Partner Review 01/ Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Partner Review 01/09. 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest"

Transkript

1 Partner Review 01/09 03 Fuld fokus på din skat 04 succes med infomøder om skattereform 06 Fandenivoldsk langt mod vest 08 Når revision bliver mere end tal 10 Når gråt guld glimter 12 tal-kunst Rådgivende revisorer

2 Engagement og mod til at udfordre Det kommer nok efterhånden bag på de færreste, at Partner Revision er meget mere end tal. Hos os er sparring og nærvær mindst lige så vigtige ingredienser i et samarbejde. Og i en krisetid, hvor det kan være svært at tjene penge, kan engagement og kritiske spørgsmål gøre hele forskellen. Partner Review, nr Udgives af Partner Revision Industrivej Nord 15, Birk 7400 Herning Phone: Redaktion: Bjarne U. Pedersen, Partner Revision Lone W. Larsen, Partner Revision Jeanette Bjerregård, Partner Revision NewsRoom Oplag: eksmpl. Koncept: Kommunikationsbureauet IB&Co Foto: Gunnar Merrild Fotografi Tryk: Ikast Bogtrykkeri A/S Men det gør også en forskel hos en virksomhed i udvikling. Her i magasinet kan du læse om den internationale modekoncern DK Company med hovedsæde i Ikast, der kom ud af 2008 med et overskud på 13 mio. kroner. Endda i et år, der bød på opkøb af et nyt jeansmærke og endnu en modevirksomhed. Hos DK Company har Partner Revision en anden og mere krævende rolle end at være tal-jonglør. Her giver Partner Revision sparring i dagligdagen, men også jævnlig strategisk sparring på helikopterplanet. De personlige relationer gør, at samarbejdet bliver udfordret. Fordi engagementet betyder, at revisoren ikke bare nikker og roser men stiller spørgsmål. Også kritiske spørgsmål, som hvorfor gør I ikke sådan i stedet for, eller holder os fast på det, han ved, vi er gode til. Et godt samarbejde er at turde udfordre hinanden. Hvis alt skal pakkes ind i forbehold, kommer vi ingen vegne, siger grundlægger og direktør Jens Poulsen. De fleste har det godt DK Company er en af de virksomheder, som formentlig har både evnen og mulighederne til at udnytte den finansielle krise i stedet for at lade sig fælde af den. Hos Partner Revision oplever vi faktisk, at hovedparten af kunderne har det godt. Der er naturligvis nogle, der har udfordringer i forhold til blandt andet likviditeten og desværre ganske få, som er nødt til at se en lukning i øjnene. Men langt de fleste trives og har det godt - selvom de muligvis er gået fra at have det fantastisk godt til at have det almindeligt godt. En anden af de kunder, som tordner derudad, kan du læse om her i magasinet. Vest Fiber i Tarm har på ti år skabt om omsætning på 160 mio. kroner i 2008 og er i samme tidsrum gået fra 2 til 61 medarbejdere - fordelt på tre fabrikker i Tarm, Vamdrup og Lønborg. Magasinet byder også på en præsentation af Partner Revisions nye skatteafdeling, der skal rådgive kunderne i den efterhånden omfattende skattetekniske jungle. En jungle, der ikke er blevet mindre svært fremkommelig sammen med regeringens nye skattereform. God læselyst! Rådgivende revisorer Svend Erik Møller NIelsen statsautoriseret revisor, bestyrelsesformand, Partner Revision VILLY B. FIEDLER statsautoriseret revisor, adm. direktør, Partner Revision

3 Fuld fokus Thomas W. Jørgensen, leder af Partner Revisions nye skatteafdeling, taler på infomøde om den nye skattereform på SAS Arena i Herning. på din skat Partner Revision etablerer skatteafdeling, som med en erfaren skatteekspert i spidsen kan bistå alle kunder i skatteteknisk rådgivning Af Jette Aaes En skatteafdeling til at rådgive kunderne i den efterhånden omfattende skattetekniske jungle havde i længere tid været på dagsordenen hos Partner Revision. Men en tilfældighed og et headhunterfirma, der misforstod sin opgave, fik planen realiseret. I dag er skatteekspert Thomas W. Jørgensen ansat som leder af Partner Revisions nyoprettede skatteafdeling, der inden for de nærmeste år forventes at øge bemandingen og udvide med eksempelvis kompetenceområder som rådgivning i moms og afgifter. Hidtil har vi løst de mest komplicerede skattetekniske opgaver med især ekstern bistand. Det har fungeret tilfredsstillende, men i dag har Partner Revision en størrelse, der berettiger en intern skatteafdeling. Det giver endnu bedre muligheder for vores kunder og sikrer både aktuel og kontinuerlig efteruddannelse inden for skat af alle vores medarbejdere, siger statsautori-seret revisor og partner Svend Erik Møller Nielsen, Partner Revision. Mens overvejelserne i en årrække ulmede, blev skatteekspert Thomas W. Jørgensen for nyligt indbudt til samtale hos et rekrutteringsfirma, der skulle finde en ny revisor til Partner Revision. Han var på det tidspunkt ansat i skatteafdelingen hos Deloitte i Silkeborg. I løbet af samtalen fortalte jeg, at et regulært job som revisor ikke havde min interesse, og at jeg var en langt mere relevant medarbejder, hvis Partner Revision i stedet oprettede en skatteafdeling, fortæller Thomas W. Jørgensen. En uge senere vendte Partner Revision tilbage. Rigtige mand, rigtige tid Pludselig sad vi med den helt rigtige person til jobbet, samtidig med at tiden i virksomheden var moden til at oprette en skatteafdeling med det rette faglige miljø. Derfor tog vi Thomas på ordet, siger Svend Erik Møller Nielsen. Partner Revision tilbød Thomas W. Jørgensen jobbet og ansvaret for etableringen af en skatteafdeling, og han takkede ja. Med en intern skatteafdeling får Partner Revision fokus på at levere endnu mere optimale løsninger for kunderne. Skattelovgivningen i dag er kompliceret, så vores opgave er at overskue det komplicerede og minimere kundernes udgifter til skat inden for de gældende regler. Vores opgave er at gå til grænsen og sørge for den absolut optimale løsning, siger Thomas W. Jørgensen. Han kommer til Partner Revision med en lang erfaring inden for arbejdet med skat. Efter en militæruddannelse som oversergent blev han uddannet kontorassistent ved Skat i Silkeborg Kommune, hvor han også uddannede sig til skatterevisor. Efter 15 år som offentligt ansat fik Thomas W. Jørgensen i 2005 et tilbud fra Deloitte i Silkeborg. Her har han de seneste fire år arbejdet med alle områder af skat fra privat til erhvervsmæssig beskatning. Jo mere indsigt, desto flere problemstillinger Når man arbejder med skat, er det sådan, at jo mere detailindsigt man får, jo flere problemstillinger opstår, og desto større bliver arbejdsområdet. Jeg er sikker på, at den nye skatteafdeling har potentiale til stor vækst i løbet af de næste par år. Desuden vil det være helt naturligt at udvide Partner Revisions spidskompetencer med en moms- og afgiftsafdeling. Med skattestop bliver flere ting i dag belagt med eksempelvis afgifter, siger Thomas W. Jørgensen. I første omgang forventer han, at skattearbejdet i Partner Revision i den nuværende økonomiske krisetid kan koncentrere sig om skattemæssige spørgsmål i forbindelse med gældseftergivelser og rekonstruktioner. I mere gunstige tider er eksempelvis et område som virksomhedsovertagelser et vigtigt skattemæssigt område. Desuden bliver infomøder eller fyraftensarrangementer om aktuelle skattespørgsmål også en del af skatteafdelingens opgaver. De første er allerede løbet af stablen velbesøgte møder i Silkeborg, Herning, Brande og Tarm, hvor emnet var den nye skattereform. Samtidig med de eksterne opgaver er både han og Svend Erik Møller Nielsen enige om, at skatteafdelingen internt optimerer den generelle kvalitetssikring af arbejdet. Hidtil er medarbejderne naturligvis løbende blevet opdateret og efteruddannet. Men med en intern afdeling er vi i stand til straks at iværksætte information og rutiner i forbindelse med skattetekniske ændringer frem for at vente på eksterne opsamlinger, siger Thomas W. Jørgensen. Fysisk har den nye skatteafdeling fået til huse hos Partner Revisions afdeling i Ikast. Det er en praktisk foranstaltning. Der, hvor kunderne har behovet, der er mit kontor, slår skatteeksperten fast. Partner Review 01/

