DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende forhold Trafiktal 2 2.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Eksisterende forhold Trafiktal 2 2."

Transkript

1 KØBENHAVNS KOMMUNE DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 2 2 Eksisterende forhold Trafiktal Parkering 9 3 Institutioner Uheldsanalyse Delkonklusion - uheldsanalyse 12 4 Overordnede principper Ensretning mod Vesterbrogade Ensretning fra Istedgade Ensretning mod Istedgade Ensretning mod Halmtorvet Vejlukning 15 5 Miljøvurdering for de tre overordnede forslag for trafikregulering på Gasværksvej Emissionsfaktorer Forudsætninger om trafikken Beregning af emissioner Trafikstøj 20 PROJEKTNR. A DOKUMENTNR Dis VERSION 1.1 UDGIVELSESDATO 21. nov UDARBEJDET MSD KONTROLLERET JME GODKENDT MSD

2 2/20 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 1 Indledning Københavns Kommune ønsker at forbedre cyklisternes forhold på Gasværksvej. I den forbindelse har København Kommune bedt COWI at gennemføre den nødvendige projektering. Det politiske mandat i projektet omhandler hovedsageligt cyklisternes forhold på Gasværksvej. Projektet skal derfor ses i sammenhæng med ønsket om et etablere et sammenhængende cykelrutenet i byen. Gasværksvej indgår som en delstrækning på ruten med navnet "Søruten". Der foreligger endvidere en politisk beslutning om at etablere cykelstier (kantstensafgrænsning mod kørebanen) på begge sider af Gasværksvej mellem Istedgade og Halmtorvet. Ud over ovenstående ønskes det vurderet hvilke muligheder der er for at forbedre forholdene omkring cykelparkering og lette trafikanters sikkerhed i forbindelse med blandt andet Gasværkvejens Skole. I denne rapport afrapporteres resultaterne af gennemførte analyser og overvejelser gjort i forbindelse med dispositionsforslaget. 2 Eksisterende forhold Gasværksvej er i dag indrettet med kantstensparkering, på en (kun den sydlige del af Gasværksvej) eller begge sider (den nordlige del af Gasværksvej). Cyklisterne afvikles udvendigt på de parkerede biler. Kørebanen har en bredde på ca. 10,4 m på den nordlige delstrækning (mellem Vesterbrogade og Istedgade) med fortovsbredder på henholdsvis 3 og 2 m (østlig fortov er smallest) samt en bredde på ca. 8,4 m på den sydlige delstrækning (mellem Istedgade og Halmtorvet) og fortovsbredder på henholdsvis 3,4 og 3 m (bredest foran skolen = vestlig fortov). Krydsene Gasværksvej/Vesterbrogade og Gasværksvej/Istedegade er signalregulerede mens krydset Gasværksvej/Halmtorvet er et traditionelt vigepligtsreguleret kryds. På det nordlige ben af krydset (Gasværksvej, nord) er der anlagt et bump. Udformningen af Gasværksvej medfører, at det for cyklister kan føles utryg at færdes langs Gasværksvej på grund af de parkerede biler. I trafiksvage perioder kan der forekomme hastighedsoverskridelser i forbindelse med de signalregulerede kryds. Bilister kan have tendens til at sætte hastigheden op for at nå overfor grønt. 2.1 Trafiktal Der er gennemført manuelle trafiktællinger på Gasværksvej onsdag den 21. marts 2012 i tidsrummet kl Der er talt i et snit både nord og syd for Istedgade. Tællinger vurderes at være repræsentative for trafikken på strækningerne. Hastighederne er ikke blevet registreret i forbindelse med tællingen. Resultatet af de registrerede trafikmængder er opsummeret i de efterfølgende tabeller.

3 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 3/20 Tabel 1 Tabel 2 Trafik i tidsrummet mellem kl. 7-19, sydlig del af Gasværksvej Nord = i retning mod Istedgade, syd = i retning mod Halmtorvet Som det fremgår af Tabel 1, så er trafikken forholdsvis jævnt fordelt over timerne i mellem 7 og 19. Det er kendetegnende, at der hverken er en markant retningssplit eller deciderede spidstimer. Dette indikerer, at trafikken på Gasværksvej ikke præges af bolig-arbejde trafik. Trafikbilledet tyder på en del ærindekørsel/varelevering mm. - hvilket kan hænge sammen med aktiviteterne i og omkring "Kødbyen" samt en række mindre forretninger i lokalområdet og på Frederiksberg. Den meget jævne fordeling henover tidsrummet fra kl kan derudover også forklares ved, at Gasværksvej typisk bruges som forbindelsesvej mellem Vesterbrogade og Istedgade på grund af systemet med ensretningerne i lokalområdet.

