Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 17. december 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 17. december 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg"

Transkript

1 Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 17. december 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Udbud af bybuskørsel i Århus, Midttrafiks 25. udbud. Tildeling efter pris og andre parametre uden incitamentsordninger fra kontraktstart 1 2 Overenskomstforhold for chauffører m.fl. ved det andet udbud af bybuskørsel i Århus. Midttrafiks 25. udbud. 3 3 Etablering af et serviceselskab ved Busselskabet Århus Sporveje 6 4 Afgivelse af kontroltilbud ved udbud af buskørsel i Århus, Skanderborg og Horsens 8 5 Buskørsel på en række ferie- og fridage 10 6 Tidsplan for Midttrafiks budget Orientering om erhvervskort 14 8 Orientering om statens trafikaftale "Bedre Mobilitet" 16 9 Orientering om status for regionale effektiviseringer Orientering om sammenligning af trafikselskabernes udgifter til administration og fællesudgifter Orientering om gratiskørsel i Randers på grund af snevejr Siden sidst - Direktionens orientering til Bestyrelsen Eventuelt 27

3 Udbud af bybuskørsel i Århus, Midttrafiks 25. udbud. Tildeling efter pris og andre parametre uden incitamentsordninger fra kontraktstart Resumé Midttrafiks bestyrelse besluttede 10. september 2010, at 25. udbud skal gennemføres med tildeling efter kriteriet: Det økonomisk mest fordelagtige tilbud. Endvidere blev det besluttet at drøfte med Århus Kommune, om der skal indarbejdes incitamentsordninger i udbuddet. Det foreslås, hvilke karakterer og vægte der skal anvendes ved tildelingen, og at der ikke fra kontraktstart indarbejdes incitamentsordninger i dette udbud. Sagsfremstilling Med tildelingskriteriet Det økonomisk mest fordelagtige tilbud vil der ved valg af tilbud, ud over prisen, blive lagt vægt på driftskvalitet, buskvalitet, fysisk miljø og arbejdsmiljø. Karakterer og vægte i tildelingsmodellen Efter drøftelse med Århus Kommune foreslås det, at karakteren 100 gives til det billigste tilbud og eksempelvis 85, hvis prisen er 15 % højere end det billigste tilbud. Endvidere foreslås det, at der gives karakterer mellem 80 og 100 for hver af de andre parametre. Endelig foreslås det, at parametrene vægtes således: Pris 60 % Driftskvalitet 15 % Buskvalitet 15 % Fysisk miljø 7 % Arbejdsmiljø 3 % Modellen vil eksempelvis betyde, at et tilbud, som på alle andre parametre end prisen får karakteren 95, vil blive valgt frem for et tilbud, som på alle andre parametre end prisen får karakteren 85, selv om det første tilbud er 6½ % dyrere end det andet. Ingen incitamentsordninger vedrørende brændstofforbrug og euronorm Samtidig foreslås det efter drøftelse med Århus Kommune, at der ved parameteren fysisk miljø lægges vægt på, at busselskabet indsætter så miljøvenlige busser som muligt, hvor en miljøvenlig bus bl.a. defineres som en bus med et lavt brændstofforbrug og en høj euronorm (lave røggasemmissioner). Herudover vægter miljøhensyn på anlægget (fx genbrugsvand, vaskemidler osv.). På denne baggrund vil det ikke give nogen mening at indarbejde incitamentsordninger, som er baseret på bussernes brændstofforbrug og euronorm, i dette udbud. Sådanne ordninger blev indarbejdet i Midttrafiks seneste udbud af bybuskørsel i Randers, Herning og Skive, hvor tildelingen skete efter kriteriet Laveste pris.

4 2 Eventuel incitamentsordning efter antal passagerer Som en mulig incitamentsordning i 25. udbud kan der peges på en ordning, hvor betalingen til busselskabet gøres afhængig af passagerantallet. I de nye kontrakter, der er trådt i kraft i Randers og Herning i januar hhv. juni 2010, ydes en merbetaling til busselskabet, såfremt passagerantallet stiger i forhold til basisåret. Basisåret er 2010 i Randers og 2011 i Herning. Merbetalingen svarer til ca. halvdelen af gennemsnitsindtægten pr. ekstra passager. Til forskel fra Randers og Herning omfatter udbuddet i Århus kun en del af bybuskørslen i kommunen. Derfor vil der i Århus ikke være samme afhængighed mellem passagerantallet i den udbudte kørsel og busselskabets indsats, som der er i Randers og Herning. Bl.a. på denne baggrund foreslås det efter drøftelse med Århus Kommune, at der ikke indarbejdes en tilsvarende passagerincitamentsmodel i dette udbud. Generel forpligtelse til at forhandle om incitamentsordninger Det foreslås, at udbudsvilkårene og kontrakten udformes således, at det valgte busselskab generelt forpligtes til at indgå i forhandlinger om indførelse af incitamentsaftaler fra kontraktstart eller i løbet af kontraktperioden. Det er en normal bestemmelse i Midttrafiks kontrakter. Direktøren indstiller, at administrationens forslag godkendes.

5 Overenskomstforhold for chauffører m.fl. ved det andet udbud af bybuskørsel i Århus. Midttrafiks 25. udbud. Resumé Midttrafik har ført drøftelser med 3F og Arbejdsgiverforeningen for Kollektiv Trafik (AKT) om overenskomstvilkår for chauffører i forbindelse med det kommende udbud af bybuskørsel i Århus, Midttrafiks 25. udbud. Resultatet er blevet et forslag, som AKT og 3F er enige om. Bestyrelsen anmodes om at tage stilling til de i sagsfremstillingen indeholdte forslag fra administrationen, hvorefter forslaget fra AKT og 3F er suppleret med en overgangsordning. Sagsfremstilling De overenskomstansatte chauffører ved Busselskabet Århus Sporveje (BÅS) er omfattet af en særlig overenskomst mellem 3F og Kommunernes Landsforening (KL). Denne overenskomst gælder kun for chauffører ved BÅS. For chaufførerne ved andre busselskaber uden for hovedstadsområdet gælder Landsoverenskomsten mellem 3F og AKT. Landsoverenskomsten gælder også chaufførerne ved de private busselskaber i Århus. I Hovedstadsområdet gælder Tillægsoverenskomsten mellem 3F og AKT. Sammenligning af de tre overenskomster De tre overenskomster er forskellige med hensyn til såvel løn- og pensionsvilkår som arbejdstidsregler og andre bestemmelser. Ved det første udbud af bybuskørsel i Århus i 2007/08 blev det skønnet, at forholdet mellem omkostninger for arbejdsgiverne kunne opgøres således: Landsoverenskomsten: 100 Tillægsoverenskomsten, stedtillæg 2: 108 Tillægsoverenskomsten, stedtillæg 4: 110 Tillægsoverenskomsten, stedtillæg 6: 113 KL-overenskomsten: 118 KL-overenskomsten var dyrest - især på grund af en ekstra ferieuge og andre arbejdstidsregler. Målt i lønkroner for chaufførerne blev det skønnet, at der næsten ingen forskel var mellem KL-overenskomsten og Tillægsoverenskomsten for stedtillægsområde 2 4, afhængigt af anciennitet. Forskellene mellem de tre overenskomster skønnes at være nogenlunde de samme nu.

6 4 Virksomhedsoverdragelsesloven Ifølge Virksomhedsoverdragelsesloven (VOL) skal den gældende overenskomst følges for overdragne chauffører, indtil overenskomsten udløber (VOL-perioden). Den gældende overenskomst mellem 3F og KL udløber 31. marts Det vil sige, inden en ny kontrakt starter 12. februar 2012 og inden tilbudsfristen, der efter tidsplanen er 11. august Indholdet af en ny overenskomst mellem 3F og KL kan derfor næppe komme med i udbudsmaterialet, der forventes offentliggjort i april Men det kan tages med i et rettelsesblad således, at busselskaberne kan nå at tage hensyn til det i deres tilbudsberegning. Længden af en ny overenskomst mellem 3F og KL kendes heller ikke nu. Den bliver formentlig 2, eller 3 år. VOL-perioden for overdragne chauffører efter 25. udbud bliver i så fald ca. 1 eller 2 år fra kontraktstart i februar Også denne usikkerhed forventes at være afklaret således, at busselskaberne kan tage det med i deres tilbudsberegning. Forlængelse af VOL-perioden ved det første udbud I det første udbud af bybuskørsel i Århus blev VOL-perioden forlænget. I udbuddet blev det således bestemt, at overenskomsten mellem 3F og KL for overdragne chaufførers vedkommende skulle følges i hele den ordinære kontraktperiode på 7½ år, selvom overenskomsten kun var gældende i 16 måneder fra kontraktstart i december 2008 til 31. marts Konstruktionen blev imidlertid ikke afprøvet; udbuddet blev annulleret, da kontroltilbuddet fra Århus Sporveje blev valgt som det økonomisk mest fordelagtige for Midttrafik. Kritik af at forlænge VOL-perioden De private busselskaber og AKT var ret kritiske over for forlængelsen af VOL-perioden i det første udbud. Kritikken gik især på, at et privat busselskab i hele kontraktperioden på den måde blev tvunget til at følge en overenskomst, som KL styrer altså helt uden for de private busselskabers og AKT s indflydelse. Drøftelser med 3F og AKT om en alternativ løsning Midttrafik har ført drøftelser med AKT og 3F for at finde en løsning, der imødekommer den kritik, som AKT fremførte mod modellen fra det første udbud, og som 3F principielt har vist forståelse for. AKT og 3F s forslag AKT og 3F er vendt tilbage med følgende forslag: Vilkår svarende til overenskomsten mellem 3F og KL skal gælde for overdragne chauffører, indtil overenskomstens udløb (VOL-perioden) Vilkår svarende til Tillægsoverenskomsten, stedtillægsområde 4, skal gælde for nyansatte fra kontraktstart - og for overdragne chauffører efter VOL-perioden AKT og 3F har endvidere drøftet, om der efter VOL-periodens udløb skal ydes et overgangstillæg til de overdragne chauffører til hel eller delvis udligning af forskellen mellem den private og den offentlige overenskomst. Dette har parterne dog ikke kunnet nå til enighed om.

7 5 Administrationens forslag AKT og 3F s forslag er blevet drøftet i den følgegruppe, som Midttrafik og Århus Kommune har nedsat omkring udbuddet af bybuskørsel i Århus. Administrationen foreslår på denne baggrund, at forslaget fra AKT og 3F indbygges i det kommende udbud af bybuskørsel i Århus. Endvidere foreslår administrationen, at der efter udløbet af VOL-perioden ydes et tillæg til de overdragne chauffører til delvis kompensation for ændrede arbejdstidsregler mv. ved overgang fra den offentlige til den private overenskomst. Overgangstillægget foreslås ydet som et fast tillæg på 800 kr. pr. overdraget chauffør pr. måned, således at det ophører ved udløbet af den ordinære kontraktperiode på 8 år. Direktøren indstiller, at administrationens forslag godkendes.

8 Etablering af et serviceselskab ved Busselskabet Århus Sporveje Resumé Busselskabet Århus Sporveje (BÅS) ønsker, at der etableres serviceselskaber som datterselskaber under BÅS. Baggrunden er de ændrede regler om moms ved cross border leasing af busser fra 1. januar Ændringen har fået flere private busselskaber til at benytte en model med intern leasing gennem egne leasingselskaber. Herved kan der opnås delvis momsfritagelse. BÅS ønsker at få samme mulighed for at kunne konkurrere på lige finansieringsvilkår. Midttrafik har forelagt sagen for Transportministeriet. Sagsfremstilling En ændring af momslovgivningen har medført, at det siden 1. januar 2010 ikke har været muligt at hjemsøge moms fra Tyskland i forbindelse med leasing af busser. Dermed er det ikke længere fordelagtigt at lease busserne i Tyskland (cross border leasing). En praksis der blev udbredt blandt de private busselskaber i midten af 1990 erne, og som også BÅS har brugt fra De private busselskaber er efter lovændringen begyndt at anvende intern leasing, hvorved der kan opnås en delvis momsbesparelse. BÅS ønsker af konkurrencemæssige grunde at benytte intern leasing på samme måde som de private busselskaber. Herved kan omkostningerne og priserne nedsættes 1 2 %. Det forudsætter, at BÅS får lov til at oprette et eller flere datterselskaber, som ejer busserne og leaser dem videre til BÅS. Teknisk skal der oprettes et selskab i hvert kalenderår, hvori der anskaffes busser. Intern leasing./. Modellen for intern leasing og effekterne heraf har BÅS beskrevet i vedlagte notat af 28. oktober 2010 om økonomisk fordel ved intern contra ekstern leasing../. BÅS har endvidere indhentet en ekstern juridisk vurdering af modellen ligesom BÅS revisor har udtalt sig positivt om modellen. Revisionens notat af 29. oktober 2010 om moms ved placering af busser i datterselskab og ekstern juridisk vurdering af 22. september 2010 vedlægges. Midttrafik har anmodet Transportministeriet om eventuelle bemærkninger til modellen. Resultatet heraf forventes at kunne fremlægges på bestyrelsesmødet.

9 7 Direktøren indstiller, at Busselskabet Århus Sporveje får mulighed for at etablere serviceselskaber med henblik på intern leasing under de vilkår, Transportministeriet måtte stille. Bilag notat af 28. oktober 2010 om økonomisk fordel ved intern contra ekstern leasing Revisionens notat af 29. oktober 2010 om moms ved placering af busser i datterselskab ekstern juridisk vurdering af 22. september 2010

10 Afgivelse af kontroltilbud ved udbud af buskørsel i Århus, Skanderborg og Horsens Resumé Busselskabet Århus Sporveje (BÅS) ønsker at afgive kontroltilbud ved udbud af buskørsel i Århus, Skanderborg og Horsens. Formålet er en styrkelse eller konsolidering af BÅS konkurrenceevne. Administrationen vurderer, at sådanne tilbud lovligt kan afgives efter de herom gældende regler. BÅS har sendt spørgsmålet til ekstern juridisk vurdering. Administrationen foreslår, at Bestyrelsen stiller krav om, at BÅS aflægger selvstændigt regnskab for hver enkelt kontrakt, BÅS måtte opnå ved valg af kontroltilbud, og at Midttrafik kan opsige kontrakterne og foretage genudbud, såfremt erfaringerne taler herfor. Sagsfremstilling Busselskabet Århus Sporveje (BÅS) afgav kontroltilbud ved Midttrafiks første udbud af bybuskørsel i Århus. Dette tilbud blev vurderet som værende det bedste og derfor valgt. Bestyrelsen besluttede, at BÅS skal aflægge selvstændigt regnskab for den vundne kørsel, og at Midttrafik kan opsige kontrakten om kørslen og genudbyde denne, såfremt erfaringerne taler herfor. BÅS ønsker nu at afgive kontroltilbud ved Midttrafiks kommende udbud af buskørsel i Århus, Skanderborg og Horsens. Formålet med kontroltilbud BÅS begrundelse for at afgive kontroltilbud er en forventning om, at kontrakter om sådan kørsel kan medvirke til en konsolidering eller styrkelse af BÅS konkurrenceevne. Samtidig peger BÅS på en risiko for tab af konkurrenceevne, såfremt selskabet ikke genvinder egen kørsel i Århus eller opnår kontrakt på ny kørsel uden for Århus. Juridisk vurdering Administrationen er af den opfattelse, at BÅS lovligt kan afgive kontroltilbud på kørsel, som Midttrafik sender i udbud, idet kontroltilbuddene selvfølgelig skal beregnes og afgives efter de herom gældende regler og principper i bekendtgørelse nr. 607 af 24. juni 2008 om kommuners og regioners beregning af kontroltilbud. BÅS har endvidere anmodet om en ekstern juridisk vurdering af spørgsmålet. Tina Braad fra advokatfirmaet Holst, Århus, har udtalt, at BÅS som en del af Midttrafik lovligt kan afgive kontroltilbud i forbindelse med Midttrafiks udbud af busruter. Kontraktforbehold Som ved det første udbud af bybuskørsel i Århus foreslår administrationen, at Midttrafik kræver, at BÅS skal aflægge selvstændigt regnskab for hver enkelt kontrakt, som BÅS måtte opnå ved valg af kontroltilbud, og at Midttrafik kan opsige kontrakterne og foretage genudbud, såfremt erfaringerne taler herfor.

11 9 Efter administrationens opfattelse skal dette ses i sammenhæng med det angivne formål med afgivelse af kontroltilbud. Administrationen foreslår, at BÅS kan afgive kontroltilbud på kørsel i Århus, Skanderborg og Horsens under de ovenfor angivne vilkår. Direktøren indstiller, at administrationens forslag godkendes.

12 Buskørsel på en række ferie- og fridage Resumé Mange bestillere har udtrykt ønske om at finde besparelser indenfor den kollektive trafik. Derfor har Midttrafik gennemført en høring om et forslag, til at ændre kørslen på en række dage fra almindelig hverdagskørsel til lørdags eller søndagskørsel. De berørte dage er nogle hvor en lang række medarbejdere holder fri eller ferie, og hvor skoler og uddannelsessteder holder lukket. Konkret drejer det sig om fredag efter Kr. Himmelfartsdag, 3 dage op til påske og hverdagene mellem jul og nytår. Baggrunden for forslaget er primært tilkendegivelser fra vognmænd og chauffører, der har oplyst at en række ruter på de pågældende dage har meget få kunder. Derfor vil der kunne hentes besparelser på den kollektive trafik disse dage, uden at det berører så mange kunder som tilfældet er i forbindelse med mere generelle besparelser. Besparelsen ved at ændre en kørsel fra en hverdagskøreplan til en lørdags- eller søndagskøreplan er på 1 1,1 mio. kr. i hele Midttrafiks område. Ændres alle de foreslåede dage, vil der være tale om en besparelse i størrelsesorden 8 mio. kr. På baggrund af høringen foreslås det at kørslen fredag efter Kr. Himmelfartsdag samt kørslen på hverdage mellem jul og nytår generelt ændres til lørdagskørsel. Samtidig foreslås det at kørslen Grundlovsdag, 24/12 og 31/12 køres efter søndagskøreplan. Sagen blev første gang behandlet på Bestyrelsesmødet 5. november 2010, hvor sagen blev udsat. Sagsfremstilling./. Midttrafik har sendt et forslag om ændring af kørslen fredag efter Kr. Himmelfartsdag, dagene op til påske samt hverdagene mellem jul og nytår til kommuner og busselskaber. Forslaget går ud på at ændre kørslen fra hverdagskørsel til enten lørdags- eller søndagskørsel. En sammenfatning af høringssvarene vedrørende forslaget om semi-fridage er vedlagt som bilag. Forslaget er desuden drøftet på et kvalitetsudvalgsmøde i Midttrafik med deltagelse af busselskaber og chauffører. På dette møde var der positive tilkendegivelser, da det var vurderingen, at der på en lang række ruter var meget få kunder, da skoler og uddannelsesinstitutioner var lukkede og mange pendlere havde fri/ferie. Kun få busselskaber har besvaret den skriftlige høring. Busselskabet Århus Sporveje påpeger et muligt problem i Århus, et andet selskab finder, at det er en god ide, mens et tredje selskab også nævner muligheden for i højere grad at anvende mindre busser. Høringssvarene fra bestillerne har et blandet indhold. Generelt er der forståelse for forslaget hos størstedelen af bestillerne, men der er også mange forskellige forslag til, hvil-

13 11 ke dage der skal være omfattet, og hvorvidt kørslen så skal gennemføres som lørdagseller søndagskøreplan. Generelt er forskellen på lørdagskøreplanen og søndagskøreplanen, at den lokale bybustrafik er bedre om lørdagen end om søndagen af hensyn til de indkøbsrejsende, mens den regionale trafik og især X-bus er bedre om søndagen end om lørdagen af hensyn til de besøgsrejsende. På baggrund af de forskellige svar foreslås det, at der i den køreplan, der træder i kraft til sommer 2011, som forsøg køres efter lørdagskøreplan på fredagen efter Kr. Himmelfartsdag samt dagene mellem jul og nytår. Forslaget er begrundet i, at der er tale om indkøbsdage, hvorfor der i videst muligt omfang bør tages hensyn til de indkøbsrejsende. Flere bestillere har påpeget, at det er uheldigt at der ikke findes passagertællinger fra de berørte dage. Derfor foreslås det i første omgang at gennemføre ændringen som et forsøg, der evalueres i løbet af køreplanperioden og evt. rettes til efterfølgende år. Samtidig vil Midttrafik gennemføre stikprøvetællinger på de pågældende dage første gang mellem jul og nytår Busselskabet Århus Sporveje påpeger at en ændring i Århus kan være problematisk, da mange mennesker efter selskabets opfattelse ikke vil blive betjent tilfredsstillende. Da det i forvejen er Århus Kommune, der planlægger bybuskørslen i Århus, foreslås det, at Århus Kommune selv beslutter, om man ønsker at køre alle dagene efter hverdagskøreplan. I kommunens høringssvar har man tiltrådt, at dagene køres efter lørdagskøreplan. Samtidig foreslås det, at de regionale ruter, der indgår som en del af Trafikplan Århus følger den beslutning, der træffes i Århus Kommune. Forsøget vil blive evalueret i løbet af køreplanåret , med henblik på en vurdering af, om det giver problemer at køre efter lørdagskøreplan. Evalueringen vil også omfatte muligheden for også at lade dagene op til påske køre som lørdag. I forbindelse med forslagets eventuelle gennemførelse vil der blive gjort en særlig kommunikationsindsats for at forklare den ændrede kørsel overfor kunderne. Samtidig er der i valg af løsningsforslag lagt vægt på, at det skal være rimeligt nemt for kunderne at forstå, hvordan busserne kører. Derfor er der fx ikke valgt model, hvor nogle dage køres som lørdag og andre som søndag. En gennemførelse af forslaget vil medføre en samlet besparelse for bestillerne i størrelsesorden 5 mio. kr. i køreplanåret Samtidig foreslås det, at kørslen Grundlovsdag, 24. december og 31. december harmoniseres i Midttrafik, så de fremadrettet gennemføres efter søndagskøreplan. Også her er høringssvarene forskellige, men Midttrafik foreslår en simpel model, der efter Midttrafiks opfattelse er tilpasset kundeunderlaget, som disse dage primært er besøgsrejsende, da de fleste forretninger har lukket. Enkelte høringsparter har nævnt, at der muligvis kan være undervisning eller eksamen på ungdomsuddannelser på Grundlovsdag og/eller fredag efter Kr. Himmelfartsdag. Hvis det er tilfældet, vil der blive etableret særlig kørsel til disse formål, efter aftale med bestillere og uddannelsessteder.

14 12 Vedtages forslaget, vil Midttrafik gå i nærmere dialog med Sydtrafik og Nordjyllands Trafikselskab, for at harmonisere kørslen på tværs af regionsgrænserne de pågældende dage. Direktøren indstiller, at at kørslen fredag efter Kr. Himmelfartsdag og på hverdagene mellem jul og nytår i køreplanåret gennemføres efter lørdagskøreplan. Århus Kommune anmodes om at tage stilling til hvordan kørslen gennemføres i Århus. at kørslen Grundlovsdag, 24. december og 31. december gennemføres efter søndagskøreplan. at forsøget evalueres i løbet af køreplanperioden Bilag sammenfatning af høringssvarene vedrørende forslaget om semi-fridage

15 Tidsplan for Midttrafiks budget 2012 Resumé Administrationen fremlægger forslag til tidsplan for udarbejdelse af budget Sagsfremstilling./. Administrationen har lavet vedlagte forslag til tidsplan for udarbejdelse af budgettet for Tidsplanen for udarbejdelse af Midttrafiks budget for 2012 følger samme procedure som for budget Budgetmaterialet, der udsendes til bestillerne, vil omfatte en fordeling af udgifter og indtægter for hvert forretningsområde i Midttrafik, fordelt på hver enkelt bestiller. Direktøren indstiller, at den foreslåede tidsplan for Midttrafiks budget for 2012 godkendes. Bilag forslag til tidsplan for udarbejdelse af budgettet for 2012

16 Orientering om erhvervskort Resumé Bestyrelsen besluttede i 2008 at give arbejdsgivere i Midtjylland mulighed for, at Midttrafik leverer et erhvervskort til dem. Erhvervskortet er et periodekort, som arbejdsgiveren kan tilbyde sine medarbejdere via bruttolønsfinansieringsordningen. Der er solgt erhvervskort for 3,6 mio. kr. i Midttrafik vil indgå i et landsdækkende samarbejde i Sagsfremstilling Bestyrelsen besluttede i 2008 at give arbejdsgivere i Midtjylland mulighed for, at Midttrafik leverer et erhvervskort til dem. Erhvervskortet er et periodekort, som arbejdsgiveren kan tilbyde sine medarbejdere via bruttolønsfinansieringsordningen. Udgiften til kortet bliver fratrukket bruttolønnen og den kollektive trafik bliver % billigere for medarbejderen. Kortet kan bruges i Midttrafiks område på strækningen mellem medarbejderens hjem og arbejde. Fordele for virksomheden Virksomheden kan tilbyde et personalegode til glæde for alle medarbejdere - både nuværende og kommende. Samtidig er ordningen nem at administrere for virksomheden. Virksomheden er køber af kortet, og medarbejderen er brugeren af kortet. Fordele for medarbejderen Erhvervskortet kan give kontante besparelser, både fordi kortet købes med en rabat på 11,3% i forhold til normalprisen på et periodekort, og fordi beløbet trækkes fra lønnen før skat. Samtidig giver turen mulighed for at arbejde undervejs eller læse avisen... Medarbejdere, som dagligt har mere end 24 kilometer til og fra arbejde, har efter gældende regler automatisk et befordringsfradrag, uanset hvilket befordringsmiddel, de anvender. Har man mindre end 24 kilometer, har man intet fradrag, men må selv betale sin transport. For disse medarbejdere vil et Erhvervskort ubetinget være en fordel. Har man mere end 24 kilometer til og fra arbejde og ønsker at bruge Erhvervskortet skal man give afkald på befordringsfradraget, men man kan stadig opnå kontante fordele, afhængig af skatteprocent og afstand til arbejde. Privat brug af Erhvervskortet Der findes ingen love eller regler om privat brug af Erhvervskortet. Men efter almindelig praksis vil privatforbrug blive beskattet, hvis det i væsentligt omfang anvendes til privat befordring.

17 15 Aftale om erhvervskort Midttrafik indgår kontrakt med interesserede arbejdsgivere. For hver medarbejder i ordningen skal der udfyldes et bestillingsskema. Derefter sender Midttrafik de nye Erhvervskort i løbet af 10 hverdage. Erhvervskortet er personligt og udstedes til de zoner, medarbejderen skal krydse mellem arbejde og hjem. Gyldigheden er seks eller tolv måneder. Hvis kunden ønsker at bruge tog på tværs af takstgrænserne, skal erhvervskortet købes hos Arriva eller DSB. Hvis medarbejderens ansættelse ophører før Erhvervskortets udløbsdato, kan kortet refunderes til virksomheden. Den ekstra rabat vil så bortfalde. Udbredelse I 2010 har Midttrafik solgt erhvervskort for 3,6 mio. kr. fordelt på 62 arbejdspladser, herunder Favrskov, Hedensted, Herning, Ikast-Brande, Skanderborg og Århus kommuner samt Region Midtjylland. 927 personer har i alt fået udstedt et erhvervskort. I 2010 har Midttrafik deltaget i 2 personalemesser. Midttrafik står altid til rådighed for at rådgive interesserede virksomheder i at tilbyde erhvervskortet til deres medarbejdere. Det er vanskeligt at få aftaler med større virksomheder der har afdelinger flere steder i Danmark. De ønsker ikke, at have aftaler med flere forskellige trafikselskaber. I løbet af foråret 2011 forventer Midttrafik at indgå i et landsdækkende samarbejde om Erhvervskort, som imødekommer disse virksomheder. Det betyder, at virksomhederne kan nøjes med at indgå én aftale, der dækker kollektiv trafik i hele landet. Kortene bestilles via en elektronisk portal, som videresender bestillingerne til det enkelte trafikselskab/togoperatør. Virksomhederne nøjes med én aftale og trafikselskaberne får hermed gavn af hinandens kunder. Udviklingen af erhvervskortportalen støttes af puljemidler fra Trafikstyrelsen. Direktøren indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

18 Orientering om statens trafikaftale "Bedre Mobilitet" Resumé Regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance har 26. november 2010 indgået en trafikaftale under navnet Bedre Mobilitet, der bl.a. betyder tilførsel af midler til en række kollektiv trafikprojekter i Midtjylland. Administrationen orienterer nærmere om aftalens konsekvenser for Midttrafik og kommunerne i Midttrafiks område. Sagsfremstilling Der er indgået en trafikaftale med flertallet af folketingets partier 26. november Med aftalen udmøntes i alt midler i transportpuljerne for 1,3 mia. kr. Af aftalen fremgår, at parterne er enige om at afsætte yderligere 200 mio. kr. til letbanen i Århus. Baggrunden er, at VVM-undersøgelsen af etape 1 af letbaneprojektet i Århus viser et samlet anlægsbudget på 1,4 mia. kr. Parterne er samtidig enige om, at tilføre yderligere 200 mio. kr. til puljen til fremme af kollektive trafikløsninger i Århus og Ring 3-korridoren i Hovedstadsområdet, når der er skaffet finansieringsmæssigt grundlag for det. Endelig er aftaleparterne enige om, at staten indgår som mindretalsejer i et anlægsselskab til etablering af Letbanen sammen med Århus Kommune og Region Midtjylland. Samtidig overdrages Grenaabanen til et kommende letbaneselskab eller parterne bag, for at få en velfungerende letbaneløsning. Det bemærkes i aftalen, at det er hensigten, at staten ikke deltager i et driftsselskab af letbanen i Århus. Trafikaftalen indeholder også udmøntning af de puljeansøgninger der er fremsendt til Trafikstyrelsens puljer til tiltag der kan øge antallet af buspassagerer og til bedre busfremkommelighed. Midttrafik og ARRIVA Tog har fået imødekommet en ansøgning, der under navnet Sammenhæng i Silkeborg skal sikre realtidsinformation m.m. i bybusserne i Silkeborg. Projektet har fået et tilskud på 6,2 mio. kr., og er en videreudvikling af Midttrafiks og ARRIVA Togs fællesprojekt Den Sammenhængende Rejse. Projektet giver mulighed for at sætte samme udstyr i bybusserne i Silkeborg, som der i forvejen er bevilget midler til i bybusserne i Herning. En række kommuner har fået tilskud fra fremkommelighedspuljen. Randers Kommune har fået tilsagn om 11,6 mio. kr. til bedre fremkommelighed på Centerringen i Randers, og 0,3 mio. kr. til et forprojekt om en strategi for busfremkommelighed i signalanlæg. Herning Kommune har fået tilsagn om 0,2 mio. kr. til signaloptimering af 5 signalanlæg.

19 17 Silkeborg Kommune har fået tilsagn om 0,4 mio. kr. til et forprojekt om Silkeborg Trafikterminal. Endelig har Ikast-Brande Kommune fået tilsagn om 1,9 mio. kr. til et projekt om flytning af Nørre Snede Busterminal. Direktøren indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

20 Orientering om status for regionale effektiviseringer Resumé Administrationen orienterer om status for regionale effektiviseringer af buskørsel. Midttrafiks administration har sammen med Region Midtjylland og alle kommuner, arbejdet med udmøntning af Regionsrådets beslutning af 29. september 2010, om effektivisering af det regionale busrutenet. Med baggrund i dette arbejde, er der i november 2010 udsendt forslag til køreplaner til behandling i kommunerne i løbet af november-december Ud fra de svar, der modtages fra kommunerne, vil Midttrafik gennemføre en offentlig høring af køreplanforslagene i løbet af januar Sagsfremstilling Midttrafiks administration har på baggrund af beslutning i Regionsrådet og efter drøftelse med alle kommuner udarbejdet forslag til køreplaner gældende fra sommeren Disse forslag behandles i løbet af november og december 2010 i kommunerne. Midttrafik gennemfører offentlig høring af køreplanerne i januar Forslagene medfører en samlet besparelse for Region Midtjylland i størrelsesorden 31 mio. kr. Der er merudgifter for kommunerne i størrelsesorden 24 mio. kr. hvoraf Region Midtjylland har tilkendegivet at man vil finansiere 11 mio. kr. i form at tilskud til minimumsbetjening på en række ruter. Det økonomiske overslag er fortsat forbundet med en vis usikkerhed, da endelige køreplaner endnu ikke er udarbejdet og godkendt. Der kan derfor fortsat ske forrykninger i forhold til det økonomiske resultat../. Midttrafik har samtidig udarbejdet vedlagte oversigt over forventede ændringer med beskrivelse af konsekvenserne af forslagene for de enkelte ruter og herunder hvor mange kunder der forventes berørt af ændringerne. Det må bemærkes, at forslagene ikke alle er endeligt godkendt af kommunerne. Generelt viser opgørelsen af forslagene i vidt omfang tager hensyn til fortsat betjening af skoleelever og uddannelsessøgende, mens indskrænkninger primært finder sted på tynde tidspunkter formiddag, aften og weekend. De væsentligste kørselsopgaver vil således fortsat blive løst men mulighederne for at anvende kollektiv trafik begrænses på de tidspunkter, hvor der ikke er så mange kunder med. De konkrete ændringer i de enkelte kommuner afhænger i høj grad af kommunernes mulighed for at overtage det finansieringsmæssige ansvar for kørslen. Her er kommunernes muligheder forskellige. Samtidig må det konstateres, at effektiviseringen vil medføre, at nogle kunder skal finde andre rejseveje, som måske indebærer skift hvor der i dag er direkte forbindelser.

21 19 Forslagene indeholder også visse forbedringer. Fx skabes der forbindelse fra Holstebro til Karup Lufthavn. En række ruteudretninger vil også være forbedringer for nogle kunder, som kan komme hurtigere frem mens andre kunder af samme årsag vil opleve forringelser som følge af færre busafgange eller længere afstand til stoppestederne. Samlet er det Midttrafiks vurdering, at de forringelser, kunderne vil opleve, slet ikke har det omfang, som der var lagt op til da forslaget blev introduceret. Den tætte og langvarige dialog med kommuner og Region har således medført et samlet forslag, der set med kundemæssige øjne er bedre end det, der oprindeligt var lagt frem. Det betyder ikke, at der ikke er kunder, der vil blive berørt af ændringerne. Det er der, og Midttrafik vil i forbindelse med idriftsættelsen af de nye køreplaner til sommer 2011 sikre en åben kommunikation om ændringerne også således at det beskrives, hvor forringelserne finder sted og hvilke alternative muligheder for kollektiv transport, der er. Direktøren indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Bilag oversigt over forventede ændringer

22 Orientering om sammenligning af trafikselskabernes udgifter til administration og fællesudgifter Resumé Trafikstyrelsen har offentliggjort sin rapport med sammenligning af nøgletal fra de danske trafikselskaber på baggrund af regnskab Sagsfremstilling Trafikstyrelsen offentliggør hvert år en rapport med sammenligning af nøgletallene for de danske trafikselskaber. Rapporten baseret på regnskab 2009 er netop offentliggjort../. I vedlagte sammenligning af udgifter til administration og fællesudgifter 2009 præsenteres nøgletallene for trafikselskaberne. Bestyrelsen har tidligere fået en tilsvarende sammenligning af nøgletallene for 2008, bl.a. på mødet i Bestyrelsen 10. september Nøgletallene for 2009 viser, at Midttrafik også i 2009 bruger den laveste andel af sine samlede udgifter til administration og personale samt salgsudgifter. Direktøren indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Bilag sammenligning af udgifter til administration og fællesudgifter 2009

23 Orientering om gratiskørsel i Randers på grund af snevejr Resumé I dagene november 2010 (fredag til søndag), blev der indført gratis buskørsel i bybusserne i Randers og gratis kørsel på ruterne 13, 14, 15, 16 og 21. Randers Kommune kontaktede 26. november 2010 om formiddagen Midttrafik med ønsket om at indføre gratis kørsel med øjeblikkelig virkning. Henvendelsen skyldtes det aktuelle snevejr, som gav store forstyrrelser af bybuskørslen. Samtidig med at tilbyde gratis transport i busserne ville Randers Kommune opfordre bilisterne til at undlade at køre i bil ind til byen. Sagsfremstilling Midttrafik og Randers kommune aftalte fredag 26. november 2010, at der med øjeblikkelig virkning blev indført gratis transport i bybusserne og oplandsruterne. Midttrafik godkendte gratis transport, da det kun gjaldt ruter, som Randers Kommune finansierer. Midttrafik meddelte, at de regionale busruter ikke kunne indgå i ordningen, fordi regionen derved ville miste indtægter. Evaluering. Fra beslutningen blev taget i Midttrafik til kunderne fik gratis buskørsel i busserne, gik der ikke lang tid. Busselskabet Nobina, som udfører bybuskørslen i Randers, ringede rundt til samtlige chauffører på ruterne og informerede dermed alle chauffører samtidigt og meget hurtigt. Alle kunder i busserne fik dermed på næsten samme tidspunkt information om, at der var indført gratis buskørsel. Busselskabet fortæller, at chaufførerne var glade for ordningen. Gratis kørsel betød, at chaufførerne bedre kunne koncentrere sig om kørslen i snevejret, når de ikke samtidig skulle billettere kunderne. Selskabets chaufførerne efterlyser dog en bedre snerydning og peger især på rydning omkring stoppestederne, hvor det er vanskeligt at komme ind og ud på grund af snedynger. Kunderne har reageret positivt over den hurtige indførelse af gratis buskørsel. Nogle buschauffører giver udtryk for, at der var flere med busserne end normalt. Andre chauffører mener, at der var det samme antal kunder som normalt. Det er vanskeligt at vurdere, om initiativet har medført flere kunder i busserne. Ved kraftigt snevejr vil flere kunder sikkert vælge bus i stedet for at køre i bil eller cykle. Det er svært at vurdere, om kunderne har valgt bussen, fordi der var gratis kørsel, eller fordi der var meget sne. Direktøren indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

24 Siden sidst - Direktionens orientering til Bestyrelsen Resumé Direktionen orienterer om væsentlige hændelser siden mødet i Bestyrelsen 5. november Sagsfremstilling Drift og aktiviteter Pendlerrute Silkeborg Århus N Midttrafik etablerer 3. januar 2011 en ny pendlerrute fra Silkeborg til Århus Nord, med støtte fra Trafikstyrelsen. Ruten har 3 daglige afgange i hver retning. Kørslen udføres af Malling Turistbusser, og der indsættes helt nye busser. I forbindelse med bestyrelsesmødet er der mulighed for at besigtige en af de nye busser. Ruten vil blive en X-bus rute, med en komfortbus, der er indrettet med stillezone, arbejdsborde og internetadgang. Trafikstyrelsen har også bevilget midler til markedsføring af ruten. Dette vil primært ske via lokale medier i Silkeborg samt direkte markedsføringstiltag overfor ansatte på virksomheder og uddannelsessteder i Århus Nord. Randers: Forsøg med hybridbus sparede masser af brændstof I et par uger i september kørte Nobina en Volvo hybridbus som forsøg på forskellige bybuslinjer i Randers. Resultatet blev, at bussen med en kombination af diesel- og elmotor brugte over 35 % mindre diesel end tilsvarende nye, konventionelle busser, som kun har dieselmotor. Nobina Danmark A/S, som står for bybusserne i Randers, mener, at det er for tidligt at sige, om besparelserne på brændstof er store nok til, at det kan betale sig at købe en eller flere hybridbusser. En hybridbus er ca. 40 % dyrere i indkøb end en standard diesel bus. Ifølge producenten, Volvo, tjenes differencen dog ind på mindre dieselforbrug i bussens levetid. Under alle omstændigheder er bussen et miljøvenligt alternativ, som er stort set lydløs, når den kører til og fra busstoppesteder og lyskryds, hvor elmotoren driver bussen frem. For miljøet er det mindre belastende, hvis der udledes færre partikler, og for busselskabet er der på årsplan tusindvis af kroner at spare på brændstof. Samtidig får busselskaber i visse udbud - bl.a. i Randers - en kontant belønning, hvis de bruger mindre diesel. I Danmark kører der hybridbusser i rutekørsel i København og Aalborg. Erfaringerne fra bl.a. Randers vil Midttrafik bruge til at vurdere, hvordan man i fremtidige udbud af busruter kan belønne vognmænd og busselskaber for at tænke endnu mere miljørigtigt. Transportministeren roser Den Sammenhængende Rejse Silkeborg festede 22. november 2010, da Arriva både præsenterede nye tog - og samarbejdet med Midttrafik om Den Sammenhængende Rejse mellem Herning og Århus. På Silkeborg Station deltog indbudte gæster, herunder bestyrelsesmedlem Frank Borch- Olsen, samt tog- og buskunder i Arrivas Tog s fejring af, at selskabet også de næste 8 år kører i Midt- og Vestjylland. Med transportminister Hans Chr. Schmidt i spidsen fik

25 23 gæsterne jazz, palmer, skoldhed kaffe og en rundvisning i et af de 12 helt nye Lint 41- tog. Samtidig var dagen en god anledning til at præsentere det nye samarbejde mellem Midttrafik og Arriva, som er et projekt med arbejdstitlen Den Sammenhængende Rejse, der skal gøre det nemmere at være bus- og togkunde i Midt- og Vestjylland. Målet er at få busser og tog til at spille bedre sammen end i dag, så de rejsende oplever rejsen som en helhed uden spildtid, når der skal skiftes mellem tog og bus. For at nå det mål vil Midttrafik og Arriva bl.a. arbejde sammen om fælles billetter, køreplanlægning og et callcenter. Kunderne får også relevant rejseinformation på skærme i tog og busser. De fleste rejsende ønsker kortere ventetid og en mere sammenhængende rejse, når man bruger både bus og tog. Det var noget, som transportministeren med et glimt i øjet bifaldt: Det er jo almindelig sund fornuft. Der er ikke noget værre end at se bagenden af bussen, når man lige er ankommet med toget - eller at skifte for mange gange på rejsen sagde Hans Chr. Schmidt, som roste det nye projekt. Projektet omfatter togstrækningen Herning-Århus samt de af Midttrafiks busruter, der betjener stationerne i Herning, Silkeborg, Skanderborg, Viby J og Århus. Trafikstyrelsen støtter Den Sammenhængende Rejse med 20 millioner kr. Den Sammenhængende Rejse er kun en arbejdstitel. Arriva og Midttrafik afholder derfor navnekonkurrence resten af året. Togselskabet Arrivas nye kontrakt med Trafikstyrelsen træder i kraft 12. december Her indsættes bl.a. et eksprestog, REX, på strækningen mellem Herning og Århus. Det afkorter rejsetiden med et kvarter til 1 time og 18 minutter. De nye togsæt har i øvrigt flere stikkontakter til bærbare pc ere og mobiltelefoner samt gratis internet adgang til alle. Arriva laver også trådløs internetadgang på udvalgte stationer. De ældre tog, som allerede kører, får en opgradering med flere siddepladser, større komfort og bedre indeklima. Skjern/Tarm: 8-talsbussen kører snart sin sidste tur 27. oktober 2010 besluttede Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, at den såkaldte 8-talsbus mellem Skjern og Tarm ikke skal køre mere. Den nyoprettede bybuslinje 8 fik en kort levetid, fordi næsten ingen kunder bruger den. Den nedlægges fra og med 1. december Skjern Bilen, som står for kørslen på linje 8, får en kompensation, fordi kontrakten siges op før tid. Alternativet for buskunderne i Skjern og Tarm kan fremover være at køre med rute 41, 69, 307, 907X eller Arrivas tog mellem de to byer. En anden mulighed er Midttur, som er taxakørsel fra dør til dør. Prisen for kunder i Ringkøbing-Skjern Kommune er 14 kr. pr. km (dog minimum 70 kr. pr. tur). Herning: Bybus køreplaner justeres i januar/februar 2011 Efter kritiske henvendelser fra bybuskunder i Herning er en arbejdsgruppe ved at forbedre systemet. Efter ønske fra Herning Kommune blev bybusnettet i Herning gennemgået og moderniseret. Midttrafik foreslog et nyt rutenet, som blev godkendt og trådte i kraft 27. juni 2010.

26 24 Busselskabet Arriva har overfor Midttrafik gjort opmærksom på, at der er færre kunder i bybusserne nu, men Midttrafik har ikke tællinger, som kan be- eller afkræfte, om kunderne er forsvundet i så stort omfang, som medierne har fremført. Salget af billetter kan dog tyde på, at der skete et fald i antallet af kunder i månederne efter omlægningen. Formålet med det nye bybusnet er at skabe forbedringer i form af kortere rejsetid og et mere forståeligt rutenet. Midttrafik må erkende, at kunderne ikke har kunnet se alle disse forbedringer. Det bekræftes af de ca. 100 henvendelser, Midttrafik har modtaget, siden det nye bybusnet trådte i kraft. Nogle af dem er underskriftsindsamlinger med over 400 underskrifter. I hovedtræk har kunderne skrevet om: Dårlig betjening af Gjellerup om morgenen og manglende forbindelse mod Tjørring Manglende betjening af HP Hansensvej/Butikstorv med linje 1A og 1B til/fra Gullestrup Manglende betjening af Vestergade med linje 3 til/fra Snejbjerg Omvejskørsel via Messecentret med linje 4 til/fra Lind Dårligere betjening af den nordlige del af Tjørring Dårligere betjening af HC Ørstedsvej, Sjællandsgade og Holmparken Dårligere sammenhæng i rutenettet og længere ventetider For mange forskellige tider i løbet af dagen Formålet med at køre på forskellige tidspunkter i løbet af dagen er at tilpasse kørslen efter trafikken. Når der er mest trafik i morgen- og eftermiddagstimerne, tager det også længere tid for busserne at køre linjen igennem. Det vil sige, at køreplanen er tilpasset de faktiske forhold. De mange kritiske henvendelser tyder på, at det nye bybusnet generer rigtig mange kunder - og at der ikke kun er tale om en tilvænning. Midttrafik har allerede drøftet de indkomne bemærkninger med Arriva og Herning Kommune. Der er enighed om, at køreplanerne skal ændres, så de mange af de indkomne kritiske bemærkninger kan imødekommes. De arbejder på, at de nye køreplaner skal gælde fra 30. januar 2011 Økonomi og rammer Udbud af koordineret kørsel Midttrafik udbyder hvert år koordineret kørsel med handicapkørsel, siddende patientkørsel og andre koordinerede kørselsformer. I 2010 gennemfører Midttrafik udbuddet sammen med Sydtrafik. Det drejer sig om ca ture årligt i alt - heraf ca ture i Midtjylland - til en forventet værdi af ca. 180 mio. kr. Både bus- og taxavognmænd kan byde på kørslen. I Midttrafiks koordinerede kørsel er der ca. 150 biler på gaden hver dag. Midttrafik har i øjeblikket aftaler med ca. 110 vognmænd i hele Midtjylland. Det meste af udbuddet omfatter kørsel, hvor vognmændene ikke er garanteret kørsel. Vognene bruges, når det er hensigtsmæssigt. Alle vognmænd, der byder korrekt, får kontrakt.

