liberal katolsk kirke i Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "liberal katolsk kirke i Danmark"

Transkript

1 Sanctus Nr. 3 august 2006 liberal katolsk kirke i Danmark

2 messe med syv planer Den menneskelige konstitution og de to triader Desværre nåede forklaringen af forsideillustrationen til Sanctus nr. 2 ikke at komme med sidste gang. Men dette vil der her blive rådet bod på. Tekst og billede af Jørgen Skov. Af ovenstående titel på dette indlæg kunne man fristes til at tro at man skal være rigtig klog for at gå i kirke. Det skal man faktisk også for at forstå dybden af det, der foregår, eller man kunne sige, at det hjælper at have en forståelse af det univers, hvori messen udspiller sig.

3 Men måske var det relevant allerførst at spørge sig selv om, hvorfor man egentlig går i kirke. De fleste ville sikkert sige, at det er følelserne omkring nærværet i messen, der er det vigtigste de færreste ville sik4 kert mene, at de blev mentalt stimuleret af en søndag formiddag i Guds hus! Følelser og mental aktivitet er kodeord for det, der i den esoteriske lære kaldes de syv planer, og det er her en forklaring på det skema der var på forsiden af Sanctus nr. 2 begynder. Denne kirkes fædre og andre okkultister og esoterikere hævder, at hele grundlaget for at forstå noget som helst i den retning ligger i en forsøgs4 vis erkendelse af de syv planer. Man kan sige, at de syv planer der i skemaet vises som tre kolonner kan forstås som syv måder at ha det på eller som syv subjektive tilstande, hvorigennem den objektive verden opleves. Her er navnene på de syv planer: 1. plan Det guddommelige 2. plan Det monadiske 3. plan Det spirituelle 4. plan Det intuitionelle Intuition 5. plan Det mentale Mental aktivitet 6. plan Det astrale Følelser 7. plan Det fysiske Fysisk udtryk materialisering På tre af de syv planer er den menneskelige konstitution eller treenighed placeret, som vist i den første kolonne: 2. plan Det Monadiske Monaden eller Ånden 5. plan Det Mentale Sjælen eller Egoet 7. plan Det Fysiske Personligheden eller Legemet I den tredje kolonne ser vi den samme placering af den menneskelige treenighed, men nu i forbindelse med det, der i den esoteriske lære kal4 des den højere og lavere triade. Disse to triader eller trekanter forbin4 der de egenskaber eller muligheder, der eksisterer på planerne.

4 Ser vi på den lavere, violette, triade står den for: 1.-4det fysiske legeme 2.-4det astrale princip eller følelserne og 3.-4det mentale princip eller tænkeevnen, forstået som konkret tænkning altså en triade alle mennesker bruger hver dag i deres daglige liv, hvor de tænker, føler og udtrykker disse tilstande på det fysiske plan gennem kroppen. Den lyseblå højere triade symboliserer en fremtidig mulighed af egen4 skaber, som alle mennesker ifølge den esoteriske lære på et tidspunkt vil opnå. Denne triade består af: 1.-4tænkeevne i en højere udgave abstrakt tænkning 2.-4intuition og 3.-4åndelig vilje en tilstand ingen i virkeligheden ved hvad inde4 bærer. Hvad der er vigtigt at forstå, er, at monaden bruger den højere triade som legeme, gennem hvilket den udtrykker sig, og at den højere triades laveste punkt er sjælen. Sjælen skal på sin side lære at udtrykke sig gen4 nem den lavere triade og bruger denne treenighed af egenskaber som sit legeme eller udtryksmiddel, det laveste punkt er her legemet. På denne måde er der etableret en forbindelse fra det højeste til det la4 veste, fra monade til fysisk legeme. Hvad al udvikling i virkeligheden går ud på, er at eliminere alle mellemregningerne og etablere en direkte forbindelse mellem monade og fysisk legeme for på den måde at ma4 nifestere Gudsriget på jorden. Denne manifestation, eller ønsket (bevidst eller ubevidst) om at udvikle sin indre guddommelige gnist, er dybest set grunden til, at vi går i kirke. Det er i hvert fald det, der var intentionen fra både LKK s kirkefædre og de bevidstheder, der i tidernes morgen installerede systemet. Under messen fremstilles den menneskelige konstitution i symbolsk form det vises, hvorledes konstitutionen er forbundet, og hvordan den udvikler sig i måden, hvorpå de hellige kar og deres indhold håndte4 res.

5 Som det ses i den midterste kolonne, er det forvandlede alterbrød, ho4 stien, placeret på det monadiske plan, idet den symboliserer monaden. Hostien ligger på patenen, en lille tallerkenlignende ting, der har sin normale plads ovenpå kalken. Patenen er således et symbol for den hø4 jere triade atma, buddhi og manas, som den kaldes i den teosofiske litteratur. Kalken er et billede på den lavere triade konkret tænkning, følelsesliv og fysisk udtryk, legemet. I kalken befinder vinen sig, og vinen symboli4 serer sjælen og dens liv. Det interessante er, at der altid blandes en dråbe vand i vinen. Denne vanddråbe skal forestille personligheden denne specielle form for bevidsthed, som er en sammenblanding af sjæl og elementalliv, dvs. de lavere legemers kollektive psudobevidsthed. Som det fremgår af dette korte rids, består messen af flere dyberelig4 gende lag, som det egentlig er meningen, at den enkelte kirkegænger skal vide noget om og derfor skal kunne forbinde sig med efterhånden, som messen skrider frem. Dette for dels at bidrage til den kollektive opbygning af den eukaristiske bygning, men også for at kunne trænge dybere ind i det mysterium, som det enkelte menneske udgør for sig selv. Det er dog absolut ikke en betingelse hverken at kende til de her omtalte ting eller endog interessere sig for dem. De skal simpelthen ses som et tilbud og måske endda en invitation til at trænge dybere ind i det mysterium, som den kristne kirke er. Fra de historiske annaler En Bøn. Af biskop C.W.Leadbeater Biskop Leadbeater meddelte denne Bøn til sin Kreds i Melbourne, Australien, til daglig Meditation. Hvert Ord havde været gennemtænkt i mange Maaneder; dernæst gennemtænkt i sin Forbindelse med ethvert andet Ord. Der ligger en dyb okkult Betydning i Forbindelsen mellem Ord, Sætninger og Ideer. Efter hver Sætning maa der være en Pause med dyb Meditation: Naadige Herre, jeg gaar ind i Din Straaleglans og nærmer mig Dig, med4 bringende den Tjeneste, der er ydet i Dit Navn og for Dig. Jeg søger at

6 blive en stedse bedre Tjener, og jeg aabner Hjerte og Sind for Din Kær4 ligheds Magt, for Din Glæde og Din Fred. I Din Nærhed gennemstrømmer Din Kærlighed mit Væsen, Kærlighed, som er Mildhed, Godhed, Hjælpsomhed. Jeg maa derfor være kærlig, mild, god og hjælpsom mod alle Mennesker. I Din Nærhed gennemstrømmer Din Glæde mig, Glæde, som er Lys, Straaleglans og evig Ungdom. Jeg maa derfor bringe Din Glæde til dem, der er bedrøvede og nedtrykte. I Din Nærhed omsluttes jeg af Din Fred og fyldes med Tilfredshed, Vis4 hed, Hvile, Stilhed. Din Fred, som overgaar al Forstand. Jeg maa derfor være et Center for Kærlighed, Glæde og Fred i Verden. Jeg lægger min Haand i Din med al Kærlighed og Tillid, for Du er i Sandhed min Herre. Fra det Uvirkelige led mig til det Virkelige, fra Mørke til Lys, fra Død til evigt Liv, Ved Dine Fødder og i Lyset fra Din hellige Nærværelse stræber jeg efter at forstaa, hvad jeg er. Jeg er ikke dette Legeme, som tilhører skyggernes Verden; jeg er ikke de Begær, der indvirker paa det; jeg er ikke de Tanker, der fylder mit Sind; jeg er ikke selve Sindet. Jeg er den guddommelige Flamme i mit Hjerte, evig, udødelig, ældgammel, uden Begyndelse, uden Ende. Mere straalende end Solen i al dens Middagsglans, renere end Sneen, uberørt, ubesmittet af Materiens Haand, finere end Æteren er Aanden i mit Hjerte. Jeg og min Fader er Eet. Jeg anraaber Dig. Jeg tilbeder Dig. Du er mit Liv, min Aande, mit Væ4 sen, mit Alt. Jeg er i Dig, og Du er i mig. Led mig, o naadige Herre, gennem Din grænseløse Kærlighed til Forening med Dig og den evige Kærligheds Hjerte. I Din Kærlighed finder jeg Hvile for stedse. Amen. THEOSOPHIA, september 1933 Fødslen Forsidebilledet på dette nummer v/ Jørgen Skov Dette billede handler om fødslen af dette 2. solsystem, der ifølge Alice Bailey er maskulint derfor vigtigheden af det vedhæng, menneskehe4 den har valgt at kalde et lem.

7 Tanker i tiden Den Kosmiske Moder v. Natascha Høyer Den 1. juli var vi i København vidne til den første liberalkatolske, kvin4 delige præsteordination i Danmark. En historisk begivenhed, men i vir4 keligheden en afspejling i den ydre verden af en proces, som har været undervejs på de indre planer i et stykke tid. En proces, hvor selve men4 neskets polære konstitution er under forvandling, hvilket gør, at de rol4 ler og forskelle, som har kendetegnet menneskeracens to hovedgrupper siden stenalderen er under opløsning. Hvis I ser et andet menneske på gaden, så vil jeres første observation ikke være, hvilken hårfarve eller øjenfarve personen har, ej heller om det er en høj eller lav, tyk eller tynd person. Det første I noterer jer er, om det er mand eller en kvinde. Lige præcis det har altid været det første skel imellem mennesker. En bås, som det var umulig at bryde ud af. Men hvis snærende rammer i løbet af de seneste år har været stadig mere problematiske at holde sig indenfor. Her i vores del af verden har udjævningen vist sig ved små skridt fra politiske og sociale rettigheder frem imod egentlig ligeværd på alle om4 råder. I dag er vi nået så vidt, at vi ligefrem forarges over diskrimination. Lovgivningen eller er det evolutionen har formet vore sind. Faktisk tror jeg ikke der går mange år, før man også begynder at tage diskrimi4 nation af mænd alvorligt, men det er helt anden historie. Næste store skridt i denne erkendelsesproces, som næsten er slået helt igennem, hvad den ydre verden angår, bliver at forstå, at også i det al4 lerinderste af mennesket er ændringer undervejs. Når vi her i liberal katolsk kirke indtil denne dag har været tøvende med at ordinere kvin4 delige præster i modsætning til f.eks. de protestantiske kirker, skyldtes det netop en udbredt usikkerhed over, hvor fremskreden denne foran4 dringsproces var nået. Om evolutionen havde udglattet de fundamentale forskelle, som var mellem mænd og kvinder. Her tænker jeg naturligvis ikke på den lille ydre forskel, som stadig er en kilde til stor fornøjelse og til slægtens videreførelse men på den indre balance mellem de to fundamentale kræfter i universet, som man bl.a. kalder yin og yang. Er vi på det ceremonielle plan kommet forbi det punkt nu, hvor det kun er præstinder, der kan virke i templer for kvindelige guddomme og være kanaler for deres indflydelse og kun mænd, som kan virke i templer

8 for mandlige guddomme og på samme måde være en kanal for deres indflydelse? Eller er vi i stedet endelig kommet dertil, hvor vi menne4 sker/præster kan absorbere nedstrømningen fra en guddom, hævet over dualiteten, og formidle denne kraft, uanset hvilket køn vi som tjenstgø4 rende præst måtte have? Eftersom ordinationen som sagt har fundet sted, er det åbenbart, at det er dette sidste vi mener. Og således mener vi os også rustet til at tage imod de impulser, der i tiden fremover vil komme med hensyn til ceremonielt arbejde i den kommende periode af menneskehedens udvikling. Hvis man fra åndelig side ønsker at bruge vores kirke til noget i udformnin4 gen af den nye tidsalders ceremonielle arbejde, vil man nu ikke længere støde på den forhindring, at ud af kirkens syv sakramenter er det ene forbeholdt mænd. De medvirkende i ordinationen Øverste række: Elizabeth Parker - Chris Parker - Evert Sundien - Natascha Høyer - Uffe Børjesen - Frank den Outer - Mogens Blichfeldt Midterste række: Jan Kvistborg - Stefan Brauer - Krister Fast - Niels Diderik - Barbara Møller - Kenneth Christensen Nederste række: Alexander Christensen - Eva Åkesson - Frederik Magle

9 Nyt fra Foreningen liberal katolsk kirke i Danmark Referat fra den 1. ordinære generalforsamling i foreningen liberal katolsk kirke i Danmark Afholdt i København den 23. april 2006 kl Til stede var 10 stemmeberettigede. Dagsorden iflg. vedtægterne a) Peter Bantz blev valgt som dirigent og Kenneth Christensen som re4 ferent e) Formandens beretning: I det forløbne år har foreningen udvirket eller forsøgt udvirket følgende i. Søgt om godkendelse i henhold til ligningsloven 8A (6400 kr. i 2005) og 12.3, efter hvilke man kan trække gaver og løbende ydelser fra å selvangivelsen. Opnået. ii. Søgt om godkendelse som trossamfund i kirkeministeriet. Ikke godkendt, da vi ikke er oppe på 150 medlemmer endnu. iii. Søgt Hellerup Privathospital om overtagelse af domænenavnet lkk.dk. Venter stadig f) Kassererens beretning var ikke mulig da det ikke var alle menighe4 derne, som havde indleveret regnskab. Det var derfor ikke muligt at godkende regnskabet. Det besluttedes at udsætte punktet til næste år. i) Forslag om ændring af vedtægterne: i. Fra Medlem af kirken er enhver, der betaler det til enhver tid gældende kontingentbeløb til en af de lokale menigheder. Til Medlem af kirken er enhver, der betaler det til enhver tid gældende kontingentbeløb til en af de lokale menigheder eller til foreningen liberal katolsk kirke i Danmark. Forslaget blev godkendt med 7 for, 2 imod, 1 undlod Generalforsamlingen blev forespurgt om sin holdning til at bruge af foreningens midler til honorar til komponist Frederik Magle i forbindelse med den forestående præsteordination. Billigelse af forslaget

10 j) Genvalg af kasserer Simone Andersen til 2008 k) Genvalg af Asbjørn Jørgensen (best.) til 2008 og Jan Kvistborg (sup4 pl.) til 2007, Joan Andersen (suppl.) til 2007 l) Genvalg af Heinrich Nielsen (rev. suppl.) til 2008 n) Diskussion om, hvorvidt vedtægtsændringer kræver godkendelse på to følgende generalforsamlinger. Forslaget stilles næste år. Nyt fra Maria Kirkens menighed Opstart af en studiekreds i tempelskoling og ritualforståelse v/jan Kvistborg Vores udgangspunkt er, at en kirke er et spirituelt center, som er spe4 cielt forberedt og magnetiseret til at påkalde, transformere og udsende helende åndelig kraft. Studiekredsen vil beskæftige sig med den esote4 riske side af kirkens virke ved at fokusere på messens indre væsen og åndelige funktion, som den findes i liberal katolsk kirke. Undervisningen hviler på resultater af clairvoyant forskning og vil bi4 drage til at give en indsigt i messens dybe mysticisme. Yderligere vil den medvirke til en bevidstgørelse hos den enkelte om aktiv deltagelse i og udførelse af rituel magi, som den fremstilles i den kristne esoteriske tradition. Studiekredsen vil tage form af en foredragsrække og vil blive underbyg4 get af over 400 plancher og illustrationer. Derudover vil deltagerne få udleveret et flot studiehæfte om messens magi, som både er informativ og praktisk anvendelig. Der vil ligeså være mulighed for, at deltagerne kan fremføre deres individuelle oplevelser med den ceremonielle ar4 bejdsform, og således kan vi sammenligne og drage erfaringer fra for4 skellige rituelle måder at arbejde på. For nærmere information kontakt Jan på tlf Sankt Maria Kirken har fået nye lokaler Sankt Maria Kirken vil hen over sommeren flytte ind i nye flotte lokaler på Nørresundby Gl. Rådhus. Vi ser frem til at kunne udnytte de fremra4 gende akustiske forhold, som dette rum giver, ved at sætte mere fokus på musikken, og hvordan den i høj grad kan bidrage til det ceremonielle

11 arbejde. Ligeledes har vi et ønske om at sætte mere fokus på den kristne meditationspraksis, hvor den stille meditation i det ceremonielle arbejde bliver lige så central som aktiviteten. Endelig kommer undervisningen med den omtalte studiekreds også i centrum. At kunne afholde flere af de tjenester som kirken har mulighed for at udføre, bliver nu også en realitet. Planen er, at vi fra 2007 vil benytte os af nogle lørdage for netop at holde foredrag og eksempelvis afholde benediktionen, som er en smuk og effektiv velsignelses andagt. I forbindelse med at vi flytter til nye lokaler, vil vi hermed takke teoso4 fisk forening, som har været vores mangeårige hjem, for det gode sam4 arbejde, vi har haft, og som vi ser frem til vil forsætte fremover. Program for august-oktober Sankt Gabriels Kirke, Århus Alle tjenesterne finder sted i Sankt Gabriels Kirke, Lysets Hus, Posthus4 smøgen 11C, 8000 Århus C Alle tjenesterne begynder kl Sønd. 27. august Vor Frue tjeneste, messe og helbredelsestjene4 ste, 11. søndag efter Trinitatis Sønd. 10. september Vor Frue tjeneste, messe og helbredelsestjene4 ste, søndag i oktaven for vor Frues fødsel Sønd. 8. oktober Vor Frue tjeneste, messe og helbredelsestjene4 ste, 17. søndag efter Trinitatis Sankt Maria Kirken, Aalborg Alle tjenesterne finder sted i Sankt Maria Kirken, Nørresundby Gl. Råd4 hus - rådssalen, Brotorvet, 9400 Nørresundby Alle tjenesterne begynder kl Sønd. 3. september Messe og helbredelsestjeneste, 12. søndag efter Trinitatis Sønd. 1. oktober Messe og helbredelsestjeneste, Sønd, i oktaven for skt. Michael og alle engle

12 Helligåndskirken, København Alle tjenesterne finder sted i Helligåndskirken, c/o Teosofisk Fellowship/ Heart Flow, Sankt Peders Stræde 27 B, 3., 1453 København K Lørdage kl Søndage kl Lørd. 12. august Helbredelsestjeneste & sakramental velsignelse Sønd. 13. august Sangmesse, 9. søndag efter Trinitatis Lørd. 26. august Sønd. 27. august Helbredelsestjeneste & sakramental velsignelse Sangmesse, 11. søndag efter Trinitatis Lørd. 9. september Helbredelsestjeneste & sakramental velsignelse Sønd. 10. september Sangmesse, sønd. i oktaven for vor Frues fødsel Lørd. 23. september Helbredelsestjeneste & sakramental velsignelse Sønd. 24. september Sangmesse, 15. søndag efter Trinitatis Lørd. 7. oktober Sønd. 8. oktober Lørd. 21. oktober Sønd. 22. oktober Helbredelsestjeneste & sakramental velsignelse Sangmesse, 17. søndag efter Trinitatis Helbredelsestjeneste & sakramental velsignelse Sangmesse, 19. søndag efter Trinitatis Biskop Evert og Nordens første kvindelige præst Sanctus udgives af foreningen liberal katolsk kirke i Danmark. Indlæg sendes til Kenneth Christensen, Egegårdsparken 5, Himmelev, 4000 Roskilde eller kenneth@lcc.cc.

liberal katolsk kirke i Danmark

liberal katolsk kirke i Danmark liberal katolsk kirke i Danmark Præsteordination i København Åben invitation til alle om at deltage Det er med glæde og taknemmelighed, at Helligåndskirken hermed kan invitere alle, der er interesseret

Læs mere

Sanctus Nr. 6 Juli 2007

Sanctus Nr. 6 Juli 2007 Sanctus Nr. 6 Juli 2007 liberal katolsk kirke i Danmark Sankt Maria Kirken, Aalborg (Der kan ikke skrives til denne adresse) Nørresundby gl. byrådssal, 2. sal. Torvet 5 (indgang ved posthuset) 9400 Nørresundby

Læs mere

Mysteriet. elektricitet. Brian Arrowsmith.

Mysteriet. elektricitet. Brian Arrowsmith. 1 Mysteriet elektricitet Brian Arrowsmith www.visdomsnettet.dk 2 Mysteriet elektricitet Af Brian Arrowsmith Fra The Beacon (Oversættelse Ebba Larsen) Manas er elektricitet. Manas er elektricitet. Oplyst

Læs mere

Guddommelige ceremonier

Guddommelige ceremonier Celebreringen af den hellige eukaristi er en ceremoniel og sakramental metode til at opvæ kke og fremskynde samt frigøre de guddommelige kræ fter i enhver livsform. Guddommelige ceremonier Den færdig åndelige

Læs mere

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup

Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Kyndelmisse 2014 Gettrup, Hurup Det er kyndelmisse. Det er den dag, hvor man i gamle dage, i den katolske kirkes tid, bragte sine stearinlys til kirken, for at få dem velsignet, sammen med kirkens lys.

Læs mere

De 24 (2x12) Hellige Nætter af Malue Wittusrose

De 24 (2x12) Hellige Nætter af Malue Wittusrose De 24 (2x12) Hellige Nætter af Malue Wittusrose Ifølge gamle kilder er der 24 hellige nætter omkring Julen hvor energien er særlig stærk, og hvor vi med fordel kan meditere, bede og sætte nye intentioner

Læs mere

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne.

På en og samme tid drømmer man, og frygter, at man ikke kan indfri den andens drømme, eller for den sags skyld sine egne. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. marts 2015 Kirkedag: Mariæ bebudelse/a Tekst: Luk 1,26-38 Salmer: SK: 106 * 441 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 LL: 106 * 71 * 72 * 80,1 * 9,7-10 Der findes

Læs mere

Sanctus Nr. 4 november 2006

Sanctus Nr. 4 november 2006 Sanctus Nr. 4 november 2006 liberal katolsk kirke i Danmark Maria Skolen Undervisning i tempelskoling og ritualforståelse v/ Jan Kvistborg Det er en glæde at kunne annoncere, at en ny og spændende idé

Læs mere

Sanctus. - et magasin, der beskriver liberal katolsk kirke

Sanctus. - et magasin, der beskriver liberal katolsk kirke Sanctus - et magasin, der beskriver liberal katolsk kirke Nr. 20 marts 2012 Sankt Maria Kirken, Aalborg Ansvarshavende: præst Heinrich Nielsen, Roevej 6, 8643 Ans By Tlf: 8684 1848; mail: heinrich@lkkdk.dk

Læs mere

Sanctus Nr. 7 November 2007

Sanctus Nr. 7 November 2007 Sanctus Nr. 7 November 2007 liberal katolsk kirke i Danmark Sankt Maria Kirken, Aalborg (Der kan ikke skrives til denne adresse) Nørresundby gl. byrådssal, 2. sal. Torvet 5 (indgang ved posthuset) 9400

Læs mere

Målet for vandringen er kærlighedens forening med Gud og et fuldt udfoldet liv i tjeneste for andre.

Målet for vandringen er kærlighedens forening med Gud og et fuldt udfoldet liv i tjeneste for andre. Kristuskransen En bedekrans i luthersk tradition Kristuskransens ophavsmand er den svenske biskop Martin Lønnebo, som har hentet inspiration fra den kristne mystik og Østens spiritualitet. Han oplevede

Læs mere

KORTFATTET ORTODOKS TROSLÆRE. Ortodokse kristne hører til i Den Ortodokse Kirke. Ortodoks har to betydninger: den rette tro og den rette lovprisning.

KORTFATTET ORTODOKS TROSLÆRE. Ortodokse kristne hører til i Den Ortodokse Kirke. Ortodoks har to betydninger: den rette tro og den rette lovprisning. KORTFATTET ORTODOKS TROSLÆRE 1. Ortodokse kristne hører til i Den Ortodokse Kirke. Ortodoks har to betydninger: den rette tro og den rette lovprisning. Den Ortodokse Kirke er den oprindelige Kirke, som

Læs mere

Den Feminine Kraft. Lucindra ~ 1 ~

Den Feminine Kraft. Lucindra ~ 1 ~ Den Feminine Kraft Lucindra ~ 1 ~ Forsidebillede: Foto taget af Lucindra De Tre Gratier - LandArt Tidligere udgivelser: De Tre Grale Tvillingesjæl Indvielsens Port - Vejen til den 3. indvielse Lysets Kvinder

Læs mere

Guddommelig Moderenergi

Guddommelig Moderenergi Guddommelig Moderenergi Lucindra ~ 1 ~ Forsidebillede: Foto taget af Lucindra i Chalice Well, Avalon. Alle fotos i bogen taget af Lucindra i Fatima og Avalon. Tidligere udgivelser: De Tre Grale Tvillingesjæl

Læs mere

Sanctus. liberal katolsk kirke i Danmark. et magasin, som beskriver liberal katolsk kirke. Nr. 15 juli 2010

Sanctus. liberal katolsk kirke i Danmark. et magasin, som beskriver liberal katolsk kirke. Nr. 15 juli 2010 Sanctus et magasin, som beskriver liberal katolsk kirke Nr. 15 juli 2010 liberal katolsk kirke i Danmark Sankt Maria Kirken, Aalborg Ansvarshavende præst: Jan Kvistborg Hasselvej 50, 9260 Gistrup Tlf:

Læs mere

Søndagsmeditation. Pengemeditation. Meditationsomrids. Tiltrækning af penge til hierarkiske formål.

Søndagsmeditation. Pengemeditation. Meditationsomrids. Tiltrækning af penge til hierarkiske formål. 1 Søndagsmeditation Pengemeditation Tiltrækning af penge til hierarkiske formål Meditationsomrids www.visdomsnettet.dk 2 Søndagsmeditation Pengemeditation Tiltrækning af penge til hierarkiske formål Penge

Læs mere

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden.

Klokkeringning afsluttes, og menigheden er forsamlet ved titiden. Efterfølgende er en dansk oversættelse af præstegudstjenesten (palasip naalagiartitsinera, s. 11-20) og af kateketgudstjenesten (ajoqip naalagiartitsinera, s. 21-27) i den grønlandske ritualbog fra 2005:»Rituali.

Læs mere

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg

Stille bøn. I modet til at kunne sige fra. Stille bøn. I kærlighed og omsorg Tidebøn Du kan bede disse tidebønner alene eller sammen med andre. Er I flere sammen, anbefaler vi, at I beder bønnerne vekselvist. Hvor det ikke er direkte angivet, er princippet, at lederen læser de

Læs mere

Sanctus Nr. 9 Juli 2008

Sanctus Nr. 9 Juli 2008 Sanctus Nr. 9 Juli 2008 liberal katolsk kirke i Danmark Sankt Maria Kirken, Aalborg Nørresundby gl. byrådssal, 2. sal. Torvet 5 (indgang ved posthuset) 9400 Nørresundby Ansvarshavende præst: Jan Kvistborg

Læs mere

SKABT AF TREFOLDIGHED, IKKE AF TILFÆLDIGHED

SKABT AF TREFOLDIGHED, IKKE AF TILFÆLDIGHED Matt 28,16-20, s.1 Prædiken af Morten Munch Trinitatis søndag / 15. juni 2014 Tekst: Matt 28,16-20 SKABT AF TREFOLDIGHED, IKKE AF TILFÆLDIGHED Trinitatis/trefoldighed Det er trinitatis søndag. Søndagen

Læs mere

Rosenkreuzet Symbol på en spirituel udviklingsvej

Rosenkreuzet Symbol på en spirituel udviklingsvej 1 Rosenkreuzet Symbol på en spirituel udviklingsvej Informationsrække i 7 dele Del 1: Dét, som virkeligt forandrer os Det Gyldne Rosenkreuz' Internationale Skole LECTORIUM ROSICRUCIANUM Internationale

Læs mere

CLAIRVOYANCE & psykiske evner

CLAIRVOYANCE & psykiske evner 1 CLAIRVOYANCE & psykiske evner Kenneth Sørensen www.visdomsnettet.dk 2 Clairvoyance & psykiske evner Af Kenneth Sørensen Fra Clairvoyance til Intuition Artiklens oplysninger om clairvoyance og andre psykiske

Læs mere

Nytårsdag d.1.1.11. Luk.2,21.

Nytårsdag d.1.1.11. Luk.2,21. Nytårsdag d.1.1.11. Luk.2,21. 1 Der findes et folkeligt udtryk, der taler om at slå tiden ihjel. Det er jo som regel, når man keder sig, at man siger: Hvad skal vi slå tiden ihjel med? Men det er jo i

Læs mere

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle!

Hilsenen kan udelades, eller præsten kan sige: Vor Herres Jesu Kristi nåde og Guds kærlighed og Helligåndens fællesskab være med jer alle! Vielse (bryllup) Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Kirkelig vielse foretages af en præst i en kirke i nærværelse af mindst to vidner. Forud for vielsen kan der kimes eller ringes efter stedets

Læs mere

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373

13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 1 13. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 14. september 2014 kl. 10.00. Salmer: 736/434/683/179//365/439/469/373 Åbningshilsen Efter højmessen sørger en af vore frivillige for kirkefrokost, så

Læs mere

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723

Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 1 Anden pinsedag II. Sct. Pauls kirke 28. maj 2012 kl. 10.00. Salmer: 290/434/283/291//294/298 Uddelingssalme: 723 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Glædelig pinse. Den

Læs mere

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30

Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Højmesse/afskedsgudstjeneste i Emmersbæk, søndag den 12. juli kl. 10.30 6. søndag efter trinitatis,

Læs mere

Nærvær, bevidstgørelse og tro

Nærvær, bevidstgørelse og tro Nærvær, bevidstgørelse og tro Jes Dietrich Dette er et lille udsnit fra min bog Hjertet og Solar Plexus. Nogle steder vil der være henvisninger til andre dele af bogen, og andre steder vil du få mest ud

Læs mere

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784

Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 Gudstjeneste, Domkirken, søndag d. 15. marts 2015 kl. 15.00 25 års jubilæum for Reden Søndag: Midfaste, Johs. 6, 1-15 Salmer: 750, 29, 192, 784 I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Jeg vil

Læs mere

altså når vi selv er døde og er i Guds herlighed, da skal vi få Hans ansigt at se.

altså når vi selv er døde og er i Guds herlighed, da skal vi få Hans ansigt at se. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 18. januar 2015 Kirkedag: 2.s.e.H3K Tekst: Joh 2,1-11 Salmer: SK: 22 * 289 * 144 * 474 * 51,1-2 LL: 22 * 447 * 449 * 289 * 144 * 474 * 430 Moses vil gerne

Læs mere

Hvilke af begreberne har især betydning for synet på mennesket, og hvilke har især religiøs betydning?

Hvilke af begreberne har især betydning for synet på mennesket, og hvilke har især religiøs betydning? Bevidstheden Oplæg til fordybelse 1 Begreber Hvordan kan man inddele naturen? Hvilke kategorier er det nærliggende at inddele naturen og hele virkeligheden i? Det kan gøres på mange forskellige måder:

Læs mere

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde

Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde Prædiken. 12.s.e.trin.A. 2015 Mark 7,31-37 Salmer: 403-309-160 413-424-11 Når vi hører sådan en øjenvidneskildring om en af Jesu underfulde helbredelser og skal overveje, hvad betydning den har for os

Læs mere

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker.

Og så skal du igennem en guidet meditation, som hjælpe dig med at finde dine ønsker. Velkommen til dag 2: Find dine 10 hjerteønsker I dag skal vi tale om: Hvad er et hjerteønske? Hvorfor er det vigtigt, at vide hvad mine hjerteønsker er? Og så skal du igennem en guidet meditation, som

Læs mere

Meditation. for verdensfred. Meditationsomrids. www.visdomsnettet.dk

Meditation. for verdensfred. Meditationsomrids. www.visdomsnettet.dk 1 Meditation for verdensfred Meditationsomrids www.visdomsnettet.dk 2 Meditation for verdensfred Omrids til gruppemeditation De mange millioner mennesker med god vilje overalt i verden er indadtil forbundne

Læs mere

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og

For jeg ved med mig selv, at livet byder på udfordringer, hvor end ikke nok så meget fromhed og tro, kirkegang, bøn og Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirker den 2. februar 2014 Kirkedag: 4.s.e.H3K/B Tekst: Matt 14,22-33 Salmer: SK: 720 * 447 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 LL: 720 * 23 * 13 * 636 * 487,7 * 34,3 Jesus

Læs mere

Prædiken til 3. søndag i advent kl i Engesvang. Sådan er det ikke.

Prædiken til 3. søndag i advent kl i Engesvang. Sådan er det ikke. Prædiken til 3. søndag i advent kl. 10.00 i Engesvang 15. dec. kl. 10.00 3. s. e. i advent 78 Blomstre som en rosengård 80 Tak og ære være Gud 89 Vi sidder i mørket 86 Hvorledes skal jeg møde 439 O, du

Læs mere

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech

Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech Prædiken til søndag den 14. september 2014. Søndagen der hedder 13. søndag i trinitatistiden. Af sognepræst Kristine Stricker Hestbech I Himmerige er der ikke noget centrum med de bedste pladser som var

Læs mere

1 Udgivet af VisdomsNettet - www.visdomsnettet.dk

1 Udgivet af VisdomsNettet - www.visdomsnettet.dk 1 MANTRAER & INVOKATIONER Et mantra er en lyd, et ord eller en sætning med en dybere betydning. Det siges før, under eller efter meditationen - lydløst, højt eller det kan intoneres som en sang. 2 DEN

Læs mere

Principperne om hvordan man opdager nye sandheder

Principperne om hvordan man opdager nye sandheder Principperne om hvordan man opdager nye sandheder Principper del 1: Det første skridt mod sandheden Hvilke principper bør vi følge, eller hvilke skridt skal vi tage for at genkende sandheden i en eller

Læs mere

LEKTIONER og ARTIKLER

LEKTIONER og ARTIKLER LEKTIONER og ARTIKLER - Baseret på bogen Menneskehedens Udviklingscyklus Jes Dietrich www.menneskeogudvikling.dk Om Bogen Menneskehedens Udviklingscyklus, 377 sider, Illustreret ISBN 978-87-994675-1-8

Læs mere

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN

Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN 20. søndag efter Trinitatis 2015, Hurup og Gettrup Mattæus 22, 1-14 Herre, Jesus Kristus, Guds Søn, forbarm dig over mig synder. AMEN Sommeren er forbi. Der er slut med varme og milde vinde. Efteråret

Læs mere

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56.

Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015.docx. Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Bruger Side 1 03-04-2015 Prædiken til Langfredag 2015. Tekst: Markus 27, 31-56. Opstandelsen lyser på langfredag, det var den korsfæstede som opstod. I lyset fra påskemorgen får langfredag sin betydning.

Læs mere

ESOTERISME. - hvad er det? Erik Ansvang.

ESOTERISME. - hvad er det? Erik Ansvang. 1 ESOTERISME - hvad er det? Erik Ansvang www.visdomsnettet.dk 2 ESOTERISME - hvad er det? Af Erik Ansvang Hvilke associationer skaber ordet esoterisk eller okkult? Esoterisk og okkult Flere og flere bruger

Læs mere

LIVETS MENING. Prædiken af Morten Munch 18. s. e. trin / 29. sep. 2013 Tekst: Matt 22,34-46

LIVETS MENING. Prædiken af Morten Munch 18. s. e. trin / 29. sep. 2013 Tekst: Matt 22,34-46 Matt 22,34-46 s.1 Prædiken af Morten Munch 18. s. e. trin / 29. sep. 2013 Tekst: Matt 22,34-46 LIVETS MENING Hvad er meningen? Hvad i al verden er meningen? Hvad er livets mening? Mange vil sige, at der

Læs mere

Livsværdier. Geoffrey Hodson.

Livsværdier. Geoffrey Hodson. 1 Livsværdier Geoffrey Hodson www.visdomsnettet.dk 2 Livsværdier Af Geoffrey Hodson Fra The Yogic Ascent to Spiritual Heights (Oversættelse Thora Lund Mollerup & Erik Ansvang) Esoterisk psykologi i praksis

Læs mere

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375

7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 1 7. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 3. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 49/434/436/46//40/439/655/375 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. I årets skønne

Læs mere

18. søndag efter trinitatis I Salmer: 2, 12, 691, 54, 57, 696

18. søndag efter trinitatis I Salmer: 2, 12, 691, 54, 57, 696 18. søndag efter trinitatis I Salmer: 2, 12, 691, 54, 57, 696 Helligånden oplyse sind og hjerte og velsigne ordet for os. Amen Når jeg underviser mine konfirmander, har et af temaerne de seneste år været

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes:

Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Prædiken, d. 12/4-2015 i Hinge Kirke kl. 9.00 og Vinderslev Kirke kl. 10.30. Salmer; 403, 221, 218/ 248, 234, 634 Dette hellige evangelium skriver evangelisten Johannes: Korsvar Om aftenen den samme dag,

Læs mere

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7)

Konfirmandord. Fra det Gamle Testamente. Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Konfirmandord Fra det Gamle Testamente Mennesker ser på det, de har for deres øjne, men Herren ser på hjertet. (1 Sam 16,7) Vær modig og stærk! Nær ikke rædsel, og lad dig ikke skræmme, for Herren din

Læs mere

Note fra forfatteren

Note fra forfatteren Note fra forfatteren Vejen til oplysning Denne bog er baseret på uddrag af forskellige kurser jeg har undervist, samt informationer jeg har modtaget fra Mestrene, for at tilvejebringe instruktion i selv-oplysningsprocessen.

Læs mere

Sanctus. liberal katolsk kirke i Danmark. et magasin, som beskriver liberal katolsk kirke. Nr. 18 juli 2011

Sanctus. liberal katolsk kirke i Danmark. et magasin, som beskriver liberal katolsk kirke. Nr. 18 juli 2011 Sanctus et magasin, som beskriver liberal katolsk kirke Nr. 18 juli 2011 liberal katolsk kirke i Danmark Sankt Maria Kirken, Aalborg Ansvarshavende præst: Jan Kvistborg Hasselvej 50, 9260 Gistrup Tlf:

Læs mere

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække

Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække 1 Grindsted Kirke Lørdag d. 25. april 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 3. søndag efter påske, Joh 16,16-22. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud DDS 260: Du satte dig

Læs mere

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar

Dette hellige evangelium skriver evangelisten. Menighedssvar Forklaringsgudstjeneste for konfirmander Søndag den 27. oktober i Skibet kirke Prædiken Dette hellige evangelium skriver evangelisten Matthæus: Menighedssvar Da kom Peter til Jesus og spurgte:»herre, hvor

Læs mere

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus 4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus Jes Dietrich Dette er et lille udsnit fra min bog Hjertet og Solar Plexus. Nogle steder vil der være henvisninger til andre dele af bogen, og

Læs mere

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN

DÅB HØJMESSE. MED DÅB PRÆLUDIUM LOVPRISNING OG BØN INDGANGSBØN HØJMESSE. MED DÅB DÅB PRÆLUDIUM INDGANGSBØN INDGANGSSALME HILSEN P: Herren være med jer! M: Og Herren være med dig! P: Lad os alle bede! INDLEDNINGSKOLLEKT LÆSNING DÅBSSALME LOVPRISNING OG BØN P: Lovet

Læs mere

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt,

Når det i det hele taget handler om åbenbaringen af Gud, så er der et element i hele frelseshistorien, som det er meget vigtigt, Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 22. maj 2016 Kirkedag: Trinitatis søndag/b Tekst: Es 49,1-6; Ef 1,3-14; Matt 28,16-20 Salmer: SK: 356 * 418 * 9 * 364 * 6,2 * 11 LL: 356 * 9 * 364 * 6,2

Læs mere

Livet giver dig chancer hver dag

Livet giver dig chancer hver dag Gnisten som guide I de momenter, hvor du lykkes at være dig selv, kommer helheden. Hvis du på dit livs rejse får nogle af de glimt igen og igen, begynder det at blive mere meningsfyldt at leve. Når gnisten

Læs mere

CERES. Hvis Positive kvaliteter er Ret ydmyghed - Indre ro - Beskedenhed. Hvad aktiverer/stimulerer Ceres energien, når du kanaliserer

CERES. Hvis Positive kvaliteter er Ret ydmyghed - Indre ro - Beskedenhed. Hvad aktiverer/stimulerer Ceres energien, når du kanaliserer CERES Hvis Positive kvaliteter er Ret ydmyghed - Indre ro - Beskedenhed Hvad aktiverer/stimulerer Ceres energien, når du kanaliserer Denne energi rammer og vækker højere bevidsthedslag hos den mediterende,

Læs mere

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene.

Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste ringning slutter med bedeslagene. Højmesseordning Autoriseret ved kgl. resolution af 12. juni 1992 Forkortet gengivelse af folkekirkens højmesseliturgi. Førend gudstjenesten begynder, ringes der tre gange med kirkens klokke(r). Sidste

Læs mere

Kend dig selv. Abraham Maslow (1908-1970), amerikansk psykolog

Kend dig selv. Abraham Maslow (1908-1970), amerikansk psykolog Frygten for ens egen storhed eller at undgå sin skæbne eller at løbe bort fra ens bedste talent én ting er sikker, vi besidder alle muligheden for at blive mere, end vi faktisk er. Vi har alle uudnyttet

Læs mere

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362

7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 1 7. søndag efter trinitatis II. Sct. Pauls kirke 22. juli 2012 kl. 10.00. Salmer: 748/434/24/655//37/375 Uddelingssalme: 362 Åbningshilsen + I Faderens og Sønnens og Helligåndens navn. Amen. Denne solbeskinnede

Læs mere

Og fornuften har det virkelig svært med opstandelsen. Lige siden det skete, som han havde sagt, har mennesker forholdt sig

Og fornuften har det virkelig svært med opstandelsen. Lige siden det skete, som han havde sagt, har mennesker forholdt sig Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 27. marts 2016 Kirkedag: Påskedag/B Tekst: Matt 28,1-8 Salmer: SK: 219 * 235 * 233 * 236 * 227,9 * 240 LL: 219 * 235 * 233 * 236 * 240 Jeg kan godt lide

Læs mere

Prædiken 7. s.e. Trinitatis

Prædiken 7. s.e. Trinitatis Prædiken 7. s.e. Trinitatis Salmer DDS 2: Lover den Herre DDS 401: Guds ord det er vort arvegods DDS 355: Gud har fra evighed givet sin søn // DDS 52: Du Herre Krist DDS 447: Herren strækker ud sin arm

Læs mere

Sct. Kjeld. Inden afsløringen:

Sct. Kjeld. Inden afsløringen: Sct. Kjeld Inden afsløringen: Når vi tænker på en ikon, så vil mange af os have et indre billede af, hvordan en ikon ser ud. Hvis vi kunne se disse billeder ville de være forskellige. Ud fra hvad vi tidligere

Læs mere

Hvordan kommer man i Himlen?

Hvordan kommer man i Himlen? Hvordan kommer man i Himlen? Opgave Giv teenagerne nogle få minutters stilhed til at tænke over følgende spørgsmål: Hvis du kunne gå hen til Jesus og stille ham ét spørgsmål, som han straks ville svare

Læs mere

Tidebønner påskelørdag. Morgensang

Tidebønner påskelørdag. Morgensang Tidebønner påskelørdag Morgensang L: Gud - Fader,Søn og Helligånd- være med os! AMEN! DDS 210 Syng højt, min sjæl, om Jesu død Bøn om Helligånden Ære være dig, vor Gud, ære være dig! Himmelske Konge, Sandhedens

Læs mere

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015

Mie Sidenius Brøner. Roskilde den 3. marts, 2015 FAR- VEL! Roskilde den 3. marts, 2015 Kære dig. Når du læser dette, så forestiller jeg mig, at du enten har været eller er tæt på en døende eller på anden måde har tanker om, at livet ikke varer evigt.

Læs mere

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14

Lindvig Osmundsen. Prædiken til Juleaften 2015. 25-12-2015. side 1. Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 side 1 Prædiken til Juleaften 2015. Tekster. Luk. 2,1-14 For af den nåde er I frelst ved tro. Og det skyldes ikke jer selv, gaven er Guds. De ord kan sættes som overskrift over julen. Gaven er Guds. Julen

Læs mere

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal.

Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække. Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal. 1 Grindsted Kirke Søndag d. 3. maj 2015 kl. 10.00 Steen Frøjk Søvndal Prædiken til 4. søndag efter påske, Joh 16,5-15. 1. tekstrække Salmer DDS 478: Vi kommer til din kirke, Gud Dåb: DDS 448: Fyldt af

Læs mere

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122

11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 1 11. søndag efter trinitatis søndag II. Sct. Pauls kirke 31. august 2014 kl. 10.00. Salmer: 15/434/436/151//582/439/681/122 Åbningshilsen Vi er i kirke på sensommerens sidste dag. Festugen er begyndt,

Læs mere

Odder Frimenighed Cellegruppeoplæg efteråret 2003

Odder Frimenighed Cellegruppeoplæg efteråret 2003 Odder Frimenighed Cellegruppeoplæg efteråret 2003 Cellegruppeoplægget tager udgangspunkt i første del af menighedens mission nemlig Mødested og i første punkt under dette punkt: Mødested mellem Gud og

Læs mere

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN

7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31. Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN 7. søndag efter Trinitatis 2014, Helligsø og Hurup Mattæus 10, 24-31 Herre, lær mig at leve, mens jeg gør Lær mig at elske, mens jeg tør det, AMEN Som tiden dog går! siger vi tit. Nu er det allerede fire

Læs mere

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31.

Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 12-04-2015. Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Prædiken til 1.s.e.påske 2015.docx Side 1 af 6 Prædiken til 1. s. e. påske 2015 Tekst. Johs. 20,19-31. Påskens historie omfavner os, og bredes ud omkring os her efter påske. En vandring er begyndt gennem

Læs mere

Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab

Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab Åndeligt discipelskab ved at se på Jesus Forståelse af discipelskab Mere end ord og begreber og livsstil Mere end modeller og koncepter og typer Mere end nådegaver og tjeneste Mere end ledelse og lederskab

Læs mere

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen?

19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14. Kan man se troen? 1 19. s. Trin. 2011. Højmesse 3 289 675 // 319 492 14 Kan man se troen? 1. Vi synger to Martin Luther salmer i dag. Og det har sin anledning, som nok ingen umiddelbart tænker på. Og jeg havde måske også

Læs mere

P r o g r a m. Februar - juli 2009. Teosofisk Fellowship København. Teosofisk Fellowship København

P r o g r a m. Februar - juli 2009. Teosofisk Fellowship København. Teosofisk Fellowship København Teosofisk Fellowship København Sommerskole i Svendborg 1.-5. juli 2009 Bestil brochure eller se hjemmesiden P r o g r a m Februar - juli 2009 Teosofisk Fellowship København Sankt Peders Stræde 27B, 3.

Læs mere

Sanctus. liberal katolsk kirke i Danmark. et magasin, som beskriver liberal katolsk kirke. Nr. 19 november 2011

Sanctus. liberal katolsk kirke i Danmark. et magasin, som beskriver liberal katolsk kirke. Nr. 19 november 2011 Sanctus et magasin, som beskriver liberal katolsk kirke Nr. 19 november 2011 liberal katolsk kirke i Danmark Sankt Maria Kirken, Aalborg Ansvarshavende subdiakon: Karin Joy Wolff Holmevej 6, 9490 Pandrup

Læs mere

Tekster: Es 7,10-14, 1 Joh 1,1-3, Luk 1,26-38

Tekster: Es 7,10-14, 1 Joh 1,1-3, Luk 1,26-38 Mariæ Bebudelse Tekster: Es 7,10-14, 1 Joh 1,1-3, Luk 1,26-38 767 Tiden skrider 68 Se hvilket menneske 71 Nu kom der bud 201 Det hellige kors 477 Som korn 773 Bliv hos os Og Ordet blev kød og tog bolig

Læs mere

liberal katolsk kirke

liberal katolsk kirke liberal katolsk kirke en fri universel kirke Vedtægter for Foreningen liberal katolsk kirke i Danmark Jyllinge 7. udgave 2017 Foreningen Liberal Katolsk Kirke i Danmark 1 Navn og virke 1.1 Foreningens

Læs mere

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres«

Må ikke sælges Kun til orientering - Englebisser. »Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Fadderinvitation»Lad de små børn komme til mig, det må I ikke hindre dem i, for Guds rige er deres« Hvad er en fadder En fadder er et dåbsvidne et vidne på, at barnet er blevet døbt med den kristne dåb,

Læs mere

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael

9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael 6 9 Påkaldelse af ærkeenglen Mikael Hellige ærkeengel Mikael, forsvar os i kampen; vær vort værn mod djævelens ondskab og efterstræbelser. Gud kue ham; derom beder vi ydmygt; og du, fyrsten over den himmelske

Læs mere

Velkomst og tema: Prædiken:

Velkomst og tema: Prædiken: Gudstjeneste 180115 10.30 - Brændkjærkirken 2 s.e. H3K 2. Tekster: Mos 33,18-23; Joh 2,1-11 (afslutning af prædiken: Rom 12,9-12a) Prædiken af sognepræst Ole Pihl Salmer: DDS 4 Giv mig Gud en salmetunge

Læs mere

risikerer ikke at blive snydt, fordi GPS troede, jeg mente Rom oppe ved Lemvig i Jylland. Jeg må nødvendigvis være mere opmærksom på ruten undervejs.

risikerer ikke at blive snydt, fordi GPS troede, jeg mente Rom oppe ved Lemvig i Jylland. Jeg må nødvendigvis være mere opmærksom på ruten undervejs. Gudstjeneste i Skævinge & Lille Lyngby Kirke den 15. februar 2015 Kirkedag: Fastelavns søndag/a Tekst: Matt 3,13-17 Salmer: SK: 192 * 441 * 141 * 388,5 * 172 LL: 192 * 450 * 388,3 * 441 * 141 * 388,5 *

Læs mere

Torsdagsmeditation. Kristusmeditation. Meditationsomrids. www.visdomsnettet.dk

Torsdagsmeditation. Kristusmeditation. Meditationsomrids. www.visdomsnettet.dk 1 Torsdagsmeditation Kristusmeditation Meditationsomrids www.visdomsnettet.dk 2 Torsdagsmeditation Kristusmeditation Det er meningen, at torsdagsmeditationen skal erstatte din morgenmeditation. Hvis du

Læs mere

Nyhedsbrev marts 2013

Nyhedsbrev marts 2013 Nyhedsbrev marts 2013 De syv stråler er et grundlæggende element i den nye tidsalders psykologi, og interessen for at studere og forstå de syv stråler er voksende. Stadig flere erkender, at åndsvidenskaben

Læs mere

MENNESKE KEND DIG SELV

MENNESKE KEND DIG SELV 1 MENNESKE KEND DIG SELV 03 MENNESKETS EVOLUTION Erik Ansvang www.visdomsnettet.dk 2 Menneske kend dig selv 03 MENNESKETS EVOLUTION Af Erik Ansvang De syv legemer og stofplaner Her er det tanken at studere

Læs mere

Af sognepræst Kristine S. Hestbech. Salmer: 290, 302, 31, 725, 724

Af sognepræst Kristine S. Hestbech. Salmer: 290, 302, 31, 725, 724 Man kan sige, at Gud tilbyder den eneste kærlighed, der varer evigt, nemlig troen på at vi er så elsket, at døden og dermed ensomheden ophæves i det evige liv. Prædiken til søndag den 1.juni 2014, dagen

Læs mere

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl

Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken. Prædiken: Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Gudstjeneste 150614-10.30 - Brændkjærkirken Trinitatis søndag 2. tr. Tekster: Ef 1.3-14; Matt 28,16-20 v. sognepræst, Ole Pihl Salmer: DDS: 13 Måne og sol DDS: 448 Fyldt af glæde DDS: 674 Sov sødt barnlille

Læs mere

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?)

1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Mark 4,35-41: At være bange for stormen (frygt/hvem er han?) 1. Jesus har undervist en masse i løbet af denne dag. Hvorfor tror du at Jesus foreslår, at de skal krydse over til den anden side af søen?

Læs mere

Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10

Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10 1 Sidst søndag efter helligtrekonger, den 9. februar 2014 Vor Frue kirke kl. 10 Jesper Stange Tekst: Johs 12,23-33 Salmer: 749, 434, 383, 449v.1-3, 289, 319, 467, 192v.7, 673 Du soles sol fra Betlehem

Læs mere

786 Nu går solen 722 Nu blomstertiden (sv. mel.) 723 Naturen holder Nadver: Sig månen

786 Nu går solen 722 Nu blomstertiden (sv. mel.) 723 Naturen holder Nadver: Sig månen 786 Nu går solen 722 Nu blomstertiden (sv. mel.) 723 Naturen holder Nadver: 725.4-5 769 Sig månen og 748 Nu vågne alle 725 Det dufter 52 Du, Herre Krist 726 Gak ud min sjæl Til sine disciple sagde han:»derfor

Læs mere

Fadervor. Abba. Bruger du Fadervor? Beder du Fadervor? Hvornår? Hvor ofte? Hvorfor?

Fadervor. Abba. Bruger du Fadervor? Beder du Fadervor? Hvornår? Hvor ofte? Hvorfor? Fadervor Trosbekendelsen beskriver, hvordan Gud kommer til os. Man kan sige, at bøn handler om det modsatte: Vi kommer til Gud. (Selvom Gud faktisk også kommer til os, når vi beder!) Da Jesu disciple spørger

Læs mere

SOLEN. Hvis Positive kvaliteter er Frygtløshed - Sundhed - Beherskelse. Hvad aktiverer/stimulerer Sol energien, når du kanaliserer

SOLEN. Hvis Positive kvaliteter er Frygtløshed - Sundhed - Beherskelse. Hvad aktiverer/stimulerer Sol energien, når du kanaliserer SOLEN Hvis Positive kvaliteter er Frygtløshed - Sundhed - Beherskelse Hvad aktiverer/stimulerer Sol energien, når du kanaliserer Den forstærker dit æteriske legeme, og giver derved energi og forøger din

Læs mere

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du?

Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Forestil dig, at du møder en person, som intet kender til dig. Forestil dig, at den person spørger dig, hvem du er. Hvad vil du da svare? Hvad svarer du, hvis nogen spørger dig: Hvem er du? Fortæller du,

Læs mere

Intro meditation til December meditations-serie

Intro meditation til December meditations-serie Intro meditation til December meditations-serie 17.11.2016 Velkommen til alle. Dette er en kanaliseret meditationsrække med mine primære guider Kryon og Metatron. Desuden bliver der formidlet bevidsthed

Læs mere

79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud og

79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud og Tekster: Es 40,1-8, 2 Kor 4,5-10, Luk 1,67-80 Salmer: 644 Skyerne gråne, 88 Hør det, Zion, 644 Aldrig er jeg (mel. Berggreen), 80 Tak og ære, 438 Hellig, 79.6 Velsignet være Gud, vor drot, 91 Store Gud

Læs mere

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække

Prædiken den 25. september 2016 kl i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Prædiken den 25. september 2016 kl. 10.00 i Næsby Kirke ved Marie Holm 18. søndag efter trinitatis, 2. tekstrække Lad os rejse os og høre dette hellige evangelium skrevet af evangelisten (Gud være lovet

Læs mere

Prædiken til 5. søndag efter påske.

Prædiken til 5. søndag efter påske. Prædiken til 5. søndag efter påske. Salmer: Indgangssalme: DDS 743: Nu rinder solen op af østerlide Salme mellem læsninger: DDS 636: Midt i alt det meningsløse Salme før prædikenen: DDS 367: Vi rækker

Læs mere

Symbol nr. 43. Symbol over "Livets Bog

Symbol nr. 43. Symbol over Livets Bog Symbol nr. 43 Symbol over "Livets Bog Livets Bog et resultat af pligtfølelse Livets Bogs mission. Livets direkte tale. Livets religion 43.1 Da mit eget liv er af en sådan natur, at jeg ved selvsyn har

Læs mere