4 4/20 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD Nord (mod Vesterbrogade) Syd (mod Istedgade) Samlet Morgenspidstime 280 (kl ) Eftermiddagsspidstime 350 (kl ) 243 (kl. 9-10) 291 (kl ) - - Køretøjer i alt Årsdøgntrafik (ktj.) Lastbilprocent 1,8 1,8 1,8 Cykler og knallerter Årsdøgntrafik (cykler) Fodgængere Tabel 3 Gasværksvej nord for Istedgade (Fodgængere er talt i begge retninger på hhv. østligt og vestligt fortov) Mængden af cyklister på den nordlige del af Gasværksvej iøjnefaldende. Med en ÅDT på ca cyklister mod en ÅDT på ca køretøjer udgør cykeltrafikken godt 40 % af den samlede kørende trafik på strækningen. I timen med den samlede mindste trafik i begge retninger (kl 7-8) er der registreret 430 biler på strækningen, det svarer til over 7 biler pr minut. Det er i den forbindelse interessant at se, at der synes at være et sammenfald mellem den mest trafiksvage periode og skolens mødetid. Dette indikerer, at børnene ikke kommer til skolen med bil.

5 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 5/20 Tabel 4 Trafik i tidsrummet mellem kl. 7-19, sydlig del af Gasværksvej Nord = i retning mod Istedgade, syd = i retning mod Halmtorvet Tilsvarende som for den nordlige del af Gasværksvej, så er trafikken er forholdsvis jævnt fordelt over timerne i mellem 7 og 19. Modsat trafikken på den nordlige del, kan man af Tabel 4 se, at trafikken om eftermiddagen præges af bolig-arbejde trafik. Dels kan man her se en tydelig retningsfordeling, dels viser Tabel 4 og så tydelig spidsbelastning. I de øvrige perioder præges den sydlige del af Gasværksvej af trafik der, lige som for den nordlige del, mere eller mindre præges af en del ærindekørsel/varelevering mm. Dette skyldes med overvejende sandsynlighed aktiviteterne i og omkring "Kødbyen" samt en række mindre forretninger i lokalområdet og på Frederiksberg. Forklaringen på en manglende spidstimetrafik om morgen, på den sydlige del af Gasværksvej, skyldes formodentlig det faktum, at Teaterpassagen er ensrettet.

6 6/20 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD Nord (mod Istedgade) Syd (mod Halmtorvet) Samlet Morgenspidstime 387 (kl 11-12) 406 (kl 8-9) - Eftermiddagsspidstime 390 (kl 13-14) 522 (kl 16-17) - Køretøjer i alt Årsdøgntrafik (ktj.) Lastbilprocent 2,7 2,0 2,3 Cykler og knallerter Årsdøgntrafik (cykler) Fodgængere Tabel 5 Gasværksvej syd for Istedgade (Fodgængere er talt i begge retninger på hhv. østligt og vestligt fortov) I timen med den mindste samlede trafik (kl 7-8) er der registreret 611 biler, det svarer til over 10 biler i minuttet. Det er i den forbindelse interessant at se, at der synes at være et sammenfald mellem den mest trafiksvage periode og skolens mødetid. Dette indikerer, at børnene ikke kommer til skolen med bil. Tællingerne viser endvidere en relativ jævn fordeling af trafikken hen over døgnet - med andre ord tyder det på, at Gasværksvej ikke bruges som en typisk bolig/arbejde relation. Mængden af cyklister på den sydlige del af Gasværksvej er iøjnefaldende. Med en ÅDT på ca cyklister mod en ÅDT på ca køretøjer udgør cykeltrafikken godt 30 % af den samlede kørende trafik på strækningen. Dette er ikke på niveau med den nordlige del, men skyldes primært, at den sydlige del af Gasværksvej præges af en langt større belastning fra bilerne. Mængden af cykeltrafik på henholdsvis den nordlige og sydlige del er stort set ens og tyder på en stor andel gennemkørende cykeltrafik - Gasværksvej bruges som "cykelrute". Nummerskrivningsanalyse I forbindelse med udarbejdelsen af dispositionsforslaget er der gennemført en nummerskrivningsanalyse hvis formål er at afdække omfanget af gennemkørende trafik på Gasværksvej.

7 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 7/20 Figur 1 Placering af tælleposter i forbindelse med nummerskrivningsanalysen. Relationen Gasværksvej/Skelbækgade udgør sammen med Enghavevej og Bernstorffsgade koblingen mellem Vesterbro/Frederiksberg og Ring 2 (Scandiagade/Vasbygade/Kalvebod Brygge). Det må derfor antages, at en del af trafikken på Gasværksvej er gennemkørende trafik og at denne trafik vil blive flyttet til andre gader hvis Gasværksvej lukkes helt eller delsvist. Resultatet af nummerskrivningsanalysen viser at trafikbelastningen på den sydlige del af Gasværksvej (mellem Istedgade og Halmtorvet) er ca. 30 % større end for den nordlige del (Vesterbrogade - Istedgade). I faktiske tal udgør ÅDT på den sydlige del køretøjer, mens ÅDT for den nordlige del er på køretøjer. Den opregnede ÅDT fra nummerskrivningsanalyse svarer pænt overens med den ÅDT der blev beregnet i forbindelse med trafiktællingen i marts. Analysen viser endvidere, at der er tre markante relationer: Relation A: Skelbækgade - Gasværksvej - Istedgade (mod Hovedbanegården) - begge retninger Relation B: Skelbækgade - Gasværksvej - Gammel Kongevej - kun nordgående retning Relation C: Istedgade (vestlig gren) - Gasværksvej - Skelbækgade Analysen viser for den sydlige del af Gasværksvej, at ca. 40 % er knyttet til relation A, mens 50 % er knyttet til henholdsvis relation B og C. For den nordlige del af Gasværksvej viser analysen, at ca. 45 % er knyttet til relationen B og at ca. 20 % er knytte til relation C.

8 8/20 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD Analysen viser således, at der er en mærkbar forskel i anvendelse/trafikmønstret for henholdsvis den nordlige del og den sydlige del af Gasværksvej. Mens den nordlige del af Gasværksvej fungerer primært som lokalvej og sekundært som gennemfartsvej for den nordgående trafik - fra Skelbækgade mod Frederiksberg. Den sydlige del af Gasværksvej fungerer primært som gennemfartsvej. En lukning af den nordlige del af Gasværksvej vil således medføre en omlejring af stor del af trafikken til andre lokale vej i området. En hel eller delvis lukning af den sydlige del af Gasværksvej medfører den største part af den gennemkørende trafik overflyttes til Bernstorffsgade (typisk trafik knyttet til relation A) og en mindre del til Enghavevej, da disse er de eneste alternativer i området. En lukning eller delvis lukning af den sydlige del af Gasværksvej vurderes at have en begrænset effekt på lokalområde (en beskeden del overflyttes til lokale veje). For den sydlige del af Gasværksvej, hvor det politisk er vedtaget at der skal etableres cykelstier i begge sider af vejen, kan der overordnet set arbejdes med tre alternative løsninger for den kørende trafik: 1 Den sydlige del lukkes helt for biltrafik 2 Trafikken på den sydlige del ensrettes mod nord 3 Trafikken på den sydlige del ensrettes mod syd. På baggrund af nummerskrivningsanalysen er de trafikale konsekvenser vurderet og angivet i tabel.

9 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 9/20 Nordlig del (230 meter) Sydlig del (140 meter) ÅDT Lastbilprocent ÅDT Lastbilprocent Nuværende ,8% ,0% Lukning for gennemkørende trafik ,8% 100 2,0% Ensretning mod nord ,8% ,0% Ensretning mod syd ,8% ,0% Tabel 6 Trafikale konsekvenser ved 1) Lukning af den sydlige del af Gasværksvej (mellem Istedgade og Halmtorvet) for kørende trafik 2) Ensretning mod nord for den kørende trafik på den sydlig del af Gasværksvej 3) Ensretning mod syd for den kørende trafik på den sydlige del af Gasværksvej En lukning af den sydlige del af Gasværksvej for kørende trafik vil medføre de største konsekvenser. En lukning vil medføre at ca køretøjer pr. døgn omlejres til andre vej. Det skønnes, på baggrund af nummerskrivningsanalysen, at ca vil blive omlejret til Enghavevej mens den resterende del omlejres til Bernstorffsgade. Ensrettes trafikken mod nord på den sydlige del af Gasværksvej mod nord vil dette medføre en lettere aflastning af den nordlige del af Gasværksvej. De ca køretøjer vil da benytte andre lokale veje i området. For den sydlig del vil ensretningen medføre en omlejring på godt køretøjer primært til Bernstorffsgade. En ensretning af trafikken mod syd på den sydlige del af Gasværksvej medfører, svarende til en ensretning mod nord, en mindre aflastning af den nordlige del af Gasværksvej på ca En lidt større aflastning ses på den sydlige del af Gasværksvej. Ensretningen mod syd vil primært medføre at trafikken vil blive omlejret til Enghavevej og i ganske beskeden grad til Bernstorffsgade. 2.2 Parkering Udestår 3 Institutioner Udestår

10 10/20 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 3.1 Uheldsanalyse I perioden 1. januar december 2011 har politiet registreret 27 uheld på Gasværksvej inkl. krydsene Vesterbrogade, Istedgade og Halmtorvet - 6 personskadeuheld og 21 materielskadeuheld. Der er ikke registreret ekstrauheld. 23 af uheldene skete i eller tæt på de tre nævnte kryds og fire på strækningen mellem Istedgade og Halmtorvet. I seks af disse uheld er personer kommet til skade - en i hvert uheld. To personer er kommet alvorligt til skade og fire personer er kommet let til skade. Fem af disse personer var cyklister og den sidste var fører af en varevogn med en meget høj promille. Alle cyklister kom til skade i kryds og kun den ene kørte på/hen i mod Gasværksvej. Krydset Gasværksvej/Vesterbrogade I krydset er der registreret 9 uheld, heraf 3 med cyklister der er kommet til skade. Hertil kommer et parkeringsuheld tæt på krydset. Figur 2. Uheld registreret i krydset Gasværksvej/Vesterbrogade i perioden Stækningen mellem Vesterbrogade og Istedgade Der er ikke registreret uheld på strækningen mellem Vesterbrogade og Istedgade i perioden Krydset Gasværksvej/Istedgade I krydset er der registreret ti uheld i perioden. I det ene af disse kom en cyklist til skade. To uheld involverede fodgængere der ikke kom til skade.

11 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 11/20 Figur 3 Uheld registreret i krydset Gasværksvej/Istedgade i perioden Ingen af de registrerede uheld vedrører Gasværksvej direkte således at trafiksikkerhedsfremmede tiltag på Gasværksvej næppe ville reducere antal uheld i selve krydset. Strækningen mellem Istedgade og Halmtorvet inkl. krydset ved Eriksgade På strækningen er der sket fire uheld i perioden Det ene af disse uheld involverede en spirituspåvirket bilist der kom til skade (nr. 26). Figur 4 Uheld på strækningen mellem Istedgade og Halmtorvet i perioden Alle fire uheld involverede parkerede køretøjer eller køretøjer der kører fra kantstensparkering og ud på vejen. Opstramning eller forbud mod parkering kan betyde reduktion i antallet af den type uheld der er registreret på strækningen.

12 12/20 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD Krydset Gasværksvej/Halmtorvet Der er registreret 3 uheld i krydset hvoraf en cyklist kom til skade i det ene uheld. Det er ud fra politiets tekst svært at afgøre præcis hvor og hvordan de tre uheld er sket. Figuren viser det bedste bud. Figur 5 Uheld registreret i krydset Gasværksvej/Halmtorvet i perioden En yderligere markering af cykelbanen rundt i svinget og forbi Halmtorvet kan være med til at reducere antal uheld her. 3.2 Delkonklusion - uheldsanalyse Som det fremgår, er de politiregistrerede uheld fra 2007 til 2011 koncentreret om krydsene. Det må således forventes at etablering af cykelstier ikke vil påvirke uheldstallet på strækningerne. Erfaringerne indikerer, såfremt der ikke arbejdes med de nødvendige afværgeforanstaltninger, at risikoen for cyklist uheld i krydsene kan stige. 4 Overordnede principper En indretning med cykelstier i begge sider af Gasværksvej vil medføre at det overordnede princip for vejen skal ændres. I dette afsnit gennemgås de forskellige principielle løsninger der er for strækningen. Det er muligt at kombinere løsningerne på andre måder en vist her, f. eks. kan det overvejes kun at ensrette den en strækning på den ene side af Istedgade. Det forventes at en dialog med Københavns Kommune vil klarlægge løsninger og kombinationer der er mulige. Restriktioner på Gasværksvej vil medføre omvejskørsel for en del af trafikken. Når resultaterne fra nummerskrivningsanalysen foreligger, kan det vurderes hvilken løsning der vil medføre mindst ekstra omvejskørsel. Trafikken på Gasværksvej vil reduceres ved alle løsningerne.