27 25 Derudover ligger der i udbuddet 44 delaftaler om kørsel, hvor vognmanden har garanti for et minimum af kørsel. Til gengæld skal han stå til rådighed for kørsel inden for en nærmere bestemt tidsramme. 27 af disse delaftaler ligger i Midttrafiks område. Fristen for at give tilbud er 15. december januar 2011 offentliggøres det, hvem der har vundet de 44 vogne, der er garanteret kørsel. De øvrige offentliggøres 15. januar Kontrakterne starter 1. marts Teletaxa i Hedensted Kommune Ved køreplanskiftet 27. juni 2010 indgik teletaxakørslen i Hedensted Kommune i den koordinerede kørsel i Midttrafik. Teletaxakørslen koordineres med handicapkørsel, patientkørsel mv. Teletaxakørslen består af 3 ruter/delområder. I område 1 er der fra køreplanskiftet kun tale om kørsel på skoledage, hvor ruten benyttes primært af elever til Rårup Skole og Juelsmindehallen samt til Brund, hvor der er busforbindelse til/fra Horsens. I område 2 og 3 er der kørsel alle dage. Elever med skole- eller uddannelseskort benytter dette som betaling for rejsen. Fra køreplanskiftet til 15. november er der bestilt i alt ture med en nettoudgift for kommunen på kr. til følge. Passagererne har betalt kr. I gennemsnit er der 1,4 kunder/bestilt tur. Omregnet til årsplan skønnes nettokørselsudgifterne at udgøre 0,7 mio. kr. pr. år for Hedensted Kommune. I første halvår af 2010 udgjorde nettoudgifterne 1,1 mio. kr. Passagerernes egenbetaling udgjorde kr. Der findes ikke opgørelse af passagertal for første halvår. I 2009 udgjorde nettoudgifterne 2,2 mio. kr. På årsplan forventer Hedensted Kommune således at opnå en betragtelig besparelse på teletaxakørslen, og der er samtidigt statistik over økonomi og benyttelse. Midttrafik modtager teletaxabestillinger fra kunderne, og kørslen udføres af de bus- og taxavognmænd, som har kontrakt med Midttrafik om at udføre variabel kørsel. Kunderne kan bestille faste ture for en længere periode. Midttrafik har set flere tilfælde af manglende aflysninger, hvor kunden i tilfælde af gentagelser kontaktes og anmodes om at huske at afbestille ture, som ikke benyttes. Teletaxakørslen er i køreplanåret 2010/2011 tilrettelagt så vidt muligt som den tidligere kørsel i området. Administrationen vurderer, at kunderne vil kunne få tilsvarende betjening med mindre udgifter for Hedensted Kommune til følge, hvis konceptet ændres en smule, så tilbuddet ikke er bundet til en rute, men istedet af et område og tidspunkt, så der kan forudses bedre koordineringsmuligheder. Dette tages op med kommunen. Ny folder om letbanen./. Letbanesekretariatet i Midttrafik har udarbejdet vedlagte nye folder om anlæg af den østjyske letbanes etape 1. I folderen beskrives linjeføring, tidsplan og generelle facts.

28 26 Intelligent Mobilitet i Kattegat-Skagerak Projektet IMIKASK Intelligent Mobilitet i Kattegat-Skagerak har fået bevilget 15 mio. kr. i støtte fra EU s Interreg-program. Budgettet er totalt set på 30 mio. kr. Projektet omfatter bl.a. udvikling af avancerede IT-systemer og trafikløsninger, bl.a. Nem bestilling af flexture (herunder Midttur) via ny funktionalitet på mobiltelefon Betaling af turen direkte via mobiltelefon Dynamisk rejseinformation til de rejsende fx ved forsinkelser Projektpartnerne er Region Nordjylland, NT, BEKTRA, Region Midtjylland, Midttrafik, Jammerbugt Kommune, Västtrafik, Göteborgs Stad (Färdtjänsten), Hallandstrafiken, Västra Götalandsregionen og Aalborg Kommune (Norddanmarks EU-kontor). Midttrafiks bidrag er - udover arbejdstid - på kr. fordelt over 2011, 2012 og Forslag om ophævelse af befordringsrabat til efterlønsmodtagere m.fl. Pensionsstyrelsen har sendt udkast til forslag om lov om ophævelse af befordringsrabat til efterlønsmodtagere m.fl. til høring hos blandt andre Trafikselskaberne i Danmark. Trafikselskaberne i Danmark har afgivet sit høringssvar 8. november Trafikselskaberne i Danmarks eneste bemærkning er, at man anmoder om, at forslaget sendes i økonomisk høring hos KL og Danske Regioner. Direktøren indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Bilag folder om anlæg af den østjyske letbanes etape 1

29 Eventuelt

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden sprotokol fra åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 17. december 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-11.30. Frank Borch-Olsen var forhindret i

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forslag til takstnedsættelser 1 1 1-25-1-11

Læs mere

Siden sidst. Økonomi Positivt regnskabsresultat 2009 Mindreforbrug på bustrafik 23 mio. kr. Mindreforbrug på administration 1,5 mio. kr.

Siden sidst. Økonomi Positivt regnskabsresultat 2009 Mindreforbrug på bustrafik 23 mio. kr. Mindreforbrug på administration 1,5 mio. kr. Siden sidst Økonomi Positivt regnskabsresultat 2009 Mindreforbrug på bustrafik 23 mio. kr. Mindreforbrug på administration 1,5 mio. kr. Stigende indtægter i 2010 6% i forhold til 2009 Aftale om Cross border

Læs mere

Flere tilfredse og loyale kunder

Flere tilfredse og loyale kunder Flere tilfredse og loyale kunder Stabil drift 99,9 % af turene. Kundetilfredsheden er ikke målt generelt i 2010, men det tyder på, at den fortsat er høj: 74 mio. rejsende i bustrafikken gav 2.874 kundehenvendelser

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro Åben dagsorden til mødet i kl. 10.00 NU Park, Nupark 51 7500 Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2015 2 3 Godkendelse af byrdefordelingen for 2015 5 4 Temadrøftelse

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 23. marts 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.00-11.30. Hans Bang-Hansen deltog ikke i behandlingen

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 15. marts 2018 kl. 14.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Forventet regnskab 2018 0. kvartal

Læs mere

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik.

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik. Bilag 2: Behovsstyret kørsel Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for. Telekørsel Telekørslen er en del af den offentlige servicetrafik

Læs mere

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Budget 2011 Busdrift budgettet er foreløbigt fordi: Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Regionens effektiviseringer; besparelser hos

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 12. december 2014 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 12. december 2014 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 12. december 2014 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Tidsplan for Midttrafiks budget

Læs mere

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet

Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 20. januar 2011 1-21-3-09 Tine Jørgensen tij@midttrafik.dk 8740 8205 Revideret budget 2011 for handicapkørsel, KAN-kørsel samt Trafikselskabet Bestyrelsen for

Læs mere

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik.

Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes. Information. Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230. pris er20 13. midttrafik. Information Priser Gyldig fra 20. januar 2013 til ny prisliste udsendes Midttrafik Kundecenter Telefon 70 210 230 pris er20 13 midttrafik.dk Indhold Side Priser Øst, Syd og Midt 3 Favrskov Hedensted Horsens

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik

Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik Projektteam Sagsbehandler: Helle Ellemann Andersen Sagsnr. 00.01.10-Ø00-47-16 Dato:1.5.2017 Bilag 3 Teknik- og Miljøudvalget budgetforslag 2018, driftsønsker vedrørende den kollektiv trafik I dette notat

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Udbud af buskørsel i

Læs mere

Dato Journalnr Sagsbehandler Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund

Dato Journalnr Sagsbehandler  Telefon. 14. december Niels Henrik Næsselund Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14. december 2009 1-21-1-09 Niels Henrik Næsselund nhn@midttrafik.dk 8740 8239 Budget 2010 I april 2009 behandlede bestyrelsen et teknisk budgetoplæg for 2010.

Læs mere

Forbikørsler; 1. kvartal 2009

Forbikørsler; 1. kvartal 2009 Højbjerg d. 19. maj 2009 /mic Forbikørsler; 1. kvartal 2009 Nedenfor følger en oversigt over klager over forbikørsler i 1. kvartal 2009. Oversigten er fordelt på rutetype og rutenr. Klager over udgåede

Læs mere

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune FynBus 24 oktober 2011 Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune Baggrund I 2008 blev buskørsel i Svendborg Kommune udbudt for perioden køreplanskiftet 2008 30. juni 2012. Der forventes

Læs mere

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010

Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Ændringer til Viborg bybusser til køreplanskiftet juni 2010 Nærværende notat beskriver mulighederne for at gennemføre ændringer i det nuværende bybussystem i Viborg til køreplanskiftet juni 2010. Ændringerne

Læs mere

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden sprotokol fra åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 11. september 2009 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Der var afbud fra bestyrelsesmedlemmerne Finn Stengel Petersen, Jørgen

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej Horsens

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej Horsens Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 9. maj 2014 kl. 13.00 Hotel Scandic, Bygholm Park Schüttesvej 6 8700 Horsens Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Beretning

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel

Bilag. Region Midtjylland. 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Region Midtjylland 2. udkast til driftsbudget 2007 for handicapkørsel Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 4 Notat: Fordeling af indtægter på kommuner

Læs mere

3. udbud Århus Kommune

3. udbud Århus Kommune 3. udbud Århus Kommune 2. Rettelsesblad. De 4 første spørgsmål svar var med i 1. rettelsesblad. Spørgsmål 1 Dørarrangement I bilag 5 til kontrakten - punkt 1 på side 65 er der anført krav til dørarrangementer

Læs mere

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr.

Region Midtjylland. Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt. Bilag. til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. Region Midtjylland Udbud af kørsel i Ringkjøbing Amt Bilag til Underudvalget vedr. dannelse af Trafikselskabets møde 26. september 2006 Punkt nr. 8 Side 1 af 3 Udbud af regional buskørsel Sagsbehandler:

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. maj 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. maj 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. maj 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Bestyrelsesformandens beretning

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 5. november 2010 kl. 12:00 Hotel Scandic Silkeborg, Udgårdsvej 2, 8600 Silkeborg Mads Nikolajsen var forhindret i deltage. Hans suppleant

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 19. august 2011 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-11.45. Rabih Azad-Ahmad var forhindret i deltage.

Læs mere

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 8 - februar 2011 Stor fremgang i Midttrafiks indtægter 2 Herning: Nye bybuskøreplaner 27.

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 8 - februar 2011 Stor fremgang i Midttrafiks indtægter 2 Herning: Nye bybuskøreplaner 27. nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 8 - februar 2011 Stor fremgang i Midttrafiks indtægter 2 Herning: Nye bybuskøreplaner 27. februar 2 DSB skal køre tog på Odderbanen 2 Østjysk letbane: Designrådgiveren

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden og åben tillægsdagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden og åben tillægsdagsorden sprotokol for åben dagsorden og åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Mødet blev afholdt kl. 12.45-15.30

Læs mere

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel 16. marts 2009 5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel De med gult markerede spørgsmål/svar var med i 1.- 4. rettelsesblad. Fælles spørgsmål og svar vedr. 10. udbud 13. udbud 1. Skiltning

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 2. november 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.00-10.00 og forts kl. 12.30-13.00. Frank Borch-Olsen

Læs mere

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden sprotokol fra åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 20. juni 2008 kl. 09:30 Videbæk, Mødelokale 1, Videbæk Rådhus, Dyrvigsvej 9, 6920 Videbæk Aleksander Aagaard forlod mødet kl. 11.45 og

Læs mere

Notat: Betjening af Karup lufthavn

Notat: Betjening af Karup lufthavn Notat: Betjening af Karup lufthavn Generelt: Bestyrelsen for Karup Lufthavn har bedt Midttrafik udarbejde notat med forslag til betjening af lufthavnen fra hovedbyer indenfor ejerkredsen. Notatet skal

Læs mere

Forslag til Budget 2011 til politisk høring

Forslag til Budget 2011 til politisk høring Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 11. juni 2010 1-21-3-09 Niels H. Næsselund nsn@midttrafik.dk 87408239 Forslag til Budget 2011 til politisk høring Budgetprocessen for Budget 2011 I henhold til

Læs mere

Notat I forbindelse med budgetlægningen

Notat I forbindelse med budgetlægningen Trafik og Veje Dato: 11 08-2017 Sagsnr.: Sagsbehandler: vphls Notat I forbindelse med budgetlægningen 2018-2021 Dato: 11. august 2017 Kopi til: Emne: Rutetilpasninger på den regionale kollektive trafik

Læs mere

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1 Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 4. november 2011 kl. 11.00 Ferskvandscenteret, Vejlsøhus, lokale 1.09, Vejlsøvej 51, 8600 Silkeborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg

Læs mere

Notat: Udvidet gratis transport i Tønder Kommune

Notat: Udvidet gratis transport i Tønder Kommune Notat: Udvidet gratis transport i Tønder Kommune Dato: 11. juni 2014 Journal nr.: 50-50-01-1-09 Kontaktperson: Andreas Hårde Baggrund Tønder Kommune har bedt om en redegørelse for mulighederne for at gennemføre

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar Herning Bybusser og 150 Herning-Gødstrup-Vildbjerg-Ørnhøj Dette ark beskriver generelle forhold for hele bybusnettet samt rute 150. Endvidere bliver høringssvar, som ikke kan

Læs mere

Linje 8 Horsens omlægning af ruteføringen grundet udvidelse ved Rema 1000s lager

Linje 8 Horsens omlægning af ruteføringen grundet udvidelse ved Rema 1000s lager Horsens Kommune Dato Sagsbehandler e-mail Telefon 19. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Ændringer på bybusnettet i Horsens grundet ændringer i forløb og trafikale forhold Siden omlægningen

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 3. juli 2013 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 3. juli 2013 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 3. juli 2013 kl. 14.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Fremtidig løsning af billetkontrolopgaven i bybusserne

Læs mere

Regionsbesparelser Horsens Kommune

Regionsbesparelser Horsens Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 5. december 2018 1-30-76-201-1-17 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 21358096 Regionsbesparelser Horsens Kommune 104-105 Midttrafik afventer Region Midtjyllands

Læs mere

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring

Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Horsens Kommune ato agsbehandler e-mail Telefon 20. februar 2015 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Omlægning af rute 112 vurdering efter høring Midttrafik har i samarbejde med Horsens kommune,

Læs mere

Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune.

Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune. Notatark Sagsnr. 13.05.22-P00-1-14 Sagsbehandler Lars Oksbjerre 12.2.2015 Indstillingsnotat Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune. Beslutningstema Udvalget for Fritid & Fællesskab

Læs mere

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 7 - oktober 2010 Budget for 2011 klar/ Konference om kollektiv trafik 2

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 7 - oktober 2010 Budget for 2011 klar/ Konference om kollektiv trafik 2 nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 7 - oktober 2010 Budget for 2011 klar/ Konference om kollektiv trafik 2 Midttrafik og Arriva Tog i tæt samarbejde 2 Se de østjyske priser på Rejseplanen.dk 3 Staten

Læs mere

REJSEGARANTI Oplysninger om rejsegarantien Busser REJSEGARANTI EGARAN Tog Eller via mail

REJSEGARANTI Oplysninger om rejsegarantien Busser REJSEGARANTI EGARAN Tog Eller via mail REJSEGARANTI REJS GARAN I Her gælder rejsegarantien Rejsegaranti er din sikkerhed for, at du når frem i tide. Rejsegarantien omfatter alle busser i Midttrafiks område og togene på Odderbanen og Lemvigbanen.

Læs mere

REGIONALE BESPARELSER FAGLIGT FORUM

REGIONALE BESPARELSER FAGLIGT FORUM 02-11-2018 REGIONALE BESPARELSER FAGLIGT FORUM 31. oktober 2018 REGIONENS BESPARELSER - ÅRSAGER Oprindeligt 36 mio. kr: Rejsekort Region har ikke løbende tilpasset kørselsomfang til stigende priser Merudgift

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Region Midtjylland Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 14 Bilag til valg af indtægtsfordelingsmodel. Indhold

Læs mere

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 12 - december 2012 Filmen om Bussen vinder internationale priser 2 Fly High II starter snart 2

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 12 - december 2012 Filmen om Bussen vinder internationale priser 2 Fly High II starter snart 2 nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 12 - december 2012 Filmen om Bussen vinder internationale priser 2 Fly High II starter snart 2 Aarhus Nærbane: Togfusion fejret med gratis kørsel 2 Nyt udbud af Flexkørsel/Nye

Læs mere

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 9 - JULI 2011 Årsberetning 2010: Stabil drift og økonomisk fremgang 2

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 9 - JULI 2011 Årsberetning 2010: Stabil drift og økonomisk fremgang 2 nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 9 - JULI 2011 Årsberetning 2010: Stabil drift og økonomisk fremgang 2 Nye bybusnet i Aarhus, Silkeborg og Horsens 2 Kunderne kårer Midttrafiks bedste rute og chauffører

Læs mere

1. Selskabets navn er Midttrafik. Stk. 2. Selskabets hjemsted er i Århus Kommune, og selskabet har en afdeling i Videbæk i Ringkøbing-Skjern

1. Selskabets navn er Midttrafik. Stk. 2. Selskabets hjemsted er i Århus Kommune, og selskabet har en afdeling i Videbæk i Ringkøbing-Skjern VEDTÆGTER FOR TRAFIKSELSKABET I REGION MIDTJYLLAND Godkendt af Midttrafiks repræsentantskab 5. januar 2007 Godkendt af Trafikstyrelsen 5. september 2007 Præambel Region Midtjylland etablerer med virkning

Læs mere

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne.

Linje 4 er en af de store succeser i bybusnettet. Den bliver flittigt brugt af borgerne til og fra industriområderne. Dato: 15.april 2016 J-nr: 70-04-02-15-09 Kontaktperson: Sif Lind Rasmussen Direkte tlf.nr.:7660 8667 Notat Evaluering af Kolding Bybussystem Generelt Det er generelt Sydtrafiks opfattelse, at Koldings

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 17. september 2007 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Bestyrelsesmødet blev afholdt kl. 10.00-12.10. Der var afbud fra Finn Stengel

Læs mere

WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER. Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk DECEMBER 2011

WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER. Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk DECEMBER 2011 WORKSHOP AVISEN WORKSHOP AVISEN DECEMBER 2011 KOLLEKTIV TRAFIK I TYNDT BEFOLKEDE OMRÅDER Mange klare idéer på en tåget dag i videbæk Deltagerne på Midttrafiks workshop 21. november 2011 mødte op med mange

Læs mere

Teknik og Miljøudvalg

Teknik og Miljøudvalg REFERAT Teknik og Miljøudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 11.00-12.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Per Schmidt Andersen, Allan Kristensen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 TM Fælles trafikportal

Læs mere

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015

Evt. høringssvar sendes til bkch@vordingborg.dk senest den 11. december 2015 Til skolebestyrelserne for Valdemarsgade 43 folkeskoler, private skoler 4760 Vordingborg samt Tlf. 55 36 36 36 ungdomsuddannelserne i www.vordingborg.dk Vordingborg kommune Sagsnr.: 15/24263 Dokumentnr.:

Læs mere

Justeret budget 2010

Justeret budget 2010 Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 5. februar 2010 1-21-1-09 Niels Henrik Næsselund nhn@midttrafik.dk 8740 8239 Justeret budget 2010 Midttrafiks bestyrelse skal, i henhold til lovgivningen, vedtage

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 21. juni 2013 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 21. juni 2013 kl Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 21. juni 2013 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Fremtidig løsning af billetkontrolopgaven i

Læs mere

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden

Beslutningsprotokol fra åben dagsorden sprotokol fra åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 24. oktober 2008 kl. 12:30 Regionshuset, Mødelokale A1, Skottenborg, 8800 Viborg Der var afbud fra Torben Nørregaard, hvorfor suppleant

Læs mere

Behandling af høringssvar

Behandling af høringssvar Behandling af høringssvar Rute 200 Skanderborg-Aarhus-Hinnerup/Hammel Høringsforslag I forbindelse med Trafikplan Aarhus 2017, som skal træde i kraft når letbanen kører næste år, foreslås afgangene på

Læs mere

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1. 2 Bestyrelsesformandens beretning for Opfølgning på Midttrafiks byrdefordelingsmodel 3

Pkt. Tekst Side. 1 Valg af dirigent 1. 2 Bestyrelsesformandens beretning for Opfølgning på Midttrafiks byrdefordelingsmodel 3 Åben dagsorden til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 kl. 13.30 Lokale 12, Radisson Blu Scandinavia Hotel, Scandinavian Congress Center Aarhus Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Indstilling. Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18.

Indstilling. Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 18. august 2016 Kollektiv Trafikplan 2017 Endelig vedtagelse Efter gennemført offentlig høring tidligere på året er der udarbejdet

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 5. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ny lokalrute Billund-Skjoldbjerg-Vorbasse 2. Resumé De regionale ruter blev i 2015 optimeret

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Herning bybusser Køreplanskift juni 2013

Herning bybusser Køreplanskift juni 2013 8. februar 2013 Edith Blynning Herning bybusser Køreplanskift juni 2013 Rute ændring, beskrivelse, gennemgang og behandling af høringssvar for Herning Bybusser Linje 1A Gullestrup Ændring af ruteføring:

Læs mere

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget 2013-14 L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Lovforslaget betyder også, at kommunernes incitamenter til at lade regionerne

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 17. juni 2011 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-11.45. Arne Lægaard var forhindret i deltage.

Læs mere

Forslag om nedlæggelse af områdebetjent teletaxa i Hedensted Kommune

Forslag om nedlæggelse af områdebetjent teletaxa i Hedensted Kommune Hedensted Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 11. december 2014 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Forslag om nedlæggelse af områdebetjent teletaxa i Hedensted Kommune Midttrafik

Læs mere

NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget.

NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget. NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget. Bybus 1 og Bybus 2: Ændringer af køreplanen, hverdage: Mariagerfjord Kommune: Med udgangspunkt i at

Læs mere

Notat: Overslag over gratis kørsel i Tønder Kommune

Notat: Overslag over gratis kørsel i Tønder Kommune Notat: Overslag over gratis kørsel i Tønder Kommune Den 14. januar blev der afholdt møde mellem Sydtrafik og Tønder Kommune vedr. gratis kørsel for skolesøgende elever under 18 år. På mødet blev det besluttet

Læs mere

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn 1-30-72-101-2-12 14. januar 2015/OS Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn Fra den 1. juli 2012 blev den kollektive trafikbetjening af Aalborg Lufthavn forbedret ved, at regionalrute 70, 71

Læs mere

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED

KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED KOLLEKTIV TRAFIK I LYSTRUP, ELEV OG ELSTED 17. marts 2015 SAMSPIL MELLEM MIDTTRAFIK, AARHUS KOMMUNE OG REGION MIDTJYLLAND Aarhus kommune bestemmer serviceniveau og finansierer bybuskørsel og har indtil

Læs mere

Region Midtjylland. Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Regionsrådets møde den 20. februar 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Regionsrådets møde den 20. februar 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 32 TEKNIK OG MILJØ Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Midttrafik SYD Rute Ma-fr Lø Sø Økonomi 400 kr./t 104 Følgende ture er tynde og kan nedlægges:

Midttrafik SYD Rute Ma-fr Lø Sø Økonomi 400 kr./t 104 Følgende ture er tynde og kan nedlægges: Besparelsespotentiale for tynde ture på de regionale ruter i region Midtjylland. Midttrafik SYD Rute Ma-fr Lø Sø Økonomi 400 kr./t 104 105 Juelsminde-Horsens kl. 21.55 (3) Horsens-Juelsminde kl. 22.53

Læs mere

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE

20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE 20-10-2015 DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE DEN SAMLEDE REJSE 3 DEN SAMLEDE REJSE 4 5 DEN SAMLEDE REJSE, TEST DATA Test på data I Ringkøbing Skjern kommune 2 test, 1 med få skiftesteder, 1 mange skift.

Læs mere

Kollektiv trafik i Viborg Kommune.

Kollektiv trafik i Viborg Kommune. Kollektiv trafik i Viborg Kommune. Kommunerne, regionerne og trafikselskaberne er, jf. Bekendtgørelse 1309 af 12/12/ 2006, forpligtede til at tilbyde transport til handicappede, til ældre, til børn på

Læs mere

Tiltrådt, idet det bemærkes, at ændringen træder i kraft en måned efter ibrugtagning af det nye bestillingssystem.

Tiltrådt, idet det bemærkes, at ændringen træder i kraft en måned efter ibrugtagning af det nye bestillingssystem. Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 14. april 2011 Mads Lund Larsen 05 Ændring af rabatsatser for online-kunder i Flextur Indstilling: Det indstilles, at Movia ændrer rabatstrukturen for

Læs mere

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05)

Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) O:\Folketinget\Folketing jobs\aktstykker\533876\dokumenter\akt084.fm 01-02-05 10:57:13 k02 TN 1 Forelagt for og behandlet af Finansudvalget som fortroligt Akt. D. (2004-05) 84 Trafikministeriet. København,

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Midttrafik

Referat fra Repræsentantskabsmøde i Midttrafik Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 26. maj 2008 1-00-3-08 Danni Giørtz-Jørgensen dgj@midttrafik.dk 87 40 82 04 Referat fra Repræsentantskabsmøde i Midttrafik Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere 23.

Læs mere

NYHEDSBREV. strat EGIplan KOMMUNER OG REGION // NR. 13 - JUNI 2013. Status for rejsekortet. Læs den nye strategiplan på Midttrafik.

NYHEDSBREV. strat EGIplan KOMMUNER OG REGION // NR. 13 - JUNI 2013. Status for rejsekortet. Læs den nye strategiplan på Midttrafik. NYHEDSBREV KOMMUNER OG REGION // NR. 13 - JUNI 2013 Status for rejsekortet 2 Læs den nye strategiplan på Midttrafik.dk 2 Årsberetningern 2012 er på gaden Fly High II starter nye hold til september 2 Ungdomskort

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Til Kontaktudvalget. Supplerende materiale til business case om rejsekortet

Til Kontaktudvalget. Supplerende materiale til business case om rejsekortet Til Kontaktudvalget Supplerende materiale til business case om rejsekortet Med henvisning til Business case rejsekort som reinvesteringsprojekt i Midttrafik, januar 2013, som er udsendt til behandling

Læs mere

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. november 2010 1-15-0-75-3-10 Else Nielsen en@midttrafik.dk 87 40 82 16 Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere 1. november 2010

Læs mere

I brev af 7. november 2008 har Midttrafik fremsendt forslag til besparelser på det regionale rutenet fra køreplanskiftet i juni 2009.

I brev af 7. november 2008 har Midttrafik fremsendt forslag til besparelser på det regionale rutenet fra køreplanskiftet i juni 2009. Midttrafik Mail: hni@midttrafik.dk Kopi til: Region Midtjylland Mail: Peter.Hermansen@ru.rm.dk Trafik og Anlæg Torvegade 7 8450 Hammel Tlf. 8964 1010 Fax 8664 6399 favrskov@favrskov.dk www.favrskov.dk

Læs mere

Godkendelse af Køreplanindstilling

Godkendelse af Køreplanindstilling Punkt 4. Godkendelse af Køreplanindstilling 2019-2020 2019-008618 Sundheds og Kulturudvalget indstiller, at byrådet godkender, at køreplanen for den kollektive trafik i Aalborg Kommune ændres og justeres

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Orientering om det hidtidige arbejde i Bestyrelsen

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 16. april 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-12.00. Bjarne Schmidt Nielsen og hans suppleant

Læs mere

Udkast. Ansøgning om tilsagn om tilskud

Udkast. Ansøgning om tilsagn om tilskud Udkast Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 at@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om tilskud til projekter, der kan forbedre bussernes fremkommelighed og

Læs mere

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. juni 2015 kl. 09.30 Studietur for Bestyrelsen 29.-30.

Beslutningsprotokol for Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. juni 2015 kl. 09.30 Studietur for Bestyrelsen 29.-30. sprotokol for Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 29. juni 2015 kl. 09.30 Studietur for Bestyrelsen 29.-30. juni 2015 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Udmøntning af besparelser i

Læs mere

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab.

Letbanen, sammenlægning af anlægs- og driftsselskab. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling og Teknik og Miljø Dato 12. marts 2015 anlægs- og driftsselskab. 1. Resume I forlængelse af statens supplerende bevilling til Aarhus

Læs mere

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1

BILAG TIL MØDE I: UP , pkt. 1 Notat Omlægning af 203 mv. BILAG TIL MØDE I: UP 30.11.2006, pkt. 1 Nordjyllands Trafikselskab 12. november 2006/OS Notatet indeholder følgende: 1 Forslag til ændringer på rute 203, 212, 644, 645, 646,

Læs mere

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016

VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 VEDTÆGT FOR TRAFIKSELSKABET MIDTTRAFIK gældende fra 1. januar 2016 Præambel Region Midtjylland etablerer med virkning fra 1. januar 2007 et trafikselskab, der dækker Aarhus Kommunes, Silkeborg Kommunes,

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

Forslag til ændringer på Holstebro Bybusser den 8. januar 2018

Forslag til ændringer på Holstebro Bybusser den 8. januar 2018 Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 2. juni 2017 1-30-75-1-216-2-12 Karin Sørensen ks@midttrafik.dk 87 40 83 26 Forslag til ændringer på Holstebro Bybusser den 8. januar 2018 Resume Holstebro Kommune

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 8. april 2011 kl. 09.30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-12.15. Anders Bøge og Rabih Azad-Ahmad var forhindret

Læs mere

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber 25 10 2010 Sag nr. 10/1141 Dokumentnr. 40414/10 Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber Revision af Lov om Trafikselskaber Transportministeren har igangsat en evaluering af lovgivningen

Læs mere

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik Nordisk Transportpolitisk Netværk 8. nov. 2016 Agenda Hvad er flextrafik? Flextur behovsstyret kollektiv trafik Den Samlede Rejse

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 10. september 2010 kl. 09:30 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.30-12.15. Finn Stengel Petersen var forhindret

Læs mere

Information til chauffører og salgssteder

Information til chauffører og salgssteder I dette nummer: For chauffører i ØST Beklagelse vedr. billetautomater i Århus side 1 Passagertælling i bybusserne i Århus side 2 For alle chauffører Læs Midttrafiks nyhedsbreve side 1 Kvittering og farve

Læs mere