KLASSE F2C TEAM-RACE.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KLASSE F2C TEAM-RACE."

Transkript

1 KLASSE F2C TEAM-RACE Definition på en team-race konkurrence. a) En team-race konkurrence er en konkurrence, hvorunder eliminationsheats følges af semifinaler og en finale, i hvilken tre specielt byggede modeller flyver rundt samtidigt, i samme cirkel. Hver model er tilmeldt af et hold bestående af en pilot og en mekaniker. Kun undtagelsesvis kan et heat flyves af kun to hold. b) Intet holdmedlem kan være medlem af et andet hold. c) Et løb flyves over et antal omgange, der svarer til den distance, der skal flyves, og med mindst en landing til optankning. Den tid det tager hver model at tilbagelægge denne distance efter startsignalet, registreres. Holdklassifikationen foretages som beskrevet i d) Eliminationsheats og semifinaler flyves over 100 omgange, svarende til 10 km. Finalen flyves over 200 omgange, svarende til 20 km. e) Under løbet bliver piloterne i centercirklen. Deres eneste funktion er at kontrolle re modellerne. Mekanikerne er placeret udenfor flyvecirklen, som defineret i Deres funktion er at starte og justere motorerne og tage sig af optankning, når modellen er på jorden, og i det hele taget sørge for de ting, der får modellen til at fungere. Motoren skal startes ved at dreje propellen med hånden. f) Mekanikeren skal under løbet bære en sik kerheds hjelm med rem under hagen. Hjelmen skal være i stand til at tåle en kollision med en flyvende team-race model Team-race flyveplads. En team-race flyveplads skal bestå af tre koncentriske cirkler, der skal markeres på jorden: a) Cirklen som skal bruges af mekanikeren : Radius 19,6 m. Denne kaldes flyvecirklen og er delt i 6 lige store 60 graders sektorer. I hver sektor er der på ydersiden af flyvecirklen markeret et start- og optankningsområde på en meters længde. Området betegnes som pit-området. (CLU- Cirklen opmærkes fra radius 19,5 til 19,6 meter) Cirkler som bruges af piloterne : b) Radius 3 meter, denne kaldes centercirklen. (CLU- Cirklen opmærkes fra radius 3,0 til 3,1 meter). c) Radius 2,0 meter, denne kaldes indercirklen. Skal markeres med stiplet linie med farve i kontrast til centercirklen, den skal hjælpe piloterne med at lokalisere centrum. (CLU- Cirklen opmærkes fra radius 2,0 til 2,1 meter). Cirklernes centrum skal være markeret med et farvet mærke, ikke under 300 mm i radius Definition på en team-race model.

2 Modelfly i hvilket fremdrivningskraften frembringes af en eller flere stempelmotorer, og i hvilket opdriften opnås ved hjælp af de aerodynamiske kræfter, der påvirker de bærende flader, der skal forblive faste under flyvningen. Undtaget herfra er styrefladerne. Modellen skal være af semi-skala type og de generelle linier skal svare til et rigtigt fly En team-race models karakteristika. a) Motorens/motorernes maksimale slagvolumen: 2,5 cm3. Motorens maksimale udstødningsareal: 60 mm2. Arealet måles enten på cylinderforingens projicerede udstødningsareal eller ved krumtaphusets udstødningsport. Hvis motoren er forsynet med lyddæmper, måles arealet på lyddæmperens afgangsrør. Hvis motoren har side- eller front-udstødning, må stempelfladen ikke kunne ses uden for modellen. b) Minimum projiceret totalareal : 12 dm2. c) Maksimal totalvægt : 700 g. d) Kroppens minimale dimensioner, hvor piloten er anbragt : Højde: 100 mm, bredde: 50 mm, tværsnitsareal : 39 cm2 (vingeudfyldninger tæller ikke med kroppens tværsnitsareal). e) Modellen skal bære et skala-pilothoved med følgende minimum dimensioner : højde : 20 mm, længde: 14 mm, bredde : 14 mm. f) Minimum hjuldiameter : 25 mm. Metalhjul er forbudt. g) Maksimal brændstofmængde i model : 7 cm3. Kun en tank er tilladt. Tanken skal indeholde brændstof og olie til smøring. h) Modellen skal flyve i retning mod uret. i ) Motoren/motorerne skal være helt indkapslet, inklusive cylinderhoved og karburatorlegeme (undtaget er karburatorhullet). Indkapslingen (cowlingen) eller udvendige tilføjelser til motoren skal tillades at være blottede, så længe de falder ind i kroppens naturlige form og ikke ødelægge modellens semi-skala fremtræden. De eneste dele, der må stikke frem fra kroppen, er de, der skal anvendes under start af motoren, blandingsregulering, tændrør, tændingsregulering, kompressionsregulering, nåleskruer, tankpåfyldningsstudser og lignende. Hvis lyddæmper anvendes, må den godt sidde udenfor kroppen. j ) Åbninger for til- og afgang for luft, udstødning og lignende, tillades af hensyn til ordentlig motorfunktion. k) Et cockpit eller en kabine med gennemsigtigt vindspejl, der giver direkte udsyn fremad, skal være tilstede for at huse skalapilothovedet, der skal være klart og fuldt synligt. l) Understellet skal være lavet sådan, at det tillader normal start og landing. Det må godt trækkes op under flyvningen, men skal vende tilbage til dets oprindelige stilling før landing.

3 m) Modellen skal forblive i korrekt stand ifølge a-n under hele løbet. I modsat fald vil den blive diskvalificeret. n) Brændstoftank og rør og alle dermed forbundne påfyldnings- og shut-off dele skal være tilgængelige for kontrol af det samlede rumindhold som en enhed. Hvis konkurrenceledelsen mener, at tanksystemet ikke er tilgængeligt, eller ikke kan måles præcist, skal deltageren diskvalificeres. o) Modellen skal være udstyret med et effektivt motorstoppesystem, som tillader piloten at afbryde flyvningen før tanken er helt tom. p) Regel B.3.1 i sektion 4b gælder ikke klasse F2C (CLU-selvbygger reglen) Kontroller - Teknisk efterprøvning. a) Linelængde : Modellens flyveradius er 15,92m. Den måles fra kontrolhåndtagets akse til propelaksen for en enmotoret model, eller symmetriaksen for en flermotoret model. b) Kontrolsystemer : Der er påbudt at modellen flyver i retning mod uret. To kontrolliner med en min. diameter på 0,30 mm med en tolerance på 0,011 mm skal anvendes. Før hvert heat skal den flyveklare model og liner udsættes for en trækprøve svarende til 25 G, maksimalt 14 kg. Kontrolhåndtaget skal være lavet sådan at afstanden mellem håndtagets akse og linernes flexibilitetspunkt ikke overstiger 40mm. Forsætlig snoning og/eller samling af de to liner er forbudt mellem lineudgangen i modellen og et punkt 300 mm fra håndtaget. Det er tilladt at benytte fleksible linebeskytter(e),fastgjort til vingetippen, med en maksimal længde på 2 cm. c) Brændstoftanke : kontrol af brændstofkapacitet udføres ved hjælp af et nøjagtigt system med synlig visning af det volumen brændstof, der bliver fyldt i tanken og rørene. Kontrol skal foretages før konkurrencen og kan foretages efter hvert løb, foruden en efterprøvning efter finalen. d) Hvis motoren har integreret topstykke, eller meget stram stempelpasning, skal deltageren medbruge udstyr, der tillader den samlede stempel, krumtap og plejlstang, at rotere en fuld omgang. En dummy-cylinder vil være ideel. Begrundelse: Slaglængde skal kunne måles på stemplets bevægelse op og ned, uanset stempeltolerance eller evt. offset cylindermontering Organisering af løbene. a) Tre konkurrerende hold ( i undtagelsestilfælde to) kaldes til konkurrence efter at startrækkefølgen er trukket. Heat med mindre end 3 hold flyves til sidst, for at kunne fylde op med hold, der har fået tildelt en omflyvning. b) Lodtrækningen organiseres, så vidt muligt, således, at kun et hold fra samme nation kan deltage i et heat eller semifinale.

4 c) Når det ikke er muligt at lave en omflyvning, med et hold, der har fået tildelt et forsøg, vil juryen anmode om frivillige hold (ved EM og Vm, fra andre lande), til at fylde heatet op. Juryen trækker lod om valg af startplacering. Hvis der ikke kan skaffes frivillige, vil holdet få lov til at flyve alene, for at fuldføre deres kvalifikationsløb i den samme runde. I så fald sættes regel ud af kraft. d) Holdene må få lov til at køre deres motorer lige inden de går på banen, under konkurrenceledelsens opsyn, så kørslen ikke forstyrrer et heats startprocedure. Det er ikke tilladt for mekanikerene, at gå med en kørende motor. e) Hver af de tre modeller, som skal deltage i løbet, optager et af pitområderne (4.3.2.a). Modellen, der tilhører det hold, der har trukket først under lodtrækningen, placeres ved deres pitvalg. De andre hold vælger en af de ledige startpladser der er tilbage, i den rækkefølge lodtrækningen angiver. I finalen vælges startsteder efter resultaterne opnået i semifinalen. Holdet med den hurtigste tid vælger først, herefter vælger holdet med næsthurtigste tid, etc. I tilfælde, hvor to hold har samme hurtigste tid, er holdenes næsthurtigste tider i semifinalerne afgørende. Et pitareal er optaget, indtil hele løbet er afsluttet. f) Fra det øjeblik man går ind på banen, er det forbudt at starte en motor, før det første signal, til opvarmning, er blevet givet af konkurrencelederen. Medmindre konkurrencelederen tillader dette, f.eks. hvis afviklingen forsinkes, efter hold er gået på banen Løb, fra start til slutning. a) Hvert hold tildeles tre tidtagere. (CLU- Minimum to tidtagere pr. hold ved danske konkurrencer). De står uden for flyvecirklen, nær ved pit-området for den model de kontrollerer. Deres opgave er at varetage tidtagningen og tælle omgange for netop det hold, de er tildelt. b) Konkurrencelederen giver et første signal, der giver mekanikerne lov til at begynde opvarmningen, der må tage 90 sekunder. Et andet signal (synligt og hørbart) meddeler opvarmningsperiodens afslutning og beordrer mekanikerne til at stoppe motorerne. c) En periode på 30 sekunder gives til at gøre de sidste forberedelser (fyldning af tanken), og konkurrencelederen tæller baglæns ned til start de sidste fem sekunder. d) Startsignalet gives af konkurrencelederen ved et synligt signal (flag) og et lydsignal. I de sidste 3 sekunder, skal mekanikerne stå oprejst, tæt ved deres modeller og piloterne skal knæle ved centercirklens kant med deres kontrolhåndtag, så tæt ved jorden, som juryen har fastlagt og en hånd rørende jorden. Startsignalet skal være klart og koncist, for at muliggøre nøjagtig tidtagning. e) Modellen skal flyve i normal højde mellem to og tre meter, undtaget når der overhales, startes og landes.

5 f) Piloten skal holde håndtaget og modellen i et plan, der er vinkelret på en linie mellem hans skuldre og går gennem kroppens centerlinie. Piloten skal samtidig holde håndtaget på en lodret linie, der går fra midten af brystet til øverste del af panden, undtagen under overhalinger, start og landing, hvor en fravigelse er tilladt over tre omgange. g) Overhaling skal ske ved at flyve over. Man har under ingen omstændigheder lov til at flyve højere end 6 meter, når man overhaler. Den pilot, der bliver overhalet, må under ingen omstændigheder manøvrere således, at han hindrer den overhalende konkurrent og han skal give plads til den overhalende pilot, når overhalingen er fuldført. h) Modellen må højst flyve to omgange uden at motoren kører. i) Landingen skal ske indenfor 19,6 m cirklen. j) Modellen skal røre jorden med stoppet motor, før mekanikeren må gribe den. k) Når mekanikeren har grebet modellen skal han bevæge sig til det nærmeste frie pitområde. Et pit-område er optaget, når en mekaniker står der, også selv om holdets model er i luften. l) Efter at mekanikeren har grebet modellen, og først da, må piloten sætte den ene fod uden for center cirklen. m) Under optankningen og genstarten af motoren og indtil det øjeblik, han slipper modellen, skal mekanikeren holde den i kontakt med jorden, i mindst et punkt og holde modellens centerlinie uden for flyvecirklen. Under denne tid, til modellen starter igen, skal piloten knæle eller sidde indenfor centercirklen, han skal holde den ene hånd mod jorden og sit håndtag og sine liner så tæt på jorden, som juryen har bestemt. n) Løbet slutter, når det nødvendige antal omgange er fløjet af alle de konkurrerende modeller, eller i alle tilfælde når den officielle tidsgrænse er nået. Denne er 10 minutter for heats og semifinaler og 15 minutter for finaler. o) Når modellen har fuldført løbet, eller når den ikke kan genoptage det efter et stop, skal piloten knæle eller krybe sammen udenfor centercirklen, så længe de andre konkurrenter stadig er i gang med løbet, med mindre konkurrenceledelsen giver ham tilladelse til at forlade cirklen, før løbet er færdigt Definition på en officiel flyvning. Alle deltagere i et løb, der ikke får tildelt en omflyvning, får noteret en officiel flyvning. Omflyvninger tildeles som følger: a) Ethvert hold som i heat eller semifinale er blevet forstyrret gennem forhindring eller kollision, som det ikke kan lastes for, får denne flyvning regnet som et forsøg.

6 b) Hvis en finale afbrydes p.g.a. forhindring eller kollision inden nogen af deltagerne har fløjet 100 omgange, skal finalen stoppes, og alle deltagerne, undtaget de det er blevet diskvalificeret, tildeles en omflyvning. c) Hvis kun et hold er tilbage før der er fløjet 50 omgange i et heat eller en semifinale, vil løbet blive erklæret ugyldigt og regnes som et forsøg for det tiloversblevne hold. Et hold som har gjort et forsøg har ret til en omflyvning i et andet løb Advarsler - Diskvalifikation. Ved hver advarsel skal overdommeren give den berørte holdleder besked, så han kan overbringe advarslens årsag til mekanikeren. I tilfælde af ethvert alvorligt brud på reglerne kan juryen diskvalificere holdet fra løbet. ET HOLD SKAL TILDELES EN ADVARSEL: a) Hvis en pilot forstyrrer eller generer en anden pilot, enten ved sin opførsel i cirklen, eller ved at manøvrer sin model sådan, at han forhindrer en anden model i at flyve eller lande normalt. b) Hvis en pilot, i stedet for at gå rundet i midten, står på samme sted eller går baglæns eller vedvarende har cirklens centrum imellem sig og modellen. c) Når pilotens flyvestil ikke er som beskrevet i 4.3.7(f). d) Hvis en pilot med fysisk hjælp forsøger at forøge sin models fart under den officielle flyvning. e) Hvis den i reglerne foreskrevne flyvehøjde overskrides. f) Hvis, i starten af løbet eller under pitstop, pilotens ene hånd ikke rører jorden, håndtag, liner og model ikke er så tæt på jorden, som defineret af juryen, eller hvis modellens centerlinie er inden for flyvecirklen. g) Hvis mekanikeren pitter modellen udenfor et pit-område. h) Hvis piloten ikke giver plads til en overhalende pilot, efter overhalingen er fuldført. i) For ethvert andet skamløst brud på reglerne. ET HOLD SKAL DISKVALIFICERES: j ) Hvis piloten træder uden for 3 meter cirklen før mekanikeren har grebet modellen og/eller piloten ikke følger regel 4.3.7(i) eller 4.3.7(m). k ) Hvis mekanikeren træder ind i flyvecirklen med begge fødder, eller lægger sig ned, ind i cirklen. l) Hvis mekanikeren bruger nogen anordning til at få sin model tilbage. m) Hvis overhaling sker ved at flyve under den langsommere model. n) Hvis en pilot, hvis model er ved at bliver overhalet, udfører nogen som helst manøvre, der hindrer den overhalende konkurrent. o) Hvis et medlem af holdet eller modellen forårsager en kollision. p) Hvis noget falder af modellen, eller hvis modellen ikke er i den tilstand 4.3.4(a) til (l) påbyder. q) Hvis modellen flyver mere end to omgange med motoren stoppet. r) Hvis modellen gribes med kørende motor, eller før den har rørt jorden med stoppet motor. s) Hvis det konkurrerende hold, efter at dets modeller er blevet kontrolleret, har anvendt dele eller elementer, der ikke er blevet kontrolleret. Hvis holdet har ændret dets model(ler) ved at ændre karakteristika eller specifikationer, der kræves af reglerne, kan det medføre afstraffelse som nævnt i F.A.I. Sporting Code, sektion 1. t) Hvis mekanikeren ikke handler som beskrevet i 4.3.7(k) og (l). u) Hvis holdet har modtaget 3 advarsler i løbet af et heat.

7 Holdkvalifikation og klassifikation. a) Hvert konkurrerende hold skal deltage i mindst et heat for at kvalificere sig til semifinalerne. Til EM og VM flyves tre indlende runder. Ved konkurrencer udover EM og VM, besluttes det af konkurrenceledelsen, om der flyves to eller tre indledende runder. b) Antal hold der kvalificerer sig til semifinalen afhænger af konkurrencens totale antal hold. Antal hold Antal semifinalehold: 2 til og med til og med til og med eller flere 12 De 6,9 eller 12 hold, der har fået registreret de 6, 9 eller 12 bedste tider under heatene vil være kvalificeret til semifinalerne. Hvis der ikke er deltagere nok til at flyve semifinaler, flyver alle hold istedet tre indledende heat. c) Når mere end tre hold har samme tid efter indledende heat, vil nye heat finde sted. Disse heat vil blive sat sammen to og to eller tre og tre, indtil et af disse hold har kvalificeret sig. Startrækkefølgen vil blive afgjort ved en selvstændig lodtrækning. d) Dette system for elimination af sammenfaldende tider vil kun træde i kraft, hvis der er mere end 6,9 eller 12 hold (jævnfør (b)), der kvalificerer sig til semifinalerne. Sammenfaldende tider mellem de udvalgte hold til semifinalerne vil ikke gøre flere heats påkrævet. e) De tre hold, der har fået registreret de tre bedste tider under semifinalerne, kvalificerer sig til den endelige finale. Flyves der ikke semifinaler, anvendes de tre bedste tider fra de indledende heat. Alle semifinaleheat skal bestå af tre hold, når dette ikke kan opnås, enten ved at hold trækker sig, eller ved omflyvninger, fyldes op med 7,8, o.s.v. eller 10., 11. o.s.v., eller 13,14 o.s.v. placerede hold, efter behov. Disse hold tillades ikke omflyvninger, men deres resultat indgår i kvalifikationen til finalen. f) I tilfælde af sammenfaldende tider blandt semifinalisterne vil paragrafferne b), c) og d) blive taget i anvendelse, idet man dog reducerer antallet 6 ( 9 eller 12) til tre. g) De konkurrerende hold, der har deltaget i finalen, vil blive placeret forrest i klassifikationen, idet man kun tager deres tider i finalen i betragtning (efter en ny kontrol af deres tankes kapacitet og deres modellers almene karakteristika). Hold som har deltaget i semifinalerne, indplaceres alene efter deres semifinaletider. Andre holds klassifikation vil blive afgjort ifølge den bedste tid opnået under indledende heat (2 eller 3). Hold der udgår eller overskrider den officielle tidsgrænse for heat eller finale og som ikke blev diskvalificeret, skal indplaceres efter det fuldførte antal omgange. Hvis flere hold diskvalificeres i finalen, så afgøres placeringen af det opnåede antal omgange før diskvalifikation, dette skal omgangs-tællerene notere. Et diskvalificeret hold placeres altid efter et hold der er udgået.

8 International holdklassifikation. International klassifikation opgøres ved at addere de bedste resultater opnået under heatene af hver nations tre deltagende hold. Den laveste holdtotal placeres først o.s.v., med tre holds nationer placeret før to holds nationer, som igen placeres før enkeltholds nationer Dommere og tidtagere. a) Konkurrenceledelsen skal udpege et panel på mindst tre FAI-dommere, der for verdensmesterskaber og andre begrænsede mesterskaber skal være af forskellig nationalitet og have mindst et fælles sprog. De skal vælges fra en liste godkendt af de nationale aeroklubber for deres kyndighed, og accepteres af CIAM. b) Tre tidtagere (CLU- to), udstyret med stopure med mindst 1/10 sekunds registrering og med en løbetid på mindst 15 minutter, vil blive anvist hvert hold. c) Den fastholdte tid er gennemsnittet af de registrerede tider, forhøjet til nærmeste tiendedel sekund. Der tillades maksimalt 0,5 sekund afvigelse mellem urene. Et ur der afviger mere, tæller ikke med i gennemsnittet Juryens opgaver. a) Team-race juryen er ansvarlig for at overvåge hvert holds opførsel under et løb. Holdende vil blive informeret (advarsel) om ethvert regelbrud ved hjælp af synlige indikatorer. Efter maksimalt tre regelbrud vil et hold blive diskvalificeret fra løbet. b) Advarsel og diskvalifikation vil blive meddelt for hvert hold ved hjælp af tre farvede lamper: Grønt lys : Første advarsel (første regelbrud) Lilla lys : Anden advarsel (gentagelse af første regelbrud eller nyt regelbrud) Rødt lys : Diskvalifikation (gentagelse af tidl. regelbrud eller nyt regelbrud) c) Hvis et hold starter motoren/motorerne inden startsignalet, skal holdet tildeles et tidstillæg på 5 sekunder. (CLU-...) betegner specielle regler/ fortolkninger fra CL-Unionen.

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND 2001-2002 INDHOLDSFORTEGNELSE

FINA REGLER FOR SVØMNING I ÅBENT VAND 2001-2002 INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 01 OWS 1 Åbent vand svømning 02 OWS 2 Officials 03 OWS 3 Officials pligter 04-11 OWS 4 Starten 12-13 OWS 5 Konkurrenceområdet 14-15 OWS 6 Løbet 16-18

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

2 Arrangøren har ret til at begrænse antallet af deltagere. En sådan begrænsning skal dog meddeles, når arrangøren udpeges.

2 Arrangøren har ret til at begrænse antallet af deltagere. En sådan begrænsning skal dog meddeles, når arrangøren udpeges. FORMÅLET MED MESTERSKABET Formålet med et nationalt eller internationalt mesterskab i langtidspiberygning er at lade enkeltpersoner og/eller hold konkurrere om at ryge længst muligt på en pibe uden at

Læs mere

Digital Scale Racing Løbsreglement 2018

Digital Scale Racing Løbsreglement 2018 1. Titel 1.1. Seriens/klassens navn Seriens navn er DM for Digital Scale Racing og tilrettelægges af promotor Dansk Mini Racing Union (DMRU). 1.2. Mesterskaber Serien afvikles som et åbent dansk mesterskab,

Læs mere

DN-klubben Danmark Sejladsbestemmelser ved DM

DN-klubben Danmark Sejladsbestemmelser ved DM 1. Indbydelse til DM skal udsendes som brev eller e-mail til alle medlemmer med licens. Indbydelsen skal afgives til postbefordring mindst 3 dage før første sejldag dvs. onsdag, hvis første sejldag er

Læs mere

Unionshåndbog KONKURRENCE. 1.1 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (=take off) og være tændt til efter landing.

Unionshåndbog KONKURRENCE. 1.1 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (=take off) og være tændt til efter landing. Side nr.: 1 af 5 NATIONALE R 1. GPS-LOGNINGSPROCEDURE 1.1 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (=take off) og være tændt til efter landing. 1.2 Piloterne afleverer IGC-filen til konkurrenceledelsen

Læs mere

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019 Generelt I begynderklassen er hunden i line og skal føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder venstreposition

Læs mere

SCX Digital Scale Racing sportsreglement 2017

SCX Digital Scale Racing sportsreglement 2017 1. Titel 1.1. Seriens/klassens navn Seriens navn er SCX Digital Scale Racing (SDSR) og tilrettelægges af promotor Dansk Mini Racing Union (DMRU). 1.2. Mesterskaber Serien afvikles som et åbent dansk mesterskab,

Læs mere

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe

Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Regel 16 Personlige straffe og holdstraffe Advarsel 16:1 En advarsel er den passende straf for: a) forseelser, der skal straffes progressivt (8:3, sammenlign dog 16:3b og 16:6d); b) usportslig opførsel,

Læs mere

8.20 10 m Fem-skuds luftpistol

8.20 10 m Fem-skuds luftpistol 8.20 10 m Fem-skuds luftpistol 8.20.1 10 m Fem-skuds luftpistol Enhver kaliber 4,5 mm (.177") komprimeret luft eller gaspistol må anvendes Den pistol, der anvendes til 10 m fem-skuds luft disciplinen skal

Læs mere

START- 1.1. ding. 1.2. godkendt 1.3 1.3.1 1.3.2 2.1. Generelt 2.1.1 2.1.2 2.1.3 2.1.4. ligaen.dk). 2.1.5. et tilbudt opslæb. 2.1.6. briefing. 2.1.

START- 1.1. ding. 1.2. godkendt 1.3 1.3.1 1.3.2 2.1. Generelt 2.1.1 2.1.2 2.1.3 2.1.4. ligaen.dk). 2.1.5. et tilbudt opslæb. 2.1.6. briefing. 2.1. Side nr.: 1 af 5 START- OG VENDEPUNKTSREGLER 1. GPS-LOGNINGSPROCEDURE 1.1 1.2 1.3 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (= take off) og ding. Piloterne afleverer IGC-filen til konkurrenceledelsen

Læs mere

De Officielle Le Mans Regler 2015

De Officielle Le Mans Regler 2015 De Officielle Le Mans Regler 2015 24. september 2015 1 Om Spillet Le Mans er et racerbile spil, hvor hold á tre personer kører i 24 timer på den officielle Le Mans bane. Der er enkelte undtagelser i reglerne

Læs mere

Rally Øvelsesbeskrivelser 1. august I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line.

Rally Øvelsesbeskrivelser 1. august I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. Generelt I begynderklassen skal hunden føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder venstrepositionen eller

Læs mere

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv.

Regler for Bordtenniskampe, dvs. materialer, borde, bat osv. ITTF's Bordtennislove I dette dokument finder du den danske bordtennis unions oversættelse af ITTF's bordtennislove. Her kan du finde alt om, hvilke regler der er når man spiller en bordtenniskamp. ---

Læs mere

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen

Spilleregler for FLU Futsal. 1 Banen 1 Spilleregler for FLU Futsal 1 Banen Dimensionerne Banen skal være rektangulær. Banens længde skal altid overstige bredden. Længde: Minimum 25 m. Maksimum 42 m Bredde: Minimum 15 m. Maksimum 25 m I FLU

Læs mere

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019

Rally Øvelsesbeskrivelser 2019 Generelt I begynderklassen er hunden i line og skal føres i løs line. I øvrige klasser er hunden uden line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder venstreposition

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1. Forsvarsspiller HVID 8 kaster sig frem mellem RØD 7 og RØD 2 og griber en tværaflevering, mens HVID 8 er i luften. HVID 8 lander på gulvet og glider 4-5 meter med bolden under kontrol, rejser sig hurtigt

Læs mere

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE

LOVE FOR CRICKET. 12.udgave. (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE LOVE FOR CRICKET 12.udgave (2017-lovbogen 2. udg.) RETTELSESBLADE Forord Følgende dokument er rettelsesblade i forhold til 11. udgave (2017-lovbogen 1. udg.) MCC har pr. 1. april 2019 ændret en række love.

Læs mere

Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser 2014 Begynderklassen

Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser 2014 Begynderklassen 1. Start Rally Lydighed Begynderklassen I begynderklassen er hunden i snor og skal føres i løs line. På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder pladspositionen.

Læs mere

FINA MASTERS REGLER

FINA MASTERS REGLER INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Masters Generelle Regler (MGR) 2 Masters Svømmeregler (MSW) 3 Masters Åbent Vand Svømning (MOWS) 6 7 Henvisning til: Masters Udspringsregler http://www.fina.org Masters

Læs mere

Generelle turneringsbetingelser for KM Sport Cup (Kvalifikation + Slutspil)

Generelle turneringsbetingelser for KM Sport Cup (Kvalifikation + Slutspil) Betingelser for deltagelse E-rækken: Rækken er for aktive fuldtidsmedlemmer med hjemmeklub i AGC, som af Klubbens Elitetræner, er vurderet egnet til at spille på et af klubbens hold i Danmarksturneringen.

Læs mere

FINA FACILITETSREGLER 2013-2017

FINA FACILITETSREGLER 2013-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Indholdsfortegnelse 1 Indledning 2 FR 1 Generelt 2 FR 2 Svømmebassiner 2 FR 3 Svømmebassiner til Olympiske Lege og VM 7 FR 4 El-tid 9 FR 5 Springanlæg 12 FR 6 Springanlæg

Læs mere

Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016

Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016 1 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab - 2016 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab 2016 Side 1 af 12 2 Regelsæt for BGK Grand Prix/Klubmesterskab - 2016 Indholdsfortegnelse 1. Deltagelse...

Læs mere

FINA MASTERSREGLER 2009-2013

FINA MASTERSREGLER 2009-2013 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE MGR Masters 02 MSW Masters Svømmeregler 04 MOWS Masters Åbent Vand Svømning 08 Henvisning til: Masters Udspringsregler Masters Synkroregler Masters Vandpoloregler http://www.fina.org

Læs mere

Sommerlejr 2010 Konkurrencer

Sommerlejr 2010 Konkurrencer Sommerlejr 2010 Konkurrencer konkurrencerne er baseret påp hyggeligt samvær r imellem piloterne Enten Fly For Fun eller Fly For Alvor Konkurrencerne er udvalgt fra offentlig liste Listen offentliggjort

Læs mere

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2014

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2014 REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret september 2014 Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne,

Læs mere

' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen

' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen ' Rally Lydighed Øvelsesbeskrivelser Senior klassen 1. Start På hele banen bliver kontakten mellem hund og fører bedømt, herunder at hunden holder pladspositionen. Afhængig af sin størrelse skal hunden

Læs mere

TILLÆGSREGLER KLUBMESTERSKAB NISSERINGEN

TILLÆGSREGLER KLUBMESTERSKAB NISSERINGEN TILLÆGSREGLER KLUBMESTERSKAB 2015 PÅ NISSERINGEN TILLÆGSREGLER TIL KM PÅ NISSERINGEN I 2015 (U/ PUBLIKUM) ARRANGØR: Næstved Motor Klub`s Autoafdeling LØBSLEDELSE: Bjarne Christensen DELTAGERE: Medlemmer

Læs mere

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF Dansk udgave EFAF Flag Football Internationale Konkurrence regler Opfundet af NFL Reglerne DENNE SPORT ER UDEN KONTAKT. BLOKERINGER OG TAKLINGER ER IKKE TILLADTE.

Læs mere

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY.

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY. INDHOLD 1 Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Deltagere 1.4 Løbs datoer 1.5 Klasser og point 1.6 Præmier 2 Sportsreglement 2.1 Afvikling 3 Løbsanmeldelse, førermøde & løbsprocedure 3.1 Anmeldelse 3.2

Læs mere

FILSKOV HELIBATIC MANØVRE KATALOG

FILSKOV HELIBATIC MANØVRE KATALOG FILSKOV HELIBATIC MANØVRE KATALOG Filskov Modelflyveklub www.oy-filskov.dk FILSKOV HELIBATIC 06-03 Side 1 INDHOLD. REGLER GENERELT. 4 HOVERMANØVRE. 6 1. HOVER OVER HELIPAD. K=1. 6 2. HOVER FORLÆNS OG BAGLÆNS.

Læs mere

Ændringer til Speedway reglementet 2018

Ændringer til Speedway reglementet 2018 22-12-2017 Referat - SK møde, skypemøde d. 7. december 2017 (9-17) Til Stede SK: Rudi Steen Hansen, Hanne Thomsen, Brian Berthelsen, Ole Nørskov- Nielsen, Camilla Friberg (referent) Referat Velkomst Rudi

Læs mere

Kapsejladslederseminar 2018

Kapsejladslederseminar 2018 Kapsejladslederseminar 2018 Regelopgaver Baneleder Indledning. Du skal være Baneleder til en distancesejlads. Sejladsen er "Saltholm Rundt" og den er arrangeret af Sejlklubben Sundet. Sejladsen foregår

Læs mere

Rallycross SPORTSLIGT REGLEMENT

Rallycross SPORTSLIGT REGLEMENT Rallycross SPORTSLIGT REGLEMENT 1.1 TITEL 1.1.1 Rallycrossmesterskabet er en løbsserie som er udskrevet af DASU og tilrettelægges og arrangeres af FSAS-Ørnedalsbanen, MNJ-Nysumbanen, NMKA- Nisseringen

Læs mere

Kartingregler i FSKBH Gokart Le Mans Series 201

Kartingregler i FSKBH Gokart Le Mans Series 201 Kartingregler i FSKBH Gokart Le Mans Series 201 - Version 10 pr. 21. oktober 2015 Generelt FSKBH s gokartudvalg arbejder for at der gennemføres løb under sportslige og konkurrenceprægede forhold. Vi tillader

Læs mere

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler.

Snooker regler. Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler. Snooker regler Den Danske Billard Union's spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til gældende internationale regler. 1. Beskrivelse og spillemateriel Snooker er et positions- og pointspil. Points

Læs mere

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY

SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY INDHOLD 1 Generelt 1. Motor Sporten 2. Officials 3. Deltagere 4. Løbs Datoer 5. Klasser og Point 6. Præmier 2 Sportsreglement 1. Afvikling 3 Løbsanmeldelse førermøde - løbsprocedure 1. Anmeldelse 2. Teknisk

Læs mere

Crosskart. Sportsligt reglement 2019

Crosskart. Sportsligt reglement 2019 Crosskart Sportsligt reglement 2019 Banesportsudvalget 14-11-2018 Crosskart SPORTSLIGT REGLEMENT 2019 1 GENERELT 1.1 Titel 1.2 Løbsserie DM i Crosskart er en løbsserie som er udskrevet af DASU og tilrettelægges

Læs mere

I. Fodtennis - kategorier og discipliner... 3. 0. Kategorier og discipliner... 3. II. Reglement gældende for alle kategorier og discipliner...

I. Fodtennis - kategorier og discipliner... 3. 0. Kategorier og discipliner... 3. II. Reglement gældende for alle kategorier og discipliner... Fodtennis reglement Oversættelse af UNIFs reglement udarbejdet ved ekstraordinær kongres i Venaco, Frankrig, d. 7. oktober 2011. Oversat i et samarbejde mellem KFIF og DBU København. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Crosskart. Sportsligt reglement 2018

Crosskart. Sportsligt reglement 2018 Crosskart Sportsligt reglement 2018 Banesportsudvalget 01-01-2018 Crosskart SPORTSLIGT REGLEMENT 2018 1 GENERELT 1.1 Titel 1.2 Løbsserie DM i Crosskart er en løbsserie som er udskrevet af DASU og tilrettelægges

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

FINA MASTERS REGLER 2013-2017

FINA MASTERS REGLER 2013-2017 INDHOLDSFORTEGNELSE REGEL EMNE SIDE Masters (MGR) 2 Masters Svømmeregler (MSW) 3 Masters Åbent Vand Svømning (MOWS) 6 Henvisning til: Masters Udspringsregler Masters Synkroregler Masters Vandpoloregler

Læs mere

Goalball Gældende fra 1. september 2000

Goalball Gældende fra 1. september 2000 1. Alment om goalball. 1.1. En kamp spilles af 2 hold, som hver består af tre(3) spillere, og med et maksimum af tre(3) udskiftningsspillere på hvert hold. Der spilles i en sportshal/gymnastiksal på en

Læs mere

REGELTOLKNINGER SW 2.8 LEDENDE TIDTAGER. Brug af ledende tidtager ved stævner med manuel tidtagning:

REGELTOLKNINGER SW 2.8 LEDENDE TIDTAGER. Brug af ledende tidtager ved stævner med manuel tidtagning: Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne, imens anbefalinger kan anvendes. SW 2.1 OVERDOMMEREN Kravet

Læs mere

Skating school. Indholdsfortegnelse

Skating school. Indholdsfortegnelse Skating school Kompendiet er delt op i to dele: 1. Elementerne i de forskellige tests listet op i den rækkefølge, de skal gennemgås. Tallet i parentesen angiver det sted i videoen, hvor elementet vises.

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig ude på spillepladsen, da HVID 8 opfanger bolden og kaster den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og løber på tværs af feltet for at stoppe bolden.

Læs mere

Olympisk Vinter Sport. Regler for Curling

Olympisk Vinter Sport. Regler for Curling Olympisk Vinter Sport Regler for Curling Oversat fra The World Curling Federations spilleregler udsendt juni 2004. Senest opdateret ved sæsonstart 2004-2005. Særlige regler i forbindelse med afvikling

Læs mere

Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning. Pistol 15 m

Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning. Pistol 15 m Vejledende regler for åbne stævner og indledende skydninger til Internetskydning Pistol 15 m Pistol 15 m Opdateret september 2014 Generelle bestemmelser 1. Tilmeldelse 1.1. Deltagerberettigede er alle,

Læs mere

Generelle turneringsbetingleser for KM Sport Elite & Junior ranglisten

Generelle turneringsbetingleser for KM Sport Elite & Junior ranglisten Betingelser for deltagelse Elite-rækken: Rækken er for aktive fuldtidsmedlemmer med hjemmeklub i AGC, som af Kristian Ravn eller Lena Tatiana, er vurderet egnet til at spille på et klubbens hold i Danmarksturneringen.

Læs mere

medica Medizintechnik GmbH Blumenweg 8 D Hochdorf Tel Fax Brugsanvisning

medica Medizintechnik GmbH Blumenweg 8 D Hochdorf Tel Fax Brugsanvisning medica Medizintechnik GmbH Blumenweg 8 D- 88 454 Hochdorf Tel. 073 55-9314- 0 Fax 931415 Brugsanvisning 80 000 072/000 Blumenweg 8 D-88454 Hochdorf Telefon 07355-9314-0 Fax 07355-931415 e- mail: medica-

Læs mere

DEC. Sportsligt reglement 2017

DEC. Sportsligt reglement 2017 DEC Sportsligt reglement 2017 DASU Banesportsudvalget 23-01-2017 SPORTSLIGT REGLEMENT 1. GENERELT 1.1 TITEL SAMT JURISDIKTION Seriens navn er Danish Endurance Championship (DEC) og tilrettelægges af promotor

Læs mere

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål.

Spil. Lege spil. Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Lege spil Store: Fodtennis Her spiller vi fodtennis over et net. Eller i kan spille over et håndboldmål. Spil Futsal De forskellige grupper skal spille Futsal kampe mod hinanden. Såfremt grupperne er store

Læs mere

Hundige Hyggekapsejladser 2014

Hundige Hyggekapsejladser 2014 Hundige Hyggekapsejladser er et afslappet arrangement, der er åbent for alle sejlbåde med hjemsted i Hundige Havn. Revideret d. 27/4 14 Det koster ikke noget at deltage (undtaget distancesejladserne) og

Læs mere

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT

SUPPLERENDE STÆVNEREGLEMENT INDHOLDSFORTEGNELSE PUNKT EMNE 1. Generelt 2 2. Indbydelse og propositioner 2 3. Anmeldelse 2 4. Startlisten/programmet 3 5. Resultatlisten 3 6. Tidtagning 4 7. Præmier 4 8. Reklamer på badetøj 4 9. Reklamer

Læs mere

Crosskart. Sportsligt reglement

Crosskart. Sportsligt reglement Crosskart Sportsligt reglement Banesportsudvalget 31-01-2017 Crosskart SPORTSLIGT REGLEMENT 2017 1 GENERELT 1.1 Titel 1.2 Løbsserie DASU-mesterskab i Crosskart er en løbsserie som er udskrevet af DASU

Læs mere

Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler.

Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler. Spilleregler for SNOOKER Den Danske Billard Union s spilleregler for Snooker, udarbejdet i henhold til Internationale regler. 1. - Beskrivelse og spillematriel. Snooker er et positions- og pointspil. Point

Læs mere

DKK Rally-lydighed, Begynderklasse.

DKK Rally-lydighed, Begynderklasse. DKK Rally-lydighed, Begynderklasse. Start Teamet stiller sig klar i en afstand af ½ - 1 meter skråt foran og til venstre for startskiltet med hunden i "plads-position" (indenfor ½ meter af førerens venstre

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 RØD 7 har en oplagt målchance, da HVID 3 løber ind på banen som overtallig spiller. Hvad skal der dømmes? 2 Hvornår er en Time Out obligatorisk? Der skal træffes en fælles Bolden skal skiftes til reservebolden.

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig oppe ved HVIDT holds frikastlinje, da HVID 8 opfanger bolden og vil kaste den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og når lige at berøre HVID 8 ganske

Læs mere

Dansk Mini Racing Union. Løbsreglement

Dansk Mini Racing Union. Løbsreglement Dansk Mini Racing Union 2004 Løbsreglement LØBSREGLER SLOT-RACING 1 TILMELDING Kørere, der ønsker at deltage, skal være tilmeldt ved maskinkontrollen. Samtidigt betales startpenge, hvis dette ikke er sket

Læs mere

LØBSREGLEMENT BANEN: LØBSREGLER: LUKS Løbsreglement er gældende ved alle løb i LUKS regi.

LØBSREGLEMENT BANEN: LØBSREGLER: LUKS Løbsreglement er gældende ved alle løb i LUKS regi. LØBSREGLEMENT LUKS Løbsreglement er gældende ved alle løb i LUKS regi. BANEN: Banen skal være godkendt af mindst 2 heraf mindst 1 fra LUKS-arbejdsgruppen. Ved DM finalen skal banen godkendes af LUKS-arbejdsgruppen.

Læs mere

a) Kommando "SØGE" Kommandoen SØGE er tilladt ved sporets begyndelse og efter den første genstand.

a) Kommando SØGE Kommandoen SØGE er tilladt ved sporets begyndelse og efter den første genstand. IPO/ BHP 2 Hunden skal være 19 måneder for at deltage. Inddeles i: Gruppe A Gruppe B 100 point Gruppe C 100 point I alt 300 point 100 point IPO/ BHP 2 Gruppe A Fremmedspor, mindst 400 skridt, 3 langsider,

Læs mere

Danmarks Gymnastik Forbund Trampolin

Danmarks Gymnastik Forbund Trampolin Danmarks Gymnastik Forbund Trampolin Konkurrenceregler 2013 TTU/november-2013 KONKURRENCEREGLER Disse regler følger i vid udstrækning de internationale regler, der gælder i FIG, men er tilpasset danske

Læs mere

KEGLEBILLARD CARAMBOLE 5-KEGLE SNOOKER POOL

KEGLEBILLARD CARAMBOLE 5-KEGLE SNOOKER POOL DEN DANSKE BILLARD UNION MATERIALEREGLEMENT FOR KEGLEBILLARD CARAMBOLE 5-KEGLE SNOOKER POOL 2015-2016 DDBU SPORTSBILLARD INDHOLDSFORTEGNELSE PARAGRAF 1. PARAGRAF 2. PARAGRAF 3. PARAGRAF 4. PARAGRAF 5.

Læs mere

ESKY LAMA 2. Tillykke med din nye helikopter. 1. Justering

ESKY LAMA 2. Tillykke med din nye helikopter. 1. Justering ESKY LAMA 2 Tillykke med din nye helikopter Der er et væld af muligheder med en RC helikopter, som du ikke kan få andre steder med øvelse vil du være i stand til at hover (hænge stille i luften), flyve

Læs mere

VM Program og praktiske oplysninger. Fredag den 17. august.

VM Program og praktiske oplysninger. Fredag den 17. august. Program og praktiske oplysninger Fredag den 17. august. Kl. 17.00 Kl. 18.00 VM- velkomst og derefter skippermøde i festteltet.. Starten går for Prologen, - der er en indledende kapsejlads/træningssejlads,

Læs mere

JYSKE FUTSAL. I det tilfælde hvor mållinien kun er 15-16 m, skal halvcirklens radius kun være 4 m.

JYSKE FUTSAL. I det tilfælde hvor mållinien kun er 15-16 m, skal halvcirklens radius kun være 4 m. 1. Banen og omliggende område skal være som i følgende oversigt: Dimensionerne. Banen skal være rektangulær, længden skal være mellem 25 og 42 m og bredden skal være mellem 15 og 25 m bredt. Længden skal

Læs mere

DANSK SUPER KART CADETT MINI, CADETT JUNIOR, KF JUNIOR, KF og KZ2 AFVIKLINGSBESTEMMELSER

DANSK SUPER KART CADETT MINI, CADETT JUNIOR, KF JUNIOR, KF og KZ2 AFVIKLINGSBESTEMMELSER DANSK SUPER KART 2015 CADETT MINI, CADETT JUNIOR, KF JUNIOR, KF og KZ2 AFVIKLINGSBESTEMMELSER 1 GENERELT Dansk Super Kart (DSK) for KF ogkz2/kz2ob afvikles over 6 weekendarrangementer. Dansk Super Kart

Læs mere

DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626 - e-mail: info@skytteunion.dk

DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626 - e-mail: info@skytteunion.dk DANSK SKYTTE UNION Idrættens Hus, DK-2605 Brøndby Telefon: 4326 2626 - e-mail: info@skytteunion.dk DSkyU REGLEMENT FOR JAGTSKYDNING ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Præsentation nye regler 2016

Præsentation nye regler 2016 Præsentation nye regler 2016 Proces Skadet spiller Passivt spil Sidste 30 sekunder Blåt kort Målmand som markspiller Skadet spiller Begrundelse: unødvendig behandling på banen spillets rytme brydes lange

Læs mere

Regler for VinterCup 2012/13

Regler for VinterCup 2012/13 Regler for VinterCup 2012/13 Generelt: VinterCup er en parkonkurrence, hvor parret følges ad under hele løbet. Der køres efter indtegnede poster på et kort. Der er en maksimal køretid på 90 minutter, og

Læs mere

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED Side nr.: 1 af 6 ANVENDES TIL SVÆVEFLYVNING 1. GENERELT Svæveflyvepladser, der benyttes til uddannelsesflyvning og/eller flyslæb samt selvstartende svævefly, skal godkendes inden ibrugtagning. Sådanne

Læs mere

Special Olympics - Svømning

Special Olympics - Svømning ARTIKEL2-SVØMNING De officielle sportsregler for Special Olympics Sommerlege vil gælde for alle Special Olympics konkurrencer i svømning. Special Olympics har lavet disse regler baseret på Federation International

Læs mere

VM Program og praktiske oplysninger. Fredag den 19. august.

VM Program og praktiske oplysninger. Fredag den 19. august. VM 2016 Program og praktiske oplysninger Fredag den 19. august. Kl. 17.00 Kl. 18.00 VM- velkomst og derefter skippermøde i festteltet.. Starten går for Pardans til søs (matchrace), - der er en indledende

Læs mere

Regler for traktortræk i Farmklasse 2016

Regler for traktortræk i Farmklasse 2016 Regler for traktortræk i Farmklasse 2016 Regler gældende for perioden: Sæsonen 2016 med DM efteråret 2016 Røde markeringer slettes Grønne markeringer er tilføjelser 1. Dommer skal respekteres og har al

Læs mere

Carbusters Autospeedway Klub. SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY.

Carbusters Autospeedway Klub. SPORTSLIGT REGLEMENT FOR AUTOSPEEDWAY. INDHOLD 1 Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Deltagere 1.4 Løbs datoer 1.5 Klasser og point 1.6 Præmier 2 Sportsreglement 2.1 Afvikling 3 Løbsanmeldelse, førermøde & løbsprocedure 3.1 Anmeldelse 3.2

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

Foreningen Fortællinger i Lejre. FortællerSlam

Foreningen Fortællinger i Lejre. FortællerSlam Foreningen Fortællinger i Lejre FortællerSlam Afholdelse af Danmarksmesterskabet i fortællerslam følger de nordiske regler, der er aftalt Nordgruppen 1, og som mesterskaberne i Norge og Sverige samt de

Læs mere

FINA SVØMMEREGLER 2013-2017

FINA SVØMMEREGLER 2013-2017 SW 1 - STÆVNELEDELSEN SW 1.2 Ved Olympiske Lege og Verdensmesterskaber udpeger FINA-Bureauet følgende minimum antal officials til kontrol af konkurrencerne: Overdommer (1) (2), Leder af kontrolrum (1)

Læs mere

Rallycross. Sportsligt reglement 2017

Rallycross. Sportsligt reglement 2017 Rallycross Sportsligt reglement 2017 DASU Banesportsudvalget 19-01-2017 Rallycross SPORTSLIGT REGLEMENT 1.1 TITEL Rallycrossmesterskabet er en løbsserie som er udskrevet af DASU og tilrettelægges og arrangeres

Læs mere

Folkerace Sportsligt Reglement 2015

Folkerace Sportsligt Reglement 2015 Folkerace Sportsligt Reglement 2015 INDHOLD SPORTSLIGT REGLEMENT 1 GENERELT 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Deltagere 1.4 Løbsserie 1.5 Klasser / Point 1.6 Præmier 1.7 Klassesponsorer, Startnummer 1.8 Særlige

Læs mere

Petanque regler. Kendetegn for godkendte kugler Pétanque spilles med kugler, der skal være godkendt af F.I.P.J.P. Kuglerne skal opfylde følgende:

Petanque regler. Kendetegn for godkendte kugler Pétanque spilles med kugler, der skal være godkendt af F.I.P.J.P. Kuglerne skal opfylde følgende: Petanque regler MATERIALE Kendetegn for godkendte kugler Pétanque spilles med kugler, der skal være godkendt af F.I.P.J.P. Kuglerne skal opfylde følgende: 1. Kuglerne skal være af metal. 2. Kuglernes diameter

Læs mere

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard.

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard. Regler for deltagelse i IPO 3 DM og udtagelser Udtagelseskrav: Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. Hundeførere, som har bestået med minimum 250 point opnået ved 1 udtagelse,

Læs mere

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015

REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015 REGELTOLKNINGER DANSK SVØMMEUNION Opdateret oktober 2015 Nedenstående fortolkninger og anbefalinger er gældende for svømmestævner, der afvikles i Danmark. Fortolkninger skal overholdes af overdommerne,

Læs mere

RFK klubmesterskab 2014. FEJL:

RFK klubmesterskab 2014. FEJL: RFK klubmesterskab 2014. Her følger flyveprogrammet for årets klubmesterskab i Radioflyveklubben, Frederikssund. Flyveprogrammet skal gennemflyves 3 gange og de 2 bedste runder tæller i slutresultatet.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. REGLER FOR DANSK SVØMMEUNIONs DANMARKS MESTERSKABER I ÅBENT VAND

INDHOLDSFORTEGNELSE. REGLER FOR DANSK SVØMMEUNIONs DANMARKS MESTERSKABER I ÅBENT VAND INDHOLDSFORTEGNELSE REGLER... 2 STARTEN... 3 KONKURRENCEOMRÅDET... 4 LØBET... 5 LØBETS AFSLUTNING... 6 OFFICIALS... 7 OFFICIALS PLIGTER... 8 1 REGLER Danmarksmesterskaber i åbent vand kan afvikles på distancerne

Læs mere

Crosskart Sportsligt Reglement 2015. Indhold. 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1.

Crosskart Sportsligt Reglement 2015. Indhold. 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1. DANSK AUTOMOBIL SPORTS UNION REGLEMENT FOR CROSSKART Crosskart Sportsligt Reglement 2015 Indhold 1. Generelt 1.1 Titel 1.2 Officials 1.3 Løbsserie 1.4 Løbsregler 1.5 Startnummer 1.6 Præmier 2. Løbsanmeldelse

Læs mere

Danish Thundersport Championship. Sportsligt reglement 2019

Danish Thundersport Championship. Sportsligt reglement 2019 Danish Thundersport Championship Sportsligt reglement 2019 DASU Banesportsudvalg 06-02-2019 Danish Thundersport Championship SPORTSLIGT REGLEMENT 1. GENERELT 1.1 TITEL SAMT JURISDIKTION Seriens navn er

Læs mere

GENERELLE TURNERINGSBETINGELSER VED AFVIK LING AF TURNERINGER I VOLSTRUP GOLFK LUB

GENERELLE TURNERINGSBETINGELSER VED AFVIK LING AF TURNERINGER I VOLSTRUP GOLFK LUB GENERELLE TURNERINGSBETINGELSER VED AFVIK LING AF TURNERINGER I VOLSTRUP GOLFK LUB Godkendt af Turnerings-, Handicap-, Ordens- og Regeludvalget JANUAR 2017 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: Punkt: Side: INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen?

Hvad er betingelserne for at måtte spærre en modspiller vejen til bolden med kroppen? Navn Beskrivelse Forsvarerne har fået tilkendt et frispark lige uden for eget straffesparksfelt. Sparkeren vil tage frisparket hurtigt, selv om en angriber ikke er 9,15 m væk. Da bolden passerer angriberen,

Læs mere

DS-DM 2011. for. Spækhugger 30/6-2/7 2011

DS-DM 2011. for. Spækhugger 30/6-2/7 2011 DS-DM 2011 Foreløbige SEJLADSBESTEMMELSER 1 REGLER 1.1 Stævnet sejles efter ISAF kapsejladsregler inklusiv Skandinavisk Sejlerforbunds forskrifter. 1.2 Desuden gælder følgende regler: Dansk Sejlunions

Læs mere

Træning til klatring i klubben.

Træning til klatring i klubben. Træning til klatring i klubben. En måde at opnå nye resultater i din klatring. Af Thomas Palmkvist Jørgensen. 1. udgave 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE. Junior program / for dig der gerne vil i gang med at klatre

Læs mere

Lille nordisk program Og Nordisk program

Lille nordisk program Og Nordisk program Lille nordisk program Og Nordisk program Forord og indhold Dette Nordiske programhæfte indeholder, beskrivelse, bedømmelse og konkurrencevejledning, af de 2 Nordiske discipliner Spor og Rundering. Side

Læs mere

Special Olympics - Bordtennis

Special Olympics - Bordtennis Indholdsfortegnelse Side Sektion A - Officielle konkurrencer... 2 Sektion B - Faciliteter og udstyr... 2 Bordet... 2 Nettet... 3 Bolden... 3 Battet... 3 Definitioner...4 Sektion C - Konkurrenceregler...

Læs mere

IPO-forprøve - IPO-Vorstufe (IPO-V)

IPO-forprøve - IPO-Vorstufe (IPO-V) IPO-forprøve - IPO-Vorstufe (IPO-V) Prøven består af 3 grupper A sporarbejde 100 point B lydighedsarbejde 100 point C forsvarsarbejde 100 point 300 point Almindelige bestemmelser: IPO-V er udarbejdet af

Læs mere

DSK DM-AFVIKLINGSBESTEMMELSER

DSK DM-AFVIKLINGSBESTEMMELSER DIF DANSK MESTERSKAB FOR OK OG KZ2 SAMT DASU MESTERSKAB CADETT MINI, CADETT JUNIOR, OK JUNIOR samt KZ2 Gentlemans DASU Cup 2019 DSK DM-AFVIKLINGSBESTEMMELSER 1 DEFINITION DIF Dansk Mesterskab (DIF DM)

Læs mere

Generelle turneringsbetingelser

Generelle turneringsbetingelser Generelle turneringsbetingelser i Generelle turneringsbetingelser i Viborg Golfklub 1 1.1. Tilmelding Der åbnes op for tilmelding senest 2 uger før turneringen afholdes, og fristen for tilmelding udløber

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE

Indholdsfortegnelse. 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1 Indholdsfortegnelse 1. Generelle regler for konkurrencepløjning SIDE 1.1. Plove 2 1.2. Typer af pløjejord 2 1.3. Afsætning af pløjestykker 2 1.4. Pløjetid 4 1.5. Furestørrelse 5 1.6. Forseelser fradrag

Læs mere

Drejebog - sådan holder du et Skole OL-stævne på skolen

Drejebog - sådan holder du et Skole OL-stævne på skolen Drejebog - sådan holder du et Skole OL-stævne på skolen Det er en rigtig god ide at samle flere klasser fra 4. til 7. klassetrin til et fælles Skole OL stævne på skolen. Det skaber stemning og sammenhold

Læs mere