Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol"

Transkript

1 Bestyrelsesmøde den 15. maj 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: Regnskab for 1. kvartal Optagelse af anlægslån Håndtering af shredderaffald nu og i fremtiden Samarbejdsaftale med KARA/NOVEREN Fremtidens dagrenovionsordning Principper for fremme af direkte genbrug på genbrugsstionerne Affaldsplan Orienterings-/efterretningssager Evt. Afbud fra Kai Pedersen; stedfortræder Hans Christian Baltzer deltog i stedet

2 2 Sag nr Regnskab for 1. kvartal 2014 Bilag 14: Resumé af regnskab for 1. kvartal 2014 Resumé: Der foreligger regnskab for 1. kvartal Der foreligger regnskab for perioden 1. januar 31. marts 2014 for Reno Djurs Basisydelser Dagrenovion Genbrugsstioner Tømningsordning for bundfældningstanke Kvartalsregnskabet, som direktionen anser for tilfredsstillende, giver ikke anledning til særlige bemærkninger eller korrigerende handlinger. regnskabet for 1. kvartal 2014 tages til efterretning. Indstillingen fulgtes.

3 3 Sag nr Optagelse af anlægslån Resumé: Anlægsaktiviteter i perioden vil resultere i et behov for optage lån på ca. 30 mio. kr. i Reno Djurs har planlagt en række anlægsinvesteringer i perioden De pågældende anlægsinvesteringer udgøres af følgende: Anlæg Etableringsår Estim. pris (mio. kr.) Udskiftning af sækkestiver (pågår) Ny genbrugsstion ved Feldballe Deponeringsanlæggets etape III Alle Reno Djurs økonomi er sund. Driften balancerer, og soliditetsgraden på 78 er meget tilfredsstillende. I øjeblikket har Reno Djurs et likviditetsoverskud på mio. kr.. Det langsigtede likviditetsbudget baseret på forventede indtægter og omkostninger ser ud som følger: , , , ,00 Likviditet Djurslands Bank Langfristet gæld Nettoformue Forventet ,00 0, , ,00 De planlagte anlægsomkostninger på 63 mio. kr. vil kun delvist kunne optages inden for rammerne af Reno Djurs likviditet. Der vil derfor i løbet af 2015 være behov for optage et anlægslån i størrelsesordenen 30 mio. kr. Reno Djurs optog i 2000 et anlægslån på 20 mio. kr. og efterfølgende i 2002 et anlægslån på 10 mio. kr. Restgæld udgør pt. 2,8 mio. kr., som vil være fuldt afviklet i 2015.

4 4 Optagelse af lån skal godkendes af interessenterne, jf. vedtægtens 11: Til optagelse af lån og anden gældsstiftelse samt til overdragelse af garantiforpligtelser og køb af fast ejendom kræves vedtagelse i interessenternes kommunalbestyrelser. De bestemmelser om kommunens optagelse af lån, afgivelse af garantier m.v., som Indenrigsministeriet fastsætter i medfør af loven om kommunernes styrelse, gælder tilsvarende for interessentskabet. Det skal bemærkes, interessentkommunerne har truffet beslutning om opkræve provision af kommunegarantier for nye lån, der optages af forsyningsvirksomheder. Der opkræves stiftelsesgebyr på 1 % af garantier til forsyningsvirksomheder indgået efter 12. juni Gebyret dækker stiftelsesprovision og garantiprovision til udløbet af det første år samt næste kalenderår. Herefter opkræves en årlig garantiprovision på 0,75 % af restgælden pr. 31. december. Da Reno Djurs er organiseret som et kommunalt interessentskab, hæfter interessentkommunerne solidarisk for interessentskabets gæld. Det betyder, Reno Djurs ved optagelse af lån ikke kan fraskrive sig betale den omtalte garantiprovision. interessenterne anmodes om godkende, Reno Djurs optager et anlægslån på op til 30 mio. kr. Indstillingen fulgtes.

5 5 Sag nr Håndtering af shredderaffald nu og i fremtiden Bilag 16: Notet Håndtering af shredderaffald nu og i fremtiden Resumé: Direktør Jakob Kristensen fra Stena Recycling A/S vil på bestyrelsesmødet redegøre for Stenas overvejelser vedrørende fremtidig håndtering af shredderaffald. I Danmark opererer to shreddervirksomheder: - H. J. Hansen Genvindingsindustri A/S (med shredderanlæg i Odense) - Stena Recycling A/S (med shredderanlæg i Grenaa og Roskilde) Shredderaffald fra H. J. Hansen deponeres på Odense Nord Miljøcenter, mens shredderaffald fra Stena deponeres på Reno Djurs deponeringsanlæg. De seneste 5 år har Reno Djurs deponeret i alt ca tons shredderaffald fra Stenas to shredderanlæg. Shredderaffald er karakteriseret som farligt affald, og som følge af den egenskab har affaldet i en lang årrække været fritaget for stsafgifter ved deponering. I 2009 blev afgiftsfritagelserne for farligt affald ophævet, således der i en overgangsperiode i årene betales en reduceret deponeringsafgift på 160 kr./ton, mens fuld afgift på 475 kr./ton indføres 1. januar Stsafgiftens fulde gennemslag i 2015 forventes medføre markante forandringer i håndteringen af shredderaffald. Regeringens høringsudkast til Ressourceplan for affaldshåndtering indeholder følgende forventede effekter for shredderaffald i 2018 og udviklingen frem mod 2024: - I 2018 sorteres og genanvendes mere og bedre shredderaffald, højst 30 % shredderaffald deponeres ubehandlet og 70 % nyttiggøres (minimum 10 % genanvendelse). I dag deponeres næsten alt shredderaffald. - Udviklingen frem mod 2024 forventes indebære, allerede deponeret shredderaffald i højere grad graves op og behandles. Der foreligger et af administrionen udarbejdet not, som opsummerer rammebetingelser m.v. for disponering af shredderaffald. Direktør Jakob Kristensen fra Stena Recycling A/S vil på bestyrelsesmødet redegøre for Stenas overvejelser vedrørende fremtidig håndtering af shredderaffald. redegørelserne fra hhv. Stena Recycling A/S og administrionen tages til efterretning. Indstillingen fulgtes.

6 6 Sag nr Samarbejdsaftale med KARA/NOVEREN Bilag 17: Henvendelse fra KARA/NOVEREN Resumé: Reno Djurs indgik i efteråret 2011 en et-årig samarbejdsaftale med KARA/NOVE- REN om modtagelse af shredderaffald fra Stena Recycling i Roskilde. Aftalen er efterfølgende forlænget til udgangen af 2014 eller op til tons. KARA/NOVEREN anmoder ved brev af 6. maj 2014 om yderligere forlængelse af aftalen. Bestyrelsen besluttede på møde den 28. september 2011 (sag nr ) tilbyde Roskilde Kommune og/eller Københavns Kommune en samarbejdsaftale om modtagelse af op til tons shredderaffald fra Stena Recycling i en tidsbegrænset periode på 1 år. Samarbejdsaftalen blev indgået med I/S KARA/NOVEREN den 15. november I aftalens etårige løbetid modtog Reno Djurs I/S tons shredderaffald fra Stena Recycling. KARA/NOVEREN anmodede i efteråret 2012 Reno Djurs om forlængelse af aftalen. Bestyrelsen besluttede ved den lejlighed forlænge aftalen til 1. juli Frem til denne do har Reno Djurs I/S modtaget i alt tons shredderaffald fra Stena Recycling. I sommeren 2013 anmodede KARA/NOVEREN om endnu en forlængelse af aftalen. Bestyrelsen besluttede ved den lejlighed forlænge aftalen til udgangen af 2014 og i alt tons (hvad der kommer først). Mængdegrænsen på tons nås i løbet af denne sommer. På den baggrund har KA- RA/NOVEREN den 6. maj 2014 fremsendt fornyet ansøgning om forlængelse af samarbejdsaftalen. Som det fremgår af KARA/NOVERENs henvendelse ønsker selskabet en samarbejdsaftale med Reno Djurs frem for selv etablere behandlingskapacitet til affaldet. bestyrelsen tager stilling til spørgsmålet om forlængelse af samarbejdsaftalen med KARA/NOVEREN. Aftalen forlænges til 2016 uden mængdebegrænsning, idet det forudsættes, affaldet oparbejdes i overensstemmelse med hensigten i regeringens ressourcestregi.

7 7 Sag nr Fremtidens dagrenovionsordning Bilag 17.1: Reno Djurs høringssvar til Ressourceplan for affaldshåndtering Bilag 17.2: Overvejelser om et nyt dagrenovionssystem (not af 5. december 2012) Bilag 17.3: Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager Bilag 17.4: Forbrænding eller bioforgasning af organisk dagrenovion? Bilag 17.5: Præsention af Niels Christian Holm, Rambøll Bilag 17.6: Det Miljøøkonomiske Råds delrapport vedr. Ressourcestregien Bilag 17.7: Spørgsmål fra Mads Nikolajsen Bilag 17.8: Præsention fra Haderslev Resumé: Sagen blev uds på sidste møde. Der foreligger meriale vedrørende udvidelse af husstandsindsamling med hhv. emballager og organisk affald. Sagen var på dagsordenen på sidste bestyrelsesmøde, hvor sagen blev uds. Mads Nikolajsen har efterfølgende stillet spørgsmål om øget indsamling af genanvendelige merialer på Djursland. Der henvises til selvstændigt not med spørgsmål og svar. Sagsredegørelsen fra sidste bestyrelsesmøde gengives i det følgende: Gennem sidste valgperiode har bestyrelsen løbende drøftet mulighederne for optimere dagrenovionssystemet med henblik på øge genanvendelsen. Fhv. miljøminister Ida Aukens Ressourceplan for affaldshåndtering (som indtil videre foreligger som høringsudkast) målsætter bl.a., genanvendelsen af husholdningsaffald (organisk affald, papir, pap, glas, træ, plast og metal) på landsplan skal øges fra nuværende 22 % til 50 % i Set i lyset af den metode for beregning af genanvendelsesprocent, som Miljøstyrelsen har fastlagt, er ressourceplanens målsætning for husholdningsaffald meget vidtgående. Ifølge Miljøstyrelsens beregningsmetode kan genanvendelsesprocenten på Djursland opgøres til 38, og målsætningen om 50 % genanvendelse vil kun kunne opnås, hvis de nuværende genanvendelsesløsninger suppleres med husstandsindsamling af organisk dagrenovion. Der henvises i den forbindelse til den fhv. bestyrelses høringssvar til ressourceplanen. På bestyrelsesmøde den 12. december 2012 fremlagde administrionen en anbefaling af, et nyt dagrenovionssystem indføres i tre faser: - Fase I: Udfasning af sække (2014) - Fase II: Ressourcebeholderen (20??) - Fase III: Organisk affald (20??) Der er truffet beslutning om fase I, som realiseres i dette forår. For hvad angår fase II foreligger der vedlagt dagsordenen et beslutningsgrundlag, som bestyrelsen på møde den 11. december 2013 besluttede udsætte til behandling i den nye bestyrelse. For hvad angår fase III foreligger der et not med synspunkter. Opmærksomheden henledes i øvrigt på, Det Miljøøkonomiske Råd den 26. februar 2014 har udgivet en vurdering af ressourcestregien (vedlagt som bilag), der konkluderer, øget genanvendelse af husholdningsaffald ikke kan anbefales.

8 8 bestyrelsen drøfter relevante indssområder for øget genanvendelse af husholdningsaffald, herunder spørgsmålet om eventuelt iværksætte fase II og/eller III i anbefalingen om et nyt dagsrenovionssystem af 5. december Et flertal af bestyrelsen ønsker for nuværende ikke supplere husstandsindsamlingen med yderligere en beholder. Mads Nikolajsen og Kim Lykke Jensen foreslår obligorisk husstandsindsamling af metal og plast (9 x/år) fra 2015 i en særskilt beholder.

9 9 Sag nr Principper for fremme af direkte genbrug på genbrugsstionerne Bilag 19: Not: Principper for fremme af direkte genbrug på genbrugsstionerne Resumé: Der foreligger not med beskrivelse af udvalgte principper for fremme af direkte genbrug på genbrugsstionerne. I forslaget til affaldsplan (sag nr ) er der bl.a. inds målsætninger om fremme af direkte genbrug på genbrugsstionerne. Der foreslås i planen følgende initiiver: Evaluering af effekt, service og økonomi ved nuværende ordning for direkte genbrug på genbrugsstionerne. Vurdere alternive muligheder for øget direkte genbrug på genbrugsstionerne. I den nuværende situion kan borgere aflevere brugbare produkter i genbrugscontaineren på genbrugsstionerne, hvorfra andre borgere frit kan tage de effekter, de kan bruge. Genbrugscontainerne benyttes flittigt, uden der dog føres stistik over, hvor mange effekter, der skifter ejermand og får nyt liv efter en tur i genbrugscontaineren. Det er administrionens vurdering, ordningens grundlæggende princip nem og gris udveksling af brugbare effekter blandt borgerne er sundt og godt. Administrionen finder det nyttigt med en tilkendegivelse fra bestyrelsen om principperne for direkte genbrug. Der foreligger not med beskrivelse af andre modeller for fremme af direkte genbrug. principper for direkte genbrug drøftes. Der fremlægges på næste møde oplæg til optimering af den nuværende klunserordning.

10 10 Sag nr Affaldsplan Bilag 20.1: Sammenfning af forslag til Affaldsplan Bilag 20.2: Forslag til Affaldsplan Resumé: Der foreligger forslag til fælles affaldsplan for Reno Djurs interessenter. Planen skal i offentlig høring inden endelig vedtagelse i interessentkommunerne. I medfør af affaldsbekendtgørelsen 1 skal kommunalbestyrelsen hvert 6. år udarbejde en 12-årig plan for kommunens håndtering af affald. Reno Djurs har tidligere udarbejdet fire generioner af fælles affaldsplaner for interessenterne, nemlig i henholdsvis 1996, 2000, 2004 og Den nuværende fælles affaldsplan er i al væsentlighed realiseret. Den nye generion af obligoriske affaldsplaner skal gælde frem til 2024 og skal ifølge udmelding fra Miljøministeren vedtages senest den 1. oktober Affaldsplanen skal indeholde: 1) en kortlægningsdel, som beskriver stus for affaldsområdet i kommunen, 2) en målsætningsdel, som redegør for kommunens overordnede målsætninger på affaldsområdet og 3) en planlægningsdel med særlig fokus på planlægningens første 6 år af planperioden. Med henblik på endnu en gang tilvejebringe en fælles affaldsplan for kommunerne på Djursland har Reno Djurs i samarbejde med kommunernes teknikere udarbejdet et forslag til fælles affaldsplan. I medfør af affaldsbekendtgørelsen skal det inden planens godkendelse offentliggøres, forslag til affaldsplan foreligger, samt der inden for en frist på mindst 8 uger efter offentliggørelsen er adgang til kommentere det fremlagte forslag. Reno Djurs vil forestå annoncering og offentliggørelse. Efter høringen vil Reno Djurs behandle de indkomne bemærkninger og herefter fremlægge et forslag til endelig affaldsplan for bestyrelsen og efterfølgende interessentkommunerne, jf. den foreliggende procesplan, som bestyrelsen godkendte på sidste bestyrelsesmøde. Affaldsplanen skal vedtages af den enkelte kommune, før den har gyldighed i kommunen. forslag til affaldsplan fremsendes til interessentkommunernes godkendelse af, forslaget sendes i offentlig høring i 8 uger. Planen godkendtes med de faldne bemærkninger. Et flertal af bestyrelsen ønsker for nuværende ikke supplere husstandsindsamlingen med yderligere en beholder. Mads Nikolajsen og Kim Lykke Jensen foreslår obligorisk husstandsindsamling af metal og plast (9 x/år) fra 2015 i en særskilt beholder. 1 Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 18. december 2012 om affald.

11 11 Sag nr Til orientering/efterretning Bilag 21: Not med orienterings- og efterretningssager Der foreligger not med orienterings- og efterretningssager. Notet toges til efterretning.

12 12 Sag nr Evt. Intet under dette pkt. Underskrevet: Per Dalgaard Niels Ole Birk Kim Lykke Jensen Hans Christian Baltzer Jens Meilvang Mads Nikolajsen

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. juni 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. juni 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 11- Til orientering/efterretning 12- Regnskab for 1. kvartal 20 - Reno Djurs likviditet 20-2016 14- Anlægsbudget for deponeringsanlæggets

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 24. SEPTEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-14 Regnskab for 2. kvartal 2014 24-14 Forslag til affaldsplan indkomne høringssvar 25-14 Fremme af direkte genbrug på genbrugsstionerne

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00 Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 kl. 9.00 Dagsorden: 1-14 Mødeplan 2014 2-14 Årsrapport 2013 3-14 Revisionsprotokol 4-14 Valg af revisor for 2014 5-14 Budget 2015 6-14 Udpegning af repræsentanter

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. marts 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-14 Mødeplan 2014 2-14 Årsrapport 2013 3-14 Revisionsprotokol 4-14 Valg af revisor for 2014 5-14 Budget 2015 6-14 Udpegning

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 18. september 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-13 Til orientering/efterretning 20-13 Regnskab for 2. kvartal 2013 21-13 Udbud af indkøb af renovationsbeholdere 22-13

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 31. JANUAR 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-18 Orientering om Reno Djurs 2-18 Mødeplan 2018 3-18 Valg til Dansk Affaldsforenings bestyrelse 4-18 Affaldsplan 2019-2024 5-18

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MAJ 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 13. juni 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 12-12 13-12 14-12 15-12 16-12 17-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 1. kvartal 2012 Arbejdsmiljø ved håndtering af

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. MARTS 2016 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-16 Årsregnskab 2015 2-16 Revisionsprotokol 3-16 Valg af revisor for 2016 4-16 Budget 2017 5-16 Reguliv for tømningsordning for

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. SEPTEMBER 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-17 Regnskab 1. halvår 2017 24-17 Opdering af genbrugsstioner (lukket dagsordenpunkt) 25-17 Erhverv på genbrugsstioner Business

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 16. maj 2016 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE. maj 20 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 12- Regnskab for 1. kvartal 20 13- Interessenternes ejerstregi for Reno Djurs 14- Stus for gennemførelse af affaldsplanen 15- Effektivisering

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2016 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 33-16 Regnskab for 3. kvartal 2016 34-16 Mødeplan 2017 35-16 Indkaldelse af idéer til offentligt/priv samarbejde 36-16 Dialogmøde

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 12. december 2012 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 26-12 27-12 28-12 29-12 30-12 31-12 32-12 33-12 34-12 35-12 36-12 37-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 3. kvartal

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 23. MAJ 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 19-18 Regnskab for 1. kvartal 2018 20-18 Affaldsplan 21-18 Bestyrelsesseminar 22-18 Udbud af indsamling af dagrenovion 23-18 Henlæggelser

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. AUGUST 2018 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-18 Temadrøftelse 33-18 Regnskab for 1. halvår 2018 34-18 Proces for affaldsplan 35-18 Henlæggelser til fremtidige investeringer

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 2018 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 2018 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 21. MARTS 20 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 9- Årsregnskab 2017 10- Revisionsprotokol 11- Valg af revisor for 20 12- Budget 20 13- Udbud af afsætning af flasker, glas og dåser

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 32-14 Regnskab for 3. kvartal 2014 33-14 Mødeplan 2015 34-14 Anlægsbudget for deponeringsanlæggets etape III 35-14 Genbrugsstionernes

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016

BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016 BESTYRELSESMØDE 14. SEPTEMBER 2016 Dagsorden: 20-16 Stus for affaldsforebyggelse og skoletjeneste 21-16 Regnskab for 2. kvartal 2016 22-16 Fremtidens dagrenovionssystem nyt udbud? 23-16 Opfølgning på ejerstregi

Læs mere

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer

Notat. Henlæggelser til fremtidige investeringer Not Do: 18. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrionen Henlæggelser til fremtidige investeringer Formål Bestyrelsen besluttede på møde den 23. maj 2018 (sag nr. 23-18), der skal fremlægges konkret

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 9. DECEMBER 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 23-15 Regnskab for 3. kvartal 2015 24-16 Mødeplan 2016 25-15 Prisstigning på affaldsforbrænding 26-15 Kommunal ejerstregi for

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 18. MARTS 2015 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-15 Årsregnskab 2014 2-15 Revisionsprotokol 3-15 Valg af revisor for 2015 4-15 Budget 2016 5-15 Udbud af anlæg af deponeringsanlæggets

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 15. MARTS 2017 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-17 Årsregnskab 2016 2-17 Revisionsprotokol 3-17 Valg af revisor for 2017 4-17 Personalemæssig normering af genbrugsstionerne

Læs mere

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland.

Reno Djurs, Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune sætter gang i arbejdet med at udvikle en ny, fælles og ambitiøs affaldsplan for Djursland. Notat Dato: 16. juli 2018 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Procesbeskrivelse for Affaldsplan 2020-2026 Indledning Reno Djurs bestyrelse besluttede på møde den 23. maj 2018, at Der iværksættes affaldsplanproces

Læs mere

BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol

BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol BESTYRELSESMØDE 13. MARTS 2019 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-19 Årsregnskab 2018 2-19 Revisionsprotokol 3-19 Henlæggelser til fremtidige investeringer 4-19 Udbud af indsamling af dagrenovion

Læs mere

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol

Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Bestyrelsesmøde den 19. marts 2013 Udskrift af beslutningsprotokol Dagsorden: 1-13 Til orientering/efterretning 2-13 Årsregnskab for 2012 3-13 Revisionsprotokol 4-13 Administrionsgebyr for virksomheder

Læs mere

Håndtering af shredderaffald - nu og i fremtiden

Håndtering af shredderaffald - nu og i fremtiden Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 30. april 2014 Håndtering af shredderaffald - nu og i fremtiden Indledning Formålet med dette notat er at give en kort status over håndteringen af shredderaffald,

Læs mere

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi

Notat. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi Notat Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål og sammenligning med regeringens ressourcestrategi 14. oktober 2013 Dok.nr.: 2013/0000200-95 1. Muligheder for skærpelse af genanvendelsesmål Genanvendelsesmål

Læs mere

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S

Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S Revideret fælles ejerstrategi for Reno Djurs I/S 1. Baggrund Reno Djurs I/S (herefter "Reno Djurs") blev stiftet den 1. juli 1996 som et interessentskab mellem de daværende 8 kommuner på Djursland. Efter

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

Vedtægter Nye vedtægter Kommentarer 1. Navn og hjemsted 1. Navn og hjemsted Uændret. 1.2 Fællesskabets hjemsted

Vedtægter Nye vedtægter Kommentarer 1. Navn og hjemsted 1. Navn og hjemsted Uændret. 1.2 Fællesskabets hjemsted UDKAST Ændring af vedtægter for KARA/Noveren I/S 1. Navn og hjemsted 1. Navn og hjemsted 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S. 1.2 Fællesskabets hjemsted

Læs mere

Anbefaling: Aalborg uden affald

Anbefaling: Aalborg uden affald Punkt 3. Anbefaling: Aalborg uden affald 2014-2025. 2011-41668. Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers offentlighedsperiode,

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. KARA/Noveren I/S. ("Fællesskabet") CVR: 13507406

VEDTÆGTER 2012. for. det kommunale fællesskab. KARA/Noveren I/S. (Fællesskabet) CVR: 13507406 VEDTÆGTER 2012 for det kommunale fællesskab KARA/Noveren I/S ("Fællesskabet") CVR: 13507406 1. Navn og hjemsted 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S. 1.2 Fællesskabets hjemsted bestemmes af Fællesskabets

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien

Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien Teknik og Miljø Veje og Grønne Områder Sagsnr. 204045 Brevid. 1932920 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Drøftelse af lokale perspektiver på ressourcestrategien 12. august 2014 Den endelig

Læs mere

Handleplan for implementering af Affaldsplan

Handleplan for implementering af Affaldsplan Handleplan for implementering af Affaldsplan 2014-2018 25. september 2015 1. Affaldsplan 2014-2018 Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune har godkendt Affaldsplan 2014-2024 den 30. marts 2015. Forinden vedtagelse

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND?

NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? NYE HENTEORDNINGER PÅ DJURSLAND? STATUS OG MULIGHEDER DEBATOPLÆG Denne folder belyser i kort form affaldsordningerne og genanvendelsen for husholdningerne i den nuværende situation og effekter ved at indføre

Læs mere

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune

Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling og håndtering af affald i Gladsaxe Kommune GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 1 - Introduktion NOTAT Dato: 9. maj 2011 Af: Gorm Falk Miljøudvalget 26.05.2011 Sag nr. 38, bilag 1 Introduktion til de forestående udbud og status på indsamling

Læs mere

VEDTÆGTER. for I/S XXX. 1 Selskabets navn. Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter

VEDTÆGTER. for I/S XXX. 1 Selskabets navn. Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter VEDTÆGTER for I/S XXX 1 Selskabets navn Interessentskabets navn er I/S XXX. XXX s hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter XXX ejes af følgende kommuner: Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1/7 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er "I/S REFA Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland- Falster". Interessentskabets hjemsted er Nykøbing Falster. 2. Interessenter

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FELTENGÅRD I/S

VEDTÆGTER FOR FELTENGÅRD I/S VEDTÆGTER FOR FELTENGÅRD I/S Marts 2008 ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1 Interessentskabets navn er Feltengård i/s. Interessentskabets hjemsted er Favrskov Kommune. Dog kan særlige forhold berettige til hjemsted

Læs mere

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling)

Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) Punkt 4. Affaldsplanlægning - Aalborg uden affald (1. behandling) 2011-41668 Miljø- og Energiudvalget indstiller, at byrådet godkender forslag til Aalborg uden affald 2014-2025 med henblik på en 8-ugers

Læs mere

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling

Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Drøftelse: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/2513 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for natur, miljø og grøn omstilling Forvaltningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR I/S REFA

VEDTÆGTER FOR I/S REFA Den 05. juni 2008 J.nr. 00.01.80-vedtægter VEDTÆGTER FOR I/S REFA 1. Navn og hjemsted Interessentskabets navn er I/S REFA - Fælleskommunal affaldsbehandling for Lolland-Falster. Interessentskabets hjemsted

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 12. december 2018 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 39-18 Oplæg fra DTU 40-18 Regnskab for 3. kvartal 2018 41-18 Mødeplan 2019 42-18 Fælleskommunalt udbud af genanvendelse

Læs mere

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020

277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 29. november 2018 side 1 af 5 277 Nye affaldsordninger pr. 1. maj 2020 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé PMT og KB er på tidligere møder

Læs mere

Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Sagsbehandlere Susanne Lindeneg

Sagsnr Til Teknik- og Miljøudvalget. Dokumentnr Sagsbehandlere Susanne Lindeneg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydækkende Strategier NOTAT 09-08-2016 Til Teknik- og Miljøudvalget Sagsnr. 2016-0066147 Dokumentnr. 2016-0066147-7 Sagsbehandlere Susanne Lindeneg

Læs mere

UDKAST 4. december 2013 VEDTÆGTER for. det kommunale fællesskab. KARA/Noveren I/S. ("Fællesskabet") CVR:

UDKAST 4. december 2013 VEDTÆGTER for. det kommunale fællesskab. KARA/Noveren I/S. (Fællesskabet) CVR: 4. december 2013 VEDTÆGTER 2013 for det kommunale fællesskab KARA/Noveren I/S ("Fællesskabet") CVR: 13507406 1. Navn og hjemsted 1.1 Fællesskabets navn er KARA/Noveren I/S. 1.2 Fællesskabets hjemsted bestemmes

Læs mere

Modtagne høringssvar vedr. opkrævning af garantiprovision

Modtagne høringssvar vedr. opkrævning af garantiprovision Modtagne høringssvar vedr. opkrævning af garantiprovision Glatved Vandværk AquaDjurs Auning Varmeværk Grenaa & Anholt vandforsyning Grenaa Varmeværk NRGi Reno Djurs Vivild Varmeværk Ørsted Fjernvarmeværk

Læs mere

Kapitel 2 Definitioner

Kapitel 2 Definitioner 1 Bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet I medfør af 7 b, 44, stk. 1 og 4-6, 45, stk. 2, 5 og 7, 45 a, 45 d, stk. 1 og 2, 46 a, stk. 1-3, 46 b, stk. 1 og 2, 47, stk. 2 og 3, 48, stk. 4, 8 og 9, 50 d, stk.

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

Ressourceplanen og Reno Djurs

Ressourceplanen og Reno Djurs Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Ressourceplanen og Reno Djurs Indledning Med dette notat ønsker administrationen at knytte kommentarer til udvalgte dele af ressourcestrategien.

Læs mere

Affaldsplanlægningens retlige hierarki

Affaldsplanlægningens retlige hierarki Affaldsplanlægningens retlige hierarki Specialistadvokat (L) Jacob Brandt 2 Disposition Hvoraf udspringer det retlige grundlag for lægningen, herunder navnlig i lyset af - affaldsdirektivet - miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017.

Forvaltningen har udarbejdet forslag til ny gebyrstruktur og nye gebyrer for husholdningernes deltagelse i de kommunale affaldsordninger 2017. Klima- og Miljøudvalget Veje og Grønne Områder Sagsnr. 282826 Brevid. 2389498 Ref. ANSE Dir. tlf. 46 31 37 88 Anettesej@roskilde.dk Notat til vedtagelse af ny gebyrstruktur og gebyrer på affaldsområdet

Læs mere

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget

Mødesagsfremstilling. Teknik- og Miljøudvalget Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 08-12-2009 Dato: 20-11-2009 Sag nr.: KB 214 Sagsbehandler: Poul Jessen Petersen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling:

Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Beslutningstema: Sagsfremstilling: Beslutning: Indsamling af papir, glas, metal, plast og madaffald fra tæt/lav- og etageboliger Sagsnr. i ESDH: 18/12707 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget skal beslutte, om udvalget

Læs mere

NOTAT TIL POLITISKE UDVALG

NOTAT TIL POLITISKE UDVALG NOTAT TIL POLITISKE UDVALG 5. november 2014 ML Ver. 7 Høring af Affaldsplan 2014 Resume I forbindelse med høring af Affaldsplan 2014 er der indkommet 15 høringssvar fra borgere, boligforeninger, interesseorganisationer

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl. 14.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forventet regnskab 2018 0. kvartal

Læs mere

VEDTÆGTER. for. I/S AffaldPlus + 1 Interessentskabets navn. 2 Interessenter

VEDTÆGTER. for. I/S AffaldPlus + 1 Interessentskabets navn. 2 Interessenter VEDTÆGTER for I/S AffaldPlus + Interessentskabets navn er I/S AffaldPlus +. 1 Interessentskabets navn Interessentskabets hjemsted er Næstved Kommune. 2 Interessenter Interessentskabet ejes af følgende

Læs mere

Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune.

Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. november 2014 Høring af affaldsplan 2015 2018 Offentlig høring af affaldsplan 2015 2018, gældende for Aarhus Kommune. 1. Resume

Læs mere

Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen?

Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen? Den nationale affaldsplan Hvor langt er vi og hvor skal vi hen? Mette Marie Nielsen & Alan Sørensen Miljøstyrelsen De 4 tog - Input til ny affaldsplan Advisory board for CØ EU s CØpakke Evaluering af RS1

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling

749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling Udskrift af forhandlingsprotokollen for Kommunalbestyrelsen Mødet den 22. december 2016 side 1 af 5 749 Husholdningsaffald - fraktionsopdeling 07.18.00-G00-5-16 BerBur Resumé Kommunen har i sin affaldsplan

Læs mere

januar 2010 Af Jacob Brandt

januar 2010 Af Jacob Brandt januar 2010 Af Jacob Brandt A F FA L D S G E B Y R E R EFTER DEN REVIDEREDE AFFALDSBEKENDTGØRELSE Med den nye affaldsbekendtgørelse er der indført en mere detaljeret regulering af de kommunale affaldsgebyrer,

Læs mere

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl hos Reno Djurs I/S

Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl hos Reno Djurs I/S Dagsorden for bestyrelsesmøde den 19. september 2012 kl. 9.00 hos Reno Djurs I/S Dagsorden: 18-12 19-12 20-12 21-12 22-12 23-12 24-12 25-12 Til orientering/efterretning Regnskab for 2. kvartal 2012 Påbud

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Affaldsmængder Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald. Forsyningsafdelingen GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Temadrøftelse 1 - Farligt affald og storskrald NOTAT Dato: 18. september 2015 Af: Anja Hoff Hansen og Lenette Møller Jensen Gladsaxe Kommunes affaldsordninger skal

Læs mere

I den følgende gengives essensen af høringssvarene, som kommenteres af Teknik- og Forsyningsafdelingen.

I den følgende gengives essensen af høringssvarene, som kommenteres af Teknik- og Forsyningsafdelingen. 17-04-2015 Tom Hansen Direkte: 7257 7868 Mail: tha@jammerbugt.dk Sagsnr.: 07.00.01-P15-1-13 Høringssvar til forslag til Affalds- og Ressourceplan 2014-2024 1. Indledning. Forslag til Affalds- og Ressourceplan

Læs mere

Indsamling af KOD I Horsens Kommune

Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af KOD I Horsens Kommune Indsamling af affald i kommunerne Erfaringer i Horsens Kommune Henrik Ørtenblad Økonomiseminar, 11. dec. 2017 Lovgrundlaget for affaldshåndtering og kommunernes ansvar

Læs mere

Notat HØRING AF ODDER OG SKANDERBORG KOMMUNERS FORSLAG TIL AFFALDSPLAN

Notat HØRING AF ODDER OG SKANDERBORG KOMMUNERS FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Notat HØRING AF ODDER OG SKANDERBORG KOMMUNERS FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2014 2018 Dato 30. oktober 2014 Til Fra Opsamling og anbefalinger Odder og Skanderborg Kommuner har fremlagt et forslag til affaldsplan

Læs mere

Referat (åben dagsorden)

Referat (åben dagsorden) Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2009 /LISPOU Refer (åben dagsorden) fra mødet i Samarbejdsudvalget på kiropraktorområdet 27. maj 2009 !"# $"%!"&! $"%!# # $"% '(" $"% Indholdsfortegnelse

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 05-10-2010 Dato: 15-09-2010 Sag nr.: KB 218 Sagsbehandler: Thomas Jørgensen Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Vedtægt. Reno Djurs I/S

Vedtægt. Reno Djurs I/S Vedtægt for Reno Djurs I/S Vedtægten er tiltrådt af 8 interessenter den 1. juli 1996 I 2001 er vedtægtens 9 ændret I 2005 er vedtægtens 14 ændret I 2006 er vedtægtens 1, 2, 6, 9 og 10 ændret I 2009 er

Læs mere

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde

PROTOKOL. til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN. Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30. Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde PROTOKOL til bestyrelsesmøde i KARA/NOVEREN Tirsdag d. 17. marts 2015 kl. 8.30 Administrationsbygningen, Håndværkervej 70, 4000 Roskilde 1. Formanden orienterer 2. Formandskabet orienterer 3. Administrationen

Læs mere

Åben dagsorden. til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til konstituerende møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 17. januar 2014 kl. 10.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Orientering

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra Thomas Storm deltog ikke i behandlingen af punkterne 10, 11 og 12. INDHOLD Sagsnr. Side

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. december 2011 Tid 14:30 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8 Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8 Fraværende: Anders Korsbæk Jensen SAG NR. DAGSORDEN SIDE 29. Gebyr- og rentepolitik i Energi Viborg-koncernen 86 30. Opdering af den finansielle politik 88

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 14-09-2011. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 14-09-2011. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 12:00 Afbud: Thøger E. Kristensen Fraværende: REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Ansøgning om godkendelse af låneoptagelse

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København

Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Offentligt referat Statikeranerkendelsesudvalget mandag den 11. juni 2018 kl. 12:00 17:00 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen, Carsten Nygaard

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen, Carsten Nygaard Herning, den 20.08.2010 Referat af bestyrelsesmøde i Herning Vand A/S Dato: 16.08.2010 Start: 9.00 Slut: 11.00 Sted: Østre Vandværk, Engdahlsvej 11b Til stede: Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen,

Læs mere

Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1)

Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1) Alle kommuner Jord & Affald J.nr. 7759-00014 Ref. bpc, awd, cfm Den 10. juli 2009 Orientering om gennemførsel af ny organisering af affaldssektoren (fase 1) Den 28. maj 2009 vedtog Folketinget en ændring

Læs mere

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen

NOTAT. Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner. Dato: 27. juni Bestyrelsen. Administrationen NOTAT Dato: 27. juni 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Oversigt over planlagte affaldsordninger i nærliggende kommuner Om oversigten Dette notat giver et kort overblik over nuværende og planlagte

Læs mere

Indstilling. Vedtagelse af nye regulativer for husholdningsaffald og erhvervsaffald. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund

Indstilling. Vedtagelse af nye regulativer for husholdningsaffald og erhvervsaffald. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 8. marts 2011 Ledelsessekretariatet Teknik og Miljø Aarhus Kommune Vedtagelse af nye regulativer for husholdningsaffald og erhvervsaffald

Læs mere

Til orientering/efterretning.

Til orientering/efterretning. Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 15. september 2015 Til orientering/efterretning. 1. Status Feldballe Genbrugsstation Bestyrelsen meddelte på møde den 19. september 2012 (sag nr. 24-12) bevilling

Læs mere

Danmark uden affald. Genanvend mere. forbrænd mindre

Danmark uden affald. Genanvend mere. forbrænd mindre Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Indsatsområder Mere genanvendelse af materialer fra husholdninger og servicesektor Mere genanvendelse af materialer fra elektronikaffald og shredderaffald

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl

DAGSORDEN. Bestyrelsen for AVV I/S. for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl 16. oktober 2017 2122 DAGSORDEN for møde i bestyrelsen for AVV - Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S Mandag den 16. oktober 2017 kl. 9.00 12.00 Mødested: AVVs administration (Den pæne stue) Mandøvej 4

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2024 Affaldsplan for Læsø Kommune 2019-2024: Alle kommuner i Danmark skal udarbejde og vedtage en plan for, hvordan affald i kommunen skal håndteres. De kommunale planer for håndtering

Læs mere

Favrskov Forsyning A/S

Favrskov Forsyning A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra INDHOLD Sagsnr. Side 1. - Årsregnskab 2013 - ÅBENT 2 2. - Budgetopfølgning pr. 28.2.2014

Læs mere

Danmark uden affald. Genanvend mere forbrænd mindre

Danmark uden affald. Genanvend mere forbrænd mindre Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Indsatsområder Mere genanvendelse af materialer fra husholdninger og servicesektor Mere genanvendelse af materialer fra elektronikaffald og shredderaffald

Læs mere