Seværdigheder. American Museum of Natural History. Broadway. Placering: Manhattan, Central Park West 79th avenue.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seværdigheder. American Museum of Natural History. Broadway. Placering: Manhattan, Central Park West 79th avenue."

Transkript

1 Greve ungdomsskole

2 American Museum of Natural History Seværdigheder Placering: Manhattan, Central Park West 79th avenue. Museet blev grundlagt Det består af 25 sammenhængende bygninger, og 46 udstillingslokaler. De har over 32 mio. udstillingsgenstande, hvor kun en lille del er udstillet. Der er 4 mio. besøgende om året. Man kan se 119 dinosaur skeletter, en stjernehimmelsimulator og bruge dage på interaktive opslagsværker og alle felter indenfor naturhistorie. Museet er et af verdens førende. Broadway Broadway er en gade, der er kendt for at have en masse teatre. Du kan bl.a. opleve stykker som Chicago, Mary Poppins, Mama Mia og The Phantom of the Opera Broadway er en del af Times Square, der strækker sig over det meste af Midtown og er sammen med 5th avenue centrum af Times Square. Broadway løber fra Battery Park på Manhattans sydlige del og langs med øen og fortsætter ind i Bronx. Broadway er km. Lang og kaldes også Great white way. Der har været en vej her fra før hollænderne bosatte sig i området. Indianerne havde anlagt en vej gennem sumpene og skovene fra det nordlige til det sydlige Manhattan. De kaldte vejen Wickquasgeck Stien. Hollænderne overtog denne vej og kaldte den Breede weg, hvilket efter englændernes erobring blev til Broadway, som betyder Bred vej.

3 Brooklyn Bridge Brooklyn bridge er en af de 3 broer der forbinder Manhattan og Brooklyn. Den stod færdig i Det tog 13 år at bygge den og 27 mennesker døde under opførelsen. Den strækker sig 1834 meter over East River og er en af de ældste hængebroer i USA og hovedspændet over selve vandet er 486 meter. er opført i nygotisk stil, med karakteristiske spidse buegange gennem de to tårne. Brooklyn Bridge var den første hængebro med stålwire og den blev betegnet som ingeniørkunst i verdensklasse. En uge efter at broen var opført blev 12 mennesker trampet ihjel, da folk troede at broen var ved at styrte sammen. Arkitekten John Augustus Roebling døde af stivkrampe under opførelsen, da hans fod blev klemt mellem en færge og et brotårn. Hans søn overtog, men også han døde. Det er muligt at gå en tur over broen og dette tager ca. 1 time. På toppen af broen er der en flot udsigt og man kan bl.a. se Manhattans skyline. Adgang: Adgangen til Brooklyn Bridge fra Brooklyn siden kan ske fra Tillary/Adams Street (mellem bilernes til- og frakørsel) eller via en trappe på Prospect St mellem Cadman Plaza øst og vest. Adgangen fra Manhatten siden sker fra enden af Centre Strret eller gennem den ubetalte sydtrappe ved subwaystationen ved Brooklyn-Bridge-City Hall IRT. Pris: Gratis Central Park Central park er en af de mest berømte parker i verden og den har et areal på 3,4 km². Den ses ofte i film og tv-serier. Parken indeholder mange forskellige ting bl.a. swimming pool, en zoologisk have og en stor sø som mange benytter til at sejle. Rigtig mange newyorkere bruger også parken som motionssted ligesom parken også danner rammerne for picnic ture og bryllupper. Man kan leje cykler i en time for 15 $ (ca. 75 DKK)

4 Chinatown Chinatown ligger på den sydlige del af Manhattan og er en stor samling af kinesiske immigranter der har slået sig ned og bl.a. har åbnet restauranter og andre butikker. Det er den største samling kinesere på den vestlige halvkugle. Der er mange turister der kommer der for bl.a. maden og kopivarerne. Tror også turister kommer der for at opleve menneskemylderet og kulturen. New Yorkerne tager derhen for især at købe fisk og grøntsager. Chinatown vokser stadig. Der bor mellem og mennesker i Chinatown. Chrysler building Bygningens særlige Art Deco-design repræsenterer noget af det ypperste indenfor den arkitektoniske bevægelse. Det er en 77 etager høj rektangulær bygning. De øverste etager er et rent eventyrland af hvælvinger pyntet med bileffekter. Disse hvælvinger snævrer sig ind og former det spir, som en gang var med til at gøre Chrysler-bygningen til verdens højeste bygning. Ellis Island Ellis Island er en lille ø der ligger lige ud for New Jerseys vestkyst. Den åbnede i 1892, og skulle bruges som en station hvor alle immigranter skulle tjekkes når de kom med skibe fra resten af verden, og der blev det så afgjort om de kunne få opholdstilladelse i USA. Selve Øen er faktisk meget gammel og før den blev brugt som immigrations station var den privat ejet det var den helt fra engang i 1600 tallet til Staten New York købte øen i Øen lukkede som immigrations station i 1954 og fungere i dag som museum ved navn Ellis Island Immigration Museum.

5 Empire State Building Empire State Building er en 381 meter høj skyskraber, bygget i art deco stil, i New York. Bygningen blev færdiggjort i 1931 og var de næste 23 år den højeste menneskeskabte struktur. Titlen som højeste bygning i New York bevarede den i 41 år indtil World Trade Center blev bygget. Efter terrorangrebet den 11. september 2001 blev den atter byens højeste skyskraber. Empire State Building har 102 etager. Bygningen er kendt fra adskillige film, heriblandt King Kong Ground zero Ground zero er det sted en eksplosion er sket. I New York er der en ground zero hvor World Trade Center plejede at være. World Trade Center som blev terrorangrebet d. 11 september World Trade Center var et kæmpe kompleks, som indeholdte flere bygninger bygget på central plaza i New York. Lige nu er der masser af byggerod på ground zero. Sted: 535 W 34th st, New York Guggenheim Guggenheim er et kunstmuseum, som ligger på 5th avenue ved Central Park på Manhatten. Museet blev grundlagt i 1937 og blev åbnet i Guggenheim er spiralformet. Bygningen er et kunstværk i sig selv og er en de mest berømte bygninger i New York. Museet har moderne kunst fra slutningen af 1800-tallet til i dag. Der er også åbnet Guggenheim i Las Vegas, i Bilbao og i Berlin.

