Vedtægter for Danske Medier

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vedtægter for Danske Medier"

Transkript

1 Vedtaget på 3. ordinære generalforsamling 7. maj 2015 Vedtægter for Danske Medier Kapitel 1 Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Danske Medier. Stk. 2. Foreningens hjemsted er i Københavns kommune. Formål og opgaver 2 Danske Medier har til formål at styrke demokrati, borgernes informationsret, den grundlovshjemlede trykkefrihed, pressefriheden og den redaktionelle uafhængighed. Stk. 2. Foreningens grundlæggende opgave er at samle danske medier og beslægtede virksomheder til samarbejde om fælles anliggender for at sikre medierne maksimal indflydelse på egne vilkår. Foreningen skal herunder varetage danske mediers politiske interesser samt fremme en mangfoldighed af økonomisk bæredygtige medier. Stk. 3. Foreningen skal hjælpe medlemmerne til succes såvel ideelt som kommercielt ved at arbejde for konkurrencedygtige politiske og kommercielle rammevilkår. Stk. 4. Foreningen skal bidrage til medlemmernes udvikling af bæredygtige analoge og digitale forretningsmodeller, så danske medier og deres relaterede aktiviteter samt beslægtede virksomheder også i fremtiden kan udvikle og producere dansksproget indhold på alle platforme og fastholde et mangfoldigt dansk medieudbud. Foreningen skal herunder virke for at fastholde og udbygge hensigtsmæssige vilkår for mediernes redaktionelle og kommercielle aktiviteter. Stk. 5. Foreningen varetager og styrker medlemmernes interesser over for myndigheder og organisationer nationalt og internationalt. Foreningen forestår kontakten og samarbejdet med foreninger eller institutioner inden for massekommunikationen i Danmark. Stk. 6. Foreningen rådgiver medlemmerne i brancherelevante spørgsmål og bistår og understøtter videndeling mellem medlemmerne.

2 Side 2 af 13 Stk. 7. Foreningen skal forestå eller medvirke til, at alle medarbejdergrupper hos medlemmerne kan tilbydes grund-, videre- og efteruddannelser på fagligt højt niveau samt relevante kurser, konferencer m.v. Stk. 8. Foreningen kan bistå og herunder repræsentere medlemmerne i retssager i Danmark eller i udlandet i forbindelse med presseretlige, ophavsretlige og andre brancherelevante spørgsmål. 3 Foreningen kan indgå aftaler, herunder leverandøraftaler, med virkning for samtlige medlemmer eller dele af medlemmerne, alternativt med virkning alene for de medlemmer, der har tilsluttet sig et af foreningens interessenetværk. 4 Foreningen kan for hele eller dele af sin medlemskreds eller for medlemmerne af et interessenetværk etablere, overtage eller indtræde som deltager i forretningsmæssigt drevne virksomheder af branchemæssig interesse for medlemmerne. Stk. 2. Sådanne virksomheder kan drives som selvstændige selskaber eller i foreningens navn. 5 Foreningen (eventuelt via selskaber ejet af foreningen) forestår eller medvirker til at gennemføre målinger og udvikle dokumentation af værdien og effekten af indholdet, herunder annoncering, handel og afledte kommercielle aktiviteter. Kapitel 2 Foreningens medlemmer og interessenetværk 6 Virksomheder og koncerner (f.eks. udgivere/broadcastere), der driver medievirksomhed eller virksomheder med beslægtet virkeområde kan optages som medlemmer. Stk. 2. Medlemmer af Danske Dagblades Forening, Foreningen af Danske Interaktive Medier, Dansk Magasinpresses Udgiverforening, Danske Specialmedier, Ugeaviserne, Radioerne og Digitale Publicister pr. fusionstidspunktet den 1. januar 2013 er medlemmer af foreningen. Stk. 3. Medievirksomheder er forpligtet til at lade medlemskab og kontingentberegning omfatter samtlige udgivelser/medier i virksomheden/koncernen, i det omfang udgivelserne/mediet hovedsageligt er rettet mod det danske marked. Stk. 4. Nye medlemmer skal godkendes af bestyrelsen i Danske Medier Bestyrelsens afgørelse kan indbringes for generalforsamlingen.

3 Side 3 af 13 7 Inden for foreningen kan der etableres interessenetværk, der omfatter en kreds af foreningens medlemmer, som har en fælles interesse i interessenetværkets formål, og som frivilligt indtræder i interessenetværket. 8 For interessenetværk gælder følgende bestemmelser: 1) Oprettelse sker ved generalforsamlingens beslutning, der træffes med samme majoritet som ved vedtægtsændringer. 2) Hvis interessenetværkets medlemmer ikke selv fastsætter vedtægterne for interessenetværket, vedtages disse af generalforsamlingen. Vedtægterne må ikke være i strid med foreningens vedtægter. 3) De i 6, stk. 2 nævnte foreninger kan forud for fusion vælge at fortsætte som interessenetværk efter fusionstidspunktet med henblik på at varetage interesser, som ikke kan indgå i Danske Mediers dagsorden, jf. 13, stk. 3, og 15, stk ) Sager og emneområder, der forestås af Danske Medier, må ikke gøres til genstand for særskilte aktiviteter eller udtalelser i interessenetværk. 5) Danske Medier stiller sekretariatsbistand til rådighed for interessenetværkets virksomhed. Bestyrelsen for Danske Medier fastsætter regler for, hvorledes interessenetværk skal betale for sekretariatets ydelser. Kapitel 3 Generalforsamling, bestyrelse, udvalg og direktion Generalforsamlingen 9 Generalforsamlingen er foreningens højeste myndighed. 10 Den ordinære generalforsamling holdes hvert år i april eller maj måned, første gang i Stk. 2. Dagsordenen skal mindst omfatte følgende punkter: 1) Valg af dirigent.

4 Side 4 af 13 2) Aflæggelse af beretning om foreningens virksomhed siden sidste ordinære generalforsamling. 3) Fremlæggelse af det reviderede regnskab til godkendelse. 4) Eventuelle forslag fra bestyrelsen eller medlemmerne. 5) Fastsættelse af kontingent. 6) Valg af formand og øvrige bestyrelsesmedlemmer, jf ) Nedsættelse af valgudvalg, jf. 10, stk. 5. 8) Valg af revisor, jf ) Eventuelt. Stk. 3. Forslag fra medlemmerne, der ønskes behandlet på den ordinære generalforsamling, skal indsendes til bestyrelsen inden udgangen af februar måned. Stk. 4. Indkaldelse af den ordinære generalforsamling udsendes med dagsorden og eventuelle forslag fra medlemmerne og skal være udsendt senest 14 dage forud for generalforsamlingens afholdelse. Stk. 5. Valg af formand og bestyrelsesmedlemmer forberedes af et af generalforsamlingen nedsat valgudvalg på tre medlemmer. 11 Ekstraordinære generalforsamlinger holdes, så ofte bestyrelsen finder det ønskeligt, eller når virksomheder, der til sammen besidder mindst 21 pct. af foreningens stemmer forlanger det, jf. 12. Stk. 2. Indkaldelse af en ekstraordinær generalforsamling skal være ledsaget af dagsorden og udsendes med sædvanligt varsel. 12 Medlemmerne bestemmer selv, hvilke og hvor mange deltagere de ønsker at sende til generalforsamlingen. Stk. 2. Hvert medlem, der ikke er i restance med kontingentbetalingen, har én grundstemme. Koncerner har dog alene én grundstemme, der tilfalder moderselskabet i foreningen. Virksomheder, der ejes i lige forhold mellem flere medlemsvirksomheder/koncerner, har en grundstemme.

5 Side 5 af 13 Stk. 3. Et antal stemmer svarende til det samlede antal grundstemmer fordeles blandt medlemmer, der ikke er i restance med kontingentbetalingen, på baggrund af det enkelte medlems faktisk indbetalte andel af det samlede kontingent i det foregående kalenderår (kontingentstemmer). Den nærmere fordeling af kontingentstemmer er beskrevet i bilag 1. Stk. 4. Et medlem eller en koncern kan maksimalt besidde 12,5 pct. af det samlede antal grund- og kontingentstemmer. Stk. 5. Medlemmer, der ikke driver virksomhed under medieansvarsloven, har på generalforsamlingen taleret men ikke stemmeret i emner, der vedrører ytringsfrihed, informationsfrihed eller mediejura, herunder ophavsret. Stk. 6. Berettigede til på medlemmernes vegne at afgive stemme er alene ledende medarbejdere. 1 uge forud for generalforsamlingen meddeler hvert medlem skriftligt navnene på de stemmeberettigede personer. Stk. 7. Medlemmer, der ikke er til stede på generalforsamlingen kan give skriftlig fuldmagt til et stemmeberettiget medlem. Intet medlem kan have fuldmagt fra mere end ét andet medlem. 13 Generalforsamlingen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af de stemmer, der kan afgives på generalforsamlingen, er til stede direkte eller ved fuldmagt. Stk. 2. Beslutninger træffes ved simpel stemmeflerhed, medmindre det drejer sig om vedtægtsændringer, oprettelse af interessenetværk, jf. 8, nr. 1, eksklusion, jf. 26, eller opløsning, jf. 27, hvortil der kræves et flertal på mindst to tredjedele af de afgivne stemmer. Blanke stemmer medregnes ikke. Stk. 3. Generalforsamlingen kan ikke træffe afgørelse om forslag, såfremt et interessenetværk, jf. 8, nr. 3, og mindst en fjerdedel af medlemmerne af Danske Mediers bestyrelse finder, at afgørelsen har afgørende kommerciel eller principiel politisk betydning for et interessenetværk men står i væsentlig modsætningsforhold til andre interesser inden for Danske Medier. Bestyrelsen 14 Bestyrelsen forestår ledelsen af foreningens anliggender og skal sørge for en forsvarlig organisation af foreningens virksomhed.

6 Side 6 af 13 Stk. 2. De afgørelser og aftaler, der træffes af bestyrelsen med hjemmel i foreningens vedtægter eller i en lovlig truffet generalforsamlingsbeslutning, er bindende for samtlige medlemsvirksomheder og skal respekteres af disse. 15 Bestyrelsen består af 9-11 medlemmer, inkl. formanden, valgt på generalforsamlingen blandt direktionen eller chefredaktionen hos medlemmer, der ikke er i restance med kontingentbetalingen. Stk. 2. Bestyrelsen kan i enighed beslutte at udvide bestyrelsen med et eller flere medlemmer, der har status af observatører med taleret men ikke stemmeret. Stk. 3. Ingen, der er fyldt 70 år, kan vælges til bestyrelsen. Stk. 4. Formanden vælges af generalforsamlingen for 2 år. Formanden kan genvælges for yderligere én 2-års periode. Den, der én gang har opnået genvalg som formand, kan først på ny vælges som formand 2 år efter, at vedkommende er gået af. Formanden kan ikke være formand for et interessenetværk, jf. 8, nr. 3. Bestyrelsen konstituerer sig selv med en ny formand frem til den næste generalforsamling, såfremt bestyrelsesformanden fratræder posten i valgperioden. Stk. 5. Formandens arbejde honoreres med et vederlag, hvis størrelse fastsættes af den øvrige bestyrelse. Stk. 6. De øvrige bestyrelsesmedlemmer vælges for 2 år ad gangen. Genvalg kan finde sted. Stk. 7. Såfremt et bestyrelsesmedlem afslutter sin beskæftigelse i den medlemsvirksomhed, hvor bestyrelsesmedlemmet var ansat ved valget til foreningens bestyrelse, udtræder bestyrelsesmedlemmet øjeblikkeligt af bestyrelsen. Det samme gør sig gældende, såfremt bestyrelsesmedlemmet ikke længere opfylder valgbarhedskriteriet i 15, stk. 1. Stk. 8. Bestyrelsen vælger af sin midte én eller to næstformænd. Stk. 9. Forslag, der af et bestyrelsesmedlem ønskes behandlet på et af de ordinære bestyrelsesmøder, skal være bestyrelsen i hænde senest 10 dage forud for mødet. Stk. 10. Bestyrelsens afgørelser træffes ved simpel stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens stemme udslagsgivende. Bestyrelsesmedlemmer, der repræsenterer virksomheder, der ikke driver virksomhed under medieansvarsloven, har taleret men ikke stemmeret i emner, der vedrører ytringsfrihed, informationsret eller mediejura, herunder ophavsret.

7 Side 7 af 13 Stk. 11. Bestyrelsen kan ikke træffe afgørelse om forslag, såfremt et interessenetværk, jf. 8, nr. 3, og mindst en fjerdedel af bestyrelsens medlemmer finder, at afgørelsen har afgørende kommerciel eller principiel politisk betydning for et interessenetværk men står i væsentlig modsætningsforhold til andre interesser inden for Danske Medier. Stk. 12. Direktionen orienterer forudgående formanden for interessenetværk, jf. 8, nr. 3, om forslag, der i henhold til stk. 10 og 13, stk. 3, med rimelighed kan antages at have afgørende kommerciel eller principiel politisk betydning for interessenetværket. Stk. 13. Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af dens medlemmer er til stede. Stk. 14. Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. Bestyrelsesudvalg 16 Bestyrelsen kan nedsætte udvalg, komitéer og nævn, under ét kaldet bestyrelsesudvalg eller blot udvalg. Stk. 2. Bestyrelsesudvalg kan være nedsat som stående udvalg eller ad hoc udvalg. Stk. 3. Bestyrelsen udpeger såvel medlemmerne af udvalgene som udvalgsformanden, der - via foreningens administrerende direktør - har rapporteringspligt over for bestyrelsen. Stk. 4. Bestyrelsen fastsætter udvalgenes kommissorium, kompetence og ansvar i en forretningsorden, der bestemmes for hvert enkelt udvalg. Stk. 5. Såfremt et udvalg skal være berettiget til at optage forhandling med udenforstående, skal dette udtrykkeligt fremgå af udvalgets forretningsorden. Et bestyrelsesudvalg kan dog aldrig indgå forpligtelser, der er bindende for foreningen. Direktionen 17 Direktionen under ledelse af den administrerende direktør varetager den daglige ledelse af foreningen og skal derved følge de retningslinjer og anvisninger og den forretningsorden, som bestyrelsen har givet.

8 Side 8 af 13 Stk. 2. Foreningens administrerende direktør og den øvrige direktion ansættes af og refererer til bestyrelsen. Bestyrelsen kan delegere kompetencen til at forhandle løn og øvrige ansættelsesvilkår for de enkelte medlemmer af den øvrige direktion til den administrerende direktør. Tegningsret og kreditfacilitet 18 Bestyrelsens formand eller en næstformand er sammen med foreningens administrerende direktør bemyndiget til at underskrive på foreningens vegne med bindende virkning for denne. Formanden kan i forening med den administrerende direktør meddele prokura. Stk. 2. Foreningen kan indgå aftaler om kreditfaciliteter. De opsamlede midler i foreningen kan stilles til sikkerhed herfor. Bestyrelsen kan dog ikke stille sikkerhed i eller på anden måde disponere over midler, som i forbindelse med fusionen den 1. januar 2013 skal overgå fra de i 6, stk. 2 nævnte foreninger til interessenetværk eller et mediegruppeudvalg, medmindre andet aftales i det enkelte tilfælde. Kapitel 4 Kontingent, regnskab og revision Medlemskontingent 19 Et medlem er forpligtet til at betale det af generalforsamlingen fastsatte kontingent. Stk. 2. Et interessenetværk kan bestemme, at medlemmerne af interessenetværket skal betale et særkontingent til dækning af interessenetværkets særlige omkostninger. Stk. 3. Bestyrelsen kan bemyndige at foreningen kan disponere over royalty og administrationshonorarer i forbindelse med rettighedsaftaler. Stk. 4. Foreningen modtager og administrerer medlemmernes tilgodehavender hos UBOD. Tilgodehavenderne indgår som en del af finansieringen af foreningens virksomhed. Stk. 5. Et medlem eller en koncern kan maksimalt betale 10 pct. af det samlede kontingent. Jf. 12, stk. 4.

9 Side 9 af 13 Regnskab 20 Regnskabsåret går fra 1. januar til 31. december. Første regnskabsår følger kalenderåret Der føres særskilt regnskab for eventuelle interessenetværk. Interessenetværkenes økonomi rapporteres alene summarisk i de for generalforsamling og bestyrelse fremlagte regnskaber. Revision 21 Medlemmerne vælger på generalforsamlingen en statsautoriseret revisor til at revidere foreningens og eventuelle interessenetværks regnskaber. Kapitel 5 Medlemmernes pligter, voldgift, ophør af medlemskab og foreningens opløsning. Medlemmernes pligter 22 Medlemmerne må ikke foretage handlinger, som strider mod foreningens interesser. Stk. 2. Medlemmerne er forpligtet til at overholde nærværende vedtægter med bilag samt alle beslutninger og aftaler, der træffes af foreningens kompetente organer, jf. herved 14, stk. 2. Stk. 3. Medlemmerne er forpligtet til på begæring at give de oplysninger til foreningen, som skønnes nødvendige til varetagelse af foreningens almindelige interesser herunder på begæring at give foreningen adgang til log in og/eller friabonnement samt at indrapportere regnskabstal herunder omsætningstal. Voldgift 23 I enhver tvistighed mellem foreningen og dens medlemmer, herunder ansøgere, jf. 6, stk. 2, som opstår i anledning af påståede overtrædelser af foreningens vedtægter, jf. herunder 22, skal den endelige afgørelse være unddraget de almindelige domstole og henhøre under voldgift. Stk. 2. Såfremt bestyrelsen har behandlet en klage fra et eller flere medlemmer mod et andet eller nogle andre medlemmer, men efter behandling af sagen har afvist klagen, kan det eller de klagende medlemmer inden 8 uger efter afvisningen rejse sag for

10 Side 10 af 13 voldgiftsretten direkte mod det eller de medlemmer, som bestyrelsen har frifundet for overtrædelse af medlemspligterne. Stk. 3. Hver af sagens parter udpeger sin voldgiftsmand, der sammen vælger voldgiftsrettens formand. Såfremt der ikke kan opnås enighed om valget af formand, udpeges formanden af præsidenten for Sø- og Handelsretten i København. Stk. 4. Den part, der vil indbringe en sag for voldgiftsretten, skal underrette den anden part herom ved anbefalet brev og herunder meddele, hvilken påstand han agter at nedlægge under sagen, de grunde, hvorpå påstanden støttes, samt hvem han har udpeget som sin voldgiftsmand. Stk. 5. Inden 14 dage efter modtagelsen af det i foregående stykke nævnte brev skal indklagede ved anbefalet brev meddele klageren sin påstand under sagen, de grunde, hvorpå den støttes, samt hvem han har valgt som sin voldgiftsmand. Stk. 6. Voldgiftsretten fastsætter selv de nærmere regler for sagens behandling. Stk. 7. I kendelsen, der skal udfærdiges skriftligt, træffer voldgiftsretten selv bestemmelse vedrørende sagens omkostninger og disses betaling, herunder om honoraret til voldgiftsrettens medlemmer. Stk. 8. Voldgiftsrettens afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for de almindelige domstole, med mindre dette sker for at tilvejebringe tvangsmidler til kendelsens gennemførelse. Stk. 9. I øvrigt gælder bestemmelserne i lov om voldgift. Udmeldelse 24 Udmeldelse kan finde sted med seks måneders skriftlig varsel til et kalenderårs udgang. Udmeldelse i henhold til denne bestemmelse medfører ikke adgang til at modtage udbetaling af formueandel. Slettelse 25 Såfremt en medlemsvirksomhed står i restance med kontingent eller andre pligtige ydelser til foreningen for to kvartaler eller derudover, kan bestyrelsen slette vedkommende som medlem af foreningen. Genoptagelse kan kun ske, hvis restancerne betales.

11 Side 11 af 13 Stk. 2. En slettet virksomhed kan inden 8 uger indbringe klage over slettelsen for den i 23 nævnte voldgift. I så fald skal virksomheden stille en af voldgiftsretten fastsat sikkerhed for betalingen af voldgiftsrettens omkostninger. Eksklusion 26 Eksklusion af et medlem kan på bestyrelsens forslag vedtages såvel på den årlige generalforsamling som på en ekstraordinær generalforsamling. Forslag om eksklusion af et medlem kan kun komme til afstemning, når dagsordenen for generalforsamlingen har indeholdt udtrykkelig meddelelse om, at et sådant forslag vil blive stillet. Til vedtagelse af et forslag om eksklusion kræves samme majoritet som ved vedtægtsændringer, jf. 13, stk. 2. Det af generalforsamlingen ekskluderede medlem kan inden 8 uger indbringe eksklusionen for den i 23 nævnte voldgiftsret, hvis afgørelse er endelig, jf. 23, stk. 8. Foreningens opløsning 27 Foreningens opløsning kan ske efter vedtagelse på to med højst 14 dages mellemrum holdte generalforsamlinger, såfremt vedtagelserne er sket med samme majoritet som ved vedtægtsændringerne, jf. 13, stk. 2, på begge generalforsamlinger. Stk. 2. Samtidig med opløsningen træffer generalforsamlingen beslutning om anvendelse af foreningens midler. Såfremt det for foreningens opløsning nødvendige stemmetal ikke kan opnås for en bestemt anvendelse af foreningens midler, skal disse anvendes til fremme af almindelige mediemæssige formål. Kapitel 6 Ikrafttrædelsesbestemmelser 28 Nærværende vedtægter træder i kraft fra vedtagelsen på den ordinære generalforsamling 22. maj 2013, men med regnskabsmæssig virkning fra 1. januar 2013, jf. dog stk. 2. Stk. 2. Bestemmelsen i 15, stk. 1, træder først i kraft ved valget af bestyrelsesmedlemmer på foreningens ordinære generalforsamling i Indtil nævnte tidspunkt skal bestyrelsens sammensætning afspejle følgende fordeling: 4 medlemmer skal repræsentere virksomheder, der i 2012 var medlem af Danske Dagblades Forening 2 medlemmer skal repræsentere virksomheder, der i 2012 var medlem af Foreningen af Danske Interaktive Medier

12 Side 12 af 13 2 medlemmer skal repræsentere virksomheder, der i 2012 var medlem af Dansk Magasinpresses Udgiverforening 2 medlemmer skal repræsentere virksomheder, der i 2012 var medlem af Danske Specialmedier 2 medlemmer skal repræsentere virksomheder, der i 2012 var medlem af Ugeaviserne 1 medlem skal repræsentere virksomheder, der i 2012 var medlem af Radioerne Bestyrelsen vælges på den ordinære generalforsamling i 2013 for et år. Formanden er ikke på valg i Således vedtaget på generalforsamling 22. maj Senere ændret 7. maj Ændret 7. maj 2015.

13 Side 13 af 13 Vedtægter for Danske Medier Bilag 1 14 stik 2,3 og 4: Stemmeret Hvert egentligt medlem har én grundstemme. Det er den overordnede koncern, der har grundstemmen. Dertil kommer ligeså mange stemmer, som der er medlemmer, der fordeles i forhold til de enkelte medlemmers andel af kontingentsummen. Disse stemmer kaldes kontingentstemmer. Eksempel: Der er 454 grundstemmer og 454 kontingentstemmer dvs. 908 stemmer i alt. De fordeles således: Der er i vedtægternes 12 stk. 4 en bestemmelse om, at Et medlem eller en koncern kan maksimalt besidde 12,5 procent af det samlede antal grund- og kontingentstemmer Et medlem kan maksimalt besidde 12,5 procent af stemmerne dvs. 113 stemmer, hvoraf den ene er en grundstemme. Grundstemmer: Hver af de 454 medlemsvirksomheder får én grundstemme. Kontingentstemmer: Når kontingentstemmerne beregnes, tages udgangspunkt i en opdeling af det samlede kontingent i 454 lige store portioner ( kr.), som søges fordelt, så medlemmerne modtager et antal stemmer svarende til det fold af kr. der kan rummes inden for deres kontingentbetaling. Da der i eksemplet viser sig ikke at være tilstrækkeligt mange kontingenter over kr. til, at alle 454 stemmer kan fordeles, reduceres de kr. til det maksimale beløb, som kan anbringes 454 gange, i dette tilfælde kr. Hvis beregningen af grund- og kontingentstemmer viser, at ét medlem har fået mere end 113 stemmer (inkl. den ene grundstemme), fordeles de overskydende stemmer blandt de øvrige medlemmer efter princippet for kontingentstemmer.

Vedtægter for Danske Mediers Arbejdsgiverforening 2016

Vedtægter for Danske Mediers Arbejdsgiverforening 2016 Vedtægter for Danske Mediers Arbejdsgiverforening 2016 Navn, hjemsted og opgaver 1 Foreningens navn er Danske Mediers Arbejdsgiverforening. 2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune. 3 Danske Mediers

Læs mere

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Fastsat på den stiftende generalforsamling den 3. september 1975 med ændringer, vedtaget på generalforsamlinger af 5. maj 1976, 8. maj 1980,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN

VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er "SKIVE SØSPORTS HAVN". Foreningens hjemsted er Skive Kommune. Foreningens adresse er Strandvejen 26, 7800 Skive. 2 FORENINGENS

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK

VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK 1. NAVN Foreningens navn er Make-A-Wish Ønskefonden Danmark. 2. HJEMSTED Foreningens hjemsted er i Danmark. 3. FORMÅL 3.1 Foreningen har til formål at opfylde

Læs mere

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11 BECH-BRUUN MARKUP 06.10.2017 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 11 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse...

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Dansk Solvarme Forening (DSF)

Dansk Solvarme Forening (DSF) 14. januar 2014 VEDTÆGTER FOR Dansk Solvarme Forening (DSF) NAVN OG HJEMSTED Stk. 2: 1. Foreningens navn er: Dansk Solvarme Forening - (DSF) Foreningen har hjemsted på Foreningens sekretariats adresse

Læs mere

BFU. BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj Sekretariatet Torpsgade Fredericia. Tlf

BFU. BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj Sekretariatet Torpsgade Fredericia. Tlf BFU Brancheforeningen for Undervisningsmidler Sekretariatet Torpsgade 13 7000 Fredericia Tlf. 86 11 87 11 www.bfu.dk BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj 2015 1 1.1. Foreningens navn er. 1.2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet 23.04.2008 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er De Frie Producenter stiftet 23.04.2008. Foreningens hjemsted er Gentofte Kommune. 2. FORENINGENS

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R OTTERUP HANDELSFORENING

V E D T Æ G T E R F O R OTTERUP HANDELSFORENING V E D T Æ G T E R F O R OTTERUP HANDELSFORENING Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Otterup Handelsforening. Foreningens hjemsted er Nordfyns Kommune, Fyn. Foreningen er selvstændig og er ikke underlagt

Læs mere

Vedtægter for Procesindustrien

Vedtægter for Procesindustrien Procesindustrien 1787 København V proces.di.dk pi@di.dk Vedtægter for Procesindustrien Vedtaget på foreningens stiftende Generalforsamling den 16. november 1989 Ændringer vedtaget på Generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde 1. Navn og hjemsted Lokalforeningens navn er DAF Roskildeafdelingen. Dens hjemsted er formandens adresse. 2. Formål Lokalforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål

VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret ) 1 Navn, hjemsted og formål VEDTÆGTER for FREDERIKSHAVN KAJAKKLUB (Revideret 25.02.2019) 1 Navn, hjemsted og formål Klubbens navn er Frederikshavn Kajakklub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 5. marts

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R B A G E N K O P E R H V E R V S F O R E N I N G

V E D T Æ G T E R F O R B A G E N K O P E R H V E R V S F O R E N I N G Advokat Susanne Bundgaard Møller Torvet 2 5900 Rudkøbing tlf 62 51 10 32 J.nr. 3-11-16893 (UDKAST af den 16/5 2006) Formateret: Lige margener V E D T Æ G T E R F O R B A G E N K O P Formateret: Engelsk

Læs mere

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007

Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling, den 11. april 2007 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at fremme

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 8

Vedtægter for. Side 1 af 8 Vedtægter for Side 1 af 8 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Vagt- og SikkerhedsIndustrien. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningen har til formål at samle virksomheder inden for vagt-

Læs mere

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30.

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. april 2014 1. Navn, formål og hjemsted Foreningens navn er WSPA Danmark. Med virkning

Læs mere

Varmepumpefabrikantforeningen

Varmepumpefabrikantforeningen Varmepumpefabrikantforeningen Sekretariat Åboulevard 7, 1. tv. 1635 København V Telefon: 3539 4344 Telefax: 3535 4344 VPF@varmepumpefabrikanterne.dk www.varmepumpefabrikanterne.dk Vedtægter for Foreningen

Læs mere

Navn og hjemsted. Formål

Navn og hjemsted. Formål VEDTÆGTER Nivå 2009 2 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Medicoindustrien. Foreningens hjemsted er Fredensborg Kommune. 2 Formål Medicoindustrien er brancheorganisationen for virksomheder, der i Danmark

Læs mere

V E D T Æ G T E R. Foreningen Liv i Landsbyen

V E D T Æ G T E R. Foreningen Liv i Landsbyen V E D T Æ G T E R for Foreningen Liv i Landsbyen - et socialøkonomisk projekt ALKEN * BJEDSTRUP * BOES * ILLERUP * SVEJSTRUP Foreningens navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Foreningen Liv i Landsbyen

Læs mere

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB

Vedtægter. for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtægter for SKANDERBORG SVØMMEKLUB Vedtaget på ekstraordinær generalforsamling Den 24. marts 2003 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er SKANDERBORG SVØMMEKLUB (SKS) og hjemstedet er Skanderborg Kommune.

Læs mere

Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål. 3 Foreningens medlemskab af Danmarks Jægerforbund

Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål. 3 Foreningens medlemskab af Danmarks Jægerforbund Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening Foreningens navn er Rødskebølle Jagtforening Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. 1 Navn og hjemsted 2 Foreningens formål Foreningens formål er at

Læs mere

1 Danske Havne er en selvstændig brancheorganisation for erhvervshavne.

1 Danske Havne er en selvstændig brancheorganisation for erhvervshavne. V E D T ÆGTER Vedtægter for Danske Havne Formål 1 Danske Havne er en selvstændig brancheorganisation for erhvervshavne. Medlemskreds 2 Alle erhvervshavne, der tilvejebringer, vedligeholder, forvalter og

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

NLP Foreningen i Danmark vedtægter

NLP Foreningen i Danmark vedtægter NLP Foreningen i Danmark vedtægter Vedtægter for NLP Foreningen i Danmark, brancheforening. 1. Foreningens navn Foreningens navn er NLP Foreningen i Danmark, brancheforening. Dens hjemsted er den til enhver

Læs mere

Vedtægter for Skive Søsports Havn

Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Skive Søsports Havn. Foreningens hjemsted er Skive kommune. Foreningens adresse er

Læs mere

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner VEDTÆGTER for foreningen Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Private golfbaner Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune. 2 Foreningens formål er at varetage fælles interesser

Læs mere

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn.

Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. Vedtægter for Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 Fyn. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Danmarks Matematiklærerforening, Kreds 11 FYN Hjemsted: Fyn og Øerne 2. Medlemskab af organisationer

Læs mere

Vedtægter. For. Kiropraktik & sundhed

Vedtægter. For. Kiropraktik & sundhed Vedtægter For Kiropraktik & sundhed Vedtægter For Kiropraktik & sundhed 1.0 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Kiropraktik & sundhed. 1.2 1.3 Foreningen kan anvende binavne og kaldenavne efter bestyrelsens

Læs mere

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH.

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Aars Vand

Vedtægter for Aars Vand Vedtægter for Aars Vand NAVN OG HJEMSTED: Selskabets navn er Aars Vand. 1 Selskabets hjemsted er Vesthimmerlands Kommune 2 FORMÅL: Selskabets formål er i overensstemmelse med den til enhver tid gældende

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker 1 Foreningens navn Foreningens navn er Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker. 2 Formål Foreningens formål er at sikre, at

Læs mere

VEDTÆGTER for Foreningen AP Pension f.m.b.a.

VEDTÆGTER for Foreningen AP Pension f.m.b.a. VEDTÆGTER for Foreningen AP Pension f.m.b.a. NAVN, FORMÅL OG MEDLEMSFORHOLD 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Foreningen AP Pension f.m.b.a. Stk. 2 Foreningens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

A.P. Møller - Mærsk A/S. Vedtægter

A.P. Møller - Mærsk A/S. Vedtægter A.P. Møller - Mærsk A/S Vedtægter Selskabets navn er A.P. Møller - Mærsk A/S. I. Almindelige bestemmelser Selskabet driver tillige virksomhed under binavnene Aktieselskabet Dampskibsselskabet Svendborg

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987.

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2006. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2007. Kapitel 1: Indledende

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for. Skødstrup Sogns Jagtforening. under Danmarks Jægerforbund

Forslag til vedtægtsændringer for. Skødstrup Sogns Jagtforening. under Danmarks Jægerforbund Forslag til vedtægtsændringer for Skødstrup Sogns Jagtforening under Danmarks Jægerforbund Side 1 af 6 1.0 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Skødstrup Sogns Jagtforening. 1.2 Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Erhverv Aarhus

Vedtægter for Erhverv Aarhus Oversigt 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemmer 4 Medlemskabets ophør 5 Generalforsamlingen 6 Bestyrelsen 7 Regnskab og revision 8 Foreningens opløsning 9 Foreningens kontor og

Læs mere

VEDTÆGTER for FORENINGEN

VEDTÆGTER for FORENINGEN VEDTÆGTER for FORENINGEN CENTER for UNGDOMSFORSKNING Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 29. november 1999. Senest ændret på den 14. generalforsamling den 22. marts 2012. 2 VEDTÆGTER for FORENINGEN

Læs mere

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet.

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet. Vedtægter for Indeks 1 Navn, hjemsted og formål 2 Optagelses kriterier 3 Medlems forpligtigelser 4 Eksklusion 5 Bestyrelsen 6 Sekretariatet 7 Møder 8 Foreningens forpligtigelser 9 Generalforsamlingens

Læs mere

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted

Vedtægter. 1. Navn og hjemsted Vedtægter 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Hundested By & Erhverv. 1.2 Foreningens hjemsted er 3390 Hundested, og foreningens adresse er formandens bopæl. 2.1 Foreningens formål er: 2. Formål

Læs mere

Foreningen bips er stiftet 2003-03-26 ved en sammenlægning af foreningerne BPS, ibb og IT-Bygge. Net.

Foreningen bips er stiftet 2003-03-26 ved en sammenlægning af foreningerne BPS, ibb og IT-Bygge. Net. vedtægter 2014 vedtægter 2014 1. Navn og hjemsted Foreningen bips er stiftet 2003-03-26 ved en sammenlægning af foreningerne BPS, ibb og IT-Bygge. Net. Foreningens hjemsted er adressen for sekretariatet.

Læs mere

VEDTÆGTER GREEN NETWORK

VEDTÆGTER GREEN NETWORK VEDTÆGTER GREEN NETWORK I. NAVN, HJEMSTED og FORMÅL 1. Navn Foreningens navn er "Green Network". 2. Hjemsted Green Networks hjemsted er Lysholt Allé 10, 7100 Vejle. 3. Formål Green Networks formål er at

Læs mere

Vedtægter for Investering Danmark (Danish Investment Association)

Vedtægter for Investering Danmark (Danish Investment Association) Vedtægter for Investering Danmark (Danish Investment Association) (Vedtaget på generalforsamlingen den 8. maj 2019) Hjemsted og formål 1. Investering Danmarks hjemsted er Københavns Kommune. Stk. 2. Investering

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A

V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A 1. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er "Foreningen Outdoor-Camping-Ferie-Fritid,

Læs mere

Vedtægter for REE Golfklub.

Vedtægter for REE Golfklub. Vedtægter for REE Golfklub. 1 Navn 1.1 Foreningens navn er REE Golfklub og dens hjemsted er i Gribskov kommune 2 Formål 2.1 Klubbens formål er at forestå driften af golfbane med dertil hørende relevante

Læs mere

Formål 2.1 Organisationen er landsdækkende for virksomheder, der beskæftiger sig med genvinding og genbrug.

Formål 2.1 Organisationen er landsdækkende for virksomheder, der beskæftiger sig med genvinding og genbrug. GI Vedtægter 1. Navn Organisationens navn er: "GenvindingsIndustrien". 2. Formål 2.1 Organisationen er landsdækkende for virksomheder, der beskæftiger sig med genvinding og genbrug. 2.2 Organisationens

Læs mere

Vedtægter for CLEAN. Foreningen vil søge samarbejde med beslægtede klyngeorganisationer i Danmark og udlandet.

Vedtægter for CLEAN. Foreningen vil søge samarbejde med beslægtede klyngeorganisationer i Danmark og udlandet. Vedtægter for CLEAN Kapitel 1. Foreningen navn og formål 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er CLEAN f.m.b.a. ("Foreningen"). Foreningen har hjemsted i Danmark. 2. Foreningens formål Foreningen er en

Læs mere

Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Fund Association)

Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Fund Association) Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Fund Association) (Vedtaget på generalforsamlingen 29. april 2014) Hjemsted og formål 1. Investeringsfondsbranchens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING VEDTÆGTER FOR FORENINGEN CENTER FOR UNGDOMSFORSKNING Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 29. november 1999. Senest ændret på den 17. generalforsamling den 25. marts 2015. Navn, hjemsted, stiftelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR TÅRS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR TÅRS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR TÅRS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Tårs Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Hjørring Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er i

Læs mere

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 DK-2100 KØBENHAVN Ø TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 13 11 UDKAST VEDTÆGTER FOR Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] C V R

Læs mere

VEDTÆGTER FORMÅL HJEMSTED MEDLEMMER

VEDTÆGTER FORMÅL HJEMSTED MEDLEMMER Af 23. maj 2016 VEDTÆGTER 1 FORMÅL Textil & Tøj, Brancheforeningen for im og eksportører har til formål at fremme sammenholdet indenfor branchen og i enhver henseende at varetage medlemmernes erhvervsmæssige

Læs mere

Vedtægt for Sundhed Danmark

Vedtægt for Sundhed Danmark Vedtægt for Sundhed Danmark 1 Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Sundhed Danmark 1.2 Foreningen kan derudover bruge Foreningen af danske sundhedsvirksomheder i sin kommunikation 2 Formål 2.1 Foreningen

Læs mere

1 Navn og hjemsted. 2 Formål

1 Navn og hjemsted. 2 Formål Vedtægter for Foreningen Samsø Energiakademi 28.marts 2014 Indhold 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål... 3 3 Medlemskab... 3 4 Bestyrelsen... 3 5 Den ordinære generalforsamling... 4 6 Ekstraordinære generalforsamlinger...

Læs mere

stiftet den 9. oktober 1862

stiftet den 9. oktober 1862 V E D T Æ G T E R for KØGE HANDELSSTANDSFORENING stiftet den 9. oktober 1862 Navn og formål 1 Foreningens navn er: Køge Handelsstandsforening Foreningens hjemsted er Køge, og dens adresse er foreningens

Læs mere

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v.

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v. Navn 1. Foreningens navn: Tolkeforeningen. Formål 2. Foreningens formål er på partipolitisk uafhængigt grundlag at værne og fremme medlemmernes branchemæssige, økonomiske og sociale interesser i forhold

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening J.nr.: 05-63398 Vedtægter Odense Glasværks Støtteforening 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Odense Glasværks Støtteforening. 1.2. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. 2. Formål 2.1. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976

Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976 Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976 1. Navn og Adresse Sammenslutningens navn er Dansk Svømmetræner Sammenslutning. Den officielle forkortelse er DSTS. Adressen er den

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Vedtægter for Bicycle Innovation Lab

Vedtægter for Bicycle Innovation Lab Vedtægter for Bicycle Innovation Lab 1. Navn Foreningens navn er Bicycle Innovation Lab 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark 3. Formål Foreningens formål er: 3.a. Arbejdsmæssigt formål Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP

VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP VEDTÆGTER FOR GRUNDEJERFORENINGEN SOMMERHUSBYEN HOUSTRUP Indholdsfortegnelse: Kap. 1 Foreningens navn og hjemsted 1. Kap. 2 Foreningens område og medlemskreds 2. Kap. 3 Foreningens formål og opgaver 3.

Læs mere

Vedtægter for DAF København Nord

Vedtægter for DAF København Nord Vedtægter for DAF København Nord Beskrivelse af DAF København Nord Det er lokalforeningsbestyrelsen mål at etablere møder og aktiviteter, der bidrager til, at det enkelte medlem bliver endnu bedre i stand

Læs mere

Vedtægter for Hjallerup Jagtforening

Vedtægter for Hjallerup Jagtforening Vedtægter for Hjallerup Jagtforening 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Hjallerup Jagtforening 1.2. Foreningens hjemsted er Brønderslev kommune. 2. Forholdet til Danmarks Jægerforbund 2.1. Foreningen

Læs mere

Foreningen Nyord Havns vedtægter

Foreningen Nyord Havns vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Nyord Havn og hjemstedet er Nyord, 4780 Stege. 2 Formål Foreningens formål er at drive og vedligeholde Nyord Havn i funktionsmæssig, lovlig og forsvarlig

Læs mere

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011)

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) 1 Navn og hjemsted Laugets navn er Stenhuggerlauget og med binavnene Stenhuggerlauget i Danmark, Stenhuggersektionen og Stenhuggersektionen under Dansk

Læs mere

Vedtægter for interessegruppen Låse- og sikringsteknikere under Dansk Byggeri.

Vedtægter for interessegruppen Låse- og sikringsteknikere under Dansk Byggeri. Foreningens vedtægter Vedtægter for interessegruppen Låse- og sikringsteknikere under Dansk Byggeri. 1: Navn og hjemsted Interessegruppens navn er: Låse- og sikringsteknikere Interessegruppens hjemsted

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Key2Green

VEDTÆGTER. for. Key2Green 9. maj 2011 VEDTÆGTER for Key2Green Navn, hjemsted og formål 1. Navn Foreningens navn er Key2Green. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Odense kommune. 3. Formål Foreningens formål er at styrke danske

Læs mere

Love for Rørforeningen. Foreningen af danske vvs-grossister. Side 1 af 6. Foreningen blev stiftet af 20 købmænd 10. februar 1916 under navnet:

Love for Rørforeningen. Foreningen af danske vvs-grossister. Side 1 af 6. Foreningen blev stiftet af 20 købmænd 10. februar 1916 under navnet: Love for Rørforeningen Foreningen af danske vvs-grossister Foreningen blev stiftet af 20 købmænd 10. februar 1916 under navnet: Foreningen af Grosserere i Rør- og Sanitets-Branchen i Danmark. I 1956 blev

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen

V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen Sektionens navn er DANSK BYGGERI, NEDBRYDNINGSSEKTIONEN. Dens hjemsted er Dansk Byggeri, Nørre Voldgade 106, 1015 København K. 1. 2. Sektionens

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK

Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK 2015 1 Klubbens navn er Ringkøbing og Omegns Rideklub, forkortet ROK. Klubbens hjemsted er Ringkøbing-Skjern kommune. Klubben er stiftet 1965 og fusioneret

Læs mere

Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013

Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013 Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013 Dato: 19-03-2013 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Vindmølleindustrien. Stk. 2. Foreningens bestyrelse kan registrere yderligere navne, såfremt dette findes

Læs mere

Klubbens Love & Vedtægter

Klubbens Love & Vedtægter Klubbens Love & Vedtægter 1 Foreningens navn og hjemsted: Foreningens navn er Dart Odense. Dens hjemsted er Odense kommune. 2 Foreningens formål: Foreningens formål er at dyrke dartspil, samt at udbrede

Læs mere

Vedtægter for Borup Kino

Vedtægter for Borup Kino Vedtægter for Borup Kino INDHOLDSFORTEGNELSE Navn og hjemsted:... 3 Formål... 3 Medlemskab... 3 Hæftelse... 3 Foreningens ledelse:... 4 Bestyrelsen... 4 Arbejdsgrupper:... 5 Administration... 5 Regnskab

Læs mere

Vedtægter for Danske Bygningskonsulenter (DBK)

Vedtægter for Danske Bygningskonsulenter (DBK) Vedtægter for Danske Bygningskonsulenter (DBK) Indhold 1. Navn og hjemsted 2. Formål 3. Medlemmer 4. Udmeldelse og ophør 5. Medlemmernes forpligtelser 6. Kontingent og opsigelsesvarsel 7. Eksklusion 8.

Læs mere

Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Association)

Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Association) Vedtægter for Investeringsfondsbranchen (Danish Investment Association) (Vedtaget på generalforsamlingen den 3. maj 2017) Hjemsted og formål 1. Investeringsfondsbranchens hjemsted er Københavns Kommune.

Læs mere

Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011

Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011 Hadsund Jagtforening Vedtægter 28.januar 2011 1.0 Navn og hjemsted. 1.1 Foreningens navn er Hadsund Jagtforening. 1.2 Foreningens hjemsted er Mariagerfjord kommune. 2.0 Forholdet til Danmarks Jægerforbund.

Læs mere

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede.

5.1 I Bornholms Regionskommune vælges ved direkte valg 24 delegerede. 1.0 NAVN 1.1 Selskabets navn er Bornholms Brand A.m.b.a. 2.0 HJEMSTED 2.1 Selskabets hjemsted er Bornholms Regionskommune. 3.0 FORMÅL 3.1 Selskabets primære formål er at eje aktier i Bornholms Brandforsikring

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Vedtægter for DTU Dancing

Vedtægter for DTU Dancing Vedtægter for DTU Dancing 1.Foreningens navn og hjemsted Klubbens navn er DTU Dancing Dens hjemsted er Danmarks Tekniske Universitet, 2800 Kongens Lyngby, Lyngby-Taarbæk Kommune. 2. Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægter. For Foreningen Sorø Handel & Service

Vedtægter. For Foreningen Sorø Handel & Service Vedtægter For Foreningen Sorø Handel & Service Stiftet den 25.6.2015 Navn og formål 1 Foreningen Sorø Handel & Service Foreningens hjemsted er Sorø Kommune. Foreningens formål er: a) At fremme handel,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER 1. Navn og formål: Foreningens navn er FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER. Foreningen har til formål at virke for en høj faglig og etisk standard

Læs mere

Vedtægter. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Hundested Handelsstandsforening Foreningens hjemsted er Hundested og dens adresse er formandens.

Vedtægter. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Hundested Handelsstandsforening Foreningens hjemsted er Hundested og dens adresse er formandens. Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Hundested Handelsstandsforening Foreningens hjemsted er Hundested og dens adresse er formandens. 2. Formål. Foreningens formål er at virke til fremme

Læs mere

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Jægerspris Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Frederikssund Kommune. 1 FORMÅL 2 Selskabets

Læs mere

Doc.nr.: Vedtægter

Doc.nr.: Vedtægter B Ø R S M Æ G L E R F O R E N I N G E N Doc.nr.: 263289 Vedtægter Side 2 I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Børsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Børsmæglerforeningen"

Læs mere

Foreningen Danish Marine & Offshore Group

Foreningen Danish Marine & Offshore Group VEDTÆGTER for Foreningen "Danish Marine & Offshore Group" 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er "Danish Marine & Offshore Group". Foreningens navn forkortet er DMOG 1.2 Foreningens hjemsted er sekretariatsadressen:

Læs mere

Love for DANSKE KLOAKMESTRE

Love for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Blovstrød Løverne

Vedtægter for Blovstrød Løverne Vedtægter for Blovstrød Løverne Stiftet den 15. december 1980 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Blovstrød Løverne. Dens hjemsted er Allerød Kommune. 2 Foreningens formål Blovstrød Løvernes formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FREDERIKSHAVN GOLF KLUB. 1. Klubbens navn er Frederikshavn Golf Klub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune.

VEDTÆGTER FOR FREDERIKSHAVN GOLF KLUB. 1. Klubbens navn er Frederikshavn Golf Klub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. VEDTÆGTER FOR FREDERIKSHAVN GOLF KLUB 1. Klubbens navn er Frederikshavn Golf Klub og dens hjemsted er Frederikshavn Kommune. Klubbens formål er at etablere og forestå driften af en golfbane og organisere

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R G A T E NAVN OG HJEMSTED: 1.1 Foreningens navn er Gate Foreningen har hjemsted i Albertslund. 2.

V E D T Æ G T E R F O R G A T E NAVN OG HJEMSTED: 1.1 Foreningens navn er Gate Foreningen har hjemsted i Albertslund. 2. V E D T Æ G T E R F O R G A T E 2 1 1. NAVN OG HJEMSTED: 1.1 Foreningens navn er Gate 21. 1.2 Foreningen har hjemsted i Albertslund. 2. FORMÅL: 2.1 Foreningens formål er at iværksætte erhvervsudviklingsaktiviteter

Læs mere

Vedtægter for. Foreningen Veteranhjem København

Vedtægter for. Foreningen Veteranhjem København Vedtægter for Foreningen Veteranhjem København 1 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Foreningen Veteranhjem København. 1.2 Foreningens hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål 2.1 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930

Vedtægter for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930 Vedtægter for Bokseklubben AIK Roskilde anno 1930 1 Navn og hjemsted Foreningsnavn er Bokseklubben AIK Roskilde og har hjemsted i Roskilde Kommune. 2 Formål Bokseklubben AIK Roskildes formål er at virke

Læs mere

Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen DJBFA s vedtægter

Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen DJBFA s vedtægter Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen 2018 DJBFA s vedtægter 1 Navn og hjemsted DJBFA er en forening af komponister, sangskrivere og tekstforfattere, der har opnået medlemskab

Læs mere

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a.

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Vedtægter for Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1 Selskabets navn er Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Selskabet driver endvidere

Læs mere