Partner Review 01/ Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Partner Review 01/09. 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest"

Transkript

1 Partner Review 01/09 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest 08 Når revision bliver mere end tal 10 Når gråt guld glimter 12 tal-kunst Rådgivende revisorer

2 Engagement og mod til at udfordre Det kommer nok efterhånden bag på de færreste, at Partner Revision er meget mere end tal. Hos os er sparring og nærvær mindst lige så vigtige ingredienser i et samarbejde. Og i en krisetid, hvor det kan være svært at tjene penge, kan engagement og kritiske spørgsmål gøre hele forskellen. Partner Review, nr Udgives af Partner Revision Industrivej Nord 15, Birk 7400 Herning Phone: Redaktion: Bjarne U. Pedersen, Partner Revision Lone W. Larsen, Partner Revision Jeanette Bjerregård, Partner Revision NewsRoom Oplag: eksmpl. Koncept: Kommunikationsbureauet IB&Co Foto: Gunnar Merrild Fotografi Tryk: Ikast Bogtrykkeri A/S Men det gør også en forskel hos en virksomhed i udvikling. Her i magasinet kan du læse om den internationale modekoncern DK Company med hovedsæde i Ikast, der kom ud af 2008 med et overskud på 13 mio. kroner. Endda i et år, der bød på opkøb af et nyt jeansmærke og endnu en modevirksomhed. Hos DK Company har Partner Revision en anden og mere krævende rolle end at være tal-jonglør. Her giver Partner Revision sparring i dagligdagen, men også jævnlig strategisk sparring på helikopterplanet. De personlige relationer gør, at samarbejdet bliver udfordret. Fordi engagementet betyder, at revisoren ikke bare nikker og roser men stiller spørgsmål. Også kritiske spørgsmål, som hvorfor gør I ikke sådan i stedet for, eller holder os fast på det, han ved, vi er gode til. Et godt samarbejde er at turde udfordre hinanden. Hvis alt skal pakkes ind i forbehold, kommer vi ingen vegne, siger grundlægger og direktør Jens Poulsen. De fleste har det godt DK Company er en af de virksomheder, som formentlig har både evnen og mulighederne til at udnytte den finansielle krise i stedet for at lade sig fælde af den. Hos Partner Revision oplever vi faktisk, at hovedparten af kunderne har det godt. Der er naturligvis nogle, der har udfordringer i forhold til blandt andet likviditeten og desværre ganske få, som er nødt til at se en lukning i øjnene. Men langt de fleste trives og har det godt - selvom de muligvis er gået fra at have det fantastisk godt til at have det almindeligt godt. En anden af de kunder, som tordner derudad, kan du læse om her i magasinet. Vest Fiber i Tarm har på ti år skabt om omsætning på 160 mio. kroner i 2008 og er i samme tidsrum gået fra 2 til 61 medarbejdere - fordelt på tre fabrikker i Tarm, Vamdrup og Lønborg. Magasinet byder også på en præsentation af Partner Revisions nye skatteafdeling, der skal rådgive kunderne i den efterhånden omfattende skattetekniske jungle. En jungle, der ikke er blevet mindre svært fremkommelig sammen med regeringens nye skattereform. God læselyst! Rådgivende revisorer Svend Erik Møller NIelsen statsautoriseret revisor, bestyrelsesformand, Partner Revision VILLY B. FIEDLER statsautoriseret revisor, adm. direktør, Partner Revision

3 Fuld fokus Thomas W. Jørgensen, leder af Partner Revisions nye skatteafdeling, taler på infomøde om den nye skattereform på SAS Arena i Herning. på din skat Partner Revision etablerer skatteafdeling, som med en erfaren skatteekspert i spidsen kan bistå alle kunder i skatteteknisk rådgivning Af Jette Aaes En skatteafdeling til at rådgive kunderne i den efterhånden omfattende skattetekniske jungle havde i længere tid været på dagsordenen hos Partner Revision. Men en tilfældighed og et headhunterfirma, der misforstod sin opgave, fik planen realiseret. I dag er skatteekspert Thomas W. Jørgensen ansat som leder af Partner Revisions nyoprettede skatteafdeling, der inden for de nærmeste år forventes at øge bemandingen og udvide med eksempelvis kompetenceområder som rådgivning i moms og afgifter. Hidtil har vi løst de mest komplicerede skattetekniske opgaver med især ekstern bistand. Det har fungeret tilfredsstillende, men i dag har Partner Revision en størrelse, der berettiger en intern skatteafdeling. Det giver endnu bedre muligheder for vores kunder og sikrer både aktuel og kontinuerlig efteruddannelse inden for skat af alle vores medarbejdere, siger statsautori-seret revisor og partner Svend Erik Møller Nielsen, Partner Revision. Mens overvejelserne i en årrække ulmede, blev skatteekspert Thomas W. Jørgensen for nyligt indbudt til samtale hos et rekrutteringsfirma, der skulle finde en ny revisor til Partner Revision. Han var på det tidspunkt ansat i skatteafdelingen hos Deloitte i Silkeborg. I løbet af samtalen fortalte jeg, at et regulært job som revisor ikke havde min interesse, og at jeg var en langt mere relevant medarbejder, hvis Partner Revision i stedet oprettede en skatteafdeling, fortæller Thomas W. Jørgensen. En uge senere vendte Partner Revision tilbage. Rigtige mand, rigtige tid Pludselig sad vi med den helt rigtige person til jobbet, samtidig med at tiden i virksomheden var moden til at oprette en skatteafdeling med det rette faglige miljø. Derfor tog vi Thomas på ordet, siger Svend Erik Møller Nielsen. Partner Revision tilbød Thomas W. Jørgensen jobbet og ansvaret for etableringen af en skatteafdeling, og han takkede ja. Med en intern skatteafdeling får Partner Revision fokus på at levere endnu mere optimale løsninger for kunderne. Skattelovgivningen i dag er kompliceret, så vores opgave er at overskue det komplicerede og minimere kundernes udgifter til skat inden for de gældende regler. Vores opgave er at gå til grænsen og sørge for den absolut optimale løsning, siger Thomas W. Jørgensen. Han kommer til Partner Revision med en lang erfaring inden for arbejdet med skat. Efter en militæruddannelse som oversergent blev han uddannet kontorassistent ved Skat i Silkeborg Kommune, hvor han også uddannede sig til skatterevisor. Efter 15 år som offentligt ansat fik Thomas W. Jørgensen i 2005 et tilbud fra Deloitte i Silkeborg. Her har han de seneste fire år arbejdet med alle områder af skat fra privat til erhvervsmæssig beskatning. Jo mere indsigt, desto flere problemstillinger Når man arbejder med skat, er det sådan, at jo mere detailindsigt man får, jo flere problemstillinger opstår, og desto større bliver arbejdsområdet. Jeg er sikker på, at den nye skatteafdeling har potentiale til stor vækst i løbet af de næste par år. Desuden vil det være helt naturligt at udvide Partner Revisions spidskompetencer med en moms- og afgiftsafdeling. Med skattestop bliver flere ting i dag belagt med eksempelvis afgifter, siger Thomas W. Jørgensen. I første omgang forventer han, at skattearbejdet i Partner Revision i den nuværende økonomiske krisetid kan koncentrere sig om skattemæssige spørgsmål i forbindelse med gældseftergivelser og rekonstruktioner. I mere gunstige tider er eksempelvis et område som virksomhedsovertagelser et vigtigt skattemæssigt område. Desuden bliver infomøder eller fyraftensarrangementer om aktuelle skattespørgsmål også en del af skatteafdelingens opgaver. De første er allerede løbet af stablen velbesøgte møder i Silkeborg, Herning, Brande og Tarm, hvor emnet var den nye skattereform. Samtidig med de eksterne opgaver er både han og Svend Erik Møller Nielsen enige om, at skatteafdelingen internt optimerer den generelle kvalitetssikring af arbejdet. Hidtil er medarbejderne naturligvis løbende blevet opdateret og efteruddannet. Men med en intern afdeling er vi i stand til straks at iværksætte information og rutiner i forbindelse med skattetekniske ændringer frem for at vente på eksterne opsamlinger, siger Thomas W. Jørgensen. Fysisk har den nye skatteafdeling fået til huse hos Partner Revisions afdeling i Ikast. Det er en praktisk foranstaltning. Der, hvor kunderne har behovet, der er mit kontor, slår skatteeksperten fast. Partner Review 01/

4 Succes med infomøder om skattereform Den kommende skattereform betyder forandringer, udfordringer og muligheder for både private og virksomheder. Derfor arrangerede Partner Revisions nye skatteafdeling fire infomøder i Tarm, Herning, Brande og Silkeborg om reformen. Mange midt- og vestjyder tog imod tilbuddet og blev af skatteafdelingens leder, Thomas W. Jørgensen, guidet gennem de vigtigste af skattereformens ændringer. Blandt andet i Herning hvor godt 100 spørgelystne deltagere fik masser af overvejelser med hjem. En af dem var Grethe Bonde, indehaver af tøjbutikken Ma-Griff i Herning, der synes, infomødet gav hende et godt overblik. Sådan noget med skatteregler er ret svært, men jo flere gange man får det forklaret desto bedre sidder det fast. Nu har jeg fået det hele på skrift, og det er i hvert fald et godt redskab for mig, når jeg senere skal have nogle af tingene uddybet af min revisor, sagde hun. Pauli Bach, afdelingsdirektør ved Sparekassen Herning, synes, det var rart at blive opdateret om ændringerne, så han er klædt på overfor kunderne. Mange spørger om eksempelvis SP-midlerne, og så er det rart at kende svarene. Jeg har bestemt fået noget at arbejde videre med. Sparekassen Herning er ikke det eneste pengeinstitut, der interesserer sig for skattereformen. Partner Revisions skatteafdeling er allerede blevet kontaktet af flere midtjyske banker og filialer, der godt kunne tænke sig et lignende infomøde for alle medarbejderne. 04 Partner Review 01/2009

5 NAVNE I NOTER TILTRÆDELSE 12. januar 2009 Henriette Lund Pedersen, Ikast, bogføringsassistent 1. februar 2009 Helle Toft Forsom, Herning, bogholderimedarbejder 23. marts 2009 Anni Maibrit Jensen, Herning, kantine og rengøring 1. april 2009 Kenneth Sørensen, Herning, revisor, HD Thomas W. Jørgensen Skattekonsulent 1. februar 2009 Thomas W. Jørgensen Udlærte 31. januar 2009 Jens Peter Andersen, Silkeborg 31. januar 2009 Heidi Grand Graversen, Brande Jeanie G. Pedersen Michael Schmidt Jensen Sådan noget med skatteregler er ret svært, men jo flere gange man får det forklaret desto bedre sidder det fast. Nu har jeg fået det hele på skrift, og det er i hvert fald et godt redskab for mig, når jeg senere skal have nogle af tingene uddybet af min revisor Cand.merc.aud. eksamen marts 2009 Jeanie G. Pedersen, Ikast marts 2009 Michael Schmidt Jensen, Ikast Partner Review 01/

6 Fandenivoldsk langt mod vest Hos Vest Fiber i Tarm er omsætningen på få år steget fra 5 til 160 mio. kroner. Direktør og grundlægger Poul Erik Dokkedal er drevet af sin krøllede hjerne og trangen til at udvikle. De vilde idéer bliver altid spillet op mod revisoren Af Anne Krøjgaard Jamen, hvis andre ikke kan finde ud af det så gør jeg det altså selv. Så laver jeg min egen fabrik! Forårssolen bader de to mænd fordybet i samtale uden for en fabrik, som ikke eksisterede, da de mødtes for første gang for fem år siden. Med 500 tons glasaffald om året, må det da kunne betale sig? Der har sneget sig en snert spørgende tone ind i stemmen hos den yngste af de to. For selvom 34-årige Poul Erik Dokkedal er fyldt med vilde idéer og grundlægger af succesvirksomheden Vest Fiber, kan han godt indimellem have behov for at spille sine idéer op mod andre. Og det er ikke første gang, John Andersen, revisor og partner hos Partner Revision i Tarm, er den mur, som Poul Erik Dokkedal spiller idéerne op imod. For siden de indledte samarbejdet i 2004, har Vest Fiber udviklet sig eksplosivt: Virksomheden havde dengang 12 ansatte på én fabrik. Sidste år beskæftigede Vest Fiber 61 medarbejdere fordelt på tre fabrikker i Tarm, Vamdrup og Lønborg. Omsætningen, der i 2003 lå på 5 mio. kroner, var i 2008 steget til 160 mio. kroner. På alle fire med en hobbykniv Idéen til Vest Fiber tog form i Poul Erik Dokkedals hoved, da han som udlært skovarbejder havde fået arbejde på en glasfiberfabrik. Efter 6 måneder som ansat købte han fabrikken sammen med en partner. I begyndelsen støbte vi almindelige fiberglasprodukter sejlbåde og den slags. Men vi var nødt til at arbejde alt for meget for at få det til at hænge sammen. Men så fik jeg jo idéen om at optimere branchens produktion og logistik i stedet for at støbe glasfiber. Det, Poul Erik Dokkedal ville, var at købe glas i ruller, skære det til og lave færdige pakker med alle de elementer, der eksempelvis skal bruges til en vindmøllevinge. Dermed kunne han optimere den del af arbejdet og overlade støbningen til andre. Partnerne var imidlertid ikke enige, så Poul Erik Dokkedal købte sin partner ud og anskaffede sig en enorm skæremaskine. Ja, jeg ville jo have købt den, men det kunne jeg ikke få lov til af min bank. Men så leasede jeg den bare. Havde jeg ikke turde det, havde Vest Fiber ikke eksisteret i dag. Poul Erik Dokkedal havde netop modtaget en forespørgsel fra Vestas. De ville gerne have ham til at se på optimering af møllevingeproduktionen. I begyndelsen lå jeg på alle fire og skar glas op med en hobbykniv. Men det holdt altså ikke i længden, ler den unge direktør. Fra den dag begyndte kurven for Vest Fiber sit bratte sving op ad. Virksomheden laver i dag totalløsninger med både glas, skum og injektionsnet til vindmøller. Og leverer foruden til danske virksomheder også til virksomheder i Kina, Italien, England og USA. Østlandene er næste bastion, vi skal indtage. Og så skal vi have et Poul Erik Dokkedal, direktør og grundlægger 06 Partner Review 01/2009

7 brohoved i USA. Så snart udviklingen vender, og krisen viser tegn på at slutte så skal vi være klar til at rykke ind i USA. Vi har jo allerede kunder herhjemme, som er store i USA. Og der ligger et kæmpe marked for os derovre. Lynafleder og sparringspartner Vest Fiber var allerede på vej ind i USA for et års tid siden men nåede at trække sig og har i samarbejde med revisor John Andersen sat projektet på standby. Men det betyder ikke, at direktøren er færdig med vilde idéer. Hvis vi ikke investerer og tænker nyt, kommer vi bagefter. Eksempelvis investerede vi i mio. kroner i virksomheden. Vi har lige købt verdens største skæremaskine og har fået udviklet en maskine, der kan svejse i lige så store størrelser. Det handler om hele tiden at optimere vores arbejdsgange, så vi kan spare løn og dermed minimere omkostningerne for vores kunder. Mens de store investeringer stadig er på idéplanet, vender Poul Erik Dokkedal dem som regel med John Andersen. Jeg går overhovedet ikke op i regler og love og den slags. Jeg er ikke god til det men det er John. Han er til gengæld ikke god til at skære glas, ler han. Så jeg ringer altid lige og spørger ham, om det, jeg har gang i, lyder helt åndssvagt. Jeg tror, vi supplerer hinanden godt. Poul Erik er drevet af trangen til og muligheden for at udvikle. Når man er så engageret som ham, er der ultrakort fra en vild idé til handling og så kan der være behov for sparring. Jeg har nok ofte fungeret som lynafleder, siger John Andersen med et skævt smil. Men det er imponerende, at Vest Fiber har vækstet så meget på så kort tid - og stadig tjener så gode penge. Men det hænger helt klart sammen med Poul Erik. Hele virksomheden er bundet op på ham, siger John Andersen. Produktion er kedelig Selvom det langt hen ad vejen er Poul Erik Dokkedals krøllede hjerne og fandenivoldskhed, der har givet Vest Fiber succes bliver det også netop disse to ting, der på et tidspunkt får ham til at søge andre udfordringer. Jeg bliver rastløs, når tingene bare kører. Produktion er da dødkedelig! Derfor har jeg også altid sagt, at jeg stopper her, når jeg er 40 år. Der er seks år til. Måske er det på det tidspunkt, jeg skal arbejde videre med den idé, jeg talte om før? Øjnene søger igen både spørgende og drillende John Andersens. Mit mål er, at alt vores glasaffald skal kunne genanvendes. Vi har tons glasaffald om året, og i 2008 brugte vi et sted mellem og kroner på at komme af med affald. Det må kunne gøres bedre og som sagt: Hvis andre ikke kan finde ud af det, så laver jeg min egen fabrik, der kan! Jeg går overhovedet ikke op i regler og love og den slags. Jeg er ikke god til det men det er John. Han er til gengæld ikke god til at skære glas Partner Review 01/

8 Når revision bliver mere end tal DK Company er på forholdsvis få år vokset til en betydelig spiller i den danske modeindustri. På sidelinjen har blandt andet Partner Revision været vigtig medspiller til næsten alle kampe Af Jette Aaes Stilen er afslappet og moderigtig. Jens Poulsen afspejler det, han er: Grundlægger af og direktør i DK Company i Ikast, der på blot ti år er vokset til en international modekoncern med en række populære tøjbrands som Kaffe, Cream og Sirup. I efteråret blev koncernen udvidet med yderligere to brands, da DK Company opkøbte jeansmærket Kön & Mön samt modevirksomheden Blue Willis. En udvikling der betyder, at DK Company i seneste regnskabsår kom ud med et overskud før skat på 13 mio. kr. Et regnskab der blev revideret, udarbejdet og underskrevet af Partner Revision. Men revision og samarbejdet med et revisionsfirma drejer sig om meget mere end tal og regnskaber. Det kan de fleste revisionsfirmaer levere. Nærvær, sparring og netværksdelen er et langt væsentligere grundlag for valget af revisor, siger Jens Poulsen. Og modedirektøren bruger gerne sine egne erfaringer på området som dokumentation. Sammen med sin daværende forretningspartner valgte han Partner Revision, da DK blev grundlagt tilbage i Revisionsfirmaet med adresse i samme by og med masser af lokale referencer var det naturlige valg. Men efter de første travle år, hvor DK Company voksede støt, besluttede virksomheden at prøve et andet revisionsfirma i en anden by. Vi ville prøve noget nyt og søgte længere væk. Men her oplevede vi, at vi blev et nummer i en lang række af kunder en lille spiller i et stort hus. Vi gik glip af nærheden og det personlige engagement, fortæller Jens Poulsen. Et år efter revisorskiftet skiltes vejene for Jens Poulsen og hans kom- pagnon, der valgte at forlade virksomheden. Samtidig besluttede Jens Poulsen at genoptage kontakten til Partner Revision. Beslutningen om at skifte tilbage til Partner Revision gav mig anledning til at overveje, hvad jeg ønskede mig af et revisorsamarbejde. Vi havde brug for sparring i dagligdagen men også strategisk på helikopterplanet, siger Jens Poulsen. Retur til revisoren Et ønske som Partner Revision tilbød at imødekomme med en kombination af den erfarne partner Villy Fiedler og den yngre revisor Mads Hornbæk. En perfekt kombination for en virksomhed som vores. Med Mads har vi fået det daglige engagement og sparring, der betyder, at vi til enhver tid kan ringe og vende en problemstilling, mens vi kan bruge Villys spidskompetencer og tid, når der er behov for det. Det giver nærværet, indsigten og evnen til at agere hurtigt, når revisoren kender vores dagligdag, vores betingelser og den verden, vi skal agere i. Engagementet og nærheden giver positivt spinoff på flere fronter Blandt andet betyder de personlige relationer, at samarbejdet bliver udfordret. Fordi engagementet betyder, at revisoren ikke bare nikker og roser men stiller spørgsmål, også kritiske spørgsmål, som hvorfor gør I ikke sådan i stedet for, eller holder os fast på det, han ved, vi er gode til. Et godt samarbejde er at turde udfordre hinanden. Hvis alt skal 08 Partner Review 01/2009

