ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk rering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk rering"

Transkript

1 ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk rering

2 Indholdsfortegnelse Opsætning 3 Debitoropsætning 4 Opsætning af afsendelsesmodulet. 6 Check af anden opsætning. 11 Elektronisk fakturering. 13

3 Opsætning Denne vejledning beskriver hvad der skal foretages i regnskabet inden elektronisk fakturering af offentlige myndigheder og andre virksomheder der kan modtage en elektronisk faktura.

4 Debitoropsætning 1) EAN nummer. Skal oplyses. Dette er den elektroniske adresse, som oplyses af kunden der skal modtage elektroniske fakturaer. Opsættes på den pågældende debitor under knappen Opsætning ude til højre. Herefter Eksterne koder. Her skrives EAN i feltet Kode. Ekstern kodedefinition er til evt. beskrivelse på eksterne dokumenter. Sæt et flueben i standardkode, og lav en beskrivelse i feltet Beskrivelse. I feltet Vædi indtastes den 13 cifrede EAN kode. Der er checkciffer kontrol på ved brugen, så eventuelle indtastningsfejl vil blive fanget inden afsendelsen. 2) Kontaktperson. Knappen Opsætning ude til højre. Vælg Kontaktperson. Indtast relevant information.

5 Andre muligheder: Flere EAN numre på kunden. Det er også muligt at sætte EAN nummer på den enkelte kontaktperson, således at der reelt kan sendes til forskellige EAN numre hos den samme kunde, blot ved at vælge en anden kontaktperson. (se under Yderligere information bagerst i denne vejledning.)

6 Opsætning af afsendelsesmodulet. Så skal vi til opsætning af afsendelsesmodulet. Gå i ServiceHosting+ menupunktet, vælg LayoutDesigner Opsætning Afsendelse. Du åbner afsendelsesmodulet og stiller dig i vinduet ude til venstre. Trykker Ctrl+N. I kolonnen Rapporter, trykker du på den knækkede pil og vælger Faktura, hvis det er fra Debitor modulet du skal afsende. Du vælger TimePlus+ hvis du skal sende fra TimePlus+ eller Projektfaktura hvis du skal fakturere fra Projektmodulet. I kolonnen Kontokode vælger du den kategori du ønsker at sende elektronisk faktura til. Alle vil medføre at Fakturaer til alle kunder kan afsendes elektronisk, med den valgte opsætning. Dette forudsætter at alle kunder er ens hvilket sjældent er tilfældet. Vælger du Gruppe er det kun den valgte debitorgruppe der kan faktureres elektronisk med den valgte opsætning og vælger du Tabel, kan du vælge den enkelte debitor der kan sendes til med den valgte opsætning. Du kan lave flere opsætninger efter behov. Tabel har 1.prioritet, således at hvis der

7 ligger en opsætning på en specifik kunde, er det den der bliver valgt frem for Gruppe opsætningen. I eksemplet her er der valgt Gruppe, hvor vi har en debitorgruppe der hedder off Offentlige kunder. Så over til højre del af skærmen, som Type vælges Elektronisk faktura. Format sættes automatisk til XML når du tab er videre. Så skal vi lige sætte loggen op. I Filnavn skrives Efak og der ættes flueben i Log. Tryk på knappen Log, så kan du se loggen. Det er her de afsendte fakturaer gemmes, og det er her du kan se om afsendelsen er gået godt eller skidt. Luk loggen igen ved at trykke på den røde boks. Så skal du lige over på fanebladet Opsætning, for at vælge det format der skal sendes i. Vælg OIOUBLNES hvis det er fra Debitormodulet der skal afsendes. Der er kommet en række nye muligheder som du kan se i billedet

8 herunder, men det er vores anbefaling at der vælges OIOUBLNES, med mindre kunden har gjort opmærksom på andre forhold der skal tilgodeses. Se den lille tabel bagerst i denne vejledning, og kontakt os hvis du har spørgsmål til denne opsætning. Så skal du have checket om du har den nødvendige software installeret på din pc. Specielt nyere pcer er født uden dette, men tryk på knappen Funktioner. Så skifter den til Kontroller OIO afsendelses Objekt, den trykker du på, og hvis det er ok får du besked som vist. Afsendelses OIO objekt eksisterer, Alt er ok. Hvis du mangler noget kommer beskeden:

9 Du trykker på Ja, og får det nødvendige software lagt ind på din pc. Så er du færdig med den forberedende opsættelse af afsendelsesmodulet. Aktivering af opsætningen. Når du får en klarmelding fra Deloitte IT Solutions på at din oprettelse hos KMD er klar, får du samtidig et brugernavn og en adgangskode. Disse skal du indsætte i de oprettede definitioner, idet alle definitionerne skal have indsat brugernavn og adgangskode, se efterfølgende billede. TIPS: Du vil efterfølgende kunne kopiere password fra en definition til den næste, selvom der blot står en masse prikker.

10 Inden skærmbilledet forlades skal definitionen aktiveres. Der sættes flueben i begge de små Aktiv bokse for at aktivere valget. Så er du næsten klar til at gå i gang. Nyt format fra 1.maj 2011, obligatorisk for offentlige kunder pr 1.december Format OIOXML eller OIOUBL Når du taler med din kunde om elektronisk fakturering, kan du passende spørge til om standarden skal være OIOXML (det velkendte format der har været anvendt siden starten på elektronisk fakturering) eller OIOUBL (også kaldet Nemhandel formatet)

11 Check af anden opsætning. For at undgå fejl ved afsendelsen skal du checke at du har sat en ISO kode på danske kroner. Det gør du i Økonomi, Opsætning, Valutakurser. Her indsætter du DKK i kolonnen ISO- valutakode. Så skal du også checke at du har en ISO landekode på Landet DK og at du i dine egne virksomhedsoplysninger har sat en landekode på. Du skal ned i Basis, Opsætning, Adresser, Lande. Der skal stå DK i ISO kolonnen. En tredje ting der er nødvendigt er at checke er om der er sat sprogkode på enhedsbetegnelserne. Dette gøres nede i Basis, Opsætning, Enheder, Opsætningsknappen ude til højre, vælg Enhedstekster.

12 Og til allersidst. I Firmaoplysninger skal du checke at der er sat landekode på din egen adresse samt at dit CVR nummer / SE nummer står i CVR feltet. Der må ikke være mellemrum mellem tallene i CVR nummeret! Der kan være kunder der har bedt om yderligere information på fakturaen, se under afsnittet Yderligere information bagerst i denne vejledning. Ellers er du nu klar til afsendelse af elektroniske fakturaer.

13 Elektronisk fakturering. Herefter faktureres på normal vis. I stedet for knappen OK, trykkes på knappen LD afsendelse, og den elektroniske faktura afsendes automatisk. Valget af printer i denne sammenhæng er underordnet. Fritekstfakturering foregår via Fakturajournalen. Se næste side. Alle bogførte fakturaer gemmes fortsat i fakturajournalen. Debitor, Forespørgsler, Journaler, Faktura.

14 Fra Fakturajournalen kan man genfremsende en faktura hvis der skulle være opstået en fejl i forsendelsen, eller hvis modtageren beder om en kopi af det fremsendte. Fakturajournalen bruges også til førstegangs afsendelse af Fritekstfakturaer.

15 TimePlus+ Elektronisk fakturering af TimePlus+ fakturaer sker fra TimePlus+ fakturapuljen. Se nedenstående. Her vælges LD afsendelse, og udskriv original. Opsætningen i Afsendelsesmodulet skal stadig være sat korrekt op for den valgte debitor eller debitor gruppe. Printer valg billedet kommer op og man kan udskrive til skærm eller printer samtidig med at afsendelsen sker når der trykkes på OK knappen. Yderligere informationer I forbindelse med etablering af grundlaget for fakturaen kan det være relevant at påsætte nogle yderligere informationer.

16 Informationer på salgsordre De to næste ting der skal/kan specificeres er: Rekvisitionsnummer. Kundereference. Disse indtastes begge når salgsordren oprettes, og Kontaktpersonen vælges. (se eksemplet herunder) På den enkelte vare kan der under Generelt fanebladet påsættes en Dimensionskonto hvis kunden ønsker dette. Dette sket i Ordrelinje billedet (se eksemplet herunder).

17 Fritekstfaktura. Hvis der faktureres via Fritekstfaktura sker opsætning af informationerne når fakturaen oprettes. Kontaktpersonen vælges og de to andre informationer indtastes. Her er ligeledes mulighed for at angive Dimensionskonto, hvis dette er oplyst og ønsket af kunden. (se eksemplet herunder). Husk lige at afsendelse af Fritekstfaktura sker fra Fakturajournalen. Flere EAN numre på samme debitor. Det er i ectrl muligt at angive flere EAN numre på den samme debitor. Hvis dette ønskes skal man ikke anvende opsættelsen af EAN numre på eksterne koder, men derimod opsætte EAN numrene direkte på den enkelte kontaktperson, via knappen EAN på debitoren. På vores hjemmeside under Hjælp til selvhjælp, Generelt, ligger der en vejledning Flere EAN numre på samme debitor, der beskriver hvordan denne funktionalitet anvendes. Nemhandel, XML eller UBL format. Pr 1.maj 2011 er der indført et nyt begreb de kaldes Nemhandel. Har man en kunde der ønsker at modtage faktura under Nemhandel, skal denne kunde opsættes lidt anderledes end alle de andre kunder, der kører på den gammeldags maner. Det kan klares ved f.eks. at oprette en ny debitorgruppe, og så lave en selvstændig opsætning for denne gruppe, hvor der i stedet for OIOINVOICE vælges OIOUBLNES. Du kan som kunde på ectrl modtage i både det nye og det gamle format, uden at foretage dig yderligere. Du skal være opmærksom på at du ved modtagelse af Nemhandel faktura, vil blive faktureret for trafiktaksten, pt 4 kr. pr faktura.

ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk fakturering

ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk fakturering ectrl vejledning ectrl Opsætning af elektronisk fakturering Indholdsfortegnelse Opsætning 3 Debitoropsætning 4 Opsætning af afsendelsesmodulet 6 Check af anden opsætning 11 Elektronisk fakturering 13 Opsætning

Læs mere

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding.

Salgsprocessen i Navision. Registrering af salgsfaktura og klarmelding. Salgsprocessen i Navision Registrering af salgsfaktura og klarmelding. ADMIEKP 20 03 2009 Indholdsfortegnelse 1 Salgsfakturering ikke elektronisk faktura 3 1.1 Fanebladet Generelt 4 1.1.1 Sælgerkode 5

Læs mere

Grundkursus. Prisme Portalen

Grundkursus. Prisme Portalen Grundkursus Prisme Portalen 2009 Indholdsfortegnelse 1. Prisme Portalen... 4 1.1 Hovedmenuen... 4 2. Prisme Indkøb... 5 2.1 Forside på Prisme Indkøb... 5 2.2 Opsætning af bruger... 6 2.3 Navigationsmenu

Læs mere

Grundkursus. Prisme Klienten

Grundkursus. Prisme Klienten Grundkursus Prisme Klienten 2009 Indholdsfortegnelse Startsiden... 4 Beskrivelse af startsiden... 4 Tilpasning af startsiden... 5 Links... 5 Områdesiden... 7 Navigationsruden... 7 Foretrukne... 10 Forespørgsel...

Læs mere

Din brugermanual DIGINOR BASIC 1 http://da.yourpdfguides.com/dref/3710304

Din brugermanual DIGINOR BASIC 1 http://da.yourpdfguides.com/dref/3710304 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i DIGINOR BASIC 1 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Mamut Stellar efaktura

Mamut Stellar efaktura Mamut Stellar efaktura Med Mamut Stellar e-faktura er det muligt at afsende og modtage e-fakturaer fra det offentlige og private virksomheder med GLN nummer (tidligere EAN-lokationsummer) via OIOSI eller

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk

BRUGER VEJLEDNING. dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk 77 34 18 18 Ring t il kund eservi hvis d ce u har b for hjæ rug lp! BRUGER VEJLEDNING dukapc ApS 2013 - www.dukapc.dk Udpakning og tilslutning af dukapc... 2 Første gang dukapc startes... 3 dukapc er klar

Læs mere

Fritekstfaktura Ny funktionalitet

Fritekstfaktura Ny funktionalitet Fritekstfaktura Ny funktionalitet Ny funktionalitet i fritekstfakturaen. Til forskel fra den almindelige fritekstfaktura har man i den nye fritekstfaktura en række nye muligheder. Generelt kan fritekstfakturaen

Læs mere

For brugere af DSM-løsningen betyder dette, at der skal foretages en opsætning i Navision-løsningen.

For brugere af DSM-løsningen betyder dette, at der skal foretages en opsætning i Navision-løsningen. Elektronisk fakturering (e-faktura, OIOUBL) Fra den 1. februar 2005 gælder loven om elektronisk fakturering for alle offentlige myndigheder. Det betyder, at de kun kan modtage og behandle elektroniske

Læs mere

Manual for redaktører

Manual for redaktører Manual for redaktører Leveret af DFF-EDB.dk 2 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Hjemmesider i Umbraco... 5 2. Kom i gang med Umbraco... 5 2.1 Login... 5 2.1.1. Ændring af login... 5 2.2. Når du arbejder på siden,

Læs mere

Årsafslutning i SummaSummarum 4

Årsafslutning i SummaSummarum 4 Årsafslutning i SummaSummarum 4 Som noget helt nyt kan du i SummaSummarum 4 oprette et nyt regnskabsår uden, at det gamle (eksisterende) først skal afsluttes. Dette betyder, at der er nogle rutiner omkring

Læs mere

Elektronisk fakturahåndtering

Elektronisk fakturahåndtering Elektronisk fakturahåndtering Juli 2014 Indhold 1. Generelt om elektronisk fakturering... 3 2. Definition af roller der skal tildeles... 4 2.1. Distributør... 4 2.2. Rekvirent/Konterer (attestation)...

Læs mere

LS-PBS LeverandørService opkrævninger via nets Vejledning

LS-PBS LeverandørService opkrævninger via nets Vejledning Vejledning DDB DATA ApS Telefon: 58 30 32 00 - www.ddb-data.dk Side 1 Installation Programmet kan hentes på følgende adresse. http://www.ddb-data.dk/ls-pbs-bestilling Når siden vises denne vejledning og

Læs mere

Edb-registrering. Version 1. Generelt om IT-anvendelse i økonomi styringen.

Edb-registrering. Version 1. Generelt om IT-anvendelse i økonomi styringen. Edb-registrering Generelt om IT-anvendelse i økonomi styringen. Alle virksomheder anvender en eller anden form for økonomistyring. Denne styring kan i princippet være manuel, d.v.s. helt uden anvendelse

Læs mere

Vejledning til oprettelse af digital post

Vejledning til oprettelse af digital post Vejledning til oprettelse af digital post Indholdsfortegnelse Har du brugt dit sidste frimærke?... 3 Inden du begynder... 4 Bestil NemID med pas eller kørekort... 5 Aktiver ny NemID... 10 OPRET digital

Læs mere

Kassekladde. Fordi penge tager tid.

Kassekladde. Fordi penge tager tid. Kassekladde Fordi penge tager tid. Manual til Kassekladde 2012 Indholdsfortegnelse 1. Intro... s. 03 2. Kassekladde... s. 04 Opret bilag... s. 06 Redigere bilag... s. 07 Slet bilag... s. 08 Download bilag...

Læs mere

Brugervejledning NewPOS version 4.0.12

Brugervejledning NewPOS version 4.0.12 Brugervejledning NewPOS version 4.0.12 NewPOS 4 Brugervejledning version 4.0.12.96 Alle rettigheder til programmet ejes af IT Gruppen AS, Tækkemandsvej 1, 4300 Holbæk, telefon 7015 3003. Der henvises i

Læs mere

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk

Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning. Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Kom godt i gang! Brugervejledning til Fiberbredbånd, Webmail og e-mailopsætning Fiberbredbånd TV Telefoni www.energimidt.dk Fiberbredbånd TV Telefoni Indhold 4 Opkobling til internettet 5 Oprettelse på

Læs mere

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp

Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Ansøgningsportalen. Loginvejledning, tips og hjælp Denne vejledning er en hjælp til dig, der skal søge ind på IT-Universitetets kandidatuddannelser. Ansøgning om optagelse foregår digitalt via Ansøgningsportalen.

Læs mere

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C

C5 vejledning. C5 Online. Finans-, debitor & kreditor. Niveau D/C C5 vejledning C5 Online Finans-, debitor & kreditor Niveau D/C 1. udg. juni 2013 Indhold 1 Klar til C5 Online... 1 1.1 Installere opkaldsforbindelse (VPN)... 1 1.2 Logge på C5... 1 1.3 Indtaste e-mail

Læs mere

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj

Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj Vejledning for forældre i brugen af mininstitution som digitalt kommunikationsværktøj 1 Indhold: mininstitution vejledning til forældre... 3 Sådan logger du på systemet... 4 Sådan opsætter du din profil

Læs mere

Continia e faktura Brugermanual. Version 3.08 december 2014. Continia Software A/S Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark

Continia e faktura Brugermanual. Version 3.08 december 2014. Continia Software A/S Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Version 3.08 december 2014 Continia Software A/S Hjulmagervej 55 DK-9000 Aalborg Denmark Tel. +45 82 30 50 00 Support mail: CEF@Continia.dk Hjemmeside: www.continia.dk 1 Indledning... 3 2 Opsætning...

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer

KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer KØBSPROCESSEN i forbindelse med Elektroniske fakturaer 1. Kreditor generelt For at Navision Stat kan modtage en elektronisk faktura på en given kreditor skal der foretages opsætning heraf. Dette betyder,

Læs mere

Du skal gøre følgende før du sender dine Winfinans Small Business data til konvertering:

Du skal gøre følgende før du sender dine Winfinans Small Business data til konvertering: Konvertering fra Winfinans Small Business til Winfinans.NET Denne vejledning er tænkt som en hjælp til dig som Winfinans Small Business bruger, som ønsker at skifte til vores internetbaserede løsning Winfinans.NET.

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING MICROSOFT DYNAMICS AX TIL FOR AMC-BANKING. dansk udgave. AMC Consult A/S 6. april 2010 Version 6.08

BRUGERVEJLEDNING MICROSOFT DYNAMICS AX TIL FOR AMC-BANKING. dansk udgave. AMC Consult A/S 6. april 2010 Version 6.08 BRUGERVEJLEDNING TIL AMC-BANKING FOR MICROSOFT DYNAMICS AX dansk udgave AMC Consult A/S 6. april 2010 Version 6.08 INDHOLD 1 Indledning... 5 2 Opbygning... 6 2.1 Overordnede faciliteter... 6 3 Opsætning

Læs mere

Kom godt i gang med Fakturering

Kom godt i gang med Fakturering Kom godt i gang med Fakturering Dette hæfte er en introduktion til Fakturering. Fakturering udgør sammen med Bogføring og Status- og efterposteringer registreringsdelen i DLBR ØkonomiIT på pc. Endvidere

Læs mere

Hjælp DANLET for Windows, (C) OSSoft 2001-2007

Hjælp DANLET for Windows, (C) OSSoft 2001-2007 Hjælp DANLET for Windows, (C) OSSoft 2001-2007 INTRODUKTION Tilpas DANLET til din virksomhed Genvejstaster i DANLET Værktøjspanel Password Nye opdateringer af DANLET programmet Kom i gang med DANLET HOVEDMENU

Læs mere

Microsoft Dynamics C5. Factsheet om OIOUBL Opsætning, bruger og teknisk vejledning

Microsoft Dynamics C5. Factsheet om OIOUBL Opsætning, bruger og teknisk vejledning Microsoft Dynamics C5 Factsheet om OIOUBL Opsætning, bruger og teknisk vejledning Opdateret pr. 20.03.2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning... 3 Opsætning af OIOUBL... 4 1. XML skema... 4 2. Opsætning af

Læs mere

Registrering på UDDI senest 10 dage før konvertering

Registrering på UDDI senest 10 dage før konvertering Beskrivelse Se vejledning Side nr. Aftaler - Tilbagemelding om hvortvidt der er tilretninger og/eller 3. parts produkter - Afgørelse af om kunden er en "Standard" Navision Stat kunde - Licens Bestilling

Læs mere