2016 ARCTIC WINTER GAMES Nuuk Grønland

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2016 ARCTIC WINTER GAMES Nuuk Grønland"

Transkript

1 ARCTIC WINTER GAMES TEAM GREENLAND REGELSÆT FOR OPFØRSEL OG DISIPLIN Regelsæt for opførsel og disciplin

2 2 Introduktion Det er forventede af alle GIF s medlemmer at opfører sig således at de er et godt eksempel overfor andre. Upassende og ulidelig adfærd vil tages hånd om på en passende måde. Alle GIF s medlemmer skal: Forstå og respektere reglerne og opføre sig efter bedste evner; Tage del i alle hold aktiviteter før, under og efter stævnet; HUSK at hensigten ved stævnet er at styrke gensidig forståelse mellem atleter og støtte samhørighed/enhed gennem sport. Etiske Regelsæt 1. Vores ambassadører for sport Som repræsentant for Grønland kan din personlige opførsel, inde og uden for konkurrence, komme til at reflektere på Grønlands image som en helhed og derfor er det dit ansvar at opfører dig i overensstemmelse dermed. 2. Det handler om respekt Vis respekt overfor: Andre kontingenters sociale og kulturelle værdier; Regler og normer fastsat af værtlande; Værtslandets folk; Dine egne hold kammerater. GIF tolerere ingen form for respektløshed, fornærmelig, grov, racistisk eller kønsdiskriminerende kommentarer eller opførsel fra medlemmerne. 3. Dette er ikke en ferie Du er først og fremmest en konkurrent og turist bagefter; Det forventes af dig at du tager reglerne og trænings tiderne, som de udleveres af AWG trænere seriøst. Media Opførsel Vær samarbejdsvillig, høflig og begræns dine kommentarer til at være positive og konstruktive. Du forventes også at stå gratis til rådighed for pressen f.eks. ved fotografering, radioindslag, tv- optagelser o.l.

3 3 Respekt GIF er forpligtet til at sørge for et sportsligt miljø hvori alle individer bliver behandlede med respekt. Endvidere støtter GIF jævnbyrdige muligheder and forbyder diskriminerende opførelse. Der accepteres ikke at nogen af GIF s medlemmer udtaler sig respektløse, fornærmende, grove, racistiske eller kønsdiskriminerende. Ceremoni og officielle GIF arrangementer Alle GIF deltagere skal møde op til stævne og sport samt Åbnings- og afslutningsceremoni, ligeledes som ved officielle GIF arrangementer påført fuld træningsdragt i overensstemmelse med regelsættet for påklædning. Spærretid (Curfew) Alle deltagere skal følge værts samfundets senge/spærrigstider, hvilket indeholder et specifikt tidspunkt hvor der skal være stille og et hvor lysene skal slukkes. Hvis træneren mener at det er nødvendigt har han/hun mulighed for at sætte en tidligere spærretid. Stoffer, doping, straf og Fair Play GIF støtter fuld ud konceptet Fair Play i sport, og fordømme utvetydigt det at snyde, som inkluderer brug af stoffer og andre midler og metoder som er forbudte af nationale sport organisationer og Det Grønlandske center for etik indenfor sport. GIF vil til en hver tid hjælpe til, der det er muligt at gennemføre Fair Play initiativer og en anti-doping kampagner. Vi acceptere og håndhæver den danske/grønlandske politik om straffene for doping indenfor sport (Anti-doping Grønland) og vil respektere udelukkelse af atleter eller andre som målbevidst har begået doping eller doping relaterede overtrædelser. Derfor skal enhver person som er under udelukkelse af GIF ikke kan blive udtaget til at deltage i nogen af stævnets arrangementer frem til udelukkelsen stopper. Ulovlige stoffer Det er forbudt for hold medlemmer at besidde eller bruge nogen form for ulovlige stoffer. Alkohol og tobak Det er forbudt for mindreårige at indtage alkohol og nogen form for tobak, inklusiv snus, på hvilket som helst tidspunkt under stævnet eller under rejsen til og fra stævnet. Hvis en mindreårig bliver fundet i besiddelse af alkohol og/eller tobak bliver disse genstande konfiskeret og han/hun kan blive yderligere straffet. Voksne må ikke indtage alkohol i the Athlete's Village, de voksne må heller ikke på noget tidspunkt være beruset medens de udføre deres pligt som ansvarlige for GIF Voksne skal lade være med at ryge i the Athlete's Village ved alle officielle GIF aktiviteter eller arrangement, og på konkurrence pladser.

4 4 Lovene i den provins eller territorium hvor stævnet bliver afholdt bestemmer/definere en mindreårig. Typer- og eksempler af overtrædelser Eksempler af mindre overtrædelser (eller embedsmisbrug), som ikke tolereres inkludere: Brug af tobak produkter, inkluderende snus, hos mindreårige Brug af tobak produkter af en voksen i the Athlete's Village, ved officielle GIF aktiviteter eller arrangementer, eller konkurrence pladser. Forstyrrelser efter curfew (spærretid/sengetid) i the Athlete's Village Respektløshed, fornærmende, grov, racistisk eller kønsdiskriminerende kommentarer eller opførsel. Usportslig opførsel At komme sent eller ikke møde op til GIF aktiviteter eller arrangementer. At ikke følge påklædningsreglementet til officielle arrangement Andre lignende overtrædelser. OBS! Den forrige liste giver kun eksempler af mindre overtrædelser, den inkludere ikke alle mindre overtrædelser og er tilsigtet til at give en forståelse for hvad der bliver set som en mindre overtrædelse i modsætning til en større. Eksempler af større overtrædelser (grov embedsmisbrug), hvilket ikke bliver tolereret, inkludere: Usportsmandlig opførsel som at slås Brud på curfew Gentagende forstyrrelser efter curfew i the Athlete's Village Gentaget eller aggressive fornærmende, grov, racistisk eller kønsdiskriminerende kommentarer eller opførsel. Gentaget respektløs opførsel. At komme forsent eller at ikke møde op til GIF aktiviteter eller arrangement gentagende gange Bringe skam over GIF Fjernelse af Vært Samfund bannere eller flag uden tilladelse Indtagelse af alkohol hos mindreårig på et hvilket som helst tidspunkt. Indtagelse af alkohol af en voksen indenfor the Athlete's Village eller at være beruset medens de udføre deres pligt som ambassadører for GIF. Beruselse Hasardspil Aktiviteter eller opførsel som afbryder konkurrence Drengestreger, spøge eller andre aktiviteter der sætter andres sikkerhed i fare Kriminelle aktiviteter Nogen form for opførsel som vil blive set som chikane Andre lignende overtrædelser.

