Lokalplan nr E. Erhvervs- og boligområde ved Borup. Kommuneplantillæg nr. 7

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lokalplan nr. 2.45.E. Erhvervs- og boligområde ved Borup. Kommuneplantillæg nr. 7"

Transkript

1 Lokalplan nr E Erhvervs- og boligområde ved Borup Kommuneplantillæg nr

2 ORIGINAL TÅ 1 400?00 K Skævinge Kommune LOKALPLAN NR E Borup-området Januar 2003

3 HVORFOR LOKALPLAN? l en kommune skal der normalt laves en lokalplan, når: dele af kommuneplanen skal realiseres der skal gennemføres større udstykninger eller større byggeog anlægsarbejder forældede byplanvedtægter skal moderniseres. HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan består af 2 dele: En redegørelse for planen og planens juridiske bestemmelser. l redegørelsen orienteres kommunens borgere og andre interesserede om lokalplanens formål. De eksisterende forhold i området og lokalplanens indhold og forhold til den øvrige planlægning beskrives. Desuden forklares lokalplanens midlertidige retsvirkninger. Den juridiske del indeholder de bestemmelser, der efter lokalplanens vedtagelse er bindende for grundejerne og borgerne. Lokalplanens bestemmelser er udformet som paragraffer og suppleret med bilag. Lokalplanen tinglyses på alle ejendomme indenfor planområdet.

4 Indholdsfortegnelse Skævinge Kommune LOKALPLAN NR E Borup-området Indhold LOKALPLANOMRÅDET...4 LOKALPLANENS BAGGRUND OG FORMÅL... 4 LOKALPLANENS OMGIVELSER... 5 LOKALPLANENS INDHOLD... 5 LOKALPLANENS FORHOLD TIL KOMMUNEPLANEN... 7 LOKALPLANENS FORHOLD TIL GÆLDENDE LOKALPLAN... 7 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING... 8 LOKALPLANENS BESTEMMELSER BILAG BILAG 1: MATRIKELKORT BILAG 2: LOKALPLANKORT BILAG 3: DEKLARATIONER LANGS HØJSPÆNDINGSANLÆG OG LANGS HAVELSE Å BILAG 4: MILJØKLASSER BILAG 5: STØJ FRA ERHVERV KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 Lokalplanen er udarbejdet af Sven Allan Jensen as i samarbejde med Skævinge Kommune, januar 2003.

5 Lokalplanredegørelse LOKALPLANOMRÅDET Lokalplanen omfatter Borup. Lokalplanområdet ligger på begge sider af Borupvej og Fruervadvej og omfatter erhvervsområder med bl.a. det tidligere teglværk og KFK, CV Service, Højer Tæppefabrik, transformatorstationen og to mindre boligområder. Ingen virksomheder i området er omfattet af Miljøbeskyttelseslovens kapitel 5. Havelse Å løber gennem området, og det er omgivet af højspændingsledninger, som er tilkoblet transformerstationen. Området er beliggende i landzone. Det vurderes, at der ikke er særlige kulturhistoriske eller bevaringsmæssige interesser i Borup. LOKALPLANENS BAGGRUND OG FORMÅL Lokalplanen afløser lokalplan 22. Baggrunden for lokalplanen er, at Skævinge Kommune ønsker at give mulighed for, at der på hver erhvervsejendom kan indrettes en enkelt bolig til indehaver, bestyrer eller lignende. Formålet med lokalplanen er derfor, at give mulighed for at området i fremtiden kan udvikle sig i retningen af et mere blandet om- 00 O i Meter

6 Lokalplanredegørelse råde, hvor der på en erhvervsejendom gives mulighed for en enkelt bolig pr. ejendom, og hvor mulighederne for at etablere erhverv på boligejendommene tydeliggøres i forhold til den hidtil gældende lokalplan. Målet om at udvikle området i retningen af et mere blandet område kombineres med øgede og mere præcise grænser for, hvilke typer af erhverv, der af hensyn til miljøbelastningen af boligerne, kan etableres i området. LOKALPLANENS OMGIVELSER Området ligger mellem Skævinge og Gørløse i ådalen langs Havelse Å. Det omgivende landskab kan karakteriseres som et storbakket landskab. Landskabet præges også af en række større højspændingsledninger, som er tilknyttet transformerstationen i området. Jernbanen forløber ca. 200 m syd for lokalplanområdet. LOKALPLANENS INDHOLD Lokalplanområdet inddeles i 8 delområder, jf. bilag 2. Erhvervsområder E04E1 og E04E2 omfatter bl.a. det tidligere teglværk og KFK's areal. Vejadgangen til teglværksgrunden skal reguleres, så al vejadgang til området finder sted fra den eksisterende overkørsel øst for åen og fra en ny overkørsel til Borupvej ved områdets vestgrænse. Det vurderes, at alle eksisterende virksomheder i delområderne E04E1 og E04E2 tilhører miljøklasse 1-3, bortset fra en enkelt eksisterende virksomhed i område E04E2, som vurderes at tilhøre miljøklasse 4. Miljøklasserne bygger på Håndbog om Miljø og Planlægning, Miljøministeriet De enkelte virksomhedstypers miljøklasse er fastsat ud fra erfaringer med, hvor meget den pågældende virksomhedstype påvirker omgivelserne, og hvor store afstande der normalt skal til for at sikre omkringliggende boliger mv. mod gener. Der kan efter kommunalbestyrelsens vurdering forekomme konkrete situationer, hvor en virksomhed fx på grund af en særlig miljøvenlig produktion, kan klassificeres i en lavere miljøklasse og med mindre krav til afstand til boliger mv. Der kan også være konkrete tilfælde, hvor en virksomhed vurderes til at tilhøre en højere miljøklasse med større afstandskrav. Afstandene mellem erhverv og boliger mv. måles normalt som afstanden fra skel til skel, men hvis fx en del af en virksomhed anvendes til grønt område eller til en produktionsvirksomheds kontorbygninger, så kan afstandene fastsættes efter andre kriterier.

7 Lokalplanredegørelse Principperne bag miljøklasserne er nærmere beskrevet i bilag 4. På baggrund af vurderingen af erhvervenes miljøklasse fastlægges anvendelsen af delområderne E04E1 og E04E2 til miljøklasse 1-4, dvs. erhverv, der kun i ubetydelig, ringe, mindre eller nogen grad påvirker omgivelserne. Erhverv i miljøklasse 1-3 kan eksempelvis være klinikker, kontorer, servicevirksomheder og mindre miljøbelastende former for engroshandel, trykkerier, transportfirmaer, oplagsvirksomheder, værksteder og mindre industri. Erhverv i miljøklasse 4 kan eksempelvis være forskellige former for oplagsvirksomhed og mindre industrier. Erhvervsområderne zoneres, så der nærmest de udlagte boligområder og områder til fritidsformål - dvs. inden for en afstand af 50 m - kun må etableres virksomheder i miljøklasse 1-2. l erhvervsområder, som ligger længere væk fra bolig- og fritidsområder, kan der etableres erhverv i miljøklasse 1-3. Endelig kan der i en del af område E04E2 etableres erhverv i miljøklasse 1-4. Arealet ligger længst væk fra boliger og rummer bl.a. eksisterende virksomhed, som vurderes at tilhøre miljøklasse 4. Uanset foranstående kan der på den enkelte erhvervsejendom opføres en enkelt fritliggende bolig til indehaver, bestyrer eller lignende. Grundstørrelsen skal være mindst m 2. Boliger må ikke adslilles fra virksomheden ved udstykning. Rummeligheden til boliger i erhvervsområderne er på ca. 45 boliger, hvis hele området udstykkes i grunde med minimumsstørrelsen, og hvis der opføres bolig på alle grunde. Det er dog usandsynligt, at der vil blive udstykket så mange grunde i virkeligheden, og at alle virksomheder ønsker at benytte muligheden for en bolig på ejendommen. For at sikre at der kun sker en begrænset udbygning af Borup som landzonelandsby begrænses det maksimale antal boliger, der kan opføres i de to erhvervsområder, til 6. Boligområder Boligområderne B19B1 og B20B2 er eksisterende boligbebyggelser. Lokalplanen giver mulighed for, at der i tilknytning til den enkelte bolig kan opføres eller indrettes erhverv, som kun påvirker omgivelserne i ubetydelig eller ringe grad. Boligerne kan også ændres til erhverv uden, at der opretholdes en bolig på ejendommen. Erhvervene begrænses til erhverv i miljøklasse 1-2 som fx klinikker, kontor, service og mindre miljøbelastende engroshandel, trykkerier og værksteder. Erhverv i miljøklasse 1 og 2 kan normalt placeres i en afstand af ind til 20 m fra boliger uden at give ulemper.

8 Lokalplanredegørelse Bebyggelsen må kun bestå af lav og fritliggende bebyggelse, og der må ikke udstykkes grunde mindre end m 2. Offentlige områder Delområde B20D1 og B20D2 er henholdsvis NESA's transformerstation og et kommunalt ejet areal med spejderhus. Lokalplanen ændrer ikke de hidtil gældende bestemmelser for områderne, som udlægger områderne til offentlige formål. l delområde B20D2 må der kun etableres aktiviteter i miljøklasse 1-2. Deklarationsarealet langs NESA's højspændingsledninger berører kun lokalplanområdet på uvæsentlige punkter, jf. bilag 3. Landbrugsområdet Landbrugsområdet B20L1 omfatter en del af ejendommen Hellegård, som udlægges til jordbrugsformål. Ud over den jordbrugsmæssige anvendelse kan der endvidere indrettes hestepension o.lign. i området. LOKALPLANENS FORHOLD TIL KOMMUNEPLANEN Lokalplanområdet ligger i rammeområde B19, B20 og E4 i kommuneplan Lokalplanen stemmer overens med kommuneplanens bestemmelser om, at der i boligområderne kan etableres bl.a. erhverv, som kan indpasses uden genevirkninger overfor omgivelserne. Lokalplanen strider mod kommuneplanens bestemmelser for område E4, der ikke giver mulighed for bolig i tilknytning til erhverv. Der er derfor samtidig med lokalplanen udarbejdet et tillæg nr. 7 til kommuneplanen, som udvider anvendelsesmulighederne for område E4 til også at omfatte en bolig pr. ejendom. Lokalplanen er i overensstemmelse med tillæg nr. 7 til Kommuneplan LOKALPLANENS FORHOLD TIL GÆLDENDE LOKALPLAN Lokalplanområdet har hidtil været omfattet af lokalplan nr. 22, som ophæves med den endelige vedtagelse af denne lokalplan.

9 Lokalplanredegørelse LOKALPLANENS FORHOLDTILANDEN PLANLÆGNING Regionplanen Borup er i Regionplan 2001 udpeget som landzonelandsby og skal fastholdes i landzone. Der kan tillades et begrænset boligbyggeri i landsbyerne, såfremt lokale forhold taler for det. Kommunernes planlægning, herunder lokalplanlægningen, skal sikre, at der ikke opstår konflikter mellem boligarealernes anvendelse og de stedlige grundvandsinteresser, spildevandsplanen, støjende anlæg, erhvervsarealer eller enkelte virksomheder. Det skal sikres, at Miljøstyrelsens vejledende regler om støj kan overholdes, og krav til afstande til erhvervsområder og virksomheder skal være overholdt. Lokalplanområdet er beliggende i et område med særlige drikkevandsinteresser. Her skal der før nyanlæg af særligt forurenende aktiviteter foretages en vurdering af konsekvenserne for grundvandet. Den nordligste del af delområde B20B2 (boligområde) og delområde B20D2 (offentligt område med spejderhytte) og delområde B20L2 (landbrug) er kildepladszone, som er de højest prioriterede områder for grundvandsbeskyttelse. Der gives ikke tilladelse til ændring af arealanvendelsen i kildepladszoner, med mindre det kan godtgøres, at den nye aktivitet ikke er mere grundvandstruende end den hidtidige anvendelse. Det skal tilstræbes, at grundvandstruende aktiviteter afvikles, l kildepladszoner kan der fx ikke gives tilladelse til erhverv, der håndterer grundvandstruende stoffer, nedgravning af olie- og kemikalietanke eller nedsivning af spildevand fra samlede bebyggelser eller befæstede arealer. Lokalplaner for områder udlagt til kildepladszoner skal indeholde bestemmelser om tiltag og restriktioner til beskyttelse af grundvandet. Området langs Havelse Å er beskyttelsesområde mod vandindvinding, hvor der som hovedregel ikke gives tilladelse til indvinding af grundvand, ligesom der som hovedregel ikke gives tilladelse til indvinding af overfladevand. indgår i en økologisk forbindelseslinie, hvor spredningsmuligheder for dyr og planter ikke må hindres eller besværliggøres. er udpeget som naturbeskyttelsesområde, hvor der ikke må inddrages nye arealer til byudvikling, er udpeget som særligt følsomt landbrugsområde (SFL-område), hvor der ydes tilskud til miljøvenlig landbrugsdrift. 8

10 Lokalplanbestemmelser er omfattet af planer om en regional sti, som indgår i et større regionalt, grønt stinet. Stien gennem lokalplanområdet forudsættes etableret i planperioden ( ). Lokalplanområdet ligger på grænsen mellem landbrugsjord af høj dyrkningsværdi og landbrugsjord af middel dyrkningsværdi. Erhverv og miljø Når Skævinge Kommune vurderer om ønsker om, at etablere nye eller ændre eksisterende virksomheder stemmer overens med lokalplanen, sker det på baggrund af en miljøvurdering. De forskellige virksomhedstyper er klassificeret efter, hvor meget de erfaringsmæssigt belaster omgivelserne med bl.a. støj, støv, lugt, rystelser og trafik. Der benyttes et klassifikationssystem, som fremgår af bilag 4. Det skal understreges, at klassificeringen kun er vejledende, og at spørgsmål om klassificering af en virksomhed foretages af kommunalbestyrelsen. Lokalplanen begrænser ikke igangværende lovlig erhvervsudøvelse. Eksisterende virksomheder betragtes som nye, når de udvides eller ændres væsentligt, og i sådanne tilfælde vil der blive foretaget en miljøvurdering. Støj fra virksomheder Der må ikke etableres anlæg eller udøves virksomhed, som giver uacceptable støjgener for omgivelserne. For at sikre omgivelserne mod væsentlige støjgener fra aktiviteter i lokalplanområdet har Miljøstyrelsen i henhold til bestemmelser i Miljøbeskyttelsesloven fastsat grænseværdier for den støjbelastning, som aktiviteter må påføre omgivelserne. Støj fra virksomheder omfatter også støj fra intern trafik på ejendommen. Grænseværdierne, som fremgår af bilag 5, varierer efter, hvad de omkringliggende arealer anvendes til. Lokalplanens bestemmelser om lokalisering af erhverv mv. efter miljøklasser har til formål at forebygge mod, at miljøproblemer opstår. Samtidig fastlægger lokalplanen, at det skal sandsynliggøres, at grænseværdierne for støj kan overholdes, inden nye erhverv (herunder ændringer af erhvervstype) kan etableres. Om nødvendigt kan der kræves afskærmningsforanstaltninger. Støj veje Borupvej har en årsdøgntrafik på ca biler og en skiltet hastighed på 50 km/t, hvilket giver et støjniveau på ca. 59 db(a) 10 m fra vejmidte. Allerede ca. 20 m fra vejmidte er støjen reduceret til et niveau, der ligger under de vejledende grænseværdier fra trafikstøj i forhold til boliger mv. på 55 db(a). Det vurderes derfor, at der ikke er behov for afskærmningsforanstaltninger i forbindelse med nybyggeri.

11 Lokalplanbestemmelser Jernbanestøj og -vibrationer Lokalplanområdet ligger godt 200 m fra jernbanen. l region- og kommuneplanen er der anført, at der ikke kan udlægges arealer til støjfølsom arealanvendelse, fx boliger, i områder der er belastet af et støjniveau over 60 db(a) fra jernbanetrafik. Desuden skal der tages hensyn til vibrationer fra banetrafikken. l vejledningen fra Miljøstyrelsen»Støj og vibrationer fra jernbaner«, nr , er det angivet, at i en afstand af 10 meter fra sporet er støjniveauet 58 db(a). For at undgå vibrationer fra banedriften skal der sikres en minimums afstand fra byggeri til jernbanen på 25 meter. Der er således ikke problemer med støj eller vibrationer fra jernbanen indenfor lokalplanområdet. Forurenet jord Der er på matr. nr. 22c, Skævinge By, Skævinge, og på matr. nr. 2f, Borup By, Gørløse, registreret affaldsdepot. Det betyder, at der ikke må ændres anvendelse, fx opføres boliger, fjernes belægning eller graves, før der er indhentet tilladelse fra Frederiksborg Amt. Spildevand Lokalplanområdet er omfattet af Skævinge Kommunes spildevandsplan, som fastsætter, at spildevand fra området skal pumpes til rensningsanlægget i Skævinge. Området skal kloakeres således, at spildevandet afledes til offentlig kloak. Tagvand fra bebyggelsen bør nedsives, dog må tagvand og spildevand fra befæstede arealer i kildepladszonen ikke nedsives. Vandforsyning Området forsynes med vand fra Skævinge Vandværk. Varmeforsyning Lokalplanen er ikke omfattet af kommunens varmeplan. De nye bygninger opvarmes individuelt. Naturbeskyttelse Fredningsmyndighederne har den 21. oktober 1988 meddelt, at Naturbeskyttelseslovens beskyttelseslinie langs Havelse Å er reduceret til 10 meter på strækningen gennem lokalplanområdet. Landbrugspligt Matrikelnummer 1a, Borup By, Gørløse er pålagt landbrugspligt. Ejendommen er i lokalplanen udlagt til jordbrugsformål. 10

12 Lokalplanbestemmelser Lokalplanens bestemmelser Lokalplan nr E Erhvervs- og boligområde i Borup Område til erhvervs- og boligformål i Borup l henhold til lovbekendtgørelse nr. 383 af 6. juni 2002 om planlægning fastlægges hermed følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område: 1. Lokalplanens formål Lokalplanen har til formål at muliggøre en mere blandet anvendelse af området, så erhverv og boliger i højere grad blandes samtidig med, at der fastsættes rammer for erhvervenes miljøbelastning. 2. Lokalplanens område og zonestatus 2.1. Lokalplanen afgrænses som vist på bilag 1 og omfatter følgende matr. numre: 22c, 22f, 22I, 22m, 22p, 22r, 22s og del af 22t alle af Skævinge by, Skævinge, 1c, 1g, 1k, 11, 2b, 2e, 2f, 2k, 21, 3b, 3f, 13a, 13b og del af 1a alle af Borup By, Gørløse samt alle parceller, der efter den af 1. maj 2002 udstykkes fra de nævnte ejendomme inden for lokalplanens område Området forbliver i landzone Lokalplanområdet opdeles i delområder som vist på bilag Områdets anvendelse 3.1. Delområdet E04E1 og E04E2 må kun anvendes til erhverv i miljøklasse 1-4, dvs. erhverv, der kun i ubetydelig, ringe, mindre eller nogen grad påvirker omgivelserne. Erhvervene kan eksempelvis være klinikker, kontorer, service og mindre miljøbelastende former for engroshandel, trykkerier, transportfirmaer, oplagsvirksomheder, værksteder og mindre industri. Erhvervsområderne zoneres for at forebygge mod miljøproblemer mellem erhvervene og omkringliggende forureningsfølsomme anvendelser. Mellem boligområderne B19B1 og B20B2 og erhverv i erhvervsområderne E04E1 og E04E2 fastsættes følgende minimumsafstande: 11

