Anmeldelse af udstilling hvor Ditte Knus Tønnesen medvirkede i Indre og ydre landskaber

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anmeldelse af udstilling hvor Ditte Knus Tønnesen medvirkede i 2014. Indre og ydre landskaber"

Transkript

1 Anmeldelse af udstilling hvor Ditte Knus Tønnesen medvirkede i Øverst på formularen Indre og ydre landskaber Nederst på formularen Udstillinger Fotografisk Center sætter fokus på de skandinaviske og nordiske landskaber INDRE OG YDRE LANDSKABER Artikel af Louise Jørgensen Med udgangspunkt i fotografiet sætter Fotografisk Center fokus på de nordiske og skandinaviske landskaber. Udstillingen består af fem unge nordiske fotokunstnere, der hver i sær har en holdning til det mentale og fysiske landskab. Artiklens indhold er skabt på baggrund af deltagelse i Fotoforum d. 4. september, hvor Ditte Knus Tønnesen og direktør for Brandts, Mads Damsbo, gik i dialog om kunst og sandhed og Tonje Bøe Birklund og Kurator, Kirstine Schiss Højmose, samtalte om landskabets nostalgi og beskuerens rolle. Skildring af sandheden Landskabet har igennem tiden dannet baggrund for mange kunstneriske motiver. Som romantisk idé, historisk kategori, mytisk fortælling om vores oprindelse eller som teknisk konstruktion, udsat for menneskets indtrængning. Modsat det malede kunstværk har fotografiet, siden dets fremkomst i 1830erne, været anset som en skildring af sandheden. Fotomediet blev anset som en direkte gengivelse af det eksisterende motiv, uden penslens forskønnede og manipulerende strøg. Siden fotografiets fødsel har der været en debat omkring dets forhold til den ellers herskende billedtradition. Nogle mente endda, at fotografiet ville ødelægge kunsten, hvis begge forblev kategoriseret under billedkunsten. I dag ved vi, at fotografiet på lige fod med maleriet, er manipuleret og konstrueret. At fotografiet er skabt. På samme måde som kunstmaleren æstetiserer og framer landskabet med sin pensel, så gør fotokunstnere også brug af manipulatorer og iscenesættelser. Landskab og natur, er ikke altid naturligt. Natur vs. mennesker Danske Ditte Knus Tønnesen bruger fotografiet på en utraditionel måde. Der er langt til det klassiske landskabsfotografi, de blanke overflader fra fotopapiret og den typiske indramning på galleriets væg. Gennem sine mixed-media installationer ønsker Ditte Knus Tønnesen, at lege med betragteren ved at lade øjet blive snydt. Hendes installationer er store sort/hvide(træfarvede) fotografier, af hvad der ved første øjekast synes at være naturlige landskaber, fremkaldt på store træplader. Gennem forskydning af træpladerne, opnår værkerne en skulpturel fremtræden i rummet.

2 Ditte Knus Tønnesen. If You are Earth Then I am Water (Installation View) Venligst udlånt af Fotografisk Center. Naturen er ikke altid naturlig Ifølge Ditte Knus Tønnesen er vores første antagelse, at natur er naturlig. Mange, her måske særligt bymennesker, har fået for vane at opfatte og betegne den menneskeligt skabte park for naturen. Og dette på trods af at denne park er lige så lidt naturlig, som den asfalt vi med største selvfølgelighed betegner unaturlig. Hvor motivet på Dittes Knus Tønnesens værker ligner natur, er motiverne langt fra naturligt fremkomne. Der er derimod tale om et stenbrug, der må betegnes som særdeles menneskeskabt. Mennesket orienterer sig ud fra bl.a. synssansen. Når vi ser noget, genkender vi det ud fra nogle stereotypiske grupperinger, for derefter at placere det beskuede objekt i denne kategori. Men med Ditte Knus Tønnesens installationer, ønsker hun, at vi skal have svært ved at finde den passende kategori. Vi vil først tænke, at vi ser på en fotografisk gengivelse af den vilde, utæmmede natur, for derefter at blive i tvivl. Det er Ditte Knus Tønnesens ønske, at vi i det øjeblik hvor vi famler efter den sande gruppering, der hvor vi er i tvivl, kan nå en smule længere. At vi når et andet sted hen, hvor det er muligt at hæve abstraktionsniveauet. På denne måde leger Ditte Knus Tønnesen med fotografiets sandhedsmyte. Ditte Knus Tønnesen ønsker at bruge fotografiet og kunstens kommunikative egenskaber til at få betragteren til at tage stilling til naturens fremtidige tilstand. Mellem idyl og apokalypse Norske Johan Berström forholder sig ligeledes kritisk til teknologiens indvirkning på naturen.

3 Johan Bergström. Pegan Postcards (Enslaved Excerpt # 04) Venligst udlånt af Fotografisk Center. Med hans paganistiske postkort, der er en kombination af storladne norske landskaber og tekststykker fra norsk black metal, leger Johan Bergström med forholdet mellem idyl og apokalypse. Black Metal er en genre der bryster sig af at være modpol til materialismen, civilisationen og teknologien. Derimod hyller black metal naturens oprindelighed, det ægte, autentiske og det præ-menneskelige. På samme måde som Ditte Knus Tønnesen stiller Johan Bergström sig kritisk over for menneskets indtrængen i den uspolerede natur. Over de jomfruelige naturlandskaber svæver de kraftfulde budskaber: The Water is my Blood og The Lands will Grow Back som præ-kristne og præ-teknologiske sandheder fra en fjern fortid. Plastikskov og kunstgræs Hos den finske fotokunstner, Anni Leppälä, ser vi en nærmest sammensmeltning af kvindekroppen og den jomfruelige natur. Her bliver der igen leget med forholdet mellem det naturlige og det kunstige, når Anni Leppälä udskifter den naturlige skov med en i plastik.

