(Startopgave) - 0. Karlsvognen D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S A N T V O R S K O V D I V I S I O N

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(Startopgave) - 0. Karlsvognen D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S A N T V O R S K O V D I V I S I O N"

Transkript

1 (Startopgave) - 0 Natur Have deltaget i en naturtur og vist, at reglerne for færdsel i naturen er kendte. Kende mindst 5 vilde planter og mindst 5 træer og buske. Kunne følge en rute efter de to (spejder) sportegn - Gå denne vej og Gå ikke denne vej Sundhed og bevægelse Have gennemført en 5 km gåtur. Kunne pakke sin egen sovepose - evt. sammen med en kammerat. Kunne behandle småsår, hudafskrabninger og sætte plaster på. Kunne forklare og vide hvordan man tilkalder hjælp, fra hhv. fastnettelefon og mobiltelefon. Kunne binde råbåndsknob, sløjfe og slyngestik Kunne mindst 2 råb og 2 bevægelsessange. Kunne folde et krus af papir. Vi og Verden Have hørt om BP og Lady BP Kunne bruge spejderhilsen i forbindelse med flagceremonier og som hilsen. Kende baggrund for spejderhilsenen. Kende navnene på gruppens øvrige grene.

2 Dubhe - 1 Lejrliv Have taget færdighedsmærket "kniv" "Snitter" Kunne lave råbåndsknob, tømmerstik, dobbelt halvstik, flagknob og Dick Turpin. Have lavet stearinbomber. Kunne opbygge og tænde bål. Kunne kende Cassiopeia og og kunne udpege dem på nattehimlen. Kende 10 vilde planter fra skov, mark og eng - også nogle af de giftige. Kende de 4 verdenshjørner. Sundhed og bevægelse Have deltaget i en spejderolympiade eller kunne sjippe 30 gange. Vide, hvordan man standser næseblod. Kunne førstehjælpens 4 hovedpunkter + vide hvad de går ud på. Kunne behandle en lettere forbrænding. Have deltaget i kimslege. Have deltaget i en sketch eller optræden. Gennemføre en bevægelsessang med patruljen. Have lavet en drage og fløjet med den. Vandaktiviteter Fremstille små både eller skibe - og sejle med dem. Vi og Verden Kende til Spejderhjælpen og vide, hvordan pengene bliver brug. + have deltaget i indsamling til spejderhjælpen Kende spejderlov og motto - og have talt om indholdet. Uniformens mærker - betydning og placering. Kende Danmarks regent og statsminister. Kende historien om BP og Lady BP og vide, hvorfor vi holder Tænkedag.

3 Phekda - 2 Lejrliv Have deltaget på lejr i telt eller hytte Have deltaget i madlavning på lejr/tur. Lært om hygiejne - i relevante situationer. Kunne lave en stridsvogn med vinkelbesnøring og krydsbesnøring. Have været på et lille løb efter kort. Have taget færdighedsmærket "sav" Kende eg, bøg, birk, kastanie, fyr, gran lærk og deres frugter. Kende mindst 6 - i Danmark - vildtlevende fugle. Bruge urter/planter fra naturen til mad Kende de 8 verdenshjørner. Sundhed og bevægelse Have gennemført en 10 km vandring. Lære de vigtigste regler for fodgænger i relevante situationer. Kunne løse en enkel kode Kunne kontrollere bevidsthed og vejrtrækning samt kunne lægge en person i stabilt sideleje + være klar over hvorfor man lægger folk i stabilt sideleje. Kende reglerne for færdsel på is. Kunne synge mindst 3 spejdersange sammen med patruljen/flokken. Lave et musikinstrument - og give et nummer Kunne lave en almindelig takling og et takledyr. Have fremstillet et foderbræt til fugle. Vandaktiviteter Lære badereglerne at kende - gerne i forbindelse med leg i vand og sand. Vi og Verden Have hørt sagnet om Dannebrog + kende simple flagregler. Kunne flagsangen " Der er ingenting der maner" Kende de nordiske flag.

4 Merak - 3 Friluftsliv Kende sikkerhedsreglerne ved båltænding. Kunne opbygge og tænde bål med 3 tændstikker. Rejse og nedtage telt sammen med patruljen. Have taget færdighedsmærket "økse" Være med til at vedligeholde patruljens materiel. Kunne pælestik, flagknob og 2 enkelte halvstik. Kunne 5 kortsignaturer på kortet og finde dem i naturen. Kende kompassets opbygning. Kende 15 vilde planter fra mark, skov og eng. Have kendskab til de 4 kornsorter. Kende 10 - i Danmark vildtlevende fugle. Sundhed og bevægelse Lave en forhindringsbane med 8 forhindringer og gennemløbe den. Kende reglerne for personlig hygiejne og madhygiejne og bruge dem i relevante situationer Kende madpyramiden og fødevarernes næringsværdi. Vide hvad man gør for at undgå vabler - og kunne behandle vabler. Kunne anlægge kompres- og trykforbinding, fast forbinding med 3-kantet tørklæde samt mitella (armslynge) Kunne adressere en konvolut, frankere og afsende den. Lære de vigtigste regler for cyklister at kende - i relevante situationer. Have pakket sin udrustning selv og holdt orden i den. Have planlagt og gennemført en sketch Have deltaget i lejrbålsunderholdning. Have fremstillet en ting af tovværk. Kunne lave en ring af kordelstrop. Sø- og vandaktiviteter. Være med til at lave et primitivt vandrensningsanlæg. Vi og Verden Kende lederens navn, adresse og tlf.nr. Kunne "Der er et yndigt land" Kende mindst 6 flag og lande (udenfor) Skandinavien.

5 Megrez - 4 Friluftsliv Have kendskab til rigtig bortskaffelse af affald på lejr. Kende træsorternes værdi som brænde. Kunne indrette og sløjfe et bålsted. Kunne anvende 4 besnøringer. Kunne gå en kompasgang Kunne lave en gibsafstøb. af dyrespor. Kunne finde nord uden at bruge kompas. Kende de mest alm. giftige planter. Finde 7 stjernebilleder på himlen. Sundhed og bevægelse Have gennemført en 10 km cykeltur. Have gennemført en 20 km vandring. Kunne følge en "blind" kammerat 200 m gennem by eller skov. Kende reglerne for lejrhygiejne. Have lavet mad på lejr. Kunne håndtere tilskadekomne ved bevidsthed (chokforebyggelse) + førstehjælp ved brud/ledskred. Kunne demonstrere hvordan man slukker ild i en person, i et telt, i brændende væsker (gryde) bl.a. h.v.a. et brandtæpper, og/eller brandspand/håndsprøjtebatteri. Vide, hvordan man behandler forbrændinger og hedeslag. Kunne pakke en pakke, skrive adressekort og sende den. Lære en spejderkammerat 3 knob. Huske 10 af 15 ting i en kimsleg. Kunne hejse flag. Kunne anvende telefonbogen, modtage og afgive telefonbeskeder. Sy mærker på uniformen og sy knapper i tøj. Kende giftflasker fra andre flasker. Kunne lappe cykel. Kunne huske 6 af 8 forandringer i en forandringskimsleg. Have deltaget i planlægning og gennemførelse af et lejrbål Have lavet primitive spiseredskaber. Sø- og vandaktiviteter. Have kendskab til sikkerhedsregler til søs. Have været med til at lave en primitiv tømmerflåde. Vi og Verden Kende korpsets opbygning Have kendskab til spejdere i andre lande. Kende til U- og I- lande. Være med til at lave og/eller anvende et U-landsspil

6 Alcor - 5 Friluftsliv Fremstille en liste over personlig udrustning til en lejrtur og kunne pakke rygsækken rigtigt. Kunne lave bål ved hjælp af stål og flint eller ildbor. Kunne 5 af følgende besnøringer: Vinkel-, kryds-, japansk-, filipinsk-, simpel og dansk ottetalsbesnøring. Planlægge og fremstille en patruljelejrplads med mindst 4 forskellige lejrarbejder sammen med patruljen. Vise madhygiejne og hensigtsmæssig opbevaring af mad på lejr. Have planlagt, indkøbt og tilberedt bålmad. Kunne lægge kompasretninger ind på et kort og udmåle afstande ved hjælp af målestoksforholdet. Kunne de 12 almindeligeste kortsignaturer og O- løbs-signaturer. Vide, hvordan et kompas fungerer. Gå en kompasgang. Kunne bestemme, hvor patruljen er ved hjælp af en krydspejling. Kunne udpege 15 forskellige træer og buske i naturen. Kunne 10 forskellige dyrespor og lave et gipsaftryk. Have gennemført et O-løb på mindst 6 km og med min. 8 poster. Sundhed Have gennemført et mindst 12 km. langt cykel O- løb med 8 poster. Planlægge og gennemføre en vandretur/hejk på 15. km. Have styr på og deltage i vedligeholdelse af patruljens materiel. Kunne modtage morse ved hjælp af lys, lyd og plader. Kende forskellige kodetyper og anvende mindst 3 typer. Kunne give trinvis førstehjælp til bevidstløse inkl. kunstig åndedræt (men ekskl. UHM) Kunne give førstehjælp til forfrysninger, forgiftninger og ætsninger. Kunne foretage en RICE behandling ved en ledskade + kunne anlægge en støtteforbinding på knæ, hånd, fod og tommelfinger. Kunne give et signalement af en person, så andre kan genkende personen.

7 Alcor - 5 (fortsat) Planlægge og udføre en sketch eller optræden ved et større arrangement Kunne (eller lave og derefter kunne) patruljens eller troppens råb eller sang. Fremstille et primitivt kompas, der kan anvendes. Fremstille en drage eller en varmluftsballon sammen med patruljen. Sø- og vandaktiviteter. Have gennemført en sejlads i robåd/kajak/kano eller lignende. Spejderbevægelse og samfund Vide, hvilke andre spejderkorps og ungdomsforeninger, der findes i jeres kommune. Kende spejderbevægelsens begyndelse og senere udbredelse.

8 Alioth - 6 Friluftsliv Lede fremstillingen af et større lejrarbejde - f.eks. patruljens køkkenbord, et grentårn eller en mindre bro. Planlægge en patruljetur med overnatning eller en hejk på mindst 15 km. Fremstille en bro eller et andet pionerarbejde, hvor patruljen anvender taljer (skæring af taljer) Bygge et 10-minutters tårn (samarbejdstårn) sammen med patruljen. Kunne lave primimad uden brug af stanniol. Indlægge og udtage 6-cifrede koordinater på kort. Have kendskab til misvisning ved brug af kort og kompas. Sammen med patruljen, have tegnet et kort over et mindre område. Kunne finde 10 stjernebilleder. Kunne bedømme og måle afstande ved hjælp af forskellige metoder. Lave et O-løb til patruljen på mindst 4 km. op med 6 poster. Have deltaget i et nat O-løb på minimum 8 km. med mindst 10 poster. Kende 10 forskellige fugle - de 5 også på stemmen. Tegne en kortskitse over en ukendt strækning på mindst 1 km., som lige er gennemgået - så en kammerat kan finde vej tilbage. Sundhed Have deltaget i en 25 km. lang cykeltur, en 20 km. vandretur med oppakning eller et 10 km. langt O- løb. Sammen med patruljen planlægge og fremstille en forhindringsbane - for derefter at gennemløbe den. Have bygget et signalapparat og kunne anvende det. Kunne afsende en melding i morse ved hjælp af lys, lyd eller plader - så modtageren kan løse meldingen. Have gennemført et kompetencegivende 12-timers førstehjælpskursus (inkl. afsluttende prøve med UHM). Sammen med patruljen have planlagt og stået for en del af underholdningen ved troppens lejrbål. Have lavet en maske og anvendt den ved optræden, patruljeceremoni eller lignende.

9 Alioth - 6 (fortsat) Kunne mindst 20 forskellige knob og kende deres anvendelse i spejdersammenhæng. Kunne fremstille mindst fire af følgende tovværksting: Ende-, øje-, kort- og langsplejsning eller kordelstrop. Fremstille et reb ved hjælp af en rebslagningsmaskine. Sø- og vandaktiviteter. Have deltaget i en kanohejk med min. 1 overnatning. Spejderbevægelse og samfund Kunne forklare (mundtligt), hvorfor du er spejder. I patruljen planlægge et 2-3 måneders forløb med møder og en patruljetur - og tage medansvar for at forløbet gennemføres.

10 Alkaid - 7 Friluftsliv Deltage i planlægning og afvikling af blivende pionerprojekt (Indgangsportal/shelter/raftestativ eller lign.) Kunne binde en siddesele + have prøvet at prusikke. Planlægge og afvikle et rollespil på min. 24 timer (ude i naturen) evt. sammen med andre klaner. Planlægge og afvikle O-løb for troppen/anden klan. Sundhed Have gennemført en 50 km. hejk. Kunne skifte hjul på en bil. Gennemføre 12-timers kursus i førstehjælp/rep. hvert 3. år af allerede gennemført kursus. Skrive en spejdersang. Lave en flot videofilm på min. 20 min. om "Spejderi - før, nu og i fremtiden". Have lavet sin egen kniv. Sø- og vandaktiviteter. Have bygget og beboet en flydende lejrplads, med alle standard lejrarbejder + lidt ekstra "gejl". Spejderbevægelse og samfund Have deltaget som hjælper/postdommer på et divisionsarrangement for en anden gren. Besøgt spejdere fra andre lande/have besøg af spejdere fra andre lande + lave en artikel om dette til gruppe/divisionsbladet og måske lokalavisen.

TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder.

TRANERNE. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder. Den Røde tråd gennem tiden som mikrospejder. Møderne starter med flaghejsning Møderne slutter med mikroråb, håndtryk og spejderbror Alle møder i uniform og tørklæde på møder og ture Sange: Flagsangen,

Læs mere

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv.

Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Færdighed Mini Junior Trop Kniv Erhverve kniv sikkerhedsbevis. Knivens historie samt Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde

Læs mere

Ebbe Skjalmssøn 2010 Den røde tråd sammenhæng mellem de enkelte grene inden for færdigheder og kompetencer.

Ebbe Skjalmssøn 2010 Den røde tråd sammenhæng mellem de enkelte grene inden for færdigheder og kompetencer. Kniv Erhverve kniv sikkerhedsbevis. Knivens historie samt Kniven i hverdagen. Erhverve kniv sikkerhedsbevis og lære at vedligeholde egen kniv. Økse Sav 2. års minier skal erhverve savmærket. Her fokuseres

Læs mere

tence-mærker Troppen

tence-mærker Troppen Kompetence tence-mærker for Troppen af De grønne pigespejdere Vejlby gruppe Indholdsfortegnelse Bål 3 Dolk og økse 4 Flaget 5 Knob 6 Kunstner 7 Lejrliv 8 Natur 9 Orientering og iagttagelse 10 Pionering

Læs mere

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer

Modulbeskrivelser for Scout College Explorer for Scout College Explorer Der vælges moduler, så der booket omtrent 20 moduler pr. person. Banket, Aha-oplevelse og madmoduler er valgt på forhånd og kan ikke ændres. Derudover skal der vælges et tidspunkt

Læs mere

De kender til bål og brænde, de ved hvordan man skal opføre sig i nærheden af et bål og kender også basis til båloptænding.

De kender til bål og brænde, de ved hvordan man skal opføre sig i nærheden af et bål og kender også basis til båloptænding. Smutter: Bålmagere Formål Bålmager for grønsmutter fokuserer på kogebålet. Grønsmutterne skal lære at lave mad over et bål. Et godt kogebål er et bål med små flammer med meget varme. Der skal være mulighed

Læs mere

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2016/2017. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2016/2017 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS.

Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS. Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS. Indhold: 1. Gruppens ledere 2. Gruppens bestyrelse 3. Økonomi 4. Hytte og grund 5. Principper 6. Sorgplan 7. Udviklingsplaner 8. Den røde tråd 9. Årets gang Håndbogen

Læs mere

Spejderloven. Den, der er med i spejdernes fællesskab gør sit bedste for:

Spejderloven. Den, der er med i spejdernes fællesskab gør sit bedste for: Trane håndbog 2014 Spejderloven Den, der er med i spejdernes fællesskab gør sit bedste for: At finde sin egen tro og have respekt for andres At værne om naturen At være en god kammerat At være hensynsfuld

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af Flammen.

Dette er et elektronisk eksemplar af Flammen. D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Flammen Dette er et elektronisk eksemplar af Flammen. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave, er det

Læs mere

Årsprogram 2018/2019. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2018/2019. Troppen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2018/2019 Troppen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide. Formålet

Læs mere

Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten.

Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten. D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Gnisten Dette er et elektronisk eksemplar af Gnisten. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave, er det

Læs mere

Årsprogram 2017/2018. Stifinderstammen. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2017/2018. Stifinderstammen. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2017/2018 Stifinderstammen 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende

Læs mere

DEN SEJE. Niveau 2 Grønsmutter. Årstid Hele året. Forløbets varighed 3 trin + en eftermiddag/ aften BÅLMAGER

DEN SEJE. Niveau 2 Grønsmutter. Årstid Hele året. Forløbets varighed 3 trin + en eftermiddag/ aften BÅLMAGER Niveau 2 Grønsmutter Årstid Hele året Forløbets varighed 3 trin + en eftermiddag/ aften Formål Bålmager niveau 2 fokuserer på kogebålet. Grønsmutterne skal lære at lave mad over et bål. Et godt kogebål

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, teltene er lagt på plads, og vi kan se tilbage på de mange gode oplevelser fra sommerens lejre på Næsbycentret og i Østrig. Se billeder på hjemmesiden

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Ilden Dette er et elektronisk eksemplar af Ilden. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave, er det billigste

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS Ølstykkespejderne Erik Harefod Gruppe. Forældremøde. 11. oktober 2016 kl

DET DANSKE SPEJDERKORPS Ølstykkespejderne Erik Harefod Gruppe. Forældremøde. 11. oktober 2016 kl Forældremøde 11. oktober 2016 kl. 18.30 20.00 Dagsorden 1 Velkommen 2 3 4 5 At være Spejder At være Spejderleder Spejdermøder de ugentlige møder Spejderture endags eller med overnatning 6 Støtte - Aktiviteter

Læs mere

Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS.

Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS. Håndbog for 1. Strib Gruppe, DDS. Indhold: 1. Gruppens ledere 2. Gruppens bestyrelse 3. Økonomi 4. Hytte og grund 5. Principper 6. Sorgplan 7. Udviklingsplaner 8. Den røde tråd 9. Årets gang Håndbogen

Læs mere

Duelighedstegn Pionergrenen

Duelighedstegn Pionergrenen Duelighedstegn Pionergrenen Introduktion Generelle betingelser: Mærkerne kan tages alene eller som del af et sjak. Et sjak er defineret som 2 Pionerer, men i grupper med et ulige antal Pionerer kan et

Læs mere

Tilhører. Navn: Gren: Gruppe: Forløbsmærker

Tilhører. Navn: Gren: Gruppe: Forløbsmærker Tilhører Navn: Gren: Gruppe: Hvert forløb er inddelt i tre niveauer: Forløbsmærker Aldersgruppe: 6-9 år Basismærket er for den nye spejder med lidt eller ingen spejdererfaring. Mærket giver den basisviden,

Læs mere

Adresseoversigt: Nr. 2 september 2014 64. ÅRGANG

Adresseoversigt: Nr. 2 september 2014 64. ÅRGANG Adresseoversigt: Gruppeledelse: Gruppeleder: Lasse Christensen, 5534 3194, Færgegårdsvej 70, 4760 Vordingborg Gruppeassistent: Ebbe Brintow, 5537 1947, Amalievej 8, 4760. Senoirerklanen (16-23 år): Tobias

Læs mere

Bål. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Bål. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Bål Indholdsfortegnelse Brændeværdier... 2 Båltænding... 3 BÅLSTART... 3 Båltyper... 4 KOGEBÅL... 4 GLØDEBÅL... 4 Gammelmandsild... 5 Jægerild... 6 Nying ild... 7 Pagodebålet... 8 Pyramidebålet... 9 Stjernebål...

Læs mere

Nyt fra gruppelederen

Nyt fra gruppelederen Nyt fra gruppelederen Siden sidst har vi haft Grupperådsmøde. Mødet startede med fællesspisning, mange tak for mad til René Timm. Derefter arrangerede troppen aktiviteter for de øvrige spejdere og søskende,

Læs mere

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer

Motion på legepladsen. Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde. Spirer X Mål og formål Tid Aldersgren Give pigerne fornemmelse af vigtigheden af motion og at leg også er at få motion. 5 møde Spirer Nr. 1 af 5 møder ét skema til hvert møde Tid Programpunkt Hvor står det /

Læs mere

Klar dig selv. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Klar dig selv. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Klar dig selv Indholdsfortegnelse Patruljen... 2 Folde tørklæde... 3 Binde tørklæde... 3 Fold et krus... 4 Personlig udrustning... 5 Rygsækken... 5 Personlige mål... 6 Dolken... 7 Saven... 8 Øksen... 9

Læs mere

www.rygruppe.dk Tilmelding betaling Det sker i Gruppen

www.rygruppe.dk Tilmelding betaling Det sker i Gruppen 1 2 DET DANSKE SPEJDERKORPS (DDS) Gudenå DIVISION Galten - Hadsten - Hammel - Hinnerup Hørning - Odder - Ry - Sejs - Silkeborg - Skanderborg GRUPPERÅD 1. Ry Gruppe (Generalforsamling) 1. RY GRUPPE- BESTYRELSEN

Læs mere

Ølstykke Spejderne Erik Harefod Gruppe

Ølstykke Spejderne Erik Harefod Gruppe Ølstykke Spejderne Erik Harefod Gruppe Lederdrejebog Forord Dette hæfte er tænkt som en hjælp til lederne i Erik Harefod gruppe, der skal hjælpe dem med at holde fokus på det gode spejderarbejde samt afstemme

Læs mere

Introduktion til færdighedsmærker Spejdere med færdighedsmærket bål kan følgende:

Introduktion til færdighedsmærker Spejdere med færdighedsmærket bål kan følgende: Bål Bål er en af de ting de allerfleste forbinder med at være spejder. Vi bruger bålet til madlavning og til hygge. Når vi laver mad på bål, er det en del af det at kunne klare sig uden de teknologiske

Læs mere

Kursuskatalog Førstehjælpskurser 2012-2013

Kursuskatalog Førstehjælpskurser 2012-2013 Kursuskatalog skurser 2012-2013 under arktiske forhold Formål: Mål: Indhold: Formålet med kursus er at give deltagerne teoretisk kendskab og praktisk viden og kunnen i førstehjælp. Ved kursets afslutning

Læs mere

Årsprogram 2015/2016. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2015/2016. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2015/2016 Ulveflokken 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide.

Læs mere

Grupperådsmødet - Beretning 2015

Grupperådsmødet - Beretning 2015 Grupperådsmødet - Beretning 2015 Fælles aktiviteter: Gruppens sommerlejr gik til Fur fantastik tur med masser af glade spejdere der fik set øen. Se mere pr. gren. Klatretårnet er næsten fjernet kun stolper

Læs mere

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse

Roskilde Ungdomsskole. Fælles mål og læseplan for valgfaget. Friluftsliv og naturforståelse Roskilde Ungdomsskole Fælles mål og læseplan for valgfaget Friluftsliv og naturforståelse November 2014 Fælles mål Vision Hensigten med valgfaget Friluftsliv og naturforståelse er, at eleverne gennem undervisning

Læs mere

Det kræver nogle weekender at gennemføre fire overnatninger og der skal tilrettelægges i forhold til årstiden.

Det kræver nogle weekender at gennemføre fire overnatninger og der skal tilrettelægges i forhold til årstiden. Spejder: Syvsovere Formål Formålet med dette mærke er at give spejderne nogle sjove og anderledes oplevelser ved at udfordre den måde de overnatter på den gængse spejdertur på. Det at lægge sig til at

Læs mere

KAST JER UD I OPTAGELSESPRØVEN:

KAST JER UD I OPTAGELSESPRØVEN: 1 Er du 100 % spejder? Seniorspejdere Trin for trin I dag bliver der stillet mange krav til unge. Er kravene i dag anderledes end dem der blev stillet for 100 år siden? Hvilke krav stiller vi til hinanden

Læs mere

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse

Reb. www.1hag.dk. Indholdsfortegnelse Reb Indholdsfortegnelse Besnøringer... 2 Filippinerbesnøring... 3 Japansk krydsbesnøring... 4 Krydsbesnøring... 5 Ottetalsbesnøring... 6 Simpel besnøring... 7 Vinkelbesnøring... 8 Rebpleje... 9 Splejsninger...

Læs mere

Nyt fra gruppelederne

Nyt fra gruppelederne Nyt fra gruppelederne VELKOMMEN til Mille, der er ny leder hos mikroerne. Troppen har ændret deres mødetid, og vi har fået mange nye medlemmer Derfor bilkaos ved spejderhuset kl.20 om tirsdagen! Kære mini-,

Læs mere

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG

Leder og adresseoversigt: Nr. 1 januar 2015 65. ÅRGANG Leder og adresseoversigt: Gruppeledelse: Gruppeleder: Lasse Christensen, 5534 3194, Gruppeassistent: Ebbe Brintow, 5537 1947, Senoirerklanen (16-23 år): Tobias Tønnesen Troppen (Storspejdere) (12-16 år):

Læs mere

Program for April Maj Juni

Program for April Maj Juni Program for April Maj Juni Side 1 8 April 2. Klar dig selv / Rafter og knob Klar dig selv Spejderen skal have en lille taske med, med lidt tøj i så de kan lære at pakke den og deres sovepose. Raftebygger

Læs mere

Troldmandens lærling

Troldmandens lærling Distriktsturnering 2014 Troldmandens lærling Troldmanden Sverre optager nye troldmandslærlinge hvert år. I år er I de udvalgte og I er hermed Troldmand Sverres nye lærlinge. Han glæder sig meget til at

Læs mere

Friluftsaktiviteter i Kærhaveskov

Friluftsaktiviteter i Kærhaveskov Friluftsaktiviteter i Kærhaveskov også for mennesker med funktionshæmninger Af Sanne Jensen, socialpædagog med videreuddannelse i specialpædagogik, friluftslivsvejleder, gymnastik- og kano-/kajakinstruktør.

Læs mere

Den nysgerrige. Hikegik - Niveau 2 - Trin for trin. Hikegik Niveau 2

Den nysgerrige. Hikegik - Niveau 2 - Trin for trin. Hikegik Niveau 2 Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 3 trin + en eftermiddag med overnatning - - Trin for trin Spejdere går. Sådan har det altid været. Og det er stadig sjovt! Med

Læs mere

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med Kan du slippe fri? Håndjern i reb Sammenhold og samarbejde går hånd i hånd i denne øvelse, hvor deltagerne to og to bliver bundet sammen med håndjern af knobreb - og så skal de forsøge at slippe fri af

Læs mere

Kursuskatalog Førstehjælpskurser

Kursuskatalog Førstehjælpskurser Kursuskatalog skurser 2015 1 Modulopbygning af vores førstehjælpskurser Kurserne er opbygget af moduler á 4 timers varighed. Kalaallit Røde Korsiat udbyder de nye kompetencegivende uddannelses niveauer

Læs mere

KURSUS I FØRSTEHJÆLP

KURSUS I FØRSTEHJÆLP SØREN BRANDT KURSUS I FØRSTEHJÆLP FØRSTEHJÆLP FOR BØRN DE KÆRE BØRN 2010 n HUMLEMARKEN 10, ST. MF. 3060 ESPERGÆRDE TLF. 20 76 41 90 E MAIL: SOREN@FORSTEHJAELP.EU KURSUS I FØRSTEHJÆLP 2 FØRSTEHJÆLP FOR

Læs mere

April 2017 Maj 2017 Juni 2017

April 2017 Maj 2017 Juni 2017 April 2017 Maj 2017 Juni 2017 Tjek også: www.waingunga-stammen.dk Kære forældre og juniorer Møderne er onsdag klokken 18.30-20.30 på Poulholm. Hvis mødet foregår andre steder, vil det fremgå af programmet.

Læs mere

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år.

Internationalt. Turneringer. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de årige og Rovere for dem over 21 år. Pionerer og rovere Udover de nævnte aldersgrene, er der også Pionerer for de 18 21 årige og Rovere for dem over 21 år. Pionererne er inddelt i sjak og styrer selvstændigt deres arbejde. De har ikke nogen

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3 2012 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Sommerlejrene Så er vi hjemme igen fra årets sommerlejre. Alle har

Læs mere

Årsprogram 2017/2018. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok

Årsprogram 2017/2018. Ulveflokken. 1. Næstved Trop og Flok Årsprogram 2017/2018 Ulveflokken 1. Næstved Trop og Flok De Gule Spejdere i Danmark: Korpset er en børne og ungdomsorganisation, som arbejder efter den internationale spejderbevægelses grundlæggende ide.

Læs mere

Det er en fordel, at dette mærke tages forud for fx en lejr, hvor spirerne vil blive en del af et større lejrbål.

Det er en fordel, at dette mærke tages forud for fx en lejr, hvor spirerne vil blive en del af et større lejrbål. Spirer: Bålmager Formål Lejrbålet er en traditionel spejderaktivitet og med dette mærke skal spirerne lave og opleve et rigtigt spejderlejrbål med alt, hvad det indebærer! De skal lære, hvordan man laver

Læs mere

2012 Forlaget Atelier, Søborg Oversat af Henrik Reinvaldt ISBN Alle rettigheder forbeholdt

2012 Forlaget Atelier, Søborg  Oversat af Henrik Reinvaldt ISBN Alle rettigheder forbeholdt 2010 Berndt Sundsten och Jan Jäger samt B. Wahlströms Bokförlag, Forma Books AB 2012 Forlaget Atelier, Søborg www.atelier.dk Oversat af Henrik Reinvaldt ISBN 978-87-7857-894-5 Alle rettigheder forbeholdt

Læs mere

Titel på opgave: Semafore

Titel på opgave: Semafore Post A1 Titel på opgave: Semafore Antal min: 30 min. Max. 30 point Hvilken kategori: Lørdag eftermiddag På LPK. i 1961 lød opgaven: Send en semafore melding så langt væk som muligt. Nu skulle der handles.

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 5. februar Grupperådsmøde Forældre 28. februar 1. marts Gruppetur Alle Mikro Aller først vil

Læs mere

Pigespejderordbog. Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting.

Pigespejderordbog. Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting. Pigespejderordbog Augusta Et tilbud til kvinder, der ikke ønsker at være ledere, men gerne vil være en del af korpset og være med til andre ting. Bakken (Spejderbakken) Er De grønne pigespejderes kursuscenter

Læs mere

Lidt om bål. Bålregler

Lidt om bål. Bålregler Natur/teknik Lidt om bål Side 1 Lidt om bål Bål er varme. Bål er mad. Bål er lys og gløder. Lige fra urgamle tider har ilden været en vigtig del af menneskets liv. Det at kunne lave ild gav varme og magt.

Læs mere

Naturundervisning.dk Undervisning * Uddannelse * Udvikling

Naturundervisning.dk Undervisning * Uddannelse * Udvikling Emne / undervisningsområder for Naturundervisning.dk: * Nedenstående emner repræsenterer et udpluk af mulige undervisningsområder. * Kursusniveau og kursusvarighed aftales i hvert enkelt tilfælde. * Undervisningsniveau

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Bålet Dette er et elektronisk eksemplar af Bålet. Brug det i planlægning og til at kopiere fra, men hvis du eller andre har brug for en trykt udgave, er det billigste

Læs mere

Relaterede mærker: Mærket er velegnet til at få færdigheder i spil indenfor mærkerne 'Sav', 'Telt' og 'Bålkok'. Varighed: Minimum et døgn.

Relaterede mærker: Mærket er velegnet til at få færdigheder i spil indenfor mærkerne 'Sav', 'Telt' og 'Bålkok'. Varighed: Minimum et døgn. Primitur Introduktion af mærket: For at blive en rigtig eventyrer, skal man ud at opdage nyt terræn på en primitiv måde. På denne tur stifter spejderne bekendtskab med en mere primitiv lejrplads og et

Læs mere

Aktivitet uge 28 for børn i Lyngby Tårbæk kommune

Aktivitet uge 28 for børn i Lyngby Tårbæk kommune Aktivitet uge 28 for børn i Lyngby Tårbæk kommune Skal du have jord under neglende, mudder under støvlerne og prøve kræfter med bål og andre spændene aktiviteter, så skal du holde sommerferie hos Kgs.

Læs mere

Den seje. Tegnryttere - Niveau 2 - Trin for trin. Tegnryttere Niveau 2. Hele året Lokation:

Den seje. Tegnryttere - Niveau 2 - Trin for trin. Tegnryttere Niveau 2. Hele året Lokation: Årstid: Årstid: Hele året Lokation: Forløbets varighed: Forløbets varighed: 3 trin + en formiddag eller eftermiddag - - Trin for trin Koder, signalering og hemmelige tegn er alle sammen en del af de klassiske

Læs mere

Indhold. Udgivet af Det Danske Spejderkorps 2010. Arsenalvej 10 1436 København K 32640050 dds.dk dds@dds.dk. Redigering Tina Andersen Vasant Kotak

Indhold. Udgivet af Det Danske Spejderkorps 2010. Arsenalvej 10 1436 København K 32640050 dds.dk dds@dds.dk. Redigering Tina Andersen Vasant Kotak Forløbsmærker 1 Indhold Forløbsmærker 3 Håndværk 4 Klar dig selv 8 Klima 12 Kommunikation 16 Kultur og samfund 20 Leg og drama 24 Natur 28 Orientering 32 Pioner 36 Sø og strand 40 Udeliv 44 Kilometermærker

Læs mere

Deltagerbrev for storspejdere på Superdivi 2015:

Deltagerbrev for storspejdere på Superdivi 2015: Deltagerbrev for storspejdere på Superdivi 2015: Kære spejdere. Tak for jeres tilmelding til vores fantastiske Superdivi. Dette brev indeholder alle de vigtigste informationer om superdivien, så jeres

Læs mere

mail:

mail: www.pigespejder.dk/christiansbjerg mail: dgp.chr.bjerg@gmail.com Gruppens ledere: Bæverleder (drenge): Henriette S. Gerding Thingvallagade 2, 8200 Århus N 8677 0940 Mail: henriette@fam-gerding.dk 2024

Læs mere

Ingeniørerne. Vork Efteråret Kompendie

Ingeniørerne. Vork Efteråret Kompendie Ingeniørerne Vork Efteråret 2015 Kompendie FORBEREDELSE TIL PIONERINGSARBEJDE... 3 PLANTEGNING OVER HUSET... 6 TEAMBUILDING-ØVELSER... 7 KÆMPEKNUDE... 7 HÅNDJERN... 8 DA VINCI BRO... 8 KASSEGANG MED OG

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 15. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 15 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge15_Verden omkring mig.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 15 l Verden omkring

Læs mere

Højdefantaster. Trin for trin. Højdefantaster Niveau 1. Formål. Årstid: Forår og sommer. Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag

Højdefantaster. Trin for trin. Højdefantaster Niveau 1. Formål. Årstid: Forår og sommer. Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag Årstid: Forår og sommer Forløbets varighed: 4-5 trin + en formiddag og eftermiddag Trin for trin Formål Formålet med dette mærke er, at spejderne lærer de grundlæggende principper i pionering og oplever,

Læs mere

I vælger selv om I vil bruge kano, waders eller begge dele i jeres jagt.

I vælger selv om I vil bruge kano, waders eller begge dele i jeres jagt. Andejagt på søen På søen skal I fange ænder. Nogle af ænderne hviler på et ord som I skal sætte sammen til en sætning. en er på tid tiden begynder når I forlader nøglebaren. Jo hurtigere I er, jo flere

Læs mere

Grundkursus i førstehjælp

Grundkursus i førstehjælp Bestemmelser for funktionsbestemte uddannelser i redningsberedskabet 5. del, afsnit 6, side 1 Grundkursus i førstehjælp Formål Formålet med uddannelsen er, at deltagerne tilegner sig teoretisk forståelse

Læs mere

Førstehjælp ved tilskadekomst. Uddannelsesplan

Førstehjælp ved tilskadekomst. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 8, maj 2009 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet

Læs mere

Juniorpatruljer. Patruljernes placering kan ses i den yderste kolonne til højre.

Juniorpatruljer. Patruljernes placering kan ses i den yderste kolonne til højre. r nr.: Patrulje nr.: Patrulje navn: Check-in (sæt X ) I alt point: % af mulige point Placering 3 101 Mågerne 4 479 35,22% 6 3 102 Ødsted Junior 7 773 56,84% 1 3 103 Flintestenene 4 524 38,53% 5 3 104 Spejdersnus

Læs mere

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019

Velkommen til Grupperådsmøde. DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 Velkommen til Grupperådsmøde DDS Hørning, onsdag d. 27. februar, 2019 2018 Vi har haft endnu et godt spejder år igen i år med julelejren som højdepunkt for spejderne i gruppen. Dette år var ikke alt som

Læs mere

November, December, 2011

November, December, 2011 PLOKKEN Kllarup Gruppe DET DANSKE SPEJDERKORPS November, December, 2011 Vigtige datoer: Dato Aktivitet Hvem 14. 16. juni MUS-lejr, Thorup Hede Mikro, mini & junior 23. juni Sct. Hans på Volden i Klarup

Læs mere

Eksamenslektioner - førstehjælpsinstruktør Emne: 1

Eksamenslektioner - førstehjælpsinstruktør Emne: 1 Hjerte-lunge-redning til voksne (fra modulet Hjerte-Lunge-Redning, lektion 1) Emne: 1 Lektionen gennemføres som teoriundervisning og dels som demonstration/indledende indøvning. Mundtlig feedback igennem

Læs mere

kongvolmer.spejder.dk

kongvolmer.spejder.dk Nr. 2 august 2015 65. ÅRGANG Velkommer tilbage efter sommerferien til efterårets aktiviteter. Til jer der var på sommerlejr på Møn kan i se videoklip og billeder på divisionens hjemmeside sgdspejder.dk

Læs mere

Ledere på lejren. Forberedelser Inden lejren På lejren Løst program

Ledere på lejren. Forberedelser Inden lejren På lejren Løst program Ledere på lejren Spejdernes lejr Danmarks største spejderlejr 5 spejderkorps 40.000 spejdere danske og internationale Sønderborg på Kær Vestermark Vision for lejren: vi sætter spor Her skal vi bo Vi skal

Læs mere

Velkommen til! Back to nature. God fornøjelse

Velkommen til! Back to nature. God fornøjelse Velkommen til! Back to nature Vi skal nu igang med temamødet back to nature. I dag skal vi ud i naturen og prøve kræfter med forskellige friluftsaktiviteter. Der vil være en række opgaver, som I skal løse

Læs mere

DET DANSKE SPEJDERKORPS

DET DANSKE SPEJDERKORPS 20 Sømil D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Mærker D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Om mærker Denne folder er en oversigt over de forskellige typer

Læs mere

Introduktion. 1 Kort & Kompas. Søren P. Petersen, DVL Lyngby

Introduktion. 1 Kort & Kompas. Søren P. Petersen, DVL Lyngby Introduktion Søren P. Petersen DVL Lyngby 1 Søren P. Petersen, DVL Lyngby Program 11.00 Velkommen 11.30 Verdenshjørnerne 11.45 set - introduktion 12.00 Frokost 12.30 Pejling - introduktion 12:45 Øvelse

Læs mere

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015 PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2015 Torsdag 08-jan Vi rytter op ude. Vi flytter resten af juletræerne væk fra græsset og tager stilladset ned. Vi starter på at øve knob og besnøringer. Torsdag

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 3, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 3, 2011 D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Friluftsliv = Spejderliv Hej kære spejdere og forældre Sommerlejre Velkommen tilbage efter sommerlejrene!

Læs mere

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist

Sæl diplom. At han/hun kan: At han/hun ved: At han/hun tør: har vist Sæl diplom Tømme båden for vand. Svømme m med redningsvest Få båden til at ligge stille i vindøjet og få den til at sejle igen. Lave råbåndsknob og ottetalsknob. Nævne navnene på holdkammeraterne og træneren.

Læs mere

Skanderborg Gruppe. Lederdrejebog

Skanderborg Gruppe. Lederdrejebog Skanderborg Gruppe Lederdrejebog Indholdsfortegnelse Forord:... 4 DET DANDSKE SPEJDERKORPS... 5 Spejderløftet:... 5 Motto:... 5 Skanderborg Gruppe... 7 Vision:... 7 Hjemmeside:... 7 Historie:... 8 Spejdermetoden:...

Læs mere

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter.

SPEJDERNES ORDBOG. Besnøring Knob bundet med besnøringsreb/sisal. Holder rafter sammen. Skal typisk kunne bære vægten af et byggeprojekt med rafter. SPEJDERNES ORDBOG Adventurespejd Udfordrende løb for tropsspejdere findes over hele landet, året rundt. Afbud Man skal melde afbud, når man ikke kan deltage på møder, ture og arrangementer. Besnøring Knob

Læs mere

Smutter: Stifindere. Formål. Forudsætninger for grønsmutterne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Trin 3. Udfordring.

Smutter: Stifindere. Formål. Forudsætninger for grønsmutterne. Forudsætninger for lederne. Om trinene Trin 1. Trin 2. Trin 3. Udfordring. Smutter: Stifindere Formål Det handler om at finde vej, så man slipper for at fare vild. Det gør man ved at styrke sin iagttagelsesevne, at lægge mærke til hvor man er, hvor man har været og få styr på

Læs mere

Sommerlejr 2016 for Trop i Uge 28

Sommerlejr 2016 for Trop i Uge 28 Sommerlejr 2016 for Trop i Uge 28 HVORNÅR HVOR Søndag den 10. juli til lørdag den 16. juli 2016 Vi skal til Egemose Center: http://www.egemosen.dk/ Der er bålplads og brænde. Der er rafter Der er skov

Læs mere

Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup.

Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. Referat af: Grupperådsmøde (generalforsamling) for De Blå Spejdere i Rårup den 16. februar 2015 kl. 17.00 i spejderhytten i Rårup. a) Valg af dirigent og referent Alex valgt til dirigent og Bettina valgt

Læs mere

Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding.

Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Deltagerbrev til påskekursus Toggerbo Spejdercenter 2013 Kære kursus deltager Dette deltagerbrev skal sendes til alle i patruljen, og fungere samtidig som bekræftelse på jeres tilmelding. Nu nærmer årets

Læs mere

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.

Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne. Nyt fra gruppelederen Et nyt spejderår er startet, og vi ser tilbage på de mange oplevelser fra Spejdernes Lejr. Se billeder på hjemmesiden www.trelleborg-spejderne.dk Ledere Amalie (junior) og Gitte (familie-spejd)

Læs mere

Kl. 14.00: Kilde: LommeGuide for grønsmutter side 42-43 (her er der også fine illustrationer.)

Kl. 14.00: Kilde: LommeGuide for grønsmutter side 42-43 (her er der også fine illustrationer.) Kl. 10.00: Det er tid til at stævne ud. De næste 24 timer skal I tilbringe på vandet, og man må selvfølgelig ikke gå i land. For at I kan klare jer på vandet, skal I inden i stævner ud samle pinde, der

Læs mere

Din sikkerhed - kort fortalt

Din sikkerhed - kort fortalt Din sikkerhed - kort fortalt Guidelines til receptionen på Tagensvej 86 Denne bog indeholder de vigtigste punkter fra Metropols beredskabsplan, til dig i receptionen Indledning Denne guide er lavet til

Læs mere

Velkommen til! Back to nature. God fornøjelse

Velkommen til! Back to nature. God fornøjelse Velkommen til! Back to nature Vi skal nu igang med temamødet back to nature. I dag skal vi ud i naturen og prøve kræfter med forskellige friluftsaktiviteter. Det er en god ide at printe denne pdf og tage

Læs mere

i de nordiske lande Frihed, naturoplevelser og spænding! Berndt Sundsten & Jan Jäger FØRSTE BOG OM Friluftsliv

i de nordiske lande Frihed, naturoplevelser og spænding! Berndt Sundsten & Jan Jäger FØRSTE BOG OM Friluftsliv Friluftsliv har altid fristet os mennesker. Vi kan tage på spændende ture overalt langt væk eller lige rundt om hjørnet. Vi kan tage på tur i flere uger, eller vi kan tage på tur en dag eller nogle timer.

Læs mere

Generel information: I har 1 time til denne opgave. Opgaven skal bedømmes inden startposten forlades.

Generel information: I har 1 time til denne opgave. Opgaven skal bedømmes inden startposten forlades. Wasa Wasa Startpost 2019 Generel information: I har 1 time til denne opgave. Opgaven skal bedømmes inden startposten forlades. Opgavebeskrivelse: Patruljen skal fremstille en funktionsdygtig pandelampe

Læs mere

Bølgebetvingere. Udfordringen. Formål

Bølgebetvingere. Udfordringen. Formål Årstid: Sommeren Forløbets varighed: 4 trin + 24 timer Udfordringen Formål Dette mærke har til formål at udfordre pigerne på deres kreative og ingeniørmæssige evner, da de skal konstruere en tømmerflåde

Læs mere

Den gode lejrplads. 100 ideer på 90 minutter v. Sune Lohse FDF Måløv

Den gode lejrplads. 100 ideer på 90 minutter v. Sune Lohse FDF Måløv Den gode lejrplads 100 ideer på 90 minutter v. Sune Lohse FDF Måløv Dagsorden for tips og tricks 1. Opbygning af lejren 2. Overnatning, hygiejne og orden 3. Lejrens rutiner 4. Stemning og særpræg 5. Forberedelse

Læs mere

En god kammerat. I beskrivelsen af læringspunkter for En god kammerat mærket, er der lagt vægt på følgende emner:

En god kammerat. I beskrivelsen af læringspunkter for En god kammerat mærket, er der lagt vægt på følgende emner: I spejderbevægelsen er det at være en god kammerat, et af de vigtigste elementer i det at være spejder. Det er en væsentlig del af vores identitet og det er derfor naturligt, at Det Danske Spejderkorps

Læs mere

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne

D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S. Det Der Sker. Nr. 1 2011. PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Det Der Sker Nr. 1 2011 PS: Motivet skal ikke ses som en opfordring til spejderne D E T D A N S K E S P E J D E R K O R P S Kære spejdere og forældre Vintertiden

Læs mere

Version 1.0 2014 Revideret d. 3. maj. 2014

Version 1.0 2014 Revideret d. 3. maj. 2014 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 4 2. Arbejdsgrundlag... 4 a. Spejder arbejdes ide... 4 b. Formål... 4 c. Bærende principper... 4 d. Spejderloven... 4 e. Ringe gruppes mål:... 5 3. Gruppens opbygning...

Læs mere

Lejrliv, pioner og ild. Sikkerhedsregler

Lejrliv, pioner og ild. Sikkerhedsregler Lejrliv, pioner og ild Sikkerhedsregler Sikkerhed for lejrliv, pioner og ild På lejre og ture er der regler for, hvordan man bruger ild, arbejder med rafter eller i højden. Reglerne skal gøre spejd til

Læs mere

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016

PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 PLAN FOR JUNIORE FREM TIL SOMMERFERIEN 2016 Torsdag 07 jan Vi rytter op ude. Vi flytter resten af juletræerne ned til raftestatviet. Torsdag 14 jan Vi rytter op ude. Vi pakker stilladset væk. Valg af PL/PA.

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL

UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL UDVIKLINGSPLAN 1.KOKKEDAL Sidst revideret januar 2014 MÅL FOR HELE GRUPPEN Vi fremstår som én samlet gruppe med en stærk fælles holdånd Kammeratskab er for os den vigtigste værdi i De Blå Værdier (KAFSU)

Læs mere