Formandens beretning 2013

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Formandens beretning 2013"

Transkript

1 Formandens beretning 2013 Første år som formand for Landsforeningen Praktisk Økologi. Hvilken fryd og jubel. Der har været nok at tage fat på, og det er menings- og arbejdsfyldt i fuldt mål. Jeg skal lige love for, at der er efterspørgsel på den viden og kunnen, som vi i fællesskab oppebær i foreningen, og vi i bestyrelsen er meget optaget af, hvordan vi kan forankre og understøtte de mange grønne og bæredygtige initiativer, som blomstrer lige nu. Kort vil jeg opridse de mange samarbejdspartnere, vi har haft, og initiativer, som vi har deltaget i, i det forgangne år: 1. Jeg har holder møder med de forskellige grønne organisationers formænd, LØS, LØB, Permakultur, Omstilling DK, så vi kan hjælpe hinanden. Et konkret tiltag er, at vi i 2014 gerne vil holde et fælles årsmøde lige nu går vi efter 4. til 6. april 2014 vi mangler blot et økologisk mødested, som kan rumme 200 gæster. 2. Camilla deltager i et nationalt netværk for økologiske skolehaver, hvor Fødevaremininsteriet og Undervisningsministeriet afventes at komme med et nationalt initiativ, men der er ingen tvivl om, at der er meget bevågenhed på skolehavedagsordenen både nationalt og kommunalt. Vi forsøger at sætte en dagsorden for, hvilke resurser der skal til, for at det ikke bliver et discounttilbud, men et kvalitetstilbud. 3. I Forbrugerrådet er vi repræsenteret ved medlem Bo Egelund, og vi har lige haft et givtigt møde med den nye formand Anja Philip. Hun er meget optaget af bæredygtighed, som bliver et centralt emne i FBRs nye strategi det glæder vi os til at gå i dialog om. Hvis nogen her har lyst til at være med i Forbrugerrådet, så sig til. 4. Vi har deltaget i høstmarked på Fuglebjerggård i Nordsjælland, Økolejr på folkemødet Bornholm og Egeskov Slot på Fyn er gået i luften og har efter 1 måned, 500 brugere. Det har givet en del omtale i medier, og vi håber, at vores fælles landsharesite vil give mulighederne for, at flere kan komme til at udleve deres indre dyrker. Her må vi igen sende store kærlige tanker til Karna Maj, Tina Lagoni og Jakob Lagoni Bock, som har lagt hjerteblod og rigtig mange timer i, at give os endnu et unikt onlineredskab, samt endnu en mulighed for at udføre vores almennyttige forpligtelser.

2 6. Vores børnenummer ligger frit på nettet 7. Vi har fået en PØ facebookgruppe, hvor 3 medlemmer Lotte Børresen, Mia Stockholm og Christina Rauh Oxbøll har dannet en redaktionsgruppe, som sørger for at PØ bliver mere synlig på de sociale medier. Tusind tak til de 3 kvinder. 8. Karna og jeg deltog i natur- og erhvervsstyrelsens seminar om sortsbeskyttelse i EU s nuværende og kommende lovgivning. Vi forsætter med at holde øje med sortslovgivningen og arbejder tæt sammen med Frøsamlerne, for at EU lovgivningen åbner op for, at vi kan handle og bytte lokale og mangfoldige sorter. Desværre ser det lidt sort ud lige nu, selvom det første seminar med et eu kommisionsmedlem var ret positivt. Det betyder, at meget af det, vi går og gør med at sælge og bytte frø, som ikke er godkendt på EU s sortsliste, faktisk er ulovligt og det medfører tab af mangfoldighed og biodiversitet. 9. Vi er i samarbejde med Organic Company ved at få lavet unikke PØ-haveforklæder, som vi regner med er færdige i dette efterår. Vi håber på, at det giver os en større synlighed i verden, samtidig med at vi alle kan købe os et solidt stykke nyttigt haveredskab. 10. Vores tidsskrift har det godt og får hele tiden flere dygtige skribenter. Vi efterlyser dog som altid flere skribenter, som skriver om økologisk dyrkning, så vi kan få så stor diversitet i bladet som muligt. 11. Vi har god uformel kontakt med den nye formand for ØLF, Per Kølster samt til Rikke Lundsgård, som er landbrugspolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening og så til Preben Jakobsen som er formand for kolonihaveforbundet og Henrik Westh fra Dyrenes Beskyttelse. 12. I min egenskab som formand, har jeg har besøgt BERAS i Järna, som er et stort EU projekt, som forsøger at redde Østerssøen fra uddøen ved at lave kredsløbslandbrug. 13. Jeg har taget initiativ til et åbent havenetværk i Lejre, hvor jeg bor en slags pilotprojekt for at se, hvor langt vi kan komme med blot vores gode hoveder og ved at udnytte resurser, der er i lokalsamfundet. Det hedder MERE LIV I HAVEN, LEJRE! Der er nu næsten 80 medlemmer. Vi holder 10 åbne havelågearrangementer, 6 havekurser i samarbejder med FOF og en lokal haveunderviser. Desuden er der er 2 lokale nyttehaveinitiativer på vej en nyttehave på offentlig areal i Hvalsø samt én i samarbejde med et plejehjem samt ture til lokale økologer. Man kan rigtigt meget uden at bruge en krone, hvis bare en flok medlemmer går i gang og mødes. Det er bestyrelsens ønske, at vi står sammen om at få lavet mange flere lokale PØ havenetværk. Alle kan gå i gang. 14. Vi har i året, der er gået, udsendt 10 pressemeddelelser, og her kan vi igen takke et medlem. Der er tale om Dorthe Chakravarty, som hjælper os med at sende ud. Det har givet os mere

