Beslutningsgrundlag. skal min personligt ejede virksomhed omdannes efter den skattefrie metode?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beslutningsgrundlag. skal min personligt ejede virksomhed omdannes efter den skattefrie metode?"

Transkript

1 Beslutningsgrundlag skal min personligt ejede virksomhed omdannes efter den skattefrie metode?

2 Indledning Der kan være mange årsager til at omdanne den personligt ejede virksomhed til et selskab. Overvejelserne kan både være af driftsmæssig, skattemæssig, imagemæssig eller hæftelsesmæssig karakter. Se også: Valg af virksomhedsform her. Hvis man ønsker, at ændre til selskabsform, skal det besluttes, om det skal ske ved en skattepligtig eller en skattefri omdannelse. Notatet er tiltænkt at give et overblik over de fordele og ulemper, der er forbundet med en virksomhedsomdannelse efter de to metoder. Uanset om virksomheden skal omdannes ved en skattefri eller en skattepligtig omdannelse, skal valget altid ske på baggrund af en konkret afvejning ud fra de faktiske forhold. Derfor kan andre konkrete forhold, end de i notatet nævnte, også indgå i den samlede vurdering. Notatet er således ikke udtømmende. Beslutningen om omdannelse bør altid ske i tæt samarbejde med en rådgiver. Rådgiveren kan foretage en konkret beregning af størrelsen af fordele og ulemper ved en skattepligtig eller skattefri omdannelse, og dermed give væsentlige bidrag til den konkrete afvejning. Virksomhedsomdannelse Ved en virksomhedsomdannelse bliver en eksisterende virksomhed indskudt i et selskab. Selskabsretligt foreligger der et apportindskud. Ofte bliver selskabet stiftet ved, at den personlige virksomhed bliver indskudt i selskabet. Virksomheden kan også indskydes i et eksisterende selskab, der ikke tidligere har drevet virksomhed (skuffeselskab), hvorefter der selskabsretligt foreligger en kapitalforhøjelse. Skattepligtig virksomhedsomdannelse Når et selskab bliver stiftet ved at indskyde en personligt drevet virksomhed, er det at betragte som en afståelse af virksomheden. Virksomhedens aktiver og passiver bliver indskudt til den handelsværdi, som uafhængige parter vil acceptere. Ved indskuddet skal virksomhedens avancer og tab på de aktiver og passiver, der bliver indskudt i selskabet, opgøres, og virksomhedsejeren betaler skat på normal vis. Typisk vil det i landbruget være ejendommen, der er knyttet mest avance til. En skattepligtomdannelse kan udløse store avancer, f.eks. fordi der er genanbragt ejendomsavance, ejendommen er erhvervet med succession, eller der er driftsmidler, som er nedskrevet til langt under den reelle værdi. Ved opgørelsen af hvor stort et skattekrav omdannelsen vil udløse, skal der tages hensyn til, om der er uudnyttede underskud, som kan modregnes i avancen. Afhængig af hvor stort et

3 skattekrav en omdannelse vil udløse, kan den skattefrie virksomhedsomdannelse være fordelagtig. Skattefri virksomhedsomdannelse Ved en skattefri virksomhedsomdannelse skal virksomhedsejeren ikke medregne fortjeneste ved overdragelsen af virksomheden til selskabet. I stedet indtræder selskabet i den skattemæssige stilling vedrørende de overdragne aktiver, ved at selskabet indtræder i de skattemæssige anskaffelsessummer og afskrivningsgrundlag. Det betyder, at selskabet overtager den latente skat, der er på de overdragne aktiver. Desuden skal aktierne/anparternes anskaffelsessum opgøres efter særlige regler, hvorved en del af den latente skat bliver overført til aktierne/anparterne. De latente skatter vil senere blive udløst ved selskabets skattepligtige afståelse af de overtagne aktiver eller ved virksomhedsejerens skattepligtige afståelse af aktierne/anparterne i selskabet. For at omdannelsen kan ske skattefrit skal følgende betingelser være opfyldt: Virksomhedsejeren skal på omdannelsestidspunktet være fuld skattepligtig i Danmark Alle aktiver og passiver i virksomheden skal overdrages til selskabet Hele vederlaget for virksomheden skal ydes i form af aktier eller anparter Pålydende af aktierne/anparterne skal svare til den samlede aktie- eller anpartskapital Aktiernes/anparternes anskaffelsessum må ikke være negativ (se dog nedenfor under negativ anskaffelsessum for kapitalandelene) Omdannelsen skal finde sted senest 6 måneder efter åbningsbalancen. Det vil i praksis betyde en frist pr. 30/6 Virksomhedsejeren skal indsende behørig dokumentation for omdannelsen til SKAT senest 1 måned efter omdannelsen I åbningsbalancen skal hensættes enhver skat, som forventes afregnet ved fremtidig udligning af forskellen mellem den bogførte værdi og den skattemæssige værdi. Virksomhedsordningen Hvis der året forud for omdannelsen er anvendt virksomhedsordningen, er der nogle særlige regler og betingelser, virksomhedsejeren skal være opmærksom på. F.eks. må indskudskontoen ikke være negativ. Til gengæld er det muligt at overføre opsparing til aktierne/anparternes anskaffelsessum. Se herom nedenfor. Alle aktiver/passiver Alle virksomhedens aktiver og passiver skal overdrages til selskabet. Hvis virksomhedsordningen har været anvendt, er det som udgangspunkt de aktiver og passiver, der har været omfattet af virksomhedsordningen. Dog kan der foreligge virksomhedsaktiver, der ikke er omfattet af virksomhedsordningen. I så fald skal disse aktiver også overdrages til selskabet og indgår således også i omdannelsen.

4 Blandede benyttede aktiver skal som udgangspunkt overdrages til selskabet. Herefter overgår de til at blive benyttet udelukkende erhvervsmæssigt. Bliver aktiverne stadigvæk benyttet privat, vil dette medføre beskatning af den private benyttelse som løn eller udbytte. For blandede benyttede ejendomme foreligger muligheden for enten at holde ejendommen helt udenfor omdannelsen eller at indskyde ejendommen helt, også selvom dele heraf bliver benyttet privat. Benyttes ejendommens stuehus til beboelse for ejeren eller dennes hustand og indgår ejendommen i omdannelsen, vil der ske beskatning af denne benyttelse efter særlige regler. Vederlag Hele vederlaget for virksomheden skal som udgangspunkt ydes i form af aktier/anparter i selskabet. Ved indskud af private aktiver, som f.eks. stuehuset, er der mulighed for at få et tilgodehavende i selskabet. Aktiernes pålydende skal udgøre den samlede kapital i selskabet. Er der sket overdragelse til et skuffeselskab, er det ikke nødvendigt at udstede nye aktier. Vederlaget til virksomhedsejeren består i, at de eksisterende aktier stiger i værdi. Beløb uden for omdannelsen Beløb, der under virksomhedsordningen er hensat til senere faktisk hævning og indestående på mellemregningskontoen, kan holdes uden for omdannelsen. I så fald skal beløbet medtages som et passiv i åbningsbalancen. Beløbet skal udbetales til virksomhedsejeren, inden omdannelsen finder sted. I modsat fald bliver beløbet betragtet som en del af selskabets egenkapital. Negativ indskudskonto Er indskudskontoen negativ ved udgangen af regnskabsåret forud for omdannelsen, er det en betingelse for, at der kan ske omdannelse skattefrit, at den negative indskudskonto bliver udlignet inden omdannelsen. Private aktiver/midler der bliver indskudt til udligning af den negative indskudskonto i perioden fra udløbet af året forud for omdannelsen til omdannelsen finder sted, anses for indskudt med virkning fra udløbet af indkomståret forud for omdannelsesåret. Omdannelse af en virksomhed med flere ejere (I/S) Virksomhed drevet i interessentskab kan også blive omdannet skattefrit, hvilket dog kræver, at samtlige ejere anvender reglerne i virksomhedsomdannelsesloven og anvender samme regnskabsperiode. Interessenterne skal vederlægges i forhold til deres andele i den personligt ejede virksomhed. Dog skal der ske udligning, såfremt den beregnede skat ved et almindeligt salg fordeler sig forskelligt set i forhold til ejerandelene. Er der store forskelle på deltagernes skattemæssige anskaffelsessum, kan det gøre det vanskeligt at anvende reglerne for omdannelse af et I/S.

5 Opgørelse af anskaffelsessummen på aktierne/anparterne Anskaffelsessummen for de aktier/anparter som virksomhedsejeren modtager, bliver opgjort til den værdi, som ville være opnået ved sædvanligt salg af virksomheden (handelsværdien) med fradrag af den skattepligtige avance, som virksomhedsejeren ville have konstateret ved et sådant salg. Dermed overføres den avance, der udskydes ved omdannelsen, til aktierne/anparterne. Negativ anskaffelsessum for kapitalandelene Udgangspunktet er, at anskaffelsessummen for aktierne/anparterne ikke må være negativ. Undtagelsen er, hvis virksomhedsordningen er blevet anvendt i året forud for omdannelsen. Driver virksomhedsejeren flere virksomheder under virksomhedsordningen, kan omdannelsen stadigvæk ske skattefrit uanset den negative anskaffelsessum, forudsat at samtlige virksomheder bliver omdannet samlet. Overførsel af opsparing fra virksomhedsordning til kapitalandelene Anvendes virksomhedsordningen forud for omdannelsen og er der opsparet overskud skal opsparingen vedrørende den omdannede virksomhed endeligt beskattes i omdannelsesåret. Det er dog også muligt at overføre opsparingen til aktierne/anparterne ved at disses anskaffelsessum bliver nedsat med indestående på konto for opsparet overskud. Der er ikke noget til hinder for at anskaffelsessummen herved bliver (yderligere) negativ. Frist for omdannelsen Omdannelsen har skattemæssig virkning fra skæringsdagen i åbningsbalancen, hvilket vil være dagen efter afslutningen af seneste regnskabsår. Omdannelsen kan dog maksimalt ske med 6 måneders tilbagevirkende kraft. Det betyder, at sidste chance for omdannelse af den personligt ejede virksomhed, som har kalenderårsregnskab, vil være d. 31/6. Alle handler foretaget fra 1/1 til 31/6 bliver henført til selskabet. Udtræk vil derefter blive beskattet hos virksomhedsejeren som enten løn eller udbytte. Selskabsretlige og regnskabsmæssige krav ved omdannelsen For at omdanne en personligt ejet virksomhed skattefrit, skal virksomhedsejeren udforme en åbningsbalance, hvor aktiver og passiver opgøres. Åbningsbalancen skal overholde reglerne i årsregnskabsloven, hvilket betyder, at den skal indeholde en ledelsespåtegning, eventuelt en uafhængig revisors påtegning, beskrivelse af anvendt regnskabspraksis, balance og noter. Der vil blive lavet en vurderingsberetning, som er en værdiansættelse af aktiver og passiver. Et stiftelsesdokument, som er baseret på åbningsbalancen og vurderingsberetningen, udformes og skal senest 2 uger herefter anmeldes til Erhvervs- og selskabsstyrelsen. Ved modtagelse af det nye CVR nummer er den personlige virksomhed opløst.

6 Overblik over fordele og ulemper Nedenstående giver et overblik over fordelene og ulemperne ved at omdanne skattefrit. Husk også de fordele og ulemper som er beskrevet i beslutningsgrundlaget vedrørende valg af selskab. Fordele Skatteudskydelse Ulemper Opfyldelse af en række betingelser, herunder tidsmæssige betingelser Selskabet kan ikke afskrive på den fulde anskaffelsesværdi Selskabet overtager en stor latent skattebyrde Stor latent skattebyrde på aktierne/anparterne, navnlig hvis negativ anskaffelsessum Rådighedsbeskatning af bolig Afrunding Den skattefrie virksomhedsomdannelse bør altid indgå i overvejelserne, når beslutningen om omdannelse er truffet. Det er vores vurdering, at det i mange tilfælde vil være fordelagtigt at vælge den skattefrie omdannelse. Det er dog vigtigt at foretage denne vurdering sammen med en rådgiver, som kan give det fornødne overblik, det kræver, for at træffe en kvalificeret beslutning. Således bør beslutningen ikke træffes uden, at der er foretaget beregninger af den udskudte skat, og konsekvenserne ved senere afståelse af selskabet er udredt. Skejby 20. august 2014

Vejledning. omdannelse af virksomhed

Vejledning. omdannelse af virksomhed Vejledning om omdannelse af virksomhed 1. Indledning Den virksomhedsejer, som overvejer at drive sin personligt drevne virksomhed i selskabsform, har også behov for at overveje, hvorledes virksomheden

Læs mere

VIRKSOMHEDSOMDANNELSE SOM LED I GENERATIONSSKIFTE

VIRKSOMHEDSOMDANNELSE SOM LED I GENERATIONSSKIFTE VIRKSOMHEDSOMDANNELSE SOM LED I GENERATIONSSKIFTE VIRKSOMHEDS- OMDANNELSE SOM LED I GENERATIONS- SKIFTE FORORD Dette er specialbrochure nr. 2 i serien Generationsskifte. Vi har valgt at give Dem denne

Læs mere

Bilag 4 - Straksovertagelse fra forælder til børn ved forælders død

Bilag 4 - Straksovertagelse fra forælder til børn ved forælders død Bilag 4 - Straksovertagelse fra forælder til børn ved forælders død 1 Straksovertagelse fra forælder til børn ved forælders død Barnet 1 kan i denne situation vælge mellem at overtage landbruget med eller

Læs mere

Ejer 1. Ejer 1 Ejer 1. Holding ApS. et selskab ApS. Drift ApS

Ejer 1. Ejer 1 Ejer 1. Holding ApS. et selskab ApS. Drift ApS Model 10 Ejerskifte af selskab hvor succession ikke er mulig V ejer virksomh eden i personligt regi omdanne r virksomh eden til et selskab gennemf ører en anpartso mbytning Ejer 2 49% 51% Ejer 2 gennemf

Læs mere

KILDESKATTELOVEN 26 A.

KILDESKATTELOVEN 26 A. KILDESKATTELOVEN 26 A. Skattemæssige afskrivninger på aktiver, der anvendes i en af en gift person drevet erhvervsvirksomhed, foretages af den pågældende, uanset om aktivet tilhører denne eller den med

Læs mere

Omstrukturering. skatteregler i praksis. Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen. 3. udgave

Omstrukturering. skatteregler i praksis. Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen. 3. udgave Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen Omstrukturering skatteregler i praksis 3. udgave Jane K. Bille, Morten Hyldgaard Jensen, René Moody Nielsen Omstrukturering skatteregler i praksis

Læs mere

Skattepligtig- og skattefri virksomhedsomdannelse af et interessentskab

Skattepligtig- og skattefri virksomhedsomdannelse af et interessentskab Skattepligtig- og skattefri virksomhedsomdannelse af et interessentskab Udarbejdet af: Sarah Nordahl-Pedersen og Camilla Tilgreen Bruncke Afleverings dato: Den 17. maj 2010 Vejleder: Marianne Mikkelsen

Læs mere

Virksomhedsomdannelse

Virksomhedsomdannelse Virksomhedsomdannelse Skattepligtig eller skattefri? Mie Drost Hovedopgave, HD(R) Copenhagen Business School Afleveringsdato: 11. maj 2015 Vejleder: Henrik Bro Indholdsfortegnelse 1. Indledning 4 1.1 Indledning..4

Læs mere

Iværksætterfasen. Vækstfasen. Afviklingsfasen Konsolideringsfasen

Iværksætterfasen. Vækstfasen. Afviklingsfasen Konsolideringsfasen Skattefri virksomhedsomdannelse Pia Søren Stonor Larsen Steffensen Vejleder: Christen Amby Anvendte Indledning forkortelser (Sammen) 45 Problemformulering Formål Målgruppe (Sammen) (Sammen)... 7 Afgrænsninger

Læs mere

Omstruktureringer som led i generationsskifte

Omstruktureringer som led i generationsskifte Cand. merc. aud. Afleveringsdato: 14/5 2008 Forfattere: Chris Have Søren Yde Vejleder: Henrik V. Andersen Omstruktureringer som led i generationsskifte Aalborg Universitet Maj 2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

1.3 Hvem skal betale skat...18 Næsten alle, der bor i Danmark kongehuset og diplomatiet undtaget er skattepligtige her i landet.

1.3 Hvem skal betale skat...18 Næsten alle, der bor i Danmark kongehuset og diplomatiet undtaget er skattepligtige her i landet. Indhold Indledning............................. 11 Om forfatteren........................... 13 1. Hvad er en virksomhed................. 14 Hvis du udøver erhvervsaktiviteter og modtager vederlag for

Læs mere

Copenhagen Business School. Generationsskifte. Forskellige generationsskiftemodeller med udgangspunkt i personlig virksomhed

Copenhagen Business School. Generationsskifte. Forskellige generationsskiftemodeller med udgangspunkt i personlig virksomhed Copenhagen Business School Generationsskifte Forskellige generationsskiftemodeller med udgangspunkt i personlig virksomhed Uffe Conradsen og Peter Kilsgaard Mortensen 07-12-2011 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Kan selskaber være løsningen på salg/overdragelse af mit landbrug. v. Palle Høj og Niels Peder Søgaard

Kan selskaber være løsningen på salg/overdragelse af mit landbrug. v. Palle Høj og Niels Peder Søgaard Kan selskaber være løsningen på salg/overdragelse af mit landbrug v. Palle Høj og Niels Peder Søgaard Der er meget få unge i landbruget Gennemsnitsalderen er 60 år Køb og salg af virksomhed i landbruget

Læs mere

Optimering af skat ved salget

Optimering af skat ved salget Optimering af skat ved salget Tidspunktet for salget Dyr på ejendommen uden beholdningsregnskab Fordeling af overdragelsessummen Skattefri del Personlig indkomst Kapitalindkomst Flere ejendomme rækkefølge

Læs mere

30. marts 2014 Specialkonsulent Lone Hauge, Økonomi & Virksomhedsledelse ÅRSMØDE I ØKONOMI DLS

30. marts 2014 Specialkonsulent Lone Hauge, Økonomi & Virksomhedsledelse ÅRSMØDE I ØKONOMI DLS 30. marts 2014 Specialkonsulent Lone Hauge, Økonomi & Virksomhedsledelse ÅRSMØDE I ØKONOMI DLS KORT OM VIRKSOMHEDSORDNINGEN Virksomhedsordningen har følgende hovedformål: At give fuld fradragsværdi for

Læs mere

Virksomhedsomdannelse

Virksomhedsomdannelse HD 8. semester Virksomhedsomdannelse - af en personlig virksomhed Forfattere: Christina Backer Thomsen René Hedman Vejleder: Henrik R. Nielsen Copenhagen Business School HD(R) 9. maj 2012 Indhold 1. Indledning...

Læs mere

VIRKSOMHEDSFORMER KAPITALSELSKABER OG PERSONSELSKABER

VIRKSOMHEDSFORMER KAPITALSELSKABER OG PERSONSELSKABER VIRKSOMHEDSFORMER KAPITALSELSKABER OG PERSONSELSKABER Indledning Valget af virksomhedsform bør være en velovervejet beslutning, hvor alle aspekter løbende bliver overvejet og vurderet. For mange virksomheder

Læs mere

Skattepligtig og skattefri virksomhedsomdannelse

Skattepligtig og skattefri virksomhedsomdannelse 10-05-2016 Skattepligtig og skattefri virksomhedsomdannelse Omdannelse af et interessentskab Udarbejdet af: Julie Hansen VEJLEDER: HENRIK DICH Indhold 1. Indledning... 4 1.1 Problemformulering... 5 1.1.1

Læs mere

Videregående skatteret

Videregående skatteret Side 1 af 7 SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Eksamen, januar 2008 Videregående skatteret Onsdag den 9. januar 2008 Kl. 9.00-13.00 Alle hjælpemidler

Læs mere

Virksomhedsomdannelse

Virksomhedsomdannelse HD 2. Del HD(R) Afgangsprojekt 13. maj 2013 Virksomhedsomdannelse Vejleder: Anders Lützhøft Studerende: Christina Beier Andersen (xxxxxx-xxxx) Camilla Maria Skibsted Pedersen (xxxxxx-xxxx) Indhold Kapitel

Læs mere

Sporskifte. - hvor vil du hen med dit arbejdsliv eller din virksomhed? - fra lønansat til dit eget enkeltmandsfirma

Sporskifte. - hvor vil du hen med dit arbejdsliv eller din virksomhed? - fra lønansat til dit eget enkeltmandsfirma - fra lønansat til dit eget enkeltmandsfirma 1 Sporskifte - fra lønansat til interessentskab med to eller flere ejere af virksomheden 2 - hvor vil du hen med dit arbejdsliv eller din virksomhed? - fra

Læs mere

Fyraftensmøde om selskaber

Fyraftensmøde om selskaber Fyraftensmøde om selskaber 28. maj 2013 Morten Hyldgaard Jensen Specialkonsulent Jens Faurholt Registreret revisor Agenda Generelt om selskaber Fordele og ulemper ved selskaber Hvornår skal jeg drive min

Læs mere

1. Præsentation af casen

1. Præsentation af casen Hvordan anvendes Værktøj til beregninger ved generationsskifte i praksis? Til at understøtte brugen af Værktøj til beregninger ved generationsskifte, følger her et notat hvor værktøjerne demonstreres gennem

Læs mere

Generationsskifte. Jyllandsgade 30 6400 Sønderborg Tlf. 74 62 61 12 Fax 73 42 09 98

Generationsskifte. Jyllandsgade 30 6400 Sønderborg Tlf. 74 62 61 12 Fax 73 42 09 98 Generationsskifte Jyllandsgade 30 6400 Sønderborg Tlf. 74 62 61 12 Fax 73 42 09 98 forord Mange virksomhedsejere skal på et tidspunkt tage stilling til generationsskifte af virksomheden. Måske ønsker ejeren,

Læs mere

Optimering af skat ved salget

Optimering af skat ved salget Optimering af skat ved salget Overvejelser før salget Nye vurderinger Istandsættelser på ejendommen Nedrivning af bygninger Dyr på ejendommen uden beholdningsregnskab Fordeling af overdragelsessummen Skattefri

Læs mere

ServiceInformation Omstrukturering Fusion af selskaber

ServiceInformation Omstrukturering Fusion af selskaber Nr. 12 Side: 1 af 5 Mentora Innovation Større indsigt Bedre rådgivning Introduktion Der kan være flere formål med at gennemføre en fusion. En fusion er en sammenlægning af to eller flere selskaber, og

Læs mere

DILEMMA ELLER NATURLIGT VALG. v/moderatorer Birte Rasmussen og Bent Ramskov

DILEMMA ELLER NATURLIGT VALG. v/moderatorer Birte Rasmussen og Bent Ramskov DILEMMA ELLER NATURLIGT VALG v/moderatorer Birte Rasmussen og Bent Ramskov 1 DILEMMA ELLER NATURLIGT VALG? LEGALITETSPRINCIPPET Kravet om lovhjemmel Den formelle lovs princip LOVLIG SKATTETÆNKNING Ret

Læs mere

Nyhedsbrev 2/2017. Maj Side 1/5 INDSKUD PÅ ETABLERINGS- OG IVÆRKSÆTTERKONTO

Nyhedsbrev 2/2017. Maj Side 1/5 INDSKUD PÅ ETABLERINGS- OG IVÆRKSÆTTERKONTO Side 1/5 Indskud på etablerings og iværksætterkonto Side 1 1. regnskabsår ved stiftelse af kapitalselskaber Side 3 Ulovlige aktionærlån endnu engang Side 4 INDSKUD PÅ ETABLERINGS- OG IVÆRKSÆTTERKONTO Husk

Læs mere

KAN MAN BLÆSE OG HAVE MEL I MUNDEN PÅ ÉN GANG?

KAN MAN BLÆSE OG HAVE MEL I MUNDEN PÅ ÉN GANG? INDLÆG PÅ KOLDINGFJORD SUCCESSION PASSIVPOSTER - VÆRDIANSÆTTELSE Torsdag, den 16. maj 2013 v/advokat Birte Rasmussen, Aalborg KAN MAN BLÆSE OG HAVE MEL I MUNDEN PÅ ÉN GANG? 2 1 SKM 2011.406: Værdiansættelse

Læs mere

Vejen til det optimale generationsskifte

Vejen til det optimale generationsskifte Vejen til det optimale generationsskifte Økonomikonsulent Kennet Rønfeldt 6. februar 2015 Videncenter Thy-Mors Planlæg i tide Halvdelen af de mindre virksomheder i Danmark har ikke en strategi for ejerskifte,

Læs mere

Generationsskifte og omstrukturering

Generationsskifte og omstrukturering Birgitte Sølvkær Olesen Generationsskifte og omstrukturering det skatteretlige grundlag 5.udgave Jurist- og Økonomforbundets Forlag 2017 Birgitte Sølvkær Olesen Generationsskifte og omstrukturering det

Læs mere

Hasteindgreb vedrørende virksomhedsordningen er nu vedtaget

Hasteindgreb vedrørende virksomhedsordningen er nu vedtaget Hasteindgreb vedrørende virksomhedsordningen er nu vedtaget Kontakt Karina Hejlesen Jensen T: 3945 3276 E: khe@pwc.dk Jørgen Rønning Pedersen T: 8932 5577 E: jrp@pwc.dk Søren Bech T: 3945 3343 E: sbc@pwc.dk

Læs mere

Indledning. Kapitel Formål og afgrænsning

Indledning. Kapitel Formål og afgrænsning Kapitel 1 1.1. Formål og afgrænsning Partnerselskabet (tidligere»kommanditaktieselskabet«), har i en dansk sammenhæng traditionelt ikke spillet noget betydende rolle som selvstændig selskabsform ved siden

Læs mere

Videregående skatteret

Videregående skatteret Side 1 af 8 sider SYDDANSK UNIVERSITET Erhvervsøkonomisk Diplomuddannelse HD 2. del Regnskab og økonomistyring Eksamen, januar 2009 Videregående skatteret Mandag den 5. januar 2009 Kl. 9.00-13.00 Alle

Læs mere

J Jensen, Vejle ApS. c/o Jacob Jensen, Hallinsgade 22, 2100 København Ø. Årsrapport for 2011/12. CVR-nr

J Jensen, Vejle ApS. c/o Jacob Jensen, Hallinsgade 22, 2100 København Ø. Årsrapport for 2011/12. CVR-nr Gunhilds Plads 2 DK-7100 Vejle Tlf. 75 82 10 55 Fax 75 83 18 79 www.martinsen.dk CVR. nr. 32 28 52 01 J Jensen, Vejle ApS c/o Jacob Jensen, Hallinsgade 22, 2100 København Ø Årsrapport for 2011/12 CVR-nr.

Læs mere

CopenhagenBusinessSchool HD(R)afgangsprojekt. Virksomhedsomdannelse Iet skattemæssigt perspektiv. ChristinaLie Louise Rolighed Frederiksen

CopenhagenBusinessSchool HD(R)afgangsprojekt. Virksomhedsomdannelse Iet skattemæssigt perspektiv. ChristinaLie Louise Rolighed Frederiksen CopenhagenBusinessSchool HD(R)afgangsprojekt Virksomhedsomdannelse Iet skattemæssigt perspektiv ChristinaLie Louise Rolighed Frederiksen Indholdsfortegnelse Forord... 4 Indledning... 5 Problemformulering...

Læs mere

Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber

Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber Spar Nord Formueinvest A/S - Nye regler for investeringsselskaber 7. januar 2010 Dette notat beskriver de skattemæssige konsekvenser for aktionærerne i Spar Nord Formueinvest A/S som følge af Folketingets

Læs mere

Juridiske problemstillinger i form af selskabsretlige, arveretlige og civilretlige regler spiller en væsentlig rolle.

Juridiske problemstillinger i form af selskabsretlige, arveretlige og civilretlige regler spiller en væsentlig rolle. Generationsskifte Forord Begrebet generationsskifte i relation til virksomheder forstås normalt som overdragelse af en virksomhed i forbindelse med, at ejeren går på pension eller dør. I dagens Danmark

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 34 Offentligt. Ændringsforslag uden for betænkningen til 2. behandlingen af

Skatteudvalget L Bilag 34 Offentligt. Ændringsforslag uden for betænkningen til 2. behandlingen af Skatteudvalget L 213 - Bilag 34 Offentligt Ændringsforslag uden for betænkningen til 2. behandlingen af Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre skatteloven (CFC-beskatning

Læs mere

Summery Indledning Problemformulering Afgrænsning Målgruppe Metode...12

Summery Indledning Problemformulering Afgrænsning Målgruppe Metode...12 Indholdsfortegnelse: Summery...1 1. Indledning...8 1.2. Problemformulering...9 1.3. Afgrænsning...10 1.4. Målgruppe...12 1.5. Metode...12 2. De danske virksomheders organisering...14 3. Enkeltmandsvirksomheden...18

Læs mere

Census Statsautoriseret revisionsaktieselskab. Side Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 2

Census Statsautoriseret revisionsaktieselskab. Side Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 2 VM Invest ApS CVR-nr. 34 45 56 78 Årsrapport 1. marts - 31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15. marts 2013. Lars Moeslund Nielsen Dirigent

Læs mere

Omstrukturering. skatteregler i praksis. Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen. 2. udgave

Omstrukturering. skatteregler i praksis. Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen. 2. udgave Jane K. Bille Morten Hyldgaard Jensen René Moody Nielsen Omstrukturering skatteregler i praksis 2. udgave Jane K. Bille, Morten Hyldgaard Jensen, René Moody Nielsen Omstrukturering skatteregler i praksis

Læs mere

GENERATIONSSKIFTE Selskaber en mulighed i landbruget

GENERATIONSSKIFTE Selskaber en mulighed i landbruget MANDAG DEN 23. FEBRUAR 2015 GENERATIONSSKIFTE Selskaber en mulighed i landbruget PALLE HØJ Vicedirektør og chefrådgiver i økonomi 96296650 20249998 pah@hflc.dk SITUATIONEN FOR LANDBRUGET? FINANSMARKEDET

Læs mere

Når virksomhedsejeren går på pension

Når virksomhedsejeren går på pension - 1 Når virksomhedsejeren går på pension Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Selvstændige erhvervsdrivende har ofte søgt at sikre deres pensionisttilværelse ved opsparing i virksomhedsskatteordningen,

Læs mere

Virksomhedsomdannelse

Virksomhedsomdannelse COPENHAGEN BUSINESS SCHOOL 2014 HD(R) Virksomhedsomdannelse og vejen dertil Nina Agnete Jensen HD(R) Afgangsprojekt Dato: 12. maj 2014 Antal anslag: 127.376 Antal normalsider: 56 Censor: Vejleder: Henrik

Læs mere

St. Merløse Varme A/S under stiftelse. Vurderingsberetning. i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet åbningsbalance pr. 1.

St. Merløse Varme A/S under stiftelse. Vurderingsberetning. i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet åbningsbalance pr. 1. KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet

Læs mere

Fraflytningsbeskatning (Exitskat) af erhvervsdrivende

Fraflytningsbeskatning (Exitskat) af erhvervsdrivende - 1 Fraflytningsbeskatning (Exitskat) af erhvervsdrivende Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Folketinget vedtog i februar 2015 nye regler om exitbeskatning, dvs. beskatning af erhvervsdrivende,

Læs mere

Ringsted Forsyning. Vurderingsberetning med tilhørende udkast til overdragelsesbalance pr. 26. juni 2012. pwc

Ringsted Forsyning. Vurderingsberetning med tilhørende udkast til overdragelsesbalance pr. 26. juni 2012. pwc Ringsted Forsyning A/S Vurderingsberetning med tilhørende udkast til overdragelsesbalance pr. 26. juni 2012 pwc Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Bestyrelsens underskrifter i Vurderingsberetning afgivet

Læs mere

Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen

Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen TfS 2008, 76 SR Emne: Spaltning - ophørsspaltning - pengetankreglen Resume: Skatterådet bekræftede, at den påtænkte spaltning af A ApS - som er et pengetankselskab - opfylder betingelserne om skattefri

Læs mere

Virksomhedsskatteordningen. Økonomikonsulent Michael Lund 23. oktober 2014

Virksomhedsskatteordningen. Økonomikonsulent Michael Lund 23. oktober 2014 Virksomhedsskatteordningen Økonomikonsulent Michael Lund 23. oktober 2014 Formålet med VS-ordning Fuld fradragsret for renteudgifter Udjævne overskud fra virksomheden over flere år Skattemæssigt at behandle

Læs mere

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4.

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Indholdsfortegnelse SIDE Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 5. Selskabets hovedaktivitet 6. Årsregnskab Anvendt regnskabspraksis 7. Resultatopgørelse

Læs mere

Svendborg Kraftvarme A/S under stiftelse. Vurderingsberetning. i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet åbningsbalance pr. 1.

Svendborg Kraftvarme A/S under stiftelse. Vurderingsberetning. i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet åbningsbalance pr. 1. KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Svendborg Kraftvarme A/S under stiftelse

Læs mere

Omdannelse af virksomhed

Omdannelse af virksomhed Omdannelse af virksomhed Hvilke overvejelser bør der gøres i forbindelse med omdannelsen. Forfatter: Brian Clausen Vejleder: Anders H. Lützhøft Copenhagen Business School HD(R) 2013 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt

Skatteudvalget L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 194 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt investeringsafkast, men derimod om resultatandel i en erhvervsvirksomhed, jf. ovenfor. Side 2 Det må antages, at det er den pågældendes

Læs mere

MESBALLE EJENDOM ApS. Kantorparken Risskov. Årsrapport 1. juli juni 2018

MESBALLE EJENDOM ApS. Kantorparken Risskov. Årsrapport 1. juli juni 2018 MESBALLE EJENDOM ApS Kantorparken 35 8240 Risskov Årsrapport 1. juli 2017-30. juni 2018 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 15/10/2018 Anders Hjortshøj Dirigent

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 96 Offentligt

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 96 Offentligt Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 96 Offentligt Til Folketinget - Skatteudvalget Hermed sendes kommentar til henvendelsen af 14. december 2005 fra Foreningen Registrerede Revisorer og Skatterevisorforeningen

Læs mere

S0ren Halling-Overgaard og Birgitte S0lvkaer Olesen. Generationsskifte. - det skatteretlige grundlag ved generationsskifte og omstrukturering

S0ren Halling-Overgaard og Birgitte S0lvkaer Olesen. Generationsskifte. - det skatteretlige grundlag ved generationsskifte og omstrukturering S0ren Halling-Overgaard og Birgitte S0lvkaer Olesen Generationsskifte - det skatteretlige grundlag ved generationsskifte og omstrukturering Jurist- og 0konomforbundets Forlag 2002 Indhold Kapitel 1. Indledning

Læs mere

Som beskrevet i tidligere nyheder har regeringen i juni måned 2014 foreslået markante ændringer af virksomhedsordningen (VSO).

Som beskrevet i tidligere nyheder har regeringen i juni måned 2014 foreslået markante ændringer af virksomhedsordningen (VSO). Som beskrevet i tidligere nyheder har regeringen i juni måned 2014 foreslået markante ændringer af virksomhedsordningen (VSO). Regeringen var blevet opmærksom på, at nogle selvstændigt erhvervsdrivende

Læs mere

Omdannelse af personlig virksomhed

Omdannelse af personlig virksomhed HD(R) Hovedopgave 2016 Copenhagen Business School Studerende: Vejleder: Martin Bay Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 4 1.1. Problembaggrund... 4 1.2. Problemejer... 4 1.3. Problemstilling... 5 1.4.

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 PHINI Invest ApS Mådevej 15 6700 Esbjerg CVR nr. 32833543 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og godkendt på den

Læs mere

Skattefri omstrukturering

Skattefri omstrukturering Cand. Merc. Aud. Kandidatafhandling. Skattefri omstrukturering Afleveret d. 27-06-2011 Opgaveløser: Carsten Bomholtz Antal anslag: Vejleder: Christen Armby Cencor: Copenhagen Business School 2011 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Virksomhedsomdannelse

Virksomhedsomdannelse Virksomhedsomdannelse Afgangsprojekt HD(R) af Janni Boeskov Copenhagen Business School Vejleder: Henrik Vestergaard Andersen Anslag: 167.717 10-5-2016 Side 1 af 110 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Skattefri virksomhedsomdannelse

Skattefri virksomhedsomdannelse Afhandling 8. semester HD-R Forfatter: Lene Olsen (410813) Vejleder: Torben Rasmussen Skattefri virksomhedsomdannelse Handelshøjskolen I Århus 2013 Indhold Abstract...1 Forord...1 1. Indledning...1 1.1

Læs mere

Skattefri. Virksomhedsomdannelse

Skattefri. Virksomhedsomdannelse Skattefri Virksomhedsomdannelse Cand. Merc. Aud. Aalborg Universitet Kandidatafhandling 7. 10. Semester Afleveret maj 2011 Skrevet af: Vejleder: Henrik V. Andersen Indholdsfortegnelse 1. - Kapitel Det

Læs mere

Faxe Kommune Holding A/S

Faxe Kommune Holding A/S Faxe Kommune Holding A/S Industrivej 2, 4683 Rønnede xx xx xx xx Vurderingsberetning til brug for selskabsstiftelse ved apportindskud Åbningsbalance pr. 1. december 2007 Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning

Læs mere

SkatteGuiden - Quick Guide

SkatteGuiden - Quick Guide SkatteGuiden - Quick Guide Indhold Navigation Om Indledning SkatteGuiden giver mulighed for at gennemføre en ræe skatterådgivninger fra A-Z lige fra den indledende drøftelse med kunden til udarbejdelse

Læs mere

Virksomhedsomdannelse

Virksomhedsomdannelse Afhandling HD(R) 2013 Vejleder: Torben Rasmussen Forfattere: Studienr. MJ89416 Studienr. MC89421 28 11 2013 Handelshøjskolen, Aarhus Universitet 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 4 1.1 Problemformulering...

Læs mere

News & Updates Corporate/Commercial. Generationsskifte af virksomheder og fast ejendom - overblik og status

News & Updates Corporate/Commercial. Generationsskifte af virksomheder og fast ejendom - overblik og status Generationsskifte af virksomheder og fast ejendom - overblik og status Generationsskifte af virksomheder og fast ejendom - overblik og status De fleste virksomhedsejere vil med fordel kunne stille sig

Læs mere

Grænseoverskridende fusioner

Grænseoverskridende fusioner Dansk Skattevidenskabelig Forening Grænseoverskridende fusioner v/senior Manager Vicki From Jørgensen 21. november 2011 Præsentation 1. Indledning 2. Den historiske udvikling 3. Skattepligtige og skattefrie

Læs mere

SKATTEFRI VIRKSOMHEDSOMDANNELSE

SKATTEFRI VIRKSOMHEDSOMDANNELSE SKATTEFRI VIRKSOMHEDSOMDANNELSE Kandidatafhandling Aalborg Universitet Cand.Merc.Aud Skrevet af: Vejleder: Liselotte Madsen Afleveret den 11. marts 2014 1 1 Indledning... 4 2 Problemformulering... 6 2.1

Læs mere

Beregningsskema for maksimalt tilladt pris ved overdragelse af anparter/aktier i lægepraksis

Beregningsskema for maksimalt tilladt pris ved overdragelse af anparter/aktier i lægepraksis PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION j.nr. 2013-7627 December 2013 Beregningsskema for maksimalt tilladt pris ved overdragelse af anparter/aktier i lægepraksis Beregningsskemaet udfyldes i 2 tempi. Kopi af

Læs mere

Skattemæssige forhold ved salg af ejendom. Henrik Hovmøller Christensen Agri Nord Økonomi

Skattemæssige forhold ved salg af ejendom. Henrik Hovmøller Christensen Agri Nord Økonomi Skattemæssige forhold ved salg af ejendom Henrik Hovmøller Christensen Agri Nord Økonomi Emner Strategi Ejendomsavance Provenu Pensioner Hvad vil jeg? Ønsker/drømme Strategi Hvad har jeg? Likviditet? Muligheder?

Læs mere

Ludvig Christensen Holding ApS CVR-nr

Ludvig Christensen Holding ApS CVR-nr Ludvig Christensen Holding ApS CVR-nr. 31 75 45 77 Årsrapport 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16. april 2015. Ludvig Dalsgaard Christensen dirigent

Læs mere

Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt

Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt Europaudvalget 2004 2628 - økofin Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 14. januar 2005 Under henvisning til Europaudvalgets

Læs mere

Skattepligt og skattebetalinger for Lynettefællesskabet I/S og interessentkommunerne.

Skattepligt og skattebetalinger for Lynettefællesskabet I/S og interessentkommunerne. Bilag til pkt. 3 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Notat Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Skattepligt

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 M. Sørensen Holding ApS Dyrehavevej 24 2930 Klampenborg CVR nr. 28866992 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og

Læs mere

Ændring af virksomhedsordningen HVORDAN BERØRER DET MIG??

Ændring af virksomhedsordningen HVORDAN BERØRER DET MIG?? Ændring af virksomhedsordningen HVORDAN BERØRER DET MIG?? Justering af virksomhedsordningen: 175.000 bruger virksomhedsordningen 45.000 heraf brugte i 2012 opsparingsordning. Skatteministeriet: 2.000 personer

Læs mere

Service-Løn A/S. Bugattivej 8, 7100 Vejle. Årsrapport for. CVR-nr. 10 01 64 52

Service-Løn A/S. Bugattivej 8, 7100 Vejle. Årsrapport for. CVR-nr. 10 01 64 52 Gunhilds Plads 2 DK-7100 Vejle Tlf. 75 82 10 55 Fax 75 83 18 79 www.martinsen.dk CVR. nr. 32 28 52 01 Service-Løn A/S Bugattivej 8, 7100 Vejle Årsrapport for 2011 CVR-nr. 10 01 64 52 Årsrapporten er fremlagt

Læs mere

Røddinglund Plantage Herning A/S Bredgade 2C, 2. sal, 7400 Herning. Årsrapport. 1. oktober september 2016

Røddinglund Plantage Herning A/S Bredgade 2C, 2. sal, 7400 Herning. Årsrapport. 1. oktober september 2016 Røddinglund Plantage Herning A/S Bredgade 2C, 2. sal, 7400 Herning CVR-nr. 31 15 32 47 Årsrapport 1. oktober 2015-30. september 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Virksomhedsomdannelse Skattepligtig eller skattefri?

Virksomhedsomdannelse Skattepligtig eller skattefri? Virksomhedsomdannelse Skattepligtig eller skattefri? Udarbejdet af: Ann-Louise Lund Rasmussen Sandie Luhaäär Hansen Copenhagen Business School, HD(R), Hovedopgave, 11. maj 2015 Indhold Indledning... 3

Læs mere

Skærpede regler for virksomhedsskatteordningen

Skærpede regler for virksomhedsskatteordningen - 1 Skærpede regler for virksomhedsskatteordningen Af advokat (L) og advokat (H), cand. merc. (R) Regeringen fremsatte i denne uge et lovforslag, der skal imødegå utilsigtet udnyttelse af virksomhedsskatteordningen.

Læs mere

Bogen om skat for selvstændige

Bogen om skat for selvstændige Bogen om skat for selvstændige Bogen om skat for selvstændige af Søren Revsbæk Regnskabsskolen ApS 2011 Udgivet af Regnskabsskolen Wesselsgade 2 2200 København N Tlf. 3333 0161 Redaktion: Anette Sand regnskabsskolen.dk

Læs mere

Komplementaranpartsselskabet L Ensolleillee Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den.

Komplementaranpartsselskabet L Ensolleillee Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Komplementaranpartsselskabet L Ensolleillee Højen 43 7400 Herning CVR nr. 30 08 15 01 ÅRSRAPPORT 2013 Godkendt på generalforsamlingen den Dirigent Ledelsespåtegning Direktionen har dags dato aflagt årsrapport

Læs mere

Virksomhedsomdannelse Skattepligtig eller skattefri virksomhedsomdannelse? HD (R) Hovedopgave. Forår 2015

Virksomhedsomdannelse Skattepligtig eller skattefri virksomhedsomdannelse? HD (R) Hovedopgave. Forår 2015 HD (R) Hovedopgave Forår 2015 Virksomhedsomdannelse Skattepligtig eller skattefri virksomhedsomdannelse? Skrevet af Pernille Munksgaard Brogaard Copenhagen Business School Vejleder: Martin Nielsen 11-05-2015

Læs mere

Porteføljeaktier i eget selskab

Porteføljeaktier i eget selskab Porteføljeaktier i eget selskab Generelt Denne gennemgang giver et overblik over de nye beskatningsregler for porteføljeaktier, der er ejet af et selskab. Denne artikel er derfor relevant for dig, der

Læs mere

Ikke efterfølgende ændring i grundlag for stiftelsen af et aktieselskab, der var endeligt registreret.

Ikke efterfølgende ændring i grundlag for stiftelsen af et aktieselskab, der var endeligt registreret. Kendelse af 17. januar 1994. 92-73.813. Ikke efterfølgende ændring i grundlag for stiftelsen af et aktieselskab, der var endeligt registreret. Aktieselskabslovens 6a og 6b. (Morten Iversen, Kirsten Levinsen

Læs mere

Komplementaranpartsselskabet San Michael 1. sal. Knudmoseparken 38, Lind Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT 2011

Komplementaranpartsselskabet San Michael 1. sal. Knudmoseparken 38, Lind Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT 2011 Komplementaranpartsselskabet San Michael 1. sal Knudmoseparken 38, Lind 7400 Herning CVR nr. 31 06 29 50 ÅRSRAPPORT 2011 Godkendt på generalforsamlingen den Dirigent Ledelsespåtegning Direktionen har dags

Læs mere

Der er ikke verserende lovnyt mv. Folketingsåret 2009/10 starter først den 6. oktober 2009.

Der er ikke verserende lovnyt mv. Folketingsåret 2009/10 starter først den 6. oktober 2009. NYT Nr. 9 årgang 6 SEPTEMBER 2009 SKAT generationsskifte omstrukturering LOVGIVNING MV. Der er ikke verserende lovnyt mv. Folketingsåret 2009/10 starter først den 6. oktober 2009. SKATs vejledning om værdiansættelse

Læs mere

Anders Ladegaard, Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR-nr

Anders Ladegaard, Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR-nr Anders Ladegaard, Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR-nr. 20 74 30 85 Årsrapport 1. oktober 2012-30. september 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 26 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 26 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 26 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 13. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

MG Holding Jebjerg ApS CVR-nr

MG Holding Jebjerg ApS CVR-nr Agerlandsvej 1 8800 Viborg Tlf. 86 62 92 22 Fax 86 62 93 75 E-mail: uw@uw.dk Netværk:RevisorGruppen Danmark MG Holding Jebjerg ApS CVR-nr. 34 72 32 73 Årsrapport 12. oktober - 31. december 2012 Årsrapporten

Læs mere

Spinkelbjerg Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Dirigent

Spinkelbjerg Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Dirigent Komplementaranpartsselskabet L Ensolleillee Penthouse Spinkelbjerg 6 7400 Herning CVR nr. 30 60 66 71 ÅRSRAPPORT 2013 Godkendt på generalforsamlingen den Dirigent Ledelsespåtegning Direktionen har dags

Læs mere

Ændring af virksomhedsskatteloven

Ændring af virksomhedsskatteloven Skatteministeriet Att.: Sune Fomsgaard Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 24. juni 2014 Ændring af virksomhedsskatteloven Dansk Erhverv har den 11. juni 2014 modtaget lovforslag om ændring af virksomhedsskatteloven

Læs mere

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt

Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Skatteudvalget 2014-15 SAU Alm.del Bilag 126 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K 17. marts 2015 Henvendelse vedr. virksomhedsordningen Der er fortsat en del usikkerheder

Læs mere

Knudmoseparken 38, Lind Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Dirigent

Knudmoseparken 38, Lind Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Dirigent Komplementaranpartsselskabet Rue de Richelieu Paris Knudmoseparken 38, Lind 7400 Herning CVR nr. 31 06 24 38 ÅRSRAPPORT 2013 Godkendt på generalforsamlingen den Dirigent Ledelsespåtegning Direktionen har

Læs mere

Knudmoseparken 38, Lind Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Dirigent

Knudmoseparken 38, Lind Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Dirigent Komplementaranpartsselskabet Cannes Le Suquet Knudmoseparken 38, Lind 7400 Herning CVR nr. 28 66 38 89 ÅRSRAPPORT 2013 Godkendt på generalforsamlingen den Dirigent Ledelsespåtegning Direktionen har dags

Læs mere

Knudmoseparken 38, Lind Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Dirigent

Knudmoseparken 38, Lind Herning. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Dirigent Komplementaranpartsselskabet Rue Mouffetard Paris Knudmoseparken 38, Lind 7400 Herning CVR nr. 30 35 32 77 ÅRSRAPPORT 2011 Godkendt på generalforsamlingen den Dirigent Ledelsespåtegning Direktionen har

Læs mere

Liden Gunvers Vej 1. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Dirigent

Liden Gunvers Vej 1. CVR nr ÅRSRAPPORT Godkendt på generalforsamlingen den. Dirigent Komplementaranpartsselskabet San Michael 1. sal Liden Gunvers Vej 1 7100 Vejle CVR nr. 31 06 29 50 ÅRSRAPPORT 2013 Godkendt på generalforsamlingen den Dirigent Ledelsespåtegning Direktionen har dags dato

Læs mere

Kristeligt Dagblads Fond Vimmelskaftet 47, 1161 København K

Kristeligt Dagblads Fond Vimmelskaftet 47, 1161 København K Kristeligt Dagblads Fond Vimmelskaftet 47, 1161 København K CVR-nr. 11 62 62 89 Årsrapport 1. januar - 31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på fondens ordinære generalforsamling den 2.

Læs mere

Generel exitskat på aktiver

Generel exitskat på aktiver Generel exitskat på aktiver April 2015 Global Employer Services Generel exitskat på aktiver Nu er der indført generel exitskat for personer, der flytter fra Danmark herunder henstand med betaling af exitskat

Læs mere