ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF"

Transkript

1 ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2008

2 Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: Telefax: Lærerværelset: Hjemmeside: Kontortid Mandag-fredag Rektor Jens Per Nielsen Vicerektor Henrik Arbo-Bähr Inspektorer Ulla Badsberg Lis Bjerre Kirsten Hede Paul Paludan-Müller Jan Sørensen Kontor Dorte Jonassen Connie Jørgensen Tina Klintenberg Trine Pedersen Studievejledning Lene Klejs Engelberg Lea Engelbrecht Inge Jensen Torsten Jøhncke Kristine Rask Raae Ulrik Wiwe Studiecenter Merethe B. Stein Bogdepot Mona T. Brandt Pedel Ole Jensen Leif Olsen Kantine Bjarne Hansen Redaktion Hardy Andersen, ansv. Hannah Bilbo Thomas Hangaard Kirsten Hede Kirstine Vejbæk Hindhede Bo Reinholdt Elevrepræsentanter Caroline Brüel Mads Cramer Peter Ulrik Dansgaard Fotos Hardy Andersen, Jens Per Nielsen, Kirstine Vejbæk Hindhede, samt lærere og elever, der var på stedet på det rette tidspunkt Layout Kirstine Vejbæk Hindhede Hardy Andersen Tryk Nofoprint Oplag: 3000

3 30 Indhold Rektor 4 Hvis det vilde være til glæde... 6 Bestyrelsen 8 Elevrådsformandinden 10 Liv på skolen 12 Stjerne for en aften 14 Det gode AT 15 Øjenåbnere udefra 17 Marias vision 19 Særlige dage 22 Oplevelser 28 KS goes Istanbul 32 EGMUN 34 New York, New York 35 Studieturene gik også til Operation Dagsværk 39 Gør præcis hvad du drømmer om 40 ABC 42 Lærere 52 Øvrige ansatte 56 Afgangsklasser 57 Legater 59 Plan over skolen 60 Kalender 62 14

4 4 DET SKULLE BERTEL HAARDER HAVE OPLEVET Af Jens Per Nielsen rektor Årets studenter er de første efter reformen. Mange politikere, medier, lærere og elevorganisationer har brugt megen energi på at kritisere det nye gymnasium: Det er for uoverskueligt, det er for svært, det enkelte fag fylder for lidt, flerfagligheden fylder for meget, det gamle gymnasium var bedre - især det fra dengang man selv blev student sådan lyder udsagnene. Hvor er det trist, at al fornyelse skal mødes med en sådan konservatisme! Hvis man skulle tro på alle mørkemænd og kvinder, som mener, at alt nyt er tilbageskridt, så må man grundigt undres over, hvor de mange fremskridt, vi dagligt oplever, kommer fra Selvfølgelig skal man være skeptisk og kritisk, men man skal også være konstruktiv og turde have visioner og prøve nyt. Det er det, der skaber udvikling. Jeg har hele tiden oplevet gymnasiereformen som en nødvendig forandring, hvis gymnasiet skulle følge med tiden. Skoleverdenen har en kedelig tendens til at lukke sig om sig selv, men hvis vi skal gå forrest i forandringen af vores samfund og det skal vi - så er det netop skolen og i vores tilfælde gymnasiet, der skal skabe basis for udviklingen. Vi uddanner fremtidens ledere, politikere, forskere, embedsmænd, kunstnere etc. vi skal give dem en uddannelse i takt med tiden og helst en takt foran tiden. I vinter udskrev jeg derfor en konkurrence blandt eleverne, hvor de blev bedt om at give deres bud på en mission, en vision og et værdigrundlag for EG. Mere end 80 elever afleverede bidrag, og de havde alle høj kvalitet og viste, at EG s elever vil noget med deres uddannelse. De vil faglighed, de vil det sociale, de vil lære at begå sig i en moderne verden, de vil ændre på verden. Den vindende elev beskrev EG s mission sådan: Det er EGs mission, at skabe en almen dannelse af skolens elever, der samtidig skal fungere som et solidt og alsidigt springbræt, der skaber optimale forudsætninger for en god fremtid. Denne dannelse baserer sig på en række grundlæggende kvalifikationer såsom; høj faglighed, socialt ansvar, international forståelse og teknologiske færdigheder. Disse fire elementer bygger på et fundament af et lystbetonet studiemiljø, præget af innovation og alsidighed, med engagerede elever og lærere.

5 5 Derfor skulle Bertel Haarder have været med mig oppe at høre på en af de første eksamener i almen studieforberedelse. Årets emne var Fremtiden visioner og forudsigelser, og eleven havde arbejdet med George Orwells roman 1984 i engelsk og kombineret det med en samfundsvidenskabelig teori om magt. Præstationen var blændende og viste overblik, parathed, engagement og indsigt kombineret med en flot fremlæggelsesform, udstråling og mundtlig formåen. Når gymnasiet på 3 år kan flytte elever så meget i retning af de krav, fremtiden stiller, så er projektet lykkedes, og vi har levet op til vores mission. Det er det vi med gymnasiereformen skal bygge videre på, udvikle og selvfølgelig også tilrette, men vi er på rette vej det skulle Bertel Haarder have oplevet!

6 6 HVIS DET VILDE VÆRE TIL GLÆDE... Af Jens Per Nielsen Jeg passerer Torvet. Eleverne sidder tæt bøjede over de bærbare computere, man kan næsten høre det trådløse netværk hviske de sidste virtuelle sandheder til dem. Videre ind på lærerværelset. Lærerne sidder mindst lige så koncentrerede med deres computere, næsten ingen snakker. På kontoret ringer telefonen mere og mere sjældent, for alle mailer og brevene bliver færre og færre til Post Danmarks store fortrydelse. Så træder jeg ind på mit kontor, rektors kontor. Det trådløse netværk sender sine sidste stråler ind, men skulder ved skulder prøver mere end 2000 bøger de fleste mere end 200 år gamle - at fastholde fortiden. Et blik på boghylderne efterfulgt af et greb efter en lille undseelig bog. Et løsark falder ud og pludselig konfronteres jeg med en videnskabelig fortid som fik uvurderlig betydning for nutiden. Det er et brev, dateret den 25. februar 1907 og stilet til en af skolens daværende lærere. Der står:

7 7 Bogen viser sig at være H.C. Ørsteds egen lærebog Erindringsord af Forlæsninger over Chemiens almindelige Grundsætninger fra Med en lille forfinet skrift finder man i margin Ørsteds noter. Bagerst i bogen ligger et lidt større dokument, sammenfoldet - et eksamensbevis fra Universitatis Hauniensis, dateret 19. oktober Underskrevet af rektor for Københavns Universitet, H. C. Ørsted. Det banker på døren, 2 elever vil gerne diskutere rimeligheden i 3 afleveringer på en uge og hvorfor man skal lave synopsis til AT. Jeg viser dem bogen Derfor, siger jeg, Så I også ved, hvem Ørsted var, så I også forstår Ørsted. Laver du ikke andet end kigge i gamle bøger?, spørger de. Jeg svarer: jeg taler med jer.

8 8 Selvejet styrker EG Dette skoleår var det første, hvor Espergærde Gymnasium og HF reelt var selvejende. Bestyrelsen har oplevet, hvordan EG har udnyttet de nye muligheder maksimalt. Først og fremmest har det handlet om økonomi, hvor det første års regnskab viste et overskud på godt 5 mil. kr. Det er jo ikke sig selv et mål at skabe overskud på en skole, det handler om at skabe et overskud som kan komme elever og ansatte til gavn. Af Thomas Lykke Pedersen Formand for bestyrelsen Her har bestyrelsen sammen med skolens ledelse været meget opmærksomme på at styrke EG på en række nøgleområder: Vi har hævet budgettet til bøger med 33%, vi har givet alle ansatte bærbare computere som kombineret med investeringen i Danmarks hurtigste trådløse netværk har givet en fornyet udvikling i brugen af IT i undervisningen. Alle lokaler er nu også udstyret med projektorer, der er købt nye møbler og indrettet nye lokaler. Bestyrelsen er også opmærksom på at fastholde klassekvotienten på 29, hvor mange gymnasier af økonomiske grunde vælger en klassekvotient på over 30. Ligeledes skal EG fortsat kunnet oprette valghold med få elever for at sikre alsidigheden. Derfor ser vi også, at EG er et gymnasium i udvikling. De mange studieretninger med nyt indhold, de mange forsøg, IT-udviklingen, positionen i lokalområdet til sammen det, der gør EG attraktiv som ungdomsuddannelse. At EG i dag er det næstmest søgte gymnasium i Region Hovedstaden er derfor ikke overraskende, for vi har noget at byde på fagligt og pædagogisk.

9

10 10 ELEVRÅDSFORMANDINDEN Af Caroline Brüel Pyha, sikke en omgang! At være formand, eller ikke at være formand ja det er spørgsmålet når man sidder midt i engelskstil nummer 37, der er fysikprøve mandag, det regner uden for, tømmermændene banker trofast på, afleveringerne hober sig op, og enden på dette uoverskuelige virvar af gymnasieliv er meget svær at se. Men svaret er selvfølgelig at være. No regrets! I året der gik, startede elevrådet med en god portion glade ansigter til hvert et møde, torsdag i det store frikvarter. De ofrede kostbare minutter af et tiltrængt frikvarter, og pastasalaten blev kastet hurtigt ned mens debatterne kørte, bl.a. om sofaerne (som til elevernes store forargelse var blevet følelseskoldt fjernet! Vi erfarede dog, at det var af sundhedsmæssige hensyn. Vi nævner ingen navne.) Yderligere har vi diskuteret om AT-ugerne, synopser og SRP. Den nye reform har givet anledning til mange uafklarede spørgsmål. En udfordring for elevrådet, som dog følte sig lille og ubetydelige i kampen mod Bertel. Try haader!, som vi skrev på et af bannerne i demonstrationen i oktober. For hvad kan man gøre? Man kan demonstrere! Også selvom EG er stort og derfor upersonligt for mange. Men vi gjorde det! Ildsjælene i elevrådet og på skolen støttede op, og vi fik en dag fyldt med fantasifulde indslag, bl.a. Limbodansen how low can you go Bertel?! Så er det man som elevrådsformand kigger tilbage med tårefyldte øjne og stolt retter ryggen og tænker: EG united. For det er det det handler om! Elevrådet er samling, det er på tværs af årgange, og det er hyggeligt. For her finder du mennesker med go i. Som året går opsluges folk i gymnasiets stressvirvar. Det tynder derfor altid ud i elevrådet sidste på året. Men vi var altid nogen, og det er det der tæller. Til næste år har den nye formand Ullam og jeg lagt revolutionerende planer. Reformation af elevrådet! Frikvarteret er helligt, og der skal klasserepræsentanter på banen. Et af mine mål som elevrådsformand var at bringe årgangene tættere, ved sociale arrangementer ud over festerne og caféaftenerne. På elevrådsturen havde vi en meget udbytterig workshop over emnet. Men grundet tidsmangel og reformkaos kommer idéerne først til livs i det kommende år. Pengene er nemlig tjent, via forretningsmæssig snedighed, så nu skal de bruges! Der er mange gode ting at kigge tilbage på, elevrådsturen i efteråret er altid en oplevelse, og vi fik også sluttet året af med en velfortjent middag m.v. Det har desuden altid været en fornøjelse at forstyrre

11 11 lærerne i deres timer over skolens fælles højtaleranlæg, lukke dem inde på lærerværelset og at tale til jer elever der faktisk lytter. Tak gutter! Åh hvor sødt alt sammen. Men dog. Jeg synes at årene i elevrådet og som formand har givet mig troen på vilje og gå på modet. I et fællesskab af energiske personligheder kan man komme langt. Helt til Christiansborg, og til IKEA, muahaha. Nej faktisk mere end det, for elever på EG har smilet til mig, og jeg har smilet igen. Det har været god EG-spirit, og jeg ønsker for de nye elever, at de vil opleve det samme. Bland dig og sig hvad du vil. Det er sjovere at være en del af kampen end at se til fra sidelinien.

12 LIV PÅ SKOLEN fotograferet af tre elever Fotos af Peter Ulrik Dansgaard 2K Fotos af Josefine Nene Wiberg Seifert 2l

13 Fotoserie af Gertrud Skyt Høj, 2l EG på tegnsprog

14 14 STJERNE FOR EN AFTEN Af Mads Cramer 2.K Selvom Espergærde Gymnasium stræber efter at holde de gamle værdier og traditioner ved lige, er det også et gymnasium der er klar til at skabe nye traditioner for at sikre fremtidens fællesskab og sammenhold. I år blev grundstenene til en ny tradition lagt, nemlig elevernes eget Stjerne for en aften -show. En gruppe elever gjorde op med fortidens Gymnasie rock-koncerter, og med ledelsens, lærernes og elevernes opbakning, gik de i gang med at stable et stort musikshow på benene. I første omgang var det dog ikke det kunstneriske der kom i fokus, men samarbejde, kompromisser og fleksibilitet. Med disse tre egenskaber gik gruppen i krig; og inden 14 dage var et særdeles professionelt, og aldeles hyggeligt arrangement klar til præmiere. I alt deltog 12 forskellige solister, med hver deres stilart, og da aftenen var omme havde publikum hørt alt lige fra Danser med drenge til Pink. Til at udvælge aftenens vinder var et dommerpanel bestående af udefrakommende personer, og vinderen blev sammen med de tre bedste solister sendt videre til den store finale i Toldkammeret, hvor vi årligt dyster mod Helsingør Gymnasiums bedste musikere. At starte et projekt er meget nemt. At gøre det til en tradition er langt vanskeligere.

15 15 DET GODE AT Reformfaget AT (Almen Studieforberedelse) er vidt berømmet på både godt og ondt. Vi har været på jagt efter den gode oplevelse af AT - og den findes der da talrige eksempler på. Vi har snakket med Stine, Cathrina, Emil og Mads (3e og 3b), om deres oplevelser med AT. Af Hannah Bilbo Det er en rigtig god idé at arbejde på tværs af fagene og opleve at fagene kan bruges sammen på en praktisk måde, fortæller Stine, jeg er blevet overrasket over, hvad man faktisk kan bruge fagene til. Det har været noget andet end hverdagen og gjort, at vi ved mere om fagenes muligheder i forhold til hinanden. Cathrina: Jo flere AT-forløb vi har haft, jo bedre er det blevet. Der var startvanskeligheder, fordi hverken lærerne eller vi havde et overblik. Men det har vi fået. Jeg synes lidt, at den megen brok om AT har været skaberi; men det handler nok om at være usikker på noget nyt. Der har været skrevet meget om prøvekaniner, og både vi og lærerne var lidt usikre i starten, men nu ved vi, hvad der virker og ikke virker.

16 16 For Emil har AT-oplevelsen været udbytterig, han regner klart med, at det han har lært kan han bruge i sit videre studie. Han synes at synopsisformen giver mening og ved, at man skriver synopsis i mange fag på universitetet: I vores klasse har det særligt været studieretningsfagene, der har været med, og det er alle tiders, for vi er ligesom blevet ekstra specialiseret i dem på den måde. Det har også gjort det let at vælge fag til eksamen. Alle 4 mener at den gode oplevelse hænger meget sammen med lærerens engagement og at der har været styr på kravene til eleverne i ugen: En AT uge har været et afbræk, lidt som et pusterum, fordi vi har haft mulighed for at tilrettelægge og strukturere ugen selv, siger Mads. Samtidig har jeg lært meget om fagenes metoder. Der var vist ikke fokus på metodelære på samme måde før, det er det virkelig kommet nu. For alle 4 har eksamensprojektet i AT, hvor årets emne var Fremtiden visioner og forudsigelser, været en positiv oplevelse. Vi har været til årsprøve i 2g og vi er blevet vejledt undervejs. Alle 4 har valgt at arbejde i grupper op til afleveringen, men den endelige mundtlige prøve er individuel. Hvis de skulle ønske sig noget i forhold til AT for de kommende elever, er det ironisk nok, at der er lidt mere disciplin i løbet af ATugerne. Det er dejligt med frihed til individuelt arbejde, men det er nok en god idé med lidt mere kontrol af eleverne, smiler de.

17 17 ØJENÅBNERE UDEFRA Gymnasiet har alle dage været et åbent uddannelsessted med opmærksomheden stadig pejlende rundt i den lille, nære verden så vel som den store, fjernere. Hvis ikke det efterhånden har udviklet sig til den omvendte orden, at det globale er kommet langt nærmere i vor bevidsthed og daglige arbejde end det opland, vi tilhører og fysisk opererer i. Under alle omstændigheder stiller indslag i form af det traditionelle foredrag med efterfølgende spørgerunde og diskussion skarpt på områder i storverdenen, som er med til at udvide vor erkendelse. Individuelt og lokalt. Således kunne Espergærde gymnasium i det forløbne skoleår byde på besøg af politikere og kunstnere, der jo hver især har fingrene på tidens puls, og som søger at formidle meninger og følelser til almen indsigt. Af Bo Reinholdt Politikerne bliver jo gerne særlig synlige op til mærkedage, der vedrører nødvendig stillingtagen og beslutningsprocesser i det demokratiske samfund, og her er gymnasiet et oplagt forum med sit overvejende unge publikum. I november 2007 holdtes således valgmøde, hvor repræsentanter for de politiske partier i den efterhånden uundværlige panelopstilling konfronteredes med elever og ansatte. Kunstnere formår i bedste fald at skære ind til benet, når det gælder sandhedssøgen. Deres sprog er for det meste direkte, følsomt og åbent og de selv som enkeltstående individer sårbare. En af de store teaterbegivenheder i København denne sæson var opførelsen af Shakespeares Hamlet med skuespilleren Niklas Bro i titelrollen. Han besøgte Espergærde gymnasium, lang tid før prøverne til forestillingen gik i gang; men man må forestille sig, at han har udtalt sig i bevidstheden om det forestående, yderst krævende projekt. Bro kom bl.a. ind på, hvilken tålmodighed, hans faguddannelse undertiden kræver, helt fra det problem overhovedet at slippe gennem nåleøjet og ind på teaterskolerne til de reelle, som kan blive brændende i arbejdet med at realisere et dramatisk værk. I foråret repræsenterede digteren Naja Marie Aidt sit kunstneriske virkefelt. Hun formår at bruge sit talent i stort set alle genrer inden for skrivefaget prosa, lyrik og drama, og hendes møde med skolens 3.g- og 2.hf-klasser blev både en tilkendegivelse af, hvad

18 18 digterisk sprog kan kommunikere igennem til publikum i bedste fald samt noget, der ikke uden fortilfælde kunne ligne et forsvar for overhovedet det at skrive. Kompetence er som bekendt et nøgleord i gymnasiereformen. I mødet med fremtrædende personer inden for kulturlivet formidles budskaber fra spidskompetencer af højst forskellig slags til almen gavn, oplysning og udfordring for et gymnasialt publikum.

19 19 MARIAS VISION I januar måned udskrev skolen en konkurrence blandt eleverne om elevernes forventninger til Espergærde Gymnasium og hf nu og i fremtiden. Maria Havgry 2.n, der vandt konkurrencen, fortæller her om sit forslag til en mission, en vision og et værdigrundlag for Espergærde Gymnasium og hf. Af Kirsten Hede Det er EGs mission at skabe en almen dannelse af skolens elever, der samtidig skal fungere som et solidt og alsidigt springbræt, der skaber optimale forudsætninger for en god fremtid. Selvom begrebet almen dannelse måske ikke står klart for alle elever, er det ifølge Maria centralt, at det indarbejdes i gymnasiet. Det er stadig vigtigt for den enkelte elev, det er med til at forme os til hele mennesker. Det lyder måske poetisk, men det almene gymnasium adskiller sig netop fra de andre ungdomsuddannelser ved at være så bredt funderet. Det kommer også tydeligt frem i gymnasiet i dag på den måde, gymnasiereformen er skruet sammen. Vi lærer at inddrage forskellige fag og metoder, når vi arbejder med forskellige emner. EGs vision er: Vi vil være det bedste gymnasium for Danmark Læserne af Marias besvarelse hæftede sig især ved, at EG skulle være det bedste for Danmark og ikke i Danmark At være de bedste i Danmark er jo egentlig en lidt egoistisk tankegang, som om det er lige meget med de andre. Vi skal gøre noget for landet og ikke kun

20 20 os selv. Når vi er studenter, er det jo ikke afgørende, om vi gik på det bedste gymnasium. Det er det vi kan, der tæller. Maria stiller sin vision op på 4 søjler: Jeg synes, at alle 4 søjler er lige vigtige, de skal samlet sikre vores mål. Gymnasiet i dag er allerede præget af høj faglighed, men vi lærer kun, hvis det sociale fungerer ordentligt. Det er godt at gå i klasser, fordi man her får ansvaret for hinanden. Maria synes ikke, at socialt ansvar skal styres ovenfra af skolen. Elever, der vælger gymnasiet er i høj grad indstillet på at hjælpe hinanden. Det er de fleste fra begyndelsen af, og de påvirker de andre. Som eksempler nævner Maria, at man kan lave opgaver sammen og aflaste hinanden, hvis man er meget presset, eller hvis man ikke kan få hjælp til lektierne derhjemme. Maria lægger også vægt på international forståelse og nævner betydningen af ikke kun at have forståelse for vores egne værdier. Den sidste sølje handler om teknologiskefærdigheder. Her mener Maria, at der plads til forbedringer. Teknologi er essentielt for vores samfund, vi får udstyr stillet til rådighed, og det inddrages i undervisningen, men somme tider halter det lidt bagefter med at bruge det. EG s værdigrundlag skal bygge på ansvarlighed, engagement, tillid, åbenhed og fleksibilitet.

21 21 Da jeg startede på Espergærde Gymnasium og hf, blev jeg overrasket over, at der var så mange engagerede folk på skolen. Elever, der bruger tid og energi på noget, der kommer alle til gode, og lærere der yder en stor indsats i deres undervisning. En af de ting, der ifølge Maria kan arbejdes mere med, er at mindske opdelingen i gymnasie- og hf-elever og få nedbrudt eventuelle fordomme om hinanden. Espergærde Gymnasium og hf er dog dejlig fri for uskrevne regler og normer for, hvordan man skal se ud og være. Folk finder sig til rette på deres egen måde. Til slut kommer Maria ind på sin deltagelse i konkurrencen. Den vision, som jeg har skrevet, skal jo ikke gælde i al evighed. Nye elever skal også have indflydelse på skoles vision. Den skal afspejle, at samfundet udenfor ændrer sig. Det er fint at få lov til at sætte sit præg på skolen, og at alle får mulighed for det. Jeg synes, at sådanne opgaver er sjove. At hun samtidig havde mulighed for og vandt en Ipod Touch, gjorde ikke fornøjelsen mindre.

22 M 1G HYTTETURE IDRÆTSDAG Alle 1.g ere starter skoleåret med en introtur, hvor klassen får får chancen for at lære hinanden at kende. Både fællesskabet og fagligheden er sat i højsædet. Hver september afholdes skolens årlige idrætsdag. Her er der rig mulighed for at få styret sin konkurrencelyst, og det er ikke uden grund, at dette er et af årets højdepunkter.

23 VALG 2007 EG s initiativrige elevråd arrangerede, under den sidste valgkamp, en valg-debat kun for EG-eleverne. De kære politikere måtte grave dybt efter holdbare svar til de kritiske gymnasieelever. NATURVIDENSKAB orgenunderholdning På EG foregår naturvidenskaben ikke længere bare som teori i en bog. Nej, den skal opleves, afprøves og undersøges.

24 EG MUN EGMUN afholdes hvert år på EG, og det er eleverne selv der står for arrangementet. Det hele er et politisk spil, der på realistisk vis simulerer det rigtige FN. STJERNEAFTEN I år startede en ny tradition på EG, den hed stjerne for en aften. Her deltager elverne med selvvalgte sange, og kreativiteten for rigtig lov til at udfolde sig.

25 BOTANISK HAVE I biologi oplever man mange ting ude af huset. Bl.a. gik ekskursionerne i år til Botanisk Have, hvor klasserne fik mulighed for at opleve flora på nærmeste hold. BILLEDKUNSTUDSTILLING Morgenunderholdning EG s billedkunsthold udstiller hvert år på Espergærde Bibliotek. Her har de kreative elever mulighed for at udstille deres værker og opleve en masse konstruktiv respons.

26 KARNEVAL Det årlige karneval på EG er drømmenes fest. Alle elever har den aften mulighed for at udleve sine fantasier, hvad enten det er cowboy, engel eller Dolph EKSKURSION Alle fag på EG har mulighed for ekskursioner, da det er med til at skabe nye indfaldsvinkler, nye tankegange og ny viden.

27 FØDSELSDAGSFEST Fødselsdagsfesten er EG s store gallaaften. Med festligt tøj, god mad, og godt humør, siger man farvel til 3.g erne, og ønsker de nye elever velkommen. TRANSLOKATION Translokationen er selvfølgelig først og fremmest smilenes dag, og med rejst pande og gå-på-mod, er afgangseleverne klar til nye udfordringer.

28 28 OPLEVELSER Af Th o r Va g n e r, Jo n a s Br a u e r & Christian Askjær 3.E TUREN TIL SIRIPLATFORMEN For godt et halvt år siden blev vi og vores klasse i naturgeografi tilmeldt OilSim et spil hvor man har et oliefirma, som skal købe felter og forsøge at finde olie. Deltagerne var gymnasieelever fra hele landet, og der var mange fede præmier at vinde. Men den præmie vi fandt mest interessant, var turen til Siri platformen. En måned senere blev det meddelt foran hele skolen, at vi havde vundet turen. Vi fløj med helikopter derud og startede med en kort briefing omkring dagens forløb, hvorefter vi blev vist rundt indenfor og så livbådene, der skulle være vores mønstringssted i tilfælde af evakuering. Vi var meget imponerede over de fine faciliteter, som de ansatte på Siri kunne benytte sig af. En gratis kantine, solarium, store TV rum med fladskærme og en solid filmsamling. Da den indendørs rundvisning var færdig, skulle vi vises rundt udenfor. Vi fik en kedeldragt, hjelm, ørepropper, sikkerhedsbriller samt arbejdshjelm. Det første der mødte os udenfor var en stiv kuling, der stod direkte gennem platformen. Vi syntes personligt det blæste godt igennem, mens de ansatte syntes uberørt af situationen. I det blæsende vejr begyndte vi rundvisningen på Siri-platformen. Det var interessant at se hvordan det virkelig fungere på sådan en platform. Vi fik bl.a. set hvordan olien ser ud når den er hentet direkte op fra undergrunden. Vi blev alle overraskede over at se hvor tynd olien virkelig var,

29 29 når den var ubehandlet. Vi fik at vide, at det skyldtes den stadig indeholdte gas. Vi var så heldige at platformschefen på den nærliggende borerig tillod os et besøg efter frokost. Boreingeniør, Troels Krogh viste os rundt. Troels startede med at vise os boretårnet, hvor de borede efter olie. Det mest fascinerende var når de skulle sætte nye borerør på. En mand hang 30 meter oppe i luften og skulle styre rørene i den øverste lodrette ende inden rørene er gjort fast og klar til at bore endnu dybere ned. Han hang i en lille line, og som sagt blæste det forholdsvis meget. Udmattede efter en spændende og lærerig dag tog vi overlevelsesdragterne på og satte vi os endnu en gang ombord på helikopteren. Det var virkelig en oplevelse for livet. EFTERÅRSLABORATORIET Gymnasieelever tilbragte 5 dage på Fjord og Bælt Centret i Kerteminde for at studere havpattedyrs biologi. Af Kirstine Ko n g s g a a r d Duus Mathiesen 3.C Det var utrolig spændende at se hvordan marsvins biologi ligner og er forskellig fra menneskets. Undervejs i ugen var der forskellige oplæg fra fageksperter, besøg fra diverse aviser og tv-hold også vi havde fri adgang til Fjord- og Bæltcentret. En af dagene sejlede vi ud for at få et glimt af marsvin uden for fangenskab. Den sidste dag var vi på Syddansk Universitet, hvor vi blev vist rundt og hørte et foredrag.

30 30 Af Anne Diemer 3.B BIOLOGI OLYMPIADE Anne Diemer 3b, Helle Hattel og Frederik Husted 3c deltog i den danske Biologi Olympiade og nåede finalen. Vi fik en fantastisk oplevelse ud af det. Både det at møde andre biologi-nørder på ens egen alder, men også det at opleve hvor mange kræfter og hvor meget tid der er blevet brugt på at stable Biologi Olympiaden i Danmark på benene. Semifinalen foregik på Syddansk Universitet(Odense) og Finalen på Århus Universitet. Det var helt utroligt hvor meget man nåede at se og opleve på de få dage, hvor vi var der.

31 31 3.K I LUFTEN 3.k var inviteret til flyvende vælgermøde om trafikpolitik. Det var det første af sin slags. Af Christina Holm 3.K Pressen og trafikordførerne fra de forskellige partier kom - deriblandt trafik- og transportminister Jacob Axel Nielsen. I flyet skiftedes de til at holde oplæg om deres politik. Næsten alle ordførerne var til stede, på nær nogle som havde takket nej til mødet, da de mente det var uetisk i forhold til flyets CO2-udledning. Dette blev temaet for debatten: global opvarmning. Til sidst blev der mulighed for at stille spørgsmål, og flere af os deltog aktivt. Konklusionen på turen blev, at den var et stort mediecirkus, men en oplevelse havde det været. 3.K og Jacob Axel Nielsen

32 32 KS GOES ISTANBUL Af Ju l i e Bl ø n d a l Andersen o g Helle Hjordt Hansen, 2.Q På HF har man som noget nyt valgt at lave en kultur og samfundsvidenskabelig faggruppe, som består af fagene historie, samfundsfag og religion. Historie har man på B-niveau og samfundsfag og religion har man på C-niveau. Man går op i alle tre fag samlet ved en eksamen, hvor man selv skal udforme en synopsis med problemformulering og svar derpå. Dette er vi i løbet af året blevet trænet i, og et af vores KS-projekter har b. la handlet om Tyrkiet. Vi arbejdede med Tyrkiet de første måneder af dette skole år, og i forbindelse med projektet tog klassen på studietur til Istanbul med to af vores lærere. I Istanbul så vi mange fantastiske ting, bl.a. Topkapi, som i det gamle Konstantinopel var sultanens magtcenter. Det var virkelig lærerigt og spændende at se nogle af de ting, som man har gennemgået i timerne. Under turen så vi også flere moskeer og tog b. la til ramadan-middag en af dagene, da vi var dernede i ramadan-måneden. På vores udflugter fortalte vores lærer os mere om Tyrkiets historie, men vi fik selvfølgelig også lov til selv at udforske Istanbul. Det var en rigtig god tur, og godt planlagt i forhold til det emne vi havde om. Da vi kom hjem, skulle vi så lave projektet om Tyrkiet. Vi arbejdede sammen og skrev om Tyrkiet i EU. Man får tre dage til at lave disse projekter og fremlægger så foran klassen. Man skal selv udforme en synopsis hvor man laver en problemformulering, nogle underspørgsmål og så finder svarene vi skulle altså selv finde ud

33 33 af hvad der var relevant inden for emnet og derefter svare på det. Sådan foregår det også til vores eksamen, hvor man også gerne må besvare spørgsmålet sammen med nogle af de andre man sidder til forberedelse med, men selvfølgelig går man alene på til den rigtige eksamen. Men her fremlagde vi altså sammen. Endvidere er der mindst tre timers forberedelse til eksamen. Det kommer an på om man skal op som nr. 1 eller nr. 5. den sidste som skal op får måske 5 timeres forberedelse. Men den har ikke den betydning at de får en højere karakter. Det gik rigtig godt, på trods af at vores synopsis ikke var helt god. Men man lærer det jo med tiden, og det er en meget god måde at lære det ved selv at skulle lave det og så få konstruktiv kritik af lærerne. Samfundsfag, historie og religion er tre fag som passer godt sammen til arbejde som dette, og da man har et fælles emne i timerne virker det godt at se emnet, som f. eks Tyrkiet, både historisk, samfundsfagligt og også kigge på deres religion og hvilken indflydelse det har på landet.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Må vi præsentere... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater

Læs mere

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium!

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Vi håber, at jeres børn vil få tre gode år her på skolen! Vi vil gøre alt hvad vi kan for at eleverne her hos os oplever spændende og engageret

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

I dette hæfte kan du læse om introperioden og de første måneder på gymnasiet. På bagsiden kan du læse rektors velkomst.

I dette hæfte kan du læse om introperioden og de første måneder på gymnasiet. På bagsiden kan du læse rektors velkomst. Velkomsthæfte 2011 Første skoledag skal du blandt andet lære din klasse at kende på en gåtur til Mosede Fort - men inden fotograferer vi alle de nye klasser foran skolen. I dette hæfte kan du læse om introperioden

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder

Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder Velkommen til BG Hvem er vi? Lene Hansen, studievejleder Pernille Dahl, uddannelsesleder STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse Læring på mange

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Velkommen til skoleåret 2013/2014

Velkommen til skoleåret 2013/2014 Velkommen til skoleåret 2013/2014 Kære nye elev Velkommen til Horsens Gymnasium. Vi er glade for, at du har valgt os. På Horsens Gymnasium vil du møde et stærkt fællesskab og en høj faglighed og du vil

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde... eller med sport... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt de

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer.

Alt, hvad vi kan forestille os, er opbygget af de samme atomer. Jorden opstod sammen med en masse andre planeter af de samme atomer. Dimission 2016 Kære 9. klasse Først vil jeg ønske jer et stort til lykke med eksamen. Det har for de fleste af jer været en tid med blandede følelser. Det er dejligt at have læseferie, men det er et pres

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM Studenterkursus Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du kan tage en studentereksamen, STX, på 2 år. Vi starter 2-3

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Søjledagen et skolekulturprojekt

Søjledagen et skolekulturprojekt Opsamling og anbefalinger Søjledagen et skolekulturprojekt Indledning Søjledagen der fandt sted i slutningen af november 2010 var et led i et større projekt om skolekultur som har eksisteret på CG gennem

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et.

Hvorfor har du valgt at læse en periode i udlandet? For at få nogle gode oplevelser, forbedre mit sprog og have noget godt at skrive på CV et. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Biologi Navn på universitet i udlandet: University of Washington Land: USA Periode: Fra: 29. september 2010 Til: 17. december 2010 Udvekslingsprogram:

Læs mere

VGHF fra A til Z 2016

VGHF fra A til Z 2016 VGHF fra A til Z 2016 Velkommen til Viborg Gymnasium & HF Vi har i denne lille folder samlet praktiske informationer om Viborg Gymnasium & HF, som er en stor skole: I skoleåret 2016/2017 går der ca. 1050

Læs mere

! " # # $ % & & ' " () * ' /

!  # # $ % & & '  () * ' / " # # $ % & & ' " () * +, -. ' / 0 " "# $ %&$" $"' "(&)(*))) # +" $ #,$- $$#$$$ " ". " /0-$1" /0-"$"2 $ "# " # 3& " $3 $$ - " "$ "&'& $&%& 45" $ " %"" $ $%& % 6&$ $ #'() % & 1"#"#$ 7%# %" )%) * +,) %%

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 Ordensregler Hjørring Gymnasium og Hf M i c r o s o f t S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 F a x : ( + 4 5 ) 9 8 9 0 9 1 9 0 01-10- 2 0 1 2 I. SKOLENS

Læs mere

"Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning".

Vi havde hørt godt om skolen fra nogle venner. Det havde også betydning, at skolen har niveau inddelt undervisning. Selvevaluering 2012 Sammenfatning og konklusion. Bestyrelsen for Skanderup Efterskole og skolens ledelse har i år besluttet at spørge forældregruppen om deres tilfredshed med skoleåret. Vi finder det meget

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil. Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende.

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil. Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. 2009 Velkommen til Paderup Gymnasium Værdigrundlag og profil Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. Udover det faglige, der selvsagt skal være i top,

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Formandens beretning 2012/2013

Formandens beretning 2012/2013 Formandens beretning 2012/2013 Timring Læringscenter har nu eksisteret i et år og dette er dermed den første beretning for Timring Læringscenter. Det har været et rigtig spændende første år, men også et

Læs mere

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g Velkommen til BG Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse

Læs mere

Roskilde Gymnasium Vejen til din fremtid

Roskilde Gymnasium Vejen til din fremtid Roskilde Gymnasium Vejen til din fremtid Vælg Roskilde Gymnasium - vejen til din fremtid Det er vigtigt, at man bruger livet på noget, der giver mening for én selv - på Roskilde Gymnasium får du muligheden

Læs mere

2 Velkommen til skoleåret 2012-13!

2 Velkommen til skoleåret 2012-13! NYT SKOLEBLAD Dette er 1. udgave af Møllevangsskolens avis - vi har meget at fortælle og vores elever er helt sikkert de bedste til at fortælle det! Derfor er denne avis på skift skrevet af skolens elever.

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Højere Forberedelseseksamen

Højere Forberedelseseksamen HF 2009 Højere Forberedelseseksamen HF 2009 Hf er en almen, gymnasial uddannelse, som er studieforberedende og giver adgang til videregående uddannelser. Hf giver dig en bred og alsidig viden, og du lærer

Læs mere

Velkommen til Frederiksberg Gymnasium! I er kommet til en skole hvor mottoet er Det er ok at være go. Faktisk ønsker 75 % af vores elever at læse

Velkommen til Frederiksberg Gymnasium! I er kommet til en skole hvor mottoet er Det er ok at være go. Faktisk ønsker 75 % af vores elever at læse 1 Velkommen til Frederiksberg Gymnasium! I er kommet til en skole hvor mottoet er Det er ok at være go. Faktisk ønsker 75 % af vores elever at læse videre på et af universiteterne efter studentereksamen,

Læs mere

Vordingborg Gymnasium & HF

Vordingborg Gymnasium & HF Orientering om uddannelser 2008-2009 Vordingborg Gymnasium & HF Det almene Gymnasium (STX) * Højere Forberedelseskursus (HF) Åbent Hus Mandag den 28. januar 2008 kl. 19.00 indbyder Vordingborg Gymnasium

Læs mere

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM

STUDIESTART BORUPGAARD GYMNASIUM STUDIESTART 2017 BORUPGAARD GYMNASIUM HVORFOR BOAG? HVORFOR STX? Det, der for dig er opgaven lige nu, er at vælge gymnasium. Når du vælger Borupgaard, kommer du til et stort gymnasium med mange muligheder.

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Evalueringsgenstanden: Beskrivelse af M/K: Unge Hjems Efterskoles bestyrelse besluttede på det sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 05 at evalueringsgenstanden

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg bestod mine fag dernede, så det er jeg tilfreds med. Sværhedsgraden svingede meget Fra fag til fag.

Hvor tilfreds var du med dit ophold? Jeg bestod mine fag dernede, så det er jeg tilfreds med. Sværhedsgraden svingede meget Fra fag til fag. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Spansk og spanskamerikansk sprog, litteratur og kultur Navn på universitet i udlandet: Universidad de Oviedo Land: Spanien Periode: Fra: Januar

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

PIXI-BOG 1AX 2015-2016

PIXI-BOG 1AX 2015-2016 PIXI-BOG 1AX 2015-2016 INDHOLD: SIDE: ÅRSPLAN I STIKORD 2 AP 3 AT 1 og 2 3-4 LECTIO 5 SRO 6 STUDIETURE 6 TERMINSPRØVER 6 ÅRSPRØVER 6 ÅRSPLAN I STIKORD: Uge 35 Uge 37 Uge 43 Uge 50/51 Uge 4/5 Uge 9/10 Uge

Læs mere

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram

Student på kun 2 år! HF Enkeltfag Fagpakker 2-årig STX En hel HF Uddannelsesprogram Student på kun 2 år! 2-årig STX 2017-2019 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig STX noget for

Læs mere

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16 ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16 Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du kan tage en studentereksamen, STX, på 2 år. Vi starter 2-3 klasser på det 2-årige STX hvert

Læs mere

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF

Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Velkommen til nye elever og forældre på Svendborg Gymnasium & HF Skolestart 2015/16 15 nye klasser : 13 gymnasieklasser 2 hf-klasser 435 nye elever/29 i gennemsnit pt Ca 1200 elever Ungdomsuddannelse =

Læs mere

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang.

Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. 1 Kære dimittender, kære 9. klasse Så nåede vi til jeres aller sidste dag på Th. Langs Skole. Vi står her i Lunden og mødes for sidste gang. Vi skal tage afsked med hinanden I skal sige farvel til hinanden.

Læs mere

Hvad er erfaringen, nu da den første årgang gennem to år har prøvet reformen på egen krop?

Hvad er erfaringen, nu da den første årgang gennem to år har prøvet reformen på egen krop? Niels Hartling 1 Er gymnasiereformen en succes? Eleverne i gymnasiet vælger som bekendt ikke længere mellem de to linjer, den sproglige og den matematiske. De går derimod på en såkaldt studieretning, som

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering maj 2010

Undervisningsmiljøvurdering maj 2010 Undervisningsmiljøvurdering maj 2010 Ejer Anna Højgaard Andersen (AA) Udløbsdato 20-05-10 16:00 1 Undervisningsmiljø på Helsingør Gymnasium Dette spørgeskema handler om det fysiske og det psykiske undervisningsmiljø.

Læs mere

Uddannelsestilbud på L angk ær tættere på

Uddannelsestilbud på L angk ær tættere på Uddannelsestilbud på L angk ær 2008 tættere på Høj faglighed og stærkt fællesskab Langkær Gymnasium og HF ligner resten af landets gymnasier og HF-kurser på mange områder. Vi har de samme fag, og vi stiller

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms - uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Engage LEARN. reflect

Engage LEARN. reflect Engage LEARN reflect Undervisning i verdensklasse På Esbjerg International School er vi stolte over at kunne byde på undervisning i international topklasse til elever i alderen 3 til 17 år. Uanset hvilket

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie

Bilag 15: Transskription af interview med Stephanie 15: Transskription af interview med Stephanie I denne transskription vil Interviewer blive refereret til som Int og respondenten vil blive refereret til som Stephanie. Spørgsmål vil være i fed og svar

Læs mere

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste.

På Hvidovre Gymnasium & HF har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Den. 30. oktober 2012 Studie- og ordensregler på Studieregler På har vi nogle meget enkle studieregler, som er til for alles bedste. Du møder til tiden til alle dine timer Du har altid de nødvendige bøger

Læs mere

Tilsynets beretning ved Aarhus Friskoles generalforsamling 16. maj 2013

Tilsynets beretning ved Aarhus Friskoles generalforsamling 16. maj 2013 Tilsynets beretning ved Aarhus Friskoles generalforsamling 16. maj 2013 Skolens tilsyn er forældrekredsens øjne og ører på, hvad der sker på skolen, hvordan der under-vises, hvad der undervises i, og om

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.«

»Du skal ikke se væk,«siger Pia.»Gå hen til ham.« FEST Maja skal til fest. Det er på skolen. Hun ser sig i spejlet. Er hun ikke lidt for tyk? Maja drejer sig. Skal hun tage en skjorte på? Den skjuler maven. Maja tager en skjorte på. Så ser hun i spejlet

Læs mere

Faglighed, fornyelse og fællesskab. www.gladgym.dk

Faglighed, fornyelse og fællesskab. www.gladgym.dk 2014 www.gladgym.dk Faglighed, fornyelse og fællesskab Velkommen til Gladsaxe gymnasium Kære kommende GG-1 g er Efter sommerferien starter et spændende nyt kapitel i dit liv og i dette hæfte kan du få

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces

April 2015 Kære forældre Børnehave Strategiproces April 2015 1 2 3 Påskeferie 4 5 6 Ma 7 8 9 10 11 12 Sø Konfirmation 13 Ma Blå mandag Samtaler 3. klasse 14 15 16 To Skole/hjemsamtaler 3. klasse 17 18 19 20 21 Ti Generalforsamling 22 On Forårskoncert

Læs mere

Bestyrelsens beretning april 2013

Bestyrelsens beretning april 2013 Bestyrelsens beretning april 2013 Aflagt ved den ordinære generalforsamling mandag d. 29. april 2013 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. I år har det været lidt underligt at skrive beretning,

Læs mere

Formandsberetning Aalborg IMU 2010

Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Formandsberetning Aalborg IMU 2010 Denne formandsberetning er opdelt i to dele. Første del vil handle om året der er gået, hvad der er sket af interessante ting i Aalborg IMU, lidt om mine tanker og oplevelser

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Marts 2006 6. årgang nummer 3

Marts 2006 6. årgang nummer 3 Kildeskolenyt! - f jo ONu nd sne: En aktiv måned Februar blev en måned med mange og forskellige aktiviteter på skolen. 8/9. og 9. klasserne havde projektuge og fremlagde deres undersøgelser. Børneseminaret

Læs mere

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14.

Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Selvevaluering foretaget i juni 2014 af skoleåret 2013/14. Her på skolen er vi meget interesserede i at tilbyde den bedst mulige undervisning, trivsel og service til vores elever og jer som forældre. Derfor

Læs mere

Min mor eller far har ondt

Min mor eller far har ondt Min mor eller far har ondt En pjece til børn af smerteramte Når mor eller far har ondt Dette hæfte er til dig, der har en mor eller far, som har ondt i kroppen og har haft det i lang tid. Det kan være,

Læs mere

Faaborg Gymnasium gør din verden større

Faaborg Gymnasium gør din verden større 1 Faaborg Gymnasium gør din verden større Når du vælger Faaborg Gymnasium, bliver tilværelsen mere udfordrende. Du får nye mulig heder for at gå på opdagelse i en verden, der bliver større på flere måder.

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt.

Hold øje uge 11. Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. Hold øje uge 11 Kære alle. Endnu en uge er ved vejs ende. Solen er med os, som man kan se på billedet og sådan en sol lyder jo faktisk helt godt. I denne uge afsluttede valgfagene. Et af valgfagene var

Læs mere

aalborg katedralskole uddannelsestilbud

aalborg katedralskole uddannelsestilbud aalborg katedralskole uddannelsestilbud 2013 AALBORG KATEDRALSKOLE ER LAnDSDELEnS ÆLDSTE GYMnASiuM Det præcise årstal for skolens start kender vi ikke, men historiske dokumenter viser, at Frederik den

Læs mere

Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016

Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016 Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016 Vi forventer følgende af kommende rektor: Vi ønsker os en rektor, der respekterer skolens helt særlige karakter og er enig i skolens værdigrundlag. Rektor skal

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia Intern evalueringsopsamling Opsamling - EKSAMEN X = hold 1, hold 2, hold. Alle hold samlet 1. Formen: I hvilken har du oplevet, at eksamensformen har svaret til undervisningen på studieforløbet? I høj

Læs mere

Temauge og karakterer

Temauge og karakterer Kildeskolenyt! Temauge og karakterer I starten af november måned afholdt vi en temauge, der i år handlede om klodens klima. Ugen var fyldt med så mange opdagelser, at der blev skrevet en særudgave af Kildeskolenyt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

Velkommen til kommende elever og forældre i 1a

Velkommen til kommende elever og forældre i 1a Velkommen til kommende elever og forældre i 1a Hvem er vi? Karin Waaben (KW). Teamleder for 1a Frederikke & Benedikte (2a). Tutorer for 1a 1. Supersproglig studieretning 1a - Klassens fag 4. Sprog, samfund

Læs mere

TUREN GÅR TIL NAG ELEVHÅNDBOG 2008/09

TUREN GÅR TIL NAG ELEVHÅNDBOG 2008/09 TUREN GÅR TIL NAG ELEVHÅNDBOG 2008/09 Administration: På kontoret kan du henvende dig vedr. SU (se også SU), befordingsgodtgørelse (se også Befordringsgodtgørelse) og med spørgsmål og problemer, som ikke

Læs mere

Rapport fra udvekslingsophold

Rapport fra udvekslingsophold Udveksling til (land): Australien Navn: Marlene S Lomholt Poulsen Email: 140696@viauc.dk Evt. rejsekammerat: Rapport fra udvekslingsophold Hjem-institution: Via University College Horsens Holdnummer: SIHS12-V-1

Læs mere

Rybners Gymnasium STX

Rybners Gymnasium STX Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 205 Rybners Gymnasium STX Udarbejdet af ASPEKT R&D Rybners Gymnasium - STX Elevtrivselsundersøgelse 205 Undersøgelsen på Rybners Gymnasium, STX Der har deltaget

Læs mere

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012 Tilsynserklæring 21. Tilsynserklæringen, der skal være skrevet på dansk, skal mindst indeholde følgende oplysninger: 1) Skolens navn og skolekode. 2) Navn på den eller de tilsynsførende. 3) Dato for tilsynsbesøg

Læs mere

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige

kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige kære forældre, søskende og bedsteforældre, kære medarbejdere og sidst men ikke mindst kære dimittender. Tillykke med overstået - eller tør jeg sige VELoverstået - eksamen. Vi skaber succeser. Det er vores

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC

Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC Kom godt i gang på Thy-Mors HF & VUC I denne folder får du info om: Forventninger Muligheder for støtte og vejledning It på skolen Studie- og ordensregler VUC fra A-Å . Forventninger Jens Otto Madsen,

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og På Brønderslev Gymnasium og er uddannelse aldrig en hyldevare.

Læs mere