3 omtale og vi har både været i P4 flere gange, i Berlingske Tidende, i ØKOLOGISK og der er også kommet mange gode omtaler på blogs og nettet generelt. 15. Pø har tegnet anparter i Økologiens Have for kr. 16. Vi er i proces med en meget stor ansøgning til VELUX fondet her sidst i måneden ved vi om vi på baggrund af vores interessetilkendegivelse, får lov til at skrive en ansøgning om et 4 årigt MERE LIV I HAVEN projekt. Her skal lyde en meget stor tak til Dorte Ernst, som har bistået med alt skriveriet samt Anne Turner, som har oversat til engelsk med Peter Norris på sidelinien. Lokale fremtidsvisioner Og det lægger op til at vi flyder over i fremtiden både den nære og den lidt mere fjerne. For hvis der noget vi har arbejdet med i bestyrelsen, så er det foreningens strategi og mål. Vi er ret ambitiøse, og det er vi, fordi vi mener, at efterspørgslen på den viden og kunnen, som vi har i PØ, er utrolig eftertragtet i disse tider. Vi har vedtaget en strategi, som har visionen: MERE LIV I HAVEN og missionen, ÅBN HAVELÅGEN. Ud fra de pejlemærker har vi sat nogle mål for, hvor vi gerne vil være i 2018: Ansat sekretariatsleder/projektleder Nyhedsbrev fra foreningen hver måned Facebookprofil med 1 relevant ny post hver dag Økologiske havekurser i hvert lokalsamfund i dk Certificere 30 praktiske økologer om året, som undervisere i praktisk økologisk havedyrkning Åben havelåge et sted i dk 2 gange om ugen 40 økologiske skolehaver i dk Årligt fagmøde på højt økologiske niveau, MERE LIV I HAVEN FESTIVAL 20 årlige arrangementer/ture 20 lokale PØ netværk lokale havesamtaler 20 tværnationale emnerelaterede netværk Årsmøde og generalforsamling sammen med andre grønne organisationer hver 2. år første gang 2014, april Certificeringsordning af økologiske haver»grønt flag«professionel politisk bestyrelse Repræsentanter for foreningen i alle relevante offentlige råd og nævn: det økologiske fødevareråd, forbrugerrådet etc.

4 Samarbejde med andre grønne organisationer om fælles projekter, platforme, fundraising Samarbejde med 1 havecenter om økoaktiviteter progressive planteskoler Samarbejde med 1 ejendomsmæglerkæde om formidling af haveviden til nye haveejere PØ har flere medlemstyper; haveforeninger, studerende, pensionister, netværk Der er tale om en lokalt forankret strategi. Vi mener, at vores kilde skal udspringe af, at alle medlemmer åbner havelågerne og sørger for, at mange flere får nære og sanselige oplevelser med have. Det er ikke barrikaderne, ikke eksperter, ikke det skrevne ord og internettet, som er i fokus de næste 5 år. Det er helt almindelig mennesker, som åbner havelåger og viser det nære, gode liv. Mennesker der viser, hvorfor noget virker og noget ikke gør Alle kan lære noget af dig Alle lære noget af at se DIT haveliv og høre de tanker, DU gør dig. Vi skal inspirere danskerne til at forstå at haveliv er forskellige og at det er ok Vi skal have mange flere danskere til at respektere, forstå og elske de biologiske processer og vi tror på, at vi besidder et nært, effektfuldt, nærværende og ægte middel, når vi vælger at åbne vores havelåger. Derfor gør vi lige nu alt for at understøtte medlemmer, som åbner havelåger, som har lyst til at lave lokale havenetværk MERE LIV I HAVEN/BRØNSHØJ/ALS/VANLØSE. Lejremodellen for alle Modellen fra Lejre, kan tillempes til andre steder i landet, og vi har redskaberne: havelyst.dk og dyrkningshåndbogen, kalenderen og hjemmesiden og vores intranet. Det er egentlig bare at gå i gang lokalt og få skabt samarbejde mellem de lokale kræfter. Hvis du har lyst til at gå i gang, så kan foreningen starte ud med at sende et brev til medlemmer inden for de postnumre, som du gerne vil i kontakt med. Hidtil har vi sendt ud til Vanløse, Bornholm og Lejre. Den arbejdende bestyrelse Vi arbejder på, at bestyrelsen har definerede arbejdsopgaver, fordi vi simpelthen er på vej til at skabe os en større økonomi, så vi i løbet af 5 år kan have en projektleder ansat. Indtil da, så skal vi have en driftsorienteret bestyrelse. Bestyrelsen i PØ skal gøre sit yderste for at gøre scenen større for alle de økologiske ildsjæle derude, så flere møder os, lytter til os og ser og mærker, at vi er mange.

5 Mere Liv i Haven Festival Hvordan gør vi scenen større for de økologiske ildsjæle? Vi afholder f.eks. en MERE LIV I HAVEN FESTIVAL den 26. oktober i Knabstrup på Midtsjælland, hvor ALLE med grønne fingre kan lave formidlingsværksteder: lige fra hvordan man laver en byhave, til hvordan man poder, tager stiklinger, laver et kvashegn. Ideen er at ALLE kan lave sit eget værksted, så vi kan få masser af værksteder og masser af vidensudveksling og så naturligvis feste bagefter! Invitationen er at finde i tidsskriftet i maj 2013, og vi håber, at I alle sammen kommer og tager jeres venner med. Vi skal mødes og sprede vores bedste viden. Arranger en tur Scenen bliver også større for de økologiske ildsjæle, hvis vi mødes mere, tager på flere ture, udflugter og arrangerer flere foredrag. Vi har i bestyrelsen udarbejdet retningslinjer, så alle i foreningen kan invitere på økologiske oplevelser. Du arrangerer, og bestyrelsen tager det økonomiske ansvar. Du skaber liv i dit lokalområde vi får alle mere liv i vores forening. Retningslinjerne kan du finde på vores hjemmesiden under medlemsture. Den økologiske uge UGE 35 Der kommer en stor landsdækkende indsats for økologi i uge 35 koordineret af Økologisk Landsforening. Her kan I alle gøre en lille ting: invitere til økologisk middag, lave en lille event lokalt. SMÅ ting, som sammen med alle de andre småting, skaber en kæmpe fokus og gennemslagskraft i den uge, som jo slutter med de økologiske høstmarkeder. COOP, Dyrenes Beskyttelse, Arla, Aarstiderne, Madkulturen, Danmarks Naturfredningsforening, Fødevarefællesskaber, Urtekram og Foodfestival er bare nogen af dem, som støtter op. Doner en dag til PØ VI har brug for al den hjælp, vi kan få Der er en lille, god og skæg opgave til alle i foreningen. Giv en dag, hvor du kan fortælle om PØ på den lokale økodag, høstmarked, havedag. Sig til, hvis du har lyst til at lave en lille kampagne, hvis du har en markedskoordinator i maven, gerne vil sidde i nyhedsbrevsredaktion, har gode evner for at fundraise, vil være it supporter for vores sekretær, har lyst til at hjælpe Karna med at vedligeholde foreningens hjemmeside Det er muligt at få små, afgrænsede og meningsfyldte opgaver, som vil være med til at udbrede PØs viden og visioner i Danmark. Det er dér bag den åbne havelåge at vi alle sammen store som små -kan mødes og lære mere om natur, miljø og klima. Vi har en uovervindelig styrke i sammen at bære positive, sanselige, meningsfyldte, involverende, nærværende og ægte oplevelser med jord og biologi frem for folket.

6 Foreningens Økonomi Vi mener at vi er i en tid med et kæmpe momentum for vores fælles sag, og derfor har vi lavet en strategi og den har vi tænkt os at investere i Derfor skal Norman lige om lidt præsentere et budget med et historisk underskud på den gode side af kr. Jeg har forsøgt at fortælle, hvad pengene skal gå til, og vi i bestyrelsen vil arbejde som arbejdsheste for at det langsigtet giver synlighed, flere medlemmer og stærkere økonomi. Samtidig kan vi fortælle at vi sidste år arvede en stor sum penge og vi mener at de penge skal ud og arbejde til, så flere kan møde bæredygtighed og økologi. Så pengene skulle gerne blive til Mere Liv i Haven. TAK til alle som yder en skøn indsats TAK til Veronica, Karna, Kirsten og Karin vores skønne ansatte og tak til den summende bestyrelse! Særligt tak til dem, som har lagt et stort stykke arbejde i vores forening og nu ikke længere skal sidde i bestyrelsen: Mange tak til Kurt Boe Kjærgård for en langvarig indsats som formand. Tak til Per Kølster ligeså. Og rigtig mange tak til Pernille Langelund og Yen Frydensbak. Vi er taknemmelige for hvert minut I har givet os og vi glæder os over at I er derude og arbejder for sagen fra hvert jeres hjørne.

Formandens beretning 2015

Formandens beretning 2015 Formandens beretning 2015 WOW, et år. Der hvor jeg kommer fra, ville vi sige, at det var et hårdt år moderne managementkonsulenter ville kalde det et udfordrende og lærerigt år. 2 dage efter at denne unge

Læs mere

Formandens beretning 2014

Formandens beretning 2014 Formandens beretning 2014 Landsforeningen Praktisk Økologis vision er MERE LIV I HAVEN! Vores mission er ÅBEN HAVELÅGEN! Vores forretningsmodel er en demokratisk forening, uafhængig og medlemsdrevet grøn

Læs mere

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015.

Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Bilag 2 Transskription af interview med Luna. d. 17/4 2015. Interviewer: Hej! Luna: Hej! Interviewer: Vil du præsentere dig selv? Tale lidt om hvad du er for én? Luna: Jeg hedder Luna og jeg er i midten

Læs mere

Vi har ikke opfundet de nye vilde projekter, men vi har holdt medlemsture til Folkemødet på Bornholm og til naturmødet i Hirtshals.

Vi har ikke opfundet de nye vilde projekter, men vi har holdt medlemsture til Folkemødet på Bornholm og til naturmødet i Hirtshals. Formandens beretning Kære generalforsamling. Det har været et godt år. - Vi har fået ro på foreningen. - Vi fik ansat Heidi som havenytredaktør et job hun løfter flot og godt. - Vi har afsluttet Mere Liv

Læs mere

Formandens beretning 2011

Formandens beretning 2011 Formandens beretning 2011 Formandsberetning på Landsforeningens generalforsamling på Sukkerfabrikken i Tranekær den 16 april 2011 Generelt Målet med foreningens eksistens er fortsat at oplyse om, hvordan

Læs mere

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje

Kommunikationskit. I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje Kommunikationskit I forbindelse med støtte til multibane fra Nordea-fonden og DBU s multibanepulje 1 Kære multibaneklub, Tillykke med støtten til jeres multibane, der forhåbentlig vil gøre en stor forskel