9 Jens Poulsen, grundlægger af og direktør i DK Company i Ikast og Mads Hornbæk, revisor Partner Revision pakkes ind i forbehold, kommer vi ingen vegne. Hvis vi skal udvikle os, skal vi også nogle gange ud på tynd is for at se, om den kan bære. Det er udfordringerne, der driver udviklingen, siger Jens Poulsen. Gensidig udfordring Blandt andet derfor var Partner Revision også mere end standardtalknusere, da Silkeborg-virksomheden Blue Willis skulle rekonstrueres efter konkurs i efteråret. Partner Revision henledte Jens Poulsens opmærksomhed på mulighederne i en rekonstruktion. Vi vidste, at DK Companys strategiske beslutning er vækst blandt andet gennem opkøb af eksisterende brands, og vi fornemmede, at de to modevirksomheder matchede hinanden, fortæller revisor Mads Hornbæk, Partner Revision. Der samtidig erkender, at engagementet og viljen til at udfordre i samarbejdet i høj grad går begge veje. Således var Jens Poulsen en væsentlig fortaler for, at Partner Revision udbyggede sine kernekompetencer med en skatteekspert. Det er inspirerende at arbejde sammen med energiske partnere, der ser potentialet i at vokse og udvikle os i fællesskab, siger Mads Hornbæk. Og den gensidige udfordring, inspiration og sparring er langt fra slut. DK Company har stadig vækst gennem strategiske opkøb og samarbejder på tværs af grænser og kontinenter som målsætning. Derfor kommer DK Company og firmaets sparringspartnere sikkert i løbet af den kommende tid til at overveje nye udviklingspotentialer. Set i lyset af den generelle markedsudvikling skal vi måske til at kigge mod nye udenlandske muligheder, er det eneste, Jens Poulsen endnu vil røbe. Modetøjet fra DK Companys brands bliver i dag solgt over hele Europa og en række markeder i Østeuropa samt USA, Canada og Japan. Desuden har DK Company indkøbskontorer i Kina og Bangladesh med i alt 60 medarbejdere. Det er inspirerende at arbejde sammen med energiske partnere, der ser potentialet i at vokse og udvikle os i fællesskab Partner Review 01/

10 Når gråt guld glimter Han kunne nyde et velfortjent otium. Men den tidligere topchef Poul Laursen vil bruge sine professionelle kompetencer på at hjælpe andre Af Hans Krabbe En udstoppet højlandsfugl a grouse kikker på fra sin plads på reolen. På gulvet hviler et stort hoved fra en skotsk højlandshjort. Man får lyst til at stryge mulen. Et ægte trofæ, og indehaveren er stolt af det. Prøv at se, det er så tæt på en tolvender, som man kan komme. Den skal hænge dér, siger skytten og peger på den hvidmalede væg. Et indrammet diplom fra The Professional Hunters Association of South Africa fortæller, at Poul Laursen har gjort sig fortjent til Gold Medal Award. Den tidligere økonomidirektør og mangeårigt medlem af direktionen hos Bestseller i Brande er vært. Vi har slået os ned i stalden på ejendommen i plantagen lidt øst for stationsbyen. Men det er også hyggeligt nok. Kaffen er varm, og det nyindrettede hjemmekontor er indbegrebet af den slags huler, som mænd holder af at fortrække til. Indrettet med de ting, Poul Laursen holder af. Og som aldrig ville få en chance på væggene i privaten ovre hos Annegrete. Hun arbejder stadig. Så vi hører kun skovduerne flirte højlydt udenfor. Den sorte labrador Solo har omsider overstået sit velkomst-ritual og blunder nu fredeligt ovenpå vores fødder under skrivebordet. 59 og still going strong Først var han selvstændig revisor. Så blev han topchef i en af Danmarks største og kraftigst ekspanderende virksomheder. Nu har han på en måde lettet foden fra speederen. Poul Laursen kunne hellige sig sin elskede jagt og fiskeriet i Skjern Å lige udenfor. Men det er langt fra nok for talmanden på gården ved Brande. Jeg kan ikke forestille mig et liv uden at foretage mig noget. Familien har altid været vigtigst. Men arbejdet har altså betydet rigtig meget for mig, siger Poul Laursen, der allerede er involveret i bestyrelsesarbejde og gerne vil engagere sig yderligere i den slags. Tager du til Østen, er det grå hår lig med visdom og respekt. I Vesteuropa er der meget fokus på at få yngre kræfter ind. Vi jager hele tiden fornyelsen. Men det er jo i min alder, at man sidder inde med overblikket og erfaringen, konstaterer Poul Laursen. Et lille distancerende smil akkompagnerer selv-analysen. Men han mener det nu alvorligt. Et langt arbejdsliv i erhvervslivets overhalingsbane har efterladt ham med en bred vifte af kompetencer. Ikke bange for at handle Jeg har brugt meget af min tid på allround ledelse indenfor økonomi og organisation. Jeg mener, jeg er god til at skabe korpsånd og få folk til at arbejde sammen. Jeg synes, det er interessant at arbejde med strategier og visioner og har evnen til at holde fast på et mål. Og jeg er ikke bange for at skære igennem og handle. Alt det skal nok gå, kan man godt glemme. Skal der skæres i en organisation, skal der bare eksekveres. Ellers risikerer det at ødelægge alt for meget, siger Poul Laursen. Afdæmpet og mild. Men blikket er fast. Man tror ham. Det giver både en intellektuel og fysisk tilfredsstillelse at være i gang. Desuden kan jeg ikke undvære kontakten med mennesker. I dag er jeg lidt mere fri af en stram kalender, men jeg vil gerne have noget at beskæftige mig med de næste mange år, siger Poul Laursen. Han er stadig aktiv i Bestsellers bestyrelse samt bestyrelserne for et par mindre virksomheder men er åben for opgaver i yderligere et par bestyrelser. Tidligere sad han i en periode i bestyrelsen for det danske luksusvaremærke Georg Jensen. Det var en spændende tid, og det gik godt. Det er nok indenfor handelsvirksomheder, detail og tekstilbranchen, jeg har min styrke. Men jeg tror nu, mine kompetencer kan gøre gavn i en bred vifte af virksomheder, vurderer Poul Laursen. Som 59-årig bliver den tidligere økonomidirektør hos Bestseller næppe stort klogere på verden og sig selv. Den professionelle visdom deler hjernen under det grå hår hellere end gerne med andre. Factfile, Poul Laursen: Alder: 59 Uddannelse: Statsaut. revisor Karriere: Solgte egen virksomhed til Partner Revision i 1992 Fra Bestseller. Siden 1995 økonomidirektør og medlem af direktionen Familie: gift på 37. år med Annegrete, der leder betalingskontoret på Bestseller. Sammen har de Henrik på 34, Kasper på 31 og Tina på 24 Interesser: Ud over familie og venner er det jagt, fiskeri og haven 10 Partner Review 01/2009

11 Poul Laursen Partner Review 01/

12 Tal-kunst Hvad har revision og kunst med hinanden at gøre? Intet, vil nogen måske mene. Men hos Partner Revision er svaret: En masse. Lige nu inviterer revisionsselskabet til kunstudstillingen Tal & Kunst i Kunstpakhuset i Ikast. En udstilling der viser et udpluk af de mange værker, som virksomhedens tidligere direktør N.-C. Juhl Nielsen gennem årene har købt. Både til Partner Revision og for virksomhedens kunstforening, PR. Partner Revisions kunstsamling er fordelt over virksomhedens syv jyske kontorer, hvor malerier og skulpturer dagligt skaber glæde og kunstinteresse hos medarbejderne. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Kunstpakhuset, hvor den kunstinteresserede N.-C. Juhl Nielsen samtidig var et skattet bestyrelsesmedlem. Adm. direktør Villy B. Fiedler åbner udstillingen den 15. maj. Den 27. maj holder Bitten Damgaard foredrag om Kunst og erhvervsliv, hvorefter idémændene bag udstillingen, Søren Juhl Nielsen og Per Mathiasen, viser rundt. Politihundbil af Andreas Schulenburg er et af Partner Revisions kunstværker, som man kan se på udstillingen. Udstillingen Tal & Kunst kan opleves i Kunstpakhuset torsdag til søndag kl og frem til den 14. juni. Medarbejderne på Partner Revisions syv jyske kontorer kan dagligt nyde de mange kunstværker. Her Kirsten Sass-Petersen og Susanne Brogård Schmidt, ikast Herning Industrivej Nord 15. Birk Herning. Tlf Ikast Thrigesvej Ikast. Tlf Brande Torvegade Brande. Tlf Silkeborg Ballevej 2B Silkeborg. Tlf Ringkøbing Birkmosevej 20A, Ringkøbing. Tlf Skjern Bredgade Skjern. Tlf Tarm Nygade Tarm. Tlf Rådgivende revisorer Tilknyttet RevisorGruppen Danmark

