Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. marts 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. marts 2010"

Transkript

1 Referat mandag den 8. marts 2010 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Flemming Damgaard Larsen (V)

2 Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden SSÆ - Orienteringssager SSÆ - Afrapportering misbrug - 4. kvartal SSÆ - Afrapportering førtidspensioner, 4. kvartal SSÆ - Samarbejdsaftale mellem Roskilde Kommune, Medicinsk Misbrugsklinik SSÆ - Praksisundersøgelse Boligstøtte SSÆ - Godkendelse af medlemmer og stedfortrædere til Handicaprådet SSÆ - Fastholdelse i træning og samarbejde med DGI SSÆ - Ældrecentrenes økonomiske handleplaner for SSÆ - Merforbrug på nattevagtsområdet SSÆ - Årsrapport demenskoordinator med høringssvar SSÆ - Anmeldt tilsyn på Ammershøjparken 27. august 2009 med høringssvar SSÆ - Anmeldt tilsyn på Bøgebakken 16. juni 2009 incl. høringssvar SSÆ - Uanmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter 3. august 2009 incl. høringssvar SSÆ - Ændring af Vedtægter for Bøgebakkens Bruger- og Pårørenderåd ØU - Udmøntning af effektiviseringer i SSÆ - Skema B - godkendelse af etablering af 31 plejeboliger SSÆ - Eventuelt...38

3 Side 1 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 10/5 Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning den : Godkendt Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

4 Side 2 2. SSÆ - Orienteringssager Sagsnr.: 10/6 Resumé: Sagsfremstilling: A. Avisklip B. Status vedr. ventelister til plejeboliger og midlertidige boliger Status kan se på Politikerportalen. C. Visiterede timer - Status kan se på Politikerportalen. D. Vikarudgifter og ledige stillinger 2009 på ældreområdet - Status kan se på Politikerportalen. E. Rygepolitik på Bøgebakken Svar på forespørgelse fra udvalgsmedlem Martin Stokholm på møde den 1. februar Centerleder Solveig Hitz fortæller, at for dagcenterets brugere er der mulighed for at ryge udenfor indgangsdøren til dagcenteret. Der er opstillet 2 bænke, men der er ingen overdækning, kun over selve indgangsdøren. Rygepolitik for Bøgebakken af juni 2008 er vedlagt som bilag. F. TV-kanaler ved ældreboliger på Alfavej i Osted Svar på forespørgelse fra udvalgsmedlem Martin Stokholm på møde den 1. februar Fra november 2009 har det kun været muligt at se 3 kanaler, fordi signalerne er blevet digitaliseret og en enkelt kanal er blevet til en betalingskanal. Signalerne blev, inden de blev sendt til lejeren via kabel omdannet, således at lejerne ikke skulle ud og investere i digitale bokse. Alle der boede der på det tidspunkt, er blevet informeret pr. brev af antenneleverandøren. De fleste lejere har i dag egen parabol. De 3 kanaler er det, som man skal levere som minimum. Lejeren skal betale alle udgifter vedr. antenneforsyning, de må ikke indregnes i huslejen og skal opkræves ved siden af. Den billigste løsning er valgt. Der er i princippet 2 muligheder for at komme til se flere kanaler, enten afholdelse af en beboerafstemning og alle lejerne må underkaste sig resultatet og betale efter, uanset om de vil se kanalerne eller ej, eller den enkelte selv bekoster en parabol og laver en aftale med en leverandør. Det er der mange der har gjort. Hvis der skal være flere betalingskanaler vil det koste ca kr. pr. kanal i installationsomkostninger, hertil kommer årlige afgifter. En anden mulighed er, at der monteres en MUX2 til kr. + moms (som lejerne skal betale), så kan man se flere digitale programmer (DRs nye kanaler Ramasjang, Kultur kanal, HD kanal, DR-Update og Folketings-tv). Det kræver dog at man anskaffer sig et tv, der kan modtage digitale billeder. Den billigste løsning for flere kanaler er at beboerne selv køber parabol og tegner abonnement hos Kanal Digital eller Viasat. G. Orientering om forlængelse af leasingkontrakt Forlængelse af leasingaftale på hjemmeplejens biler har været behandlet på Økonomiudvalgets møde den 9. februar 2010, hvor følgende beslutning blev truffet: "De nuværende leasingaftaler forlænges yderligere 2 år med ophør 31. marts 2012 og mindreudgiften tilfalder kassen". Protokoludskrift fra Økonomiudvalgets møde den 9. februar 2010 vedlagt som bilag.

5 Side 3 H. Referat fra Ældrerådet af 10. februar Kan ses på Politikkerportalen I. Referat fra Handicaprådet 16. februar Kan ses på Politikkerportalen Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Bilag: 1. Antenneforhold Alfavej i Osted 2. Lokal rygepolitik for Bøgebakken juni ØU - Forlængelse af Leasingaftaler på hjemmeplejens biler pr. 31. marts 2010 Beslutning den : Taget til efterretning. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

6 Side 4 3. SSÆ - Afrapportering misbrug - 4. kvartal 2009 Sagsnr.: 10/726 Resumé: Som besluttet på Sammenlægningsudvalgets møde den 13. november 2006 skal der afrapporteres kvartalsvis vedrørende, hvor mange borgere der er i henholdsvis alkoholog misbrugsbehandling. Der afrapporteres for 4. kvartal 2009 (oktober, november og december) vedrørende borgere fra Lejre Kommune som er visiteret til alkoholbehandling. Endvidere afrapporteres der for 4. kvartal 2009, (oktober, november og december) vedrørende borgere fra Lejre Kommune som er visiteret til stofmisbrugsbehandling. Sagsfremstilling: Lejre-Lænken har i 4. kvartal 2009 haft 103 henvendelser. De fordeler sig med 82 mænd og 21 kvinder. Se tillige oversigt. I 4. kvartal 2009 har 30 Lejre-borgere modtaget behandling på forskellige Lænkeambulatorier. De fordeler sig med 23 mænd og 7 kvinder. Se tillige oversigt. Der vedlægges endvidere oversigt over de sidste 4. kvartaler (Der er så denne gang for 2009). Der er også vedlagt en statistik der vedrører Lænken, og som er udarbejdet af Det Nationale Alkoholbehandlingsregister (NAB), dog er 1. kvartal 2009 ikke medtaget, da det af tekniske årsager ikke kunne lade sig gøre. Selvom det ikke er alle brugere der har ønsket at udfylde spørgeskema, giver statistikken alligevel et billede af om der har været tidligere behandlingsforsøg, hvordan er borgeren blevet henvist til Lænken, boligsituationen, skoleuddannelse og erhvervsuddannelse. I alkoholbehandling var der desuden 2 personer i døgnbehandling, 2 i dagbehandling og 1 i efterbehandling hos andre aktører. Det Ambulante Team i Roskilde som yder gratis og anonym rådgivning og terapi til personer med alkoholproblemer har i 2009 haft 21 Lejre-borgere i behandling. Med hensyn til misbrugsbehandling var der i 4. kvartal personer i behandling på Medicinsk Misbrugsklinik i Roskilde (MMR). Se oversigt. I Roskilde ambulante behandlingstilbud for Stofmisbrugere (RABS) var der i 4. kvartal personer der har benyttet sig af et de tilbud RABS tilbyder. Heraf var 1 i døgntilbud, 1 med støttende samtaler og 2 i tilbagefaldsforebyggende behandling. Se oversigt. Der vedlægges endvidere oversigt over de sidste 4. kvartaler (det er så denne gang for hele 2009). Administrationens vurdering: Vurderingen fremgår af sagsfremstillingen. Økonomi og finansiering: Ingen bemærkninger Beslutningskompetence:.

7 Side 5 Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at tager afrapporteringen vedrørende alkohol- og misbrugsbehandling for 4. kvartal 2009 til efterretning 2. at tager afrapporteringen vedrørende alkohol- og misbrugsbehandling de sidste 4. kvartaler til efterretning. Bilag: 1. Statistik - Det Nationale Alkoholbehandlingsregister 2. Statistik - alkoholområdet 3. Statistik - misbrugsområdet Beslutning den : Afrapportering sker fremover under punktet orientering. Bilaget lægges på Politikerportalen. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

8 Side 6 4. SSÆ - Afrapportering førtidspensioner, 4. kvartal 2009 Sagsnr.: 10/727 Resumé: Som besluttet i Sammenlægningsudvalget den 13. november 2006 afrapporteres der kvartalsvis på førtidspensionsområdet. Denne gang afrapporteres der for 4. kvartal 2009, som dækker månederne oktober, november og december. Sagsfremstilling: I 4. kvartal 2009 har der været afholdt 3 møder i Pensionsudvalget. Som det fremgår af vedlagte bilag er der i perioden tilkendt 15 førtidspensioner og givet 1 afslag. Endvidere vedlægges statistik, der giver et overblik over tilkendte førtidspensioner 4 kvartaler tilbage. Denne gang vedrører statistikken således hele 2009, jf. vedlagte bilag. Administrationens vurdering: Vurderingen fremgår af sagsfremstillingen. Økonomi og finansiering: Ingen bemærkninger Beslutningskompetence:. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at afrapporteringen om tilkendte førtidspensioner for 4. kvartal 2009 tages til efterretning 2. at statistikken for de sidste 4 kvartaler (hele 2009) tages til efterretning. Bilag: 1. Kvartalsvis afrapportering - førtidspensioner 2. Afrapportering- førtidspensioner Beslutning den : Afrapportering sker fremover under punktet orientering. Bilaget lægges på Poltikerportalen. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

9 Side 7 5. SSÆ - Samarbejdsaftale mellem Roskilde Kommune, Medicinsk Misbrugsklinik Sagsnr.: 10/725 Resumé: I 2007 indgik Lejre Kommune en aftale med Medicinsk Misbrugsklinik i Roskilde (MMR). Aftalen blev finansieret via en abonnementsbetaling på baggrund af kommunernes tidligere forbrug af klinikkens ydelser. Aftalen var gældende for et år. Roskilde Kommune fører tilsyn med tilbuddet. Lejre Kommune kan henvise stofmisbrugeren til klinikken eller stofmisbrugeren kan selv rette henvendelse med henblik på rådgivning og behandling. Sagsfremstilling: Administrationen har siden 1. januar 2008 valgt at fortsætte dette samarbejde mellem MMR og Roskilde Kommune og har efterfølgende indgået en ny samarbejdsaftale, jf. vedlagte bilag. Aftalen er nu 2-årig og gælder fra 1. januar Som det fremgår af aftalen, baserer den sig på en økonomisk aftale om takstfinansiering. Beregning af takstniveauet tager udgangspunkt i belægningsprocenten for Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at aftalen sikrer en god og optimal behandling af stofmisbrugerne. De får tilbudt medicinsk behandling og får lavet en misbrugsprofil, der udarbejdes i et samarbejde mellem brugeren og en lægekonsulent der er psykiater med specialviden inden for misbrug. Derudover tilbydes sårbehandling, vacciner m.v. Økonomi og finansiering: De samlede udgifter til misbrugsbehandling for 2009 ligger inden for Budget rammen. Beslutningskompetence:. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. At den indgåede samarbejdsaftale tages til efterretning. Bilag: 1. Samarbejdsaftale MMR og Roskilde Kommune Beslutning den : Indstillingen godkendt. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

10 Side 8 6. SSÆ - Praksisundersøgelse Boligstøtte Sagsnr.: 09/25786 Resumé: Det Sociale Nævn i Statsforvaltningen Sjælland har i 2009 gennemført en praksisundersøgelse vedrørende kommunernes afgørelser om boligudgifterne efter Boligstøttelovens 11, 12, stk. 1 og 3-5, samt 15, 1. og 2. Del, som anbefales forelagt Kommunalbestyrelsen. Herefter forlægges sagen igen Det Sociale Nævn. Sagsfremstilling: Praksisundersøgelsen er gennemført ved, at Statsforvaltningen fra 6 udvalgte kommuner (Ringsted, Slagelse, Lejre, Guldborgsund, Kalundborg og Sorø) har indhentet og undersøgt i alt 77 sager om boligstøtte, hvori der er foretaget 85 målinger i alt. Undersøgelsen foretages som led i Det Sociale Nævns pligt til, jfr. Retssikkerhedslovens 78, stk. 1, indenfor sit område og på regionalt plan, at koordinere at afgørelser som indbringes for nævnet, træffes i overensstemmelse med lovgivningen. Som led i denne koordinering følger Det Sociale Nævn kommunernes praksis. Jfr. Retssikkerhedslovens 79a, skal Kommunalbestyrelsen behandle nævnets undersøgelser af kommunens praksis på et møde. Som resultat af undersøgelsen er der udarbejdet en rapport, der vedlægges som bilag. Efter rapportens udarbejdelse og offentliggørelse er der afholdt et møde, hvor de involverede kommuner var inviteret. Der kan ydes boligstøtte (tilskud til huslejen), når boligen betragtes som en selvstændig bolig, dvs. med eget køkken eller kogeniche med indlagt vand og forsvarlige afløb til spildevand. Der kan ikke ydes boligstøtte til enkeltværelser. Der er to slags boligstøtte: Boligydelse - for husstande, hvor der bor personer der får udbetalt folkepension eller førtidspension, hvis den er tilkendt inden 1. januar Boligsikring - for øvrige husstande, herunder efterlønsmodtagere og personer der er tilkendt førtidspension efter 1. januar Boligstøtte kan ydes til: - Lejere i privat, kommunalt eller alment boligbyggeri (udbetales som skattefrit tilskud) - Ejere af en- og tofamiliehuse (udbetales som lån) - Stuehuse på landejendomme (udbetales som lån) - Andelshavere i private andelsboligforeninger (udbetales delvis som et skattefrit tilskud og delvis som lån, dog er loven ændret den 1. juli 2008 for nye ansøgninger, således at boligstøtten kun udbetales som lån). Boligstøttens regler gælder for alle - med nogle undtagelser. Det drejer sig om stærkt bevægelseshæmmede modtagere af døgnhjælp efter Servicelovens 96, beboere i bofællesskaber samt pensionister, som har fået anvist en almen bolig.

11 Side 9 Opgaven med tildeling af boligstøtte håndteres administrativt af Borgerservice (boligsikringen) samt Social Drift (boligydelsen). Rapportens konklusioner og anbefalinger er: Materiel vurdering (indholdsmæssig vurdering) af kommunernes afgørelser viste: - At 71 % af de 85 målinger angår Boligstøttelovens 15, stk. 1, 1. led, om at lejen overstiger halvdelen af husstandsindkomsten - At kun 14 % af de 85 sager er i overensstemmelse med lov og praksis - At 86 % af de 85 sager ville være blevet hjemvist/ændret, såfremt det havde været klagesager, idet hovedparten af sagerne manglede oplysninger om bevægelseshæmning/boligens egnethed, personlige forhold/dokumentation for nettoindtægter og faste udgifter m.v. Formalitetsvurdering (forvaltningsretlig vurdering) af kommunernes afgørelser viste: - At der i 94 % af sagerne er sendt en skriftlig afgørelse - At det kun fremgår af 8 % af sagerne, hvilken afgørelse, der er truffet - At i 25 % af sagerne er der vedrørende lovhjemmel kun henvist til de anvendte kapitler - At der i 74 % af sagerne kun i ringe grad er henvist til lovgrundlaget, og ikke til den enkelte paragraf eller det enkelte stykke eller litra, således som forudsat i Forvaltningslovens 24. Udtalelser: Nævnets anbefalinger: At kommunen er opmærksom på sin oplysningspligt At der foreligger fornøden dokumentation for at lovens betingelser er opfyldt inden afgørelsen træffes At afgørelserne træffes skriftligt At afgørelserne gives en sådan udformning og detaljeringsgrad, at ansøgeren får mulighed for at påse om afgørelsen er rigtig. Administrationens vurdering: Oversigt over undersøgte sager samt arbejdsgange i Lejre Kommune Samtidig er oplistet de ændringer der er iværksat på baggrund af nævnets anbefalinger. Lejre Kommune har haft i alt 13 sager med i undersøgelsen antal i parentes i nedenstående. 10 ud af de 13 sager vedrører 15 økonomisk vurdering 2 sager vedrører 12 stk. 3 stærkt bevægelseshæmmet - 1 sag vedrører 12 stk. 5 fremleje/erhverv. Nævnets bedømmelse Tidligere håndtering Fremtidig håndtering samt tidsplan 1 Er afgørelsen samlet set rigtig Baggrunden for, at alle 13 sager ville være blevet - Afgørelsen er samlet hjemvist til fornyet set rigtig (0) behandling fremgår af pkt. 2, - Afgørelsen ville være 3, 4. og 7 blevet hjemvist ved klage (13) 2 Er der foretaget økonomisk Den økonomiske vurdering Nævnet anbefaler, at

12 Side 10 vurdering/dokumentation - I høj grad - I nogen grad (0) - I ringe grad (10) - Ikke relevant (0) 3 Er der dokumentation for bevægelseshæmmet - Ja (0) - I ringe grad (0) - Nej (2) 4 Manglende dokumentation på fremleje - I høj grad (0) - I nogen grad (0) - I ringe grad (0) - Ikke relevant (1) 5 Afgørelsens form - Skriftlig (13) - Notat i journal (0) - Ingen afgørelse fremgår (0) 6 Fremgår lovhjemmel af sag/afgørelse - I ringe grad (13) - Nej (0) 7 Mangler der væsentlige oplysninger - Ingen væsentlige oplysninger mangler (0) - Mindre væsentlige omfatter en vurdering, når lejeudgift overstiger halvdelen af husstandsindkomsten. I disse tilfælde skal der foretages en økonomisk og social vurdering af, om der skal tilkendes boligstøtte. I Lejre Kommune er vurderingen som hovedregel alene foretaget som en enkel vurdering uden indhentelse af yderligere materiale fra borgeren. Borgerne er kontaktet, hvis det umiddelbart fremgik ud fra denne vurdering, at borgeren ikke økonomisk ville være i stand til at betale huslejen. Der har alene været indhentet oplysninger fra hjemmeplejen i forhold til, at vurdere om borgeren er bevægelseshæmmet. Normalt er der indhentet dokumentation for lejeaftalen. OK Lejre Kommune har i alle generelle sager anvendt de standardbreve, der ligger i kommunens KMD Boligstøttesystem. Blanketterne indeholder alene henvisning til kapitler i Boligstøtteloven. Blanketterne er godkendt af KL. Der mangler oplysninger jfr. pkt. 2, 3 og 4. Derudover mangler der jfr. nævnet generelt oplysninger kommunen indhenter materiale og udarbejder budget for kommunens efterfølgende økonomiske og sociale vurdering af, om der skal ydes boligstøtte. Der er udarbejdet forslag til fremtidig kompetenceplan for Lejre Kommune til godkendelse i Udvalget for Social, Sundhed & Ældre. Der indhentes oplysninger hos hjemmeplejen. Disse lægges som dokumentation på sagen. Samtidig vil der blive indhentet dokumentation til sagen om boligens egnethed til bevægelseshæmmede, når boligen ikke er en ældrebolig. Dette er iværksat Dokumentation for lejeaftale indhentes. Dette er iværksat For de kommuner der er omfattet af praksisundersøgelsen, udarbejdes der et fælles skriv til KL og KMD for at få ændret standardblanketterne, så disse opfylder nævnets krav. Iværksatte tiltag nævnt under pkt. 6

13 Side 11 oplysninger mangler (0) - Flere væsentlige oplysninger mangler (11) - Afgørende oplysninger mangler (2) om, hvilken afgørelse der er truffet. Dette skyldes igen standardblanketterne fra KMD s Boligstøttesystem som nævnt under pkt. 6 Lejre Kommune efterlever de anbefalinger, der i øvrigt fremgår af rapporten. Det skal helt generelt bemærkes, at nævnets fortolkninger ikke har været kendt i kommunen, da borgerne har fået tilkendt det ansøgte, og sagerne derfor ikke har været prøvet i nævnet. Det skal samtidig bemærkes, at netop boligstøtteområdet indgår i et af de områder, som regeringen planlægger at flytte til staten benævnt som objektiv sagsbehandling. Dvs., at staten planlægger, via regelforenkling og digitalisering, at omlægge til beregning udelukkende via objektive kriterier. Ressourceforbruget i den sammenhæng er opgjort ud fra den enkle sagsbehandling, som de involverede kommuner praktiserer. Økonomi og finansiering: Ingen bemærkninger. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at kompetenceplanen vedr. den økonomiske vurdering af lejeudgiften godkendes 2. at administrationens fremtidige håndtering af boligstøtteområdet samt tidsplan godkendes. Bilag: 1. Praksisundersøgelse elektronisk.pdf 2. Kompetenceplan boligstøtte Lejre Kommune Beslutning den : Indstillingerne anbefales. Udvalget orienteres om, at Sorø Kommune d.d. har skrevet til KL på vegne af de 6 deltagende kommuner for at få ændret standardblanketterne. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

14 Side SSÆ - Godkendelse af medlemmer og stedfortrædere til Handicaprådet Sagsnr.: 10/4349 Resumé: Sagen omhandler godkendelse af medlemmer og stedfortrædere til Handicaprådet efter indstilling fra Danske Handicaporganisationer. Sagsfremstilling: I henhold til 37a. i Lov om Retssikkerhed og administration på det sociale område (nr af 10. december 2009) skal Lejre Kommune nedsætte et handicapråd bestående af et antal medlemmer, der repræsenterer Kommunalbestyrelsen, og et antal medlemmer, der er udpeget efter indstilling fra Danske Handicaporganisationer (DH). 48 i Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration på det sociale område (nr. 709 af 3. juli 2009) foreskriver, at Handicaprådet skal sammensættes sådan, at medlemmerne repræsenterer forskellige handicapgrupper og forskellige sektorer i kommunen, herunder både børn og voksne med handicap. Jævnfør 49 i samme bekendtgørelse sammensættes Handicaprådet således, at handicaporganisationernes medlemmer udgør samme antal medlemmer som medlemmer udpeget af Kommunalbestyrelsen. I de gældende vedtægter for Handicaprådet i Lejre Kommune, der er godkendt af Kommunalbestyrelsen den 30. april 2007, skal der i alt være 10 medlemmer af rådet. Handicaprådet består således af 5 medlemmer fra handicaporganisationerne i kommunen udpeget efter indstilling fra DH og af 5 medlemmer, der repræsenterer kommunalbestyrelsen. Kommunalbestyrelsen har ved sin konstituering den 7. december 2009 udpeget ét medlem og dennes stedfortræder for hvert af de fem stående udvalg. Medlem Stedfortræder Leif V Nielsen - Gitte Geertsen Christian Plank - Udvalget for Job & Arbejdsmarked Connie B. Jensen Bjørn Lykke Sørensen - Udvalget for Børn & Ungdom Brian Herdegen Flemming Damgaard Larsen - Udvalget for Kultur & Fritid Lena Holm Jensen Birger Prahl - Udvalget for Teknik & Miljø Hans Olsen DH indstiller følgende medlemmer og personlige stedfortrædere til Handicaprådet: Medlem Stedfortræder Charlotte Eskerod - Dansk Blindesamfund John Larsen - HjerneSagen Karin Enggaard Nielsen - LEV Lise Jensen - Danmarks Psoriasis Forening Åsa Abildgaard - SIND Lise Jensen - Danmarks Psoriasis Forening Jan Andersen - Scleroseforeningen Dorte Sørensen - Gigtforeningen Vagn Frost - Diabetesforeningen Leif Larsen - Diabetesforeningen Alle medlemmer og stedfortrædere er bosiddende i Lejre Kommune, hvilket er en forudsætning for at sidde i Handicaprådet. Kommunalbestyrelsen skal godkende de indstillede medlemmer og stedfortrædere, således at Handicaprådet kan konstitueres for perioden Det skal bemærkes, at Lejre Kommune har modtaget en henvendelse fra en handicaporganisation uden for DH med ønske om optagelse i kommunens Handicapråd. Denne forespørgsel vil sammen med reviderede vedtægter for rådet blive forelagt til politisk behandling snarest muligt.

15 Side 13 Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at de af Danske Handicaporganisationer indstillede medlemmer og stedfortrædere opfylder lovgivningens og gældende vedtægters krav til medlemmer af et Handicapråd. Endvidere vurderer administrationen, at det er nødvendigt at konstituere rådet nu - trods henvendelsen fra handicaporganisationen uden for DH, idet Handicaprådet formelt set ikke er funktionsdygtigt før Kommunalbestyrelsens godkendelse af alle medlemmer i rådet. Økonomi og finansiering: Ingen bemærkninger Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at Kommunalbestyrelsen godkender medlemmer og personlige stedfortrædere til Lejre Kommunes Handicapråd som indstillet af Danske Handicaporganisationer. Beslutning den : Indstillingen anbefales. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

16 Side SSÆ - Fastholdelse i træning og samarbejde med DGI Sagsnr.: 10/3641 Resumé: Den kommunale træning oplever et behov for at udvide muligheden for selvtræning i de kommunale træningscentre. præsenteres for et samarbejdsprojekt med DGI, der kan sikre, at borgere, der fortsat kan have gavn af træning, kan tilbydes et sammenhængende træningsforløb - også uden for den kommunale træning. Sagsfremstilling: Når en borger bliver tilknyttet den kommunale træning, vil træningsperioden altid være i en begrænset periode. Herefter har borgeren opnået et tilfredsstillende funktionsniveau, som borgeren efterfølgende selv skal sørge for at opretholde. Dog er det oftest således, at borgeren ikke aktivt arbejder på at opretholde funktionsniveauet, og funktionsniveauet som følge heraf falder igen. Det skyldes ikke ligegyldighed hos borgeren, men som oftest at det er svært at finde alternativer, der opleves som trygge og overskuelige. Derfor har den kommunale træning åbnet for, at borgere, der har været i et kommunalt træningsforløb får mulighed for at selvtræne i de samme omgivelser, som træningsforløbet er foregået. Åbningstiden for selvtrænere er meget begrænset, idet der skal være personale tilstede, når der selvtrænes. Derfor er der i øjeblikket kun mulighed for at selvtræne halvanden time til frokost fire dage om ugen og en time hver mandag morgen, hvor personalet holder møde. På baggrund af den begrænsede åbningstid sammenholdt med at relativt mange borgere tager i mod tilbuddet, er det i øjeblikket ikke muligt at henvise flere borgere til selvtræning i de kommunale træningsfaciliteter. Efter inspiration fra andre kommuner ønsker den kommunale træning i Lejre Kommune at indgå i et samarbejdsprojekt med DGI for at udvide åbningstiden for selvtrænere. Projektet indebærer, at der uddannes et antal instruktører fra DGI. Disse instruktører skal være til stede, når der selvtrænes i de kommunale træningsfaciliteter. Forud for henvisningen til selvtræning i de kommunale træningsfaciliteter vil der i forbindelse det kommunale træningsforløb blive udarbejdet et træningsprogram til selvtræning. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at mange borgere ikke aktivt arbejder på at opretholde det opnåede funktionsniveau efter endt træningsforløb i den kommunale træning. Det skyldes ofte, at det er meget svært at finde trygge og overskuelige alternativer. Ved at indgå i et samarbejde med DGI kan borgerne selvtræne i kendte og trygge rammer. Dette øger sandsynligheden for, at borgerne fortsætter med at arbejde aktivt på at opretholde funktionsevnen. For at sikre at borgerne får udarbejdet træningsprogrammer, der er tilpasset den enkeltes funktionsniveau, vil træningsprogrammerne blive udarbejdet af den kommunale træning, som afslutning på et endt kommunalt træningsforløb. Træningsprogrammet indeholder dels et specifikt træningsprogram, men også en introduktion til de maskiner, der skal benyttes. Borgere, der ønsker at benytte tilbuddet om selvtræning, skal melde sig ind i DGI, da det er DGI, der vil varetage selvtræningen. Som udgangspunkt vurderer administrationen, at en udvidet åbningstid i hverdage fra to til tre gange om ugen er passende. Således vil det være relevant at uddanne 3 instruktører - en til hvert af de kommunale træningscentre. Økonomi og finansiering: Uddannelse af instruktører til varetagelse af selvtræningen vil beløbe sig på kr. pr. instruktør. I alt skal der uddannes 3 instruktører.

17 Side 15 Lønnen til instruktørerne vil blive afholdt af DGI. Derudover skal der afses ressourcer til udarbejdelse af individuelle træningsprogrammer til alle selvtrænerne. Disse ressourcer vil blive afholdt inden for rammen for træningsområdet. En konsekvens af det større antal borgere, der vil benytte de kommunale træningscentre, vil være mere slid på maskinerne og de kommunale træningsfaciliteter end på nuværende tidspunkt. Hvor udtalt dette slid vil blive vides ikke, men træningen vil vurdere dette, når projektet er sat i gang. Beslutningskompetence:. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at godkender, at den kommunale træning åbner for øget åbningstid for selvtrænere i samarbejde med DGI. Beslutning den : Indstillingen godkendt. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

18 Side SSÆ - Ældrecentrenes økonomiske handleplaner for 2010 Sagsnr.: 10/3974 Resumé: Ved harmoniseringen i 2009 blev der foretaget justeringer i ældrecentrenes budgetmæssige grundlag. Imidlertid har der for Bøgebakken og Hvalsø Ældrecenter, af uforudsete grunde, været forsinkelser på gennemslagskraft af effekten af harmoniseringen. Der er således opstået et merforbrug på henholdsvis ca kr. og kr. Ammershøjparken har haft et mindreforbrug på ca kr. På sygeplejen er der opstået et merforbrug på ca kr. der forventes at blive indhentet i I henhold til gældende regler for Mål og Rammestyring, kan både mer- og mindreforbrug overføres. Der er udviklet handleplaner for både afdrag af merforbrug og anvendelse af mindreforbrug. Sagsfremstilling: Budget 2009 dannede udgangspunkt for harmonisering af plejecentrenes budgetter. indstillede harmoniseringsprocessen til Økonomiudvalget den 16. februar 2009 og den endelige indstilling blev vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 23. februar Imidlertid har det vist sig, at de påkrævede justeringer først har slået igennem i den sidste halvdel af Der er således et merforbrug på Hvalsø Ældrecenter og Bøgebakken. Ammershøjparken har et mindreforbrug, som forventes at blive overført fra 2009 til 2010 i forhold til gældende regler for mål og rammestyring. Derudover bør det nævnes, at der findes et merforbrug på sygeplejen, blandt andet på grund af manglende demografifremskrivning i 2007; 2008 og Beløbene i sagsfremstillingen er cirkatal, de præcise beløb fremgår af de individuelle handleplaner. For Ammershøjparken har der været et mindreforbrug på ca kr., der er fremkommet blandt andet ved justeringer i ansættelser, ændring fra bruttonettonormering og lavt sygefravær. Hvalsø Ældrecenter har et merforbrug på ca kr. Merforbruget er fremkommet blandt andet ved at der har været 3 medarbejdere på barselsorlov, 2 langtidssygemeldinger hvor medarbejderne havde langt opsigelsesvarsel. Derudover var der i første halvdel af 2009 beboere med særligt stort plejebehov. Harmoniseringen er først slået igennem i sidste halvdel af 2009, med yderligere justeringer i pleje og serviceniveau. Bøgebakken har et merforbrug på ca kr. Årsagen til merforbruget skal søges i langtidssygemeldinger, lønudgift og fratrædelsesgodtgørelse til to medarbejdere med henholdsvis en måned og 6 måneders forsinkelse på effekten af afskedigelsen. Med hensyn til oplægninger i vagtplan, blev det fordret at den overenskomstmæssige varslingsperiode blev anvendt. Dette medførte, at ændringer i vagttilrettelæggelsen havde gennemslagskraft fra den 1. september Sygeplejen har et merforbrug på ca kr., som blandt andet skyldes udskiftning af medarbejdere med de omkostninger der følger med udbetaling af bl.a. feriepenge, introduktion og manglende demografifremskrivning siden I følge regler for Mål og Rammestyring, kan både mer- og mindreforbrug overføres. På Hvalsø Ældrecenter og Bøgebakken er der således udviklet en handleplan, hvor merforbruget bliver afviklet over en periode på 3 år ( ).

19 Side 17 Sygeplejen har i 2010 fået tilført ekstra midler som resultat af demografifremskrivningen, og merforbruget forventes at blive indhentet i Det samlede beløb fra demografifremskrivningen er akkumuleret over fire år. Udtalelser: Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at effekten af harmoniseringen har været forsinket af uforudsete hændelser og at handleplanerne er realistiske, såfremt grundlaget for det nuværende budget ikke ændres. Serviceniveauet matcher de politiske udmeldinger, men yderligere ændringer i grundlaget for serviceudførelsen vil fordre en ny politisk stillingtagen. Administrationen vurderer, at handleplanerne vil imødekomme målet: Hvalsø Ældrecenter har udviklet en handleplan til at afdrage merforbruget over en periode på 3 år ( ) Bøgebakken har udviklet en handleplan til at afdrage merforbruget over en periode på 3 år ( ) Sygeplejen forventes at indhente merforbruget i 2010 ved at undlade at besætte en stilling Ammershøjparken planlægger at anvende mindreforbruget til initiativer til at forbedre arbejdsmiljøet. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence:. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at handleplanen for Hvalsø Ældrecenter, Bøgebakken og Sygeplejen godkendes 2. at handleplanen for Ammershøjparken godkendes. Bilag: 1. Ammershøjparken, handleplan 2. Bøgebakken, handleplan for afvikling af merforbrug 3. Hvalsø Ældrecenter, handleplan til afvikling af merforbrug Beslutning den : Indstillingerne godkendt. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

20 Side SSÆ - Merforbrug på nattevagtsområdet 2009 Sagsnr.: 10/4437 Resumé: Regnskab 2009 viser et merforbrug på Nattevagt - Frit Valg på kr. Bevillingen er mål og rammestyret og beløbet forventes derfor overført til Der er to veje at gå for at afvikle merforbruget, enten at der bliver taget beslutning om at justere service niveauet, som er beskrevet i "Udkast til standarder for Nattevagt" og afdrage merforbruget over tre år, eller dække merforbruget ved pulje fra Finanslov 2010 og forventet overførelse af mindreforbrug fra Hjemmeplejen - Udfører. Sagsfremstilling: Primo februar 2010 ser regnskab 2009 på nattevagtsområdet ud til at have et merforbrug på kr. Udvalget har gennem hele år 2009 været orienteret om, at der ville fremkomme et merforbrug i denne størrelsesorden. I august 2009 godkendte udvalget en organisationsændring, der betød et ændret serviceniveau. Denne organisationsændring er nu implementeret og budgettet for 2010 er et meget stramt, men realistisk budget. Nattevagtsområdet er mål og rammestyret, og mer- og mindreforbrug kan i følge reglerne overføres til det følgende år. Dette vil ikke være muligt uden at justere på serviceniveauet. Hvis serviceniveauet nedjusteres til, at der møder 10 personalemedlemmer ind per nat, ville det være en årlig besparelse på to stillinger, som i alt vil beløbe sig til ca kr. Dette vil betyde, at området kunne nedbringe sit merforbrug over en treårig periode, fra 2010 til Det er ikke muligt at indhente hele nedjusteringen af merforbruget i Dette tiltag vil medføre yderligere ændring i nogle af opgaverne, som er beskrevet i "Udkast til kvalitetsstandard - Frit valg Nat". Dette udkast er endnu ikke politisk behandlet, men vedlagt som bilag. Konkret vil en reduktion i servicen om natten indebære mindre hjælp til plejecentrene ved f.eks. tunge forflytninger og yderligere begrænsninger i visitationen til natydelser. Alternativt kan en del af merforbruget indhentes ved at anvende kr., som Finansloven 2010 har udløst til Lejre Kommune til at opretholde kvaliteten i ældreplejen, samt overføre restbeløbet fra bevilling Frit Valg Hjemmepleje - Udfører, idet der til denne bevilling forventes en overførsel af et mindreforbrug på kr. i forbindelse med overførelsessagen vedrørende regnskabsafslutningen for I aftale om Finansloven 2010 fra den 12. november 12009, indgår at der i 2010 og frem afsættes yderligere 300 mio. kr. med henblik på at styrke/opretholde kvaliteten i ældreplejen i kommunerne. Fordelingen af de 300 mio. kr. sker på baggrund af kommunernes andel af ældre. Lejre Kommunes andel i 2010 er kr. Udtalelser: Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at der bør søges en tillægsbevilling for at få tillagt beløbet fra den udmeldte pulje til ældreområdets budget, samt at anvende en del af overskuddet fra Frit Valg Hjemmepleje til Frit Valg Nattevagt for at udligne merforbruget, idet det ikke skønnes holdbart at reducere yderligere i nattevagtsbemandingen på nuværende tidspunkt.

21 Side 19 Dette er begrundet i, at der er et stort antal af de borgere, der modtager serviceydelser om natten der venter på en plejebolig. Der er således tale om meget plejekrævende borgere, hvor det er vanskeligt at nedjustere serviceydelserne. Det vil betyde at de øvrige modtagere af nattevagtsydelser vil blive forholdsvis meget beskåret for at overholde budgettet. Derudover er der ligeledes en stigende tendens til, at der udskrives borgere fra sygehusene som har brug for megen pleje i efterbehandlingsforløbet, hvilket også øger behovet for nattevagtsydelser. En forudsætning for denne løsning er at puljen til ældreområdet bliver tildelt budgettet og at Kommunalbestyrelsen godkender overførelsen til Frit valg - Udfører i forbindelse med regnskabsafslutningen Såfremt dette ikke sker eller kun dele af det, vil der blive fremlagt en konkret sag med ændret serviceniveau for nattevagtsydelserne. Økonomi og finansiering: Vælges modellen hvor merforbruget bliver dækket i 2010, vil der blive overført en del af overskuddet fra Hjemmepleje - Udfører; det vil sige kr., og det resterende beløb kr. fra den ekstra pulje fra Finansloven 2010 til styrkelse/opretholdelse af serviceniveauet på ældreområdet. Det afsatte beløb fra Finansloven tilgår Lejre Kommune i Der skal således ansøges om en tillægsbevilling til ældreområdet, som skal behandles i Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen. Såfremt der vælges justering af serviceniveauet ved reduktion fra 11 til 10 personalemedlemmer om natten, vil det indebære en reduktion i lønninger på kr. i et helt kalenderår. Det vil da tage tre hele kalenderår at afdrage på merforbruget i Beslutningskompetence: Indstilling 1. Kommunalbestyrelsen Indstilling 2: Udvalget for Social, Sundhed og Ældre. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at der ansøges om tillægsbevilling på kr. til ældreområdet, svarende til det beløb der er udmeldt som konsekvens af den udmeldte pulje som indgår i Finansloven 2010 til styrkelse/opretholdelse af kvaliteten i ældreplejen 2. at der under forudsætning af at mindreforbruget på Frit valg Udfører overføres til 2010, overføres en del af overskuddet fra bevillingen til at dække merforbruget på Frit valg Nattevagt. Beløbet er kr. Bilag: 1. Vedrørende 1,2 mio. kr. - Regulering af tilskuddet til styrket kvalitet i ældreplejen.pdf 2. Udkast til kvalitetsstandard nat Beslutning den : Indstillingens pkt. 1 anbefales.

