Kikkenborgen. August Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kikkenborgen. August 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv"

Transkript

1 Kikkenborgen August 2014 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

2 DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen D. Petersen. Kikkenborgen er et fælles blad for Dragør Lokalhistoriske Forening og Dragør Lokalarkiv. Bladet udsendes til DLF s medlemmer og uddeles til alle interesserede fra Lokalarkivet og bibliotekerne. Bladet bliver også lagt på Lokalarkivets og DLF s hjemmesider. Forsiden: Soldater fra sikringsstyrken under 1. Verdenskrig indkvarteret hos gårdejer Jan Petersen, Møllevej 13 i Store Magleby. Dragør Lokalhistoriske Forening info@dragoer-lokalhistorie.dk Formand: Kurt Mathisen (ansvarshavende), Harevænget 30, 2791 Dragør. Tlf / kurt@4504.dk Næstformand: Claus Ehlers. Søvej 39, 2791 Dragør. Tlf: Sekretær: Dines Bogø, Ulspilsager 57, 2791 Dragør. Tlf / @1153.dk Kasserer: Leise Hansen, Krudttårnsvej 143, 2., 2791 Dragør. Tlf Kontakt vedr. medlemskab: Irene F. Larsen, Drogdensvej 2, 2791 Dragør. Tlf Dragør Lokalarkiv Stationsvej 5, 2791 Dragør. Tlf lokalarkivet@dragoer.dk Åbningstider: Tirsdag Torsdag samt efter aftale. Se også den lokalhistoriske side på Facebook:

3 Da verdenskrigen kom til Amager I år markeres over hele Europa 100 året for udbruddet af den første verdenskrig. Danmark var ikke aktiv deltager i krigen, men blev alligevel berørt af den på mange måder. Straks efter krigsudbruddet indkaldte man soldater til en sikringsstyrke. En egentlig mobilisering ville stride imod vores stilling som et neutralt land. I begyndelsen af august 1914 kom en del af disse soldater til Amager, for at kunne beskytte hovedstaden, hvis krigen kom hertil. I alle fire krigsår var der soldater i Dragør og Store Magleby, men det var dog ikke de samme hele tiden. Med mellemrum blev de indkaldte soldater skiftet ud med andre. Indkaldelsestiden var normalt 2-2½ måned. Derefter var soldaterne hjemme i 5-6 måneder, før de blev indkaldt igen. Den hyppige udskiftning vakte bekymring i sognerådet i Store Magleby. Man mente nemlig, at de soldater, der kom Billedet øverst: Indkvarterede soldater på Langhøjgård i Store Magleby fotograferet sammen med gårdens beboere. Herover: Soldater ved vandpost i Store Magleby.

4 fra egne i landet, hvor der var mund- og klovsyge, kunne udgøre en risiko, fordi de bragte smitten med sig. Så mens krigen raser ude i Europa, tænker Store Magleby-bønderne først og fremmest på deres kreaturers ve og vel! De mange soldater, der i al hast blev indkaldt, måtte i starten indkvarteres på gårdene. De menige soldater lå i høet i laderne, mens officererne kom indenfor i stuehusene. På Hollændergård i Store Magleby fik man allerede den 2. august besked om, at gården skulle indkvartere soldater, i anledning af den russisktyske krig, som Dirch Bacher Dirchsen skriver i sin dagbog. Dagen efter ankom kaptajn Troels Schmidt, korporal Petersen og otte mand af 13. bataljons 2. kompagni. Bertel Petersen, fra gården Aldershvile ved Kirkevej mellem Dragør og Store Magleby, skriver i sine erindringer: Ved firetiden om eftermiddagen kom der tre husarer ridende ind i gården. De var i krigsmæssig udrustning med sabel og karabin, med 60 skarpe patroner i patrontaskerne i bæltet. De fremviste en indkvarteringsseddel lydende på Når krigen alligevel ikke kom til Amager, kunne soldaterne jo lige så godt fordrive tiden med underholde den lokale befolkning, som her på Strandhotellet i Dragør.

5 Gårdejer Peter Petersen, Kirkevej, så der var ingen tvivl. Den ene var endda korporal, så han skulle have en rigtig seng. En jernseng blev opredt henne ved vinduet til korporalen, og der blev ophængt en presenning som skillerum. De mange soldater var sultne og det krævede naturligvis, at forplejningen blev organiseret. Amagerbladet skrev i oktober 1914: Saavel Officerer og Underofficerer som Menige nyder den bedste Modtagelse og spiser saa at sige ved Familiens Bord. De fleste Steder slaar man Soldaternes Udlevering af Forplejning sammen med egne Madindkøb og laver Maden i Fællesskab. Mens det i begyndelsen sikkert har været en spændende oplevelse for de indkaldte at komme i trøjen, blev soldaterlivet hurtigt rutine. Som tiden gik, blev det sværere og sværere at motivere de indkaldte soldater. Det kneb med disciplinen, og antallet af straffesager for udeblivelser o.lign. steg. Der blev taget forskellige initiativer til at sætte fritidsbeskæftigelser i gang. F.eks. havde man mulighed for at arrangere foredragsrækker eller undervise soldaterne i husflid og sløjd. KFUM sørgede også for at soldaterne kunne få fritiden til at gå og etablerede soldaterhjem på både Kongelundsfortet, Dragørfortet og i baraklejrene. Man sørgede også for at støtte soldaterne økonomisk, så de fik lidt tilskud til lommepengene. I september 1914 blev der holdt koncert i Dragør og overskuddet på 216 kr. gik til soldaterne i 37.batallion, så de kunne få forsålet deres støvler og indkøbt underbenklæder. Men det var nok først og fremmest baller og fester, der gjorde at tjenesten var til at holde ud. Og mon ikke mange lokale piger har nydt at få en svingom med en flot Jens i uniform. Hvis du vil læse mere om verdenskrigen på Amager, så udgiver Tårnby Stads- og Lokalarkiv sammen med Dragør Lokalarkiv to hæfter om emnet. Det første udkommer omkring 1. september og handler især om de militære anlæg og soldaterne fra sikringsstyrken. Anden del, der kommer før jul, fortæller om, hvordan krigen påvirkede hverdagslivet på Amager. Hæfterne kan fås på arkiverne og bibliotekerne i Tårnby og Dragør.