4 Succes med infomøder om skattereform Den kommende skattereform betyder forandringer, udfordringer og muligheder for både private og virksomheder. Derfor arrangerede Partner Revisions nye skatteafdeling fire infomøder i Tarm, Herning, Brande og Silkeborg om reformen. Mange midt- og vestjyder tog imod tilbuddet og blev af skatteafdelingens leder, Thomas W. Jørgensen, guidet gennem de vigtigste af skattereformens ændringer. Blandt andet i Herning hvor godt 100 spørgelystne deltagere fik masser af overvejelser med hjem. En af dem var Grethe Bonde, indehaver af tøjbutikken Ma-Griff i Herning, der synes, infomødet gav hende et godt overblik. Sådan noget med skatteregler er ret svært, men jo flere gange man får det forklaret desto bedre sidder det fast. Nu har jeg fået det hele på skrift, og det er i hvert fald et godt redskab for mig, når jeg senere skal have nogle af tingene uddybet af min revisor, sagde hun. Pauli Bach, afdelingsdirektør ved Sparekassen Herning, synes, det var rart at blive opdateret om ændringerne, så han er klædt på overfor kunderne. Mange spørger om eksempelvis SP-midlerne, og så er det rart at kende svarene. Jeg har bestemt fået noget at arbejde videre med. Sparekassen Herning er ikke det eneste pengeinstitut, der interesserer sig for skattereformen. Partner Revisions skatteafdeling er allerede blevet kontaktet af flere midtjyske banker og filialer, der godt kunne tænke sig et lignende infomøde for alle medarbejderne. 04 Partner Review 01/2009

5 NAVNE I NOTER TILTRÆDELSE 12. januar 2009 Henriette Lund Pedersen, Ikast, bogføringsassistent 1. februar 2009 Helle Toft Forsom, Herning, bogholderimedarbejder 23. marts 2009 Anni Maibrit Jensen, Herning, kantine og rengøring 1. april 2009 Kenneth Sørensen, Herning, revisor, HD Thomas W. Jørgensen Skattekonsulent 1. februar 2009 Thomas W. Jørgensen Udlærte 31. januar 2009 Jens Peter Andersen, Silkeborg 31. januar 2009 Heidi Grand Graversen, Brande Jeanie G. Pedersen Michael Schmidt Jensen Sådan noget med skatteregler er ret svært, men jo flere gange man får det forklaret desto bedre sidder det fast. Nu har jeg fået det hele på skrift, og det er i hvert fald et godt redskab for mig, når jeg senere skal have nogle af tingene uddybet af min revisor Cand.merc.aud. eksamen marts 2009 Jeanie G. Pedersen, Ikast marts 2009 Michael Schmidt Jensen, Ikast Partner Review 01/

6 Fandenivoldsk langt mod vest Hos Vest Fiber i Tarm er omsætningen på få år steget fra 5 til 160 mio. kroner. Direktør og grundlægger Poul Erik Dokkedal er drevet af sin krøllede hjerne og trangen til at udvikle. De vilde idéer bliver altid spillet op mod revisoren Af Anne Krøjgaard Jamen, hvis andre ikke kan finde ud af det så gør jeg det altså selv. Så laver jeg min egen fabrik! Forårssolen bader de to mænd fordybet i samtale uden for en fabrik, som ikke eksisterede, da de mødtes for første gang for fem år siden. Med 500 tons glasaffald om året, må det da kunne betale sig? Der har sneget sig en snert spørgende tone ind i stemmen hos den yngste af de to. For selvom 34-årige Poul Erik Dokkedal er fyldt med vilde idéer og grundlægger af succesvirksomheden Vest Fiber, kan han godt indimellem have behov for at spille sine idéer op mod andre. Og det er ikke første gang, John Andersen, revisor og partner hos Partner Revision i Tarm, er den mur, som Poul Erik Dokkedal spiller idéerne op imod. For siden de indledte samarbejdet i 2004, har Vest Fiber udviklet sig eksplosivt: Virksomheden havde dengang 12 ansatte på én fabrik. Sidste år beskæftigede Vest Fiber 61 medarbejdere fordelt på tre fabrikker i Tarm, Vamdrup og Lønborg. Omsætningen, der i 2003 lå på 5 mio. kroner, var i 2008 steget til 160 mio. kroner. På alle fire med en hobbykniv Idéen til Vest Fiber tog form i Poul Erik Dokkedals hoved, da han som udlært skovarbejder havde fået arbejde på en glasfiberfabrik. Efter 6 måneder som ansat købte han fabrikken sammen med en partner. I begyndelsen støbte vi almindelige fiberglasprodukter sejlbåde og den slags. Men vi var nødt til at arbejde alt for meget for at få det til at hænge sammen. Men så fik jeg jo idéen om at optimere branchens produktion og logistik i stedet for at støbe glasfiber. Det, Poul Erik Dokkedal ville, var at købe glas i ruller, skære det til og lave færdige pakker med alle de elementer, der eksempelvis skal bruges til en vindmøllevinge. Dermed kunne han optimere den del af arbejdet og overlade støbningen til andre. Partnerne var imidlertid ikke enige, så Poul Erik Dokkedal købte sin partner ud og anskaffede sig en enorm skæremaskine. Ja, jeg ville jo have købt den, men det kunne jeg ikke få lov til af min bank. Men så leasede jeg den bare. Havde jeg ikke turde det, havde Vest Fiber ikke eksisteret i dag. Poul Erik Dokkedal havde netop modtaget en forespørgsel fra Vestas. De ville gerne have ham til at se på optimering af møllevingeproduktionen. I begyndelsen lå jeg på alle fire og skar glas op med en hobbykniv. Men det holdt altså ikke i længden, ler den unge direktør. Fra den dag begyndte kurven for Vest Fiber sit bratte sving op ad. Virksomheden laver i dag totalløsninger med både glas, skum og injektionsnet til vindmøller. Og leverer foruden til danske virksomheder også til virksomheder i Kina, Italien, England og USA. Østlandene er næste bastion, vi skal indtage. Og så skal vi have et Poul Erik Dokkedal, direktør og grundlægger 06 Partner Review 01/2009

