MATADOR. DANMARKS RADIO TV-Underholdningsafdelingen TV-Byen 2860 Søborg Tlf efter idé af Lise Nørgaard

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MATADOR. DANMARKS RADIO TV-Underholdningsafdelingen TV-Byen 2860 Søborg Tlf. 01 67 12 33. efter idé af Lise Nørgaard"

Transkript

1 DANMARKS RADIO TV-Underholdningsafdelingen TV-Byen 2860 Søborg Tlf MATADOR efter idé af Lise Nørgaard 11. episode I KLEMME Manuskript: Jens Louis Petersen 1936 Instruktør: Erik Balling

2 E 1 Algade. Udenfor Varnæs hus. Ulrik står og arbejder med sin cykel. På alle eger på baghjulet anbringer han papskiver, fastgjort med klemmer. E 2 Regitze ser interesseret til. ULRIK: Det bliver en Harley Davidson. REGITZE: Åhrr la vær det er bare en snoldet Sleipner. Ulrik på knæ, ved sit værk. ULRIK: Bare vent til du hører den. REGITZE: Der er alt for mange du ka ikke engang træde den. ULRIK: Nå, det kan jeg ikke. Ulrik svinger sig op på cyklen. Træder (Infernalsk larm bliver til en hel masse knækkelyde Pap og klemmer springer af) E 3 Maude kommer ud ad porten, fulgt af Elisabeth. Maude tager sig til ørerne. MAUDE: Vil du så holde op. ELISABETH: Herregud drengen skal jo bruge sine kræfter. MAUDE: Hvad har han gymnastiktimerne til. E 4 Ulrik ligger på knæ og syner skaderne. MAUDE: Stil den cykel ind i gården hvad ligner det Ulrik at larme her på gaden, som om der ikke var spektakel nok.. E 5 Udgår. E 6 Børnene samler under Maudes moderlige øje cyklen og sig selv sammen og går ind gennem porten. Maude henvender sig til Elisabeth. MAUDE: Den dreng bliver mere og mere vild går du så med Elisabeth? ELISABETH: Nej, jeg skal den anden vej. MAUDE: Konsulinden sagde, du var velkommen. ELISABETH: Det er pænt af konsulinden, at hun vil frelse min sjæl. MAUDE: Åh, Elisabeth.. ELISABETH: Men stille stunder og samdeling og bekendelse for åbent tæppe det er ikke noget for mig. MAUDE. Nu lyder du som Hans Christian. ELISABETH: Det tjener Hans Christian til ære at han ikke hopper på sådan noget pjat. MAUDE: Kalder du Oxfordbevægelsen for pjat? ELISABETH: Ja.. Elisabeth vinker og går den anden vej. Vender sig og siger venligt. ELISABETH: Det kan du godt hilse og sige fra mig. E 7 Skjold Hansens stue. FRU SKJOLD HANSEN: Kommer du så med, Viggo.? SKJOLD HANSEN: Nej jeg er døbt, konfirmeret og betaler kirkeskat og dermed basta.

3 FRU SKJOLD HANSEN: Konsulen er altid til stede. SKJOLD HANSEN: Ham om det jeg skal ikke nyde noget af jeres ordgyderier. FRU SKJOLD HANSEN: Samdelingen du skulle prøve Viggo alt det, der gnaver og nager, det stryger ud af dig Gud er selv til stede. IBEN: Hvornår er Gud blevet medlem af sykredsen? FRU SKJOLD HANSEN: (spidst til Iben) DU burde i hvert fald gå med der er nok et og andet du også går og ruger over. IBEN: Ih ja og det kunne I li at få at vide hva? Iben går ud af stuen, grinende. SKJOLD HANSEN: I stedet for at missionere herhjemme, hvorfor prøver I så ikke at få byrådssekretærens kone ind i kredsen.? FRU SKJOLD HANSEN: Den lille fru Lund hun går jo aldrig ud uden sin mand. SKJOLD HANSEN: Måske kan i også få ham med hvem ved. FRU SKJOLD HANSEN: Hvorfor er du så interesseret i at de skal blive changed - når du selv.? E 8 Skjold Hansen rejser sig, ser på konen. SKJOLD HANSEN: De trænger mere til det, hvis du skal køres derhen, til din sjæls frelse så er det nu. E 9 Jernbanerestauranten. Grisehandleren, Fede og Kvik. Røde kommer ind, fulgt af Herbert og nogle kammerater fra banen. Boldt står ved skranken. Fede spiser, Grisehandleren med øl. RØDE: Det blev en dreng på otte pund. Røde banker sig på brystet. Dasker til Herbert. RØDE: Herbert er mit vidne det smukkeste barn Korsbæk har set. GRISEHANDLEREN: Det er efter moren.. RØDE: Det er min omgang, Boldt jeg føler endda trang til også at byde Dem det hele overstået på syv timer. E 10 Røde, Herbert og kammeraterne sætter sig. Boldt slæber bajere til. GRISEHANDLEREN: Og faderen ser ud til at befinde sig godt. RØDE: Det var sgu osse strengt for Herbert og mig vi måtte sidde ude på trappestenen, men jordemoderen huserede i hele huset. GRISEHANDLEREN: Der er da ellers en udmærket entre. RØDE: I entreen der står den store ekvipage, Herbert har købt fordi han er blevet sindssyg. GRISEHANDLEREN: Nu er I altså fire i lejligheden. RØDE: Fem Agnes mor er kommet for at pleje hende. GRISEHANDLEREN: I ka da ikke ordne verdensrevolutionen i de omgivelser.

4 HERBERT: Naj jeg tager nok til Norge nu.. RØDE: Hva gør du? HERBERT: En af kammeraterne der, har tilbudt mig en hytte. RØDE: Vi finder ud af det, Herbert du kan ikke sådan forsvinde. Jeg kan sgu sove ude i den første klasses vogn, der står ude på rangersporet, indtil vi finder på noget. E 11 Grisehandleren funderer lidt. GRISEHANDLEREN: Jeg sidder og tænker på vil I med hjem og ha aftensmad.? FEDE: Min kone venter ellers med kåldolmere. GRISEHANDLEREN: Det var ikke dig Det var de to styrvoltere der. RØDE: Ja tak, svigermor har jo nok at gøre med Agnes og den lille. GRISEHANDLEREN: Så se at få søbet færdig. HERBERT: Hvad siker Deres frue, kan De? GRISEHANDLEREN: Katrine hun har altid mad til to til. E 12 Varnæs dagligstue. Spilleaften. Om bordet er forsamlet, siddende i denne orden (efter uret) VARNÆS, ELISABETH, OBERSTEN, MAUDE OG DR. HANSEN. Whisky til herrerne, vand til damerne. Man er vildt optaget af dette års nye spillesensation MATADOR. Aftenens spil er i sin første fase. Spillepladen er anbragt midt på bordet, hver spiller sidder med sine penge og kort. Spørg lykken kortene ligger i en stabel midt på pladen. Varnæs røgter foruden sin deltagelse i spillet, hvervet som bank. Han har i spilleæsken anbragt skøder, huse og penge. Han har selv lige slået, flytter sin brik hen til et nyt felt. VARNÆS: Prøv lykken. Elisabeth tager det øverste kort i bunken og siger. ELISABETH: Deres hund har overfaldet mælkedrengen. Betal nye bukser med 10 kr. DR. HANSEN: Jah, man kommer ud for sand dramatik i Matador. VARNÆS: De ti kroner er mælkedrengen vel undt. E 13 Han lægger pengene i bankens kasse. OBERSTEN: Husk nu at holde Deres egne penge klar af bankens. Selskabet morer sig. VARNÆS: (i komisk fortvivlelse) Må man da aldrig slappe a?! E 14 Og så er det Elisabeths tur. Hun slår terningerne. ELISABETH: Fire og tre: syv... Hun tæller med vognen syv felter hen Bülowsvej. VARNÆS: Bülowsvej er til salg. ELISABETH: Hvem har de to andre grønne? DR. HANSEN: Det har jeg, lille frøken og jeg sælger IKKE. ELISABETH: Men jeg KØBER Bülowsvej. Hvor meget?

5 VARNÆS: 140 kroner. DR. HANSEN: (hurtigt til Elisabeth) Jeg byder Dem 300 kroner. MAUDE: (forfærdet) Du må ikke sælge, Elisabeth, så kan han bygge huse. ELISABETH: Vi venter. Han skal nok blive mør. DR. HANSEN: Tror De? Elisabeth smiler. E 15 Så er det Oberstens tur til at slå. OBERSTEN: To gange fire otte Strandvejen. Han flytter samtidig siger så lynhurtigt: Og jeg skal igen ni Carlsberg. Han drøner afsted med sin vogn. VARNÆS: Ah,ah,ah,ah! Først Strandvejen Jeg må be om 16 kroner i leje. Ingen engel er mere uskyldig end Obersten. OBERSTEN: Har DE Strandvejen? VARNÆS: (drillende) Ja..! Obersten har taget to 10 kr. sedler op. OBERSTEN: Her er 20 kr. Må jeg få fire igen. VARNÆS: Og må jeg bede Dem om ikke at flytte så hurtigt. OBERSTEN: Og så var det Carlsberg! Er Carlsberg til salg? VARNÆS: Ja for 150 kroner. OBERSTEN: Jeg køber. DR. HANSEN (med undertone) Er det nu klogt, Oberst? De veksler lige et hurtigt blik. E 16 Obersten betaler de 150 kroner. MAUDE: Og så er det mig! (Hun slår) to toere Hun står på Vimmelskaftet og flytter til Prøv lykken. Elisabeth tager et kort og læser. ELISABETH: Så fejrer vi Deres fødselsdag. Modtag kr. 10 af hver medspiller. Alm. Gratulering og slippen af 10 kr. sedler. Maude er henrykt, ivrig. MAUDE: Og jeg må igen (hun slår) Syv! Hen på nr (hun flytter sin bil) 4 Hvidovrevej. VARNÆS: Som er til salg for den fyrstelige sum af 60 fuldgode kroner. MAUDE: Jeg køber! Og så skal jeg ha 200 kroner for at passere START. Det bliver 140 kroner. Hun tæller op, men skifter sind. MAUDE: Nej, her er 360 kr. Hans Christian giv mig en 500 kr. seddel. DR. HANSEN: Nå, der samles til bunke. MAUDE: Det går rigtig godt, ja. Stuepigen kommer ind med en bakke flasker, som hun er ved at tabe da hun skal sætte den på bordet i den tilstødende stue. MAUDE: Åh nej altså.. Dr. Hansen har slået.

6 DR. HANSEN: Otte i alt Han har stået på ØRESUND og tæller nu, samtidig med at han flytter bilen. DR. HANSEN: en,to,tre,fire,fem,seks,syv, Ot- te! Han opdager, at han ved otte lander på Elisabeths Bülowsvej, og deler derfor ot-te i to træk, hvorved han når hen til.. DR. HANSEN: Gammel Kongevej! Og det er mig selv. E 17 Men Elisabeth er ikke sådan at løbe om hjørner med. ELISABETH: Var det ikke otte, De slog? DR. HANSEN: Jo otte. ELISABETH. Men De flyttede ni! De skal kun til Bülowsvej! Og dér skal jeg ha 10 kroner i leje. DR. HANSEN: Ti her og ti der det bliver sgu til penge alt sammen! Værs go. OBERSTEN: Uha doktor snyder De? DR. HANSEN: Aldrig! Kun når jeg bliver opdaget! VARNÆS: (slår) 11! Hen til Gammel Kongevej. DR. HANSEN: 12 kroner tak. VARNÆS: (undrende) Jamen, jeg stod da ikke på Hvidovrevej. MAUDE: Nej, det gør jeg Hans Christian. VARNÆS: Med en grøn bil? MAUDE: Grøn, ja. Min bil er grøn. VARNÆS: (fortrædeligt) Den er BLÅ. MAUDE. Guuddd! Jeg har flyttet forkert. Jeg står på Vimmelskaftet. E 18 Elisabeth er den første, der aner ulykkens omfang. ELISABETH: Og dig har vi givet 10 kroner i gave. Og så er det slet ikke din fødselsdag. DR. HANSEN. De er sgu en hel tante Møghe. VARNÆS: Og du skulle heller ikke ha haft 200 kr. for START (ærgerlig) Altså NEJ! OBERSTEN. (til Varnæs) Og hvor skal De så stå hvad siger reglerne? VARNÆS: Ingenting man har ikke regler for det rene rod. DR. HANSEN: Herregud, byt dog de to vogne om. Stil fru Varnæs på Vimmelskaftet, og (det gør doktoren) Deres egen på Gl. Kongevej og giv mig så 12 kroner. VARNÆS: I virkeligheden skulle jeg så ha været på Hvidovrevej, som jeg kunne ha købt og jeg har Rødovrevej så jeg kunne ha bygget hus. Altså det er noget kludder, Maude. MAUDE: Jeg er frygtelig ked af det. OBERSTEN: Herregud! Vi skal jo lige ha det lært først. ELISABETH: Og vi skal først og fremmest videre Hans Christian, du får et ekstra slag som fuld kompensation. E 19 Varnæs er godt gal, men slår. VARNÆS. Elleve (han flytter) ØK den er fri (humøret begynder at lysne) Den køber jeg.

7 Elisabeth kigger på hans skøder. ELISABETH: Og du har i forvejen bøde ØRESUND og DFDS. Varnæs lader sig forlokke af situationen til at blive helt glad igen. Ser på selskabet. VARNÆS: 100 kr. når i kommer på! Det begynder at forme sig. MAUDE. (stadig ulykkelig) Og hvad så med alt mit. VARNÆS: (tilgivende) Som doktoren sagde: Du bliver stående hvor du står og færdig! Men du må se dig for. Hør, trænger vi ikke til at få fyldt glassene op..? De to damer træder hjælpende til. E 20 Imens siger: DR. HANSEN: Sikke følelsesudladninger, der går over den lille by just nu! Matador og Oxfordbevægelse. Det er næsten for meget på een gang. E 21 Grisehandlerens køkken. Bordet i køkkenet. Røde, Herbert Grisehandleren og Katrine. En stor tærte står midt på bordet, det vil sige en ottendedel af den er tilbage. KATRINE: Mere kage, hr. Schmidt.? Herbert ryster på hovedet. HERBERT: Tak, men.. Katrine byder Røde. GRISEHANDLEREN: Men du Røde du skal jo til at spise for to ha ha. RØDE: Selv Fede ville være mæt nu jeg tog tre gange af medisteren. GRISEHANDLEREN: Så kan du vist godt lave kaffe Katrine den tager vi i de frastødende gemakker. Grisehandleren og de to gæster rejser sig, går mod dagligstuen. E 22 Herbert vender sig på vej ud. Høfligt. HERBERT: Tak. RØDE: Ja mange tak for mad. GRISEHANDLEREN: Denne vej mine herrer kom Kvik så mor ikke falder over dig. På vej ind i dagligstuen. RØDE: Ja din kone hende skal du passe godt på. E 23 Katrine går og tager af bordet, tragter ind i mellem kaffen. Grisehandleren kommer ud, lukker døren efter sig. KATRINE: Skal du ikke underholde dine gæster? GRISEHANDLEREN: Jeg ville lige se er der noget jeg skal hjælpe dig med.+ Grisehandleren loren, han vil have sit ærinde frem. KATRINE: (ser på ham) Du så blev det da første gang i fyrre år hvad står du og lurer på.? GRISEHANDLEREN: Hvad synes du om ham, tyskeren?

8 KATRINE: Ham er der vel ikke noget i vejen med. GRISEHANDLEREN: Jeg tænkte Røde kan jo dårligt have ham KATRINE: Nej og da slet ikke nu. GRISEHANDLEREN: Det er ikke fordi men vi har jo Ingeborgs værelse. KATRINE: Ja det har vi jo.. GRISEHANDLEREN: Men han er jo en af de røde af en slags. KATRINE: Det kender jeg ikke noget til. GRISEHANDLEREN: Og nazierne dernede i Tyskland de har jo haft ham i spjældet. KATRINE: Ja, så kan der vel ikke være noget i vejen med ham. GRISEHANDLEREN: Ser du sådan på det? KATRINE: Ja hvordan ellers? GRISEHANDLEREN: Næh såmænd.. KATRINE: Du kan køre med ind til Lauritz Jensen og hente tyskerens ting hvis han altså vil bo her. GRISEHANDLEREN: Vil du godt ha ham? KATRINE: Ja sådan som du flyver og farer så kan vi godt bruge et mandfolk til her i huset. E 24 Varnæs dagligstue. Aftenens spil er færdigt, man skal til at pakke sammen. Varnæs uddeler gule konvolutter til spillerne. VARNÆS: Mens jeg noterer bilernes placering beder jeg selskabet om at skrive navn uden på kuverterne og i dem lægge hver enkelts skøder og penge, så vi véd hvor vi skal begynde i næste uge. ELISABETH: Huse og hoteller, hvad med dem? VARNÆS: Banken har noteret, hvor de befinder sig og hvor mange på hver grund. OBERSTEN: Hvilken hjerne. DR. HANSEN: Og hvilket overblik. VARNÆS: Jamen spændende er det da. DR. HANSEN: En forfriskende fornyelse i forhold til bridgen. ELISABETH: Og så viser det så mange nye sider af selv ens nærmeste venner! OBERSTEN: Godnat og tak for en prægtig aften. Følges vi, doktor? DR. HANSEN: Med glæde hr. Oberst frk. Elisabeth? ELISABETH: Jeg bliver lige et øjeblik og hjælper med at rydde op. DR. HANSEN: Men så på gensyn i næste uge om ikke før. Klip til E 25 Algade Ved Varnæs port. Obersten og dr. Hansen kommer oppefra. OBERSTEN: (standser) Doktor, nu vi er alene. DR. HANSEN: Ja, oberst? OBERSTEN: De må hjælpe mig.

9 DR. HANSEN: Altid. Jeg er jo Deres ven og læge.. OBERSTEN: Tak! Sælg mig GRØNNINGEN. Dr. Hansen ser aldeles overrasket på ham. OBERSTEN: Det er min eneste chance for at få huse. DR. HANSEN: Handel i porten. Det strider vist mod Matadorspillets love. OBERSTEN: Men ikke mod venskabets. DR. HANSEN: Li så godt først som sidst: I dagliglivet er jeg Deres ven. Men når vi spiller OBERSTEN: 500 kr og Carlsberg. DR. HANSEN: Og hvad, hvis jeg selv kommer på GRØNNINGEN? OBERSTEN: Afgiftsfri de 3 første gange. Dr. Hansen ryster bare på hovedet. De begiver sig hjemad. OBERSTEN: De er en hård hund, doktor. E 26 Kristens kontor i Omegnsbanken. Kristen overfor Godtfred Lund. KRISTEN: De må forstå det er mig helt umuligt at imødekomme den låneansøgning et så stort beløb. GODTFRED: Jeg har hele tiden troet, jeg kunne regne med Deres forståelse. KRISTEN: Hr. Byråds-sekretær min forståelse bankens forståelse har strakt sig meget vidt De har et lån over to år gammelt (Kristen ser på et papir) Her har vi papiret som De ikke har afdraget, det er øget fra dengang, fordi De heller ikke har forrentet det regelmæssigt. Vi ligger inde med en stor veksel fra møbelhandler Skødt og der jo andet Hvordan forestiller De Dem, at jeg som ansvarlig for denne bank så kan låne Dem yderligere kroner.? GODTFRED: Der er mit hus. KRISTEN: Som er prioriteret over skorstenen og så er det en betænkelig sag for banken, så jeg forstår slet ikke. GODTFRED: Hvad forstår De ikke. KRISTEN: At De kan bede mig om det her. GODTFRED: Ville det hjælpe, hvis jeg talte med Deres bror? KRISTEN: Min bror er almindeligt bestyrelsesmedlem her i banken, men jeg kan selvfølgelig ikke forhindre Dem i at tale med ham. E 27 Godtfred tager mine på, uden at det virker overbevisende. GODTFRED: Ellers er der jo andre banker i Korsbæk. KRISTEN: Er der for Dem? GODTFRED: Såvel konsulen som sagfører Skjold Hansen har ofte spurgt, hvorfor jeg forlod Korsbæk Bank. E 28 Kristen, der godt kender forklaringen, ser stift på Godtfred Lund. KRISTEN: Og hvad svarede De så? Kristen rejser sig. KRISTEN: Nå det skylder De jo ikke mig svar på.

10 De to herrer går mod døren sammen. E 29 Skjerns magasin. Arnold med en kunde, der ser på varer. Mads og Ingeborg i ulasteligt sort går gennem butikken. Hilser. Fjerne kirkeklokker. KUNDEN: Nå så har de fået den gamle borgmester i jorden. ARNOLD: Han var jo en bedaget herre. E 30 Algade. Godtfred og hans kone på vej hjem fra begravelsen. De går op ad Postgårdens trappe. LILLI: Hvor var det smukt og så i egetræskiste. GODTFRED: Ja, der var stil over ham til det sidste. (Ser på menusedlen) Der er gås. Lunds går ind på Postgården. Sætter sig. Overtjener Olsen kommer til. GODTFRED: To gås og vinkortet. E 31 Postgårdens restaurant. I restauranten sidder i forvejen Skjold Hansen med frue. Lunds og Skjold Hansens hilser med nik. SKJOLD HANSEN: Ja, her nøjes vi med kaffe. LILLI: Ja vi nåede ikke at få mad før begravelsen Der er jo så meget.. Skjold Hansen tager en stol og sætter sig over til Lunds bord. Olsen kommer med vinkortet. SKJOLD HANSEN: (til Olsen) Vi kan vist lige så godt flytte over til det her bord. De kan tage vores kopper. (Mod Godtfred) Ja, der mistede De så Deres velgører. Jeg ville egentlig gerne tale et par ord med dem. E 32 Lilli forvirret til fru Skjold Hansen LILLI: Hvad mente deres mand med det? FRU SKJOLD HANSEN: De skal ikke regne med Viggo han siger alt hvad der passer ham. LILLI: Borgmesteren var sådan en nobel mand. Han satte så stor pris på Godtfred min mand. FRU SKJOLD HANSEN: Det var nok det min mand mente. LILLI: Synes De ikke det var en smuk begravelse? FRU SKJOLD HANSEN: Jo, men der var fodkoldt. E 33 Skjold Hansens og Lunds er nu forsamlet ved samme bord. E 34 Damerne igen. LILLI: Godtfred har ikke været sig selv siden borgmesteren.. FRU SKJOLD HANSEN: Døde nåh han blev 81 år den vej skal vi jo alle. LILLI. Nej siden han gik af den nye borgmester han er af en anden støbning han er socialdemokrat. FRU SKJOLD HANSEN: (forskrækket) Det må være strengt. LILLI: Godtfred arbejder dag og nat nu.

11 Klip til E 35 Skjold Hansen og Godtfred, der opretholder sin falske værdighed. Skjold Hansen turer frem med sædvanlig mangel på takt. SKJOLD HANSEN: Sig det som det er. De hænger med røven i vandskorpen, byrådssekretær. Ha ha. GODTFRED: Jeg forstår ikke.. FRU SKJOLD HANSEN: Hvad er det, der er så morsomt? SKJOLD HANSEN: Ikke noget for kvinder. Skulle du ikke til dit Oxfordmøde? Du skulle ta og fortælle den lille fru Lund.. FRU SKJOLD HANSEN: (til Lilli) Vi er en kreds af Korsbæks damer og de skal være så velkommen. Gud det bryst ser ellers lækkert ud. SKJOLD HANSEN: Kreditorerne rusker igen i dørene hva? GODTFRED: Nej hør nu. LILLI: Fru Skjold Hansen vil ha mig med til et møde hos provstinde Meyer. SKJOLD HANSEN: Damerne skal op og bekende deres synder. Det er sgu godt det ikke er os to. Ha Ha. GODTFRED: Jeg tror ikke min hustru har noget at bekende. SKJOLD HANSEN: Nej. Hende kan De sgu roligt slippe løs. (Griner en rå og grov latter.) Klip til Postgården ext. Lilli og fru Skjold Hansen følges til Oxfordmøde. Postgårdens restaurant. GODTFRED: (opbragt) Hvor vover De jeg skylder i hvert fald ikke Dem nogen forklaring om min private økonomi. SKJOLD HANSEN: Vi kan også tage det på den anden led. Hvor meget skylder De i grunden i Omegnsbanken og hos Mads Skjern? Nå nå tag det roligt min interesse udspringer af helt rene motiver. Vi kunne for eksempel tænke os, at De overvejede at vende tilbage til Korsbæk Bank i så fald.. GODTFRED: I så fald hvad? SKJOLD HANSEN: I så fald så måtte vi jo finde en ordning på Deres mellemværende med familien Skjern ikke? GODTFRED: (i let protest) Ja men hvorfor skulle Korsbæk Bank..? SKJOLD HANSEN: Fordi vi mener, De kan være os en nyttig mand nu borgmesteren er død. GODTFRED: Hvorfor nu? Skjold Hansen smiler falsk, tager venskabeligt Godtfred under armen. SKJOLD HANSEN: Fordi vi ved jo godt, hr. byrådssekretær, at det var borgmesteren, der lod det der notat forsvinde. Ser på Godtfred, der stirrer lige ud i luften. SKJOLD HANSEN: Det kunne De jo aldrig finde på vel? Og ingen vil kunne bebrejde Dem noget nu, vi ikke har borgmesteren blandt os længere. GODTFRED: De mener..? Tilbage til

12 SKJOLD HANSEN: Hvis notatet bliver fundet igen og De, ved vores hjælp naturligvis kan bevise, at Mads Skjern havde en klemme på borgmesteren. GODTFRED: Hvordan hr. sagfører.? SKJOLD HANSEN: Nu må De ikke spille naiv der er jo visse måder at klemme folk på det ved De da ha ha. E 36 E 38 Udgår Mads kontor. Mads sidder overfor Godtfred Lund. MADS: Var der endda tale om at sanere Deres økonomi nok engang. Jeg vil stadig se bort fra Deres regning i Skjerns Magasin, så kunne vi måske tale om det forudsat at De så omsider sætter tæring efter næring. Men et lån på kroner, som de ikke har chance for at afdrage, vel ikke engang forrente det ville være vanvid af min bror. GODTFRED: Hvad med Dem..? MADS: (overrasket) Mig..? GODTFRED: Den ene tjeneste må vel være den anden værd er det noget mod risikoen for, at Deres fabrik skal rives ned. MADS: Min kære Godtfred Lund ingen river den fabrik ned. Den ligger, hvor jeg har lagt den. GODTFRED: Men måske ikke fortsat med Dem som ejer. MADS: Hvad mener De med det? GODTFRED: En bestikkelsessag skandale, erstatning til de skadeslidte. MADS: Jeg beskæftiger 50 mennesker Jeg har sat liv i byen. Det bliver meget svært at finde nogen, der er skadelidte. GODTFRED: Damerne Møghe de kan henholde sig til et løfte om, at der skulle ligge en park og det gør deres sagfører.. MADS: Skjold Hansen ja men det får han ikke noget ud af. Jeg var i god tro. Byen var i god tro. Der var intet tinglyst. GODTFRED: Nej, men der var et notat. MADS: Ikke på rådhuset. GODTFRED: Hvis der nu var et på rådhuset.? MADS: Men det var der ikke. Det har jeg jo Deres ord for ikke? GODTFRED: Det var borgmesteren, der var endelig ansvarlig for salget. MADS: Ja og notatet var væk. GODTFRED: Hvis det nu ikke var væk Hvis det findes MADS: Hvor? GODTFRED: For eksempel i borgmesterens efterladte papirer og Skjold Hansen får det at se. E 40 Mads sidder længe, ser på Godtfred, tænker, går derefter i offensiven. MADS: Og det kan han måske komme til, hvis han låner Dem de GODTFRED: Det har jeg ikke sagt.

13 MADS: Og Skjold Hansen vil måske også sanere Deres mellemværende med Omegnsbanken ligesom Omegnsbanken i sin tid sanerede Deres mellemværende med Korsbæk Bank og dermed ville De være i salveten er det det De tror.? E 41 Mads rejser sig, går hen og kigger ud af vinduet. Godtfred følger ham med øjnene. MADS: Så er der tilstrækkeligt med tal til at vise, at De ikke en men to gange har udnyttet Deres stilling som byrådssekretær i Korsbæk. Mig ja jeg kan måske skubbes lidt af skjold Hansen Omegnsbanken måske også men De.. (Mads vender sig.).. De vælter og der bliver De liggende før De får lov til at svine den afdøde borgmester til. GODTFRED: (halvmør) Jeg er jo bare i sådan en frygtelig situation. E 42 MADS: Ja, det aner mig. Jeg tror endda, jeg kan fortælle, hvori deres nye vanskeligheder består. GODTFRED: Det har De ikke begreb om. MADS: De kroner, de skulle vel ikke mangle et eller andet sted. GODTFRED: Hvad mener De? MADS: Tager jeg fejl, når jeg nu siger, at De gennem årene også har taget lidt hist og lidt her af kommunens kasser, og puttet penge tilbage, når revisionen kom, for så at tage igen, og så dække lidt ind og nu, nu går det ikke længere. GODTFRED: De antyder at..? MADS: Ja, og det bliver helt Deres egen sag med mindre GODTFRED: At hvad? MADS: Med mindre De en gang til kommer her og truer mig eller min bror på vores næring, og hæderlighed. Så står telefonen der og så kender jeg den nye borgmesters telefonnummer. Mads går hen og åbner døren. E 43 Godtfred rejser sig. GODTFRED: Jeg ved hverken ud eller ind. MADS: Det kan jeg godt forstå. E 44 Varnæs dagligstue. Det er igen Matadoraften. Kredsen sidder anbragt om bordet i samme rækkefølge som sidste gang. Men nu er der kommet fuldt sving i spillet. Pladen bugner af huse og hoteller og spændingen er intens. DR. HANSEN: Det er blevet dødsensfarligt at køre bil i denne jungle af huse og hoteller. VARNÆS: Fat mod doktor. Dampskibsselskaberne koster kun 200 kroner at komme på. DR. HANSEN: Ja, man lærer at skønne på de SMÅ ulykker. OBERSTEN: Slå nu doktor. E 45 Dr. Hansen lukker øjnene og slår. DR. HANSEN: Otte. Han tager et vue over spillepladen. DR. HANSEN: Reddet Prøv lykken (til Elisabeth) Smil gudinde. Hun tager øverste kort i prøv-lykken-bunken, læser og rækker det tavs over til ham.

14 DR. HANSEN: (læser kortet højt) Tag ind på Rådhuspladsen. De er sgu en rar lykke, frk. Elisabeth. MAUDE: (begejstret) Med hotel!!! TO TUSINDE KRONER. DR. HANSEN: Og jeg, som har en fætter i København og plejer at bo gratis hos ham. VARNÆS: Banken skal måske træde hjælpende til? DR. HANSEN: Næh, så hellere sidde fri i armod. Han rækker Maude pengene, som hun straks giver videre. MAUDE: kr. sedler, Hans Christian. E 46 Stuepigen er kommet ind, siger i døren. STUEPIGEN: Der er telefon til bankdirektøren. Varnæs rejser sig. Forlader stuen. OBERSTEN: Vi andre kan vel spille videre til hans tur. DR. HANSEN: Det var hans tur. E 47 Entreen. Hvor telefonen er. Varnæs står med røret for øret. Af hans ansigtsudtryk forstår man, at det er en ubehagelig samtale. VARNÆS: Ja ja.. selvfølgelig vil jeg tale med dig.. ja.. ja.. vi ses farvel E 48 Varnæs dagligstue. Varnæs kommer ind. VARNÆS: (distræt) Hvad siger du nej, det var bare et møde min ven. MAUDE: Doktoren fortæller, at Teaterforeningen har forestilling i næste uge på Postgården. DR. HANSEN: Ja, torsdag. MAUDE: Der skal vi da hen det er to vaudeviller. ELISABETH: Er det ikke Nej den ene? DR. HANSEN: Jo og Den tredje af Hostrup. E 49 Varnæs sidder og stirrer ud i luften. MAUDE: Vi går da med, Hans Christian? VARNÆS: Ja ja vist så. E 50 Skovrestauranten ext. Ulla har stået og ventet, Varnæs er lige kommet. Pegende hen mod restauranten. VARNÆS: En kop kaffe, eller et glas? ULLA: Lad os hellere gå lidt sammen. E 51 Man ser dem gå i skoven ikke hånd i hånd, men heller ikke med mur imellem. E 52 Pludselig standser Ulla. ULLA: Jeg skal ha et barn. VARNÆS: Javel ja. ULLA: Du tager det så roligt. MAUDE: Er der sket noget, Hans Christian?

15 VARNÆS: Du har tit sagt, jeg er fej. Og feje folk forudser altid det værste og ansvaret er jo mit. ULLA: (stille) Tak fordi du sparede mig for spørgsmål om det passer. De går videre i hver deres tanker. VARNÆS: Selvfølgelig er det et chok.. ULLA: Det er så fortvivlende alt sammen. VARNÆS: Nej, det må du ikke sige og tænke. Vi er jo ikke på bar bund. ULLA: Jeg vil ikke ha det barn. E 53 Varnæs standser uvilkårligt. VARNÆS: Hvad vil du ikke? Vi har da elsket hinanden. ULLA: På vores vis, ja.. VARNÆS: Vores vis hvad mener du med det? Tror du ikke på mine følelser, men oprigtighed? ULLA: I den lille æske, der stod Ulla på, jo. Afsondret fra din stilling, din familie, din position. Men netop afsondret. Nok til mig, men ikke nok til at føre ud i livet. Du vil da aldrig kunne vedstå dig det barn. VARNÆS: Det må jeg det er jo dit og mit. ULLA: Udadtil vil det kun blive mit. Med fødselsdagsgaver, afleveret i smug, og forhastede besøg, når de kan luskes ind. Det rakte til mellem dig og mig, men ikke overfor et barn. Jeg må se og få det fjernet. VARNÆS: Den slags er forbryderisk. E 54 Skoven. Først nu fatter Varnæs sagens fulde konsekvenser. VARNÆS: Jeg kender ingen, der ULLA: Der findes adresser. Har man penge, så kan man altid få en adresse. VARNÆS: Jamen hvem spørger man om den slags her i Korsbæk.? ULLA: Spørg nogen i København spørg for eksempel din bror. VARNÆS: Jørgen? Hvorfor tror du..? ULLA: Han ser ud til at kende en masse, der hele tiden har brug for adresser. VARNÆS: (smiler blegt) Jørgen ja måske, jeg skal nok prøve. ULLA: Hurtigt. Overtoning. E 55 De er kommet tilbage til Varnæs vogn. ULLA: Så ringer du til mig. VARNÆS: Vil du alligevel ikke have en kop kaffe..? (Ulla ryster på hovedet)..kan jeg ikke køre dig hjem, så? ULLA: Nej, jeg vil hellere cykle. VARNÆS: Er det klogt gennem skoven netop nu. Ulla giver ham et kram. Tager sin cykel og kører. Varnæs sætter sig ind i sin bil. ULLA: Sådan ser din svigerinde da ikke på det.

16 E 56 Dr. Hansens venteværelse. Der er tomt, for det er sidst på konsultationen. Obersten kommer ind, sætter sig. E 57 Dr. Hansen kommer ud, han skal til at gå. Har lagt kitlen. Får så øje på obersten. DR. HANSEN: Og jeg, som troede, jeg skulle hjem. OBERSTEN: Bare et lille rutinebesøg. DR. HANSEN: det klarer vi uden kittel. Værsgo og sid ned. OBERSTEN: Ja ja man kan osse ta for let på det. DR. HANSEN: Kære Oberst. Blodtryk, hjerte og mere interessant: Nyrer er og bliver helt på højde med, hvad forsvarsministeriet kan forlange af en befalingsmand af linien. OBERSTEN: Det siger De jo, ja. Men doktor: Benene det klemmer ind imellem. DR. HANSEN: Forfængelighed Oberst. Jeg har sagt det før: De skal ha nogle mere bredskaftede ridestøvler. OBERSTEN: Hm men der er sgu osse et eller andet med øjnene. DR. HANSEN: Såh? Kniber det med at se små genstande? OBERSTEN: Hvad mener De? DR. HANSEN: At De har tendens til mere og mere at vælge de større og kraftigere. OBERSTEN: Hva..!?! E 58 Dr. Hansen symboliserer med en gestus de store glas. DR. HANSEN: Oberst. De er en særpræget karakter, en markant personlighed, men som patient er De et uhyre banalt tilfælde. OBERSTEN: Såh? DR. HANSEN: Joh!! De forventer af Deres læge, at hans videnskab skal kunne omskrive dagliglivets trivialiteter til spændende soter med latinske navne. OBERSTEN: Og hvad betyder det på jævnt dansk? DR. HANSEN: At De jævnt og bramfrit skal muntres op. Hvad skal De torsdag aften? Noget overrasket over dette direkte spørgsmål. OBERSTEN: Ikke noget så vidt jeg da ved. DR. HANSEN: Så sæt et kryds i dagsbefalingen for nævnte dato. Vi skal i teaterforeningen. Klapper ham på skulderen. OBERSTEN: Javel. E 59 Jernbanerestauranten. Røde og Fede. Boldt står henne ved buffeten og klipper i undersiden af en plakat. Grisehandleren og Kvik kommer ind. GRISEHANDLEREN: Står De og træner til dr. X-mærket for fingernemme folk? E 60 Boldt, der har fuldendt sit værk, holder en plakat op for gæsterne. Teateraften den 23. februar kl. 20 på Postgården. Den TREDJE af J. L. Heiberg. Hannibal Kagls Teaterselskab BOLDT: Jeg skulle blot have fat i fribilletterne.

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt

SKYLD. En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt SKYLD En lille sød historie om noget, der er nok så vigtigt H en ad vejen så man en lille fyr komme gående. Han var ikke særlig stor, nærmest lidt lille. Bare 45 cm høj. Han var bleg at se på. Hans øjne

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe.

Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. 1. 1. INT. TRAPPE/SPISESTUE Vi ser en masse billeder med familien og Plet, i rammer på væggen. Evt. ned af en trappe. (Kamera i bevægelse)vi følger disse billeder på væggen og ender i spisestuen og ser

Læs mere

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast)

Hør mig! Et manus af. 8.a, Henriette Hørlücks Skole. (7. Udkast) Hør mig! Et manus af 8.a, Henriette Hørlücks Skole (7. Udkast) SCENE 1. INT. I KØKKENET HOS DAG/MORGEN Louise (14) kommer svedende ind i køkkenet, tørrer sig om munden som om hun har kastet op. Hun sætter

Læs mere

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det

gen i radioen til middag. De lover mere frost og sne de næste par dage, så jeg tror, vi skal hente det store juletræ i dag. Det store juletræ er det Det store juletræ Det er begyndt at blive koldt for fingrene, og selv om vi trækker huen godt ned om ørerne, er de godt røde. Vi beslutter os for at gå hjem til Per, han mener også, at det er ved at være

Læs mere

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25

Vi er i en skov. Her bor mange dyr. Og her bor Trampe Trold. 14. Hver dag går Trampe Trold en tur. Han går gennem skoven. 25 7 Vi er i en skov Her bor mange dyr Og her bor Trampe Trold 14 Hver dag går Trampe Trold en tur Han går gennem skoven 25 Jorden ryster, når han går Så bliver dyrene bange Musen løber ned 37 i sit hul Ræven

Læs mere

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet.

MORDET. EMIL (22) Hva gutter, skal vi ikke lige snuppe en øl oppe hos mig? Asger kigger grinende på Emil og svarer ham med et blink i øjet. EXT. VED DØR PÅ GADE. NAT MORDET Tre unge mænd ude foran en trappeopgang til en lejlighed i et mørkt København efter en bytur. Berusede folk og andre skøre skæbner råber og griner på gaden. Den ene af

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14

Beskeden. Et manuskript af. 10.y & x. Fredericia Realskole. 6. Gennemskrivning, oktober Side 1 af 14 Beskeden Et manuskript af 10.y & x Fredericia Realskole 6. Gennemskrivning, oktober 2010 Side1af14 SC 1. EXT. PÅ VEJ TIL SKOLE DECEMBER DAG Maria (16)kommer cyklende på vej til skole. Hun ser Bolette ind

Læs mere

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre.

HENRIK - I kan slet ikke gøre noget, uden at holde jer inde, indtil videre. (Henrik - Leander, Octavius, begge drukne, især Octavius). HENRIK - Herre! LEANDER - Hvad vil du? HENRIK - Jeg, og I... LEANDER - Hvad Jeg og I? Hvad skal det sige? HENRIK - Nu er det altså sket. LEANDER

Læs mere

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter.

Christian slår på glasset og rejser sig. Gæsterne kigger forventningsfuldt på ham. Lars og stuepigerne stiller sig artigt på række og lytter. ONKEL LEIF - Det er en dejlig hummersuppe. POUL (faderens logebror) - Det er en laksesuppe. ONKEL LEIF - Er det en laksesuppe? Jeg synes, den smager hen efter hummer. PREBEN (faderens logebror) - (høfligt

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT

1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1. Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) ALBERT 1 EXT. - LEJLIGHED TAG - DAG 1 Albert (11) leger på taget med sin ven Theodor (11) De laver fakler og leger at de er i krig. BOOM POW! Albert kaster sig ned til jorden og tager en dyb indånding. Han tager

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers

Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid af Maria Zeck-Hubers Forlag1.dk Alt går over, det er bare et spørgsmål om tid 2007 Maria Zeck-Hubers Tekst: Maria Zeck-Hubers Produktion: BIOS www.forlag1.dk

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts

BOY. Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma. 9. marts BOY Af Olivia Karoline Fløe Lyng & Lucas Helth Postma 9. marts SCENE 1, INT. TØJBUTIK, DAG Emilie står og kigger på hættetrøjer i en herreafdeling i en tøjbutik. Hun udvælger tre specifikke, men pludselig

Læs mere

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads.

LÆRER (35) PATRICIA: Oh my god! Tascha, du bliver nødt til at se det her. TASCHA: Fuck den so! som om hun kan få en som Mads. Manuskript Engstrandskolen 10.com 3.gennemskrivning mobbet i døden SCENE 1. KLASSEVÆRELSE. DAG ELISA (16) sidder i et klasselokale og tegner hjerter rundt om mads navn. Elisa kigger op og får øjenkontakt

Læs mere

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed

Ingenting Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. En historie om økonomi og kærlighed Ingenting Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM En historie om økonomi og kærlighed Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole

Klovnen. Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole Klovnen Manuskript af 8.b, Lille Næstved skole 8. gennemskrivning, 20. september 2010 SC 1. INT. S VÆRELSE DAG (17) ligger på sin seng på ryggen og kigger op i loftet. Det banker på døren, men døren er

Læs mere

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur.

Tyven. Annika Ta dig nu sammen, vi har jo snart fri. Bo kigger på armen for at se hvad klokken er, han glemmer igen at han ikke har noget ur. Tyven SC 1. INT. KLASSEN VINTER MORGEN. Klassen sidder og laver gruppearbejde i klasseværelset. De har religion. sidder og arbejder sammen med. De sidder og arbejder med lignelsen om det mistede får. Man

Læs mere

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole

NUMMER 111. Et manuskript af. 8.c, Maribo Borgerskole NUMMER 111 Et manuskript af 8.c, Maribo Borgerskole 5. Gennemskrivning maj 2009 1 SC 1. EXT. VED HUS OG PARKERINGSPLADS (BOLGIBLOK OG P-PLADS) SOMMER DAG Man ser Victor (SUNE) sidde og sove op af en stor,

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den

1. AKT. Prolog. ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den 1. AKT Prolog ISMENE - Hver eneste nat i tusind år har jeg haft den samme drøm. En drøm om en mand med gule krøller, stjerner i øjnene og en blå kappe. Han kommer gående over en grøn eng. Det vil sige,

Læs mere

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai?

Lars: Hva så Bøsseboy drømmer du om nogen søde mænd? Nikolai: Fuck nu af Lars. Lars: Er det det du gerne vil ha? Hva Nikolai? Nikolai 8. klasse, Byens Skole 9. Gennemskrivning, marts 2009 Scene 1: (Vi befinder os i Nikolais klasseværelse. Vi ser Nikolai sidder og falder i staver. Man hører klokken ringer til frikvarter, og de

Læs mere

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad?

2. scene. og jeg kommer tilbage. Dig og mig. Et nyt fantastisk rige. Jeg lover det. ORESTES - Hvor fanden er de henne?! ELEKTRA - Hvad? 2. scene Elektra og Orestes. Orestes pakker, leder efter noget. Rasende. Elektra stirrer på ham, mens han brøler og smider med tingene. Hun er fjern i blikket, ryster. ORESTES - Hvor fanden er de henne?!

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1

Manuskript Den Første Kærlighed 7. marts 2008. Filmmanuskript. Tegn. af Hannibal V. Glaser. s. 1 Filmmanuskript Tegn af Hannibal V. Glaser s. 1 Manuskript 1. Skolegård SEN MORGEN Det er frikvarter. William(15) sidder på en udendørs trappe og tegner. Han ser op en gang i mellem, på Marie. Hun griner

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam.

Mathias sætter sig på bænken ved siden af Jonas. MATHIAS: Årh, der kommer Taber-Pernille. Hun er så fucking klam. SCENE 1 - I SKOLEGANGEN - DAG Jonas sidder på en bænk på gangen foran klasselokalet og kigger forelsket på Marie, som står lidt derfra i samtale med Clara. Pigerne kigger skjult hen på ham. Det er frikvarter

Læs mere

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham.

TOBIAS For helvede da! Pludselig får TOBIAS øjenkontakt med SANKT PETER. SANKT PETER smiler, ser inviterende ud. TOBIAS går over til ham. Tobias og Tragedien Manuskript 1. Int. Venteværelse Dag træder ind i et fremmed venteværelse. Han kigger sig undrende omkring. I rummet er der mange døre. Over dørene hænger skilte. På dem står der navnene

Læs mere

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning

Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning Tricket 8X Christianshavns Døttreskole 4. Gennemskrivning 1. Int. Jakobs værelse. Dag. Jakob (14 år, kedeligt tøj: matte farver, gør ikke noget ud af sit hår) sidder ved sit skrivebord. Der ligger en stak

Læs mere

I SOMMERHUS Final draft

I SOMMERHUS Final draft I SOMMERHUS Final draft SCENE 1 - SKOLE (DAG, EXT.) står og læner sig op ad en bil foran en skole. Han har en smøg i den ene hånd og en iphone i den anden. Han er kunstertype, har pjusket hår og slidte

Læs mere

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard

Lykkekagen. By Station Next Roden. Author: Rikke Jessen Gammelgaard Lykkekagen By Station Next Roden Author: Rikke Jessen Gammelgaard 1) EXT. - INT. VILLA - TIDLIG AFTEN En kasse med chinabokse kommer kørende hen ad en gade, på ladet af en knallert, og holder ud foran

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849.

Frederik Knudsen til sin Kone Taarup, 18. Maj 1849. Taarup, 18. Maj 1849. Kære elskede Kone! Dit Brev fra den 11. modtog jeg den 16., og det glæder mig at se, at I er ved Helsen. Jeg er Gud ske Lov også ved en god Helsen, og har det for tiden meget godt,

Læs mere

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven.

Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle 3 år. En fiktiv historie om drengen Kalle. En formiddagsfortælling, om det at være ny i børnehaven. Kalle står sammen med mor og kigger rundt. Der sidder nogle børn sammen med en voksen og laver

Læs mere

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker.

ROBERT Må Sally godt lege? MOREN Ikke lige nu Robert. Gå ud og leg med dine venner. Moren kigger på Sally, som smiler til hende og sukker. 1 SC. 1. EXT. KALKBRUDDET - FORÅR - DAG står ved kalkbruddet og flyver med sin drage. Dragen flager i vinden. I baggrunden spiller tre DRENGE på Roberts alder fodbold og råber til hinanden. Roberts drage

Læs mere

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN

BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN BLØDE CHIPS AF FREJA R. MADSEN 1 10 1. INT. S VÆRELSE. AFTEN. Vi er på et drengeværelse, der er fyldt med plakater, tegneserier og LEGO. (16 år) er ved at gøre sig klar til fest. Bertil skifter t-shirt

Læs mere

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende.

Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. INTRO.EXT. SLOTTET UDEFRA. Solen skinner på det store flotte slot. Vinden blæser i bladende. SCENE 1. INT. SLOTSGANG - EFTERMIDDAG En guide fortæller i en gang med mange billeder. En gruppe følger efter

Læs mere

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010

BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 BARE EN VANDREHISTORIE 8.b, Skovlyskolen 3. gennemskrivning, maj 2010 Side1af10 BARE EN VANDREHISTORIE 1. EXT. SKOV. DAG KATHRINE(14) går hjem fra skole i skoven. Hun har cowboybukser, sorte Converse og

Læs mere

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014

Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing. 7 minutter. 28. Oktober 2014 Odontofobi. En kortfilm af Robin Holtz og Adrian Ejsing 7 minutter 28. Oktober 2014 Idé: (C) 2014 Robin Holtz Robin Holtz robin@copenhagenpro.com 40 50 12 99 1 INT. - TANDLÆGEKLINIK, VENTEVÆRELSE - DAG

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED

MENNESKER MØDES 10 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED 21 MIN DATTERS FIRHJULEDE KÆRLIGHED I sidste uge var jeg ti dage i London for at besøge min datter. Hun har et rigtig godt job i et internationalt firma og et godt sted at bo. Hun har også en kæreste,

Læs mere

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet.

Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. Screenplay SC. 1. INT. KØKKEN. DAG Nanna og hendes mor er lige kommet hjem. Nannas mor lægger sin jakke og nøgler på bordet. Nanna stirre lidt ned i gulvet. jeg kan bare ikke gå igennem det igen. Nannas

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

Mester Gert Westphaler Henrik Pernille Leonard Leonora Gilbert

Mester Gert Westphaler Henrik Pernille Leonard Leonora Gilbert Mester Westphaler Leonard Udgivet af Dansk Dukketeaterforening 2004 Scenen forestiller en gade på Holbergs tid. Når tæppet går op, står på scenen. kommer ind. Godmorgen, lille pige. Jeg så, du kom ud fra

Læs mere

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE.

Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. Lille frøken himmelblå. 3. GENNEMSKRIVNING FREDENSBORG SKOLE. SCENE 1. EXT. NATUR. SOLNEDGANG. Naturbilleder med uhyggelig musik/lyd. SC. 2. EXT. GÅRDRUM. SOMMER. SOLNEDGANG. De tre piger (16), ANJA (16)

Læs mere

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006

Den Talende Kamel. Den Talende Kamel. 2.a s storyline om Aladdin. Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: MB 2006 Den Talende Kamel MB 2006 2.a s storyline om Aladdin Børnenes historier sammenskrevet til et teater-stykke: Den Talende Kamel Den Talende Kamel Ørkenscene: Troldmand, 3 kameler: Ali og den bedrøvede og

Læs mere

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning

Kasse Brand (arbejdstitel) Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010. 9. Gennemskrivning Kasse Brand (arbejdstitel) Af Amalie M. Skovengaard & Julie Mørch Honoré D. 14/04/2010 9. Gennemskrivning 1 EXT. HAVEN/HULLET. DAG 1 August 8 år står nede i et dybt hul og graver. Han gider tydeligvis

Læs mere

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole

ELLIOT. Et manuskript af. 8.B, Henriette Hørlücks skole ELLIOT Et manuskript af 8.B, Henriette Hørlücks skole 5. Gennemskrivning, april 2008 1 SC 1. EXT. SKOLEGÅRDEN DAG LEA(15) har kun sort tøj på, og mørk make-up. Hun sidder alene i skolegården og kigger

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

På Vær-lø-se-gård sker der mær-ke-li-ge ting. Det spø-ger. Der er gen-færd.

På Vær-lø-se-gård sker der mær-ke-li-ge ting. Det spø-ger. Der er gen-færd. 1 På Vær-lø-se-gård sker der mær-ke-li-ge ting. Det spø-ger. Der er gen-færd. På går-den bor Al-ma, Ha-rald og Eb-ba. Al-ma tror ik-ke på gen-færd, men det gør Ha-rald og Eb-ba. Så en dag sker der no-get,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen

1. Ta mig tilbage. Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Steffan Lykke 1. Ta mig tilbage Du er gået din vej Jeg kan ik leve uden dig men du har sat mig fri igen Her er masser af plads I mit lille ydmyg palads men Her er koldt og trist uden dig Men hvor er du

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Løgnen. Nyborg Friskole

Løgnen. Nyborg Friskole Løgnen af Nyborg Friskole SC. 1. EXT. PÅ BADEVÆRELSET - SOMMER - DAG Mie (17) er på badeværelset. Mie har taget en gravidtetstest. Vi ser Mie vente. Efter at have nølet i lang tid. Man ser nærbillede af

Læs mere

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh..

MANUSKRIPT ANNA. Hvad er det du laver, Simon? (forvirret) SIMON. øøh.. MANUSKRIPT Scene 1: Gang + farens soveværelse om aftenen. Anna står i Hallen og tørrer hår foran spejlet. Hun opdager en flimren ved døren til farens soveværelse og går hen og ser ind. Hun får øje på sin

Læs mere

Vi besøger farmor og farfar

Vi besøger farmor og farfar Vi besøger farmor og farfar Vi sidder alle omkring bordet og spiser aftensmad. Far, mor, Ulrik, mig og mejeristeleven, som bor oppe på det lille værelse oppe under taget på mejeriet. - Hvad med at køre

Læs mere

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen

Blå pudder. Et manuskript af. 8.A, Lundebjergskolen Blå pudder Et manuskript af 8.A, Lundebjergskolen Endelig gennemskrivning, 16. Sept. 2010 SC 1. INT. I KØKKENET HOS DAG (14) sidder på en stol ved et to mands bord i køkkenet. Hun tager langsomt skeen

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008

Kill Your Darling. Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna. Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 Kill Your Darling Manuskript af Michael Valentin og Lin Alluna Gennemskrivning: 7. Dato: 31/3-2008 1 Scene 1 INT. FORHAL På SGI (STATENS GENINSTITUT) - DAY Lægen (30) går gennem forhallen og hilser på

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript.

HERNINGSHOLMSKOLEN. Prale-Patrick. Gennemskrivning 9. Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009. Til Station-Next, Nisse. Manuskript. HERNINGSHOLMSKOLEN Prale-Patrick Gennemskrivning 9 Mette Møller Grout & Jon Nørgaard Poulsen 03-06-2009 Til Station-Next, Nisse. Manuskript. 1. Ext. Bænk i skolegården. Dag. PATRICK og JOSEFINE sidder

Læs mere

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan:

Skovkontrakten. Skovkontrakten lyder sådan: Skovkontrakten Skovkontrakten, den er vigtig! Alle dyr og nisser har skrevet under på den, og har lovet at holde den. Hvis der er en eller anden der bryder den, vil ingen af de andre have noget med dem

Læs mere

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar

Amors tjener Første udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM. Efter en ide af Shahbaz Sarwar Amors tjener Første udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Efter en ide af Shahbaz Sarwar Benjamin Dahlerup (2013) Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale

Læs mere

En rigtig Mand Trejde udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM

En rigtig Mand Trejde udkast. Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM En rigtig Mand Trejde udkast Af Benjamin Dahlerup ONLINE KOPI FRA BENJAMINDAHLERUP.COM Benjamin Dahlerup (C) 2014 Dette manuskript må ikke produceres uden forudgående aftale med forfatteren. Benjamindahlerup@gmail.com

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole

Manus navn... Et manuskript af. 8CDE Antvorskov Skole Manus navn... Et manuskript af 8CDE Antvorskov Skole 3. Gennemskrivning, marts 2016 SCENE 1 INT DAG KLASSELOKALE: Klassen er i gang med gruppearbejde. De sidder spredt og man kan høre en summen af småsnak.

Læs mere

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i]

Final. Nat med kniv? Manuskript. [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Final Nat med kniv? Manuskript [1]--- [2]--- [3]--- [4]--- [5]--- [6]--- [Zero]--- [1i]--- [2i]--- [3i]--- [4i]--- [5i] Dette er en tidslinje over filmen. Gennem manuskriptet vil vi sige, hvor vi er. Filmen

Læs mere

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen

CUT. Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen CUT Af Julie Jegstrup & Tobias Dahl Nielsen INT. DAG, LOCATION: MØRK LAGERHAL Ind ad en dør kommer en spinkel kvinde løbende. Det er tydeligt at se at hun har det elendigt. Hendes øjne flakker og hun har

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke

Konflikthåndtering mødepakke Indledning af historie Trin 1 Her er Louise. For et halvt år n købte hun en mobiltelefon til 2500 kr. hos jer, men nu er bagcoveret i stykker, og hun er kommet for at bytte den. Her er Kasper. Han er lidt

Læs mere

Lagkage. Benny Andersen

Lagkage. Benny Andersen Lagkage Benny Andersen Og her er så stuen. Nu skal De bare se om lidt, hvis De blir så længe, så kommer solen, fra klokken tre og resten af dagen når her er sol altså. Nej, bad har vi ikke, men det er

Læs mere

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter.

YASMIN Jeg har noget jeg er nødt til at sige til dig. YASMIN Mine forældre har bestemt, at jeg skal giftes med min fætter. Forbudt kærlighed Manuskript 2. gennemskrivning 1 EXT - BÆNKEN. Yasmin og Oliver griner og er lykkelige Forårsaften Kl. 17:49, i en park med buske og træer i baggrunden Yasmin og Oliver sidder og holder

Læs mere

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på

»Ja. Heldigvis.«De to drenge går videre. De lader som om, de ikke ser Sally.»Hej drenge!«råber hun. Bølle-Bob og Lasse stopper op og kigger over på 1. Søde Sally Bølle-Bob og Lasse kommer gående i byen. De ser Smukke Sally på den anden side af gaden.»hende gider vi ikke snakke med,«siger Lasse.»Nej.«Bølle-Bob kigger den anden vej.»hun gider heller

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 3. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 3 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 3 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge3_minkrop.indd 1 06/07/10 11.21 Uge 3 l Min krop Det er begyndt at regne, og Hipp og

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget

billeder i hovedet, om det vi synger. Jeg er lidt underlig med det med billeder, hvis jeg bare kan lave et billede af noget, husker jeg det meget Jeg laver biograf Jeg følges med Signe og Inger hjem fra skole i dag, vi standser ved åen og kigger ned og kan se, at åen så småt er ved at fryse til. Vi var inde hos fru Andersen og øve os på at synge

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Helle Helle: Afløb (2000)

Helle Helle: Afløb (2000) Helle Helle: Afløb (2000) 5. 10. 15. 20. 25. 30. Min bror er i dårligt humør. Han ligger på knæ på mit badeværelse og renser afløbet i brusekabinen med en lang metalgenstand. Det har været stoppet nogle

Læs mere

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste.

2. Pinsedag. 13. juni Vestervig (Ashøje) Provstigudstjeneste. 2. Pinsedag. 13. juni 2011. Vestervig (Ashøje). 10.30. Provstigudstjeneste. Johs. 3,16-21: Thi således elskede Gud verden. Det er 2. pinsedag på Ashøje og i Jerusalem. Apostelen Peter er gået uden for

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården

Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Kærligheden kommer indtil hinanden Kapitel 1 Forvandlingen Forfattere: Børnene i Børnegården Der var engang et stort slot, hvor der boede en prinsesse, en konge, en dronning og en sød tjenestepige. Lige

Læs mere

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø

21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø 21. søndag efter Trinitatis 2013 - Hurup, Helligsø Der var en gang og det er så længe siden, at vi måske er hen ved 800 år før Jesus blev født. Så blandt gamle fortællinger, så har jeg besluttet at tage

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far.

Han ville jo ikke gemme sig. Og absolut ikke lege skjul! I stedet for ville han hellere have været hjemme i køkkenet sammen med sin mor og far. Kapitel 1 Der var engang en dreng, der gemte sig. Bjergene rejste sig høje og tavse omkring ham. En lille busks lysegrønne blade glitrede i solen. To store stenblokke skjulte stien, der slyngede sig ned

Læs mere

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT

NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT Sidan 1 av 12 NORDEN I BIO 2007 FILM: FÖRÄLDRAMÖTET (Sverige, 2003) DANSK TEXT 0 1 FORÆLDREMØDET 2 Man løser ikke problemerne ved at stikke af. Man må tale om det. 3 Selv om det kan være hårdt. 4 - Gør

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere