Status på tværsektorielle indsatser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Status på tværsektorielle indsatser 2012-2013"

Transkript

1 Vurdering Forklaring Indsatsen er igangsat Indsatsen er under planlægning Indsatsen er ikke igangsat eller under planlægning Status på tværsektorielle indsatser Tværsektoriel indsats Bevilling 2012 (mio. kr.) Bevilling 2013 (mio. kr.) Deltagere Status ( ) Psykiatri Shared care til psykisk sårbare unge 1,9 Psykiatrien, Projektet skal udvikle relevante tilbud med henblik på at fastholde kontakten til uddannelse og arbejdsmarked og derved forebygge sygeliggørelse og marginalisering af de unge. Formålet er at sikre et løft af det fælles kompetenceniveau hos de fagprofessionelle omkring de unge, styrke samarbejdet og koordineringen på tværs af sektorer. Projektet forventes på sigt at dække hele regionen, men skal følge en udrulningsplan. De konkrete aktiviteter vil omfatte: Undervisning af, kommunalt og regionalt personale Udvikling af en samarbejdsmodel på tværs af sektorer Etablering af tværgående ressource-team Udvikling af relevante tilbud til målgruppen TSP har godkendt forslag til projektorganisation. Psykiatrihuset har efterfølgende været i dialog med afdelingsledelser og kommuner om at finde de rette deltagere i projektet. Det tilstræbes at styregruppe og arbejdsgruppe er udpeget inden sommerferien med opstart i august/september. Der skal dog med tidsplanen tages forbehold for udviklingen i PLO-konflikten.

2 Tværsektoriel indsats for dobbeltdiagnosticerede 2,25 Psykiatrien, Målet med indsatsen er 1. At udvikle en tydelig samarbejdsmodel for patienter/borgere med dobbeltdiagnoser på tværs af de tre sektorer, sådan at usikkerhed, tvivl og mellemrummet mellem stolene fjernes. 2. At implementere samarbejdsmodellen i hele regionen på en driftsnær måde bl.a. gennem brug af fælles skolebænk og fælles case management. Indsatsen skal endvidere understøtte en god gennemførelse af den kommende reform af førtidspensionsområdet, herunder det nye samarbejde mellem region. Projektet er behandlet i TSP, der har udpeget kommunale og regionale deltagere til styregruppen. Ledende overlæge Michael Bech-Hansen er styregruppeformand. Psykiatrien har samtidigt søgt og fået bevilget nationale satspuljemidler til et regionalt projekt omkring personer med en dobbeltdiagnose. Projektet indebærer blandt andet ansættelse af 3 dobbeltdiagnosekonsulenter og en koordinator, der skal indgå i aktiviteter med både psykiatrien og kommunerne. Projekterne kan med fordel koordineres for at sikre synergi og klar organisering. Begge projekter har derfor fået samme styregruppeformand, som efterfølgende i samarbejde med projektledere har arbejdet på en model, hvor de to projekter samles. Forhold om fx økonomi kan dog stadig adskilles. Styregruppen har godkendt, at der arbejdes videre med denne model. En samlet model forventes godkendt i styregruppen inden sommerferien, og første møde i projektets fælles arbejdsgruppe afholdes før eller umiddelbart efter sommerferien. Øget indsats for selvmordstruede børn og unge 0,25 Psykiatrien, Formålet er at supplere eksisterende tilbud med et tilbud for børn under 15 år uden psykisk sygdom. Regionen vil dermed have tilbud for alle selvmordstruede børn og unge uanset alder, eller om de har en psykisk lidelse. I 2013 vil der blive gennemført tilbud til denne gruppe fx ved en udgående funktion fra B&U. Modellen indebærer intensiveret informationsindsats over for praktiserende læger, og der vil

3 blive set på mulige alternative samarbejdsmodeller med disse. TSP har godkendt forslag til projektorganisation. Ledende overlæge Jesper Pedersen er styregruppefomand. Da B&U Psykiatrien ikke er bredt repræsenteret i TSP udpeges kommunale projektdeltagere gennem KSP B&U. Styregruppeformand og projektledere overvejer projektets omfang, idet praktiserende læger og pædiatrien også bør have en rolle. Inden sommerferien skal styregruppe og arbejdsgruppe være udpeget, og der skal foreligge en mere detaljeret godkendt projektbeskrivelse. Udbredelse af samarbejdsmodel for udredning af børn og unge 0,6 Psykiatrien, Formålet er at udbrede erfaringerne fra et projektsamarbejde mellem B&U- Psykiatrien og Holbæk Kommune om hurtig, tværsektoriel udredning. Projektet er blevet behandlet i TSP og forslag til organisering godkendt. Da B&U kun er repræsenteret i TSP med én person er der efterfølgende rettet direkte henvendelse til alle kommuner i regionen med tilbud om mulig deltagelse i projektet. 5 kommuner har meldt tilbage med ønske om at deltage i udbredelsen af BUF-modellen. Styregruppen for BUF-projektet har valgt Vordingborg og Slagelse til at indgå i projektet. Vordingborg modtager de kr. i fødselshjælp, og Slagelse vil få administrativ bistand gennem det igangværende SPIR-samarbejdsprogram mellem kommunen og Region Sjælland. De resterende 3 kommuner er tilbudt observatørroller med henblik på en videre udbredelse. Psykiatrihuset er i dialog med begge forventer at have indgået endelige aftaler inden sommerferien. Der planlægges opstartsmøder i august/september Lean på forløbsprogram for skizofreni 0,25 0,5 Psykiatrien, Anden etape af LEAN-projektet er godkendt af TSP. Projektet er forankret i Styregruppen for Forløbsprogram for Skizofreni med udvidelse af blandt andet Roskilde Kommune. Styregruppen har drøftet projektets afgrænsning. Det er aftalt, at projektet skal omfatte gruppen af unge, blandt andet fordi Roskilde Kommune har igangsat en række initiativer på dette område. Grundet omstruktureringer i kommunen har styregruppen besluttet, at projektet godkendes endeligt inden sommerferien og først gennemføres i efteråret 2013.