7 brohoved i USA. Så snart udviklingen vender, og krisen viser tegn på at slutte så skal vi være klar til at rykke ind i USA. Vi har jo allerede kunder herhjemme, som er store i USA. Og der ligger et kæmpe marked for os derovre. Lynafleder og sparringspartner Vest Fiber var allerede på vej ind i USA for et års tid siden men nåede at trække sig og har i samarbejde med revisor John Andersen sat projektet på standby. Men det betyder ikke, at direktøren er færdig med vilde idéer. Hvis vi ikke investerer og tænker nyt, kommer vi bagefter. Eksempelvis investerede vi i mio. kroner i virksomheden. Vi har lige købt verdens største skæremaskine og har fået udviklet en maskine, der kan svejse i lige så store størrelser. Det handler om hele tiden at optimere vores arbejdsgange, så vi kan spare løn og dermed minimere omkostningerne for vores kunder. Mens de store investeringer stadig er på idéplanet, vender Poul Erik Dokkedal dem som regel med John Andersen. Jeg går overhovedet ikke op i regler og love og den slags. Jeg er ikke god til det men det er John. Han er til gengæld ikke god til at skære glas, ler han. Så jeg ringer altid lige og spørger ham, om det, jeg har gang i, lyder helt åndssvagt. Jeg tror, vi supplerer hinanden godt. Poul Erik er drevet af trangen til og muligheden for at udvikle. Når man er så engageret som ham, er der ultrakort fra en vild idé til handling og så kan der være behov for sparring. Jeg har nok ofte fungeret som lynafleder, siger John Andersen med et skævt smil. Men det er imponerende, at Vest Fiber har vækstet så meget på så kort tid - og stadig tjener så gode penge. Men det hænger helt klart sammen med Poul Erik. Hele virksomheden er bundet op på ham, siger John Andersen. Produktion er kedelig Selvom det langt hen ad vejen er Poul Erik Dokkedals krøllede hjerne og fandenivoldskhed, der har givet Vest Fiber succes bliver det også netop disse to ting, der på et tidspunkt får ham til at søge andre udfordringer. Jeg bliver rastløs, når tingene bare kører. Produktion er da dødkedelig! Derfor har jeg også altid sagt, at jeg stopper her, når jeg er 40 år. Der er seks år til. Måske er det på det tidspunkt, jeg skal arbejde videre med den idé, jeg talte om før? Øjnene søger igen både spørgende og drillende John Andersens. Mit mål er, at alt vores glasaffald skal kunne genanvendes. Vi har tons glasaffald om året, og i 2008 brugte vi et sted mellem og kroner på at komme af med affald. Det må kunne gøres bedre og som sagt: Hvis andre ikke kan finde ud af det, så laver jeg min egen fabrik, der kan! Jeg går overhovedet ikke op i regler og love og den slags. Jeg er ikke god til det men det er John. Han er til gengæld ikke god til at skære glas Partner Review 01/

8 Når revision bliver mere end tal DK Company er på forholdsvis få år vokset til en betydelig spiller i den danske modeindustri. På sidelinjen har blandt andet Partner Revision været vigtig medspiller til næsten alle kampe Af Jette Aaes Stilen er afslappet og moderigtig. Jens Poulsen afspejler det, han er: Grundlægger af og direktør i DK Company i Ikast, der på blot ti år er vokset til en international modekoncern med en række populære tøjbrands som Kaffe, Cream og Sirup. I efteråret blev koncernen udvidet med yderligere to brands, da DK Company opkøbte jeansmærket Kön & Mön samt modevirksomheden Blue Willis. En udvikling der betyder, at DK Company i seneste regnskabsår kom ud med et overskud før skat på 13 mio. kr. Et regnskab der blev revideret, udarbejdet og underskrevet af Partner Revision. Men revision og samarbejdet med et revisionsfirma drejer sig om meget mere end tal og regnskaber. Det kan de fleste revisionsfirmaer levere. Nærvær, sparring og netværksdelen er et langt væsentligere grundlag for valget af revisor, siger Jens Poulsen. Og modedirektøren bruger gerne sine egne erfaringer på området som dokumentation. Sammen med sin daværende forretningspartner valgte han Partner Revision, da DK blev grundlagt tilbage i Revisionsfirmaet med adresse i samme by og med masser af lokale referencer var det naturlige valg. Men efter de første travle år, hvor DK Company voksede støt, besluttede virksomheden at prøve et andet revisionsfirma i en anden by. Vi ville prøve noget nyt og søgte længere væk. Men her oplevede vi, at vi blev et nummer i en lang række af kunder en lille spiller i et stort hus. Vi gik glip af nærheden og det personlige engagement, fortæller Jens Poulsen. Et år efter revisorskiftet skiltes vejene for Jens Poulsen og hans kom- pagnon, der valgte at forlade virksomheden. Samtidig besluttede Jens Poulsen at genoptage kontakten til Partner Revision. Beslutningen om at skifte tilbage til Partner Revision gav mig anledning til at overveje, hvad jeg ønskede mig af et revisorsamarbejde. Vi havde brug for sparring i dagligdagen men også strategisk på helikopterplanet, siger Jens Poulsen. Retur til revisoren Et ønske som Partner Revision tilbød at imødekomme med en kombination af den erfarne partner Villy Fiedler og den yngre revisor Mads Hornbæk. En perfekt kombination for en virksomhed som vores. Med Mads har vi fået det daglige engagement og sparring, der betyder, at vi til enhver tid kan ringe og vende en problemstilling, mens vi kan bruge Villys spidskompetencer og tid, når der er behov for det. Det giver nærværet, indsigten og evnen til at agere hurtigt, når revisoren kender vores dagligdag, vores betingelser og den verden, vi skal agere i. Engagementet og nærheden giver positivt spinoff på flere fronter Blandt andet betyder de personlige relationer, at samarbejdet bliver udfordret. Fordi engagementet betyder, at revisoren ikke bare nikker og roser men stiller spørgsmål, også kritiske spørgsmål, som hvorfor gør I ikke sådan i stedet for, eller holder os fast på det, han ved, vi er gode til. Et godt samarbejde er at turde udfordre hinanden. Hvis alt skal 08 Partner Review 01/2009

9 Jens Poulsen, grundlægger af og direktør i DK Company i Ikast og Mads Hornbæk, revisor Partner Revision pakkes ind i forbehold, kommer vi ingen vegne. Hvis vi skal udvikle os, skal vi også nogle gange ud på tynd is for at se, om den kan bære. Det er udfordringerne, der driver udviklingen, siger Jens Poulsen. Gensidig udfordring Blandt andet derfor var Partner Revision også mere end standardtalknusere, da Silkeborg-virksomheden Blue Willis skulle rekonstrueres efter konkurs i efteråret. Partner Revision henledte Jens Poulsens opmærksomhed på mulighederne i en rekonstruktion. Vi vidste, at DK Companys strategiske beslutning er vækst blandt andet gennem opkøb af eksisterende brands, og vi fornemmede, at de to modevirksomheder matchede hinanden, fortæller revisor Mads Hornbæk, Partner Revision. Der samtidig erkender, at engagementet og viljen til at udfordre i samarbejdet i høj grad går begge veje. Således var Jens Poulsen en væsentlig fortaler for, at Partner Revision udbyggede sine kernekompetencer med en skatteekspert. Det er inspirerende at arbejde sammen med energiske partnere, der ser potentialet i at vokse og udvikle os i fællesskab, siger Mads Hornbæk. Og den gensidige udfordring, inspiration og sparring er langt fra slut. DK Company har stadig vækst gennem strategiske opkøb og samarbejder på tværs af grænser og kontinenter som målsætning. Derfor kommer DK Company og firmaets sparringspartnere sikkert i løbet af den kommende tid til at overveje nye udviklingspotentialer. Set i lyset af den generelle markedsudvikling skal vi måske til at kigge mod nye udenlandske muligheder, er det eneste, Jens Poulsen endnu vil røbe. Modetøjet fra DK Companys brands bliver i dag solgt over hele Europa og en række markeder i Østeuropa samt USA, Canada og Japan. Desuden har DK Company indkøbskontorer i Kina og Bangladesh med i alt 60 medarbejdere. Det er inspirerende at arbejde sammen med energiske partnere, der ser potentialet i at vokse og udvikle os i fællesskab Partner Review 01/

10 Når gråt guld glimter Han kunne nyde et velfortjent otium. Men den tidligere topchef Poul Laursen vil bruge sine professionelle kompetencer på at hjælpe andre Af Hans Krabbe En udstoppet højlandsfugl a grouse kikker på fra sin plads på reolen. På gulvet hviler et stort hoved fra en skotsk højlandshjort. Man får lyst til at stryge mulen. Et ægte trofæ, og indehaveren er stolt af det. Prøv at se, det er så tæt på en tolvender, som man kan komme. Den skal hænge dér, siger skytten og peger på den hvidmalede væg. Et indrammet diplom fra The Professional Hunters Association of South Africa fortæller, at Poul Laursen har gjort sig fortjent til Gold Medal Award. Den tidligere økonomidirektør og mangeårigt medlem af direktionen hos Bestseller i Brande er vært. Vi har slået os ned i stalden på ejendommen i plantagen lidt øst for stationsbyen. Men det er også hyggeligt nok. Kaffen er varm, og det nyindrettede hjemmekontor er indbegrebet af den slags huler, som mænd holder af at fortrække til. Indrettet med de ting, Poul Laursen holder af. Og som aldrig ville få en chance på væggene i privaten ovre hos Annegrete. Hun arbejder stadig. Så vi hører kun skovduerne flirte højlydt udenfor. Den sorte labrador Solo har omsider overstået sit velkomst-ritual og blunder nu fredeligt ovenpå vores fødder under skrivebordet. 59 og still going strong Først var han selvstændig revisor. Så blev han topchef i en af Danmarks største og kraftigst ekspanderende virksomheder. Nu har han på en måde lettet foden fra speederen. Poul Laursen kunne hellige sig sin elskede jagt og fiskeriet i Skjern Å lige udenfor. Men det er langt fra nok for talmanden på gården ved Brande. Jeg kan ikke forestille mig et liv uden at foretage mig noget. Familien har altid været vigtigst. Men arbejdet har altså betydet rigtig meget for mig, siger Poul Laursen, der allerede er involveret i bestyrelsesarbejde og gerne vil engagere sig yderligere i den slags. Tager du til Østen, er det grå hår lig med visdom og respekt. I Vesteuropa er der meget fokus på at få yngre kræfter ind. Vi jager hele tiden fornyelsen. Men det er jo i min alder, at man sidder inde med overblikket og erfaringen, konstaterer Poul Laursen. Et lille distancerende smil akkompagnerer selv-analysen. Men han mener det nu alvorligt. Et langt arbejdsliv i erhvervslivets overhalingsbane har efterladt ham med en bred vifte af kompetencer. Ikke bange for at handle Jeg har brugt meget af min tid på allround ledelse indenfor økonomi og organisation. Jeg mener, jeg er god til at skabe korpsånd og få folk til at arbejde sammen. Jeg synes, det er interessant at arbejde med strategier og visioner og har evnen til at holde fast på et mål. Og jeg er ikke bange for at skære igennem og handle. Alt det skal nok gå, kan man godt glemme. Skal der skæres i en organisation, skal der bare eksekveres. Ellers risikerer det at ødelægge alt for meget, siger Poul Laursen. Afdæmpet og mild. Men blikket er fast. Man tror ham. Det giver både en intellektuel og fysisk tilfredsstillelse at være i gang. Desuden kan jeg ikke undvære kontakten med mennesker. I dag er jeg lidt mere fri af en stram kalender, men jeg vil gerne have noget at beskæftige mig med de næste mange år, siger Poul Laursen. Han er stadig aktiv i Bestsellers bestyrelse samt bestyrelserne for et par mindre virksomheder men er åben for opgaver i yderligere et par bestyrelser. Tidligere sad han i en periode i bestyrelsen for det danske luksusvaremærke Georg Jensen. Det var en spændende tid, og det gik godt. Det er nok indenfor handelsvirksomheder, detail og tekstilbranchen, jeg har min styrke. Men jeg tror nu, mine kompetencer kan gøre gavn i en bred vifte af virksomheder, vurderer Poul Laursen. Som 59-årig bliver den tidligere økonomidirektør hos Bestseller næppe stort klogere på verden og sig selv. Den professionelle visdom deler hjernen under det grå hår hellere end gerne med andre. Factfile, Poul Laursen: Alder: 59 Uddannelse: Statsaut. revisor Karriere: Solgte egen virksomhed til Partner Revision i 1992 Fra Bestseller. Siden 1995 økonomidirektør og medlem af direktionen Familie: gift på 37. år med Annegrete, der leder betalingskontoret på Bestseller. Sammen har de Henrik på 34, Kasper på 31 og Tina på 24 Interesser: Ud over familie og venner er det jagt, fiskeri og haven 10 Partner Review 01/2009

11 Poul Laursen Partner Review 01/

12 Tal-kunst Hvad har revision og kunst med hinanden at gøre? Intet, vil nogen måske mene. Men hos Partner Revision er svaret: En masse. Lige nu inviterer revisionsselskabet til kunstudstillingen Tal & Kunst i Kunstpakhuset i Ikast. En udstilling der viser et udpluk af de mange værker, som virksomhedens tidligere direktør N.-C. Juhl Nielsen gennem årene har købt. Både til Partner Revision og for virksomhedens kunstforening, PR. Partner Revisions kunstsamling er fordelt over virksomhedens syv jyske kontorer, hvor malerier og skulpturer dagligt skaber glæde og kunstinteresse hos medarbejderne. Udstillingen er blevet til i samarbejde med Kunstpakhuset, hvor den kunstinteresserede N.-C. Juhl Nielsen samtidig var et skattet bestyrelsesmedlem. Adm. direktør Villy B. Fiedler åbner udstillingen den 15. maj. Den 27. maj holder Bitten Damgaard foredrag om Kunst og erhvervsliv, hvorefter idémændene bag udstillingen, Søren Juhl Nielsen og Per Mathiasen, viser rundt. Politihundbil af Andreas Schulenburg er et af Partner Revisions kunstværker, som man kan se på udstillingen. Udstillingen Tal & Kunst kan opleves i Kunstpakhuset torsdag til søndag kl og frem til den 14. juni. Medarbejderne på Partner Revisions syv jyske kontorer kan dagligt nyde de mange kunstværker. Her Kirsten Sass-Petersen og Susanne Brogård Schmidt, ikast Herning Industrivej Nord 15. Birk Herning. Tlf Ikast Thrigesvej Ikast. Tlf Brande Torvegade Brande. Tlf Silkeborg Ballevej 2B Silkeborg. Tlf Ringkøbing Birkmosevej 20A, Ringkøbing. Tlf Skjern Bredgade Skjern. Tlf Tarm Nygade Tarm. Tlf Rådgivende revisorer Tilknyttet RevisorGruppen Danmark

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat

Vi engagerer os mere. Revision Rådgivning Skat Vi engagerer os mere Revision Rådgivning Skat Altid til rådighed... Jesper Christensen, Revisor Vi er med hele vejen Gennem en virksomheds livsforløb er der behov for assistance og rådgivning på en række

Læs mere

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S

Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Kort præsentation af Icebreak Invest A/S Visionen Hovedparten af et isbjerg er som bekendt skjult under vand sådan er det ofte også med værdier i virksomheden hovedparten af værdierne er skjulte og ikke

Læs mere

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360

360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 360º TALENTUDVIKLING MOD, VILJESTYRKE OG AMBITIONER. BLIV TRAINEE I BDO OG FÅ UDVIKLET DIT TALENT 360 SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT

Læs mere

Udsigt til billigere mode på nettet

Udsigt til billigere mode på nettet LØRDAG 27. SEPTEMBER NR. 39 / 2014 LØRDAG Udsigt til billigere mode på nettet Onlinegiganten Boozt.com med Hermann Haraldsson i spidsen udfordrer konkurrenterne om det nordiske herredømme. Foreløbig kan

Læs mere

Historien om en håndværksvirksomhed

Historien om en håndværksvirksomhed Velkommen til historien om Solvang VVS At det blev Solvang VVS som skulle blive omdrejningspunktet i denne historie var på ingen måde planlagt, idet den ligesågodt kunne være skrevet med udgangspunkt i

Læs mere

Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen

Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen Bilag 1 Informationsmøde med Poul Bendixen Første møde med Poul Bendixen d.16-11-09 uge 47 Kaufman ideen: Kaufmann har været i tankerne De er lidt mere lokal, men mere den frække hund! Nerve vil gerne

Læs mere

Få et professionelt netværk i ryggen. Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k

Få et professionelt netværk i ryggen. Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k Få et professionelt netværk i ryggen Netværk Danmark P a r t o f Ex ecuti v e s G l o bal Net w o r k En livline i hverdagen Som leder og nøglemedarbejder står man ofte alene, når vigtige strategiske beslutninger

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007.

Årsberetning for året 2007. Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. Årsberetning for året 2007 April2008. Indledning Så er det igen blevet tid til at kigge tilbage på endnu et NOCA år og gøre status over foreningens gøremål i 2007. 2007 var et år hvor dansk erhvervsliv

Læs mere

Den Nye Generation Ejerledere

Den Nye Generation Ejerledere Dato 28.03.2014 og 07.04.2014 kl. 08:30 til 11:00 og 11.04.2014 kl. 08:30 til 13:00 Sted Forskerparken 10, 5230 Odense M Pris Kr. 1.650,00 inkl. moms Baggrund og formål Fra det fynske erhvervsliv er der

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

Fremtidens bestyrelsesarbejde

Fremtidens bestyrelsesarbejde Fremtidens bestyrelsesarbejde Ifølge de adm. direktører i Danmarks 100 største selskaber involverer bestyrelserne sig i stigende grad i strategiarbejdet. Men formalia fylder for meget på bestyrelsesmøderne,

Læs mere

VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling

VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling VÆR MED TIL AT TEGNE FREMTIDEN - bliv trainee hos BDO og vær en del af vores talentudvikling SOM TRAINEE HOS BDO BLIVER DU EN DEL AF ET STÆRKT NETVÆRK - LOKALT OG INTERNATIONALT. DU VIL KONSTANT UDVIKLE

Læs mere

SPOT PÅ SPILLERAGENTER

SPOT PÅ SPILLERAGENTER SPOT PÅ SPILLERAGENTER Af Martin Bager & Lean Bach - bragt i Spillernyt, marts 2011 Agenter fylder mere og mere på den danske håndboldscene på godt og ondt. Martin Bager og Lean Bach er suppleanter i Håndbold

Læs mere

Rå og helt anderledes..

Rå og helt anderledes.. Rå og helt anderledes... Rå og helt anderledes.. Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon Glykkenheimer i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør

Læs mere

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner.

TID TIL VÆksT. Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. 12 Danmark investerer i virksomheder med vækstambitioner. Væksthus Syddanmark er etableret for at styrke syddanske virksomheders mulighed for at udfolde deres fulde potentiale. I Væksthus Syddanmark får

Læs mere

Interview med butikschef i Companys Original

Interview med butikschef i Companys Original Interview med butikschef i Companys Original Interviewer 1: Amanda Interviewer 2: Regitze Butikschef: Lene Interviewer 1: Ja, det er bare, som sagt, til os selv, så vi selv kan analysere på det, men vi

Læs mere

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde

Missionen er lykkedes når du leder din virksomhed med vision, kvalitet og viljen til at vinde business AHead Consulting & Concept Development www.b-ahead.dk Kontaktperson: Henning Jørgensen E-mail: mail@b-ahead.dk Tlf.: +45 40 54 84 80 Velkommen hos business AHead Missionen er lykkedes når du leder

Læs mere

Graphic House. Profilbrochure

Graphic House. Profilbrochure Graphic House Profilbrochure JYSK FIRMA MED FORSTAND Graphic House er kendt for deres gode service og ekspertise inden for deres fagområde, Vi laver mange forskellige cases, men brillierer bla. inden for

Læs mere

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000.

2. interview. Bilag 2. Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. 2. interview Interview med Bente, ca. 50, pædagog. Så kunstværket Helena på Trapholt ved udstillingen i 2000. Briefing: Der er ikke nogen forkerte svar. Er du kunstinteresseret? Ja, meget. Jeg arbejder

Læs mere

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Formandsskifte Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen genopstiller ikke til bestyrelsen ved Topdanmarks generalforsamling i april. Fra

Læs mere

København den 28.februar 2007. Notabene.net A/S offentliggøre halvårsregnskab for regnskabsåret 2006/2007. Tilfredsstillende vækst og indtjening

København den 28.februar 2007. Notabene.net A/S offentliggøre halvårsregnskab for regnskabsåret 2006/2007. Tilfredsstillende vækst og indtjening First North meddelelse nr. 54 / 28. februar 2007 København den 28.februar 2007 Notabene.net A/S offentliggøre halvårsregnskab for regnskabsåret 2006/2007 Tilfredsstillende vækst og indtjening Notabene.net

Læs mere

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide ellers går dit parforhold i stykker Få fingrene ud af navlen sider Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. Foto: Iris guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider Få fingrene ud af navlen ellers går dit parforhold i stykker Red dit parforhold INDHOLD I DETTE HÆFTE: Når egoismen sniger

Læs mere

Et langt liv med tæpper. Tekst og fotos: JAN ANDERSEN. Tæpperne har været hans liv i mere end 60 år.

Et langt liv med tæpper. Tekst og fotos: JAN ANDERSEN. Tæpperne har været hans liv i mere end 60 år. Et langt liv med tæpper Tekst og fotos: JAN ANDERSEN Tæpperne har været hans liv i mere end 60 år. Erling Wiinstedt, 94, er æresmedlem af Selskabet for Orientalsk Tæppekunst og han driver trods sine høje

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Negot.ernes job og karriere

Negot.ernes job og karriere Negot.ernes job og karriere Marts 2009 1 Indhold 1. Om undersøgelsen...3 3. Hvem er negot.erne?...6 4. Negot.ernes jobmarked...9 5. Vurdering af udannelsen... 14 6. Ledigheden blandt cand.negot.erne...

Læs mere

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008

Dansk Aktionærforening. 5. november 2008 Dansk Aktionærforening 5. november 2008 Uendeligt stort udvalg af transport- og logistikløsninger DSV tilbyder global transport og logistik. DSV har 25.200 ansatte på verdensplan og egne kontorer i mere

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension

Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Vi tager os af alt det kedelige, så du får en pension Det forpligter at rådgive om penge, pension og investeringer Hvad er forskellen på Bankpension og andre pensionsselskaber? Der er flere, men en af

Læs mere

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk

N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk N. KOCHS SKOLE Skt. Johannes Allé 4 8000 Århus C Tlf.: 87 321 999 Fax: 87 321 991 e-mail: kochs@kochs.dk www.kochs.dk Trøjborg d. 29. maj 2009 Kære 9. og 10. klasse. Så er problemerne overstået i denne

Læs mere

CAND.MERC.AUD.-STUDIET. Opgave 1 (50 %) Handelshøjskolen, Aarhus Universitet Aarhus School of Business, Aarhus University. Sommereksamen 2011

CAND.MERC.AUD.-STUDIET. Opgave 1 (50 %) Handelshøjskolen, Aarhus Universitet Aarhus School of Business, Aarhus University. Sommereksamen 2011 CAND.MERC.AUD.-STUDIET Sommereksamen 2011 Ordinær eksamen Skriftlig prøve: 31088 Skatteret II Varighed: 4 timer Hjælpemidler: Alle Opgave 1 (50 %) Anders Andersen (AA) driver virksomheden Investo i personligt

Læs mere

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia

REBUS - Fælles uddannelse for folke- og skolebibliotekarer i Fredericia Intern evalueringsopsamling Opsamling - EKSAMEN X = hold 1, hold 2, hold. Alle hold samlet 1. Formen: I hvilken har du oplevet, at eksamensformen har svaret til undervisningen på studieforløbet? I høj

Læs mere

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker Prioriteringer for 2014-2019 Hvem vi er Vi er den største politiske familie i Europa og vi er drevet af en centrum-højre-vision Vi er Det Europæiske Folkepartis Gruppe i Europa-Parlamentet. Hvad vi tror

Læs mere

CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL?

CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL? CAND. MERC. AUD. HAR DU DET, DER SKAL TIL? FORSKELLEN PÅ LIV ELLER DØD FOR EN VIRKSOMHED! Hvor må det dog være kedeligt! Sidde og revidere små detaljer i virksomheders regnskaber. Forkert! En revisor kan

Læs mere

Har du lyst til en alsidig karriere...

Har du lyst til en alsidig karriere... Har du lyst til en alsidig karriere...... så har du alle muligheder hos os! Dansk Landbrug Sydhavsøerne - Det naturlige valg DLS rådgiver årligt 1.200 kunder inden for fagområderne økonomi, ejendomshandel,

Læs mere

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen

Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen Bilag 1 interview med Ole P. Nielsen AL: Det opgaven handler om er hvad man kan ligge til grund for sammenbruddet i Roskilde Bank. Sådan som jeg har det er aktieoptionsordningen fra 2002 en stor del af

Læs mere

Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet?

Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet? Hvordan er det at være ansat i social- og sundhedsvæsenet? Spørgeskemaundersøgelse udarbejdet af JydskeVestkysten i samarbejde med FOA Sønderjylland. Figur 1 Figur 2: I alt har 516 svarpersoner svaret

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC

UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC UDSKRIFT AF FILMEN HJEMME IGEN! - SNEDKER-FAMILIEN SEJDIC 01:00:08 SNEDKER MUHAREM SEJDIC Jeg har mine venner, jeg har mine bekendte. Vi er sammen, og derfor føler jeg at jeg har det rigtig, rigtig godt.

Læs mere

Vi engagerer os mere. Gennemsigtighedsrapport 2013. CVR-nr.: 29 44 27 89

Vi engagerer os mere. Gennemsigtighedsrapport 2013. CVR-nr.: 29 44 27 89 Vi engagerer os mere Gennemsigtighedsrapport 2013 CVR-nr.: 29 44 27 89 Revisionsvirksomhedens juridiske struktur Nielsen & Christensen er organiseret som et partnerselskab. Nielsen & Christensen Statsautoriseret

Læs mere

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23

TIGER * En idé var født IVÆRKSÆTTEREN 23 tiger En på spring TIGER * Som en rigtig købmand startede Lennart Lajboschitz med at sælge paraplyer på et kræmmermarked. Siden blev det til en rigtig butik og så til flere. I dag står han bag den ekspanderende

Læs mere

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival

Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival BAGGRUND UDLEJNING Tekst: Peter Hyldahl, phy@monitor.dk Nordic Rentals - fra årsmøde til rockfestival Skal man lave en konference, holde festival eller andet, som kræver AV, lyd, lys og scener i den absolutte

Læs mere

FARVEVALG. Det udemokratiske

FARVEVALG. Det udemokratiske Tekst: Anne Kathrine Spangsberg Foto: Kirsten Bille Det udemokratiske TO ARKITEKTER OG EN MALERMESTER STÅR FAST SAMMEN SOM»FARVETEAMET«, DER UDVÆLGER FARVERNE TIL CHRISTIANSBORGS LOKALER OG GANGE. DE DELER

Læs mere

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed?

Private Banking. Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Private Banking Har din formue brug for ekstra opmærksomhed? Ekstra opmærksomhed giver tryghed Private Banking er for dig, der har en formue med en kompleks sammensætning og en størrelse, der rækker et

Læs mere

ytårskuren For dialogen, viljen til at tale sammen og viljen til at lytte, er forudsætningen for alt det andet, vi gerne vil opnå.

ytårskuren For dialogen, viljen til at tale sammen og viljen til at lytte, er forudsætningen for alt det andet, vi gerne vil opnå. Borgmester Gert Jørgensens tale ved nytårskur n ytårskuren for erhvervslivet den 13. januar 2014 [Det talte ord gælder.] Godt nytår, alle sammen. Det er dejligt at se jer. Dejligt, at så mange bakker op

Læs mere

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk

Medlemmerne i panelet i. Annes Atelier. www.annes-atelier.dk Medlemmerne i panelet i Annes Atelier www.annes-atelier.dk Peter Rasmus Lind Peter Rasmus Lind åbnede i 1990 Gallerie Rasmus i Odense. I 1997 udvidede han galleriet, med en afdeling i København. Desuden

Læs mere

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge

Den gode læreplads. Gode råd fra unge lærlinge Den gode læreplads Gode råd fra unge lærlinge Pjecen er produceret med udgangspunkt i et fokusgruppeinterview, hvor analysefirmaet NewInsigt har talt 7 lærlinge, som enten lige er udlært eller midt i deres

Læs mere

Revision eller udvidet gennemgang?

Revision eller udvidet gennemgang? www.pwc.dk/udvidetgennemgang Revision eller udvidet gennemgang? Stil skarpt på din virksomheds behov Få et indblik i de overvejelser, du skal gøre dig, når du skal vælge mellem fortsat revision eller udvidet

Læs mere

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv

Guide. hvordan du kommer videre. Læs her. sider. Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv Guide MARTS 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Læs her 12 hvordan du kommer videre sider Se dit liv i et nyt perspektiv Sådan får du det godt med dig selv GUIDE INDHOLD I DETTE HÆFTE: Side

Læs mere

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM

GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM GO TUR PÅ KUNSTMUSEUM INSPIRATION TIL BØRNEHAVER HORSENS KUNSTMUSEUM Kære Børnehaver i Horsens Kommune, Hermed fremsendes et inspirationsmateriale, som henvender sig til børnehavebørn fra 3 års alderen

Læs mere

Vi står til regnskab. redmark.dk

Vi står til regnskab. redmark.dk Vi står til regnskab redmark.dk Hos Redmark er vi gode til tal, men det er dig der tæller Som Danmarks 7. største rådgivnings- og revisionsvirksomhed er Redmark en moderne, effektiv og dynamisk virksomhed.

Læs mere

HP Fonds og HP Invest i Børsen

HP Fonds og HP Invest i Børsen HP Fonds og HP Invest i Børsen I forbindelse med Specialforeningen HPs modtagelse af Morningstar Award 2013 i kategorien DKK Korte Obligationer, har Børsen den 15. april 2013 bragt 2 artikler om HP Invest

Læs mere

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet

Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Guide: Sådan kommer I videre efter krisen i parforholdet Mange parforhold drukner i en travl hverdag og ender i krise. Det er dog muligt at håndtere kriserne, så du lærer noget af dem og kommer videre,

Læs mere

Tryghed i din økonomi

Tryghed i din økonomi Tryghed i din økonomi Velkommen i Sparekassen Faaborg Sparekassen Faaborg er en bank med rødderne solidt plantet i den fynske muld. Lige siden stiftelsen i 1846, hvor 24 borgere i Faaborg hver indskød,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

F.E. BORDING A/S HALVÅRSRAPPORT 2008 HALVÅRSRAPPORT 2008

F.E. BORDING A/S HALVÅRSRAPPORT 2008 HALVÅRSRAPPORT 2008 F.E. Bording A/S Turbinevej 4-6 DK-2730 Herlev www.bording.dk Tlf. Fax CVR. nr. : : : +4570115011 +4544515282 1622941 OMX Den Nordiske Børs Nikolaj Plads 6 1007 København K Herlev, den 27. august 2008

Læs mere

En professionel Networkers historie

En professionel Networkers historie En professionel Networkers historie Hele mit liv har jeg set, hvordan mine forældre har Networket som en naturlig del af deres hverdag - både privat og erhvervsmæssigt. For mig er det derfor kommet meget

Læs mere

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores

Indhold. 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt. 50 Balancen i forskellige perioder af vores Indhold 10 Indledning 12 Indholdet i bogen kort fortalt 14 Balance balancegang 15 Din balance 19 Den gode balance i par -og familielivet 20 Der er forskellige slags stress i vores liv 21 Nogle af par-

Læs mere

NYHEDSBREV JUNI 2004

NYHEDSBREV JUNI 2004 NYHEDSBREV JUNI 2004 Kære læser! Så står sommerferien for døren. Næste nyhedsbrev udkommer derfor medio august, når de fleste af os er tilbage på arbejdet igen. Jeg håber, at I får brugt ferien på at læse

Læs mere

Iværksættere og selvstændige i DM

Iværksættere og selvstændige i DM Iværksættere og selvstændige i DM Dansk Magisterforening har i foråret 2015 foretaget en undersøgelse blandt foreningens medlemmer, der er selvstændige erhvervsdrivende. Undersøgelsen har til formål at

Læs mere

ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark

ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark ANALYSENOTAT Datterselskaber i udlandet henter værdi til Danmark AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Mange danske virksomheder har etableret datterselskaber i udlandet. Det kan være motiveret af forskellige

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Strategidag 08 Bestyrelser

Strategidag 08 Bestyrelser Strategidag 08 Bestyrelser Fredag den 25. april 2008 Bente Zinck b.zinck@terranavtica.com www.terranavtica.com Tel: +45 30 13 51 00 Bestyrelse i Terra Navtica A/S Program: Kort præsentation af Terra Navtica

Læs mere

BERETNING TEGLGÅRDEN 13. APRIL 2013 BRØDREMENIGHEDENS HOTEL

BERETNING TEGLGÅRDEN 13. APRIL 2013 BRØDREMENIGHEDENS HOTEL April 2013 BERETNING TEGLGÅRDEN 13. APRIL 2013 BRØDREMENIGHEDENS HOTEL Det er første gang, at jeg skal aflægge beretning for grundejerforeningen Teglgården og det endda på bestyrelsens vegne. Det vil jeg

Læs mere

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra

I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra I en alder, hvor andre begynder at tænke på pensionen, startede fransklærerinden og diplomatfruen Anne Wright sin egen butik med lækre øko-varer fra alverdens lande. 14 IVÆRKSÆTTEREN NOVEMBER 2006 Lærerindens

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi

10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi 10 enkle trin til en personlig jobsøgningsstrategi -følg guiden trin for trin og kom i mål 1. Find ud af, hvor du befinder dig At kende sit udgangspunkt er en vigtig forudsætning for at igangsætte en succesfuld

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

Og også fordi det bliver den sidste 1. maj i meget lang tid med en borgerlig regering!

Og også fordi det bliver den sidste 1. maj i meget lang tid med en borgerlig regering! 1. maj-tale, Langå (Det talte ord gælder) Tak for ordet! Og tak for invitationen. Det er altid noget særligt at være til 1. maj her i Langå. Det er selvfølgelig fordi 1. maj er en særlig dag. Og også fordi

Læs mere

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 SKRÅNINGEN Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 Der deltog 72 medlemmer i generalforsamlingen og 67 i spisningen. Inden generalforsamlingen fortalte Berit

Læs mere

Strategisk ledelse i skrumpende markeder

Strategisk ledelse i skrumpende markeder Strategisk ledelse i skrumpende markeder Uanset den konkrete situation ligger ansvaret for virksomhedens fremtid hos den øverste ledelse. Her er det vigtigt at være sig bevidst, om de afgørende strategiske

Læs mere

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK

INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK Marts 2014 INVESTERINGER GIVER STØRST AFKAST UDEN FOR DANMARK AF KONSULENT MATHIAS SECHER, MASE@DI.DK Det er mere attraktivt at investere i udlandet end i Danmark. Danske virksomheders direkte investeringer

Læs mere

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job?

Kandidater. Kandidat til formandsposten. Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg. 1. Hvad laver du i dit nuværende job? Kandidat til formandsposten Toni Hindsgaul Madsen, 53 år Opstiller til formandspost, nyvalg Kort sagt arbejder jeg med og for medlemmerne. Som kredsbestyrelsesmedlem gennem 8 år har jeg beskæftiget mig

Læs mere

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad

liv&sjæl SARA-MARIE TEMA Styrk dit åndedræt Lær at elske dig selv fantastisk familieliv lev grønt Bliv vægtvogter med hang til grøn mad liv&sjæl Magasinet for bevidst livskvalitet Nr. 5 - oktober/november 2013 Kr. 48,00 TEMA Styrk dit åndedræt Coach dig selv til et fantastisk familieliv Derfor bør du give dig selv alenetid Lev let lev

Læs mere

DET PRAKTISKE HVAD ER DNA?

DET PRAKTISKE HVAD ER DNA? DNA ET ANDERLEDES NETVÆRK Et netværk handler IKKE kun om at sælge dine produkter eller skaffe dig dit næste job! DNA er et netværk hvor faglig sparring, engagement, personlig udvikling og ikke mindst forretningsudvikling

Læs mere

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende

Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende Spørgsmål og svar om inddragelse af pårørende I Hej Sundhedsvæsen har vi arbejdet på at understøtte, at de pårørende inddrages i større omfang, når et familiemedlem eller en nær ven indlægges på sygehus.

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring...

Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring... Det er ikke svært at bruge en million på markedsføring......men hvordan får du mest ud af små beløb. Marketing på jysk ELW Marketing management - analyse, planlægning og gennemførelse ELW er professionel

Læs mere

Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005. Revisorskifte. det er ikke så svært

Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005. Revisorskifte. det er ikke så svært Temahæfte 7 udgivet af Foreningen Registrerede Revisorer FRR 1. udgave 2005 Revisorskifte det er ikke så svært Indhold Nye øjne på virksomheden Nye øjne på virksomheden 3 Revisorskifte en tjekliste 4 Hvad

Læs mere

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10

IVÆRKSÆTTERE. Heldigvis ved man ikke hvad man går ind til 04. 5 hurtige om iværksætteri 08. Det skal banken bruge når du starter virksomhed 10 M E R K U R A N D E L S K A S S E T I D S S K R I F T F O R N Y B A N K K U L T U R N R. 2 2 0 1 5 PENSIONSMEDLEMMER FRAVÆLGER FOSSIL ENERGI 14 SÆT OPSPARINGEN I FREMTIDENS BÆREDYGTIGE TEKNOLOGI 18 TEMA:

Læs mere

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk

Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for mulighederne Graduate i Energinet.dk Skru op for...... mulighederne Et graduateforløb i Energinet.dk varer to år, hvor du er i turnus i tre forskellige afdelinger. Du deltager i det daglige

Læs mere

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT)

Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) 1 Det er os, der har fingrene i dejen - om medarbejderdreven innovation i team (MIT) Medarbejdere og ledere i Borgerservice i Silkeborg, Marianne Kristiansen og Jørgen Bloch-Poulsen 22.10.09 HK Kommunalbladet

Læs mere

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen

Årsberetning skolebestyrelsen 2015 - Engskovskolen Vi er nu i slutningen af skoleåret 14 15 og også inde i de sidste måneder af det 1. år for den nye skolebestyrelse, der tiltrådte i august 2014. Jeg vil give et kort rids over det sidste år og se lidt

Læs mere

Nærhed. Tillid. Troværdighed. Værdigrundlag. Hvidbjerg Bank lægger vægt på troværdighed, gensidig tillid og nærhed.

Nærhed. Tillid. Troværdighed. Værdigrundlag. Hvidbjerg Bank lægger vægt på troværdighed, gensidig tillid og nærhed. Værdigrundlag Nærhed Tillid Troværdighed Hvidbjerg Bank lægger vægt på troværdighed, gensidig tillid og nærhed. Dette gælder i forhold til kunder og i forhold til medarbejdere. Derfor er værdigrundlaget

Læs mere

Guide: Undgå at økonomien ødelægger parforholdet

Guide: Undgå at økonomien ødelægger parforholdet Guide: Undgå at økonomien ødelægger parforholdet Økonomien giver knas i næsten hvert andet parforhold. Vi bliver især irriterede, hvis partneren lukker øjnene for de økonomiske realiteter Af Louise Kastbjerg,

Læs mere

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU

DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU DERFOR SKABER MELLEMLEDERNE HOS KD GRUPPEN LANGT BEDRE RESULTATER NU Mellemlederne hos KD Gruppen brugte for meget tid på drift og detaljer. De løb hurtigere og hurtigere for at nå mere og mere selv, mens

Læs mere

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation.

PS4 A/S. House of leadership. Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. PS4 A/S House of leadership Hvad tærer og nærer på Danske medarbejderes motivation. Hvad tærer og nærer på danske medarbejderes motivation? Resultater af motivationsundersøgelse maj 2011 Konsulenthuset

Læs mere

Bogen om nøgletal af Jesper Laugesen og Anette Sand

Bogen om nøgletal af Jesper Laugesen og Anette Sand Bogen om nøgletal Bogen om nøgletal af Jesper Laugesen og Anette Sand Regnskabsskolen A/S 2013 Udgivet af Regnskabsskolen A/S Wesselsgade 2 2200 København N Tlf. 3333 0161 www.regnskabsskolen.dk Redaktion:

Læs mere

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande

Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Referat fra Brande Golfklubs Generalforsamling Tirsdag den. 16 Marts kl. 19.00 i Klubhuset, Nordlundvej 87, 7330 Brande Dagsorden for den ordinære generalforsamling var følgende: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Spar tusindvis af kroner på banklånet

Spar tusindvis af kroner på banklånet Spar tusindvis af kroner på banklånet ankerne har meldt ud, at de ikke behandler alle kunder ens. ankkunderne opfordres derfor til at se sig godt for, hvis de ikke vil betale for meget for deres lån. Der

Læs mere

Betingelsen kan også udtrykkes med en imperativ: / / / / / 4c) Kom en plastikpose over sadlen! Så bliver den ikke våd. v s a

Betingelsen kan også udtrykkes med en imperativ: / / / / / 4c) Kom en plastikpose over sadlen! Så bliver den ikke våd. v s a Så Betydningen af så afhænger af ordenes rækkefølge: Ledsætninger: så som konjunktion (so that): / / / / / / / / / 1) Tarzan låste døren, så jeg ikke kunne komme ind. Luk døren, så det ikke trækker s a

Læs mere

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger.

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Vi tror på dig Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Om at være stolt af sin arbejdsplads Sparekassen Faaborg er et moderne pengeinstitut med succes. Den succes skal

Læs mere

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE

19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE 120 SORG - NÅR ÆGTEFÆLLEN DØR I DEL 2 I SORGSTØTTE 19 SORGGRUPPER ET SKÆBNEFÆLLES- SKAB MED NYE FORTROLIGE For nogle efterladte kan fællesskabet i en sorggruppe få afgørende betydning og hjælpe til at

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere