ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF"

Transkript

1 ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2008

2 Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: Telefax: Lærerværelset: Hjemmeside: Kontortid Mandag-fredag Rektor Jens Per Nielsen Vicerektor Henrik Arbo-Bähr Inspektorer Ulla Badsberg Lis Bjerre Kirsten Hede Paul Paludan-Müller Jan Sørensen Kontor Dorte Jonassen Connie Jørgensen Tina Klintenberg Trine Pedersen Studievejledning Lene Klejs Engelberg Lea Engelbrecht Inge Jensen Torsten Jøhncke Kristine Rask Raae Ulrik Wiwe Studiecenter Merethe B. Stein Bogdepot Mona T. Brandt Pedel Ole Jensen Leif Olsen Kantine Bjarne Hansen Redaktion Hardy Andersen, ansv. Hannah Bilbo Thomas Hangaard Kirsten Hede Kirstine Vejbæk Hindhede Bo Reinholdt Elevrepræsentanter Caroline Brüel Mads Cramer Peter Ulrik Dansgaard Fotos Hardy Andersen, Jens Per Nielsen, Kirstine Vejbæk Hindhede, samt lærere og elever, der var på stedet på det rette tidspunkt Layout Kirstine Vejbæk Hindhede Hardy Andersen Tryk Nofoprint Oplag: 3000

3 30 Indhold Rektor 4 Hvis det vilde være til glæde... 6 Bestyrelsen 8 Elevrådsformandinden 10 Liv på skolen 12 Stjerne for en aften 14 Det gode AT 15 Øjenåbnere udefra 17 Marias vision 19 Særlige dage 22 Oplevelser 28 KS goes Istanbul 32 EGMUN 34 New York, New York 35 Studieturene gik også til Operation Dagsværk 39 Gør præcis hvad du drømmer om 40 ABC 42 Lærere 52 Øvrige ansatte 56 Afgangsklasser 57 Legater 59 Plan over skolen 60 Kalender 62 14

4 4 DET SKULLE BERTEL HAARDER HAVE OPLEVET Af Jens Per Nielsen rektor Årets studenter er de første efter reformen. Mange politikere, medier, lærere og elevorganisationer har brugt megen energi på at kritisere det nye gymnasium: Det er for uoverskueligt, det er for svært, det enkelte fag fylder for lidt, flerfagligheden fylder for meget, det gamle gymnasium var bedre - især det fra dengang man selv blev student sådan lyder udsagnene. Hvor er det trist, at al fornyelse skal mødes med en sådan konservatisme! Hvis man skulle tro på alle mørkemænd og kvinder, som mener, at alt nyt er tilbageskridt, så må man grundigt undres over, hvor de mange fremskridt, vi dagligt oplever, kommer fra Selvfølgelig skal man være skeptisk og kritisk, men man skal også være konstruktiv og turde have visioner og prøve nyt. Det er det, der skaber udvikling. Jeg har hele tiden oplevet gymnasiereformen som en nødvendig forandring, hvis gymnasiet skulle følge med tiden. Skoleverdenen har en kedelig tendens til at lukke sig om sig selv, men hvis vi skal gå forrest i forandringen af vores samfund og det skal vi - så er det netop skolen og i vores tilfælde gymnasiet, der skal skabe basis for udviklingen. Vi uddanner fremtidens ledere, politikere, forskere, embedsmænd, kunstnere etc. vi skal give dem en uddannelse i takt med tiden og helst en takt foran tiden. I vinter udskrev jeg derfor en konkurrence blandt eleverne, hvor de blev bedt om at give deres bud på en mission, en vision og et værdigrundlag for EG. Mere end 80 elever afleverede bidrag, og de havde alle høj kvalitet og viste, at EG s elever vil noget med deres uddannelse. De vil faglighed, de vil det sociale, de vil lære at begå sig i en moderne verden, de vil ændre på verden. Den vindende elev beskrev EG s mission sådan: Det er EGs mission, at skabe en almen dannelse af skolens elever, der samtidig skal fungere som et solidt og alsidigt springbræt, der skaber optimale forudsætninger for en god fremtid. Denne dannelse baserer sig på en række grundlæggende kvalifikationer såsom; høj faglighed, socialt ansvar, international forståelse og teknologiske færdigheder. Disse fire elementer bygger på et fundament af et lystbetonet studiemiljø, præget af innovation og alsidighed, med engagerede elever og lærere.

5 5 Derfor skulle Bertel Haarder have været med mig oppe at høre på en af de første eksamener i almen studieforberedelse. Årets emne var Fremtiden visioner og forudsigelser, og eleven havde arbejdet med George Orwells roman 1984 i engelsk og kombineret det med en samfundsvidenskabelig teori om magt. Præstationen var blændende og viste overblik, parathed, engagement og indsigt kombineret med en flot fremlæggelsesform, udstråling og mundtlig formåen. Når gymnasiet på 3 år kan flytte elever så meget i retning af de krav, fremtiden stiller, så er projektet lykkedes, og vi har levet op til vores mission. Det er det vi med gymnasiereformen skal bygge videre på, udvikle og selvfølgelig også tilrette, men vi er på rette vej det skulle Bertel Haarder have oplevet!

6 6 HVIS DET VILDE VÆRE TIL GLÆDE... Af Jens Per Nielsen Jeg passerer Torvet. Eleverne sidder tæt bøjede over de bærbare computere, man kan næsten høre det trådløse netværk hviske de sidste virtuelle sandheder til dem. Videre ind på lærerværelset. Lærerne sidder mindst lige så koncentrerede med deres computere, næsten ingen snakker. På kontoret ringer telefonen mere og mere sjældent, for alle mailer og brevene bliver færre og færre til Post Danmarks store fortrydelse. Så træder jeg ind på mit kontor, rektors kontor. Det trådløse netværk sender sine sidste stråler ind, men skulder ved skulder prøver mere end 2000 bøger de fleste mere end 200 år gamle - at fastholde fortiden. Et blik på boghylderne efterfulgt af et greb efter en lille undseelig bog. Et løsark falder ud og pludselig konfronteres jeg med en videnskabelig fortid som fik uvurderlig betydning for nutiden. Det er et brev, dateret den 25. februar 1907 og stilet til en af skolens daværende lærere. Der står:

7 7 Bogen viser sig at være H.C. Ørsteds egen lærebog Erindringsord af Forlæsninger over Chemiens almindelige Grundsætninger fra Med en lille forfinet skrift finder man i margin Ørsteds noter. Bagerst i bogen ligger et lidt større dokument, sammenfoldet - et eksamensbevis fra Universitatis Hauniensis, dateret 19. oktober Underskrevet af rektor for Københavns Universitet, H. C. Ørsted. Det banker på døren, 2 elever vil gerne diskutere rimeligheden i 3 afleveringer på en uge og hvorfor man skal lave synopsis til AT. Jeg viser dem bogen Derfor, siger jeg, Så I også ved, hvem Ørsted var, så I også forstår Ørsted. Laver du ikke andet end kigge i gamle bøger?, spørger de. Jeg svarer: jeg taler med jer.

8 8 Selvejet styrker EG Dette skoleår var det første, hvor Espergærde Gymnasium og HF reelt var selvejende. Bestyrelsen har oplevet, hvordan EG har udnyttet de nye muligheder maksimalt. Først og fremmest har det handlet om økonomi, hvor det første års regnskab viste et overskud på godt 5 mil. kr. Det er jo ikke sig selv et mål at skabe overskud på en skole, det handler om at skabe et overskud som kan komme elever og ansatte til gavn. Af Thomas Lykke Pedersen Formand for bestyrelsen Her har bestyrelsen sammen med skolens ledelse været meget opmærksomme på at styrke EG på en række nøgleområder: Vi har hævet budgettet til bøger med 33%, vi har givet alle ansatte bærbare computere som kombineret med investeringen i Danmarks hurtigste trådløse netværk har givet en fornyet udvikling i brugen af IT i undervisningen. Alle lokaler er nu også udstyret med projektorer, der er købt nye møbler og indrettet nye lokaler. Bestyrelsen er også opmærksom på at fastholde klassekvotienten på 29, hvor mange gymnasier af økonomiske grunde vælger en klassekvotient på over 30. Ligeledes skal EG fortsat kunnet oprette valghold med få elever for at sikre alsidigheden. Derfor ser vi også, at EG er et gymnasium i udvikling. De mange studieretninger med nyt indhold, de mange forsøg, IT-udviklingen, positionen i lokalområdet til sammen det, der gør EG attraktiv som ungdomsuddannelse. At EG i dag er det næstmest søgte gymnasium i Region Hovedstaden er derfor ikke overraskende, for vi har noget at byde på fagligt og pædagogisk.

9

10 10 ELEVRÅDSFORMANDINDEN Af Caroline Brüel Pyha, sikke en omgang! At være formand, eller ikke at være formand ja det er spørgsmålet når man sidder midt i engelskstil nummer 37, der er fysikprøve mandag, det regner uden for, tømmermændene banker trofast på, afleveringerne hober sig op, og enden på dette uoverskuelige virvar af gymnasieliv er meget svær at se. Men svaret er selvfølgelig at være. No regrets! I året der gik, startede elevrådet med en god portion glade ansigter til hvert et møde, torsdag i det store frikvarter. De ofrede kostbare minutter af et tiltrængt frikvarter, og pastasalaten blev kastet hurtigt ned mens debatterne kørte, bl.a. om sofaerne (som til elevernes store forargelse var blevet følelseskoldt fjernet! Vi erfarede dog, at det var af sundhedsmæssige hensyn. Vi nævner ingen navne.) Yderligere har vi diskuteret om AT-ugerne, synopser og SRP. Den nye reform har givet anledning til mange uafklarede spørgsmål. En udfordring for elevrådet, som dog følte sig lille og ubetydelige i kampen mod Bertel. Try haader!, som vi skrev på et af bannerne i demonstrationen i oktober. For hvad kan man gøre? Man kan demonstrere! Også selvom EG er stort og derfor upersonligt for mange. Men vi gjorde det! Ildsjælene i elevrådet og på skolen støttede op, og vi fik en dag fyldt med fantasifulde indslag, bl.a. Limbodansen how low can you go Bertel?! Så er det man som elevrådsformand kigger tilbage med tårefyldte øjne og stolt retter ryggen og tænker: EG united. For det er det det handler om! Elevrådet er samling, det er på tværs af årgange, og det er hyggeligt. For her finder du mennesker med go i. Som året går opsluges folk i gymnasiets stressvirvar. Det tynder derfor altid ud i elevrådet sidste på året. Men vi var altid nogen, og det er det der tæller. Til næste år har den nye formand Ullam og jeg lagt revolutionerende planer. Reformation af elevrådet! Frikvarteret er helligt, og der skal klasserepræsentanter på banen. Et af mine mål som elevrådsformand var at bringe årgangene tættere, ved sociale arrangementer ud over festerne og caféaftenerne. På elevrådsturen havde vi en meget udbytterig workshop over emnet. Men grundet tidsmangel og reformkaos kommer idéerne først til livs i det kommende år. Pengene er nemlig tjent, via forretningsmæssig snedighed, så nu skal de bruges! Der er mange gode ting at kigge tilbage på, elevrådsturen i efteråret er altid en oplevelse, og vi fik også sluttet året af med en velfortjent middag m.v. Det har desuden altid været en fornøjelse at forstyrre

11 11 lærerne i deres timer over skolens fælles højtaleranlæg, lukke dem inde på lærerværelset og at tale til jer elever der faktisk lytter. Tak gutter! Åh hvor sødt alt sammen. Men dog. Jeg synes at årene i elevrådet og som formand har givet mig troen på vilje og gå på modet. I et fællesskab af energiske personligheder kan man komme langt. Helt til Christiansborg, og til IKEA, muahaha. Nej faktisk mere end det, for elever på EG har smilet til mig, og jeg har smilet igen. Det har været god EG-spirit, og jeg ønsker for de nye elever, at de vil opleve det samme. Bland dig og sig hvad du vil. Det er sjovere at være en del af kampen end at se til fra sidelinien.

12 LIV PÅ SKOLEN fotograferet af tre elever Fotos af Peter Ulrik Dansgaard 2K Fotos af Josefine Nene Wiberg Seifert 2l

13 Fotoserie af Gertrud Skyt Høj, 2l EG på tegnsprog

14 14 STJERNE FOR EN AFTEN Af Mads Cramer 2.K Selvom Espergærde Gymnasium stræber efter at holde de gamle værdier og traditioner ved lige, er det også et gymnasium der er klar til at skabe nye traditioner for at sikre fremtidens fællesskab og sammenhold. I år blev grundstenene til en ny tradition lagt, nemlig elevernes eget Stjerne for en aften -show. En gruppe elever gjorde op med fortidens Gymnasie rock-koncerter, og med ledelsens, lærernes og elevernes opbakning, gik de i gang med at stable et stort musikshow på benene. I første omgang var det dog ikke det kunstneriske der kom i fokus, men samarbejde, kompromisser og fleksibilitet. Med disse tre egenskaber gik gruppen i krig; og inden 14 dage var et særdeles professionelt, og aldeles hyggeligt arrangement klar til præmiere. I alt deltog 12 forskellige solister, med hver deres stilart, og da aftenen var omme havde publikum hørt alt lige fra Danser med drenge til Pink. Til at udvælge aftenens vinder var et dommerpanel bestående af udefrakommende personer, og vinderen blev sammen med de tre bedste solister sendt videre til den store finale i Toldkammeret, hvor vi årligt dyster mod Helsingør Gymnasiums bedste musikere. At starte et projekt er meget nemt. At gøre det til en tradition er langt vanskeligere.

15 15 DET GODE AT Reformfaget AT (Almen Studieforberedelse) er vidt berømmet på både godt og ondt. Vi har været på jagt efter den gode oplevelse af AT - og den findes der da talrige eksempler på. Vi har snakket med Stine, Cathrina, Emil og Mads (3e og 3b), om deres oplevelser med AT. Af Hannah Bilbo Det er en rigtig god idé at arbejde på tværs af fagene og opleve at fagene kan bruges sammen på en praktisk måde, fortæller Stine, jeg er blevet overrasket over, hvad man faktisk kan bruge fagene til. Det har været noget andet end hverdagen og gjort, at vi ved mere om fagenes muligheder i forhold til hinanden. Cathrina: Jo flere AT-forløb vi har haft, jo bedre er det blevet. Der var startvanskeligheder, fordi hverken lærerne eller vi havde et overblik. Men det har vi fået. Jeg synes lidt, at den megen brok om AT har været skaberi; men det handler nok om at være usikker på noget nyt. Der har været skrevet meget om prøvekaniner, og både vi og lærerne var lidt usikre i starten, men nu ved vi, hvad der virker og ikke virker.

16 16 For Emil har AT-oplevelsen været udbytterig, han regner klart med, at det han har lært kan han bruge i sit videre studie. Han synes at synopsisformen giver mening og ved, at man skriver synopsis i mange fag på universitetet: I vores klasse har det særligt været studieretningsfagene, der har været med, og det er alle tiders, for vi er ligesom blevet ekstra specialiseret i dem på den måde. Det har også gjort det let at vælge fag til eksamen. Alle 4 mener at den gode oplevelse hænger meget sammen med lærerens engagement og at der har været styr på kravene til eleverne i ugen: En AT uge har været et afbræk, lidt som et pusterum, fordi vi har haft mulighed for at tilrettelægge og strukturere ugen selv, siger Mads. Samtidig har jeg lært meget om fagenes metoder. Der var vist ikke fokus på metodelære på samme måde før, det er det virkelig kommet nu. For alle 4 har eksamensprojektet i AT, hvor årets emne var Fremtiden visioner og forudsigelser, været en positiv oplevelse. Vi har været til årsprøve i 2g og vi er blevet vejledt undervejs. Alle 4 har valgt at arbejde i grupper op til afleveringen, men den endelige mundtlige prøve er individuel. Hvis de skulle ønske sig noget i forhold til AT for de kommende elever, er det ironisk nok, at der er lidt mere disciplin i løbet af ATugerne. Det er dejligt med frihed til individuelt arbejde, men det er nok en god idé med lidt mere kontrol af eleverne, smiler de.

17 17 ØJENÅBNERE UDEFRA Gymnasiet har alle dage været et åbent uddannelsessted med opmærksomheden stadig pejlende rundt i den lille, nære verden så vel som den store, fjernere. Hvis ikke det efterhånden har udviklet sig til den omvendte orden, at det globale er kommet langt nærmere i vor bevidsthed og daglige arbejde end det opland, vi tilhører og fysisk opererer i. Under alle omstændigheder stiller indslag i form af det traditionelle foredrag med efterfølgende spørgerunde og diskussion skarpt på områder i storverdenen, som er med til at udvide vor erkendelse. Individuelt og lokalt. Således kunne Espergærde gymnasium i det forløbne skoleår byde på besøg af politikere og kunstnere, der jo hver især har fingrene på tidens puls, og som søger at formidle meninger og følelser til almen indsigt. Af Bo Reinholdt Politikerne bliver jo gerne særlig synlige op til mærkedage, der vedrører nødvendig stillingtagen og beslutningsprocesser i det demokratiske samfund, og her er gymnasiet et oplagt forum med sit overvejende unge publikum. I november 2007 holdtes således valgmøde, hvor repræsentanter for de politiske partier i den efterhånden uundværlige panelopstilling konfronteredes med elever og ansatte. Kunstnere formår i bedste fald at skære ind til benet, når det gælder sandhedssøgen. Deres sprog er for det meste direkte, følsomt og åbent og de selv som enkeltstående individer sårbare. En af de store teaterbegivenheder i København denne sæson var opførelsen af Shakespeares Hamlet med skuespilleren Niklas Bro i titelrollen. Han besøgte Espergærde gymnasium, lang tid før prøverne til forestillingen gik i gang; men man må forestille sig, at han har udtalt sig i bevidstheden om det forestående, yderst krævende projekt. Bro kom bl.a. ind på, hvilken tålmodighed, hans faguddannelse undertiden kræver, helt fra det problem overhovedet at slippe gennem nåleøjet og ind på teaterskolerne til de reelle, som kan blive brændende i arbejdet med at realisere et dramatisk værk. I foråret repræsenterede digteren Naja Marie Aidt sit kunstneriske virkefelt. Hun formår at bruge sit talent i stort set alle genrer inden for skrivefaget prosa, lyrik og drama, og hendes møde med skolens 3.g- og 2.hf-klasser blev både en tilkendegivelse af, hvad

18 18 digterisk sprog kan kommunikere igennem til publikum i bedste fald samt noget, der ikke uden fortilfælde kunne ligne et forsvar for overhovedet det at skrive. Kompetence er som bekendt et nøgleord i gymnasiereformen. I mødet med fremtrædende personer inden for kulturlivet formidles budskaber fra spidskompetencer af højst forskellig slags til almen gavn, oplysning og udfordring for et gymnasialt publikum.

19 19 MARIAS VISION I januar måned udskrev skolen en konkurrence blandt eleverne om elevernes forventninger til Espergærde Gymnasium og hf nu og i fremtiden. Maria Havgry 2.n, der vandt konkurrencen, fortæller her om sit forslag til en mission, en vision og et værdigrundlag for Espergærde Gymnasium og hf. Af Kirsten Hede Det er EGs mission at skabe en almen dannelse af skolens elever, der samtidig skal fungere som et solidt og alsidigt springbræt, der skaber optimale forudsætninger for en god fremtid. Selvom begrebet almen dannelse måske ikke står klart for alle elever, er det ifølge Maria centralt, at det indarbejdes i gymnasiet. Det er stadig vigtigt for den enkelte elev, det er med til at forme os til hele mennesker. Det lyder måske poetisk, men det almene gymnasium adskiller sig netop fra de andre ungdomsuddannelser ved at være så bredt funderet. Det kommer også tydeligt frem i gymnasiet i dag på den måde, gymnasiereformen er skruet sammen. Vi lærer at inddrage forskellige fag og metoder, når vi arbejder med forskellige emner. EGs vision er: Vi vil være det bedste gymnasium for Danmark Læserne af Marias besvarelse hæftede sig især ved, at EG skulle være det bedste for Danmark og ikke i Danmark At være de bedste i Danmark er jo egentlig en lidt egoistisk tankegang, som om det er lige meget med de andre. Vi skal gøre noget for landet og ikke kun

20 20 os selv. Når vi er studenter, er det jo ikke afgørende, om vi gik på det bedste gymnasium. Det er det vi kan, der tæller. Maria stiller sin vision op på 4 søjler: Jeg synes, at alle 4 søjler er lige vigtige, de skal samlet sikre vores mål. Gymnasiet i dag er allerede præget af høj faglighed, men vi lærer kun, hvis det sociale fungerer ordentligt. Det er godt at gå i klasser, fordi man her får ansvaret for hinanden. Maria synes ikke, at socialt ansvar skal styres ovenfra af skolen. Elever, der vælger gymnasiet er i høj grad indstillet på at hjælpe hinanden. Det er de fleste fra begyndelsen af, og de påvirker de andre. Som eksempler nævner Maria, at man kan lave opgaver sammen og aflaste hinanden, hvis man er meget presset, eller hvis man ikke kan få hjælp til lektierne derhjemme. Maria lægger også vægt på international forståelse og nævner betydningen af ikke kun at have forståelse for vores egne værdier. Den sidste sølje handler om teknologiskefærdigheder. Her mener Maria, at der plads til forbedringer. Teknologi er essentielt for vores samfund, vi får udstyr stillet til rådighed, og det inddrages i undervisningen, men somme tider halter det lidt bagefter med at bruge det. EG s værdigrundlag skal bygge på ansvarlighed, engagement, tillid, åbenhed og fleksibilitet.

21 21 Da jeg startede på Espergærde Gymnasium og hf, blev jeg overrasket over, at der var så mange engagerede folk på skolen. Elever, der bruger tid og energi på noget, der kommer alle til gode, og lærere der yder en stor indsats i deres undervisning. En af de ting, der ifølge Maria kan arbejdes mere med, er at mindske opdelingen i gymnasie- og hf-elever og få nedbrudt eventuelle fordomme om hinanden. Espergærde Gymnasium og hf er dog dejlig fri for uskrevne regler og normer for, hvordan man skal se ud og være. Folk finder sig til rette på deres egen måde. Til slut kommer Maria ind på sin deltagelse i konkurrencen. Den vision, som jeg har skrevet, skal jo ikke gælde i al evighed. Nye elever skal også have indflydelse på skoles vision. Den skal afspejle, at samfundet udenfor ændrer sig. Det er fint at få lov til at sætte sit præg på skolen, og at alle får mulighed for det. Jeg synes, at sådanne opgaver er sjove. At hun samtidig havde mulighed for og vandt en Ipod Touch, gjorde ikke fornøjelsen mindre.

22 M 1G HYTTETURE IDRÆTSDAG Alle 1.g ere starter skoleåret med en introtur, hvor klassen får får chancen for at lære hinanden at kende. Både fællesskabet og fagligheden er sat i højsædet. Hver september afholdes skolens årlige idrætsdag. Her er der rig mulighed for at få styret sin konkurrencelyst, og det er ikke uden grund, at dette er et af årets højdepunkter.

23 VALG 2007 EG s initiativrige elevråd arrangerede, under den sidste valgkamp, en valg-debat kun for EG-eleverne. De kære politikere måtte grave dybt efter holdbare svar til de kritiske gymnasieelever. NATURVIDENSKAB orgenunderholdning På EG foregår naturvidenskaben ikke længere bare som teori i en bog. Nej, den skal opleves, afprøves og undersøges.

24 EG MUN EGMUN afholdes hvert år på EG, og det er eleverne selv der står for arrangementet. Det hele er et politisk spil, der på realistisk vis simulerer det rigtige FN. STJERNEAFTEN I år startede en ny tradition på EG, den hed stjerne for en aften. Her deltager elverne med selvvalgte sange, og kreativiteten for rigtig lov til at udfolde sig.

25 BOTANISK HAVE I biologi oplever man mange ting ude af huset. Bl.a. gik ekskursionerne i år til Botanisk Have, hvor klasserne fik mulighed for at opleve flora på nærmeste hold. BILLEDKUNSTUDSTILLING Morgenunderholdning EG s billedkunsthold udstiller hvert år på Espergærde Bibliotek. Her har de kreative elever mulighed for at udstille deres værker og opleve en masse konstruktiv respons.

26 KARNEVAL Det årlige karneval på EG er drømmenes fest. Alle elever har den aften mulighed for at udleve sine fantasier, hvad enten det er cowboy, engel eller Dolph EKSKURSION Alle fag på EG har mulighed for ekskursioner, da det er med til at skabe nye indfaldsvinkler, nye tankegange og ny viden.

27 FØDSELSDAGSFEST Fødselsdagsfesten er EG s store gallaaften. Med festligt tøj, god mad, og godt humør, siger man farvel til 3.g erne, og ønsker de nye elever velkommen. TRANSLOKATION Translokationen er selvfølgelig først og fremmest smilenes dag, og med rejst pande og gå-på-mod, er afgangseleverne klar til nye udfordringer.

28 28 OPLEVELSER Af Th o r Va g n e r, Jo n a s Br a u e r & Christian Askjær 3.E TUREN TIL SIRIPLATFORMEN For godt et halvt år siden blev vi og vores klasse i naturgeografi tilmeldt OilSim et spil hvor man har et oliefirma, som skal købe felter og forsøge at finde olie. Deltagerne var gymnasieelever fra hele landet, og der var mange fede præmier at vinde. Men den præmie vi fandt mest interessant, var turen til Siri platformen. En måned senere blev det meddelt foran hele skolen, at vi havde vundet turen. Vi fløj med helikopter derud og startede med en kort briefing omkring dagens forløb, hvorefter vi blev vist rundt indenfor og så livbådene, der skulle være vores mønstringssted i tilfælde af evakuering. Vi var meget imponerede over de fine faciliteter, som de ansatte på Siri kunne benytte sig af. En gratis kantine, solarium, store TV rum med fladskærme og en solid filmsamling. Da den indendørs rundvisning var færdig, skulle vi vises rundt udenfor. Vi fik en kedeldragt, hjelm, ørepropper, sikkerhedsbriller samt arbejdshjelm. Det første der mødte os udenfor var en stiv kuling, der stod direkte gennem platformen. Vi syntes personligt det blæste godt igennem, mens de ansatte syntes uberørt af situationen. I det blæsende vejr begyndte vi rundvisningen på Siri-platformen. Det var interessant at se hvordan det virkelig fungere på sådan en platform. Vi fik bl.a. set hvordan olien ser ud når den er hentet direkte op fra undergrunden. Vi blev alle overraskede over at se hvor tynd olien virkelig var,

29 29 når den var ubehandlet. Vi fik at vide, at det skyldtes den stadig indeholdte gas. Vi var så heldige at platformschefen på den nærliggende borerig tillod os et besøg efter frokost. Boreingeniør, Troels Krogh viste os rundt. Troels startede med at vise os boretårnet, hvor de borede efter olie. Det mest fascinerende var når de skulle sætte nye borerør på. En mand hang 30 meter oppe i luften og skulle styre rørene i den øverste lodrette ende inden rørene er gjort fast og klar til at bore endnu dybere ned. Han hang i en lille line, og som sagt blæste det forholdsvis meget. Udmattede efter en spændende og lærerig dag tog vi overlevelsesdragterne på og satte vi os endnu en gang ombord på helikopteren. Det var virkelig en oplevelse for livet. EFTERÅRSLABORATORIET Gymnasieelever tilbragte 5 dage på Fjord og Bælt Centret i Kerteminde for at studere havpattedyrs biologi. Af Kirstine Ko n g s g a a r d Duus Mathiesen 3.C Det var utrolig spændende at se hvordan marsvins biologi ligner og er forskellig fra menneskets. Undervejs i ugen var der forskellige oplæg fra fageksperter, besøg fra diverse aviser og tv-hold også vi havde fri adgang til Fjord- og Bæltcentret. En af dagene sejlede vi ud for at få et glimt af marsvin uden for fangenskab. Den sidste dag var vi på Syddansk Universitet, hvor vi blev vist rundt og hørte et foredrag.

30 30 Af Anne Diemer 3.B BIOLOGI OLYMPIADE Anne Diemer 3b, Helle Hattel og Frederik Husted 3c deltog i den danske Biologi Olympiade og nåede finalen. Vi fik en fantastisk oplevelse ud af det. Både det at møde andre biologi-nørder på ens egen alder, men også det at opleve hvor mange kræfter og hvor meget tid der er blevet brugt på at stable Biologi Olympiaden i Danmark på benene. Semifinalen foregik på Syddansk Universitet(Odense) og Finalen på Århus Universitet. Det var helt utroligt hvor meget man nåede at se og opleve på de få dage, hvor vi var der.

31 31 3.K I LUFTEN 3.k var inviteret til flyvende vælgermøde om trafikpolitik. Det var det første af sin slags. Af Christina Holm 3.K Pressen og trafikordførerne fra de forskellige partier kom - deriblandt trafik- og transportminister Jacob Axel Nielsen. I flyet skiftedes de til at holde oplæg om deres politik. Næsten alle ordførerne var til stede, på nær nogle som havde takket nej til mødet, da de mente det var uetisk i forhold til flyets CO2-udledning. Dette blev temaet for debatten: global opvarmning. Til sidst blev der mulighed for at stille spørgsmål, og flere af os deltog aktivt. Konklusionen på turen blev, at den var et stort mediecirkus, men en oplevelse havde det været. 3.K og Jacob Axel Nielsen

32 32 KS GOES ISTANBUL Af Ju l i e Bl ø n d a l Andersen o g Helle Hjordt Hansen, 2.Q På HF har man som noget nyt valgt at lave en kultur og samfundsvidenskabelig faggruppe, som består af fagene historie, samfundsfag og religion. Historie har man på B-niveau og samfundsfag og religion har man på C-niveau. Man går op i alle tre fag samlet ved en eksamen, hvor man selv skal udforme en synopsis med problemformulering og svar derpå. Dette er vi i løbet af året blevet trænet i, og et af vores KS-projekter har b. la handlet om Tyrkiet. Vi arbejdede med Tyrkiet de første måneder af dette skole år, og i forbindelse med projektet tog klassen på studietur til Istanbul med to af vores lærere. I Istanbul så vi mange fantastiske ting, bl.a. Topkapi, som i det gamle Konstantinopel var sultanens magtcenter. Det var virkelig lærerigt og spændende at se nogle af de ting, som man har gennemgået i timerne. Under turen så vi også flere moskeer og tog b. la til ramadan-middag en af dagene, da vi var dernede i ramadan-måneden. På vores udflugter fortalte vores lærer os mere om Tyrkiets historie, men vi fik selvfølgelig også lov til selv at udforske Istanbul. Det var en rigtig god tur, og godt planlagt i forhold til det emne vi havde om. Da vi kom hjem, skulle vi så lave projektet om Tyrkiet. Vi arbejdede sammen og skrev om Tyrkiet i EU. Man får tre dage til at lave disse projekter og fremlægger så foran klassen. Man skal selv udforme en synopsis hvor man laver en problemformulering, nogle underspørgsmål og så finder svarene vi skulle altså selv finde ud

33 33 af hvad der var relevant inden for emnet og derefter svare på det. Sådan foregår det også til vores eksamen, hvor man også gerne må besvare spørgsmålet sammen med nogle af de andre man sidder til forberedelse med, men selvfølgelig går man alene på til den rigtige eksamen. Men her fremlagde vi altså sammen. Endvidere er der mindst tre timers forberedelse til eksamen. Det kommer an på om man skal op som nr. 1 eller nr. 5. den sidste som skal op får måske 5 timeres forberedelse. Men den har ikke den betydning at de får en højere karakter. Det gik rigtig godt, på trods af at vores synopsis ikke var helt god. Men man lærer det jo med tiden, og det er en meget god måde at lære det ved selv at skulle lave det og så få konstruktiv kritik af lærerne. Samfundsfag, historie og religion er tre fag som passer godt sammen til arbejde som dette, og da man har et fælles emne i timerne virker det godt at se emnet, som f. eks Tyrkiet, både historisk, samfundsfagligt og også kigge på deres religion og hvilken indflydelse det har på landet.

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM Studenterkursus Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du kan tage en studentereksamen, STX, på 2 år. Vi starter 2-3

Læs mere

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium!

Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Orientering til forældrene Velkommen til Gribskov Gymnasium! Vi håber, at jeres børn vil få tre gode år her på skolen! Vi vil gøre alt hvad vi kan for at eleverne her hos os oplever spændende og engageret

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil. Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende.

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil. Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. 2009 Velkommen til Paderup Gymnasium Værdigrundlag og profil Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. Udover det faglige, der selvsagt skal være i top,

Læs mere

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16

ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16 ORIENTERING OM STX PÅ 2 ÅR 2015-16 Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du kan tage en studentereksamen, STX, på 2 år. Vi starter 2-3 klasser på det 2-årige STX hvert

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering maj 2010

Undervisningsmiljøvurdering maj 2010 Undervisningsmiljøvurdering maj 2010 Ejer Anna Højgaard Andersen (AA) Udløbsdato 20-05-10 16:00 1 Undervisningsmiljø på Helsingør Gymnasium Dette spørgeskema handler om det fysiske og det psykiske undervisningsmiljø.

Læs mere

TUREN GÅR TIL NAG ELEVHÅNDBOG 2008/09

TUREN GÅR TIL NAG ELEVHÅNDBOG 2008/09 TUREN GÅR TIL NAG ELEVHÅNDBOG 2008/09 Administration: På kontoret kan du henvende dig vedr. SU (se også SU), befordingsgodtgørelse (se også Befordringsgodtgørelse) og med spørgsmål og problemer, som ikke

Læs mere

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den...

Velkommen. Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Velkommen Det er nemt at vælge Katedralskolen, når du først har oplevet den... Hej Elevrådsformanden siger... Hjerteligt velkommen til Nykøbing Katedralskole! At gå fra folkeskolen til stx eller HF er

Læs mere

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil

Velkommen til Paderup Gymnasium. Værdigrundlag og profil 2010 Velkommen til Paderup Gymnasium Værdigrundlag og profil Paderup Gymnasium er et alment gymnasium, som er både studieforberedende og alment dannende. Udover det faglige, der selvsagt skal være i top,

Læs mere

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 Ordensregler Hjørring Gymnasium og Hf M i c r o s o f t S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 F a x : ( + 4 5 ) 9 8 9 0 9 1 9 0 01-10- 2 0 1 2 I. SKOLENS

Læs mere

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole

Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Selvevaluering 2005/06 Unge Hjems Efterskole Evalueringsgenstanden: Beskrivelse af M/K: Unge Hjems Efterskoles bestyrelse besluttede på det sidste bestyrelsesmøde før sommerferien 05 at evalueringsgenstanden

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: 49 13 42 22 Telefax: 49 13 57 23 Lærerværelset: 49 13 57 68 Hjemmeside: www.eg-gym.dk

Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: 49 13 42 22 Telefax: 49 13 57 23 Lærerværelset: 49 13 57 68 Hjemmeside: www.eg-gym.dk Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: 49 13 42 22 Telefax: 49 13 57 23 Lærerværelset: 49 13 57 68 Hjemmeside: www.eg-gym.dk E-mail: eg-gym@edu.fa.dk Kontortid Mandag-fredag 9.30-14.00 Rektor Jens Per

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Idræt. Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Idræt Navn på universitet i udlandet: Oklahoma University Land: USA Periode: Fra: 20/8-2012 Til: 14/12-2012 Udvekslingsprogram: MAUI Hvorfor

Læs mere

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017

Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 Student på kun 2 år! 2-årig STX på Studenterkursus 2015 2017 2-årig STX på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg (VUF) Vil du have en gymnasial uddannelse? Er du seriøs, engageret og målrettet? Så er 2-årig

Læs mere

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g

Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF. Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g Velkommen til BG Hvem er vi? Joan Gjerlev Eriksen Uddannelsesleder HF Pernille Dahl Uddannelsesleder 1.g STX og HF Skræddersyede studieretninger og hf-toninger Målrettet forberedelse til videre uddannelse

Læs mere

Fra privilegeret til pligtskyldig

Fra privilegeret til pligtskyldig Fra privilegeret til pligtskyldig Afslutningstale juni 2014 Kære elever! Tænk engang! Kan I forestille jer SKALs uden jer? Kan I overhovedet forestille jer andre end jer selv på etagerne og i spisesalen?

Læs mere

Formålet med denne pjece er at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store hus på Falstersvej.

Formålet med denne pjece er at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store hus på Falstersvej. Falstersvej 3-5 Formålet med denne pjece er at gøre det lettere for dig at finde rundt i det store hus på Falstersvej. VUF består af to bygninger: Falstersvej 3-5 og Lindevangs Allé 8-12 VUF's bogdepot

Læs mere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere

Faglighed, Fællesskab, Fremtid. Midtfyns. Sammen bliver vi klogere Faglighed, Fællesskab, Fremtid Midtfyns Gymnasium Sammen bliver vi klogere liv en del af os En helt ny verden åbner sig, når du træder ind ad døren hos os. Med masser af venner, faglige udfordringer og

Læs mere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere

Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Velkommen til årets studenter, forældre, familie og skolens medarbejdere Kære studenter årgang 2015 I dag er en festdag! I den sidste uges tid har skolen summet af liv: spænding, nervøsitet inden sidste

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle

Læs mere

Studieregler. Vi forudsætter derfor, at du arbejder med lyst og viser god vilje til at følge undervisningen.

Studieregler. Vi forudsætter derfor, at du arbejder med lyst og viser god vilje til at følge undervisningen. Da du er elev på et relativt stort HandelsGymnasium med ca. 450 elever, er det naturligt for os, at give dig nogle praktiske oplysninger i forbindelse med din uddannelse. Studieregler Du har - som alle

Læs mere

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes.

Ikke alle elever vil kunne få deres første prioritet og det er ikke givet, at alle fag oprettes. Valgfag på SIM Nu er det tid at vælge, hvilket valgfag du ønsker næste skoleår. Læs de næste par sider godt igennem og vælg så mindst 3 fag, som du skriver på tilmeldingen på sidste side i prioriteret

Læs mere

FAQ. for OTG. Skoleåret 2013/14

FAQ. for OTG. Skoleåret 2013/14 FAQ for OTG Skoleåret 2013/14 Skolestart: fredag d. 9. august kl. 9.00 FAQ Bibliotek Er der bibliotek på skolen? Skolen har et mindre bibliotek i lokale 4-5. Åbningstider: mandag og onsdag kl. 9.00-15.30.

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms - uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

VUC kursustilbud 2014

VUC kursustilbud 2014 VUC kursustilbud 2014 Uddannelse skaber ny fremtid Herning HF & VUC 1 velkommen til Herning HF & VUC Vi er en stor uddannelsesinstitution med mange forskellige uddannelsesområder, som giver dig mulighed

Læs mere

ÅRHUS AKADEMI HF & STX PÅ 2 ÅR ORIENTERING OM 2-ÅRIGT HF 2014-15

ÅRHUS AKADEMI HF & STX PÅ 2 ÅR ORIENTERING OM 2-ÅRIGT HF 2014-15 ÅRHUS AKADEMI HF & STX PÅ 2 ÅR ORIENTERING OM 2-ÅRIGT HF 2014-15 ? Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er landets største 2-årige HF-kursus. Her går hvert år ca. 750 HF-elever, der har det sjovt sammen

Læs mere

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk

vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk vucstor.dk Tag en 2-årig hf på VUC Storstrøm Tilmelding på www.optagelse.dk Velkommen til VUC Storstrøm Den 2-årige hf er en kompetencegivende ung doms uddannelse, der giver adgang til de videregående

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

Søjledagen et skolekulturprojekt

Søjledagen et skolekulturprojekt Opsamling og anbefalinger Søjledagen et skolekulturprojekt Indledning Søjledagen der fandt sted i slutningen af november 2010 var et led i et større projekt om skolekultur som har eksisteret på CG gennem

Læs mere

Tilsynets beretning ved Aarhus Friskoles generalforsamling 16. maj 2013

Tilsynets beretning ved Aarhus Friskoles generalforsamling 16. maj 2013 Tilsynets beretning ved Aarhus Friskoles generalforsamling 16. maj 2013 Skolens tilsyn er forældrekredsens øjne og ører på, hvad der sker på skolen, hvordan der under-vises, hvad der undervises i, og om

Læs mere

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder.

Eleverne møder i god tid, så de selv kan få overtøj af, madpakke, taske på plads og få sagt farvel, inden morgensang begynder. august 2012 ABC FOR INDSKOLINGEN ADRESSEÆNDRING AFLEVERING ANSVAR BESTYRELSE BLOMSTENS DAG BIRKEN BØGER CYKLER CYKELHJELM DELETIMER EKSTRA FRI ELEVRÅD Husk at give skolen besked via ForældreIntra om adresse-

Læs mere

HTX. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HTX. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR HTX handler ikke bare om at læse en masse teori, det handler også om at bruge teorien til at skabe et produkt. Signe Blomsterberg, HTX 3B Esnord.dk EUD EUX HG HHX

Læs mere

Velkommen til kommende elever og forældre i 1a

Velkommen til kommende elever og forældre i 1a Velkommen til kommende elever og forældre i 1a Hvem er vi? Karin Waaben (KW). Teamleder for 1a Frederikke & Benedikte (2a). Tutorer for 1a 1. Supersproglig studieretning 1a - Klassens fag 4. Sprog, samfund

Læs mere

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10

Læs mere

Evaluering af SSP dagen elev 1

Evaluering af SSP dagen elev 1 Evaluering af SSP dagen elev 1 1. Hvorfor hedder SSP dagen Det er sejt at sige nej Det gør det fordi at det er godt at sige nej til noget dumt fx: at ryge, at stjæle og andre dumme ting. 2. Hvad lærte

Læs mere

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus 2013-14

ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM. Studenterkursus 2013-14 ÅRHUS AKADEMI HF & STUDENTERKURSUS ORIENTERING OM Studenterkursus 2013-14 Hvad er Århus Akademi? Århus Akademi er et af de få steder i landet, hvor du Hvad er studenterkursus? Den 2-årige studentereksamen

Læs mere

Eva Krarup Steensens tale til studenterne ved translokationen 27.juni 2015

Eva Krarup Steensens tale til studenterne ved translokationen 27.juni 2015 Kære studenter For godt en måneds tid siden holdt vi jeres sidste skoledag. I holdt middag for jeres lærere med taler, quiz og billeder fra jeres tre år på GG. Jeg var rundt i alle klasser og det var skønt

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011 : Transskription af interview d. 14. december 2011 Interviewer (I) 5 Respondent (R) Bemærk: de tre elever benævnes i interviewet som respondent 1 (R1), respondent 2 (R2) og respondent 3 (R3). I 1: jeg

Læs mere

Elevguide. Adresseforandring Hvis du skifter navn, adresse eller telefonnummer, skal du straks meddele dette til skolens kontor.

Elevguide. Adresseforandring Hvis du skifter navn, adresse eller telefonnummer, skal du straks meddele dette til skolens kontor. Elevguide Adresseforandring Hvis du skifter navn, adresse eller telefonnummer, skal du straks meddele dette til skolens kontor. Alkohol og rusmidler Indtagelse af alkohol og rusmidler er ikke tilladt i

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

ODENSE TEKNISKE GYMNASIUM. Mærk verden. Munkebjergvej 130 5230 Odense M. Tlf.: 6312 6962 / 6312 6966 www.otg.dk. LIND/juni2010 2010/11

ODENSE TEKNISKE GYMNASIUM. Mærk verden. Munkebjergvej 130 5230 Odense M. Tlf.: 6312 6962 / 6312 6966 www.otg.dk. LIND/juni2010 2010/11 Mærk verden MERE ODENSE TEKNISKE GYMNASIUM Munkebjergvej 130 5230 Odense M. Tlf.: 6312 6962 / 6312 6966 www.otg.dk LIND/juni2010 2010/11 Studievejledere på OTG Annette D. Bertelsen E-mail: adb@sde.dk Tlf.:

Læs mere

Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk

Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk Velkommen! Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk Kære nye elev og forældre 3 Med dette hæfte vil vi gerne byde jer velkommen til Gammel Hellerup

Læs mere

Kender du Nærum Skole? Din lokale folkeskole

Kender du Nærum Skole? Din lokale folkeskole Kender du Nærum Skole? Din lokale folkeskole Indhold Hvem er vi?...............................s. 3 Faglig udvikling for alle.........................s. 4 Tryg skolegang.............................s.

Læs mere

Trivselsevaluering 2010/11

Trivselsevaluering 2010/11 Trivselsevaluering 2010/11 Formål Vi har ønsket at sætte fokus på, i hvilken grad de værdier, skolen fremhæver som bærende, også opleves konkret i elevernes dagligdag. Ved at sætte fokus på elevernes trivsel

Læs mere

Studie- og ordensregler. for Aalborg Handelsgymnasium

Studie- og ordensregler. for Aalborg Handelsgymnasium Studie- og ordensregler for Aalborg Handelsgymnasium Studie- og ordensregler for Handelsgymnasiet Studie- og ordensreglerne er fastlagt i henhold til gældende lov og bekendtgørelse om hhx. De konkrete

Læs mere

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14

Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Sukkertoppen og Vibenhus 2013/14 Htx kort og kontant Htx er en af de tre muligheder, du har for at tage en studentereksamen. De to andre hedder hhx og stx. Htx giver adgang til alle videregående uddannelser

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Solrød Gymnasium. Elevtrivselsundersøgelse 2010. Datarapportering ASPEKT R&D A/S

Solrød Gymnasium. Elevtrivselsundersøgelse 2010. Datarapportering ASPEKT R&D A/S Solrød Gymnasium Elevtrivselsundersøgelse 200 Datarapportering ASPEKT R&D A/S Undersøgelsen på Solrød Gymnasium Solrød Gymnasium - Elevtrivselsundersøgelse 200 Der har deltaget i alt 60 elever ud af 6

Læs mere

Jeg synes egentlig, at det er fint nok, de har sat den der procentgrænse på vores skole. Dreng 17 år. Dreng 17 år

Jeg synes egentlig, at det er fint nok, de har sat den der procentgrænse på vores skole. Dreng 17 år. Dreng 17 år en guide til Klar alkoholpolitik Jeg sidder faktisk og undrer mig lidt over, at vi slet ikke har fået noget at vide på forhånd om, hvad skolen forventer, eller hvad reglerne om alkohol er her på vores

Læs mere

Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 2010 Tørring Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D

Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse 2010 Tørring Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse Tørring Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Tørring Gymnasium Elevtrivselsundersøgelse - Datarapportering Undersøgelsen på Tørring Gymnasium Der har deltaget i

Læs mere

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF

ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF ESPERGÆRDE GYMNASIUM OG HF 2007 Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: 49 13 42 22 Telefax: 49 13 57 23 Lærerværelset: 49 13 57 68 Hjemmeside: www.eg-gym.dk E-mail: eg-gym@egadm.dk Kontortid Mandag-fredag

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab. Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Medievidenskab Navn på universitet i udlandet: University of New South Wales Land: Australien Periode: Fra: juli 2012 Til: november 2012 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk

Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk Velkommen! Gammel Hellerup Gymnasium Svanemøllevej 87 / 2900 Hellerup T. 45 11 51 51 / adm@ghg.dk www.ghg.dk Kære nye elev og forældre 3 Med dette hæfte vil vi gerne byde jer velkommen til Gammel Hellerup

Læs mere

Historiebevidsthed i undervisningen

Historiebevidsthed i undervisningen Historiebevidsthed Historiepraktik projekt Af Jimmie Winther 250192 Hold 25.B Vejl. Arne Mølgaard Historiebevidsthed i undervisningen I dette dokument vil jeg først angive den definition af historiebevidsthed

Læs mere

Studieretninger 2009. Information om Ordrup Gymnasium

Studieretninger 2009. Information om Ordrup Gymnasium Studieretninger 2009 Information om Ordrup Gymnasium Velkommen til Ordrup Gymnasium I denne folder kan du orientere dig om, hvilke studieretninger vi udbyder i 2009 på OG. Der er 10 forskellige at vælge

Læs mere

Skoleprofil. Mål og handleplaner for skoleårene 2008/09 2010/11

Skoleprofil. Mål og handleplaner for skoleårene 2008/09 2010/11 Skoleprofil Mål og handleplaner for skoleårene 2008/09 2010/11 1. Et godt studie- og arbejdsmiljø Det primære formål er at give eleverne en god uddannelse. En væsentlig forudsætning herfor er et godt studie-

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten

Indholdsfortegnelse. Skolelederen har ordet. SMS-service på Intraen. Forældremøderne Idrætsdagene på Herlev Stadion Nyt fra Klubben og Høstfesten Indholdsfortegnelse side 2: side 4: side 5: side 6: side 8: side 9: side 9: side 10: side 11: side 12: Skolelederen har ordet Kalenderen SMS-service på Intraen Huskeliste Forældremøderne Idrætsdagene på

Læs mere

Mellemtrin. Verdens bedste skole

Mellemtrin. Verdens bedste skole Verdens bedste skole Verdens bedste skole Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Hvad er en opfindelse/ innovation? Verdens bedste skole - idéfasen Verdens bedste skole - udvikling Verdens bedste

Læs mere

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE

KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE KNUDSØSKOLEN, EN LYS OG RUMMELIG SKOLE Knudsøskolen er den ene af Ry s to folkeskoler, beliggende ved kanten af Knudsø og omgivet af store grønne arealer. Skolen har 140 elever og er 1-sporet til og med

Læs mere

Studie- og ordensregler på Viby Gymnasium

Studie- og ordensregler på Viby Gymnasium Studie- og ordensregler på Viby Gymnasium Studie- og ordensreglerne tager udgangspunkt i skolens værdigrundlag (se www.vibygym.dk) og i Bekendtgørelse nr. 1222 af 04/12/2006 om studie- og ordensregler

Læs mere

FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog

FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog FAABORG GYMNASIUMs Forældrehåndbog 2015 Faaborg Gymnasium Sundagervej 42 5600 Faaborg tlf. 62 61 89 10 email: post@faaborg-gym.dk Indhold Lectio Elev- og lærerskemaer Log ind til Lectio Fravær Karakterer

Læs mere

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden US r H T EN janua ÅB ag den 24.i Hillerød tirsd 00-19.00. kl. 16 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine idéer

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt Malene Degn på vej mod VM sølv på MT B Eliteidræt og uddannelse For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 Forord til Elite og udannelse Team Danmark ordningen for

Læs mere

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer

Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Børns erfaringer er forbundet til rum og rammer Af Marie Sørensen, børnehaveklasseleder i samtale med Marianne Thrane - Det vigtigste er, at børn får en god og en glad skolestart, siger Marie Sørensen.

Læs mere

Velkommen. Cphbusiness City

Velkommen. Cphbusiness City s Velkommen Cphbusiness City 2015 Velkommen til Cphbusiness City Afdelingen ligger på Landemærket 11 og har Rundetårn og Købmagergade som nærmeste naboer. Huset har velfungerende undervisningslokaler med

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX

Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Velkommen til orienteringsmøde STX HHX EUD/EUX Tirsdag den 20. januar 2015 kl. 19.30 Orientering om gymnasiets struktur, årets gang og særlige tilbud STX HHX EUD/EUX HG Årets gang Noget særligt 1/2 år

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Indholdsplan. Bernstorffsminde Efterskole 13/14. Anderledes dage og uger

Indholdsplan. Bernstorffsminde Efterskole 13/14. Anderledes dage og uger Indholdsplan Bernstorffsminde Efterskole 13/14 Anderledes dage og uger Indhold ANDERLEDES DAGE OG UGER... 3 Introdage... 3 DOSO... 3 Efterårs- og vintermøde... 4 Gallafest... 4 Musicaluge... 5 Skitur...

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium

Rapportering (undersøgelsens resultater) - Lectio - Brøndby Gymnasium Side 1 af 14 Brøndby Gymnasium 2013/14 Bruger: KN Forside Hovedmenu Tidsregistrering Stamdata Bogdepot Log ud Kontakt Hjælp Søg Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Vis spørgeskema Rediger

Læs mere

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje.

UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC. For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. UDSKRIFT AF HJEMME IGEN! BIOLOG-FAMILIEN HAMZIC For 15 år siden boede jeg med min familie i Herzegovina i byen Trebinje. Det er tæt på Adriaterhavet nær Dubrovnik. Jeg har en kone og to drenge, som var

Læs mere

EG Bestyrelsesmøde. Mødet afholdes d. 10/12 2014 kl. 18.00 til ca. 21.00 på lærerværelset. Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej 2 3060 Espergærde

EG Bestyrelsesmøde. Mødet afholdes d. 10/12 2014 kl. 18.00 til ca. 21.00 på lærerværelset. Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej 2 3060 Espergærde Espergærde Gymnasium og HF Gymnasievej 2 3060 Espergærde EG Bestyrelsesmøde Mødet afholdes d. 10/12 2014 kl. 18.00 til ca. 21.00 på lærerværelset. Der vil være en let anretning i forbindelse med mødet.

Læs mere

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012

Tilsynsrapport for Furesø Privatskole. Skoleåret 2011/2012 Tilsynserklæring 21. Tilsynserklæringen, der skal være skrevet på dansk, skal mindst indeholde følgende oplysninger: 1) Skolens navn og skolekode. 2) Navn på den eller de tilsynsførende. 3) Dato for tilsynsbesøg

Læs mere

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT

12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE SKOLEÅRET ELEMENT ELEMENT SKOLEÅRET 12-13 ALBERTSLUND 10.-KLASSESKOLE Hvorfor vælge Det 10. Element? Det 10. Element er starten på din ungdomsuddannelse: - du bliver mere afklaret om din fremtid - du styrkes fagligt og

Læs mere

EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011.

EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011. EVALUERING AF SPØRGESKEMA VEDR. TRIVSEL OG ARBEJDSMILJØ I BØRNEHØJDE PÅ SKOVGÅRDEN. ULTIMO 2011. Undersøgelsen er foretaget med udgangspunkt i materialet fra www.termometeret.dk & DCUM. Eleverne har afkrydset

Læs mere

Almen studieforberedelse til nu (Studierapporten ultrakort): Emne Kompetence Produkt. Kildekritik, informationssøgning, Skrivning

Almen studieforberedelse til nu (Studierapporten ultrakort): Emne Kompetence Produkt. Kildekritik, informationssøgning, Skrivning AT 3 med SYNOPSIS STUK april 2013 LWO Kilde: Bjarne Villads Larsen i Samfundsfagsnyt 162 Almen studieforberedelse til nu (Studierapporten ultrakort): Emne Kompetence Produkt ARGUMENTATION - KULTURMØDER

Læs mere

NYHED ngg SportsCollege

NYHED ngg SportsCollege nordsjællands grundskole & gymnasium SAMT HF ngg Det ikke bare prøver, valgfag og lektier det også hygge, fællesskab & fester! hvad kan du forvente af ngg? find nye venner oplev verden! udvid din horisont

Læs mere

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12

Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Erasmus-rapport om udlandsophold Forår12 Titelblad Navn Mark Friis (10512) Email mark-f.r.i.i.s@hotmail.com Semester Forår 2012 Dagens dato 13 August 2012 Spørgsmål: Hvilke faktorer motiverede dig til

Læs mere

Rammer for synopsis og mundtlig eksamen i almen studieforberedelse (AT) Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis

Rammer for synopsis og mundtlig eksamen i almen studieforberedelse (AT) Kalender for offentliggørelse, vejledning og udarbejdelse af synopsis Rammer for synopsis og mundtlig eksamen i almen studieforberedelse (AT) Det sidste AT-forløb i 3.g indebærer, at du skal udarbejde en synopsis, der skal være oplæg til den mundtlige eksamen i AT. Der er

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

[BESTYRELSESMØDE] Espergærde Gymnasium og HF

[BESTYRELSESMØDE] Espergærde Gymnasium og HF 2012 Espergærde Gymnasium og HF [BESTYRELSESMØDE] [Skriv et resume af dokumentet her. Resumeet er normalt en kort beskrivelse af dokumentets indhold. Skriv et resume af dokumentet her. Resumeet er normalt

Læs mere

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen.

Hovedopgaven består i at vurdere, om undervisningen i friskolen står mål med undervisningen i folkeskolen. Tilsynserklæring for: Margrethelyst Friskole Persievej 2 8300 Odder Telefon: 77348529 www.margrethelyst.dk Email:info@margrethelyst.dk Skolekode:280214 Tilsynsførende: Pædagogisk konsulent ML- Consult

Læs mere

Vi gør din studietid. lidt federe

Vi gør din studietid. lidt federe Vi gør din studietid lidt federe Vi taler din sag SLS Sygeplejestuderendes Landssammenslutning er de sygeplejestuderendes faglige organisation og en del af Dansk Sygeplejeråd. Vores mål er at forbedre

Læs mere

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001

u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 u13 FORÆLDREFOLDER Boldklubben Marienlyst Årgang 2001 Indholds fortegnelse Forord...3 Trænerens ansvar...4 Spillerens ansvar...5 Fælles regler for årgangene...6 Information...6 Deadlines...6 Forældre generelt...7

Læs mere

Kontortid Mandag-fredag 9.30-14.00. Rektor Jens Per Nielsen 49 17 60 12. Vicerektor Ole Sohl 49 17 60 11

Kontortid Mandag-fredag 9.30-14.00. Rektor Jens Per Nielsen 49 17 60 12. Vicerektor Ole Sohl 49 17 60 11 Gymnasievej 2, 3060 Espergærde Kontoret: 49 13 42 22 Telefax: 49 13 57 23 Lærerværelset: 49 13 57 68 Hjemmeside: www.eg-gym.dk E-mail: eg-gym@egadm.dk Kontortid Mandag-fredag 9.30-14.00 Rektor Jens Per

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

HF Enkeltfag. Fagpakker En hel HF

HF Enkeltfag. Fagpakker En hel HF HF Enkeltfag Fagpakker En hel HF Uddannelsesprogram 2015-2016 HF-enkeltfag, pakker eller en hel HF-eksamen på Voksenuddannelsescenter Frederiksberg Kursusstart er i uge 34 (17. -21. august 2015) eller

Læs mere

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn

0. - 5. KLASSE. - indskolingsafdelinger RØD/GUL. www.kochs.dk. - vi vil være verdens bedste skole - for børn 0. - 5. KLASSE - indskolingsafdelinger RØD/GUL www.kochs.dk - vi vil være verdens bedste skole - for børn Hvad indeholder pjecen? I denne pjece kan du læse om N. Kochs Skoles indskolingsafdelinger. I skolens

Læs mere

Højere Forberedelseseksamen 2014

Højere Forberedelseseksamen 2014 HF Højere Forberedelseseksamen 2014 2 Svendborg Gymnasium & HF Hvorfor vælge HF på Svendborg Gymnasium? HF åbner mange døre for dig især hvis du overvejer en mellemlang videregående uddannelse. Undervejs

Læs mere

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst

Dus Mellervang. Årets Karneval i Aalborg Øst Årets Karneval i Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Juni Læs om Årets karneval 3.klasse på koloni Legefidusen i hesteskoen 2.klasses overnatning i dus BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens

Læs mere

Rapportering (undersøgelsens resultater) 1.1 Køn. 1.2 Årgang. 1.3 Klasse. 1.4 Klasserumskultur

Rapportering (undersøgelsens resultater) 1.1 Køn. 1.2 Årgang. 1.3 Klasse. 1.4 Klasserumskultur Sankt Annæ Gymnasium 2010/11 Bruger: BL Forside Hovedmenu Stamdata Log ud Kontakt Hjælp Rapportering (undersøgelsens resultater) Tilbage Excel Oversigt Excel Alle Svar Spørgeskema stamoplysninger Vis spørgeskema

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 5 klasse, 6 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for

Læs mere

Det sociales betydning hvordan kommer vi tættere på kursisterne? - - oplæg til hf-konference torsdag d.3/4, 2014 i Odense

Det sociales betydning hvordan kommer vi tættere på kursisterne? - - oplæg til hf-konference torsdag d.3/4, 2014 i Odense Det sociales betydning hvordan kommer vi tættere på kursisterne? - - oplæg til hf-konference torsdag d.3/4, 2014 i Odense ved Jytte Noer, Roskilde Gymnasium Dette dokument indeholder dels oplægget fra

Læs mere

Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen

Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen Jobopslag og tanker om jobbet 13 Lærer på et handelsgymnasium Kristian Peter Poulsen Når sommerferien står får døren, kan jeg se tilbage på et ualmindeligt lærerigt år som gymnasielærer. Et år, hvor jeg

Læs mere

Velkommen til vores verden

Velkommen til vores verden Egå Gymnasium Velkommen til vores verden Hvis du netop er trådt ind ad døren på Egå Gymnasium for første gang, vil vi allerførst give dig lejlighed til at fornemme vores bygning. Stil dig i et hjørne og

Læs mere