5 5 OBS! Den forrige liste giver kun eksempler af større overtrædelser, den inkludere ikke alle større overtrædelser og er tilsigtet til at give en forståelse for hvad der bliver set som en større overtrædelse i modsætning til en mindre. Mulige disciplinære godkendelser 1. Mindre overtrædelser, embedsmisbrug De følgende godkendelser kan muligvis blive anvendt, enkelt eller i kombination, for mindre overtrædelser: Tidlig curfew Mundtlig eller skriftlige advarsler Officiel mundtlig undskyldning (bevidnet) Officiel skriftlig undskyldning (afleveret personligt) Suspension fra bestemte GIF aktiviteter, hvilket kan inkludere suspension fra den næste fastsatte konkurrence Andre godkendelser som bliver set som passende af chef træneren 2. Større overtrædelser, grov embedsmisbrug De følgende godkendelser kan muligvis blive anvendt, enkelt eller i kombination, for større overtrædelser: OBS! Tilbagekalde GIF tøj Fjernelse af bestemte GIF eller Atleters Village privilegier. Fratagelse af udgangstilladelse i Athletes Village i en foreskrevet periode Fornægtet deltagelse i en del eller den resterende tid af stævnet. Tilbagetrækning af retur rejse privilegierne med GIF Udvisning fra stævnet og sendt hjem på egen regning Fjernelse af bemyndigelse Andre godkendelser som bliver set som passende af den disciplinære komité Yderligere disciplinær handling kan blive gjort af GIF, og kan involvere udelukkelse fra fremtidige stævner og konkurrencer. Dette kan også inkludere: - stop af støtte Hændelser der involvere et større antal af hold medlemmer kan resultere i at hele holdet modtager et disciplinær godkendelse

6 6 Fremgangsmåde for Disciplin I. Chef træneren (disciplin for alle mindre overtrædelser, støttet af Chef de Mission). Under ekstraordinære forhold, vil vært samfundet omgående tage disciplinær handling, under yderligere disciplinær behandling af GIF. II. III. IV. Den disciplinære komité (disciplin for alle større overtrædelser). Appel komité (afhøre appel af disciplinær afgørelse, om de er besluttede af chef træneren eller Det disciplinære komité) GIF (kan tilføje yderligere disciplin efter stævnet) DISCIPLINÆR FREMGANGSMÅDE 1. Alle mindre overtrædelser skal rapporteres til chef træneren som gennem rådslagning med Chef de Mission skal vurdere den passende disciplinære fremgangsmåde i overensstemmelse med de følgetråde skitseret i dette dokument. Før afgørelse skal chef træneren give det individ der skal disciplineres en chance til at forsvare sig selv mod de beskyldninger der er blevet pålagt dette individ. Chef træneren må dokumentere alle mindre overtrædelser ved brug af Hændelse rapport blanketten (Appendix B) og sørge for en kopi til Chef de Mission. 2. Alle større overtrædelser af GIF s regler for atleter, trænere og manager må rapporteres af selve vidnet for overtrædelsen til en GIF Mission Staff. Hvis han/hun anser det som passende skal overtrædelsen omgående rapporteres til Chef de Mission ved brug af overtrædelses rapport blanketten (Appendix B). 3. Lige så snart gennemførlig efter modtagelse af en overtrædelses rapport blanket, vil et Disciplinært komité blive sammenkaldt til en hørelse for at gennemgå sagen. Hørelsen vil følge trin skitseret i det disciplinære komités hørelses fremgangsmåde (Appendix C). 4. Det disciplinære komité udgøres af fire (4) individer fra Mission Staff, en af dem vil være Assistant Chef, fungerende som leder, en anden et medlem af Mission Staff og to andre såsom en træner og atlet udnævnt til at side i det disciplinære komité som ikke har interesse for konflikt af nogen slags. Hvis den person der er blevet udnævnt af Assistant Chef ikke kan handle upartisk, skal denne person informere Assistant Chef om dette hvorefter Assistant Chef skal i sin egen diskretion udnævne en ny hvis han/hun føler at det er nødvendigt. 5. Det disciplinære komité vil sikre at: Den beskyldte har muligheden for at blive ledsaget af en træner eller manager Den beskyldte er givet muligheden for at tiltale det disciplinære komité inklusivt at kalde på vidner i sit eget forsvar Hørelsen bliver holdt privat

7 7 6. Efter at den disciplinære komité har hørt vidneforklaringerne der omhandler overtrædelsen, skal de beslutte om overtrædelsen tog sted overveje nogen form for formildende omstændighed, den beskyldtes opførsel i fortiden og tage en afgørelse til deres beslutning. 7. Den disciplinære komité vil sørge for en skriftlig kopi af deres afgørelse (Appendix D) til den beskyldtes træner/manager, GIF og Chef de Mission. 8. Det disciplinære komités afgørelse er den sidste og afgørende og der vil være ingen appel fra denne afgørelse med mindre straffen er at den beskyldte bliver nægtet sin deltagelse i hendes/hans konkurrence. I dette tilfælde kan den beskyldte tiltale beslutningen på grundlag af det der stå skrevet under overskriften. 9. GIF APPEL FREMGANGSMÅDE. OBS! Hvis den beskyldte er under 18, hvor der så kræves tilladelse, bliver det meddelt til forældrene/værget. APPEL FREMGANGSMÅDE 1. Kun beskyldte som er blevet disciplinerede førend deres konkurrence og som er blevet nægtet deres deltagelse i konkurrencen kan anke det disciplinære komités afgørelse. Disse beskyldte (appellanter) skal gøre dette ved at udfylde et Appel bekendtgørelse ved af Appel bekendtgørelses blanketten (Appendix E). Appellanten skal sende Appel bekendtgørelsen indenfor 2 timer fra den tid han/hun modtager den skriftlige afgørelse fra den disciplinære komité medmindre den disciplinære komité giver sin afgørelse efter klokken 22:00 i hvilket tilfælde appellanten skal sende sin Appel bekendtgørelse inden klokken 10:00 følgende dag, hos GIF Mission Office. 2. Chef de Mission skal, så snart det er gennemførligt, efter at have modtaget Appel bekendtgørelses blanketten, kontakte Appel komité til sammenkalde en hørelse til at gennemgå sagen. Appel hørelsen vil følge trinene skitseret i Appel hørelses fremgangsmåde (Appendix F) 3. Appel komiteen vil udgøres af de tre følgende personer: Chef de Mission som leder og to personer udnævnt af Chef de Mission fra det grønlandske Mission Staff, Mission Staff fra andre kontingenter TSO repræsentanter, vært samfundet, osv. Chef de Mission skal ved sit bedste prøve på at udpege Appel komiteen således at ingen er i interesse for konflikt. Hvis den udnævnte til Appel komiteen ikke kan handle upartisk, skal denne person informere Chef de Mission om dette hvorefter Chef de Mission skal udnævne en ny hvis han/hun føler at det er nødvendigt.

