Reflekstions artikel

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Reflekstions artikel"

Transkript

1 Reflekstions artikel Kommunikation/IT er et fag hvor vi lærer at kommunikere med brugeren på, og hvorledes mit produkt skal forstås af brugeren. Når man laver en opgave i faget, er det brugeren der lægges vægt på. Produktet som skal laves, stilles der altså krav til på baggrund af brugerens opfattelse, forståelse og situation. Den målegruppe man har valgt at fokusere på, er det vigtigt at sætte sig ind i brugerens opfattelse, forståelse og situation, så man kan lave et ordenligt produkt. For at sætte sig ind i den valgte målgruppe, er det en god idé at lave en undersøgelse enten via en kvalitativ eller kvantitativ undersøgelse. Til produktets udseende, som skal fange og tilegne sig den pågældende målgruppe, har vi lært om det grafiske kompendium, som på baggrund af den viden kan lave et godt produkt. Når man har lavet et godt produktet hører der ofte en rapport til som indebær de overvejelser man har gjort sig, formidling, opbygning m.m. Her kan det grafiske kompendium også benyttes til at forklare ud fra. So2-projektet: Vi har i faget bl.a. lige afsluttet So 2-projektet, hvor vi skulle formidle vores viden til en 8.klasser. Dette projekt indebar først og fremmest en forundersøgelse i form af en målgruppeanalyse. Her valgte vi at lave en kvanlitativ undersøgelse i form af et interviuw, for at sætte os ind i brugerens situation. En anden undersøgelse man kunne lave er på en kvantitativ måde, hvor man sender en spørgeskema ud, hvor et udpluk fra ens målgruppe kan besvare en række spørgsmål. Når man har sat sig ind i brugerens/den pågeældende målgruppes situation skal man lave en persona, som bruges til at beskrive brugeren. Endvidere skal man lave en scenariobeskrivelse, som bruges til at beskrive hvordan brugeren ska l bruge og opfatte ens produkt. Disse to beskrivelser er gode til at vide hvordan produktet skal fungere og se ud, for at fange brugerens interesse. I projektet fandt v i bl.a. ud at via en kvantitativ undersøgelse, hvordan vores bruger lærte på, så vi kunn e lave et produkt tilegnet ham. Vores person i dette tilfælde lærte på en interaktiv måde dvs. noget du interagerer med. Vi valgte derfor at lave en hjemmeside, hvor vi brugte: Hvem siger hvad til hvem, hvorfor og med hvilken virkning?. Endvidere brugte vi gestaltloven og tænkte over valgt af farver, typografi, funktionaliteten og brugervenligheden. Dette gjorde vi for at finde ud af, hvordan det hele skulle se ud i forhold til målgruppen og virkningen, som her i projektet er en hjemmeside. I projektet lærte vi også om informationsvidergivelse og transformation, da vores viden skulle gives videre til en 8. Klasser.Projektet var desuden tværfagligt mellem komminikation/it, dansk og kemi, hvor lærte vi overordnet om formidlingsteori og om den videnskabelige tankegang.