22 Side 20 Indstillingens pkt. 2 godkendt. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

23 Side SSÆ - Årsrapport demenskoordinator med høringssvar Sagsnr.: 10/3468 Resumé: Årsrapporten fra demenskoordinatoren beskriver eksterne samarbejdsrelationer og organiseringen af demensområdet i Lejre Kommune samt nogle af de væsentligste problemstillinger for borgere med demens. Demenskoordinatorens opgaver er beskrevet som rettet mod borgeren med demens og undervisningsforpligtelser til pårørende til demente borgere og til sundhedspersonale. Den fremadrettede indsats er beskrevet som vedvarende indsats til borgere med kendt demens og til tidlig sporing af demens. I forbindelse med projekter på Ældreområdet generelt, vil indsatsen også fokusere på at støtte implementeringen af Marte Meo og mønsterbrydning. Der vil i 2010 blive ført statistik over besøg, differentieret i opfølgende besøg og besøg hos borgere med nyopdaget demens. Sagsfremstilling: Årsrapporten indeholder en beskrivelse af demens koordinatorens aktiviteter i 2009 og information om nogle af de vanskeligheder der opstår dagligdagen for borgeren med demens og dennes pårørende. Lejre Kommune har organiseret indsatsen på demensområdet med en koordinator der overvejende har eksterne kontakter og tre koordinatorer der hver servicerer et ældrecenter. Denne gruppe har en specialuddannelse og udgør det interne Lejre netværk på demensområdet. Denne rapport beskriver de udadgående opgaver for demenskoordinatoren. Demenskoordinatorens aktiviteter fokuserer på kontakt med borgere i eget hjem, undervisning og deltagelse i netværk. Desuden er koordinatoren nøgleperson i forbindelse med ekstern kontakt til f.eks. Videncenter for demens, Hukommelsesklinikken og eventuelt andre eksterne aktører. Demenskoordinatoren er tovholder på ældreområdet i forbindelse med indberetninger om magtanvendelse, og i forbindelse med ansøgning og ibrugtagning af GPS. Der er 6 borgere der er udstyret med GPS i Lejre Kommune. Der er et bredt og godt samarbejde med de frivillige organisationer i Lejre Kommune. Heriblandt Alzheimerforeningen og Ældresagen. Demenskoordinatoren varetager forskellige undervisningsforpligtelser til sundhedsfaglige studerende, elever og det fastansatte personale på ældreområdet. I samarbejde med andre faggrupper vil der i 2010 blandt andet blive fokuseret på samarbejdet med borgere med demens og dennes familie. Det er her muligt at etablere en lille gruppe af borgere med demens i tidlig fase, hvor hensigten er at gruppemedlemmerne kan støtte hinanden. Der skal føres statistik over besøg, hvilket giver mulighed for at lave en intern registrering af besøgsfrekvensen, undervisning og eventuelt andre parametre. Demenskoordinatorens rapport har været til høring hos Ældrerådet. Udtalelser: Årsrapporten fra Demenskoordinatoren har været til høring i Ældrerådet, som noterer at man ser frem til at følge udviklingen og resultaterne ved brug af Marte Meo. Desuden bemærkes det, at på baggrund af det statistiske materiale er det skønnet, at antallet af demente vil stige markant de kommende år, og indsatsen bør derfor tilpasses. På grundlag af statistikken og forskellen mellem landsgennemsnittet og det aktuelt

24 Side 22 fundne antal demente i Lejre kommune, påpeger Ældrerådet at det kan være hensigtsmæssigt at hægte sig på forskellige informationskampagner om demens. Administrationens vurdering: Administrationen har planlagt en gennemgang af Lejre Kommunes demenspolitik i løbet af 2010 og arbejder med at definere parametre for statistik over besøg og undervisning til næste årsrapport. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence:. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at årsrapporten fra demenskoordinatoren godkendes. Bilag: 1. Årsrapport 2009, Demenskoordinatoren.docx 2. Høringssvar fra Ældrerådet - Demensområdet.doc Beslutning den : Indstillingen godkendt. Årsrapporten ønskes fremover under punktet orientering. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

25 Side SSÆ - Anmeldt tilsyn på Ammershøjparken 27. august 2009 med høringssvar Sagsnr.: 09/2659 Resumé: Konsulentfirmaet Revas har på vegne af Lejre Kommune udført anmeldt tilsyn på Ammershøjparken 27. august Der har været særlig fokus på hjælp og støtte til personlig og praktisk hjælp samt organisering af opgaveløsningen. Rapporten har været til høring i Ældrerådet og Bruger- og Pårørenderådet, og er lagt ud på Lejre Kommunens hjemmeside. Sagsfremstilling: I henhold til Servicelovens 151 har Kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejecentre. Der skal således årligt aflægges to tilsynsbesøg, et anmeldt og et uanmeldt. Formålet med tilsynet er at påse at beboerne får den hjælp de har ret til og krav på efter afgørelse og det kommunale serviceniveau, der er fastsat i kvalitetsstandarderne. Samtidigt vurderes den måde hvorpå hjælpen ydes. Ved anmeldt tilsynsbesøg den 27. august 2009, har Konsulentfirmaet Revas særligt koncentreret sig om opfølgning fra forrige besøg. Det blev konstateret, at der var sket justeringer i normeringen, hvilket indebærer at rengøringen varetages af en person. Det er lykkedes at fortsætte Leve-Bo-miljø tanken, hvilket borgerne udtrykker glæde over. Boligforhold og de fysiske rammer fremstår rene og pæne. Beboerne giver udtryk for, at de er tilfredse med den hjælp de modtager. Medarbejderne er dygtige og engagerede og deres faglige forudsætninger bliver holdt ved lige, gennem kurser og temadage. Den daglige dokumentation er gennemgået af Revas og beskrivelserne stemmer overens med beboernes oplevelser. Hovedkonklusionerne er: at beboerne modtager den aftalte hjælp, støtte og omsorg som også er forankret i en respektfuld holdning at medarbejderne udviser god forståelse og indsigt i de behov borgerne har. Dette sikrer en god etisk behandling af borgerne på egne præmisser medarbejderne udtrykker tilfredshed med deres arbejde og arbejdsplads, hvilket har en afsmittende effekt på borgernes velbefindende dokumentationer er i overensstemmelse med kommunens krav og lovgivningen på området. Det konstateres, at der arbejdes med at justere normeringen så der er ens grundlag i Lejre Kommune. Imidlertid er det lykkedes at holde fast i Leve-Bo-miljø tanken i rimeligt omfang. Der arbejdes med tiltag i forbindelse med opgaverne og der følges op på dette ved næste tilsyn. De efterfølgende tilsyn vil fokuserer på: Aktiviteter på hverdage Kompetenceudvikling

26 Side 24 Udtalelser: Bruger- og Pårørenderådet på Ammershøjparken har ingen kommentar til det anmeldte tilsyn og kan konstatere, at der ikke er nogen anbefalinger fra Revas. Man vil dog næste gang have fokus på aktiviteter i dagligdagen. Ældrerådet noterer sig med tilfredshed, at man alle steder lever op til de gældende kvalitetsstandarder og lovgivningens krav. Derudover kommenterer Ældrerådet, at Leve- Bo-miljøerne på ældrecentrene kun er i stand til at opretholde dette, fordi ledelse og personale går ind for at fortsætte med denne tilgang. Ældrerådet bemærker ligeledes, at man ønsker at få rapporterne til høring tidligere og ikke flere måneder efter tilsynet. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at de initiativer og projekter der er sat i værk på ældreområdet medvirker til at vedligeholde eller øge kvaliteten af service. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence: Udvalget for Social Sundhed & Ældre. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at rapporten godkendes 2. at høringssvarene tages til efterretning. Bilag: 1. Høringssvar fra Bruger- og Pårørenderådet på Revas tilsyn 2. Revas - Anmeldt tilsyn Ammershøjparken.pdf 3. Høringssvar fra Ældrerådet - Tilsynsrapport Revas.doc Beslutning den : Indstillingerne godkendt. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

27 Side SSÆ - Anmeldt tilsyn på Bøgebakken 16. juni 2009 incl. høringssvar Sagsnr.: 09/2660 Resumé: Konsulentfirmaet Revas har på vegne af Lejre Kommune udført anmeldt tilsyn på Bøgebakken. Der var ved tilsynet den 16. juni 2009 særlig fokus på personlig pleje og praktisk bistand samt opgaveløsningen i formiddagstimerne. Der blev blandt andet konkluderet, at beboerne modtager den aftalte hjælp, støtte og omsorg, som var forankret i en respektfuld holdning, samt at opgaveløsningen var veltilrettelagt. Tilsynsrapporten er sendt til høring i Bruger- og Pårørenderådet og Ældrerådet. Sagsfremstilling: I henhold til Servicelovens 151 har Kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem. Dette tilsyn blev gennemført den 16. juni 2009 på Bøgebakken som anmeldt tilsyn af konsulentfirmaet Revas. Det generelle formål med tilsynet er at påse om man efterlever de aftaler der er indgået med borgerne om hjælp og støtte i hverdagen, og at hjælpen efterleves på en ordentlig måde. Ved tilsynet den 16. juni 2009 var der særlig fokus på hjælp og støtte til personlig pleje og praktisk bistand samt organiseringen af opgaveløsningen i formiddagstimerne, samt at danne sig et generelt indtryk af atmosfæren, vurdere indsatsen og metoderne for udvalgte borgere og gennemgå forskelligt skriftligt materiale vedrørende driften. Nogle af hovedkonklusionerne fra tilsynet var: at beboerne modtager den aftalte hjælp, støtte og omsorg, der blev vurderet til at være forankret i en respektfuld holdning. Denne opfattelse var i overensstemmelse med borgernes og pårørendes opfattelse at omgivelserne var pæne, rene og hyggelige at opgaveløsningen er veltilrettelagt, hvilket er med til at skabe en rolig start på dagen at medarbejderne udviser god forståelse for og indsigt i de behov, beboerne har. Det sikrer en god og etisk behandling af beboerne på deres egne præmisser at dokumentationen er i overensstemmelse med Kommunens krav for området. Plejeplanerne er retningsgivende for indsatsen på det praktiske og plejemæssige område. Endvidere bemærkes det, at der foregår kompetenceudvikling internt og på tværs af centrene, hvilket medvirker til intern læring og netværk på tværs i kommunen. Den skriftlige dokumentation af den personlige pleje og praktiske hjælp stemmer overens med borgernes oplevelse af hjælp og støtte. Opfølgning til det kommende tilsynsbesøg vil fokusere på aktiviteter i hverdagen og magtanvendelse. Tilsynsrapporten er sendt til høring i Bruger- og Pårørenderådet og Ældrerådet. Udtalelser: Bøgebakkens Bruger- og Pårørenderåd beklager den sene fremsendelse af rapporten, fordi Rådet gerne vil bidrage med synspunkter, specielt fordi Revas kommenterede

28 Side 26 behovet for vedligeholdelse af bede og græsplæner. Bruger- og Pårørenderådet tager den meget positive rapport til efterretning. Ældrerådet noterer med tilfredshed at alle plejecentrene lever op til de gældende kvalitetsstandarder og til lovgivningens krav på området. Ældrerådet anmoder om at få tilsynsrapporterne fremsendt hurtigere. Administrationens vurdering: Vedligeholdelsen af de udendørs arealer er iværksat i sommeren 2009, idet der er ansat en medarbejder på området. Administrationen beklager den sene fremsendelse til høring. Forsinkelsen skyldes at der har været organisationsforandringer og nyansættelser på ældreområdet, endelig kan der være forsinkelse i modtagelsen af rapporterne. Økonomi og finansiering: Ingen Beslutningskompetence:. Indstilling: Direktionen indstiller: 1. at høringssvarene tages til efterretning 2. at tilsynsrapporten godkendes. Bilag: 1. Revas - Tilsynsrapport Anmeldt tilsyn på Bøgebakken.pdf 2. SSÆ- Høringssvar på anmeldt syn på Bøgebakken 3. Høringssvar fra Bruger- og Pårørenderådet - Anmeldt tilsyn juni Anmeldt tilsyn.docx Beslutning den : Indstillingerne godkendt. Afbud fra Flemming Damgaard Larsen (V)

29 Side SSÆ - Uanmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter 3. august 2009 incl. høringssvar Sagsnr.: 09/2661 Resumé: Konsulentfirmaet Revas gennemførte den 3. august 2009 et uanmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter. Der blev ved tilsynet lagt særlig vægt på kommunikationssystemer og værktøjer, særlig i relation til de svageste beboere, pårørende, medarbejdere og ledelse. Det blev blandt andet konkluderet, at der er en god kultur der medvirker til at sikre en velfungerende dialog og kommunikation mellem borgere, pårørende og medarbejdere, at der arbejdes målrettet med at sikre den skriftlige dokumentation, og at der med fordel kan arbejdes mod ens informationsniveau mellem medarbejdere og ledelse. Der vil ved næste tilsyn blive fokuseret på arbejdsgange samt uddannelse og udvikling af medarbejdere. Tilsynsrapporten er sendt til høring i Bruger Pårørenderåd og Ældrerådet. Sagsfremstilling: I henhold til Servicelovens 151 har Kommunalbestyrelsen pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem, og der blev derfor udført et uanmeldt tilsyn den 3. august Formålet med tilsynet er generelt at påse om de aftaler der er indgået med beboerne om hjælp og støtte i hverdagen efterleves, og om hjælpen leveres på en ordentlig måde. Ved dette tilsyn var der lagt særlig vægt på kommunikation, både i relation til kommunikationssystemer og værktøjer, herunder særlig hensyntagen til de svageste beboere, pårørende, medarbejdere og ledelse. Nogle af hovedkonklusionerne er: at beboerne modtager den aftalte hjælp, støtte og omsorg. Der arbejdes målbevidst med at skabe en tryg hverdag for borgerne og omgangstonen opleves som god at der er en god kultur på stedet, som medvirker til at sikre en velfungerende dialog og kommunikation mellem borgere, pårørende og medarbejdere. Medarbejderne har en god forståelse for forskellige kommunikationsformer og ønsker at der med fordel kan arbejdes mod ens informationsniveau mellem medarbejdere og ledelse, således at alle er opdateret både om formelle og generelle forhold at der arbejdes målrettet med at sikre at den skriftlige dokumentation er i overensstemmelse med kravene på området, specielt hvordan hjælpen udmøntes i området. Det skal bemærkes, at der i den samlede konklusion konstateres, at der leves op til de gældende kvalitetsstandarder og lovgivningens krav på området. Opfølgningen fra sidste tilsyn fokuserede på de omsorgsmæssige forhold. Her bemærkes det, at der er mindre tilfredshed med maden. Det fremgår af tilsynet, at der var en tilfredshedsundersøgelse af kvaliteten af maden i sidste halvdel af Det bemærkes også, at borgerne oplever sig velorienterede om aktuelle forhold. Den samlede vurdering i opfølgningen af sidste tilsyn er at borgerne modtager den aftalte hjælp, støtte og

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. marts 2010

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. marts 2010 Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 8. marts 2010 Kl. 19:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Afbud: Flemming Damgaard Larsen (V) Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune. Tirsdag den 24. februar 2009 fra kl. 7.30

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune. Tirsdag den 24. februar 2009 fra kl. 7.30 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune Tirsdag den 24. februar 2009 fra kl. 7.30 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg på Hvalsø Ældrecenter. Generelt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Lørdag den 3. december 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune Lørdag den 3. december 2011 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Vester

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Aabybro Plejehjem, Jammerbugt Kommune. Mandag den 9. august 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Aabybro Plejehjem, Jammerbugt Kommune. Mandag den 9. august 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Aabybro Plejehjem, Jammerbugt Kommune Mandag den 9. august 2010 fra kl. 9.00. Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Aabybro Plejehjem.

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter. Mandag den 3. december 2007 fra kl.13.00

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter. Mandag den 3. december 2007 fra kl.13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter Mandag den 3. december 2007 fra kl.13.00 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg på Hvalsø Ældrecenter. Generelt er formålet

Læs mere

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden

NOTAT. Referat fra møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 1. marts 2010 kl. 17. Dagsorden NOTAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Lone Feddersen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Dato: 1. marts 2010 J.nr.: 10/1594 Referat fra møde

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune. Mandag den 26. april 2010 fra kl

Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune. Mandag den 26. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune Mandag den 26. april 2010 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg Hvalsø Ældrecenter. Generelt er

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune. Mandag den 3. august 2009 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune. Mandag den 3. august 2009 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Hvalsø Ældrecenter, Lejre Kommune Mandag den 3. august 2009 fra kl. 11.00 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg på Hvalsø Ældrecenter. Tilsynets

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Biersted Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Biersted Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 29. november 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Biersted Plejecenter, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 29. november 2011 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Biersted Plejecenter.

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2010. Lov om Social Service 151 Kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem. Formålet

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune. Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Herbergscentret, Københavns Kommune Tirsdag den 8. december 2009 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Herbergscentret. Formålet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bøgebakken, Lejre Kommune. Tirsdag den 24. marts 2015 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Bøgebakken, Lejre Kommune. Tirsdag den 24. marts 2015 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Bøgebakken, Lejre Kommune Tirsdag den 24. marts 2015 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg på Bøgebakken. Generelt er formålet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune. Torsdag den 23. februar 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Malmhøj, Silkeborg Kommune Torsdag den 23. februar 2012 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Malmhøj. Generelt er formålet

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 10. februar 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 012. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 10. februar 2011 28 013.

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Tilsyn hos godkendte private og kommunale leverandører af personlig og praktisk hjælp

Tilsyn hos godkendte private og kommunale leverandører af personlig og praktisk hjælp 1 Tilsyn hos godkendte private og kommunale leverandører af personlig og praktisk hjælp Årsrapport Faxe Kommune 2016 2 Indledning Vi har på vegne af Faxe Kommune gennemført tilsyn med det formål at vurdere

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen i Nyborg og Assens Odense Kommune. Torsdag den 11. december 2008 fra kl

Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen i Nyborg og Assens Odense Kommune. Torsdag den 11. december 2008 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn i Alkoholbehandlingen i Nyborg og Assens Odense Kommune Torsdag den 11. december 2008 fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Odense Kommune aflagt anmeldt tilsynsbesøg

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30

Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune. Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Søndergade 69, Svendborg Kommune Tirsdag den 14. juni 2011 fra kl. 19.30 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Søndergade 69. Formålet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Hem Ældrecenter, Skive Kommune. Mandag den 15. september 2014 fra kl. 17.30

Uanmeldt tilsyn på Hem Ældrecenter, Skive Kommune. Mandag den 15. september 2014 fra kl. 17.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Hem Ældrecenter, Skive Kommune Mandag den 15. september 2014 fra kl. 17.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Hem Ældrecenter. Generelt

Læs mere

blandt beboerne gives der udtryk for megen tilfredshed med kosten og den hjælp og støtte, der modtages i forbindelse med måltidet

blandt beboerne gives der udtryk for megen tilfredshed med kosten og den hjælp og støtte, der modtages i forbindelse med måltidet Revas tilsyn Hovedkonklusioner anmeldte og uanmeldte tilsynsbesøg ved Revas fra BP-råd / områdeleder Caspershus Anmeldt tilsynsbesøg 7.6.2007 på baggrund af gennemgangen og oplysninger fra beboere og personale

Læs mere

Kommunale tilsyn i Plejeboliger 2016

Kommunale tilsyn i Plejeboliger 2016 Kommunale tilsyn i Plejeboliger 2016 Visitationen Holstebro kommune 3.10.2016 Side 1 Indhold 1. Indledning...3 2. Hyppighed...3 3. Vurdering og opfølgning...4 4. Særligt om samtykke...5 5. Offentliggørelse...5

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Aabybro plejecenter, Jammerbugt Kommune. Torsdag den 22. december 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Aabybro plejecenter, Jammerbugt Kommune. Torsdag den 22. december 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Aabybro plejecenter, Jammerbugt Kommune Torsdag den 22. december 2011 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Aabybro Plejecenter.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Sandgårdsparken, Silkeborg Kommune. Torsdag den 15. december 2011 fra kl. 11.00

Uanmeldt tilsyn på Sandgårdsparken, Silkeborg Kommune. Torsdag den 15. december 2011 fra kl. 11.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Sandgårdsparken, Silkeborg Kommune Torsdag den 15. december 2011 fra kl. 11.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Sandgårdsparken.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Nørager Ældrecenter, Rebild Kommune. Torsdag den 17. december 2015 fra kl og Dialogmøde tirsdag den 16. februar kl. 12.

Uanmeldt tilsyn på Nørager Ældrecenter, Rebild Kommune. Torsdag den 17. december 2015 fra kl og Dialogmøde tirsdag den 16. februar kl. 12. TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Nørager Ældrecenter, Rebild Kommune Torsdag den 17. december 2015 fra kl. 9.00 og Dialogmøde tirsdag den 16. februar kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Rebild Kommune

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Fuglemosen, Silkeborg Kommune. Onsdag den 7. december 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Fuglemosen, Silkeborg Kommune. Onsdag den 7. december 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Fuglemosen, Silkeborg Kommune Onsdag den 7. december 2011 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Fuglemosen. Generelt er

Læs mere

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt

Sundheds- og Ældreudvalget 2014-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreudvalget 214-15 (2. samling) SUU Alm.del Bilag 45 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Status på ældremilliarden Enhed: Ældreenheden Sagsbeh.: DEPSSK Sagsnr.: SJ-STD-DEPSSK Dok. nr.:

Læs mere

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er:

Tilsynet danner rammen for en opfølgning af den leverede personlige pleje og praktiske hjælp til borgere i eget hjem. Formålet med tilsynet er: Sundhed og Omsorg Sagsnr. 277427 Brevid. 2326230 Ref. JLHA NOTAT: Tilsynsrapport for hjemmeplejen i Roskilde Kommune 2015 3. august 2016 Indhold 1. Baggrund... 1 2. Metode... 2 2.1 Uddybende mål i tilsynskategorierne...

Læs mere

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a

Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a Kvalitetsstandard for stofmisbrugsbehandling jf. Servicelovens 101 og 101a 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal tilbyde behandling til borgere med stofmisbrug efter Servicelovens 101.

Læs mere

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger

Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Procedure for Kommunale tilsyn i Plejeboliger Gældende fra 2017 side 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Hyppighed... 4 3. Vurdering og opfølgning... 4 3.1 Tilsyn ved klager/mistanke om omsorgssvigt... 5 4.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Fårvang Ældrecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 12. september 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Fårvang Ældrecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 12. september 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Fårvang Ældrecenter, Silkeborg Kommune Mandag den 12. september 2011 fra kl. 14.30 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Fårvang Ældrecenter.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Nørager Ældrecenter, Rebild Kommune. Torsdag den 16. oktober 2014 fra kl Og Dialogmøde torsdag den 6. november fra kl. 12.

Uanmeldt tilsyn på Nørager Ældrecenter, Rebild Kommune. Torsdag den 16. oktober 2014 fra kl Og Dialogmøde torsdag den 6. november fra kl. 12. TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Nørager Ældrecenter, Rebild Kommune Torsdag den 16. oktober 2014 fra kl. 8.30 Og Dialogmøde torsdag den 6. november fra kl. 12.30 Indledning Vi har på vegne af Rebild

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 16. januar 2012 Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. SSÆ - Kvalitetsstandard for pejling og GPS

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30

Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune. Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ortved Plejecenter, Ringsted Kommune Tirsdag den 1.november 2011 fra kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Ringsted Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ortved Plejecenter.

Læs mere

Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016

Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016 Årlig redegørelse for tilsyn med tilbud efter Servicelovens 83 for udeboende 2016 Center for Sundhed og Velfærd, 12.08.2016 1 Indhold Indledning... 3 Formål... 3 Resultater fra de udførte tilsyn... 4 Samlet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Funder Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl og. Fredag den 16. december kl. 8.

Uanmeldt tilsyn på Funder Plejecenter, Silkeborg Kommune. Tirsdag den 6. december 2011 fra kl og. Fredag den 16. december kl. 8. TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Funder Plejecenter, Silkeborg Kommune Tirsdag den 6. december 2011 fra kl. 13.00 og Fredag den 16. december kl. 8.00 på Ådalen Indledning Vi har på vegne af Silkeborg

Læs mere

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn

Sundhed og Omsorg. Plejecenter Glesborg. Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn Sundhed og Omsorg Plejecenter Glesborg Uanmeldt og anmeldt kommunalt tilsyn 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Kvalitetsvurdering... 2 3. Datakilder... 2 4. Samlet vurdering... 3 5. Anbefalinger...

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Mastruplund, Rebild Kommune. Tirsdag den 12. juni 2012 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Mastruplund, Rebild Kommune. Tirsdag den 12. juni 2012 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Mastruplund, Rebild Kommune Tirsdag den 12. juni 2012 fra kl. 15.30 Indledning Vi har på vegne af Rebild Kommune aflagt tilsynsbesøg på Mastruplund. Generelt er formålet

Læs mere

Bøgebakken. Uanmeldt tilsyn, søndag den 19. august 2007 kl til kl

Bøgebakken. Uanmeldt tilsyn, søndag den 19. august 2007 kl til kl TILSYNSRAPPORT Bøgebakken Uanmeldt tilsyn, søndag den 19. august 2007 kl. 10.30 til kl. 13.30 Indledning Vi har på vegne af Lejre Kommune aflagt tilsynsbesøg på Bøgebakken. Generelt er formålet med tilsynet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30

Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune. Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Højslev Ældrecenter, Skive Kommune Onsdag den 16. maj 2012 fra kl. 11.30 Indledning Vi har på vegne af Skive Kommune aflagt tilsynsbesøg på Højslev Ældrecenter. Generelt

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bakkegården, Silkeborg Kommune. Onsdag den 13. juli 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Bakkegården, Silkeborg Kommune. Onsdag den 13. juli 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Bakkegården, Silkeborg Kommune Onsdag den 13. juli 2011 fra kl. 11.30 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Bakkegården. Generelt er formålet

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med, at "...de kommunale opgaver efter 83 og

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. marts 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 018. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 18. marts 2010 33 019.

Læs mere

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104

KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 KVALITETSSTANDARD AKTIVITETS- OG SAMVÆRS- TILBUD LOV OM SOCIAL SERVICE 104 GULDBORGSUND KOMMUNE GODKENDT AF BYRÅDET 22.03.2012 1 Indhold 1. Forudsætninger... 3 1.1 Kvalitetsstandardens formål og opbygning...

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Uanmeldt tilsyn på Kerteminde Kommunes plejecentre 2016

TILSYNSRAPPORT. Uanmeldt tilsyn på Kerteminde Kommunes plejecentre 2016 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Kerteminde Kommunes plejecentre 2016 Indledning Kerteminde Kommune har aflagt tilsynsbesøg på Kerteminde Kommunes plejecentre. Generelt er formålet med tilsynet at sikre:

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Onsdag den 30. november 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune Onsdag den 30. november 2011 fra kl. 11.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Kaas Plejecenter.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Mandag den 9. august 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Mandag den 9. august 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Vester Hjermitslev Plejecenter, Jammerbugt Kommune Mandag den 9. august 2010 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Vester

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Onsdag den 18. august 2010 fra kl. 9.00

Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune. Onsdag den 18. august 2010 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Kaas Plejecenter, Jammerbugt Kommune Onsdag den 18. august 2010 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Kaas Plejecenter.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00

Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune. Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Symfonien, Næstved Kommune Mandag den 30. november 2015 fra kl. 17.00 Indledning Vi har på vegne af Næstved Kommune aflagt tilsynsbesøg på Symfonien. Generelt er formålet

Læs mere

Anmeldt tilsyn På Hjørnet, Svendborg kommune. Fredag den 24. oktober 2008 fra kl. 13.00

Anmeldt tilsyn På Hjørnet, Svendborg kommune. Fredag den 24. oktober 2008 fra kl. 13.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn På Hjørnet, Svendborg kommune Fredag den 24. oktober 2008 fra kl. 13.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt anmeldt tilsynsbesøg På Hjørnet. Formålet med

Læs mere

Kvalitetsstandard Generel 2014

Kvalitetsstandard Generel 2014 Kvalitetsstandard Generel 2014 Lovgrundlag: Servicelovens 83 og 84 Mål Kommunalbestyrelsen ønsker: At yde en indsats, der opleves som en helhed, og som tager udgangspunkt i borgerens ønsker og behov. At

Læs mere

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune. Mandag den 12. april 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn i E- huset, Københavns Kommune Mandag den 12. april 2010 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg i E- huset. Formålet med tilsynet

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 31. august 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune. Tirsdag den 31. august 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Solgården, Jammerbugt Kommune Tirsdag den 31. august 2010 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Jammerbugt Kommune aflagt tilsynsbesøg på Solgården. Generelt er

Læs mere

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016

Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Tilsynsrapport vedrørende kommunalt tilsyn med Lille Birkholm Center 2016 Center for Omsorg og Sundhed Februar 2017 1 Generelt om tilsynet Tilsynet består af to besøg. Et besøg, hvor der foretages et generelt

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00

Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune. Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Botilbuddet Skovsbovej, Svendborg Kommune Mandag den 22. februar 2010 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Botilbuddet Skovsbovej.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Mastruplund, Rebild Kommune. Lørdag den 26. april 2014 fra kl Og Dialogmøde fredag den 9. maj kl.11.00

Uanmeldt tilsyn på Mastruplund, Rebild Kommune. Lørdag den 26. april 2014 fra kl Og Dialogmøde fredag den 9. maj kl.11.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Mastruplund, Rebild Kommune Lørdag den 26. april 2014 fra kl. 10.30 Og Dialogmøde fredag den 9. maj kl.11.00 Indledning Vi har på vegne af Rebild Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. februar 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. februar 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. februar 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 010. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 18. februar 2010 20 011.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Ådalscentret, Rebild Kommune. Tirsdag den 8. juli 2014 fra kl og Dialogmøde onsdag den 23. juli kl.13.00

Uanmeldt tilsyn på Ådalscentret, Rebild Kommune. Tirsdag den 8. juli 2014 fra kl og Dialogmøde onsdag den 23. juli kl.13.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Ådalscentret, Rebild Kommune Tirsdag den 8. juli 2014 fra kl. 10.30 og Dialogmøde onsdag den 23. juli kl.13.00 Indledning Vi har på vegne af Rebild Kommune aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011

Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011 Årsredegørelse Tilsyn på ældreområdets plejecentre 2011 Indholdsfortegnelse: Indledning s. 1 Hovedkonklusion s. 2 Uanmeldte kommunale tilsyn s. 3 Overordnet konklusion s. 3 Overordnede anbefalinger og

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 25. juni 2009 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 25. juni 2009 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 25. juni 2009 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 041. Orientering fra Ældrerådets formand 89 042. Budgetopfølgning 30.april

Læs mere

Orientering om Årsrapport tilsyn på plejehjem ( REVAS)

Orientering om Årsrapport tilsyn på plejehjem ( REVAS) Punkt 8. Orientering om Årsrapport 2016 - tilsyn på plejehjem ( REVAS) 2016-031358 Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller til Ældre- og Handicapudvalget At afrapporteringen for 2016 fra REVAS Aps,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Søndervang, Faxe Kommune. Tirsdag den 8. september 2015 fra kl. 9.00

Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Søndervang, Faxe Kommune. Tirsdag den 8. september 2015 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Plejecentret Søndervang, Faxe Kommune Tirsdag den 8. september 2015 fra kl. 9.00 Plejecentret Søndervang er en selvejende institution, der har driftsoverenskomst med Faxe

Læs mere

Fanø Kommune Sundhed og Ældre

Fanø Kommune Sundhed og Ældre Fanø Kommune Sundhed og Ældre Sagsnr.: 563-2008-45894 Doknr.: 563-2014-34723 Tilsyn på Fanø Plejecenter med virkning fra 1.6.2014 Lovgrundlag I følge Servicelovens 151 skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn

Læs mere

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune

Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune Høring af ældreråd. Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Halsnæs Kommune har handlet i strid med serviceloven og retssikkerhedsloven ved i perioden fra den 7. oktober 2008 til den

Læs mere

Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune. Søndag den 19. september 2010 fra kl

Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune. Søndag den 19. september 2010 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn Ulleruphus, Fredericia Kommune Søndag den 19. september 2010 fra kl. 16.00 Indledning Vi har på vegne af Fredericia Kommune aflagt tilsynsbesøg på Ulleruphus. Generelt er

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

TILSYNSPOLITIK. Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg

TILSYNSPOLITIK. Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg TILSYNSPOLITIK Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg Tilsynspolitik for tilbud efter 83, som er omfattet af frit valg Baggrund og lovgrundlag I henhold til 151 c i Lov om Social

Læs mere

Regeringens afbureaukratiseringspakke

Regeringens afbureaukratiseringspakke Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Sagsnr.: 2010/05222 Dato: 03-05-2010 Sag: Sagsbehandler: Regeringens afbureaukratiseringspakke Olai Birch Planlægningskonsulent Baggrund Regeringen har iværksat et afbureaukratiseringsprogram,

Læs mere

Vi har forud for dette tilsyn aflagt besøg på stedet for at hilse på og se rammerne.

Vi har forud for dette tilsyn aflagt besøg på stedet for at hilse på og se rammerne. TILSYNSRAPPORT 2008 Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Jyllandsgade - Mejsevej, Skive Kommune (Hjalmar Kjems Allé og Mejsevej) Tirsdag den 14. oktober 2008 fra kl. 12.00 Indledning Vi har på vegne af Skive

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Sejs Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 12. september 2011 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Sejs Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 12. september 2011 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Sejs Plejecenter, Silkeborg Kommune Mandag den 12. september 2011 fra kl. 10.30 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Sejs Plejecenter.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Bofællesskaber Vest, Københavns Kommune. den 13.april 2010 fra kl. 14.30 Vinhaven nr.30 og nr.48

Uanmeldt tilsyn på Bofællesskaber Vest, Københavns Kommune. den 13.april 2010 fra kl. 14.30 Vinhaven nr.30 og nr.48 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Bofællesskaber Vest, Københavns Kommune den 13.april 2010 fra kl. 14.30 Vinhaven nr.30 og nr.48 Indledning Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg hos

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 18. marts 2008. Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 18. marts 2008. Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. marts 2008 Orientering om Statsforvaltningens praksisundersøgelse af kommunernes anvendelse af Boligstøttelovens 11, stk. 1 (nedsættelse

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune sammen med en repræsentant her fra aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Kildemarkscentret, Næstved Kommune. Torsdag den 29. oktober 2015 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Kildemarkscentret, Næstved Kommune. Torsdag den 29. oktober 2015 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Kildemarkscentret, Næstved Kommune Torsdag den 29. oktober 2015 fra kl. 15.00 Indledning Vi har på vegne af Næstved Kommune aflagt tilsynsbesøg på Kildemarkscentret. Generelt

Læs mere

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2009.

Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2009. Lovgrundlag Årsredegørelse for tilsyn med plejecentre i Mariagerfjord Kommune 2009. Lov om Social Service 151 foreskriver, at kommunen har pligt til at føre tilsyn med opgaveløsningen på kommunens plejehjem.

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat

Tønder Kommune Ældrerådet Referat Referat Mødedato: 15. september 2015 Mødelokale: Mødelokale 1, Løgumkloster Rådhus, Rådhusstræde 2, 6240 Løgumkloster Starttidspunkt for møde: 09:00 Fraværende: 15. september 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

TILSYNSRAPPORT. Uanmeldt tilsyn hos private leverandører til Fritvalgsordningen 1. kvartal 2017

TILSYNSRAPPORT. Uanmeldt tilsyn hos private leverandører til Fritvalgsordningen 1. kvartal 2017 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn hos private leverandører til Fritvalgsordningen 1. kvartal 2017 Indledning Kerteminde Kommune har aflagt tilsynsbesøg hos private leverandører efter Fritvalgsordningen Generelt

Læs mere

Ældrerådet. Beslutningsprotokol

Ældrerådet. Beslutningsprotokol Ældrerådet Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2009 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 9:00-11:05 Tage Enevoldsen, Formand Karen Nielsen Poul Holm-Christiansen Solveig Skovrider Eriksen Børge

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig

Plejebolig. Information til dig der søger eller bor i plejebolig Plejebolig Information til dig der søger eller bor i plejebolig Kolofon: Udgivet af Frederiksberg Kommune 2012 GOD SERVICE PÅ FREDERIKSBERG... 3 VÆRDIGRUNDLAGET... 4 RESPEKT FOR DET ENKELTE MENNESKE...

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Funder Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 11. marts 2013 fra kl. 8.00

Uanmeldt tilsyn på Funder Plejecenter, Silkeborg Kommune. Mandag den 11. marts 2013 fra kl. 8.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Funder Plejecenter, Silkeborg Kommune Mandag den 11. marts 2013 fra kl. 8.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Funder Plejecenter.

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Birkebjergcentret, Næstved Kommune. Søndag den 18. oktober 2015 fra kl

Uanmeldt tilsyn på Birkebjergcentret, Næstved Kommune. Søndag den 18. oktober 2015 fra kl TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Birkebjergcentret, Næstved Kommune Søndag den 18. oktober 2015 fra kl. 10.00 Indledning Vi har på vegne af Næstved Kommune aflagt tilsynsbesøg på Birkebjergcentret. Generelt

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Budget 2004-2007. 550 Boligstøtte

Budget 2004-2007. 550 Boligstøtte Høje-Taastrup Kommune Budgetdokument 2004-2007 Sagsnr. 5-1-9/0803 Budgetdokument nr. 4-07 Budget 2004-2007 Ansvarsplacering Behandling og vedtagelse Udvalg: Socialudvalget Behandlet i udvalget: 13/8 2003

Læs mere

Tilsynspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune

Tilsynspolitik. Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune Tilsynspolitik Sundhed, Handicap og Rehabilitering Kerteminde Kommune August 2018 Baggrund I henhold til 151c i Serviceloven skal Kommunalbestyrelsen udarbejde og offentliggøre en tilsynspolitik for tilbud

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Bofællesskaberne Firkløvervej og Skolevej i Galten. Skanderborg Kommune. Onsdag den 25. august 2010 fra kl. 09.

Anmeldt tilsyn på Bofællesskaberne Firkløvervej og Skolevej i Galten. Skanderborg Kommune. Onsdag den 25. august 2010 fra kl. 09. TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Bofællesskaberne Firkløvervej og Skolevej i Galten Skanderborg Kommune Onsdag den 25. august 2010 fra kl. 09.00 Indledning Vi har på vegne af Skanderborg Kommune aflagt

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 16. august 2011 Plejecenter Christians Have, Aleris Solrød kommune aflagde den 16. august 2011, uanmeldt tilsyn på

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 14. juni 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 14. juni 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Uanmeldt tilsyn på Sejs Plejecenter, Silkeborg Kommune. Fredag den 24. februar 2012 fra kl. 9.00

Uanmeldt tilsyn på Sejs Plejecenter, Silkeborg Kommune. Fredag den 24. februar 2012 fra kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Uanmeldt tilsyn på Sejs Plejecenter, Silkeborg Kommune Fredag den 24. februar 2012 fra kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Silkeborg Kommune aflagt tilsynsbesøg på Sejs Plejecenter. Generelt

Læs mere

Plan for opfølgning på politikker i 2016

Plan for opfølgning på politikker i 2016 Socialudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Sundhedspolitikken Integrationspolitkken Socialpolitikken Strategier: Frivilligt Socialt Arbejde Ældreområdet Handicapområdet Socialpsykiatrien Misbrugsområdet

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. december 2008 kl. 09:30 i Sundhedscentret, Fredensvej 4, Farsø

Åbent møde for Ældreråds møde den 09. december 2008 kl. 09:30 i Sundhedscentret, Fredensvej 4, Farsø Åbent møde for Ældreråds møde den 09. december 2008 kl. 09:30 i Sundhedscentret, Fredensvej 4, Farsø Indholdsfortegnelse 066. Orientering fra Ældrerådets formand 110 067. Orientering fra Knud Bech Jensen,

Læs mere

TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune

TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune TILSYNSRAPPORT Jammerbugt Kommune Uanmeldt tilsyn i Dagbeskæftigelsen Krabben Tirsdag den 28. november fra kl. 9.00 og Uanmeldt tilsyn i Bofællesskabet Krabben Tirsdag den 28. november fra kl. 11.00 Indledning

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag den 28. september 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag den 28. september 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag

Læs mere

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn

Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Indstilling til Voksen og Plejeudvalget vedrørende Uanmeldt kommunalt tilsyn Plejehjemmet Nørrevang d. 14. oktober 2008 Den 8. december 2008 Plejehjemmet Nørrevang Uanmeldt kommunalt tilsyn d. 14. oktober

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del

SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN. Tilsynsrapport. Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del SOLRØD KOMMUNE VISITATIONS- OG KOORDINATIONSENHEDEN Tilsynsrapport Uanmeldt tilsyn den 29. september 2010 Plejecenter Christians Have, Kommunal del Solrød kommune aflagde den 29. september 2010, uanmeldt

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: 27.36.00-K09-2-17 1. Årsrapport - tilsyn med hjemmeplejen

Læs mere