13 Lokalplanbestemmelser Erhverv i miljøklasse 3: 50 meter Erhverv i miljøklasse 4: 100 meter Zoneringen fremgår af bilag 2. Miljøklasserne fremgår af bilag 4. Uanset foranstående kan der på den enkelte erhvervsejendom etableres en enkelt bolig til indehaver, bestyrer eller lignende. Dog skal der være mindst 100 m fra de enkeltbeliggende boliger til arealer udlagt til virksomheder i miljøklasse 4, jf. bilag 2, med mindre det er godtgjort ved målinger eller beregninger, at alle gældende miljøkrav kan overholdes. Der kan maksimalt etableres 6 nye boliger ud over de eksisterende boliger i delområderne E04E1 og E04E Delområde B19B1 og B20B2 må kun anvendes til bolig- eller erhvervsformål. Bolig- og erhvervsbebyggelsen må kun bestå af fritliggende og lav bebyggelse. Der må kun etableres erhverv i miljøklasse 1-2, dvs. erhverv, der kun medfører ubetydelig eller ringe risiko for gener i forhold til omgivelserne, jf. bilag 2 og 4. Erhvervene kan eksempelvis være klinikker, kontor og servicevirksomheder samt mindre miljøbelastende engroshandel, trykkerier og værksteder Delområde B20D1 udlægges til offentligt formål i form af transformerstation Delområde B20D2 udlægges til offentligt formål i form af fritidsformål som fx børne- og ungdomsaktiviteter og klubhus. Der må kun etableres aktiviteter i miljøklasse 1-2, jf. bilag 2 og Delområde B20L1 udlægges til jordbrugsformål. Der kan endvidere indrettes hestepension o.lign. i området Inden for lokalplanområdet kan der opføres transformerstationer, pumpestationer o.lign., når de ikke har mere end 30 m 2 bebygget areal og ikke gives en højde af mere end 3 m over terræn, og når de udformes i overensstemmelse med den øvrige bebyggelse. 3.7 l den del af lokalplanområdet, der er kildepladszone, jf. bilag 2, må der ikke etableres erhverv, som håndterer grundvandstruende aktiviteter, og spildevand fra befæstede arealer må ikke nedsives. 12

14 Lokalplanbestemmelser 4. Udstykninger 4.1. Grunde må ikke udstykkes med et mindre areal end 2000 m På ejendomme, hvor der er både boliger og erhverv, må boligdelen ikke udstykkes som selvstændig ejendom. 5. Veje og parkering 5.1. Ved a udlægges areal til udvidelse af Borupvej i princippet som vist på bilag Overkørslen til Borupvej ved punkt e nedlægges og erstattes af en ny overkørsel beliggende ved punkt f som vist på bilag 2. Reguleringen vil finde sted efter reglerne i vejlovgivningen. 5.3 Ved udstykning af område E04E1 og E04E2 fremsender ejeren vejprojekt efter privatvejslovens bestemmelse. Alle interne veje skal tilsluttes Borupvej ved punkt a og f, jf. bilag l forbindelse med udbygningen af område E04E1 vil kommunalbestyrelselsen efter reglerne i vejlovgivningen stille krav om, at udstykkeren eller bygherren bekoster de nødvendige udvidelser og en eventuel kanalisering af Borupvej ved tilslutningen ved a (jf. 70 og 71 i lov om offentlige veje) Langs eksisterende og fremtidige veje pålægges byggelinier i en afstand af 5 m fra vejskel. Der er dog langs en del af Borupvejs sydside pålagt byggelinie i en større afstand, som fremgår af bilag Bebyggelsens omfang og placering* 6.1. l erhvervsområderne E04E1 og E04E2 må bebyggelsesprocenten ikke overstige 40 for den enkelte ejendom, og bygningernes rumfang må ikke overstige 3 m 3 /m 2 grundareal. *) Opmærksomheden henledes for så vidt angår arealer langs Havelse Å på "Fællesregulativ for vandløb j Frederiksborg Amt" med hensyn til bl.a. placering af bygninger mv. nærmere end 5 m fra øverste vandløbskant. 13

15 Lokalplanbestemmelser Erhvervsbyggeri må højst bygges i to etager og den totale bygningshøjde må ikke overstige 8,5 m. Facadehøjden må ikke overstige 5,5 m regnet fra terræn til den linie, hvor ydervæg og tagflade skærer hinanden (bortset fra gavltrekanter). Boligbebyggelse må højst opføres med én etage og med udnyttelig tagetage og den totale bygningshøjde må ikke overstige 8,5 m. Bebyggelsen må ikke opføres nærmere skel end 5 m l boligområderne B19B1 og B20B2 må bebyggelsesprocenten ikke overstige 25. Bolig- og erhvervsbebyggelse må højst bygges med én etage med udnyttet tagetage og den totale bygningshøjde må ikke overstige 8,5 m l det offentlige område B20D1 må der opføres enkelte enetages bygninger, som er nødvendige for transformerstationens drift. Bygningernes totale højde må ikke overstige 8,5 m. l det offentlige område B20D2 må bebyggelsesprocenten ikke overstige 25. Der må højst bygges med to etager og den totale bygningshøjde må højst være 8,5 m l landbrugsområde B20L1 må der kun opføres bebyggelse til landbrugsformål og højst med to etager. 7. Bebyggelsens ydre fremtræden 7.1. Bebyggelsen skal udgøre en helhed med hensyn til udformning, materialevalg og farver Skiltning, lysinstallationer o.lign. må kun finde sted i mindre omfang og må ikke være til gene for eller virke skæmmende i forhold til omgivelserne. Der må ikke opsættes lysskilte. 7.3 Til udvendige bygningssider og tagflader må ikke anvendes materialer, som virker skæmmende i forhold til omgivelserne. 14

16 Lokalplanbestemmelser 8. Ubebyggede arealer 8.1. De ubebyggede arealer skal ved befæstelse, beplantning eller lignende gives et ordentligt udseende og være vel vedligeholdte. l område B19B1 og B20B2 må udendørs oplagring af materialer til erhvervsvirksomhed ikke finde sted. l de øvrige områder skal en passende orden ved oplagring af materialer og affald overholdes gennem hegning med faste eller levende hegn l grænsen mellem erhvervsområde E04E1 og boligområde B19B1 skal der etableres et tæt afskærmende beplantningsbælte. 9. Tilladelser fra fredningsnævnet 9.1 Inden for en afstand af 10 m fra Havelse Å* må der ikke uden Fredningsnævnets tilladelse placeres bygninger, skure, campingvogne o.lign., opstilles master, foretages beplantninger, ændres i terrænnet eller henlægges affald, jf. bilag Forudsætninger for ibrugtagning 10.1 Ibrugtagning af erhverv, boliger og fritidsaktiviteter forudsætter, at det er sandsynliggjort, at Miljøstyrelsens vejledende grænseværdier for støj fra erhverv, jf. bilag 5, kan overholdes - eventuelt ved etablering af afskærmningsforanstaltninger 11. Ophævelse af lokalplan nr. 22, Borup-området Lokalplan nr. 22, endeligt vedtaget juni 1991, ophæves med den endelige vedtagelse af denne lokalplan. Tilladelser eller dispensationer efter anden lovgivning Etablering af hestepension i område B20L1 forudsætter tilladelse fra Planlovens landzonebestemmelser. Boligbyggeri eller andre ændringer af anvendelsen på matr. nr. 22c, Skævinge By, Skævinge, og 2f, Borup By, Borup, hvor der er registreret affaldsdepot, forudsætter tilladelse fra Frederiksborg Amt. *) Fredningsmyndighederne har reduceret åbeskyttelseslinien langs Havelse Å den 21. oktober

17 11. Lokalplanens retsvirkninger 1. Når lokalplanen er endeligt vedtaget og offentliggjort, må ejendomme der er omfattet af planen ifølge planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser. Den eksisterende, lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv pligt til at udføre de anlæg der er indeholdt i planen. 2. Kommunalbestyrelsen kan dispensere fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Videregående afvigelser fra lokalplanen kan kun gennemføres ved en ny lokalplan. Dispensation kan kun ske efter en skriftlig orientering af naboer mfl., medmindre kommunalbestyrelsen skønner at dispensationen er af uvæsentlig betydning for de pågældende (planlovens 19 og 20). 3. l lokalplanens 5.4. udlægges arealer til offentlige formål. Det betyder at ejeren efter planlovens 48 under visse forudsætninger kan kræve ejendommen overtaget af kommunen mod erstatning. Vedtagelsespåtegning Således vedtaget som forslag af Skævinge kommunalbestyrelse den 25. j&ptember Finn Hansen Borgmester Btørko/Steen Jonansen unaldirelctør l henhold til Lov om planlægning 27 er foranstående lokalplan godkendt endeligt. Skævinge/ den 29. januar Finn hfansen Borgmester <e Steen Jbhansen tomnuinaldinéktør

18 Bilag Skævinge Kommune Lokalplan nr E Borup-området BILAG 1: MATRIKELKORT MÅL: 1:5.000 Dato Skævinge By, Skævinge \T

19

20 Bilag Skævinge Kommune Lokalplan nr E Borup-området BILAG 3: DEKLARATIONER LANGS HØJSPÆNDINGSLEDNINGER OG LANGS HAVELSE Dato

21 Skævinge Kommune Lokalplan nr E Borup-området BILAG 4: MILJØKLASSER Dato Vejledning om miljøklasser og beskyttelsesafstande Virksomheder og andre miljøbelastende aktiviteter er opdelt i 7 miljøklasser. Klasse 1 er den mindst miljøbelastende, og klasse 7 den mest miljøbelastende. Klasse 1 omfatter virksomheder og anlæg, som kun påvirker omgivelserne i ubetydelig grad, og således kan integreres med boliger. Klasse 2 omfatter virksomheder og anlæg, som kun påvirker omgivelserne i ringe grad, og ville kunne indplaceres i områder, hvor der også findes boliger. Klasse 3 omfatter virksomheder og anlæg, som kun påvirker omgivelserne i mindre grad, og som bør placeres i erhvervs- eller industriområder, eventuelt i randzonen tættest ved forureningsfølsom anvendelse. Klasse 4 omfatter virksomheder og anlæg, som er noget belastende for omgivelserne, og derfor som hovedregel bør placeres i industriområder. Klasse 5 omfatter virksomheder og anlæg, som er ret belastende for omgivelserne, og derfor skal placeres i industriområder. Klasse 6 omfatter virksomheder og anlæg, som er meget belastende for omgivelserne, og derfor skal placeres i større industriområder, så den ønskede afstand i forhold til forureningsfølsomme naboer kan opnås. Klasse 7 omfatter virksomheder og anlæg, som er særligt belastende for omgivelserne, og derfor som hovedregel skal placeres i områder, indrettet til særligt miljøbelastende virksomhed. flyvepladser, skydebaner, motorsportsbaner og lignende. Der opereres med følgende minimums afstandskrav i forhold til boliger. Klasse 1 Klasse 2 Klasse 3 Klasse 4 Klasse 5 Klasse 6 Klasse meter meter meter meter meter meter meter Der kan forekomme situationer, som berettiger virksomheder til en anden miljøklassificering, end angivet i skemaet "Erhvervskategorier" på de følgende sider. Hvis en virksomhed eksempelvis foretager forureningsbegrænsende foranstaltninger ud over det, der er normalt i forhold til gængse forureningsbegrænsende produktionsmetoder, l så fald kan en lavere klassificering accepteres, d.v.s. en kortere nødvendig afstand i forhold til forureningsfølsomme formål som f.eks. boliger. Omvendt kan det være nødvendigt at klassificere en virksomhed højere end forudsat, hvis virksomheden forurener ud over, hvad der er normalt for den pågældende virksomhedstype. Der er altså ikke tale om afstandskrav, der skal overholdes. Hvis afstanden tillades kortere end den, der fremgår af skemaet på de følgende sider, så må det ske ud fra en konkret vurdering af den enkelte virksomheds forureningsbelastning på både kort og langt sigt. Herudover findes der en række virksomheder og anlægstyper med specielle beliggenhedskrav, hvor afstanden til boligområder skal være større end 500 meter. Som eksempel kan nævnes særligt risikobetonet produktion, større skibsværfter,

22 Bilag Skævinge Kommune Lokalplan nr E Borup-området BILAG 4: MILJØKLASSER Dato Anvendelse Eksempler på virksomhedstyper Miljøklasse Bemærkninger Klinikker Dyreklinik Kiropraktor Læge, tandlæge o.l. Terapi Kontorer Administration Advokat, revisor o.l. Arkitekt, ingeniør o.l. Datarådgivning Service Bedemand o.l. Ejendommægler o.l. Frisør o.l. Pengeinstitut Post- og telegrafvæsen Rejse-, turist-, billetbureau o.l. Små vaskerier/renserier o.l. Solcenter Trykkerier Bogbinderi Fotografisk virksomhed Trykkerivirksomhed o.l Engroshandel o.l. Aftapning/pakning/oplag Engroshandel Lagervirksomhed Transport o.l. Biludlejning Busterminal/remise o.l. Flytteforretning Fragtmand/budcentral Hyrevogne Redningsstation Vognmand Oplagsvirksomhed o.l. Affaldssortering Containerplads Entreprenør o.l. Fyldplads Garageanlæg Kompostering Kontrolleret losseplads Omlastestation Oplag Plads til kørende materiel Trælast

23 Skævinge Kommune Lokalplan nr E Borup-området BILAG 4: MILJØKLASSER Dato Anvendelse Eksempler på virksomhedstyper Miljøklasse Bemærkninger Værksteder o.l. Autoværksted Bådeværft (træbåde) El-installatør Elektroteknik Fødevarefremstilling Glarmester Lakering/overfladebehandling Maskinværksted Smedie, WS Snedker Stenhugger Tekstil-/tøjproduktion Undervognsbehandling Vaskeri/renseri/farveri Vulkanisering Mindre industri Akkumulator-/kabelproduktion Betonblanding/-støbning Bygningselementer Drikkevarefremstilling Elektroteknik Fødevarefremstilling Galvanisering/forzinkning o.l Garveri Glas, porcelæn, lervareproduktion Gummiproduktion Kabelskrot Kartoffelmelsfabrik o.l. Lakering/overfladebehandling Maskinfabrik Møbelfabrikation o.l. Ophugning/nedknusning PlasWskumplastfremstilling Protein-/enzymfremstilling Rengørings-/hygiejnemidler Tagpapfremstilling Tekniske installationer Tekstil-/tøjproduktion Træimprægnering Vaskeri/renseri/farveri Vulkanisering Større industri Akkumulator-/kabelproduktion Asfaltfremstilling Betonblanding/-støbning Biogasanlæg Bygningselementer Drikkevarefremstilling Elektroteknik Farve/lak/lim/cellulose Foderstoffer/kornforarbejdning Fødevarefremstilling Større industri er ikke mulig i området Primært fra husholdningsaffald

24 Bilag Skævinge Kommune Lokalplan nr E Borup-området BILAG 4: MILJØKLASSER Dato Anvendelse Eksempler på virksomhedstyper Miljøklasse Bemærkninger Større industri Galvanisering/forzinkning o.l Garveri Glas, porcelæn, lervareproduktion Gummiproduktion Kabelskrot Kartoffelmelsfabrik o.l. Kemisk/genetisk produktion Lakering/overfladebehandling Lægemiddelfremstilling Maskinfabrik Metalfremstilling/forarbejd./støbning Møbelfabrikation o.l. Olie- og benzindepoter Ophugning/nedknusning Papir-/papfremstilling Plast-/skumplastfremstilling Protein-/enzymfremstilling Rengøring-/hygiejnemidler Savværk Skibsværft Slagteri Tagpapfremstilling Teglværk Tekniske installationer Tekstil-/tøjproduktion Træimprægnering Vaskeri/renseri/farveri Vulkanisering Større industri er ikke mulig i området Særlig industri Asfaltfremstilling Bekæmpelsesmidler/kunstgødning Biogasanlæg Bygningselementer Cementfabrik Farve/lak/lim/cellulose Fiskemel, benmel, blodplasma Foderstoffer/kornforarbejdning Gas-/benzindepot Grus, kalk- og mørtelværker Kabelskrot Kemikalie- og oliebehandlingsanlæg Kemisk/genetisk produktion Lægemiddelfremstilling Maskinfabrik Metalfremstilling/forarbejd./støbning Olie- og benzindepoter Olie-/fedtraffinering Ophugning/nedknusning Papir-/papfremstilling Skibsværft Stålvalseværk Talg-/fedtsmelteri Teglværk Særlig industri er ikke mulig i området Primært fra husholdningsaffald

25 Skævinge Kommune Lokalplan nr E Borup-området BILAG 5: STØJ FRA ERHVERV Dato Vejledende grænseværdier for støjbelastning - målt udendørs - fra den enkelte virksomhed, anlæg eller indretning. Der er grænseværdier både for det område, hvori virksomheden, anlægget eller indretningen ligger og for omliggende områder. Arealanvendelse Det ækvivalente, korrigerede støjniveau i d B (A) Mandag - fredag Lørdag Mandag - fredag Lørdag Søn- og helligdage Alle dage (Maksimalværdier om natten er anført i parantes) Erhvervsområder for særlige virksomheder Erhvervsområder for industri m.m., men kun i de tilfælde, hvor rammebestemmelserne åbner mulighed for støjniveau på 70 db(a) Erhvervsområder for industri m.m Erhvervsområder for let industri m.m Områder for boliger og erhverv (55) Centerområder (55) Etageboligområder og institutionsområder (55) Boligområder for åben og lav boligbebyggelse og særlig støjfølsomme institutioner (hospitaler, plejehjem m.v.) (50) Sommerhusområder, offentligt tilgængelige rekreative områder og særlige naturområder (50) Øvrige rekreative områder Kolonihaveområder Det åbne land (inkl.. landsbyer og landbrugsarealer) Se bemærkninger nedenfor Se bemærkninger nedenfor Se bemærkninger nedenfor Der henvises til den til enhver tid gældende vejledning fra Miljøstyrelsen om Ekstern støj fra virksomheder. Øvrige rekreative områder Områder, hvor der på grund af anvendelsen (fx områder til kortvarigt ophold, idrætsanlæg, stier m.v.) og beliggenheden (f.eks. grønne kiler mellem erhvervsområder), kan fastsættes højere vejledende støjgrænser end for de områder, der betegnes "Offentligt tilgængelige rekreative områder". Ved fastsættelse af vejledende støjgrænser foretages der en konkret vurdering for hvert enkelt område. Kolonihaveområder Betragtes som rekreative områder. Områderne ligger oftest inde i byerne, hvor der er en del baggrundsstøj. Der er forskel på, hvordan områderne benyttes, l nogle kolonihaver må der i perioder af året finde overnatning sted. Andre områder har karakter af nyttehaver, hvor der ikke må overnattes. Ved fastsættelsen af de vejledende støjgrænser foretages der en konkret vurdering for hvert enkelt område. Det åbne land Normalt er baggrundsniveauet i det åbne land lavt. Derfor er det ønskeligt, at støjniveauet fra virksomheder er meget lavt. Hensynet til en række virksomheder, som det er naturligt at placere i det åbne land, gør det imidlertid i nogle tilfælde nødvendigt at acceptere et højere støjniveau. Ved fastlæggelse af de vejledende støjgrænser foretages der derfor i hvert tilfælde en konkret vurdering.

26 Bilag KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 Formål Kommunalbestyrelsen har samtidig med lokalplan nr E vedtaget kommuneplantillæg nr. 7 til kommuneplan Kommuneplantillægget har til formål at sikre overensstemmelse mellem kommuneplanen og lokalplanen ved at åbne mulighed for at opføre en enkelt bolig på hver erhvervsejendom i kommuneplanens område E4. Kommunalbestyrelsen vurderer, at der er tale om en mindre ændring af kommuneplanens rammedel, der ikke strider mod kommuneplanens hovedprincipper. Området har i forvejen blandet karakter, da der op til erhvervsområderne ligger flere mindre boligområder mv. og områdets nuværende anvendelse karakteriseres af mindre og miljøvenlige erhverv.

27 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 7 Rammebestemmelser Områdenummer: Lokalitet: Etageantal: Bygningshøjde: Bebyggelseprocent: Rumfang: Anvendelse: E4 Borup 1-2 Maks. 8,5 m Maks. 40 Maks. 3 m 3 /m 2 grundareal. Erhvervsformål, såsom industri-, engroshandels-, lager-, værksteds-, service- og kontorvirksomhed eller andre nærmere angivne og ikke generende virksomheder. Der kan på den enkelte ejendom etableres en enkelt bolig. Vedtagelsespåtegning Således vedtaget som forslag af Skævinge kommunalbestyrelse den 25/jseptember 2002 isen Borgme'ster jarkef Steenr Johansen Korrvmunalofirektør l henhold til Lov om planlægning 27 er foranstående kommuneplantillæg vedtaget endeligt. Skævii/ge, den>j29. januar Finn Hansen Borgmester

Vejledning om miljøklasser og beskyttelsesafstande

Vejledning om miljøklasser og beskyttelsesafstande Vejledning om miljøklasser og beskyttelsesafstande Virksomhederne er opdelt i miljøklasser, hvor klasse er den mindst miljøbelastende, og klasse den mest miljøbelastende. Klasse omfatter virksomheder og

Læs mere

Vejledning om miljøklasser

Vejledning om miljøklasser Vejledning om miljøklasser Virksomhederne er opdelt i 7 miljøklasser, hvor klasse 1 er den mindst miljøbelastende og klasse 7 den mest miljøbelastende. Opdelingen er baseret på Håndbog om Miljø og Planlægning,

Læs mere

Erhvervskategorier: Bilag A

Erhvervskategorier: Bilag A Erhvervskategorier: Bilag A Vejledning om miljøklasser og beskyttelsesafstande Virksomhederne er opdelt i miljøklasser, hvor klasse er den mindst miljøbelastende, og klasse den mest miljøbelastende. Klasse

Læs mere

Lokalplan nr D. Område til offentlige formål i Gørløse

Lokalplan nr D. Område til offentlige formål i Gørløse Lokalplan nr. 3.50.D Område til offentlige formål i Gørløse 24.09.2003 Skævinge Kommune LOKALPLAN NR. 03.50.D Område til offentlige formål i Gørløse Juni 2003 HVORFOR LOKALPLAN? l en kommune skal der normalt

Læs mere

LOKALPLAN 07-026 GRØNLANDSKVARTERET INSTITUTION, BOLIGER OG KONTORER. FRYDENDAL SKOLE

LOKALPLAN 07-026 GRØNLANDSKVARTERET INSTITUTION, BOLIGER OG KONTORER. FRYDENDAL SKOLE LOKALPLAN 07-026 INSTITUTION, BOLIGER OG KONTORER. FRYDENDAL SKOLE GRØNLANDSKVARTERET AALBORG KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING AUGUST 1999 Vejledning En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer,

Læs mere

LOKALPLAN NR for et erhvervsområde ved Havrebakken GIVE KOMMUNE

LOKALPLAN NR for et erhvervsområde ved Havrebakken GIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 125202 for et erhvervsområde ved Havrebakken GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan En lokalplan er en fysisk plan, som i mere eller mindre detaljeret omfang fastlægger placeringen og udformningen

Læs mere

Hadsten Kommune Lokalplan nr.

Hadsten Kommune Lokalplan nr. Hadsten Kommune Lokalplan nr. 134 For et område til erhvervsformål ved Højvangsvej i Hadbjerg August 2001 Hadsten Kommune Vesselbjergvej 18 8370 Hadsten Tlf.: 8761 4000 Fax: 8761 4040 E-mail: hadstenkommune@hadsten.dk

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod.

LOKALPLAN NR for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. LOKALPLAN NR. 080503 for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et boligområde i Skovlunden, Thyregod. En lokalplan er en fysisk plan,

Læs mere

Bilag A Erhvervskategorier

Bilag A Erhvervskategorier Vejledning om miljøklasser og beskyttelsesafstande Virksomhederne er opdelt i 7 miljøklasser, hvor klasse 1 er den mindst miljøbelastende, og klasse 7 den mest miljøbelastende. Klasse 1 omfatter virksomheder

Læs mere

LOKALPLANENS HENSIGT

LOKALPLANENS HENSIGT LOKALPLANENS HENSIGT Med vedtagelsen af Allerød Kommuneplan 1997-2009 blev det muligt at overføre et areal ved Bjergvej - Lyngevej fra landzone til byzone. Arealet kan udstykkes i 14 grunde til helårsboliger.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold

LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ. Redegørelse. Lokalplanen og den overordnede planlægning. Lokalplanens indhold LOKALPLAN NR. 115 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED GESTENVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del af område

Læs mere

Lokalplan nr D. Bolig- og offentligt formål - Spiloppen i Gørløse. Kommuneplantillæg nr. 5

Lokalplan nr D. Bolig- og offentligt formål - Spiloppen i Gørløse. Kommuneplantillæg nr. 5 Lokalplan nr. 3.43.D Bolig- og offentligt formål - Spiloppen i Gørløse Kommuneplantillæg nr. 5 28.11.2001 Skævinge Kommune LOKALPLAN NR. 3.43.d Spiloppen mm. Gørløse November 2001 HVORFOR LOKALPLAN? l

Læs mere

LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ

LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ LOKALPLAN NR. 103 FOR ET ERHVERVS- OMRÅDE VED LADELUNDVEJ Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en del

Læs mere

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992

LOKALPLAN NR Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 LOKALPLAN NR. 6-06 Udarbejdet af Teknisk forvaltning Udgivet af Vallø kommune, september 1992 Kortet på forsiden er trykt med Geodætisk Instituts tilladelse (A.894/70) VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 6-06

Læs mere

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl.

Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk i juni 2003 D.nr. 40577 Rettet 23.9.2003 Rettet 6.1.2004 Lokalplan nr. 94 for et område til let industri- og servicevirksomhed ved sydindkørslen til Spjalcl. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 94 med

Læs mere

Miljøklasser - vejledning

Miljøklasser - vejledning Miljøklasser - vejledning Miljøklasserne er udarbejdet med udgangspunkt i Miljøstyrelsens og Skov- og Naturstyrelsens Håndbog om Miljø og Planlægning. Formålet med miljøklasserne er at forebygge mod miljøproblemer

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 9.004. Hals Havn Østpier, Hals. Aalborg Kommune, Oktober 2007. Side 1 af 17

FORSLAG. Tillæg 9.004. Hals Havn Østpier, Hals. Aalborg Kommune, Oktober 2007. Side 1 af 17 FORSLAG Tillæg 9.004 Hals Havn Østpier, Hals Aalborg Kommune, Oktober 2007 Side af 7 K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Forslag til tillæg

Læs mere

LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10

LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10 LOKALPLAN NR. 102 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED STAVSHEDEVEJEN 10 Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Lokalplanområdet er beliggende i landzone. Området er i kommuneplanen udlagt som en

Læs mere

Lokalplan 80. Bolig og erhvervsområde i Hvalsø. Hvalsø Kommune

Lokalplan 80. Bolig og erhvervsområde i Hvalsø. Hvalsø Kommune Lokalplan 80 Bolig og erhvervsområde i Hvalsø Hvalsø Kommune Orientering Regler for Lokalplaners Udarbejdelse Indhold En lokalplan er en fysisk plan, der fastlægger de fremtidige forhold indenfor et afgrænset

Læs mere

LOKALPLAN NR. BE 51.13.01

LOKALPLAN NR. BE 51.13.01 LOKALPLAN NR. BE 51.13.01 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE VED ØRBÆK TRÆLAST, NYBORGVEJ, ØRBÆK ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2003 1 Lokalplan nr. BE.51.13.01 Ændring af anvendelse af en del af matr.

Læs mere

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune

Frederiksværk Kommune. Lokalplan for erhvervsområde ved Havnevej. September Frederiksværk Kommune Frederiksværk Kommune Lokalplan 04.14 for erhvervsområde ved Havnevej September 1987 Frederiksværk Kommune LOKALPLAN 04.14 FOR ET ERHVERVSOMRÅDE VED HAVNEVEJ. INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE... 1 LOKALPLAN...

Læs mere

Lokalplan nr C. Bolig- og centerområde i Skævinge

Lokalplan nr C. Bolig- og centerområde i Skævinge Lokalplan nr. 01.53.C Bolig- og centerområde i Skævinge 25.08.2004 LOKALPLAN NR. 01.53.C Område til bolig- og centerformål i Skævinge Arkitektfirma Jørgen Groth & Max Brüel A/S i samarbejde med Teknisk

Læs mere

LOKALPLAN NR for et boligområde ved Sdr. Ringvej i Give GIVE KOMMUNE

LOKALPLAN NR for et boligområde ved Sdr. Ringvej i Give GIVE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 120235 for et boligområde ved Sdr. Ringvej i Give GIVE KOMMUNE 1 Hvad er en lokalplan Dette hæfte er en lokalplan for et nyt boligområde, beliggende ved Sdr. Ringvej i Give by. En lokalplan

Læs mere

LOKALPLAN For erhvervsområde ved Industribuen. Ishøj Kommune 1999

LOKALPLAN For erhvervsområde ved Industribuen. Ishøj Kommune 1999 LOKALPLAN 1.27 1 For erhvervsområde ved Industribuen Ishøj Kommune 1999 2 Lokalplanens baggrund og formål Butikskoncernen Netto ønsker at opføre et højlager i tilknytning til nuværende lagerbygninger på

Læs mere

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk.

Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk i januar 2003 D.nr. 28673 Rev. den 30. april 2003 Lokalplan nr. 55.3 for et boligområde ved Nygade i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 55.3 med tilhørende tillæg nr. 13 til Videbæk Kommuneplan

Læs mere

ULSTEDVEJ BYGMESTERVEJ

ULSTEDVEJ BYGMESTERVEJ Lokalplan nr. 5.38 Erhvervsområde nord for Bygmestervej, Hals ULSTEDVEJ BYGMESTERVEJ Fremlagt fra den 10.03.2004 til den 05.05.2004 Endelig vedtaget den 25.08.2004 Side 1 af 1 Plannavn Lokalplan 5.38 Erhvervsområde

Læs mere

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE

FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE 11 - THYBORØN BY PLEJEHJEM I THYBORØN LOKALPLAN NR. 34 FOR THYBORØN-HARBOØRE KOMMUNE Thyborøn-Harboøre kommune LOKALPLAN NR. 34 Plejehjem Godthåbs vej i Thyborøn Indholdsfortegnelse: Side REDEGØRELSE:...

Læs mere

Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26

Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26 Vallø Kommune Lokalplan nr. 1-26 Boligområde ved Nordmarken Vedtaget af Vallø Kommunalbestyrelse den 16. december 2004 1 Lokalplan 1-26 Boligområde ved Nordmarken Indholdsfortegnelse Lokalplanens redegørelse

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplan nr. 1. E for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej

INDHOLDSFORTEGNELSE. Lokalplan nr. 1. E for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 1. E. 6-01 for et erhvervsområde i Galten syd for Århusvej REDEGØRELSEN...1 LOKALPLANENS INDHOLD...1 LOKALPLANENS FORHOLD TIL ANDEN PLANLÆGNING...1 1 LOKALPLANENS FORMÅL:...3

Læs mere

Lokalplan nr. 103 SUNDSØRE KOMMUNE. - Jebjerg Plantehandel. juni 2003

Lokalplan nr. 103 SUNDSØRE KOMMUNE. - Jebjerg Plantehandel. juni 2003 Lokalplan nr. 103 - Jebjerg Plantehandel juni 2003 SUNDSØRE KOMMUNE Lokalplan nr. 103 - Jebjerg Plantehandel. Indhold Lokalplanens baggrund...side 3 Lokalplanområdet...side 3 Lokalplanens indhold...side

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Smedegården, Boliger i Hårlev. Lokalplan nr for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-25 Smedegården, Boliger i Hårlev Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 7. oktober 2004. 1 Lokalplan nr. 1-25 for SMEDEGÅRDEN,

Læs mere

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2

Forslag til lokalplan nr ejendommen Søby Nørremarksvej 2 ÆRØ KOMMUNE Forslag til lokalplan nr. 19-9 ejendommen Søby Nørremarksvej 2 Kommuneplantillæg nr. 1 Kommuneplan 2009-2021 for Ærø Kommune Forord til lokalplanen Denne lokalplan omfatter ejendommen Søby

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr Tømrergården, Boliger i Hårlev VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 1-27 Tømrergården, Boliger i Hårlev Vedtaget af Kommunalbestyrelsen d. 17. marts 2005 Lokalplan nr. 1-27 for Tømrergården, Boliger i Hårlev Indholdsfortegnelse Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan samt Kommuneplantillæg nr. 27. Område til erhvervsformål ved Tingvejen i Vojens by

Lokalplan samt Kommuneplantillæg nr. 27. Område til erhvervsformål ved Tingvejen i Vojens by Lokalplan 23-01 samt Kommuneplantillæg nr. 27 Område til erhvervsformål ved Tingvejen i Vojens by LOKALPLAN NR. 23-01 Samt kommuneplantillæg nr. 27 FOR ET OMRÅDE TIL ERHVERVSFORMÅL VED TINGVEJEN I VOJENS

Læs mere

LOKALPLAN NR. B

LOKALPLAN NR. B LOKALPLAN NR. B 12.07.01 BOLIGOMRÅDE VED BRANDGADEN -094 32c 32a L o k a l p l a n o m r å d e 2b Brandgaden 0 50 meter ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 12.07

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE

THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 5.7 FOR BOLIGOMRÅDE I TAMBOHUSE FREMLAGT FRA DEN 4. DECEMBER 2002 TIL DEN 12. FEBRUAR 2003. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 9. APRIL 2003. Forord til lokalplanforslaget Thyholm Kommunes

Læs mere

Lokalplan nr. 95 for et erhvervsområde ved Kongevejen i Videbæk.

Lokalplan nr. 95 for et erhvervsområde ved Kongevejen i Videbæk. Videbæk i juni 2003 Rettet i november 2003 J.nr. D41756 Lokalplan nr. 95 for et erhvervsområde ved Kongevejen i Videbæk. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 95 for et erhvervsområde ved Kongevejen i Videbæk.

Læs mere

Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Videbæk i november 2002 D.nr. 24971 Lokalplan nr. 93 for et offentligt område til Videbæk ny skole i tilknytning til Videbæk Idræts- og Fritidscenter. Videbæk Kommune Lokalplan nr. 93 for et offentligt

Læs mere

Lokalplan nr Område til erhvervsformål v. Bymarken og Skovhusvej, V. Hassing

Lokalplan nr Område til erhvervsformål v. Bymarken og Skovhusvej, V. Hassing Lokalplan nr. 2.16 Område til erhvervsformål v. Bymarken og Skovhusvej, V. Hassing Fremlagt fra den 10.07.2003 til den 04.09.2003. Endelig vedtaget den 22.10.2003 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er

Læs mere

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER.

LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER. LOKALPLAN NR. 14 for området ved idrætsplads i Uvelse. I henhold til kommuneplanloven (lov nr. 287 af 26. juni 1975) fastsættes herved følgende bestemmelser for det i 2 nævnte område. Redegørelse for lokalplanen

Læs mere

N58 N57. HADSUND KOMMUNE Lokalplan nr.: E Område til erhverv ved Glerupvej. Glerup By, Visborg. Hadsund By, Hadsund. Hadsund By, Hadsund

N58 N57. HADSUND KOMMUNE Lokalplan nr.: E Område til erhverv ved Glerupvej. Glerup By, Visborg. Hadsund By, Hadsund. Hadsund By, Hadsund HADSUND KOMMUNE Lokalplan nr.: E.01.01. Visborgvej Glerup By, Visborg Hadsund By, Hadsund N58 Hadsund By, Hadsund 28 Hadsund By, Hadsund Dalsgård Hgd., Vive N57 HADSUND BYRÅD AUGUST 2002 1 Område til erhverv

Læs mere

LOKALPLAN NR. 06.61.D

LOKALPLAN NR. 06.61.D LOKALPLAN NR. 06.61.D Område til offentlige formål ved Ll. Lyngby Skole Landinspektørgruppen i samarbejde med Teknisk Afdeling April 2006 Lokalplan 06.61.D er offentliggjort fra 28. december 2005 til og

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej

LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej Slangerup kommune LOKALPLAN NR. 42 for Slangerup Foderstofforening ved Slagslundevej Redegørelse for lokalplanens baggrund og indhold Redegørelse for lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens

Læs mere

LOKALPLAN LET INDUSTRI M.M. SULSTED LANDEVEJ SULSTED AALBORG KOMMUNE

LOKALPLAN LET INDUSTRI M.M. SULSTED LANDEVEJ SULSTED AALBORG KOMMUNE LOKALPLAN 14-025 LET INDUSTRI M.M. SULSTED LANDEVEJ SULSTED AALBORG KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING MAJ 2000 Vejledning En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, beplantning,

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 136 FOR ET OMRÅDE ØST FOR KULSVIERVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Indledning Hillerød byråd har i henhold til kommuneplanlovens bestemmelser ladet udarbejde nærværende lokalplan

Læs mere

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby

VALLØ KOMMUNE. Lokalplan nr. 4-11. for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby VALLØ KOMMUNE Lokalplan nr. 4-11 for et område til tæt-lav boliger (Amtsskrivergården), Strøby Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 9. september 2004. INDHOLD Redegørelse 3 Indledning 3 Lokalplanområdet

Læs mere

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95

FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 FAABORG KOMMUNE Lokalplan 2.95 Erhvervsområde i Kaleko oktober 2002 Indholdsfortegnelse Offentlighedsperiode 1 Lokalplanens baggrund 2 Bestemmelser 3 Lokalplan 2.95 3 1 Lokalplanens formål 3 2 Område og

Læs mere

for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej

for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej Lokalplan GL 55 for ejendommen på hjørnet af Rosenvej og Hortensiavej Indholdsfortegnelse: PLANREDEGØRELSE Lokalplanens baggrund side 3 Lokalplanens område side 3 Lokalplanens formål side 4 Lokalplanens

Læs mere

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg 43. Silkeborg Kommuneplan FORSLAG Tillæg 43 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Fremlagt i offentlig høring fra 2. november til 28. december 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til Tillæg 43 til Kommuneplan 2013-2025

Læs mere

Lokalplan nr. 2.1 Nyt erhvervsområde nord for Kvistgård

Lokalplan nr. 2.1 Nyt erhvervsområde nord for Kvistgård Lokalplan nr. 2.1 Nyt erhvervsområde nord for Kvistgård INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE...3 LOKALPLANEN...4 1 - Områdets afgrænsning...5 2 - Lokalplanens formål...5 3 - Områdets status...5 4 - Områdets

Læs mere

LOKALPLAN NR. 121 FOR ET OMRÅDE VED RYTTERVEJ I ST. ANDST

LOKALPLAN NR. 121 FOR ET OMRÅDE VED RYTTERVEJ I ST. ANDST LOKALPLAN NR. 121 FOR ET OMRÅDE VED RYTTERVEJ I ST. ANDST Redegørelse Lokalplanen og den overordnede planlægning Regionplanen Lokalplanforslaget er i overensstemmelse med Regionplan 2008 s mål og retningslinier.

Læs mere

Vallø kommune - Lokalplan 1-17

Vallø kommune - Lokalplan 1-17 Vallø kommune - Lokalplan 1-17 Lokalplan for et område til erhverv i Hårlev Indhold Lokalplanens redegørelse Lokalplanens indhold 3 Støjforhold 3 Lokalplanens forhold til anden kommunal planlægning 4 Kommuneplan

Læs mere

Lokalplan nr. 59. for et område mellem Roskildevej, Azaleavej og Pelargonievej

Lokalplan nr. 59. for et område mellem Roskildevej, Azaleavej og Pelargonievej Lokalplan nr. 59 for et område mellem Roskildevej, Azaleavej og Pelargonievej August 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at udlægge området langs Roskildevej til erhvervsbebyggelse

Læs mere

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING

LOKALPLANEN OG DEN ØVRIGE PLANLÆGNING 2 LOKALPLANENS RETSVIRKNINGER Forandringer skal følge planen Efter Byrådets endelige vedtagelse og offentliggørelse af lokalplanen må ejendommene i følge Planlovens 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt

Læs mere

Bilag A - Erhvervskategorier Bilag B - Støj fra erhverv Bilag C - Støj fra trafik Bilag D - Støj fra vindmøller Bilag E - Støj fra fritidsanlæg (ikke

Bilag A - Erhvervskategorier Bilag B - Støj fra erhverv Bilag C - Støj fra trafik Bilag D - Støj fra vindmøller Bilag E - Støj fra fritidsanlæg (ikke Bilag Bilag A - Erhvervskategorier Bilag B - Støj fra erhverv Bilag C - Støj fra trafik Bilag D - Støj fra vindmøller Bilag E - Støj fra fritidsanlæg (ikke udarbejdet) Bilag F - Parkeringsnormer Bilag

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. LOKALPLAN 6.1 FOR GENBRUGSPLADS PÅ KALKVÆRKSVEJ Genbrugsplads og omlasteplads for farligt affald

THYHOLM KOMMUNE. LOKALPLAN 6.1 FOR GENBRUGSPLADS PÅ KALKVÆRKSVEJ Genbrugsplads og omlasteplads for farligt affald THYHOLM KOMMUNE LOKALPLAN 6.1 FOR GENBRUGSPLADS PÅ KALKVÆRKSVEJ Genbrugsplads og omlasteplads for farligt affald FREMLAGT FRA DEN 26. JUNI 2002 TIL DEN 21. AUGUST 2002. OFFENTLIGT BEKENDTGJORT DEN 2. OKTOBER

Læs mere

Kort nr. 1 Lokalplanområdets afgrænsning (matrikelkort)... side 9 Kort nr. 2 Arealanvendelsesplan... side 11

Kort nr. 1 Lokalplanområdets afgrænsning (matrikelkort)... side 9 Kort nr. 2 Arealanvendelsesplan... side 11 SKJERN KOMMUNE LOKALPLAN NR.88 55Lokalplan nr. 88 for området til behandling af tegl, beton og asfalt ved ejendommen Mejlbyvej 5, Stauning. Udarbejdet i januar 2000 af Skjern Kommune, Teknisk Forvaltning.

Læs mere

LOKALPLAN 108. Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter

LOKALPLAN 108. Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter LOKALPLAN 108 Buddinge Trælasthandel Gladsaxe kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1997 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Lokalplan nr. 61. for et område mellem Mariendalsvej og Ågade

Lokalplan nr. 61. for et område mellem Mariendalsvej og Ågade Lokalplan nr. 61 for et område mellem Mariendalsvej og Ågade Oktober 1988 INDLEDNING 1. Lokalplanens indhold Lokalplanen går ud på at åbne mulighed for at opføre etageboligbebyggelse. Lokalplanen opdeles

Læs mere

TILLÆG 13. VEDTAGET Silkeborg Byråd 17. december 2012

TILLÆG 13. VEDTAGET Silkeborg Byråd 17. december 2012 VEDTAGET Silkeborg Byråd 17. december 2012 TILLÆG 13 For rammeområde 35-E-54, 35-E-55, 35-E-50, 35-R-50, 35-E-51, 35-E-56, 35-E-57, 35-E-58, 35-E-59 og 35-T-50 i Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Endelig

Læs mere

Lokalplan nr. 70. Bolig-, institutions- og centerområde ved Vinkelgade, Ikast. Ikast Kommune

Lokalplan nr. 70. Bolig-, institutions- og centerområde ved Vinkelgade, Ikast. Ikast Kommune Lokalplan nr. 70 Bolig-, institutions- og centerområde ved Vinkelgade, Ikast Ikast Kommune IKAST KOMMUNE LOKALPLAN NR. 70 for et bolig-, institutions- og centerområde ved Vinkelgade i Ikast i i Ikast kommune,

Læs mere

Lokalplan nr. 1.42.B. Boligområde ved Føllegårdsvej i Skævinge

Lokalplan nr. 1.42.B. Boligområde ved Føllegårdsvej i Skævinge Lokalplan nr. 1.42.B Boligområde ved Føllegårdsvej i Skævinge 28.11.2001 Lokalplan - Skævinge side 1 Skævinge Kommune lokalplan nr. 1.42.B Boligområde Føllegardsvej matr.nr. 16-+ 16 Skævinge By, Skævinge

Læs mere

Lokalplan nr. 1.48.B. Boligområde ved Føllegården i Skævinge. Kommuneplantillæg nr. 9

Lokalplan nr. 1.48.B. Boligområde ved Føllegården i Skævinge. Kommuneplantillæg nr. 9 Lokalplan nr. 1.48.B Boligområde ved Føllegården i Skævinge Kommuneplantillæg nr. 9 28.05.2003 f Lokalplan - Skævinge side 1 Skævinge Kommune lokalplan nr. 1.48.B Boligområde ved Fødegården Delaf matr.

Læs mere

Lokalplan 40. For lokal plastvirksomhed ved Vester Velling

Lokalplan 40. For lokal plastvirksomhed ved Vester Velling Lokalplan 40 For lokal plastvirksomhed ved Vester Velling November 1998 Lokalplanens retsvirkninger Midlertidige retsvirkninger efter planloven Endegyldige retsvirkninger Når et forslag til lokalplan er

Læs mere

VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR INDHOLDSFORTEGNELSE

VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR INDHOLDSFORTEGNELSE VALLØ KOMMUNKE LOKALPLAN NR. 1-12 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Redegørelser: Beskrivelse af lokalplanens indhold... 1 Lokalplanens forhold til anden planlægning... 2 Lokalplanens retsvirkninger... 2 Lokalplanens

Læs mere

Lokalplan nr. 104 SUNDSØRE KOMMUNE. - Furcentret. December 2003

Lokalplan nr. 104 SUNDSØRE KOMMUNE. - Furcentret. December 2003 Lokalplan nr. 104 - Furcentret December 2003 SUNDSØRE KOMMUNE Lokalplan nr. 104 - Furcentret. Indhold Lokalplanens baggrund...side 3 Lokalplanområdet...side 3 Lokalplanens indhold...side 4 Lokalplanens

Læs mere

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05

HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 HALS KOMMUNE LOKALPLAN NR. 2.05 INDHOLDSFORTEGNELSE Side LOKALPLAN NR. 2.05 1 Lokalplanens formål... 2 Lokalplanens område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykninger... 5 Vej- og stiforhold...

Læs mere

Lokalplan nr B. Boligområde ved Vinkelvænget i Gørløse

Lokalplan nr B. Boligområde ved Vinkelvænget i Gørløse Lokalplan nr. 03.58.B Boligområde ved Vinkelvænget i Gørløse 23.03.2005 LOKALPLAN NR. 03.58.B Område til boligformål i Gørløse ved Vinkelvænget Teknisk Afdeling Skævinge Kommune LOKALPLAN NR. 03.58.B Område

Læs mere

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals

Lokalplan nr Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Lokalplan nr. 5.35 Område til erhvervsformål; planteskole i Hals Fremlagt fra onsdag den 20-02-2002 til onsdag den 17-04-2002 Endelig vedtaget den 22.05.2002 HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Lokalplanens retsvirkninger... 2 Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget... 3

Indholdsfortegnelse. Lokalplanens retsvirkninger... 2 Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget... 3 Indholdsfortegnelse Side Forord... 2 Lokalplanens retsvirkninger... 2 Midlertidige retsvirkninger af lokalplanforslaget... 3 1. Beskrivelsen... 4 Nuværende forhold... 4 Fremtidige forhold... 4 2. Redegørelsen...

Læs mere

TIL VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012

TIL VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 VEJLE KOMMUNEPLAN PLAN2012 K O M M U N E P L A N T I L L Æ G N R.21 TIL PLAN PLAN2012 V E J L E K O M M U N E PLAN PLAN2012 Endelig godkendt d. 10.10.2007 Offentliggjort d. 20.10.2007 BAGGRUND PLAN 2012-TILLÆG NR.21 I LOKALPLAN

Læs mere

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: forhold til anden planlægning... A.

LOKALPLANENS REDEGØRELSE: forhold til anden planlægning... A. VALLØ KOMMUNE LOKALPLAN NR. 1-13 Lokalplan for et område til erhvervsformål, beliggende ved Herlev Mark i Hårlev. Svend Andersen Plastic Industri R/S er beliggende på en del af arealet. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

LOKALPLAN NR. EE

LOKALPLAN NR. EE LOKALPLAN NR. EE 51.11.01 ERHVERVSOMRÅDE VED SVENDBORGVEJ ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. EE 51.11.01 Lokalplanens redegørelse. Lokalplanens baggrund 3 Lokalplanområdets

Læs mere

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole.

Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999. Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk i februar 1999 J. Nr. 27-11 -51.1 Revideret! marts 1999 Lokalplan nr. 51 tillæg nr. 1 for Videbæk Skole. Videbæk Kommune Tillæg nr. 4 til Videbæk Kommuneplan 1997 Lokalplan nr. 51.tillæg nr. 1

Læs mere

Indholdsfortegnelse. side

Indholdsfortegnelse. side 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning... 3 Område og zonestatus... 3 Områdets anvendelse... 4 Udstykning... 4 Vej og stiforhold... 4 Bebyggelsens

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 ET OMRÅDE VED HERLUFDALSVEJ

HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 ET OMRÅDE VED HERLUFDALSVEJ HILLERØD KOMMUNE LOKALPLAN NR. 122 ET OMRÅDE VED HERLUFDALSVEJ GRUNDLAGET FOR LOKALPLANEN Hillerød byråd har i henhold til 21 i lov om kommuneplanlægning vedtaget nærværende lokalplan for et mindre boligområde

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Roskildevej 56-58

Lokalplan nr for et område ved Roskildevej 56-58 Lokalplan nr. 124 for et område ved Roskildevej 56-58 Juli 2002 INDLEDNING Lokalplanen for området ved Roskildevej 56-58, gør det muligt at opføre ældreegnede boliger med tilhørende fælles- og servicearealer

Læs mere

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune

Lokalplan Nr. 80. For et blandet boligområde i Næsbjerg. Helle Kommune Lokalplan Nr. 80 For et blandet boligområde i Næsbjerg Helle Kommune Toften 2 6818 Årre telf. 76774600 Juli 2002 0 Indholdsfortegnelse side Forord... 2 BESTEMMELSER... 3 Lokalplanens formål... 3 Afgrænsning...

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området *

Lokalplan nr. 94. for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Lokalplan nr. 94 for et område ved Sallingsundvej i Roslev. Indhold: REDEGØRELSE * Lokalplanens forhold til øvrig planlægning for området * Formålet med lokalplanen * Lokalplanens indhold * Lokalplanens

Læs mere

Vodskov Landområde 8.20. Aalborg Kommune. Forslag. Kommuneplantillæg

Vodskov Landområde 8.20. Aalborg Kommune. Forslag. Kommuneplantillæg Forslag Kommuneplantillæg Aalborg Kommune Vodskov Landområde 8.20 Døgninstitutionen Attruphøj, Vodskov April 2005 Kommuneplantillæg 8.20 er offentliggjort fra 19. april 2005 til og med 24. juni 2005 Indsigelser,

Læs mere

LOKALPLAN NR. LE.31.1O

LOKALPLAN NR. LE.31.1O LOKALPLAN NR. LE.31.1O 16k i ~L 31.10 Ændring af anvendelse af matr. nr. 16c, Refsvindinge by, Refsvindinge ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 1996 Lokalpian nr. LE.31.1O Ændring af anvendelse af matr.

Læs mere

HØJER KOMMUNE. Lokalplan Erhvervsområderne i Frifelt. Vedtaget:

HØJER KOMMUNE. Lokalplan Erhvervsområderne i Frifelt. Vedtaget: HØJER KOMMUNE Lokalplan 01.44.01 Erhvervsområderne i Frifelt Vedtaget: 08.04.1997 Højer Kommune Kirkegårdsgade 1-3 6280 Højer Telefon 73 78 27 27 Fax 73 78 27 28 www.hoejer.dk E-mail: raadhuset@hoejer.dk

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE

INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE Indledning side 3 Lokalplanområdet side 3 Lokalplanens sagsforløb side 3 Lokalplanens baggrund side 3 Lokalplanens formål side 4 Indholdet i lokalplanen side 4 Forholdet

Læs mere

LOKALPLAN NR. 90. for ERHVERVSOMRÅDE E 11 VENSLEV

LOKALPLAN NR. 90. for ERHVERVSOMRÅDE E 11 VENSLEV LOKALPLAN NR. 90 for ERHVERVSOMRÅDE E 11 VENSLEV SKIBBY KOMMUNE LOKALPLAN NR. 90 - Erhvervsområde E 11, HC Handelscenter Syd INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE REDEGØRELSE... 3 INDLEDNING... 3 BYRÅDETS HENSIGT MED

Læs mere

Lokalplan nr Område til boligformål, Ulsted

Lokalplan nr Område til boligformål, Ulsted Lokalplan nr. 4.12 Område til boligformål, Ulsted 299 "bv" 37ct 47n 44v 49p 356c 356b "bø" "ca" "b" 71 38ae 12e 12a 340 40a 81k 298 38z 2l 81g 259e 284b 235 233 a 280 259d 228 259c 232 226 262d 261a 44r

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr Høje Taastrup. Landskabelig støjvold. 10. april Kongsbak Informatik

Høje-Taastrup Kommune. Lokalplan nr Høje Taastrup. Landskabelig støjvold. 10. april Kongsbak Informatik Høje-Taastrup Kommune Lokalplan nr. 2.26 Høje Taastrup Landskabelig støjvold 10. april 2002 Kongsbak Informatik Høje-Taastrup Kommune Lokalplan 2.26 Lokalplan for en landskabelig støjvold langs Holbækmotorvejen

Læs mere

LOKALPLAN N R for udvidelse af erhvervsejendom i Tebstrup.

LOKALPLAN N R for udvidelse af erhvervsejendom i Tebstrup. LOKALPLAN N R. 079 for udvidelse af erhvervsejendom i Tebstrup. Skanderborg Kommune 1996 INDHOLDSFORTEGNELSE LOKALPLAN NR. 079 REDEGØRELSE Lokalplanområdet Lokalplanens baggrund og formål Lokalplanens

Læs mere

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 152, Vildbjerg Blandet bolig- og erhverv ved Solsikkevej, Vildbjerg

TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 152, Vildbjerg Blandet bolig- og erhverv ved Solsikkevej, Vildbjerg TREHØJE KOMMUNE LOKALPLAN NR. 152, Vildbjerg Blandet bolig- og erhverv ved Solsikkevej, Vildbjerg INDHOLDSFORTEGNELSE side Lokalplanen... 2 Afgrænsning og zonestatus... 3 Formål... 3 BESTEMMELSER 1 Anvendelse...

Læs mere

DUDME KOMMUNE LO KALPLAN. nrml9 BO LIG OM R Å&DE GARTNERVÆNGET HESSELAGER.

DUDME KOMMUNE LO KALPLAN. nrml9 BO LIG OM R Å&DE GARTNERVÆNGET HESSELAGER. DUDME KOMMUNE LO KALPLAN nrml9 BO LIG OM R Å&DE VED GARTNERVÆNGET I HESSELAGER. INDHOLD Indholdet af Lokalplanens Lokaiplanens Lokalplan nr lokalpianen forhold retsvirkninger 19 1. Lokaiplanens formål

Læs mere

Lokalplan nr. 37 for Nybrovejens Vandværk.

Lokalplan nr. 37 for Nybrovejens Vandværk. Lokalplan nr. 37 for Nybrovejens Vandværk. LOKALPLANEN OMFATTER: a) Redegørelse for lokalplanens indhold og forhold til anden planlægning. b) Lokalplanens retsvirkninger. c) Lokalplanens tekst. d) Lokalplanens

Læs mere

TINGLEV KOMMUNE. Erhverv Ringvejen. Bolderslev LOKALPLAN NR. 2.12

TINGLEV KOMMUNE. Erhverv Ringvejen. Bolderslev LOKALPLAN NR. 2.12 TINGLEV KOMMUNE Erhverv Ringvejen. Bolderslev LOKALPLAN NR. 2.12 13.09.1990 TINGLEV KOMMUNE LOKALPLAN.1 BAGGRUND Tinglev kommune har siden kommunesammenlægningen arbejdet for at en erhversmæssig udbygning

Læs mere

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc

I:\tf\Informatik\Jette\pdf-filer\net-3-9901.doc SØNDERBORG KOMMUNE SØNDERBORG KOMMUNE Forslag til LOKALPLAN NR. 3-9901 Boligområde ved Sønderskoven mellem Borgmester Andersens Vej og Hiort Lorenzens Vej BESKRIVELSE AF FORSLAGET I forbindelse med udarbejdelsen

Læs mere

Lokalplan nr. 108 for et område til erhverv ved Trøstrup

Lokalplan nr. 108 for et område til erhverv ved Trøstrup Videbæk i juni 2006 J.nr. 112098 Gravhøj SKJERNVEJ TRØSTRUPVEJ Områdegrænse Delområdegrænse Lokalplan nr. 108 for et område til erhverv ved Trøstrup Videbæk Kommune Lokalplan nr. 108 med tilhørende tillæg

Læs mere

TILLÆG 1 til LOKALPLAN 26.3 Rådhustorvet mv. FORSLAG

TILLÆG 1 til LOKALPLAN 26.3 Rådhustorvet mv. FORSLAG TILLÆG 1 til LOKALPLAN 26.3 Rådhustorvet mv. FORSLAG i offentlig høring fra xx. xxxx til xx. xxxx 2014 2 Lokalplanens bestemmelser Lokalplanens bestemmelser om de ejendomme, som planen omfatter, er bindende

Læs mere

LOKALPLAN NR Med kommuneplantillæg nr. 55

LOKALPLAN NR Med kommuneplantillæg nr. 55 LOKALPLAN NR. 4.10 Med kommuneplantillæg nr. 55 HALS KOMMUNE JUNI 1998 VEJ LEDN I NG HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalplan er en plan for et mindre område i kommunen. Formålet med en lokalplan er at fastlægge

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

lokalplan KOMMUNE VAMDRUP P*"3 Landinspektøifirmaet ""»"«*" : f j Jeppesen & Bjerre '/s ^Ejj ^fl Akseltorv 2 A Kolding K^^H Tlf.

lokalplan KOMMUNE VAMDRUP P*3 Landinspektøifirmaet »«* : f j Jeppesen & Bjerre '/s ^Ejj ^fl Akseltorv 2 A Kolding K^^H Tlf. P*"3 Landinspektøifirmaet ""»"«*" : f j Jeppesen & Bjerre '/s ^Ejj ^fl Akseltorv 2 A. 6000 Kolding lokalplan K^^H Tlf. 75520577-23 CIVILRET n - KUN GYUXGT MEO AFSTEMPLING AF OOMMEftKONTOftCTS KASSeKONTROLAfPAfUT

Læs mere