Medarbejderhåndbog SIKA RENGØRING A/S. Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medarbejderhåndbog SIKA RENGØRING A/S. Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S"

Transkript

1 Medarbejderhåndbog SIKA Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S

2 1 Det bedst mulige ansættelsesforløb SIKA Rengøring A/S blev grundlagt i 2001 af Richard, Elisabeth og Bent Hansen, som har mere end 30 års praktisk og ledelsesmæssig erfaring indenfor rengørings- og servicebranchen. En vedholdende og kvalitetsorienteret indsats har, trods hård konkuren succesfuld virksomhed, som på mindre end 10 år er vokset rence, skabt fra 3 til mere end 60 medarbejdere. For at sikre vore medarbejdere det bedst mulige ansættelsesforløb, har vi udarbejdet denne Medarbejderhåndbog. SIKA Rengøring A/S har som målsætning at skabe bæredygtig vækst, der er baseret på gensidig tillid i forhold til kunder, leverandører og vore medarbejdere, som vi betragter som vores vigtigste ressource og selve årsagen til vores succes. For at sikre vore medarbejdere det bedst mulige ansættelsesforløb, fra rekruttering og ansættelse til evt. ophør, har vi udarbejdet denne Medarbejderhåndbog, der omfatter gensidige ige forventninger, processer og en lang række praktiske oplysninger. SIKA Rengøring A/S er medlem af SBA Servicebranchen Arbejdsgiverforening og har derigennem tegnet overenskomst med 3F og Sanitørernes Hovedorganisation. Alle overordnede forhold vedrørende ansættelsen reguleres via overenskomsten, som du altid kan få udleveret af SIKA Rengøring A/S. 2 Indholdsfortegnelse Medarbejderhåndbog Introduktion Indholdsfortegnelse Velkommen til SIKA Rengøring A/S Gensidige forventninger Instruktion og uddannelse Organisering, arbejdstider og aflønning Firmabil, arbejdsbeklædning og ID-kort Sygemelding og raskmelding Ferie og feriefridage Afsnit 1 Afsnit 2 Afsnit 3 Afsnit 4 Afsnit 5 Afsnit 6 Afsnit 7 Afsnit 8 Afsnit 9 Straffeattest, sikkerhed og tyveri samt brug af telefon mv. Afsnit 10 Rusmiddel- og rygepolitik Kemi og andre produkter i driften Afsnit 11 Afsnit 12

3 3 Velkommen til SIKA Rengøring A/S Velkommen til SIKA Rengøring A/S. Med denne håndbog ønsker vi at byde dig velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S. Som medarbejder hos os bliver du en del af en virksomhed med mange medarbejdere. Vort primære arbejdsområde er rengøringsservice, vinduespolering, skadeservice, rengøring i private hjem, byggeplads service og supplerende services. Det er vigtigt for os, at det arbejde, som vi udfører, er af høj ensartet kvalitet og vi ved, at det bedst lader sig gøre, når vore medarbejdere trives og har det godt. Denne personalehåndbog er derfor ikke kun et regelsæt, der fortæller, hvad du må og ikke må. Bogen er grundlaget for et godt og produktivt samarbejde mellem dig og SIKA Rengøring A/S,, til glæde for dig, os og vigtigst af alt vore kunder. Velkommen til og held og lykke med vores fælles fremtid! Vores fælles mission Rengørings- og servicemarkedet er ekstremt konkurrencepræget. Derfor er det vigtigt, at SIKA Rengøring A/S altid leverer et professionelt serviceprodukt af høj kvalitet. Det er vigtigt for os, at det arbejde, som vi udfører, er af høj ensartet kvalitet og vi ved, at det bedst lader sig gøre når vore medarbejdere trives. Vi har valgt at definere dette i følgende fokusområder: 1. Kunden er altid i centrum Vi lever af vore kunder, så alt hvad vi foretager os, skal være værdifuldt og gavnligt for vore kunder. 2. Vore medarbejdere skal trives og befinde sig godt i et positivt og produktivt arbejdsmiljø Glade og tilfredse medarbejdere lader arbejdsglæden smitte te af på kolleger og kunder. 3. Vi skal være anbefalelsesværdige Mange af vore kunder har vi fået på anbefaling og sådan vil vi helst have nye kunder, men det kræver, at vort arbejde er så godt, at det kan anbefales til andre. Vi vil kun have tilfredse kunder og vi er villige til at arbejde hårdt for at opnå dette. 4. Vi sætter en ære i et godt omdømme hos kunder og leverandører, baseret på ærlighed, kvalitet, miljøhensyn, effektivitet og lønsomhed. 5. Vi er alle selvstændige medarbejdere, men vi handler, tænker og føler os som én samlet virksomhed det giver styrke. 6. Vi har en stærk firmaidentitet og værner om vort navn, samtidig med, at vi altid er opmærksomme på muligheder for at styrke og udvikle virksomheden.

4 4 Gensidige forventninger Vore medarbejderes kompetencer skal være de bedste i branchen. Intet mindre. Hvad forventer vi af dig? Som medarbejder i SIKA Rengøring A/S har du stor indflydelse på hvordan vore kunder betragter os. Der bliver lagt mærke til dig og din daglige arbejdsindsats. Derfor er der især syv ting, som vi forventer af dig: 1. At du punktligt og præcist løser dine opgaver. 2. At du er kvalitetsbevidst og har øje for forbedringer i forhold til din egen indsats. 3. At du har en positiv og høflig fremtræden overfor kunde og kolleger. 4. At du altid er loyal overfor SIKA Rengøring A/S. 5. At du er energisk og hjælpsom overfor kunder og kolleger. 6. At du altid husker, at kunden er hovedpersonen i dit daglige arbejde. 7. Kort sagt, at du altid gør dit bedste, når du repræsenterer SIKA Rengøring A/S overfor kunder og andre. Hvad kan du forvente af SIKA Rengøring? Hos SIKA Rengøring A/S kan du altid forvente at have en arbejdsgiver, som: 1. Bakker dig op fagligt med instruktion, uddannelse og hjælp, når det er nødvendigt. 2. Har orden i sagerne. 3. Ikke er bange for at rose dig for dit veludførte arbejde. 4. Gør sit yderste for, at dine arbejdsredskaber og metoder er moderne og miljøskånsomme, både i forhold til det globale miljø og dit arbejdsmiljø. 5 Instruktion og uddannelse Vore medarbejderes kompetencer skal være de bedste i branchen. Intet mindre. Derfor kan du forvente en grundig instruktion af din inspektør og øvrig uddannelse efter behov, eksempelvis ved seminarer afholdt hos os eller kurser hos en kompetencegivende uddannelsesinstitution. En del af den instruktion, som du modtager, vil være i form af praktisk sidemandsoplæring og learning by doing, dvs. at du i praksis lærer den rigtige metodik, brug af kemikalier mv.

5 6 Organisering, arbejdstider og aflønning Organisering SIKA Rengøring A/S er medlem af SBA- Servicebranchens Arbejdsgiverderigennem tegnet overenskomst med 3F og Sanitørernes forening og har Hovedorganisation. Hele dit ansættelsesforløb omfattes og reguleres dermed i nøje overensstemmelse med overenskomsten, som du til enhver tid kan få udleveret hos. Vi vil anbefale, at du er medlem af en fagforening, men dette er helt op til dig selv. Arbejdstider og fravær Det er vore kunders behov, der afgør dine arbejdstider. Du er ansat til at udføre nogle opgaver indenfor de tidsrum, som du får oplyst af din inspektør. Derfor kan din arbejdstid ikke ændres, medmindre det sker efter aftale med inspektøren. Private aftaler (eksempelvis ikke-akutte lægebesøg, besøg hos tandlægen o.lign.) skal derfor lægges udenfor din arbejdstid. Aflønning og pension Ved din ansættelse skal du huske at aflevere oplysninger om din bankforbindelse (bankens navn og dit registrerings- og kontonummer). SIKA Rengøring A/S ønsker at beskæftige de bedste, mest engagerede og fagligt velfunderede medarbejdere. Du aflønnes efter de takster, som er fastsat i overenskomsten. Ifølge overenskomsten modtager du forskudt løn. Det betyder, at den løn, som du modtager i slutningen af måneden dækker perioden fra den 15. i måneden før til den 14. i udbetalingsmåneden. Du modtager i slutningen af måneden en lønseddel, som lægges i din bakke i personalestuen (hvor der også ligger blanke timesedler), hvorefter din løn vil være til rådighed på din bankkonto den sidste hverdag i måneden. Vi udbetaler ikke lønforskud i løbet af måneden. Husk, at din timeseddel, som du selv udfylder, skal være vort kontor i hænde senest den 15. i måneden i udfyldt stand. I den forbindelse skal du bemærke, at kørsel til første plads og kørsel hjem fra din sidste plads ikke tæller som kørselstimer(jfr. overenskomsten). Din ansættelse er omfattet af en pensionsordning, som reguleres via overenskomsten. Det betyder, at du efter ansættelse i 9 måneder tilmeldes pension efter gældende regler. Dit eget bidrag hertil trækkes fra din løn hver måned. Har du indbetalt til en tilsvarende pensionsordning, vil du være omfattet af pensionsordning i SIKA Rengøring A/S fra første arbejdsdag. Dette skal dog dokumenteres (evt. i form af lønseddel).

6 7 Firmabil, arbejdsbeklædning og ID-kort SIKA Rengøring A/S stiller firmabil til rådighed ved ansættelse i min. 32 arbejdstimer ugentlig ikke inklusive kørselstid. Bilen må ikke bruges til privat eller transport af private effekter og den må ikke forlades med nøglerne i (f.eks. ved tankning). Kørsel i bilen er underlagt vores rusmiddelpolitik. SIKA Rengøring A/S sørger for arbejdstøj, der passer til din arbejdsfunktion og du skal altid være uniformeret på dit arbejde. Endvidere skal firmabilen altid fremstå ryddelig, materiel i bilen skal være renholdt og bilen skal vaskes min. hver 14. dag. Du er endvidere ansvarlig for at køretøjet bliver holdt i driftsmæssig forsvarlig stand, inkl. påfyldning af olie og meddelelse til kontoret om behov for service. Kvitteringer for brændstof, vask og kør videre produkter skal indleveres til kontoret sammen med din timeseddel. Der er til orientering monteret GPS i de fleste af vore firmabiler. Arbejdsbeklædning SIKA Rengøring A/S sørger for arbejdstøj, der passer til din arbejdsfunktion. Du skal altid være uniformeret på dit arbejde. Hvis du ophører som medarbejder, skal du returnere tøjet til os. I modsat fald beregner vi tøjets værdi og fratrækker dette i din lønudbetaling. Medarbejdere hos SIKA Rengøring A/S,, som udstyres med ID-kort, skal altid bære dette. Kortet er naturligvis strengt personligt og du skal altid bære kortet synligt, når du er på arbejde. Kortet skal afleveres, hvis du ophører. 8 Sygemelding og raskmelding Hvis du bliver syg, skal du meddele dette til din inspektør/driftsleder snarest muligt og senest kl. 6:00, men helst aftenen før af hensyn til afløsning. Gør du rent om aftenen, bedes du melde dig syg i god tid i løbet af dagen. Du kan ikke melde dig syg via SMS, e.lign. Kun mundtligt og direkte til din inspektør. Der ydes sygedagpenge, jfr. gældende dagpengeloven. Der skal udfyldes varighedserklæring fra første sygedag og den skal være SIKA Rengøring A/S i hænde senest på 3. sygedag. Modtages denne ikke rettidigt, bortfalder din ret til sygedagpenge. Ved længerevarende sygdom, bedes du holde os orienteret om forløbet, så vi kan planlægge den bedst mulige afløsning. Efter min. 6 måneders ansættelse, kan der ydes frihed med løn, når dette er nødvendigt af hensyn til pasning af sygt hjemmeboende barn under 14 år. Dette gælder alene på barnets første sygedag og når alle andre muligheder for pasning er forsøgt. Du skal melde dig rask til din inspektør senest dagen før kl. 12. Raskmelder du dig ikke, betragtes du som værende syg og en afløser er tilkaldt. Du modtager derfor ikke løn for denne dag, hvis du alligevel møder på arbejde.

7 9 Ferie og feriefridage Du skal anmode om ferie, jfr. ferielovens regler. Hvis du ønsker at afholde feriefridage, skal du melde dette senest 5 arbejdsdage før ønsket afholdelse. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan forvente, at du kan afholde ferie, før SIKA Rengøring A/S har modtaget din ferieseddel og at denne er planlagt i samarbejde med firmaet. 10 Straffeattest, sikkerhed og tyveri samt brug af telefon mv. Vi ansætter udelukkende medarbejdere med ren straffeattest. Hvis du af en eller anden grund ikke længere kan fremvise en ren straffeattest, vil din ansættelse blive taget op til overvejelse med mulighed for opsigelse. Tyveri på arbejdspladsen Tyveri er fuldstændig uacceptabelt og skader tillidsforholdet mellem medarbejder, SIKA Rengøring A/S og vores kunde. Derfor bliver alle former for tyveri, herunder bl.a. tyveri af genstande, uberettiget brug af kundens telefon og IT-udstyr samt tyveri af rengøringsmaterialer og remedier, meldt til politiet. Tyveri medfører altid bortvisning og evt. lønindeholdelse samt mulighed for rejsning af erstatningskrav. Sikkerhed og forsikring Det er dit ansvar at sikre, at indgangsdøre og vinduer er lukkede, når du forlader et lokale samt tilslutter alarm efter nærmere forskrifter. Stedlige sikkerhedskrav hos den enkelte kunde skal naturligvis altid overholdes. Ved starten af dit ansættelsesforhold og i løbet af ansættelsen hos SIKA Rengøring vil du få overdraget nøgler og alarmkoder til dine kunder. Disse skal opbevares forsvarligt og med stor omtanke for sikkerheden. Får du en nøgle udleveret af kunden, skal dette straks registreres på vort kontor, før du aftaler med kunden, at du selv kan skaffe dig adgang. Fortrolige papirer samt nøgler til dine arbejdspladser må ikke opbevares i bilen om natten, af hensyn til sikkerheden. Du må ikke medbringe andre personer på arbejdspladsen, ej heller familie og venner, som ikke er ansat hos SIKA Rengøring A/S. Vores forsikring dækker kun ansatte i virksomheden. Det er dit ansvar at sikre, at indgangsdøre og vinduer er lukkede, når du forlader et lokale samt tilslutter alarm.

8 Tavshedspligt og brug af kundens telefon / IT-udstyr mv. Som medarbejder i SIKA Rengøring A/S er du underlagt ubetinget tavshedspligt vedrørende alle forhold, som du måtte blive bekendt med hos kunden. Som medarbejder i SIKA Rengøring er du underlagt ubetinget tavshedspligt vedrørende alle forhold, som du måtte blive bekendt med hos vores kunde, herunder alarmoplysninger. Det er strengt forbudt at anvende kundens telefon, medmindre der er tale om alarmopkald eller en uopsættelig besked til din inspektør samt læse i kundens papirer, åbne skabe og skuffer o.lign. Det er ligeledes forbudt at anvende kundens IT- udstyr, herunder internetforbindelse. Hvis du har fået stillet firmatelefon til rådighed, må denne ikke bruges privat. Vi henstiller endvidere til, at private telefonsamtaler på din egen telefon, ikke finder sted i arbejdstiden. Rusmiddelpolitik 11 Rusmiddel- og rygepolitik SIKA Rengøring har en entydig holdning til brug af alkohol og andre rusmidler: Ingen medarbejdere må være påvirket af alkohol eller rusmidler under udførelse af arbejde samt kørsel i firmabiler. Overtrædelse heraf kan medføre bortvisning. Endvidere er tobaksrygning forbudt på alle arbejdspladser samt i virksomhedens biler. 12 Kemi og andre produkter i driften Produkter, som du skal bruge i dit daglige arbejde, afhentes på vores lager. Tjek altid først (eller spørg vores mand på lageret), om der henstår produkter i brudt emballage, så vi får brugt dem først. Når du afhenter produkter, skal du notere betegnelse og antal ned på de lister, som forefindes på lageret. Skal du bruge produkter udover dem, som står på listen over produkter, som anvendes i SIKA Rengøring A/S,, skal dette aftales med Elisabeth Hansen. Brugte klude og mopper skal lægges i de kurve, som står til det samme i vaskeriet. Din inspektør skal således give dig en grundig instruktion i korrekt brug af kemi, remedier og maskiner, så du ikke kommer til skade hverken nu eller på længere sigt. Det er imidlertid din pligt, at følge produktinformation og brugsanvisninger nøje samt overholde sikkerhedsforskrifter, inkl. brug af værnemidler (handsker, masker mv.). Vær især opmærksom på korrekt dosering af rengøringsmidler og undgå overdosering.

Indholdsfortegnelse Side 2. Velkomst Side 3. Praktiske oplysninger om ansættelsen Side 4-8 EES

Indholdsfortegnelse Side 2. Velkomst Side 3. Praktiske oplysninger om ansættelsen Side 4-8 EES Medarbejderhåndbog Et navn der forpligter Kvalitet Service opstod efter en fusion mellem de to servicevirksomheder A-Z byg og Clean Dejavu i 2007. Begge virksomheder havde gennem årene opbygget en betydelig

Læs mere

Velkomst. Vores fælles opgave. Hvad vi forventer af dig

Velkomst. Vores fælles opgave. Hvad vi forventer af dig Medarbejder håndbog Velkomst Velkommen til Sort til Hvidt! Med denne håndbog ønsker vi at byde dig velkommen som medarbejder i Sort til Hvidt. Som medarbejder hos os bliver du en del af en virksomhed med

Læs mere

Krogh Rasmussen Rengøring. Personalehåndbog

Krogh Rasmussen Rengøring. Personalehåndbog Krogh Rasmussen Rengøring Personalehåndbog Med denne personalehåndbog vil jeg godt byde dig velkommen i KROGH RASMUSSEN RENGØRING. For at sikre et godt arbejdsklima og gøre hverdagen lettere, er firmaets

Læs mere

Organisationsmanual SIKA RENGØRING A/S. Organisationen bag SIKA Rengøring A/S

Organisationsmanual SIKA RENGØRING A/S. Organisationen bag SIKA Rengøring A/S Organisationsmanual SIKA Organisationen bag SIKA Rengøring A/S 1 En robust organisation SIKA Rengøring A/S blev grundlagt i 2001 af Richard, Elisabeth og Bent Hansen, som har mere end 30 års praktisk og

Læs mere

Ansættelsesbevis for medarbejdere med enten (1) fast arbejdstid på mindre end 8 timer om ugen eller (2) gennemsnitligt mindre end 8 timer om ugen

Ansættelsesbevis for medarbejdere med enten (1) fast arbejdstid på mindre end 8 timer om ugen eller (2) gennemsnitligt mindre end 8 timer om ugen Ansættelsesbevis for medarbejdere med enten (1) fast arbejdstid på mindre end 8 timer om ugen eller (2) gennemsnitligt mindre end 8 timer om ugen Dette ansættelsesbevis udleveres til medarbejdere, hvor

Læs mere

2 Fakta om personalehåndbogen

2 Fakta om personalehåndbogen 2 Fakta om personalehåndbogen FORORD Denne lille guide om personalehåndbogen er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HRområdet. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration

Læs mere

Medarbejderhåndbog. Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S

Medarbejderhåndbog. Velkommen som medarbejder i SIKA Rengøring A/S Medarbejderhåndbog Velkommen som medarbejder SIKA Rengørng A/S SIKA Rengørng A/S ejes af Bent & Elsabeth Hansen. 1 Det bedst mulge ansættelsesforløb SIKA Rengørng A/S blev grundlagt 2001 af Bent & Elsabeth

Læs mere

Ansættelsesbevis for medarbejdere med fast arbejdstid på mindst 8 timer om ugen

Ansættelsesbevis for medarbejdere med fast arbejdstid på mindst 8 timer om ugen Ansættelsesbevis for medarbejdere med fast arbejdstid på mindst 8 timer om ugen Dette ansættelsesbevis udleveres til medarbejdere, hvor det ved ansættelsen er forudsat, at medarbejderen skal arbejde et

Læs mere

V I K A R I N S T R U K S

V I K A R I N S T R U K S V I K A R I N S T R U K S 1 Kære Vikar Velkommen som vikar i Amesto CareHouse. Vi er glade for, at du har valgt os som dit personlige vikarbureau. Du har nu fået friheden til at bestemme over din vagtplanlægning

Læs mere

Indledning. Indhold. PersonalePolitik Sort til Hvidt Side 2

Indledning. Indhold. PersonalePolitik Sort til Hvidt Side 2 Personale Indledning Sort til Hvidt beskæftiger mere end 300 medarbejdere, hvilket indebærer et stort ansvar for at opretholde en bæredygtig personalepolitik Sort til Hvidt lægger afgørende vægt på en

Læs mere

Velkommen til SENIORVIKAR s. 7. Fordele ved at være vikar s. 8. Stabilitet og tryghed s. 9. Hvad kan du forvente af os? s. 10

Velkommen til SENIORVIKAR s. 7. Fordele ved at være vikar s. 8. Stabilitet og tryghed s. 9. Hvad kan du forvente af os? s. 10 VIKARHÅNDBOG VIKARHÅNDBOG INDHOLD Velkommen til SENIORVIKAR s. 7 Fordele ved at være vikar s. 8 Stabilitet og tryghed s. 9 Hvad kan du forvente af os? s. 10 Hvad forventer vi af dig? s. 12 Hold os informeret

Læs mere

Overenskomst: Som ledsager aflønnes du efter Overenskomst om løn - og ansættelsesforhold for handicapledsagere som er indgået mellem KL, FOA og 3F.

Overenskomst: Som ledsager aflønnes du efter Overenskomst om løn - og ansættelsesforhold for handicapledsagere som er indgået mellem KL, FOA og 3F. ORIENTERING TIL LEDSAGERE Medarbejder tilgang: Esbjerg Kommune har arbejdsgiver forpligtelsen over for ledsagere under Ledsageordningen. Ledsageren får tilsendt et ansættelsesbrev ca. en uge efter ansættelsessamtalen.

Læs mere

Vikarhåndbog. Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Jobagenterne.

Vikarhåndbog. Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Jobagenterne. Vikarhåndbog Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Jobagenterne. I den forbindelse vil vi gerne introducere os selv: Jobagenterne arbejder med vikarer og rekruttering kort sagt alle

Læs mere

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde.

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde. ORIENTERING TIL LEDSAGERE Aflysning af ledsagelse: Hvis en bruger aflyser en ledsagelse mindre end 4 timer før ledsagelsen skulle have fundet sted, er ledsagelsen afmeldt for sent, og man får løn for de

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst

ANSÆTTELSESKONTRAKT. for. butiksansatte funktionærer uden overenskomst ANSÆTTELSESKONTRAKT for butiksansatte funktionærer uden overenskomst mellem [virksomhedens navn] [Vejnavn og nr.] [Postnummer - By] [CVR.nr. xxxxxxxx] (herefter kaldet Virksomheden ) og [Medarbejderens

Læs mere

Medarbejderhåndbog Maj 2015

Medarbejderhåndbog Maj 2015 Medarbejderhåndbog Maj 2015 Side 1 af 5 Introduktion Medarbejderhåndbogen er udarbejdet af menighedsrådet ved Øster Snede Kirke og har til formål at give klarhed over de ansættelsesmæssige forhold med

Læs mere

Personalehåndbog. Spot Installation A/S.

Personalehåndbog. Spot Installation A/S. 1 Personalehåndbog. Spot Installation A/S. Uplandsgade 56 2300 København S. Telefon 35433442 2 Indholdsfortegnelse. 1. Forside. 2. Indholdsfortegnelse. 3. Velkommen. 4. Telefonliste. 5. Organisation. 6.

Læs mere

At arbejde som vikar, kan være en god mulighed for at komme ud og se forskellige arbejdspladser og få foden indenfor et sted, du længe har drømt om.

At arbejde som vikar, kan være en god mulighed for at komme ud og se forskellige arbejdspladser og få foden indenfor et sted, du længe har drømt om. Velkommen hos Vikargården! Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Vikargården. I den forbindelse vil vi gerne kort introducere os selv: Vikargården er en lille familieejet virksomhed,

Læs mere

Velkommen til Hartmanns A/S 3

Velkommen til Hartmanns A/S 3 vikarhåndbogen Indhold Velkommen til Hartmanns A/S 3 Vikar hos Hartmanns 4 Arbejdstid 4 Når du møder på arbejdspladsen 4 Tavshedspligt 5 Sygdom 5 Sygedagpenge 5 1., 2. og 3 ledighedsdag (G-dage) 6 Feriepenge

Læs mere

INDHOLD. Velkommen til SENIORVIKAR s. 7. Fordele ved at være vikar s. 8. Stabilitet og tryghed s. 9. Hvad kan du forvente af os? s.

INDHOLD. Velkommen til SENIORVIKAR s. 7. Fordele ved at være vikar s. 8. Stabilitet og tryghed s. 9. Hvad kan du forvente af os? s. VIKARHÅNDBOG VIKARHÅNDBOG INDHOLD Velkommen til SENIORVIKAR s. 7 Fordele ved at være vikar s. 8 Stabilitet og tryghed s. 9 Hvad kan du forvente af os? s. 10 Hvad forventer vi af dig? s. 12 Hold os informeret

Læs mere

Personalehåndbogen bliver gennemgået hvert år af ledelsen, hvor der kan ske ændringer. Medarbejderne vil blive informeret om dette.

Personalehåndbogen bliver gennemgået hvert år af ledelsen, hvor der kan ske ændringer. Medarbejderne vil blive informeret om dette. Personalehåndbog 1 Indledning Denne personalehåndbog er tænkt som en hjælp for alle medarbejdere. Personalehåndbogen kan bruges som et opslagsværk, hvor man kan søge oplysninger om virksomheden, personalegoder

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning)

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning) ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR FUNKTIONÆRER (uden overenskomstdækning) Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet

Læs mere

Social- og sundhedsassistentelever ansat i Region Nordjylland

Social- og sundhedsassistentelever ansat i Region Nordjylland Vigtige oplysninger til: Social- og sundhedsassistentelever ansat i Region Nordjylland Tillykke med din ansættelse som social- og sundhedsassistentelev Du har valgt en uddannelse med mange fremtidsmuligheder,

Læs mere

Fraværs- og fastholdelsesvejledning. for ansatte på Dragsbækcentret

Fraværs- og fastholdelsesvejledning. for ansatte på Dragsbækcentret Fraværs- og fastholdelsesvejledning for ansatte på Dragsbækcentret 1 Fraværs- og fastholdelsesvejledning på Dragsbækcentret Det er Dragsbækcentrets mål at reducere de personlige og økonomiske omkostninger,

Læs mere

Et navn der forpligter

Et navn der forpligter Personalepolitik Et navn der forpligter Kvalitet Service opstod efter en fusion mellem de to servicevirksomheder A-Z byg og Clean Dejavu i 2007. Begge virksomheder havde gennem årene opbygget en betydelig

Læs mere

Har du styr på det praktiske, i forhold til lærlinge ansættelser?

Har du styr på det praktiske, i forhold til lærlinge ansættelser? Har du styr på det praktiske, i forhold til lærlinge ansættelser? Det har vi på sekretariatet derfor har vi lavet et tillæg til deres uddannelsesaftale. For de fleste nye lærlinge er det første gang på

Læs mere

Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over.

Kelly-koncernen har hovedsæde i Troy, Michigan i USA og har siden opstarten i 1946 udviklet sig til en dynamisk virksomhed med kontorer verden over. Velkommen hos Kelly! Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Kelly. I den forbindelse vil vi gerne kort introducere os selv: Kelly Services er en af verdens største rekrutterings- og

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt til midlertidig hjælp (vikar)

Vejledning til ansættelseskontrakt til midlertidig hjælp (vikar) Vejledning til ansættelseskontrakt til midlertidig hjælp (vikar) Denne ansættelseskontrakt er til brug ved ansættelse af midlertidig hjælp af maks. en måneds varighed. Skal ansættelsesforholdet løbe længere

Læs mere

J. Bloch Auto PERSONALEHÅNDBOG

J. Bloch Auto PERSONALEHÅNDBOG Miljødrøftelse Nedenstående gælder for virksomheder med mindre end 10 ansatte. Antal ansatte opgøres som alle fastansatte, hel- eller deltid, men eks-klusiv virksomhedsleder og arbejdsleder som f. eks.

Læs mere

Ledsageordningen i Høje-Taastrup Kommune

Ledsageordningen i Høje-Taastrup Kommune Ledsageordningen i Høje-Taastrup Kommune Ansættelsesforhold for kommunens ledsagere Indledning Ledsageordningen varetager praktiske ledsageopgaver i henhold til Lov om Social Service 97 og 45. Målgruppen

Læs mere

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde.

Ledsager kan anvises anden ledsagelse eller andet forefaldende arbejde. ORIENTERING TIL LEDSAGERE Aflysning af ledsagelse: Hvis en bruger aflyser en ledsagelse mindre end 4 timer før ledsagelsen skulle have fundet sted, er ledsagelsen afmeldt for sent, og man får løn for de

Læs mere

Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær

Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær Eksempel på ansættelseskontrakt for funktionær (Opfindelser & Kreativitet anbefaler at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Aftalens parter og arbejdssted (Navn og adresse på medarbejder)

Læs mere

VEJLEDNING OM SYGDOM

VEJLEDNING OM SYGDOM VEJLEDNING OM SYGDOM INDHOLD MEDARBEJDERENS PLIGT TIL AT MELDE SYGEFRAVÆR... 3 KONSEKVENS AF MEDARBEJDERENS MANGLENDE OVERHOLDELSE AF RETNINGSLINJER OM SYGEMELDING... 3 DEN LOVPLIGTIGE SYGEFRAVÆRSSAMTALE...

Læs mere

Skolepraktikhåndbog. Bygningsmaler. Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.dk

Skolepraktikhåndbog. Bygningsmaler. Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.dk Skolepraktikhåndbog Bygningsmaler Døesvej 70 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 www.ucholstebro.dk Indholdsfortegnelse Velkommen side 3 Det er os du møder side 3 Forskelle side 4 Ligheder side 4 Arbejdstid

Læs mere

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så?

NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? NYANSAT I FOLKESKOLEN - og hvad så? Indhold Månedslønnet ansættelse...2 Løn...2 Pension...2 Ansættelsesbrev...3 Arbejdstid...3 Ferie...3 Sygdom...4 Ansat på nedsat tid...4 Timelønnet ansættelse...4 Løn...4

Læs mere

Personalehåndbog. Personalehåndbogens målsætning. 1. Vores historie. 2. Mission 3. Vision 4. Værdigrundlag 5. Organisationen.

Personalehåndbog. Personalehåndbogens målsætning. 1. Vores historie. 2. Mission 3. Vision 4. Værdigrundlag 5. Organisationen. Personalehåndbog Personalehåndbogens målsætning Strategi og mål m.m. 1. Vores historie. 2. Mission 3. Vision 4. Værdigrundlag 5. Organisationen Bestyrelse 1 Organisationsdiagram 6. Vores målsætning Politikker

Læs mere

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse.

5. Opsigelse De i henhold til Funktionærlovens 2 nævnte varsler finder anvendelse. Ansættelseskontrakt for privatansatte - med bemærkninger 1. Mellem undertegnede Virksomhedens navn og adresse: Medarbejderens navn og adresse: indgås ansættelseskontrakt på følgende vilkår: 2. Arbejdsstedets

Læs mere

Nyansat og hvad så? august 2013

Nyansat og hvad så? august 2013 august 2013 Nyansat og hvad så? Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere, børnehaveklasseledere

Læs mere

Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter

Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter Obligatorisk ansættelseskontrakt for klinikassistenter Juni 2017 Mellem Adresse Cpr-nr. og arbejdsgiver Arbejdsstedets adresse er indgået følgende aftale: 1. For ansættelsen gælder overenskomsten mellem

Læs mere

Til opslagstavlen. Forside TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEVER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEVER VELKOMMEN

Til opslagstavlen. Forside TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEVER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEVER VELKOMMEN Forside Til opslagstavlen TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPERELEVER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENTELEVER VELKOMMEN TIL ÆLDREOMRÅDET, HJEMMEPLEJEN I VORDINGBORG KOMMUNE VI SER FREM TIL AT SAMARBEJDE MED DIG Med

Læs mere

Arbejdsgiverforening for taxibranchen Rosenlunds Alle 8 2720 Vanløse Tlf. 38 71 80 00 www.dta-taxi.dk

Arbejdsgiverforening for taxibranchen Rosenlunds Alle 8 2720 Vanløse Tlf. 38 71 80 00 www.dta-taxi.dk Rosenlunds Alle 8 2720 Vanløse Tlf. 38 71 80 00 www.dta-taxi.dk Ansættelseskontrakt for taxachauffører Ansættelseskontrakten er udarbejdet af ATAX, og kan frit bruges af alle foreningens medlemmer. Undertegnede

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT CHAUFFØR

ANSÆTTELSESKONTRAKT CHAUFFØR ANSÆTTELSESKONTRAKT CHAUFFØR Nærværende virksomhed: CVR. Nr. /SE Nr. Navn Adresse Post nr. By Telefon e-mail Ansætter herved: Navn CPR Adresse Postnr. By Telefon e-mail Kørekort nr. Chaufførkort nr. Førstehjælp

Læs mere

Vejledning. - om sygdom

Vejledning. - om sygdom Vejledning - om sygdom Indhold Medarbejderens pligt til at melde sygefravær.... 3 Konsekvens af medarbejderens manglende overholdelse af retningslinjer om sygemelding... 3 Den lovpligtige sygefraværssamtale...

Læs mere

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr.

Navn. Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. Ansættelseskontrakt 1 Parterne Imellem arbejdsgiver Navn Adresse: Post nr. og by: SE- eller CVR nummer: og medarbejder Navn: Adresse: Post nr. og by: Cpr. nr. er indgået følgende ansættelseskontrakt med

Læs mere

Personalehåndbog Per Pedersen A/S

Personalehåndbog Per Pedersen A/S Personalehåndbog Per Pedersen A/S Indledning Denne personalehåndbog er tænkt som en hjælp for alle medarbejdere. Personalehåndbogen kan bruges som et opslagsværk, hvor man kan søge oplysninger om virksomheden,

Læs mere

Velkommen hos Staff up! Fredericia-Odense-Kolding.

Velkommen hos Staff up! Fredericia-Odense-Kolding. Human Consulting. Kongensstræde 58 7000 Fredericia. Tlf. +45 20 65 82 81 Fredericia-Odense-Kolding v/ Human Consulting Tlf. +45 30 20 92 72 Mail: jv@staffup.dk Mail: ekp@staffup.dk PERSONALE HÅNDBOGEN

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for funktionærer

Vejledning til ansættelseskontrakt for funktionærer Vejledning til ansættelseskontrakt for funktionærer Denne ansættelseskontrakt er til brug ved ansættelse af funktionærer. Det der afgør, hvorvidt en medarbejder skal ansættes som funktionær eller ej er

Læs mere

Indledning. Indhold. Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer

Indledning. Indhold. Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer Organisation Indledning Med mere end 300 medarbejdere kræves en stærk organisationsstruktur og klart definerede retningslinjer Sort til Hvidt er en service- og rengøringsvirksomhed, som er baseret på sunde

Læs mere

På et sygehus skal du huske. Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset

På et sygehus skal du huske. Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset På et sygehus skal du huske Information til eksterne teknikere og håndværkere på sygehuset 2 NÆSTVED SYGEHUS Velkommen til Næstved Sygehus Når du arbejder og opholder dig på et sygehus, er der nogle enkle

Læs mere

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt?

OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? OK13 - Hvad sker der hvis du skal i konflikt? IDA er i fuld gang med at forhandle de offentlige overenskomster. Ved fornyelse af enhver overenskomst er der altid en risiko for konflikt. Denne vejledning

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE

ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE ANSÆTTELSESKONTRAKT FOR LEDERE Mellem [virksomhedens navn] [virksomhedens adresse] [virksomhedens cvr.nr.] [virksomhedens telefonnummer og mailadresse] (herefter kaldet Virksomheden ) og [lederens navn]

Læs mere

SKAB GOD ARBEJDSÅND MED PERSONALEHÅNDBOGEN Jette Sandager, Svine- og Ledelsesrådgiver i VKST

SKAB GOD ARBEJDSÅND MED PERSONALEHÅNDBOGEN Jette Sandager, Svine- og Ledelsesrådgiver i VKST SKAB GOD ARBEJDSÅND MED PERSONALEHÅNDBOGEN Jette Sandager, Svine- og Ledelsesrådgiver i VKST Jette Sandager Har været ansat i 21 år i svinerådgivningen Har arbejdet med ledelse i ca. 8 år - På staldgangen

Læs mere

EKSEMPEL. Denne ansættelseskontrakt, er alene et eksempel til brug sammen med DRF s vejledning til rejselederkontrakt.

EKSEMPEL. Denne ansættelseskontrakt, er alene et eksempel til brug sammen med DRF s vejledning til rejselederkontrakt. EKSEMPEL Denne ansættelseskontrakt, er alene et eksempel til brug sammen med DRF s vejledning til rejselederkontrakt. Eksemplet er med den forudsætning (som med kontrakten) at der er tale om en rejseleder

Læs mere

Hvis du bliver syg...

Hvis du bliver syg... FORBUND Hvis du bliver syg... Denne pjece giver dig et hurtigt overblik over dine muligheder???? Hvis du bliver syg...???? Ved du, at du kan få hjælp til at blive fastholdt, hvis du bliver sygemeldt fra

Læs mere

Entreprise. Ansættelsesaftale for funktionærer

Entreprise. Ansættelsesaftale for funktionærer Ansættelsesaftale for funktionærer Denne ansættelsesaftale ( Ansættelsesaftalen ) er indgået mellem Mikael D. Lauridsen Frydelunds alle 8210 Aarhus V CPR-nummer 123456-7890 og Mikaellauridsen.dk - Entreprise

Læs mere

FORORD AF DIREKTIONEN

FORORD AF DIREKTIONEN FORORD AF DIREKTIONEN Du vil se ordet BUSSEN optræde flere steder i denne værdihåndbog. Vi vil starte med at invitere de rigtige med i BUSSEN. Med de rigtige mener vi ansatte, som vi gerne vil være i familie

Læs mere

Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer

Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer Vejledning til Design denmark Dansk Erhvervs Standardkontrakt for funktionærer Ansættelseskontrakt for funktionærer er udarbejdet med henblik på opfyldelse af betingelserne i Lov om arbejdsgiverens pligt

Læs mere

SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR RETTEN I NÆSTVED

SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR RETTEN I NÆSTVED SYGEFRAVÆRSPOLITIK FOR RETTEN I NÆSTVED Politik. Retten i Næstved værdsætter og har brug for alle sine medarbejdere og tilstræber derfor, at antallet af sygedage blandt medarbejderne er så lavt som muligt.

Læs mere

BASISKONTRAKT PROVISION

BASISKONTRAKT PROVISION Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden")

ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM. [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet Virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT MELLEM [Virksomhedens navn og adresse] (herefter kaldet "Virksomheden") OG [Medarbejderens navn og adresse] (herefter kaldet "Medarbejderen") (herefter tilsammen kaldet "Parterne")

Læs mere

Nyansat - og hvad så? september 2014

Nyansat - og hvad så? september 2014 Nyansat - og hvad så? september 2014 Velkommen i folkeskolen! Som nyansat kan det i starten være vanskeligt at danne sig et overblik over de mange spilleregler, der gælder for overenskomstansatte lærere,

Læs mere

Personale: Afledt af latin personalis. Personer som udgør en organisation af medarbejdere.

Personale: Afledt af latin personalis. Personer som udgør en organisation af medarbejdere. Personale: Afledt af latin personalis. Personer som udgør en organisation af medarbejdere. Vores vigtigste ressource gør en forskel - for Dem! 2talRent er et veletableret, familieejet rengøringsselskab

Læs mere

Personalepolitik for personale ansat i Skovbørnehaven Den Blå Anemone.

Personalepolitik for personale ansat i Skovbørnehaven Den Blå Anemone. Personalepolitik for personale ansat i Skovbørnehaven Den Blå Anemone. Mødetider: Personalet møder efter et fast uge skema, med rullende fredage over 4 uger. Skemaændringer varsles med 14 dage. Skema udleveres

Læs mere

Velkommen hos Kelly!

Velkommen hos Kelly! Velkommen hos Kelly! Vi er glade for at byde dig velkommen som medarbejder hos Kelly. I den forbindelse vil vi gerne kort introducere os selv: Kelly Services er en af verdens største rekrutterings- og

Læs mere

Inspiration til dig som bruger

Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer Inspiration til dig som bruger 1 Olivia Danmark Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer En personalehåndbog kan være et godt sted at beskrive

Læs mere

Vejledning til ansættelseskontrakt for slagtersvende og delikatesseassistenter

Vejledning til ansættelseskontrakt for slagtersvende og delikatesseassistenter Vejledning til ansættelseskontrakt for slagtersvende og delikatesseassistenter Denne ansættelseskontrakt er til brug ved ansættelse af slagtersvende eller delikatesseassistenter, som ikke er funktionærer.

Læs mere

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger.

Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Vi tror på dig Denne bog er tilegnet personalet i alle Sparekassen Faaborgs afdelinger. Om at være stolt af sin arbejdsplads Sparekassen Faaborg er et moderne pengeinstitut med succes. Den succes skal

Læs mere

MØLLER. Malerfirma Skriver Møller. Ndr. Strandvej 4. 8400 Ebeltoft. Telefon 86 34 13 44. Telefax 86 34 18 44. SE nr. 10026784. info@skrivermoller.

MØLLER. Malerfirma Skriver Møller. Ndr. Strandvej 4. 8400 Ebeltoft. Telefon 86 34 13 44. Telefax 86 34 18 44. SE nr. 10026784. info@skrivermoller. 1 PERSONALEPOLITIK FOR MALERFIRMA SKRIVER Malerfirma Skriver Møller Ndr. Strandvej 4 8400 Ebeltoft Telefon 86 34 13 44 Telefax 86 34 18 44 SE nr. 10026784 info@skrivermoller.dk www.skrivermoller.dk FIRMAETS

Læs mere

Ansættelsesbevis for ikke-funktionærer

Ansættelsesbevis for ikke-funktionærer Ansættelsesbevis for ikke-funktionærer Mellem og Arbejdsgiverforeningen KA Det bekræftes hermed, at Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nr.: Mail-adr.: Tlf.: (herefter kaldet medarbejderen ) og Virksomhedens

Læs mere

Social- og sundhedsassistentelev

Social- og sundhedsassistentelev Social- og sundhedsassistentelev på Hospitalsenhed Midt Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Skive og Hammel Velkommen som elev ved Hospitalsenhed Midt Denne pjece er ment til dig, der er social- og

Læs mere

Velkommen hos Human Consulting! Fredericia-Odense-Kolding-Vejle.

Velkommen hos Human Consulting! Fredericia-Odense-Kolding-Vejle. Human Consulting. Kongensstræde 58 7000 Fredericia. Tlf. +45 22 789 112 Fredericia-Odense-Kolding-Vejle Tlf. +45 30 209 272 Mail: info@human-consulting.info PERSONALE HÅNDBOGEN Velkommen hos Human Consulting!

Læs mere

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis

Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Ansættelseskontrakt for ansatte speciallæger i almen praksis Mellem undertegnede læge/lægehus (i det følgende kaldet A) Navn: Klinikadresse: og speciallæge i almen medicin (i det følgende kaldet B) Navn:

Læs mere

INFORMATIONSFOLDER TIL MEDARBEJDERE I CENTERET

INFORMATIONSFOLDER TIL MEDARBEJDERE I CENTERET INFORMATIONSFOLDER TIL MEDARBEJDERE I CENTERET INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen til Ejendomscenter Guldborgsund side 3 Hvem er vi? - side 4 Organisationsdiagram - side 4 Leder af Ejendomscenter Guldborgsund

Læs mere

Til tilknytningsaftalen for vikarbureau-vikarer

Til tilknytningsaftalen for vikarbureau-vikarer Til tilknytningsaftalen for vikarbureau-vikarer Dansk Erhvervs tilknytningsaftale for vikarbureau-vikarer og tilhørende jobbekræftelse er udarbejdet med henblik på at opfylde betingelserne i Lov om arbejdsgiverens

Læs mere

Lidt mere info om din nye virksomhed

Lidt mere info om din nye virksomhed Lidt mere info om din nye virksomhed Vores mission Elite Miljøs medarbejdere leverer hver dag service og rengøring af høj kvalitet, der skaber tilfredshed og stabilitet for vores kunder. Vores vision Elite

Læs mere

Når du arbejder for staten. En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed

Når du arbejder for staten. En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed En sikkerhedsinstruks til statens bygninger og digital sikkerhed Indhold INDLEDNING SIKKERHED - KLASSIFISERINGSNIVEAU - ID-KORT OG NØGLER ARBEJDSMILJØ SÆRLIGE OMRÅDER VED AKUTTE HÆNDELSER - NØDUDGANGE

Læs mere

Ansættelsesbevis for funktionærer

Ansættelsesbevis for funktionærer Ansættelsesbevis for funktionærer Mellem og Arbejdsgiverforeningen KA Det bekræftes hermed, at Navn: Adresse: Postnr. og by: CPR-nr.: Mail-adr.: Tlf.: (herefter kaldet medarbejderen ) og Virksomhedens

Læs mere

Tjekliste. - til lønadministration

Tjekliste. - til lønadministration Tjekliste - til lønadministration Januar 2015 Indholdsfortegnelse Forord Indhold Når man arbejder med løn- og personaleadministration, er der mange ting at være opmærksom på. Det kan være svært, at bevare

Læs mere

Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER

Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER Kære PAU-elev Velkommen som elev i Roskilde Kommune. Dette hæfte indeholder en del praktiske oplysninger til

Læs mere

Tomsagervej 23-8230 Åbyhøj - Tlf. 86 19 55. www.jskriver.dk

Tomsagervej 23-8230 Åbyhøj - Tlf. 86 19 55. www.jskriver.dk 99 Tomsagervej 23-8230 Åbyhøj - Tlf. 86 19 55 www.jskriver.dk VED ANSÆTTELSE Aflevering af hovedskattekort. Oplysning om bankkonto: reg. nr. konto nr. Rygning: Rygning er ikke tilladt på værkstedet når

Læs mere

Velkommen til Lind Pleje- og Aktivitetscenter Herning Kommune

Velkommen til Lind Pleje- og Aktivitetscenter Herning Kommune Kære medarbejder! Velkommen til Lind Pleje- og Aktivitetscenter Herning Kommune Her kan du læse om Lind Pleje- og Aktivitetscenters værdier og om praktiske informationer, som du får brug for i din ansættelse.

Læs mere

Husk under alle omstændigheder at sende udkast til kontrakt under praktik ind til kommentering i forbundet.

Husk under alle omstændigheder at sende udkast til kontrakt under praktik ind til kommentering i forbundet. Mellem undertegnede [indsæt navn, adresse og CVR-/SE-nummer] (herefter kaldet praktikstedet) og undertegnede [indsæt navn, adresse og CPR-nummer] (herefter kaldet praktikanten), der studerer [indsæt studie]

Læs mere

Ansættelsesbevis for funktionær

Ansættelsesbevis for funktionær Ansættelsesbevis for funktionær Ansættelsesbevis for funktionær Det bekræftes hermed at: Navn: CPR.nr.: Adresse: Postnr.: By: Telefon: E-mail: Er ansat som (stilling): Med følgende jobbeskrivelse Hos følgende

Læs mere

BASISKONTRAKT FAST LØN

BASISKONTRAKT FAST LØN Indholdet af denne basiskontrakt er forhandlet af henholdsvis Sektionen for ansatte, lejere og selvstændige uden arbejdsgiveransvar og Sektionen for Arbejdsgivere med lejere og/eller ansatte. Basiskontrakten

Læs mere

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG

MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG 3.65.0 2014 /2017 OVERENSKOMST MELLEM STORBUTIKKERNES FORHANDLINGSUDVALG for Brugsforeningen for Als og Sundeved og 3F Sønderborg afdeling MARTS 2014 1 Overenskomstområde Denne overenskomst omfatter al

Læs mere

Overenskomst. Studerende ansat i KL

Overenskomst. Studerende ansat i KL Overenskomst Studerende ansat i KL Mellem KL og DJØF pr. 1. april 2013 Indholdsfortegnelse Overenskomst for studerende ansat i KL Pr. 1. april 2013-1 - Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde...

Læs mere

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne

Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne Overenskomst 2014 mellem Socialdemokraternes Folketingsgruppe på Christiansborg og Akademikerorganisationerne 1 Indholdsfortegnelse 1 Dækningsområde... 3 2 Lønbestemmelse... 3 3 Pension... 3 4 Arbejdstid...

Læs mere

Industritekniker og Klejnsmed. Information PRAKTIK. Velkommen som skolepraktikant

Industritekniker og Klejnsmed. Information PRAKTIK. Velkommen som skolepraktikant Industritekniker og Klejnsmed Information PRAKTIK Velkommen som skolepraktikant Syddansk Erhvervsskole Tillykke med din optagelse som skolepraktikant på Syddansk Erhvervsskole Som skolepraktikelev på Syddansk

Læs mere

Ansættelseskontrakt. Funktionærer. Side 1 DKF

Ansættelseskontrakt. Funktionærer. Side 1 DKF Ansættelseskontrakt Funktionærer Side 1 Ansættelsesbevis for funktionærer Det bekræftes hermed, at Navn CPR-nr. Adresse Postnr Tlf. nr. By E-mail Er ansat som Stilling Med reference til Med følgende jobbeskrivelse:

Læs mere

Velkomst til nye medarbejdere Lundgården Thrigesvej 1 7430 Ikast Tlf. 99605240.

Velkomst til nye medarbejdere Lundgården Thrigesvej 1 7430 Ikast Tlf. 99605240. Velkomst til nye medarbejdere Lundgården Thrigesvej 1 7430 Ikast Tlf. 99605240. Med dette hæfte vil vi gerne byde dig velkommen hos os og orientere dig om hvilke aftaler/forhold der er gældende på vores

Læs mere

Et navn der forpligter

Et navn der forpligter Organisationsmanual Et navn der forpligter Kvalitet Service opstod efter en fusion mellem de to servicevirksomheder A-Z byg og Clean Dejavu i 2007. Begge virksomheder havde gennem årene opbygget en betydelig

Læs mere

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder:

KONTRAKT. Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: KONTRAKT Parterne Arbejdsgiver: CVRnr. Adresse: Ansætter hermed: som medarbejder Adresse: CPR-nr:. Telefon : Arbejdssted / steder: Ansættelsesforholdet indgås på følgende vilkår (alle paragraffer skal

Læs mere

Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230.

Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230. Velkomst til nye medarbejdere Dagcenter Regnbuen Møllegade 23 7430 Ikast Tlf. 99605230. Med dette hæfte vil vi gerne byde dig velkommen hos os og orientere dig om hvilke aftaler/forhold der er gældende

Læs mere

Ansættelseskontrakt. Ikke-funktionærer. Side 1 KE

Ansættelseskontrakt. Ikke-funktionærer. Side 1 KE Ansættelseskontrakt Ikke-funktionærer Side 1 Ansættelsesbevis for ikke-funktionærer Det bekræftes hermed, at Navn CPR-nr. Adresse Postnr Tlf. nr. By E-mail Er ansat som Stilling Med reference til Med følgende

Læs mere

Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER

Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER Dagtilbud Velfærd Roskilde Kommune www.roskilde.dk/pau pau@roskilde.dk HÅNDBOG TIL PAU ELEVER Kære PAU-elev Velkommen som elev i Roskilde Kommune. Dette hæfte indeholder en del praktiske oplysninger til

Læs mere

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden)

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT 1. Parterne Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [medarbejderens navn], boende [medarbejderens

Læs mere

SKP HÅNDBOGEN. -for Auto

SKP HÅNDBOGEN. -for Auto SKP HÅNDBOGEN -for Auto 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse 3 Velkommen til SKP 4 Praktikmål 5 Opgavebeskrivelser 5 EMMA 6 Ordensregler 7 Fravær 7 Læge- og tandlægebesøg 7 Fravær der berettiger

Læs mere

Kontrakt for privat pasning: Barnet:

Kontrakt for privat pasning: Barnet: Kontrakt for privat pasning: Privat Pasningsordning Sanderum Mågebakken 187 5250 Odense SV Barnet: Navn: Cpr. nr.: Forældre: Mor: Navn: Cpr. nr.: Mobil: Adresse: Mail: Far: Navn: Cpr. nr.: Mobil: Adresse:

Læs mere

MEDARBEJDERHÅNDBOG 2012

MEDARBEJDERHÅNDBOG 2012 MEDARBEJDERHÅNDBOG 2012 Brdr. Nørulf A/S, Stolbro Gade 23, 6430 Nordborg Tlf.: 7445 9988 Fax: 7445 8139 www.norulf.dk Forord. Vi ønsker med denne medarbejderhåndbog at fortælle, hvilke regler og forpligtelser,

Læs mere

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt

(herefter kaldet virksomheden) (herefter kaldet medarbejderen) Ansættelseskontrakt Mellem Virksomhedens navn Adresse Postnummer og by CVR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet virksomheden) og Navn Adresse Postnummer og by CPR-nummer Telefonnummer (herefter kaldet medarbejderen) indgås

Læs mere