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

PartnerReview Det positive signal

PartnerReview Det positive signal PartnerReview Nr.1.05 Rådgivende revisorer Det positive signal En revideret årsrapport er ofte et nødvendigt kvalitetsstempel i forhold til kunder og andre erhvervsmæssige samarbejdspartnere En revideret

Læs mere

Partner 02/07. Man skal naturligvis have en helt basal

Partner 02/07. Man skal naturligvis have en helt basal Partner Review 02/07 Man skal naturligvis have en helt basal Man skal naturligvis have en helt basal viden om virksomheden og en stor interesse for den. Men mindst lige så vigtigt er det, at man har en

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen

Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen Første møde med Poul Bendixen d.16-11-09 uge 47 Kaufman ideen: Kaufmann har været i tankerne De er lidt mere lokal, men mere den frække hund! Nerve vil gerne

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Næste generation rykker ind i Herning

Næste generation rykker ind i Herning Fagblad for den danske kontorartikelbranche Nr. 8, november/december 2010 Næste generation rykker ind i Herning w w w. k o n t o r p a p i r. d k Næste generation overtager KD Gruppen Hjernen bliver magelig

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Villy Fiedler giver stafetten videre #4

Villy Fiedler giver stafetten videre #4 02 Partner Review NR. 2 - December 2009 - Partner revision rådgivende revisorer Villy Fiedler giver stafetten videre #4 Når samarbejde bliver til venskab #6 Cykelspecialisten drøner opad #8 Sparer 10 til

Læs mere

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Peter Rasmus Lind åbnede i 1990 Gallerie Rasmus i Odense. I 1997 udvidede han galleriet, med en afdeling i København. Desuden

Læs mere

Sparekassen Fyn Redegørelse vedrørende Finansrådets Ledelseskodeks 2014

Sparekassen Fyn Redegørelse vedrørende Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Sparekassen Fyn Redegørelse vedrørende Finansrådets Ledelseskodeks 2014 Redegørelse vedrørende Ledelseskodeks 2014 Side 1 Medlemsvirksomhederne skal forholde sig til samtlige anbefalinger fra Komitéen

Læs mere

Få et professionelt netværk i ryggen. Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k

Få et professionelt netværk i ryggen. Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k Få et professionelt netværk i ryggen Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k En livline i hverdagen Som leder og nøglemedarbejder står man ofte alene, når vigtige strategiske beslutninger

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

XXXXX. Årsrapport 2008/09

XXXXX. Årsrapport 2008/09 XXXXX Årsrapport 2008/09 Uddrag kundetilfredshed og -udsagn Selskabet Beierholm Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Voergaardvej 2 9200 Aalborg SV Telefon: 98 18 72 00 Hjemmeside: www.beierholm.dk Regnskabsår:

Læs mere

Visionær projektudvikling af ejendomme

Visionær projektudvikling af ejendomme Visionær projektudvikling af ejendomme 2 Innovater er en know-how baseret virksomhed, som beskæftiger sig med projektudvikling af ejendomme samt udlejning og salg af erhvervs-, bolig og detailprojekter

Læs mere

Negot.ernes job og karriere

Negot.ernes job og karriere Negot.ernes job og karriere Marts 2009 1 Indhold 1. Om undersøgelsen...3 3. Hvem er negot.erne?...6 4. Negot.ernes jobmarked...9 5. Vurdering af udannelsen... 14 6. Ledigheden blandt cand.negot.erne...

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2012 Danske Havnevirksomheder

ÅRSRAPPORT 2012 Danske Havnevirksomheder ÅRSRAPPORT 2012 Danske Havnevirksomheder DI nr.: 771 CVR-nr.: 25 85 59 81 Indholdsfortegnelse Side Oplysninger om foreningen 1 Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors påtegning 3 Den kritiske revisors

Læs mere

Støtteforeningen 2012-2013

Støtteforeningen 2012-2013 Støtteforeningen 2012-2013 Set med mine øjne 2012 blev for mig et inspirerende og lærerigt år. På Støtteforeningens generalforsamling i februar blev jeg på et hængende hår valgt ind, og jeg var glad og

Læs mere

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008 Dansk Aktionærforening 5. november 2008 Uendeligt stort udvalg af transport- og logistikløsninger DSV tilbyder global transport og logistik. DSV har 25.200 ansatte på verdensplan og egne kontorer i mere

Læs mere

PartnerReview. Nyt stærkt hold i Herning. Rådgivende revisorer. Nr. 2.06

PartnerReview. Nyt stærkt hold i Herning. Rådgivende revisorer. Nr. 2.06 PartnerReview Nr. 2.06 Nyt stærkt hold i Herning Statsautoriseret revisor Allan Bjørn og partner Thorkild Lundsgaard, statsautoriseret revisor, er nye navne til en ny, stærk holdopstilling hos Partner

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Sparekassen Sjællands Ledelseskodeks 2014

Sparekassen Sjællands Ledelseskodeks 2014 Sparekassen Sjællands Ledelseskodeks 2014 1 Finansrådets anbefaling Sparekassen følger/følger ikke Kommentarer Medlemsvirksomhederne skal forholde sig til samtlige anbefalinger fra Komitéen for god selskabsledelse.

Læs mere

Produktivitetskommissionen Att: Formand Peter Birch Sørensen Bredgade 38, 1 DK 1260 København K

Produktivitetskommissionen Att: Formand Peter Birch Sørensen Bredgade 38, 1 DK 1260 København K Produktivitetskommissionen Att: Formand Peter Birch Sørensen Bredgade 38, 1 DK 1260 København K København, fredag den 8. marts 2013 Kære Peter Birch Sørensen. Tak for din henvendelse af 11. februar 2013,

Læs mere

Mødereferat. Kjeld Sivertsen fremlagde beretning (vedlagt i kopi). Beretningen blev enstemmigt vedtaget, og bestyrelsen præsenterede sig selv

Mødereferat. Kjeld Sivertsen fremlagde beretning (vedlagt i kopi). Beretningen blev enstemmigt vedtaget, og bestyrelsen præsenterede sig selv Mødereferat Emne: Aktiv Kunsts Årsmøde Dato: Tirsdag, den 20. januar 2015 - kl. 19:30 Sted: Deltagere: Fuglsanghus, Hørsholm 53 medlemmer af Aktiv Kunst Dagsorden: 1 Valg af dirigent 2 Bestyrelsens beretning

Læs mere

Vi engagerer os mere. Gennemsigtighedsrapport 2013. CVR-nr.: 29 44 27 89

Vi engagerer os mere. Gennemsigtighedsrapport 2013. CVR-nr.: 29 44 27 89 Vi engagerer os mere Gennemsigtighedsrapport 2013 CVR-nr.: 29 44 27 89 Revisionsvirksomhedens juridiske struktur Nielsen & Christensen er organiseret som et partnerselskab. Nielsen & Christensen Statsautoriseret

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Jørgen Lægaard Mikael Vest STRATEGI. i vindervirksomheder

Jørgen Lægaard Mikael Vest STRATEGI. i vindervirksomheder Jørgen Lægaard Mikael Vest STRATEGI i vindervirksomheder Forord Behov for strategisk viden i teori og praksis Strategi i vindervirksomheder er blevet en bestseller. I forordet til bogens 1. udgave påpegede

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form

Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form 1983 Fejrer diamantbryllup på tirsdag: Daglig gåtur holder parret i form Hans og Anna Pedersen VEJEN: Selv om det sner, stormer eller regner kan man hver dag træffe ægteparret Anna og Hans Pedersen, Præstevænget

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Frøslev-Mollerup Sparekasse. Gældende fra regnskabsåret 2014

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Frøslev-Mollerup Sparekasse. Gældende fra regnskabsåret 2014 Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Frøslev-Mollerup Sparekasse Gældende fra regnskabsåret 2014 1 Indledning: Det fremgår nedenfor, hvorledes Frøslev-Mollerup Sparekasse forholder sig til

Læs mere

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker Prioriteringer for 2014-2019 Hvem vi er Vi er den største politiske familie i Europa og vi er drevet af en centrum-højre-vision Vi er Det Europæiske Folkepartis Gruppe i Europa-Parlamentet. Hvad vi tror

Læs mere

Årsrapport 2013. Det Danske Madhus Varde A/S CVR-nr. 32 47 30 75. Specifikationer. Det Danske. www.detdanskemadhus.

Årsrapport 2013. Det Danske Madhus Varde A/S CVR-nr. 32 47 30 75. Specifikationer. Det Danske. www.detdanskemadhus. Årsrapport 2013 Det Danske Hverdagsmad hjem til dig Det Danske Madhus Varde A/S CVR-nr. 32 47 30 75 Specifikationer 2013 www.detdanskemadhus.dk Tlf: 7070 2646 Indholdsfortegnelse Side Ledelsens erklæring

Læs mere

om at være pårørende Af: Mai-Britt Gammelgaard, København

om at være pårørende Af: Mai-Britt Gammelgaard, København StilladsInformation nr. 80 - august 2006 om at være pårørende Af: Mai-Britt Gammelgaard, København Det lyder, som om det drejer sig om en sygdom men mine tanker går i helt andre retninger - nemlig at være

Læs mere

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job?

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job? Kandidat til formandsposten Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg Kort sagt arbejder jeg med og for medlemmerne. Som kredsbestyrelsesmedlem gennem 8 år har jeg beskæftiget mig

Læs mere

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN

KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN KÆRLIGHED ER OGSÅ AT VILLE HINANDEN Hanna og Torben Birkmose Jakobsen har fulgt nogle af de første danske kurser i PREP for at styrke deres parforhold og samliv. - Vi ville gerne investere tid og kræfter

Læs mere

Forklaring. følger/følger ikke. Generelle anbefalinger

Forklaring. følger/følger ikke. Generelle anbefalinger Alm. Brand Bank A/S Skema til redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks af 22. november 2013 1 Indledning: Redegørelsen vedrører regnskabsåret 2014 Alm. Brand Bank er landsdækkende med godt 50.000

Læs mere

Gennemsigtighedsrapport 2011

Gennemsigtighedsrapport 2011 Gennemsigtighedsrapport 2011 I henhold til Revisorlovens 27 samt EU s 8. direktiv er det fra og med 2009 et lovkrav, at revisionsfirmaer, som udfører erklæringsopgaver for virksomheder med offentlig interesse,

Læs mere

Partner Review 01/08. Rådgivende revisorer. John Andersen, Partner Revision Skjern

Partner Review 01/08. Rådgivende revisorer. John Andersen, Partner Revision Skjern Partner Review 01/08 det er hamrende vigtigt at ramme plet i første skud, når man skal fungere tæt sammen om at lede en arbejdsplads og gerne udvikle den tillige. John Andersen, Partner Revision Skjern

Læs mere

Vejen. Danish Crown. Danmarks nye fødevarecentrum. Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed. Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen

Vejen. Danish Crown. Danmarks nye fødevarecentrum. Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed. Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen Vejen fødevarecentrum Det skal være nemt at etablere fødevarevirksomhed Side 3 Fire grunde til, at du ikke kommer uden om Vejen Side 4 Derfor valgte vi Vejen: Danish Crown SPF-Danmark og Eurofins fortæller

Læs mere

Vi står til regnskab. redmark.dk

Vi står til regnskab. redmark.dk Vi står til regnskab redmark.dk Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller Som Danmarks 7. største rådgivnings- og revisionsvirksomhed er Redmark en moderne, effektiv og dynamisk virksomhed.

Læs mere

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse

GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB! HD erhvervsøkonomisk diplomuddannelse 2 GIV JERES MEDARBEJDERE ET FAGLIGT SKUB Giv jeres medarbejdere et fagligt skub...... og klæd dem på til fremtidens udfordringer.

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

København den 28.februar 2007. Notabene.net A/S offentliggøre halvårsregnskab for regnskabsåret 2006/2007. Tilfredsstillende vækst og indtjening

København den 28.februar 2007. Notabene.net A/S offentliggøre halvårsregnskab for regnskabsåret 2006/2007. Tilfredsstillende vækst og indtjening First North meddelelse nr. 54 / 28. februar 2007 København den 28.februar 2007 Notabene.net A/S offentliggøre halvårsregnskab for regnskabsåret 2006/2007 Tilfredsstillende vækst og indtjening Notabene.net

Læs mere

Direktør Fagligt Center FSR danske revisorer

Direktør Fagligt Center FSR danske revisorer Direktør Fagligt Center FSR danske revisorer Kjerulf & Partnere A/S Executive search & selection 2 Præsentation Dette materiale er udarbejdet i forbindelse med Kjerulf & Partneres medvirken ved rekruttering

Læs mere

PRIORITERINGS SPILLET

PRIORITERINGS SPILLET PRIORITERINGS SPILLET Dette sæt indeholder: 3 identiske sæt prioriteringskort Lidt sticky tack Instruktionen, du sidder med i hånden. Prioriteringsspillet er en overskuelig og afslappende måde at sætte

Læs mere

Strategidag 08 Bestyrelser

Strategidag 08 Bestyrelser Strategidag 08 Bestyrelser Fredag den 25. april 2008 Bente Zinck b.zinck@terranavtica.com www.terranavtica.com Tel: +45 30 13 51 00 Bestyrelse i Terra Navtica A/S Program: Kort præsentation af Terra Navtica

Læs mere

Velkommen til Erhvervsrådets generalforsamling

Velkommen til Erhvervsrådets generalforsamling Velkommen til Erhvervsrådets generalforsamling 2014 Dagsorden for generalforsamling 1. Valg af dirigent 2. Fremlæggelse af beretning for det forløbne år til godkendelse 3. Forelæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

En mand & hans chipskartofler

En mand & hans chipskartofler 26 Danske Kartofler / FEBRUAR 2013 PORTRÆT En mand & hans chipskartofler Der er efterhånden gået 26 år siden Thorsens Chipskartofler blev startet, men grundidéen er stadig den samme: faste aftaler og stabile

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Tilsynsnotat af 28 november 2012.

Tilsynsnotat af 28 november 2012. Tilsynsnotat af 28 november 2012. Navn: Silkeborg Krisecenter Lovgrundlag: Midlertidigt botilbud efter SEL 109 Adresse: E-mail: Grønnegade 14, 8600 Silkeborg krisecenter@silkeborg.dk Telefon: Tlf. 89 70

Læs mere

STORE KÆDEDAG. Forbrugskrisen er aflyst!

STORE KÆDEDAG. Forbrugskrisen er aflyst! pej gruppen inviterer til STORE KÆDEDAG Forbrugskrisen er aflyst! 12. juni 2012 Forbrugskrisen er forbi. Forbrugertilliden stiger og forbrugerne vejrer morgenluft. Danskerne bruger lige så mange penge

Læs mere

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres.

De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. En workbook dit kærlighedsliv vil elske. De 3 mest effektive spørgsmål, du kan stille dig selv. Hvis du vil leve dit liv og ikke andres. 1 Om Christiane Jeg hjælper mennesker med at overkomme frygt og

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk

Stylet orden. Hun indretter med indføling: Side X NYT FRITIDSHUS. energivinduer. www.lilje-huset.dk Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis fredag 13. juli 2012 Hun indretter med indføling: Stylet orden Side X 70 23 15 23 jna.dk energivinduer Spar op til 35% nu kontakt os for mere info udstilling: Kratholmvej

Læs mere

Har du en strategi for dit liv?

Har du en strategi for dit liv? Har du en strategi for dit liv? Det vigtigste i livet For nogle år siden arbejdede jeg med en topleder, der på det tidspunkt var tæt på de 60 år. Lars havde haft succes. Han havde skabt vækst i den virksomhed,

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

2004/2005 Listen Ballevej 2B 8600 Silkeborg Telefon 8680 2175 Fax 8680 5513 E-post: revisorgruppen@revisorgruppen.dk Hjemmeside: www.revisorgruppen.dk Andersen Hübertz Kirkhoff, statsautoriseret

Læs mere

Sidste aften med min far

Sidste aften med min far Sidste aften med min far En sygeplejerske kommer ind og spørger, om hun skal stille en seng op til mig og min mor. På min fars stue. På stue fem. Det vil vi gerne. Min far sover allerede. Eller rettere

Læs mere

Det skal gi` mening for Kristian

Det skal gi` mening for Kristian Kristian benytter sig af de muligheder, der er for at deltage i aktiviteter i Else Hus i det omfang han kan rumme det. Det går bedst i mindre doser som her på billedet, hvor Kristian er på sit ugentlige

Læs mere

Guide: Undgå at økonomien ødelægger parforholdet

Guide: Undgå at økonomien ødelægger parforholdet Guide: Undgå at økonomien ødelægger parforholdet Økonomien giver knas i næsten hvert andet parforhold. Vi bliver især irriterede, hvis partneren lukker øjnene for de økonomiske realiteter Af Louise Kastbjerg,

Læs mere

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles

Case Story: Strålfors Information Logistics & Must Win-Battles At vælge de rette kampe Strålfors Information Logistics er en virksomhed, der står midt i en vigtig forandringsperiode. Virksomheden, der netop er blevet en del af den store nordisk postfusion mellem Post

Læs mere

PartnerReview. Et frynsegode betalt af skatten

PartnerReview. Et frynsegode betalt af skatten PartnerReview Nr. 2.05 Et frynsegode betalt af skatten Medarbejderobligationer giver medarbejderne reduceret skat og er omkostningsneutralt for virksomheden. En attraktiv ordning for begge parter RŒdgivende

Læs mere

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen

Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Gateway Blokhus Erhvervsliv samarbejder med Naturstyrelsen Helle Larsen, Hune Bageri Merete Hansen, Hune Blokhus Cykeludlejning Baggrunden/opstarten på samarbejde med Naturstyrelsen Merete Startede samarbejde

Læs mere

Derfor skal du investere

Derfor skal du investere Derfor skal du investere Investering er ofte lig med store kursudsving og mange bekymringer. Er det ikke bedre blot at spare op og undgå risiko? Nej, for hvis du ikke investerer, mister du penge hver dag,

Læs mere

Alletiders bedste RIF-hold.

Alletiders bedste RIF-hold. Alletiders bedste RIF-hold. Ser man tilbage på de bedste fodboldspillere i RIF s historie, springer 2 ting umiddelbart i øjnene. De fleste af spillerne har spillet på 1. holdet i de 2 perioder, hvor man

Læs mere

VIL du VÆRE vores NYE advokatfuldmægtig?

VIL du VÆRE vores NYE advokatfuldmægtig? VIL du VÆRE vores NYE advokatfuldmægtig? Løft blikket TM 3 EN uddannelse MED ansvar OG udfordringer Som fuldmægtig hos os kommer du til at prøve kræfter med udfordrende advokatarbejde inden for flere

Læs mere

Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring...

Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring... Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring......men hvordan får du mest ud af små beløb. Marketing på jysk ELW Marketing management - analyse, planlægning og gennemførelse ELW er professionel

Læs mere

Køb bogen i boghandlen eller på www.turbine.dk

Køb bogen i boghandlen eller på www.turbine.dk Glade Chefer Glade Chefer Af initiativtager og medforfatter Iver R. Tarp Journalistisk bearbejdelse ved Trine Wiese Iver R. Tarp og Trine Wiese TURBINE forlaget 2011 Forlagsredaktør: Marie Brocks Larsen

Læs mere

Butikken hvor du kan leje et andet liv

Butikken hvor du kan leje et andet liv Butikken hvor du kan leje et andet liv I meget gamle dage ovre i London var der en lille butik i en kælder. London var langt,langt væk. Butikken lå i en sidegade, så der var mørkt og dystert i gaden. Den

Læs mere

Transaction Services info Corporate Finance køb og salg af virksomheder

Transaction Services info Corporate Finance køb og salg af virksomheder Transaction Services Due diligence ved virksomhedsovertagelse Finansiel og driftsøkonomisk due diligence Identifikation af risici og muligheder Vurderinger af indtjeningskvaliteten Arbejdskapitalanalyser

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Skattereglernes ABC. Væddeløbsstalde:

Skattereglernes ABC. Væddeløbsstalde: Skattereglernes ABC I april 2011 lykkedes det at få Skatteministeriet til at erkende, at skattereglerne for væddeløbsstalde og stutterier var for stramt administreret af SKAT. Det resulterede i et ministerielt

Læs mere

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej Nærværende lovpligtige redegørelse for virksomhedsledelse er en del af Jyske Banks årsrapport 2013. Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen af årsrapporten. Finansrådets anbefalinger om god

Læs mere

Guide: Undgå at miste penge på bankkrak

Guide: Undgå at miste penge på bankkrak Guide: Undgå at miste penge på bankkrak Spar Lolland var en af de sidste. Bølgen af bankkrak og fusioner er slut, spår fremtidsforsker. Men skulle heldet være ude, så får du her en guide til, hvordan du

Læs mere

Nuværende aktiviteter

Nuværende aktiviteter Ved Hans Houlind Min baggrund HDR fra Handelshøjskolen i Århus 1974 1982 Regnskab og økonomi ansvarlig 1982 1986 Koncernøkonomi direktør Pasilac, Silkeborg 1986 1989 Økonomi og salgsdirektør i Purup Electronics,

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine

- så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine - så du undgår at blive snydt, når du vælger ny kopimaskine Din guide til overlevelse, når du møder en kopimaskinesælger... Kopimaskine. Printer. Man er nærmest ved at falde i søvn allerede. Næstefter

Læs mere

Torsdag den 26. april 2012 kl. 17.00, Deltaq, Agiltevej 19, 2970 Hørsholm. 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed for det forløbne år

Torsdag den 26. april 2012 kl. 17.00, Deltaq, Agiltevej 19, 2970 Hørsholm. 1. Bestyrelsens beretning om selskabets virksomhed for det forløbne år Til NASDAQ OMX Copenhagen og pressen 22. marts 2011 Deltaq a/s Agiltegaard Agiltevej 19 DK-2970 Hørsholm www.deltaq.dk info@deltaq.dk T +45 7020 3534 F +45 7020 3533 Fondsbørsmeddelelse nr. 02-12 Indkaldelse

Læs mere

Den lovpligtige redegørelse. om samfundsansvar 2013

Den lovpligtige redegørelse. om samfundsansvar 2013 2014 Den lovpligtige redegørelse Finansrådets ledelseskodeks om samfundsansvar 2013 for Danske Andelskassers Bank A/S-koncernen for Danske Andelskassers Bank A/S 1. Finansrådet ledelseskodeks i Danske

Læs mere

- Holdet udenfor grønsværen - 6.0 Appendiks. Bilag 1: Bilag 2: Den strategiske arbejdsproces.

- Holdet udenfor grønsværen - 6.0 Appendiks. Bilag 1: Bilag 2: Den strategiske arbejdsproces. - Holdet udenfor grønsværen - 6.0 Appendiks Bilag 1: Bilag 2: Den strategiske arbejdsproces. 1 Bilag 3: SWOT Analyse. Bilag 4: PESTEL Analyse Bilag 5: 2 Superligaklubbernes hjemmeside: AaB: http://aabsport.dk

Læs mere

Rønde Sparekasses redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Januar 2015

Rønde Sparekasses redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Januar 2015 Rønde Sparekasses redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Januar 2015 1 Indledning: Denne redegørelse for Finansrådets ledelseskodeks vedrører regnskabsperioden 1. januar 2014-31. december 2014.

Læs mere

Vagtplan kræmmermarked 2014

Vagtplan kræmmermarked 2014 Vagtplan kræmmermarked 2014 OPRYDNING PÅ PLADSEN SAMT GADER & VEJE OPRYDNING PÅ PLADSEN M.M FREDAG 08.00-11.30 JENS JØRN NYGÅRD OPRYDNING PÅ PLADSEN M.M FREDAG 08.00-11.30 Pauli Kiel Bent A. Jensen OPRYDNING

Læs mere

Sociale medier b2b. nye veje til salg

Sociale medier b2b. nye veje til salg Sociale medier b2b nye veje til salg 1 FORORD VELKOMMEN TIL ANALYSEN De sociale medier får stigende betydning for vores kommunikation og deling af viden. Det smitter af på erhvervslivet og skaber nye forretningsmuligheder.

Læs mere

kom og giv din mening til kende www.lo.dk www.ftf.dk se og læs nærmere på LO-varenr.:3000 maj 2007

kom og giv din mening til kende www.lo.dk www.ftf.dk se og læs nærmere på LO-varenr.:3000 maj 2007 LO-varenr.:3000 maj 2007 kom og giv din mening til kende se og læs nærmere på www.lo.dk www.ftf.dk Opsamling på 4 stormøder 2007 om kvalitet i den offentlige sektor Er udgivet af LO og FTF på baggrund

Læs mere

Revisoreksamen 2014. Modul A

Revisoreksamen 2014. Modul A Revisoreksamen 2014 Modul A Mandag den 4. august 2014 (2 timer) Alle hjælpemidler kan medbringes til prøven bortset fra: disketter, brændbare cd-rommer, egne usb-stik, eksterne harddisks og andre elektroniske

Læs mere

Referat af generalforsamling ISK 2011. 22. Marts, kl. 19.00

Referat af generalforsamling ISK 2011. 22. Marts, kl. 19.00 Referat af generalforsamling ISK 2011 1. Valg af dirigent og referent Bestyrelsen foreslår Kenneth Pedersen Kenneth Pedersen vælges Bestyrelsen foreslår Bente Tromborg Bente Tromborg vælges 22. Marts,

Læs mere

Love Birds. Handling. 1. Blind date

Love Birds. Handling. 1. Blind date Titel: Love Birds Instruktør: Trylle Vilstrup Produktionsår: 2000 Filmens længde: 9 min. 38 sek. Målgruppe: Udskoling Alderscensur: Tilladt for alle Timetal for undervisningsforløb: 3 4 lektioner Love

Læs mere

Case: DSB S-tog Medarbejderinvolvering i øget kundefokus med echo.it social media platformen som værktøj

Case: DSB S-tog Medarbejderinvolvering i øget kundefokus med echo.it social media platformen som værktøj Case: DSB S-tog Medarbejderinvolvering i øget kundefokus med echo.it social media platformen som værktøj en intern social medieplatform i DSB S-tog til at involvere samtlige medarbejdere i øget kundefokus

Læs mere

Grundbogen til Sidste Søndag

Grundbogen til Sidste Søndag Hvad er rollespil I dette kapitel vil vi forklare lidt omkring hvad rollespil er. Først vil vi forsøge at definere rollespil (en svær opgave), og derefter har vi et afsnit skrevet specielt til forældrene

Læs mere

BA ØKONOMI HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL

BA ØKONOMI HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL BA ØKONOMI HA (JUR.) I SKAT, 2. DEL Sommereksamen / Summer exams 2010 Ordinær eksamen / Ordinary exam Skriftlig prøve / Written exam: 25055 Moms- og afgiftsret Varighed / Duration: 3 hours / timer Hjælpemidler

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest

Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest Der afholdes ordinær generalforsamling i Investeringsforeningen Sparinvest med tilhørende afdelinger. Enhver investor i foreningen

Læs mere

CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning

CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning www.pwc.dk/årsrapport CSR-rapporten 2011/12 Ansvarlighed gennem vores forretning Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Ansvarlighed gennem vores forretning PwC Danmark

Læs mere