2 Jeg mener at projekt gik nogenlunde, vi kunne have haft opfyldt kravet bedre mht. at beskrive den videnskabelige tankegang i rapporten. Til projektet skulle vi også fremlægge, der gik det tilgengæld rigtig godt, selvom Lasse ikke dukkede op. Alt i alt syntes jeg det gik godt, det kunne havde gået bedre. Hvis det skulle havde gået bedre, så skulle vi nok have haft snakket mere sammen i gruppen og have haft omkring 2 moduler mere og gøre tingene bedre i. Brugergrænseflader: Et forløb vi også har arbejdet med var brugergrænseflader. Brugergrænseflader er for eksempel de ikoner man klikker på og interagerer med på ens computer. Brugergrænseflader er ikke kun for eksempel ikoner på ens computer, men det man ser og klikker på, måden man opfatter og oplever det på, på computeren. I projektet valgte min gruppe og jeg at fokusere på billetsalg over mobiltelefonen.her tænkte vi meget over brugervenligheden! Det var i dette projekt vi bl.a. lærte om gestaltloven, som vi kunne bruge i dette projekt. Vi fik lavet en masse storyboards og flowcharts, som vi kunne bruge til at finde ud af hvordan det hele skulle fungere, for at det var brugervenligt, og til test af produktet. Programmet blev ikke funktionsdygtigt, hvilket der heller ikke var sat krav til. Vi fik samarbejdet godt og blev færdige til tiden og fik lavet en opgave, som opfyldte kravene dertil. Vi fik også afprøvet vores program, hvor vi filmede, så vi kunne se hvordan personen opfattede tingene, og om det var brugervenligt. I projektet fuldte der også en fremlæggelse til, hvor det gik rigtig godt. Vi fik fortalt om gestaltlovene, valgt af farver og typografi og funktionaliteten og brugervenlighed. Hvis man skulle havde gået mere i dybden med hvordan vi ville have vores produkt til at fungere over for brugeren, ville det have været godt med en scenariobeskrivelse. Men jeg syntes det var et godt projekt, hvor vi gik lavet en god fremlæggelse. Web 2.0: I dette projekt var det induviduelt arbejde, hvor vi man først og fremmest skulle skrive hvad begrebet web 2.0 dækker over. Her indebar det informationssøgning, research og kildekritik. Til projektet hørte der en rapport og et produkt til, dog kræves der ikke et fuldt implementeret produkt. Som produkt valgte jeg at lave en gæstebog, som demonstrer hvad bl.a. hvad web 2.0 er. Det handlede i bund og grund om brugervenlighed, hvor vi designede og testede vores produkt. Jeg syntes dette projekt kunne havde gået bedre, men jeg syntes at det var lærerigt. Gaudi: Projekt Gaudi var et tværfagligt projekt mellem kommunikation/it, Teknologi og dansk. Her stiftede vi bekendtskab med sammenhængene mellem medie, budskab og målgruppe. Her havde vi undersøgt om Gaudi, inden vi tog på studietur til Barcelona. I

3 Barcelona var vi ude og se nogle a f Gaudis værker, hvor vi tog notater og billeder, som vi skulle bruge til kommunikation/it. Som produkt valgte vi at lave en folder, hvor vi skulle formidle informationen videre til vores målgruppe. I dette projekt var der fokus på målgruppe, hvor vi skulle anvende forskellige formidlings og præsentationsformer. Vores folder blev pæn og vi havde et godt samarbejde. Reportage: Her fik vi til opgave at skrive en artikel for avisen HTX -express. Dertil skulle min gruppe og jeg interviewe nogle fra 1. Årgang, hvor vi havde stillet relavante spørgsmål, som vi skulle bruge til vores opgave. Her lærte vi om, hvordan vi skulle interviewe. Det var en øvelse i journalistik og dokumenter, som var rigtig spændende. Da vi skulle finde ud af hvordan vi skulle opstille billeder og tekst på vores artikel, fik vi kigget på nogle andre artikler, hvor den ene blev brugt til inspiration. Vi brugte et program kaldet Adobe InDesign til at lave vores artikel. Det var et avanceret DCP program til at udarbejde publikationer, ligesom vores artikel. I projektet fik vi mere kendskab til, hvordan vi skulle tage billedet af vores 1. Års elever som vi interviewede. Også hvordan vi skulle interviewe og hvordan vi skulle opstille vores artikel, for at det skulle se professionelt ud. Vi lærte at stille billede og tekst op i forhold til hinanden, så det ikk virkede proppet. Det var et rigtigt sjovt og spændende forløb. Vores artikel kom i HTX -express uden at blive redigeret, så vi har formået at løse opgaven. Konklusion: Jeg syntes at det har været spændende og lærerige projekter, som vi har beskæftiget os med. Det projekt som jeg syntes var bedst både brugergrænseflader og so 2- projektet. Brugergrænseflader syntes jeg gik rigtig godt, da vi fik talt om gestaltlovene, farver og typografi og funktionaliteten. Det var meget lærerigt, hvor vi også kunne bruge nogle af de gamle ting vi har haft lært. Endvidere fik vi opfyldt de krav, som var stillet. Vi havde et godt samarbejde og vi fik brugt tiden godt. So 2-projektet syntes jeg gik godt også, selvom det var svært at skulle lave et tværfagligt produkt. Jeg fik lært nogle gode ting som persona, scenariobeskrivelse og mere specifikt om målgruppen med undersøgelse og målgruppens læremåde. I produktet ville vi gerne have haft lavet nogle spil, men på grund af tidmangel nåede vi det ikke, så vi ville gerne haft 2 -moduler mere at lave et ordenligt færdigt produkt.