Læs mere

Pressemeddelelser til nytårsmarcherne

Pressemeddelelser til nytårsmarcherne Pressemeddelelser til nytårsmarcherne Planlægningen af nytårsmarcherne i starten af det nye år er i fuld gang. Mange af jer sender pressemeddelelser ud forud for turene for at tiltrække mange deltagere

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

Arbejdsdrøftelse 2017

Arbejdsdrøftelse 2017 Arbejdsdrøftelse 2017 I år skal der arbejdes med foreningens vision for 2017-2018. Du kan her læse hvilke visioner bestryelsen har haft i tankerne. HVILKE DELE AF VISIONEN KOMMER TIL AT PÅVIRKE DIG, OG

Læs mere

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015

Landsforeningen Lænken. Nyhedsbrev sommer 2015 Landsforeningen Lænken Nyhedsbrev sommer 2015 Lænkens sommertræf 2015 Så blev det endelig UGE 27, hvor over 80 glade voksne og børn tog afsted til Laugesens Haver nær Herning for at hygge sig i en lille

Læs mere

Nye medlemmer og medlemshvervning

Nye medlemmer og medlemshvervning Formandens beretning Det har været et spændende og travlt år i bestyrelsen og i Praktisk Økologi. Det vil jeg fortælle lidt om nu. I dag kan vi fejre vores havenytredaktør Fanny Møllers 1 års dag her i

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Bestyrelsens beretning Kære generalforsamling. Nu er det et år siden jeg blev konstitueret som formand siden Trine, ret pludseligt, besluttede ikke at genopstille. Det har været et spændende, men også

Læs mere

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik

Sammen er vi stærkere. Stafet For Livet et indblik Sammen er vi stærkere Stafet For Livet 2016 - et indblik INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning Vi fejrer Stafet For Livet 2016 3 Sammen er vi stærkere 4 Hvad betyder Stafet For Livet for Fighterne? 5 Hvad betyder

Læs mere

Formandsberetning for Foreningen Agape 2015 v/steen Møller Laursen, formand

Formandsberetning for Foreningen Agape 2015 v/steen Møller Laursen, formand Formandsberetning for Foreningen Agape 2015 v/steen Møller Laursen, formand Indledning Jeg har haft lejlighed til at læse det første nyhedsbrev, der blev udsendt fra foreningen Agape til foreningens venner.

Læs mere

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke

Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke Mundtlig beretning for landsforeningen Folkevirke I forlængelse af min skriftlige beretning vil jeg knytte nogle få yderligere bemærkninger. Når man læser den samlede, skriftlige beretning, er det tydeligt,

Læs mere

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem.

Vi er overbeviste om, at konferencen kan være med til at udbygge netværket broerne imellem. Sidste nyt april 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Tak for jeres bidrag til konferencen. Det var dejligt at tilbringe et lille døgn sammen med jer og høre om alle de tiltag og ideer, som praktiseres i lokalafdelingerne.

Læs mere

Nyhedsbrev, november 2003

Nyhedsbrev, november 2003 Nyhedsbrev, november 2003 Så er det længe ventede andet nyhedsbrev i 2003 fra Den Sikre Vej på gaden. Brevet indeholder en beretning af, hvad der er sket i foreningen siden sidst og lidt nyheder fra Camino

Læs mere

Referat af møde d. 12/4 2011

Referat af møde d. 12/4 2011 Referat af møde d. 12/4 2011 Til stede Monica, Bestyrelsen Mariehønen Ditte, Bestyrelsen Mariahjemmet Louise, Bestyrelsen Knasten/Stauninggården Jeanette, Bestyrelsen Abildvænget Lea, Bestyrelsen Mariahjemmet

Læs mere

En historie fra det virkelige liv. -Historien -Refleksion -Status - Spørgsmål

En historie fra det virkelige liv. -Historien -Refleksion -Status - Spørgsmål En historie fra det virkelige liv -Historien -Refleksion -Status - Spørgsmål Den personlige historie Mine erfaringer set i bagklogskabens lys En tur igennem min egen rejse fra ung til mindre ung Fra lidt

Læs mere

TAGLINE CREATIVE BRIEF. -Music that doesn t fit in a box. Situation. Challenge Target Audience Goal. Effect. Media

TAGLINE CREATIVE BRIEF. -Music that doesn t fit in a box. Situation. Challenge Target Audience Goal. Effect. Media TAGLINE -Music that doesn t fit in a box CREATIVE BRIEF Situation Tinderbox Entertainment vil i 2015 skabe en ny musikfestival. Festivallen skal foregå i Tusindårsskoven i Odense fra d. 26. 28. Juni. Festivallen

Læs mere

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN

FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN OPDATERET 09.12.14 FOLKEMØDEARRANGØR SÅDAN Bornholms Regionskommune står for Folkemødets praktiske rammer. Men det politiske indhold selve festivalens substans bliver leveret af partier, organisationer,

Læs mere

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre

KVINFOs MENTOR NETVÆRK. KVINFOs MENTOR NETVÆRK. åbner døre KVINFOs MENTOR NETVÆRK KVINFOs MENTOR NETVÆRK åbner døre mentee Alle burde have en mentor! Sådan lyder rådet fra mentee Scholastique Nyiragwanesa. Scholastique har været i et mentorforløb med Britta i

Læs mere

Uddannelsen ruster dig til både at se og leve på nye måder. Og også til at modstå de udfordringer der kan opstå. Fra dit indre og fra omverdenen.