4 Forebyggelse af uhensigtsmæssige indlæggelser Følge-op 8,5 til følge-op og følgehjem 7,5 til følge-op og følgehjem Kommuner, sygehuse, praktiserende læger Kvalitet og Udvikling er projektleder Opfølgende hjemmebesøg Udrulning af opfølgende hjemmebesøg i hele regionen er implementeret pr , for en 2-årig periode. Der er pr. 16.april 2013 udført analyse af ordningens implementering - baseret på data fra perioden 1. december 2012 til 17. marts Analysen henter data dels fra OPUS (sygehusenes registreringssystem) og dels fra indrapportering fra 8 ud af regionens 17 kommuner. Tekniske samt implementeringsmæssige udfordringer vedrørende henvisningsproceduren for følge-op patienter, har bevirket at blandt 178 patienter (med reference til 8 kommuner), som sygehusene har identificeret som følge-op patienter, har kommunerne registreret henvisning i blot de 37 % (65) af tilfældene. Monitoreringen viser, at i de tilfælde hvor kommunerne registrerer en henvisning fra sygehuset, bliver følge-op ordningen også visiteret i omsorgssystemet. Fra kommunernes indrapportering er der dog få oplysninger omkring koordineringen af det første hjemmebesøg. Ud fra de få data der findes, tyder det dog på, at tiden fra sygehusudskrivelsen til 1. hjemmebesøg gennemsnitligt er for lang (>10 dage). Tiltag i 2. kvartal for følge-op ordningen Det skal sikres, at der afgives og modtages henvisninger på alle patienter, som skal modtage følge-op ordning. Sygehusafdelingerne skal sende udskrivningsrapporter på alle relevante patienter, hvor henvisning til følge-op ordning tydeligt fremgår. Kommuner skal identificere og handle på elektroniske fejl vedrørende modtagelse af Medcom-standarderne (kommunale Medcom repræsentant kontaktes).

5 Der skal sikres entydige procedurer for koordinering af følge-op ordningen i de enkelte kommuner. Der vil i løbet af maj/juni måned (igen) iværksættes kvalitetssikring, hvor sygehuse og kommuner i fællesskab skal validere henvisningerne der går fra sygehus til kommune. I denne forbindelse vil der fra uge 19 og så længe det vurderes nødvendigt, blive sendt ugentlige CPR-lister fra sygehusenes registrering af følge-op patienter, til kommunerne. Hensigten vil være, at kommunerne internt og i samarbejde med sygehusene gennemser eventuelle manglende henvisninger. Følge-hjem og Tele-Hjem Følge-hjem ordningen på Nykøbing Falster Sygehus I perioden 1. januar 7. april 2013 er der blevet henvist 155 patienter, hvoraf 111 er blevet ekskluderet, mens 44 er blevet inkluderet i ordningen. Der er gennemført 21 følge-hjem besøg (de resterende 23 patienter er i kontrolgruppen), hvor kommunen har deltaget i dem alle. De mange ekskluderinger i perioden skyldes blandt andet, at der kun var én følgehjem sygeplejerske ansat i januar. I perioden har der været et fald i antal henvisninger fra sygehusafdelingerne. I den kommende periode arbejdes der med følgende fokuspunkter: Fortsat information til afdelinger og afdelingsledelse om ordningen Fastholdelse af netværksmøder mellem afdelinger og følge-hjem organisation Optimering af følge-hjem teamets arbejdsgange Der vil blive fulgt op på antal henvisninger og antal følge-hjem besøg på arbejdsgruppemøde den 11. juni Der har været vanskeligheder med at få ydelsesdata fra kommunerne, blandt andet ift. at sende sikre mails fra regionen til kommunerne. Projektlederne for følge-hjem og følge-op ordningerne evaluerer dataindsamlings-processen og følger op.

6 De afholdte følge-hjem besøg har været meget relevante, hvilket er oplevelsen fra både følge-hjem teamet og kommunernes side. Der har været et fint samarbejde mellem hjemmesygeplejersken og teamet. Hjemmebaseret videokonference (tele-hjem) ordningen på Roskilde og Køge sygehuse Projektet er anmeldt til og godkendt af Den Regionale Videnskabsetiske Komité i Region Sjælland. Der er ansat 4 projektsygeplejersker pr. 1. juni 2013, hvoraf én sygeplejerske er ansvarlig for den daglige drift. De 7 involverede kommuner har testet videokonferencesystemet (Polycom) og der lavet aftale om, at regionen stiller licenser til Polycom til rådighed i Der er projektstart den 10. juni KOLkompetencecenter 1,2 Næstved Sygehus, Næstved Kommune,, SIS, VIS, Helbredsprofilen og Broen til Bedre Sundhed. Projektet kører som planlagt. Rikke Kirsten Juhl er ansat som projektleder pr. 1. maj, og 1-2 sygeplejersker ansættes med forventet start den 1. juni eller 1. juli. KOL-Kompetencecentrets rådgivningsfunktion forventes at starte efter sommerferien. Der nedsættes en udviklingsgruppe, hvis deltagere vil bistå ved projektets leverancer. En af de første opgaver vil være at danne et overblik af regionale erfaringer og forskningsresultater på KOL-feltet. SundhedsInnovationSjælland (SIS) foretager research og identificerer mulighederne inden for telemedicin. Dette materiale skal foreligge ultimo Endeligt påbegyndelse forberedelse af udrulning til de næste kommuner, som involveres fra Patientrettet forebyggelse Patientrettet forebyggelse med fokus på KRAMfaktorernes betydning for 3,2 6 somatiske sygehusmatrikler kommunerne Alle 6 forebyggelsesmedarbejdere på de somatiske sygehusmatrikler er ansat og tiltrådt. Der er afholdt fælles introduktion den 15.maj med præsentation af de relevante retningslinjer og konteksten for indsatsen såvel som oplæg om sundhedsaftale-området, SOFT og anbefalinger om alkohol og rygning før operation. Fra august 2013 vil ressourcepersonerne mødes til netværksmøde cirka en gang hver anden måned. I første omgang

7 helbredet skabes der kontakt til det faglige forebyggelsesnetværk, hvor alle regionens kommuner er repræsenteret. Der skal oprettes en ressourcegruppe med ledende oversygeplejersker og andre, som kan rådgive i forhold til praksis på sygehusene. Der vil være fokus på at styrke samarbejdet med kommuner og. Patientuddannelser i Region Sjælland 3,0 1,1 Sygehuse, Projektleder er ansat pr. 1.maj Samarbejde vedr. behandling af overvægt 1,3 1,3 Holbæk Sygehus og Kalundborg, Holbæk, Stevns og Slagelse kommuner Der er udarbejdet 2.statusrapport pr Opnåede milepæle: November: Undervisningsmateriale og skemaer til behandling i kommunalt regi udarbejdet. Januar: Informationsmateriale/pjecer til henholdsvis sundhedsfaglige og familier udarbejdet. Informationsmøder i hver kommune afholdt af Pernille Mollerup og Rikke Melskens i samarbejde med behandlere i hver kommune. November januar: Oplæring af sundhedsplejersker ved følgedage på Børneafdelingen afholdt (3 pr. mdr. i november, december, januar). Udstyr indkøbt, opsat og installeret. Guide hertil udarbejdet. Fællesundervisning afholdt 1 gang pr. måned. Februar: Pjecer til diætister/kostvejledere i kommunalt regi udarbejdet på basis af pjecer fra Børneafdelingens diætister og i samarbejde med disse. Pressemeddelelser udsendt dels fra Holbæk sygehus, dels fra hver kommune. Opstart af behandling af overvægtige børn og unge lokalt i hver kommune. Blodprøvetagning og svar organiseret på Holbæk Sygehus. Status for lokal opstart af behandling og supervision: Lokal behandling: Alle kommuner har afholdt de første konsultationer, samt organiseret sig mht. opskrivning af børn og unge på ventelister og booking af disse til behandling (der er børn på venteliste i alle kommuner).

8 Supervision: De første dage med supervision lokalt er afholdt og planlagt i hver kommune (marts og april). Blodprøver: De første blodprøver er taget. Registrering på børneafdeling af svar; tilsendelse af svar til familier og deres læge i gang. Kontroller: Der er aktuelt lavet undersøgelser (højde, vægt, blodtryk og blodprøver mm.) af ca. 700 almindelige børn og unge (til sammenligning af disse parametre). Opnåelse af inklusion af 100 børn i hver kommune og behandling af disse i mindst et år fortsat forventes opnået til planlagt tid. Der arbejdes på at lægge link til de udarbejdede pjecer på Børneafdelingens hjemmeside samt på link til Sundhed.dk under de enkelte kommuners tilbud til borgere. Sundhedsprofil ,25 Region Sjælland og kommunerne Deltagerprocent pr. 6. maj er 49,8 %, det svarer til borgere. Det vurderes, at sundhedsprofilen kan gennemføres på trods af den lave deltagelse, idet beregningerne vil inddrage vægt for bortfald, som leveres af Danmarks Statistik. På Følgegruppemødet 29. april blev mulighederne for at udnytte den nye sundhedsprofils data drøftet ud fra følgende hensyn: 1) at bidrage til at positive budskaber får en fremtrædende plads 2) at vægte resultater som region kan handle på. Oplægget danner grundlag for projektgruppens egentlige analyse af resultaterne. Ifølge Følgegruppens kommissorium har Følgegruppen herefter til opgave at være sparringspartner i sundhedsprofilens skrivefase. Dette vil fortrinsvis foregå via mails. Følgegruppens medlemmer: Morten Bundgaard, Holbæk Kommune, Ragnhild Lindsø, Slagelse Kommune, Karin Mardahl, Psykiatrien, Karen Buur, de somatiske sygehuse, Anne Brehmer, Regional Udvikling, Louise Bagger Iversen, Kvalitet og Udvikling Plan, Inger Helt Poulsen, projektleder, Kvalitet og Udvikling-Sund.

9 Pr. 1. maj har Region Sjælland ansat en analysemedarbejder på sundhedsprofilen for resten af året. Sundhedsprofilen 2013 offentliggøres den 4.marts Nye samarbejdsformer og optimering af sektorgange Udvikling af Sundhedsaftalesamarbejdet - opfølgning på midtvejsevaluering 1,345 0,75 Sygehuse, kommuner, samt Kvalitet og Udvikling Midtvejsevalueringen af Sundhedsaftalen er offentliggjort ultimo juni Administrationen har udarbejdet forslag til opfølgende aktiviteter, som er behandlet i Den Administrative Styregruppe og Sundhedskoordinationsudvalget. Genbehandlet og godkendt på adm. styregruppes møde Der arbejdes videre med de konkrete initiativer. Telesårsbehandling 1,1 1,1 Sygehuse, praktiserende læger Udrulning til kommunerne er i gang. Alle kommuner med undtagelse af Guldborgsund er besøgt og afholdt opstartsmøde. Brug af Telesårløsningen til patienthåndtering vil for flere kommuner ske før sommerferien superbruger- og almen brugeruddannelse være gennemført. For flertallet af kommunerne vil uddannelse ske efter sommerferien. Telemedicinsk sårbehandling vil reelt først opstarte fra august 2013, når den centrale sårvisitation og respektive sårafdelinger er meldt klar i brugen af systemet. Det er regionens holdning, at praksislægernes skal inkluderes i den lokale kommunale udrulning. Praksislægerne får mulighed for at fortsætte sin normale henvisningspraksis og/eller foretage henvisning via telesår journalen til den centrale sårvisitation fremover. Regionsprojektet koordinerer med det nationale projekt ift. uddannelse og inkludering af praksislægerne samt økonomi. Sidstnævnte handler særligt om licensbetaling og DR-takst for telesår behandlingsforløb. Projektet er gult da udrulningsaktiviteter må periodeforskydes 3 6 måneder. Region Sjællands Sygehusvæsen har i maj 2013 tilvejebragt og klarmeldt den nødvendige organisatoriske ordning for håndteringen af det tværsektorielle telesår-samarbejde. Derudover periodeforskyder sommerferien også telesår-udrulningsaktiviteterne. Den samlede plan holder dog stadigvæk.

10 Det sammenhængende virke i samarbejdet i et sundhedscenter 1,25 Region Sjælland, Kalundborg og Nakskov kommuner, Formålet er at etablere et velfungerende tværsektorielt samarbejde om bl.a. konkrete målgrupper (borgere/patienter) og indsatsområder. Der udarbejdes en plan for hvert af de to sundhedscentre, der beskriver, hvordan de kan arbejde med en forsat videreudvikling af det tværsektorielle samarbejde og en plan for implementering af et øget tværsektorielt samarbejde uden for rammerne af et sundhedscenter. Planen vil bygge på de erfaringer, der er tilvejebragt i projektet. Der vil blive udarbejdet en samlet evaluering af de samarbejdsformer der har været afprøvet i projektet med vægt på at dokumentere, hvor samarbejdet har skabt merværdi. Der etableres en styregruppe med medlemmer fra Primær Sundhed (Christina Sjøberg Lundgren-formand), Kalundborg og Lolland kommuner, Holbæk og Nykøbing F sygehuse samt Kvalitet og Udvikling. Der er tilknyttet projektleder og projektmedarbejder. Der er endvidere mulighed for at frikøbe projektmedarbejdere fra henholdsvis Kalundborg Kommune, Lolland Kommune, Holbæk sygehus og Nykøbing F sygehus svarende til gennemsnitlig 2-3 timer pr. uge. Projektarbejdsgrupper - for hvert af de to sundhedscentre nedsættes: En administrativ følgegruppe bestående af de relevante ledere i kommunerne og på sygehuset samt af styregruppeformanden En projektarbejdsgruppe som tager udgangspunkt i de nuværende brugergrupper Medlemmer til projektarbejdsgrupperne udpeges i samarbejde med de nuværende tværsektorielle brugergrupper, der er i hvert af de to sundhedshuse. Derudover knyttes seniorprojektleder Martin Sandberg Buch fra KORA til projektet med henblik på at sikre evidens, sparring til rapportskrivning og evalueringsdesign. Færdiggørelsen af sundhedscenteret i Nakskov er blevet forsinket, hvilket medfører, at hele projektplanen er tilsvarende forsinket. Perioden udnyttes til en grundigere planlægning med inddragelse af arbejdsgruppen samt med vægt på at sikre dokumentation og evaluering af indsatserne. Fase 1 planlægnings- og forberedelsesfase (maj-december 2013)