8 8 4. Appel komiteen vil sikre at: Appellanten har muligheden for at blive ledsaget af en træner eller manager (appellantens advokat) til at repræsentere ham/hende ved appel hørelsen; Appellanten er givet muligheden for at tiltale det appel komité inklusivt at kalde på vidner i sit eget forsvar; Hørelsen bliver holdt privat. Appel komiteen, efter at have hørt appellet, vil enten opretholde det disciplinære komités afgørelse, substituere det med en anden afgørelse end det disciplinære komités eller ændre på disciplineringen pålagt af den disciplinerende komité. Appel komiteen vil sørge for en kopi af dets afgørelse (Appendix G) til appellanten, appellantens forældre/værge hvis appellanten er under 18, appellantens træner/manager og GIF og disciplinære komité. Appel komiteens beslutning er afgørende. Fortrolighed Chef de Mission skal håndtage alt kommunikation, der har at gøre med disciplinering, med ydre parter ved stævnerne. Der bliver taget stor indsats i at holde al information, inkluderende dokumenter fortrolige. Alle individer involverede i en disciplinær sag, inkluderende det individ der bliver disciplineret, skal lade være med at afsløre sagen detaljer til ydre parter. Appendix B FORTROLIG Dato/Overtrædelses tidspunkt Date a.m. p.m. Time Afleverede af (Navn): Position: Overtrædelses sted:

9 9 GIF medlemmer involverede Sport Andre Involverede Beskrivelse af hændelse: (Vær objektiv, kortfattet & præcis.) Brug mere papir hvis nødvendigt) Navn vidne: By/Provins: Dato FOR KONTOR ARBEJDE Modtaget af Dato & Tid Modtaget

10 10 Appendix D Navn på den beskyldte: Dato på klage: Klage: Hørelse Tidspunkt: Sted: Hvem var tilstede? Afgørelse: Grundlag for Afgørelse: Disciplinær komité : 1. Navn 2. Navn 3. Navn 4.

11 11 Navn FOR KONTOR ARBEJDE Modtaget af Dato & Tid Modtaget

12 12 Appendix E Denne blanket skal udfyldes og afleveres til det grønlandske Mission Office indenfor 2 timer efter at have modtaget afgørelsen fra det Disciplinære komité. Navn på individ som ønsker appel: Begrundelse for appel: (Brug bagsiden hvis nødvendigt) til appellant Dato FOR KONTOR ARBEJDE Dato & Tidspunkt afleverede: Overtrædelses rapport #: Modtaget af:

13 13 Appendix G Navn på appellant: Dato for appel: Klage og Natur af Appel: Disciplinær komité handling: Høring Tidspunkt: Sted: Hvem var tilstede? Appel komiteens Handling: Appel komiteens afgørelse: Grundlag for afgørelse: Appel komiteens : 1. Navn 2. Navn 3. Navn FOR KONTOR ARBEJDE Modtaget af Dato & Tid Modtaget

14 ARCTIC WINTER GAMES ATLET/TRÆNER/MANAGER/CHAPERONE/MISSION STAFF DELTAGELSES AFTALE

15 15 Jeg, underskrift holderen, forstår at der som atlet/træner/manager/chaperone/mission staff for GIF ved Arctic Winter Games stævnet 2016 er forventninger for min opførsel og disciplin som skitseret i denne håndbog GIF s regelsæt for opførsel og disciplin. Jeg er enig i at følge reglerne og reguleringerne fastsat af GIF, vært samfundet og det internationale Arctic Winter Games komité. Skulle jeg svigte i at følge disse regelsæt indser jeg at min opførsel bliver gennemgået og jeg kan blive disciplinerede, op til og inkluderede fjernelse fra GIF og stævnet og at yderligere handlinger kan blive taget efter stævnet. Jeg er enig i at sørge for et trygt, chikane frit miljø hvor alle hold medlemmer bliver behandlet med respekt og et miljø der er fremmende for alles maksimale glæde. Deltagerens Navn Deltagerens underskrift Sport / rolle Dato Vidne (Forældre eller værge) Returnere denne side underskrevet til GIF på fax (+299) Eller via mail: lauritz@gif.gl

Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus

Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus Etisk regelsæt for Ishockey Klubben Aarhus Dette regelsæt vil være gældende for klubbens trænere, ledere, forældre, voksne, børn dommere og officials. Programmet er udarbejdet efter Dansk Ishockey Union

Læs mere

DCU Ordensudvalget har den 15. april 2019 truffet følgende afgørelse

DCU Ordensudvalget har den 15. april 2019 truffet følgende afgørelse DCU Ordensudvalget har den 15. april 2019 truffet følgende afgørelse Appel over: DCU s bestyrelses afgørelse af 18. december 2018. Appellanten: Luca Taj DCU s bestyrelse traf den 18, december 2018 afgørelse

Læs mere

ETISKE REGLER FOR SPILLERE

ETISKE REGLER FOR SPILLERE ETISKE REGLER FOR SPILLERE (Gældende pr. 01.06.2017) 1. FORMÅL 1.1 At sikre og opretholde en fair og ordentlig administration og gennemførsel af BWF-godkendte turneringer, og at beskytte spillernes rettigheder

Læs mere

Nærum Skoles overordnede samværsregler

Nærum Skoles overordnede samværsregler Handleplan for elever, der overtræder skolens, forstyrrer undervisningen, udviser voldelig eller aggressiv adfærd over for andre elever eller skolens ansatte. På Nærum Skole ønsker vi, at både elever,

Læs mere

Dårlig opførsel. Hvad er det - og hvordan håndteres det?

