved, uanset hvor vi befinder os i organisation og uanset hvilken rolle vi har, oplever at der er rigtigt meget fokus på opgaveløsningen, og at der løbende bliver stillet anderledes krav og forventninger til os som fagpersonale. Bo- og beskæftigelsescentrets primære funktion er at skabe rammer for en koordineret opgaveløsning for borgere med særlige behov. Et tilbud hvor helhedstænkning, trivsel, udvikling og øget livskvalitet er målet. For at kunne indfri de krav som ligger i vores primære funktion er det en ledelsesmæssig forpligtelse at udvikle organisationen, så den bygger på gensidig tillid, anerkendende tilgang, der kan åbne nye perspektiver i udviklingsarbejdet og dermed forandringer som tilpasser sig de krav vi bliver mødt med. Bo- og beskæftigelsescentret har dygtige og engagerede medarbejdere, der tager ansvar og ønsker udvikling og som forholder sig udfordrende til nye opgaver. Denne tilgang til udviklingsarbejdet og opgaveløsning vil der blive brug for i 2014, hvor vi kommer til at stå over for en ny tilsynsreform, som vil stille store krav til vores faglighed, samt måden vi dokumenter på. Ligeledes vil vi blive præsenteret for en ny visitationsmodel som hedder Voksen Udrednings Modellen - i daglig tale VUM. Disse to udfordringer er ikke noget, vi kan vælge fra eller til, de er lovbestemte og skal dermed efterkommes. Foran os forestår nu en arbejdsproces, hvor vi i tæt samarbejde med forvaltningen/myndighed skal have implementeret de to nye tiltag. Et udviklings-arbejde jeg ser frem til, at vi i fællesskab skal løse, hvor dialog, information og engagement er en af grundsøjlerne for, at arbejdsprocessen lykkes. Du kan få yderligere oplysninger vedr. VUM og det nye sociale tilsyn ved at google på følgende søgeord: VUM modellen. Det nye sociale tilsyn. Claus

3 Nyt fra Medudvalget Hovedmedudvalget har besluttet, at valgperioden for medlemmer af lokale Medudvalg forlænges fra to til fire år, således at valgperioden er sammenfaldende med den kommunal valgperiode. Dette indebærer, at der skal være nyvalg til det lokale Medudvalg, valget vil blive udført den 20. november Udvalget består af formand, som er forstanderen, 1 lederrepræsentant for bo-siden og 1 for beskæftigelsessiden, 1 arbejdsmarkesrepræsentant, tillidsrepræsentant for SL og FOA, 1 repræsentant for øvrige fagforeninger og derudover medarbejderrepræsentanter for hver enkelt afdeling. Temadag: Hovedudvalget indkalder typisk til Med-temadage 2 x årligt. Den var der foredrag om Trivsel. Emnet var fra battlemind til safemind et foredrag v. Henrik Krogh. Et foredrag, der giver helt nye tips, tricks og trivselsstrategier, der kan gøre en selv, kolleger og ens familie langtidsfriske og langtidslykkelige både på slagmarken og på hjemmefronten. Henrik Krogh er en af Skandinaviens førende eksperter indenfor emnerne stress, trivsel og sygefravær. Det særligt interessante i Henriks foredrag var en opfordring til at fokusere på de langtidsfriske i stedet for de langtidssyge. Henrik begyndte at undersøge og undervise langtidsfriske mennesker med et lavt sygefravær og en meget høj livskvalitet, selvom de arbejder i meget travle og usikre jobs f.eks. indenfor luftfart, teater, kundeservice og i finanssektoren. Formålet har været at afdække de strategier, de langtidsfriske bruger, for at stortrives i deres travlhed. Med andre ord har han forsøgt at finde frem til nogle af hemmelighederne bag deres enorme arbejdsglæde, høje motivation og store livslyst. Der kan læses mere på Henriks hjemmeside

4 Nyt fra Kærhøj Mariehaven: 4.7. var vi i Mariehaven - det er 3. år Helge Engelbrecht arrangerer Torsdag i Mariehaven. Som altid en hyggelig eftermiddag. Sommerafslutningen: Torsdag den 11.7., strålende sol og sommervejr - lige en dag til vandkamp, som er blevet en tilbagevendende tradition, som morer alle - billederne fortæller alt!

5 Nyt fra Kærhøj - Elmegade Kuttertur: var vi på en fælles kuttertur - med det gode skib M/S Neptun. Vi var heldige med vejret, stille og lunt. Fangsten var god 30 store, fine rødspætter, som var beregnet til en fælles fiskespisning. Fælles fiskespisning: Så blev fiskene fra kutterturen og tidligere fangede fisk spist. Dertil blev serveret kartofler og persillesovs. 70 personer blev bespist.

6 Hvilested lystfiskersøer: Der skulle fanges flere fisk til et planlagt arrangement med indvielsen af vort bålsted. Så i august gik turen til Hvilested lystfiskersøer, hvor der blev indfanget et par ørreder til formålet. Indvielse af bålstedet: Den 3.9. blev det, i foråret, nyindrettede bålsted indviet:

7 Menu: flutes med røget ørred på flødeostblanding, pandekager med Nutella og drinks bestående af hyldeblomstsaft m. frosne vindruer.

8 Nyt fra Elmegade Personale: 15 aug. startede Lars Hermansen som praktik- og skånejobskoordinator. Samme dato startede Holger Bentin på værkstedet. Velkommen til Lars og Holger! Som et led i udviklingen af de sociale kompetencer tager hele Værkstedet Elmegade på studietur til Horsens mandag d. 28. okt., hvor vi bl.a. skal i det nye teater og se De Nattergale`s nye juleshow. Der vil også blive mulighed for at besøge Danmarks Industrimuseum, der byder på flere forskellige udstillinger om hvordan erhvervslivet så ud i gamle dage. Der vil på turen indgå forskellige små samarbejdsopgaver. Praktik og skånejob på din virksomhed. Hvem kan komme i Job med løntilskud. (skånejob) Vi har på Værkstedet Elmegade en bred vifte af borgere, som i en tidlig alder har fået tilkendt førtidspension pga. forskellige handicap. Disse borgere har været igennem en modningsproces bl.a, ved at have arbejdet på beskyttet værksted gennem en årrække, og derigennem fået trænet de færdigheder der skal til, for at kunne komme ud på det ordinære arbejdsmarked. Stabil arbejdskraft. På enhver arbejdsplads er der opgaver, som er rutineprægede og ikke stiller store krav. Vores borgere er glade for, og trives i disse job. De mestrer opgaverne og er meget stabil arbejdskraft. Samler din virksomhed nogle af disse rutineprægede opgaver i en stilling til en af vores borgere, får jeres øvrige medarbejdere tid til andre opgaver. Det vil som regel opleves som en god løsning for alle i virksomheden. Praktik. Opholdet vil typisk starte med et praktikophold fra 14 dage til 1 måned. I denne periode er der mulighed for at lære hinanden at kende og få indlært, og afprøvet

9 de forskellige arbejdsopgaver der er i virksomheden. Job med løntilskud. (skånejob) Hvis det i praktikperioden viser sig, at kemien passer sammen, og praktikanten er i stand til at kunne indgå i job med løntilskud, (skånejob) vil jobcentret udforme en kontrakt på løn og arbejdsforhold. Arbejdstiden er max. 25 timer om ugen og timelønnen vil typisk ligge på 25 % af branchelønnen. Økonomisk støtte til mentor. Der vil under både praktik og skånejob forløbet, være mulighed for mentorordning. Mentoren kan være en medarbejder, mellemleder eller leder i virksomheden, der kan påtage sig opgaven. Jobcentret vil yde økonomisk støtte til de timer, mentor bruger på opgaven, hvis de vurderer, at mentoren er afgørende for ansættelsen i virksomheden. Praktik og skånejob kontoret på Elmegade. Det nye jobkontor på Elmegade er startet op. Der bliver arbejdet ihærdigt på at finde ny praktikpladser og skånejob i hele Vejen kommune. Vi er blevet godt modtaget, af de mange virksomheder, som allerede har meldt sig på banen, og vi er i gang med, at skabe et visuelt overblik over de mange mulige job tilbud i planche form. Her er det Johanne som er nysgerrig efter at følge med i de mange nye tilbud, også selv om hun har et godt job på McDonalds i Vejen.

10 NYT. Jan Sørensen har efter lukningen af AROVIT og efterfølgende fyring, været i praktik hos Brændekilde camperes i Jels. Jan skal nu videre til Vejen Idrætscenter, hvor der er mulighed for skånejob hos pedellerne. Sabine Kludt måtte stoppe hos Løvbjerg supermarked d 31/7 pga. omstrukturering i personale gruppen. Sabine fik nogle gode anbefalinger, og er nu i skånejob hos REMA Tobias Midtgaard Hansen er i praktik hos bageren i Super Brugsen, Brørup. Han er meget glad for jobbet. Tobias forventes at overgå til skånejob. Brian Pedersen er i praktik på Vejen Idrætscenter. Karina Pedersen som bor på Kirsebærvej, henvendte sig til det nye jobkontor. Mandag d. 21/10 starter hun i praktik i kantinen ved Vejen idrætscenter. Derudover har vi følgende i skånejob: Bjarne Sørensen hos Slagter Dam Henrik Østergård i Kvickly Rasmus Hansen hos K.Hansen og Eva i Netto (se Eva omtalt i Netto -.nyt på næste side)

11

12 Nyt fra Støttecentret Personale: blev Mai Sørensen ansat som studerende ved Vejen Støttecenter. Mai skal være hos os indtil Velkommen til Mai. Tur til København. Forældreforeningen havde d. 31. august arrangeret en én dags tur til København. Pia og Susanne fortæller: Vi havde en rigtig god tur til København. Der var en god stemning blandt alle i den store dobbeltdækker bus, som skulle fragte os til Bakken. På Bakken kunne man selv vælge, om man ville gå og kigge, eller prøve alle de vilde forlystelser. Vi fik også set den smukke natur, som omkranser Dyrehavsbakken. Efter et par timer på hovedet i forlystelser, og med maven fuld af is, mødtes vi alle på restaurant Balkon 51, hvor der var lækker ta selv buffet. Derefter gik turen desværre hjemad igen, men vi er helt sikkert klar på en udflugt mere en anden gang.

13 Skagen: Robert, Henrik, Vera, Poul, Hanne, Betina, Johanne, Mai og Karina var i uge 39 en uge i Skagen. Vi boede i Gl. Skagen på Krøyers i de fineste lejligheder, med hver vores værelse. Ugen bød på en masse oplevelser, hvor borgerne selv besluttede, hvad de ville se. Hver morgen spiste vi fælles morgenmad i en af lejlighederne. Derefter snakkede vi om, hvad dagen skulle bringe. Vi var blandt andet en tur med Sandormen ud til Grenen, shopping i Aalborg og rundt i Skagen by. Tiden gik også med, at bade i svømmehallen, spise på gode restauranter, banke hjemmevejlederen i minigolf og bowling, hygge i lejlighederne om aftenen med Baileys og kolde øl, og en masse grin og godt humør. Alle mand var enige om, at ugen fuldt ud levede op til forventningerne, og at de sagtens kunne have taget en uge mere i det nordjyske.

14 Nyt fra Nørregadehus 75 Ferietur til Slettestrand: Lørdag den 20. juli tog i alt 7 borgere med personale fra Nørregadehus 75 af sted på ferie til Feriecenteret Slettestrand, som ligger ved Jammerbugten. Vi havde lejet 4 handicapvenlige ferielejligheder i en uge. Centeret er fint udstyret med forskellige ting, som man kunne gøre brug af. Ligeledes blev der arrangeret forskellige aktiviteter i løbet af ugen, som man kunne melde sig til. Vi havde en rigtig god uge med fint vejr hver dag, så der var rig mulighed for at komme ud at opleve noget. Vi var bl.a. ude at køre i hestevogn i den fine natur som centeret er omgivet af. Der var også mulighed for at komme ud at ride en lille tur til stranden.

15 Der var en dyrepark i nærheden af centeret, hvor der var en del små dyr. Vi så store fiskekuttere ligge oppe på stranden. Vi var på shoppe ture til de omkringliggende byer. En aften var vi til pandekage aften med underholdning af levende musik. Vi var til en fin festaften på centeret med fin mad og dansemusik. Der udover hyggede vi i lejlighederne med at lave mad, hygge på terrasserne og besøgte hinanden. En god uge med fint vejr, hygge og ferie i en skøn natur.

16 Anmeldt tilsyn: Nørregadehus Vejen Kommune har bedt konsulentfirmaet BDO om at gennemføre anmeldt tilsyn på alle kommunes botilbud inden for handicap og psykiatri. For Nørregadehus vedkommende blev tilsynet gennemført den Tilsynet er struktureret således, at der er afholdes interview med ledelse, medarbejder-repræsentanter, borgere samt pårørende til borgere. Det overordnede formål med tilsynet er at afdække, hvorvidt der er sammenhæng mellem den gældende lovgivning på området, de beskrevne og vedtagne rammer, og den praksis der udføres på stedet. Tilsynets samlede vurdering: Det overordnede indtryk af Nørregadehus er, at det er præget af tryghed og trivsel for beboerne. Tilsynet vurderer, at de fysiske rammer er overordentligt gode til formålet og kan imødekomme beboernes behov. Overalt oplever tilsynet en rar og imødekommende stemning. Tilsynet bemærker, at der er en proces i gang, som skal sætte fokus på det fælles faglige fundament for det pædagogiske arbejde. Det er forskelligt, hvor langt afdelingerne er kommet i processen, men det forekommer tilsynet, ud fra samtalerne med medarbejdere, at de i lighed med ledelsen ser frem til et større fagligt fokus, der kan skabe større ensartethed i den pædagogiske tilgang og metoder. I forlængelse af dette kan tilsynet også konstatere, at der er en god proces i gang omkring arbejdet med de pædagogiske planer. Tilsynet vil dog anbefale, at der lægges en fast struktur for, hvordan de pædagogiske planer kan inddrages systematisk i temamøderne, således at der gives mulighed for kollegial sparring og fælles faglig refleksion i forhold til den enkelte beboers plan. Tilsynet finder, at den enkelte beboers pædagogiske plan som minimum skal fremlægges på teammødet i forbindelse med den årlige evaluering, men optimalt bør evalueres af dette forum et par gange årligt. Herved gives mulighed for at komme tættere på en vurdering af, hvilke indsatser der i forhold til den enkelte beboer virker godt og hvilke der skal justeres på. Tilsynet vurderer, at der overordnet set er en tilfredsstillende hverdag på Nørregadehus. Tilsynet lægger mærke til, at medarbejderne oplever, at det er svært at finde frem til det gode liv for de beboere, som ikke har et sprog. Tilsynet vil derfor anbefale at overvejelser af denne karakter indgår i arbejdet med at finde frem til det faglige fundament, således at man i forhold til den enkelte beboer finder frem til netop de faglige redskaber og metoder, som kan belyse borgernes præferencer

17 og ønsker. Ligeledes bør det gode liv være udgangspunkt for arbejdet med pædagogiske planer for den enkelte beboer. Efter tilsynets opfattelse bærer hverdagen i nogen grad præg af, at der i den ene afdeling mangler aktiviteter. Der er tilsyneladende stor forskel på mulighederne for aktiviteter, hvilket delvist afhænger af beboernes funktionsniveau og af mulighederne for at de pårørende støtter op. Tilsynet anbefaler i forlængelse heraf, at det overvejes om der kan genetableres nogle af de tidligere aktiviteter og at der ligesom førhen laves en målbeskrivelse for stedets hovedaktiviteter. Tilsynet vurderer, at beboerne i afdeling 73 har god mulighed for indflydelse på hverdagen, f.eks. på maden og deres pædagogiske plan, mens den i afdeling 75 er noget mindre. Der har tidligere været afholdt husmøder i 75 og tilsynet vurderer, at det er relevant, at overveje om husmøder kan genetableres i en relevant form. Tilsynet vurderer,at der er en god omgangstone og respektfuldt og anerkendende sprogbrug. Tilsynet vurderer, at ledelsen har et relevant fokus på at nedbringe sygefraværet. Det interne samarbejde har lidt og lider fortsat i én afdeling under manglen på afdelingsleder. I 75 er der kommet en afdelingsleder for nogle måneder siden og både medarbejderne og ledelsen ser frem til at få udbytte af dette. Tilsynet vurderer samlet set, at der er en god proces i gang i forhold til udvikling af det interne samarbejde. Tilsynet vurderer, at der er enkelte udfordringer i samarbejdet eksternt, som der tages hånd om, men at samarbejdet med de pårørende er velfungerende.

18 Nyt fra Nørregadehus Husets fødselsdag. Den 14. september blev der holdt stor 9 års fødselsdagsfest i Nørregadehus. Bestyrelsen stod for den gode grill mad med tilbehør. Der var i anledningen af dagen lavet en kagekonkurrence hvor Nørregadehus 75 løb af med den flotte sejr, men nr. 73 blev både nr. 2 og 3.

19 Nyt fra Nørregadehus 73 Personale: Asta Kristensen er tiltrådt som pædagogisk leder foreløbig frem til nytår. Betina Mehl Sørensen er startet som hjemmevejleder pr. 1. juli 2013, har tidligere været ansat på Værkstedet Elmegade. Kristina Hansen Jensen er tilbage efter barsel. Diverse: Henrik Østergård Hansen er flyttet fra Nørregadehus 73 pr. 15. september og til Ahorngade, Vejen Støttecenter.

20 Turen til Søndervig i sommerferien I sommerferien i år gik turen til turistbyen Søndervig i Vest Jylland. Vi var 9 beboere og 3 personaler som boede i nogle hyggelige etagelejligheder. Vi brugte tiden på at gå rundt i byen, se på sandskulpturudstillingen, og var ved stranden et par gange, men den første gang bliv vi hurtigt jaget op igen på grund af brandmænd. Vi spiste på et par gode restauranter, blandt andet en græsk med buffet til kun 50 kr. Jeg syntes, at det var en god tur og jeg kunne da godt tænke mig at komme igen. Skrevet af Nicolaj Bahne Andreasen

Tilsynsrapport Varde Kommune. Lunden. Anmeldt tilsyn September 2012 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING WWW.BDO.DK

Tilsynsrapport Varde Kommune. Lunden. Anmeldt tilsyn September 2012 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING WWW.BDO.DK INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Varde Kommune Tilsynsrapport Varde Kommune Lunden Anmeldt tilsyn September 2012 WWW.BDO.DK 0 Indholdsfortegnelse 1 samlede... 2 1.1 bemærkninger og anbefalinger... 4 2 Oplysninger...

Læs mere

September 2011. Midtvejsevaluering Sygefravær og fastholdelse i Tønder Kommune

September 2011. Midtvejsevaluering Sygefravær og fastholdelse i Tønder Kommune September 2011 Midtvejsevaluering Sygefravær og fastholdelse i Tønder Kommune Indledning I 2010 igangsatte Tønder Kommune projektet Godt tilpas i ældreplejen samt i døgntilbud for voksne. Projektets mål

Læs mere

Ledernes trivsel og arbejdsglæde

Ledernes trivsel og arbejdsglæde HISTORIESTAFETTEN Ledernes trivsel og arbejdsglæde 30 erfarne ledere fra alle dele af social- og sundhedssektoren fortæller, hvordan de styrker deres eget psykiske arbejdsmiljø i en travl hverdag 1 LEDERNES

Læs mere

Café Paraplyen. Årsrapport Maj 2011 Marts 2012

Café Paraplyen. Årsrapport Maj 2011 Marts 2012 Café Paraplyen Årsrapport Maj 2011 Marts 2012 Nørregade 77 79 5000 Odense C Tlf.: 6612 8585 Et spisested, et værested og en social café www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk En social og alkoholfri

Læs mere

AT SKABE ET BEDRE LIV

AT SKABE ET BEDRE LIV AT SKABE ET BEDRE LIV - fortællinger fra Korskærparken www.korskaerparken.dk Denne bog er lavet i samarbejde mellem beboere i Korskærparken og Fredericia Kommune. TAK til Niels Dahl for den store hjælp

Læs mere

Café Paraplyen. Årsrapport April 2012 Marts 2013. www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk

Café Paraplyen. Årsrapport April 2012 Marts 2013. www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk Café Paraplyen Årsrapport April 2012 Marts 2013 Nørregade 77 79 5000 Odense C Tlf.: 6612 8585 Et spisested, et værested og en social café www.paraplyen odense.dk omsorg@paraplyen-odense.dk En selvejende

Læs mere

Kendte ansigter på Granhøjen. Jeg har lært at acceptere mig selv. McDonalds og bålmad - så er der dømt ferie

Kendte ansigter på Granhøjen. Jeg har lært at acceptere mig selv. McDonalds og bålmad - så er der dømt ferie Granhøjens beboermagasin December/januar 2011/2012 Løssalg 10 kr. Kendte ansigter på Granhøjen Jeg har lært at acceptere mig selv McDonalds og bålmad - så er der dømt ferie Kursusrække for beskæftigelsesmedarbejdere

Læs mere

Førtids pensionister. job

Førtids pensionister. job Førtids pensionister i job DISCUS 2011 2 Indhold Ressourcerne skal findes frem 4 Hvordan kan restarbejdsevnen bruges i et job? Henrik Trine Ramin Gunnar Vejen til job 14 Hvordan søger førtidspensionister

Læs mere

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015

rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 rettnyt:02 LANDSFORENINGEN RETT SYNDROM 2015 ANNONCE RETT NYT INDHOLD nr. 2 2015 6 4 Redaktionen 5 Nyt fra bestyrelsen 6 Familietur til Legoland 8 Børn med særlige behov 9 9 Mille og Meywalkeren 10 Bestyrelsens

Læs mere

Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen

Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen Virksomhedsplan for Børnehuset Ådalen 1. Indledning og formål Virksomhedsplan, pædagogisk læreplan og udviklingsplan for den integrerede institution Børnehuset Ådalen Vores virksomhedsplan er en ramme

Læs mere

Ledelse. på ældreområdet. ni fortællinger til eftertanke. Susanne Sondrup DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ

Ledelse. på ældreområdet. ni fortællinger til eftertanke. Susanne Sondrup DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Ledelse på ældreområdet ni fortællinger til eftertanke Susanne Sondrup DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Indhold Ledelse på ældreområdet ni fortællinger til eftertanke Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

Flere farver på arbejdspladsen

Flere farver på arbejdspladsen Flere farver på arbejdspladsen - evaluering af projekt "Det gode arbejdsmiljø" i Lyngby-Taarbæk Kommunes dagtilbud Juli 2004 Jens Voxtrup Petersen CASA Flere farver på arbejdspladsen - evaluering af projekt

Læs mere

Forskellige mentorordninger skal samle alle op. Læs side 7

Forskellige mentorordninger skal samle alle op. Læs side 7 Tillæg til Odder Avis d. 1. februar 2012. På Odder Gymnasium lærer man noget og bliver til noget. Læs side 2 Skolen er et rart sted at være. Læs side 3 Undervisning er i top tre i en landsdækkende undersøgelse.

Læs mere

Gentofte Håndarbejderværksted

Gentofte Håndarbejderværksted INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Gentofte Kommune Tilsynsrapport Gentofte Kommune Social & Handicap Gentofte Håndarbejderværksted Anmeldt tilsyn Juni 2015 WWW.BDO.DK 0 Indholdsfortegnelse 1 samlede og score...

Læs mere

Guide til en rummelig arbejdsplads. Rummelige redskaber. Mentorordninger Fleks- og skånejob Virksomhedsrevalidering Sociale kapitler

Guide til en rummelig arbejdsplads. Rummelige redskaber. Mentorordninger Fleks- og skånejob Virksomhedsrevalidering Sociale kapitler 1 Guide til en rummelig arbejdsplads Rummelige redskaber Mentorordninger Fleks- og skånejob Virksomhedsrevalidering Sociale kapitler Guide til en rummelig arbejdsplads / Rummelige redskaber er udgivet

Læs mere

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ

ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ ET GODT PSYKISK ARBEJDSMILJØ hver dag Inspiration til en systematisk indsats DET NATIONALE FORSKNINGSCENTER FOR ARBEJDSMILJØ Arbejdstilsynet Indhold Et godt psykisk arbejdsmiljø hver dag. Inspiration til

Læs mere

Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur.

Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur. Evaluerings rapport af Askelundens ressource person og nuværende struktur. Forord: Denne rapport, eller lille historie, som det måske nok er blevet til, er en fortælling om Askelundens forandringsproces,

Læs mere

Fængselsfunktionæren 9

Fængselsfunktionæren 9 Fængselsfunktionæren 9 Dansk Fængselsforbund September 2007 Nr. 9-2007 Fængselsfunktionæren 13 Leder 14 Optakt til ny flerårsaftale 15 En overlevelseskamp for staten som arbejdsplads er begyndt 16 Stop

Læs mere

Tilsynsrapport Varde Kommune. Slotsgade 5. Anmeldt tilsyn September 2012 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING WWW.BDO.DK

Tilsynsrapport Varde Kommune. Slotsgade 5. Anmeldt tilsyn September 2012 INDLEVELSE SKABER UDVIKLING WWW.BDO.DK INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Varde Kommune Tilsynsrapport Varde Kommune Slotsgade 5 Anmeldt tilsyn September 2012 WWW.BDO.DK 0 Indholdsfortegnelse 1 samlede... 2 1.1 bemærkninger og anbefalinger... 3 2

Læs mere

UNDERSØGELSESRAPPORT. Virksomhedernes erfaringer

UNDERSØGELSESRAPPORT. Virksomhedernes erfaringer Juni 2009 UNDERSØGELSESRAPPORT Virksomhedernes erfaringer - når en medarbejder får en psykisk lidelse - når en ledig har en psykisk lidelse Indhold INDLEDNING 3 Psykisk lidelse definitorisk afklaring...

Læs mere

DE PRØVER AT GØRE DET SÅ NORMALT SOM MULIGT ET INDBLIK I 113 ANBRAGTE BØRN OG UNGES LIV

DE PRØVER AT GØRE DET SÅ NORMALT SOM MULIGT ET INDBLIK I 113 ANBRAGTE BØRN OG UNGES LIV DE PRØVER AT GØRE DET SÅ NORMALT SOM MULIGT ET INDBLIK I 113 ANBRAGTE BØRN OG UNGES LIV 2 FORORD 4 INDDRAGELSE, MEDBESTEMMELSE OG RETTIGHEDER 8 SAGSBEHANDLERE OG TILSYN 14 PÆDAGOGER OG INSTITUTIONER 20

Læs mere

Medlemsblad for Kreds Nordea / En virksomhedskreds i Finansforbundet / Juni 2013

Medlemsblad for Kreds Nordea / En virksomhedskreds i Finansforbundet / Juni 2013 Medlemsblad for Kreds Nordea / En virksomhedskreds i Finansforbundet / Juni 2013 Hun er i konstant udvikling/2 Visionen holder/4 Ny varedeklaration på dit job/6 God debat om nye krav til overenskomsten/7

Læs mere

Det er mit bedste sted!

Det er mit bedste sted! Det er mit bedste sted! (Udpluk fra citat fra et barn i Børnehuset) En evaluering af Børnehuset Buen i Hillerød Kommune Første statusrapport Familier og Sundhed Maj 2008 Af Nina Hannemann Forord Hillerød

Læs mere

Sundhed i sociale tilbud

Sundhed i sociale tilbud Sundhed i sociale tilbud til voksne med særlige behov 2010 Sundhed i sociale tilbud til voksne med særlige behov Redaktion: Rikke Primdahl og Kirsten Nielsen, Sundhedsstyrelsen Tekst: Nenna Brinck, nenna.dk

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Evaluering af Diplommodul Bostøtte - Uddannelse til kvalificering af bostøtte

Evaluering af Diplommodul Bostøtte - Uddannelse til kvalificering af bostøtte Evaluering af Diplommodul Bostøtte - Uddannelse til kvalificering af bostøtte CFK Folkesundhed og Kvalitetsudvikling - et center for forskning og udvikling på social- og sundhedsområdet Evaluering af Diplommodul

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Club 222 Udviklingsplan 2012

Club 222 Udviklingsplan 2012 Club 222 Udviklingsplan 2012 Indholdsfortegnelse Kolofon 2 Institutionsprofil 2 Forord.. 3 Baggrund for planen... 3 Evaluering af 2011 fokus.5 Afsnit 1 Plan for udviklingen af det børnepædagogiske arbejde...

Læs mere

ISSN: 1903-7937. Udvikling for udviklingshæmmede. Nr. 8. dec. 2012. 61. årgang. bladet. 60 år. i medgang og modgang

ISSN: 1903-7937. Udvikling for udviklingshæmmede. Nr. 8. dec. 2012. 61. årgang. bladet. 60 år. i medgang og modgang ISSN: 1903-7937 Udvikling for udviklingshæmmede. Nr. 8. dec. 2012 61. årgang bladet 60 år i medgang og modgang 2012 er ved at være gået, og det har været et travlt og begivenhedsrigt år Vores projekt,

Læs mere

Forvent det utænkelige

Forvent det utænkelige Forvent det utænkelige en fortælling om Jonstrupvangs værdiproces Forvent det utænkelige er blevet til på baggrund af kvalitative fokusgruppeinterview med tre medarbejdere, seks gruppe- og afdelings ledere

Læs mere