4 Unni Leppälä. Untitled (Morning light) Venligst udlånt af Fotografik Center. På samme måde, og alligevel komplet anderledes, er Islandske Ingvar Högni Ragnarssons skildring af de hårde konsekvenser ved den menneskelige manipulation af naturen. Hans blik og linse er fast rettet mod de skandinaviske realiteter og fungerer som en brat opvågning fra den romantiske drøm om den urørte natur. Ingvar Högni Ragnarsson skildrer landskabets transformation. Motorveje der med vold tvinger sig igennem Islands grandiøse landskab, der efterfølgende ligger forladt hen.

5 Fraværet af det sublime, det vilde og smukke er så slående, at det nærmest resulterer i det modsatte. En gold, øde og forladt verden. Ingvar Högni Ragnarsson. Foundation Venligst udlånt af Fotografisk Center. Kvindelig opdagelsesrejsende Der er et mærkbart skift fra Ingvar Högni Ragnarssons skarpe realisme, til norske Tonje Bøe Birkelands klassisk skønne fotografier. Tonje Bøe Birkeland. Plate #8 Hausdalshorgi Venligst udlånt af Fotografisk Center.

6 Der er i langt højere grad tale om klassisk fotokunst, når Tonje Bøe Birkeland lader naturens sublime skønhed svømme over. Men der hvor Tonje Bøe Birkelands fotografier adskiller sig fra det klassiske landskabsfotografi, er gennem dets kvindelige perspektiv. Med en enkelt googlesøgning, står det klart, at de der opdagede verden, var mænd. Fra David Livingstones Central Afrika, Abel Tasmans Tasmanien og New Zealand og Marco Polo s Kina ikke én kvinde var med, da verden blev opdaget og dermed til. Hvis naturen er den jomfruelige kvinde, så er dens betragter typisk manden. Det er gennem hans linse, og æstetik, at vi historisk set har haft adgang til naturens, og også kvindens, ynder. Venligst udlånt af Tonje Bøe Birkeland. Fra Fotoserien "Tuva Tengel ( )". Men norske Tonje Bøe Birkeland, lader sig ikke spise af med denne, i følge hende, fejlagtige antagelse. Igennem fire karakterer tager Tonje Bøe Birkeland os med på en rejse gennem tid og rum, til starten af forrige århundrede, hvor hendes kvindelige karakterer er med til at udforske verden. Venligst udlånt af Tonje Bøe Birkeland. Fra fotoserien "Luelle Magdalon Lumiére ( )". Om at skrive sig ind i historien Luelle Magdalon Lumiére, der er den tredje karakter i rækken, er den udstillede karakter på Fotografisk Centers udstilling. Kvindedragten og de upraktiske lange gevandter, er erstattet af ridebukser, kikkert og eventyrlyst. Luelle Magdalon Lumiére indtager den mandlige position, som beskuer og opdager af de store vidder. I kraft af at hun er afbildet med ryggen mod os, de eksterne betragtere, ser vi nærmest gennem Lumiéres øjne. Historien og myten om det 20. århundredes nervøse og sarte kvinder, erstattes her af nysgerrighed og handlekraft. Ifølge Tonje Bøe Birkeland handler det om at tage magten tilbage. Ved at lege med beskuerrollen, forholder hun sig aktivt til, hvem der besidder retten til at iagttage hvem. Venligst udlånt af Tonje Bøe Birkeland.Fra Fotoserien "Tuva Tengel ( )". Den kvindelige, humane eventyrer er gået historiebøgerne forbi, for i stedet at være fyldt op med de drabelige historier om Pytheas rejse rundt om de britiske øer og Hanno fra Kathagos opdagelse ad Afrikas Nordkyst. For Tonje Bøe Birkeland handler det ikke om at omskrive eller rekonstruere historien, men at fremkomme med en anden udgave eller fortolkning af den. En, hvor den kvindelige betragters blik over naturen, er ligeværdigt mandens. Nostalgisk fortid I samtalen mellem Tonje Bøe Birkeland og kurator, Kirstine Schiess Højmose, er der et særligt fokus på forholdet mellem fortid og nutid, samt vores nostalgiske forhold til naturen som ukendt territorium. Tonje Bøe Birkeland bruger fortiden som linse, til at se vores nutid.

7 Det er det tidsløse landskab der åbenbarer sig for vores og Luelle Magdalon Lumiéres øjne. Et landskab der tilsyneladende er uberørt af mennesket og teknologien. Venligst udlånt af Tonje Bøe Birkeland. Fra fotoserien "Aline Victoria Birkeland ( )". Rejsen Særligt for Tonje Bøe Birkelands værker er hendes konstruktion af narrativer til hver af karaktererne. Hver af de fire kvindelige karakterer er skabt på én af Tonje Bøe Birkelands egne rejser rundt i verden. Som supplement til de udstillede værker, har hun yderligere udformet en række breve, optegnelser, rejsebeskrivelser og artefakter fra karakterernes liv, hvilket er med til at sløre grænserne mellem fiktion og fakta. Udstillingen kan ses i Fotografisk Center i Museumsbygningen, frem til 21. september. Følg i øvrigt med i Fotografisk Centers nye netværksprojekt på bloggen: Nordic Exchange (nordicexchange.net) der sætter fokus på ung nordisk fotokunst. *

8 Anmeldelse af Sound on Print på Third Space med videoværk af Miriam Nielsen p, (pressefoto / Third Space) S ] SOUND ON PRINT er et forfriskende udstillingskoncept, der tager sit publikum k vis inviterer til at opleve værkets tilblivelsesproces, fra inspiration, udformningen ird Space markerer med sin anden udstilling sit navns berettigelse og viser os nye veje ind i samtidskunsten. dschmidt OUND ON PRINT samarbejder projektrummet Third Space med lydmagasinet, der udfoldes på både papir, i lyd og video. r værker på papir, skabt specielt til det digitale lydmagasin Third Ear. Og det er i tråd i høj grad dyrker, at værket ikke lader sig indfange i ét defineret genrebegreb, men derimod indtager flere positioner samtidigt. Med ønsket om at vil værk og udstillingskoncept, der baner vejen for nye måder af formidle kunst på.