Dårlig opførsel. Hvad er det - og hvordan håndteres det? Dårlig opførsel Hvad er det - og hvordan håndteres det? Er det relevant? Jeg kender alene i år til: En sag vedr. en sejlers dårlige opførsel To sager vedr. forældres dårlige opførsel Og har yderligere

Læs mere

Ordensregler Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, 2015

Ordensregler Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, 2015 Ordensregler Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg, 2015 Indhold Regelgrundlag:... 2 Kultur og omgangsformer... 3 Mødepligt... 3 Studieaktivitet... 3 Fravær... 3 Rygning... 4 Misbrug... 4 Anvendelse af

Læs mere

Cognizant Technology Solutions Erklæring om whistleblowere og repressalieforebygning

Cognizant Technology Solutions Erklæring om whistleblowere og repressalieforebygning Cognizant Technology Solutions Erklæring om whistleblowere og repressalieforebygning Ikrafttrædelse januar 2017 Hvorfor har vi denne erklæring? Vi opfodrer aktivt medarbejdere til at rapportere deres betænkeligheder

Læs mere

Januar Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT

Januar Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT Januar 2015 Danske Fodbolddommere CODE OF CONDUCT Indhold Forord... 3 Introduktion... 4 Hvad er Code of Conduct?... 4 Hvorfor har Danske Fodbolddommere brug for et Code of Conduct?... 4 Hvem gælder Code

Læs mere

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland FGU Midt- og Østsjællands ordens- og samværsregler skal fremme et godt undervisningsmiljø for både elever og medarbejdere. Der er tale om regler, som

Læs mere

Grønbech & Sønner - Code of Conduct

Grønbech & Sønner - Code of Conduct Grønbech & Sønner - Code of Conduct Hvorfor har vi en Code of Conduct (CoC)? Vores ry for at være ærlige og fair er fundamental for vores fortsatte succes. For at vi som virksomhed kan agere fair, etisk

Læs mere

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser 1 ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser Som ESAA udøver indgår du ikke blot i et program, der understøtter og optimerer din egen sportslige og uddannelsesmæssige udvikling. Ved at

Læs mere

Adfærdskodeks om doping i bowlingsporten

Adfærdskodeks om doping i bowlingsporten Adfærdskodeks om doping i bowlingsporten 10/2016 Indledning I forbindelse med implementering af 2015-versionen af det internationale kodeks for antidoping, har Anti Doping Danmark (ADD) og Danmarks Idrætsforbund

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER - opdateret d. 15. marts 2010 Generelle retningslinjer for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden dommer:

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2018-19 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Klageprocedure... 6 Vald. Poulsens Vej

Læs mere

ISHOCKEYENS SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt

ISHOCKEYENS SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt ISHOCKEYENS SÅDAN 1 Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark det som er rigtigt eller forkert i ishockey, på eller udenfor banen. Fair play

Læs mere

Adfærdskodeks om matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd i bowlingsporten

Adfærdskodeks om matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd i bowlingsporten Adfærdskodeks om matchfixing og tilsvarende uetisk adfærd i bowlingsporten 11/2016 Indledning Idrættens ånd og integritet er dybt afhængig af, at forløbet og resultatet af enhver idrætskonkurrence eller

Læs mere

CrimsoN. CRIMSON INVITATIONAL Officielt regelset 2016 ROCKET SPORTS. invitational. Revision 1.3

CrimsoN. CRIMSON INVITATIONAL Officielt regelset 2016 ROCKET SPORTS. invitational. Revision 1.3 CrimsoN invitational CRIMSON INVITATIONAL Officielt regelset 2016 Revision 1.3 ROCKET SPORTS 1 Generelt 1.1 Denne side indeholder detaljerede regler vedrørende deltagelse i Crimson Invitational. Selvom

Læs mere

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009

Rigsadvokaten Informerer Nr. 19/2009 Til samtlige statsadvokater, samtlige politidirektører, Politimesteren i Grønland og Politimesteren på Færøerne DATO 30. november 2009 JOURNAL NR. RA-2009-131-0002 BEDES ANFØRT VED SVARSKRIVELSER RIGSADVOKATEN

Læs mere

Etiske regler for trænere, holdledere og

Etiske regler for trænere, holdledere og . DANMARK Idrættens Hus DK-260S Brøndby Bank 221-' 8390'3333 CVR 13693315 Etiske regler for trænere, holdledere og tekniske officials 1. I forhold til dette regelsæt er en træner / holdleder enhver, der

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER EUD & EUX HADERSLEV HANDELSSKOLE

STUDIE- OG ORDENSREGLER EUD & EUX HADERSLEV HANDELSSKOLE STUDIE- OG ORDENSREGLER EUD & EUX 2017-2018 HADERSLEV HANDELSSKOLE Indhold Studie- og ordensregler for EUD/EUX uddannelsen 3 Almindelig orden og samvær 3 1. Ordensregler 3 2. It-regler 3 3. Sanktioner

Læs mere

Vejledning til elever om eksamen. EUC SYD

Vejledning til elever om eksamen. EUC SYD Vejledning til elever om eksamen. EUC SYD Indhold 1.0 Eksamensplan... 3 2.0 Skriftlig eksamen.... 3 2.1 Mundtlig eksamen... 5 3.0 Vejledning om brug af IT ved skriftlig eksamen.... 5 4.0 Sygeeksamen....

Læs mere

Talentpolitik i Greve Atletik

Talentpolitik i Greve Atletik Talentpolitik i Greve Atletik Forord fra Eliteudvalget. Velkommen til denne introduktion til Greve Atletiks Talentpolitik. Formålet med dette dokument er at give svar på nogle af de generelle spørgsmål,

Læs mere

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?hånden. Denne folder skal være med til at skabe DBU Sjællands arbejde består blandt andet i at støtte den gode adfærd og tone på og udenfor fodboldbanerne,

Læs mere

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF Dansk udgave EFAF Flag Football Internationale Konkurrence regler Opfundet af NFL Reglerne DENNE SPORT ER UDEN KONTAKT. BLOKERINGER OG TAKLINGER ER IKKE TILLADTE.

Læs mere

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør DK Da HCS A/S er involveret med forskellige leverandører, er det vigtigt for os at have et fælles sæt etiske metoder og standarder. Denne Code of Conduct gælder

Læs mere

Mobbeberedskabsplan på Katrinedals skole - ved mobning eller mistanke om mobning

Mobbeberedskabsplan på Katrinedals skole - ved mobning eller mistanke om mobning Mobbeberedskabsplan på Katrinedals skole - ved mobning eller mistanke om mobning INDHOLDSFORTEGNELSE Definition Indledende forløb 1. Orientering til skolens ledelse 2. Orientering af forældre til offer

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER

STUDIE- OG ORDENSREGLER STUDIE- OG ORDENSREGLER 2019-20 INDHOLD Indledning... 1 Studieaktivitet... 2 Ordensregler... 3 Erstatningsansvar... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Sanktioner... 6 Klageprocedure... 6 Vald.

Læs mere

Undlad at kommentere politiske spørgsmål under en konkurrence og gå aldrig imod en dommers afgørelse, hvis den bygger på lovgrundlaget.

Undlad at kommentere politiske spørgsmål under en konkurrence og gå aldrig imod en dommers afgørelse, hvis den bygger på lovgrundlaget. 1 Indgået mellem BUESKYDNING DANMARK og skytte: Navn, klub, år Et spørgsmål om holdning til tingene Som bruttoholds- og landsholdsskytte tilslutter du dig visse regler officielle, som uskrevne, med en

Læs mere

EUD & EUX Studie- og ordensregler

EUD & EUX Studie- og ordensregler EUD & EUX 2016-2017 Studie- og ordensregler Indhold Studie- og ordensregler for EUD/EUX uddannelsen 3 Almindelig orden og samvær 3 1. Ordensregler 3 2. It-regler 3 3. Sanktioner 4 Fravær og aktiv deltagelse

Læs mere

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Advarsel 16:1 En advarsel er den passende straf for: a) forseelser, der skal straffes progressivt (8:3, sammenlign dog 16:3b og 16:6d); b) usportslig opførsel,

Læs mere

VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE

VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE VELKOMMEN TIL KLINTEBJERG EFTERSKOLE Indhold: - Efterskolens værdigrundlag - Efterskolens formål - Efterskolens historie - Ansøgning om optagelse - Anmodning om skoleudtalelse - Oplysningsseddel ang. medbragt

Læs mere

Brugsbetingelser Spilxl.dk

Brugsbetingelser Spilxl.dk Brugsbetingelser Spilxl.dk Indledning På hjemmesiden www.spilxl.dk (herefter Hjemmesiden) kan du spille spil, abonnere på nyhedsbrevet, oprette din egen profil hvor du kan samle dine yndlingsspil og anbringe

Læs mere

VEJLEDNING OM SYGDOM

VEJLEDNING OM SYGDOM VEJLEDNING OM SYGDOM INDHOLD MEDARBEJDERENS PLIGT TIL AT MELDE SYGEFRAVÆR... 3 KONSEKVENS AF MEDARBEJDERENS MANGLENDE OVERHOLDELSE AF RETNINGSLINJER OM SYGEMELDING... 3 DEN LOVPLIGTIGE SYGEFRAVÆRSSAMTALE...

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

Vejledning. - om sygdom

Vejledning. - om sygdom Vejledning - om sygdom Indhold Medarbejderens pligt til at melde sygefravær.... 3 Konsekvens af medarbejderens manglende overholdelse af retningslinjer om sygemelding... 3 Den lovpligtige sygefraværssamtale...

Læs mere

Adfærdskodeks for 2Lift ApS

Adfærdskodeks for 2Lift ApS Adfærdskodeks for 2Lift ApS Virksomheden 2Lift ApS er dedikere til at efterleve de højeste principper for integritet, ærlighed og retfærdighed i alle dets forretninger og aktiviteter. Alle medarbejdere

Læs mere

Nykøbing FC sætter dialog og samarbejde i centrum både i forhold til omverdenen og medlemmerne.

Nykøbing FC sætter dialog og samarbejde i centrum både i forhold til omverdenen og medlemmerne. 0 Nykøbing FC sætter dialog og samarbejde i centrum både i forhold til omverdenen og medlemmerne. Præcis, troværdig og målrettet kommunikation er en forudsætning for at leve op til vores mål, og derfor

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Ansøgningspakke GL/BF2_da_140814 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke

Læs mere

United Technologies Corporation. Indhentning af konkurrencemæssige informationer

United Technologies Corporation. Indhentning af konkurrencemæssige informationer United Technologies Corporation Indhentning af konkurrencemæssige informationer Introduktion UTC s Etiske Kodeks anerkender at indhentning og brug af informationer om vore konkurrenter er en nødvendig

Læs mere

Etisk kodeks for grønlandsk konkurrenceidræt

Etisk kodeks for grønlandsk konkurrenceidræt Etisk kodeks for grønlandsk konkurrenceidræt Præambel Det etiske kodeks har følgende indhold: Kapitel 1: Etiske normer for udøvere Kapitel 2: Etiske normer for trænere Kapitel 3: Etiske normer for dommere

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole

STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole STUDIE- OG ORDENSREGLER Ingrid Jespersens Gymnasieskole Fælles ansvar for en god skole Eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole skal udvise en adfærd, der er præget af gensidig hensyntagen, hjælpsomhed

Læs mere

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Cheerleading DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Cheerleading 2014 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND CHEERLEADING TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor cheerleading. Uddannelserne ligger i slutningen

Læs mere

Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen

Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen 1 Code of Conduct for ESAA talenter i folkeskolen Som ESAA udøver indgår du ikke blot i et program, der understøtter og optimerer din egen sportslige og uddannelsesmæssige udvikling. Ved at blive ESAA

Læs mere

Ishockeyens SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt

Ishockeyens SÅDAN. Fairplay &Respekt. &Respekt Ishockeyens SÅDAN 1 Danmarks Ishockey Union (DIU) har det overordnede ansvar for ishockeyens fælles værdigrundlag i Danmark det som er rigtigt eller forkert i ishockey, på eller udenfor banen. Fair play

Læs mere

2: HLIF s mål er at så mange som muligt i alle aldre kan dyrke idræt i en sportslig og kammeratlig ånd.

2: HLIF s mål er at så mange som muligt i alle aldre kan dyrke idræt i en sportslig og kammeratlig ånd. Love for Houlbjerg-Laurbjerg Idrætsforening, HLIF 1: Foreningens navn er Houlbjerg-Laurbjerg Idrætsforening. Hjemsted: Sognevej 5, Houlbjerg. Foreningen er tilsluttet JBU, JHF, DGI samt forbund der senere

Læs mere

DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om

DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om Brøndby stadion, den 26. april 2015 INDHOLD Hvad er matchfixing Hvad er uetisk adfærd Informationspligt Hvem er omfattet af reglerne Sanktioner Afsløring

Læs mere

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet Midtskolen Skolebestyrelsen Princip nr. 5 Dato for vedtagelse: 06.08.2017 Princip vedrørende: Ordensregler Formål: Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn

Læs mere

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE

Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE Dansk Svømmeunion BESTYRELSENS BESLUTNINGER I.H.T. VEDTÆGTERNE 2012 AFSNIT 1 - REGLER FOR STARTBERETTIGELSE, KLUBSKIFTE MED VIDERE 1. Et medlem kan dyrke de under Dansk Svømmeunion hørende discipliner

Læs mere

Vilkår for medlemskab af Nutrilett Willpower Group. Gælder fra 1. maj 2016.

Vilkår for medlemskab af Nutrilett Willpower Group. Gælder fra 1. maj 2016. Vilkår for medlemskab af Nutrilett Willpower Group. Gælder fra 1. maj 2016. Orkla Health AS, cvr. 919 661 356 (Orkla Health) tilbyder adgang til Nutrilett Willpower Group på følgende vilkår, som accepteres

Læs mere

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler.

Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. Rungsted Gymnasiums studie- og ordensregler. (Vedtaget december 2008, redigeret september 2011) Gennem ordens- og studieregler vil vi gerne sikre at vi kan nå de mål og de værdier der er formuleret i skolens

Læs mere

Managementrådgivernes Etiske kodeks

Managementrådgivernes Etiske kodeks s Etiske kodeks ETISK KODEKS Præambel Det bærende princip i enhver professionel managementkonsulentvirksomhed er, at virksomheden i dens drift og ledelse praktiserer en høj faglighed og høj etisk standard.

Læs mere

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE LOVE FOR CRICKET 12.udgave (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE Forord Følgende dokument er rettelsesblade i forhold til 11. udgave (2017-lovbogen 1. udg.) MCC har pr. 1. april 2019 ændret en række love.

Læs mere

Studie- og ordensregler på handelsgymnasiet

Studie- og ordensregler på handelsgymnasiet Studie- og ordensregler på handelsgymnasiet Studie og ordensregler på handelsgymnasiet... 3 Studieregler... 3 Mødepligt... 3 Ordensregler... 4 Mistanke om misbrug... 5 Misbrug... 5 Forebyggelse... 5 Konsekvenser

Læs mere

Ordensregler, Pædagogisk Assistentuddannelse, VIA

Ordensregler, Pædagogisk Assistentuddannelse, VIA VIA University College Dato: 27. august 2015 Ordensregler, Pædagogisk Assistentuddannelse, VIA 1/ Regelgrundlag: Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser 1010 af 22/09/2014 47. Skolen skal fastsætte ordensregler

Læs mere

Retningslinier for rapportering og behandling af anklager om misbrug eller chikane

Retningslinier for rapportering og behandling af anklager om misbrug eller chikane Appendix 1 November 2006 Retningslinier for rapportering og behandling af anklager om misbrug eller chikane Disse retningslinier er udarbejdet i forbindelse med Rotary Danmarks Ungdomsudvekslings politik

Læs mere

ETISKE REGLER FOR FORSIKRINGSMÆGLERFORENINGEN (FMF)

ETISKE REGLER FOR FORSIKRINGSMÆGLERFORENINGEN (FMF) ETISKE REGLER FOR FORSIKRINGSMÆGLERFORENINGEN (FMF) Nærværende regelsæt er ændret af FMF s bestyrelse den 21. februar 2014. Ændringerne er angivet ved overstregninger i de hidtidige regler eller ved tilføjelser

Læs mere

STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15

STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15 STUDIE- OG ORDENSREGLER 2014-15 INDHOLD Indledning... 2 Studieaktivitet... 3 Ordensregler... 4 Deltagelse i ekskursioner... 5 IT regler... 5 Klageprocedure... 6 Vald. Poulsens Vej 8 7500 Holstebro T 9627

Læs mere

ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT)

ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT) ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT) ~ 1 ~ 1 ADFÆRDSREGLER (CODE OF CONDUCT)... 3 2 FORMÅL... 3 3 OVERTRÆDELSE... 3 4 FORHOLDET TIL MEDLEMMERNE... 3 5 VÆRDIGHED OG RESPEKT... 4 6 INTERESSEKONFLIKTER... 4 7

Læs mere

Elevpolitik for EUX / EUD BusinessEUX / EUD Business på Skive Handelsskole

Elevpolitik for EUX / EUD BusinessEUX / EUD Business på Skive Handelsskole [IH1] Elevpolitik for EUX / EUD BusinessEUX / EUD Business på Skive Handelsskole Her er nogle leveregler, som er med til at sikre, at du får mest muligt ud af at tage din uddannelse EUX / EUD Business

Læs mere

MOBBEPOLITIK. Grydemoseskolen Helsingør Kommune. Alle børn har ret til god trivsel

MOBBEPOLITIK. Grydemoseskolen Helsingør Kommune. Alle børn har ret til god trivsel Grydemoseskolen Alle børn har ret til god trivsel Grydemoseskolens mobbepolitik Grydemoseskolen vil være et mobbefrit område og derfor arbejder vi aktivt på at forhindre mobning. Alle børn har ret til

Læs mere

Her er nogle leveregler, som er med til at sikre, at du får mest muligt ud af at tage din uddannelse EUX / EUD Business hos os.

Her er nogle leveregler, som er med til at sikre, at du får mest muligt ud af at tage din uddannelse EUX / EUD Business hos os. Elevpolitik for EUX / EUD Business på Skive Handelsskole Her er nogle leveregler, som er med til at sikre, at du får mest muligt ud af at tage din uddannelse EUX / EUD Business hos os. Generelt Du opfører

Læs mere

Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager

Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager Regler for juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager 1 Disse regler for afgivelse af juridisk/teknisk udtalelse i IT-sager gælder, når parterne enten ved allerede opståede eller i forbindelse med fremtidige

Læs mere

Trænere og undervisere Etiske Regler

Trænere og undervisere Etiske Regler Trænere og undervisere Etiske Regler (Gældende pr. 01.06.2017) 1. FORMÅL 1.1 At opretholde de højeste standarder for opførsel blandt trænere og undervisere samt dem, som udøver en lignende rolle i et undervisnings-/læringsmiljø,

Læs mere

Studie- og ordensregler

Studie- og ordensregler Studie- og ordensregler for HHX og HTX på Erhvervsgymnasiet Grindsted Udarbejdet august 2014 på baggrund af BEK nr. 1222 af 4.12.2006 Bekendtgørelse om studie- og ordensregler i de gymnasiale uddannelser

Læs mere

Voldgift (Tillæg T i kapsejladsreglerne) Et alternativ til den traditionelle protesthøring

Voldgift (Tillæg T i kapsejladsreglerne) Et alternativ til den traditionelle protesthøring Voldgift (Tillæg T i kapsejladsreglerne) Et alternativ til den traditionelle protesthøring Hvad er voldgift? + Hurtigere behandling + Mildere straf Ikke en egentlig protesthøring, men en vurdering og anbefaling

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 6 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 27. marts 2014 I sag

Læs mere

Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed

Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed Regler for mediation ved Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed er udarbejdet med henblik på anvendelse af parter i aftale

Læs mere

10/01/2012 ESMA/2011/188

10/01/2012 ESMA/2011/188 Retningslinjer og henstillinger Samarbejde, herunder delegation, mellem ESMA, de kompetente myndigheder og de kompetente sektormyndigheder i henhold til forordning (EU) nr. 513/2011 om kreditvurderingsbureauer

Læs mere

HG/EUD/EUX-uddannelserne 2015-2016. Studie- og ordensregler

HG/EUD/EUX-uddannelserne 2015-2016. Studie- og ordensregler HG/EUD/EUX-uddannelserne 2015-2016 Studie- og ordensregler Indhold Studie- og ordensregler for hg-uddannelsen 3 Almindelig orden og samvær 3 1. Ordensregler 3 2. It-regler 3 3. Sanktioner 4 Fravær og aktiv

Læs mere

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar

En sikker arbejdsplads. - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Retningslinjer for udførende November 2013 En sikker arbejdsplads - dit medansvar En sikker arbejdsplads - dit medansvar Nisgaard + Christoffersen A/S vil have et

Læs mere

Adresse: Telefonnummer: Navn:

Adresse: Telefonnummer: Navn: Udfyldes af forældre og ansøger Ansøgningsskema. Elev Elevens fulde navn Adresse Sted Postnummer By Cpr-nummer. E-mail. Mobiltelefon Forældre/værge Navn Cpr-nummer Postnummer By Telefon privat Telefon

Læs mere

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE

DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Side 1 af 7 DOPINGAPPELUDVALGET DANMARKS IDRÆTSFORBUND (DIF) DANSK FIRMAIDRÆTSFORBUND (DFIF) DGI DANSK FITNESS & HELSE ORGANISATION (DFHO) DOPINGAPPELUDVALGETS KENDELSE Afsagt den 14. juli 2014 I sag nr.

Læs mere

Materiale til spiller i OIK:

Materiale til spiller i OIK: Materiale til spiller i OIK: Du har valgt at spille ishockey i OIK!!!! Enten starter du nu som ny spiller, eller også har du været her i nogen tid, og har allerede fundet glæden ved at bruge fritiden på

Læs mere

Samværsregler på Amager Fælled skole

Samværsregler på Amager Fælled skole Samværsregler på Amager Fælled skole Skolens samværsregler er udarbejdet af elever og personaler og fremlagt for Skolebestyrelsen. De vil årligt blive gennemgået og revideret, hvis det viser sig nødvendigt.

Læs mere

Klager. J.nr. 2011-0068 aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand

Klager. J.nr. 2011-0068 aq. København, den 24. november 2011 KENDELSE. ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand 1 København, den 24. november 2011 KENDELSE Klager ctr. EDC Mæglerne Kurt Hansen A/S Solrød Center 63 2680 Solrød Strand Nævnet har modtaget klagen den 18. april 2011. Klagen angår spørgsmålet om, hvorvidt

Læs mere

Retningslinjer. Eliteidrætsklasserne Østre Skole

Retningslinjer. Eliteidrætsklasserne Østre Skole Retningslinjer Eliteidrætsklasserne Østre Skole Indledning Som et ungt talent optaget i eliteidrætsklassen på Østre Skole i Thisted Kommune, indgår du ikke blot i et skoleforløb, der understøtter og optimerer

Læs mere

DIALOG # 11 HVEM SKAL LÆREREN VÆRE MEST LOYAL OVER FOR ELEVERNE ELLER FORÆLDRENE?

DIALOG # 11 HVEM SKAL LÆREREN VÆRE MEST LOYAL OVER FOR ELEVERNE ELLER FORÆLDRENE? DIALOG # 11 HVEM SKAL LÆREREN VÆRE MEST LOYAL OVER FOR OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING...

INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 DIALOG FORPLIGTENDE FÆLLESSKAB ØJE FOR DEN ENKELTE... 3 FORUDSÆTNINGER OG MÅL... 3 DEFINITION AF MOBNING... 3 HVAD GØR VI FOR AT FOREBYGGE MOBNING... 3 LÆRERNES

Læs mere

BadmintonDanmarksAdfærdskodeks

BadmintonDanmarksAdfærdskodeks BadmintonDanmarksAdfærdskodeks 1. Etisk grundlag Badminton Danmarks adfærdskodeks hviler på alment menneskelige normer og værdier, som markerer et tilhørsforhold til vort samfunds kultur og tradition.

Læs mere

Whistleblower-politik

Whistleblower-politik Whistleblower-politik 1. Hvad er formålet med whistleblower-politikken? Hvis du som medarbejder bliver opmærksom på uregelmæssigheder, så vil det være naturligt at du går til din chef, til HR-afdelingen,

Læs mere

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet

Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet Ansøgningsskema SG4_da_141014 Ansøgning om forlængelse af tidsbegrænset opholdstilladelse til personer, som har opholdstilladelse i Danmark på andet grundlag end familiesammenføring, studie, erhverv eller

Læs mere

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3

Værdierne ind under huden... 2. Overensstemmelse mellem værdier og adfærd... 2. Vi sætter ord på værdierne... 3 Vore værdier Indholdsfortegnelse Brug indholdsfortegnelsen til at komme hurtigt frem til et bestemt afsnit ved at klikke på den ønskede linie. Fra de enkelte sider kommer du hurtigt tilbage til indholdsfortegnelsen

Læs mere

Qasigiannguit. Elevens fulde navn: Adresse: Sted: Postnummer: Cpr-nummer: Udskrives fra: skole, Efter klassi År: Navn: Cpr-nr.: Adresse: Post nr.