4 Selvevaluering: Design: - Grafisk formsprog og farvelære, til såvel papir som digital kommunikation, og betydningen heraf for en praktisk kommunikations gennemførelse, herunder forskellige principper og teorier for designs virkning og funktion. Opgaver: So 2-projektet, brugergrænseflader og projekt Gaudi. Begrundelse: Føler jeg har styr på det. Jeg kan sagtens anvende min viden omkring formsprog og farvelære, samt analysere og fortokle. - Billeder og deres formsprog i forhold til såvel levende billeder som faste billeder. Opgaver: Brugergrænseflader, projekt Gaudi og reportage. Blooms taksonomiske niveau: 4, men meget tæt på 5. Begrundelse: Det punkt har jeg også rimelig styr på. Jeg har forståelse og kan sagtens anvende min viden omkring billeder, og kan nogenlunde også analysere og fortolke. - Brugervenlighed og funktionalitet. Opgaver: Brugergrænseflader Blooms taksonomiske niveau: 4 Begrundelse: Dette har jeg også godt styr på, og kan sagtens anvende og analysere. - Storyboards og flowcharts i forhold til design og planlægning af kommunikationsprodukter. Opgaver: Brugergrænseflader og projekt Gaudi Blooms taksonomiske niveau: Omkring 2, måske 3. Begrundelse: Jeg har forståelse for det, men har ikke anvendt det så meget. Endvidere kan jeg ikke gå ind og analysere på dette punkt. Forundersøgelse: Målgruppeanalyse, herunder forskellige målgruppers kultur, medieforbrug og situation Opgaver: So 2-projektet, (Projekt Gaudi) Begrundelse: Har jeg godt styr på. Kan sagtens analysere og begrunde målgruppeanalyse, og hvorfor jeg har valgt at gøre, som jeg har gjort mht. Af produkt. Jeg ved hvordan man analysere og kommer frem til et produkt tilegnet brugeren.

5 Forskellige afsenderes formål med at starte en kommunikation Opgaver: So 2-projektet og reportage Blooms taksonomiske niveau: 3 Begrundelse: Jeg har forståelse, men kan dog kun anvende de simpelste analyser. Informationssøgning, research og kildekritik, herunder etik, ophavsret og anden relevant lovgivning. Opgaver: Mere eller mindre alle opgaver! Begrundelse: Vi benytter meget informationssøgning i alle opgaver. Det er noget vi har arbejde meget med, og føler jeg har godt tjek på det. Jeg ved med mig selv, at jeg ikke får gået så meget i dybden med kildekritik, så det skal jeg blive bedre til. Produktion: Fremstilling og bearbejdning af informationer fra forskellige kilder - såsom tekst, levende såvel som faste billeder, lyd, animationer o.l. til brug i kommunikation i gennem trykte og digitale medier. Opgaver: Vil mene det er mere eller mindre alle opgaver, vi arbejder med dette. Blooms taksonomiske niveau: 3, tæt på 4. Begrundelse: Har forståelse, og kan dels også anvende det. Er i tvivl hvor vidt jeg kan analysere. Kommunikationsmodeller, herunder forskellige interaktionsformer og -principper i forhold til den givne kommunikation til brug i kommunikation i gennem trykte og digitale medier. Opgaver: So 2-projektet, reportage, web.2.0 og projekt Gaudi. Blooms taksonomiske niveau: 2 Begrundelse: Har kun forståelse for det. Forskellige distributionssystemer, deres opbygning, tekniske komponenter og muligheder. Opgaver: Brugergrænseflader Blooms taksonomiske niveau: 2 Begrundelse: Jeg har forståelse for det, men har svært ved at anvende og kunne forklare. Dette er en af de ting, som jeg kunne blive bedre til. Udtryksformer: Forskellige journalistiske og fortælletekniske modeller i forbindelse med fremstillingen af kommunikationsprodukter. Opgaver: Reportage og projekt Gaudi Blooms taksonomiske niveau: 3 Begrundelse: Jeg har nogelunde styr på at kunne anvende dette, men føler ikke jeg har nok tjek på det. Jeg har forståelse og kan dels også anvende det.

6 Metoder: Kvantitative og kvalitative analysemetoder Opgaver: So 2-projektet Begrundelse: Det har jeg styr på. Lærte rigtig meget i So 2-projektet, hvor vi var inde og analysere og vurdere. Praktiske metoder til systemudvikling og projektledelse. Opgaver: Web 2.0 Blooms taksonomiske niveau: 1 Begrundelse: Føler ikke det er noget jeg har lært. Ved kun meget lidt om dette, men har ikke rigtig forstået det. It: It-værktøjer til behandling af faste og levende billeder, tekst, lyd og animation i forbindelse med fremstillingen af kommunikationsprodukter. Opgaver: Projekt Gaudi og reportage Blooms taksonomiske niveau: 2, måske 3. Begrundelse: Har forståelse, og kan tildels også anvende det indimellem. It-værktøjer til fremstilling og programmering af interaktive systemer. Opgaver: Web 2.0 Blooms taksonomiske niveau: 1-2 Begrundelse: Det er ikke noget, som jeg har tjek på.

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 Juni 2015 Institution VID Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation/it

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau (e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2013 Grenå Tekniske Skole

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 3. år

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 3. år Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 3. år Termin August 2011 juni 2012 Institution Uddannelsescentret Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Kommunikation/It A Astrid Schack Olldag Hold 209

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Grenå, Vid Gymnasier, Videndjurs HTX

Læs mere

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. KTS - Sukkertoppen

Side 1 af 8. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. KTS - Sukkertoppen Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Efterår 2011-forår 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold KTS - Sukkertoppen htx Kommunikation/IT

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 2. år

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 2. år Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 2. år Termin August 2009 juni 2010 Institution Uddannelsescentret Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Kommunikation/It A Astrid Schack Olldag Hold 208

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 2. år

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 2. år Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A 2. år Termin August 2010 juni 2011 Institution Uddannelsescentret Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Kommunikation/It A Astrid Schack Olldag Hold 209

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011 Maj 2013 Institution HTX Grenå Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Kom-IT A Lasse Pallesen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A Termin August 2015 juni 2017 Institution Uddannelsescentret Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Kommunikation/it A Daniel Vognstrup Perez Hold 214 Oversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: august 2010 - juni

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2014 juni 2017 Institution Viden Djurs Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 Juni 2016 Institution VID Gymnasier GameIT Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation/it

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A

Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A Undervisningsbeskrivelse Kommunikation/IT A Termin Januar 2016 juni 2018 Institution Uddannelsescentret Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Kommunikation/it A Daniel Vognstrup Perez Hold 215 Oversigt

Læs mere

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium Skive Tekniske Skole

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Side 1 af 15

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Side 1 af 15 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution HTX, Skive Tekniske Skole Uddannelse HTX Fag og niveau Kommunikation/IT A Lærer(e) Christine

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 13/14 HTX

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution HTX, Skive Tekniske Skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Kommunikation/IT

Læs mere

Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 Juni 2015 Institution VID Gymnasier GameIT Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation/it A Martin

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC Syd htx Kommunikatino /it A Helena Nattestad

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011 Maj 2013 Institution HTX Grenå Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Kom-IT A Lasse Pallesen Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011 Juni 2014 Institution VID Gymnasier GameIT Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation/it

Læs mere

Side 1 af 9. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin 2012-2013.

Side 1 af 9. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin 2012-2013. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2012-2013 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Københavns Tekniske Skole, Sukkertoppen htx Kommunikation/ITA

Læs mere

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende

Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Eksaminationsgrundlag for selvstuderende Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium Skive Tekniske Skole

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug 2015 - Jan 2016 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Kom/IT C Torsten B. Fix Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug 2014 - Juni 2016 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kom/IT C Torsten B.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016-2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners Tekniske Gymnasium HTX Kommunikation/IT

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) August-december 2011 (grundforløb) KTS, Sukkertoppen htx Kommunikation

Læs mere

Undervisningsplan. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Uddannelse. Hold Htx Plakat Reklame for Mobiltelefon

Undervisningsplan. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Uddannelse. Hold Htx Plakat Reklame for Mobiltelefon Undervisningsplan Termin 2016-2019 Institution Rybners HTX Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Htx Kommunikation/it A Esben Øvland Hold Htx 2016-2019 Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Titel 1

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2008-2009 Institution Htx Sukkertoppen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) htx Komm/it A Mads Høpfner Hold 2.M

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) August-december 2010 (grundforløb) KTS, Sukkertoppen htx Kommunikation

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: august 2011 - juni

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse 2011/2012 Kommunikation/IT C

Undervisningsbeskrivelse 2011/2012 Kommunikation/IT C Undervisningsbeskrivelse 2011/2012 Kommunikation/IT C Overordnet Termin: Efterår 2011/Forår 2012 Fag og niveau: Kommunikation/IT C Underviser: Ulla Fløe Andersen Hold: Hold 1 (efterår 2011) Htx 311 og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug 2015 - Juni 2017 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kom/IT A Torsten B.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2017/2018 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Kommunikation & it C Jane Larsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Efterår 2016 Forår 2017 Institution Gymnasiet HTX Skjern Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Kommunikation/IT C Niels-Arne Hansen Hold Hold 2 Oversigt over gennemførte

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2016/2017 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Kommunikation/IT C Jane Larsen

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2017/2018 samt 2018/19 og 2019/2020 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Erhvervsgymnasiet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin december-januar 2016/17 Institution Erhvervsskolerne Aars Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation/it

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2009 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen, 2500 Valby Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

Undervisningsplan. Side 1 af 8. Termin Uddannelse. Kommunikation/it A. Fag og niveau. Hold Htx D

Undervisningsplan. Side 1 af 8. Termin Uddannelse. Kommunikation/it A. Fag og niveau. Hold Htx D Undervisningsplan Termin 2014-2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Rybners Htx Kommunikation/it A Esben Øvland Hold Htx 2014-2016 2.D Oversigt over gennemførte undervisningsforløb 2. år 1

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 - maj 2017 Institution Det Naturvidenskabelige Gymnasium på HRS Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2011 til juni 2011 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Gymnasiet HTX Skjern HTX Kommunikation

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August-December 2011 Institution HTX Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation og

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse HTX 511 Kommunikation IT A Termin Efterår 2011 forår 2012 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Gymnasiet HTX Skjern HTX KommunikationIT C (A) Niels-Arne Hansen HTX511

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 05/06 Selandia-CEU,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August - december 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Gastro-science på Hotel og Restaurantskolen,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 - dec 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Gastro-science på Hotel og Restaurantskolen,

Læs mere

Undervisningsplan. Side 1 af 11. Termin Uddannelse. Kommunikation/IT C. Fag og niveau. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Undervisningsplan. Side 1 af 11. Termin Uddannelse. Kommunikation/IT C. Fag og niveau. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsplan Termin 2015-2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners HTX Kommunikation/IT C Rolf Andersen Meier 8HX115g1a Oversigt over gennemførte undervisningsforløb 1 2 3 4

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2011 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen, 2500 Valby Uddannelse Fag og niveau

Læs mere

!!! Undervisningsbeskrivelse. Termin Grundforløb 2013 til studieretningsforløb 2014. Oversigt over undervisningsforløb

!!! Undervisningsbeskrivelse. Termin Grundforløb 2013 til studieretningsforløb 2014. Oversigt over undervisningsforløb Undervisningsbeskrivelse Sted EUC Vest Skole HTX Underviser Hold 1.G Oversigt over undervisningsforløb Termin Grundforløb 2013 til studieretningsforløb 2014 Titel 1 Titel 2 Titel 3 Tine Helen Schlaikjer

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2014 - maj 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Gastro-science på Hotel og Restaurantskolen,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj - Juni 2018 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTx Kommunikation/It

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 Maj 2016 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kom/IT A Torsten B.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni VID Gymnasier

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Grundforløb 2013 til studieretningsforløb 2014 Institution EUC Vest Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Kommunikation/it C Jeppe Moritz Led Htx 2013-2014, 1. E Oversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015/2016 Institution Fag og niveau Lærer Teknisk Gymnasium, Esbjerg Kommunikation/IT C Jane Larsen

Læs mere

Projekt faglig formidling

Projekt faglig formidling Projekt faglig formidling Fælles projekt mellem kommunikation/it og Matematik Hvad går projektet ud på? Vi er i Kom/IT og matematik startet på et nyt SO projekt, der hedder faglig formidling, hvor at vi

Læs mere

App til museeum Af Alan Mohedeen 3.5

App til museeum Af Alan Mohedeen 3.5 2012 App til museeum Af Alan Mohedeen 3.5 Mohedeen 4/15/2012 Inholdsfortegnelse Indledning... 2 Indledende problemanalyse... 2 Projekt- og produktmål... 2 Bollemodel... 3 Kravspecifikation... 4 Løsningsforslag...

Læs mere

Undervisningsplan. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Grundforløb 2014 til studieretningsforløb 2015 Institution.

Undervisningsplan. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb. Termin Grundforløb 2014 til studieretningsforløb 2015 Institution. Undervisningsplan Termin Grundforløb 2014 til studieretningsforløb 2015 Institution Rybners Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Kommunikation/it C Jeppe Moritz Led Htx 2014-2015, 1. E Oversigt over

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2010 HTX

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Maj, juni Vid Gymnasier HTX Kommunikation/it C på første år fulgte de

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: august 2011 - juni

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 Juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold VID Gymnasier GameIT Htx Kommunikation/it

Læs mere

Infographic Klasse arbejdsmiljø

Infographic Klasse arbejdsmiljø Infographic Klasse arbejdsmiljø Skitse af vores tidlige design Rapport af : 1/7 Målgruppen Målgruppen for vores infographic er generelt eleverne som der går på ZBC i Vordingborg, dog skal det ikke undlades

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 Juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold VID Gymnasier Game College Htx Kommunikation/it

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2010 HTX

Læs mere

[AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT]

[AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT] 2010 Pernille Ketscher & Kasper Lassen [AFSLUTTENDE OPGAVE I KOM/IT] Indhold Skema over fordeling af opgaver.... 3 Kommunikationsplan.... 4 Overvejelser for kommunikationsplanen.... 5 Overvejelserne for

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 Juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold VID Gymnasier Game College Htx Kommunikation/it

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 Juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold VID Gymnasier Game College Htx Kommunikation/it

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015/2016 Institution Rybners HTX Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Kommunikation & IT C Tine

Læs mere

Undervisningsplan. Side 1 af 11. Termin Uddannelse. Kommunikation/IT C. Fag og niveau. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Undervisningsplan. Side 1 af 11. Termin Uddannelse. Kommunikation/IT C. Fag og niveau. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsplan Termin 2015-2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Rybners HTX Kommunikation/IT C Jens Ahlmann Hansen 8HX115ema Oversigt over gennemførte undervisningsforløb 1 2 3 4

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2014, forår 2012 Institution Københavns Tekniske Gymnasium, Sukkertoppen - Valby Uddannelse og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2012 maj 2013 Institution HTX Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX Design B Kamilla Ørnstedt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni, august-september, december-januar 14/15 Institution Rybners Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HTX

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 Maj 2019 Institution HTX Grenå Uddannelse Htx Fag og niveau Kom-IT A Lærer(e) Lasse Pallesen,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 2011 HTX

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2015 Juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold VID Gymnasier Game It College Htx Kommunikation/it

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Kom. /it C ved bjj Termin Juni 117 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Erhvervsskolerne Aars htx Kom. /it C Bjarni Jensen (bjj) 1m16 Forløbsoversigt (7) Forløb 1 Forløb

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

s. 9 19 Læseteknik, notatteknik

s. 9 19 Læseteknik, notatteknik Studieområde tjek-skema Her er et skema over kernestoffet i Studieområdet. Det er viden, du forventes at besidde i forbindelse med portfolioeksamen. Til eksamen skal du deklarere dig selv, lave en varedeklaration.

Læs mere

Herunder American brands and advertising effect on children and teens (samspil med engelsk A og samfundsfag B)

Herunder American brands and advertising effect on children and teens (samspil med engelsk A og samfundsfag B) Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August juni 2010-11 Institution Herningsholm Gymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation/it

Læs mere

Lektion 1-2: Word o Vi starter ud med at snakke om Office pakken og hvad den skal bruges til. I første omgang vil vi behandle tekstprogrammet Word I

Lektion 1-2: Word o Vi starter ud med at snakke om Office pakken og hvad den skal bruges til. I første omgang vil vi behandle tekstprogrammet Word I Lektion 1-2: Word o Vi starter ud med at snakke om Office pakken og hvad den skal bruges til. I første omgang vil vi behandle tekstprogrammet Word I den forbindelse vil vi komme ind på, tekst, typografier,

Læs mere

GRAFISK WORKFLOW Hjemmeside - Husk hjelmen. http://mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/projekt/mette/

GRAFISK WORKFLOW Hjemmeside - Husk hjelmen. http://mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/projekt/mette/ GRAFISK WORKFLOW Hjemmeside - Husk hjelmen http://mediegrafiker-ats.dk/12gf32med8b/projekt/mette/ Produkt Web sider Index side Underside - Cykelhjelmen - brug den rigtig. Underside - Husk nu cykelhjelmen.

Læs mere

Studieområdet. Fra gymnasieelev til studerende. Af Dygtig Anonymsen semester OTG

Studieområdet. Fra gymnasieelev til studerende. Af Dygtig Anonymsen semester OTG Studieområdet Fra gymnasieelev til studerende Af Dygtig Anonymsen 2. 6. semester OTG Disposition Indledning Skematisk SO2-oversigt Opfyldelse af SO2-mål Konkrete eksempler Evaluering Side 2 af 20 Indledning

Læs mere

Robotter med følelser

Robotter med følelser Robotter med følelser Studieretningsforløb Studieretning nr 3: Teknologi A, Informationsteknologi B og Programmering C Fag: Studieområdet Teknologi Dansk Kommunikation/IT Engelsk Projektperiode: 21. oktober

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug 2014 - Juni 2017 Institution HANSENBERG Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kom/IT C Torsten B.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvor studieforløbet afsluttes: Foråret 2011 Institution HTX- Sukkertoppen, Københavns Tekniske Skole

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 11/12 HTX

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 10/11 HTX

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni 10/11 HTX

Læs mere

Portfolio - prøvemappe. Navn: Rami Kaddoura Fødselsdagsdato: 26/08/1993 Klasse: 3.4 Skole: Roskilde tekniske gymnasium, HTX Dato: 31/03/2012

Portfolio - prøvemappe. Navn: Rami Kaddoura Fødselsdagsdato: 26/08/1993 Klasse: 3.4 Skole: Roskilde tekniske gymnasium, HTX Dato: 31/03/2012 Portfolio - prøvemappe Navn: Rami Kaddoura Fødselsdagsdato: 26/08/1993 Klasse: 3.4 Skole: Roskilde tekniske gymnasium, HTX Dato: 31/03/2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 1. arbejder Fysiske eksperimenter

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013-Juni 2014 Institution HTX Vibenhus Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HTX Kommunikation og

Læs mere

It-sikkerhed Kommunikation&IT

It-sikkerhed Kommunikation&IT It-sikkerhed Kommunikation&IT Dette projekt handler om IT-sikkerhed. Gruppen har derfor valgt at have om Facebook, hvor vi vil hjælpe folk med at færdes rigtigt på nettet. Dette vil gøre ved hjælp af at

Læs mere

1. Indledning. 2. Laswell s fem spørgsmål. Hvem (afsender) Siger hvad (budskab)

1. Indledning. 2. Laswell s fem spørgsmål. Hvem (afsender) Siger hvad (budskab) Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Laswell s fem spørgsmål... 2 Hvem (afsender)... 2 Siger hvad (budskab)... 2 I Hvilken Kanal (Mediet)... 3 Til Hvem (Modtageren)... 3 Og Med Hvilken Effekt (Virkningen)...

Læs mere

Inspiration til undervisningsforløb for de tekniske indgange Informationsteknologi - E-niveau

Inspiration til undervisningsforløb for de tekniske indgange Informationsteknologi - E-niveau Inspiration til undervisningsforløb for de tekniske indgange Informationsteknologi - E-niveau Lektioner Læringsaktivitet Læringselement Kompetencemål Didaktiske stikord og 1-4 Copyright Ophavsret Persondatalovgivningen

Læs mere

Programmering i folkeskolen

Programmering i folkeskolen Programmering i folkeskolen Danmark har et mål om at være et af verdens førende it-samfund, men virkeligheden er desværre en anden. Kun ganske få unge mennesker har en tilstrækkelig indsigt i den måde,

Læs mere

AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT

AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT 5/5-2017 AFSLUTTENDE PROJEKT KOM/IT Daniel & Frederik Klasse 1.1 Indledning Vi startede med at få valget stillet om vi ville lave noget med e-learning, databehandling og præsentation eller vi kunne lave

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj 2012 Grenå Tekniske

Læs mere

Valgfrit tema. Kommunikation/IT 13-04- 2 0 1 2. Jannik Nordahl-Pedersen. HTX - Roskilde. Klasse 3.5

Valgfrit tema. Kommunikation/IT 13-04- 2 0 1 2. Jannik Nordahl-Pedersen. HTX - Roskilde. Klasse 3.5 rt Valgfrit tema Kommunikation/IT Jannik Nordahl-Pedersen HTX - Roskilde Klasse 3.5 13-04- 2 0 1 2 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Indledning... 3 Problemformulering... 3 Valg af løsning...

Læs mere