9 op, (pressefoto / Third Space) sse lle lokale er fyldt til randen og gaderummet er taget i brug. Men det er der også alt en begynder nemlig her, med videoprojektionen Print Loop. Miriam Nielsen fortæller i lyd og billeder værkernes oprindelseshistorie til lyden af. Lyden reciteres og et print af et par kradsende hænder under teksten Third Ear, rdnede koncept om de 10 forskellige fortællinger printet på papir. ndværket. op, og gentagelseselementet har reference til tidens måske mest populære platform, g en social platform på nettet, hvorfra korte multimedieklip dyrkes og deles. ntagelsen om det processuelle i trykkerteknikken, som udgør selve kernen i lle lyd gør lugten af blækfarve og papir præsent og føjer sig til værkerne som en ædagogisk vis indfører sit publikum i trykkerkunstens ABC. SOUND ON PRINT tager sit publikum alvorligt, og tænker formidlingen ind, ikke som ir unstnerens individuelle opfattelse af fænomenet lyd, der enten er konkrete implicit tegner lyd som et fænomen. far er et oplagt navn på gruppeudstillingen, der har gjort pap til sit varemærke i en værkproduktion, der spejler hverdagskulturens brugsgenstande fr 013. (pressefoto / Third Søren Bencke: X-factor, (pressefoto / Third Space)

10 yve eksemplarer af tryksagen X-factor, der med samme sarkasme som hans øvrige værkproduktion kommenterer på fænomenet lyd, på et lige dele k de selv samme stempler som er brugt til at skabe de tyve unikke eksemplarer. Alle tyve er håndlavede og derfor forskellige, hvorfor de behørigt og s t værk til lyden af radiomagasinet Third Ears podcasts inden for tidsrammen. Produktionen dokumenteres på filmoptagelse, der på næsten Jørgen Cl rmning og håndværksmæssige tilblivelse. e element, der forlænger oplevelsen af selve værket. Samtidig inviteres publikum med videre, da filmene, der dokumenterer SOUND ON PRINT, lev en ny kunstner, en ny film og et nyt tryk. ON PRINT. (pressefoto / Third Space) udfordrer os på flere niveauer. Allerede i titlen SOUND ON PRINT insinueres en forening af 2D og 3D, hvor hver udgør sin halvdel af det endelige v ngens fjerneste hjørne. Med lyd og levende billeder føjer de sig til de færdige prints som en tredje, næsten performativ dimension. Måske netop ved a ed sin formidling. t bevæger udstillingen sig imidlertid væk fra et meget konkret plan af tryk på papir, til et mere diffust plan. I et samsurium af lyd og video, der føjer, hvor det egentlige værk opstår og består. ON PRINT. (pressefoto / Third Space) nceptet SOUND ON PRINT i sin fulde udstrækning, må publikum investerer tid i et yderst anbefalelsesværdigt udstillingsbesøg hos Third Space. ere på egen hånd ind i den virtuelle verden, og udforske værkerne gennem Third Ears auditive univers. Den postmoderne historiefortælling er samm ion. Trods en udtalt fare for at publikum mister orienteringen og får svært ved at udpege det egentlige værk, står budskabet klart skrevet i SOUND O udvalgt af Third Space i samarbejde med radiomagasinet Third Ear. i 2012 af billedkunstner, fotograf og antropolog Miriam Nielsen i samarbejde med kunsthistoriker Charlotte Dyrberg. Third Space er et interdisciplin ksis udfordrer den kunstneriske disciplin og genrebegrebet i en undersøgelse af samtidskunsten. Det er udstillingsstedets ambition at udforske alterna g lyd til en integreret del af udstillingerne.

11

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. Indre og ydre landskaber

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. Indre og ydre landskaber UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF Indre og ydre landskaber Fotografisk Center 16. august 21. september Udstillingen vises i Museumsbygningen Tonje Bøe Birkeland: Plate #4, Papa Westray,

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen

Skulpturi. En lærerguide til samtidsskulpturen Skulpturi RUndtenom En lærerguide til samtidsskulpturen INTRODUKTION TIL LÆREGUIDEN I perioden d. 21. april 3. juni kan du og dine elever opleve udstillingen Rundtenom, der viser eksempler på, skulpturens

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014

Beyond Reach. 1. marts til 13. april 2014 En lærerguide Beyond Reach 1. marts til 13. april 2014 Introduktion Kære underviser Fra 1. marts til 13. april 2014 præsenterer Den Frie Udstillingsbygning en ny udstilling med værker specielt skabt til

Læs mere

mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder

mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder mogens ulderup portfolio # 1 # 2 # 3 # 4 fotografi installation hybrid sider ses i 100% eller derunder CV mogens ulderup eskildsgade 33 4. th 1657 København V 21 64 03 68 mail@mogensulderup.dk 2011 Brygger

Læs mere

NUDES. Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Katja Bjørn. Gudrun Hasle, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl. HuskMitNavn og Lars Tygesen 6/3 11/4 2015

NUDES. Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Katja Bjørn. Gudrun Hasle, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl. HuskMitNavn og Lars Tygesen 6/3 11/4 2015 NUDES Andreas Schulenburg, Camilla Thorup, Katja Bjørn Gudrun Hasle, Birgitte Støvring, Louise Hindsgavl HuskMitNavn og Lars Tygesen 6/3 11/4 2015 Til årets første gruppeudstilling Nudes inviterer Charlotte

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Uv-materiale til I bølgen blå klasse

Uv-materiale til I bølgen blå klasse Uv-materiale til I bølgen blå 7.-10. klasse Sol og ungdom en konstruktion En flok børn løber mod havet. Det er sommer, og solen skinner, så man næsten bliver blændet. Børnenes kroppe er stærke, og lyset

Læs mere

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog

Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmateriale til Jette Bang i dialog Undervisningsmaterialet tager udgangspunkt i Fotografisk Centers aktuelle udstilling Jette Bang i dialog. Der er en beskrivelse alle de deltagende fotografer,

Læs mere

Jeppe Hein: In is the only way out

Jeppe Hein: In is the only way out Jeppe Hein: In is the only way out 18 / 04 / 2017 Af Katrine Nør Jeppe Hein åbner tiden. Og har et håb om at kunne inspirere folk til at åbne deres hjerter. Han iscenesætter Københavns gamle vandforsyning,

Læs mere

Ung dansk fotografi og videokunst 11/12 12. oktober til 16. december 2012

Ung dansk fotografi og videokunst 11/12 12. oktober til 16. december 2012 Ung dansk fotografi og videokunst 11/12 12. oktober til 16. december 2012 Fuck You Kiss Me, Ipad-kunst, spøgelseshistorier, parforholdsperformance, hovedløs kapitalisme, organiserede tilfældigheder, gonggonger

Læs mere

Ansøgning til Københavns Kommune om støtte til realiseringen af udstillingen Magma Et samarbejde mellem kunstnerne Fryd Frydendahl og Absalon Kirkeby

Ansøgning til Københavns Kommune om støtte til realiseringen af udstillingen Magma Et samarbejde mellem kunstnerne Fryd Frydendahl og Absalon Kirkeby Ansøgning til Københavns Kommune om støtte til realiseringen af udstillingen Magma Et samarbejde mellem kunstnerne Fryd Frydendahl og Absalon Kirkeby Bladr 24.08.18-14.09.18 MAGMA Udstillingen Magma er

Læs mere

Eksempler på spørgsmål C + B niveau

Eksempler på spørgsmål C + B niveau Eksempler på spørgsmål C + B niveau Forbehold: 1. Det siger sig selv at spørgsmålenes udformning skal være i overensstemmelse med undervisningspraksis, som kan ses i undervisningsbeskrivelsen. 2. Eksaminanderne

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Ungdomsuddannelser Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014

Skovgaard Museet. Formidling 2013/2014 Skovgaard Museet Formidling 2013/2014 Kalender 2013/2014 SÆRUdstillinger 30. maj - 1. september 2013 De ved, hvad de gør! Jørgen Haugen Sørensen Bidske hunde, ansigtsgrimasser og en grædende gris. Oplev

Læs mere

*!+,-!,./0'12'3/.4./0567./*'

*!+,-!,./0'12'3/.4./0567./*' !"#$%"&"%'()' *!+,-!,./0'12'3/.4./0567./*'! "#$%&'(! 3(89'(%':;

Læs mere

Foruden Kirsten Justesen kan man på FIGUR opleve værker af Lilibeth Cuenca Rasmussen, Larissa Sansour, Kasper Sonne og kunstnergruppen Løber Nøgen.

Foruden Kirsten Justesen kan man på FIGUR opleve værker af Lilibeth Cuenca Rasmussen, Larissa Sansour, Kasper Sonne og kunstnergruppen Løber Nøgen. 2 Kirsten Justesen er en af de største og mest originale kunstneriske begavelser i dansk kunst. Hendes værker strækker sig fra konceptuelle undersøgelser af kvindens status i de postmoderne 1960 ere til

Læs mere

Ditte Ejlerskov Anne Skole Overgaard Paolo Cavinato. travel

Ditte Ejlerskov Anne Skole Overgaard Paolo Cavinato. travel Ditte Ejlerskov Anne Skole Overgaard Paolo Cavinato travel Sydhavn Station 12. oktober 10. november 2013 travel Udstillingsstedet Sydhavn Station præsenterer udstillingen Travel af Ditte Ejlerskov, Anne

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING Målgruppe: Mellemtrin

UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING  Målgruppe: Mellemtrin UNDERVISNING HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART BIRK CENTERPARK 8 DK 7400 HERNING WWW.HEARTMUS.DK Målgruppe: Mellemtrin Lærervejledning Materialet er opbygget som et forløb med et før-under-efter

Læs mere

Floating Art 17. FLOATING ART Inspirationsark til skolerne. Guidede ture for skoleklasser i perioden 23. juni 3. september 2017

Floating Art 17. FLOATING ART Inspirationsark til skolerne. Guidede ture for skoleklasser i perioden 23. juni 3. september 2017 FLOATING ART Inspirationsark til skolerne Guidede ture for skoleklasser i perioden 23. juni 3. september 2017 Floating Art 17 Den 23. juni 2017 søsættes 12 kunstværker i Vejle Fjord. De udgør udstillingen

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskole Kaarina Kaikkonen You Remain In Me 29/05/2018 16/09/2018 Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kaarina Kaiikonen You remain

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet. Fotografisk Center 24. januar 23.

UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF. BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet. Fotografisk Center 24. januar 23. UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium & HF BEYOND REALISM - post-reale tendenser i fotografiet Fotografisk Center 24. januar 23. marts 2014 Isabelle Wenzel, Kiste #1, 2009 INDHOLD: OM UNDERVISNINGSMATERIALET

Læs mere

Smagsprøver på fremtiden

Smagsprøver på fremtiden Smagsprøver på fremtiden Anmeldelse 6 okt Af Amalie Frederiksen ANTHROPIA på Copenhagen Contemporary er en syret, ud af kroppen-oplevelse, der giver små smagsprøver på, hvad VR-teknologien kan bruges til

Læs mere

FOTODOKUMENTATION AF SKITSE på væg

FOTODOKUMENTATION AF SKITSE på væg PROJEKTBESKRIVELSE Gavlmaleriet Papirfly (se vedlagt billeddokumentation side 3 og 4) er et poetisk forsøg på at bruge maleri til at skabe sammenhæng mellem bygningens forside og det omkringliggende miljø.