11 Styregrupper og arbejdsgrupper nedsættes og projektmedarbejder i kommunerne og på sygehusene udpeges Planlægning af projektdesign i samarbejde med KORA Studiebesøg i Region Midt med flere Interessentanalyse og kommunikationsplan færdiggøres Projektarbejdsgrupper og arbejdsgrupper udpeges Kick off møder med projektarbejdsgrupperne Sundhedscentrene med flere identificerer de områder, hvor udvikling og afprøvning skal starte (målgrupper, indsatsområder osv.). Afdækning og udvikling af forskellige måder at samarbejde på Plan for afprøvning af forskellige samarbejdsformer herunder hvornår og hvordan de afprøves, samt for observation og interviews Fase 2 implementerings-/projektafviklingsfase (januar december 2013) Afprøvning af samarbejdsformer Udvikling og afprøvning af samarbejdsformer Observationer og cases Fase 3 evaluering og færdiggørelse af rapport (januar juni 2014) Evaluering gennemføres på følgende måde: o Hvordan vurderer borgerne (patienterne) samarbejde/deres forløb o Hvordan vurderer de involverede faggrupper samarbejdet om fagligheden o Hvordan vurderer de involverede faggrupper patientforløbene Fase 4 forslag til plan for implementering i øvrige kommuner og overgang til drift (januar juni 2014) Udkast til plan for implementering i hele regionen udarbejdes Projektet afleveres Projektet er blevet forsinket grundet ovennævnte forsinkelse af sundhedscenter Nakskov. Projektperioden ønskes forlænget med 6 måneder til den 30. juni 2015.

12 Tværsektoriel indsats til begrænsning af multiresistente bakterier 0,8 Ansøgt 0,55 Region Sjælland, Projektets design er ændret, og der er derfor udarbejdet en revideret projektbeskrivelse. Revideret projekt og budget er godkendt. Styrket implementering af forløbsprogrammer a. Lean på forløbsprogrammer b. Forløbsledelse a. 1,5 b. 0,6 a. Region Sjælland, kommuner og almen praksis. b. Somatiske sygehuse, kommuner og almen praksis a. Der igangsættes Lean-processer på forløbsprogrammerne for Kronisk hjertesygdom, Diabetes og Patienter med rygproblemer. Processerne og koordineres med indsats vedr. forløbsledelse; se nedenfor. b. De 4 KSS er har valgt fire forskellige forløbsprogrammer. Der er udpeget forløbsledere. Der er endvidere valgt forskellige modeller for forløbsledelsen. Disse forskelle tegner godt mht. at få et bredt spekter af erfaringer. Projektleder for projektet er ansat i april. Forløbsledere og formænd for KSS rne er indkaldt til møde 29. maj 2013, hvor projektets rammer og formkrav gennemgås og koblingen til øvrige indsatser vedrørende styrket implementering af forløbsprogrammer drøftes med henblik på at fastlægge en hensigtsmæssig proces. Det forventes, at erfaringsrapporten lægges frem for Den administrative styregruppe ultimo 1. halvår Forskning og EU-projektudvikling EU-fundraising 0,7 0,7 Region Sjælland, kommuner Region Sjælland er partner i mindst én projektansøgning under EU s Folkesundhedsprogram. Ansøgning til EU s Folkesundhedsprogram indsendt 22.marts Det drejer sig om projektet RE-ACTIVAte (Regional Initiatives for Active Ageing), hvor Region Sjælland vil påtage sig projektlederrollen. Foruden Region Sjælland er de deltagende europæiske partnere: - Tampere University of Applied Science (Finland) - Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (Norge)

13 - University of Debrecen (Ungarn) - Molise Region (Italien) - AGE Platform Europe - Older People s Commissioner for Wales (England) - University of Bournemouth (England) Projektet, som løber over tre år med et samlet budget på godt 1,4 million, har til formål at udvikle og teste innovative og omkostningseffektive tiltag, som kan udbredes til udkantsområder i Europa. Projektet fokuserer på den stigende efterspørgsel på sundhedsydelser og på, hvad denne efterspørgsel indebærer for ældre mennesker i udkantsområder samt de tilknyttede sundhedsprofessionelle, som skal levere disse ydelser. Projektet vil på denne måde iværksætte og styrke tiltag, som bidrager til flere sunde leveår og støtter sund aldring. Projektets planlagte aktiviteter i Danmark er tæt knyttet til Region Sjællands projekt Broen til Bedre Sundhed. Projektaktiviteter planlagt på Lolland og Falster vil således fokusere på plejehjemsbeboere og omfatte brugen af videokonferencer under følge-hjem besøg samt medicingennemgang i forbindelse med polyfarmaci-patienter. Region Sjælland er partner i mindst én projektansøgning under CIP-ICT- PSP Der arbejdes i øjeblikket på deltagelse i to projekter ét med Helbredsprofilen og ét på Demensområdet. Dokumentation/ rapportskrivning/deltagelse - ENGAGED-workshops Første workshop finder sted i oktober Analyse af programstruktur og identifikation af muligheder for projektdeltagelse under Horizon 2020 Dette arbejde starter efter de sidste nuværende programmer har haft deadline.

14 Ph.d.-stipendier a. Sundhedskommunikation b. Hjerterehabilitering a. 0,6 b. 0,6 a. 0,6 b. 0,6 a. RUC og Region Sjælland b. SDU og Region Sjælland /Roskilde Sygehus a. Sundhedskommunikation og dokumentation: Stipendiet er besat pr. 1.september Sundhedskommunikation og forebyggelse: Stipendiet er besat pr. 1.september RUC finansierer det ene af stipendierne. b. Hjerterehabilitering: Stipendiet er besat pr. 1.september Der planlægges præsentationer af de igangsatte forskningsprojekter for Den Administrative Styregruppe.

Indsatsen er ikke igangsat eller. under planlægning. Indsatsen er under planlægning. Deltagere Status ( ) baggrund af en godkendt

Indsatsen er ikke igangsat eller. under planlægning. Indsatsen er under planlægning. Deltagere Status ( ) baggrund af en godkendt Tværsektoriel indsats Bevilling 2012 Forventet forbrug 2012 Deltagere Status (10.10.2012) Følge-op 8,5 mio. kr. Kommuner, sygehuse, og administrationen Der er etableret et fælles fagligt udvalg for de

Læs mere

Status på tværsektorielle indsatser

Status på tværsektorielle indsatser Vurdering Forklaring Indsatsen er igangsat Indsatsen er under planlægning Indsatsen er ikke igangsat eller under planlægning Status på tværsektorielle indsatser 2012-2013 Tværsektoriel indsats Bevilling

Læs mere

Statusoversigt for tværsektorielle indsatser i Vurdering. Indsatsen er igangsat på baggrund af en godkendt Business case.

Statusoversigt for tværsektorielle indsatser i Vurdering. Indsatsen er igangsat på baggrund af en godkendt Business case. Indsatsen er Tværsektoriel indsats Bevilling 2012 Forventet forbrug 2012 Deltagere Status (13.9.2012) Følge-op 8,5 mio. kr. til begge interventioner Kommuner, sygehuse, og administrationen Kvalitet og

Læs mere

Status på tværsektorielle indsatser

Status på tværsektorielle indsatser Vurdering Forklaring Indsatsen er igangsat Indsatsen er under planlægning Indsatsen er ikke igangsat eller under planlægning Status på tværsektorielle indsatser 2012-2013 Tværsektoriel indsats Bevilling

Læs mere

Deltagere Status (20.11.2012)

Deltagere Status (20.11.2012) Indsatsen er Tværsektoriel indsats Bevilling 2012 Deltagere Status (20.11.2012) Følge-op 8,5 mio. kr. til begge interventione r Kommuner, sygehuse, og administrationen Kvalitet og Udvikling /Produktion

Læs mere

Status på tværsektorielle indsatser 2012-2013 - oversigt

Status på tværsektorielle indsatser 2012-2013 - oversigt Vurdering Forklaring Indsatsen er igangsat Indsatsen er under planlægning Indsatsen er ikke igangsat eller under planlægning Status på tværsektorielle indsatser 2012-2013 - oversigt Psykiatri Shared care

Læs mere

På den baggrund er der igangsat et projekt med disse succeskriterier: Der er gennemført fire forsøg med forskellige former for organisering.

På den baggrund er der igangsat et projekt med disse succeskriterier: Der er gennemført fire forsøg med forskellige former for organisering. på projekt vedr. styrket ledelse på forløbsprogrammer Regionsrådet har besluttet at igangsætte forsøg med fælles ledelse af forløbsprogrammer. Dette er benævnt Forløbsledelse og finansieret af Puljen for

Læs mere

Program for styrket indsats for patienter med flere kroniske sygdomme (multisygdom)

Program for styrket indsats for patienter med flere kroniske sygdomme (multisygdom) Dato: 26. november 2013 Brevid: 2208309 Tværsektorielle indsatser i 2014 Program for styrket indsats for patienter med flere kroniske sygdomme (multisygdom) Baggrund Optimal håndtering af multisygdom er

Læs mere

Uddybende notat om kommunesamarbejdet 2013

Uddybende notat om kommunesamarbejdet 2013 BrevID.: 1823645 Uddybende notat om kommunesamarbejdet 2013 Regionsrådet besluttede i forbindelse med Budget 2012 at afsætte 20 mio. kr. i 2012, stigende til 30 mio. kr. i 2013 til yderligere at styrke

Læs mere

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland 5. februar 2013 Torben Gaarskær 1 Kommunerne sætter dagsordenen 5. februar 2013 Torben Gaarskær 2 Det nære sundhedsvæsen Ambitiøst udviklingsprojekt

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Notat om følge-hjem / følge-op ordning i Region Sjælland

Notat om følge-hjem / følge-op ordning i Region Sjælland Notat om følge-hjem / følge-op ordning i Region Sjælland 20.april 2012 Dette notat beskriver baggrunden for implementering af nye interventioner i Region Sjælland opfølgende hjemmebesøg og følge-hjem ordning

Læs mere

Kommunaludvalget 2012-13 KOU Alm.del Bilag 132 Offentligt. Samarbejde mellem kommuner og Region Sjælland. - Møde med Folketingets Kommunaludvalg

Kommunaludvalget 2012-13 KOU Alm.del Bilag 132 Offentligt. Samarbejde mellem kommuner og Region Sjælland. - Møde med Folketingets Kommunaludvalg Kommunaludvalget 2012-13 KOU Alm.del Bilag 132 Offentligt Samarbejde mellem kommuner og Region Sjælland - Møde med Folketingets Kommunaludvalg Sundhedsaftaler 1 Sundhedsaftale En Sundhedsaftale 20 mio.

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer

Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer NOTAT Organisatorisk forankring af forløbsprogrammer Dette notat beskriver en model for den fremtidige organisatoriske forankring af forløbsprogrammerne i regionen. Der er i dag ikke en ensartet organisering

Læs mere

Status på tværsektorielle indsatser 2012-2013 - oversigt

Status på tværsektorielle indsatser 2012-2013 - oversigt Vurdering Forklaring Indsatsen er igangsat Indsatsen er under planlægning Indsatsen er ikke igangsat eller under planlægning Status på tværsektorielle indsatser 2012-2013 - oversigt Status pr. 28. oktober

Læs mere

Satspuljeprojekter aktuel status

Satspuljeprojekter aktuel status Satspuljeprojekter aktuel status Melhe/14. november 2014 Psykiatrien Vest Etablering af akut modtagelse i Slagelse (Projekt nr. 61602 / 2010-2013). Projektet er i sommeren 2013 besluttet videreført til

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

KOL-kompetencecenter udkast udvidet beskrivelse

KOL-kompetencecenter udkast udvidet beskrivelse KOL-kompetencecenter udkast udvidet beskrivelse Baggrund Region Sjælland og regionens kommuner afprøver og implementerer i disse år en række tiltag, som skal forbedre behandlingen af mennesker med kroniske

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Morsø Kommune er 2 politiske repræsentanter Krav 6. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet. Sundhedsstyrelsens konference: Sundhedsaftalerne arbejdsdeling, sammenhæng og kvalitet Axelborg den 2. november 2007. Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Læs mere

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling

Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Behandling af sundhedsstyrelsens svarbrev - Oversigt over opmærksomhedspunkter og dertil tilknyttet handling Opmærksomhedspunkt Overordnet Forebyggelse (organisatorisk placering) Nedsat udviklingsgrupper

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere

Ansøgningsskema til Regionsrådets pulje for samarbejdsprojekter vedr. udsatte borgere Koncern Plan og Udvikling Enhed for Tværsektorielt Samarbejde Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok B Telefon 38 66 50 00 Direkte 38 66 61 07 Web www.regionh.dk Ref.: WB Dato: 08.04.2013 2012 Ansøgningsskema

Læs mere

1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom.

1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom. 1 Projektets titel Forløbskoordinering for patienter med KOL og type 2 diabetes og hjertekarsygdom. 2 Projektets baggrund Patienter med kronisk sygdom, herunder KOL, diabetes 2 og hjertekar patienter er

Læs mere

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser

Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Satspuljeopslag: Implementering og udbredelse af forløbsprogrammer for børn og unge med psykiske lidelser Ansøgningsfrist den 5. april 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundheds- og ældreområdet

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Status på tværsektorielle indsatser oversigt

Status på tværsektorielle indsatser oversigt Status på tværsektorielle indsatser er udarbejdet af de enkelte indsatsers projektleder og udgør en samlet vurdering i forhold til: Fremdriften i den konkrete indsats med udgangspunkt i projektbeskrivelsen

Læs mere

Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version

Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version Dato: 27. september 2017 Brevid: 3362292 Hvidbog om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, revideret version Udvalget har i 2016 og 2017 haft flere politiske drøftelser og haft mange forskellige temaer

Læs mere

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland 1. Indledning Cirka 50 procent af de borgere, som rammes af kræft (herefter kræftpatienter eller patienter), bliver i dag helbredt

Læs mere

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje

Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Udkast til kommissorium for arbejdet med indsatsområde 2 Behandling og pleje Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner jfr. Sundhedslovens 205 indgå nye sundhedsaftaler, som skal fremsendes

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 1 - Forebyggelse 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 1 Forebyggelse 070314 Generel indledning. I 2014 skal kommuner og regioner

Læs mere

Status på den politiske handleplan for Sundhedsaftalen

Status på den politiske handleplan for Sundhedsaftalen Den 5.februar 2013 Status på den politiske handleplan for Sundhedsaftalen 2010-2014 Brevid: 1968566 Indsats Status Sundhedskoordinationsudvalget følger implementering og opfølgning af aftalen Løbende politisk

Læs mere

Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom

Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom 2010-2012 1. Ansøger Rudersdal Kommune. 2. Projektets titel Forløbsprogrammer

Læs mere

Projekt Kronikerkoordinator.

Projekt Kronikerkoordinator. Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i perioden 2010 2012. Dato 18.9.2009 Projekt Kronikerkoordinator.

Læs mere

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it

Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it IT Projekt Dagsorden Styregruppe for tværsektoriel sundheds-it 14. dec. 2015 kl 15.30-17.30 i mødelokale SAN, IT, Hadsundvej 190, 9000 Aalborg Mødedeltagere - Morgen Kahr Frederikshavn Kommune (kommunal

Læs mere

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland

Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland Fælles politiske målsætninger på sundhedsområdet i KKR Sjælland 14. januar 2013 Torben Gaarskær 1 Sundhedsaftalen 2010-2014 14. januar 2013 Torben Gaarskær 2 Målsætninger inden for 5 hovedområder Styrke

Læs mere

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011

ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 ÅRLIG STATUS TIL DEN ADMINISTRATIVE STYREGRUPPE 2011 Status fra: Koordineringsgruppe for indlæggelse og udskrivning Kontaktperson: Regional tovholder for sundhedsaftalen om indlæggelse og udskrivning Ole

Læs mere

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale

Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale Oversigt over igangværende udviklingsinitiativer i regi af sundhedsaftalen/nationale initiativer (opdateret 3.10.) Afsnit i sundhedsaftalen Beskrivelse af indsats Status Forankring Slutrapportering Vision

Læs mere

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland

Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Rammerne for Implementeringsplan for opfølgende hjemmebesøg i Region Nordjylland Oktober 2012 1 Baggrund Et af initiativerne i den nationale handleplan for den ældre medicinske patient er, at der systematisk

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region

3. generation sundhedsaftaler kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region 3. generation sundhedsaftaler 2015-2018 98 kommuner 5 regioner 1 sundhedsaftale per region Repræsentanter udpeget af regionsrådet, kommunekontaktråd (KKR), PLO i regionen Region Hovedstaden, sundhedsaftaler

Læs mere

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved

NOTAT. Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved NOTAT Orientering om status på Integreret Psykiatri i Næstved Baggrund Regionsrådet har afsat 2 mio. kr. i 2014 og 2015 til opstart af et pilotprojekt om integreret psykiatri, som skal muliggøre en mere

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer. Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30. Regionshuset, mødelokale 5

Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer. Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30. Regionshuset, mødelokale 5 Forum: Koordinerende gruppe for forløbsprogrammer Tid: 31. oktober 2017 kl. 12:30-15:30 Regionshuset, mødelokale 5 Deltagere: KOL Marianne Neerup, daglig leder, KOL Kompetencecenter Ulla Hemmingsen, rehabiliteringskoordinator,

Læs mere

Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud. i Region Hovedstaden

Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud. i Region Hovedstaden Program for tværsektorielle kompetenceudviklingstilbud i Region Hovedstaden Baggrunden for det tværsektorielle kompetenceudviklingsprogram Region Hovedstadens tværsektorielle kompetenceudviklingsprogram

Læs mere

Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft

Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft Kort evaluering af pilotprojektet: At leve et meningsfuldt hverdagsliv med kræft Indledning Med baggrund i kræftplan III og Sundhedsstyrelsens forløbsprogram for rehabilitering og palliation i forbindelse

Læs mere

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats

Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Side 1 Arbejdsvisioner for samarbejde med Ringsted Kommune om fælles sundhedsindsats Resume 17. april 2012 Brevid: 1601938 Primær Sundhed Alléen 15 4180 Sorø Tlf.: 70 15 50 00 Dir.tlf.: 57 87 56 40 primaersundhed

Læs mere

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien

Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Satspuljeopslag: Afprøvning af en fremskudt regional funktion i børne- og ungdomspsykiatrien Ansøgningsfrist den 18. maj 2018 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet for 2018-2021 er der

Læs mere

TVÆRSEKTORIELLE INDSATSER I 2013. KATALOG for HANDLEPLANER

TVÆRSEKTORIELLE INDSATSER I 2013. KATALOG for HANDLEPLANER TVÆRSEKTORIELLE INDSATSER I 2013 KATALOG for HANDLEPLANER (blå markering angiver, at der er vedlagt handleplan) Psykiatri 1. Shared care til psykisk sårbare unge 2. Tværsektoriel indsats for dobbeltdiagnosticerede

Læs mere

Dato Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen. Status på projekt integreret psykiatri

Dato Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen. Status på projekt integreret psykiatri Sagsnr. 27.35.00-A00-1-14 Dato 23-11-2014 Sagsbehandler Lotte Riberholt Andersen Status på projekt integreret psykiatri Baggrund Som orienteret på udvalgets møde d. 7. april 2014 er der aftalt et samarbejde

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 3 Genoptræning og rehabilitering 070314 Generel indledning.

Læs mere

De godkendte initiativer vil blive indarbejdet i en samlet revideret handlingsplan for understøttelse af Sundhedsaftalen

De godkendte initiativer vil blive indarbejdet i en samlet revideret handlingsplan for understøttelse af Sundhedsaftalen Notat Nye initiativer på handlingsplan for it-understøttelsen af Sundhedsaftalen 2010 2014 Indledning Den eksisterende handlingsplan for it-understøttelsen af Sundhedsaftalen 2010 2014 rummer en række

Læs mere

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering

Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Udbredelse af telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i perioden 2016-2019 Kommissorium for spor 3: Sundhedsfagligt indhold og organisering Version 02 Godkendt i programstyregruppen 17. juni

Læs mere

Shared Care i Region Hovedstadens Psykiatri

Shared Care i Region Hovedstadens Psykiatri Sekretariats- og Kommunikationsafdelingen Kristineberg 3 2100 København Ø. 3864 0000 38640078 3864 0007 psykiatri@regionh.dk www.psykiatri-regionh.dk Dato: 11. november 2015 Shared Care i Region Hovedstadens

Læs mere

Gode rammer for hjerterehabilitering

Gode rammer for hjerterehabilitering Gode rammer for hjerterehabilitering - et partnerskabsprojekt Juni # 01 2008 Af projektleder Anne Sophie Hensgen Strejke strejke strejke Siden midten af april 2008 har hele sundhedssektoren været påvirket

Læs mere

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016

Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom: Afrapportering 2015 og Årsplan 2016 Afrapportering af fremdriften. Arbejdsgruppen skal inden årets udgang afrapportere fremdriften til den administrative styregruppe.

Læs mere

PROJEKTKOMMISSORIUM. Projektkommissorium for Billund. A. Forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom KMD sags nr

PROJEKTKOMMISSORIUM. Projektkommissorium for Billund. A. Forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom KMD sags nr PROJEKTKOMMISSORIUM A. Forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom KMD sags nr. 32876 Udarbejdet af: MS Udarbejdet d. 28.09.09 1 B. Projektbeskrivelse Flere og flere danskere lever et liv med en

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital.

Kort præsentation. Velkomst til Mads fra Onkologisk afd., Sjællands Universitetshospital. KSS Nykøbing F Møde den 29. november kl 12-15 Mødelokale: Violen Fjordvej 17 indgang I-02 Nykøbing f Sygehus Dato: 16. december 2016 Referat Deltagere: Lisbeth Lumby Rasmussen, Dorrit Guttmann, Grete Breinhild,

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden

Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune. Regionsrådet Region Hovedstaden Kommunalbestyrelsen Gribskov Kommune Regionsrådet Region Hovedstaden j.nr. 7-203-05-79/25 modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i

Læs mere

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling,

Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Evaluering af funktionen som forløbskoordinator, knyttet til Rehabilitering under forløbsprogrammerne i Viborg Kommune og medicinsk afdeling, Regionshospitalet, Viborg 1 Jeg har fra 1. maj 2011 til 31/12

Læs mere

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram

Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram Implementeringsplan for tværsektorielt forløbsprogram for mennesker med KOL Indledning Region Syddanmark og de 22 kommuner har primo 2017 vedtaget et nyt forløbsprogram for mennesker med kronisk obstruktiv

Læs mere

Patientforløbsprogrammer. v. Anne Bach Stisen - Januar 2012

Patientforløbsprogrammer. v. Anne Bach Stisen - Januar 2012 Patientforløbsprogrammer v. Anne Bach Stisen - Januar 2012 Disposition 1. Kronikerstrategien (Indsatsen for personer med kronisk sygdom i Region Syddanmark) 2. Baggrund for forløbsprogrammerne 3. Hvad

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed

Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed Forslag til ny organisering af det tværsektorielle samarbejde om sundhed I regi af sundhedsaftalen har kommunerne, regionen og almen praksis opbygget en samarbejdsorganisation, der har kunnet løse en række

Læs mere

Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune

Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune Strategiske pejlemærker for Det Nære Sundhedsvæsen i Holbæk Kommune Bedre sammenhæng i tværsektorielle forløb Faglig udvikling Aktiv styring og planlægning Fokus og målgruppe (sundhedspolitikken) Fokus:

Læs mere

Afdelingen for Kommunesamarbejde

Afdelingen for Kommunesamarbejde Projekt Implementering af den gode og Formål Formålet med projektet er via udarbejdelse af er, at: Sikre målrettede, sammenhængende og effektive sforløb for patienter, der har behov for efter udskrivning

Læs mere

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017

Porteføljeansvarlig: Ikke nødvendigt. Godkendt i PSG: 21 august 2017 Revideret Kommissorium for: Projektgruppen for genoptræningsområdet Formandskab: Kommunerne: Lars Bach, Rebild Kommune Regionen: Lars Lejbølle, Sundhed på Tværs Sekretariat: Formandskabet har ansvaret

Læs mere

Vedr. sundhedsaftalen mellem Region Sjælland og kommunerne

Vedr. sundhedsaftalen mellem Region Sjælland og kommunerne Til Regionsrådet i Region Sjælland Kommunalbestyrelserne i Faxe Kommune, Greve Kommune, Guldborgsund Kommune, Holbæk Kommune, Kalundborg Kommune, Køge Kommune, Lejre Kommune, Lolland Kommune, Næstved Kommune,

Læs mere

Handleplan for implementering af indsatser overfor misbrug i Psykiatrien i Region Nordjylland 2014

Handleplan for implementering af indsatser overfor misbrug i Psykiatrien i Region Nordjylland 2014 Handleplan for implementering af indsatser overfor misbrug i Psykiatrien i Region Nordjylland 2014 Region Nordjylland ønsker at styrke den behandlingsmæssige indsats for psykiatriske patienter med samtidigt

Læs mere

Overordnede mål. Borgerne oplever sammenhæng og kvalitet i mødet med sundhedsvæsenet. Borgeren som partner. Mere sundhed til flere.

Overordnede mål. Borgerne oplever sammenhæng og kvalitet i mødet med sundhedsvæsenet. Borgeren som partner. Mere sundhed til flere. undhedsaftalen -2018: fordelt på mål Overordnede mål Flere gode og sunde leveår til borgerne i Region jælland Borgerne oplever sammenhæng og kvalitet i mødet med et sundhed for de samme penge Igangsætte

Læs mere

Aftale om fælles høj kvalitet i patientuddannelser i Region Sjælland

Aftale om fælles høj kvalitet i patientuddannelser i Region Sjælland Aftale om fælles høj kvalitet i patientuddannelser i Region Sjælland Introduktion Dette dokument beskriver aftalen mellem region og kommuner om fælles høj kvalitet i patientuddannelser i Region Sjælland.

Læs mere

Sundhedschef Sten Dokkedahl std@faaborgmidtfyn.dk

Sundhedschef Sten Dokkedahl std@faaborgmidtfyn.dk Sundhedschef Sten Dokkedahl std@faaborgmidtfyn.dk Begrebsafklaring Sundhedslovens 205: Regionsrådet og Kommunalbestyrelsen indgår aftaler om opgave varetagelsen på sundhedsområdet. Sundhedskoordinationsudvalget,

Læs mere

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj

Sundhedsaftalen Porteføljestyringsværktøj Sundhedsaftalen 2015-2018 Porteføljestyringsværktøj Følgegruppen for forebyggelse Arbejdsgruppen: Arbejdet med udvikling af Nye rammer for nye rammer for kronisk kronisk sygdom sygdom og udviklingen af

Læs mere

1 Ansøger Allerød Kommune. 2 Kontaktperson Sundhedschef Lisbeth Pedersen, Allerød Kommune Telefon: Mail:

1 Ansøger Allerød Kommune. 2 Kontaktperson Sundhedschef Lisbeth Pedersen, Allerød Kommune Telefon: Mail: Ansøgning om økonomisk tilskud fra puljer i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse til en forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom i 2010 2012. 1 Ansøger Allerød Kommune. 2 Kontaktperson Sundhedschef

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland

Kommunalbestyrelsen Horsens kommune. Regionsrådet Region Midtjylland Kommunalbestyrelsen Horsens kommune Regionsrådet Region Midtjylland modtog den 30. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Midtjylland og

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. forebyggelse af indlæggelser og genindlæggelser Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015 Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Proces- og rammenotat ift. forløbskoordinationsfunktion og opfølgende hjemmebesøg i regi af projektet om den ældre medicinske patient (DÆMP)

Proces- og rammenotat ift. forløbskoordinationsfunktion og opfølgende hjemmebesøg i regi af projektet om den ældre medicinske patient (DÆMP) Proces- og rammenotat ift. forløbskoordinationsfunktion og opfølgende hjemmebesøg i regi af projektet om den ældre medicinske patient (DÆMP) 1. Baggrund og indledning Som led i satspuljeaftalen for 2012-2015

Læs mere

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ

Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ Projektbeskrivelse for sundhedsdataprogrammets initiativ 4 Baggrund Som en del af regeringens synlighedsreform, blev der med finansloven 2016 reserveret midler med det overordnede formål at bidrage til

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Kommissorium for Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Rebild Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Evalueringsmål - kvantitative mål, som VIVE/Implement har ansvaret for evaluere, og som vil indgå i den afsluttende evaluering.

Evalueringsmål - kvantitative mål, som VIVE/Implement har ansvaret for evaluere, og som vil indgå i den afsluttende evaluering. Patientforløb Projektleder TIT/APS Anja Kallestrup Direkte +4540164261 anjkal@rn.dk Sagsnummer 2017-012721 14. december 2017 NOTAT Målhieraki Tidlig indsats på tværs Der er i bevillingen af projektmidler

Læs mere

Status på tværsektorielle indsatser oversigt Psykiatri Forebyggelse af uhensigtsmæssige indlæggelser Patientrettet forebyggelsen

Status på tværsektorielle indsatser oversigt Psykiatri Forebyggelse af uhensigtsmæssige indlæggelser Patientrettet forebyggelsen Status på tværsektorielle indsatser 2012-2013-2014 - oversigt side Psykiatri Sammen om psykisk udfordrede unge GRØN 3 Tværsektoriel indsats for dobbeltdiagnosticerede GRØN 3 Pilotprojekt psykiatri: ulighed

Læs mere

Følgegruppen for uddannelse og arbejde

Følgegruppen for uddannelse og arbejde Kommissorium for Baggrund Region Syddanmark og de 22 syddanske kommuner har indgået Sundhedsaftalen 2019-2023. Aftalen er godkendt i kommunalbestyrelser og regionsrådet og trådte i kraft den 1. juli 2019.

Læs mere

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert

Den politiske styregruppes repræsentanter fra Kommunen er Orla Kastrup Kristensen og Gert Krav 3. Hvordan parterne følger op på aftalen Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan.

Projektkommissorium for den elektroniske genoptræningsplan. Afdeling: Kommunesamarbejde Udarbejdet af: Tove Charlotte Nielsen Journal nr.: 1.01.72./07/801 E-mail: Tove.C.Nielsen@regionsyddanmark.dk Dato: 21. juni 2007 Telefon: 76631321 Projektkommissorium for den

Læs mere

Forløbskoordination i kommunalt regi

Forløbskoordination i kommunalt regi 21. april 2009 Forløbskoordination i kommunalt regi Martin Sandberg Buch cand.scient.adm. msb@dsi.dk Hvordan kommer man i gang? 1. Hvor er koordinationsproblemerne? 2. Hvad skal koordineres? 3. Hvilken

Læs mere

Satspuljeprojekt Den vigtige Pårørende ml. *Thisted Kommune *Aalborg Kommune *Psykiatrien i Region Nordjylland

Satspuljeprojekt Den vigtige Pårørende ml. *Thisted Kommune *Aalborg Kommune *Psykiatrien i Region Nordjylland 1 Satspuljeprojekt Den vigtige Pårørende ml. *Thisted Kommune *Aalborg Kommune *Psykiatrien i Region Nordjylland Formål med ansøgningen Styrke involvering af pårørende til mennesker med en psykisk sygdom

Læs mere

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland

Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune. Regionsrådet Region Sjælland Kommunalbestyrelsen Vordingborg Kommune Regionsrådet Region Sjælland modtog den 29. marts 2007 sundhedsaftale på de obligatoriske seks indsatsområder, indgået mellem regionsrådet i Region Sjælland og kommunalbestyrelsen

Læs mere

Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014)

Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014) Udkast til arbejdsplan sundhedsaftalen 2015-2018 (1.dec 2014) Implementeringen af indsatserne i sundhedsaftalen vil ske løbende i hele aftaleperioden. Indsatserne i sundhedsaftalen har forskellig karakter.

Læs mere

Implementering af Forløbsprogrammerne i Lyngby-Taarbæk Kommune

Implementering af Forløbsprogrammerne i Lyngby-Taarbæk Kommune Implementering af Forløbsprogrammerne i Lyngby-Taarbæk Kommune Landskursus for Diabetessygeplejersker Charlotte Dorph Lyng Projektleder, sygeplejerske Fredericia 3.november 2012 Hvordan startede det?

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse

Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Kommissorier for kontaktudvalg på de nordjyske sygehuse Godkendt af Den Administrative Styregruppe for sundhedsaftaler den 08 12 2010 1 Kommissorium for Kontaktudvalg på de Psykiatriske sygehuse Nedsættelse

Læs mere

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen

Syddanmark. Status, per medio oktober, på implementering af screenings- og forløbsvejledningen Årlig status vedr. forløbskoordinatorfunktioner Status sendes til Danske Regioner (nch@regioner.dk) og KL (kmm@kl.dk) én gang årligt d. 15. november 2013-2015. Status i Region Syddanmark pr. 15. nov. 2014

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013

Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013 Område: Sundhedsstaben og Fælleskommunalt Sundhedssekretariat Dato: 28. februar 2013 Som led i satspuljeaftalen for 2012-2015 blev der afsat i alt 200,4 mio. kr. til en national handlingsplan for den ældre

Læs mere

Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed

Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde og samtidighed Seminar for DS-ILPS mandag den 12. marts 2018 Lene Olesen og Elisabeth Skibsted, Sundhedsstyrelsen Agenda Sundhedsaftaler fra stafet til samarbejde

Læs mere

Programevaluering af 28 puljeprojekter om forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom

Programevaluering af 28 puljeprojekter om forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom Programevaluering af 28 puljeprojekter om forstærket indsats for patienter med kronisk sygdom 2010-2012 Hovedrapporten indeholder tværgående analyser og eksterne vurderinger CFK har lavet en evalueringsrapport,

Læs mere