Handlingsplan

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Handlingsplan 2012-2016"

Transkript

1 Handlingsplan 0-0

2 Overordnede mål DUI-LEG og VIRKE skal fortsætte med at vokse. Hvis vi gerne vil have, at DUI-LEG og VIRKE skal forblive en stærk børne,- ungdoms,- og familieorganisation med stærke rødder i arbejderbevægelsen, bliver DUI-LEG og VIRKE nødt til at udvikle sig samt være økonomisk uafhængige. Vi skal fortsat arbejde for en tæt relation til arbejderbevægelsen, hvor vi hjælper hinanden, således at vi i fællesskab kan få sat nogle af DUI-LEG og VIRKEs mærkesager på den politiske dagsorden. DUI-LEG og VIRKE skal fungere som børnenes stemme i den offentlige debat og skal altid tage børnenes parti DUI-LEG og VIRKE skal forsat have en klar profil som børne-, ungdoms- og familieorganisation med fokus på familien. Det er i denne vores potentiale for at vokse ligger p.t. Vi er for mange børn og unge det fristed de har brug for i en travl hverdag et åndehul, hvor rummelighed og plads til forskellighed er muligt. Og dette skal dyrkes og udvikles mere. DUI-LEG og VIRKE skal også fortsætte med at udvikle sig internt. Vi skal huske på, at vi er sat i verden for medlemmernes skyld og vi skal blive ved med at følge med tiden, så vi stadig er attraktive for de mennesker, vi henvender os til. Det gælder både for måden, man kan være medlem på og for de aktiviteter, der foregår. Hvis vi skal blive en bedre organisation, er det samtidig vigtigt, at offentligheden får indblik i de mange tilbud og aktiviteter, vi laver. Derfor skal vi fortsætte med at udbygge vores åbne kommunikation og information gennem de mange nye kanaler, den teknologiske udvikling stiller til rådighed. Det er stadigvæk vigtigt for DUI-LEG og VIRKE at have en stærk rolle internationalt, hvor vores stemme spiller en stor rolle, og hvor arbejdet gør en reel forskel for mennesker i tredjeverdenslande. Dette skal vi holde fast i, hvor det giver mening. Samarbejdet og ikke mindst synligheden over for vores samarbejdsorganisationer skal styrkes og udbygges, hvor det kan. Vi lærer vores børn, at vi er stærke sammen, men glemmer, at vi nogle gange selv har et ansvar for, at vores samarbejde bliver stærkt. DUI-LEG og VIRKE skal fortsætte med at vokse. DUI-LEG og VIRKE skal være økonomisk stærk DUI-LEG og VIRKE skal udbygge samarbejdet og synligheden overfor vores samarbejdsorganisationer. DUI-LEG og VIRKE skal fungere som børnenes stemme i den offentlige debat. DUI-LEG og VIRKE skal hele tiden udvikle sig, så vi følger med tiden og er attraktiv for medlemmerne. DUI-LEG og VIRKE skal fortsætte med at udvikle sine aktiviteter, så de altid er tidssvarende. DUI-LEG og VIRKE skal fortsætte med at udvikle sin information og kommunikation. DUI-LEG og VIRKE skal have en tæt relation til arbejderbevægelsen.

3 DUI-LEG og VIRKE skal have en stærk stemme internationalt 0 0 Vision Hvorfor værdigrundlag? Det er vigtigt, at DUI-LEG og VIRKE har et tydeligt og sammenhængende værdigrundlag, som kan være styrende for organisationens virke. Det vi gør, skal begrundes i et fælles værdigrundlag og en fælles vision. Samtidig bliver det nemmere at brande DUI-LEG og VIRKE, som organisation i forhold til andre organisationer. Det bliver nemmere at fortælle nye DUIere, hvad DUI-LEG og VIRKE handler om. Arbejdet omkring at udvikle et værdigrundlag bør være en proces, som starter nedefra hos hver enkelt afdeling. DUI-LEG og VIRKE Region Øst giver her et bud på et værdigrundlag, som et diskussionsoplæg til de øvrige regioner og afdelinger, som vi har udarbejdet i en åben proces omkring vedtægtsændringer, handlingsplan mm. Ideer til indhold i et værdigrundlag I DUI-LEG og VIRKE LEG og VIRKE tror vi på, at en stor gruppe børn, unge og familier har brug for et åndehul fra hverdagen. Igennem leg lærer børn en masse, udvikler sig og knytte venskaber i et stærkt fællesskab. DUI-LEG og VIRKE LEG og VIRKE er en fritidsforening for børn, unge og familier, hvor der lægges vægt på leg og sociale aktiviteter. Her mødes børn og unge fra alle samfundslag. DUI-LEG og VIRKE inviterer børn og unge på kurser, rejser, træf og stævner, som bringer dem ud af deres hverdag. Børn og unge skal være aktive og selv tage ansvar for sig selv og fællesskabet i DUI-LEG og VIRKE. I DUI-LEG og VIRKE lægger vi vægt på at lære børn og unge demokratiske og sociale spilleregler. I DUI-LEG og VIRKE møder vi børn og unge, der hvor de er. DUI-LEG og VIRKE er et mødested og et frirum, hvor der er plads til alle børn, unge og familier og hvor børn kan arbejde på at styrke sider af dem selv udenfor skolen, boligområdet og familien. DUI-LEG og VIRKE arbejder med at give børn og unge en stemme i sager, som handler om børn og unges forhold i lokalområdet, i kommunal, regional- og landspolitik og på internationalt plan.

4 0 0 0 Politik DUI-LEG og VIRKE skal fortsætte med at spille en politisk rolle. Vi skal være børnenes vagthund og stemme i debatten og skal rejse sager, der tjener børnenes sag. Når vi taler om politisk synlighed, er det vigtigt, at vi lægger os fast på nogle enkelte områder, som vi vil være kendt for at kæmpe for. Ved at indsnævre vores politiske synlighedsprofil til et snævert område, kan vi komme stærkt ud på dette område og dermed også styrke vores profil. Derfor skal Hovedbestyrelsen på et af sine første møder i den nye periode fastlægge DUI-LEG og VIRKEs politiske strategi for landsforbundet. Det kunne være børnefamiliers forhold, misbrugte børn, asylbørns forhold, fattige børn, børnearbejde i Danmark, børn og arbejdsløshed, børns rettigheder og børn og sundhed. DUI-LEG og VIRKE skal være børnenes stemme i politik. Børnenes vagthund, som er på børnenes side og hele tiden sørger for at der tages hensyn til børn, når der laves politik. DUI-LEG og VIRKE skal have en klar og kendt politisk profil inden for børnepolitik. DUI-LEG og VIRKE skal definere nogle mærkesager, så vi står stærkere på enkelte områder, og dermed styrker vores profil. DUI-LEG og VIRKE skal påvirke udviklingen af børnepolitik, lokalt, nationalt og internationalt. DUI-LEG og VIRKE skal have en status, hvor vi inddrages i udformning af børnepolitik. DUI-LEG og VIRKE skal i højere grad selv rejse sager og sætte sager på dagsordnen, som er vigtige for, at vi kan udføre vores målsætninger. DUI-LEG og VIRKE skal indgå i alle de relevante politiske netværk, som kan fremme vores politiske mærkesager. DUI-LEG og VIRKE skal være den organisation, som en rød regering inddrager i lovforberedende arbejde. DUI-LEG og VIRKE skal have en strategi for brug og udnævnelse af børneambassadører, herunder hvor længe en udnævnelse gælder. DUI-LEG og VIRKEs fokus skal være på vilkårene for alle børn i Danmark, ikke kun de svageste. DUI-LEG og VIRKE laver mere end udmeldinger og statements. Vi skal sætte handling bag ordene og gøre hvad vi selv siger. 0 Politiske mærkesager Fattigdom blandt børn Som arbejderbevægelsens solidariske børne- og familieorganisation vil DUI-LEG og VIRKE altid have børn, som lever i fattigdom blandt sine mærkesager. Desværre er antallet af fattige børn steget stærkt de seneste ti år. Det skal der laves om på. DUI-LEG og VIRKE vil ikke acceptere, at danske børn lever i fattigdom.

5 DUI-LEG og VIRKE vil kæmpe for at indføre en officiel fattigdomsgrænse. DUI-LEG og VIRKE vil tage initiativ til konkrete tiltag, som skal hjælpe fattige børn og sætte fokus på fattigdom i Danmark Tid til familien DUI-LEG og VIRKE vil have fokus på familielivet. I dag er der mange, der har svært ved at finde tid og ressourcer til at dyrke de nære fællesskaber i familien på den bedste måde, og det vil DUI-LEG og VIRKE gerne stå i spidsen for at ændre rammerne for. DUI-LEG og VIRKE finder det uhensigtsmæssigt, at mange familier oplever vanskeligheder med at få arbejdslivet til at hænge sammen med familielivet. DUI-LEG og VIRKE konstaterer, at mange familier savner de nødvendige økonomiske rammer for at tilbringe tilstrækkeligt kvalitetstid i det nære fællesskab, for eksempel tage på ferie. DUI-LEG og VIRKE vil arbejde for mere tid til de danske familier, længere barsel til fædre og et arbejdsmarked, hvor alle har mulighed for at gøre karriere, også som forældre. DUI-LEG og VIRKE vil arbejde for et større økonomisk råderum for familier, således at de kan realisere ambitionen om at tilbringe mere kvalitetstid sammen. Sundere børn Overvægt og andre sundhedsproblemer bliver stadig mere almindelige blandt danske børn. DUI-LEG og VIRKE mener, at det kræver en central og koncentreret indsats at lave om på dette, og mener at sådan en indsats er en nødvendighed. DUI-LEG og VIRKE finder det problematisk, at overvægt blandt børn og unge er stigende i Danmark, og er opmærksom på, at det rammer socialt skævt. DUI-LEG og VIRKE vil kæmpe for bedre kost i skoler og daginstitutioner, billigere priser på sunde fødevarer, flere idrætstimer og et mere inspirerende miljø for børn og unge. DUI-LEG og VIRKE vil støtte alle initiativer, som kan dæmme op for den truende fedmeepidemi. DUI-LEG og VIRKE vil sætte sundhed på dagsordenen internt i organisationen og søsætte en række initiativer, der skal skabe et sundere DUI-LEG og VIRKE. FNs børnekonvention Selvom FNs børnekonvention er mere end 0 år gammel, er den stadig alt for ukendt og alt for lidt af den er implementeret i dansk lovgivning. DUI-LEG og VIRKE vil kæmpe for, at danske lovgivere i højere grad er opmærksomme på konventionen. DUI-LEG og VIRKE vil fortsætte kampen for at få FNs børnekonvention implementeret i dansk lovgivning. DUI-LEG og VIRKE vil fortsat være repræsenteret i Samarbejdsgruppen om Børnekonventionen for at få den implementeret. DUI-LEG og VIRKE vil lægge pres på vores politiske samarbejdspartnere for at få dem til at inddrage børnekonventionen i deres lovgivningsarbejde.

6 DUI-LEG og VIRKE vil arbejde på at udbrede kendskabet til FNs børnekonvention gennem mærkedage, kampagner og materialer.

7 Børnemiljølov Der er for lidt fokus på de miljøer, som børn befinder sig i til dagligt. Derfor mener DUI- LEG og VIRKE, at det er nødvendigt med en børnemiljølov, som beskriver kravene. DUI- LEG og VIRKE finder det bemærkelsesværdigt, at lovgivningen dikterer hvor meget plads, lys og luft husdyr i danske stalde skal have, men at der ikke findes tilsvarende regler for børns forhold DUI-LEG og VIRKE vil fortsætte arbejdet for at få indført en børnemiljølov, som sætter minimumsstandarder for forholdene i skoler, institutioner og andre steder, hvor børn opholder sig. DUI-LEG og VIRKE vil fortsætte arbejdet for et forbedret psykisk miljø for børn, hvor der er fokus på at bekæmpe mobning, stress og dårligt selvværd. Børnearbejde Børnearbejde foregår desværre stadigvæk i al for vid udstrækning. Det gælder især for udlandet, men også herhjemme i Danmark. DUI-LEG og VIRKE vil kæmpe betingelsesløst for at få enhver form for børnearbejde stoppet. DUI-LEG og VIRKE vil ikke tolerere børnearbejde under nogen former eller betingelser. DUI-LEG og VIRKE vil sende et klart signal til omverdenen om, at børnearbejde ikke kan tolereres. DUI-LEG og VIRKE vil sætte fokus på børnearbejde i udlandet, men også på, at det foregår i Danmark. DUI-LEG og VIRKEs ambition er at samle arbejderbevægelsen i kampen mod børnearbejde. Seksuelt misbrug af børn Det er tydeligt for enhver, der følger med i medierne, at der er problemer med seksuel mishandling af børn i Danmark. Der kommer alt for mange sager frem om børn, der er blevet misbrugt af de voksne, som skulle passe på dem, og desværre er der jo nok endnu flere sager, som aldrig når dagens lys. DUI-LEG og VIRKE konstaterer i hvert fald, at der fortsat dukker mange sager om seksuelt misbrug af børn op i Danmark og DUI-LEG og VIRKEs holdning er, at seksuelt misbrug af børn er én af de værste forbrydelser, der findes og en tragedie for de børn, det går ud over. DUI-LEG og VIRKE vil kæmpe for at stoppe seksuelt misbrug af børn og for at give bedre forhold til de instanser, som skal bekæmpe mishandlingerne. DUI-LEG og VIRKEs vision er, at der oprettes børnehuse, som kan tage vare på børn, der har akut brug for hjælp. DUI-LEG og VIRKE vil presse på for et øget politisamarbejde nationer imellem, således at pædofiliringe bedre kan optrevles. DUI-LEG og VIRKE vil fremme en kultur hvor man åbent kan tale om problemer med seksuel mishandling af børn og hvilke signaler man bør være opmærksom på med henblik på at forbedre forebyggelsen af seksuelle overgreb.

8 DUI-LEG og VIRKE vil søge samarbejde med ligesindede organisationer med henblik på at bekæmpe seksuelle overgreb mod børn. DUI-LEG og VIRKE vil arbejde for etableringen af et nationalt rejsehold, der skal forebygge misbrug af børn Medlemmerne Medlemmerne er selve årsagen til, at DUI-LEG og VIRKE er sat i verden. Uden medlemmerne gav det ingen mening at have et DUI-LEG og VIRKE, og derfor må medlemmerne også stå i centrum for alt hvad vi foretager os. Vi skal blive bedre til at indrette os efter medlemmernes behov og deres muligheder for overhovedet at blive og være medlemmer, og det er vigtigt, at vi følger med tiden, således at vi også er relevante for fremtidens børn og unge. Medlemstyper DUI-LEG og VIRKE har på det seneste haft held med at eksperimentere med forskellige medlemstyper. Det har givet nogle nye produkter at tilbyde i forbindelse med kampagner, og vi bør fortsætte med at tænke i kreative baner hvad dette angår. DUI-LEG og VIRKE skal fortsat tænke i nye medlemstyper som supplement til de nuværende. DUI-LEG og VIRKE skal undersøge hvilke medlemstyper, der er efterspørgsel på, og hvordan det bedst kan indføres. Det skal løbende undersøges hvilken effekt de nye medlemstyper har på medlemsudviklingen. Børnene DUI-LEG og VIRKE er børnenes sted, hvor de kan færdes på deres egne præmisser og blive taget alvorligt. Det er vigtigt, at vi fortsætter med at være sådan, og derfor må vi hele tiden holde os for øje, hvad præmisserne er for at være barn lige nu, da det ofte ændrer sig i den moderne verden. DUI-LEG og VIRKE skal altid kendes på, at være et fristed for børn og på børnenes egne præmisser. I DUI-LEG og VIRKE er der er plads til alle og alle børn bliver taget alvorligt. DUI-LEG og VIRKE skal hele tiden sikre, at vores aktiviteter passer til nutidens børn. DUI-LEG og VIRKE skal fortsat være børnedemokratisk, således at børn har indflydelse på organisationen og tilføres den demokratiske tradition. DUI-LEG og VIRKE skal fortsat have børn repræsenteret i centrale beslutningsorganer. DUI-LEG og VIRKE skal undersøge om moderne og sociale medier som facebook kan bruges til yderligere at understøtte inddragelsen af børn i beslutninger.

9 DUI-LEG og VIRKE skal undersøge, om børnedemokratiet kan fungere endnu bedre end i dag. Undersøgelsen skal ligge til grund for en debat i HB og Landsbørneudvalget. DUI-LEG og VIRKE anser børn for at være selvstændige individer, der skal høres, respekteres og inddrages i alle vores beslutninger, der vedrører dem De unge DUI-LEG og VIRKE skal være et sted, hvor de unge kan udvikle sig på deres egne præmisser. Det er vigtigt, at vi sørger for at have aktiviteter, som er attraktive for nutidens unge og at de unge bliver bedre integreret i landsdækkende aktiviteter. DUI-LEG og VIRKE skal kendes på, at være en organisation, hvor unge kan udvikle sig på deres egne præmisser. DUI-LEG og VIRKE skal sikre, at vi har aktiviteter, som er attraktive for nutidens unge. DUI-LEG og VIRKE skal i højere grad end i dag tænke de unge ind i de landsdækkende aktiviteter. DUI-LEG og VIRKE skal fortsat have unge repræsenteret i centrale beslutningsorganer. DUI-LEG og VIRKE skal undersøge, hvordan man i højere grad end i dag kan appellere til en bredere del af Danmarks ungdom. Undersøgelsen skal ligge til grund for en debat i HB og Landsungdomsudvalget. DUI-LEG og VIRKE skal udarbejde en strategi for, hvordan vi sikrer ovenstående. Medarbejderne Uden DUI-LEG og VIRKEs medarbejdere er DUI-LEG og VIRKE ikke meget værd. Det er dem som giver medlemmerne værdi og fastholder dem. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi fastholder vores medarbejdere og udvikler dem sådan, at de kan vokse som medarbejdere. For ikke at slide vores medarbejdere helt ned, skal der være en jævn tilgang af nye medarbejdere, ellers bliver vores udviklingsstrategi aldrig til noget. DUI-LEG og VIRKE vil udvikle og støtte vores medarbejdere, så det aldrig bliver en sur eller uoverkommelig opgave at være medarbejder i DUI-LEG og VIRKE. DUI-LEG og VIRKE vil samarbejde med arbejderbevægelsens aktivistuddannelser, for eksempel AOF, om at styrke vores medarbejdere. DUI-LEG og VIRKE vil styrke medarbejdernes indflydelse, så beslutningsprocesserne bliver nemmere og mere smidige for dem. DUI-LEG og VIRKE skal have fokus på hvordan afdelinger skaffer nye medarbejdere. Børne- og ungdomsaktiviteter Børne- og ungeaktiviteterne er kronjuvelen i DUI-LEG og VIRKEs arbejde. Derfor vil børne- og ungdomsaktiviteterne også have en helt central rolle i DUI-LEG og VIRKEs prioriteringer i den kommende landsmødeperiode. DUI-LEG og VIRKEs LandsBørneUdvalg (LBU) og LandsUngdomsUdvalg (LUU) skal fortsat være omdrejningspunktet for de landsdækkende aktiviteter for børn og unge.

10 0 DUI-LEG og VIRKEs aktiviteter for børn og unge skal fortsat være et centralt omdrejningspunkt for DUI-LEG og VIRKE. DUI-LEG og VIRKEs Landsbørneudvalg (LBU) og Landsungdomsudvalg (LUU) skal være centrale aktører i at arrangere disse aktiviteter.

11 0 0 0 Børne- og ungdomstræf Det har længe været en fast tradition, at LBU og LUU arrangerer børne- og ungdomstræf to gange om året. Den tradition skal videreføres i den kommende landsmødeperiode. Vi skal hele tiden arbejde for at forbedre træffene og tiltrække endnu flere deltagere. Som et led i den proces, vil DUI-LEG og VIRKE kigge på muligheden for at afholde det ene af træffene som et regionalt forankret træf. DUI-LEG og VIRKEs tradition med to årlige børnetræf og to årlige ungdomstræf videreføres. DUI-LEG og VIRKE skal gøre endnu mere for at forbedre træffene og tiltrække endnu flere deltagere. DUI-LEG og VIRKE skal gøre endnu mere for at bruge træffene som løftestang for medlemshvervningen. DUI-LEG og VIRKE skal gøre mere for at integrere træffene i de øvrige aktiviteter, så der for eksempel kan afholdes kurser i forbindelse med ungdomstræf. DUI-LEG og VIRKE skal fortsætte med at afholde ungdomssommerlejr. LBU / LUU LandsBørneUdvalget og LandsUngdomsUdvalget har ikke kun en vigtig rolle at spille i planlægningen af aktiviteter for børn og unge. LBU og LUU skal også være vores vagthunde, der fluks bider os i haserne, når vi ikke passer godt nok på organisationen eller når vores aktiviteter og udvikling ikke i høj nok grad tager udgangspunkt i, hvad nutidens børn og unge ønsker og tænker. Dette arbejde kan LBU og LUU kun gennemføre, hvis der er en stærk lokal opbakning. Derfor skal vi i den kommende landsmødeperiode arbejde videre med tankerne om regionalt børne- og ungdomsarbejde. Det har været et ønske fra LUU at få en fast mentor, der kan hjælpe til at strukturere LUUs arbejde. Derfor vil der i den kommende landsmødeperiode formelt blive tilknyttet en voksenperson til LUU, som praksis har været tidligere. DUI-LEG og VIRKEs Landsbørneudvalg (LBU) og Landsungdomsudvalg (LUU) skal udover at spille en rolle i planlægningen af aktiviteter for børn og unge også agere vagthund, der bider ledelsen i haserne, hvis ikke DUI-LEG og VIRKE er attraktiv nok for børn og unge. DUI-LEG og VIRKE skal undersøge mulighederne for at få tilknyttet en eller flere faste mentorer, som kan hjælpe med at strukturere arbejdet i LUU. Dette skal ske med henblik på at styrke arbejdet, ikke at kontrollere det.

12 Ungdomskursus I DUI-LEG og VIRKE er vi helt afhængige af vore frivillige medarbejdere og deres store indsats. Et af de oplagte steder at rekruttere nye medarbejdere er blandt de unge medlemmer, der selv har været og er aktive. Derfor skal vi også i den kommende landsmødeperiode udbyde og prioritere ungdomskurserne. Det er helt afgørende, at vi formår at fastholde og uddanne de unge i DUI-LEG og VIRKE, så vi forsat kan udvikle os. Samtidig er det også til de enkelte afdelingers glæde, at få uddannet deres unge til gode medarbejdere. DUI-LEG og VIRKE skal fortsætte med at afholde ungdomskurser med henblik på at rekruttere medarbejdere blandt vores unge medlemmer. Samarbejde med Bisnapgård DUI-LEG og VIRKEs efterskole Bisnapgård er et rigtigt godt tilbud til de unge. I den kommende landsmødeperiode skal samarbejdet styrkes endnu mere mellem Bisnapgård og DUI-LEG og VIRKE til begges fordel. Det er lykkedes at få oprettet en DUI-afdeling på efterskolen, hvilket er et vigtigt skridt på vejen til at styrke relationerne mellem Bisnapgård og DUI-LEG og VIRKE. Afdelingen giver alle efterskoleeleverne mulighed for at benytte DUI-LEG og VIRKEs mange tilbud, hvilket allerede er blevet en succes. DUI-LEG og VIRKE skal styrke samarbejdet med efterskolen Bisnapgård yderligere. DUI-LEG og VIRKE skal forsøge at integrere medlemmerne af Hals Afdeling bedre i organisationen, således at de fortsætter i DUI-LEG og VIRKE efter at de er færdige med at gå på efterskole. DUI-LEG og VIRKE skal forsøge at afholde flere aktiviteter på skolen, således at vi kan få glæde af skolens faciliteter og eleverne på skolen har nemmere ved at deltage. DUI-LEG og VIRKE og Bisnapgård skal i højere grad benytte sig af mulighederne for at gøre reklame for hinanden. Familien Mange familier efterlyser mere tid sammen. DUI-LEG og VIRKE skal blive bedre til at imødegå dette behov og også afholde aktiviteter, der inddrager hele familien DUI-LEG og VIRKE skal fortsat udvikle sig mod en organisation, hvor hele familien kan dyrke aktiviteter sammen, for eksempel fællesspisning, familieture og lege for hele familien. DUI-LEG og VIRKE skal sikre, at aktiviteter for hele familien forbliver tidssvarende. DUI-LEG og VIRKE skal sikre, at aktiviteterne har en karakter og en pris, hvor alle uanset økonomisk formåen kan være med. DUI-LEG og VIRKE skal blive bedre til at kende og benytte de kompetencer, forældre har, når familier melder sig ind.

13 DUI-LEG og VIRKE skal sikre, at aktiviteternes form og indhold understøtter og supplerer det daglige familieliv Landsaktiviteter Vi skal fortsætte med at evaluere og udvikle alle vores landsdækkende aktiviteter, men frem til Jubi-lejren 0 skal vi sætte ekstra arbejde ind i denne proces, således at vi får en større og mere succesfuld Jubi-lejr. Allerede i slutningen af 0 skal vi have formuleret nogle ambitiøse mål for Jubi-Lejren 0. På den måde kan vi udnytte de Aktivitetsfestivaler og LUU/LBU træf, der vil være frem til 0, til at styre os imod de store Jubi-Lejr mål. Formålet med dette er at skabe en kultur omkring erfaringsudveksling og forbedringsudvikling af alle vores ture og lejre, samt skabe et så godt resultat, at vi bliver de bedste i Danmark til at udvikle og afholde større arrangementer. Med dette vil vi kunne tilbyde vores samarbejdspartnere en unik viden, som de ikke besidder i øjeblikket. Vi skal vise at vi fortsat er her, med kommunale lukkeuger har sommerlejr igen fået sin berettigelse. Dette burde vi kunne udnytte. DUI-LEG og VIRKE vil fortsætte med at arrangere og udvikle landsdækkende aktiviteter for både de frivillige medarbejdere og alle vores mange medlemmer. DUI-LEG og VIRKE skal sætte fokus på, at man er organisationen, hvor fællesskab på tværs af aldre er i fokus. Her er fælles oplevelser for børn, unge og dem, der er blevet lidt ældre. DUI-LEG og VIRKE skal fokusere endnu mere på værdien af det fællesskab, også i forbindelse med landsdækkende aktiviteter. DUI-LEG og VIRKE vil gennem erfaringsudveksling og forbedringsudvikling blive de bedste i Danmark til at afholde store arrangementer.

14 0 0 0 Kurser Kursusvirksomheden er med til at ruste medlemmer og særligt medarbejdere til at danne rammerne om alle de gode aktiviteter, der foregår i organisationen. Det er derfor vigtigt, at området fortsat prioriteres højt, også selvom der af sparehensyn kan tænkes en større grad af effektivitet ind i mange af situationerne. DUI-LEG og VIRKE vil igen afholde to landskurser i den kommende landsmødeperiode. landskurserne skal afholdes de år, hvor der ikke er Landsmøde eller Midtvejskonference. DUI-LEG og VIRKE vil styrke regionernes uddannelsesaktiviteter. DUI-LEG og VIRKE vil afholde kurser i drift af afdelinger, for eksempel formandskurser, kassererkurser, kampagnekurser og hjemmesidekurser. DUI-LEG og VIRKE skal blive bedre til at benytte eksterne kurser, for eksempel dem, der udbydes af DUF og AOF. Der skal ske en bedre information om disse kurser til medlemmerne. DUI-LEG og VIRKE vil to år inde i landsmødeperioden afvikle et midtvejskursus, hvor fokus er rettet mod medarbejderne. DUI-LEG og VIRKE vil tilbyde ambitiøse lederkurser med kompetencegivende dokumentation DUI-LEG og VIRKE skal i løbet af perioden sørge for at alle nye medarbejdere bliver tilbudt et introkursus. Aktivitetsfestivalen Aktivitetsfestivalen har igennem flere år været den store årlige aktivitet, som alle børn og unge, men også mange medarbejdere, ser frem til, og vil også fremover blive gennemført. Målsætningen er, at flere afdelinger og gerne alle skal bidrage aktivt i at præsentere aktiviteter på festivalen. Gennemførslen af aktivitetsfestivalen skal fortsat ske i et tæt samarbejde mellem Forbundskontoret og de lokale DUIere. DUI-LEG og VIRKE vil fortsat gennemføre Aktivitetsfestivalen en gang hvert år i første weekend i oktober. DUI-LEG og VIRKE vil afvikle Aktivitetsfestivalen som et samarbejde mellem Forbundskontoret og lokale DUIere. DUI-LEG og VIRKE vil forsøge at skabe fremgang i antallet af deltagere på Aktivitetsfestivalen ved at sikre en høj kvalitet i aktiviteterne.

15 JUBI-lejr I 0 afholder DUI-LEG og VIRKE JUBI-lejr. JUBI-lejren skal også denne gang afholdes i det smukke Hals ved Bisnapgård. Målsætningen er igen, at samle DUIere fra hele Danmark og resten af verden til en uge sprængfyldt med aktiviteter og samvær på tværs af alder og oprindelse. Målsætningen er at samle.000 DUIere og gæster fra nær og fjern. DUI-LEG og VIRKE vil i 0 afholde JUBI-lejr ved efterskolen Bisnapgård ved Hals. DUI-LEG og VIRKE har en målsætning om, at der deltager mere end.000 medlemmer og gæster på JUBI-lejren. DUI-LEG og VIRKE skal frem til 0 forny konceptet på lejren, så den bliver billigere og mindre ressourcekrævende. Der skal arbejdes målrettet på, at der deltager flere internationale gæster på JUBIlejren. Internationale aktiviteter DUI-LEG og VIRKEs mange søsterorganisationer rundt omkring i verdenen afholder en mængde internationale lejre i Europa og andre steder i verdenen. De internationale lejre vil blive indarbejdet i DUI-LEG og VIRKE generelle information om aktiviteter. DUI-LEG og VIRKE vil arbejde for, at flere forskellige DUIere benytter sig af muligheden for at deltage på internationale lejre og aktiviteter arrangeret af søsterorganisationer rundt omkring i verden. DUI-LEG og VIRKE vil gøre en indsats for at holde medlemmerne informeret om disse aktiviteter. DUI-LEG og VIRKEs internationale aktiviteter skal forbedre børn og unges vilkår. DUI-LEG og VIRKE vil skabe bæredygtige internationale projekter med fokus på solidaritet, udvikling og uddannelse. DUI-LEG og VIRKE vil arbejde internationalt med grupper af børn og unge ud fra en fællesskabstanke. DUI-LEG og VIRKE vil arbejde ud fra princippet om, at internationalt solidaritetsarbejde handler om bæredygtig og rettighedsbaseret udvikling. DUI-LEG og VIRKE vil øge tolerancen og forståelsen blandt børn og unge - både ude og hjemme. DUI-LEG og VIRKEs internationale arbejde tager udgangspunkt i DUI-LEG og VIRKEs formålsparagraf og FNs konvention om Barnets Rettigheder og ILOs konventioner omkring børnearbejde. Organisationen En forudsætning for, at DUI-LEG og VIRKE kan lave gode aktiviteter og blande sig i politiske spørgsmål er, at organisationen fungerer. DUI-LEG og VIRKE skal fremstå som en stærk og samlet enhed, hvor alle led understøtter og supplerer hinanden.

16

17 Afdelingerne DUI-LEG og VIRKEs afdelinger skal blive bedre til at trække på hinandens viden, ressourcer og erfaringer, således at vi kan lære af hinandens styrker og undgå hinandens svagheder. Der er for mange afdelinger, der lukker, og der bør gøres en større indsats for, at dette undgås. DUI-LEG og VIRKE ønsker at blive bedre til at erfaringsudveksle afdelingerne imellem, og vil overveje en landsdækkende idébank, så vi kan bruge hinandens ressourcer. DUI-LEG og VIRKE ønsker at undersøge hvad forbundet og regioner kan gøre for at undgå, at afdelinger lukker. DUI-LEG og VIRKE ønsker at gøre en større indsats for at hjælpe lukningstruede afdelinger. Regionerne DUI-LEG og VIRKE har i dag tre regioner, men spørgsmålet er, om dette er den bedste struktur. Vi skal have undersøgt om vi kan organisere os bedre og samtidig kigge på, om vi kan effektivisere, styrke og udvikle regionernes arbejde. DUI-LEG og VIRKE ønsker øget bevidsthed om regionernes kerneopgaver. DUI-LEG og VIRKE skal sikre en højere grad af samarbejde mellem regionerne på den ene side og forbund og afdelinger på den anden. Dette skal ske med henblik på at styrke regionerne. HB og FU HB og FU skal sikre en større deltagelse i demokratiet i vores organisation. Deltagelse kommer med ejerskab, engagement, aktivisme, arbejdsfordeling i en involverende proces og denne skal igen fremelskes i DUI-LEG og VIRKE. Det er derfor vigtig at få kigget grundigt på vores værdigrundlag. Vi skal i den kommende landsmødeperiode igangsætte en proces, hvor vi alle er med til definere DUI- LEG og VIRKEs plads i samfundet. Vi skal finde ud af, hvor vi (især) som en landsdækkende organisation kan gøre hverdagen bedre. Kort sagt skal vi finde ud af, hvem DUI-LEG og VIRKE er og hvor vi er uundværlige. Det er igennem dette arbejde, vi skal sætte standarden for det fremtidige arbejde, hvor alle tager deres del af ansvaret. Derfor forpligter HB og FU sig til at igangsætte en landsdækkende værdidebat, som skal gå vores organisation efter i sømmene. Hvad enten det drejer sig om; vores eksistensgrundlag, strukturen og arbejdsfordelingen i hele DUI-LEG og VIRKE. Debatten skal være med til at opgradere DUI-LEG og VIRKE til at være en tidssvarende organisation og ende i et klart mål for både vision og handling. Derudover skal udvalget kigge på formålsparagraffen og komme med forslag til hvordan vi kan modernisere dette punkt.

18 0 DUI-LEG og VIRKE vil overveje strukturen og størrelsesforholdene mellem FU og HB. DUI-LEG og VIRKE vil nedsætte en arbejdsgruppe som skal evaluere den nuværende struktur og undersøge muligheder for den fremtidige struktur til vedtagelse på næste landsmøde. HB skal udvikle uddannelse og værktøjer til medarbejderne HB skal styre udviklingen af DUI-LEG og VIRKEs landsdækkende aktiviteter

19 Forbundskontoret For at sikre at DUI-LEG og VIRKEs aktiviteter bliver styrket, er det af afgørende betydning, at Forbundskontoret bliver tovholder for denne udvikling. Forbundskontoret skal have ansvaret for at udvikle og udbyde uddannelsesforløb for medarbejderne samt medarbejderværktøjer, såsom en opdateret aktivitetsdatabase og nyudviklet aktivitetsforslag som skal styrke båndet blandt arbejderbevægelsen. Det bliver Forbundskontorets opgave, i samarbejde med en politisk styregruppe, at styre udviklingen af de landsdækkende aktiviteter samt at opsamle alle erfaringer, så der kan sikres en konstant udvikling af vores landstræf. DUI-LEG og VIRKEs forbundskontor skal udvikle uddannelse og værktøjer til medarbejdere. DUI-LEG og VIRKEs forbundskontor skal være tovholder i styrkelsen af DUI-LEG og VIRKEs aktiviteter. DUI-LEG og VIRKEs forbundskontor skal styre udviklingen af de landsdækkende aktiviteter. DUI-LEG og VIRKEs forbundskontor skal opsamle erfaringer, så der kan sikres en konstant udvikling af aktiviteter og af organisationen. Økonomi DUI-LEG og VIRKE står foran nogle store økonomiske udfordringer. Selvom vi har oplevet medlemsfremgang, er indtægterne faldet, og der er ikke udsigt til, at det retter sig op inden for den nærmeste fremtid. Det er derfor vigtigt at prioritere dette punkt. Nedgang i medlemstal hos LO og liberalisering af spilmarkedet kan påvirke såvel tilskuddet fra LO som de tipsmidler, DUI-LEG og VIRKE har del i. DUI-LEG og VIRKE vil nedsætte et udvalg med det formål at gennemgå DUI-LEG og VIRKEs økonomi, herunder se på om det er de rigtige områder der prioriteres, og om der er noget vi kan skære væk, eller er der områder der skal opprioriteres. DUI-LEG og VIRKE iværksætter et arbejde, der sikrer, at vi har ressourcer til fundraising, således at vi får tilført økonomi til DUI-LEG og VIRKE fra de fonde, hvor det er muligt herunder EUs fonde. HAL-udvalget HAL-Udvalget er et vigtigt udvalg for DUI-LEG og VIRKE, som mange afdelinger har stor gavn af. Udvalget udlåner penge til enhederne i DUI-LEG og VIRKE. Da HAL-Udvalget er nedsat af LO, er vi forpligtet af deres kommissorium. DUI-LEG og VIRKEs HAL-Udvalg skal være et rådgivende organ for DUI DUI-LEG og VIRKE skal forvalte HAL-Udvalgets midler på bedst mulige måde DUI-LEG og VIRKEs HAL-Udvalg skal udarbejde en vejledning for byggetekniske ændringer, som giver DUI-hytterne et energimæssigt løft.

20 0 0 DUI-LEG og VIRKEs intranet skal stille HAL-Udvalgets referater og lånebetingelser tilgængelige. DUI-LEG og VIRKEs HAL-Udvalg skal føre tilsyn med organisationens hytter (minimum dem, som har lån i HAL-Udvalget) så vi sikrer, at de har en pæn og brugbar standard DUI-LEG og VIRKEs HAL-Udvalg skal holde HB orienteret i det omfang HB finder det nødvendigt. For eksempel ved deltagelse på et HB-møde, en orienteringsskrivelse og/eller ved fremsendelse af referater DUI-LEG og VIRKEs HAL-Udvalg skal sikre, at nye retningslinjer og lånebetingelser bliver meldt ud i DUI-LEG og VIRKE så alle er orienteret Det lokale DUI-arbejde For at fastholde og tiltrække medlemmer, må vi kigge nærmere på vores aktiviteter rundt omkring i afdelingerne, der foregår rigtig mange gode aktiviteter rundt omkring, nogle som andre også kan lære af, samt andre aktiviteter som kun kan fungere i enkelte afdelinger. Den bedste måde at styrke disse aktiviteter, uden at fjerne det lokale islæt og identitet som er utrolig vigtig, er at give de lokale medarbejdere meget bedre værktøjer til at afholde og udvikle aktiviteter, alt fra den faste gruppeaften til de lokale sommerlejre. For uden stærkere medarbejdere kan DUI-LEG og VIRKE ikke vokse og tiltrække flere medlemmer og derfor er det afgørende for DUI-LEG og VIRKEs fremtid, at vi kan tiltrække flere medarbejdere samt klæde dem bedre på til opgaverne. SWOT skal evalueres og udvikles så det får ny fokus. Mange af de fagfolk vi mødte under SWOT-projektet roste projektet til skyerne og sagde, at vi havde fat i det rigtige, så lad os holde fast i det og forny det så andre i arbejderbevægelsen også kan lære af det og bruge den samme model. DUI-LEG og VIRKE anser det lokale arbejde som grundstenen i organisationen. DUI-LEG og VIRKE ønsker at blive bedre til at styrke det lokale arbejde, både det, der allerede eksisterer og hvad der måtte komme af nye afdelinger. DUI-LEG og VIRKE vil evaluere og udvikle SWOT som instrument til at styrke afdelingerne DUI-LEG og VIRKE vil udvikle værktøjer til at styrke det lokale arbejde. DUI-LEG og VIRKE konstaterer, at der i den sidste landsmødeperiode er kommet nye afdelingstyper til, blandt andet en cyberafdeling, og vil undersøge mulighederne for andre typer afdelinger. DUI-LEG og VIRKE vil fortsætte det gode integrationsarbejde, der er sket i sidste landsmødeperiode, og som har ført til, at en af DUI-LEG og VIRKEs afdelinger har modtaget DUFs foreningspris. DUI-LEG og VIRKE vil styrke indsatsen i storbyerne, hvor vi har mistet mange medlemmer i de seneste år, startende med et københavnerprojekt.

21 Information og kommunikation Synlighed og kommunikation er en forudsætning for, at vi kan fortælle andre om vores gode arbejde og tiltrække nye medarbejdere og medlemmer. Derfor skal det fortsat prioriteres højt. DUI-LEG og VIRKE har en række kanaler at kommunikere igennem. LEG og VIRKE LEG og VIRKE er DUI-LEG og VIRKEs medlemsblad, som udkommer fire gange om året. Det henvender sig direkte til medlemmerne af DUI-LEG og VIRKE og informerer om vores aktiviteter. DUI-LEG og VIRKE vil forsat bruge LEG og VIRKE som kommunikation målrettet alle medlemmer af DUI-LEG og VIRKE. DUI-LEG og VIRKE vil bruge bladet til at informere om vores aktiviteter. DUI-LEG og VIRKE vil fortsat udgive LEG og VIRKE fire gange årligt. DUInfo DUInfo er DUI-LEG og VIRKEs elektroniske nyhedsbrev. Det udkommer efter behov, men typisk 0- gange årligt og henvender sig til DUI-LEG og VIRKEs medarbejdere. DUI-LEG og VIRKE vil undersøge mulighederne for et alternativ til nyhedsbrevet DUInfo, som i højere grad kan holde medarbejderne opdaterede. DUI-LEG og VIRKE vil fortsætte med at udgive DUInfo indtil der er fundet et bedre alternativ. DUI-LEG og VIRKE vil forsøge at gøre DUInfo mere attraktivt og tilgængeligt, så flere læser det. Hjemmeside DUI-LEG og VIRKE er i gang med at lave en ny hjemmeside, som vil gøre mange aspekter af kommunikationen meget lettere. Hjemmesiden skal fungere som base for al anden information og skal integreres med tjenester som facebook og youtube. DUI-LEG og VIRKE ønsker, at hjemmesiden skal fungere som base for al information. DUI-LEG og VIRKE ønsker at integrere tjenester som facebook, youtube og andre eksterne services i hjemmesiden. DUI-LEG og VIRKE ønsker at gøre hjemmesiden attraktiv, også for folk, der endnu ikke er medlemmer af DUI-LEG og VIRKE, således at den kan fungere som led i medlemshvervningen. DUI-LEG og VIRKE ønsker at optimere og effektivisere salg af tøj og merchandise gennem hjemmesiden. DUI-LEG og VIRKE ønsker at beskytte visse informationer på hjemmesiden med en adgangskode, således at behovet for et intranet elimineres.

22 0 0 0 Offentlighedstrategi Åbenhed er vejen frem, når man gerne vil fortælle om det, man er glad for. Derfor skal DUI-LEG og VIRKE bruge de mange kanaler, internettet åbner mulighed for til at nå offentligheden med budskaber, tilbud og kampagner. DUI-LEG og VIRKE vil arbejde på at bruge de nye muligheder, som internettets mange redskaber giver, til at nå offentligheden med budskaber og kampagner, både på landsplan og lokalt. DUI-LEG og VIRKE vil arbejde på at blive bedre til at bruge pressen til at komme ud med budskaber, tilbud og kampagner, både på landsplan og lokalt. Kampagner DUI-LEG og VIRKE vil fortsætte med at lave skræddersyede kampagner, som fremhæver den enkelte afdelings bedste træk overfor lokalbefolkningen i stedet for at lave store, standardiserede kampagner. DUI-LEG og VIRKE vil fortsætte med at lave skræddersyede kampagner til afdelingerne, primært med medlemsfremmende aktiviteter i fokus. DUI-LEG og VIRKEs forbundskontor vil fortsætte med at lave kampagner, som skal profilere DUI-LEG og VIRKE som organisation. Mailadresser DUI-LEG og VIRKE vil arbejde på at få alle medlemmernes mailadresser ind i medlemssystemet, således at medlemmer nemt og gnidningsfrit kan nås via . DUI-LEG og VIRKEs internationale arbejde I 00 blev det besluttet, at DUI-LEG og VIRKEs ambitiøse mål for fremtiden er at blive arbejderbevægelsens førende organisation indenfor solidaritetsprojekter for børn og unge i de fattige lande i syd og øst, fordi vi har en tro på at vores værdigrundlag og konkrete tilgang til internationalt solidaritetsarbejde vil gavne verdens børn, herunder også danske børn. Det er en målsætning at DUI-LEG og VIRKE skal have en høj international profil der er forankret i alle organisatoriske led i organisationen. Det betyder at der skal skabes forståelse for nødvendigheden af internationalt solidaritetsarbejde blandt vore børn og unge, i afdelinger og regioner. Det kræver også at det internationale arbejde står højt på dagsordenen på Landsmødet, i FU og Hovedbestyrelsen.

23 0 0 0 Der er også et andet led i det internationale arbejde, nemlig samarbejdet med udenlandske søsterorganisationer. Det vil også fortsat blive prioriteret højt. DUI-LEG og VIRKE har en målsætning om at have en høj international profil der er forankret i alle organisatoriske led. DUI-LEG og VIRKE vil skabe forståelse for nødvendigheden af internationalt solidaritetsarbejde blandt vore børn og unge, i afdelinger og regioner. Det kræver også at det internationale arbejde står højt på dagsordenen på Landsmødet, i FU og Hovedbestyrelsen. DUI-LEG og VIRKE ønsker at afsætte ressourcer på forbundskontoret i form af en ansvarlig konsulent til at gennemføre og udvikle en samlet strategi for det internationale arbejde. DUI-LEG og VIRKE ønsker, at FU og HB udarbejder forslag til hvordan det internationale arbejde organiseres og hvor mange ressourcer, der skal afsættes til arbejdet på Forbundskontoret. DUI-LEG og VIRKE ønsker, at FU, HB og Internationalt udvalg udarbejder en strategi for DUI-LEG og VIRKEs internationale projektarbejde i udviklingslandene. DUI-LEG og VIRKE vil afsætte ressourcer til børn og unges inddragelse i internationale og lokale projekter DUI-LEG og VIRKE vil afsætte ressourcer til at inddrage alle afdelinger og regioner i det internationale solidaritetsarbejde. DUI-LEG og VIRKE vil afsætte ressourcer til at udvikle en uddannelse af internationalt interesserede. Kurserne skal også indeholde redskaber til hvordan et projekt til støtte for børn og unge udvikles. DUI-LEG og VIRKE vil arbejde for at vi i fremtiden har tre internationale afdelinger i DUI-LEG og VIRKE, hvor formålet er at skabe forståelse for internationalt solidaritetsarbejde og generere økonomiske midler til arbejdet mere end gennemføre normalt DUI-arbejde og deltage i dette. DUI-LEG og VIRKE ønsker, at FU og HB skal udvikle en strategi for hvad og hvordan DUI-LEG og VIRKE skal udnytte sit medlemskab af ABN til at fremme lokale, internationale aktiviteter i Danmark. DUI-LEG og VIRKE ønsker, at FU og HB skal udvikle en strategi for hvad og hvordan DUI-LEG og VIRKE skal udnytte sit medlemskab af IFM/SEI til at fremme lokale internationale aktiviteter i Danmark. DUI-LEG og VIRKE vil i den kommende landsmødeperiode huse mindst et internationalt arrangement.

24 Børn-hjælper-børn-fonden DUI-LEG og VIRKEs solidaritetsarbejde foregår konkret gennem Børn-hjælper-børnfonden. Målsætningen her er, at fonden skal fortsætte sit gode arbejde og også udvide det til andre steder, for eksempel Afrika. DUI-LEG og VIRKEs solidaritetsarbejde er forankret i Børn-hjælper-børn-fonden. DUI-LEG og VIRKE ser det som en selvstændig prioritering at brede solidaritetsarbejdet ud lokalt og helt ud til de enkelte medlemmer. DUI-LEG og VIRKE anser det for vigtigt, at fonden fortsætter sit gode arbejde og ønsker at udvide det til endnu flere områder. Internationalt udvalg DUI-LEG og VIRKEs internationale udvalg har til opgave at koordinere og igangsætte initiativer på det Internationale område. Det være sig alt fra samarbejde med vores søsterorganisationer til seminarer og målrettede projekter. Vi får hvert år en masse tilbud om deltagelse og støtte fra nær og fjern, som vi i dag ikke er specielt gode til at udnytte. Det skal vi i den kommende landsmødeperiode være bedre til. DUI-LEG og VIRKEs Internationale udvalg har til opgave at koordinere og igangsætte initiativer på det Internationale område. DUI-LEG og VIRKE ønsker, at udvalget skal arbejde for at få engageret DUIere og afdelinger i det Internationale arbejde, så vi på sigt sikrer gode og spændende aktiviteter og oplevelser til vores medlemmer. DUI-LEG og VIRKE ønsker, at udvalget skal arbejde på at få sendt mange forskellige DUIere af sted på internationale ture, og til gengæld begrænse antallet af ture den enkelte DUIer kommer af sted på. DUI-LEG og VIRKE ønsker, at udvalget i samarbejde med Børn-hjælper-børnfonden, støtter og hjælper vores afdelinger og regionerne med deres solidaritetsarbejde. Samarbejdspartnere DUI-LEG og VIRKE bør allokere visse ressourcer til at opdyrke forholdet til vores samarbejdspartnere. Uden dem kan vi ikke overleve, og derfor skal vores relation til arbejderbevægelsen styrkes. Ved at styrke båndene bliver DUI-LEG og VIRKE også styrket. AOF DUI-LEG og VIRKEs uddannelsesaktiviteter kan styrkes ved et samarbejde med AOF, som vil styrke begge organisationer. DUI-LEG og VIRKE skal søge samarbejde med AOF omkring vores uddannelsesaktiviteter. DUI-LEG og VIRKE skal søge indflydelse på kursusudbuddet hos AOF, så det i så høj grad som muligt stemmer overens med vores behov.

25 DSU Ved at klarlægge hvor DUI-LEG og VIRKE og DSU har sine mærkesager, kan vi samarbejde meget bedre, end vi gør i dag, da der er mange naturlige sammenfald som begge kan udnytte. DUI-LEG og VIRKE skal være opsøgende i forhold til DSU med henblik på udveksling af politiske mærkesager og erfaringer. DUI-LEG og VIRKE skal forsøge at afstemme politiske udmeldinger og kampagner med DSU til glæde for begge parter. DUI-LEG og VIRKE skal søge samarbejde med DSU om den konkrete udførelse af kampagner og udmeldinger. LO - Fagbevægelsen LO og fagforbundene har i mange år været en vigtig samarbejdspartner for DUI-LEG og VIRKE. Med de svindende indtægter til LO og forbundene, skal der spares på udgifterne, og en række opgaver vil i de kommende år ændre karakter. Det får også indflydelse på det hidtidige samarbejde. Skolekontakttjenesten og Jobpatruljen er flyttet fra at være en LO-opgave til forbundsopgave. Det er gode initiativer, og det kunne være en overvejelse værd, om DUI-LEG og VIRKE, evt. LUU, kunne spille en rolle i disse aktiviteter. Skolekontakt, fordi det vil give os muligheden for at komme ud på skolerne for at undervise i børnedemokrati og børns rettigheder på arbejdsmarkedet, hvilket vil være en naturlig del af DUI-LEG og VIRKE. Jobpatrulje, for at aktivt kæmpe for børns rettigheder på arbejdsmarkedet. Der skal fokus på, hvordan vi bedst kan udnytte vores og fagbevægelsens efterskoler. Hvis vi har de rigtige tilbud, ville vi kunne tiltrække mange unge derfra som medlemmer af DUI-LEG og VIRKE. Finder vi den rigtige model, kan DUI-LEG og VIRKE tilbyde et sted, hvor eleverne efter skoletid og skolens afslutning ville kunne mødes og dermed holde sammen. Der er ikke den samme fokus på familieaktiviteter blandt de danske fagforeningers medlemmer. Her kunne DUI-LEG og VIRKE og vore afdelinger sammen med de lokale fagforeninger spille en rolle i at arrangere familieaktiviteter, samtidig med, at vi kunne få flere medlemmer. DUI-LEG og VIRKE skal sætte fokus på fagbevægelsens efterskoler og den rolle, vi kan spille for dem. DUI-LEG og VIRKE skal undersøge, om vi kan spille en rolle i LO fagbevægelsens familieaktiviteter, ikke mindst i relation til de lokale fagforeninger.

26 0 0 Socialdemokraterne DUI-LEG og VIRKE har altid haft et nært og stærkt bånd til Socialdemokraterne. Det er det mest oplagte sted for en organisation som DUI-LEG og VIRKE at søge politisk indflydelse og inspiration, og forholdet til partiet og dets folkevalgte skal styrkes i den kommende landsmødeperiode. DUI-LEG og VIRKE ser Socialdemokratiet som et naturligt sted at søge politisk indflydelse og inspiration. DUI-LEG og VIRKE vil styrke forholdet til Socialdemokratiet i den kommende landsmødeperiode. Frie Børnehaver De Frie Børnehaver har et lokalt netværk, hvis formålsparagraf er næsten identisk med DUI-LEG og VIRKEs. Det ville være helt oplagt for DUI-LEG og VIRKE at søge et tættere samarbejde med disse grupper. DUI-LEG og VIRKE vil søge et tættere samarbejde med grupper fra Frie Børnehaver, som deler grundholdning med os. DUI-LEG og VIRKE vil undersøge hvilket tiltag, vi kan samarbejde med Frie Børnehaver om.

Konkretiseret Handlingsplan 2012-2016

Konkretiseret Handlingsplan 2012-2016 Bilag 5 til punkt 9 Konkretiseret Handlingsplan 2012-2016 Område Mål Opgaver Værdier Ansvarligt udvalg Status 15/1-15 Overordnede mål Et fælleskab der skal vokse i tæt relation til arbejderbevægelsen.

Læs mere

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR AKTIVITETSPLAN for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER 2015 FORORD Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder

Læs mere

Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2015

Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2015 Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2015 Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder du alle de spændende arrangementer, som finder sted på landsplan i DUI-LEG og VIRKE i 2015. Denne plan

Læs mere

4. 6. 18.00 14.00 STED: LO

4. 6. 18.00 14.00 STED: LO 1 Referat af Landsmødet 2012 DATO: Fredag den 4. maj søndag den 6. maj TID: Fredag kl. 18.00 til søndag kl. 14.00 STED: LO skolen Konventum GL. Hellebækvej 70 3000 Helsingør Åbningen af Landsmødet 2012

Læs mere

Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014

Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014 Aktivitetsplan for DUI-LEG og VIRKE 2014 Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder du alle de spændende arrangementer, som finder sted på landsålan i DUI-LEG og VIRKE i 2014. Denne plan

Læs mere

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger Referat af 23. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 17. juni 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR

for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR AKTIVITETSPLAN for DUI-LEG og VIRKE LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER TILBUD OM LOKALE KURSER KALENDER MED DATOER FOR LANDSDÆKKENDE AKTIVITETER 2016 FORORD Kære medlem af DUI-LEG og VIRKE I aktivitetsplanen finder

Læs mere

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1

Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat 14. Forretningsudvalgsmøde den 18. juni 2013 Side 1 Referat af 14. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 18. juni 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005

Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Fremtidig lokal og regional tværfaglig struktur vedtaget på LO s ekstraordinære kongres 11. juni 2005 Indledning Regeringens strukturreform ændrer danmarkskortet og opgavefordelingen mellem stat, amt og

Læs mere

Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde. Børnepolitiske initiativer om konventionen samt kontakten til Børneambassadørerne

Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde. Børnepolitiske initiativer om konventionen samt kontakten til Børneambassadørerne Referat af 22. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 29. april 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Dagsorden 12. Forretningsudvalgsmøde den 30. april 2013 Side 1

Dagsorden 12. Forretningsudvalgsmøde den 30. april 2013 Side 1 Dagsorden 12. Forretningsudvalgsmøde den 30. april 2013 Side 1 Referat af 12. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 30. april 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm

Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Strategi for Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm 2015-2018 Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm er en selvstændig forening, der blev oprettet i 2007 med fokus på foreningsservice,

Læs mere

Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1

Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1 Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1 Indkaldelse og dagsorden til 10. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 19. marts 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej

Læs mere

International strategi for Det Danske Spejderkorps

International strategi for Det Danske Spejderkorps International strategi for Det Danske Spejderkorps Strategien skal give et overblik over de prioriteter, DDS har som del af den globale spejderbevægelse og som medlemmer af de internationale spejderorganisationer

Læs mere

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat til 3. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 12. juni 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Debat i Hovedbestyrelsen den 30. august 2014 om Efterskolen DUI-LEG og VIRKE Bisnapgård

Debat i Hovedbestyrelsen den 30. august 2014 om Efterskolen DUI-LEG og VIRKE Bisnapgård Punkt 7 Hovedbestyrelsesmøde d. 30. august 2014 Debat i Hovedbestyrelsen den 30. august 2014 om Efterskolen DUI-LEG og VIRKE Bisnapgård Hvorfor denne diskussion i Hovedbestyrelsen? Ungdomsårgangene falder

Læs mere

Politisk grundlag for ny hovedorganisation

Politisk grundlag for ny hovedorganisation Godkendt på stiftende kongres for en ny hovedorganisation for LO og FTF den 13. april 2018 Politisk grundlag for ny hovedorganisation Formål Fagbevægelsens Hovedorganisation samler Danmarks forbund/fagforeninger

Læs mere

Arbejdsdrøftelse 2017

Arbejdsdrøftelse 2017 Arbejdsdrøftelse 2017 I år skal der arbejdes med foreningens vision for 2017-2018. Du kan her læse hvilke visioner bestryelsen har haft i tankerne. HVILKE DELE AF VISIONEN KOMMER TIL AT PÅVIRKE DIG, OG

Læs mere

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi Stil op! For børnefamilierne i Danmark Mødrehjælpens strategi 2017-2020 Sammen skal vi kæmpe for, at alle forældre i Danmark er i stand til at skabe trygge og udviklende rammer for deres børn. Stil op!

Læs mere

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover:

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover: VI VIL EUROPA! Følgende dokument skal ses som forretningsudvalgets tanker om fremtidens Europabevægelse og dermed også som motivation for de vedtægtsændringer, som er stillet af forretningsudvalget på

Læs mere

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den 21.-22. juni 2017 Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag Organisationsudviklingsprojektet Baggrund DSR s kongres besluttede i maj 2016, at gennemføre

Læs mere

FDF Handlingsplan 2009-2010

FDF Handlingsplan 2009-2010 FDF Handlingsplan 2009-2010 Baggrund for handlingsplanen FDFs Vision 2015: FDF er synligt, folkekirkeligt børne- og ungdomsarbejde med livsvigtige fællesskaber og meningsfyldte aktiviteter. Frivilligt

Læs mere

DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN

DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN 2018-21 DIABETESFORENINGEN STRATEGIPLAN 2018-21 Diabetesforeningens mission Diabetesforeningens mission tager afsæt i de indsatsområder, der er fastlagt i foreningens vedtægter.

Læs mere

Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen. Hænger det sammen?

Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen. Hænger det sammen? Børne- og Kulturchefforeningen Skoledirektørforeningen Hænger det sammen? Kvalitet i børns og unges hverdag kræver helhed og sammenhæng. Er det bare noget, vi siger? November 2002 1 Hænger det sammen?

Læs mere

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig 1 DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS FRivilligpolitik Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig Et fælles grundlag Frivilligpolitikken beskriver de værdimæssige afsæt og de organisatoriske rammer for Dansk Flygtningehjælps

Læs mere

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig

DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS. FRivilligpolitik. Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig 1 DANSK FLYGTNINGEHJÆLPS FRivilligpolitik Dansk Flygtningehjælp flygtning.dk/frivillig Det værdimæssige afsæt Dansk Flygtningehjælp er en privat humanitær organisation, som arbejder på baggrund af humanitære

Læs mere

Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025

Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025 Punkt 4.1 Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025 FORSLAG: KFUM og KFUK i Danmark prioriterer frem mod 2025 sine aktiviteter inden for fem aktivitetsprofiler: Musik og Performance Festivaler og lejre

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

Udviklingsmål Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF

Udviklingsmål Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF Udviklingsmål 2016 2018 Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF FOTO BO LUDVIGSEN, RIEKE POPPE, THOMAS HEIE NIELSEN Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer

Læs mere

Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012

Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012 Klog på livet FDFs handlingsplan 2011-2012 Overordnet målsætning med handlingsplanen Klog på livet I FDF tror vi på, at mennesker udvikler sig i samspil med andre mennesker. Derfor giver vi børn og unge

Læs mere

Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE

Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE Bliv red barnet AMBASSADØRSKOLE VELKOMMEN! Tak fordi I nu overvejer eller har besluttet jer for at blive Red Barnet ambassadørskole. Red Barnet har nemlig meget brug for at samarbejde med jer. Over hele

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund

Kom godt i gang TAG DEL. - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk. vores samfund Kom godt i gang - den vellykkede inddragelse på TAGDEL.dk Denne manual er udformet til jer, som nu står foran at skulle bruge TAGDEL.dk som et værktøj til at inddrage jeres medlemmer, frivillige og andre

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

POLITIK for det frivillige sociale arbejde

POLITIK for det frivillige sociale arbejde POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord I Tønder Kommune har vi en lang og mangfoldig tradition for at udvikle det frivillige sociale arbejde. Det er en proces,

Læs mere

Ligeværd Vejlbjergvej 8A, 8240 Risskov Tlf

Ligeværd Vejlbjergvej 8A, 8240 Risskov Tlf www.ligevaerd.dk Ligeværd Vejlbjergvej 8A, 8240 Risskov Tlf. 86 20 85 70 Ligeværd mere værd Ligeværd ønsker at opnå et mere inkluderende samfund. Herved bliver vore borgere med særlige behov ligestillede

Læs mere

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI

NEJ. 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? RADIKALE VENSTRE VENSTRE ALTERNATIVET KONSERVATIV LIBERALE ALLIANCE DANSK FOLKEPARTI 1. Skal de såkaldte fattigdomsydelser afskaffes? Det kunne ikke i tilstrækkelig grad betale sig at arbejde i det gamle system. Derfor er svaret ikke bare at rulle de lave ydelser tilbage. Til gengæld mener

Læs mere

Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1

Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1 Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1 Referat af 1. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 8. maj 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 (Spisepause 18.00-18.30) STED: Forbundskontoret Mågevej

Læs mere

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune

Service og kvalitet. Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Service og kvalitet Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune Indledning Service og kvalitet er nøgleordene i Politik for administration og service for borgerne i Randers Kommune.

Læs mere

Mål- og strategiplan

Mål- og strategiplan Mål- og strategiplan 2016-2018 Overordnet: Dansk Epilepsiforenings formål er grundlæggende at arbejde for, at mennesker med epilepsi skal begrænses mindst muligt i deres levevilkår. Det arbejder foreningen

Læs mere

Skabelon for handlingsplan 2012

Skabelon for handlingsplan 2012 Skabelon for handlingsplan 2012 Navn på aktivitetsområde Landsstyrelsen Formål med aktiviteten Landsstyrelsen er URK s øverste ledelse og vil således iværksætte og følge initiativer, som har bred betydning

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2022

Kommunikationsstrategi 2022 Dansk Firmaidrætsforbund Kommunikationsstrategi 2022 Sådan vil vi skabe Et sjovere Danmark i bevægelse. I KOMMUNIKATIONSSTRATEGIEN KAN DU LÆSE: 1 Introduktion 2 2 Formål med vores kommunikationsstrategi

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Københavns Amts. Kommunikationspolitik

Københavns Amts. Kommunikationspolitik Københavns Amts Kommunikationspolitik INDHOLD Indledning 3 Principper for god kommunikation i Københavns Amt 4 1. Vi vil være synlige og skabe indsigt i de opgaver, amtet løser 5 2. Vi vil skabe god ekstern

Læs mere

Danske Idrætsforeninger (DIF)

Danske Idrætsforeninger (DIF) Danske Idrætsforeninger (DIF) - Hvorfor, hvordan, hvornår Visionen Vi har en vision om at gøre Danmark til det bedste land i verden at dyrke idræt i. Vi skal være en nation, hvor idrætten indgår som en

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Århus Kommune

Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Århus Kommune Frivilligpolitik for Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Århus Kommune Forord Livsmod, glæde, handlekraft og kvalitet. Det er nøgleordene i arbejdet for og blandt ældre og handicappede. Det er bærende

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde

1. Godkendelse af dagsorden og referat fra sidste møde Referat af 6. Forretningsudvalgsmøde den 30. oktober 2012 Side 1 Referat af 6. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 30. oktober 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Christiansborg Forretningsudvalget Navn

Læs mere

KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS

KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS KUNDEN I CENTRUM RØDE1 KORS GENBRUGSKUNDEN I CENTRUM I Røde Kors tjener vi mange penge på at sælge genbrug. Penge som vi bruger på at hjælpe både i Danmark og ude i verden. Og behovet for Røde Kors indsats

Læs mere

Esbjerg Kommunes. BØRN - og UNGEPOLITIK

Esbjerg Kommunes. BØRN - og UNGEPOLITIK Esbjerg Kommunes BØRN - og UNGEPOLITIK Sammenhæng og helhed 2014 August 2014 Forord For to år siden blev Esbjerg Kommunes Børn- og ungepolitik sendt ud i verden for at være den røde tråd, som skaber helhed

Læs mere

7. hovedbestyrelsesmøde den 7. og 8. januar 2017

7. hovedbestyrelsesmøde den 7. og 8. januar 2017 Referat til 7. hovedbestyrelsesmøde DATO: Lørdag/søndag den 7. og 8. januar 2017 TID: Kl. 10.00 16.00 STED: Feriekolonien Birkely Tømmerupvej 29, Ulkestrup 4400 Mørkøv Repræsentanter Navn Deltog Afbud

Læs mere

Strategi for Vestegnen HF & VUC

Strategi for Vestegnen HF & VUC 1 Strategi for Vestegnen HF & VUC 2015-2018 Strategien er vedtaget i bestyrelsen den 17. juni 2015. Strategien er resultatet af en grundig dialog mellem medarbejdere, kursistråd og bestyrelse. Tegningen

Læs mere

Frivillighedspolitik. Bo42

Frivillighedspolitik. Bo42 Frivillighedspolitik Bo42 Vedtaget på repræsentantskabsmøde afholdt den 4. juni 2013 Forord En af Bo42 s bestyrelses fornemste opgaver er at være med til at skabe og udvikle gode rammer og muligheder for

Læs mere

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted...

POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE. Vi sætter os i borgerens sted... POLITIK FOR ADMINISTRation OG SERVICE FOR BORGERNE I RANDERS KOMMUNE Vi sætter os i borgerens sted... Målsætninger for administration og service i Randers Kommune Helhed og Sammenhæng Mødet med borgeren

Læs mere

HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 NYHED EFTER LUKKET BILAG. Udviklingsmål - Strategi Handlingsplaner Kommissorier Retningslinjer

HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 NYHED EFTER LUKKET BILAG. Udviklingsmål - Strategi Handlingsplaner Kommissorier Retningslinjer HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) X Beslutningsbilag (V) X X NYHED EFTER LUKKET BILAG HB-protokol (udfyldes

Læs mere

Strategi- og virksomhedsplan

Strategi- og virksomhedsplan Strategi- og virksomhedsplan 2014 2016 Indledning I Socialt Lederforum ønsker vi, at Socialt Lederforum er en attraktiv interesseorganisation for tilbud til mennesker med funktionsnedsættelse og særlige

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Arbejdsplan for IOGT i 2013 og 2014

Arbejdsplan for IOGT i 2013 og 2014 Arbejdsplan for IOGT i 2013 og 2014 Vision Vores vision er, at alle mennesker har ret til et rigt, frit og meningsfyldt liv i samfundet, et liv præget af ligeværd og uden de problemer, som brug af alkohol

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

Kommunikationsstrategi

Kommunikationsstrategi NETOP netværk for oplysning Kommunikationsstrategi for lokalforeninger - 2011 Martin T. Hansen 1 Intro NETOPs medlemsforeninger er meget forskellige og har meget forskellige måder at kommunikere på. Som

Læs mere

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv

Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den folkeoplysende virksomhed Folkeoplysningen i et nutidigt perspektiv 1 af 5 17-09-2012 15:11 Forside» Borger» Kultur og Fritid» Folkeoplysning» Folkeoplysningspolitik Politik for folkeoplysende virksomhed Indhold Introduktion Vision Målsætninger Skanderborg Kommune og den

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof"

Strategi-plan 2020: På vej mod Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Strategi-plan 2020: På vej mod "Uddannelse i verdensklasse - med hverdagen som grundstof" Skolens VISION for 2020

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Evaluering af strategikoncept

Evaluering af strategikoncept Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B)

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

Referatet er godkendt via mail. Dagsordenen sættes til godkendelse. a) Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde.

Referatet er godkendt via mail. Dagsordenen sættes til godkendelse. a) Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde. Referat af 20. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 11. februar 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

BUPL S PÆDAGOGISKE PROFIL

BUPL S PÆDAGOGISKE PROFIL BUPL S PÆDAGOGISKE PROFIL BUPL ønsker at formulere en pædagogisk profi l som et fælles værdigrundlag for, hvad vi som organisation og som medlemmer af denne organisation ser det ønskeligt at satse på i

Læs mere

Rammeaftale for Spejderne

Rammeaftale for Spejderne Rammeaftale for Spejderne 2016-2019 Grundlag for rammeaftalen Foreningen Spejderne blev dannet d. 2. december 2015 med et ønske om at skabe et tæt og forpligtende samarbejde mellem de fem danske spejderkorps.

Læs mere

Dansk Cøliaki Forening. Strategi 2020. Større, stærkere, bedre vi vil så meget mere!

Dansk Cøliaki Forening. Strategi 2020. Større, stærkere, bedre vi vil så meget mere! Dansk Cøliaki Forening Strategi 2020 Større, stærkere, bedre vi vil så meget mere! STØRRE, STÆRKERE & BEDRE VI VIL SÅ MEGET MERE! Baggrund De sidste par år er der sket rigtig meget i Dansk Cøliaki Forening

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi

Social-, Børne- og Integrationsministeriet. Kommunikationsstrategi Social-, Børne- og Integrationsministeriet Kommunikationsstrategi 2 KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Social-, Børne- og Integrationsministeriet arbejder for at skabe reelle fremskridt for den enkelte borger. Det

Læs mere

Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april Borgerinddragelsespolitik

Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april Borgerinddragelsespolitik Vedtaget af Viborg Byråd den 25. april 2012 Borgerinddragelsespolitik Indhold Forord Forord.... 2 Borgerinddragelse i dag...........................................3 Målsætninger.... 4 Indsatsområde -

Læs mere

Fælles - om en god skolestart

Fælles - om en god skolestart Fælles - om en god skolestart 1 Indledning Denne pjece henvender sig primært til de professionelle i dagtilbud og BFO/skole, der arbejder med børns skolestart. Der ud over henvender pjecen sig også til

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Folke. Oplysnings politik

Folke. Oplysnings politik Folke Oplysnings politik 1 Indhold Forord 3 Folkeoplysningens udfordringer og styrker 4 Visioner og målsætninger 6 Tema 1 Rammer for folkeoplysning 8 Tema 2 Samspil med selvorganiserede grupper 10 Tema

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Februar 2013 UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Baggrund En attraktiv og aktiv by med aktive medborgere Frederiksberg Kommune og byen Frederiksberg har i udgangspunktet en stærk tradition for

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Evaluering af Mediepatruljeprojektet (Digitale Patruljer)

Evaluering af Mediepatruljeprojektet (Digitale Patruljer) Evaluering af Mediepatruljeprojektet (Digitale Patruljer) Indhold Indledning... 1 Målsætning... 2 Modellen... 2 Udbredelsen... 3 Superbrugere... 4 Aktiviteter... 4 Samarbejdspartneren Microsoft Danmark...

Læs mere

Strategikort for. Jagthundeindsatsen. Februar 2019 Jagthundeudvalget

Strategikort for. Jagthundeindsatsen. Februar 2019 Jagthundeudvalget Strategikort for Jagthundeindsatsen Februar 2019 Jagthundeudvalget Strategikort: Jagthundeindsatsen Vision: At DJ i 2021 tydeligt har markeret sig som en aktiv organisation for jagthundene i Danmark hvor

Læs mere

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013

Dagtilbudspo liti dkendt i Nyb org B yråd 19.03. 2013 Dagtilbudspolitik Godkendt i Nyborg Byråd 19.03.2013 Dagtilbudspolitik i Nyborg Kommune Fra pasningsgaranti til kvalitetsgaranti! Dagtilbudspolitikken for 2013 2017 er den første politik for børns udvikling

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012

INTERNATIONAL POLITIK. for Kolding Kommune 2012 INTERNATIONAL POLITIK for Kolding Kommune 2012 1. Forord Vi lever i globaliseringens tidsalder. Verden er åben og tilgængelig som aldrig før; folk i alle aldre rejser til og kommunikerer ubesværet med

Læs mere

Arbejdsplan for 2015. Indledning

Arbejdsplan for 2015. Indledning Arbejdsplan for 2015 Indledning SUF's arbejdsplan beskriver, hvad vi som SUF prioriterer af landsdækkende og internationale aktiviteter det kommende år. 2015 byder på en række større begivenheder og politisk

Læs mere

Referat af 5. hovedbestyrelsesmøde

Referat af 5. hovedbestyrelsesmøde Referat 5. HB-møde den 25. maj 2013 Side 1 Referat af 5. hovedbestyrelsesmøde DATO: Lørdag den 25. maj 2013 TID: Kl. 09.00 18.00 STED: Bisnapgård Efterskole Nordmandshage 45 9370 Hals Repræsentanter Navn

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP DANSK FOLKEHJÆLPS VÆRDIER Det frivillige arbejde i Dansk Folkehjælp hviler på værdier som: fællesskab, demokrati og åbenhed troværdighed, engagement, loyalitet,

Læs mere

Ændringsforslag til vedtægter for: DUI-LEG og VIRKEs lokalafdelinger

Ændringsforslag til vedtægter for: DUI-LEG og VIRKEs lokalafdelinger Forslag til vedtægtsændringer for DUI-LEG og VIRKE lokalafdelinger 2018-2020 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Ændringsforslag til vedtægter for: DUI-LEG og VIRKEs lokalafdelinger Læsevejledning:

Læs mere

Forandringsprocesser i demokratiske organisationer

Forandringsprocesser i demokratiske organisationer Forandringsprocesser i demokratiske organisationer 4 nøgleudfordringer Af Tor Nonnegaard-Pedersen, Implement Consulting Group 16. juni 2014 1 Bagtæppet: Demokratiet som forandringsmaskine I udgangspunktet

Læs mere

Gladsaxe en kommunikerende kommune

Gladsaxe en kommunikerende kommune Økonomiudvalget 18.01.2011 Punkt 14, bilag 1 Gladsaxe en kommunikerende kommune Kommunikationsstrategi for Gladsaxe Kommune 11.01.2011 Baggrund Gladsaxe Kommune ønsker en fælles kommunikationsstrategi,

Læs mere

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE

PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PERSONALEPOLITIK I HVIDOVRE KOMMUNE PRØ RØVEFO VEFOTO Indhold Dialog, åbenhed og engagement 3 Hvorfor værdier? 4 Fundament for pseronalepolitikken 6 Ledestjerner 8 Kommunalbestyrelsen godkendte personalepolitikken

Læs mere

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune

Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune marts 2006 Frivillighedspolitik i Ballerup Kommune Forord 2 1. Visionen 4 2. Værdierne 5 3. Frivillighedspolitikkens indsatsområder 6 3.1 Synlighed og tilgængelighed. 7 3.2 Samarbejde mellem de frivillige

Læs mere

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune.

Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. HOLSTEBRO KOMMUNES DAGTILBUDSPOLITIK 2015-2018 Indledning Holstebro Byråd ønsker med Dagtilbudspolitik 2015-2018 at skabe rammen for den fortsatte udvikling af dagtilbuddene i Holstebro Kommune. Byrådet

Læs mere