Læs mere

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse

Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE. En lærerguide 0. - 10. klasse Hvordan den kunsthistoriske arv spiller ind på samtidskunsten LAKE OF FIRE En lærerguide 0. - 10. klasse INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 21. maj til 27. juni kan du og din klasse opleve udstillingen

Læs mere

SPRING UDSTILLINGEN FYLDER 10 ÅR

SPRING UDSTILLINGEN FYLDER 10 ÅR Pressemeddelelse / februar 2013 SPRING UDSTILLINGEN FYLDER 10 ÅR Sideløbende med Kunstnernes Påskeudstilling kan besøgende i Kunsthal Aarhus opleve den årlige SPRING udstilling på 10 ende år. KPs bestyrelse

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium og HF Ung dansk fotografi 14 Fotografisk Center, 15. november 14. december 2014 Udstillingen vises i Slottet, Carlsberg Byen, Bryggerens Plads 11, 6 sal. 1799

Læs mere

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU

Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU Nye foredrag med Peter Lundberg KAN BOOKES NU LIDT OM PETER LUNDBERG Billedkunstner, forfatter og foredragsholder. (F: 1955) Peter Lundbergs billedkunstneriske karriere startede i 1969, og i mange år blev

Læs mere

KULTUREL BETYDNING. Fiktionsdag

KULTUREL BETYDNING. Fiktionsdag KULTUREL BETYDNING Fiktionsdag 11.06.18 HVORFOR? Hvorfor pludselig så manisk optaget af kulturel betydning? vigtigt med fokus på dansk films værdi for samfundet og den enkelte forudsætning for at kunne

Læs mere

Vidensmedier på nettet

Vidensmedier på nettet Vidensmedier på nettet En sociokulturel forståelse af læring kan bringe os til at se bibliotekernes samlinger som læringsressourcer og til at rette blikket mod anvendelsespotentialerne. fra Aarhus Universitet

Læs mere

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen

Kursusprogram Kurser Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Kursusprogram 2017 Kurser 2017 Fotokunst m. billedkunstner Rick Towle og fotograf Christian Petersen Være med til et spændende weekendkursus hvor vi vil eksperimentere med foto som kunstnerisk udtryksform

Læs mere

Rune Elgaard Mortensen

Rune Elgaard Mortensen «Hovedløs rytter», 59x85 cm, olie og akryl på lærred 203 «Kirurgisk saks, jazzmusiker», 55x70 cm, olie og akryl på lærred 204 «Kirurgisk saks, sløret baggrund», 55x70 cm, olie på lærred 205 «Limitless

Læs mere

L Æ R E R V E J L E D N I N G

L Æ R E R V E J L E D N I N G L Æ R E R V E J L E D N I N G F O R B E R E D E L S E S M A T E R I A L E T I L B I L L E D K U N S T E N S D A G 2 0 1 8 I dette materiale og på Billedkunstens Dag tager vi udgangspunkt i den aktuelle

Læs mere

Villa Venire Biblioteket. Af Heidi Sørensen og Louise Odgaard, Praktikanter hos Villa Venire A/S. KAN et. - Sat på spidsen i Simulatorhallen

Villa Venire Biblioteket. Af Heidi Sørensen og Louise Odgaard, Praktikanter hos Villa Venire A/S. KAN et. - Sat på spidsen i Simulatorhallen Af Heidi Sørensen og Louise Odgaard, Praktikanter hos Villa Venire A/S KAN et - Sat på spidsen i Simulatorhallen 1 Artiklen udspringer af en intern nysgerrighed og fascination af simulatorhallen som et

Læs mere

Analyse af værket What We Will

Analyse af værket What We Will 1 Analyse af værket What We Will af John Cayley Digital Æstetisk - Analyse What We Will af John Cayley Analyse af værket What We Will 17. MARTS 2011 PERNILLE GRAND ÅRSKORTNUMMER 20105480 ANTAL ANSLAG 9.131

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

Undervisningsmateriale

Undervisningsmateriale Undervisningsmateriale Grundskolen Kurt Trampedach - Møder i mørket 12/09/2018-06/01/2019 Kunsten Om undervisningsmaterialet Dette undervisningsmateriale er udformet til udstillingen Kurt Trampedach Møder

Læs mere

Assembling an exhibition as a catalog

Assembling an exhibition as a catalog Ansøgning til Københavns Kommunes Billedkunstudvalg om støtte til realiseringen af en udstilling af oneacre.online: Assembling an exhibition as a catalog 10. januar - 2. februar 2018 hos Bladr PROJEKTBESKRIVELSE:

Læs mere

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt

Sort mælk. Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Sort mælk Holocaust i ny kunst Museet for Samtidskunst, Roskilde Ved Mette Rold, adjunkt Museumsformidling og kunst Holocaust som erindringsbilleder i museumsformidlingen Med dette forløb tages der fat

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Ønsker I at opdage og udforske rejseskildringer i kunsten gennem tiden, kan I tage på opdagelse i Randers Kunstmuseums samling og se og lære om de rejsende

Læs mere

Et indblik i kunstverdenens undergrund

Et indblik i kunstverdenens undergrund Et indblik i kunstverdenens undergrund Udstillinger Kunstnernes Efterårsudstilling på Den Frie fra d. 4. oktober 9. november 2014. ET INDBLIK I KUNSTVERDENENS UNDERGRUND 9. oktober 2014 af Mia Granhøj

Læs mere

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde

Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen. Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Mødet med Dansen Bonnie Spliid Søren Langkilde Madsen Med inspiration fra forestillingen Butterflies af Åben dans, Roskilde Bonnie Spliid Jeg er uddannet lærer med liniefag i billedkunst og

Læs mere

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Anbefales af Statens Kunstfond ved Udvalget for Kunst i det Offentlige Rum Generelt: De tre kunstnere udvalget har valgt at pege

Læs mere

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling

Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Valdemar Foersom Hegndal og Lars Hegndal på Hirtshals Fyrs efterårsudstilling Omkring 150 gæster indfandt sig til fernisering og åbningsarrangement på Efterårsudstillingen på Hirtshals Fyr. Kunstudvalget

Læs mere

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E

sisg GDE D T E T SK S R K I R V V DE D T E se s N E D N DDE D T E sig DET SKRIV DET SEND DET Lærervejledning & Redaktion: Jakob Skov Øllgård Grafisk design: Marianne Eriksen Foto: Mette Frandsen INDHOLD Til læreren Mistanke om vold? - hvad gør du? Sådan kan materialet

Læs mere

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien)

KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE. ROA (Belgien) KUNSTNERBIOGRAFIER OUTDOOR SURFACE ROA (Belgien) Roa er en belgisk graffitimaler, der generelt maler dyr, der har en relation til det område de bliver malet i. ROA's farvepallette er minimalistisk og ofte

Læs mere

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop.

Prøv at gå på opdagelse i hendes værker og udpeg, i hvilke værker hun har brugt sin egen krop. Kirsten Justesen MY BODY IS MY TOOL Målgruppe: Folkeskolen 7-10. kl. Kroppen i kunsten Som forberedelse til et besøg på Rønnebæksholm og udstillingen MY BODY IS MY TOOL kan man se portrætfilmen om kunstneren

Læs mere

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap

Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan jeg blive? - nu med rewind knap Hvad kan Jeg blive? Hvad skal jeg vælge? Hvem bliver jeg så... og er det så det rigtige rigtige? Kan jeg blive forkert af at vælge forkert? Er løbet kørt hvis jeg

Læs mere

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D

M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D M A T E R I A L E T I L D A G T I L B U D I forbindelse med besøgene på Esbjerg Kunstmuseum under projekt SMART SKOLESTART 3.0 Mangfoldighed som grundtema: Gennem hele forløbet både i børnehaven, førskolen

Læs mere

LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEMBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16

LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEMBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16 LUST & COLOURS 11. OKTOBER - 14. NOVEBER 2013 FERNISERING DEN 10. OKTOBER FRA KL. 16 Farver ses og opleves med både intellekt og følelser. I useumsbygningen undersøger seks kunstnere, hvad farver gør ved

Læs mere

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste

LÆRERVEJLEDNING. Her finder du: Hvad er klatværket? Formål Afsender Brugssituation Klatværkets opbygning Faglige mål Trinmål Litteraturliste Udforsk billedkunsten og den visuelle kultur med dine elever gennem det digitale univers Klatværket. Oplev mange anerkendte kunstværker gennem fem fællesmenneskelige temaer. Lad eleverne gå på opdagelse

Læs mere

Love & Recollections 5 April - 18 juni 2011

Love & Recollections 5 April - 18 juni 2011 Cath Alexandrine Danneskiold- Samsøe Gallery præsenterer Love & Recollections 5 April - 18 juni 2011 Kunstværker af Ole Tersløse (DK) og Maleonn (Kina) Cath Alexandrine Danneskiold- Samsøe Gallery præsenterer

Læs mere

Undervisningsmateriale til udstillingen Ung dansk fotografi '17

Undervisningsmateriale til udstillingen Ung dansk fotografi '17 Undervisningsmateriale til udstillingen Ung dansk fotografi '17 Om undervisningsmateriale Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk Centers udstilling Ung dansk fotografi 17, en gruppeudstilling

Læs mere

INSPIRATIONSMATERIALE

INSPIRATIONSMATERIALE INSPIRATIONSMATERIALE BANG - Thomas Bang i Esbjerg Kunstmuseums samling INSPIRATION TIL UNDERVISERE I FOLKESKOLEN - Hans værker er overvældende og svære at finde mening i, men et eller andet inviterer

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 14/15 Hf

Læs mere

Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte

Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte e r i n d r i n g e n s l a n d s k a b e r Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte landskaber.

Læs mere

MOON SKIN LUCID WALK

MOON SKIN LUCID WALK EN LÆRERGUIDE MOON SKIN LUCID WALK 10. januar 2015-1. marts 2015 Evren Tekinoktay: Neon Relieffer - Egg, Bunny, Harlowe, Elektra, Crystal & Bambi, 2014. Introduktion Kære underviser I perioden 10. januar

Læs mere

ARTiFAKTi inspirationsmateriale til brug i undervisning

ARTiFAKTi inspirationsmateriale til brug i undervisning ARTiFAKTi inspirationsmateriale til brug i undervisning Jesper Just er født i 1974 og tog sin afgang fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i 2003. Han bor og arbejder i New York og er repræsenteret i en

Læs mere

Udstillingen behandler temaer, der er relevante indenfor en lang række fag mediefag, dansk, historie, samfundsfag, geografi og billedkunst.

Udstillingen behandler temaer, der er relevante indenfor en lang række fag mediefag, dansk, historie, samfundsfag, geografi og billedkunst. Undervisningsmateriale Erik Steffensen: BASIC 18. marts til 21. maj Om Undervisningsmaterialet Undervisningsmaterialet har til formål at formidle Fotografisk Centers udstilling Erik Steffensen - Basic

Læs mere

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj

Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi. I min morfars kones stue - Hammerhøj Ideer til undervisning - med inspiration fra Hammershøi I min morfars kones stue - Hammerhøj Bogen tager afsæt i et af Vilhelm Hammershøis billeder Interiør. Åbne døre. Strandgade 30. 1905. Sammen med

Læs mere

Analysemodeller og -metoder

Analysemodeller og -metoder Sculpture by the Sea Aarhus - Danmark 5. juni - 5. juli 2015 Mellem Tangkrogen og Ballehage Analysemodeller og -metoder TIL SKOLER KOM OG VÆR MED! Sculpture by the Sea er her igen. Skulpturudstillingen

Læs mere

KUNST I NATUREN. Land Art viser vej til de Nordjyske landskaber

KUNST I NATUREN. Land Art viser vej til de Nordjyske landskaber KUNST I NATUREN Land Art viser vej til de Nordjyske landskaber Copyright 2016 LAND-SHAPE under KulturKANten Omslag: Kataloget er sat med: Forlag: Tryk: ISBN www.land-shape.net indholdsfortegnelse Velkommen

Læs mere

MYPLACE. Fotodeling på nettet med topografisk fokus. Et samarbejde mellem de fem kunstmuseer i Region Sjælland (KURS)

MYPLACE. Fotodeling på nettet med topografisk fokus. Et samarbejde mellem de fem kunstmuseer i Region Sjælland (KURS) MYPLACE Fotodeling på nettet med topografisk fokus Et samarbejde mellem de fem kunstmuseer i Region Sjælland (KURS) Kulturnet DK tematimer 10.12.2008 Andreas Brøgger Vestsjællands Kunstmuseum ab@vestkunst.dk

Læs mere

GallerI Secher Scott Præsenterer. picture wallah

GallerI Secher Scott Præsenterer. picture wallah GallerI Secher Scott Præsenterer picture wallah 13. august - 18. september 2010 om kunstnerne picture wallah 2010 blev året hvor den indiske samtidskunst for alvor kom til Danmark. Med udstillingen Indian

Læs mere

KOM I GANG MED AT MALE

KOM I GANG MED AT MALE KOM I GANG MED AT MALE Maleguide af Emelia Regitse Edelsøe Ind hol d Introduktion til maleri Forord...4-5 Sådan kommer du i gang Trin 1: Procesbog...6-7 Trin 2: Hvilke materialer kan jeg bruge?... 8-9

Læs mere

Copenhagen Underground. Presse 2017

Copenhagen Underground. Presse 2017 Copenhagen Underground Presse 2017 vi er den nye skaberkraft der skaber skønhed og evighed af ruinerne fra det gamle i teknologien, i naturen i videnskaben, i kunsten, i enighed Michael Strunge Det kommende

Læs mere

Når ledelse sker - mellem viden og væren 1. udgave 1. oplag, 2015

Når ledelse sker - mellem viden og væren 1. udgave 1. oplag, 2015 1 Når ledelse sker - mellem viden og væren 1. udgave 1. oplag, 2015 2015 Nyt Perspektiv og forfatterne Alle rettigheder forbeholdes Mekanisk, elektronisk, fotografisk eller anden gengivelse af eller kopiering

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

HVORDAN FORMIDLER DU KUNSTEN PÅ DIT STED? Vinyl -terror & -horror, Modulations in the horizontal mode, 2016 Campus Carlsberg. Foto: Anders Bigum

HVORDAN FORMIDLER DU KUNSTEN PÅ DIT STED? Vinyl -terror & -horror, Modulations in the horizontal mode, 2016 Campus Carlsberg. Foto: Anders Bigum HVORDAN FORMIDLER DU KUNSTEN PÅ DIT STED? CAMPUS CARLSBERG Over 10.000 studerende mødes hver dag på Campus Carlsberg, Professionshøjskolen UCC s nye campusområde. I store dele af campusområdet møder de

Læs mere

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H

Jeppe Hein 2.0. Jeppe Hein. fakta H Jeppe Hein 2.0 Vendepunkt. Et af dansk nutidskunsts største navne er ved at restaurere sig selv. Den nye udgave af Jeppe Hein bruger sin tid nidkært og vil arbejde mere sammen med andre kunstnere for at

Læs mere

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle.

Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. PRESSEMEDDELELSE Kunstforeningen KunstVejen er nu klar med nye udstillinger Kommunens personalekunstforening KunstVejen er nu klar med nye udstillinger og de er åbne for alle. Vejen På det midlertidige

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

64 landskabsstadier. frit efter I Ching. jens hvass tuschtegninger

64 landskabsstadier. frit efter I Ching. jens hvass tuschtegninger 64 landskabsstadier frit efter I Ching jens hvass tuschtegninger januar 2004 Helt tilbage til min barndom har de kinesiske landskabsbilleder fascineret mig, sat tiden i stå. Der var omkring de på én gang

Læs mere

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen Transit EN LÆRERGUIDE TIL EN UDSTILLING om Menneskets forhold til naturen INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 19. februar til 17. marts kan du og din klasse opleve udstillingen TRANSIT. Med denne lærerguide

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Dansk FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Dansk FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

PROJEKT ANSØGNING 2018 HASSE BRUUN

PROJEKT ANSØGNING 2018 HASSE BRUUN PROJEKT ANSØGNING 2018 HASSE BRUUN Indholdsoversigt 1. Projektbeskrivelse...3 2. Visuelle referencer...4 3. Inviterede kunstnere og links til deres ardejde...5 4. Budget og dokumentation...6+7 HASSE BRUUN

Læs mere

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos

Kursus marts 2013. Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Kursus marts 2013 Er det noget for dig. Anderledes fotografering Mislykkede billeder Iscenesat fotos Bedømme billeder Foredrag om: William Egglestone Cindy Sherman Jeff Wall Andreas Gursky Trine Søndergård

Læs mere

Type udstilling: Der søges midler til: Vi folder drømmenes faner ud. Michael Strunge (1986) Projektbeskrivelse

Type udstilling: Der søges midler til: Vi folder drømmenes faner ud. Michael Strunge (1986) Projektbeskrivelse Projektbeskrivelse Titel på projekt: At folde rummets flader ud - med hilsen til Andre og Michael Udstillingssted: Udstillingsperiode: Galleri North 03/11/16-26/11/16 Nørregade 7C, kælderen 1165 København

Læs mere

Matematik og mundtlige prøver 23. januar 2013

Matematik og mundtlige prøver 23. januar 2013 Matematik og mundtlige prøver 23. januar 2013 It i folkeskolen Drøm eller mareridt? Lektor, ph.d. Jeppe Bundsgaard Institut for Uddannelse og Pædagogik (DPU)/Aarhus Universitet Slides på www.jeppe.bundsgaard.net

Læs mere

istedgade Ansøgning om midler til kunst i Istedgade

istedgade Ansøgning om midler til kunst i Istedgade istedgade Ansøgning om midler til kunst i Istedgade September 2013 Indledning Istedgade er en af de mest specielle gader i København. Den har altid haft en særlig plads i Københavnernes bevidsthed. Mange

Læs mere

Julegaver Firmajulegaver

Julegaver Firmajulegaver Julegaver Firmajulegaver Et juletilbud med rabat ved køb af flere puder. Bestiller I firmajulegaver inden den 1. november, sikrer I at der er puder til jer. Alt arbejdet udføres i Danmark og produceres

Læs mere

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling'

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Dette bilag består af 3 dele, som skal udfyldes: Del 1: Projektbeskrivelse Del 2: Budget Del 3: Finansiering PROJEKTBESKRIVELSE Titel

Læs mere

Det handler bl.a. om:

Det handler bl.a. om: Når du arbejder med Læseraketten og Hele Verden i skole-projektet får du og dine elever en oplagt mulighed for at opfylde flere af formålene i folkeskoleloven landstingsforordning nr. 8 af 21. maj 2002.

Læs mere

Her begynder historien om Odense

Her begynder historien om Odense Her begynder historien om Odense Mormors fortælling om Odense starter i vikingetiden. Der har dog sneget sig et par dinosaurer ind, der siger Vi var her sgu først. Hvorfor tror I, at Mormor har sat de

Læs mere

På jagt efter... Tre læremidler til brug i grundskolens historieundervisning. Lærervejledning

På jagt efter... Tre læremidler til brug i grundskolens historieundervisning. Lærervejledning På jagt efter... Tre læremidler til brug i grundskolens historieundervisning Lærervejledning Historien er et overstået kapitel. Det er præmissen for de tre læremidler På jagt efter... i Den Fynske Landsby.

Læs mere

Galleri Jacob Bjørn præsenterer udstillingen strokes af søren sejr.

Galleri Jacob Bjørn præsenterer udstillingen strokes af søren sejr. Galleri Jacob Bjørn præsenterer udstillingen strokes af søren sejr. Grundlaget for Sejrs kunstneriske virke er det klassiske maleri. Med hverdagens rum og elementer som forlæg anvender Sejr oliemaling,

Læs mere

Besøg kunstgruppens bloghttp://artprojectintouch.wordpress.com/

Besøg kunstgruppens bloghttp://artprojectintouch.wordpress.com/ Velkommen! Vi er alle konstant IN TOUCH med tilværelsen, med kæresten, med kolleger, med himlen, med jorden, med pensel, med blyant, med tasta turet, med den faglige kunnen, med os selv, med følelsen,

Læs mere

Fra hedebrug til tekstilfabrik

Fra hedebrug til tekstilfabrik Hjemmesidens opbygning Fra hedebrug til tekstilfabrik Projekts hjemmeside er opbygget således, at de 4 øverste menupunkter, med grøn skrift, henvender sig til eleverne og indeholder et omfattende bibliotek

Læs mere

Kunstere: Valentina Karga og Pieter Grandry (DE), Stig Brøgger (DK), Goldin+Senneby (SE) med Malin Nilsson, Am Nuden da/jesper List Thompsen (DK/UK).

Kunstere: Valentina Karga og Pieter Grandry (DE), Stig Brøgger (DK), Goldin+Senneby (SE) med Malin Nilsson, Am Nuden da/jesper List Thompsen (DK/UK). København den 9 januar 2017.01.09 Exchanging Money for Working Space or Money Equals Working Space 17 marts 22 april 2017 Kunstere: Valentina Karga og Pieter Grandry (DE), Stig Brøgger (DK), Goldin+Senneby

Læs mere

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision

NOTAT Sagsnr Bilag 2. Dokumentnr Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Historie & Kunst NOTAT 08-02-2017 Bilag 2 Sagsnr. 2017-0047948 Historie & Kunst i Gadeplan indhold og vision Fra sommeren 2017 bliver Stormgade 20 et

Læs mere

I dette materiale skitseres en række øvelser som kan inddrages, når man anvender Skam i sprogundervisning.

I dette materiale skitseres en række øvelser som kan inddrages, når man anvender Skam i sprogundervisning. Ungdomsserien Skam i nabosprog-undervisning Fag: Dansk Niveau: Udskoling Tv-serien Skam har nærmest fået kultstatus i Norge, og også danskere har opdaget seriens kvaliteter. Anmeldere har rost serien til

Læs mere

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen

En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen En dag skinner solen også på en hunds røv Af Sanne Munk Jensen Peter Thrane Indhold: 1. Titlen side 2 2. Sproget side 2 3. Tiden side 2 4. Forholdet til moren side 3 5. Venskabet til Julie side 3 6. Søsteren

Læs mere