6 Da kanonerne blev skudt af om onsdagen I år er det 100 år siden, at Dragørfortet blev taget i brug. Fortet er ét af de sidst opførte af en lang række anlæg, der tilsammen udgjorde Københavns Befæstning, som siden 1880 erne var blevet stærkt udbygget. Dragørfortets opgave var at hindre fjendtlige skibes passage gennem Øresund og at forhindre at fjenden gik i land på Amagers sydkyst for at angribe København. Fortet blev bygget på en kunstig ø uden for Dragør og forbindelsen til land skete på en træbro. Fortet fik fra starten ikke nye kanoner, men måtte nøjes med 30 år gamle, brugte kanoner med en diameter på hele 35,5 cm. Det var fire meget tunge såkaldte Bergske Kanoner, der var anskaffet efter en beslutning i Folketinget, hvor Venstres ordfører, Christian Berg fik stemt beslutningen igennem. Kanonerne vejede 58½ ton og de projektiler, de skød med, lidt over ½ ton. Kanonrørene var så brede, at man når de skulle renses iklædte én af de tyndeste rekrutter en hessiansæk, og lod ham kravle igennem. Ved åbningen af fortet var der en del kritik af valget af kanoner. Sagkyndige mente, at de kraftige kanoner, der havde en diameter på 35,5 cm ville kunne blive udsat for beskydning fra søen. Kanonerne skød kun ét skud hvert 4. minut og rækkevidden var kun ca. 10 km. Kanonerne skulle prøveskydes hver onsdag, og forinden gik en trommeslager rundt i Dragørs gader og bad folk om at lukke vinduerne op på klem, så de ikke blæste ud ved lufttrykket. De store kanoner på Dragørfortet gav genlyd i Dragørs gader, når de blev prøveskudt. Foto fra 1934.

7 I anledning af, at Dragør Fort i år kan fejre 100 års jubilæum, finder der et større arrangement sted på Københavns Befæstningdag på Dragør Fort den 28. september På dagen vil blive udgivet et større bogværk med titlen "Amager i Krig og Fred", hvor Danmarks krigshistorie er fortalt med afsæt i Amagers righoldige historie. Øen har, siden Christian den 4. i 1618 vedtog at bygge en befæstet by på Amager, været særdeles aktiv i det militære engagement, og utallige er de stadig eksisterende militære og forsvarsmæssige efterladenskaber på Amager. Det betyder, at man kan levendegøre historien ved de mange fysiske bygningsværker og efterladenskaber, og ved selvsyn forestille sig fortiden. På dagen udgives endvidere bogen "Dragør Fort ", som giver en fyldig beskrivelse af fortets historie med et væld af interessante fotos. Hver en krog af fortet endevendes, og udviklingen gennem hundrede år bliver gennemgået. På udgivelsesdagen vil bøgerne blive solgt til reduceret pris, og der bliver mulighed for at få dem dedikeret af forfatterne. "Amager i Krig og Fred" er forfattet af amagerentusiasten Claus Ehlers, der tidligere har skrevet bogen "Amager - den lysegrønne ø". "Dragør Fort " er forfattet af militærhistorikeren Tom Wismann, der blandt andet har skrevet bogen "I paddehattens skygge" om Stevnsfortet.

8 Dragør Kommune fylder 40 år I år fejrer Dragør Kommune sit 40 års jubilæum. Er den da ikke meget ældre? hører vi straks nogle spørge. Jo, kommunens to byer har hundreder af år på bagen. Men 1. april i år var det 40 år siden, at de to mindre kommuner Dragør og Store Magleby blev lagt sammen til én. Dermed skabtes en storkommune, som i dag er blandt de mindste i landet. I forbindelse med 40-års jubilæet for kommunens sammenlægning, vil der lørdag den 23. august 2014 blive afholdt en jubilæumsfestdag. Her vil der være mange sjove aktiviteter rundt om i kommunen og med musikalske optrædener om aftenen på Dragør Havn. Dragør Lokalarkiv markerer jubilæet med en udstilling af fotos fra hvert af de 40 år. Udstillingen vises i Biblioteket i Hollænderhallen i perioden august. Sammenlægningen af de to kommuner i 1974 blev også fejret. Dengang holdt man fest i Hollænderhallen, der nogle år tidligere var indrettet som sportshal af Store Magleby Kommune. Ved festen optrådte Prins Hendrik ikke den danske prinsgemal, men et hollandsk orkester. Den danske prins Henrik kom imidlertid på besøg i Store Magleby i 1996 i anledning af festlighederne for byens 475 års jubilæum.

9 På sporet af Dragør i sildemarkedstiden Dragør er kendt som søfartsby, men helt tilbage i middelalderen var det silden, der gjorde byen kendt. Sildene i Øresund blev fanget om eftersommeren, og saltet ned i tønder med det samme. Købmænd kom fra hele Nordeuropa for at købe sildene, men samtidig blev der handlet med alt muligt andet, så Dragør blev i et par måneder hvert år en kæmpemæssig handelsplads. Christian Etheridge fra Dragør Lokalarkiv har i et par måneder arbejdet med den lokale middelalderhistorie, og set den gamle historie i nyt lys, ved at inddrage ny viden fra forskere i de nordeuropæiske byer, der drev handel i Dragør dengang. På en byvandring tirsdag den 26. august fortæller Christian om Dragørs spændende middelalderhistorie. Hans modersmål er engelsk, så sproget på turen er både dansk og engelsk. Turen starter ved Lokalarkivet, Stationsvej 5, kl og det er gratis at deltage. Rhinsk skægmandskande fundet i Stakhaven ved Nørregade i Dragør i Den er formentlig bragt hertil af én af de mange købmænd, der kom til Dragør i middelalderen for at handle. Gave til Lokalhistorisk Forening Dragør Lokalhistoriske Forening holder hvert år sin generalforsamling, men har manglet en klokke, så dirigenten kan påkalde sig forsamlingens opmærksomhed. Igennem nogle år har man lånt en klokke, men nu får foreningen sin helt egen. For et par år siden nedlagde Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Dragør sig selv, og overlod tidligere på året sine arkivalier til Dragør Lokalarkiv. Med i købet fulgte en dirigentklokke, som Lokalarkivet har givet videre til DLF. Der er nemlig en vis sammenhæng mellem de to foreninger, idet DLF s nuværende formand, Kurt Matisen, igennem 20 år sad i bestyrelsen for SGD.

10 Byvandring på Bryggen Islands Brygge er i dag ét af Københavns attraktive kvarterer, og sådan var det også for 100 år siden. Oprindeligt var området en del af havnen, men takket være opfyldning, der begyndte i 1903, skabtes plads til en helt ny bydel. I 1905 skrev Amager Avis: Der vil blive kvarterer for baade velstaaende og arbejdere. Der vil med andre ord opstå en hel lille by, som i fri beliggenhed omgiven af sø og land og frisk luft til alle sider, er enestaaende i nutidens København. 25 år senere havde Islands Brygge ca indbyggere. Det var flere end selv de større provinsbyer havde dengang. Dragør Lokalhistoriske Forenings søsterorganisation, Islands Brygge Lokalhistoriske Forening, inviterer den 23. august DLF s medlemmer på en byvandring på Bryggen. Guide er Sussie Paddison og turen starter kl ved Islands Brygges kulturhus (Adresse: Islands Brygge 18). Her slutter turen efter et par timer, og foreningen byder på en kop kaffe. Det er nødvendigt at tilmelde sig til turen på denne mailadresse: byvandring@din-bog.dk og på tlf eller (OBS: Kun for medlemmer). Bebyggelsen af Islands Brygge begyndte lige efter år 1900 på et opfyldt areal i Københavns havn. Endnu var området præget de militære øvelsesområder, som efterhånden blev afviklet i takt med at bydelen voksede. F.eks. blev de to krudtmagasiner flyttet til Vestvolden et godt stykke udenfor byen. Læs meget mere om Amagers militære fortid i bogen Amager i krig og fred (se omtale foran i bladet).

11 På sporet af Amagerbanen Nogle husker endnu Amagerbanen, der i første halvdel af 1900-tallet var en væsentlig del af den kollektive transport på øen. Hvis du er nysgerrig på at få mere at vide om Amagerbanen, og de områder, den gik igennem, kan du gå med på en række vandreture på sporet af banen. Den første finder sted torsdag den 28. august kl , hvor historiker Kristian Hasselbalch og antropolog Majken Hviid er guider. Turen starter fra krydset ved Uplandsgade og Vermlandsgade og varer ca. 2 timer. Festlig fødselsdag på Dragørfort Dragør Fort blev opført , og fortet kan således i år fejre sin 100 års fødselsdag. På dagen udgives de to bøger. Amager i Krig og Fred og Dragør Fort Den sidstnævnte præsenterer et utal af hidtil ukendte fotos fra fortet. Videogruppen fra Aktivitetshuset Wiedergården præsenterer ældre og nye film om fortet. Der vil være åbent hus også i de rum, der ikke normalt bliver fremvist, bl. a. hemmelige rum, der blev bygget Børnene kan gå på skattejagt bl.a. i den del af fortet, som Nationalbanken lånte for 50 år siden til opbevaring af guldreserverne. To orkestre vil underholde og royale gæster ankommer kl i Kongehusets veteranlimousine, Chrysler Windsor årgang Der er sørget for, at de besøgende kan blive forsynet med mad og drikke. Søværnets Tamburkorps vil kunne høres i gaderne i det flagsmykkede Dragør inden korpset ankommer kl til fortet. 8. Regiments Musikkorps underholder senere på eftermiddagen. Se nærmere på

12 Returadresse: DLF v/irene Larsen Drogdensvej Dragør Kommende arrangementer Indtil 30. september I anledning af jubilæet for udbruddet af 1. verdenskrig, har Danmarks Lodsmuseum en lille udstilling i udstillingen om minelodseri i Øresund. Lørdag den 23. august Dragør Kommune 40 år. Se nærmere på Hver onsdag og lørdag i august Historiske byvandringer i Dragør. Se mere på Lørdag den 23. august kl Byvandring på Islands Brygge. Se nærmere inde i bladet. Husk tilmelding. Tirsdag den 26. august kl Byvandring i middelalderens spor i Dragør. Se nærmere inde i bladet. Lørdag den 6. september kl Dansk Dykkehistorisk Selskab demonstrerer dykning med historisk dykkeudstyr på Dragør Havn. Tirsdag den 16. september kl Foredrag i Havnepakhuset: Sørøvere og pirater i Øresund og Østersø. Arrangør: Dragør Museumsforening. Søndag den 28. september kl Københavns Befæstningsdag - Dragør Fort 100 år. Se nærmere på eller Lørdag den 8. november Arkivernes Dag: Åbent hus i Dragør Lokalarkiv.

Kikkenborgen. Februar 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Kikkenborgen. Februar 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv Kikkenborgen Februar 2014 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen

Læs mere

Arrangementer/aktiviteter 2015.

Arrangementer/aktiviteter 2015. Arrangementer/aktiviteter 2015. Generalforsamling og foredrag om flygtningene i Grove-Gedhuslejrene efter 2. verdenskrig Torsdag den 26. marts afholder Lokalhistorisk Forening sin årlige generalforsamling

Læs mere

Kikkenborgen. April 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Kikkenborgen. April 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv Kikkenborgen April 2014 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen D.

Læs mere

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 29.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2010 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Historiens Hus står bag en række arrangementer i efteråret 2010. Nærmere oplysninger om de enkelte arrangementer vil løbende blive vist på

Læs mere

FORÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 I 2016 søsætter Historiens Hus en ny arrangementstype under titlen Husker du? Arrangementerne indledes med et kort oplæg, hvor der vil blive

Læs mere

FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 7.1. Dengang Fyn kom på skærmen -en fortælling om TV2/Fyns første år v/ Ebbe Larsen, TV2/Fyns første direktør. I januar 1989 begyndte TV2/Fyn

Læs mere

Kikkenborgen. Oktober 2013. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Kikkenborgen. Oktober 2013. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv Kikkenborgen Oktober 2013 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen

Læs mere

FORÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 31.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Arkivar Andreas Skov fortæller denne dag om Augustoprøret 1943 - da Odense gik

Læs mere

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET

MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET MEDLEMSBLADET Rigtig godt nytår til alle vore medlemmer. Vi bliver stadig flere. Vi har nu registreret 989 medlemmer, og bestyrelsen håber, at vi når 1000 inden generalforsamlingen onsdag den 21. marts 2012 (se nærmere

Læs mere

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv

Resultataftale for Dragør Lokalarkiv Resultataftale for Dragør Lokalarkiv 2014-2015 1. Opfyldelse af målene i resultataftalen for 2012-2013 Ressourcer Lokalarkivet har i perioden haft et uændret budget. Fra 1.2.2012 blev personalenormeringen

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2015

Nyhedsbrev februar 2015 Nyhedsbrev februar 2015 Kære medlemmer Kastellets 350 år blev fejret efter alle kunstens regler den 1. november 2014 med opvisninger, gardehusarer, musik, rundvisninger, og Slaget på Kirkepladsen, men

Læs mere

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 Skt. Knuds Kloster (Historiens Hus) fylder rundt. Den 15. november 2019 er det 100 år siden, at klosteret blev genopført efter en næsten altødelæggende

Læs mere

Nyhedsbrev oktober 2014

Nyhedsbrev oktober 2014 Kære medlemmer: Nyhedsbrev oktober 2014 Kastellets 350 års dag fejres: Lørdag den 1. november fra klokken 12.00 til 16.00. Læs det store program for dagen i dette Nyhedsbrev. Generalforsamlingen den 9.

Læs mere

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Weitemeyers Kilde Nyhedsbrev for Svinninge Lokalhistoriske Forening og Arkiv Gislingegården, som vi skal besøge, her fotograferet i 1905. På trappen står ejeren Johannes Johannesen med hustruen Karen Margrethe,

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland Præsentation af årets årbog Reception for årbog 2017 Det er med stor glæde, at vi igen kan invitere vores medlemmer til reception torsdag d. 5. oktober

Læs mere

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING

EFTERÅR LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING EFTERÅR 2015 LOKALHISTORISKE BALLE FUNDER KRAGELUND LEMMING SEJLING SEJS-SVEJBÆK SERUP SILKEBORG SINDING ...FØLG OS PÅ FACEBOOK Slægtsforskercafé Udflugt til Viborg Museum Vi tager på udflugt til Viborg

Læs mere

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni

Siden sidst Onsdag den 16. januar Fredag den 18 januar Tirsdag den 23 april Lørdag den 1-juni 2013-2 Siden sidst Onsdag den 16. januar var der foredrag på Ferritslev Friskole. Sognepræst ved Brahetrolleborg, Øster Hæsinge og Krarup Kirker, Ole Buhl Hansen, fortalte om,hvordan vi ved hjælp af humoren

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950

Lokalhistoriske. arrangementer. Sinding, 1950 Lokalhistoriske arrangementer Sinding, 1950 Silkeborg efterår 2009 BESØG PÅ FUNDER RADIOMUSEUM Onsdag 19. august kl.19 Bjarne Jensen vil vise og fortælle om sine 1685 gamle radioer, grammofoner, fjernsyn

Læs mere

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015

Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Fredericia Museums Venners Program 2014-2015 Dronningensgade set mod nord fra ca. Jyllandsgade. Foto Hugo Matthiessen 1914 VELKOMMEN TIL SÆSON 2014-2015 Vi håber, at rigtig mange vil deltage i vore arrangementer.

Læs mere

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland, august/september 2019 samt

Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland, august/september 2019 samt Nyhedsbrev for Historisk Samfund for Sydøstjylland, august/september 2019 samt påmindelse om sommerudflugt 31. august 2019 SOMMERUDFLUGT BESØG PÅ DANSK SYGEPLEJEHISTORISK MUSEUM MED KAFFE PÅ HOTEL KOLDINGFJORD

Læs mere

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19.

SMÅNYT. Kalenderen. 36. ÅRGANG NR. 3 Oktober 2014. Registrering I anden halvdel af 2014 mødes vi følgende aftener kl.19. Adresselabels 12 Kalenderen ISSN 1602 9577 1 Den 26. oktober kl. 13.30 Tur til Københavns Rådhus Sted: Foran Københavns Rådhus (Rådhuspladsen) Den 13. november kl. 19.30 Foredrag om Rakkerne Ved Mette

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland

Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Slægtshistorisk Forening Sønderjylland Medlemsbrev & program efterår 2015. Medlemsbrev som mail Slægtshistorisk Forening Sønderjyllands medlemsbrev udsendes denne gang ikke som normalt med post sammen

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014. Avis nr. 13

Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014. Avis nr. 13 Lokalhistorisk Forening/Arkiv for Halvrimmen og omegn. Det Gamle Bibliotek. Medlemsavis 2014 Avis nr. 13 Det Gamle Bibliotek, Aalborgvej 43 Halvrimmen 9460 Brovst Mail. dgbhalvrimmen@gmail.com Find os

Læs mere

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas?

Kan dit arkiv bruge bogen Trap Danmark topografisk atlas? LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Styrelsens næste møde er planlagt til

Læs mere

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3

INFO NYT. Vi fejrer 10 år i Fredensborg. Fredensborg Ny Kunstforening oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 INFO NYT Juni 2019 Fredensborg Ny Kunstforening Vi fejrer 10 år i Fredensborg 12.-17. oktober. Aktiviteter for alle i hele jubilæumsugen Læs side 3 30. juni kl. 14-16.30. Den store portrætkonkurrence Læs

Læs mere

Kikkenborgen. November 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv

Kikkenborgen. November 2014. Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv Kikkenborgen November 2014 Medlemsblad for Dragør Lokalhistoriske Forening og nyt fra Dragør Lokalarkiv DLF s logo er tegnet af Niels Febber Andersen. Lokalarkivets kikkenborg er fotograferet af Jørgen

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

31. årgang - NR. 2-2014 februar

31. årgang - NR. 2-2014 februar 31. årgang - NR. 2-2014 februar Shopping på markedet i Valloire: Cecilie, Majken og Alexander Lavuks tilbud Fritids- og ungdomsklubben Lavuk Voksenklubben Lavuk Pibergården Skolen på Borgervænget Minder

Læs mere

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL

KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MEDLEMSBLADET KIMING I N G E L I S E W E S T M A N GRATIS BUSTUR TIL MUSEUMSBERG FLENSBURG Kunstmuseet i Tønders særudstilling, Kiming, med værker af Inge Lise Westmann fortsætter til Museumsberg i Flensburg.

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020

Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 VALBY LOKALHISTORISKE SELSKAB & ARKIV www.valbylokalhistorie.dk Program for arrangementer efterår 2019 & forår 2020 Fredag 30. august kl. 16-18 og lørdag 31. august kl. 11-15 (Valby Kulturdage). Fredag

Læs mere

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3

Esrum og det mystiske Møn 3.oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og 3 .oktober 2014, 1.udgivelse ved gruppe 2 og Elever indtager vandrehjem og oplever Danmarks fødsel på Møns Klint Rejsen til Møn Lavet af: Nambahlou D.1/10.2014 Det var en lang rejse. Vi skulle både tage

Læs mere

Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015

Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015 Aktivitetsprogram Odder Museum November 2014 april 2015 Odder Museum Møllevej 3-5 8300 Odder Tlf.: 8654 0175 E-mail: info@oddermuseum.dk NOVEMBER Sagen genåbnet Sagen om morderen og selvmoderen Christian

Læs mere

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS.

Spørgsmål eller emner, der ønskes drøftet på et Styrelsesmøde sendes løbende, men helst senest 8 dage før et styrelsesmøde til formanden for LASS. LASS Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: LASS Årsmøde blev afholdt den 10. marts

Læs mere

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015

Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Hejnsvig Jagtforening 2014/2015 Aktivitets program for Hejnsvig Jagtforening Foreningens årlige fællesjagt. Lørdag d. 6/12 2014 har vi vores årlige fællesjagt. Vi starter med morgenkaffe i det gamle klubhus

Læs mere

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2

Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Stendysse på Tvevadgårdens mark 2010/2 Siden sidst. Onsdag d. 13. januar. Foredrag ved forfatter Vibeke Nørgård Nielsen om Johannes Larsen o g Island. Foredraget blev ledsaget af dejlige lysbilleder fra

Læs mere

Beretning til Lokalhistorisk forening for Brøndby Strands 10. generalforsamling

Beretning til Lokalhistorisk forening for Brøndby Strands 10. generalforsamling 1 Beretning til Lokalhistorisk forening for Brøndby Strands 10. generalforsamling Da dette er Lokalhistorisk forenings 10. generalforsamling vil beretningen blive anderledes end tidligere års beretninger.

Læs mere

FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2018 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 25.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

www.handicaphistoriskselskab.

www.handicaphistoriskselskab. www.handicaphistoriskselskab. Historisk Selskab for Handicap og Samfund www.handicaphistoriskselskab.dk Årsmøde og generalforsamling den 9. april 2011 på Kofoedsminde i Rødbyhavn Årsmøde og generalforsamling

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK).

Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK). Ansøgning til Københavns Kultur- og Fritidsudvalg fra Sammenslutningen af Lokalhistoriske Arkiver i København (SLAK). Ansøgning: Sammenslutningen af Lokalarkiver i København fremsender hermed følgende

Læs mere

EFTERÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2016 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 30.6. Sommerudstilling: Flygtet til Fyn Udstillingen fortæller om flygtninges veje til Odense og Fyn i nyere tid. Den har åbent i dagtimerne

Læs mere

Januar 2006. Medlemsblad for

Januar 2006. Medlemsblad for Januar 2006. Medlemsblad for Allinge-Sandvig Byforenings Bestyrelse. Formand: Anders Koefoed Larsen, Kampeløkken 9, 3770 Allinge, tlf. 56 48 06 17, e-mail: akl@vip.cybercity.dk Næstformand: Richardt Bendtsen,

Læs mere

Nyhedsbrev Marts 2014

Nyhedsbrev Marts 2014 Kastellets Venner & Historiske Samling Gl. Hovedvagt Kastellet 1 2100 København Nyhedsbrev Marts 2014 V. 1 06-03-2014 Kære medlemmer! Vi er nu gået ind i 2014, 350 året for Kastellets ibrugtagning den

Læs mere

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds

PROGRAM 2016. Midtvendsyssels Lærerkreds. Fraktion 4. Slut på vinteren. Forår på Samsø. Farsø og Jenle. Julearrangement. Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds Fraktion 4 Slut på vinteren Forår på Samsø Farsø og Jenle Julearrangement PROGRAM 2016 Midtvendsyssels Lærerkreds Grønnegade 52, 9700 Brønderslev Tlf. 98 80 19 33 150@dlf.org

Læs mere

Torslunde Sogn & Kirke

Torslunde Sogn & Kirke Juni GUDSTJENESTER Torslunde Ishøj Vejleå Dato kl. 4/06 10 C. B. Petersen A. Bækgaard A. Gyldenkærne 5/06 10 C. B. Petersen Lukket V. Ahle 11/06 10 A. Gyldenkærne Lukket S. Nielsen 18/06 10 C. B. Petersen

Læs mere

Holbæk Arkæologiklub. Mejerigården oktober 2015

Holbæk Arkæologiklub. Mejerigården oktober 2015 Holbæk Arkæologiklub Mejerigården oktober 2015 Nyhedsbrev vinter 2016 Generalforsamlingen Den 17. november 2015 var det tid at afholde den ordinære generalforsamling. Der var denne gang et fremmøde på

Læs mere

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2

Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 NÆSTVED KUNSTFORENING Amtsgården Amtmandsstien 1 Blad nr. 3/201 2 Ib Orla-Jensen 1 4/04-1 3/05 201 2 Næstved Kunstforening inviterer til ferniseringen af Ib Orla-Jensen Lørdag den 1 4. april fra kl. 1

Læs mere

Københavns Befæstningsdag. Søndag den 28. september 2008

Københavns Befæstningsdag. Søndag den 28. september 2008 Københavns Befæstningsdag Søndag den 28. september 2008 2008 Københavns befæstningsdag søndag den 28. september 2008 Velkommen til Københavns Befæstningsdag søndag den 28. september For godt 200 år siden

Læs mere

En verden af i går. Det handler om kildearbejde og om at bruge historiske spor i lokalområdet til at fortælle om fortiden. Undervisningsmateriale

En verden af i går. Det handler om kildearbejde og om at bruge historiske spor i lokalområdet til at fortælle om fortiden. Undervisningsmateriale En verden af i går Det handler om kildearbejde og om at bruge historiske spor i lokalområdet til at fortælle om fortiden Undervisningsmateriale Biler, cykler, busser og færger. Pokemon Go, beskeder og

Læs mere

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang.

Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal årgang. Centerbladet Lokalcenter Hasle. Nr. 8, april kvartal 2018 3. årgang. Onsdag den 7. februar blev der for første gang afholdt årsmøde som følge af den nye struktur og det blev et velbesøgt møde, hvor ca.

Læs mere

NYHEDSBREV Røde Kors Odense

NYHEDSBREV Røde Kors Odense Røde Kors Odense August 2014 HUSK: Har du lyst til at modtage nyhedsbrevet per mail fremover? Så skriv til odense @rodekors.dk Send dine gode historier og billeder til os på odense @rodekors.dk. Formanden

Læs mere

EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2014 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 9.9. Kend din by! Byvandring v/arkivarer fra Historiens Hus Byvandringen vil foregå i Odenses bymidte og vil have fokus på både kendte og

Læs mere

Hit med Historien

Hit med Historien Hit med Historien 1914-1949 Køge 1914-1924 Læs en kort beskrivelse af Første Verdenskrig. Få din lærer til at hjælpe dig med at finde litteratur. Det kan være svært at sammenligne pengenes værdi gennem

Læs mere

Nr 917 P. Nr 1 - Marts måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub

Nr 917 P. Nr 1 - Marts måned Årgang. Slagelse Model-Jernbane Klub Nr 917 P Nr 1 - Marts måned 2016-39. Årgang Slagelse Model-Jernbane Klub Slagelse Model-Jernbane Klub Slagelse Model-Jernbane Klub arbejder med og driver modeljernbaneanlæg i skalastørrelse 0 (1:45) på

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg

Åbent referat for 17, stk.4 Lokalhistorisk Udvalg Åbent referat for 17, stk.4 Mødedato 05.12.2013 Tid 16:00 Sted Mødelokale 2, Rådmandshaven Medlemmer Ole Pilegaard Hansen Jørgen Andersen Lindy Nymark Christensen Søren Drost Broegaard Svend C. Dahl Mie

Læs mere

EFTERÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2015 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 22.9. Introduktion til samlingerne: arkiv.dk og odensedatabasen.dk v/arkivchef Jørgen Thomsen og arkivar Jens Åge S. Petersen. I www.arkiv.dk

Læs mere

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods.

PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden Erland Porsmose Torsdag den 16. april kl. 18.30-21 Ørbæklunde Gods. PROGRAM: Torsdag den 19. marts kl. 19.30-22: Nyborg i Danehoftiden. Debat og fortælling ved museumsdirektør Erland Porsmose, Østfyns Museer. Fortælling om perioden 1250 1413, dengang Nyborg Slot var regeringssæde

Læs mere

Lolland-Falsters Historiske Samfund

Lolland-Falsters Historiske Samfund Lolland-Falsters Historiske Samfund Program 2014 Årsmødet i Lolland Falsters Historiske Samfund afholdes tirsdag den 29. april 2014 kl. 19.00 på Sukkertoppen, Saxkjøbing Sukkerfabrik Aftenen indledes med

Læs mere

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1

November 2010. Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur. Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet. Side 1 November 2010 Læs i dette nummer: Om Løvfaldstur Om Staldarbejdet Vedlagt i dette nummer: Invitation til Juletur Side 1 Bestyrelsen i Kærby Landsbylaug: Formand: Næstformand: Lasse Hansen, Tina Jørgensen

Læs mere

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen

Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Lokalt nyt fra Roskildeafdelingen, redigeret af: John Ø. Jensen Læs i dette lokalnyt bl.a. om: Cykelture 2013, 2. halvår Cykeltursberetninger Landsmøde i Roskilde Generalforsamlingen 2013, formandsberetning

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet:

BØLGEBRYDEREN. 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016. Læs inde i bladet: BØLGEBRYDEREN 27. årgang Medlemsblad for Sørup Havns Bådelav 3/2016 Læs inde i bladet: ESRUM SØ HAR EGEN VEJRSTATION MØD OP TIL SEJLERSKOVTUR TILMELDING TIL ÅRETS STUDIETUR 1 SØRUP HAVNS BÅDELAV Lindevej

Læs mere

BREV - kilden Brev fra Godsforvalter Eggers på Orupgård til sogneråd i Skelby Gedesby.

BREV - kilden Brev fra Godsforvalter Eggers på Orupgård til sogneråd i Skelby Gedesby. BREV - kilden Brev fra Godsforvalter Eggers på Orupgård til sogneråd i Skelby Gedesby. Renskrevet 16 marts 1881. Til Sognerådsformand J. P. Adrian i Skelby Sogn Jeppe Veje i Skjelby har talt med mig om

Læs mere

Fiskerhytterne ved Gambøt

Fiskerhytterne ved Gambøt Medlemsblad 2015 Fiskerhytterne ved Gambøt 1 Referat fra generalforsamlingen i Thurø Lokalhistoriske Forening Den 2. februar 2015 på Skipperkroen Der deltog 61 personer ved generalforsamlingen. Formanden

Læs mere

VALBY LOKALHISTORISKE SELSKAB & ARKIV. Program for arrangementer efterår 2017 & forår 2018

VALBY LOKALHISTORISKE SELSKAB & ARKIV. Program for arrangementer efterår 2017 & forår 2018 VALBY LOKALHISTORISKE SELSKAB & ARKIV www.valbylokalhistorie.dk Program for arrangementer efterår 2017 & forår 2018 Kalender Fredag 1. september 2017 kl. 17 (Valby Kulturdage) Lørdag 2. september kl. 13.

Læs mere

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på

- # - - # - Ad 2: Kurser & møder i LASS: Se nærmere omtale af kurserne samt praktiske oplysninger i programmet eller i kalenderen på LASS. Indhold: 1. Fra LASS Styrelse. 2. Kurser og møder i LASS. 3. Fra medlemmerne. 4. Hjemmesiden & Nyhedsbrevet. 5. Andre arrangementer. Ad 1: Fra LASS Styrelse: Referat af Årsmødet er lagt på websitet

Læs mere

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem

Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem Referat Generalforsamling i Gammel Garder, 16. marts 2013, på Holbæk Vandrehjem 1. valg af dirigent Johnny Gybel blev valgt som dirigent med applaus og kunne efterfølgende bekræfte at Generalforsamlingen

Læs mere

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015

Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Formandens beretning 1.4.2014 31.3.2015 Borgmesterfrokost og generalforsamling den 23. marts 2015 på Gladsaxe Rådhus, Rådhuskælderen. Sidste års frokost med borgmesteren, og den efterfølgende generalforsamling

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM

PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM PROGRAM BILLUND CENTRET OG BILLUND KIRKE 40 ÅRS JUBILÆUM Mandag d.15. april - Lørdag d. 20. april. 2013 Foto: Livstræet af NORLYS FOTO Jubilæumsskrift i anledning af Billund Centrets 40 års jubilæum Jørgen

Læs mere

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk

April 2009. Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk April 2009 Læs i dette nummer: Ny konstituering Ny hjemmeside mm. Arbejdsopgaver Tilskudsmuligheder Vedlagt i dette nummer: Formandens beretning Info fra Vandværk Side 1 Den nyvalgte bestyrelsen har på

Læs mere

Velkommen til KØBENHAVNS BEFÆSTNINGSDAG. Søndag den 30. september

Velkommen til KØBENHAVNS BEFÆSTNINGSDAG. Søndag den 30. september Velkommen til KØBENHAVNS BEFÆSTNINGSDAG 2012 Søndag den 30. september Indhold Lyngby-Taarbæk Gentofte Gladsaxe Rødovre Brøndby/Hvidovre Greve Amager Side 4 Side 5 Side 5 Side 7 Side 9 Side 10 Side 11 2

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2014 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Med Rimo på Bornholm 2013.

Med Rimo på Bornholm 2013. Med Rimo på Bornholm 2013. Hold 4 5 6 og 7 tog i weekenden d. 17. 19. august på tur til Bornholm, for at køre Bornholm Rundt søndag d. 18.08.13. Her er (endelig) en lille stemningsrapport.. Rimo s (næsten)

Læs mere

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2017 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 26.1. Torsdagsmik Formiddagsforedrag med kaffe og rundstykker. Emnet for foredraget vil blive bragt i vores nyhedsbrev og på www.historienshus.dk

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN

Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Eine kleine Nachtmusik MUSIKKEN I SKOLETJENESTEN Mozarts liv I dette hæfte kan du arbejde med et lille musikværk, som hedder Eine kleine Nachtmusik. Musikværket er skrevet af en komponist, der hedder Wolfgang

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 5. Årgang nr. 31 marts / april 2015 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar, marts,

Læs mere

August Medlemsblad for

August Medlemsblad for August 2005. Medlemsblad for Allinge-Sandvig Byforenings Bestyrelse. Formand: Anders Koefoed Larsen, Kampeløkken 9, 3770 Allinge, tlf. 56 48 06 17, e-mail: akl@vip.cybercity.dk Næstformand: Richardt Bendtsen,

Læs mere

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010

Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Ø-LEJREN PÅ LYØ 1970 I 40 ÅR 2010 Udstilling på Lyø Kultur- og Besøgscenter 27. juni 8. august 2010 DET HELE STARTEDE MED MØLLEN PÅ LYØ Når man får Lyø ind i sjælen! 1970 gav Kulturministeriet tilskud

Læs mere

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010

16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 16 Årgang Nummer 2 Oktober 2010 Bestyrelsen Formand: Jytte Holt Nielsen, Bornholmsvej 8, 7400 Herning Tlf 20714010 j-k-hansen@mail.dk Kasserer: John F. Nielsen, jagtvej 10, 7400 Herning Tlf. 97118541 60738720

Læs mere

FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 FORÅR 2019 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 24.1. Torsdagsmik 41 år med lokalhistorie Stadsarkivar Jørgen Thomsen går på pension med udgangen af marts efter 41 års ansættelse fokuseret

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April

Krejbjerg Nyt. Fællesspisning fredag 29. april kl Arbejdsdag lørdag 7. maj. April Krejbjerg Nyt Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn April 2011 www.krejbjerg.dk Fællesspisning fredag 29. april kl. 19.00 Ivan Andersen har lovet at være primus motor for at arrangerer fællesspisninger

Læs mere

Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen.

Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen. Nyhedsbrev København d. 15. maj 2018. Kære Medlemmer af Horserød-Stutthof foreningen. Nytårskuren blev afholdt lørdag d. 20. januar og var som vanligt med spisning, Thomas Riemenschneider holdt talen og

Læs mere

EFTERÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2

EFTERÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 EFTERÅR 2013 HISTORIENS HUS ARKIV OG BIBLIOTEK KLOSTERBAKKEN 2 24.9. Dronning Dagmar v/ lektor, dr.phil. Kurt Villads Jensen, SDU Dronning Dagmar er en af de kendteste skikkelser fra den danske middelalder.

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Side 1 af 5 Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Bestyrelsens beretning om 2015 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 15. marts 2016 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder:

Læs mere

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen

Foråret 2016. Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Program Foråret 2016 for Titel: Tidlig morgendis i panorama Dorte Lorenzen Johnsen Kontakt oplysninger Formand Børge K. Lund Egemosen 3 6200 Aabenraa Tel. 3162 8272 bkl@aabenraafotoklub.dk Næstformand

Læs mere

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG

NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG SUPERVETERANERNE NR. 22 JULI 2011 ÅRGANG 6 Så gik den første halvdel af sæsonen, og det er blevet til flere nederlag end sejre, men en stigende formkurve fortæller os, at vi i efteråret helt sikkert vil

Læs mere

Kulturhuset, Bredgade Langå. Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå. Museets hjemmeside --

Kulturhuset, Bredgade Langå. Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå. Museets hjemmeside -- Kulturhuset, Bredgade Langå Postadresse: Poul Pedersen, Parkvej 11, 8870, Langå Museets hjemmeside --http://museumilangaa.dk Mail til: pouloglilli@gmail.com eller milskov@outlook.dk Kontakt: Poul Pedersen

Læs mere

Nyhedsbrev fra Historik Samfund for Sydøstjylland

Nyhedsbrev fra Historik Samfund for Sydøstjylland Nyhedsbrev fra Historik Samfund for Sydøstjylland Oktober 2013 Torsdag 3. oktober. Reception for Lokalhistorisk Årbog 2013 Dovendanken, sølvbægeret og andre gode historier i lokalhistorisk årbog. Hvad

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole

KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole KOM UD OG LÆR! - om Danmarkshistorien rundt om din skole Forløb 10 HISTORIE Billedkunst 4-6 klasse Bondestenalder, Middelalder og Landboreformer kan godt virke lidt fjerne, men lige uden for skoledøren

Læs mere

Program for første halvår 2017.

Program for første halvår 2017. Opdateret den 24-1-2017 Program for første halvår 2017. Bemærk. Vær opmærksom på de skiftende start tidspunkter. Alle tilmeldinger kan foregå på mail eller telefon til turlederen eller Else Gissel på Tlf.

Læs mere