6 Little Italy Et område på Manhattan, der oprindeligt husede byens italienere. I dag består Little Italy af en gade med italienske restauranter, som primært besøges af turister. Vil man opleve noget autentisk italiensk i New York, skal man besøge Little Italy in the Bronx. Her går snakken stadig på italiensk, og der er et lille italiensk marked. Madame Tussauds Madame Tussauds er et voksmuseum med figurer af diverse kendte personer. Du kan bl.a. møde Robert Pattinson, Barack Obama og Mohammed Ali. De har over 200 voksfigurer og så har de bl.a. også en 4D biograf. Pris: 36 $ - ca. 180 kr. Gruppe på mere end 15 personer, 26,75 $ - ca. 135 kr. Adresse: 234 West 42nd Street, mellem 7th og 8th Avenues, Times Square New York NY 10036

7 Public Library New York Det folkelige bibliotek i New York er det største i Nordamerika. Det er blandt de vigtigste biblioteker i USA, og derudover er det blandt de fornemste i verden. De oprindelige bygninger kostede 2,4 mio. at bygge og blev indviet i Sejltur på Hudson River Floden Hudson River kom for alvor på forsiderne da et fly nød landede på floden i Alle passagerer overlevede, og piloten hyldedes som en helt. En sejltur på floden er et friskt afbræk fra storbyen, og en mulighed for at se New York fra vandsiden. Statue of Liberty Frihedsgudinden var en gave af venskab fra den franske befolkning til befolkningen i USA og er et universelt symbol på frihed og demokrati. Nu kan du nemt besøge Frihedsgudinden National Monument og Ellis Island Immigration Museum, der begge kun en kort færgetur fra Battery Park. Vær sikker på ikke at gå glip af de historiske sale og gallerier på Ellis Island, hvor mere end 12 millioner immigranter første trådte Amerika.

8 Times Square Times Square er sammenfletningen mellem 7th Avenue og Broadway og strækker sig helt fra 42th til 47th street. Her ligger bl.a. MTV Studios og Toys R us, som er verdens største legetøjsbutik. Ens opmærksomhed rettes også mod de utallige neonreklamer. Times Square er stedet hvor der er fyldt med mennesker døgnet rundt. Nytårsaften på Times Square er meget speciel og festlig, hvilket gør det attraktivt for mange mennesker at samles der for at fejre Nytår med hinanden. Fun facts: Tidligere navn: Longacre Square. Kælenavn: The Crossroads of the World og The Great White Way. Spectaculars er det officielle navn for de store illuminerende skilte på Times Square. De største skilte kaldes Jumbotrons. The Naked Cowboy holder til på Times Square. The Metropolitan museum of art Museet er et af de største i verden og bliver også bare kaldt The MET. Musset har en masse forskellig kunst og åbnede i Hovedbygningen ligger i den østlige del af Central Park og så er der nogle mindre afdelinger med middelalderkunst, der ligger ved The Cloisters. Museet er over kvadratmeter og har over 2 millioner permanente genstande inddelt i 19 afdelinger. Pris: 20 $ - ca. 100 kr.

9 Wall street Wall street er en gade på Manhattan i New York. Wall Street ligger i et område hvor der er huse for vigtige finansielle institutioner, New Yorks børs ligger f.eks. på hjørnet af Wall Street og Broad Street. Wall Street har navnet fra immigrationstiden i New York, hvor Indianerne og andre immigranter ville ind i New York. Man byggede en mur i Lower Manhattan for at holde dem ude. Woodbury Common outlet Woodbury Common er et stort outlet center som ligger ca. 1-2 timer fra New York med bus. Her er 220 outlet butikker og alt lige fra nike til Gucci. Alt er billigere end normalt og som oftest får man et hæfte med rabatmærker så det bliver endnu billigere. Der er dagligt åbent fra kl på særlige mærkedage er det dog lidt anderledes.

10 Hotellet Harlem Y Vandrehjemmet ligger ved Lenox og 7th avenue, nær undergrundsbanen som fører jer til Times Square på 15 min. Der er mange restauranter i området. Der er dobbeltværelser med køjeseng. Derudover er der air condition, skab og køleskab på værelset. Der er også sengetøj, håndklæder og sæbe er. Bad/toilet findes på gangen. På vandrehjemmet findes der derudover lille fællesrum (på hver etage) swimming pool, som er åben , stort fitness rum, sauna, dampbad og stort opholdsområde med pool bord, udendørs gårdhave og computer rum med gratis internet adgang.

11 Os Helena Vinther Nielsen Fødselsdag: 8. april 1996 (15 år) Skole: Tune skole Fritidsinteresser: Spiller håndbold i Tune If og arbejder i en bager. By: Tune Anders Tümmler Kokspang. Fødselsdag: 30 maj Alder: 16 ÅR. Skole: Solrød 10 klasse (10 F) Fritidsinteresser: Badminton, Venner og Arbejde. By: Greve Strand. Ida Schmidt Fødselsdag: 11/ Alder: 16 år Skole: Greve Gym Fritidsinteresser: Spejder, job, venner, læsning By: Greve strand Sabina Jørgensen Fødselsdag: 24 september, så er 15 år gammel. (snart 16) Skole: Går på Tune skole By: Bor i Tune Fritidsinteresser: Arbejder i en bagerbutik, venner og sport. Stine Bøge Fødselsdag (alder): 20/ (15) Skole: Tune skole Fritidsinteresse: Håndbold, job og venner By: Tune Kathrine Lund Vintermark Fødselsdag: 9.november 1996 (14 år) Skole: Tune skole Fritidsinteresser: Spiller håndbold i Tune og arbejder i en bager. By: Tune

12 Nicoline Skjærlund Fødselsdag/Alder: 29. juli 1996 (15 år) Skole: Tuneskole Fritidsinteresser: Spiller håndbold i Tune IF og arbejder i Top Toy By: Tune Rikke Gregersen Fødselsdag/Alder: 25. oktober 1996 (14 år) Skole: Tuneskole Fritidsinteresser: Spiller håndbold i Tune IF, arbejde i Top Toy, går til kor og spiller guitar By: Tune Emma Thomsen Fødselsdag/Alder: 14. december 1996 (14 år) Skole: Tuneskole Fritidsinteresser: Spiller håndbold i Tune IF By: Tune Andreas Sterup Hej jeg hedder som sagt Andreas jeg går i 8. klasse på Hundige lille skole. Jeg har altid godt kunne lide usa så derfor har jeg altid drømt om at komme der over så det er mit lykke år hvis man kan sige det. Jeg spiller musik (Trommer) og nogle andre instrumenter. alt andet om mig tror jeg er lidt ligegyldigt. Nicoline Stender Arentoft Fødselsdag: 10. marts 1995, 16 år Skole: Greve Gymnasium Fritidsinteresser: Jeg har min egen 29er (en tomandsjolle) og sejler et par gange om ugen. Min livret er lasagne, jeg elsker amerikanske tv-serier og jeg hører Coldplay. By: Karlslunde Anna Bech Moestrup Fødselsdag: Jeg er 16 år gammel og har fødselsdag d. 21/08-95 Skole: Jeg går på Greve Gymnasium, 1.g Fritidsinteresser: Jeg går til syning og design, har masser af dyr og elsker bandet The Script. Derudover arbejder jeg som lektiehjælper og omdeler. By: Karlslunde

13 Rebecca Coretto Jeg hedder Rebecca Coretto 16 ½ år gammel er fra greve går i klasse med Nicoline og Lukas på GG friends, musik, musik og atter musik Katja Funch Rowland Sørensen Alder: 18 år Skole: Solrød Gymnasium Klasse: 1. Hf Fritid: Politik, frivilligt arbejde, rejser og zumba By: Tune Matthis J. Karlsson 16 år HHX CPH-West i Ishøj, international linje. Bor i Hundige. Har gået på Krogaardskolen. Har været i USA dog ikke NY. Går i Fitness. Lukas E. O. Jensen 16 år Greve Gymnasium Engelsk/samfundsfags linje. Bor i Hundige Har gået på Krogaardskolen. Har ikke været i USA før. Venner og druk. Zabrina J. Andersen 15 år, 30. September Greve Gymnasium Musik-Engelsk linje. Bor i Hundige. Har gået på Krogårdskolen. Har ikke været i USA før. Venner, Synger.

14 Amalie Skovsø Petersen Fødselsdag: 29. december 1993 Alder: 17 år Skole: 3.g på Greve Gymnasium Fritid: Kæreste, veninder og arbejde By: Greve Malene Tausø Keilow Fødselsdag: 10. marts 1993 Alder: 18 år Skole: Greve Gymnasium Klasse: 3.g Fritid: Kæreste, arbejde og zumba By: Tune Cecilie Liva Lystrup Kolerus Vind Jeg hedder Cecilie og går på Roskilde Gymnasium - i Roskilde selvfølgelig. Jeg ser USA som mulighedernes land, så det bliver en stor oplevelse for mig at komme dertil. Hovedsageligt synes jeg bare, USA er enormt spændende, og jeg glæder mig super meget til rejsen. Jeg elsker musik, som jeg bruger al min tid som jeg har tilovers på. Jeg spiller guitar, klaver og synger en smule. Derudover skriver jeg sange og er dels bare meget musisk ;) Ellers går jeg meget op i buddhismen, positivitet, indre ro m.m. Natalie Abrahamian Fødselsdag: 4/7-95 Alder: 16 Skole: CPH West - HHX Klasse: 1.e Fritid: Parkour og guitar By: Greve Simone Houkjær Holm Fødselsdag: 27/05-95 Alder: 16 Skole: CPH WEST ishøj HHX Klasse: 1.E Fritid: Venner og Arbejde By: 2670 Greve

15 Julie Alice Haagensen Fødselsdag: 08/08-95 Alder: 16 Skole: strandskolen Klasse: 9.c Fritid: venner, hest By: 2690 Karlslunde Leona Berg Takagi Andersen Fødselsdag: 28/10-96 Alder: 14 Skole: strandskolen Klasse: 9.c Fritid: Guitar og spejder By: 2690 Karlslunde Asger Helm Boa Alder 43 Født Arbejder som lærer på Arenaskolen og laver ture med Greve ungdomsskole. Fritidsinteresser: Dykning, Lystfiskeri og andre aktive friluftsaktiviteter. Bor i Alleshave, 4593, Eskebjerg. René Duus Djerberg Medarbejder i ungdomsskolen og arrangør af action-, fiske-,overlevelses-,mountainbike-.ski-, New York-ture m.m. Jeg bor i Greve og arbejder til dagligt på Arenaskolen. Mine fritidsinteresser er mange, men p.t. bruger jeg mest tid på rejser, lystfiskeri og paragliding.

16 Program Dag Afgang fra Kastrup. Vi mødes ved SAS check-in Ankomst New York. Indlogering. Vi ser os om i nærområdet og finder noget at spise. Dag Lower Manhattan, Wall Street, Trinity church, ground zero, Staten island ferry (Frihedsgudinden). Dag Port Authority Busterminal, Eighth and Ninth Avenues and 40 th to 42nd Streets Woodbury common outlet/alternativ Dag American Museum of Natural History Lower east side, Chinatown, Little Italy, Brooklyn Bridge Spisning på Restaurant. Dag Skolebesøg på en lokal skole. Vi ser på forskellen mellem amerikanske og danske skoler. Dag 6 Central Manhattan, Grand central station, Empire state, Spisning på restaurant Times Square by night. Dag 7 Pakning. Mulighed for sidste indkøb i nærområdet. Afgang new York. Dag Ankomst Kastrup.

firsttimers travel guide NEW YORK

firsttimers travel guide NEW YORK firsttimers travel guide NEW YORK PARKER & MUSEER Central Park High Line 2 Den 3,5 km store park midt på Manhattan er en fredfyldt oase i storbyen - og et must at besøge, når man er i New York. I parken

Læs mere

PROGRAM FOR NEW YORK 2012 Dag: Programpunkt: Transport: Evt. webside: Lørdag d. 31. marts Mødes kl. 09.00 i CPH ved Starbucks.

PROGRAM FOR NEW YORK 2012 Dag: Programpunkt: Transport: Evt. webside: Lørdag d. 31. marts Mødes kl. 09.00 i CPH ved Starbucks. PROGRAM FOR NEW YORK 2012 Dag: Programpunkt: Transport: Evt. webside: Lørdag d. 31. marts Mødes kl. 09.00 i CPH ved Starbucks. Med SAS, flynr. SK 909 fra København (CPH) Afgang kl. 12.25 med SK 909. Ankomst

Læs mere

PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN

PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN 2018 PROGRAM FOR USA 3A JAKOB SCHOW-MADSEN OG JØRGEN JENSEN Torsdag 13.9. Fredag 14.9. Lørdag 15.9. Søndag 16.9. Mandag 17.9 07.30: Mødetid i Billund, som I selv kommer til. 10.10: Afgang fra Billund HUSK:

Læs mere

Dagbog New York. Nicklas Søndergaard Højbjerg

Dagbog New York. Nicklas Søndergaard Højbjerg 2018 Dagbog New York Nicklas Søndergaard Højbjerg Søndag den 29. juli 2018 Den store dag er kommet og vi tog afsted på vores rejse til USA. Vi fløj fra Billund til New York via Amsterdam og Frankfurt.

Læs mere

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium

Med 2a til New York. Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Med 2a til New York Den 4.-10. marts 2013 Signe Slot & Mimi Olsen Hvidovre Gymnasium Praktiske oplysninger: Adresse i New York The West Side YMCA 5 West 63rd Street New York, NY 10023 Tlf.: +001 212 875

Læs mere

New York og Oahu, Hawaii

New York og Oahu, Hawaii New York og Oahu, Hawaii Kombiner den pulserende storby New York med Stillehavets perle Honolulu. New York City er en hel verden i sig selv - uanse om du er til kunst, filmpremierer, exentriske natklubber,

Læs mere

OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER

OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER OPLEV USA - MED DANSK REJSELEDER Afrejse den 27.marts - 5. april 2014 Lorem et kr. 2.916.795 Spændende rundrejse til Østkysten's historiske landemærker REJSEPLAN På denne tur besøger I 3 stater i USA og

Læs mere

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA

Miami og New York. Miami og New York. Turen kort USA Miami og New York Oplev Florida og New York på samme rejse. Først har du seks dage ved Miami Beach. Slap af på den berømte strand, og nyd stemningen langs Ocean Drive i de varme tropenætter. Eller lej

Læs mere

Storbyerne på USA's østkyst i tog

Storbyerne på USA's østkyst i tog Storbyerne på USA's østkyst i tog Tag på en spændende togrejse i det østlige USA. Her besøger I storbyerne Washington, New York og Boston, der alle byder på spændende oplevelser. 9 dage Fra-pris pr. person

Læs mere

NHL-vinterferie i New York

NHL-vinterferie i New York NHL-vinterferie i New York 12.-18. februar 2010 Eksklusiv tur til danskeropgør mellem Frans Nielsen og Peter Regin som du selvfølgelig begge møder mens tv-kommentator Jimmy Bøjgaard er din vært på turen

Læs mere

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder.

Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Inspiration - London. Herunder inspiration til nogle af Londons mest spændende og lærerige seværdigheder. Seværdigheder. Tower Bridge & Tower of London Tate museum of Modern Art British Museum Big Ben

Læs mere

Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke. Hjemrejse

Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke. Hjemrejse Afgang: Flyselskab: British Airways Dato Klokkeslæt Hvad Hvor torsdag 8.10.09 05:15 mødes Herning Kirke torsdag 81009 8.10.09 06:00 00 Afgang Herning Fra Herning Kirke torsdag 8.10.09 11:50 Check in færdig

Læs mere

Turen går til New York (efterårsferien 2012)

Turen går til New York (efterårsferien 2012) Turen går til New York (efterårsferien 2012), Vi fløj igen med Air Canada som da vi var i Californien, det tror jeg bare vi bliver ved med! Dejligt at lande i Canada, vi har ikke endnu været udsat for

Læs mere

New York Washington 03. til 11. september 2011

New York Washington 03. til 11. september 2011 New York Washington 03. til 11. september 2011 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige liv. Vi

Læs mere

new york https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

new york https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ new york new york Få byer kan som New York skabe den perfekte ramme om den ultimative storbyferie. Her er simpelthen alt! Gå på opdagelse i nogle af New Yorks mange forskellige områder, der hver har deres

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT!

USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! USA New York, Columbus Circle, ER INDKØBT! Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er

Læs mere

New York Washington 2. juni til 10. juni 2012

New York Washington 2. juni til 10. juni 2012 New York Washington 2. juni til 10. juni 2012 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige liv. Vi bevæger

Læs mere

New York 12. til 20 oktober 2017 Washington DC. 19. til 23. oktober 2017

New York 12. til 20 oktober 2017 Washington DC. 19. til 23. oktober 2017 New York 12. til 20 oktober 2017 Washington DC. 19. til 23. oktober 2017 Tag med Læserklubben ved Herning Folkeblad, Herning Kirkes Drengekor og OurWorld på denne fantastiske tur til den vestlige verdens

Læs mere

Emne: De gode gamle dage

Emne: De gode gamle dage Afsnit 1 Et uægte barn Emne: De gode gamle dage Folk siger tit, at alt var bedre i gamle dage. Men det kan jo ikke passe. Selvfølgelig er der nogen ting, der er bedre i dag. Men verden er ikke den samme

Læs mere

New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012

New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012 New York Washington DC. Toronto Island 2. til 14. juni 2012 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder, historie og daglige

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Familieferie i Orlando, Florida

Familieferie i Orlando, Florida Familieferie i Orlando, Florida Tag på en herlig familieferie i Florida i Orlando, hvor oplevelser for såvel store som små nærmest står i kø for at blive opdaget. Lige fra de mange fantastiske forlystelsesparker

Læs mere

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010)

REJSEAVISEN5. Rushmore. Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) REJSEAVISEN5 Familie Rask Hansen s rejseavis Rushmore Fire præsidenter hugget i klipperne (Jonas, 3. juli 2010) Efter vi havde kørt ca. 100 km kom vi endelig til Mount Rushmore. Mount Rushmore, er en klippe,

Læs mere

Restaurant Miss Lily s, 132 West Houston Street Jamaicansk inspireret restaurant. Vi får serveret menu, som er forudbestilt.

Restaurant Miss Lily s, 132 West Houston Street Jamaicansk inspireret restaurant. Vi får serveret menu, som er forudbestilt. Søndag d. 13. oktober 2013 Dag 1 09.30 Fremmøde i Kastrup Terminal 3. Tjek ind skal forestås af den enkelte selv og være afsluttet senest kl. 11.35 Gruppen mødes i transithallen i Kastrup foran Lagkagehusets

Læs mere

US Open i New York. 1.-6. september 2010. Oplev Caroline Wozniacki helt tæt på

US Open i New York. 1.-6. september 2010. Oplev Caroline Wozniacki helt tæt på US Open i New York 1.-6. september 2010 Oplev Caroline Wozniacki helt tæt på Få fem dage i fantastiske New York og oplev tennis i verdensklasse the american way på Flushing Meadows-anlægget og verdens

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

FAKTA OM TUREN. Dagsprogram. Overnatning og hoteller CANADA USA. Toronto NEW YORK. Syracuse. Niagara Falls. New York. PENNSYLVANIA Lancaster

FAKTA OM TUREN. Dagsprogram. Overnatning og hoteller CANADA USA. Toronto NEW YORK. Syracuse. Niagara Falls. New York. PENNSYLVANIA Lancaster Toronto Niagara Falls CANADA USA Syracuse NEW YORK PENNSYLVANIA Lancaster Washington D.C. New York NEW JERSEY FAKTA OM TUREN New York City og Washington D.C. byder på masser af storbyoplevelser med alt,

Læs mere

USA's østkyst i autocamper

USA's østkyst i autocamper USA's østkyst i autocamper Oplev det bedste af USA's østkyst på en tur fra New York til Orlando i Florida. En tur med kultur i New York og Washington D.C., natur i Shenandoah, Blue Ridge Parkway og Great

Læs mere

Dag & dato: Fredag 10-Oct

Dag & dato: Fredag 10-Oct Eastern USA 2008 Fredag 10-Oct Ferien er i gang! Lang dag forude: Vi bliver hentet af en taxa kl. 05:30, så med tog til København, fly til Paris og først om eftermiddagen med fly fra Paris til New York.

Læs mere

De Bonte Wever Assen.

De Bonte Wever Assen. De Bonte Wever Assen De Bonte Wever Assen. Introduktion På De Bonte Wever Assen kan I nyde godt af hotellets indendørs- og udendørs pool, spa, bowlingbane og legerum. I kan også bestille tid til en afslappende

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Central Park. H.C. Andersen statue i New York

Central Park. H.C. Andersen statue i New York tvæ og tv kryd æ rs på kr Yoyk New ydss og yk på w Yo Ne Frihedsgudinden Frihedsgudinden er et amerikansk nationalmonument og en af USA s største turistattraktioner med mere end 4 mio. besøgende om året.

Læs mere

Island New York Washington DC. Niagara Falls 30. september til 10. oktober 2016

Island New York Washington DC. Niagara Falls 30. september til 10. oktober 2016 Island New York Washington DC. Niagara Falls 30. september til 10. oktober 2016 Tag med på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder,

Læs mere

New York the city that never sleeps

New York the city that never sleeps New York the city that never sleeps Manhattan tours m/moma Metropolitan Opera Guggenheim Broadway 17. 23. april 2012 New York er nok verdens mest fascinerende og pulserende storby. Det er byen, der aldrig

Læs mere

Floridas forlystelsesparker og strande

Floridas forlystelsesparker og strande Floridas forlystelsesparker og strande Find dit indre legebarn frem, når turen går til verdens største legeplads i Orlando. Denne skønne Florida-rejse giver jer muligheden for at kombinere flere at Floridas

Læs mere

New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010

New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010 New York Niagara Falls Washington, 24. september til 2. oktober 2010 Tag en bid af the big apple Oplev det brusende Niagara Falls Oplev Washington DC. En flot og interessant rundrejse Med rejseleder hele

Læs mere

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt

Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak kommer fra Nepal, men føler sig som fynbo 21. jun, 2012 by Maybritt Deepak arbejder på PKM Deepak arbejder på PKM. Det er Danmarks største blomster-gartneri og ligger i Søhus lidt uden for Odense.

Læs mere

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow.

Doubletree by Hilton Krakow Tag på wellnesshotel i den spændende storby Krakow. Doubletree by Hilton Krakow Dette luksuriøse 4-stjernede hotel ligger i hjertet af den smukke polske by Krakow og lige ved siden af den smukke park Lotnikow Polskich. En dejlig byferie og enestående mulighed

Læs mere

New York Washington DC. Niagara Falls Island 13. til 23. maj 2016

New York Washington DC. Niagara Falls Island 13. til 23. maj 2016 New York Washington DC. Niagara Falls Island 13. til 23. maj 2016 Tag med Herning Folkeblad, Midtjyllands Avis, Sørens Rejser og OurWorld A/S på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum.

Læs mere

Sensom m er/e fterår i Prag,

Sensom m er/e fterår i Prag, Sensom m er/e fterår i Prag, Vi tager fra Nykøbing F banegård i september 2009 1 . MÅ IKKE FJERNES, MEN KAN KOPIERES Efterårs tur Pagh Europas store kulturby holder skansen som en af de af billigste hovedstæder

Læs mere

Studietur til FN s hovedkvarter i New York 10.-17. marts 2013

Studietur til FN s hovedkvarter i New York 10.-17. marts 2013 UN photo: Eskinder Dedebe Studietur til FN s hovedkvarter i New York 10.-17. marts 2013 Få indblik i arbejdet i FN og den danske FN-mission på denne studietur til FN s hovedkvarter i New York. Studieturen,

Læs mere

Rejs med tog og besøg østkystens storbyer. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

Rejs med tog og besøg østkystens storbyer. BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 Østkystens Storbyer 11 dage fra kr. 10.148,- Rejs med tog og besøg østkystens storbyer Rejseplan Dag Bes krivels e 1 Afrejse fra København til Washington Dulles Overnatning: Hotel Helix* 2 Overnatning:

Læs mere

Arkitekturrejse: Chicago

Arkitekturrejse: Chicago Cloud Gate, Millenium Park Arkitekturrejse: Chicago 24.10-29.10.2017 Tirsdag, 24. oktober: Kl. 14.00: Afrejse København med Icelandair, FI205 Kl. 15.10: Ankomst Keflavik Airport, Reykjavik Flyskift Kl.

Læs mere

På denne side vil du kunne følge elevernes logbøger på deres spændende rejse.

På denne side vil du kunne følge elevernes logbøger på deres spændende rejse. For tredje år i træk besøger Handelsskolen, Silkeborg Business College vores amerikanske venskabsskole Seminole State College i Seminole, Oklahoma. 20 elever er blevet specielt udvalgt på tværs af klasserne

Læs mere

New York. Kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder

New York. Kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder New York Kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder New York - kunst, musik og gastronomi Rundrejse med dansk rejseleder - 8 dage / 6 nætter Oplev The Big Apple med connaisseuren, Ole Lindboe

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer I smukke omgivelser ligger det 4-stjernede hotel Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Hotellet er ideelt til miniferier og weekendophold i Holland. Det moderne

Læs mere

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret

Nr. 1 - december 2011. Åbent hus d. 4. september. Det nye støttecenter tager form. Alle ansatte på støttecentret Nr. 1 - december 2011 Åbent hus d. 4. september Det nye støttecenter tager form Alle ansatte på støttecentret Om Støttecenter Hovedstaden Støttecentret Hovedstaden er et værested for udeboende døve, der

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

Forlængelse i New York 3 dage på egen hånd i New York

Forlængelse i New York 3 dage på egen hånd i New York Forlængelse i New York 3 dage på egen hånd i New York Efter et intenst program i USA kan det være tid til fordybe sig i New Yorks herligheder og få rundrejsens oplevelser til at falde på plads. 2 Forlængelsespakke

Læs mere

New York the city that never sleeps

New York the city that never sleeps New York the city that never sleeps Manhattan tours - MoMa The Met Metropolitan Opera Guggenheim Broadway - m/mulighed for ekstra ophold i New York 27.9 3/5.10 2012 New York er nok verdens mest fascinerende

Læs mere

Møllevangskolen 7. årgang

Møllevangskolen 7. årgang December Møllevangskolen 7. årgang 2 Efter vi er startet i 7.klasse, er vi kommet op til de store hvor vi før var de ældste elever, er vi nu de yngste elever på gangen. Det kan medføre visse problemer

Læs mere

Metropoler og Tropeparadis 15 dage til New York, Miami og Dansk Vestindien

Metropoler og Tropeparadis 15 dage til New York, Miami og Dansk Vestindien Metropoler og Tropeparadis 15 dage til New York, Miami og Dansk Vestindien Oplevelsesrejse med 2 USA og Dansk Caribien 15 dage på egen hånd Danmark - New York - St. Thomas - St. Croix - Danmark Denne fantastiske

Læs mere

Canada - USA. 11 dage. Fly. Toronto - Niagara Falls - Washington DC - New York! Nyt i år: 11 dage, en ekstra dag giver ekstra oplevelser!

Canada - USA. 11 dage. Fly. Toronto - Niagara Falls - Washington DC - New York! Nyt i år: 11 dage, en ekstra dag giver ekstra oplevelser! REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Canada - USA Toronto - Niagara Falls - Washington DC - New York! 11 dage Nyt i år: 11 dage, en ekstra dag giver ekstra oplevelser! Fly Toronto, Canada, byrundtur med bl.a.

Læs mere

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter

THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter THAILAND Kongernes by Hua Hin, Sam Roi Yod Nationalpark og hovedstaden Bangkok...15 dage og 6 udflugter Grupperejse med dansk rejseleder NYHED - nu bor vi på Hilton THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder

Læs mere

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf

BENNS Lægårdvej Holstebro Danmark Tlf Floridas forlystelsesparker og strande 10 dage - fra 8.648,- pr. person Inkl. fly, billeje, hotel mm. Find dit indre legebarn frem når turen går til verdens største legeplads i Orlando Denne skønne Florida-rejse

Læs mere

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver?

Spørgsmål. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. www.5emner.dk 1. familie. Eks. Hvad laver hun? Hvad hun laver? Spørgsmål familie www.5emner.dk Sæt kryds Sæt kryds ved det rigtige spørgsmål. 7 Hvad laver hun Hvad hun laver Hvor John kommer fra Hvor kommer John fra Er hun færdig med gymnasiet Hun er færdig med gymnasiet

Læs mere

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev

Rejsebrev. 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina. Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Rejsebrev 3. praktikperiode forår 2010 Changzhou, Kina Bianca Jakobsen og Alice Jensen S07B Rejsebrev Changzhou Vi er to piger, som har valgt at tage vores 3 praktikperiode i Kina i byen Changzhou, som

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn.

Best Western Hotel Mannheim City Oplevelser i naturskønne omgivelser og blandt gamle middelalderlevn. Best Western Hotel Mannheim City Hotellet ligger centralt i Mannheim. Introduktion Best Western Hotel Mannheim City ligger i gåafstand fra de fleste attraktioner i byen, hvor havnen, shoppingområdet og

Læs mere

Route 66 i autocamper

Route 66 i autocamper Route 66 i autocamper Route 66 - en verdenskendt klassiker! Kør ad den klassiske gamle landevej, Route 66, fra Chicago tværs gennem USA til Stranden i Santa Monica i Los Angeles. En historisk tur, der

Læs mere

Kendte bygningsværker - i billeder og ord.

Kendte bygningsværker - i billeder og ord. Kendte bygningsværker - i billeder og ord. Taj Mahal, Indien. Stormogul Shah Jahan (1632-1653) byggede dette mausoleum til sin afdøde kone. Det tog 21 år. Bygningen er bemærkelsesværdig på grund af dens

Læs mere

THOMAS UBER CUP FINALERNE KUALA LUMPUR, MALAYSIA DEN 07. 18. MAJ 2010 med mulighed for ophold i Hua Hin eller Bangkok på hjemrejsen

THOMAS UBER CUP FINALERNE KUALA LUMPUR, MALAYSIA DEN 07. 18. MAJ 2010 med mulighed for ophold i Hua Hin eller Bangkok på hjemrejsen THOMAS UBER CUP FINALERNE KUALA LUMPUR, MALAYSIA DEN 07. 18. MAJ 2010 med mulighed for ophold i Hua Hin eller Bangkok på hjemrejsen Program Udrejse fredag den 07. maj 2010 Afgang København kl. 14.30 Ankomst

Læs mere

New York, Columbus Circle

New York, Columbus Circle New York, Columbus Circle Ejendommen The Sheffield blev købt af en fremsynet projektudvikler der har valgt at inddrage de øverste 3 etager til fælles-områder. På etage 57, 58 og 59 er der således skabt

Læs mere

Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine

Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine Rejsen til Regional Wonca Congress of Family and Community Medicine Montevideo, Uruguay / 18. 21. Marts 2015 -med The Scandinavian Delegation of Family Physicians Teknisk arrangør: Trine-K Travel Design

Læs mere

xeastern highlights 10 dages oplevelsesrejse i det østlige USA x dages oplevelsesrejse i xxx Rundrejse med dansk rejseleder

xeastern highlights 10 dages oplevelsesrejse i det østlige USA x dages oplevelsesrejse i xxx Rundrejse med dansk rejseleder xeastern highlights 10 dages oplevelsesrejse i det østlige USA x dages oplevelsesrejse i xxx Rundrejse med dansk rejseleder fakta om turen Eastern Highlights 10 dages rundrejse i det østlige USA med dansk

Læs mere

Eastern Highlights. 10 dage. Lad os gøre din ferie bedre

Eastern Highlights. 10 dage. Lad os gøre din ferie bedre Eastern Highlights 10 dage Lad os gøre din ferie bedre fakta om turen 10 dages rundrejse i det østlige USA med dansk rejseleder Det østlige USA er først og fremmest New York og Washington D.C., og de to

Læs mere

Hotel-Pension Bregenz

Hotel-Pension Bregenz Hotel-Pension Bregenz Hotel-Pension Bregenz er et fint mellemklasse hotel med den perfekte beliggenhed i Berlin lige ved Kurfürstendamm. Introduktion I centrum af Berlin finder i dette gode mellemklassehotel.

Læs mere

New York & Washington DC. 25. april til 2. maj 2019

New York & Washington DC. 25. april til 2. maj 2019 New York & Washington DC. 25. april til 2. maj 2019 Tag med KlubNordJyske og OurWorld på denne fantastiske tur til den vestlige verdens centrum. Rejsen giver et indgående indblik i byernes seværdigheder,

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER UNGES FRITIDSLIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL UNGES FRITIDSLIV En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet april 2019 Grafisk design: Peter Waldorph

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Billedserie om Paris - Seinen med fotos af bl.a.: Notre Dame Katedralen - Nye kirkeklokker til katedralen - demonstration i kirken - Frihedsgudinden

Billedserie om Paris - Seinen med fotos af bl.a.: Notre Dame Katedralen - Nye kirkeklokker til katedralen - demonstration i kirken - Frihedsgudinden Billedserie om Paris - Seinen med fotos af bl.a.: Notre Dame Katedralen - Nye kirkeklokker til katedralen - demonstration i kirken - Frihedsgudinden på Svaneøen - Maleri med Paris-motiv v. J. F. Willumsen

Læs mere

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring

På eventyr i Dubai ,- 12 dage. Ring På eventyr i Dubai Oplev Dubai by night og besøg Abu Dhabi. På denne 12 dages rejse, har I god tid til at opleve både Dubai og Abu Dhabi. Vi har indlagt flere udflugter, der gør at I får mest muligt ud

Læs mere

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter.

Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Sand Hotel Spis en god middag i hotellets smukke restaurant. Der serveres både lokale og internationale retter. Det moderne Sand Hotel ligger tæt på stranden i Kolobrzeg og ikke langt fra byens centrum.

Læs mere

Engelsk 2015. Datoer:

Engelsk 2015. Datoer: Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for London. Cambridge universitet består af flere colleges, der alle samlet kaldes Cambridge University.

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Aktiv i østlige Canada

Aktiv i østlige Canada Aktiv i østlige Canada En spændende aktiv rejse der kombinerer storby og natur På denne tur til det østlige Canada får I muligheden for at komme ud og nyde naturen samtidig med I også skal se det imponerende

Læs mere

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685

Freestyle 2015. Engelsk 2015. Cambridge 16-19 år. Bournemouth 16-17 år 19.175 25.725 32.275 14.640 19.665 24.685 er en sprogrejse for dig fra 16 år, som gerne vil have nogle ugentlige aktiviteter og udflugter Cambridge 16-19 år Engelsk 2015 Den kendte universitetsby Cambridge ligger ca. 90 minutters kørsel nord for

Læs mere

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012

Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 Riis Rejsers reference: STK1112212 Juletur Berlin 29/11 til 2/12-2012 I fortsættelse af behagelig samtale glæder det os at kunne præsentere følgende forslag til jeres rejse: Op mod jul er Berlin altid

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard.

UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013. Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. UNGDOMSKOLLEGIETS EGEN AVIS FEBRUAR 2013 KOLLEGIE NYT Det nye beboerråd består af: Sidse, Stine og Richard. VIGTIGT: Kollegienyt kan endvidere ses på vores hjemmeside www.fredericiah.dk Ansvarshavende:

Læs mere

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner!

! Ja! Nej. ! Pige! Dreng. ! Begge mine forældre! Den ene af mine forældre! Mine forældre på skift! Den ene af mine forældre og dennes partner! Kære elev Tak, fordi du vil besvare spørgeskemaet om din fritid. Spørgeskemaet tager ca. 15 min. at udfylde. Din besvarelse vil være anonym. Med venlig hilsen, Center for Ungdomsstudier Har du adresse

Læs mere

Kapitel 3. Noget om musik

Kapitel 3. Noget om musik Kapitel 3 Noget om musik 1 5 Hvordan har du det med at synge? VOXPOP Hvordan har du det med at synge? Issa Jeg har det fint med at synge. Jeg synger relativt ofte, men jeg sørger altid for at synge steder,

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

På opdagelse i Dansk Vestindien

På opdagelse i Dansk Vestindien På opdagelse i Dansk Vestindien Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien? Alle caribiske øer har aktiviteter på land og på vand, strande,

Læs mere

3-9. Udsigt fra pladsen

3-9. Udsigt fra pladsen 3-9 Dagen i dag er en transport dag hvor vi bare skal til næste Campingplads så der sker ikke noget under turen. Da vi ankommer til Camping Covelo bliver vi noget overrasket da vi henvendte os til damen

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

NEXT STOP NEW YORK GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I

NEXT STOP NEW YORK GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER BOXEN KAN ÆNDRES I BOXEN KAN ÆNDRES I NEXT STOP NEW YORK 102 GRADER HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADER GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE Om dit rejsebureau og dette hæfte Formålet med dette hæfte er,

Læs mere

Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted

Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted Jeg er i praktik på et plejehjem der hedder Luakon lähipalvelutalo. Det er et kommunalt plejehjem med beliggenhed i byen Jyväskylä.

Læs mere

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur

Udlandsrejse. Hardsyssel Efterskole. med. Rom. Playitas. Ardéche. Skitur Udlandsrejse med Hardsyssel Efterskole Rom Playitas Ardéche Sko leå ret 2 0 1 9 / 2 0 2 0 Skitur At rejse er at leve Den største del af tiden på Hardsyssel Efterskole foregår på skolen, hvor der er almindelig

Læs mere

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011

Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 Erhvervsdelegation til Kina med Erhverv og Udvikling, Randers Kommune Den 7. 15. april 2011 07. april - Afrejse Danmark Afrejse Billund, KL1346 kl. 14:25 Ankomst Amsterdam kl. 15:35 Afrejse Amsterdam,

Læs mere

Inden I rejser til London

Inden I rejser til London Elevaktivite ter 1 Elevaktiviteter til Hi London med klassen på tur Peter Bejder & Turbine 2013 Fotos: Peter Bejder Inden I rejser til London Her er en række aktiviteter til bogen Hi London med klassen

Læs mere

Postillion Hotel Dordrecht

Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht Postillion Hotel Dordrecht har en rolig beliggenhed i udkanten af den hyggelige kanalby Dordrecht. Introduktion I mellem Rotterdam og Breda i den smukke og historiske by Dordrecht,

Læs mere

Velkommen til Hotel San Pietro!

Velkommen til Hotel San Pietro! Hotel San Pietro Velkommen til Hotel San Pietro! Introduktion På den nordlige del af Gardasøen, i Limone, ligger Hotel San Pietro. Herfra er der en fantastisk udsigt over Gardasøen og bjergene rundt om

Læs mere

Overset og fænomenal:

Overset og fænomenal: SAS Overset og fænomenal: Chicago er USAs tredjestørste by, kun overgået af New York og Los Angeles, og det er en by, du absolut ikke må gå glip af. At Barack Obama og Oprah Winfrey kommer herfra, er velkendt

Læs mere

Ledelsesteam Kulsbjerg Skole. Velkommen til skolestart 2012. Præsentation af ledelsesteamet. Skoleleder Anne-Marie Jacobsen

Ledelsesteam Kulsbjerg Skole. Velkommen til skolestart 2012. Præsentation af ledelsesteamet. Skoleleder Anne-Marie Jacobsen Ledelsesteam Kulsbjerg Skole Velkommen til skolestart 2012. Præsentation af ledelsesteamet. Skoleleder Anne-Marie Jacobsen Jeg har altid boet i Sydsjælland, født opvokset i Bakkebølle. Jeg blev lærer i

Læs mere

Chateau Monty SPA Resort

Chateau Monty SPA Resort Chateau Monty SPA Resort Chateau Monty SPA Resort har en lang historie, der går helt tilbage til 1857. Dengang var der en pavillion, hvorfra der var udsigt udover hele byen. Senere hen blev det til et

Læs mere

Sports efteruddannelse New York City

Sports efteruddannelse New York City Sports efteruddannelse New York City Baggrund og formål Initiativet til turen kom fra Frits Nielsen, tidligere ishockeyspiller og medlem af Dansk Ishockeyunions Hall of Fame samt tidligere journalist hos

Læs mere