Svendborg Gymnasium & HF årets gang.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Svendborg Gymnasium & HF 2012-2013 - årets gang."

Transkript

1 Svendborg Gymnasium & HF årets gang. Af lektor John Bihl Nielsen Institutionen Svendborg Gymnasium & HF Svendborg Gymnasium & HF har gennem de senere år været inde i en rivende udvikling på det bygningsmæssige område: Musikhus, bogligt hus, idrætshal, nyt science-afsnit, indretning af nye elev- og lærerarbejdspladser, udvidelse af lærerværelse og administrationsafsnit og nyt bibliotek. 1. juni 2013 indledes de sidste ombygninger i denne omgang: Udvidelse af kantinen, herunder et helt nyt 1g-afsnit i de nuværende små lokaler for enden af elevkantinen. Ligeledes renoveres pavillonen. Herefter skal i løbet af de kommende 5 år undervisningslokalerne i den gamle bygningsmasse totalrenoveres. De mange om- og tilbygninger på Svendborg Gymnasium & HF afspejler, dels at skolen tilpasser sig nye arbejdsformer, dels at stadig flere elever og kursister søger skolen. I skoleåret 2012/13 var der 41 klasser med ca elever, 36 gymnasie- og 5 HF-klasser. Det kommende skoleår møder 44 klasser med ca elever, 38 gymnasieklasser og 6 HF-klasser. Tilsvarende vil antallet af lærere/ledere/administrativt og teknisk personale og kantinemedarbejdere stige fra ca. 140 til ca Her ses billede fra indvielsen af biblioteket 4. oktober 2012:

2 Skolestart Med håret sat og tasken klar mødte 16 nye klasser op på SG til første skoledag 15. august Eleverne blev mødt af velkomst fra rektor og blev guidet rundt af skolens introelever: På idrætsdagen havde 1g-klasserne fint vejr:

3 Internationalisering Internationalisering bliver en stadig mere integreret del af undervisningen og løbende gennem skoleåret får vi besøg fra den store verden, ligesom klasserne og lærerne selv drager ud. SG er med i Globale Gymnasier, der er rammen om at gøre verden til klasseværelse. Ligeledes deltager SG i Comenius-projektet og i Pan European Exchange Programme (PEEP), begge projekter som øger fokus på globale spørgsmål og giver elever mulighed for at besøge andre lande. Besøg fra Kina/Beijing på Svendborg Gymnasium & HF Svendborg Gymnasium & HF havde fra lørdag d. 18. til tirsdag d. 21. august besøg af 45 kinesere fra skolens venskabsskole i Beijing, Huiwing Middle School. Svendborg Gymnasium har de seneste 5 år årligt haft en klasse på besøg i Beijing og for 2 år siden var rektor med for at underskrive en formel samarbejdsaftale med kollegaen rektor Chen. Aftalen indebærer samarbejde mellem eleverne og muligheder for lærerudveksling. De kinesiske elever var privat indkvarteret hos elever, der har været i Beijing og der var arrangeret besøg i H.C. Andersens hus, den fynske landsby, byvandring i Svendborg og ikke mindst overværede de på gymnasiet undervisning. I år udgør de kinesiske elever også skolens kor, som optrådte for gymnasiets elever på en ekstraordinær morgensamling. Her optrådte også to af Svendborg Gymnasiums musikklasser:

4 Udvekslingselever på SG Vi har i dette skoleår i 2g klasserne haft 7 udvekslingselever på SG. Eleverne følger den danske undervisning og får ved siden af også ekstra dansk. Her præsenterer de sig på en morgensamling på flot dansk:

5 Tyrkiske gæster på besøg på SG I uge 36 havde Svendborg Gymnasium & HF besøg af vores partnerskabsskoler i Istanbul (Handan Hayrettin Yelkikanat technical and vocational high school and TCMB technical and vocational high school). Besøget var en genvisit efter 3v s studietur til Istanbul tidligere på året. De tyrkiske elever var indkvarteret hos de danske familier, hvor begge parter fik rig mulighed for at opleve forskellige aspekter af kulturmødet. I dagtimerne deltog elever og lærere i undervisningen, hvor de to venskabsklasser blandt andet arbejdede sammen om et lille filmprojekt om dansk og tyrkisk identitet. I relation til dette fik eleverne også mulighed for at møde danske elever med tyrkisk baggrund. Endelig blev der også tid til at beskæftige sig med national identitet på fodboldbanen! Det var nogle spændende dage med et godt samarbejde, som skolerne ser frem til at udbygge i de kommende år:

6 Rejsemålene for 2g-klassernes studieture 2012/13: Klasse 2a 2b 2c 2d 2e 2m 2t Lærere MS/CH BC/JA PP/MBG SE/JB BL/KL OL/IK BV/KS Rejsemål Madrid Cairo Dublin Dublin Barcelona Istanbul Washington Klasse 2u 2x 2y 2z 2p 2q Lærere HR/LLU IR/RS PL/JC/NS JR/HVS SAH/MD AJ/MT Rejsemål Washington Island Rom Firenze Prag Prag I det følgende beretter nogle af klasserne om oplevelser fra studieturene: 2hf erne på studietur i Prag I uge var 2hf på studietur til Prag. Vores rejse begyndte søndag aften, og efter en 15 timers lang bustur ankom vi til vores første besøg, koncentrationslejren Theresienstadt, hvor bl.a. danske jøder blev deporteret til under 2. Verdenskrig. Dette besøg var rigtig spændende, men også ubehageligt, når man kom til at tænke på alle de frygtelige ting, der skete dengang. Senere mandag formiddag ankom vi til vores hotel i centrum af Prag, og første punkt på programmet var en byvandring i Staré Mesto, Den Gamle By. I ugens løb var vi ude at se en masse spændende seværdigheder, bl.a. Prags borg, som ligger højt oppe over byen. Der er en flot udsigt oppe fra toppen, og i selve borgkomplekset ligger den smukke Skt. Vitus Katedral. Derudover besøgte vi bl.a. også Det Jødiske Kvarter, Mucha Museet og Staropramenbryggeriet. Et af studieturens absolutte højdepunkter var vores møde med en tjekkisk gymnasieklasse på det private Gymnázium Jaroslava Seiferta. Her talte vi med de tjekkiske elever om det at være ung i Tjekkiet, om deres skolesystem, og om de ligheder og forskelle der er mellem deres samfund og vores. Prag har som andre storbyer et væld af restauranter og butikker, så det er ikke noget problem at få brugt sine lommepenge, men alt er billigt sammenlignet med danske priser. En studietur kan være mange ting. Det kan være glæden over at slippe for den daglige undervisning i en uges tid eller mødet med en anden kultur. En studietur kan være at lære sine lærere bedre at kende, og sidst men ikke mindst kan en studietur være en ny måde at møde sin klasse på og opdage nye venskaber. En studietur er mange ting, og det er noget, som skal opleves. Glæd dig!

7 2y på studietur i Pescara og Rom 2013 Vi rejste i 2y til Italien med bioteknologi og dansk og med fokus på kost, sundhed og madkultur. Vores studietur adskilte sig fra andre studierejser, fordi vi de første dage var en del af en udveksling med en skole i byen Pescara, som er den største by i regionen Abruzzo. På udvekslingen boede vi privat hjemme hos eleverne og levede med deres familier. Mens vi var i Pescara, havde italienerne lejet en bus, og vi var ude og se oste- oliven- pasta- og vinproduktion hos forskellige producenter. Vi fik på den måde sat billeder på den undervisning, vi særligt havde fået i bioteknologi i tiden op til studieturen. Vi fik samtidig en forståelse for produktionerne og processerne ud over det rent faglige, fordi produktionerne var meget traditionsbundne og familiære, hvilket er typisk for Italien. Samtidig fik vi et helt unikt indblik i både Italiens kultur og madkultur, fordi vi boede privat, og derved levede og spiste som moderne unge italienere. Efterfølgende rejste vi videre til Rom, hvor vi boede på hotel, og programmet var langt mere frit, hvilket var rart efter nogle meget programfaste dage, hvor vi som klasse ikke havde været så meget sammen. Vi var på kokkeskole, til foredrag om Italiens historie og på rundvisning med guide i Roms gader, men ellers var det op til os selv, hvilke seværdigheder vi ønskede at se, og vi fik i Rom virkelig styrket samværet i klassen. 2c på studietur i Dublin Dublin. The Famine Memorial. Blå køjesenge. Venner. Vi går i gaderne, en klasse på udflugt: med to ledere i spidsen. Vi kan ikke se noget for så mange folk, det er grønt overalt, St. Paddy s Day som de kalder det herovre. Vi sætter os ind et sted, drikker kaffe. Den irske dialekt går under huden på os, fortovet virker mere og mere bekendt for hvert skridt. Alting er så vedkommende, kirken og museet, ambassaden og al den historie. Al den mad vi spiser. Aftenerne haler ind på os, min stemme er blevet hæs af alting, og af sang og latter. Jeg lever dér på gaden, bruger kun min kuffert som opbevaring, sengen som hovedpude. Byen som en oplevelse: Indtryk og stemning. 2d på studietur i Dublin Med engelsk og samfundsfag i bagagen, drog 2d i foråret 2013 til Irland, Den Grønne Ø, hvor vi med base i hovedstaden Dublin hørte og undersøgte landets spændende og til tider brutale historie. Hjemmefra havde alle klassens elever forberedt et oplæg, som blev holdt live ved monumenter samt historiske og offentlige bygninger. Turen omfattede også et besøg ved den danske ambassade, parlamentet, byens store katedral og ikke mindst et besøg på Trinity College. Et af turens mange højdepunkter var en dagstur til Nordirland og hovedstaden Belfast, hvor vi hørte om den langvarige konflikt mellem protestanter og katolikker. En anden og vigtig kulturinstitution, de irske pubber, blev også studeret, hvilket var med til at fremme klassens sociale sammenhold.

8 2x på studietur i Island 2x har været i Island, hvor der blev fokuseret på dansk formidling til islandske elever og oplæg om nordiske sprog og kommunikation med fokus på især det islandske sprog. Som x-klasse er det relevant at inddrage naturvidenskab, hvilket er let i et land som Island, der byder på fantastiske og voldsomme naturkræfter. Island er meget kendt for dets geotermiske energi, som udnyttes på kraftværker, som vi besøgte. Desuden er der stor interesse for vedvarende energi og fremtidens brintsamfund. Alt i alt byder Island på mange interessante emner; naturvidenskabelige såvel som humanistiske. 2b på studietur i Cairo Siden jeg kom hjem fra Cairo, har jeg haft en overvældende følelse af, at én uges oplevelser har gjort mig flere år ældre. På en positiv måde. Oplevelserne i Cairo har givet mig en værdifuld indsigt i en anden kultur, lært mig om en livstil, som er anderledes fra min egen og givet mig et langt mere nuanceret billede af muslimske traditioner og muslimsk levevis. Men ud over at jeg har lært en masse om kulturen og menneskene i Egypten, har studieturen også været en eksistentiel oplevelse som har fået mig til at reflektere over det liv, jeg selv lever her i Danmark. Det liv som jeg indtil for nylig var sikker på at jeg levede på den bedste måde. Jeg reflekterer over, hvordan ordet frihed egentlig kan forstås. Om livet ville være nemmere, hvis jeg var mere religiøs. Hvordan man bedst opnår et stærkt og kærligt familiesammenhold. Hvad der er det vigtigste i mit liv. Hvordan man finder kærligheden på den mest lykkebringende måde. Om mennesker på tværs af kulturer og at kunne være mere åbne overfor hinanden - fordi vi kan lære så meget af hinanden. 2t på studietur i Washington Den 16. marts 2013 rejste vi, 2t, til Washington med vores to studieretningsfag, engelsk og samfundsfag. Ud over en rigtig hyggelig tur med masser af socialt samvær på kryds og tværs i klassen, var der også indlagt faglige opgaver undervejs. Blandt andet holdt vi selv oplæg om de seværdigheder, vi så, og vi skulle derudover indsamle materiale i form at interviews med native speakers til vores AT-opgave, der skulle have relation til byen Washington. Dette lagde også op til selvstændig initiativtagen, og vi har på den måde let kunne indflette faglighed i forhold til vores studieretningsfag sammen til en fantastisk god tur på alle punkter.

9 2u på studietur i Washington Efter lang tids forventninger og en masse hårdt, forberedende arbejde tog vi fredag d. 15. marts af sted mod Washington D.C. Vi fik mange kulturelle og historiske indtryk derovre gennem besøg på bl.a. Capitol Hill, Arlington National Cementary, Lincoln Memorial, Washington Monument, Newseum, The White House og en spændende NBA basketball-kamp i Verizon Centre, som vi i forskellige grupper på forhånd havde forberedt oplæg om hjemmefra. Derudover fik vi lejlighed til at opleve den fantastiske stemning på Saint Patrick s Day, hvor vi lavede interviews med lokale, der forklarede, hvilken betydning den irske kultur og dagen har for dem. Vi lavede også reportager på forskellige, udvalgte museer, som vi senere brugte i vores AT-forløb. Alt i alt havde vi en rigtig spændende og lærerig tur, hvor vi også fik mulighed for at udforske byen på egen hånd og styrke sammenholdet i klassen. 2a på studietur i Madrid Fiesta, siesta og krise Madrid er modsætningernes by. På den ene side en smuk storby, hvor vi kunne slide sålerne flade på slentreture gennem de hyggelige gader, se stor kunst, opleve en rig madkultur og møde mennesker med stor gæstfrihed. På den anden side er Madrid en by, hvor krisen kradser og lejligheder står tomme. Vores tur har givet os et indblik i, hvordan den økonomiske krise påvirker unge spaniere og Spanien generelt, men allervigtigst har turen gjort det muligt for os at opleve den spanske kultur og Spaniens helt særegne stemning og dynamik.

10 Minder fra PEEP-tur til Kiev Jeg hedder Maria og går i 1d. Jeg søgte før jul om at tage med PEEP til Kiev i Ukraine for at medvirke i International Theater-project Det var med stor begejstring, da jeg læste mailen, hvor der stod, at jeg fik lov at komme med. Vi var fem piger fra 1g, som skulle være med. Da vi ankom til Ukraine var det selvfølgelig meget anderledes og tydeligt, at det var en del af det gamle Sovjetunionen. Vi blev hentet på vores lærers hotel af de familier, som vi skulle bo hos. Det er en speciel følelse at blive samlet op af en fremmed pige og hendes far for at køre med dem hjem. Jeg boede på 18. etage i en lille lejlighed. Min værtinde havde en lillebror og en mor og far. Min værtinde talte godt engelsk, men hendes forældre kunne næsten ikke et ord på engelsk. De boede småt i forhold til, at de var 4 mennesker. Jeg havde en seng på min værtindes værelse. Jeg synes, at den bedste måde, hvorpå man kan opleve en anden kultur, er ved at være helt tæt på. Helt derinde hvor man ligger i en fremmed seng, på værelse med en fremmed pige, i et helt fremmed land - der kan man godt føle sig lidt alene den første aften. Der gik dog ikke længe, før jeg var blevet rigtig gode veninder med min vært. Vi havde det rigtig hyggeligt sammen, og fik udvekslet en masse tanker omkring hinandens lande, kulturer, normer og måder at være på. Maden var meget anderledes, men det skal man bestemt tage som en oplevelse, synes jeg. De forstod udmærket, at det var meget specielt i forhold til, hvad jeg normalt fik serveret. Min værtinde inviterede en dag alle os fem piger fra Danmark hjem til hende for at spise. Det var dog ikke hver aften, jeg spiste hos familien, da vi ofte var ude og spise med dem fra de andre lande og resten af danskerne. Af og til var vi også ude om aftenen, hvilket var rigtig hyggeligt og sjovt. Det er dog ikke et sted at færdes ude om aftenen, og vi tog også altid en taxa hjem. Det har for mig, været en helt vildt fantastisk oplevelse at rejse med PEEP, og jeg ville bestemt ikke have været det foruden. Jeg er rigtig glad for, at jeg fik lov til at komme med. Det er en udfordrende oplevelse, og jeg vil aldrig glemme det. Jeg føler, at jeg har lært en masse af at bo i Ukraine en uge. Hvis man er eventyrlysten, elsker at rejse, og ikke er bange for at prøve noget nyt, så kan det varmt anbefales at ansøge om at komme med på en tur som denne.

11 Internationale inspirationsture for lærere De senere år har hele lærerkollegiet gruppevis været på internationale tværfaglige inspirationsture i år gik turene til Stockholm (Lr, LD, RS, RL og IK), Rom/Pescara (JE, JF, AMA, LFI, AN og AH), Chile (AR, TL, CH, ABS, RHM, SJ, OL og Pa), Toronto (ANS, AWP, LLU, MK, MMB, NLW og URH) og Berlin (MBC, JU, JOM, ABA og SJ). I foråret 2012 var EF, JG, MM, EP, JR og HG i New York - her er en beskrivelse af sidstnævnte inspirationstur: New York et globalt centrum:

12 Med o. 170 forskellige talte sprog i denne metropol er New York et centrum for globaliseringen. På vores studie- og inspirationstur til New York havde vi sat en række yngre danskere stævne heriblandt gamle elever fra SG for at høre om deres karriereerfaringer i en global sammenhæng og for derigennem at få inspiration og opdatering i forhold til vores fag en inspiration, som gerne skulle komme nuværende, snart flyvefærdige elever fra SG til gode. Første møde var med journalist Louise With udenrigskorrespondent gennem de sidste 4 år for bl.a. TV2, Information og Børsen. Medieudviklingen i USA viser en række tendenser, som også er ved at gøre sig gældende i Europa, f.eks. har det bloggenererede medie Huffington Post haft en eksplosiv vækst siden starten i 2005 og er godt på vej i Europa; man kan tale om opinionsjournalistikkens fremvækst på bekostning af den klassiske informationsjournalistik (som illustrativt eksempel kan nævnes, at den britiske Huffington Post har 2500 tilknyttede bloggere mod 20 journalister). Udviklingen kan så småt ses herhjemme med netavisen 180 grader. Vi fik et interessant bud på, hvad det kan betyde for fremtidens mediebillede og for den klassiske, dybdeborende journalistik. Louise With kan man også trække på, hvis man ønsker lidt alternative guidninger af klasser på besøg, f.eks. holder hun af at lade klasser stige på metroen på Times Square for efter få kilometers kørsel at dukke op i et område som det ultrakonservative jødiske kvarter i Williamsburg for at vise NYC både som globaliseret metropol men samtidig som et konglomerat af landsbyer. En anden mulighed for guidning er Big Apple Greeter, en organisation med frivillige guider, som formidler mødet mellem turister og New York. Vi tilbragte et par timer med Bernard O Brien fra organisationen, som samtidig med at han viste os rundt i bl.a. Brooklyn Heights og China Town - gav os et indblik i sin egen historie som efterkommer af irske immigranter. Herefter gik turen til det verdenskendte og ikke mindst hipt brandede Alvin Ailey American Dance Theater, som har til huse på West 55th Street ved Ninth Avenue. Det er et moderne dansekompagni, som blev grundlagt i 1958 af koreografen og danseren Alvin Ailey, som havde en vision om at udbrede kendskabet til afroamerikansk dans. Dansestudiet har et stort udbud af forskellige hold med stilarter fra den klassiske ballet til salsa, body pilates, yoga, hip hop, capoeira, Horton-teknik og mange flere. Studiet favner bredt, da der er begynderhold såvel som hold for børn og professionelle dansere. Vores deltagelse på ballet beginners level 1 forbliver en uforglemmelig, skøn og sjov kropslig oplevelse. Vi besøgte også Juilliard, som ligger i Lincoln Center og er en af verdens førende skoler inden for performance art. Skolen blev grundlagt i 1905 og udbyder undervisning inden for musik, drama og dans. Vi havde den store fornøjelse at opleve dette års multikulturelle studerendes danserepertoire, med inspirerende og nytænkende koreografier inden for contemporary dance. Så var det kunstens tur, og vi besøgte Kirstine Reiner Hansen, kunstmaler fra Langeland, nu med adresse i New York. Ud over hendes eget projekt fik vi et indblik i Kunstscenen i New York i dag, og hvorfor hun som ung kunstner synes, det lige er her, det er vigtigt at være, hvis man er ambitiøs og vil have fingeren på pulsen. Creative Writing Class på Columbia University: Ligesom så mange andre tog Ása Helga Hjörleifsdóttir fra Island til NYC, først for at tage sin uddannelse på Columbia University School af the Arts, og siden for at undervise dér. Hun inviterede os til at deltage i et seminar i Creative Screenwriting. Det er på Columbia

13 University School af the Arts, mange forfattere blev udklækket, fx Jack Kerouac, Langston Hughes, Isaac Asimov, J.D.Salinger, blot for at nævne nogle få. Og det er også her en række store kapaciteter fra den nutidige amerikanske litteraturscene holder til som fx Gary Shteyngart, der underviser på universitetet. På Museum of the City of New York så vi en udstilling om byplanlægning i NYC, både med et tilbageblik på byens historiske udvikling bl.a. Manhattans kendte grid - og med fremtidsmusik i form af mere eller mindre flyvske og gennemgribende ideer til byudviklingen: udnyttelse af arealet over gaderne, grøntsagsproduktion på tagene eller et forslag om et alternativt grid oppe i 700 fods højde, der ved at forbinde skyskraberne kunne lette trafikken i jordplan. Alt i alt et meget inspirerende og anbefalelsesværdigt bymuseum. Albert Bendix gammel SG-elev tog efter endt skuespilleruddannelse til New York, hvor han har stiftet teatergruppen SATC Scandinavian American Theater Company: en gruppe unge skandinaviske skuespillere, dansere og instruktører, der har sat sig for at introducere nyere skandinavisk dramatik for et amerikansk publikum jf. Kulturministeriets sats for en styrket internationalisering af dansk kulturliv fra De startede med at trække et sikkert kort, nemlig Strindbergs Frk. Julie, men er nu gået videre til spritny skandinavisk dramatik fra Danmark bl.a. Andreas Garfield og Jokum Rohde. De har god succes med projektet og gav os et indblik i New Yorks teaterscene med Broadway, Off-Broadway og Off-off- Broadway. Et par timers togtur nord for NYC ligger det berømte Yale universitet, hvor vi tilbragte det meste af en dag sammen med danske Birgit Brander Rasmussen, professor på American Studies. Ud over at være vores guide gennem de smukke bygninger tog Birgit sig tid til en lang samtale om forskellene på det danske og det amerikanske uddannelsessystem. Vi fik specielt indsigt i, hvad Yale har fokus på for at opretholde sin status som et af verdens mest anerkendte universiteter også når det drejer sig om undervisning: små hold, tæt kontakt mellem lærer og studerende (bl.a. gennem procesvejeldning) + en mentorordning, der skal sikre, at de studerende trives også uden for timerne. Interessant, ikke mindst for danske studievejledere. En ekstragevinst ved besøget var mødet med Birgits mand, Ned Blackhawk, professor i indiansk historie. Vi fik lov at se helt nyerhvervede arkivalier (dagbøger, fotos mm), hvilket gav engelsklærerne god inspiration til kommende forløb. Alt i alt en givende og inspirerende tur, der gav os et indblik i mange af de facetter, der udgør en globaliseret metropol som New York.

14 Andre skoleaktiviteter 3u på Christiansborg 3u havde i september AT-forløb om krig og medier. I den forbindelse var klassen i København og besøgte blandt andet Christiansborg. Her fik eleverne sig en lang snak med først Mogens Lykketoft og dernæst med pressechefen for folketingets formand, Peter Krab: Fællesarrangement "Når festen er forbi" 18. september holdt misbrugskonsulent og psykiater Henrik Rindom et tankevækkende foredrag på Svendborg Gymnasium om alkohol, rygning og euforiserende stoffers indvirkning på unges liv. Foran en engageret elevskare og personale førte han os ind i hjernens hemmelige centre, hvor tilvænning hurtigt kan skabe en livslang afhængighed, ændret personlighed og asocial adfærd, og med mange case-beretninger blev en meget vedkommende og stærk aktuel virkelighed for desværre alt for mange unge opridset:

15 Fransk-elever vandt rapkonkurrence i Århus 25. september var 3c til fransk rap-konkurrence i Århus arrangeret af Institut francais og Europakommisionen. I forvejen var en melodi og et omkvæd udleveret og så skulle der rappes. Konkurrencen var for unge landet over og deltagelsen var stor. Inden konkurrencen begyndte, var der små workshops, hvor man fik hjælp fra en professionel rapper. Derefter gik konkurrencen i gang, og vi hørte hinandens rap. Til sidst blev der kåret en vinder, som heldigvis blev os. JUHU! Alt i alt var det en rigtig sjov og god dag! Et rigtig godt initiativ til at flytte sine grænser: Og tysk-elever vandt rapkonkurrence i Århus Tyskholdet satsede alt, og endte med at svede ud af øjenkrogen. Koncerten var tosproget, fransk og tysk, og havde som mål at give en unik sprogoplevelse og samtidig vise den store sprogdiversitet, som er i Europa. For at deltage skulle man blot skrive en rap tekst på pågældende sprog. Blandt de udvalgte var tyskholdet 2mt fra Svendborg Gymnasium, som stod side om side med professionelle rappere fra de to sprog. Ikke nok med at vi fik muligheden for at fremføre vores rap foran de andre skoler, så var vi også så heldige at vinde titlen som uofficielle danmarksmestre i rap på tysk. Gevinsten er en workshop på gymnasiet med den berlinske rapper Bens. Hør sangen her

16 Naturvidenskabsfestival på SG 2012 I uge 39 var Svendborg Gymnasium & HF fyldt med spændende foredrag og elevaktiviteter, da der blev afholdt den årlige naturvidenskabsfestival. I anledningen af naturvidenskabsfestivalen havde Svendborg Gymnasium & HF besøg af ca. 550 folkeskoleelever fra kommunens skoler. Hjemme på skolerne havde eleverne arbejdet med en række opgaver under temaet alt det vi ikke ved. Eleverne har arbejdet med rumrejser og raketter, livet under vandet, dokumentation af specielle livsformer, vulkaner, bakterier og meget andet. De opgaver, som eleverne havde arbejdet med, var før sommerferien blevet formuleret i samarbejde mellem folkeskolelærere og gymnasielærere. Her på skolen præsenterede folkeskoleeleverne deres arbejder for dommere fra gymnasiets 2g klasser og de bedste præsentationer blev præmieret med gaver sponsoreret af Svendborg Sparekasse. Derudover er naturvidenskabsfestivalen på Svendborg gymnasium blevet sponsoreret af Nordea-fondens naturvidenskabelige festivalpulje:

17 Poetry Slam på SG Den europæiske sprogdag 26. september blev markeret på Svendborg Gymnasium & HF ved et arrangement for alle elever med to sprog i studieretningen: 1a, 2a, 3a, 1b, 2b, 3b, 1c, 2c, 3c. Der var besøg af poetryslammeren Peter Dyreborg, og dagen afsluttedes med poetry slam på sprogholdene: Amerikansk Valgaften på SG 6. november afholdt SG amerikansk valgaften. Formålet med valgaftenen var helt basalt at aflive myter og udvide elevernes faglige viden og forståelse for USA, herunder landets politiske kultur, system og partier. Det var samtidig et anderledes arrangement - både fagligt og socialt. Aftenen bød på foredrag ved USA ekspert og lokal politisk kommentator. Der var skype-kontakt med sydfynske Obama-campaignere og underholdning med American Linedance og American Football:

18 Årsfest 2012 på SG 2. november afholdt alle studierejseklasser på SG årsfest. Klasserne havde hver især iscenesat fine caféer med mad og drikke, som afspejlede hvilken destination deres studierejse gik til i foråret Alle klasser fik hermed et kærkommet tilskud til studierejsen. Arrangementet blev flot sluttet af for alle med stand-up show ved Mikkel Malmberg og Morten Wichmann: Debatarrangement om danskhed I samarbejde med Lof-Sydfyn afholdt samfundsfag et arrangement 20. november om danskhed. Grænseforeningen stillede 3 Kulturmødeambassadører til rådighed med dansk (mindretalsdansker fra Tyskland) eller anden etnisk baggrund og de fortalte og provokerede publikum om deres oplevelser med det at være dansk. Det var let, muntert og yderst tankevækkende:

19 Samfundscup 2013 I år lagde Svendborg Gymnasium & HF lokaler til den fynske inspirationsdag før den årlige landsdækkende konkurrence mellem samfundsfagsklasser. Vi fik besøg af klasser fra Nyborg, Sct. Knud og HTX Odense, mens vi selv deltog med 4 klasser. I år var emnet: Bæredygtighed. Og - SG kom med til finalen på Christiansborg 8. maj 2v SA, repræsenteret ved: Andreas S. Jørgensen, Mats G. Krogh, Phillip F.M. Andreasen, Frederik J. Eriksen vandt regionsfinalen i samfundsfagscuppen og kom dermed i landsfinalen. Gruppen fra 2v skulle op mod 5 andre skoler fra resten af landet. Men - drengene fra 2v vandt ikke samfundscuppen 2013, det gjorde gruppen fra Munkensdam Gymnasium med projektet om fødevareoutlett. I Odense slog vi selvsamme gruppe, men sådan gik det ikke på Christiansborg, hvor vi i hvert fald ikke fik Joakim B. Olsens stemme (Joakim B. Olsen: "Spil til skolebørn om bæredygtighed lyder for mig som indoktrinering!") Svendborg Gymnasium & HF er de næstbedste drenge og piger på Fyn til gymnasiehåndbold. Så tæt på og så alligevel ikke! Øv, hvor var det tæt på, at vi havde slået Oure skolerne i år! Uden skader var vi var måske gået videre til landsfinalestævnet, i hvert fald på pigesiden.

20 Både drenge og piger vandt deres indledende puljekampe mod Vestfyn og Nordfyn. Drengene, med den stærkt spillende fløjspiller Mats på mål for 2. år i træk, nærmest legede sig igennem puljekampene og semifinalen, mens pigernes semifinale mod Tornbjerg først blev vundet i sidste øjeblik. Pigernes finale blev nervepirrende spændende Atter prøvede Maja at starte inde, men hurtigt måtte vi have AK på mål igen. Vi kom bagud fra begyndelsen af kampen, men indhentede Oure midtvejs til stillingen 6-6. Herefter skiftedes holdene til at score, vi følte os bortdømt, da Kildelund blev tacklet ved scoringsforsøg fra fløjen - og i de allersidste sekunder når Oure at score det afgørende mål. Drengene mødte et stærkt Oure-hold. Hvor vores drenge gik let igennem den indledende pulje, satte Oure et enkelt point til mod Nyborg Gymnasium - men det skulle vi ikke lade os snyde af. I finalen mod Svendborg kom det tunge skyts på banen, Oures kontraktspillere i GOG måtte ikke bruges til hele stævnet, men blev selvfølgelig brugt mod vores stærke drenge! Alene synet af modstanderne og det store ønske om at slå dem, gjorde vore spillere spændte og måske overtændte - præcisionen på vore skud i begyndelsen af kampen, indtil nerverne kom på plads, var ikke som i de indledende kampe. Hele matchen igennem var vi bagud, vi hang godt på, men måtte indkassere et nederlag på 4 mål til en bedre modstander. Vi kommer stærkt igen næste år! Årets Julecabaret november fyrede elever på tværs af årgange og studieretninger fra SG den af til et storslået sketchshow. Aftenen bestod af to afdelinger med optræden af forskellig karakter:

21 Flamencorytmer og workshops Den professionelle og dygtige flamenco-danser, Selene Muños, besøgte SG i forbindelse ved et fællesarrangement. Arrangementet bestod af optræden, historien bag hendes karriere, spørgsmålsrunde, samt kort workshop hvor eleverne blev introduceret for basale Flamenco-trin og bevægelser. Atmosfæren var god, eleverne var imponerede over, at man kan nå så langt i en alder af 23 år. Den afsluttende workshop viste hvor meget arbejde, der ligger i at kunne danse Flamenco på så højt et plan, både fysisk og teknisk. Det ser måske let ud, når hun optræder, men det er det bestemt ikke. Man oplever på egen krop, hvor svært det er at gennemføre blot enkle trin og bevægelser: LOC for fuld musik på SG Da SG var så heldige at vinde en koncert med LOC i forbindelse med Røde Kors-indsamlingen i november måned, havde vi fornøjelsen af at komme til koncert med ham 28. november her på SG. LOC gav den hele armen og alle, både elever og ansatte, nød en festlig aften i diskolys og HØJE toner:

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development

Deltagernes egne beretninger. Sport as a Tool for Development Sport as a Tool for Development Deltagernes egne beretninger Læs tre inspirerende historier fra nogle af de unge, der har været i Ghana som idrætsvolontører. 2 Det har givet mig uendeligt meget, at deltage

Læs mere

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant.

Senere på aftenen spiste vi lækker aftensmad på en vietnamesisk restaurant. Dublin, Irland Ikke mindre end fantastisk kan jeg beskrive 8. klasses tur til Dublin! Jeg tror ikke jeg tager helt fejl hvis jeg siger at denne begejstring gælder os alle - både lærere og elever. Vi har

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014

Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 Nyhedsbrev - Lotte Friis Februar - 2014 EM i Herning MIT 2013 Baltimore Jeg sidder på min seng her i Baltimore en solrig søndag formiddag, Det er min første rigtige fridag i 2014, ingen træning, ingen

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

1. R E J S E B R E V

1. R E J S E B R E V 1. R E J S E B R E V Dato: 18/9 2012 Pernille Larsen Studie nr. HS10047 Email: 1004861@ucn.dk Mit 5 semester på Monash Peninsula University I Frankston, Melbourne, Australien I perioden 7/7 2012 15/12

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet

Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Rapport over Research Exchange i Brno, Tjekkiet Mit navn er Kamilla Maria Hansen, jeg er 23 år gammel og læser medicin ved København Universitet. I sommerferien før 5. semester var jeg på Research Exchange

Læs mere

Roskilde Gymnasium Vejen til din fremtid

Roskilde Gymnasium Vejen til din fremtid Roskilde Gymnasium Vejen til din fremtid Vælg Roskilde Gymnasium - vejen til din fremtid Det er vigtigt, at man bruger livet på noget, der giver mening for én selv - på Roskilde Gymnasium får du muligheden

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til orienteringsaften 2013 på Svendborg Gymnasium & HF Kravene til de unge er store 95 % af en årgang skal have en ungdomsuddannelse Ungdomsarbejdsløshed Den globale verden STX & HF Fester Kreative

Læs mere

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015.

Ungdomsverdensmesterskaberne 2015. Rejsebrev 5. Kadet recurve: Kirstine Andersen, Jonathan Ørsted Kadet compound: Katja Møller Torsdag den 11. juni, individuelle finaler: Tre medaljer mere til Danmark! Efter dagens finaler stod klart at

Læs mere

Julies rejsebrev fra Thailand

Julies rejsebrev fra Thailand Julies rejsebrev fra Thailand Navn: Julie Lind Faurschou Hjeminstitution: VIA University college, Holstebro. Hold: E2007 Semester: Udveksling som valgfag på 7. semester. Udvekslingsland: Thailand Klinisk

Læs mere

To uger som udvekslingselev

To uger som udvekslingselev To uger som udvekslingselev Jeg havde aldrig nogensinde været i England. Jeg havde aldrig været udvekslingselev. Og jeg havde aldrig rejst uden min familie. Alle disse faktorer medførte, at jeg var usandsynlig

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes.

1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. 1.p skriver rejsedagbog fra Nantes. Rejsedagbog lørdag d. 26. marts Vi mødtes i Kastrup lufthavn kl. 6:00. Spændingsfyldte fløj vi mod Paris Charles de Gaulle kl. 8:20. I lufthavnen spiste vi frokost og

Læs mere

firsttimers travel guide NEW YORK

firsttimers travel guide NEW YORK firsttimers travel guide NEW YORK PARKER & MUSEER Central Park High Line 2 Den 3,5 km store park midt på Manhattan er en fredfyldt oase i storbyen - og et must at besøge, når man er i New York. I parken

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Norge Navn: Lone Kristensen Rejsekammerat: Katrine Winkler Sørensen Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: VIA University Collage, Sygeplejerskeuddannelsen Viborg Værts-institution/Universitet:

Læs mere

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker.

Skolelederens beretning 2015. For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Skolelederens beretning 2015 For få minutter ankom jeg med toget fra KBH. En skøn uge med 40 herlige unge mennesker. Jeg har været af sted på utallige lejrskoler i både udland og KBH. Hver eneste gang

Læs mere

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og

Fredag tog begge. afsted kl. 9.30 fra hotellet. hold 1 til Eiffeltårnet. meste af vejen og Kære forældre Tirsdag morgen kl. 8.15 tog vi afsted mod Paris og i første omgang Maastricht. Vi gjorde nogle ophold undervejs og nåede frem kl. 20 til vores vandrehjem. Vi fik lidt at spise og gik meget

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser

HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling. Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser HVOR KOMMER DU FRA? Historiefortælling Et undervisningsforløb for 4.-6. klasser INTRODUKTION Alle har en historie at fortælle. Oftest giver en personlig historie os et billede af, hvem den fortællende

Læs mere

MiniThai - En rejse tilbage

MiniThai - En rejse tilbage MiniThai - En rejse tilbage Juli August 2012 Rejseberetningen herunder er skrevet af Kevin, der er 10 år gammel. I 2004 blev Kevin adopteret af sine danske forældre Helle og Peter. De hentede ham på børnehjemmet

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

TV2's praktikanter til New York maj 2016

TV2's praktikanter til New York maj 2016 TV2's praktikanter til New York maj 2016 Duften af danske journalister i USA en studierejse til New York, maj 2016 - TV 2 Nyhederne: Tre praktikanter og en freelancers jagt efter journalister på den amerikanske

Læs mere

Vi ankom sent om aftenen til vores hotel, Novum Hotel Aldea. Herefter gik vi trætte i seng.

Vi ankom sent om aftenen til vores hotel, Novum Hotel Aldea. Herefter gik vi trætte i seng. Berlintur 2015 -Vi tog flyet til Berlin d. 22. marts 2015. Vi ankom sent om aftenen til vores hotel, Novum Hotel Aldea. Herefter gik vi trætte i seng. d. 23. : Efter en god morgenmad, blev vi mødt af vores

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Højt til loftet hos Vignir

Højt til loftet hos Vignir Højt til loftet hos Vignir Islandske Vignir Jóhannsson bor i Hou, og han er internationalt anerkendt kunstner med højt til loftet på alle måder. Hans kunst er rummelig og generøs som han selv, og nu har

Læs mere

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig.

Vi leger lege. Vi har leget To mand frem for en enke. Det var ikke særligt sjovt, for vi har leget legen mange gange før. Så blev legen kedelig. #oldschool1962 På opdagelse i 1962 Alle mine kyllinger, Bro bro brille og To mand frem for en enke er alle en del af de lege, som workshop 6 omhandlede. Skolegården var fyldt med smilende piger med røde

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram Student på kun 2 år! 2-årig STX 2017-2019 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig STX noget for

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus

Anonym mand. Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Anonym mand Jeg overlevede mit selvmordsforsøg og mødte Jesus Han er 22 år og kommer fra Afghanistan. På grund af sin historie har han valgt at være anonym. Danmark har været hans hjem siden 2011 131 En

Læs mere

Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10.... dit valg, dit liv

Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10.... dit valg, dit liv Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10... dit valg, dit liv G10 på NSG En del af gymnasiet allerede i 10 klasse I februar skal elever i 9. klasse vælge deres videre uddannelsesforløb, og nogle

Læs mere

Lokal hjælp gør de første dage meget lettere. Her har min landlady beskrevet hvordan jeg kan finde et marked med brugte cykler.

Lokal hjælp gør de første dage meget lettere. Her har min landlady beskrevet hvordan jeg kan finde et marked med brugte cykler. Lokal hjælp gør de første dage meget lettere. Her har min landlady beskrevet hvordan jeg kan finde et marked med brugte cykler. Foråret i Washington er utrolig smukt. Her er de berømte cherry blossoms

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Emilies sommerferieeventyr 2006

Emilies sommerferieeventyr 2006 Emilies sommerferieeventyr 2006 1. uge Min sommerferie startede faktisk en dag tidligere end forventet, da mormor kom om fredagen og passede Maria og mig. Det var rigtig hyggeligt og en god start på ferien.

Læs mere

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science

LINJEFAG. Drama & musik Idræt i det fri. Hvad vælger du? Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge Drama & musik Idræt i det fri Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen på ElevIntra Global Perspectives Kommunikation & medier Kunst Science Tid

Læs mere

Velkommen til Frederiksberg Gymnasium! I er kommet til en skole hvor mottoet er Det er ok at være go. Faktisk ønsker 75 % af vores elever at læse

Velkommen til Frederiksberg Gymnasium! I er kommet til en skole hvor mottoet er Det er ok at være go. Faktisk ønsker 75 % af vores elever at læse 1 Velkommen til Frederiksberg Gymnasium! I er kommet til en skole hvor mottoet er Det er ok at være go. Faktisk ønsker 75 % af vores elever at læse videre på et af universiteterne efter studentereksamen,

Læs mere

Kampagnemagasin nr. 3-2008

Kampagnemagasin nr. 3-2008 Kampagnemagasin nr. 3-2008 Tønder kommune deltager i Virksomhedsdysten - og planlægger at vinde TV2 holdt formen ved lige i Af Jakob Thøger Michelsen, Konsulent MpA Tønder kommune deltager i virksomhedsdysten

Læs mere

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag

Nr. Lyndelse friskole Tirsdag d. 1. april 2014. Endnu en skøn dag Endnu en skøn dag Der bliver lavet drager, dukker og teater på højt tryk. Alle børnene hygger sig sammen med deres venner. Vi har talt med to dejlige unger, Mikkel og Anna, fra 2 og 3 klasse. Mikkel og

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus

Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus D E C E M B E R 2 0 1 0 Tovshøj-avisen Skoleavis for Tovshøjskolen Brabrand Århus Læs mere om: Første skoledag efter sommerferien - Side 3 - Fodboldtur til u-21 landskampen Danmark Litauen - Side 4 - Motionsdagen

Læs mere

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND

FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND FLORENCE NIGHTINGALE HOSPICE AYLESBURY ENGLAND Mine forventninger til opholdet var at prøve at blive kastet ud i en anden kultur, hvor kommunikationen foregår på engelsk. Da jeg altid har haft meget svært

Læs mere

Skoleåret er jo fyldt med forskellige aktiviteter ud af huset og andre oplevelser, og allerede i den anden uge i september var der fart på.

Skoleåret er jo fyldt med forskellige aktiviteter ud af huset og andre oplevelser, og allerede i den anden uge i september var der fart på. Dec. 2014 NYHEDSBREV Skoleåret 2014/15 er nu rigtig godt i gang. Vi har på Solhverv allerede nået at opleve mange ting i skoleårets første halvdel, så nu glæder vi os til, at alle kan holde en rigtig god

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016

European Youth Cup Héviz, Ungarn maj 2016 : Rejsebrev 6 Lørdag den 7. maj. Individuel finale dag! Der var lagt op til tre meget spændende individuelle finaler, hvor vi var sikre på minimum en medalje. Første mand på banen var Christoffer der skulle

Læs mere

Pas cu pas,- et skridt ad gangen.

Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Pas cu pas,- et skridt ad gangen. Udlandspraktik er en fantastisk måde at opleve et andet land. Man møder landets kultur, normer og historie på en helt anden måde, og man oplever det hele på tæt hold Derudover

Læs mere

Kom længere. wwww.lamgkaer.dk

Kom længere. wwww.lamgkaer.dk Kom længere wwww.lamgkaer.dk 3 grunde til at vælge Langkaer Hvorfor skal det lige være Langkaer? Jeg er klar over, at du står over for et svært valg af uddannelse. Hvis du tænker på Langkaer som en af

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450

Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Friendship Exchange Friendship Exchange mellem Kissimme Bay Rotary Klub, distrikt 6980, Florida og Horsens Vestre Rotary Klub, distrikt 1450 Søndag Søndag den 10. februar ved middagstid begyndte vores

Læs mere

Greve afdeling. Referat af deltagerrådsmøde. Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest. Til stede:

Greve afdeling. Referat af deltagerrådsmøde. Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest. Til stede: Greve afdeling Referat af deltagerrådsmøde Fredag den 8.maj 2015 kl. 9.00-10.00 i Stjerneborg Vest Til stede: Bygge og Anlæg: Mikkel Film og Foto: Victor og Sara Pædagogik og Kreativitet: Ayse og Annika

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Rejsebrev: At være barn på Filippinerne.

Rejsebrev: At være barn på Filippinerne. Rejsebrev: Maayong pasko! Dette betyder glædelig jul på Cebuano, den filippinske dialekt de taler i Cebu. Dette udtryk blev vi især mødt med, den sidste tid vi tilbragte på Filippinerne. At gå på gaden

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i Advent 2014 Bording.docx. 30-11-2014 side 1

Lindvig Osmundsen. Prædiken til 1. søndag i Advent 2014 Bording.docx. 30-11-2014 side 1 30-11-2014 side 1 Prædiken til 1.søndag i advent 2014. Tekst. Matt. 21,1-9. Bording. I sommerferien gik jeg en aften hen af fortovet på Kürfürstendamm i Berlin, ikke så langt fra den sønderbombede ruin

Læs mere

1. Rejsebrev. London

1. Rejsebrev. London 1. Rejsebrev Praktiksted Melrose House Nursery Schools 55 Finlay St. Fulham SW6 6HF E-mail: fulham@melrose-house.com http://melrose.schooljotter.com Studerende Trine Amstrup Jensen PV11118 1008965@ucn.dk

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Skolestart 2015/16 15 nye klasser : 13 gymnasieklasser 2 hf-klasser 435 nye elever/29 i gennemsnit pt Ca 1200 elever Ungdomsuddannelse =

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 25. oktober 2013 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 756 Næste uger: 28. oktober 29. oktober 30. oktober 31. oktober 01. november 8. kl. til Berlin UU-besøg 9.kl. HK fri Skole-hjem 9.kl. Skole-hjem

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Universitat Autonoma de Barcelona

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab. Navn på universitet i udlandet: Universitat Autonoma de Barcelona US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Statskundskab Navn på universitet i udlandet: Universitat Autonoma de Barcelona Land: Spanien Periode: Fra: September 2012 Til: Januar 2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter

Nyhedsbrev. Streams of Culture. Fjerde projektmøde. København maj / juni 2011. I uge 22 var vi værter S K O LEN V E D B Ü L OW S V E J Nyhedsbrev M A J 2 0 1 1 Streams of Culture I N D H O L D : Fjerde projektmøde. Referat fra mødet i København Resultater og produkter Traditionelle sange og danse København

Læs mere

Dans Film. Teater Design

Dans Film. Teater Design Forsi Dans Film Musik Lyd & LyS Teater Design Indhold En skole - En scene - En Fremtid Varme Værdier Cool Performance Dans Film Musik Lyd & Lys Teater Design Hvorfor Musik Og Teater? De Boglige Fag Studietur

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

! " # # $ % & & ' " () * ' /

!  # # $ % & & '  () * ' / " # # $ % & & ' " () * +, -. ' / 0 " "# $ %&$" $"' "(&)(*))) # +" $ #,$- $$#$$$ " ". " /0-$1" /0-"$"2 $ "# " # 3& " $3 $$ - " "$ "&'& $&%& 45" $ " %"" $ $%& % 6&$ $ #'() % & 1"#"#$ 7%# %" )%) * +,) %%

Læs mere

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016

VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 VALGFAG Sct. Ibs Skole 2015-2016 Valgfag på Sct. Ibs Skole Kære elever og forældre Igen i år udbyder vi en del forskellige frivillige valgfag, som supplement til de obligatoriske fag. Der er valgfag som

Læs mere

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget.

Danhostel Århus. I forbindelse med besøget i Den Gamle By kommer eleverne omkring samfundsfag, geografi, historie- og danskfaget. Den Gamle By AROS Domkirken Danhostel Århus 1. Status Fra bestyrelsens side er det vedtaget, at storeklasse (6-9. årgang), hvert andet år tager på en lejrtur af ca. en uges varighed. Den 7. til den 10.

Læs mere

Race report fra Triple Ironman i Lensahn

Race report fra Triple Ironman i Lensahn Race report fra Triple Ironman i Lensahn Jeg vil her skrive lidt om projektet 3 double ironman - fra ide til handling. Da jeg i 2011 gennemførte Copenhagen Challenge, var det en super fed oplevelse, og

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Tine Petersen og Heidi Andersen i Stockholm på 6. Semester. Nov Feb Vores studieophold i Stockholm, Sverige.

Tine Petersen og Heidi Andersen i Stockholm på 6. Semester. Nov Feb Vores studieophold i Stockholm, Sverige. Vores studieophold i Stockholm, Sverige. Nogle af de første indtryk af Stockholm var at der er meget internationalt, der er mange og god plads til studerende fra hele verden. Der er hundekoldt men smukt,

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10.... dit valg, dit liv

Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10.... dit valg, dit liv Niels Steensens Gymnasium Gymnasieforberedende G10... dit valg, dit liv G10 på NSG En del af gymnasiet allerede i 10. klasse I februar skal elever i 9. klasse vælge deres videre uddannelsesforløb, og nogle

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 24/2017 Nyt fra Børnehuset. Blå Gruppes Discofest Fredag den 2.juni holdt Blå Gruppe (langt om længe ) discofest. Børnene havde glædet sig meget. Vi hyggede med velkomstdrink, lækkert mad +

Læs mere

7. Churchill-klubbens betydning

7. Churchill-klubbens betydning 7. Churchill-klubbens betydning Anholdelsen af Churchill-klubben fik ikke Katedralskolens elever til at gå ud og lave sabotage med det samme. Efter krigen lavede rektoren på Aalborg Katedralskole en bog

Læs mere

fyr op under ambitionerne

fyr op under ambitionerne 2014 fyr op under ambitionerne En moderne gymnasial uddannelse med fokus på samfundet, økonomi, sprog, kultur og det internationale. Man bliver forberedt til den virkelige verden Skolens store idrætsdag

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier. Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier. Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Sydasienstudier Navn på universitet i udlandet: Metropolitan University Prague Land: Tjekkiet Periode: Fra:1/10/13 Til:1/03/14 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse I forbindelse med udvikling af Unge- og Kulturcentrets valgfagstilbud til børn og unge i Halsnæs Kommunes 6. - 9. klasser, blev der

Læs mere

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler.

Fælles PALS-dag på 8 Pals-skoler. Fredag d. 6. marts, var det national trivselsdag. 8 PALS-skoler i kommunen valgte at markere denne dag samlet. PALS-tovholderne havde overordnet planlagt dagen sammen, og der var valgt nogle aktiviteter,

Læs mere

Flot ydre og indre skønhed

Flot ydre og indre skønhed Flot ydre og indre skønhed Det første man lægger mærke til når man kører op ad alléen til Sydvestjyllands efterskole er den flotte hovedgård der lægger op til skolen. En smuk bygning med rustik murstensbelægning

Læs mere

December Kære elever, forældre og øvrige med tilknytning til Solhverv Privatskole

December Kære elever, forældre og øvrige med tilknytning til Solhverv Privatskole Julehilsen fra Solh Julehilsen fra Solhverv Privatskole December 2016 Kære elever, forældre og øvrige med tilknytning til Solhverv Privatskole Mit kalenderlys fortæller mig, at vi nærmer os afslutningen

Læs mere

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014

Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Tilskuerundersøgelse Varde Sommerspil 2014 Side 1 af 9 Varde Sommerspil 2014 Årets forestilling: Byens Bedste Horehus Siddepladserne Side 2 af 9 Varde Sommerspil 2014 Sommerspillets parkeringsforhold Adgang

Læs mere

Med Markus på gymnasiet Specialundervisning på Italiensk No. 2

Med Markus på gymnasiet Specialundervisning på Italiensk No. 2 Lasse Rydberg / Foto Lasse Rydberg. København Med Markus på gymnasiet Specialundervisning på Italiensk No. 2 Markus, elev i 2. klasse på landbrugsgymnasiet Jeg har fået lov til at besøge Landbrugsgymnasiet

Læs mere