Qasigiannguit. Elevens fulde navn: Adresse: Sted: Postnummer: Cpr-nummer: Udskrives fra: skole, Efter klassi År: Navn: Cpr-nr.: Adresse: Post nr. s fulde navn: Adresse: Sted: Postnummer: By: Cpr-nummer: Udskrives fra: skole, Efter klassi År: Navn: Cpr-nr.: Adresse: Post nr.: By: Telefon privat: Mobiltelefon: Telefon arbejde: E-mail: Moder / Værge

Læs mere

SPORTS ACROBATIK TEKNISKE REGLER

SPORTS ACROBATIK TEKNISKE REGLER SPORTS ACROBATIK TEKNISKE REGLER 2010-2011 TEKNISKE REGLER SIDE 1 ARTIKEL 1 1.1 DOMMERKOMITÉENS FUNKTIONER. 1.1.1 Dommerkomitéen er ansvarlig for definitionen af reglerne. Komitéen vedligeholder de tilstedeværende

Læs mere

Studie- og ordensregler UCH

Studie- og ordensregler UCH Studie- og ordensregler UCH UCH s studie- og ordensregler er gældende for alle elever på UCH. De enkelte afdelinger har suppleret dette regelsæt med nogle afdelingsspecifikke regler, og du må derfor også

Læs mere

Politik for whistleblowing Saferoad-koncernen (eller virksomheden )

Politik for whistleblowing Saferoad-koncernen (eller virksomheden ) Politik for whistleblowing Saferoad-koncernen (eller virksomheden ) Indholdsfortegnelse 1. Indledning 5 2. Whistleblowing-systemet 5 3. Sådan rapporteres en bekymring via whistleblowing-systemet 7 4.

Læs mere

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016

Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Eksamens- og prøvereglement HF og HFe 2015/2016 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Til- og framelding til eksamen... 3 2. Mødetidspunkter... 3 3. Prøvens start... 3 4. Konsekvenser af at komme for sent...

Læs mere

Adfærdsregler (Code of conduct)

Adfærdsregler (Code of conduct) Adfærdsregler (Code of conduct) Indledning Danske Bank-koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved at overholde lovene og andre regler i de lande, hvor koncernen driver virksomhed, beskytter

Læs mere

Disciplinærudvalget. Revideret 1/8-09 Niels J. Nielsen 03-08-2009. Materiale til Trænere og holdledere i OIK omkring:

Disciplinærudvalget. Revideret 1/8-09 Niels J. Nielsen 03-08-2009. Materiale til Trænere og holdledere i OIK omkring: Materiale til Trænere og holdledere i OIK omkring: 1 Hvorfor dukker projekt Hockey og godt miljø op i OIK lige nu? Det gør det af flere årsager OIK er en god klub, og samtidig en af de største i Danmark,

Læs mere

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF

Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Studie- og ordensreglement for Høng Gymnasium og HF Indhold Indledning... 2 Studieregler... 2 Eksamen og årsprøver... 3 Ordensregler... 3 Den digitale dannelse... 4 Særligt for kostelever... 4 Sanktioner...

Læs mere

Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen)

Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen) Adfærdsregler (code of conduct) Sparekassen Sjælland - Fyn A/S (koncernen) 24.11.2016 Bestyrelses møde Side 1 Indledning Sparekassen Sjælland - Fyn koncernen har den største respekt for lovgivningen. Ved

Læs mere

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER gældende fra 1. januar 2009

RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER gældende fra 1. januar 2009 RETNINGSLINIER FOR KAMPE SPILLET UDEN DOMMER 2009 - gældende fra 1. januar 2009 Generelle retningslinier for Referees/referee assistenten der virker ved turneringer hvor der spilles kampe spillet uden

Læs mere

Retningslinjer for at arbejde med mobning

Retningslinjer for at arbejde med mobning Retningslinjerne tager udgangspunkt i skolebestyrelsens antimobbeprincip. Distriktsskole Stenløse bygger på et fundament af frihed under ansvar og gensidig respekt mellem elever, lærere og forældre. Mobning

Læs mere

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by].

2. advokatkreds K E N D E L S E. Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by]. København, den 25. april 2017 Sagsnr. 2016-2165/CSI 2. advokatkreds K E N D E L S E Sagens parter: I denne sag har [klager] klaget over [indklagede], [by]. Klagens tema: [Klager] har klaget over, at [indklagede]

Læs mere

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde

Klager. København, den 18. november 2008 KENDELSE. ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde 1 København, den 18. november 2008 KENDELSE Klager ctr. statsaut. ejendomsmægler MDE Ege Christiansen Hersegade 18 4000 Roskilde Sagen angår spørgsmålet, om det kan bebrejdes indklagede, at køber ikke

Læs mere

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3

Ordensregler. Hjørring Gymnasium og Hf. M i c r o s o f t. S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g. T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 Ordensregler Hjørring Gymnasium og Hf M i c r o s o f t S k o l e v a n g e n 2 3, 9 8 0 0 H j ø r r i n g T l f : ( + 4 5 ) 9 8 9 2 2 4 3 3 F a x : ( + 4 5 ) 9 8 9 0 9 1 9 0 01-10- 2 0 1 2 I. SKOLENS

Læs mere

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen

280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1. Feedback DANMARK. Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 1 Feedback DANMARK Kursusafdelingen 280412_Brochure 23/01/08 16:41 Side 2 Feedback - hvordan, hvad, hvornår? Feedback kan defineres som konstruktiv kritik. Ingen kan

Læs mere

Samværsregler på Amager Fælled skole

Samværsregler på Amager Fælled skole Samværsregler på Amager Fælled skole Skolens samværsregler er udarbejdet af elever og personaler og fremlagt for Skolebestyrelsen. De vil årligt bliver gennemgået og revideret, hvis det viser sig nødvendigt.

Læs mere

REGLER FOR HUSDYRHOLD I TRANEMOSEGÅRD AFD. 12

REGLER FOR HUSDYRHOLD I TRANEMOSEGÅRD AFD. 12 REGLER FOR HUSDYRHOLD I TRANEMOSEGÅRD AFD. 12 VI HAR HUND! NAVN LEJERS NAVN RACE ADRESSE FØDSELSDATO DATO UNDERSKRIFT HVALP: SENEST EN UGE EFTER, AT HUNDEN ER ANKOMMET PÅ ADRESSEN, SKAL HUSDYRUDVALGET

Læs mere

Kommunikation på sociale medier - Retningslinjer

Kommunikation på sociale medier - Retningslinjer 2015 Kommunikation på sociale medier - Retningslinjer Støvring svømmeklub PINGVINEN Side 1 af 6 Dokumenthistorik Version Dato Navn Ændring 1-0 2015-01-23 Helle Boyding Dokument oprettet 1-1 2015-01-23

Læs mere