1.2 For aftaler om visse ydelser kan der være udarbejdet et sæt Særlige Betingelser, der i tilfælde af uoverensstemmelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.2 For aftaler om visse ydelser kan der være udarbejdet et sæt Særlige Betingelser, der i tilfælde af uoverensstemmelse"

Transkript

1 Mandrup ApS standarder Side 1 Nærværende generelle Salgs-, Arbejds-, og Leveringsbetingelser (i det følgende betegnet SAL) anvendes som grundlag for aftaler indgået med Mandrup ApS (i det følgende betegnet som Mandrup ApS), uanset hvilken ydelse der skal leveres medmindre levering sker på grundlag af ABR 89 (Almindelige Betingelser for Teknisk Rådgivning og Bistand) med Tillæg. 1 FORMÅL OG OMFANG 1.1 Nærværende SAL er gældende i retsforholdet mellem klienten og Mandrup ApS. Fravigelse af bestemmelserne skal være skriftlig og tydelig for at have gyldighed. 1.2 For aftaler om visse ydelser kan der være udarbejdet et sæt Særlige Betingelser, der i tilfælde af uoverensstemmelse går forud for SAL. 1.3 Aftalen mellem klienten og Mandrup ApS skal indeholde en specifikation af arbejds- og leveringsomfang, en tidsplan, honorarvilkår samt andre vilkår og betingelser, der er relevante for den pågældende opgave. I tilfælde af modstrid mellem den specifikke aftale og nærværende SAL går aftalen forud. 2 KONTAKTPERSONER 2.1 De af parterne udpegede kontaktpersoner kan med bindende virkning for parterne træffe alle afgørelser vedrørende opgaven. 3 ARBEJDS- OG LEVERINGSOMFANG 3.1 Arbejdet og/eller leverancerne skal nøje svare til, hvad der fremgår af Mandrup ApS s tilbud og/eller ordrebekræftelse. 3.2 Tilbud omfatter alene de ydelser, der i udbudsmaterialet udtrykkeligt er angivet som hørende til den pågældende opgave. Er tilbud og/eller ordrebekræftelse udarbejdet på grundlag af klientens specifikationer, er Mandrup ApS ikke ansvarlig for fejl og mangler opstået som følge af fejl eller ufuldstændigheder i klientens specifikationer. 3.3 Mandrup ApS kan anvende underrådgivere og underleverandører, hvor dette er sædvanligt, eller hvor bistanden er af mindre væsentlig betydning.

2 Side Inddragelse af specielle tjenesteydelser, materialer eller bistand fra tredjemand vil såfremt dette ikke er indeholdt i Mandrup ApS s tilbud først blive igangsat efter forudgående skriftlig aftale med klienten. Medmindre arbejdet faktureres direkte fra tredjemand til klienten, debiteres arbejdet fra Mandrup ApS til klienten som udlæg. 4 ÆNDRINGER 4.1 Såfremt klienten og/eller dennes kunde og/eller tredjepart forlanger ændringer eller tilføjelser ud over, hvad der måtte være udtrykkeligt inkluderet i det aftalte arbejds- og leveringsomfang, vil dette blive afregnet som ekstraarbejde, jf Ændringer i en aftalt tidsplan forudsætter, at der opnås enighed om en revideret tidsplan. 4.3 Aftale om ændringer iværksættes ikke, før de er skriftligt bekræftet af begge parter. 5 LEVERINGSTID, TIDSFRISTER OG ANSVAR FOR FORSINKELSER 5.1 Leveringstiden regnes fra det tidspunkt, hvor ordren er bekræftet af Mandrup ApS samt eventuel aftalt udbetalingsrate er indgået, og hvor klienten har leveret de for opgaveløsningens påbegyndelse nødvendige og/eller aftalte informationer og ydelser til Mandrup ApS. 5.2 Medmindre det udtrykkeligt er anført i aftalen, at en (leverings)termin er en fikseret tidsfrist, er angivne leveringsterminer omtrentlige. 5.3 Er en fikseret tidsfrist aftalt, og overskrides denne uden at Mandrup ApS har krav på tidsfristforlængelse er Mandrup ApS ansvarlig over for klienten for det derved lidte tab efter dansk rets almindelige erstatningsregler om forsinkelse med de begrænsninger, der fremgår af nærværende SAL, jf. 15 nedenfor, samt med de begrænsninger, der er anført i aftalen og eventuelle særlige betingelser. Reklamation skal ske straks. 5.4 Mandrup ApS har ret til tidsfristforlængelse af minimum samme varighed eller den længere periode, der er nødvendig for genopstart efter en hensigtsmæssig (revideret) tidsplan, ved enhver forsinkelse med informationer og ydelser fra klienten (herunder klientens øvrige kontraktparter, f.eks. entreprenører og leverandører), jf. endvidere 10; ved ændringer af opgaven ud over de ændringer, der er indeholdt i den konkrete aftale; såfremt myndigheder ikke meddeler godkendelser, beslutninger eller svar eller præsterer materiale eller ydelser inden for de forudsatte tidsrammer; ved offentlige pålæg; ved begivenheder, som Mandrup ApS ikke er herre over, såfremt disse forsinker, forhindrer eller gør opfyldelsen af aftalen urimeligt byrdefuld.

3 Side Ved tidsfristforlængelse ud over sammenlagt 6 måneder er begge parter berettiget til at betragte opgaven som standset. 6 LEVERING AF DOKUMENTATIONS- OG PROJEKTMATERIALE 6.1 Medmindre der foreligger særskilt aftale om en specifik leveringsform, leveres materialet som postforsendelse. 6.2 Levering af dokumentation anses at finde sted på det tidspunkt, hvor dokumentationsmaterialet er afsendt. Ved afsendelse forstås det tidspunkt, hvor materialet af Mandrup ApS indleveres til postforsendelse, hvor det afhentes af speditør eller kurér, hvor det af en Mandrup ApS-medarbejder overgives direkte til klienten, eller hvor det i henhold til aftale transmitteres via elektronisk medie (f.eks. som e- mail). 6.3 Mandrup ApS påtager sig ikke ansvar for tab af, skade på, forvanskning eller ødelæggelse af materiale efter afsendelse. 7 HONORAR OG PRIS 7.1 Honoraret for opgavens løsning angives i aftalen. 7.2 Medmindre andet skriftligt aftales, afregnes alle ekstraarbejder på grundlag af medgået tid i timer multipliceret med Mandrup ApS's sædvanlige honorartimesatser som gældende på tidspunktet for arbejdets udførelse, herunder eventuelt overtidstillæg. Timesatserne revideres hvert år 1. maj. Hertil kommer tillæg af afholdte udgifter til udlæg i forbindelse hermed, jf Alle honorarer og priser er nettopriser, dvs. eksklusive moms, skatter og afgifter mv. i såvel ind- som udland. Såfremt skatter og afgifter udtrykkeligt måtte være indeholdt i prisen, kan Mandrup ApS kræve enhver efterfølgende stigning i sådanne skatter og afgifter betalt af klienten. 7.4 Ved fast pris skal der ydes Mandrup ApS godtgørelse for udgiftsforøgelse forårsaget af pålæg fra statslig myndighed gennemført efter tilbudets afgivelse. 8 UDLÆG 8.1 Udlæg i forbindelse med opgavens løsning omfattes ikke af honoraret og vil blive faktureret til klienten månedsvis bagud med tillæg af et administrationsgebyr på 5%.

4 Side Som udlæg betragtes altid rejseomkostninger, ophold, diæter/fortæring, kuréromkostninger, trykning, reproduktion, og mangfoldiggørelse (uanset medie), edb-specialberegninger, modeller, fotografier, afgifter for attester og lignende. 8.3 Medmindre andet er aftalt, vælges hurtigste transportmiddel på business class samt indkvartering efter god vesteuropæisk standard. 9 BETALING 9.1 Mandrup ApS er berettiget til at kræve honorar for de præsterede ydelser betalt a conto månedsvis bagud. 9.2 Fakturaer, herunder slutafregning, afregning af ekstraarbejde, udlæg mv., skal honoreres senest 14 kalenderdage efter fakturaens datering. Ved overskridelse af betalingsfristen påløber renter fra forfaldsdagen med den sats, som er gældende efter lov om renter. 9.3 Medmindre andet udtrykkeligt fremgår af aftalen, har klienten ikke ret til at foretage modregning eller tilbagehold i det af Mandrup ApS fakturerede honorar eller andre fakturerede beløb. 9.4 Ved forsinket betaling har Mandrup ApS ret til at standse arbejdet, indtil betaling indgår. Der forholdes som ved udskydelse af opgaven, indtil Mandrup ApS måtte vælge at hæve aftalen i henhold til KLIENTENS YDELSER 10.1 Klienten skal til aftalt tid eller i rimelig tid og uden omkostninger for Mandrup ApS forsyne Mandrup ApS med aftalte og/eller nødvendige input, data og oplysninger, rekvisitioner, testgenstande, værktøjer, udstyr og lignende Klienten skal endvidere sørge for, at sådanne personer, som med rimelighed af Mandrup ApS kan kræves til assistance for udførelsen af opgaven, stilles til rådighed i fornødent omfang Klienten skal sørge for fri og uhindret adgang til arbejdsstedet, såfremt dette er uden for Mandrup ApS. Klienten skal sørge for, at arbejdet ikke finder sted i usunde og farlige omgivelser og skal drage omsorg for opfyldelse af eventuelle krav til arbejdsstedet i henhold til gældende love og bestemmelser Klienten skal fremkomme med sin godkendelse og/eller sine bemærkninger til alle skitser, tegninger, rapporter, anbefalinger, tilbudsdokumenter og andet, der forelægges ham til beslutning, til aftalt tid og så betids, at Mandrup ApS s arbejde i henhold til aftalen ikke forsinkes eller afbrydes, og således at en hensigtsmæssig arbejdsrytme og - tilrettelæggelse kan opretholdes.

5 Side Klienten har krav på tidsfristforlængelse af minimum samme varighed eller den længere periode, der er nødvendig for genopstart efter en hensigtsmæssig (revideret) tidsplan, ved forsinkelse med ydelser fra Mandrup ApS; såfremt myndigheder ikke meddeler godkendelser, beslutninger eller svar, eller præsterer materiale eller ydelser inden for de forudsatte tidsrammer (dette gælder dog ikke bevillinger, tilskud og lignende); ved offentlige pålæg fra bygge-, sundheds-, frednings-, eller lignende myndigheder; ved begivenheder, som klienten ikke er herre over, såfremt disse forsinker, forhindrer eller gør opfyldelsen af aftalen urimeligt byrdefuld. 11 HEMMELIGHOLDELSE 11.1 Parterne er gensidigt forpligtet til at behandle oplysninger modtaget i forbindelse med opgavens løsning fortroligt. 12 OPHAVSRET - RETTIGHEDER 12.1 Klienten er i det omfang, det er aftalt eller forudsat i aftalen, berettiget til at anvende materiale, som er udarbejdet med henblik på opgavens løsning, til det aftalte formål. Mandrup ApS har i øvrigt alle rettigheder over sine idéer og det materiale, som Mandrup ApS har udarbejdet Hvad angår edb-programmer har klienten brugsret til programmet, og Mandrup ApS bevarer ejendomsretten Såfremt Mandrup ApS udfører en opgave, der efter sin natur er bestemt til løbende og gentagen brug, overgår ophavsretten til det fremstillede materiale til klienten ved godkendelse af prototypen og opgavens afslutning og betaling Såfremt opgaven omfatter delvis eller total projektering af en konstruktion, er klientens ret til at anvende det af Mandrup ApS udarbejdede dokumentationsmateriale begrænset til at gælde for én enhed. Hvis klienten ønsker at anvende materialet til flere enheder af uændret eller basalt uændret design, skal klienten betale et ekstra honorar herfor til Mandrup ApS, medmindre andet udtrykkeligt fremgår af aftalen Mandrup ApS er berettiget til at benytte udviklingsresultater til brug for løsning af opgaver for andre klienter Ved offentlig gengivelse af det anlæg eller produkt, hvortil Mandrup ApS s materiale er anvendt, skal både Mandrup ApS s og klientens navn anføres.

6 Side 6 13 UDSKYDELSE AF OPGAVEN 13.1 Klienten kan til enhver tid udskyde opgavens løsning. I så fald skal Mandrup ApS honoreres for det arbejde, der er udført frem til tidspunktet for udskydelsen, med tillæg af dækning af de udgifter, Mandrup ApS har i anledning af opgavens standsning, f.eks. udgifter til overflødiggjort kapacitet (arbejdskraft, lokaler, udstyr, løsøre mv.), udgifter til tredjemand samt ventetids- og tomgangsomkostninger, som ikke kan afværges. Bevisbyrden for, at omkostningerne kunne have været afværget, og/eller at de fakturerede udgifter er for høje, påhviler klienten Nærværende bestemmelse giver ikke klienten ret til at udskyde dele af opgaven eller til at ændre fremdriftstempoet, uden at der indgås ny aftale med Mandrup ApS herom Mandrup ApS kan kræve eventuelt merarbejde forbundet med opgavens genoptagelse honoreret som ekstraarbejde, jf Har udskydelsen (sammenlagt med eventuelle tidligere udskydelser) varet mere end 3 måneder, er Mandrup ApS kun forpligtet til at fortsætte arbejdet, såfremt der kan opnås enighed om en ny tidsplan og en honoraraftale, der afspejler prisudviklingen som følge af tidsforskydningen Stilles løsningen af en opgave i bero i mere end 6 måneder, er Mandrup ApS berettiget til at anse opgaven for standset. 14 STANDSNING AF OPGAVEN 14.1 Klienten kan til enhver tid standse opgavens løsning. Bestemmelserne i 13.1 og 13.2 finder tilsvarende anvendelse Standses en opgave, før dokumentationsudarbejdelse er påbegyndt, er klienten berettiget til for sagens fortsættelse at anvende analyser og beregninger og andet materiale, hvori forudsætninger for opgavens løsning indeholdes Hvis opgaven standses, efter at dokumentationsudarbejdelse er påbegyndt, er klienten med de begrænsninger, der fremgår af 14.4 og 14.5 nedenfor, berettiget til at anvende det materiale, som Mandrup ApS har udarbejdet, til færdiggørelse af sagen. Klienten skal dog betale en rimelig godtgørelse herfor. Kan parterne ikke blive enige om godtgørelsens størrelse, fastsættes beløbet efter reglerne om behandling af tvister, jf. 22. Klienten kan få udleveret materialet og anvende det som fastsat i nærværende bestemmelse, såfremt klienten deponerer den omtvistede del af godtgørelsesbeløbet og på betingelse af, at klageskrift indgives samtidigt hermed Hvis klienten ønsker at gøre brug af materialet som anført, må Mandrup ApS s navn ikke benyttes i forbindelse med klientens anvendelse af materialet, medmindre andet er aftalt.

7 Side 7 Mandrup ApS er ikke ansvarlig for materialets fortsatte brug, uanset eventuelle fejl og mangler i det før opgavens standsning udarbejdede materiale Uanset ovenstående er klienten dog aldrig berettiget til at anvende materialet som grundlag for en produktion med salg for øje (uanset om opgaven har vedrørt udvikling af produkter med salg for øje). 15 ANSVAR 15.1 Med nedennævnte modifikationer er Mandrup ApS i en periode af 5 år at regne fra opgavens levering/afslutning, jf. 18, ansvarlig for fejl og forsømmelser efter dansk rets almindelige regler Mandrup ApS hæfter ikke for driftstab, avancetab eller andet indirekte tab I aftalen fastlægges det eksakte beløbsmæssige erstatningsansvar samt eventuelle særlige aftaler om forsikringsdækning. I mangel af særskilt omtale heraf er Mandrup ApS s erstatningsansvar maksimeret til 3 gange honorarsummen, dog maksimalt forsikringsdækningen Mandrup ApS er ansvarlig efter ABR dog således, at ansvaret er begrænset til dækningsmaksimummet i den af Mandrup ApS tegnede ansvarsforsikring hos Topdanmark med policenr. E Kopi af police med forsikringsbetingelser udleveres efter ønske Har Mandrup ApS pådraget sig et ansvar over for klienten sammen med andre, hæfter Mandrup ApS kun for så stor en del af klientens tab, som svarer til den del af den samlede skyld, der er udvist af Mandrup ApS I forbindelse med udvikling af software, der anvendes til beregning eller lignende, hæfter Mandrup ApS kun for fejl og mangler ved programmet og er således kun forpligtet til at afhjælpe disse. Det skal særligt fremhæves, at Mandrup ApS således ikke hæfter for konsekvenser af den efterfølgende anvendelse af programmet I forbindelse med udvikling af maskiner og komponenter til serie- og masseproduktion hæfter Mandrup ApS kun for fejl og mangler, der konstateres (eller burde være konstateret) ved fremstilling og afprøvning af prototypen. Det skal særligt fremhæves, at Mandrup ApS således ikke hæfter for den efterfølgende produktion. Mandrup ApS s ansvar er under alle omstændigheder begrænset til vederlagsfri afhjælpning (omprojektering) Udredninger, analyser eller anbefalinger, der af Mandrup ApS udfærdiges i rapporter, særskilte forslag eller breve til klienten, er baseret på Mandrup ApS s bedste overbevisning og de informationer, der er til rådighed for Mandrup ApS på det tidspunkt, hvor de er angivet Mandrup ApS er ansvarlig efter ABR, dog således at ansvaret er begrænset til det i projektansvarsforsikringen angivne beløb. Topdanmark Professionel Ansvarsforsikring E

8 Side 8 Policekopi udleveres på begæring Ved opgaver, hvor Mandrup ApS kun udfører program, forslag, delvis tegningsdokumentation, rene beregningsopgaver eller projektkontrol, er Mandrup ApS s ansvar beløbsmæssigt begrænset til honorarsummen for opgaven Ansvar mod Mandrup ApS s medarbejdere kan ikke gøres gældende i videre omfang, end det kan gøres gældende mod Mandrup ApS. 16 PRODUKTANSVAR 16.1 For produktansvar gælder de til enhver tid gældende regler i dansk ret. Mandrup ApS er ikke ansvarlig for driftstab, avancetab eller andet indirekte tab, ligesom i øvrigt de i nærværende SAL gældende begrænsninger finder anvendelse i det omfang, de ikke strider mod ufravigelige retsregler. Klienten er pligtig at friholde Mandrup ApS for enhver udgift ud over, hvad der følger af nærværende bestemmelse. 17 AFHJÆLPNING 17.1 Mandrup ApS er berettiget til at afhjælpe konstaterede fejl og mangler. Aftalen og/eller de Særlige Betingelser, der gælder for ydelsen, kan indeholde mere detaljerede bestemmelser herom. 18 OPGAVENS AFLEVERING OG AFSLUTNING 18.1 Aftalen mellem klienten og Mandrup ApS vil indeholde en beskrivelse af, hvornår opgaven anses for afsluttet samt eventuelle procedurer for aflevering, testning og godkendelse. 19 REKLAMATION 19.1 Klienten mister retten til at gøre ansvar gældende mod Mandrup ApS, såfremt klienten ikke skriftligt reklamerer over for Mandrup ApS inden 14 dage efter, at klienten er eller burde være blevet opmærksom på tilstedeværelsen af Mandrup ApS s mulige erstatningsansvar Såfremt Mandrup ApS og klienten efter Mandrup ApS s undersøgelse af reklamationen kan konstatere, at der ikke er tale om ansvarspådragende fejl eller mangler ved det af Mandrup ApS udførte arbejde, er Mandrup ApS berettiget til at afregne bistand ved behandlingen af reklamationen efter medgået tid, jf. 7.2.

9 20 UDSTATIONERING Side Ved opgaver, der løses under udstationering, hvor medarbejderen ikke er undergivet Mandrup ApS s instruktion og projektledelse, kan Mandrup ApS ikke gøres ansvarlig for opgavens løsning Klienten forpligter sig til ikke at ansætte den udstationerede medarbejder direkte eller indirekte i en periode af 12 måneder efter projektets afslutning. 21 MISLIGHOLDELSE 21.1 Gør Mandrup ApS sig skyldig i væsentlig misligholdelse af aftalen med klienten, uden af forholdet er redresseret inden rimelig tid efter modtagelse af skriftligt påkrav herom, er klienten berettiget til at ophæve aftalen uden yderligere varsel Ophæves aftalen i henhold til stk. 1, har Mandrup ApS kun krav på honorar for så stor en del af det før ophævelsen udførte arbejde, som er anvendeligt for klienten i forbindelse med den samlede opgaves løsning Klienten har krav på dækning af sit tab efter de regler, der fremgår af nærværende SAL, jf. særligt 15. For så vidt angår klientens ret til at benytte det udarbejdede materiale, gælder bestemmelserne i Gør klienten sig skyldig i væsentlig misligholdelse af aftalen, eller gør han sig i øvrigt skyldig i en sådan adfærd, at det ikke med rimelighed kan kræves, at Mandrup ApS fortsætter sit hverv, er Mandrup ApS berettiget til at ophæve aftalen og kræve erstatning for det lidte tab efter dansk rets almindelige erstatningsregler Bestemmelserne i 14 om klientens ret til at benytte det udarbejdede materiale ved standsning af opgaven finder tilsvarende anvendelse ved ophævelse pga. misligholdelse. 22 LOVVALG OG VÆRNETING 22.1 Aftalen er undergivet dansk ret Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med aftalen mellem parterne, skal søges løst i mindelighed, eventuelt ved tredjemands mægling. Tvister, der ikke kan løses i mindelighed, skal afgøres efter reglerne for behandling af sager ved Den Almindelige Voldgiftsret i Danmark.

GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING. September 1992. Side 1

GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING. September 1992. Side 1 GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING September 1992 Side 1 Generelle Bestemmelser for Rådgivning, GBR 92 Forord Generelle Bestemmelser for Rådgivning ( GBR 92) er udarbejdet af Foreningen af Rådgivende

Læs mere

GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING

GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING 2014 Generelle Betingelser for Industrirådgivning, GBI 14 Forord Generelle Betingelser for Industrirådgivning (GBI 14) er udarbejdet af Foreningen af

Læs mere

ABR-13. Almindelige bestemmelser for rådgivning

ABR-13. Almindelige bestemmelser for rådgivning ABR-13 Almindelige bestemmelser for rådgivning Ver. 01 af 01.01.2013 Forord Nærværende almindelige bestemmelser for rådgivning (ABR-13) er udarbejdet af Nielsen, Rudolph & Partners ApS, CVR Nr. 32 33 06

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 GBF 19

Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 GBF 19 Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniørers Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 FORORD Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) har udarbejdet

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER I FORBRUGERAFTALER

GENERELLE BESTEMMELSER I FORBRUGERAFTALER GBF 19 GENERELLE BESTEMMELSER I FORBRUGERAFTALER 2019 Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniørers Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 GBF 19 Den 30. august 2019, version

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

Forretningsbetingelser for Patriotisk Selskab

Forretningsbetingelser for Patriotisk Selskab Forretningsbetingelser for Patriotisk Selskab 1. Anvendelse og gyldighed A. Nærværende forretningsbetingelser er gældende for enhver ydelse fra Patriotisk Selskab, medmindre betingelserne er fraveget ved

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser for Lyngholm, herunder

Salgs- og leveringsbetingelser for Lyngholm, herunder Salgs- og leveringsbetingelser for Lyngholm, herunder LYNGHOLM KLOAK-SERVICE LYNGHOLM KLOAK-RENOVERING A/S LYNGHOLM TV INSPEKTION ApS 1. Anvendelsesområde 1.1. Nærværende salgs- og leveringsbetingelser

Læs mere

Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik

Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik Salgs- & leveringsbetingelser hos Madsen Maskinteknik Nærværende salgs- og leveringsbetingelser er gældende ved enhver tilbudsgivning fra Madsen Maskinteknik, ved kundens ordregivning eller ved Madsen

Læs mere

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser

Bilag 2. Salgs- og Leveringsbetingelser Bilag 2 Salgs- og Leveringsbetingelser Indholdsfortegnelse 1 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER... 3 1.1 Anvendelse og gyldighed... 3 1.2 Tilbud/ordre... 3 1.3 Priser... 3 1.4 Ejendomsforbehold... 3 1.5 Levering...

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne.

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og leveringsbestemmelser for Compfitt A/S 1. Indledning. Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER 1. BAGGRUND 1.1 Klienten ønsker at modtage økonomisk rådgivning og er derfor blevet enig med Konsulenten om, at denne mod betaling af vederlag skal varetage Klientens økonomi.

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS

Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS Generelle salgs- og leveringsbetingelser for Stroco-Agro ApS 1 Aftalens grundlag 1.1. Nærværende generelle salgs- og leveringsbetingelser gælder for alle aftaler, medmindre andet er skriftligt aftalt mellem

Læs mere

Glashærderiet A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser.

Glashærderiet A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser. Glashærderiet A/S Almindelige salgs- og leveringsbetingelser. 1. Anvendelse Glashærderiet a/s salgs- og leveringsbetingelser er bindende indgået mellem parterne og tilsidesætter dermed alle aftaler og

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1.0 Anvendelsesområde 1.1 Disse generelle aftalevilkår finder anvendelse på enhver aftale mellem SiteLoom ApS og en kunde om levering af konsulentydelser, abonnementsydelser og andre

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER 323-182087 SLA/sla 16.03.2015 ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Advokatfirma Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Indgåelse... 3 3. Opsigelse... 3 4. Priser... 4 5. Betalingsbetingelser...

Læs mere

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. Aftaleindgåelse... 3 2. Ydelsernes omfang... 3 3. Parternes forpligtelser... 4 4. Pris og betalingsbetingelser... 5

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser Salgs- og leveringsbetingelser Medmindre der foreligger anden skriftlig aftale, leverer ICS A/S, (herefter kaldet ICS) leverancer på følgende vilkår uanset eventuelle modstående eller afvigende bestemmelser

Læs mere

Kapitel K. ABR Forenklet

Kapitel K. ABR Forenklet Kapitel K. ABR Forenklet Kapitel K. ABR Forenklet K1. Aftaletekst Forenklede almindelige betingelser for rådgivning og bistand i bygge- og anlægsvirksomhed (ABR Forenklet) A. Aftalegrundlaget Anvendelse

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle aftaler indgået mellem

Læs mere

Handelsbetingelser. Virksomhedsoplysninger. Grumsen Development ApS CVR: Willemoesgade Tv 6700 Esbjerg Danmark

Handelsbetingelser. Virksomhedsoplysninger. Grumsen Development ApS CVR: Willemoesgade Tv 6700 Esbjerg Danmark Handelsbetingelser Virksomhedsoplysninger Grumsen Development ApS CVR: 37051373 Willemoesgade 50 2. Tv 6700 Esbjerg Danmark 1. Generelle betingelser 1.1. Disse handelsbetingelser gælder for alle leverancer

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. Anvendelse og gyldighed 1.1. Disse salgs- og leveringsbetingelser er gældende for alle leverancer fra Walltec A/S (herefter benævnt Walltec ), medmindre andet er skriftligt aftalt. 1.2. Salgs- og leveringsbetingelserne

Læs mere

Forenklede almindelige betingelser for rådgivning og bistand i bygge- og anlægsvirksomhed (ABR Forenklet)

Forenklede almindelige betingelser for rådgivning og bistand i bygge- og anlægsvirksomhed (ABR Forenklet) Forenklede almindelige betingelser for rådgivning og bistand i bygge- og anlægsvirksomhed (ABR Forenklet) Aftaler om teknisk rådgivning og bistand indenfor bygge- og anlægsopgaver for Aarhus Kommune kan

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER FOR LEVERING AF YDELSER PR

FORRETNINGSBETINGELSER FOR LEVERING AF YDELSER PR INDLEDNING Nærværende forretningsbetingelser, eventuelt aftalebrev samt eventuelle skriftlige ændringer hertil udgør den samlede aftale (Aftalen) mellem kunden (Kunden) og Beierholm Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,

Læs mere

(I det følgende samlet benævnt Parterne og hver for sig en Part )

(I det følgende samlet benævnt Parterne og hver for sig en Part ) København den XX SAMARBEJDSAFTALE MELLEM Re-public ApS Dronningens Tværgade 30, 1 1302 København K CVR. 27224679 (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG XXXX (herefter benævnt Kunden ) (I det følgende

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade 5 8000 Aarhus C Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Kunsulentydelser...

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Generelt... 3 2. Indgåelse... 3 3. Opsigelse... 4 4. Priser... 4 5. Betalingsbetingelser... 5 6. Leveringsbetingelser... 5 7. Force majeure...

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. 1.1. 1.2. Generelt Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden skriftlig aftale. Købers indkøbsbetingelser

Læs mere

HANDELSBETINGELSER 2016

HANDELSBETINGELSER 2016 HANDELSBETINGELSER 2016 AnnebergDesign v/ Jacob Anneberg Vestermarken 6 6670 Holsted CVR: 36355417 kontakt@annebergdesign.dk (+45) 2616 8839 Formål og omfang Disse betingelser fastlægger de nærmere vilkår

Læs mere

ALMINDELIGE SALGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGSBETINGELSER ALMINDELIGE SALGSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Betalingsbetingelser... 4 6. Force majeure... 4 7. Reklamations- og undersøgelsespligt...

Læs mere

Almindelige leveringsbetingelser

Almindelige leveringsbetingelser Såfremt der ikke er aftalt andet gælder følgende leveringsbetingelser for produkter, der bliver leveret af HAGENS FJEDRE A/S: Almindelige leveringsbetingelser Anvendelse 1.Nedenstående, almindelige leveringsbetingelser

Læs mere

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning.

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning. FD Sikring A/S (FD Alarmer) cvr. nr. 11 77 76 00 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle aftaler

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: (i det følgende kaldet leverandøren)

KONTRAKT. mellem. Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: (i det følgende kaldet leverandøren) KONTRAKT mellem Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: 19716406 (i det følgende kaldet leverandøren) og Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej

Læs mere

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby 15/12/2011

Læs mere

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning.

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning. TROLDHEDE INSTALLATIONSFORRETNING A/S CVR. NR. 35 52 64 47 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle

Læs mere

RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr , Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr , Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr. 26 10 37 97, Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Definitioner... 3 2. Gyldighed... 3 3. Indgåelse... 4 4. Priser og fakturering... 4 5. Betaling... 5 6. Levering og risikoens overgang...

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER DANSKE SOLCELLER APS CVR-NR

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER DANSKE SOLCELLER APS CVR-NR SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER DANSKE SOLCELLER APS CVR-NR. 32 44 93 44 Maj 2019 1. Generelt 1.1 Danske Solceller ApS, CVR-nr. 32 44 93 44 (herefter Danske Solceller) sælger og leverer komplette solcelleanlæg

Læs mere

KONSULENTAFTALE. (herefter kaldet Nochmal) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet Kunden)

KONSULENTAFTALE. (herefter kaldet Nochmal) [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet Kunden) KONSULENTAFTALE Mellem undertegnede Nochmal Magnoliavej 4, 1. tv 2000 Frederiksberg CVR: 29056323 (herefter kaldet Nochmal) og medundertegnede [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt

Læs mere

Side 1. Salgs- og leveringsbetingelser ALPHA-elektronik A/S. 1. Anvendelse

Side 1. Salgs- og leveringsbetingelser ALPHA-elektronik A/S. 1. Anvendelse Salgs- og leveringsbetingelser ALPHA-elektronik A/S 1. Anvendelse Disse salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse for samtlige tilbud, salg og leveringer foretaget af ALPHA-elektronik A/S (AE) til

Læs mere

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3

Backup & Opbevaring. Skovdal Nordic forpligter sig til at opbevare materiale i minimum 3 Standardbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra Skovdal Nordic, medmindre dette udtrykkeligt er fraveget

Læs mere

Forretningsbetingelser for levering af ydelser pr

Forretningsbetingelser for levering af ydelser pr INDLEDNING Nærværende forretningsbetingelser, eventuelt aftalebrev samt eventuelle skriftlige ændringer hertil udgør den samlede aftale (Aftalen) mellem kunden (Kunden) og Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Leveringsbetingelser... 4 6. Betalingsbetingelser... 5 7. Ansvar for

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER. f o r. Wolturnus A/S

ALMINDELIGE SALGS- LEVERINGSBETINGELSER. f o r. Wolturnus A/S 123-116064 MWI/JKJ 21.12.2007 ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER f o r Wolturnus A/S Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Leveringsbetingelser...

Læs mere

Forretningsbetingelser for Ødegård ApS. 1. Aftale og aftaleparter. 2. Ødegård ApS ydelser. 3. Bemanding og underleverandører

Forretningsbetingelser for Ødegård ApS. 1. Aftale og aftaleparter. 2. Ødegård ApS ydelser. 3. Bemanding og underleverandører 1. Aftale og aftaleparter 1.1 Disse forretningsbetingelser gælder for de bogførings-, rådgivnings-, og regnskabsmæssige assistanceydelser, som Ødegård ApS leverer til Kunden. 1.2 Kundeaftalen mellem Kunden

Læs mere

Bilag 3. MILJØMINISTERIETS STANDARDKONTRAKT FOR Rådgivning og bistand

Bilag 3. MILJØMINISTERIETS STANDARDKONTRAKT FOR Rådgivning og bistand Bilag 3 MILJØMINISTERIETS STANDARDKONTRAKT FOR Rådgivning og bistand Mellem Miljøstyrelsen og... (herefter kaldet rådgiveren) er dags dato indgået aftale om (rådgiverens) udførelse af et projekt på følgende

Læs mere

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21.

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21. 1 Kontrakt vedrørende rådgivning og bistand til forarbejdet til etablering af campus i Næstved 1.1 Parterne Følgende kontrakt er indgået mellem Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved CVR. 2918 9625

Læs mere

Volumenreduktion af lavaktivt affald Aftale

Volumenreduktion af lavaktivt affald Aftale Bilag 2 Volumenreduktion af lavaktivt affald Aftale Indgået mellem Dansk Dekommissionering Frederiksborgvej 399 4000 Roskilde CVR nr. 2614 4744 (Herefter benævnt Kunden) og... CVR nr. (herefter benævnt

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser. Gældende pr. 4. maj 2016

Salgs- og leveringsbetingelser. Gældende pr. 4. maj 2016 Salgs- og leveringsbetingelser Gældende pr. 4. maj 2016 Salgs- og leveringsbetingelser Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse mellem bestilleren og leverandøren i det omfang, de

Læs mere

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE

STANDARD SAMARBEJDSAFTALE STANDARD SAMARBEJDSAFTALE MELLEM (herefter benævnt Designvirksomheden ) OG (herefter benævnt Kunden ) (i det følgende samlet benævnt "Parterne" og hver for sig en "Part") Standard samarbejdsaftalen ( Aftalen

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder. 1. Anvendelse

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder. 1. Anvendelse Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler med EPEA

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG 1. Anvendelse... 2 2. Indgåelse... 2 3. Fuldmagt... 2 4. Forpligtelser... 2 5. Priser... 3 6. Leveringsbetingelser... 3 7. Betalingsbetingelser... 3

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TØJPRODUKTIONSLAB

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TØJPRODUKTIONSLAB SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TØJPRODUKTIONSLAB 1. Anvendelse til at foretage modregning i nogen del af det fakturerede tid, eller må det anses for sandsynligt, at forsinkelse vil 1.1 Nedenstående

Læs mere

Ballomax. Section 17 Ballomax

Ballomax. Section 17 Ballomax ME EX Section 17 Ballomax www.broen.com 19.3-1 IND 19.3-2 HO EX Ballomax KAPITEL 19 Salgs- og leveringsbetingelser www.broen.com 19.1-1 ME HO Salgs- og leveringsbetingelser IND 1. Anvendelse af salgs-

Læs mere

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden

Læs mere

Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy

Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy Den [dato] oktober 2018 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Parterne... 3 2. Opgaven... 3 3. Aftalegrundlag... 3 4.

Læs mere

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør Spildevand A/S Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør Spildevand A/S oktober 2014 Sagsnr. Dok.nr. Side 1 af 7 Parterne 1. Rammeaftalen Mellem Forsyning Helsingør Vand

Læs mere

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008 Leveranceaftale Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Dato: 16-07-2008 Kontor: Sagsbeh.: Digitaliseringsafdelingen Niels Kleberg Versionsnr.: 1.0 Leveranceaftale for miniudbud

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

PRO-AUTOMATIC A/S Telefax:

PRO-AUTOMATIC A/S Telefax: SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden skriftlig aftale. 1.2. Købers indkøbsbetingelser

Læs mere

THE ARMY-PAINTER ApS. Generelle salgs- og leveringsbetingelser

THE ARMY-PAINTER ApS. Generelle salgs- og leveringsbetingelser THE ARMY-PAINTER ApS Generelle salgs- og leveringsbetingelser 1. Anvendelse 1.1. Disse salgs- og leveringsbetingelser gælder for enhver leverance fra The Army-Painter ApS, CVR-nr. 30 72 01 21 ( Selskabet

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser

Generelle salgs- og leveringsbetingelser Generelle salgs- og leveringsbetingelser Almindelige bestemmelser 1. Disse salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle JCN Industriservice ApS`s (Herefter kaldet JCNI) tilbud, overslag og

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem RÅDGIVNINGSAFTALE DELAFTALE XX mellem Sønderborg Kommune Bygninger & Energi Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Kontaktperson: Torben Andreas Thygesen og medundertegnede Dato 13-05-2014 xxx Tlf. E-mail: CVR-nr.

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler med Routes,

Læs mere

AFTALE. 1. Parterne. Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89. Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej Støvring

AFTALE. 1. Parterne. Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89. Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej Støvring Side 1 af 5 26. april 2018 AFTALE Om teknisk rådgivning og bistand iht. ABR 89 1. Parterne Undertegnede Rebild Kommune Hobrovej 110 9530 Støvring i det følgende kaldet Kommunen, ved ansvarlig kontaktperson:

Læs mere

KONTRAKT. Mellem. [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] (herefter kaldet Leverandøren)

KONTRAKT. Mellem. [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] (herefter kaldet Leverandøren) KONTRAKT Mellem [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer] (herefter kaldet Leverandøren) og [indsæt navn] [indsæt adresse] [indsæt by & postnummer] [indsæt CVR-nummer]

Læs mere

Ændringer til rammeaftale. Dato 11. april 2014

Ændringer til rammeaftale. Dato 11. april 2014 Ændringer til rammeaftale Dato 11. april 2014 Ændring Indkøb af teltduge til Virksomhedshjemmeværnet tilføjet til Rammeaftalens pkt. 2, samt justering i antal af teltduge til brug for Hærhjemmeværnet og

Læs mere

Handelsbetingelser. Nærværende betingelser finder anvendelse på enhver ydelse, der leveres fra Midtjysk Markedsføring.

Handelsbetingelser. Nærværende betingelser finder anvendelse på enhver ydelse, der leveres fra Midtjysk Markedsføring. Handelsbetingelser Nærværende betingelser finder anvendelse på enhver ydelse, der leveres fra Midtjysk Markedsføring. Dette gælder ved levering af såvel produkter, som ved levering af tjenesteydelser.

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER Gældende for Jord.dk Version 1.3

FORRETNINGSBETINGELSER Gældende for Jord.dk Version 1.3 FORRETNINGSBETINGELSER Gældende for Jord.dk 16.01.2017 Version 1.3 1. Indledning Jord.dk s almindelige Forretningsbetingelser (Herefter benævnt Forretningsbetingelser ) for formidling og analyse af jord

Læs mere

ABR 89 Almindelige betemmelser for teknisk rådgivning og bistand

ABR 89 Almindelige betemmelser for teknisk rådgivning og bistand 1. ALMENT 1.0 Reglernes anvendelse og formål 1.0.1 Bestemmelserne finder anvendelse på teknisk rådgivning og bistand inden for bygge- og anlægsområdet, herunder arkitektmæssig, ingeniørmæssig, landskabsarkitektmæssig

Læs mere

ODSIFs generelle salgs- og leveringsbetingelser for privatkunder

ODSIFs generelle salgs- og leveringsbetingelser for privatkunder ODSIFs generelle salgs- og leveringsbetingelser for privatkunder 1. Aftalegrundlag 1.1 I almindelighed gælder nedenstående betingelser for alle ODSIFs tilbud, salg, leveringer og ydelser, også i tilfælde,

Læs mere

GAVATEC A/S Januar 2016 Side 1 af 4

GAVATEC A/S Januar 2016 Side 1 af 4 Side 1 af 4 ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER I.: Gældende for lagersalg (lagerførte varer) Side 1 og 2. II.: Gældende for skaffe- og forskrivningssalg (ikke lagerførte varer) Side 3 og 4. I Salgs-

Læs mere

Rådgiveraftale Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand

Rådgiveraftale Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Rådgiveraftale Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Region Midtjylland 24. Januar 2018 Indholdsfortegnelse 1 Parterne... 3 2 Opgaven... 3 3 Aftalegrundlag... 4 4

Læs mere

Udkast KONTRAKT. vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder med tilhørende serviceaftale

Udkast KONTRAKT. vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder med tilhørende serviceaftale DET KONGELIGE BIBLIOTEK NATIONALBIBLIOTEK OG KØBENHAVNS UNIVERSITETS- BIBLIOTEK ADMINISTRATIONS- AFDELINGEN J.nr. Udkast KONTRAKT vedr. indkøb af RFID gates Københavns Universitetsbiblioteks betjeningssteder

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser Salgs- og leveringsbetingelser Gældende fra januar 019 1. GENERELT Medmindre andet skriftligt er aftalt, gælder disse salgs- og leveringsbetingelser for alle aftaler indgået med. CVR.nr.9838186, 3100 Hornbæk

Læs mere

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING AFTALE - TOTALRÅDGIVNING MELLEM OG ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER TOTALRÅDGIVER INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND...3 2. DEFINITIONER...3 3. AFTALEGRUNDLAG...4 4. YDELSERNE...5 5. VEDERLAG...5 6. MISLIGHOLDELSE...6

Læs mere

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides.

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides. Side 1 af 6 PROFESSIONEL ANSVARSFORSIKRING Almindelige forsikringsbetingelser MI-95-02 i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 Forsikringens omfang Forsikringen dækker det erstatningsansvar,

Læs mere

Standardkontrakt for indkøb af konsulentydelser

Standardkontrakt for indkøb af konsulentydelser Direktoratet for Kriminalforsorgen Standardkontrakt for indkøb af konsulentydelser indgået mellem [Konsulentnavn/virksomhed] [Adresse] [Postnr.] CVR-nr. [xx xx xx xx] (Herefter leverandøren ) og Kriminalforsorgen

Læs mere

Corpitals Forretningsbetingelser # ( )

Corpitals Forretningsbetingelser # ( ) Corpitals Forretningsbetingelser #00014207 (2019-01-15) 1. Generelt 1.1. Corpitals Forretningsbetingelser udgør en integreret del af det samlede aftalegrundlag mellem Corpital og Kunden, og er således

Læs mere

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR IC ELECTRONIC A/S (IC)

ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR IC ELECTRONIC A/S (IC) ALMINDELIGE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR IC ELECTRONIC A/S (IC) 1. Anvendelse 1.1 Disse Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle produkter ( Produkterne ), der

Læs mere

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber

Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Vareindkøbsaftale Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer for Forsyning Helsingør A/S med tilknyttede selskaber Marts 2019 Sagsnr. Dok.nr. 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør

Læs mere

Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren

Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren Forretningsbetingelser for Rønne & Lundgren 1. VIRKSOMHEDSOPLYSNINGER Rønne & Lundgren Advokatpartnerselskab ( R&L ) CVR-nr. 36 44 20 42 Tuborg Havnevej 19 2900 Hellerup 2. GENERELT 2.1 Nærværende forretningsbetingelser

Læs mere

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder

Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder Almindelige salgs- og leveringsbetingelser for serviceydelser til erhvervskunder 1. Anvendelse 1.1 Anvendelse. Almindelige salgs- og leveringsbetingelser ( Betingelserne ) gælder for alle aftaler om DALTEK

Læs mere

GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER

GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER GENERELLE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TREDJEPARTSPRODUKTER Aftalegrundlag Enhver levering af tredjepartsprodukter fra DFF-EDB, vil ske i henhold til nærværende betingelse, der sammen med det underskrevne

Læs mere

Forretningsbetingelser - Trade conditions

Forretningsbetingelser - Trade conditions Forretningsbetingelser - Trade conditions Forretningsbetingelser Gældende pr. 13.06.2005 Firma oplysninger WB Electronics ApS Langelandsvej 1a 7400 Herning Danmark Telefon +45 96264520 Fax +45 96264409

Læs mere

Salgs- og leveringsbetingelser

Salgs- og leveringsbetingelser Salgs- og leveringsbetingelser Gældende fra januar 2019 1. GENERELT Medmindre andet skriftligt er aftalt gælder disse salgs og leveringsbetingelser for alle aftaler indgået med Varme & Energi ApS, CVR.nr.

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser

Generelle salgs- og leveringsbetingelser Generelle salgs- og leveringsbetingelser Salgs- og leveringsbetingelser er gældende fra jan 2016. Telefon: E-mail: Web: 8742 8000 support@nhc.dk Silkeborg 2016 0 Generelle salgs- og leveringsbetingelser

Læs mere

Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten.

Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten. CERTA S FORRETNINGSBETINGELSER Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten. Opdraget CERTA s opdrag omfatter bistand i forbindelse med sikkerhedsmæssige

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

2.4 Alle estimater angivet i forbindelse med tilbud eller aftale, er med mindre andet specifikt er anført afgivet uden forbindtlighed.

2.4 Alle estimater angivet i forbindelse med tilbud eller aftale, er med mindre andet specifikt er anført afgivet uden forbindtlighed. 1. Indledning 1.1 Med mindre andet er skriftligt aftalt, er nærværende generelle vilkår gældende for alle tilbud, salg og leverancer fra Capto A/S (herefter Leverandøren ). Såfremt der i forbindelse med

Læs mere

Salg og Forretningsbetingelser

Salg og Forretningsbetingelser Tørring den 1. januar 2008 Salg og Forretningsbetingelser for Dansk Maskinmontage Aps 1. Regelgrundlaget 2. Tilbud 3. Adgangsveje 4. Kundens øvrige pligter 5. Betaling og sikkerhed for betaling 6. Tilbageholdsretten

Læs mere

Bilag 1. Aftale om teknisk rådgivning og bistand

Bilag 1. Aftale om teknisk rådgivning og bistand Bilag 1 Aftale om teknisk rådgivning og bistand Aftale om teknisk rådgivning og bistand 1. Parterne Mellem Frederikssund Kommune Rådhuset Torvet 2 3600 Frederikssund i det efterfølgende kaldet bygherren

Læs mere

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Januar 2018 Sagsnr. 18/00 Dok.nr. 18/00/1 Side 1 af 8 Parterne Mellem Forsyning Helsingør Affald A/S Haderslevvej

Læs mere

Handelsbetingelser. Forsikringsakademiet A/S

Handelsbetingelser. Forsikringsakademiet A/S Handelsbetingelser Forsikringsakademiet A/S 1. Generelle vilkår Nærværende handelsbetingelser er gældende, og en del af den kontrakt, der er indgået mellem Forsikringsakademiet A/S, CVR nr. 20733616, (i

Læs mere