Flere oplysninger og links:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Flere oplysninger og links:"

Transkript

1 Flere oplysninger og links: For flere oplysninger kontaktes: Justyna Petsch - Caroline Hetterschijt

2 @ SCHOOL 21 DAGE TIL ET MERE KREATIVT LIV - Hjælper elever med at værdsætte kreativitet -

3 Denne KREATIVITETSdagbog - tilhører % ORIGINALT VÆRK Som barn er enhver kunstner. Vanskeligheden ligger i at forblive det som voksen. Pablo Picasso Kreativitet er intelligens, der morer sig. Albert Einstein Bare fordi tingene ikke gør det, du havde tænkt dig, betyder det ikke, at de ikke kan bruges. Thomas Alva Edison Kreativitet udspringer af idékonflikter. Donatella Versace Du kan ikke opbruge kreativitet. Jo mere du bruger, jo mere har du. Maya Angelou Du ser ting, og du siger: Hvorfor? Men jeg drømmer ting, som aldrig fandtes og jeg siger: Hvorfor ikke? George Bernard Shaw Kreativitet er blot en sammenkobling af ting. Steve Jobs I dag er kreativitet og innovation vigtig i alle livets aspekter. Udfyld denne dagbog i en periode på 21 dage for at skabe en kreativ vane. Når du har gennemført alle aktiviteterne i dagbogen, skal du bede din lærer og en af dine forældre om at underskrive beviset på sidste side for at få din belønning.

4 1 Design en T-shirt, som du gerne vil have på i skole Forestil dig din bedste T-shirt: Hvilken farve er den?... Hvad står der på den?... Hvilket billede er der på den?... Skriv noter om dit design: Hvad vil du gerne have, det repræsenterer? Hvilke ord vil du gerne bruge? Hvilket billede vil du gerne bruge? Dette er et originalt design af... Du kan beskytte originale designs og tegninger med IP-værktøjer.

5 2 Udskriv to fotos, som du kan li 1. Vælg et foto på din telefon, som du har taget. 2. Skriv det ud og sæt det i ramme. Giv det en titel. 3. Skriv dit navn under fotoet. 4. Bed en ven om at udskrive et foto for dig fra sin telefon. 5. Sæt det ind i en anden ramme og giv det en titel. 6. Skriv din vens navn under fotoet Ophavsret betyder, at når du tager et foto, så ejer du det. Du skal bede om tilladelse til at bruge andres fotos.

6 3 Skab et originalt værk knyttet til I GÅR Tænk på noget virkelig godt eller virkelig dårligt, som skete for dig i går. Luk øjnene og forestil dig, at det sker igen. Hvad ser du? Hvad hører du? Hvordan har du det? Tag noter i form af ord eller billeder. Brug dine noter til at skabe et originalt værk. Det kan være: en tegning en historie et digt en sang en tegneseriestribe en video... Dette originale værk har jeg lavet! Du kan ikke beskytte idéer. Du kan beskytte den måde de udtrykkes på inden for kunst, historier, digte, sange, film, videospil, software osv. med ophavsret.

7 4 Fyld hjertet med ting du elsker Brug farver og fonte til at kommunikere dine følelser. Brug: ord, fraser, sætninger billeder symboler Medtag: personer, steder, dyr, ting, ejendele musik, film, bøger, spil aktiviteter TÆNK! Hvordan ville du have det, hvis din lærer lagde dette på skolens websted uden at spørge dig først? Skolen må ikke offentliggøre eller kopiere dit arbejde uden din tilladelse.

8 5 Design et logo, der skal repræsentere dig Find tre logoer, som du kan lide på ting omkring dig. Kopiér logoerne. Logo = et design Logo = et ord Logo = ord + design Hvad vil du gerne sige om dig selv med dit logo? Skriv noter: Design dit logo: Et logo er en tegning, et billede eller et symbol, der repræsenterer en virksomhed. Et logo ser interessant ud og siger noget hurtigere end ord.

9 6 Sæt dit aftryk på et varemærke Der er varemærker overalt omkring os. Kig i køkkenet og lav en liste over fødevaremærker. Kig efter symbolet for registrerede varemærker. Kopier eller sæt et fødevaremærke her. Hvordan kan du forbedre det? Tag noter. Du kan registrere et logo som et varemærke. En farve, en lyd og den måde et produkt ser ud på, kan være et varemærke.

10 7 Design det ideelle værelse Opmål dit værelse og lav en skitse på det ternede papir. Hvilke ting er vigtige på dit værelse?... Hvordan kan du ændre designet, så de fungerer bedre for dig? Hvor er den bedste plads til dem? Tegn dem ind på planen. Hvilke ting vil du gerne have på dit værelse? Skriv dem i prioriteret rækkefølge: Tegn dem ind på planen. Sammenlign dine designs med en vens. Hvad siger jeres ideelle værelser om jer? Mit Min vens Designs er et udtryk for din kreativitet. Du kan have stor indvirkning på et lille sted.

11 8 Tænk på en ny opfindelse til hjemmet Hvilken opgave i hjemmet hader du virkelig at udføre?... Hvad er det, du hader ved den?... Hvilke løsninger kan en opfindelse bidrage med?... Tegn og beskriv din opfindelse. Det tager nogle gange kun et øjebliks inspiration at finde på en god idé, men det kræver en masse eksperimenter at vende idéen til en nyttig opfindelse. Opfindere har brug for en belønning for al den tid og alle de penge, de bruger på at udvikle deres idéer. Derfor kan de tage patent på deres opfindelser. Lever din opfindelse op de tre krav til et patent? Er den virkelig ny?... Er den nyskabende?... Kan den produceres og bruges?... Patenter gives kun til nye, nyskabende og industrielt anvendelige opfindelser.

12 9 Opfind en app, der kan bruges i skolen HVEM er den til? (aldersgrupper) HVORFOR? Hvad er formålet med appen? Til... HVAD? Beskriv kort hvad den gør: HVORDAN virker den? kamera swiping indtastning stemmekontrol GPS vippen andet... HVORDAN ser den ud? Design din app på skærmene: LAD VÆRE MED AT EFTERLIGNE! Mange nye apps er variationer af idéer, som vi allerede bruger. Vær så original som muligt. Prøv at lade være med at efterligne en idé, som er populær for tiden. Underskrives: Jeg bekræfter, at denne app er min originale idé!... Husk, at du ikke kan beskytte en idé! Hvis du allerede har en virkelig god ny idé til en app, så start med at kode den og gemme den på din computer. Derefter kan den beskyttes med ophavsret.

13 10 Bed en ven om at skabe et Lige nu blogindlæg Lad din ven skrive en blog med disse overskrifter. Han eller hun kan bruge farver og billeder til at gengive følelser og idéer. Lige nu har på føler har brug for lytter til ser ønsker vejret tænker håber Skriv det ud og sæt det fast her. Skriv din vens navn og årstal. Spørg din ven, om du må tage en kopi og vise den for klassen. Hvis du skaber materiale på internettet (f.eks. en blog, et websted, et videoklip), kan du beskytte din IP, så andre ikke må bruge det, uden at spørge dig først.

14 11 Design et nyt sportsprodukt til en sport, som du holder af Sport:.. Udstyr eller tøj, som du gerne vil forbedre:... Er din forbedring relateret til sikkerhed eller ydeevne?... Hvorfor er et nyt design vigtigt?... Lav en skitse til dit design og beskriv forbedringerne. Vis dit design til en ven og tal om det. Synes du, din vens design er nyt? Hvorfor? Hvorfor ikke? Du kan registrere et nyt design, hvis det har en ny form eller et nyt mønster, eller hvis det er fremstillet ved hjælp af en ny teknik. Hvis du vil registrere et nyt design, skal du gøre det, før du viser det til andre.

15 12 Lav et varemærke til dit sportsprodukt Tænk på et navn til dit nye sportsprodukt:.... Hvilket budskab vil du gerne sende til kunderne? Brainstorm farver, former og fraser til brug til dit varemærke. Lav en skitse til et varemærke Brainstorm Vis dit varemærke til en ven og bed om dennes forslag til forbedringer. Lav en ny skitse. Forslag Et varemærke hjælper til markedsføringen af et produkt. Det skelner en sælgers varer fra en anden sælgers varer og hjælper folk med at genkende et produkt. Et godt varemærke skal kunne huskes.

16 13 Find på et slogan, og lav en reklame til dit sportsprodukt SLOGAN: Lav en kort videoreklame med dit slogan. Opsætning:... Karakterer:... Lav en skitse over scenerne. Scene... Varighed... Scene... Varighed... Scene... Varighed... Bemærkninger Bemærkninger Bemærkninger Scene... Varighed... Scene... Varighed... Scene... Varighed... Bemærkninger Bemærkninger Bemærkninger Et godt slogan skal være kort og enkelt, og fokus skal være på det, der får dit produkt til at skille sig ud. Ord er en af de vigtigste ting, vi har.

17 14 Design en kage til din fødselsdag Navn:... Farve:... Form:... Dekoration:... Ingredienser: Lav en skitse til din kage. Der er rigtig mange måder at være kreativ på.

18 15 Skriv et manuskript til en scene i et teaterstykke eller en film 1. Tænk på en sjov oplevelse, du har haft. 2. Luk øjnene og gå scenen igennem inde i hovedet. 3. Åbn et dokument på computeren. Giv det en titel. 4. Hvem var med i scenen? Skriv deres navne til venstre. 5. Skriv en overordnet version af dialogen. Læs den højt og ret den til. Gør dette 10 gange! Udskriv det endelige manuskript, og sæt det fast her. Vil du gerne opføre scenen i klassen? Hvorfor? Hvorfor ikke?... Vil du give en anden klasse lov til at opføre og filme scenen? Hvorfor? Hvorfor ikke?... Teaterstykker, film og videoklip er beskyttet af ophavsret. Du skal bede om lov til at bruge dem i skolen eller hjemme.

19 16 Lav en skitse til et nyt videospil Spiltype: Hvor foregår det? Hvor er de forskellige niveauer? (rummene) Hvem eller hvad er med? (objekterne) Regler: For at score point:... For at miste point: Tegn rummet i begyndelsen af spillet. Fremlæg din idé til spillet for en ven. Er det originalt? Er det sjovt? Hvordan kan du forbedre det? For at omdanne dine idéer til et digitalt spil, skal du starte med kodning. Videospil kombinerer kreativitet og teknologi. De er beskyttet af ophavsret, varemærker og patenter. Millioner af mennesker rundt om i verden arbejder på at lave videospil takket være de penge, der tjenes ved disse intellektuelle ejendomsrettigheder.

20 17 Design et cover til et album Vælg et album, som du kan lide. Lyt til det, se på coveret og udfyld. Album af... Mit album Navn Farve Ord Billeder Beskrivelse Lav et cover til et album. Skriv det ud og sæt det fast her. Brugte du materiale, der var beskyttet af ophavsret, da du lavede coveret til albummet?... Hvilket? Ophavsret beskytter sange og musik. Men kan også beskytte det færdige arbejde på albummer.

21 18 Skriv en minisaga om en familiehistorie 1. Tænk på en historie, som dine forældre eller bedsteforældre har fortalt dig. 2. Åbn et dokument og skriv historien i noteform. 3. Læs den omhyggeligt og ret den til. 4. Tæl ordene og tilføj eller slet ord, så den er på præcis 50 ord. 5. Giv den en titel. En minisaga er en historie på præcis 50 ord. Titlen må være på op til 15 karakterer. Skriv den ud og sæt din minisaga fast her. Tilhører ophavsretten dig eller den person, der fortalte dig historien?... Det er hårdt arbejde og tager tid at skabe kunstneriske værker. Redigering er en vigtig del af kreativ skrivning.

22 19 Skriv og illustrer et digt 1. Hvilken dag i ugen er det? Tænk over, hvordan du har det. 2. Vælg en farve, og skriv bogstaverne nedad i venstre side af skriveboksen. 3. Start hver linje i dit digt med bogstavet til venstre. 4. Skriv en idé, der er knyttet til dagen på hver linje. Brug blyant. 5. Læs det højt og ret det til. 6. Opmærk bogstaverne omhyggeligt og tilføj et par billeder. I et akrostisk digt bruges første bogstav på hver linje til at skrive et ord (hvis man læser ned på siden).... Begynd med et enkelt ord eller en idé for at få kreativiteten til at flyde.

23 20 Brug naturen som inspiration til et modedesign 1. Vælg et dyr, en plante eller et insekt, som du synes er smukt eller interessant. 3. Brug elementerne 2. Lav en skitse over følgende elementer: som inspiration til et design. farver mønstre former modeller teksturer Omhyggelig observation af naturen kan føre til nye initiativer og produkter. Mange forskere og ingeniører i dag bruger biomimetik til af fremme deres designs og opfindelser. Stofmønstre og tøjets form og udseende kan registreres som designs.

24 21 At skabe noget til fremtiden For at opfinde, identificerer opfinderne først et problem, derefter overvejer de kreative måder at løse problemet på og arbejder hårdt på at virkeliggøre deres idéer. Sæt ord på tre problemer i verden, der bekymrer dig Arbejd sammen med nogle venner. Brainstorm idéer til løsninger. Kan I udvikle nogle af idéerne? Opfindelser forbedrer liv, hvorfor vi er nødt til at tilskynde folk til at opfinde nye ting. Patenter tilskynder opfindere til at blive ved med at opfinde nye ting, fordi de stopper folk i at stjæle deres opfindelser.

25 Bemærkninger

26 Bemærkninger

27 TILLYKKE MED AT FANGE KREATIVITETS- VANEN Hvilken aktivitet var du mest glad for? Hvorfor? Hvad er din bedste idé i dagbogen, synes du? Hvorfor? Hvordan kan du forblive kreativ, efter at du har færdiggjort dagbogen? (Du kan f.eks. købe en skitseblok, melde dig ind i en klub for kodeinteresserede eller starte din egen blog osv.)

28 Udfyld og indsend beviset for at få en belønning. Bevis på, at dagbogen er udfyldt Kreativitetsdagbog Navn... Klasse... For vellykket færdiggørelse af kreativitetsdagbogen i løbet af 21 dage Den... (dato) Underskrevet og bekræftet af Lærer Forældre Send til: IPinEducation@euipo.europa.eu Justyna Petsch - Caroline Hetterschijt

BEDSTE TIPS Lyt til Mister Maker og følg hans råd og vejledning. Send dine bedste kreationer ind til vores Galleri. Du vinder måske en præmie!

BEDSTE TIPS Lyt til Mister Maker og følg hans råd og vejledning. Send dine bedste kreationer ind til vores Galleri. Du vinder måske en præmie! P2 Entertainment Lynstartsguide til appen Mister Maker: Lad os lavet noget! TIL FORÆLDRE I Mister Maker: Lad os lavet noget! finder man mange unikke og sjove funktioner, som giver børnene mulighed for

Læs mere

Styrk din idé. En introduktion til IPR. Ved Helena Larsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Key Account Manager

Styrk din idé. En introduktion til IPR. Ved Helena Larsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Key Account Manager Styrk din idé En introduktion til IPR Ved Helena Larsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Key Account Manager I Danmark lever vi af vores gode ideer og evnen til innovation. At beskytte vores ideer er det

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Sådan laver du en film (VIDEO)

Sådan laver du en film (VIDEO) QUICK GUIDE Sådan laver du en film (VIDEO) En trinvis guide til nogle af de værktøjer, der er nødvendige for at lave en digital fortælling 1. Sådan skaber du en digital fortælling For at skabe en digital

Læs mere

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING. IDÉTRÆNING Et kreativitetstræningsmateriale til 4. klasse og op

FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING. IDÉTRÆNING Et kreativitetstræningsmateriale til 4. klasse og op FONDEN FOR ENTREPRENØRSKAB MEDLEM AF JA WORLDWIDE LÆRERVEJLEDNING IDÉTRÆNING Et kreativitetstræningsmateriale til 4. klasse og op ISBN 978-87-92167-15-6 Copyright 2017 Fotografisk, mekanisk eller anden

Læs mere

Opgaver: Melodi Grand Prix

Opgaver: Melodi Grand Prix Opgaver: Grand Prix Hvad står der? 1. Hvad kan du finde i bogen? Sæt X Tekst Illustrationer Omslag Titel Fotografi Indholdsfortegnelse Overskrift Tegning Stikord Billedtekst Skema Sidetal Faktaboks Landkort

Læs mere

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende.

Du skal lære. o o o o o. Om filmen. Filmen er en animationsfilm. Animation betyder at gøre noget levende. Du skal lære o o o o o At tale om, hvad der sker i filmen på dansk. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmen. At læse og forstå korte tekster om filmen på dansk. At skrive ord og sætninger om

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet Indberetning Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Der er et skema for hvert af de børn, som du her mest kendskab til, og som I internt i dagtilbuddet

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

Velkommen til webinaret. Sådan skaber du din drømmebusiness ud fra dit unikke formål i 5 enkle trin

Velkommen til webinaret. Sådan skaber du din drømmebusiness ud fra dit unikke formål i 5 enkle trin Velkommen til webinaret Sådan skaber du din drømmebusiness ud fra dit unikke formål i 5 enkle trin Program Velkommen De 5 trin Hvis du vil mere Q & A De 5 trin 1. Kom i kontakt med din unikke historie

Læs mere

SÅDAN TEGNER DU DIT BUDSKAB - Skil dig ud og få flere kunder WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS

SÅDAN TEGNER DU DIT BUDSKAB - Skil dig ud og få flere kunder WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS WORKBOOK TIL MIT TEGNETRÆNING VIDEO KURSUS VELKOMMEN ER DU KLAR TIL AT LÆRE AT TEGNE DIT BUDSKAB? HUSK mine 5 gode råd START I DET SMÅ SNYD NU LIDT TRO PÅ DINE EVNER SÆT EKSTRA TID AF FIND 3 FAVORITTER

Læs mere

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt

Jeg kender Jesus -3. Jesus kan alt Jeg kender Jesus -3 Jesus kan alt Mål: Målet er, at børnene ved, at Jesus kan alt. Jesus er Herre over enhver situation og kan gribe ind i enhver situation. Der er ikke noget, der er håbløst, når Jesus

Læs mere

Ideer til IT og ipad i dagtilbud

Ideer til IT og ipad i dagtilbud Ideer til IT og ipad i dagtilbud Konkrete forløb sorteret efter læreplanstemaer Samlet og redigeret af Lone Adamsen, ITleg.dk Indhold Forord hvordan bruges denne publikation... 9 Del I Læreplanstemaerne...11

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012

Prezi. Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Prezi Aldrig mere gammeldaws slideshows!? Version: December 2012 Indholdsfortegnelse Hvad er Prezi?...4 Hvordan finder jeg Prezi?...5 Skoletube og Prezi...5 Lav din første Prezi-præsentation...5 Indtast

Læs mere

DESIGN DIT EGET CD-COVER!

DESIGN DIT EGET CD-COVER! ELEV DESIGN DIT EGET CD-COVER! Emil de Waal + Spejderrobot Det er ikke kun i selve musikken, at Emil de Waal + Spejderrobot kan lide at improvisere - det er nærmest et livsprincip! Så da deres første plade

Læs mere

TEST - VAK læringsstil

TEST - VAK læringsstil TEST - VAK læringsstil Marker det svar, som repræsenterer hvordan du generelt opfører dig. 1. Når jeg skal arbejde med nyt udstyr plejer jeg generelt at: a) læse instruktionerne først b) lytte til en forklaring

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Teknikker: Eleven kan beherske grundlæggende teknikker til bearbejdning af bløde og hårde materialer og har viden om dette.

Teknikker: Eleven kan beherske grundlæggende teknikker til bearbejdning af bløde og hårde materialer og har viden om dette. 5.- 7. årgang 6-10 lektioner Læringsmål Teknikker: Eleven kan beherske grundlæggende teknikker til bearbejdning af bløde og hårde materialer og har viden om dette. Materialeliste Produktrealisering: ipad,

Læs mere

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013

Stort tillykke. med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad. Ringsted Lilleskole August 2013 Stort tillykke med din nye Ipad! Intro og retningslinjer for Ipad Ringsted Lilleskole August 2013 Vi håber på, at din nye Ipad bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der

Læs mere

Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind på valg af uddannelse.

Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind på valg af uddannelse. 1. pakke: Opstart Pakken rummer missioner, som eleven skal løse første gang, der spilles med MissionEUX-app'en. Eleven lærer at bruge app'en og aflevere besvarelser. Samtidig spores elevens tanker ind

Læs mere

BA ØKONOMI - VALGFAG. Vintereksamen 2012-2013. Ordinær eksamen. Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle

BA ØKONOMI - VALGFAG. Vintereksamen 2012-2013. Ordinær eksamen. Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret. Varighed: 3 timer. Hjælpemidler: Alle BA ØKONOMI - VALGFAG Vintereksamen 2012-2013 Ordinær eksamen Skriftlig prøve i: 4620710068 Immaterialret Varighed: 3 timer Hjælpemidler: Alle Ved karaktergivning vægtes hver opgave med 50 % OPGAVE 1 Hans

Læs mere

Læseudviklingens 12 trin

Læseudviklingens 12 trin Læseudviklingens 12 trin Læseudviklingens 12 trin 1. Kan selv finde sit navn blandt mange. Fx på garderoben i børnehaven. Kan også selv skrive sit navn. Typisk med store bogstaver. Det betyder ikke noget

Læs mere

LEKTIONSPLAN SAMMENDRAG RESULTATER OG EVALUERING LÆRERENS FORBEREDELSE. OVERBLIK: Lektionsplan 3

LEKTIONSPLAN SAMMENDRAG RESULTATER OG EVALUERING LÆRERENS FORBEREDELSE. OVERBLIK: Lektionsplan 3 OVERBLIK: Lektionsplan 3 SUBRUTINER Alderstrin: 7-8 år Holdstørrelse: I hold af to Klargøringstid: 5 minutter Tid i alt: 100 minutter Aktiviteter: 4 LEKTIONSPLAN SAMMENDRAG Aktivitet 1: KUBO tager på tur

Læs mere

Skoleparat. Vi glæder og til samarbejdet. Borup Privatskole 2015-2016

Skoleparat. Vi glæder og til samarbejdet. Borup Privatskole 2015-2016 Vi glæder og til samarbejdet Skoleparat Borup Privatskole 2015-2016 At være klar til skole handler om meget mere end at kunne skrive sit navn eller tælle til ti. Et barn, der skal i skole, skal være klar

Læs mere

TOOLCAMP. Til dommerne

TOOLCAMP. Til dommerne TOOLCAMP Til dommerne SAMARBEJDE VURDERINGSKRITERIER Skal eleverne arbejde parvis eller i grupper? 1 Eleverne arbejder ikke sammen parvis eller i grupper. Har eleverne fælles ansvar? 2 Eleverne arbejder

Læs mere

GoTalkNow. Beskrivelse:

GoTalkNow. Beskrivelse: GoTalkNow Beskrivelse: I GoTalk NOW kan du lave personlige kommunikationsbøger. Du kan også lave vælgebøger med foto, filmklip eller musik. Eller en kombination mulighederne er mange. En bog kan laves

Læs mere

ipad for let øvede, modul 9 ipad og computer

ipad for let øvede, modul 9 ipad og computer 12052014AS ipad for let øvede modul 9 ipad og computer Indledning I dette modul gennemgås nogle af de muligheder, der er for samspil mellem computeren og ipad'en. På ipad'en findes app'en itunes Store.

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

5. Bertel Thorvaldsen. Årsplan (Billedkunst MVM)

5. Bertel Thorvaldsen. Årsplan (Billedkunst MVM) Årsplan for 5.B.T billedkunst 2016/2017- Malene von der Maase Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere, opleve og analysere billeder bliver i stand til at iagttage, reflektere,

Læs mere

IT i dagtilbud. Begynder manual VIFIN. Af Elin B. Odgaard

IT i dagtilbud. Begynder manual VIFIN. Af Elin B. Odgaard IT i dagtilbud Begynder manual Af Elin B. Odgaard VIFIN Indholdsfortegnelse IPad'en og dens dele Sådan ser ipad'en ud - Forsiden Sådan ser ipad'en ud - Bagsiden For at komme igang Hjemmeskærm som funktion

Læs mere

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse

10 måder. at knække kunsten på. 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen klasse 10 måder at knække kunsten på 10 metoder til at arbejde med kunst i undervisningen Folkeskolen 4.-10.klasse Indledning 10 måder at knække kunsten på præsenterer 10 forskellige metoder til at arbejde med

Læs mere

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk

Min Historie. Denne bog tilhører. Ungdommens Uddannelsesvejledning Rådhusstrædet 6 7430 Ikast tlf.: 9960 4200 www.uuib.dk Min Historie Denne bog tilhører Hvem er jeg? Din identitet har at gøre med den måde, du opfatter dig selv på hvem du selv synes, du er. Den er de kendetegn, der afgrænser netop dig fra alle andre. Du kan

Læs mere

Begynderlæsning Outrup Skole Forældreinformation

Begynderlæsning Outrup Skole Forældreinformation Begynderlæsning Outrup Skole Forældreinformation Hvad er læsning: Læsning er sprog. At læse, er ikke bare det at kunne læse en tekst flydende uden at lave fejl og uden at køre fast. Det er samtidig et

Læs mere

Samtaleark SPOR A og A1

Samtaleark SPOR A og A1 Samtaleark SPOR A og A1 Del 1: Opgaver Begynd f.eks. med at sige til eleven: Du har tidligere fortalt, at du ikke kan læse og skrive så meget endnu, men du har måske set en del skrift og kan en del alligevel.

Læs mere

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser

PROJEKT X:IT Undervisningsvejledning til konkurrence for X. IT klasser til konkurrence for X. IT klasser Indledning Konkurrencen for 7.-9. klasser på X:IT skoler har to formål: Dels skal konkurrencen være med til at fastholde elevernes interesse for projektet og de røgfri

Læs mere

Jeg vil være elev. Daniel K. P. Daniel Kongsted Petersen. Mobil: 21492281 Mail: danielkp@icloud.com Hjemmeside: www.danielkp.dk 1

Jeg vil være elev. Daniel K. P. Daniel Kongsted Petersen. Mobil: 21492281 Mail: danielkp@icloud.com Hjemmeside: www.danielkp.dk 1 Jeg vil være elev Daniel K. P. Daniel Kongsted Petersen Mobil: 249228 Mail: danielkp@icloud.com Hjemmeside: www.danielkp.dk Gå på opdagelse og læs om mig og mine kompetancer Jeg er altid frisk på en samtale

Læs mere

Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer

Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer Arbejde med Vegas Pro digital skiltnings værktøjer Gary Rebholz Disse dage, digital skiltning er overalt. Utvivlsomt du har set det, selvom du måske ikke har identificeret, hvad du oplevede som digital

Læs mere

Er en hjemmeside omfattet af Ophavsretsloven?

Er en hjemmeside omfattet af Ophavsretsloven? Ophavsret på nettet - af advokat Peter Lind Nielsen, Advokatfirmaet Bender.dk Flere og flere virksomheder har fået øjnene op for hvilke muligheder Internettet egentlig tilbyder i form af et hurtigt kommunikationsmiddel

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1) Titel. 6) Produktion. 2) Konceptet. 7) Visuel udformning. 8) Opsætning. 3) Forløb. 4) Målgruppen. 9) Facebook.

Indholdsfortegnelse. 1) Titel. 6) Produktion. 2) Konceptet. 7) Visuel udformning. 8) Opsætning. 3) Forløb. 4) Målgruppen. 9) Facebook. Konceptbeskrivelse Indholdsfortegnelse 1) Titel 6) Produktion 2) Konceptet 7) Visuel udformning 3) Forløb 8) Opsætning 4) Målgruppen 9) Facebook 5) Påstanden 10) Brugskontekst Titel Titlen for konceptet

Læs mere

TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN AFFALDS KONKURRENCE

TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN AFFALDS KONKURRENCE TIL LÆRERE I FOLKESKOLEN AFFALDS KONKURRENCE Skil elektronikaffald ad og find ud af, hvad det indeholder. I deltager i konkurrencen om biografbilletter med sodavand og popcorn til hele klassen. TIL LÆRERE

Læs mere

10 teknikker til mere synlig læring

10 teknikker til mere synlig læring 10 teknikker til mere synlig læring Ved dine elever, hvad de har lært, når I afslutter et emne, en time, en skoledag? Kan de forklare det? Og kan de huske det ugen efter? For at opnå god læring, har eleverne

Læs mere

Hvad er IP? - en introduktion

Hvad er IP? - en introduktion Hvad er IP? - en introduktion IP - Intellectual Property - er den engelske, men også i Danmark, gængse betegnelse for intellektuel ejendomsret eller immaterielle rettigheder. Af og til bruges synonymet

Læs mere

OPGAVEARK. Vi ser på opfindelser! DANSK STORM P. MUSEET FAKTA

OPGAVEARK. Vi ser på opfindelser! DANSK STORM P. MUSEET FAKTA 1 Vi ser på opfindelser! Når du kigger på opfindelsestegninger, synes du måske, at de er sjove, eller at noget ved dem er sjovt. 1. Se på tegningen: Hvilke ting er brugt til at bygge opfindelsen? 2. Hvad

Læs mere

Vandværker Del. Vandværker. Randers Kunstmuseum 21. august - 24. oktober 2010. Undervisningsmateriale til 4. - 6. klasse

Vandværker Del. Vandværker. Randers Kunstmuseum 21. august - 24. oktober 2010. Undervisningsmateriale til 4. - 6. klasse Del Vandværker Randers Kunstmuseum 21. august - 24. oktober 2010 Undervisningsmateriale til 4. - 6. klasse Del 1 Indhold Indhold: 1 Før besøget på museet Lær og læs om vand, om koncept-kunst, samtids-kunst

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere

Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere Vejledning til NIN, Grønlands arealregister, for ansøgere Departement for Boliger, Infrastruktur og Trafik Grønlands Selvstyre Asiaq Grønlands Forundersøgelser Version 2 - april 2010 Version 2 april 2010

Læs mere

Kortfilm. Signe Arpe Sander-Jensen 10G hold 2. dansk kortfilm. Film: Højdeskræk Varighed: 12 min. Årstal: fra 2005

Kortfilm. Signe Arpe Sander-Jensen 10G hold 2. dansk kortfilm. Film: Højdeskræk Varighed: 12 min. Årstal: fra 2005 Film: Højdeskræk Varighed: 12 min. Årstal: fra 2005 Kortfilm Resumé: Filmen handler om vores hovedperson Thomas, som er med i en udspringskonkurence i en svømmehal. Thomas er rigtig dygtig og klubbens

Læs mere

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1

Vester Hassing 10. dec. 2013. Ipads på VHS. En vejledning. ipads på VHS Side 1 Ipads på VHS En vejledning ipads på VHS Side 1 Tillykke med det nye arbejdsredskab Vi ved allerede nu, at dette redskab bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Med uddelingen

Læs mere

3) Først og fremmest kan du vælge hvilket tema din side skal have.

3) Først og fremmest kan du vælge hvilket tema din side skal have. Wordpress er et open source software du kan bruge til at oprette blogs og hjemmesider i. Du har mulighed for at vælge forskellig temaer og designe din side som du har lyst. Blogs og hjemmesider kan blandt

Læs mere

Mit hjem dit hjem. Opgave til VR-oplevelsen og 360 grader-filmene i Dansk Flygtningehjælps mini-forløb: Se verden med en flygtnings øjne.

Mit hjem dit hjem. Opgave til VR-oplevelsen og 360 grader-filmene i Dansk Flygtningehjælps mini-forløb: Se verden med en flygtnings øjne. #21 Opgaveark Dansk og billedkunst, 1.-2. klasse Dansk, billedkunst og N/T, 3.-5. Klasse Omfang: 2-3 lektioner (+ hjemmeopgave) Mit hjem dit hjem Opgave til VR-oplevelsen og 360 grader-filmene i Dansk

Læs mere

Grafisk Design OVERSIGT. 1 Opgaven A. Opgavebeskrivelse B. Målgruppe C. Brainstorm D. Moodboard

Grafisk Design OVERSIGT. 1 Opgaven A. Opgavebeskrivelse B. Målgruppe C. Brainstorm D. Moodboard OVERSIGT 1 Opgaven A. Opgavebeskrivelse B. Målgruppe C. Brainstorm D. Moodboard 2 Logo A. Skitser B. Valg af fonte C. Farver D. S et E. Kvalitetstjek 3 App A. Overvejelser B. Format C. Moodboard D. Skitser

Læs mere

LINJEFAG. International orientering. Kunst & litteratur. Science & innovation. Drama & musik. Kommunikation & medier

LINJEFAG. International orientering. Kunst & litteratur. Science & innovation. Drama & musik. Kommunikation & medier UDSKOLING LINJEFAG 2 lektioner selvvalgt undervisning hver uge International orientering Kunst & litteratur Science & innovation Hvad vælger du? Svar på tilmeldingen i indbakken på ElevIntra Drama & musik

Læs mere

Filmkonkurrence i udskolingen

Filmkonkurrence i udskolingen Filmkonkurrence i udskolingen - Gør de ti farligste år i trafikken mere sikre for dig og for andre PRÆMIER 1. præmie: 5.000 kr. til klassekassen 2. præmie: 3.000 kr. til klassekassen 3. præmie: 1.000 kr.

Læs mere

Læsning i indskolingen Læseudviklingsskema LUS

Læsning i indskolingen Læseudviklingsskema LUS Du kan hjælpe barnet på vej ved at Skrive og læse: Huskesedler Ønskesedler Invitationer Postkort og mails Madopskrifter Undertekster i TV Skilte og reklamer Feriedagbog Bøger, gerne de samme igen og igen

Læs mere

Jeg vil ligne Jesus -1

Jeg vil ligne Jesus -1 Jeg vil ligne Jesus 1 Jeg vil bede som Jesus. Mål: Børn forstår, at vi, i vores hverdag, kan ligne Jesus ved den måde, vi lever på. Børn hører, at Jesus brugte meget tid på at bede og tale med sin Far

Læs mere

Upcycling. Store malerier. Skulpturer

Upcycling. Store malerier. Skulpturer Upcycling Begrebet upcycling dækker over at genbruge materialer og give dem en ny form en slags kreativ genbrug. Kan du lide at tænke kreativt og bruge dine hænder eller er du bare nysgerrig på hvordan

Læs mere

Måned Emne Materialer Fælles mål

Måned Emne Materialer Fælles mål Måned Emne Materialer Fælles mål Perspektivtegning August Repetition og fortsættelse af perspektivtegning(frontperspektiv) fra 4. klasse og de teknikker der bruges dertil. Vi arbejder med et eller flere

Læs mere

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1

Agerskov Kristne Friskole. Valgfagshæfte. Skoleåret 2016/17. Valgfag Side 1 Agerskov Kristne Friskole Valgfagshæfte Skoleåret 2016/17 Valgfag Side 1 Valgfag pa AKF Du sidder nu med papirer, der fortæller hvilke valgfag, der er mulighed for at vælge i efteråret 2016 og foråret

Læs mere

Kidsmart Gode lege- og læreoplevelser for de 3-6 årige.

Kidsmart Gode lege- og læreoplevelser for de 3-6 årige. KIDSMART Kidsmart Gode lege- og læreoplevelser for de 3-6 årige. Kidsmart computeren er doneret af IBM og specielt designet til børn. Den er fyldt med sjove spil, der udvikler børnenes sprog, talforståelse

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

ipad for let øvede, modul 10 ipad og Computer

ipad for let øvede, modul 10 ipad og Computer 17112014AS ipad for let øvede modul 10 ipad og computer Indledning I dette modul gennemgås nogle af de muligheder, der er for samspil mellem computeren og ipad'en. På ipad'en findes app'en itunes Store.

Læs mere

Gud har en plan -2. Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid!

Gud har en plan -2. Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid! Gud har en plan -2 Plan nr. 2: Jeg giver dig en fantastisk fremtid! Mål: Fortæl børn om Guds plan nr. 2: At give mennesker en fantastisk fremtid. Alt det, som Gud har beredt for os, går ud over vores fatteevne

Læs mere

Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære

Du skal se to film. o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper. Du skal lære Du skal se to film o De Fantastiske 3 o Orla Frøsnapper Du skal lære o o o o o At tale på dansk om karakterer i film. At lytte godt efter, hvad der bliver sagt i filmene. At læse og forstå korte tekster

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

HippHopp. Uge 9: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Nørd side 1

HippHopp. Uge 9: Nørd. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Nørd side 1 Uge 9: Nørd Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 9 Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge9_guidevejl_nørd.indd 1 06/07/10 09.29 Denne vejledning er et supplement til aktivitetshæftet

Læs mere

Arbejde med foto og video

Arbejde med foto og video Arbejde med foto og video Leif Smidt november 2015 Side 1 Kamera Fordi den er så lille og let og har en vældig god skærm, er ipaden ganske udmærket til at tage og vise billeder. Billederne kan du tage

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Arbejdsopgaver til Christian 4. som tronfølger

Arbejdsopgaver til Christian 4. som tronfølger Arbejdsopgaver til Christian 4. som tronfølger Da Christian 4. var 19 år gammel blev han kronet til konge af Danmark-Norge. Inden han blev konge skulle han som prins lære en masse ting. Han skulle have

Læs mere

Hurtig SEO Guide til din hjemmeside

Hurtig SEO Guide til din hjemmeside Hurtig SEO Guide til din hjemmeside For at forbedre din hjemmesides synlighed på søgemaskiner, vil vi anbefale at du er omhyggelig med søgeoptimeringen deraf. Hvis du følger de følgende punkter omhyggeligt

Læs mere

Optagelse med to kameraer

Optagelse med to kameraer Optagelse med to kameraer Del 1 Hvis du filmer en levende begivenhed med et enkelt videokamera, kan du få problemer med redigeringen: Hvis du ønsker at klippe fra det ene skud til det andet, er du nødt

Læs mere

Læsning i indskolingen

Læsning i indskolingen Læsning i indskolingen Læseudviklingsskema LUS Søvind Skole børn og unge Kære forældre Dit barn får læseundervisning i skolen. Men som forælder er du en hovedperson, når dit barn lærer at læse. Børn lærer

Læs mere

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig

Jeg kender Jesus -4. Jesus hører mig Jeg kender Jesus -4 Jesus hører mig Mål: Målet er, at børnene ved, at når de beder til Jesus, så hører Jesus dem. De behøver ikke være i tvivl, om Jesus nu også hører dem, for Jesus hører alle. Børnene

Læs mere

FLYT DIG! MAJ Personligheder DIN PERSONLIG AFGØRER, HVORDAN DU AGERER I EN FLYTTEPROCES

FLYT DIG! MAJ Personligheder DIN PERSONLIG AFGØRER, HVORDAN DU AGERER I EN FLYTTEPROCES Personligheder DIN PERSONLIG AFGØRER, HVORDAN DU AGERER I EN FLYTTEPROCES RODEHOVEDET HANDYMANDEN PROJEKTLEDEREN ÆSTETIKEREN DEN HJÆLPELØSE >40 60< 40< >40 >40 K51 M59 K53 K64 K56 Indretning Praktisk Planlægge

Læs mere

fotografisk kommunikation

fotografisk kommunikation XDANMARKS MEDIE- OG JOURNALISTHØJSKOLE CAMPUS KØBENHAVN Forprøve 2016 fotografisk kommunikation 1/2 Professionsbacheloruddannelsen i Visuel Kommunikation Studieretning: Fotografisk Kommunikation Del 1:

Læs mere

Fag: Dansk Niveau: 6. 10. klasse Emne: Filmens temaer og filmfaglige vinkler

Fag: Dansk Niveau: 6. 10. klasse Emne: Filmens temaer og filmfaglige vinkler Foto: Scanbox Fag: Dansk Niveau: 6. 10. klasse Emne: Filmens temaer og filmfaglige vinkler Formål: Udvikle et nuanceret ord- og begrebsforråd Fremlægge og formidle stof Analysere og forstå brugen og betydningen

Læs mere

Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk. Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR

Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk. Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR Dagplejen Østbirk & Daginstitutionen Østbirk Sproglig Udvikling FOR BØRN 0-6 ÅR Introduktion KÆRE FORÆLDRE Denne folder I nu sidder med, håber vi kan give jer inspiration mange år frem i forhold til jeres

Læs mere

De skal forbinde dig med en fin indsigt, et godt resultat, god underholdning - noget uforglemmeligt.

De skal forbinde dig med en fin indsigt, et godt resultat, god underholdning - noget uforglemmeligt. Den perfekte freebie Den perfekte freebie er nem og enkel at gå til. Noget, man kan færdiggøre på 10 minutter eller mindre. Hvis du kan give dine potentielle kunder et hurtigt resultat, så vil de helt

Læs mere

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som;

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som; På dette valgfagshold får du mulighed for at få nogle oplevelser, som er ud over det sædvanlige. Vores undervisning har fokus på bevægelse, træning og sund kost - med udgangspunkt i naturen. Det vil sige,

Læs mere

Hobbyer SPORT. Børn rører sig for det meste mere end voksne. Både fordi de generelt er mere aktive, men også fordi

Hobbyer SPORT. Børn rører sig for det meste mere end voksne. Både fordi de generelt er mere aktive, men også fordi Min fritid 78 Det er forskelligt, hvad man bruger sin fritid til. Nogle slapper af ude i naturen, mens andre elsker at sidde indendørs og hygge sig med en hobby. Prøv forskellige aktiviteter for at se,

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1

LÆRERVEJLEDNING SIDE 1 INDLEDNING Da Timon og Pumba opdager, at deres yndlingsferiested er blevet skadet af forurening, lærer de, hvordan de kan være Safety Smart i forbindelse med miljøet. Elever i børnehaveklasse til og med

Læs mere

sweetbot.design Kodning og design af hjemmeside Navne: Emma Blæsbjerg, Michell Aagaard Dranig og Andreas Oliver Hansen

sweetbot.design Kodning og design af hjemmeside Navne: Emma Blæsbjerg, Michell Aagaard Dranig og Andreas Oliver Hansen sweetbot.design Kodning og design af hjemmeside Navne: Emma Blæsbjerg, Michell Aagaard Dranig og Andreas Oliver Hansen Gruppe: MUL A 10 Email: Michell cph-md267@cphbusiness.dk, Emma cph-eb121@cphbusiness.dk,

Læs mere

Du skal se en film om en familie: Det lille lam. Hvem er med i din familie? Tegn din familie:

Du skal se en film om en familie: Det lille lam. Hvem er med i din familie? Tegn din familie: Du skal se en film om en familie: o Det lille lam Hvem er med i din familie? Tegn din familie: Filmen til dette emne handler om familie. Forklar eleverne, hvad begrebet familie betyder. Tal om, hvem eleverne

Læs mere

Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet.

Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet. Projekt Innovation: Tag ud i samfundet og gør en forskel Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet. Laboratoriet Intro: Innovationsskolen

Læs mere

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden.

Gud er min far -2. Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden. Gud er min far -2 Komme dit rige, ske din vilje som i himlen således også på jorden. Mål: At fylde børnene med forventningsglæde: Guds rige vokser der, hvor Guds vilje sker. Gud ønsker, at vi er med til

Læs mere

De mange intelligenser

De mange intelligenser De mange intelligenser Børnehaven Regnbuen November 2008 De mange intelligenser I Regnbuen arbejder vi pædagogisk ud fra Howard Gardners teori, De mange Intelligenser. Han mener, at mennesket har mange

Læs mere

Hverver. For at det skal lykkes, har vi brug for, at du gør noget mere.

Hverver. For at det skal lykkes, har vi brug for, at du gør noget mere. Action kit 1 For at beskytte Arktis har vi brug for at mobilisere millioner af mennesker verden over. Sammen vil vi fortælle regeringer og virksomheder verden over, at denne grådige udnyttelse af Arktis

Læs mere

VIKINGETIDENS RIBE Undervisningsmateriale

VIKINGETIDENS RIBE Undervisningsmateriale Ribe VikingeCenter VIKINGETIDENS RIBE Undervisningsmateriale Skoletjenesten Ribe VikingeCenter Tag dette undervisningsmateriale med, når I går rundt på Ribe VikingeCenter. I skal arbejde sammen i grupper

Læs mere

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER

SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER SKOLERNE I ODSHERRED NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE INTRODUKTION TIL LINJER FOR ELEVER I KOMMENDE 7. KLASSER 1 NÅR DU SKAL VÆLGE LINJE Denne folder er en oversigt over, hvilke linjer, du som elev kan vælge imellem,

Læs mere

HUSET OVERFOR. Læs hele opgaven igennem, inden du åbner klippeprogrammet.

HUSET OVERFOR. Læs hele opgaven igennem, inden du åbner klippeprogrammet. HUSET OVERFOR Filminfo: Instruktør: Ask Hasselbalch, Four Hands Film / Filmværkstedet, 2009. Filmens historie: I 'Huset overfor' udfordrer to drenge hinanden til at gå på opdagelse i det uhyggelige hus

Læs mere

KOMPETENT KOMMUNIKATION

KOMPETENT KOMMUNIKATION KOMPETENT KOMMUNIKATION Kræves det, at eleverne kommunikerer deres egne idéer vedrørende et koncept eller et emne? Skal kommunikationen understøttes med beviser og være designet med tanke på et bestemt

Læs mere

TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB!

TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB! TILLYKKE MED DIT NYE ARBEJDSREDSKAB! Vi håber på, at det bliver til stor hjælp i det daglige arbejde både på skolen og hjemme. Der vil opstå mange spørgsmål i løbet af den første tid, nogle vil kammeraterne

Læs mere