Uddannelsen ruster dig til både at se og leve på nye måder. Og også til at modstå de udfordringer der kan opstå. Fra dit indre og fra omverdenen. SPIRITUEL UDDANNELSE til dig der vil udfolde din sjæls energi til dig der vil skabe et lyst og let liv i kærlighed til dig der vil leve i endnu mere lys og glæde 2015 Spirituel Uddannelse er stedet, hvor

Læs mere

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen.

Leder. Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Leder Det summer af sol og sommer. Det er den tid på året, hvor vi alle fylder depoterne op med energi fra lyset og varmen. Den kommende tid er hverdagene på Egely præget af, at det er feriesæson. Det

Læs mere

www.virksommekvinder.dk 2014 1

www.virksommekvinder.dk 2014 1 www.virksommekvinder.dk 2014 1 De 4 Hv-ord: 1.Hvem er VIRKSOMME kvinder? 2.Hvad gør VIRKSOMME kvinder? 3.Hvor findes VIRKSOMME kvinder? 4.Hvordan opnår Vk resultater? www.virksommekvinder.dk 2014 2 Hvem

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 11. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Folket og forskerne i forening - Citizen science

Folket og forskerne i forening - Citizen science Folket og forskerne i forening - Citizen science Formål med Biodiversitet Nu : Skabe ny viden om naturens mangfoldighed i din kommune Vække undren og begejstring omkring naturen og kendskab til biodiversitet

Læs mere

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september

1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 13. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle.

Oktober 2014. Nyhedsbrev. Fattigdom i Danmark. Kære alle. Oktober 2014 Nyhedsbrev Kære alle. Vi håber, at I nyder det smukke efterår og har samlet kræfter til vinteren og de lidt mørkere måneder. Samtidig betyder efteråret også, at der er gang i rigtig mange

Læs mere

Med dette lille nyhedsbrev ønskes I alle en glædelig jul vi ses i det nye år

Med dette lille nyhedsbrev ønskes I alle en glædelig jul vi ses i det nye år Småbørnsnetværkets Nyhedsbrev November 2013 Kære netværk Efteråret går på hæld og lige om hjørnet venter vinteren og et nyt år! Husk at sæt et stort X i kalenderen til det kommende årsmøde se mere om dato,

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

Udviklingsstrategi. for landdistrikter

Udviklingsstrategi. for landdistrikter Udviklingsstrategi for landdistrikter Indhold Indledning 2 Landdistrikterne under forandring 3 Prioriterede udfordringer i kommunens landdistrikter 4 Initiativer idéer til tværgående projekter 5 Idéer

Læs mere

Referat af Formand/Sekretærmøde LC Distrikt 9 på Belis Bar den 19.juni 2014

Referat af Formand/Sekretærmøde LC Distrikt 9 på Belis Bar den 19.juni 2014 Referat af Formand/Sekretærmøde LC Distrikt 9 på Belis Bar den 19.juni 2014 Følgende agenda var udsendt på forhånd: 1. Præsentationsrunde 2. Spisning 3. Formandens opgaver 4. Sekretærens opgaver 5. Medlemsstatus

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Bog: Ledelse af frivillige. Særpris i dag: 239 kr. Ledelse af frivillige V/ Sociolog Foredragsholder, forfatter og konsulent Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO Definition af frivilligt arbejde

Læs mere

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015

Dansk Sejlunion - Klubkonference. 21. november 2015 Dansk Sejlunion - Klubkonference 21. november 2015 Vi vil fortælle om Baggrunden for projekt Vild med Vand Status for projektet Hvad består projektet af Hvad leverer projektsekretariatet Hvordan kommer

Læs mere

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september

Presseguide. 1. Forslag til pressearbejde før uddelingen den 12. september Presseguide Det lokale arbejde med pressen skaber opmærksomhed, der rækker ud over morgeneventen. Jeres indsats for at tiltrække god presseomtale er derfor et vigtigt bidrag til kampagnens succes. Denne

Læs mere

Mødestrukturgruppen har mødtes

Mødestrukturgruppen har mødtes Saml ind ved valget Folkeafstemningen den 3. december nærmer sig med hastige skridt. Flere af jer har samlet ind ved tidligere valg. Nu er chancen der igen. Information om valget er allerede sendt til

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

At være frivillig i UngEnergi

At være frivillig i UngEnergi At være frivillig i UngEnergi UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling. Vi er en gruppe af unge mellem 15 og 35 år, som brænder for det samme mål: en grøn og bedre verden. Vores projekter har til

Læs mere

Fermenterings kusus igen, med gode Søren Holt

Fermenterings kusus igen, med gode Søren Holt Fermenterings kusus igen, med gode Søren Holt Successens bagside Højt arbejdstryk Vanskeligt at holde det høje niveau med kun frivillig arbejdskraft Forholdsvis få frivillge træk et virkeligt tungt

Læs mere

N y h e d s b r e v. Vi arbejder for Hospice Sjælland i Roskilde. Nr. 2 2008

N y h e d s b r e v. Vi arbejder for Hospice Sjælland i Roskilde. Nr. 2 2008 Vi arbejder for Hospice Sjælland i Roskilde N y h e d s b r e v Nr. 2 2008 Indhold: Støtteforeningen i arbejdstøjet... 2 Nyt foreningsår - nye kræfter - samme vigtige opgaver... 3 Valg til bestyrelsen...

Læs mere

Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm.

Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm. INDKALDELSE TIL ÅRSMØDE I ALTERNATIVET Den 24. maj i Århus samt d. 11. juni i Missionshuset i Allinge på Bornholm. Først og fremmest: tak, tak, tak! Vi kan ikke understrege nok, hvor glade vi er for, at

Læs mere

Formands Nyt. Nr OK-Klubberne i Danmark * Allégade 2 * 2000 Frederiksberg * tlf.: * ok-klubberne.dk * facebook.

Formands Nyt. Nr OK-Klubberne i Danmark * Allégade 2 * 2000 Frederiksberg * tlf.: * ok-klubberne.dk * facebook. Formands Nyt Nr. 4-2013 Formands Nyt nr.4, december 2013 Kære formænd. Julen er glædens og traditionernes tid, som oftest tilbringes i familiens skød. Det er tidspunktet hvor vi alle bør tænke på dem,

Læs mere

Indsamling ved folketingsvalget

Indsamling ved folketingsvalget Indsamling ved folketingsvalget Folketingsvalget nærmer sig med hastige skridt. I kan lige nå at tilmelde jer som indsamlere. Frist er onsdag den 10. juni Flere af jer har samlet ind ved tidligere kommunal-

Læs mere

MØDET HOLDES PÅ HOTEL HVIDE HUS KL. 18.00 "SLIP DIN INDRE SANGER LØS"

MØDET HOLDES PÅ HOTEL HVIDE HUS KL. 18.00 SLIP DIN INDRE SANGER LØS Erhvervskvinder.dk AALBORG JANUAR M Ø D E T MØDET HOLDES PÅ HOTEL HVIDE HUS KL. 18.00 Mandag, den 9. januar 2006. "SLIP DIN INDRE SANGER LØS" Hvad enten, du tror, du ikke kan synge, eller du elsker at

Læs mere

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen

Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk Af Christina Christiansen Passion-for-life.dk - handler om at få eller beholde den fulde appetit på livet. At udleve sit fulde potentiale. Her er værktøjer til at tage det første skridt

Læs mere

Vi har rundet 400.000 kroner

Vi har rundet 400.000 kroner Vi har rundet 400.000 kroner Becels gå-app, der støtter Hjerteforeningen økonomisk, er nu knap 100.000 kroner fra målet Gående har i stor stil indberettet deres skridt på Facebook eller tændt deres smartphone,

Læs mere

Fadebursloven Nyborg, april 2013

Fadebursloven Nyborg, april 2013 Fadebursloven Nyborg, april 2013 Kongens Fadebur Kongens Fadebur er et fødevarenetværk etableret af Nyborg Slot for fødevareproducenter, specialiserede fødevareforhandlere og restauranter på Fyn. Mission:

Læs mere

Social Medie. Strategi B2C BILAG

Social Medie. Strategi B2C BILAG Social Medie Strategi For ikke- B2C virksomheder BILAG Indholdsfortegnelse Bilag 1 Søgeresultater på B2B, B2B og B2G side 3 Bilag 2 Vero Moda side 5 Bilag 3 Sephora side 6 Bilag 4 Coca Cola side 8 Bilag

Læs mere

MANUAL TIL ORGANISATORISKE FRIVILLIGE

MANUAL TIL ORGANISATORISKE FRIVILLIGE MANUAL TIL ORGANISATORISKE FRIVILLIGE Velkommen til Bydelsmødre-indsatsen Kære organisatoriske frivillig, Velkommen til Bydelsmødre! I denne korte manual vil vi give dig nogle overordnede informationer

Læs mere

Vi håber, du har lyst til at deltage for foreningen skal være for os alle!

Vi håber, du har lyst til at deltage for foreningen skal være for os alle! Aarhus den 24. februar 2013 Kære idéhistoriske alumne Der sker ting og sager i miljøet omkring Idéhistorie. En forening, der vedrører dig, ser snart dagens lys. Nærmere bestemt den 5. april, hvor vi afholder

Læs mere

Før du åbner havelågen

Før du åbner havelågen Åbn din havelåge Før du åbner havelågen Afstem dine forventninger Inden du åbner din havelåge for første gang er det vigtigt, at du tænker over hvad du gerne vil med din åbne havelåge. Er det for at møde

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018

Frederikshavn Kommune. Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018 Frederikshavn Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde 2014-2018 Indledning FÆLLES pejlemærker Bærende principper Tænkes sammen med 4 5 8 10 Indledning Frederikshavn Kommune er fyldt med frivillige

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8)

Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Nyt land i sigte vær åben for nye muligheder (kapitel 8) Og nu står vi her på trappen på det øverste trin Nyorienteringsfasen, måske med den ene fod på trinnet lige under, nemlig i Bearbejdningsfasen.

Læs mere

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt.

Kontakten til vore samarbejdspartnere udenfor Børns voksen venner i Aalborg er vigtige for foreningen, og noget der er blevet prioriteret højt. Formandens beretning for 2016 Bestyrelsens møder og arbejde 2016 har været et spændende og anderledes år for Børns Voksenvenner i Aalborg og Omegn. Fra 1. marts 2016 har vi haft 3 faste medarbejdere mod

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Guide til det frivillige arbejde i Red Barnet

Guide til det frivillige arbejde i Red Barnet Guide til det frivillige arbejde i Red Barnet 1 Indholdsfortegnelse 1. Stiftelse af lokalforening...side 5 2. Aktiviteter...side 5 3. Økonomi...side 7 4. Frie midler...side 7 5. Medier og layout...side

Læs mere

Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013

Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013 Birgitte Nymanns takketale ved lanceringen af QLF s inspirationshæfte 18. juni 2013 Kære alle Nu har I hørt om QLF og hæftet, men for de af Jer, som måske ikke kender os tre heroppe så godt, vil jeg starte

Læs mere

Generalforsamling onsdag d. 9.3.2015 i Aulum Fritidscenter

Generalforsamling onsdag d. 9.3.2015 i Aulum Fritidscenter Formandens beretning for Aulum-Haderup Erhvervsudvikling (AHE) 2014 Generalforsamling onsdag d. 9.3.2015 i Aulum Fritidscenter Året 2014 har været et år hvor vi i bestyrelsen har forsøgt - at komme videre

Læs mere

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat Dagsorden og referat D. 23. februar 2012 kl. 17.00 Ortenvej 180, 6800 Varde Fraværende: Birthe 1. Godkendelse referat fra sidste møde Godkendt 2. Pårørendenetværk. Drøftelse af pjece samt indhold i øvrigt.

Læs mere

Kære generalforsamlingsdeltagere: Jeg vil gerne, som formand for bestyrelsen, byde jer alle sammen velkommen til den 98. generalforsamling i Hvalsø Brugsforening. Sponsorstøtte: Jeg synes at jeg i år gerne

Læs mere

Strategisk forebyggelse frem for brandslukning - Kan vi være andet bekendt? Slut med Børn og Sprut

Strategisk forebyggelse frem for brandslukning - Kan vi være andet bekendt? Slut med Børn og Sprut Strategisk forebyggelse frem for brandslukning - Kan vi være andet bekendt? 1 Baggrund Udsprunget af KR M-indsatsen 2007/08 Ældre- og Sundhedsudvalget, som er ansvarlig for kommunens forebyggelsesindsats,

Læs mere

Ældreliv. Aktiv & Sund hele livet. Nyhedsbrev September 2015 Center for Velfærd & Omsorg

Ældreliv. Aktiv & Sund hele livet. Nyhedsbrev September 2015 Center for Velfærd & Omsorg Ældreliv Aktiv & Sund hele livet Nyhedsbrev September 2015 Center for Velfærd & Omsorg Aktiv og Sund- hele livet Mød en række borgere, der lever et sundt og aktivt liv i Lejre Kommune. Blandt andet Tove,

Læs mere

Alle kan lave mad! Sanne Vinther Arla Fonden

Alle kan lave mad! Sanne Vinther Arla Fonden 2 Alle kan lave mad! Alle kan lave mad, hvis de lærer hvordan. Gennem de seneste år er det desværre gået ned ad bakke, når man ser på madlavningen herhjemme. Der er nemlig færre og færre, som kan tilberede

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Presse- og kommunikationskursus. Aalborg, den 8. november 2013

Presse- og kommunikationskursus. Aalborg, den 8. november 2013 Presse- og kommunikationskursus Aalborg, den 8. november 2013 Program Kl. 11.10-12.30: Velkommen Jeres forventninger til kurset Værdien af omtale Hvordan skabes omtale Eksempler Forventninger til dagen

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Alle kan lave mad! Sanne Vinther Arla Fonden

Alle kan lave mad! Sanne Vinther Arla Fonden 2 Alle kan lave mad! Alle kan lave mad, hvis de lærer hvordan. Gennem de seneste år er det desværre gået ned ad bakke, når man ser på madlavningen herhjemme. Der er nemlig færre og færre, som kan tilberede

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE December 2013 Fars Videokogebog er i luften Endelig blev den klar til de dejlige fædre og børn ude i det ganske land Fars Videokogebog er gået luften og er nu online på

Læs mere

Snart Sygeplejerske. Rekruttering af sygeplejersker via Facebook

Snart Sygeplejerske. Rekruttering af sygeplejersker via Facebook Snart Sygeplejerske Rekruttering af sygeplejersker via Facebook Dagens Medicin. DGI Byen den 9. maj 2012. Christian Andersen chr.cph@gmail.com, 51 21 31 41 Carina citat fra Urban: For det første var facebookgruppen

Læs mere

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE

NYHEDSBREV HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 PÅ TUR RUNDT I DANMARK VELKOMMEN TIL 12 NYE BYDELSMØDRE I SLAGELSE KOMMUNE HVILKET FANTASTISK ÅR 2011 Vi begyndte 2011 med at 20 Bydelsmødre-grupper fra hele landet stiftede Bydelsmødrenes Landsorganisation. Siden da er mange nye Bydelsmødre blevet uddannet, mange nye Bydelsmødre-grupper

Læs mere

Tale Generalforsamling i Business Region MidtVest Formandens beretning 2017 v. H.C. Østerby

Tale Generalforsamling i Business Region MidtVest Formandens beretning 2017 v. H.C. Østerby BUSINESS REGION MIDTVEST GENERALFORSAMLINGEN Tale Generalforsamling i Business Region MidtVest Formandens beretning 2017 v. H.C. Østerby Dato: 12-03-2018 Kære alle sammen. Rigtig hjertelig velkommen og

Læs mere

KIRKENS VELKOMSTPAKKE

KIRKENS VELKOMSTPAKKE KIRKENS VELKOMSTPAKKE Indhold 1. Hvad er en velkomstpakke? 2. Kontakten til nye borgere i sognet 3. De frivilliges opgave i forbindelse med et besøg. 4. Velkomstpakkens udformning 5. Forslag til indhold

Læs mere

KIRKENS VELKOMSTPAKKE

KIRKENS VELKOMSTPAKKE KIRKENS VELKOMSTPAKKE Indhold 1. Hvad er en velkomstpakke? 2. Kontakten til nye borgere i sognet 3. De frivilliges opgave i forbindelse med et besøg. 4. Velkomstpakkens udformning 5. Forslag til indhold

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

ÅRSBERETNING2012. Københavns Bybi Forening

ÅRSBERETNING2012. Københavns Bybi Forening ÅRSBERETNING Københavns Bybi Forening 1 Bybi s år Når man ser tilbage på alle de ting, der er sket i, er det ikke svært at forstå, hvorfor vi har haft så travlt i Bybi. Vi har brugt meget tid på at starte

Læs mere

Ældre Sagens frivillige indsats. til gensidig glæde

Ældre Sagens frivillige indsats. til gensidig glæde Ældre Sagens frivillige indsats til gensidig glæde Nærvær, tryghed og netværk Ældre Sagens mere end 10.500 frivillige gør dagligt en kæmpe indsats for at skabe indhold og livskvalitet i andre menneskers

Læs mere

MADKUNDSKABSPULJEN - ANSØGNINGSKRITERIER

MADKUNDSKABSPULJEN - ANSØGNINGSKRITERIER MADKUNDSKABSPULJEN - ANSØGNINGSKRITERIER Madkamp For et styrket madkundskab Projektet Madkamp For et styrket madkundskab vil fremme de danske skoleelevers interesse og evner i forhold til fødevarer, mad

Læs mere

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012

ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 ErhvervsKvindeNyt Herning December 2012 Sne, sjap, kulde og bilen vil ikke starte. eller sne, smukke landskaber, hygge indendøre, glögg. Begge dele er jo vinter, men mediernes fokus og måske vores eget?

Læs mere

Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus.

Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 2. september 2015 Finansiering af projektet Smag på Aarhus Modtagelse af midler fra Nordea-Fonden til projektet Smag på Aarhus. 1.

Læs mere

Retningslinjer. Demensgrupper. Januar 2018

Retningslinjer. Demensgrupper. Januar 2018 Retningslinjer Demensgrupper Januar 2018 Indhold: 1. Hvad er en demensgruppe... 2 2. Hvem kan være med i en demensgruppe... 2 3. Hvordan starter man en demensgruppe... 3 4. Hvilken støtte kan en demensgruppe

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 20+21+22 2015 Grundlovsdag. Skolen har lukket Grundlovsdag, fredag den 5. juni. SFO har derfor åbent fra 06.15 til 12.00, idet der kun er tale om en ½ arbejdsdag/fridag! Husk i øvrigt at 5. juni også er Fars dag! Travl

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13

Ledelsesfagligt Grundforløb, E13 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i

Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i 1 Som en start på vores dialog, ønsker jeg at give dig mine tre bedste kulturledelses redskaber. Jeg bruger også mange andre forskellige redskaber i mit daglige arbejde, men de tre som jeg har valgt at

Læs mere

Idrætsinspiration 2015. Foredrag og workshop om fundraising 17. Januar 2015

Idrætsinspiration 2015. Foredrag og workshop om fundraising 17. Januar 2015 Idrætsinspiration 2015 Foredrag og workshop om fundraising 17. Januar 2015 Indhold og intro Trends og tendenser inden for foreningsfundraising i Danmark Hvad er et egnet fundraisingprojekt og hvorfor?

Læs mere

Anti-mobbestrategi for Risingskolen

Anti-mobbestrategi for Risingskolen Anti-mobbestrategi for Risingskolen Skolens kerneopgave Alle elever skal opleve personlig optimisme, og udvikle sig i fællesskaber Kerneværdier - skolens værdigrundlag som tager sit udgangspunkt i skolens

Læs mere

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent.

Anne Mette blev valgt som ordstyrer og Sanne blev valgt som referent. Referat af ungdomsudvalgsmøde Tirsdag den 18. marts 2014 kl. 17 20:00 Høreforeningen, Handicaporganisationernes hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup (Lige ved Høje Tåstrup station, http://handicaporganisationerneshus.dk/)

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Kære medlemmer. Så er det tid til et nyhedsbrev, og der er meget at fortælle om.

Kære medlemmer. Så er det tid til et nyhedsbrev, og der er meget at fortælle om. Kære medlemmer Så er det tid til et nyhedsbrev, og der er meget at fortælle om. Løbende er der mange spændende arrangementer i foreningen, og i tiden der er gået siden sidst har vi fx haft besøg af Torsten

Læs mere

HÅNDBOG FOR HAVENETVÆRK

HÅNDBOG FOR HAVENETVÆRK M E R E L I V I H A V E N Landsforeningen Praktisk Økologi HÅNDBOG FOR HAVENETVÆRK UDARBEJDET I SAMARBEJDE MED PØ S LOKALE HAVENETVÆRK Kontakt Mere Liv i Haven: kontakt@merelivihaven.dk Netværksfacilitator,

Læs mere

FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl

FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl ER INDHOLD FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl. 10.30-11.15 SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl. 12.00-12.45 ØKOLOGISKE BØNNER OG LINSER SIDE 4 Tid: Onsdag

Læs mere

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle.

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle. NEWSLETTER NO. 15 21. maj 2009 Kære medlemmer, Jeg beklager, at dette nyhedsbrev er blevet forsinket en smule. 1. Generalforsamlingen 2009 Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen

Læs mere

Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013

Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013 Nyhedsbrev Nr.20/ MAJ 2013. 1913-2013 hundrede ÅRs ostetradition Knuthenlund Gods, Knuthenlundvej 7B, 4952 Stokkemarke, Tlf 54 71 13 80 www.knuthenlund.dk / info@knuthenlund.dk Besøg vores gårdmejeri,

Læs mere