guide Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus sider New York Kultur Natteliv Shopping Caféliv

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "guide Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus sider New York Kultur Natteliv Shopping Caféliv"

Transkript

1 guide Maj 2013 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 28 sider New York Kultur Natteliv Parker Shopping Bykort Caféliv

2 2 Guide til New York In love with

3 Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus 3 New York Det er de færreste, der ikke påvirkes af et besøg i en af verdens mest hæsblæsende storbyer. New York er så fuld af indtryk, oplevelser, events, finurligheder og mennesker, at de fleste forelsker sig en lille eller stor smule i den pulserende metropol mange allerede inden, de har været her, hvorfor New York til stadighed ligger øverst på danskernes liste over byer, de gerne vil besøge eller genbesøge. New York er beboet af over 8 millioner mennesker fordelt på så mange nationaliteter, at man har regnet ud, her tales over 170 forskellige sprog. Ligeså mangfoldig er holdningerne, livsstilene og drømmene, hvilket er en af årsagerne til, at man i New York finder det hele. Limousiner, gadekøkkener, grønne pletter, skyskrabere, funky designerbutikker, små snedige spillesteder, gadefester, og restauranter, klubber, barer og caféer i et så voldsomt omfang, at man ikke kan nå at besøge dem alle, om man så levede i 200 år. Man kan godt tabe pusten i New York, alting går meget stærkt, og den bydel, der den ene måned er lurvet og nedslidt kan måneden efter være det hotteste place to be. Butikker og restauranter åbner og lukker hele tiden, og nye hemmelige adresser og skæve steder opstår. Find et byens mange rolige hjørner og træk vejret, og hop så tilbage på karrusellen og mærk energien, der strømmer fra byen, der vitterlig aldrig sover.

4 4 Guide til New York VÆRD AT VIDE Transport Fly: Blandt andet SAS, Delta Air Lines, British Airways, KLM, Air France, Norwegian og Icelandair flyver fra København til New York City. SAS og Delta Air Lines flyver direkte, sidstnævnte dog med undtagelser. Priserne kan variere meget, men ligger som regel på cirka kr. retur, hvis man bestiller i ordentlig tid. Turen uden mellemlanding tager godt otte timer. New York City har tre lufthavne (La Guardia bruges dog primært til indenrigsflyvninger). Fra Newark, som ligger 27 kilometer fra Midtown Manhattan, kan man tage toget til Manhattan, det tager 30 minutter og koster omkring 70 kr. Fra JFK 24 kilometer fra Midtown Manhattan kan man tage lufthavnstoget (airtrain) til 40 kr. Det tager en time til Manhattan. Ophold Der findes hoteller i alle prisklasser i New York. Se blandt andet udbuddet på Rabat New York City Pass er et rabatkort, som giver gratis adgang til seks af New Yorks mest populære seværdigheder (bl.a. MoMa, Empire State Building og Frihedsgudinden), samt muligheden for at springe køen over ved selvsamme seværdigheder + turbådene Circle Line Cruises. Kortet koster ca. 600 kr. og gælder i ni dage. (ca. 450 kr. for børn mellem 6-17 år). Info rejseliv. dk/usa/new-york, www. nycgo.com, nyctourist.com, Valuta: Dollars Drikkepenge: Det er normalt at give op til 15 procent i drikkepenge. Nogle steder lægger restauranterne selv drikkepenge oven i regningen. Alarmcentralen: 911 Landekode: 1, New York City område kode: 718/646/917/212/347 Åbningstider: Butikkerne holder normalt åbent alle dage mellem (torsdag ofte til kl. 21), søndage dog ofte først fra kl. 12. Adskillige butikker (for eksempel drugstores) har åbent døgnet rundt. Helligdage: Se en oversigt her.

5 5 Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus Ud at spise side 6-7. Steder at bo side 8-9. Cafelivside side Seværdigheder For børn side Parker side 19. Shopping side Rejseliv Plus-guides udgives af Berlingske Media. Kontakt: Rejseliv, Pilestræde 34, 1147 København K. berlingske.dk. Redaktionschef: Nina Rølle. Redaktion og Layout: Lisa Fuchs. Tekst: Gitte Holtze, Esther Margrethe Lynard. Foto: AFP, EPA, Reuters, mfl.

6 6 Guide til New York UD AT SPISE Gordon Ramsay at the London Dyre Gordon Ramsay at the London Den iltre britiske kok har efterhånden slået sine kulinariske folder over hele verden, og således også i New York, hvor restauranten ligger på London NYC Hotel (deraf navnet). Indretningen er - modsat Ramsays tv-sprog elegant, og maden er fransk-inspireret med bl.a. foie gras og kaninlår på a la carte menuen. Man bør dog unde sig selv den faste 6-retters menu med bl.a andebryst, gratineret Sakagura. pighvar og kammuslinger til ca kr. Tilhørende vinmenu står i ca. 600 kr. 151 West 54th Street gordonramsay.com Per se Kort 6A Det amerikanske køkken lyder muligvis ikke som en oplagt Michelin-restaurant, ikke desto mindre har den moderne amerikanske restaurant Per Se i flere år været indehaver af tre af de eftertragtede stjerner. Med rette, for et besøg på Thomas Kellers søster-restaurant til den berømte French Laundry i Napa Valley er ikke bare et måltid af højeste kvalitet, det er også en oplevelse at dinere foran pejsen, med udsigt til Central Park, og som gæst ved et af bare 15 borde. Og ikke mindst i en antielitær atmosfære. 10 Columbus Circle perseny.com Jean George Kort 6B Har man planer om at bruge et besøg på en eksklusiv restaurant som anledning til at fri til sin udkårne, skal man vælge et andet sted end den franske restaurant Jean George. For her er gastronomien og chefkokken Jean-Georges Vongerichtens kunstneriske talent ud i udformningen af det, der serveres, så spektakulær, at frieriet ender i anden række. Og så er priserne fornuftige: en tre-retters middags-menu bestående af f.eks. foie gras brulee, vilde svampe ravioli og sprød kanin står i bare 600 kr. 1 Central Park West jean-georges.com Mellem Sakagura Sakagura er et lille stykke Tokyo midt i New York. Japansk indrettet og stort set kun besøgt af japanere. Et godt tegn. Her serveres ikke sushi, men traditionelle japanske retter primært bestående af fisk det er dog også muligt at få tofu eller kød, fx Fillet Ishiyaki, som er oksekød, der steges på en hot stone inde ved bordet. Stedet er i øvrigt kendt for sin ekspertise i sake. Og så skal man ikke snyde sig selv for et besøg på toilettet, hvor der er varme i brættet! 211 East 43rd Street sakagura.com Per se.

7 Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus 7 Peasant Wine Bar. Peasant Wine Bar På kanten til Little Italy ligger Peasant Restaurant en populær Manhattan-restaurant, som er kendt for sin italienske bondemad. Men mindst ligeså populær er den tilhørende hyggelige vinbar med rustikke langborde og rå murstensvægge, som ligger gemt i kælderen. Man kan også spise i kælderen, for eksempel knivmuslinger eller gnocchi med svampe. Stemningen i kældermørket er helt unik, hvilket har fået mange af særligt metropolens unge og hippe til at valfarte til kælderbaren. Så kom i god tid. 194 Elizabeth Street, Nolita peasantnyc.com The spotted Pig Begrebet gastropub findes naturligvis også i New York, hvor The Spotted Pig med 1 stjerne i Michelin-biblen og rygter om, at kendisser som Jay-Z og Bono er blandt ejerne, er blandt de ypperste. Ikke mindst på grund af stedets signatur-ret The Spotted Pig burger, som er lavet af blandt andet 250 gram culottekød og med roquefort ost og hjemmebagte burgerboller til 70 kr. Stedet er ikke voldsomt stort, og der er ofte kø, men burgeren er det hele værd. 314 West, 111th Street Billig Rabbit Hole Den ligger et stykke fra downtown Manhattan, men Rabbit Hole er turen til Brooklyn værd, hvis man er til solid brunch med blandt andet omelet med gedeost og karamelliserede løg, med pandekager med æblekompot og med hjemmebagte scones af alverdens slags (fra dem med hindbær til varianten med chokolade og appelsin). Restauranten serverer også frokost og middag, men er man mest til brunch, kan man glæde sig over, at den serveres til kl. 17. Priserne er lave og om sommeren kan man sidde ude i haven. 352 Bedford Avenue, Brooklyn rabbitholerestaurant.com Roberta s Pizza I den charmerende bydel Bushwick i Brooklyn finder man mange unge kunstnere. På et gadehjørne finder man pizzeriaet Roberta s i en gammel, nedlagt garage. Udefra ligner det ikke noget særligt, men indenfor blander den karakteristiske pizzaduft sig med latteren fra hele Brooklyns hippe ungdom. Menukortet består af flere forskellige hjemmedyrkede salater, ti slags pizza (med den helt rigtige New Yorker-skorpe) og det samme antal hovedretter, der spænder vidt.roberta s laver desuden drinks og serverer øl på fad og flaske. 261 Moore Street Deluxe Food Market Lækker mad behøver ikke altid være lig med restaurant, tjener og et menukort. En af New Yorks populære steder at spise sig mæt i gode sager ligger i Chinatown i en rød murstensbygning spækket med kinesiske bannere og blinkende lygter. Indendøre er her oftest kaotisk mange mennesker i gang med at indkøbe kød, fisk, grøntsager, krydderier og brød hvis de da ikke står i kø ved de boder, der sælger wokretter med ris eller nudler, sushi, grillet kylling, eller sågar alligator. 79 Elisabeth St Deluxe Food Market.

8 8 Guide til New York STEDER AT BO Dyre Waldorf-Astoria Kort 8A Skal overnatningen være luksuriøs på den eksklusive facon, med marmorbadeværelser, dekadente møbler, tykke tæpper på gulvene, og dørmænd iført hvide handsker, er det 190 meter høje Waldorf-Astoria ikke til at komme udenom. Hotellet har eksisteret siden 1931 og har gennem tiderne været beboet af adskillige personligheder som Marilyn Monroe, Lucky Luciano, og Paris Hilton. Det ligger midt på Manhattan og har blandt andet sin egen platform i forbindelse med Grand Central Station. Priser fra kr. per nat. 301 Park Avenue waldorfnewyork.com The Mercer Kort 8B Midt i Soho ligger et af de hoteller, som mangen en kendis i tidens løb (og stadig gør) har checket ind på, blandt andet på grund af den særlige atmosfære af luksus på New Yorker-måden (alle værelser har højt til loftet og giver fornemmelsen af at bo på et typisk New York loft ). Her er bare 75 store værelser, alle med badekar til to midt i værelset, og indrettet med lyse funky møbler, men på en afslappet og hjemlig måde. Servicen er i top også selv om man ikke er kendt fra tv. Priser fra kr. per nat. 147 Mercer Street mercerhotel.com Gansevoort Waldorf-Astoria. Kort 8C Der var engang, hvor Meatpacking District var et lurvet sted, i dag er det superhot, og det minimalistiske designhotel Gansevoort, som med sine glasfacader skiller sig voldsomt ud fra områdets brosten og rå pakhuse, er af samme årsag vældig populært. Hotellet har 187 værelser og 23 suiter, mange med altan, det mest spektakulære er imidlertid poolen og poolbaren på taget, hvorfra man har 360 graders udsigt over New York, og loungemusik 365 dage om året. Priser fra kr. per nat. 18 Ninth Avenue hotelgansevoort.com Mellem The Travel Inn Vil man gerne opleve vaskeægte krostemning midt i den store metropol for overskuelige penge, så er The Travel Inn stedet at overnatte. Lænestolene er brede, polstringen generøs og indretningen er som man forestiller sig den ville være på et landsted i England. Til trods for at man træder ind i en idyllisk tidslomme, så ligger Travel Inn centralt på Midtown Manhatten med mindre end en kilometer til Central Park. Priser fra 1000 kr. per nat. 515 West 42nd Street thetravelinnhotel.com The Travel Inn. Herald Square Hotel Where you spend a night, not a fortune er mottoet for dette lille charmerende hotel, som oven i hatten har den fordel, at det ligger centralt lige ved Kort 8E Empire State Building, Broadway og Penn Station (hvorfra der kører tog til Newark lufthavnen).

9 Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus 9 Hotellet tilbyder gratis kaffe og te i lobbyen, har wifi over hele bygningen, og store behagelige senge (hotellet slår sig op på at have førsteklasses madrasser). Priser fra 1500 kr. 19 West 31st Street heraldsquarehotel.com Stay the night Nogle er mere til at checke ind i eget byhus end på stort hotel tilhører I den kategori, er Stay the night oplagt. Lige ved Central Park, i det mondæne Carnegie Hill, har et par indrettet et byhus med tre suiter, en lejlighed, og to (små) værelser, alle indrettet i varme farver og behagelige møbler. Den ene suite har jacuzzi, i en af de andre kan man svømme i et antikt badekar. Bag huset ligger en lille have. Priser fra 900 kr. per nat (for en suite). 18 East 93rd Street staythenight.com Billige 102 Brownstone Boutique Hotel Harlem er formentlig ikke det første sted, man overvejer at bosætte sig under sit ophold i New York, ikke desto mindre er bydelen godt i gang med at rykke opad på popularitetsskalaen, og skal man nå at prøve en overnatning her, inden det bliver The Jane. en alt for dyr omgang, er det nu. 102 Brownstone Botique Hotel er seks charmerende værelser i et byhus, alle med eget køkken og gratis wifi. Den venlige vært bor i kælderen og er en guldgrube af tips til gode restauranter og barer. Priser fra 600 kr. per nat. 102 W 118th Street 102brownstone.com The Jane Kort 9A Plads er der ikke en hel masse af, til gengæld får man omgivelser, som man kan underholde med, når man vender hjem fra The Big Apple. The Jane blev oprindeligt bygget som et sømandshjem tilbage i 1908, hvor blandt andet de overlevende fra Titanic blev indlogeret. I dag er hotellets værelser indrettet som kahytter, hvor man kan vælge mellem kaptajnens kahyt med eget badeværelse eller standardkahyt med en enkeltseng eller køjesenge. I alle værelser er der ipod dock og gratis wifi. Priser fra 600 kr. per nat. 113 Jane Street thejanenyc.com The pod hotel Et hipt hotel er sjældent lig med en billig overnatning. Det er det imidlertid på The Pod Hotel, et såkaldt design budget hotel med topmoderne værelser (alle med gratis wifi og dockingstations til ipod) udnyttet optimalt med køjer, dobbeltsenge eller double double, som indeholder to dobbeltsenge. Værelserne med køjesenge har bad på gangen, de øvrige værelser har eget badeværelse adskilt fra resten af rummet med en glasvæg. Der er bar på tagterrassen og priserne starter ved 700 kr. per nat. 230 East 51st Street thepodhotel.com The Pod.

10 10 Guide til New York CAFÉER Zabars Zabars er en institution på Upper West side. Godt nok er selve kaffen blot en vare blandt mange, men med et ekstremt velassorteret supermarked over flere etager og en travl hjørnecafe er Zabars bestemt en pause værd. Her er bagels, røget laks og charcuteri til weekendens familiefrokost side om side med alverdens»must have«køkkenredskaber alt sammen til rimelige priser. Betjeningen er effektiv og uden dikkedarer, og så er her masser af fascinerende typer at kigge på. Broadway, ved West 80th gade zabars.com The Roasting Plant På kanten til Chinatown, hvor stanken af affald er aftaget, og butikkerne sælger flere tekstiler end kyllinger, ligger et charmerende lille mikroristeri, The Roasting Plant. Langs den ene væg i butikken i Orchard Street troner høje buttede plexiglas-rør fyldt med forskellige nuancer af kaffebønner, der bliver suget op og blæst af sted til kaffe-bryggeren nøje afmålt hver bestilling. Her kan du få bønnerne ristet til en kop ad gangen, så du kan få din foretrukne bitterhed eller sødme i kaffen. 81 Orchard Streeet, ved Broome Street roastingplant.com Joe The Art of Coffee Joe The Art of Coffee i Greenwich Village er en guldklump, der kan være lidt drilsk at finde, men som er skattejagten værd. Det er især lokale stamkunder med bærbar eller bog, der fylder terrassen og den lyse butik. Her er kaffe en kunst, og baristaerne uddannede til at udføre den til perfektion. Caféen afholder foredrag om kaffens historie og arrangementer gratis kaffesmagninger. Og kunsten på de rå murstensvægge vægge er ikke kun til pynt, men også til salg. 141 Waverly Place, mellem Avenue of The Americas og Gay Street joenewyork.com Ninth Street Espresso Kort 10A Med et menukort, der kun bestod af fem espresso-baserede drinks, sort kaffe brygget i stempelkande, blot én kop-størrelse og et potentielt klientel primært bestående af studerende, var åbningen af Ninth Street Espresso i 2001 et modigt træk. Men det virkede. I New York taler kaffeconnaisseurer i dag om en renæssance, der begyndte med Ninth Street Espresso. Siden er det væltet frem med kaffebarer og mikroristerier downtown, mens det er gået ned af bakke for Starbucks. 75 Ninth Avenue ninthstreetespresso.com Starbucks Kort 10B Ja, Starbucks er en enorm kaffekæde, men baristaerne kan lynhurtigt kreere latte, cappucino og sort kaffe af høj kvalitet. Og ekspeditionstiden er jo et klart plus, når familiens yngste står og tripper og bare gerne vil på legepladsen på Union Square, hvor alle legeredskaber er skabt efter princippet: Leg er læring. Et lille bonustip: Bestil en børne-latte, så de små også kan få lov at promenere med»kaffe«.»kaffen«består af skummende, dampet mælk med f.eks karamel-, hindbær- eller vaniljesirup. 41 Union Square starbucks.com Starbucks.

11 Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus 11 OMRÅDER Chinatown Ligesom et hav af andre storbyer har New York naturligvis sit eget Chinatown. Som med over kinesere kan prale af at være den største af slagsen i USA, med blandt andet den effekt, at bydelen er en turistmagnet med alt, hvad det indebærer kopier af designertasker, pågående kinesiske handlende, og souvenirs indenfor alt muligt og umuligt. Besøg Canal Street for kopivarer og blandt andet Mulberry Street og East Broadway for grøntsager og fisk. chinatown-online.com Wall Street At bevæge sig ned mellem de tårnhøje bygninger på Wall Street ledsages med en nærmest håndgribelig følelse af at befinde sig midt i magtens centrum, om end mange af de finansielle virksomheder efter angrebet på World Trade Center i 2001 ikke længere har adresse i selve Wall Street. New York Stock Exchange verdens største udgave af børsen ligger her dog stadig, og selv om man af sikkerhedshensyn ikke må komme inden døre og se pengene skifte hænder, er selve bygningen også værd at betragte udefra. Greenwich Village En af de mest hippe bydele i New York hedder Greenwich Village, og er kendt for sin bohemekultur i dag er det dog blevet så trendy at bo her, at det primært er den mere velstillede del af new yorkerne, der har adresse i Greenwich Village. Det er her, man shopper ting, man ikke finder andre steder, blandt andet på Bleecker Street, hvor Marc by Marc Jacobs ligger, og her, man finder gode restauranter og caféer samt nogle af byens mest hippe natklubber. Fifth Avenue En af New Yorks vel nok mest kendte gader, Fifth Avenue, strækker sig godt syv kilometer fra Madison Square Park i syd til den nordlige ende af Central Park i nord. På den øverste del af Fifth Avenue Upper East side ligger nogle af New Yorks dyreste adresser, og længere sydpå ditto butikker, som de fleste kun har råd til at vindueshoppe i det kan til gengæld også være vældig underholdende. Gaden er desuden the place to be på en af de utallige paradedage i New York. Little Italy På den nedre del af Manhattan ligger byens italienske univers, Little Italy, som var her, magtfulde mafiabosser opererede i Chinatown. starten af 1900-tallet. I dag har Chinatown bredt sig ind over det meste af det oprindelige Little Italy, og alt, hvad der reelt er tilbage, er en enkelt gade, Mulberry Street, der til gengæld er proppet med italienske restauranter og caféer, som både turister og lokale valfarter til, hvis det skal smage af Italien. littleitalynyc.com Wall Street.

12 12 Guide til New York SEVÆRDIGHEDER Frihedsgudinden En af de nok mest klassiske seværdigheder i New York er en 92 meter høj kvinde, som bor på sin egen ø i New Yorks havn. Hun har stået ved indsejlingen til New York siden 1886, og selv om det kan være en presset fornøjelse (man er langt fra alene) at besøge Frihedsgudinden, bliver man alligevel lidt betaget, når man står for foden af det ultimative symbol på frihed og et bedre liv. Tag færgen fra Battery Park på det sydlige Manhattan til Liberty Island og nyd udsigten til New Yorks skyline på overfarten. statueofliberty.org Empire State Building Kort 12A Det kan godt være, det er en turistkliché at bevæge sig op i Empire State Building, ikke desto mindre er det fra toppen af dette New Yorkske vartegn på 381 meter, at udsigten over den vældige metropol er allerbedst. Man skal væbne sig med tålmodighed, hvis man vil til toppen midt på dagen, da køerne til sikkerhedskontrollen og elevatorerne kan være timelange. Køb eventuelt et express-pass, som for 275 kr. giver adgang til observationsdækkene på 86. og 102. etage og til at springe køerne over th Avenue esbnyc.com Brooklyn Bridge. Grand Central Terminal. Grand Central Kort 12B Kan en togstation være en seværdighed? Ja, det kan den godt, når stationen er Grand Central Terminal i New York, som ikke bare er der, hvor over en halv million mennesker hver dag rejser fra og til med toget, men også er en destination i sig selv i kraft af blandt andet den enestående arkitektur. Begiv jer ud på en af de ni ture med hvert sit tema (f.eks. østersbaren eller den til kysserummet, hvor politikere, soldater og andre i svunden tid steg af toget og kyssede deres kære), eller lej headset og bliv guidet rundt. grandcentralterminal.com Times Square Kort 12C Hvis man leder efter ro og stille stunder, skal man holde sig langt væk fra det kulørte, larmende, hektiske, livlige Times Square, som døgnet, ugen, året rundt er et lyshav af neonreklamer, dyttende taxier og busser samt tusindvis af turister og travle new yorkere, der valfarter i alle retninger. Er man i New York hen over nytår, må man ikke gå glip af Times Square, hvor over en halv million mennesker fester nytåret ind. Brooklyn Bridge Kort 12D Hængebroen mellem Manhattan og bydelen Brooklyn er et stykke fascinerende arkitektur, som dels gør sig godt på billeder, dels er en speciel og meget New York sk oplevelse at vandre, cykle eller rulleskøjte hen over. Brooklyn Bridge strækker sig 1834 meter hen over East River, og selve spændet over vand er 486 meter (som gjorde den til den længste hængebro i verden, da den stod færdig i 1883). Husk kamera udsigten over Manhattan og havnen fra broens top er enestående.

13 Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus 13 NATTELIV Le Bain Kort 13A På toppen, som er 18. etage, af hotellet The Standard i Meatpacking District ligger to natklubber, som begge er begavet med en fuldstændig forrygende udsigt gennem gulv til loft vinduerne (også fra toilettet). Den ene natklub, Boom Boom Room, er det supereksklusive sted, hvor man sipper champagne med unge, smukke, rige new yorkere i sofaerne på den store tagterrasse. Den anden, Le Bain, er den rockede lillesøster, hvis mest blærede feature udover udsigten er en giga-jacuzzi midt i baren (som man gerne må hoppe i). 444 West 13th Street standardculture.com/lebain Milk & Honey Kort 13B Det var ejeren Sashas personlige aversion mod kendis-hysteri, der fik ham til at udtænke konceptet til natklubben Milk & Honey, hvor name-dropping og starfucking er forbudt, og hvor man skal være medlem som man bliver ved at være helt ukendt og have benene på jorden - for at komme ind. Baren er lille og intim, oplyst med stearinlys og deres (dyre) cocktails er gode og specielle prøv f.eks. modellen med lemon, honning og ingefær Milk & Honey. Frying Pan. og serveres, som om man er kendis. 134 Eldridge Street mlkhny.com Cafe Wha Kort 13C Steder med livemusik er der masser af på Manhattan, men et af dem, hvor man næsten uanset sindsstemning, når man træder ind ad døren, er sikker på at komme glad og opløftet ud, er Cafe Wha i Greenwich Village. Årsagen er husorkestret, det 12 mand store Café Wha Band, alle med hvert sit (store) talent, som hver onsdag til søndag aften underholder med alt fra rock til reggae, Bob Marley til Beatles. Lokalet er ikke ret stort og folk danser, så vær forberedt på nærkontakt med de andre gæster. 115 Macdougal Street cafewha.com Blue Note Kort 13D En af New Yorks mest legendariske jazzklubber må utvivlsomt være Blue Note i Greenwich Village, som Sex and the City kendere måske husker som et sted, Carrie og Mr. Big hang ud i deres kun-venner periode. Klubben er så populær, at her altid er meget proppet (i høj grad af turister), og både mad og drikkevarer tilhører den dyre ende. Til gengæld får man en jazz-oplevelse af de helt store, ofte krydret med gæsteoptræden af store musikere. Bedste råd: Book billetter i god tid og mød op i endnu bedre tid. 131 West 3rd Street bluenote.net Frying Pan Kort 13E Det er ikke stedet at tage hen om vinteren, til gengæld får man næppe en mere mindeværdig oplevelse på en sommeraften end at være til grillfest på dækket af en gammel slæbebåd på Hudson River. Båden har ligget tre år på havets bund for i 1989 at blive slæbt til New York og forvandlet til en bar (hvor man om dagen også kan få mad eller bare sidde i solen og stirre ind over Manhattan), og er på grund af dette spøjse fænomen vældig populært. Køen rykker dog hurtigt fremad, og når man først er ombord, er det en fest. Pier 66a, West 26th Street fryingpan.com

14 14 Guide til New York 22D 8A 12B 20B 20A 24C 16C 12A 23B 20C 23A 8E 16B 19A 16A 12C 18B 21A 6B 6A 18A 19B 13E Kort over Manhattan

15 Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus 15 12D 25A 13B 22A 24B 10B 18C 8B 24E 24A 24D 19C 13C 22E 13D 22B 22F 22C 10A 8C 13A 9A Nord Find guidens forslag i de lilla cirkler. Tallet henviser til siden, du kan finde det på. 13E henviser således f.eks. til The Frying Pan, som du kan læse om på side E

16 16 Guide til New York FOR BØRN Coney Island Syd for Brooklyn, en lille times kørsel med tog, ligger halvøen Coney Island, hvor man finder en række forlystelsesparker, komplet med rutsjebaner, karuseller, radiobiler, ballongynger, spøgelseshus, samt cirkus, akvarium og boder, hvor man kan prøve lykken. I forlængelse af parkerne ligger en bred strand, som hver fredag aften i sommerhalvåret lægger sand til et fyrværkerishow. Derudover er området formentlig ikke overraskende spækket med muligheder for fast og flydende føde, blandt andet de hotdogs, som Coney Island er kendt for. coneyisland.com Central Park Kort 16A New Yorks grønne lunge er ikke kun et bilfrit åndehul for voksne, også for børn er parken en spændende måde at bruge dagen på. Man kan hoppe ombord i bådene i søen, beundre den store statue af H.C. Andersen på parkens østside, tage en tur i karrusellen (og spise en is fra en boderne i nærheden bagefter) og klappe dyrene i Central Parks egen zoologiske have. Hvis man da ikke vil prøve at fiske, se dukketeater, besøge Belvedere-slottet, eller sidde højt til vejrs i en af de berømte hestevogne. centralpark.com Bronx Zoo Ingen storby uden en zoologisk have. Og den i New York, Bronx Zoo, er med mere end dyr en af de største på amerikansk jord. En del af haven er dedikeret familiens yngste, Bronx Zoo Childrens Zoo, hvor børn blandt andet kan kravle gennem simulator edderkoppespind, prøve et skildpaddeskjold, komme i nærkontakt med flagermus og kæle med forskellige dyr. Samt trille en tur på den højtliggende 3 kilometer lange togbane rundt i haven. Åbent hele året til priser fra 10 kr. for et barn Southern Blvd bronxzoo.com Nintendo World Kort 16B Det kan hurtigt ende med at blive en dyr fornøjelse, men er man standhaftig, kan et besøg i Nintendo World faktisk gøres helt gratis, og stadig være en sikker vinder hos især de lidt større børn. Den godt kvadratmeter store butik i Rockefeller Center, Nintendo World Store, er et spilleparadis for unge (og ældre), der vil udfordre sig selv på WiiU, 3DS eller Pokémon. Spil og diverse merchandise kan selvfølgelig købes men det er helt okay bare at gå ind og spille uden at lægge en krone. 10 Rockefeller Plaza nintendoworldstore.com American Girl Place Kort 16C Formentlig ikke så oplagt til raske drengebørn, piger, der sværger til dukker, vil til gengæld garanteret elske et besøg i American girl place, hvis meget lyserøde univers drejer om dukker. Først og fremmest i form af så mange af slagsen, at man (naturligvis) kan få en, der ligner en selv, samt et gigantisk udvalg af tøj, sko og tilbehør til den lille ny. Herudover finder man en frisørsalon til dukker, et fotostudie (hvor man kan få taget billeder med sin dukke), en café, hvor der også er bestik og glas til dukker, og diverse workshops. 609 Fifth Avenue at 49th Street americangirl.com

17 17 Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus Coney Island.

18 18 Guide til New York MARKEDER Hell s Kitchen Market. Hell s Kitchen Kort 18A Man skal være tidligt ude, hvis man helst vil markedsshoppe uden alt for mange andre kunder i nakken, for Hell s Kitchen Flea Market er populært blandt især hardcore markedsgængere, som ved, hvad der er noget værd, og står klar til at byde, så snart man er færdig med at ose. Markedet holder åbent fra kl både lørdage og søndage, og er stedet, hvor man finder værdifulde samlerobjekter, brugt designertøj- og tilbehør, og virkelig god pizza hos Two Boots lige i nærheden. West 39th Street hellskitchenfleamarket.com The Antiques Garage Kort 18B Er man interesseret i antikviteter, skulle der være basis for at bruge et par timer eller tre i den antikke garage, som er et marked bestående af mere end 100 boder stoppet med antikke varer, fra vaser og porcelænshunde til tæpper, møbler, tasker og sølvtøj. Markedet ligger kun få hundrede meter fra Hell s Kitchen Flea Market, så det er oplagt at slentre forbi dem begge. The Antique Garage er overdækket og holder åbent hele året hver lørdag og søndag fra kl West 25th Street Greenflea Hver søndag hiver kræmmere deres sager frem på legepladsen på MS 44 Junior High School på hjørnet af Columbus Avenue og W 76 Street. Greenflea, som markedet hedder, er et af de mest populære markeder på Manhattan. Her finder man antikviteter, bøger, vintagetøj- og møbler (fra symaskiner til brødkasser), grøntsager dyrket på farme i forstæderne, og smykker af alskens art, som sælgerne selv har fremstillet. Markedet er åbent fra kl. 10 til også når det regner eller sner, for markedet er delvist overdækket. Columbus Avenue/West 79th Street greenfleamarkets.com Union Square Greenmarket Kort 18C Fire gange om ugen mandag, onsdag, fredag og lørdag bugner Union Square Park af farmere, fiskere og bagere fra New Jersey, som er kommet til Manhattan for at sælge deres fødevarer. Tænderne løber i vand, når man slentrer forbi de 140 boder med ost, syltetøj, friskbagt brød, vin, sirup, grøntsager, der lige er hevet op af jorden, og frugt, der lige er plukket, og meget meget mere. Markedet er populært, så regn med at dele det med andre shoppere. Åbent mandag, onsdag, fredag og lørdag fra kl Union Square Park grownyc.org Malcolm Shabazz Harlem Market Et af New Yorks mere eksotiske markeder ligger i Harlem og har åbent hver dag. Malcolm Shabazz Harlem Market er stedet, man finder afrikansk kunst i form af masker, udskårne træfigurer, flettede armbånd i farvestrålende kulører, samt diverse pyntegenstande til hjemmet i træ eller elfenben. Leder man efter tæpper eller tøj med et afrikansk præg, kan man garanteret også finde det, ligesom markedet har specialiseret sig i at være førende i seneste hip-hop mode. 52 West 116th Street Union Square Greenmarket.

19 Følg med på bt.dk/plus og b.dk/plus 19 PARKER Central Park Kort 19A New Yorks største og mest kendte park er 4 kilometer lang og godt 800 meter bred. Den er den mest besøgte bypark i USA, men selv om 25 millioner mennesker løber, vandrer, cykler, kører på rulleskøjter eller holder picnic i Central Park hvert år, er den stadig et skønt åndehul fra storbyjaget udenfor parken. To søer, skøjtebaner, caféer, legepladser og Strawberry Fields, mindelunden for John Lennon lige overfor, hvor han blev skudt er bare nogle af det, man kan fornøje sig med eller besøge i byens store grønne lunge. centralparknyc.org Fort Tryon Park Med sin beliggenhed på det højeste naturlige punkt på Manhattan får man ikke bare frisk luft og grønne omgivelser på et besøg I Fort Tryon Park, man får også en udsigt over blandt andet Hudson River, som er ligeså spektakulær som den, man har fra byens skyskrabere. Parken består af kvadratmeter at vandre, cykle og tage på skovtur i. Benyt også lejligheden til at spise frokost i den berømte New Leaf Café. forttryonparktrust.org High Line Park Central Park. Kort 19B En af de mere særprægede parker i New York er High Line, som er et trafikløst og grønt åndehul anlagt på det, der tilbage i 1930erne var en jernbanestrækning hævet over gadeplan. Og som i 1980erne blev til en tidligere jernbanestrækning, og for nogle år siden forvandlet til et rekreativt område med bænke, vilde blomster og græstotter, der stikker op mellem de gamle skinner. High Line strækker sig over 2,33 kilometer og er oplagt til en slentretur i aftensolen med udsigt til storbyen. thehighline.org Battery Park På Manhattans sydlige spids ligger Battery Park som et lille stykke grønt mellem skyskrabere og havnefronten. Parken er ikke stedet, man soler sig i fred og ro, for med den populære promenade langs vandet er her ofte mange mennesker, til gengæld er det et fint sted at sidde med en sandwich og kigge på trafikken fra havet færgerne, der sejler til Ellis Island og frihedsgudinden stopper blandt andet her, ligesom her om sommeren ofte er koncerter. thebattery.org Washington Square Park Kort 19C Midt i den hippe bydel Greenwich Village og der, hvor Fifth Avenue starter, ligger Washington Square Park, som trods sin begrænsede størrelse (den er kun knapt kvadratmeter stor) er voldsomt populær. Dels på grund af de to bemærkelsesværdige monumenter, springvandet og den 23 meter høje Washington bue, dels fordi her altid er liv hundeluftere, børn, studerende, ældre mænd, der spiller skak i skyggen. Og masser af gadeunderholdning. nycgovparks.org/parks/washingtonsquarepark

20 20 Guide til New York FOR NATTERAVNE Apple Retail Store Kort 20A Er den bærbare gået ned, eller trænger du bare til at blive opdateret på alt det nye»legetøj«fra Apple, så er den modernistiske glaskube af en butik på 5th avenue stedet også klokken tre om natten. Det er et sus at besøge den om natten, hvor den står skinnende på fortovet med det lysende æble og intet andet som dekoration. Mange kommer her gerne fredag aften ved midnat, når DJs spinner gode vibes ind i natten. Og så er her så mange kunder om dagen, at handle (eller bare ose) ved nattetide. 767 Fifth Avenue ved 59. gade apple.com/retail/fifthavenue Hair Party 24 Hours Kort 20B Ingen tur til New York som kvinde uden at få en god, billig manicure, og løber tiden fra en i løbet af dagen, hedder løsningen Hair Party 24 Hours, som altid har åbent. Efter kl. 22 skal man have en aftale og ringe på for at komme ind, og så bliver der lagt 5 dollars på regningen i nat-takst. Man kan også få pedicure, farvet øjenvipper, lagt makeup, blive klippet, og få en brasiliansk voksbehandling. Husk at spørge om prisen først, så du ikke bliver overrasket og husk, at der altid forventes drikkepenge i amerikanske saloner. 76 Madison Avenue hair24hours.com Moma Nights Whitehall Terminal. Kort 20C Hver den første torsdag i sommermånederne holder Museum Of Modern Art»Moma Nights«. Som består af en prix- fix menu på museets italienske Café 2 til cirka 160 kr. (30 dollars), DJ-musik og cash-bar (ingen kreditkort). I højsæsonen fyrer de den af hver eneste torsdag i juli og august., og er vejret godt, er der også tapas-spisning i museets Sculpture Garden. På The Metropolitan Museum of Art spilles der indimellem live klassisk musik fredag-lørdag, mens man nyder en Apple martini. 11 West 53th Street moma.org Odessa Restaurant Hvem siger, at american breakfast skal spises om morgenen? Man kan jo også få en frygtelig lyst til æg og bacon eller silver dollar pancakes med ahornsirup kl. 23 om aftenen eller 02 om natten. TV-komikeren David Letterman er vild med grækeren Big Nick s Burger and Pizza Joint, hvor menuen er på 14 sider, inklusive alle tænkelige morgenmads-retter, men intet slår - ifølge lokale natteravne - Odessa Restaurant i East Village, når det gælder god gammeldags tømmermændsmad. Især pirog erne fremhæves gang på gang. 119 Avenue A menupages.com Whitehall Terminal Nåede du ikke en sightseeing-tur i løbet af dagen, så fortvivl ikke, for den nemmeste og billigste måde at se Frihedsgudinden og Manhattans skyline er fra dækket af en af de kendte Staten Island-færger. Færgerne fragter hver dag mennesker til og fra arbejde, de sejler døgnet rundt, hele ugen, om natten i en-times drift. Turen tager en halv time og den er gratis. Gå lidt væk fra St. George-terminalen på Staten Island og tag det ultimative turist-foto med de oplyste skyskrabere i baggrunden. 4 South Street Siferry.com Grilled cheese sandwich fra Odessa.

PROGRAM FOR NEW YORK 2012 Dag: Programpunkt: Transport: Evt. webside: Lørdag d. 31. marts Mødes kl. 09.00 i CPH ved Starbucks.

PROGRAM FOR NEW YORK 2012 Dag: Programpunkt: Transport: Evt. webside: Lørdag d. 31. marts Mødes kl. 09.00 i CPH ved Starbucks. PROGRAM FOR NEW YORK 2012 Dag: Programpunkt: Transport: Evt. webside: Lørdag d. 31. marts Mødes kl. 09.00 i CPH ved Starbucks. Med SAS, flynr. SK 909 fra København (CPH) Afgang kl. 12.25 med SK 909. Ankomst

Læs mere

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Med 2a til New York Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Praktiske oplysninger: Adresse i New York The West Side YMCA 5 West 63rd Street New York, NY 10023 Tlf.: +001 212 875

Læs mere

guide JUNI 2011 sider New York parker Caféliv

guide JUNI 2011 sider New York parker Caféliv guide JUNI 2011 28 sider New York kultur Natteliv parker shopping bykort Caféliv Plus-guide: New York Følg med på rejseliv.dk In love with New York Det er de færreste, der ikke påvirkes af et besøg i en

Læs mere

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA Miami og New York Oplev Florida og New York på samme rejse. Først har du seks dage ved Miami Beach. Slap af på den berømte strand, og nyd stemningen langs Ocean Drive i de varme tropenætter. Eller lej

Læs mere

New York. Kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder

New York. Kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder New York Kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder New York - kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder - 8 dage / 6 nætter Oplev The Big Apple med connaisseuren, Ole Lindboe

Læs mere

new york https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

new york https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ new york new york Få byer kan som New York skabe den perfekte ramme om den ultimative storbyferie. Her er simpelthen alt! Gå på opdagelse i nogle af New Yorks mange forskellige områder, der hver har deres

Læs mere

OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER

OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER Afrejse den 27.marts - 5. april 2014 Lorem et kr. 2.916.795 Spændende rundrejse til Østkysten's historiske landemærker REJSEPLAN På denne tur besøger I 3 stater i USA og

Læs mere

Rejsebrev fra New York 2013.

Rejsebrev fra New York 2013. Rejsebrev fra New York 2013. Af Helle B. Gjerløv. Torsdag den 5. september. Det er i dag dagen for vores næste besøg i New York. Vi skal i år bo på The Pod, som ligger på 51. Street ved Lexington Avenue.

Læs mere

FAKTA OM TUREN. Dagsprogram. Overnatning og hoteller CANADA USA. Toronto NEW YORK. Syracuse. Niagara Falls. New York. PENNSYLVANIA Lancaster

FAKTA OM TUREN. Dagsprogram. Overnatning og hoteller CANADA USA. Toronto NEW YORK. Syracuse. Niagara Falls. New York. PENNSYLVANIA Lancaster Toronto Niagara Falls CANADA USA Syracuse NEW YORK PENNSYLVANIA Lancaster Washington D.C. New York NEW JERSEY FAKTA OM TUREN New York City og Washington D.C. byder på masser af storbyoplevelser med alt,

Læs mere

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT!

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er

Læs mere

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder.

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Seværdigheder. Tower Bridge & Tower of London Tate museum of Modern Art British Museum Big Ben

Læs mere

NHL-vinterferie i New York

NHL-vinterferie i New York NHL-vinterferie i New York 12.-18. februar 2010 Eksklusiv tur til danskeropgør mellem Frans Nielsen og Peter Regin som du selvfølgelig begge møder mens tv-kommentator Jimmy Bøjgaard er din vært på turen

Læs mere

Forlængelse i New York 3 dage på egen hånd i New York

Forlængelse i New York 3 dage på egen hånd i New York Forlængelse i New York 3 dage på egen hånd i New York Efter et intenst program i USA kan det være tid til fordybe sig i New Yorks herligheder og få rundrejsens oplevelser til at falde på plads. 2 Forlængelsespakke

Læs mere

På denne side vil du kunne følge elevernes logbøger på deres spændende rejse.

På denne side vil du kunne følge elevernes logbøger på deres spændende rejse. For tredje år i træk besøger Handelsskolen, Silkeborg Business College vores amerikanske venskabsskole Seminole State College i Seminole, Oklahoma. 20 elever er blevet specielt udvalgt på tværs af klasserne

Læs mere

Turen går til New York (efterårsferien 2012)

Turen går til New York (efterårsferien 2012) Turen går til New York (efterårsferien 2012), Vi fløj igen med Air Canada som da vi var i Californien, det tror jeg bare vi bliver ved med! Dejligt at lande i Canada, vi har ikke endnu været udsat for

Læs mere

New York Washington 03. til 11. september 2011

New York Washington 03. til 11. september 2011 New York Washington 03. til 11. september 2011 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige liv. Vi

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

New York Washington 2. juni til 10. juni 2012

New York Washington 2. juni til 10. juni 2012 New York Washington 2. juni til 10. juni 2012 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige liv. Vi bevæger

Læs mere

Afgang fra Kastrup. Isbjerge på Grønland.

Afgang fra Kastrup. Isbjerge på Grønland. 1. dag - torsdag den 1. september. Vi henter Elisabeth klokken 08:45. Skal flyve med SAS klokken 12:25. Flyveturen går fantastisk. Jeg har været så bange for turen, men må erkende, at det er værre at køre

Læs mere

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark

Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Bilag 6: Fokusgruppeinterview om Primark Introduktion: Hej og velkommen til mit fokusgruppeinterview. Fokusgruppeinterviewet handler om, hvilket kendskab respondenterne, altså jer har til tøjkæden Primark.

Læs mere

CWT MEETINGS & EVENTS

CWT MEETINGS & EVENTS CWT Meetings & Events har fundet to perfekte steder at afholde møder og konferencer i den smukke franske natur 34 35 Af Sidse Rolskov Events med fransk elegance Noblesse oblige adel forpligter. Nogle gange

Læs mere

Studietur til FN s hovedkvarter i New York 10.-17. marts 2013

Studietur til FN s hovedkvarter i New York 10.-17. marts 2013 UN photo: Eskinder Dedebe Studietur til FN s hovedkvarter i New York 10.-17. marts 2013 Få indblik i arbejdet i FN og den danske FN-mission på denne studietur til FN s hovedkvarter i New York. Studieturen,

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Receptionsdamen kan slet ikke forstå vores problem. I er jo kommet til New York!!! Der er larm!

Receptionsdamen kan slet ikke forstå vores problem. I er jo kommet til New York!!! Der er larm! 1. dag - torsdag den 1. september. Vi henter Elisabeth klokken 08:45. Skal flyve med SAS klokken 12:25. Flyveturen går fantastisk. Jeg har været så bange for turen, men må erkende, at det er værre at køre

Læs mere

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj

KØBENAVN 25. april 2 maj BILLUND 25. april 2 maj KØBENAVN 25. april Afrejse fra Københavnden 25 april kl. 06:30 ankomst til Palma kl. 09:25 DK 431 afrejse fra Palma den 02 maj kl. 10:45 ankomst til København kl. 13:45 DK 432 2 maj Afrejse fra København

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Fly SAS København Paris (CDG) Paris (CDG) København Fly Air France Billund Paris (CDG) Paris (CDG) Billund 08:25 10:15 SK0565 15:20 17:05 SK0568 07:30

Læs mere

US Open i New York. 1.-6. september 2010. Oplev Caroline Wozniacki helt tæt på

US Open i New York. 1.-6. september 2010. Oplev Caroline Wozniacki helt tæt på US Open i New York 1.-6. september 2010 Oplev Caroline Wozniacki helt tæt på Få fem dage i fantastiske New York og oplev tennis i verdensklasse the american way på Flushing Meadows-anlægget og verdens

Læs mere

Australian Open 2014 med

Australian Open 2014 med Australian Open 2014 med Fra 8995,- pr. person Eksklusiv og unik tennisoplevelse Fantastiske Melbourne og Australien Se de største tennisstjerner i aktion Egne tenniseksperter guider dig gennem turneringen

Læs mere

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours

FIRMAREJSER I SPANIEN. arcelona. citytours FIRMAREJSER I SPANIEN citytours arcelona Introduktion Spanien er et oplagt valg til firmarejsen! City Tours Barcelona har base i Barcelona - en destination der har et bredt udvalg af tilbud og giver mulighed

Læs mere

Herefter vil vi indkvartere os på The Kensington Close Hotel & Spa, som ligger centralt i Kensington tæt på shoppinggaden Kensington High Street.

Herefter vil vi indkvartere os på The Kensington Close Hotel & Spa, som ligger centralt i Kensington tæt på shoppinggaden Kensington High Street. London 24. 26. april 2012 Tirsdag d. 24. april 2012 Kl. 6.50 Kl. 7.50 Kl. 9.00 Check-in i Københavns Lufthavn terminal 3 skal være overstået. Afrejse Københavns Lufthavn med British Airways BA 811 til

Læs mere

Tema / Storby. Suset i storbyen

Tema / Storby. Suset i storbyen Tema / Suset i storbyen En enkelt overnatning, en forlænget weekend eller en hel uge i en af Europas skønne storbyer burde være en menneskeret mindst én gang om året. Det er nemlig her, midt i storbyens

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Maldiverne aire em L ili : F to Fo

Maldiverne aire em L ili : F to Fo Foto: Fili Lemaire Maldi verne på budget Hvis man er rygsækrejsende og gerne vil opleve Maldiverne for billige penge, er det muligt at indlogere sig i små guesthouses i landsbyerne rundt omkring på de

Læs mere

New York, Columbus Circle

New York, Columbus Circle New York, Columbus Circle Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er der således skabt

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012

New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012 New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige

Læs mere

KØBENHAVN DEFINING LUXURY AND EXPERIENCE THROUGH PASSION AND PEOPLE

KØBENHAVN DEFINING LUXURY AND EXPERIENCE THROUGH PASSION AND PEOPLE KØBENHAVN DEFINING LUXURY AND EXPERIENCE THROUGH PASSION AND PEOPLE VELKOMMEN TIL HUSET NIMB Hjemsted for gastronomi i verdensklasse og inspirerende historie i mere end 100 år. En af Danmarks mest luksuriøse

Læs mere

*halv pris børn. *Brunch buffet ( Mindre udvalg) *1 glas juice eller smoothie eller 1 glas øl pr person *Ubegrænset med isvand. *Velkomst cocktail

*halv pris børn. *Brunch buffet ( Mindre udvalg) *1 glas juice eller smoothie eller 1 glas øl pr person *Ubegrænset med isvand. *Velkomst cocktail Konfirmation Brunch Pakke 1 Pris pr person : kr.369.- *1 ekstra refill på velkomst drinken *Brunch buffet ( xl udvalg ) *Diverse kaffe *Samt Diverse juice *Smoothies og shakes i 1 time. *Alt andet er efter

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere

Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere Inspiration Rejsemål: Oktoberfest Baseret på 10 deltagere Oktoberfesten er traditionen tro blevet afholdt hvert år siden 1810. I de store festtelte serveres der store kolde pilsnere og grillkylling, og

Læs mere

Unik central beliggenhed

Unik central beliggenhed Unik central beliggenhed Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Rødt A: Pantone 187 - CMYK 0, 100, 100, 30 Guldfarve: Pantone 871 - CMYK 20, 30, 60, 10 Velkommen til Tivoli Congress Center Vi er

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere

Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Inspiration Rejsemål: Paris Baseret på 13 deltagere Fly Norwegian København Paris Orly Paris Orly København 19:05 21:05 DY3638 21:35 23:35 DY3639 Hotel - Saint James & Albany ****+ 202 Rue de Rivoli Paris,

Læs mere

VELKOMMEN TIL HOTELS DESIGNED TO SAY YES!

VELKOMMEN TIL HOTELS DESIGNED TO SAY YES! VELKOMMEN TIL K Ø B E N H AV N RADISSON BLU ROYAL HOTEL Hammerichsgade 1, DK-1611 København V, Danmark T: +45 33 42 60 00 F: +45 33 42 61 00 copenhagen@radissonblu.com radissonblu.dk/royalhotel-koebenhavn

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

i en galakse langt væk

i en galakse langt væk Caroline Legrands lejlighed i London er et univers for sig selv. Indretningsarkitekten har skabt en unik parallelverden med vintagefund fra 1900-tallet og eksklusiv kunst. Tekst: Mette Nexmand Foto: Douglas

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL

TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL TAG MED SENIORKLUBBEN TDC OG BRAVO TOURS TIL THAILAND Eventyrlig og fabelagtig rundrejse i 12 dage inklusiv tre dages afslapning på bountyøen Koh Chang. Et overflødighedshorn af oplevelser i Bangkok, Chiang

Læs mere

Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke. Hjemrejse

Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke. Hjemrejse Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke torsdag 81009 8.10.09 06:00 00 Afgang Herning Fra Herning Kirke torsdag 8.10.09 11:50 Check in færdig

Læs mere

Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her.

Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her. Mød os Fuglefløjt og vindens susen i bøgetræerne er det eneste, der larmer her. Vi har bøgeskoven og den nye Naturparken Hindsgavl Dyrehave som nærmeste naboer. Omgivelser der giver indtryk, og som er

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org

VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE. www.streetdinners.org VI FEJRER -ÅRET MED EN GADEMIDDAG-FESTIVAL GØR-DET-NEMT MED VORES STREETDINNER-GUIDE www.streetdinners.org Gademiddage er for at... 1 lære sine naboer at kende og fejre den gade eller bydel man bor i.

Læs mere

& Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer

& Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer Jul ogjul Nytår 2014 & Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer Vi har sammensat en række rigtig lækre jule- og nytårstilbud, så vi kan gøre din julefrokost eller nytårsfest til årets begivenhed. Vi

Læs mere

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010)

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) REJSEAVISEN5 Familie Rask Hansen s rejseavis Rushmore Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) Efter vi havde kørt ca. 100 km kom vi endelig til Mount Rushmore. Mount Rushmore, er en klippe,

Læs mere

Arrangementeksempel: Den store ridderturnering

Arrangementeksempel: Den store ridderturnering Vi skræddersyr firmafester, events og teambuildingforløb til dine behov. Du og din virksomhed kan vælge alt fra arrangementer af nogle timers varighed til længerevarende engagementer. Vi har plads fra

Læs mere

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner

Club 25 på vulkaner. Kenny pitcher terner Club 25 på vulkaner Golf på Island? Ikke alle ved at der er mange golfbaner på sagaøen. 9 herrer fra Club 25 tog chancen fra mandag til fredag i første uge af juli. Arni mødte os i Keflavik og vi entrede

Læs mere

rolige farver i sydfrankrig

rolige farver i sydfrankrig Af Vanessa Popplewell foto: Joanna Maclennnan/living Inside rolige farver i sydfrankrig Det fine franske hus emmer af historie og sydfransk charme. Husets beboere har sat det i stand fra kælder til kvist

Læs mere

Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter

Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter Totalrenoverede ejerlejligheder i Østerbros eftertragtede ambassadekvarter Hovedstadens eksklusive åndehul At bo på Østerbro har altid været forbundet med en vis prestige, og historisk set har det hovedsagligt

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Gavekort på 100 kr. kokkeskole for sushi elskere lækker ølsmagning på øl fra nørrebro bryghus Åbent hus arrangementer kom og smag!

Gavekort på 100 kr. kokkeskole for sushi elskere lækker ølsmagning på øl fra nørrebro bryghus Åbent hus arrangementer kom og smag! læs mere på luckysushi.dk www.luckysushi.dk eller tlf. 7011 5858 Gavekort på 100 kr. kokkeskole for sushi elskere lækker ølsmagning på øl fra nørrebro bryghus Åbent hus arrangementer kom og smag! 12254_LS_kupon_menukort_T6_16sider.indd

Læs mere

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage

Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage Rejse til det vilde natur i det østligste Rusland Kamchatka, Sakhalin og Kurilerne 23 dage 1 dag. Afrejse Kastrup onsdag den 8. juli kl. 0.40. Alle tider er lokale tider. Tidsforskel +9 timer. 2 dag torsdag

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014

Hamborg tur d. 1. 2. november 2014 Start fra Vildbjerg I alt 19 personer deltog på turen, som var proppet med oplevelser, fodbold, netværk og erhvervsindtryk. Turen gik fra Vildbjerg Sport- og Kulturcenter kl. 06.00 om morgenen, hvor Vildbjerg

Læs mere

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50

28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 FLYTIDER 28 NOV NORWEGIAN RUTE DY 3550 KØBENHAVN-BUDAPEST 09:00 10:50 01 DEC NORWEGIAN RUTE DY 3553 BUDAPEST-KØBENHAVN 20:00 11:50 HOTEL LA PRIMA FASHION HOTEL BUDAPEST**** Pesti Barnabás utca 6 Budapest

Læs mere

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco

Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Forlængelser i Mexico 5 dages strandferie i Acapulco Efter et intenst program i Mexico er det tid til at tage til et smukt og roligt sted, hvor de sidste mange dages oplevelser kan nydes i skønne omgivelser.

Læs mere

SVANE SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E

SVANE SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E VANE SKYDEDØRE S K Y D E D Ø R E INDIVIDUELLE SKYDEDØRE Din stil. Dine skydedøre. Dit hjem, nyt eller gammelt, i byen eller på landet, stort eller småt Svane har et skydedørs sortiment, der kan tilpasses

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2009. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3. Tekst- og opgavehæfte Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2009 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Navn CPR-nummer Produktionsnr. 01 Dato Prøvenummer

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Unik. central. beliggenhed

Unik. central. beliggenhed Unik central beliggenhed Velkommen til Tivoli Congress Center Unik beliggenhed Downtown Copenhagen Vi er meget stolte af at kunne præsentere Tivoli Congress Center, Downtown Copenhagen. Tivoli Congress

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

Casa Benito Marbella. Sengetøj og håndklæder er inkl. Du modtager en ren og tjekket lejlighed. Ved afrejse rydder du blot pænt op efter dig.

Casa Benito Marbella. Sengetøj og håndklæder er inkl. Du modtager en ren og tjekket lejlighed. Ved afrejse rydder du blot pænt op efter dig. Casa Benito Marbella Casa Benito er min dejlige lejlighed jeg købte sidst i de glade 90 ere. Både som investering og for at have et sted udenfor lille Monda. Jeg bor fast hjemme i Monda og er normalt i

Læs mere

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor

HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE SERVICE I TOPKLASSE. citat TripAdvisor SERVICE I TOPKLASSE citat TripAdvisor HOTEL FIRESTJERNET FORKÆLELSE Lige der, hvor den gamle Lillebæltsbro rammer Jylland. Lige der, hvor Lillebælt smyger sig gennem noget af det smukkeste natur i Danmark.

Læs mere

Mest storbyferie for pengene

Mest storbyferie for pengene Mest storbyferie for pengene Se hvor dine lommepenge rækker til flest middage, øl og museumsbesøg. Af Trine Steengaard, 24. september 2012 03 Guide: Mest storbyferie for pengene 04 Spar på ferien 07 Rejseredaktørens

Læs mere

ET ANDALUSISK PAR A DIS

ET ANDALUSISK PAR A DIS bolig ET ANDALUSISK PAR A DIS I salatdronningen Tina Scheftelowitz sommerhus i Sydspanien er stemningen på én gang eksotisk og hjemlig. Her hersker der ikke én stil, men et eklektisk mix af marokkanske

Læs mere

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad.

conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. catering conrad catering Ikke så meget halleluja bare lækker mad. Vi har igennem en periode leveret en smule mad ud af huset. Det syntes vi, at vi er blevet så gode til, at vi gerne vil gøre noget mere

Læs mere

Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine

Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine Rejsen til Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine Montevideo, Uruguay / 18. 21. Marts 2015 -med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Trine-K Travel Design

Læs mere

GENNER HOEL PANDEKAGEHUS. Menukort

GENNER HOEL PANDEKAGEHUS. Menukort GENNER HOEL PANDEKAGEHUS Menukort Velkommen i pandekagehuset Vi byder dig hjertelig velkommen i vort hyggelige pandekagehus. Pandekagehuset åbnede første gang den 5. april 2012, og vi er dermed i gang

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME

ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME ET LILLE UDVALG AF FRANSKE EJENDOMME Vi har flere hundrede ejendomme til salg i Sydfrankrig. Her er et lille udvalg. Kontakt os med Deres ønsker og behov på tlf 70 20 29 59 eller email hs@helleskovby.dk

Læs mere

San Francisco og Hawaii

San Francisco og Hawaii San Francisco og Hawaii Denne rejse kombinerer storbyliv i San Francisco med natur og badeferie på den billeskønne Hawaii-ø Maui. Med tre dage i San Francisco har du god tid til at nyde byens mange seværdigheder.

Læs mere

Også for andre klassiske julegaver finder man nu store rabatter: priserne for slips er lave, Cd er kan man nu også købe til en god pris.

Også for andre klassiske julegaver finder man nu store rabatter: priserne for slips er lave, Cd er kan man nu også købe til en god pris. Sådan kunne en affiliate kalender se ud Når man ser helt nøjagtig efter, så kan man spare hele året rundt - og når kunden kan spare, så køber han mere og du tjener penge som affiliate. Hver måned findes

Læs mere

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk.

bebyggelsen -kvalitet og variation Arkitekturen vinduer eller murede facader med helt andre udtryk. Royal Golf Center Ørestads Blvd. bebyggelsen -kvalitet og variation Bella Center Bella Center station M Kalvebod Fælled Horisonten2 Horisonten1 Center Blvd. 2A 2B 2C 2D Byparken 4 C. F. Møllers Allé Edvard

Læs mere

& Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer

& Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer Jul ogjul Nytår 2013 & Nytår 2013 Vi sørger for de perfekte rammer Vi har sammensat en række rigtigt lækre jule og nytårstilbud, så vi kan gøre din julefrokost eller nytårsfest til årets begivenhed. Vi

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Turplan. Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat. Dag 1. Dag 2

Turplan. Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat. Dag 1. Dag 2 Turplan Aclass - Heritage Discovery 2 dage 1 nat Dag 1 Kl. 08-8.30 Kl. 14.30 Kl. 16.00 Opsamling på dit hotel eller private adresse med minibus. Bussen holder et kort hvil halvvejs, hvor man kan strække

Læs mere

PAKKER FOR INDIVIDUELLE BEDSTE PRIS GARANTI

PAKKER FOR INDIVIDUELLE BEDSTE PRIS GARANTI PAKKER FOR INDIVIDUELLE BEDSTE PRIS GARANTI 99,- EUR 76,- EUR 275,- EUR 1 x velkomst drink 1 x 3-retters middag (Menu) i hotellets restaurant (eller i en nærliggende) 1 x billet til byrundtur eller bådtur

Læs mere

Kina i dag. Kina i dag

Kina i dag. Kina i dag Kina i dag Kina i dag I Kina bor der cirka 1,3 milliard indbyggere. 300 millioner af dem er lige så rige eller meget rigere end folk i Danmark. 1 milliard kinesere er fattige. Der er stor forskel på, hvordan

Læs mere

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf

BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf BRIDGEFERIE TIL MEXICO C&C Travel: Teknisk arrangør Bridgeansvarlig: Marianne & Rolf Den 11. okt., 1. dg: Afrejse fra Kastrup den 11. oktober kl. 10.40 med Lufthansa LH 3071- LH 498 til Mexico City via

Læs mere

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015

Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Sprogtur til Canada i sommerferien 2015 Da sprogskolen blev slået op på forældreintra, tilbød mine forældre mig at komme med og høre om Destination Canada, der er en sprogskole på Carleton University i

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Düsseldorf Baseret på 6 deltagere

Inspiration Rejsemål: Düsseldorf Baseret på 6 deltagere Inspiration Rejsemål: Düsseldorf Baseret på 6 deltagere Düsseldorf blænder med spændende arkitektur, et sprudlende natteliv og en kunstscene i stor konkurrence til andre fremtrædende storbyer. Byen er

Læs mere

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Studietur 2.a 2013 London Musik (PE) og Engelsk (LE) UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Fredag den 15 3 13 AT (opgave på rejsen). 12:00 Mødetid vi mødes under uret på Århus H 12:27 Afgang fra Århus H.

Læs mere

Menukort. Kære gæst. Jakob Beck Wätjen

Menukort. Kære gæst. Jakob Beck Wätjen Menukort Kære gæst Det glæder os at byde Dem velkommen her på Montra Hotel Sabro Kro. Kroens historie går tilbage til 1855, og vi er stolte over nu at kunne sige at vi er Danmarks nyeste kro, der trods

Læs mere

Bocuse d Or. Min vej til. LEON: Succes fra første færd. Brasserie med stil. Jasper Kure. VISITOR ønsker god. og godt nytår!

Bocuse d Or. Min vej til. LEON: Succes fra første færd. Brasserie med stil. Jasper Kure. VISITOR ønsker god. og godt nytår! HORESTAs BRANCHEMAGASIN HOTEL BRANCHENYT TRENDS POLITIK GASTRONOMI TURISME LEON: Succes fra første færd Engelsk fastfood kæde med vokseværk VISITOR ønsker god jul og godt nytår! Brasserie med stil Nyt

Læs mere

JULEGAVER 2013 300 KRONER. En oplevelsesfabrik drevet med hjertet

JULEGAVER 2013 300 KRONER. En oplevelsesfabrik drevet med hjertet JULEGAVER 2013 300 KRONER En oplevelsesfabrik drevet med hjertet BAD MED DOKTOR FISK FORKÆLELSE Prøv en helt anderledes spa-oplevelse, der er fantastisk for din hud. Sæt dig ned i et dejligt, 35 grader

Læs mere

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder.

Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Tyske løg, Schweizer ost og Franske nyheder. Vi er lige ankommet til camping William i byen Markelfingen helt nede i bunden af Tyskland, vi kigger lige over på Schweiz på den anden side af søen som campingpladsen

Læs mere

golf vin og gastronomi i særklasse

golf vin og gastronomi i særklasse Enjoy a unique golfing experience in South Africa golf vin og gastronomi i særklasse GOLFTUR 2016 SYDAFRIKA WINELANDS 1 KLEINE ZALZE V elkommen til Cape Winelands, Sydafrika. Storslåede bjerge og havudsigt,

Læs mere

UNDERVISERARK / FACIT

UNDERVISERARK / FACIT Fantastiske dyr (blåhval, giraf, kolibri, søhest) Blåhval Giraf Kolibri Søhest Er verdens største dyr Lever på savannen i Afrika Er en fugl Er en fisk Kan blive op til 33 meter lang Er verdens højeste

Læs mere

Bodrums bedste udsigt

Bodrums bedste udsigt feature bolig Bodrums bedste udsigt Danske Marianne og Torben Jonassen fandt deres helt private ferieparadis i Bodrum i Tyrkiet, hvor de har overtaget og istandsat en gammel ministerbolig højt hævet over

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere