Ferrari Brugervejledning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ferrari 1000. Brugervejledning"

Transkript

1 Ferrari 1000 Brugervejledning

2 Copyright Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Ferrari 1000 Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 06/2006 Der kan foretages ændringer i denne vejledning, uden at det bekendtgøres. Sådanne ændringer tilføjes i nye udgaver af vejledningen eller i supplerende dokumenter og publikationer. Producenten kan under ingen omstændigheder holdes ansvarlig for indholdet i sådanne reproduktioner og fraskriver sig udtrykkeligt ansvaret for sådanne reproduktioners garanti, handelsforhold og anvendelighed til bestemte formål. Skriv modelnummeret, serienummeret, købsdatoen og oplysninger om, hvor du købte udstyret, i felterne nedenfor. Serienummeret og modelnummeret er angivet på mærkatet på computeren. På al korrespondance vedrørende din enhed skal der medtages serienummer, modelnummer og købsoplysninger. Ingen del af denne publikation må reproduceres, gemmes i et databasesystem, transmitteres på nogen måde, hverken elektronisk, mekanisk, som fotokopi, på båndoptagelse eller på nogen anden måde, uden forudgående skriftlig tilladelse fra Acer Incorporated. Ferrari 1000 notebook-pc Modelnummer: Serienummer: Købsdato: Købt hos: Acer og Acer-logoet er registrerede varemærker tilhørende Acer Incorporated. Alle andre varemærker og registrerede varemærker, der er nævnt heri, er kun brugt til identifikationsøjemål, og er de respektive firmaers ejendom. Produceret under licens fra Ferrari Spa. FERRARI, PRANCING HORSE-enheden, alle tilknyttede logoer og karakteristiske design er varemærker tilhørende Ferrari Spa. Ferrari-bilernes karrosseridesign er beskyttet som Ferrari-ejendom under design- og varemærkelovgivning samt lovgivning vedrørende handelsmæssig beklædning.

3 Oplysninger for din sikkerhed og komfort iii Sikkerhedsinstruktioner Læs disse instruktioner omhyggeligt. Gem dette dokument for senere reference. Følg alle advarsler og instruktioner, der er mærket på produktet. Sluk for produktet, inden det rengøres. Tag ledningen ud af stikket inden rengøring af dette produkt. Brug ikke rengøringsvæske eller aerosol rengøringsmiddel. Brug en fugtig klud til rengøring. Advarsler Produktet må ikke anvendes i nærheden af vand. Produktet må ikke placeres på en ustabil vogn, fod eller et ustabilt bord. Produktet kan falde ned, hvilket kan medføre alvorlig beskadigelse af produktet. Riller og åbninger til ventilation skal sikre pålidelig drift af produktet og beskytte det imod overophedning. Disse åbninger må ikke tilstoppes eller tildækkes. Du må aldrig spærre åbningerne ved at placere produktet på en seng, en sofa, et tæppe eller en lignende overflade. Produktet må aldrig placeres i nærheden af eller oven på en radiator eller et varmeapparat eller i en indbygget installation, medmindre der sikres korrekt ventilation. Undlad at skubbe genstande ind i produktet gennem åbninger i kabinettet, da de kan komme i berøring med strømførende områder eller kortslutte dele, som kan resultere i brand eller elektrisk stød. Pas på ikke at spilde væske på produktet. For at undgå beskadigelse af interne komponenter og forhindre lækage af batteriet, må produktet ikke placeres på en vibrerende overflade. Brug af elektrisk strøm Produktet skal drives med den strømtype, der er angivet på mærkepladen. Hvis du er i tvivl om, hvilken strømtype der er til rådighed, skal du kontakte forhandleren eller det lokale el-selskab. Der må ikke være placeret tunge genstande på netledningen. Produktet må ikke placeres et sted, hvor personer kan træde på ledningen. Hvis der anvendes en forlængerledning til produktet, skal du kontrollere, at den samlede strømstyrke (ampere) for det udstyr, der er tilsluttet forlængerledningen, ikke overstiger den strømstyrke (ampere), der er angivet for forlængerledningen. Kontroller også, at den samlede kapacitet for alle produkter, der er tilsluttet stikkontakten, ikke overstiger sikringens kapacitet.

4 iv Overbelast ikke en stikkontakt eller en stikdåse ved at tilslutte for mange enheder. Hele systemets belastning må ikke overstige 80 % af grenledningens klassificering. Hvis der bruges stikdåser, må belastningen ikke overstige 80 % af stikdåsens input-klassificering. Dette produkts AC-adapter er udstyret med et tre-benet stik med jord. Stikket passer kun til en stikkontakt med jord. Kontroller, at stikkontakten er korrekt jordet, inden du sætter AC-adapterens stik i stikkontakten. Sæt ikke stikket i en stikkontakt uden jord. Kontakt en elektriker for yderligere oplysninger. Advarsel! Stikkets jordben er en sikkerhedsfunktion. Hvis du bruger en stikkontakt uden korrekt jordforbindelse, kan det medføre elektrisk stød og/eller skade. Bemærk: Stikkets jordben giver også god beskyttelse mod uventet støj fra nærtstående elektriske enheder, der kunne skabe interferens for produktets ydelse. Brug kun den korrekte type ledning til strømforsyning (medfølger i tilbehørsboksen) til udstyret. Den skal være udtagelig. UL-listed/ CSA-certificeret, type SPT-2, mærket 7A 125V minimum, VDE-godkendt eller tilsvarende. Maksimal længde er 4,6 meter (15 fod). Service af produkt Du må ikke selv forsøge at foretage reparation af produktet, da du kan komme i berøring med farlige strømførende områder eller blive udsat for andre farlige situationer, hvis du åbner eller fjerner kabinettet. Al vedligeholdelse skal overlades til kvalificerede servicefolk. Træk stikket ud af kontakten og overlad vedligeholdelse til kvalificeret personale under følgende omstændigheder: Når netledningen eller stikket er beskadiget eller flosset. Hvis der er spildt væske ind i produktet. Hvis produktet har været udsat for regn eller vand. Hvis produktet har været tabt, eller tasken er blevet beskadiget. Hvis produktet udviser en klar ændring i ydeevne, som tyder på behov for service. Hvis produktet ikke fungerer normalt, når betjeningsinstruktionerne følges. Bemærk: Justér kun de indstillinger, som dækkes af betjeningsinstruktionerne, da forkert justering af andre indstillinger kan medføre beskadigelse og ofte vil kræve en omfattende reparation af kvalificerede teknikere for at bringe produktet i normal driftsstand.

5 Udskiftning af batteri Notebook-pc serien bruger litiumbatterier. Udskift batteriet med samme type, som fulgte med dit produkt. Brug af en anden type batteri kan øge risikoen for brand eller eksplosion. v Advarsel! Batterier kan eksplodere, hvis de ikke håndteres korrekt. De må ikke adskilles eller kastes ind i åben ild. Opbevar dem utilgængeligt for børn. Bortskaf brugte batterier i overensstemmelse med lokale regulativer. Sikkerhed omkring telefonledning Træk altid alle telefonlinjer ud af vægstikket, inden der udføres vedligeholdelse eller adskillelse af dette udstyr. Undgå at bruge en telefonlinje (andet end trådløs) under en elektrisk storm. Der kan være en lille risiko for elektrisk stød pga. lynnedslag. Advarsel! Undgå at bruge ikke-kompliante dele når du tilføjer eller ændrer komponenter, af sikkerhedsmæssige årsager. Kontakt din forhandler for købsmuligheder. Vejledninger for bortskaffelse Dette elektroniske udstyr må ikke smides ud med almindeligt affald når det bortkastes. Genbrug venligst for at mindske forureningen og sikre den højeste beskyttelse af det globale miljø. For yderligere oplysninger om regulativer omkring affald af elektrisk og elektronisk udstyr (WEEE), besøg Rådgivning omkring kviksølv For projektorer eller elektroniske produkter, der indeholder en LCD/CRT skærm eller display: Lyskilde(r) inde i produktet indeholder kviksølv og skal genbruges eller bortkastes i overensstemmelse med myndighedernes krav. For yderligere oplysninger, kontakt Electronic Industries Alliance på For specifikke oplysninger om bortkastning af lyskilder, se

6 vi ENERGY STAR er et program fra regeringen (offentligt/privat partnerskab), der giver mennesker midlerne til at beskytte miljøet på en omkostningseffektiv måde, uden at ofre kvalitet eller produktfunktioner. Produkter, der opnår klassificeringen ENERGY STAR, forhindrer udslip af drivhusgasser ved at opfylde de strenge retningslinjer omkring energieffektivitet fra US Environmental Protection Agency (EPA) og US Department of Energy (DOE). I et gennemsnitshjem forbruges 75 % af den elektriske strøm, der bruges til hjemmets elektronik, mens produkterne er slukkede. Elektroniske produkter i hjemmet, der kvalificerer for ENERGY STAR, bruger op til 50 % mindre energi end almindeligt udstyr. Se og for yderligere oplysninger. Som ENERGY STAR-partner har Acer Inc. afgjort, at dette produkt overholder ENERGY STAR-retningslinjerne for energieffektivitet. Produktet er aktiveret til strømstyring fra fabrikkens side: Aktiverer skærmens pausetilstand efter 15 minutter uden brugeraktivitet. Aktiverer computerens pausetilstand efter 30 minutter uden brugeraktivitet. Aktiverer computeren fra pausetilstand ved at trykke på afbryderknappen. Der kan udføres flere strømstyringsindstillinger fra Acer epower Management.

7 Tips og oplysninger for komfortabel brug Computerbrugere kan lide af overanstrengelse af øjet og hovedpiner efter vedvarende brug. Brugere er udsat for risiko for fysiske skader efter mange arbejdstimer foran computeren. Lange arbejdsperioder, dårlig stilling, dårlige arbejdsvaner, utilstrækkelige arbejdsforhold, personlig helse og andre faktorer øger alle risikoen for fysiske skader. Forkert brug af computeren kan føre til karpaltunnelsyndrom, seneskedehindebetændelse, tenosynovitis eller andre muskel/skelet-sygdomme. De følgende symptomer kan opstå i hænder, håndled, arme, skuldre, nakke eller ryg: følelsesløshed, eller en brændende eller spændende fornemmelse smerter eller ømhed smerter, hævelse eller banken stivhed eller spænding kulde eller svaghed Hvis du lider af disse symptomer eller andre repeterende eller vedvarende ubehag og/eller smerter, relateret til brug af computeren, skal du straks kontakte en læge samt kontakte din virksomheds afdeling for sundhed og sikkerhed. Det følgende afsnit giver tips om mere komfortabel brug af computeren. Find din komfortzone Find din komfortzone ved at justere skærmens synsvinkel, brug en fodstøtte eller hæv sædet for at opnå den maksimale komfort. Iagttag de følgende tips: undgå at forblive i den samme position i for lang tid undgå at side ludende og/eller at læne bagud rejs dig op og gå rundt regelmæssigt for at fjerne spændinger i benmuskulaturen. tag korte pauser for at afslappe nakke og skuldre undgå at spænde dine muskler eller trække med skuldrene installer den eksterne skærm, tastatur og mus på korrekt vis, indenfor komfortabel rækkevidde hvis du ser på skærmen mere end på dokumenter, skal du placere skærmen midt på dit skrivebord, for at mindske nakkespændinger Pas godt på synet Følgende kan alle overanstrenge dine øjne: hvis du bruger øjnene i mange timer, bruger forkerte briller eller kontaktlinser, hvis lyset er for skarpt, skærmen ikke er indstillet korrekt/fokuseret, der bruges meget lille skrifttype og et skærmbillede med lav kontrast. Det følgende afsnit giver dig nogle forslag til, hvordan du kan mindske overanstrengelse af øjet. vii

8 viii Øjne Hvil øjnene regelmæssigt. Hvil øjnene regelmæssigt ved at se væk fra skærmen og fokusere på et fjernliggende punkt. Blink regelmæssigt med øjnene for at undgå, at øjnene tørrer ud. Skærm Hold skærmen ren. Hold hovedet i et højere niveau end skærmens øverste kant, således at dine øjne ser nedad når du kigger på skærmens midte. Juster skærmens lysstyrke og/eller kontrast til et komfortabelt niveau, for at forbedre læsbarheden af tekst og billedernes klarhed. Eliminer blændende lysskær og refleksioner ved at: anbringe skærmen således, at siderne (kanterne) vender mod vinduet eller anden lyskilde nedtone lyset i værelset ved at bruge gardiner, forhæng eller rullegardiner bruge en arbejdslampe ændre på skærmens synsvinkel bruge et genskærs-reducerende filter bruge en solskærm for skærmen, som f. eks. et stykke pap, der sidder ud fra skærmens øverste, forreste kant Undgå at justere skærmen til en synsvinkel, der gør det vanskeligt at se skærmbilledet. Undgå at se direkte på stærke lyskilder, som f. eks. åbne vinduer, i længere tid ad gangen. Sådan udvikler du gode arbejdsvaner Du kan gøre brugen af computeren mere afslappende og produktiv ved at udvikle følgende arbejdsvaner: Tag korte pauser, regelmæssigt og ofte. Udfør nogle strækøvelser. Træk vejret i frisk luft, så ofte som muligt. Motioner regelmæssigt og vedligehold en sund krop. Advarsel! Vi anbefaler ikke at bruge computeren på en sofa eller en seng. Hvis det er uundgåeligt, bør du kun arbejde i korte perioder, tage pauser regelmæssigt og lave nogle strækøvelser. Bemærk: Du kan finde flere oplysninger i "Bestemmelser og sikkerhedsbemærkninger" på side 85 i AcerSystem User's Guide.

9 Generelle oplysninger Mange tak fordi du har valgt Ferrari 1000 som din mobile notebook. ix Vejledninger Vi har udarbejdet et sæt vejledninger til at hjælpe dig med at anvende din Ferrari notebook. En nem Hurtigguide er nyttig, når du vil lære funktionerne for tastekombinationer. Den trykte Brugervejledning beskriver de grundlæggende egenskaber og funktioner ved din nye computer. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan computeren kan hjælpe dig til at blive mere produktiv, i AcerSystem User s Guide. Denne vejledning indeholder detaljerede oplysninger om emner som systemprogrammer, datagendannelse, udvidelsesmuligheder og fejlfinding. Den indeholder desuden garantioplysninger samt generelle bestemmelser og sikkerhedsbemærkninger til notebook-computeren. Den er tilgængelig i PDF-format (Portable Document Format) og er forudinstalleret på notebook-pc. Følg disse trin for at få adgang til den: 1 Klik på Start, Alle programmer, AcerSystem. 2 Klik på AcerSystem User s Guide. Bemærk: For at få vist filen skal du have Adobe Reader installeret. Hvis Adobe Reader ikke er installeret på din computer, kører installationsprogrammet til Adobe Reader automatisk, når du klikker på AcerSystem User s Guide. Følg vejledningen på skærmen for at afslutte installationen. Yderligere oplysninger om, hvordan du bruger Adobe Reader, finder du i menuen Hjælp og Support. Grundlæggende vedligeholdelse og tip til brug af computeren Tænde og slukke for computeren Du tænder computeren ved at trykke på afbryderknappen på LCD-skærmen. Placeringen af afbryderknappen på computeren er vist under "Set forfra" på side 13.

10 x Du kan slukke for computeren på følgende måder: Ved hjælp af kommandoen Luk computeren i Windows Klik på Start, Luk computeren. Klik derefter på Sluk. Med afbryderknappen Du kan også sætte computeren i pausetilstand ved at trykke på hurtigtasten for pausetilstand, <Fn> + <F4>. Bemærk: Hvis du ikke kan slukke normalt for computeren, skal du trykke på afbryderknappen og holde den nede i mindst fire sekunder. Hvis du slukker for computeren og vil tænde den igen, bør du mindst vente to sekunder, før du tænder den. Vedligeholdelse af computeren Computeren tjener dig godt, hvis du passer på den. Udsæt ikke computeren for direkte sollys. Anbring den ikke i nærheden af varmekilder som f.eks. en radiator. Udsæt ikke computeren for temperaturer under 0 ºC (32 ºF) eller over 50 ºC (122 ºF). Anbring ikke computeren i nærheden af magnetiske felter. Udsæt ikke computeren for regn eller fugt. Spild ikke vand eller andre væsker ud over computeren. Udsæt ikke computeren for voldsomme slag og rystelser. Udsæt ikke computeren for støv og snavs. Anbring aldrig genstande oven på computeren. Undgå at smække skærmlåget i, når du lukker det. Anbring aldrig computeren på ujævnt underlag. Vedligeholdelse af netadapteren Følg disse retningslinjer for at passe på netadapteren: Slut ikke adapteren til andet udstyr. Træd ikke på netledningen, og anbring ikke tunge genstande oven på den. Sørg for at anbringe netledningen og andre kabler på steder, hvor der ikke færdes personer. Når du tager netledningen ud, skal du trække i stikket, ikke i ledningen. Hvis du bruger en forlængerledning, må den samlede strømstyrke for alle produkter, som tilsluttes ledningen, ikke overstige ledningens kapacitet. Desuden må den samlede strømstyrke for alle produkter, som tilsluttes stikkontakten, ikke overstige sikringens brudgrænse.

11 xi Vedligeholdelse af batteriet Følg disse retningslinjer for at passe på batteriet: Brug kun batterier af samme type ved udskiftning. Sluk for computeren, før du fjerner eller udskifter batterier. Du må ikke pille ved batterierne. Opbevar dem utilgængeligt for børn. Bortskaf brugte batterier i henhold til lokale regulativer. Indlever om muligt batterierne til genanvendelse. Rengøring og service Følg denne fremgangsmåde ved rengøring af computeren: 1 Sluk computeren, og fjern batteriet. 2 Tag netadapteren ud af computeren. 3 Brug Acer rengøringskluden, der findes i boksen. Se vejledningerne nedenfor for at opnå de bedste resultater: Den fine overflade, der er lavet af mikrofiber (en fin overflade med et aftryk) er designet til at fjerne fine partikler og støv. Den sammenvævede overflade (på aftrykkets bagside) er designet til at rengøre fingeraftryk, fedt og vanskelige pletter. Rengør kluden bagefter for at fjerne partikler, så du undgår fremtidige ridser (den må ikke vaskes med et blegemiddel eller med bløde rengøringsmidler). Hvis én af følgende situationer opstår: hvis du har tabt computeren, eller kabinettet er beskadiget; hvis computeren ikke fungerer, som den skal. Se under "Ofte stillede spørgsmål" på side 61.

12 xii

13 Oplysninger for din sikkerhed og komfort iii Sikkerhedsinstruktioner iii Vejledninger for bortskaffelse v Tips og oplysninger for komfortabel brug vii Generelle oplysninger ix Vejledninger ix Grundlæggende vedligeholdelse og tip til brug af computeren ix Tænde og slukke for computeren ix Vedligeholdelse af computeren x Vedligeholdelse af netadapteren x Vedligeholdelse af batteriet xi Rengøring og service xi Acer Empowering Technology 1 Adgangskode til Empowering Technology 1 Acer epower Management 2 Acer epresentation Management 5 Acer edatasecurity Management (udvalgte modeller) 6 Acer erecovery Management 8 Acer esettings Management 10 Acer eperformance Management 11 En præsentation af Ferrari 13 System 13 Set forfra 13 Set forfra - lukket 14 Set fra venstre 15 Set fra højre 16 Set bagfra 16 Set fra bunden 17 Bluetooth optisk mus 18 Set forfra 18 Set fra bunden 19 Bluetooth VoIP telefon 20 Set forfra 20 Specifikationer 21 Indikatorer 26 Lynstartknapper 27 Pegefelt 28 Introduktion til pegefelt 28 Brug af tastaturet 30 Låsetaster og det integrerede numeriske tastatur 30 Windows-taster 32 Hurtigtaster 33 Speciel tast 35 Indhold

14 Sådan bruges Acer Bluetooth optisk mus 36 Installation 36 Anvendelse 37 LED-indikator 37 Sådan bruges et eksternt IEEE 1394 optisk drev 38 Sådan bruges Acer Bluetooth VoIP telefon 39 Lær din VoIP telefon at kende 39 LED-indikatorer 39 Genopladning af telefon 39 Opret forbindelse mellem telefonen og din notebook 40 Sådan bruger du telefonen 42 Sådan bruges en computersikkerhedslås 43 Lyd 44 Justering af lydstyrken 44 Acer InviLink Nplify wireless technology 45 Acer OrbiCam 46 Sådan startes Acer OrbiCam 47 Sådan ændres indstillingerne for Acer OrbiCam 47 Sådan tager du fotos/videoer 49 Sådan bruges Acer OrbiCam som et webcam 49 Sådan aktiverer du Acer VisageON 50 Acer GraviSense 53 Sådan bruges Acer GraviSense 53 Sådan beskyttes HDD 53 Anti-Theft 54 Brug af hjælpeværktøjer 56 Ferrari kalender 56 Acer GridVista (toskærm-kompatibelt) 56 Launch Manager 58 Norton AntiVirus (udvalgte modeller) 59 CA etrust Antivirus 64-bit Edition (udvalgte modeller) 60 Ofte stillede spørgsmål 61 Anmodning om service 64 International Travelers Warranty (ITW) 64 Inden du ringer 64 Tag din notebook-pc med dig 65 Fjern tilslutninger 65 Flyt computeren 65 Klargøring af computeren 65 Hvad du skal have med til møder 66 Tag computeren med hjem 66 Klargøring af computeren 66 Hvad du skal have med 66 Særlige forhold 67 Oprettelse af et hjemmekontor 67

15 Rejs med computeren 67 Klargøring af computeren 67 Hvad du skal have med 67 Særlige forhold 68 Tag computeren med 68 Klargøring af computeren 68 Hvad du skal have med 68 Særlige forhold 68 Sikring af computeren 69 Sådan bruges en computersikkerhedslås 69 Brug af adgangskoder 69 Angivelse af adgangskoder 70 Angivelse af en adgangskode 70 Udvide med ekstraudstyr 71 Tilslutningsmuligheder 71 Acer ezdock serien 71 Modem til fax og data 72 Indbygget netværksfunktion 73 Hurtig infrarød (FIR) 73 Universal Serial Bus (USB) 74 IEEE 1394 port 74 Stik til pc-kortet 75 Installation af hukommelsesmoduler 76 BIOS programmet 77 Startrækkefølge 77 Aktivere disk-til-disk-gendannelse 77 Adgangskode 77 Brug af software 78 Afspilning af DVD-film 78 Acer erecovery Management 79 Opret sikkerhedskopi 80 Gendan fra sikkerhedskopi 80 Opret et CD-billede med fabriksstandarder 81 Geninstaller softwarepakker uden CD 81 Skift adgangskode 82 Fejlfinding på computeren 83 Fejlfinding 83 Fejlmeddelelser 83 Bestemmelser og sikkerhedsbemærkninger 85 FCC bemærkning 85 Bemærkninger om modem 86 Sikkerhedserklæring for laserudstyr 86 Erklæring om LCD-pixel 87 Erklæring om Macrovision copyright-beskyttelse 87 Bemærkning om regulering af radioenhed 87 Generelt 88 Den Europæiske Union (EU) 88

16 FCC RF-sikkerhedskravet 89 Canada - Lavstrømslicens-undtaget radiokommunikationsenheder (RSS-210) 90 Federal Communications Comission Declaration of Conformity 91 Declaration of Conformity for CE Marking 92 LCD panel ergonomic specifications 93 Indeks 96

17 1 Acer Empowering Technology Acers nyskabende Empowering Technology gør det let at nå de mest brugte funktioner og at holde styr på din nye Acer notebook. Vist som standard i displayets øverste, højre hjørne, med følgende nyttige værktøjer: Acer epower Management forlænger batteristrømmen vha. flersidede brugerprofiler. Acer epresentation Management kan tilsluttes en projektor og justerer let displayets indstillinger. Acer edatasecurity Management beskytter data med adgangskoder og avancerede krypteringalgoritmer (udvalgte modeller). Acer erecovery Management sikkerhedskopierer/gendanner data fleksibelt, pålideligt og fuldstændigt. Acer esettings Management har adgang til systemoplysninger og justerer nemt indstillingerne. Acer eperformance Management forbedrer systemets ydeevne ved at optimere diskplads, hukommelse og indstillinger for registreringsdatabasen. Empowering Technology Højreklik på værktøjslinjen Empowering Technology og vælg derefter Hjælp eller funktionen til Selvstudium for flere oplysninger. Adgangskode til Empowering Technology Du skal initialisere adgangskoden til Empowering Technology, inden du kan bruge Acer erecovery Management. Det gør du ved at højreklikke på værktøjslinjen Empowering Technology og vælge "Password Setup" (Opsæt adgangskode). Hvis du ikke initialiserer adgangskoden til Empowering Technology, bliver du bedt om at initialisere den, når du kører Acer erecovery Management den første gang. Bemærk: Hvis du mister din adgangskode kan den ikke nulstilles, undtagen ved at omformatere din notebook (harddrive) eller tage din notebook ind til et Acer serviceværksted. Husk din adgangskode eller skriv den ned.

18 2 Acer epower Management Acer epower Management har et brugerinterface der er let og ligetil. Det startes ved at vælge Acer epower Management fra Empowering Technology interfacet. Empowering Technology AC mode (adaptertilstand) Standardindstillingen er "Maximum Performance" (Maksimal ydelse). Du kan justere CPU-hastigheden, LCD-lysstyrken og andre indstillinger eller klikke på knapperne for at slå følgende funktioner til/fra: Wireless LAN, Bluetooth, CardBus, FireWire(1394) Wired LAN og Optical Device, hvis understøttet. DC mode (batteritilstand) Der er fire foruddefinerede profiler Underholdning, Præsentation, Tekstbehandling og Batteriets levetid. Du kan også definere op til tre af dine egne. Når dit system går i batteritilstand den første gang, vælges profilen "Word Processing" (Tekstbehandling) som standard. Du kan skifte til en anden profil ved at vælge den fra listen. Når systemet derefter går i batteritilstand, bruger Acer epower Management den sidst valgte profil. Sådan oprettes en ny strømprofil: 1 Ændr indstillinger for strøm. 2 Klik på "Save As..." (Gem som...) for at gemme til en ny strømprofil. 3 Navngiv den nye profil. 4 Vælg, om denne profil er for adapter- eller batteritilstand, og klik på OK. 5 Den nye fil vises i listen over profiler.

19 3 Batteristatus Du kan referere til panelet i den øverste halvdel af vinduet, hvis du vil anslå batteriets levetid i realtid, baseret på nuværende brug. Empowering Technology For yderligere muligheder, klik på "Settings" (Indstillinger) for at: Indstille alarmer. Genindlæse fabriksindstillinger. Vælg, hvilke handlinger du ønsker skal udføres, når låget lukkes eller afbryderknappen trykkes. Vælg adgangskoder, der giver adgang til systemet efter dvaletilstand og standby.

20 Empowering Technology 4

21 5 Acer epresentation Management Acer epresentation Management giver dig mulighed for at projektere din computers display til en ekstern enhed eller en projektor med en genvejstast: Fn + F5. Hvis auto-detekt hardware er implementeret i systemet, og det understøttes af det eksterne display, slukkes displayet på dit system automatisk, når der tilsluttes et eksternt display. Start Acer epresentation Management og vælg en passende display-indstilling for projektorer og eksterne enheder, der ikke auto-detekteres. Empowering Technology Bemærk: Hvis den gendannede opløsning ikke er korrekt efter du har fjernet en projektor, eller du skal bruge en ekstern opløsning der ikke er understøttet af Acer epresentation Management, kan du tilpasse displayets indstilling med Egenskaber for Skærm eller værktøjet fra grafikkortets forhandler.

22 6 Acer edatasecurity Management (udvalgte modeller) Acer edatasecurity Management er et praktisk krypteringværktøj til filer, der beskytter dine filer således at uautoriserede personer ikke får adgang til dem. Det er integreret med Windows Stifinder som en shell-udvidelse, der gør det hurtigt og let at kryptere/dekryptere og som også understøtter øjeblikkelig kryptering af filer for MSN Messenger og Microsoft Outlook. Empowering Technology Acer edatasecurity Management opsætnings-guide beder dig om administratoradgangskoden og den fil-specifikke standard adgangskode. Den fil-specifikke adgangskode bruges når du vil kryptere filer som standard eller du kan vælge at indtaste din egen fil-specifikke adgangskode, når du krypterer en fil. Bemærk: Den adgangskode, som bruges til at kryptere en fil, er den samme unikke kode, som systemet skal bruge til at dekryptere filen. Hvis du mister adgangskoden kan du kun dekryptere filen med administratoradgangskoden. Hvis du mister begge adgangskoder, kan du ikke længere dekryptere din krypterede fil! Beskyt alle dine relaterede adgangskoder!

23 7 Empowering Technology

24 8 Acer erecovery Management Acer erecovery Management er et effektivt værktøj, der fjerner nødvendigheden af diske til gendannelse fra producenten. Acer erecovery Management værktøjet ligger i en gemt partition på dit systems HDD. Brugeroprettede sikkerhedskopieringer gemmes på D-drevet. Acer erecovery Management giver dig: Empowering Technology Beskyttelse med adgangskode. Gendannelse af programmer og drivere. Billeder/data sikkerhedskopiering: Sikkerhedskopiering til HDD (vælg gendannelsespunkt). Sikkerhedskopiering til CD/DVD. Gendannelsesværktøjer til billeder/data: Gendan fra en skjult partition (fabriksstandard). Gendan fra HDD (det seneste, brugerdefinerede gendannelsespunkt). Gendan fra CD/DVD.

25 9 Empowering Technology Du kan finde flere oplysninger i "Acer erecovery Management" på side 79 i AcerSystem User's Guide. Bemærk: Hvis der ikke fulgte en genoprettelses-cd eller en system-cd med din computer, skal du bruge Acer erecovery Management-funktionen "System backup to optical disk" til at brænde en sikkerhedskopi af diskbilledet til en CD eller en DVD. For at sikre det bedste resultat når du gendanner systemet med en CD eller Acer erecovery Management, skal du fjerne alle eksterne enheder (undtaget den eksterne Acer ODD [optisk diskdrev], hvis din computer er udstyret med en sådan), inklusiv din Acer ezdock.

26 10 Acer esettings Management Acer esettings Management giver dig mulighed for at se hardwarespecifikationerne, skifte adgangskode for BIOS eller andre Windowsindstillinger samt kontrollere systemets sundhedsstatus. Endvidere inkluderer Acer esettings Management: Giver et enkelt, grafisk brugerinterface til navigering. En visning af den generelle systemstatus og avanceret kontrol for superbrugere. Empowering Technology

27 11 Acer eperformance Management Acer eperformance Management er et værktøj til at optimere systemet, der forbedrer ydelsen på din Acer notebook. Det giver dig følgende muligheder for at forbedre systemets generelle ydelse: Memory optimization (Hukommelsesoptimering) frigør ubrugt hukommelse og kontrollerer brugen. Disk optimization (Diskoptimering) fjerner unødvendige emner og filer. Speed optimization (Hastighedsoptimering) forbedrer brugen og ydelsen af dit Windows XP system. Empowering Technology

28 Empowering Technology 12

29 13 En præsentation af Ferrari Vi vil gerne give dig en rundtur i din nye Ferrari computer, efter du har sat den op. System Set forfra # Emne Beskrivelse 1 Indbygget kamera 1,3 megapixel webkamera til videokommunikation. 2 Skærm Det kaldes også for et LCD (Liquid-Crystal Display - flydende krystaldisplay), og det viser computerens output. 3 Afbryderknap Tænder og slukker for computeren. 4 Tastatur Til indtastning af data i din computer.

30 14 # Emne Beskrivelse 5 Håndfladestøtte Et komfortabelt støtteområde for dine hænder, når du bruger computeren. 6 Pegefelt Et berøringsfølsomt pegeredskab, der fungerer ligesom en computermus. 7 Klik-knapper (til venstre og til højre) Knapperne til højre og venster fungerer på samme måde som musens højre og venstre knapper. 8 Statusindikatorer Lysdioder (Light-Emitting Diodes; LEDs), der viser status for computerens funktioner og komponenter med lys. 9 Lynstartknapper Knapper der starter ofte brugte programmer. Se "Lynstartknapper" på side 27 for yderligere oplysninger. 10 Mikrofon Intern mikrofon til optagelse af lyd. Set forfra - lukket # Ikon Emne Beskrivelse 1 5-i-1 kortlæser Accepterer Memory Stick (MS), Memory Stick PRO (MS PRO), MultiMediaCard (MMC), Secure Digital (SD) og xd-picture Card (xd) (ekstraudstyr fra producenten). Bemærk: Der kan kun være et kort aktivt ad gangen. 2 Højtalere Venstre og højre højtalere udsender lyd i stereo. 3 Indgangsstik Indgang for lydudstyr (f. eks. CD-afspiller, stereo walkman). 4 Mikrofonstik Indgang for eksterne mikrofoner.

31 15 # Ikon Emne Beskrivelse 5 Hovedtelefoner/ højtaler/udgangsstik med S/PDIF understøttelse 6 Kontakt for Bluetoothkommunikation 7 Kontakt for trådløs kommunikation Der kan tilsluttes ekstraudstyr (f. eks. højtalere, hovedtelefoner). Aktiverer/deaktiverer Bluetoothfunktionen. Aktiverer/deaktiverer den trådløse funktion. 8 Infrarød port Interfaces med infrarødt udstyr (f. eks. en infrarød printer og en IR-aktiveret computer). Set fra venstre # Ikon Emne Beskrivelse 1 Åbning til en Kensington-lås Det er beregnet til en Kensingtonkompatibel computersikkerhedslås. 2 Ventilationsåbninger Gør det muligt for computeren at forblive afkølet, selv efter forlænget brug. 3 IEEE 1394 port m. 6 ben Beregnet til tilslutning af IEEE 1394-enheder. 4 USB 2.0-port De er beregnet til tilslutning af to USB 2.0- enheder (f. eks. en USB-mus, USB-kamera). 5 Stik til pc-kortet Accepterer et Type II pc-kort. 6 Udløserknap for pc-kort Skubber pc-kortet ud.

32 16 Set fra højre # Ikon Emne Beskrivelse 1 USB 2.0-porte De er beregnet til tilslutning af to USB 2.0-enheder (f. eks. en USB-mus, USB-kamera). 2 Netværksport (RJ-45) 3 Modemport (RJ-11) Beregnet til tilslutning af et 10/100/1000- baseret netværk (udvalgte modeller). Beregnet til tilslutning af en telefonlinje. 4 Stik til ekstern skærm (VGA) Beregnet til tilslutning af en displayenhed (f. eks. ekstern skærm, LCD-projektor). Set bagfra # Ikon Emne Beskrivelse ben Acer Beregnet til tilslutning af Acer ezdock. ezdock konnektor 2 Batteri Leverer strøm til computeren. 3 Indgangsstik til jævnstrøm Det er beregnet til tilslutning af en netadapter.

33 17 Set fra bunden # Emne Beskrivelse 1 Batteribås Indeholder computerens batteri. 2 Udløsermekanisme til Frigør batteriet, så det kan fjernes. batteri 3 Hukommelsesplads Her sidder computerens centrale hukommelse. 4 Harddiskbås Indeholder computerens harddisk (fastsat med skruer). 5 Batterilås Holder batterierne på plads. 6 Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection) Beskytter harddisken mod rystelser og stød.

34 18 Bluetooth optisk mus Set forfra # Emne Beskrivelse 1 Venstre museknap Tryk på den venstre knap for at vælge eller aktivere funktioner. 2 Rullehjul Til at gå op eller ned på en side. 3 Højre museknap Tryk på den højre knap for at vælge eller aktivere funktioner. 4 Statusindikator Indikerer Bluetooth forbindelse/pairing og musens batteristand. 5 Udløsermekanisme til Frigør batteriet, så det kan fjernes. batteri

35 19 Set fra bunden # Ikon Emne Beskrivelse 1 Bluetooth Aktiverer/deaktiverer Bluetooth-funktionen. forbindelse/ pairingknap 2 Afbryderknap Tænder og slukker for musen.

36 20 Bluetooth VoIP telefon Set forfra # Ikon Emne Beskrivelse 1 PC-kort (PCMCIA) interface-konnektor Tilsluttes computerens PCMCIA-kortinterface. 2 Højtaler Højtaleren producerer lyden. 3 Højtalerstyrke op/ Skruer op/ned for højttalerens lydstyrke. ned-knap 4 Afbryderknap Tænder og slukker for telefonen. 5 Bluetooth forbindelse/ pairingknap Aktiverer/deaktiverer Bluetooth-funktionen. 6 Højtalertelefon-knap Aktiverer/deaktiverer højtalerens funktion. 7 Mikrofon Intern mikrofon til optagelse af lyd. 8 Flip-låg Åbner til den interne mikrofon. 9 Bluetooth forbindelse/ pairing-indikator 10 Opladning/ strøm-indikator Angiver Bluetooth forbindelse/ pairingstatus. Angiver telefonens opladnings/ strømstatus.

37 21 Specifikationer Operativsystem Original Windows XP Home Edition (Service Pack 2) Original Windows XP Professional (Service Pack 2) Original Windows XP Professional x64 Edition Original Windows XP Media Center Edition 2005 (Rollup 2) Bemærk: Windows Vista parate computere, der leveres med Windows XP installeret, og som kan opgraderes til Windows Vista. For yderligere oplysninger om Windows Vista, og hvordan du opgraderer, gå til: Microsoft.com/windowsvista. Platform AMD Turion 64 X2 TL-52/TL-56/TL-60 (1,6/1,8/2,0 GHz, 512 KB L2 cache) eller TL-50 (1,6 GHz, 512 KB L2 cache) med: Dual-core processing Samtidig kompatibel understøttelse af 32- og 64-bit Windows AMD PowerNow!, AMD HyperTransport, forbedret beskyttelsesteknologi mod virusser ATI RADEON XPRESS 1150 chipset WLAN: integreret Acer InviLink Nplify , der understøtter Acer SignalUp trådløs teknologi Systemhukommelse Op til 2 GB DDR2 667 MHz RAM, der kan opgraderes til 4 GB med to sodimm moduler (understøttelse af dual-channel)

38 22 Skærm og grafik 12,1" WXGA 200-nit Acer CrystalBrite TFT LCD med høj lysstyrke, 1280 x 800 opløsning, 16:10 format, der understøtter samtidig visning af flere vinduer på to skærme via Acer GridVista 12,1" WXGA 200-nit TFT LCD med høj lysstyrke, 1280 x 800 opløsning, 16:10 format, der understøtter samtidig visning af flere vinduer på to skærme via Acer GridVista ATI RADEON XPRESS 1150 integreret 3D-grafik med op til 512 MB HyperMemory (op til 256 MB dedikeret GDDR2 VRAM, op til 256 MB delt systemhukommelse), der understøtter ATI PowerPlay 5.0, Microsoft DirectX 9.0 og PCI Express Samtidig LCD- og CRT-skærm med en LCD-opdateringshastighed på 70 Hz Opløsning op til 2048 x 1536 via ikke-interlaced CRT-skærm MPEG-2/DVD hardware-assisteret funktion Undersystem til lager Dimensioner og vægt Undersystem for strøm 100/120/160 GB SATA harddisk Ekstern IEEE 1394 bus-dreven optisk drev: 8X slot-indsat DVD-Super Multi-dobbeltlag HD DVD-ROM 5-in-1 kortlæser, der understøtter Memory Stick (MS), Memory Stick PRO (MS PRO), MultiMediaCard (MMC), Secure Digital (SD) og xd-picture Card (xd) 302,3 (B) x 221,28 (D) x 20,8/34,5 (H) mm (11,90 x 8,72 x 0,82/1,36 tommer) 1,75 kg (3,85 pund) med Li-ion-batteri med 6 celler 1,60 kg (3,52 pund) med Li-ion-batteri med 3 celler ACPI 2.0 CPU strømstyringsstandard: understøtter strømbesparende standby og dvaletilstand 57 W 4800 mah Li-ion batteri (med 6 celler) og et 22 W 2000 mah Li-ion batteri (med 3 celler) Acer QuicCharge teknologi: 80% opladning på 1 time 2 timer hurtig opladning ved system slukket 2,5-times opladning under brug 65 W netadapter

39 23 Input-enheder Acer FineTouch tastatur med 84-/85-taster Touchpad pegeredskab 12 funktionstaster; fire markørtaster; to Windows -taster; hurtigtaststyring; indlejret numerisk tastatur, international sprogunderstøttelse Fire lynstartknapper To adgangskontakter foran: WLAN og Bluetooth (to-vejs fjederkontakt) Lyd High-definition-lydunderstøttelse Understøttelse af S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface) for digitale højtalere Lydsystem med to indbyggede højtalere MS Sound-kompatibel Indbygget mikrofon Kommunikation Acer Video Conference med lyd og video over internetprotokol (VVoIP)-understøttelse via Acer OrbiCam og Acer Ferrari Bluetooth VoIP telefon Acer OrbiCam 1,3 megapixel CMOS kamera (monteret på LCD-panelet) med (for udvalgte modeller): 225-grader ergonomisk rotation Acer VisageOn teknologi Acer PrimaLite teknologi WPAN: Bluetooth 2.0+EDR (Enhanced Data Rate) LAN: gigabit Ethernet; Wake-on-LAN klar Modem: 56K ITU V.92 med PTT-godkendelse; Wake-on-Ring-forberedt WLAN: Acer InviLink Nplify, a/b/g eller b/g Wi-Fi CERTIFIED -løsning, der understøtte Acer SignalUp trådløs teknologi

40 24 I/O interface 124-ben Acer ezdock konnektor Stik til pc-kortet (en Type II) 5-in-1 kortlæser (MS/MS PRO/MMC/SD/xD) Tre USB 2.0-porte IEEE 1394 port (6 ben) Fast infrared (FIR) (Hurtig infrarød) port Stik til ekstern skærm (VGA) Hovedtelefoner/højtaler/udgangsstik med S/PDIF understøttelse Mikrofonstik Indgangsstik Netværksport (RJ-45) Modemport (RJ-11) Indgangsstik til jævnstrøm for netadapter Sikkerhed Acer DASP+, inklusiv Acer DASP (Disk Anti-Shock Protection), Acer GraviSense og Anti-Theft HDD beskyttelsesteknologier Åbning til en Kensington-lås Adgangskoder for BIOS og administrator Software Acer Empowering Technology Acer epower Management Acer epresentation Management Acer edatasecurity Management (for udvalgte modeller) Acer erecovery Management Acer esettings Management Acer eperformance Management Acer GridVista Acer Launch Manager Norton AntiVirus CA etrust Antivirus Adobe Reader CyberLink PowerDVD NTI CD-Maker Acer Voice Connection Manager Acer OrbiCam

41 25 Ekstraudstyr og tilbehør Acer ezdock Acer ezdock Lite W-kabel 512 MB, 1 eller 2 GB DDR2 533/667 MHz sodimm moduler Seriel 120 GB ATA harddisk Li-ion batteri med 6 celler 65 W netadapter Eksternt USB-diskettedrev Omgivelser Temperatur: Under brug: 5 C til 35 C Ikke i brug: -20 C til 65 C Fugtighed (ikke-kondenserende): Under brug: 20% til 80% Ikke i brug: 20% til 80% Systemet opfylder ACPI DMI 2.0 Mobile PC 2002 Wi-Fi Cisco Compatible Extensions (CCX) Garanti 1 års international rejsegaranti (International Travelers Warranty; ITW) Bemærk: Specifikationerne ovenfor er kun til reference. Den nøjagtige konfiguration af din pc afhænger af den købte model. Advarsel! Undgå at bruge ikke-kompliante dele når du tilføjer eller ændrer komponenter, af sikkerhedsmæssige årsager. Kontakt din forhandler for købsmuligheder.

42 26 Indikatorer Computeren har adskillige statusindikatorer, der alle er lette at læse: Frontpanelets indikatorer er synlige, selvom computerens låg er lukket. Ikon Funktion Beskrivelse Caps Lock Lyser, når Caps Lock er aktiveret. NumLk Lyser, når NumLk er aktiveret. HDD Lyser, når harddisken er aktiv. Strømindikator Angiver computerens strømstatus. Bluetooth forbindelse Lyser for at vise status for Bluetooth. Trådløs LAN Batteriindikator Lyser for at vise status for trådløs LAN kommunikation. Angiver computerens batteristatus.

43 27 1. Oplader: Lampen lyser gult, når batteriet oplader. 2. Fuldt opladet: Lampen lyser grønt i AC-tilstand. Lynstartknapper Der er adskillige lynstartknapper, der er lette at nå. De er programmeret til at fungere som mail, internet browser, Empowering Key < > og programmerbar knap. Tryk på < > for at køre Acer Empowering Technology. Se venligst "Acer Empowering Technology" på side 1. Knapperne for mail og Internet browser er forudindstillet til og internet programmer, men kan nulstilles af brugere. For at programmere knapperne for mail, internet browser og den programmerbare knap, kør Acer Launch Manager. Se "Launch Manager" på side 58. Lynstartknapper P Standardprogram Programmerbar af bruger Acer Empowering Technology (programmerbar af bruger) Internet browser funktion (programmerbar af bruger) funktion (programmerbar af bruger)

44 28 Pegefelt Det indbyggede pegefelt er et pegeredskab, som registrerer bevægelser på overfladen. Det betyder, at markøren reagerer, når du bevæger fingeren på pegefeltets overflade. Den centrale placering på håndfladestøtten giver optimal komfort og støtte. Introduktion til pegefelt Sådan bruger du pegefeltet: Bevæg fingeren hen over pegefeltet (2) for at flytte markøren. Tryk på højre og venstre (1) knap på kanten af pegefeltet for at vælge eller aktivere funktioner. Disse to knapper svarer til venstre og højre knap på en mus. At trykke på pegefeltet svarer til at klikke med venstre knap.

45 29 Funktion Venstre knap (1) Højre knap Hovedpegefelt (2) Udfør Klik hurtigt to gange. Bank let to gange (med samme hastighed, som når du dobbeltklikker på en museknap). Vælg Klik en gang. Bank let en gang. Trække Klik, og hold knappen nede, og brug derefter en finger til at trække markøren på pegefeltet. Bank let to gange (med samme hastighed, som når du dobbeltklikker med en museknap), og hold en finger på pegefeltet efter det andet bank for at trække markøren. Åbne kontekstmenuen Klik en gang. Rul Tryk på pilene for at flytte op/ned. Bemærk: Sørg for at have rene og tørre fingre, når du bruger pegefeltet. Hold også pegefeltet tørt og rent. Pegefeltet er følsomt over for fingerbevægelser. Jo lettere berøringen er, des bedre virkning. Det hjælper ikke at banke hårdere på pegefeltet.

46 30 Brug af tastaturet Tastaturet, der har taster med fuld størrelse, indeholder et integreret numerisk tastatur og separate taster for pile, lås, Windows, funktioner og specielle tegn. Låsetaster og det integrerede numeriske tastatur Tastaturet har 3 låsetaster, som kan slås til og fra med særlige taster. Låsetast Caps Lock NumLk <Fn> + <F11> Scr Lk <Fn> + <F12> Beskrivelse Når Caps Lock er slået til, skrives alle bogstaver med stort. Når NumLk er slået til, er det integrerede numeriske tastatur aktiveret. Tastaturet virker som en regnemaskine (med de aritmetiske operatorer +, -,* og /). Du kan med fordel bruge denne tilstand, når du skal indtaste store mængder numeriske data. En endnu bedre løsning er at tilslutte et eksternt numerisk tastatur. Når Scr Lk er slået til, ruller skærmbilledet en linje op eller ned, når du trykker på henholdsvis Pil op og Pil ned. I visse programmer fungerer Scr Lk ikke.

47 31 Det integrerede numeriske tastatur virker ligesom et numerisk tastatur på en almindelig pc. Det er udstyret med små tegn i øverste højre hjørne på tasterne. For at forenkle teksten på tasterne er piletastsymbolerne udeladt. Ønsket adgang NumLk slået til NumLk slået fra Numeriske taster på det integrerede numeriske tastatur Skriv tallene på sædvanlig vis. Piletaster på det integrerede numeriske tastatur Hovedtastatur Hold < > nede, mens du bruger piletasterne. Hold <Fn> nede, mens du skriver bogstaver på det integrerede numeriske tastatur. Hold <Fn> nede, mens du bruger piletasterne. Skriv bogstaverne på sædvanlig vis.

48 32 Windows-taster Tastaturet har to taster, som udfører Windows-specifikke funktioner. Tast Tast med Windows-logo Programtast Beskrivelse Startknap. Du kan udføre genvejsfunktioner med tastekombinationer, hvori denne tast indgår. Nedenfor vises nogle eksempler: < > + < >: Aktiverer næste knap på værktøjslinjen. < > + <E>: Åbner vinduet Denne computer. < > + <F1>: Åbner Hjælp og Support. < > + <F>: Åbner vinduet Søgeresultater. < > + <R>: Åbner dialogboksen Kør i Windows < > + <M>: Minimerer alle vinduer. < > + < > + <M>: Fortryder funktionen Minimer alle vinduer. Denne tast har samme effekt, som hvis du klikker på højre musetast. Den åbner programmets kontekstmenu.

49 33 Hurtigtaster Computeren har hurtigtaster eller tastekombinationer til de fleste af computerens kontrolfunktioner, f.eks. lysstyrke på skærmen, lydstyrke og BIOS programmet. Hvis du vil aktivere hurtigtaster, skal du holde <Fn> -tasten nede og derefter trykke på den anden tast i hurtigtastkombinationen. Hurtigtast Ikon Funktion Beskrivelse <Fn> + <F1> Hjælp til Viser hjælp til hurtigtaster. hurtigtaster <Fn> + <F2> Acer esettings Starter Acer esettings i Acer Empowering Technology. Se "Acer Empowering Technology" på side 1. <Fn> + <F3> Acer epower Management Starter Acer epower Management i Acer Empowering Technology. Se "Acer Empowering Technology" på side 1. <Fn> + <F4> Sleep Sætter computeren i pausetilstand. <Fn> + <F5> Skærm til/fra Skifter skærmoutputtet mellem skærmen, en ekstern skærm (hvis den er tilsluttet) og begge to. <Fn> + <F6> Tom skærm Slukker for skærmens baggrundslys for at spare strøm. Tryk på en vilkårlig tast for at fortsætte. <Fn> + <F7> Pegefelt til/fra Tænder og slukker for det interne pegefelt. <Fn> + <F8> Højttaler til/fra Tænder og slukker for højttalerne.

50 34 Hurtigtast Ikon Funktion Beskrivelse <Fn> + < > Højttalerstyrke Forøger højttalerens lydstyrke. op <Fn> + < > Højttalerstyrke ned Reducerer højttalerens lydstyrke. <Fn> + < > Lysstyrke op Forøger skærmens lysstyrke. <Fn> + < > Lysstyrke ned Formindsker skærmens lysstyrke.

51 Speciel tast Du kan finde Euro symbolet og US dollar tegnet i tastaturets øverste midterdel. 35 Euro symbolet 1 Åbn en teksteditor eller et tekstbehandlingsprogram. 2 Hold <Alt Gr> ned, og tryk derefter på <5>-tasten i øverste midte aftastaturet. US dollar tegn Bemærk: Visse skrifttyper og software understøtter ikke eurotegnet. Yderligere oplysninger finder du på Internetadressen 1 Åbn en teksteditor eller et tekstbehandlingsprogram. 2 Hold < > ned, og tryk derefter på <4>-tasten i øverste midte aftastaturet. Bemærk: Denne funktion varierer med sprogindstillingerne.

52 36 Sådan bruges Acer Bluetooth optisk mus Din Ferrari 1000 notebook leveres med en Bluetooth optisk mus og 2 AA-batterier. Installation 1 Aktiver Bluetooth-kommunikation på din computer (se "Set forfra - lukket" på side 14) og åbn "My Bluetooth Places" (Mine Bluetooth-steder) ved at dobbeltklikke på ikonet Bluetooth. 2 Vend musen rundt - med bunden i vejret - og kontroller, at afbryderknappen er tændt. Tryk knappen "Bluetooth connection/pairing" og hold den nede i tre sekunder. Musen er nu i pairingtilstand og klar til at oprette forbindelse til din computer. 3 Vælg "Bluetooth" fra menulinjen, og derefter "Bluetooth Setup Wizard" (Bluetooth opsætningsguide). 4 Vælg "I want to find a specific Bluetooth device and configure how this computer will use its devices" (Jeg ønsker at finde en specifik Bluetoothenhed og konfigurere, hvordan denne computer bruger dens enheder). Klik derefter på" Next" (Næste). 5 Vælg "Show mice, keyboards and joysticks" (Vis mus, tastaturer og joysticks), fra rullemenuen, og klik derefter å knappen "Search Again" (Søg igen). 6 Acer-musen skulle nu blive fundet. Klik på Acer-museikonet, og klik derefter på "Next" (Næste). 7 Enhedens tilgængelige tjenester vises i listeform. Vælg " Bluetooth Mouse" (Bluetooth mus) og klik på "Finish" (Færdig). 8 Vent, indtil musen er installeret. Det kan tage flere sekunder. 9 Din mus har nu oprettet forbindelse. Flyt rundt på musen for at bekræfte, at den har forbindelse.

53 Anvendelse Brug Bluetooth-musen på samme måde som en traditionel mus. Brug en musemåtte for at opnå den optimale ydelse. Hvis Bluetooth-musen anvendes på en gennemsigtig eller reflekterende overflade, vil det forhindre den optiske sensor i at spore markøren. 37 LED-indikator I pairingtilstand, eller når der oprettes forbindelse til notebooken, blinker LED-indikatoren på selve musen hvert sekund. Hvis musen ikke fungerer korrekt, skal du trykke på knappen "Bluetooth connection/pairing" på musens underside for at genoprette Bluetooth-forbindelsen. I lav batteritilstand blinker LED-indikatoren langsomt.

54 38 Sådan bruges et eksternt IEEE 1394 optisk drev Sæt IEEE 1394-kablet fra tilbehørets boks i IEEE 1394-porten. Når drevet er tilsluttet computeren, og computeren er tændt, trykker du på drevets udløserknap for at åbne det optiske drev.

55 Sådan bruges Acer Bluetooth VoIP telefon Lær din VoIP telefon at kende LED-indikatorer 39 LED Farve Status Beskrivelse Bluetooth forbindelse/ pairingindikator Blå Blinker hurtigt Telefonen er i pairingtilstand. Opladning/ strøm-indikator Blinker langsomt Telefonen opretter forbindelse til notebooken. Fra Telefonen er ikke paired med, eller har ikke forbindelse til, notebooken. Gul Til Telefonen oplader. Fra Telefonen er helt opladet. Blinker Telefonen skal genoplades. Genopladning af telefon Du skal oplade telefonen inden første brug. Det tager ca. fire timer for en fuld opladning. Sådan oplades telefonen: 1. Tænd for notebooken. 2. Find stikket til PC-kortet (PCMCIA). 3. Indsæt telefonen i stikket med mærkatet vendt opad. Kontroller, at telefonen er skubbet helt ind i stikket. Bemærk: Notebooken detekterer enheden og viser vinduet Ny enhed-guide. Klik på Nej, ikke denne gang, og luk for vinduet. 4. Opladning/strøm-indikatoren lyser under opladning, og slukkes, når batteriet er opladt. Skub telefonen ud af PC-kortets stik, når opladningen er færdig.

56 40 Opret forbindelse mellem telefonen og din notebook Forbindelsescentret for Acer VCM Bluetooth hovedtelefoner er et nemt værktøj, du kan bruge til at oprette forbindelse mellem telefonen og din notebook. Sådan opretter du forbindelse mellem telefonen og din notebook: 1 Skub telefonen ud af PC-kortets stik, om nødvendigt, og tryk på telefonens afbryderknap i tre sekunder. Telefonen bipper to gange, og LEDindikatoren for opladning/strømstatus angiver, at telefonen er tændt. 2 Tryk på knappen Bluetooth forbindelse/pairing i tre sekunder for at sætte telefonen i "pair-link tilstand". Telefonen bipper to gange, og LED-indikatoren for forbindelse/pairing og opladning/strømstatus blinker alternerende. 3 Højreklik ikonet Acer VCM på proceslinjen og vælg Forbindelsescenter for Bluetooth hovedtelefoner... fra pop-op-menuen. Hvis du ikke tidligere har pairet et Bluetooth hovedtelefonsæt, scanner Acer VCM automatisk alle Bluetooth hovedtelefonsæt indenfor området og viser dem (der findes) i Liste over Bluetooth hovedtelefoner med statusen Ny. Ellers viser tidligere paired Bluetooth hovedtelefonsæt "Klar til brug". 4 Klik på Acer Bluetooth VoIP telefon i listen, og derefter på Opret forbindelse. Acer VCM pairer automatisk telefonen med notebooken, og ændrer telefonstatusen til "Standard".

emachines D620 Seriens Hurtig-guide

emachines D620 Seriens Hurtig-guide emachines D620 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines D620 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 09/2008 Firmaet giver ingen indsigelser eller

Læs mere

emachines E620 Seriens Hurtig-guide

emachines E620 Seriens Hurtig-guide emachines E620 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines E620 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 08/2008 Firmaet giver ingen indsigelser eller

Læs mere

Aspire 5730Z/5730/5330 Seriens. Hurtig-guide

Aspire 5730Z/5730/5330 Seriens. Hurtig-guide Aspire 5730Z/5730/5330 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 5730Z/5730/5330 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 07/2008 Der kan foretages ændringer

Læs mere

emachines E625 Seriens Hurtig-guide

emachines E625 Seriens Hurtig-guide emachines E625 Seriens Hurtig-guide Copyright 2009. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines E625 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 02/2009 Firmaet giver ingen indsigelser eller

Læs mere

emachines G620/G420 Seriens Hurtig-guide

emachines G620/G420 Seriens Hurtig-guide emachines G620/G420 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines G620/G420 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 08/2008 Firmaet giver ingen indsigelser

Læs mere

emachines D720/D520 Seriens Hurtig-guide

emachines D720/D520 Seriens Hurtig-guide emachines D720/D520 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines D720/D520 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 08/2008 Firmaet giver ingen indsigelser

Læs mere

emachines E720/E520 Seriens Hurtig-guide

emachines E720/E520 Seriens Hurtig-guide emachines E720/E520 Seriens Hurtig-guide Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines E720/E520 Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 08/2008 Firmaet giver ingen indsigelser

Læs mere

Ferrari 5000 Seriens. Brugervejledning

Ferrari 5000 Seriens. Brugervejledning Ferrari 5000 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Ferrari 5000 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2006 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

TravelMate 4220/2480 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 4220/2480 Seriens. Brugervejledning TravelMate 4220/2480 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 4220/2480 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 02/2006 Der kan foretages

Læs mere

TravelMate 5600/5100 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 5600/5100 Seriens. Brugervejledning TravelMate 5600/5100 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 5600/5100 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 01/2006 Der kan foretages

Læs mere

TravelMate 3010 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 3010 Seriens. Brugervejledning TravelMate 3010 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 3010 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Januar 2006 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Aspire 5110/5100/3100 Seriens. Brugervejledning

Aspire 5110/5100/3100 Seriens. Brugervejledning Aspire 5110/5100/3100 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 5110/5100/3100 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 03/2006 Der kan foretages

Læs mere

Når du bruger din GIGABYTE bærbar pc for første gang

Når du bruger din GIGABYTE bærbar pc for første gang Tillykke med købet af din nye GIGABYTE bærbar pc P252.Denne brugervejledning hjælper dig godt på vej med opsætningen af din bærbar pc. For yderligere oplysninger, bedes du venligst se vores hjemmeside

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132

Din brugermanual HP PAVILION DV2820EA http://da.yourpdfguides.com/dref/4149132 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP PAVILION DV2820EA i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

TravelMate 4200 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 4200 Seriens. Brugervejledning TravelMate 4200 Seriens Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 4200 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: December 2005 Der kan foretages ændringer

Læs mere

TravelMate 5620/5610/5110 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 5620/5610/5110 Seriens. Brugervejledning TravelMate 5620/5610/5110 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettig5620/5610/5110 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 07/2006 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Mini DVB-T USB stik S6

Mini DVB-T USB stik S6 Technaxx Mini DVB-T USB stik S6 Brugermanual Find venligst Overensstemmelseserklæring for denne enhed under følgende internetadresse-link: www.technaxx.de/konformitätserklärung/mini_dvbt_stick_s6 Denne

Læs mere

TravelMate 7510/7110 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 7510/7110 Seriens. Brugervejledning TravelMate 7510/7110 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 7510/7110 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 02/2007 Der kan foretages

Læs mere

Ferrari 4000 Series. Brugervejledning

Ferrari 4000 Series. Brugervejledning Ferrari 4000 Series Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes Ferrari 4000 Series Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Maj 2005 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Aspire 5510 Seriens. Brugervejledning

Aspire 5510 Seriens. Brugervejledning Aspire 5510 Seriens Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes Aspire 5510 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Juli 2005 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning

Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Boot Camp Installerings- og indstillingsvejledning Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows 4 Trin 3: Installer

Læs mere

TravelMate 3010 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 3010 Seriens. Brugervejledning TravelMate 3010 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 3010 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 12/2006 Der kan foretages ændringer

Læs mere

emachines E510 Seriens Brugervejledning

emachines E510 Seriens Brugervejledning emachines E510 Seriens Brugervejledning Copyright 2008. Alle Rettigheder Forbeholdes. emachines E510 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2008 Der kan foretages ændringer i denne vejledning,

Læs mere

Din brugermanual ACER TRAVELMATE 5720 http://da.yourpdfguides.com/dref/2357960

Din brugermanual ACER TRAVELMATE 5720 http://da.yourpdfguides.com/dref/2357960 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Aspire 9500 Seriens. Brugervejledning

Aspire 9500 Seriens. Brugervejledning Aspire 9500 Seriens Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes Aspire 9500 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Juli 2005 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

SOUNDSTICKS WIRELESS. Opsætningsguide

SOUNDSTICKS WIRELESS. Opsætningsguide SOUNDSTICKS WIRELESS Opsætningsguide 2 SOUNDSTICKS WIRELESS 1. Læs disse instruktioner. 2. Gem disse instruktioner. 3. Ret dig efter alle advarsler. 4. Følg alle instruktioner. 5. Anvend ikke dette apparat

Læs mere

Brugervejledning AE6000. Trådløs Mini USB-adapter AC580 Dual-Band

Brugervejledning AE6000. Trådløs Mini USB-adapter AC580 Dual-Band Brugervejledning AE6000 Trådløs Mini USB-adapter AC580 Dual-Band a Indhold Produktoversigt Funktioner 1 Installation Installation 2 Konfiguration af trådløst netværk Wi-Fi Protected Setup 3 Trådløst hjælpeprogram

Læs mere

Aspire 9400/7100 Seriens. Brugervejledning

Aspire 9400/7100 Seriens. Brugervejledning Aspire 9400/7100 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 9400/7100 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 01/2006 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Extensa 5410/5010 Seriens. Brugervejledning

Extensa 5410/5010 Seriens. Brugervejledning Extensa 5410/5010 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Extensa 5410/5010 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 02/2007 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Konfigurationsvejledning (denne vejledning)

Konfigurationsvejledning (denne vejledning) Partnummer: 92P1925 Disse oplysninger vedrører IBM ThinkPad X Serie-computeren. Kontrollér, at alle delene findes i emballagen. Kontakt forhandleren, hvis en del mangler eller er beskadiget. Copyright

Læs mere

TravelMate 3290/3280/3240 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 3290/3280/3240 Seriens. Brugervejledning TravelMate 3290/3280/3240 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 3290/3280/3240 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 11, 2006 Der

Læs mere

Extensa 5420/5120 Seriens. Brugervejledning

Extensa 5420/5120 Seriens. Brugervejledning Extensa 5420/5120 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Extensa 5420/5120 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 06/2007 Der kan foretages ændringer

Læs mere

TravelMate 2410 Series. Brugervejledning

TravelMate 2410 Series. Brugervejledning TravelMate 2410 Series Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 2410 Series Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Juli 2005 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Aspire 5670 Seriens. Brugervejledning

Aspire 5670 Seriens. Brugervejledning Aspire 5670 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 5670 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 12. 2006 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

ThinkPad R40 Serie Konfigurationsvejledning

ThinkPad R40 Serie Konfigurationsvejledning Partnummer: 9P5 ThinkPad R40 Serie Konfigurationsvejledning Checkliste Disse oplysninger vedrører IBM ThinkPad R Serie-computeren. Kontrollér, at alle delene findes i emballagen. Kontakt forhandleren,

Læs mere

TouchPad og tastatur. Dokumentets bestillingsnr.: I denne vejledning beskrives TouchPad og tastaturet på computeren.

TouchPad og tastatur. Dokumentets bestillingsnr.: I denne vejledning beskrives TouchPad og tastaturet på computeren. TouchPad og tastatur Dokumentets bestillingsnr.: 430406-081 Januar 2007 I denne vejledning beskrives TouchPad og tastaturet på computeren. Indholdsfortegnelse 1 TouchPad Identifikation af TouchPad.......................

Læs mere

TravelMate 6592G/6592 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 6592G/6592 Seriens. Brugervejledning TravelMate 6592G/6592 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 6592G/6592 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2007 Der kan foretages

Læs mere

Aspire 9120 Seriens. Brugervejledning

Aspire 9120 Seriens. Brugervejledning Aspire 9120 Seriens Brugervejledning Copyright 2006. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 9120 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 08/2006 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

Bluetooth højttaler BABHCK811_1

Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Bluetooth højttaler BABHCK811_1 Tillykke Tillykke med dit nye Amitech produkt! Oplysningerne i denne brugervejledning kan ændres uden varsel. Amitech Danmark A/S er ikke erstatningspligtig i tilfælde

Læs mere

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone

Dockingstation med forstærker til ipod/iphone Dockingstation med forstærker til ipod/iphone D2 Brugsanvisning Dockingstation med forstærker til ipod/iphone ADVARSEL: Anvend ikke dette (polariserede) stik med en forlængerledning, stikdåse eller en

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne

Læs mere

TravelMate 4020 Series. Brugervejledning

TravelMate 4020 Series. Brugervejledning TravelMate 4020 Series Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 4020 Series Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Juli 2005 Der kan foretages ændringer

Læs mere

TravelMate 4400 Series. Brugervejledning

TravelMate 4400 Series. Brugervejledning TravelMate 4400 Series Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes TravelMate 4400 Series Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Marts 2005 Der kan foretages ændringer

Læs mere

TravelMate 4010 Seriens. Brugervejledning

TravelMate 4010 Seriens. Brugervejledning TravelMate 4010 Seriens Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. TravelMate 4010 Series Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Juni 2005 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne

Læs mere

TravelMate 2400/3210/3220 Series. Brugervejledning

TravelMate 2400/3210/3220 Series. Brugervejledning TravelMate 2400/3210/3220 Series Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes TravelMate 2400/3210/3220 Series Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Juli 2005 Der kan

Læs mere

Brugsanvisning QL-700. Labelprinter

Brugsanvisning QL-700. Labelprinter Brugsanvisning Labelprinter QL-700 Sørg for at læse og forstå denne vejledning, inden du bruger maskinen. Vi anbefaler, at du gemmer denne vejledning, så du har den til fremtidig reference. www.brother.com

Læs mere

Tjekliste. ThinkPad G40 Serie Konfigurationsvejledning. Partnummer: 92P1529. h Vekselstrømsadapter. h Netledning h Bøger:

Tjekliste. ThinkPad G40 Serie Konfigurationsvejledning. Partnummer: 92P1529. h Vekselstrømsadapter. h Netledning h Bøger: Partnummer: 92P1529 ThinkPad G40 Serie Konfigurationsvejledning Tjekliste Du har købt en IBM ThinkPad G40 Serie-computer. Kontrollér, at alle delene findes i emballagen. Kontakt forhandleren, hvis en del

Læs mere

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS

KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS KORT VEJLEDNING TIL NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Alle rettigheder forbeholdes 9356502 Issue 1 Indhold 1. INTRODUKTION...1 2. INSTALLATION AF NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. TILSLUTNING AF NOKIA

Læs mere

TravelMate C200 Seriens. Brugervejledning

TravelMate C200 Seriens. Brugervejledning TravelMate C200 Seriens Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes TravelMate C200 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: September 2005 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Aspire 4715Z/4315 Seriens. Brugervejledning

Aspire 4715Z/4315 Seriens. Brugervejledning Aspire 4715Z/4315 Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 4715Z/4315 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 08/2007 Der kan foretages ændringer

Læs mere

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Boot Camp Installerings- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 3 Introduktion 3 Hvad du har brug for 4 Oversigt over installering 4 Trin 1: Søg efter opdateringer 4 Trin 2: Klargør Mac til Windows

Læs mere

TravelMate 3000 Series. Brugervejledning

TravelMate 3000 Series. Brugervejledning TravelMate 3000 Series Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes TravelMate 3000 Series Brugervejledning Oprindeligt udgivet: Januar 2005 Der kan foretages ændringer

Læs mere

TouchPad og tastatur. Brugervejledning

TouchPad og tastatur. Brugervejledning TouchPad og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne

Læs mere

Tilslutning af kabler

Tilslutning af kabler svejledning LCD-farveskærm SIKKERHEDSSYMBOLER Denne vejledning anvender sikkerhedssymbolerne herunder. De angiver vigtige informationer. Læs dem omhyggeligt. ADVARSEL Manglende efterlevelse af informationerne

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft og Windows er registrerede varemærker tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt

Læs mere

Extensa 5620/5620Z/5220 Seriens. Brugervejledning

Extensa 5620/5620Z/5220 Seriens. Brugervejledning Extensa 5620/5620Z/5220 Seriens Brugervejledning Copyright 2008. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Extensa 5620/5620Z/5220 Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 01/2008 Der kan foretages

Læs mere

Instruktioner ved første anvendelse

Instruktioner ved første anvendelse Instruktioner ved første anvendelse Kapitel 1. Tilslutning (4.1) 2. Afinstallering af gamle drivere og enheder (4.2) 3. Installation i Windows (4.3) 4. Kontrol efter installation (5)! 1 Introduktion Denne

Læs mere

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installerings- og indstillingsvejledning

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installerings- og indstillingsvejledning Læs dette dokument, før du installerer Mac OS X. Det indeholder vigtige oplysninger om installering af Mac OS X. Systemkrav Når du skal

Læs mere

Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches)

Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches) Bundkort: Adina Formfaktor: Mini-DTX 20cm (7,87 inches) x 17cm (6,69 inches) Chipset: AMD Hudson D1 Fusion Kontrol Host Hukommelsessokler: 2 x DDR3 Front side bus hastigheder: 2.5GT / s Processor socket:

Læs mere

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning

BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning BH280/BH380 Aflang skærm Brugervejledning Ansvarsfraskrivelse BenQ Corporationen giver ingen erklæringer eller garantier, hverken udtrykkelige eller antydelige, med hensyn til indholdet af dette dokument.

Læs mere

Dansk version. Introduktion. Hardware-installation. Installation af Windows XP. LW057V2 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps

Dansk version. Introduktion. Hardware-installation. Installation af Windows XP. LW057V2 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps LW057V2 Sweex Wireless LAN PCI Card 54 Mbps Introduktion Udsæt ikke Wireless LAN PCI Card 54 Mbps for meget høje temperaturer. Anbring ikke enheden i direkte sollys eller tæt ved varmekilder. Anvend ikke

Læs mere

Udpakning. Indledning

Udpakning. Indledning 2 Tillykke med denne notebook den perfekt konstruerede notebook-pc. Denne helt nye, raffinerede notebook-pc vil give dig dejlige og professionelle oplevelser ved brugen af den. Vi er stolte over at kunne

Læs mere

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Bemærk venligst! Udsæt ikke Sweex Wireless 300N Adapter USB for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

Din brugermanual ACER ASPIRE 5735 http://da.yourpdfguides.com/dref/2356671

Din brugermanual ACER ASPIRE 5735 http://da.yourpdfguides.com/dref/2356671 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

TouchPad og tastatur. Brugervejledning

TouchPad og tastatur. Brugervejledning TouchPad og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

Aspire one Seriens. Brugervejledning

Aspire one Seriens. Brugervejledning Aspire one Seriens Brugervejledning Copyright 2009 Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire one Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 03/2009 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Aspire 5910G Seriens. Brugervejledning

Aspire 5910G Seriens. Brugervejledning Aspire 5910G Seriens Brugervejledning Copyright 2007. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes. Aspire 5910G Seriens Brugervejledning Oprindeligt udgivet: 05/2007 Der kan foretages ændringer i denne

Læs mere

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software

Produktbemærkning. Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Vilkår vedrørende software Start her Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel.

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning I

Læs mere

Oversigt over service og support

Oversigt over service og support Oversigt over service og support QuickRestore Compaq gør det muligt til hver en tid at gendanne systemet med QuickRestore. Der er fem gendannelsesfunktioner i QuickRestore. Disse beskrives i nedenstående

Læs mere

Eksterne mediekort Brugervejledning

Eksterne mediekort Brugervejledning Eksterne mediekort Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. SD-logoet er et varemærke tilhørende SDlogoets indehaver. Java er et amerikansk varemærke tilhørende Sun Microsystems,

Læs mere

TravelMate C310 Series. Brugervejledning

TravelMate C310 Series. Brugervejledning TravelMate C310 Series Brugervejledning Copyright 2005. Acer Incorporated. Alle Rettigheder Forbeholdes TravelMate C310 Series Brugervejledning Oprindeligt udgivet: April 2005 Der kan foretages ændringer

Læs mere

TouchPad og tastatur. Brugervejledning

TouchPad og tastatur. Brugervejledning TouchPad og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt heri

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning

Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne

Læs mere

Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog

Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog Boot Camp Installations- & indstillingshåndbog Indholdsfortegnelse 4 Introduktion 5 Hvad du har brug for 6 Oversigt over installation 6 Trin 1: Søg efter opdateringer. 6 Trin 2: Åbn Boot Camp-assistent.

Læs mere

Hurtig-guide. Seriens

Hurtig-guide. Seriens Hurtig-guide Seriens Seriens Copyright 2009 Alle rettigheder forbeholdes. Aspire one Seriens Hurtig-guide Oprindeligt udgivet: 04/2009 Aspire one seriens notebook-pc Modelnummer: Serienummer: Købsdato:

Læs mere

Introduktion Konfiguration af HP-mus Batterier Udskiftning af batterierne Musens sensorteknologi Navigere i HP Kontrolcenter for mus

Introduktion Konfiguration af HP-mus Batterier Udskiftning af batterierne Musens sensorteknologi Navigere i HP Kontrolcenter for mus Introduktion Tillykke med dit køb af en HP-mus. Denne mus er den seneste i det store udvalg af ydre enheder til computere, som fremstilles af HP. Den er designet til at give dig den størst mulige komfort

Læs mere

Brugervejledning. Linksys PLEK500. Powerline-netværksadapter

Brugervejledning. Linksys PLEK500. Powerline-netværksadapter Brugervejledning Linksys PLEK500 Powerline-netværksadapter Indholdsfortegnelse Oversigt............... 3 Funktioner.................... 3 Hvordan Powerline-netværk fungerer............................4

Læs mere

Beskrivelse. 1.Objektiv 2.Knap til optagelse 3.Knap til fotografering _ DEN 01

Beskrivelse. 1.Objektiv 2.Knap til optagelse 3.Knap til fotografering _ DEN 01 Beskrivelse 3 2 1 1.Objektiv 2.Knap til optagelse 3.Knap til fotografering DEN 01 13 4.Micro USB-port 10 12 11 6 7 8 9 4 5 5.Tænd/sluk-knap til batteri 6.Knap til side op 7.Tænd/sluk-knap 8.Knappen OK

Læs mere

Øremærkescannere UHF eller LF

Øremærkescannere UHF eller LF Original brugsanvisning Varenr.: 9057019 & 9057020 Øremærkescannere UHF eller LF Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Øremærkescanner UHF - Varenr. 9057019 Øremærkescanner

Læs mere

Din brugermanual HP COMPAQ PRESARIO A961EM

Din brugermanual HP COMPAQ PRESARIO A961EM Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i HP COMPAQ PRESARIO A961EM i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur

Produkt Detaljer: Indhold i boksen: Produktmanual. 1) ipad Cover 2) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur Produkt Detaljer: 1) ipad Cover ) ipad bund Lås 3) ipad top Lås 4) Tastatur 5) Funktionstaster 6) Bluetooth LED 7) Opladnings LED 8) Tænd/Sluk & Bluetooth tilslutnings knap 9) USB opladning 5V/DC 1 5 3

Læs mere

Hukommelsesmoduler Brugervejledning

Hukommelsesmoduler Brugervejledning Hukommelsesmoduler Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Oplysningerne indeholdt heri kan ændres uden varsel. De eneste garantier for HP's produkter og serviceydelser

Læs mere

Register your product and get support at SBA3010/00. Brugervejledning

Register your product and get support at   SBA3010/00. Brugervejledning Register your product and get support at www.philips.com/welcome SBA3010/00 Brugervejledning 1 Vigtigt Sikkerhed Vigtige sikkerhedsinstruktioner Respekter alle advarsler. Følg alle instruktioner.

Læs mere

Register your product and get support at www.philips.com/welcome AD330 (Black) AD333 (White) DA Brugervejledning Indholdsfortegnelse 1 Vigtigt 3 2 Din docking-højttaler 3 Indledning 3 Hvad er der i kassen

Læs mere

Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG

Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG Dell Latitude E6430/E6530/E6430 ATG Oplysninger om installation og funktioner Angående advarsler ADVARSEL: ADVARSEL! angiver risiko for tingskade, personskade eller død. Latitude E6430 vist forfra og bagfra

Læs mere

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0

Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Dell Adapter - USB 3.0 til HDMI/VGA/Ethernet/USB 2.0 Brugermanual Model: DA100 BEMÆRK: BEMÆRK giver vigtig information, der hjælper dig med at få medst muligt ud af din computer. FORSIGTIG: FORSIGTIG indikerer

Læs mere

Vigtige sikkerhedsinstruktioner. Oversigt

Vigtige sikkerhedsinstruktioner. Oversigt Lynhåndbog CD180 Vigtige sikkerhedsinstruktioner Anvend kun den strømforsyning, der er angivet i de tekniske data. Lad ikke produktet komme i kontakt med væske. Der er risiko for eksplosion, hvis batteriet

Læs mere

Strømstyring Brugervejledning

Strømstyring Brugervejledning Strømstyring Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne brugervejledning

Læs mere

DENVER DPF 742 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet.

DENVER DPF 742 Betjeningsvejledning. Digital Fotoramme ADVARSEL. Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. DENVER DPF 742 Betjeningsvejledning Digital Fotoramme ADVARSEL Sørg for, at der altid er fri adgang til den stikkontakt, apparatet er tilsluttet. 1 Introduktion Tillykke med købet af din nye Digitale Fotoramme.

Læs mere

Pegeredskaber og tastatur

Pegeredskaber og tastatur Pegeredskaber og tastatur Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne indeholdt

Læs mere

Dell Vostro 3460/3560

Dell Vostro 3460/3560 Dell Vostro 3460/3560 Oplysninger om installation og funktioner Angående advarsler ADVARSEL: ADVARSEL! angiver risiko for tingskade, personskade eller død. Vostro 3460 Set forfra og bagfra Figur 1. Set

Læs mere

Direct Access Keyboard

Direct Access Keyboard Direct Access Keyboard Brugervejledning Version 1.0 Copyright Det er forbudt uden producentens skriftlige samtykke at reproducere eller overføre nogen del af denne vejledning i noget format, hverken elektronisk

Læs mere

- så er livet lidt lettere!

- så er livet lidt lettere! - så er livet lidt lettere! Indholdsfortegnelse Opstart af din nye ABook notebook...2 Installation af styresystem...3 Backupprocedurer...4 Vedligeholdelse af batterier...5 Vedligehold...6 Windows 7 Recoverysystem...7

Læs mere

Brugermanual MP3 afspiller

Brugermanual MP3 afspiller Brugermanual MP3 afspiller Du kan downloade manualen via følgende link: http://www.accessionx.com/dow nload/manual_links/1331.pdf Importør: Accession ApS, Vandmanden 34, 9200 Aalborg SV 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere