Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø"

Transkript

1 Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

2 Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden JA - Orientering i marts JA - Handleplan for ungeindsats JA - Strategi for virksomhedsindsats Dialogtema JA - Danskundervisning for unge familiesamførte fra deres fyldte 18 år JA - Eventuelt...9

3 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 1 1. JA - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Dagsordenen godkendt. Afbud fra: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V)

4 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 2 2. JA - Orientering i marts Sagsnr.: 13/854 Resumé: Siden sidste møde i Udvalget for Job & Arbejdsmarked er følgende publiceret på PolitikerPortalen under: Post/orientering: Referat fra møde i LBR den 22. januar 2013 KL-borgmesterbrev om Deloittes undersøgelse af styringen af beskæftigelsesindsatsen Deloittes rapport Gør som de bedste - Tag styringen på beskæftigelsesområdet Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Taget til efterretning. Afbud fra: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V)

5 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 3 3. JA - Handleplan for ungeindsats 2013 Sagsnr.: 13/3576 Resumé: I Budgetaftalen for Lejre kommune 2013 fremgår, at der skal igangsættes særlige initiativer for at undgå ungeledigheden. På baggrund af Job & Arbejdsmarkedsudvalgets ungetemadrøftelse på mødet den 4. februar 2013 samt Aktiverings- og Revalideringsstrategien for 2013 er der udarbejdet forslag til en handleplan for ungeindsatser, der skal nedbringe ungeledighed i Lejre kommune. Sagsfremstilling: Ifølge budgetaftalen for Lejre kommune 2013 fremgår det, at det er afgørende for vores samfund, at færrest mulige borgere oplever længerevarende ledighed, og for de unges vedkommende er det af afgørende betydning, at de ikke oplever ledighed i selv kortere perioder. Derfor igangsættes særlige initiativer for at undgå ungeledigheden. Aktuelt er der 405 ungesager (18-29 år) i Jobcenter Lejre. På Job og Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 4. februar 2013 blev drøftet udfordringer i forhold til ungeledigheden samt vedtaget aktiverings- og revalideringsstrategier på ungeområdet. Der er etableret samarbejde på tværs af fagcentre i kommunen med henblik på at opnå opfyldelse af regeringens målsætning om, at 95 % af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. Et samarbejde som udspringer af den vision, de mål og den handleplan Kommunalbestyrelsen vedtog på møde den 26. oktober Kommunalbestyrelsen har endvidere besluttet, at Lejre Kommune deltager aktivt i regi af kompetenceparat 2020 et projekt som skal hæve regionens kompetenceniveau frem mod Region Sjælland og KKR Sjælland har taget dette initiativ med ønsket om at rette fokus mod fremtidens arbejdsmarked og kompetencebehov. Jobcentret har med baggrund i ovenstående udarbejdes forslag til en handleplan for ungeindsatsen Handleplanen indeholder: *Særlige aktiverings- og revalideringstilbud til unge i Jobcenter Lejre. *Projekter, som er under udvikling (særlige aktiveringstilbud til unge i Jobcenter Lejre) *Eksterne aktiverings- og revalideringsforløb, der købes hos leverandører *Regionale og tværkommunale udviklingsprojekter *Organisatorisk tiltag en sammenhængende indsats *Øvrige udviklingsinitiativer Der henvises til bilag. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering at handleplanen vil kunne nedbringe antallet af unge på kontanthjælp og arbejdsløshedsunderstøttelse. Økonomi og finansiering: Indsatsen indeholdes i jobcentrets budget.

6 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 4 Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller, 1. at handleplan for ungeindsats godkendes. Bilag: 1. Jobcentrets handleplan i 2013 for unge årige 2. Dias Handleplan for ungeindsats 2013 Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Indstillingen anbefales. Afbud fra: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V)

7 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 5 4. JA - Strategi for virksomhedsindsats Dialogtema Sagsnr.: 12/5105 Resumé: I Lejre Kommunes Beskæftigelsesplan 2013 er der opstillet et Ministermål for virksomhedsindsatsen i 2013 (Ministermål 4). Af dette mål fremgår det, at Der skal ske en tættere og styrket dialog med de lokale virksomheder. Det vil sige, at jobcentret skal styrke samarbejdet med virksomhederne omkring beskæftigelsesindsatsen. I dette dialogtema udfoldes dette mål og der arrangeres en drøftelse i udvalget med henblik på de indsatser, der kan bidrage til, at dette ministermål operationaliseres i opstilling af en Lejre strategi og handlinger for virksomhedsindsatsen i Ud fra dialogen vil anbefalinger fra Job & Arbejdsmarkedsudvalget blive nedskrevet i et strateginotat, der kan danne rammen for jobcenter Lejres samarbejde med og koordinering af indsatsen over for virksomhederne. Sagsfremstilling: Kommunalbestyrelsen vedtog i august 2012 Beskæftigelsesplan 2013 og herunder et særligt ministermål for indsatsen rettet mod virksomhederne. Følgende ministermål på virksomhedsindsatsen indgår i Beskæftigelsesplan Mål 4: Der skal ske en tættere og styrket dialog med de lokale virksomheder. Det vil sige, at jobcentret skal styrke samarbejdet med virksomhederne omkring beskæftigelsesindsatsen. Administrationen vil i den forbindelse præsentere et strategioplæg til dialogtema, hvor der vil blive lagt vægt på følgende elementer: a) Strategi for gensidigt forpligtigende partnerskabsaftaler mellem Jobcenter Lejre og lokale virksomheder. b) Etablering af særligt tilrettelagte uddannelsesforløb i private virksomheder. (virksomheder i virksomheden) c) Strategi for koordinering af Jobcenter Lejre og andre aktører virksomhedsindsats over for Lejre virksomheder. d) Strategi for koordinering af formidlingsindsatsen over for Lejre virksomheder. Herunder koordinering mellem Jobcenter Lejre, andre jobcentre og aktører på formidlingsområdet. e) Strategi for synliggørelse af virksomheder med stærk social profil. (f.eks. en virksomhedspris) f) Strategi for etablering af Socialøkonomiske virksomheder i Lejre g) Strategi for udmøntning af Lejres målsætning om en økologisk kommune i Jobcenter Lejres virksomhedsindsats. På baggrund af udvalgets drøftelser vil der ske en opsamling af udvalgets drøftelser i et udkast til en virksomhedsstrategi Udkastet vil blive drøftet på udvalgets møde i april 2013 med henblik at blive send til høring i Det lokale Beskæftigelsesråd inden endelig godkendelse i Kommunalbestyrelsen.

8 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 6 Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Udvalget for Job & Arbejdsmarked. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Udvalget for Job & Arbejdsmarked drøfter og anbefaler indsatser, der kan bidrage til udarbejdelse af en strategi for virksomhedsindsatsen i Lejre Kommune. Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Udvalget anbefaler at der arbejdes videre med de 7 strategier, med den tilføjelse, at der i forhold til strategi G tilføjes, at der skal fokus på bæredygtighed og grøn omstilling og ikke udelukkende økologi. Udvalget vil gerne have kriterier for tildeling af virksomhedspris forelagt Afbud fra: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V)

9 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 7 5. JA - Danskundervisning for unge familiesamførte fra deres fyldte 18 år. Sagsnr.: 13/3336 Resumé: Udvalget for Job & Arbejdsmarked skal træffe beslutning om hvorvidt udvalget vil anbefale, at unge familie sammenførte (16-17) indvandrere, som er selvforsørgere fra deres fyldte 18 år, skal have finansieret danskuddannelse. Sagsfremstilling: I henhold til danskuddannelseslovens 2, skal kommunen tilbyde danskundervisning til som udgangspunkt alle udlændinge der er fyldt 18 år og 1) har opholdstilladelse eller i øvrigt har fast lovligt ophold i Danmark og er folkeregistreret i kommunen 2) har fast ophold i medfør af EU-reglerne om ophævelse af indrejse- og opholdsbegrænsninger i forbindelse med arbejdskraftens frie bevægelighed, etablering og udveksling af tjenesteydelser m.v. og har bopæl i kommunen. Danskuddannelseslovens målgrupper omfatter således både flygtninge, familiesammenførte og indvandrere, herunder arbejdstagende og studerende fra både EU-lande og tredjelande. Danskundervisningen, som kommunen skal tilbyde kan afvikles som led i a) et 3 årigt integrationsprogram, hvor målgruppen er flygtninge, familiesammenførte flygtning og indvandrere fra tredjelande. Målgruppen har pligt og ret til 3 års danskundervisning. b) et 3 årigt integrationsforløb, hvor målgruppen er EU-borgere og personer på green Card ordningen. Målgruppen har ret til danskundervisning c) øvrige forløb, hvor målgruppen typisk er personer som er i landet som au pair Under integrationsprogrammet skal der undervises i dansk og samfundsforståelse. Udlændinge, som er kommet til Danmark, før de er fyldt 18 år, og har opholdt sig længere tid i Danmark og deltaget i en del af folkeskolens undervisning, har således ikke ret til at deltage i danskundervisning efter danskuddannelsesloven, når de fylder 18 år. Danskundervisning kan kun ske, hvis de pågældende modtager offentlige ydelser og i medfør af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats får et aktivt tilbud som indeholder danskuddannelse. Danskuddannelse kan også ske, hvis kommunen på et tidspunkt, inden udlændingen fylder 18 år, vælger at tilbyde en uledsaget mindreårig danskuddannelse, som del af et integrationsprogram. Beslutning herom træffes inden den pågældende fylder 18 år. Lejre Kommune har valgt at tilbyde uledsaget mindreårige (16-17 årige) dansk uddannelse, som del af et integrationsprogram. Det vil sige danskundervisning i 3 år. Udover unge uledsagede flygtninge sker der familiesammenføringer, hvor unge årige kommer til landet. Ifølge danskuddannelseslovens kan ny ankomne årige udlændinge deltage i danskuddannelse, når Kommunalbestyrelsen ikke anser det for muligt eller rimeligt at henvise dem til almindeligt uddannelsestilbud. Det vil sige, de er ikke uddannelsesparate til uddannelse på ordinære vilkår. Lejre kommune tilbyder pt. denne målgruppe uddannelse i Ungeklassen. Et fuldtidsundervisningsforløb indeholdende dansk, matematik, idræt med videre.

10 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 8 Når denne målgruppe fylder 18 år og er på offentlige ydelser fortsætter de deres forløb i ungeklassen som et aktivt tilbud i henhold til LAB-loven. Problemstillingen er, at der kan være unge i denne målgruppe, som når de fylder 18 år er selvforsørgende og derfor ikke har ret til danskundervisning. Pt. er der en ung i denne situation som ikke har ret til danskundervisning. Der stilles forslag om at Lejre kommune beslutter, at alle ny ankomne årige, som ikke er uddannelsesparate og som placeres i ungeklassen - eller lignende tilbud - sikres op til 3 års danskundervisning uanset forsørgelsesgrundlag. Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at en beslutning om at give selvforsørgende ny ankomne årige familiesammenførte mulighed for danskundervisning i op til 3 år fra den dato danskundervisning starter, vil være en udvidelse af serviceniveauet. Det er ligeledes administrationen vurdering, at en beslutning om udvidelse vil betyde, at en lille gruppe (pt. en person) indvandrere, som familiesammenføres i 16 til 17 års alderen, med en ret til 3 års dansksprogsundervisning vil kunne integreres hurtigere og mere effektfuldt på det danske arbejdsmarked eller i det danske uddannelsessystem. Økonomi og finansiering: Initiativet vil kunne holdes inden udvalgets budgetramme. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Indstilling: Koncerndirektionen indstiller, 1. At Udvalget for Job & Arbejdsmarked anbefaler, at ny ankomne årige familiesammenførte indvandrere uanset deres forsørgelsesgrundlag efter det fyldte 18 år tilbydes danskundervisning i en periode på op til 3 år fra første danskundervisningstime. Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Indstillingen anbefales. Udvalget vil gerne følge udviklingen i antallet med en status hver halve år. Afbud fra: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V)

11 Lejre Kommune Udvalget for Job & Arbejdsmarked Side 9 6. JA - Eventuelt Sagsnr.: Resumé: Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Økonomi og finansiering: Beslutningskompetence: Indstilling: Beslutning Udvalget for Job & Arbejdsmarked den : Intet under dette punkt. Afbud fra: Christian Plank (F) Thomas Stokholm (V)

12 Bilag: 3.1. Jobcentrets handleplan i 2013 for unge årige Udvalg: Udvalget for Job & Arbejdsmarked Mødedato: 04. marts Kl. 16:30 Adgang: Åben Bilagsnr: 18436/13

13 Jobcenter Lejres handleplan i i forhold til unge 16 til 30 årige Særlige aktiverings- og revalideringstilbud til unge i Jobcentre Lejre Titel/projekt Målgruppe Formål Ønsket Effekt Tid Projekt Ung & Uddannelse Projekt Job og Kompetence Projekt På vej mod uddannelse job- og opkvalificeringspakke til bogligt svage unge. Projekt finansieret af puljemidler Unge fra år Unge fra år Unge fra år At sikre en afklaring og modningsindsats med henblik på, at den unge kan opnå en ordinær ungdomsuddannelse. At koordinere indsatser på tværs af instanser og Centre. At støtte den unge i et udviklingsforløb indeholdende praktik i virksomheder samt mentorstøtte. At støtte unge bogligt svage til at opnå fodfæste på arbejdsmarkedet. Dette ved at kombinere løntilskudsjob med opkvalificering, læse, skrive, regnekurser samt mentorstøtte. At de unge, som visiteres til projektet opnår en afklaring af udviklingsmuligheder og får tilrettelagt en uddannelsesplan under hensyntagen til særlige udfordringer. At de unge udvikles med henblik på at kunne gennemgå en uddannelse eller få fodfæste på arbejdsmarkedet. At de unge opnår ordinært job År

14 Titel/projekt Målgruppe Formål Ønsket Effekt Tid Projekt kompetenceudvikling i virksomheder Et projekt der er under udvikling i Jobcentret. Er delvist støttet af LBRmidler Unge fra år At unge får et kursusforløb i virksomheder indeholdende interne kurser samt relevante eksterne kurser, der modner til start på uddannelse eller opnåelse af job. Mentorordning er tilknyttet forløb. At de unge tilmelder sig ordinær uddannelse eller opnår job. april 31. marts 2014 Projekt Mentor under uddannelse Unge fra år Jobklub Unge fra år Personlig jobrådgiver og Jobcafe særlige puljemidler fra regionen Unge årige, der har 6 mdr. tilbage i understøttelsesperiode At unge uddannelsesparate, som er faldet fra en eller flere uddannelser, støttes i en opstartsfase via en mentorordning. Støttes i jobsøgning og uddannelsesvalg. Snusepraktikker etableres Test foretages vedr. læse, skrive og regnefærdigheder og der tilbydes opkvalificeringsforløb. Støttes i jobsøgning med henblik på at opnå job inden understøttelsen ophører At de unge i ordningen gennemfører den uddannelse, som de er startet på. At de unge starter uddannelse og job frem til uddannelsesstart Marts 31. december 2013 At de unge opnår job År

15 Projekter, som er under udvikling (særlige aktiveringstilbud til unge i Jobcenter Lejre) Tilbud/projekt Målgruppe Formål Ønsket Effekt Tid Projekt på vej til entreprenørområdet Puljemidler søgt afventer afgørelse Projekt Maritimt forsøgscenter Kompetenceudviklingsforløb individuelt tilrettelagt i virksomheden Unge årige Unge år *At støtte unge arbejdsløse med kurser, der giver bredere muligheder for job på arbejdsmarkedet. *At støtte unge med andre problemer end ledighed med et mestringsforløb kombineret med fagkurser. At udvikle unges personlige, adfærdsmæssige og faglige kompetencer med henblik på at kunne gennemføre en uddannelse eller opnå job At de unge opnår job eller starter og gennemfører en ordinær uddannelse At de unge opnår job eller starter og gennemfører en ordinær uddannelse 2013 Det forudsættes, der gives bevilling Det forudsættes, der indgås aftale Partnerskabsaftale forventes indgået inden udgangen af marts. Projekt Naturøkologi Praktikforløb kombineret med relevante kurser. Udvikles sammen med Center for Veje & Trafik under delprojekt år At udvikle unges personlige, adfærdsmæssige og faglige kompetencer med henblik på at kunne gennemføre en uddannelse eller opnå job 3 At de unge opnår job eller starter og gennemfører en ordinær uddannelse Efterår 2013 Det forudsættes at projekt gennemføres

16 økologi på kommunale arealer i CVT Tilbud/projekt Målgruppe Formål Ønsket Effekt Tid Projekt ( Normativ) Erhvervsmentorer til unge. Udvikles sammen med privat aktør, der søger fondsmidler Unge årige At udvikle de unges personlige færdigheder samt fastholdelse i uddannelses- eller jobplan At de unge gennemfører uddannelse eller fastholdes i job. Efterår 2013 Det forudsættes, at der bevilges fondsmidler 4

17 Eksterne aktiverings- og revalideringsforløb, der købes hos leverandører Tilbud Målgruppe Formål Ønsket Effekt Tid Dansksprogundervisning Ungeklassen på sprogcenter Clavis år At unge udlændinge lærer dansk på niveau, således at ungdomsuddannelse kan gennemføres. Højskoleophold år At unge med særlige problematikker opnår et udviklingsforløb væk fra familie og miljø i Lejre og omegn Specialundervisning år At unge med særlige faglige udfordringer via et specialundervisningsforløb, vil have mulighed for at gennemgå en ordinær uddannelse evt. med specialpædagogisk støtte. Produktionsskoler Unge kan selv henvende sig til produktionsskoler og blive optaget år At unge gennemgår en modningsproces og afklaring i forhold til studievalg. At unge udlændinge tager en ungdomsuddannelse At unge efterfølgende bliver i stand til at starte en ordinær uddannelse At unge efterfølgende bliver i stand til at starte en ordinær uddannelse evt. EGU. At unge efterfølgende bliver i stand til at starte en ordinær uddannelse evt. EGU. 5

18 Tilbud Målgruppe Formål Ønsket Effekt Tid Erhvervsgrunduddannelse ( EGU) Revalideringsstøtte under ordinær uddannelse Særlig tilrettelagt Ungdomsuddannelse (STU) TAMU Træningsskolens arbejdsmarkeduddannelser København, Vordingborg, Odense Det er i lovgrundlaget forudsat, at det er en særlig tilrettelagt uddannelse, som gennemføres på grundlag af en konsekvenspædagogisk holdning og årige At unge, der ikke har kompetencer til at gennemfører en ordinæruddannelse, gennemfører en grunduddannelse, der giver mulighed for job årige Unge med kroniske handicaps årige Unge der ikke kan gennemføre en ordinær uddannelse med specialpædagogisk støtte årige Unge fra 18 til 30 år, som på grund af særlige forhold stiller krav om en tættere personlig og social opfølgning for at kunne opnå kompetencer, som er brugbare i en jobmæssig sammenhæng. 6 At unge opnår job At unge gennemfører en ordinær uddannelse At unge gennemfører en ungdomsuddannelse, der også indeholder træning i dagligdags gøremål At unge gennemfører en uddannelse.

19 metode, og under arbejdspladslignende vilkår Tilbud Målgruppe Formål Ønsket Effekt Tid Specielle skolebehandlings- og botilbud år At unge med specielle behov gennemgår et sammensat udviklingsforløb på tværs af lovområder med henblik på at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse At unge gennemfører en uddannelse Kurser og uddannelser på ordinære uddannelsesinstitutioner samt hos private leverandører, herunder: VUC, AOF, AMU. Roskildehjemmets- Værkstedstilbud Sprogcenter VEU-centre m.m år At opkvalificere unge til at gennemføre en uddannelse eller opnå job At unge gennemfører uddannelse eller opnår job 7

20 Regionale og tværkommunale udviklingsprojekter Projekt Målgruppe Formål Ønsket Effekt Tid Projekt Mønsterbrydere. Et regionalt udviklingsprojekt, hvor kontanthjælpsmodtagere inddrages i en udviklingsproces om tilrettelæggelse af uddannelse, således at der opnås flere mønsterbrydere. 5 forløb er ved at blive udviklet i regionen Uddannelsesinstitutioner under VEU-center Øst og Vest, sprog- og produktionshøjskoler samt andre interessenter omkring unge i de 2 VEU-centre. Garantiskolen Et partnerskab mellem UU-Roskilde, Jobcenter Roskilde og uddannelsesinstitutionerne i Roskilde. Unge år uden kompetencegivende uddannelse At flere unge mellem år gennemfører en ungdomsuddannelse. At udvikle kompetencegivende forløb inspireret af VEUsystemet, dvs. korte moduliserede forløb med klare målbeskrivelser. Forventet antal deltagere. 200 unge på forløb á gennemsnitlig 1,5 måneds varighed (eller 100 deltagere på 3 måneders forløb, eller 600 på 14 dages forløb, afhængig af lokal planlægning gennemsnitlig 100 unge x 3 mdr.) Samarbejdet skal sikre, at alle unge kommer i gang med en ungdomsuddannelse og får omgående hjælp til at sadle om, hvis det første skolevalg alligevel ikke var det rigtige. De unge gennemfører uddannelsen At flere unge gennemfører en uddannelse. Projektperiode 2013 Jobcenter Lejre forventes optaget som formel partner i marts

21 Projekt Målgruppe Formål Ønsket Effekt Tid Traniee-forløb Særligt regional indsats for langvarigt uddannede dimittender. Job og virksomhedsrettet aktivering Unge dimittender Som led i Finanslovsaftalen for 2012 er der indgået politisk aftale om at give flere nyuddannede ledige inden for FTF- og AC-områderne mulighed for at komme i såkaldte trainee-forløb. Målet er at styrke de nyuddannedes kompetencer og jobmuligheder. FTF og AC iværksætter indsatsen, som gennemføres fra 2. kvartal 2012 til udgangen af De to organisationer skal i samarbejde med jobcentrene sikre, at nyuddannede unge ledige kommer i et trainee-forløb. Jobrotationsprojekter Regionalt og i kommunen i offentlige og private virksomheder år At arbejdsløse får brancheerfaring, opkvalificering og vikar job. At unge får ordinært job 9

22 Sammenhængende ungeindsats i Lejre kommune (organisatorisk tiltag) 16 års møde 2 gange årlig afholdes møde med relevante fagpersoner omkring unge med særligt behov, der strækker sig ud over det 18 år. Koordineret plan aftales. Ungeforum 4 gange årlig holdes møde med relevante fagpersoner omkring unge, der ikke er uddannelsesparate. Handleplaner på tværs af Centre i Lejre aftales ud fra individuelle vurderinger omkring hver ung. Styregruppe for ungeindsats i Lejre kommune Baggrund for, at der er nedsat en styregruppe på tværs af organisationen er, at der skal skabes fælles platform for den tværgående ungeindsats. Denne platform skal rumme de forskellige udviklingsinitiativer og projekter i Lejre kommune indenfor ungeområdet år. Formål med styregruppen o o At få udviklet en projektorganisation på tværs af centre, med henblik på at skabe fælles tværfaglig indsats hen imod fælles mål for de unge i Lejre kommune. At få skabt en fælles tværfaglig udviklingsindsats for unge mellem år med henblik på, at flest muligt får en uddannelse, bliver inkluderet på arbejdsmarkedet og klarer sig længst muligt uden offentlig forsørgelse. 10

23 Øvrige udviklingsinitiativer i forhold til unge i Lejre kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd i Lejre har bevilget midler til at få foretaget en analyse. Der vil ultimo første kvartal 2013 blive igangsat en analyse af alle unge årige, som er arbejdsløse. Dette med henblik på at kunne identificere udviklingsområder og herefter målrette indsatser. Det Lokale Beskæftigelsesråd i Lejre har bevilget midler til afholdelse af dialogmøde omkring unge på vej mod uddannelse og arbejde i Lejre. Forventes afholdt i efteråret

24 Bilag: 3.2. Dias Handleplan for ungeindsats 2013 Udvalg: Udvalget for Job & Arbejdsmarked Mødedato: 04. marts Kl. 16:30 Adgang: Åben Bilagsnr: 18435/13

25 Jobcenter Lejres handleplan i 2013 i forhold til unge årige Nedbringe ungeledigheden 2013 Jobcentre Lejre

26 Særlige aktiverings- og revalideringstilbud til unge i Jobcenter Lejre

27 Projekter, som er under udvikling ( særlige aktiveringstilbud til unge i jobcenter Lejre

28 Eksterne aktiverings- og revalideringsforløb, der købes hos leverandører

29 Regionale og tværkommunale udviklingsprojekter

30 Sammenhængende ungeindsats i Lejre kommune ( organisatorisk tiltag)

31 Øvriges udviklingsinitiativer i forhold til unge i Lejre kommune finansieret af Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. marts 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 4. marts 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i marts...2 3. JA - Handleplan for ungeindsats 2013...3 4.

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 1. juni 2015 Referat mandag den 1. juni 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Dialogtema Ny beskæftigelsesreform og Erhvervsuddannelsesreform...2

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 6. oktober 2014. Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 6. oktober 2014. Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 6. oktober 2014 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering...2 3. JA - Dialogtema Virksomhedsservice...3 4. JA - Halvårsopfølgning

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 4. juni 2013. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat tirsdag den 4. juni 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i juni...2 3. JA - Dialogtema, styrkelse af virksomhedskontakten

Læs mere

Lejre 23.april 2013. Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre

Lejre 23.april 2013. Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre Lejre 23.april 2013 Referat af ordinært møde i Det lokale Beskæftigelsesråd i Lejre Tirsdag den 23. april 2013, Kl. 15.00 17.00 Rådhuset i Hvalsø (kantinen), Møllebjergvej 4, 4430 Hvalsø. Deltagere: Christian

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012 Referat torsdag den 12. april 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden - 12.04...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af ny suppleant til

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2014-15 1)Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2014-15 Borgere på overførselsindkomst har ret til og er forpligtet til at modtage beskæftigelsesfremmende

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Status for beskæftigelsesplan 2019

Status for beskæftigelsesplan 2019 Status for beskæftigelsesplan 2019 August 2019 Indledning Nedenfor gives en status på målene i beskæftigelsesplanen for 2019. Statussen er udarbejdet på baggrund af data fra primært jobindsats.dk (fuldtidspersoner

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. februar 2013. Kl. 15:30 i Ungdommens Uddannelsesvejledning Astersvej 150, 4000 Roskilde

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. februar 2013. Kl. 15:30 i Ungdommens Uddannelsesvejledning Astersvej 150, 4000 Roskilde Referat mandag den 4. februar 2013 Kl. 15:30 i Ungdommens Uddannelsesvejledning Astersvej 150, 4000 Roskilde Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orientering i februar...2 3.

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune

PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN. For integrationsborgere i Svendborg Kommune PEJLEMÆRKER I BESKÆFTIGELSESINDSATSEN For integrationsborgere i Svendborg Kommune Målgruppe: Borgere på integrationsydelse, der er i gang med Integrationsprogrammet og er visiteret som jobparate eller

Læs mere

Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune

Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune Strategi for bekæmpelse af ungdomsarbejdsløsheden i Rudersdal Kommune 21. december 2011 Beskæftigelse Projekt og udvikling 1. Indledning Den økonomiske krise rammer også de unge, der oplever at blive afskediget

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats.

Beskrivelsen skal belyse, hvordan den unge kan møde en tværgående indsats i den kommunale ungeindsats. Social, Job og Sundhed Skole og Børn Sagsnr. 290007 Brevid. NOTAT: Organisering af en samlet kommunal ungeindsats Januar 2019 Indledning Processen for den fremtidige organisering af Ungdommens Uddannelsesvejledning

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes beskæftigelsespolitik (styringsmodel) Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. juni 2012. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. juni 2012. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 4. juni 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden til junimødet...1 2. JA - Orienteringssager til junimødet...2 3. JA - 1. udkast Beskæftigelsesplan

Læs mere

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012

Notat. Anvendelse af midler i 2012. Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Notat Til: Det Lokale Beskæftigelsesråd Vedrørende: Anvendelse af midler i 2012 Anvendelse af midler i 2012 Administrationen har på baggrund af mødet i det Lokale Beskæftigelsesråd d. 13. oktober udarbejdet

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2015

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2015 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Beskæftigelsesplan 2015 Indhold Beskæftigelsesplan 2015... 0 0. Resumé (tillæg 1)... 2 A. Unge uden uddannelse... 2 B. Personer på kanten af arbejdsmarkedet... 2 C. Langtidsledige...

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015

Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 er godkendt af kommunalbestyrelsen den 8. december 2015 2 Indholdsfortegnelse Beskæftigelsesplan 2016... 4 Den aktuelle situation på arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2019-

Beskæftigelsesplan 2019- CENTER FOR ARBEJDSMARKED Dato: 24. oktober 2018 Tlf. dir.: 4477 6571 E-mail: vdh@balk.dk Kontakt: Vedran Hrustic Sagsid: 15.00.00-P15-1-18 Beskæftigelsesplan 2019- Ballerup Kommunes beskæftigelsesplan

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 10. august 2015 Referat mandag den 10. august 2015 Kl. 16:00 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - august...2 3. JA - Dialogtema: Sygedagpengereformens

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Den 15. september Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Den 15. september 2008 Beskæftigelsesplan 2009 for Jobcenter Århus Århus Kommune Beskæftigelsesforvaltningen Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Jobcenter Kalundborg Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 19. december 2018 Side 1 af 6 1. ARBEJDSMARKEDSPOLITISK STRATEGI. Indledning Den arbejdsmarkedspolitiske strategi 2018-2021

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 3. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2016

Status på mål i beskæftigelsesplan 2016 Status på mål i beskæftigelsesplan 2016 I beskæftigelsesplan 2016 er der opstillet 16 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2016. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 12 mål er udmeldt

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 2. december 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Tidsplan for brugerundersøgelse af borgernes møde med rehabiliteringsteamet...2

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune Revideret marts 2016 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for

Læs mere

Oplæg Integrationsrådet i Køge Kommune Virksomhedsindsats og det mere generelle. 4. Januar 2016

Oplæg Integrationsrådet i Køge Kommune Virksomhedsindsats og det mere generelle. 4. Januar 2016 Oplæg Integrationsrådet i Køge Kommune Virksomhedsindsats og det mere generelle 4. Januar 2016 Hovedpunkter 1. Arbejdsmarkedet i Køge og på Sjælland llge nu 2. De nationale og lokale mål for indsatsen

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

Beskæftigelsesstrategi

Beskæftigelsesstrategi Beskæftigelsesstrategi Sønderborg Kommune 2016-2018 0 Forord Udviklingen på arbejdsmarkedet og beskæftigelsesområdet skaber nye muligheder for vores indsats i Sønderborg Kommune, og vi har derfor valgt

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter til forsørgelse

Læs mere

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT

Udvalget for Job & Arbejdsmarked REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dato: Onsdag den 30. januar 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Christian Plank (F) (Formand) Martin Stokholm (A) (Medlem) Bjørn Lykke

Læs mere

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 Skitse for: BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 BESKÆFTIGELSE OG BORGERSERVICE Dato: Oktober 2015 Kontakt: C-BB Sagsnr.: 15.20.00-P15-1-15 Beskæftigelsesplan 2016 I denne beskæftigelsesplan sammenfattes fokus og prioriteringer for Ballerup Kommunes

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter

Strategi uddannelses- & kontanthjælp - Job & Uddannelse - Faaborg-Midtfyn Jobcenter Strategi: At unge under 30 år hurtigst muligt bliver optaget på og gennemfører en kompetencegivende uddannelse og at voksne over 30 år hurtigst muligt opnår varig beskæftigelse på ordinære vilkår. Der

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune

Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune Den kommunale ungeindsats i Næstved Kommune - Fra 1. august 2019 Hvorfor en ny sammenhængende ungeindsats? I juni 2018 kom der en ny Lov om kommunal indsats for unge under 25 år. Loven bygger på følgende:

Læs mere

B e s k æ f t i g e l s e s p o l i t i k

B e s k æ f t i g e l s e s p o l i t i k B e s k æ f t i g e l s e s p o l i t i k LY N G B Y - T A A R B Æ K K O M M U N E F o r o r d a f B o r g m e s t e r R o l f A a g a a r d - S v e n d s e n Lyngby-Taarbæk Kommunes beskæftigelsespolitik

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 6. juni Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked tirsdag den 6. juni Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 6. juni 2017 Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - Juni...2 3. JA - Tema: Forsikrede

Læs mere

Jobcentrets beskæftigelsesindsats i relation til integrationspolitikken. BIU 5. marts 2014 v. Peter Sidelmann

Jobcentrets beskæftigelsesindsats i relation til integrationspolitikken. BIU 5. marts 2014 v. Peter Sidelmann Jobcentrets beskæftigelsesindsats i relation til integrationspolitikken BIU 5. marts 2014 v. Peter Sidelmann 3 centrale målsætninger for udlændinges integration Nyankomne udlændinge skal sikres den bedst

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 21 ONSDAG DEN 14. JANUAR 2009, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 14. januar 2009 Side: 2 Fraværende: Ingen.

Læs mere

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet.

1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det kommende år, fremsendes den således til godkendelse i byrådet. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 14. november 2017 Beskæftigelsesplan 2018 1. Resume Da der hvert år skal udarbejdes en beskæftigelsesplan for det

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2014

SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD. Beskæftigelsesplan 2014 SOLRØD KOMMUNE - JOBCENTER SOLRØD Beskæftigelsesplan 2014 Indhold 0. Resumé (tillæg 1)... 2 1. Indledning... 3 2. Beskæftigelsesministerens indsatsområder og mål for 2014... 4 3. Beskæftigelsespolitiske

Læs mere

De eksisterende beskæftigelsesrettede tilbud kan opsummeres under hovedoverskrifterne:

De eksisterende beskæftigelsesrettede tilbud kan opsummeres under hovedoverskrifterne: Forslag til implementering af ny beskæftigelsesstrategi. Dato. 14. april 2008 Acadresagsnr. 07/45075 Int. ACJ Baggrunden for dette forslag er, at der på Erhvervsudvalgets møde d. 17. januar 2008 blev godkendt

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 4. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi

Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi Lejre kommunes aktiverings- og revalideringsstrategi 2016-2017 1) Lejre kommunes aktiveringsstrategi for 2016 2017 Strategisk skal Lejre, ved en prioriteret tidlig indsats, særligt for udsatte målgrupper,

Læs mere

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 23. maj 2018 Rådhuset, Mødelokale Harhoff Dagsorden: 1. Drøftelse af Beskæftigelsesplan 2019, herunder blandt andet: o Foreløbige resultater af ministermål og indsats i 2018

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

Beskæftigelsesplan Nordfyns Kommune

Beskæftigelsesplan Nordfyns Kommune Beskæftigelsesplan 2019 Nordfyns Kommune Indhold Forord...3 Udfordringer...4 Mål 2019...5 Strategi for den borger- og virksomhedsrettede indsats...6 Særlige projekter i 2019...7 Det interne samarbejde...8

Læs mere

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02

ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET BEVILLINGSRAMME 20.02 Bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv. Ansvarligt udvalg Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger mv.

Læs mere

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Input Beskæftigelsesudvalget Indsatser Indikator/målbare mål Tidslinje Ansvarlig Skraldeprojekt

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017

Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 Status på mål i beskæftigelsesplan 2017 I beskæftigelsesplan 2017 er der opstillet 12 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2017. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 8 mål er udmeldt

Læs mere

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter.

1 Strategi Integration Job & Uddannelse. Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. 1 Mål og fokuspunkter i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats i Faaborg- Midtfyn Jobcenter. At den enkelte udlænding hurtigst muligt opnår varig tilknytning til arbejdsmarkedet på ordinære vilkår,

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalgets møde Mødedato: Torsdag den 22. november 2012 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Jobcenter, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G)

Læs mere

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune

Beskæftigelsespolitik. Fredensborg Kommune Beskæftigelsespolitik Fredensborg Kommune 1 Forord Det er med glæde, at jeg på Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalgets vegne kan præsentere de politiske standpunkter og ambitioner for beskæftigelsesområdet

Læs mere

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier

2. Afskaffelse af nuværende matchkategorier og indførelse af nye visitationskriterier GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen - Analyse og Udvikling Den 12. december 2013 Tine Hansen og Ebbe Holm 1. Indledning Kontanthjælpsreformen træder i kraft 1. januar 2014. Det overordnede

Læs mere

Tirsdag den 3. december 2013, Kl. 15.00 17.00 Drejergården, Roskildevej 34-38, 4330 Hvalsø.

Tirsdag den 3. december 2013, Kl. 15.00 17.00 Drejergården, Roskildevej 34-38, 4330 Hvalsø. Medlemmer af Beskæftigelsesrådet i Lejre Lejre 22. november 2013 Christian Plank, Lejre kommune Henrik Theill, FTF Dorthe Sørensen, DH- Ása Abildgaard, DH - Charlotte Frølund, Praktiserende Lægers Organisation

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 02. april 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 013. Budgetopfølgning 28.02.2009 26 014. Forsøg med EGU-pladser på kommunale arbejdspladser

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017

Beskæftigelsesplan 2017 Gladsaxe Kommune Beskæftigelsesplan 2017 - vejen til uddannelse, job og vækst www.gladsaxe.dk Vision og mission Gladsaxe Byråd har i Kommunestrategi 2014-2018 formuleret følgende overordnede vision: Gladsaxe

Læs mere

LO konference den 15. september 2005

LO konference den 15. september 2005 ,GHDOHURJDPELWLRQHUIRUGHQ IUHPWLGLJHEHVN IWLJHOVHVLQGVDWV LO konference den 15. september 2005 1 Udfordringer for Århus jobcenter 'HNRPPXQDOHPnOJUXSSHU: 'HIRUVLNUHGHOHGLJH: 21.000 berørte kontanthjælpsmodtagere,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018

Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018 Beskæftigelsesplan 2018 Opfølgning på resultater 2. kvt. 2018 Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Resultatmål 1a: Den gennemsnitlige

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper

Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Sag 13-13482/Dok 13475-14 Tilbudskatalog oversigt over mulige indsatser for Jobcenter Vardes målgrupper Nedenstående er den seneste version over Jobcenter Vardes samlede tilbudskatalog. Tilbuddene er inddelt

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Sted: Kystvejens Konferencecenter i Grenaa Dato: Torsdag den 26. marts 2015 Start kl.: 15:30 Slut kl.: 17:45 Medlemmer: Fraværende: John Saaby Jensen (A) Helle Plougmann

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN

BESKÆFTIGELSESPLAN 1 Beskæftigelses- og Socialudvalget har sat en tydelig retning for at sætte ind over for Odenses for høje ledighed i beskæftigelsespolitikken Odense i Job. s kerneopgave er at hjælpe flere borgere i job

Læs mere

Notat til Sag: Tilpasning af strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats Beskæftigelsestilbuddet Café Danner - Baggrund, effekter og omkostninger

Notat til Sag: Tilpasning af strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats Beskæftigelsestilbuddet Café Danner - Baggrund, effekter og omkostninger NOTAT Notat til Sag: Tilpasning af strategien for den aktive arbejdsmarkedsindsats Beskæftigelsestilbuddet Café Danner - Baggrund, effekter og omkostninger Baggrund Vækstudvalgt besluttede på mødet den

Læs mere

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate

Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Indsatsbeskrivelse for unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse Åbenlyst uddannelsesparate Ungeenheden Marts 2014 Målgruppe Unge 18-24 årige uden kompetencegivende uddannelse, der ansøger om

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune

Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune Beskæftigelsesplan 2015 Ballerup Kommune 1. Indledning Beskæftigelsesplanen er Ballerup Kommunes plan for, hvordan kommunen vil arbejde med indsatsen for de ledige, og for virksomhederne. Bag Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Erhverv, Beskæftigelse og Turismeudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arbejdsmarkedsudvalget...3 AMU 1 Jobcentret har en tættere kontakt og en styrket dialog med virksomhederne...3

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)

Referat. Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Referat Møde nr. : 04/2010 Sted : Mødelokale 3. Rådhuset i Grenaa Dato : 24. august 2010 Start kl. : 12:00 Slut kl. : 15:00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for tilrettelæggelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Hovedområderne er: q q q q Beskæftigelsesindsatsen Servicering af virksomheder i f.t.

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed

Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/ Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdet og pejlemærker for en ny beskæftigelsespolitik Handicaprådet den 31/1 2019 Christian Harsløf Direktør, Social, job og Sundhed Beskæftigelsesområdets kerneopgaver 1. Hjælp til ledige

Læs mere

Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune

Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og Beskæftigelse Dato 24. november 2015 Flere i job beskæftigelsespolitik for Aarhus Kommune 1. Resume Tidligere har Aarhus Kommune årligt

Læs mere

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Det Lokale Beskæftigelsesråds møde den 10.12.2012 kl. 14:00 Mødelokale 1, Munkebo Rådhus Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 270. Bordet rundt... 3 271. Budget/regnskab

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet

Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Ledelsesinformation på beskæftigelsesområdet Indhold: Udvikling i borgere på offentlig forsørgelse Ledighedsprocent Ledige fordelt på A-kasser Opfølgning på Beskæftigelsesplan 2018 Konkrete mål Supplerende

Læs mere

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 22. maj 2019

Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 22. maj 2019 Det Lokale Arbejdsmarkedsråd 22. maj 2019 Rådhuset, Mødelokale Harhoff Dagsorden: 1. Drøftelse af, herunder blandt andet: o Den aktuelle beskæftigelsessituation o Ministermål 2020 o Baggrund for o Input

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU

Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov - STU Kvalitetsstandarder Handicap og Psykiatri Denne kvalitetsstandard gælder for særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (herefter benævnt STU) i Favrskov Kommune.

Læs mere

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02

Erhvervs- og beskæftigelsesudvalget BEVILLINGSOMRÅDE 20.02 Bevillingsområde 20.02 Beskæftigelsesfremmende foranstaltninger 1. Beskrivelse af opgaver Beskæftigelsesområdet har til opgave at motivere og kvalificere ledige til hurtigst muligt at kunne få job eller

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere