Seværdigheder. American Museum of Natural History. Broadway. Placering: Manhattan, Central Park West 79th avenue.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Seværdigheder. American Museum of Natural History. Broadway. Placering: Manhattan, Central Park West 79th avenue."

Transkript

1 Greve ungdomsskole

2 American Museum of Natural History Seværdigheder Placering: Manhattan, Central Park West 79th avenue. Museet blev grundlagt Det består af 25 sammenhængende bygninger, og 46 udstillingslokaler. De har over 32 mio. udstillingsgenstande, hvor kun en lille del er udstillet. Der er 4 mio. besøgende om året. Man kan se 119 dinosaur skeletter, en stjernehimmelsimulator og bruge dage på interaktive opslagsværker og alle felter indenfor naturhistorie. Museet er et af verdens førende. Broadway Broadway er en gade, der er kendt for at have en masse teatre. Du kan bl.a. opleve stykker som Chicago, Mary Poppins, Mama Mia og The Phantom of the Opera Broadway er en del af Times Square, der strækker sig over det meste af Midtown og er sammen med 5th avenue centrum af Times Square. Broadway løber fra Battery Park på Manhattans sydlige del og langs med øen og fortsætter ind i Bronx. Broadway er km. Lang og kaldes også Great white way. Der har været en vej her fra før hollænderne bosatte sig i området. Indianerne havde anlagt en vej gennem sumpene og skovene fra det nordlige til det sydlige Manhattan. De kaldte vejen Wickquasgeck Stien. Hollænderne overtog denne vej og kaldte den Breede weg, hvilket efter englændernes erobring blev til Broadway, som betyder Bred vej.

3 Brooklyn Bridge Brooklyn bridge er en af de 3 broer der forbinder Manhattan og Brooklyn. Den stod færdig i Det tog 13 år at bygge den og 27 mennesker døde under opførelsen. Den strækker sig 1834 meter over East River og er en af de ældste hængebroer i USA og hovedspændet over selve vandet er 486 meter. er opført i nygotisk stil, med karakteristiske spidse buegange gennem de to tårne. Brooklyn Bridge var den første hængebro med stålwire og den blev betegnet som ingeniørkunst i verdensklasse. En uge efter at broen var opført blev 12 mennesker trampet ihjel, da folk troede at broen var ved at styrte sammen. Arkitekten John Augustus Roebling døde af stivkrampe under opførelsen, da hans fod blev klemt mellem en færge og et brotårn. Hans søn overtog, men også han døde. Det er muligt at gå en tur over broen og dette tager ca. 1 time. På toppen af broen er der en flot udsigt og man kan bl.a. se Manhattans skyline. Adgang: Adgangen til Brooklyn Bridge fra Brooklyn siden kan ske fra Tillary/Adams Street (mellem bilernes til- og frakørsel) eller via en trappe på Prospect St mellem Cadman Plaza øst og vest. Adgangen fra Manhatten siden sker fra enden af Centre Strret eller gennem den ubetalte sydtrappe ved subwaystationen ved Brooklyn-Bridge-City Hall IRT. Pris: Gratis Central Park Central park er en af de mest berømte parker i verden og den har et areal på 3,4 km². Den ses ofte i film og tv-serier. Parken indeholder mange forskellige ting bl.a. swimming pool, en zoologisk have og en stor sø som mange benytter til at sejle. Rigtig mange newyorkere bruger også parken som motionssted ligesom parken også danner rammerne for picnic ture og bryllupper. Man kan leje cykler i en time for 15 $ (ca. 75 DKK)

4 Chinatown Chinatown ligger på den sydlige del af Manhattan og er en stor samling af kinesiske immigranter der har slået sig ned og bl.a. har åbnet restauranter og andre butikker. Det er den største samling kinesere på den vestlige halvkugle. Der er mange turister der kommer der for bl.a. maden og kopivarerne. Tror også turister kommer der for at opleve menneskemylderet og kulturen. New Yorkerne tager derhen for især at købe fisk og grøntsager. Chinatown vokser stadig. Der bor mellem og mennesker i Chinatown. Chrysler building Bygningens særlige Art Deco-design repræsenterer noget af det ypperste indenfor den arkitektoniske bevægelse. Det er en 77 etager høj rektangulær bygning. De øverste etager er et rent eventyrland af hvælvinger pyntet med bileffekter. Disse hvælvinger snævrer sig ind og former det spir, som en gang var med til at gøre Chrysler-bygningen til verdens højeste bygning. Ellis Island Ellis Island er en lille ø der ligger lige ud for New Jerseys vestkyst. Den åbnede i 1892, og skulle bruges som en station hvor alle immigranter skulle tjekkes når de kom med skibe fra resten af verden, og der blev det så afgjort om de kunne få opholdstilladelse i USA. Selve Øen er faktisk meget gammel og før den blev brugt som immigrations station var den privat ejet det var den helt fra engang i 1600 tallet til Staten New York købte øen i Øen lukkede som immigrations station i 1954 og fungere i dag som museum ved navn Ellis Island Immigration Museum.

5 Empire State Building Empire State Building er en 381 meter høj skyskraber, bygget i art deco stil, i New York. Bygningen blev færdiggjort i 1931 og var de næste 23 år den højeste menneskeskabte struktur. Titlen som højeste bygning i New York bevarede den i 41 år indtil World Trade Center blev bygget. Efter terrorangrebet den 11. september 2001 blev den atter byens højeste skyskraber. Empire State Building har 102 etager. Bygningen er kendt fra adskillige film, heriblandt King Kong Ground zero Ground zero er det sted en eksplosion er sket. I New York er der en ground zero hvor World Trade Center plejede at være. World Trade Center som blev terrorangrebet d. 11 september World Trade Center var et kæmpe kompleks, som indeholdte flere bygninger bygget på central plaza i New York. Lige nu er der masser af byggerod på ground zero. Sted: 535 W 34th st, New York Guggenheim Guggenheim er et kunstmuseum, som ligger på 5th avenue ved Central Park på Manhatten. Museet blev grundlagt i 1937 og blev åbnet i Guggenheim er spiralformet. Bygningen er et kunstværk i sig selv og er en de mest berømte bygninger i New York. Museet har moderne kunst fra slutningen af 1800-tallet til i dag. Der er også åbnet Guggenheim i Las Vegas, i Bilbao og i Berlin.

6 Little Italy Et område på Manhattan, der oprindeligt husede byens italienere. I dag består Little Italy af en gade med italienske restauranter, som primært besøges af turister. Vil man opleve noget autentisk italiensk i New York, skal man besøge Little Italy in the Bronx. Her går snakken stadig på italiensk, og der er et lille italiensk marked. Madame Tussauds Madame Tussauds er et voksmuseum med figurer af diverse kendte personer. Du kan bl.a. møde Robert Pattinson, Barack Obama og Mohammed Ali. De har over 200 voksfigurer og så har de bl.a. også en 4D biograf. Pris: 36 $ - ca. 180 kr. Gruppe på mere end 15 personer, 26,75 $ - ca. 135 kr. Adresse: 234 West 42nd Street, mellem 7th og 8th Avenues, Times Square New York NY 10036

7 Public Library New York Det folkelige bibliotek i New York er det største i Nordamerika. Det er blandt de vigtigste biblioteker i USA, og derudover er det blandt de fornemste i verden. De oprindelige bygninger kostede 2,4 mio. at bygge og blev indviet i Sejltur på Hudson River Floden Hudson River kom for alvor på forsiderne da et fly nød landede på floden i Alle passagerer overlevede, og piloten hyldedes som en helt. En sejltur på floden er et friskt afbræk fra storbyen, og en mulighed for at se New York fra vandsiden. Statue of Liberty Frihedsgudinden var en gave af venskab fra den franske befolkning til befolkningen i USA og er et universelt symbol på frihed og demokrati. Nu kan du nemt besøge Frihedsgudinden National Monument og Ellis Island Immigration Museum, der begge kun en kort færgetur fra Battery Park. Vær sikker på ikke at gå glip af de historiske sale og gallerier på Ellis Island, hvor mere end 12 millioner immigranter første trådte Amerika.

8 Times Square Times Square er sammenfletningen mellem 7th Avenue og Broadway og strækker sig helt fra 42th til 47th street. Her ligger bl.a. MTV Studios og Toys R us, som er verdens største legetøjsbutik. Ens opmærksomhed rettes også mod de utallige neonreklamer. Times Square er stedet hvor der er fyldt med mennesker døgnet rundt. Nytårsaften på Times Square er meget speciel og festlig, hvilket gør det attraktivt for mange mennesker at samles der for at fejre Nytår med hinanden. Fun facts: Tidligere navn: Longacre Square. Kælenavn: The Crossroads of the World og The Great White Way. Spectaculars er det officielle navn for de store illuminerende skilte på Times Square. De største skilte kaldes Jumbotrons. The Naked Cowboy holder til på Times Square. The Metropolitan museum of art Museet er et af de største i verden og bliver også bare kaldt The MET. Musset har en masse forskellig kunst og åbnede i Hovedbygningen ligger i den østlige del af Central Park og så er der nogle mindre afdelinger med middelalderkunst, der ligger ved The Cloisters. Museet er over kvadratmeter og har over 2 millioner permanente genstande inddelt i 19 afdelinger. Pris: 20 $ - ca. 100 kr.

9 Wall street Wall street er en gade på Manhattan i New York. Wall Street ligger i et område hvor der er huse for vigtige finansielle institutioner, New Yorks børs ligger f.eks. på hjørnet af Wall Street og Broad Street. Wall Street har navnet fra immigrationstiden i New York, hvor Indianerne og andre immigranter ville ind i New York. Man byggede en mur i Lower Manhattan for at holde dem ude. Woodbury Common outlet Woodbury Common er et stort outlet center som ligger ca. 1-2 timer fra New York med bus. Her er 220 outlet butikker og alt lige fra nike til Gucci. Alt er billigere end normalt og som oftest får man et hæfte med rabatmærker så det bliver endnu billigere. Der er dagligt åbent fra kl på særlige mærkedage er det dog lidt anderledes.

10 Hotellet Harlem Y Vandrehjemmet ligger ved Lenox og 7th avenue, nær undergrundsbanen som fører jer til Times Square på 15 min. Der er mange restauranter i området. Der er dobbeltværelser med køjeseng. Derudover er der air condition, skab og køleskab på værelset. Der er også sengetøj, håndklæder og sæbe er. Bad/toilet findes på gangen. På vandrehjemmet findes der derudover lille fællesrum (på hver etage) swimming pool, som er åben , stort fitness rum, sauna, dampbad og stort opholdsområde med pool bord, udendørs gårdhave og computer rum med gratis internet adgang.

11 Os Helena Vinther Nielsen Fødselsdag: 8. april 1996 (15 år) Skole: Tune skole Fritidsinteresser: Spiller håndbold i Tune If og arbejder i en bager. By: Tune Anders Tümmler Kokspang. Fødselsdag: 30 maj Alder: 16 ÅR. Skole: Solrød 10 klasse (10 F) Fritidsinteresser: Badminton, Venner og Arbejde. By: Greve Strand. Ida Schmidt Fødselsdag: 11/ Alder: 16 år Skole: Greve Gym Fritidsinteresser: Spejder, job, venner, læsning By: Greve strand Sabina Jørgensen Fødselsdag: 24 september, så er 15 år gammel. (snart 16) Skole: Går på Tune skole By: Bor i Tune Fritidsinteresser: Arbejder i en bagerbutik, venner og sport. Stine Bøge Fødselsdag (alder): 20/ (15) Skole: Tune skole Fritidsinteresse: Håndbold, job og venner By: Tune Kathrine Lund Vintermark Fødselsdag: 9.november 1996 (14 år) Skole: Tune skole Fritidsinteresser: Spiller håndbold i Tune og arbejder i en bager. By: Tune

12 Nicoline Skjærlund Fødselsdag/Alder: 29. juli 1996 (15 år) Skole: Tuneskole Fritidsinteresser: Spiller håndbold i Tune IF og arbejder i Top Toy By: Tune Rikke Gregersen Fødselsdag/Alder: 25. oktober 1996 (14 år) Skole: Tuneskole Fritidsinteresser: Spiller håndbold i Tune IF, arbejde i Top Toy, går til kor og spiller guitar By: Tune Emma Thomsen Fødselsdag/Alder: 14. december 1996 (14 år) Skole: Tuneskole Fritidsinteresser: Spiller håndbold i Tune IF By: Tune Andreas Sterup Hej jeg hedder som sagt Andreas jeg går i 8. klasse på Hundige lille skole. Jeg har altid godt kunne lide usa så derfor har jeg altid drømt om at komme der over så det er mit lykke år hvis man kan sige det. Jeg spiller musik (Trommer) og nogle andre instrumenter. alt andet om mig tror jeg er lidt ligegyldigt. Nicoline Stender Arentoft Fødselsdag: 10. marts 1995, 16 år Skole: Greve Gymnasium Fritidsinteresser: Jeg har min egen 29er (en tomandsjolle) og sejler et par gange om ugen. Min livret er lasagne, jeg elsker amerikanske tv-serier og jeg hører Coldplay. By: Karlslunde Anna Bech Moestrup Fødselsdag: Jeg er 16 år gammel og har fødselsdag d. 21/08-95 Skole: Jeg går på Greve Gymnasium, 1.g Fritidsinteresser: Jeg går til syning og design, har masser af dyr og elsker bandet The Script. Derudover arbejder jeg som lektiehjælper og omdeler. By: Karlslunde

13 Rebecca Coretto Jeg hedder Rebecca Coretto 16 ½ år gammel er fra greve går i klasse med Nicoline og Lukas på GG friends, musik, musik og atter musik Katja Funch Rowland Sørensen Alder: 18 år Skole: Solrød Gymnasium Klasse: 1. Hf Fritid: Politik, frivilligt arbejde, rejser og zumba By: Tune Matthis J. Karlsson 16 år HHX CPH-West i Ishøj, international linje. Bor i Hundige. Har gået på Krogaardskolen. Har været i USA dog ikke NY. Går i Fitness. Lukas E. O. Jensen 16 år Greve Gymnasium Engelsk/samfundsfags linje. Bor i Hundige Har gået på Krogaardskolen. Har ikke været i USA før. Venner og druk. Zabrina J. Andersen 15 år, 30. September Greve Gymnasium Musik-Engelsk linje. Bor i Hundige. Har gået på Krogårdskolen. Har ikke været i USA før. Venner, Synger.

14 Amalie Skovsø Petersen Fødselsdag: 29. december 1993 Alder: 17 år Skole: 3.g på Greve Gymnasium Fritid: Kæreste, veninder og arbejde By: Greve Malene Tausø Keilow Fødselsdag: 10. marts 1993 Alder: 18 år Skole: Greve Gymnasium Klasse: 3.g Fritid: Kæreste, arbejde og zumba By: Tune Cecilie Liva Lystrup Kolerus Vind Jeg hedder Cecilie og går på Roskilde Gymnasium - i Roskilde selvfølgelig. Jeg ser USA som mulighedernes land, så det bliver en stor oplevelse for mig at komme dertil. Hovedsageligt synes jeg bare, USA er enormt spændende, og jeg glæder mig super meget til rejsen. Jeg elsker musik, som jeg bruger al min tid som jeg har tilovers på. Jeg spiller guitar, klaver og synger en smule. Derudover skriver jeg sange og er dels bare meget musisk ;) Ellers går jeg meget op i buddhismen, positivitet, indre ro m.m. Natalie Abrahamian Fødselsdag: 4/7-95 Alder: 16 Skole: CPH West - HHX Klasse: 1.e Fritid: Parkour og guitar By: Greve Simone Houkjær Holm Fødselsdag: 27/05-95 Alder: 16 Skole: CPH WEST ishøj HHX Klasse: 1.E Fritid: Venner og Arbejde By: 2670 Greve

15 Julie Alice Haagensen Fødselsdag: 08/08-95 Alder: 16 Skole: strandskolen Klasse: 9.c Fritid: venner, hest By: 2690 Karlslunde Leona Berg Takagi Andersen Fødselsdag: 28/10-96 Alder: 14 Skole: strandskolen Klasse: 9.c Fritid: Guitar og spejder By: 2690 Karlslunde Asger Helm Boa Alder 43 Født Arbejder som lærer på Arenaskolen og laver ture med Greve ungdomsskole. Fritidsinteresser: Dykning, Lystfiskeri og andre aktive friluftsaktiviteter. Bor i Alleshave, 4593, Eskebjerg. René Duus Djerberg Medarbejder i ungdomsskolen og arrangør af action-, fiske-,overlevelses-,mountainbike-.ski-, New York-ture m.m. Jeg bor i Greve og arbejder til dagligt på Arenaskolen. Mine fritidsinteresser er mange, men p.t. bruger jeg mest tid på rejser, lystfiskeri og paragliding.

16 Program Dag Afgang fra Kastrup. Vi mødes ved SAS check-in Ankomst New York. Indlogering. Vi ser os om i nærområdet og finder noget at spise. Dag Lower Manhattan, Wall Street, Trinity church, ground zero, Staten island ferry (Frihedsgudinden). Dag Port Authority Busterminal, Eighth and Ninth Avenues and 40 th to 42nd Streets Woodbury common outlet/alternativ Dag American Museum of Natural History Lower east side, Chinatown, Little Italy, Brooklyn Bridge Spisning på Restaurant. Dag Skolebesøg på en lokal skole. Vi ser på forskellen mellem amerikanske og danske skoler. Dag 6 Central Manhattan, Grand central station, Empire state, Spisning på restaurant Times Square by night. Dag 7 Pakning. Mulighed for sidste indkøb i nærområdet. Afgang new York. Dag Ankomst Kastrup.

Fra kyst til kyst. Den store 20 dages rundrejse i USA. Oplevelsesrejse til USA med

Fra kyst til kyst. Den store 20 dages rundrejse i USA. Oplevelsesrejse til USA med Den store Oplevelsesrejse til USA med 2 Fra kyst til kyst Den store New York -Boston -Niagara -Washington -San Francisco - Fresno -L.A. -Laughlin -Grand Canyon -Bryce -Las Vegas Tag med på opdagelse i

Læs mere

HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE EFTERSKOLEN FOR IDRÆT OG KREATIVITET

HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE EFTERSKOLEN FOR IDRÆT OG KREATIVITET HIMMERLANDS UNGDOMSSKOLE EFTERSKOLEN FOR IDRÆT OG KREATIVITET Rejsetidspunkter Vi skal rejse i fire forskellige grupper. Tre grupper skal fra Hobro med tog til København og flyve derfra. En af grupperne

Læs mere

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder

Dansk Vestindien. Med eller uden dansk rejseleder Dansk Vestindien Med eller uden dansk rejseleder Stjernegaard Rejser i Dansk Vestindien ST. THOMAS Brewers Bay Lindberg Bay Magen's Bay Charlotte Amalie Bolongo Bay Red Hook Secret Habour Trunk Bay Annaberg

Læs mere

Facebook & Unge. Genbrug med kant. 7-årig vinder. Unge og Facebook Over 1 milliard mennesker er på Facebook, viser en undersøgelse

Facebook & Unge. Genbrug med kant. 7-årig vinder. Unge og Facebook Over 1 milliard mennesker er på Facebook, viser en undersøgelse Team 5 nedlægger Berlin. Side 4-5 Fra indisk til dansk. Side 6 Fritidsinteresser i Udkantsdanmark. Side 3 15-årig aktiehandler. Side 7 DANMARK PÅ KANTEN April 2015 8. klasses avisprojekt Facebook & Unge

Læs mere

U V N IB G OR D OM G SSKOL

U V N IB G OR D OM G SSKOL VIBORG UNGDOMSSKOLE PÅSKEN 2015 London Eye, Madame Tussaud, Musical, Sct. Pauls Cathedral, Camden Market, British Museum, Tower Bridge, Oxford Street, Buckingham Palace, National History Museum, Tate Modern,

Læs mere

GO BEYOND SIGHTSEEING

GO BEYOND SIGHTSEEING INDLEDNING KILROY s Oplevelsespakker kan hjælpe jer med at få det optimale ud af jeres oplevelser på stedet. På en lang række destinationer har vi samlet forslag til jer om, hvad I kan opleve på destinationen

Læs mere

Sydstaterne. 14 dages klassisk rundrejse i USA s historiske syd. Oplevelsesrejse til USA med

Sydstaterne. 14 dages klassisk rundrejse i USA s historiske syd. Oplevelsesrejse til USA med 14 dages klassisk rundrejse i USA s historiske syd Oplevelsesrejse til USA med Sydstaterne 14 dages klassisk rundrejse i det sydlige USA Georgia, North Carolina, South Carolina, Florida, Louisiana, Mississippi,

Læs mere

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010)

REJSEAVISEN4. Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) REJSEAVISEN4 Familie Rask Hansen s rejseavis Hey there Usa Storbyen Los Angeles, Hollywood og Beverly hills (Johanne, 9. juni 2010) Da vi landede I lufthavnen var vi alle trætte, for vi havde fløjet i

Læs mere

USA-tur 3. maj 10. juni 2005

USA-tur 3. maj 10. juni 2005 USA-tur 3. maj 10. juni 2005 Af Ivan Johnsen Los Angeles Så godt som alle danske countrysolister har en eller flere gange været en tur over dammen for at besøge Guds eget land, og jeg var ved at være sådan

Læs mere

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012

Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Study Abroad Semester på San Diego State University i Californien, efteråret 2012 Indledning Denne rapport omhandler et study abroad semester på San Diego State University(SDSU) i San Diego, Californien,

Læs mere

KAPITEL 3 (16. ØVELSE)

KAPITEL 3 (16. ØVELSE) KAPITEL 3 (16. ØVELSE) TEKST De manglende verber indsættes i datid (se listen næste side): Sidste år 1) jeg på sprogkursus i Frankrig i 4 uger. Jeg 2) til fransk fem gange om ugen, og vi 3) 16 elever i

Læs mere

Kids go California. Rejsen i hovedpunkter Længde: 15 dage / 14 nætter. SAS Travel Center When you expect more

Kids go California. Rejsen i hovedpunkter Længde: 15 dage / 14 nætter. SAS Travel Center When you expect more Rejsen i hovedpunkter Længde: 15 dage / 14 nætter Højdepunkter: Los Angeles, Santa Barbara, San Simeon, Monterey, San Francisco, Yosemite National Park, Sequoia National Park, San Diego og Anaheim. Rejs

Læs mere

USA & CANADA. Kør-selv-ferie Motorhome Golfferie Krydstogter. USA & Canada

USA & CANADA. Kør-selv-ferie Motorhome Golfferie Krydstogter. USA & Canada USA & CANADA Kør-selv-ferie Motorhome Golfferie Krydstogter USA & Canada 2011 Om Risskov Travel Partner Siden starten i 1992 har Risskov Travel Partner A/S været i rivende udvikling, og i dag tilbyder

Læs mere

Blue Hawaii. New York & San Francisco

Blue Hawaii. New York & San Francisco information. Se mere på REJSEBESKRIVELSE - DAG FOR DAG Blue Hawaii New York & San Francisco 2015 16 dage Oversøisk Rejsedag Kom og få inspiration og www.gislev-rejser.dk 2 nætter i New York stor byrundtur

Læs mere

New. Så rækker pengene længere. Den ukendte side af Gran Canaria. magazine. Byens bedste mad og drikkevarer. Surfing i Portugal

New. Så rækker pengene længere. Den ukendte side af Gran Canaria. magazine. Byens bedste mad og drikkevarer. Surfing i Portugal Nr 1-2014 Velkommen til en anden bank magazine Rejsemålet Den ukendte side af Gran Canaria Surfing i Portugal Et rigere liv Så rækker pengene længere New York Byens bedste mad og drikkevarer Kurer din

Læs mere

børneret.nu Børn har ret!

børneret.nu Børn har ret! børneret.nu Børn har ret! en billedbog om børns rettigheder DUI-LEG og VIRKE FNs Børnekonvention Børn har ret - en billedbog om børns rettigheder Tekst: Hans Stavnsager Redaktion: Simon Bauer, DUI-LEG

Læs mere

Kære elever, forældre og lærere på Munkevængets Skole!

Kære elever, forældre og lærere på Munkevængets Skole! KONTAKTEN SKOLEBLAD FOR MUNKEVÆNGETS SKOLE 4/APRIL 2009 MUNKEVÆNGETS SKOLE, MUNKEVÆNGET 2, 6000 KOLDING. TLF: 76333500 WWW.MUNKEVAENGETS-SKOLE.KOLDING.DK Kære elever, forældre og lærere på Munkevængets

Læs mere

INDHOLD: Visum og pas

INDHOLD: Visum og pas florida Florida I Florida kan I finde stort set alt det, der skal til for at få den perfekte ferie. Her er kilometervis af hvide strande, et sandt overflødighedshorn af attraktioner, et subtropisk/tropisk

Læs mere

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM :

Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Nummer 4 - juli 1999 LÆS OM : Tid, havebrug, Tennis, Cykelløb, Lejrskole, Dansk - Amerikansk, Tilbageblik, Ældreråd, Plantedag, Tidens Landevej, Pilelabyrinter, Løvspringstur, Nye ældreboliger, Besøg hos

Læs mere

Gabrovo bjerge og skov

Gabrovo bjerge og skov Velkommen til Gabrovo bjerge og skov Sommer 2010 Denne guide samt bilag skal blive i ferieboligen til de næste feriegæster Få din egen plads i solen Vores permanente tilstedeværelse som danskere i Bulgarien,

Læs mere

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park

DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011. Billedet er fra Yosemite National Park DET VESTLIGE USA 21. maj 8. juni 2011 Billedet er fra Yosemite National Park Guds eget land eller mulighedernes land kært barn har mange navne, men USA er også landet fyldt med overraskelser om man så

Læs mere

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK

Rejsekatalog 2010 CULTOURS.DK Rejsekatalog 2010 Kære rejseinteresserede I Cultours gør vi tingene på vor egen måde, en bedre måde end andre rejsearrangører, når jeg selv skal sige det. Vi forsøger at forberede rejserne så grundigt

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2015/16. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

Tak fordi I har valgt USA som jeres næste rejsemål her venter nye eventyr.

Tak fordi I har valgt USA som jeres næste rejsemål her venter nye eventyr. Introduktion På de følgende sider kan I finde detaljeret information om jeres kør-selv-tur i USA. For at få mest ud af jeres rejse anbefales det stærkt, at I læser oplysningerne før jeres afrejse, så I

Læs mere

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA

Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School 2016/17. InterStudies Workshop var en super god camp, Tine, USA Med InterStudies får du både valgfrihed og optimale vilkår! High School Valgfrihed! Kun hos InterStudies: vælg mellem 3 programtyper Plusprogram Giver dig en blød landing på Orientation Camp i London eller

Læs mere

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP SEVILLA

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE NEXT STOP SEVILLA BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R GØR STUDIEREJSEN EN KLASSE BEDRE AD 10 2 GR ER NEXT STOP SEVILLA Om dit rejsebureau og dette hæfte Vi har arrangeret gruppe-

Læs mere

SPROGREJSER SommEren 2012 FOr dig MELLEM 13 og 20 år Juniorkurser 10 13 år

SPROGREJSER SommEren 2012 FOr dig MELLEM 13 og 20 år Juniorkurser 10 13 år SPROGREJSER SommEren 2012 FOr dig MELLEM 13 og 20 år Juniorkurser 10 13 år oplev dit livs sommer! Tag på SPROGREJSE og vælg mellem 20 forskellige destinationer Tips! Bestil din sprogrejse til sommeren

Læs mere

Videre mod dansk - trin for trin. Videre mod dansk. Til projektor og whiteboard til brug i klassen

Videre mod dansk - trin for trin. Videre mod dansk. Til projektor og whiteboard til brug i klassen Videre mod dansk Til projektor og whiteboard til brug i klassen Forlaget Synope 2013 1 Bemærk: Dette materiale er ophavsretligt beskyttet. Materialet må kun benyttet i tilknytning til arbejdet med bogen

Læs mere

Turen går til Californien (sommeren 2011)

Turen går til Californien (sommeren 2011) Turen går til Californien (sommeren 2011) Vores første tur til USA, der var virkelig spænding på. Da vi er medlem af FDM, kunne vi lave vores ruteplan på AAA (USA svar på FDM), det var en fantastisk måde

Læs mere

REBILDFEST 4. juli 2015

REBILDFEST 4. juli 2015 REBILDNEWS DANSK NR. 165 Sommer 2015 - AMERIKANSK VENSKABSFORENING Vi har brug for din hjælp Støt Rebildfesten 2015 ved at sponsorere et amerikansk statsflag. Side: 2. REBILDFEST 4. juli 2015 Ung chapterpræsident

Læs mere