13 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 13/ Ensretning mod Vesterbrogade Forslag med ensretning af Gasværksvej mod Vesterbrogade Denne løsning kan kun afvikle gennemfartstrafikken der kører fra Halmtorvet til Vesterbrogade. Løsningen harmonerer med den eksisterende løsning på Halmtorvet, således at bilisterne kan afvikles der som i dag. Parkeringspladserne på strækningen kan afsøges i men bevægelse fra Halmtorvet. Butikkerne på strækningen kan ligeledes betjene bilister der er på gennemfart. 4.2 Ensretning fra Istedgade Forslag med ensretning væk fra Istedgade Trafikken fra Istedgade kan køre begge veje. Det bør overvejes om trafikken mod Istedgade kan ledes til af en anden vej i nærheden.

14 14/20 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD Løsningen ved Halmtorvet medfører at bilisterne skal fortsætte ligeud. Dette medfører at de skal køre på en ringe kørebelægning og at de skal krydse cyklisterne der skal op ad Gasværksvej. Alle med ærinde på strækningen skal komme fra Istedgade, parkeringspladserne på strækningen kan alene afsøges fra Istedgade. Det vurderes ikke at udgøre et stort problem, da parkanter i dag ved indkørsel vælges hvilken del af strækningen der ønskes parkering på. 4.3 Ensretning mod Istedgade Forslag med ensretning mod Istedgade Denne løsning kan afvikle trafikken mod Istedgade, men ikke gennemfartstrafik. Det kan overvejes hvilke andre ruter der er til rådighed og om der evt. skal åbnes en mulighed i nærheden, eller bilisterne skal vælge en længere gennemfartsvej længere væk. Det vil ikke være muligt at afsøge parkeringspladserne i en retning. Tilsvarende vil bilister med ærinde på strækningen skulle køre væk ad Istedgade. Dette vurderes som en god løsning for trafikafviklingen.

15 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 15/ Ensretning mod Halmtorvet Forslag med ensretning mod Halmtorvet Denne løsning kan afvikle trafikken fra Vesterbrogade til Istedgade og videre til Halmtorvet, men ikke trafikken den modsatte vej. Halmtorvet i dag er indrettet således at bilerne ledes op mod Gasværksvej. Udover belægningsskiftet til en ringere kørebelægning skal de bilisterne der kører videre ad Halmtorvet skal krydse cyklisterne der skal op ad Gasværksvej. Fordelen ved løsningen er at bilister med ærinde på vejen stadig kan komme igennem vejen og parkeringspladserne kan afsøges veden gennemkørsel af hele strækningen. Desuden vil det være muligt at komme til butikker på vej igennem strækningen. 4.5 Vejlukning

16 16/20 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD Forslag med vejlukning På forslaget er vist at Gasværksvej lukkes både på strækningen imellem Vesterbrogade og Istedgade og imellem Istedgade og Halmtorvet. Forslaget viser en principiel placering af vejlukningerne. En mere detaljeret vurdering kan vise hvor de bedst kan placeres, således at de generer trafikken mindst muligt. Det kan overvejes at placere vejlukningerne i umiddelbar nærhed af krydsene. Det kan ligeledes overvejes alene at lukke den ene strækning, for på den måde at undgå gennemfartstrafikken. Trafikken ad Gasværksvej til kun at omfatte køretøjer med ærinde på den ene side af vejlukningen. Derimod vil udnyttelsen af parkeringspladserne blive vanskeligere afhængig af hvor vejlukningerne er placeret. Ved denne løsning skal der etableres vendepladser ved vejlukningerne. Det er ikke muligt at etablere vendepladser til større køretøjer, hvorfor det vurderes at vejlukninger vil være vanskelige at etablere i praksis. 5 Miljøvurdering for de tre overordnede forslag for trafikregulering på Gasværksvej Miljøvurderingen for de overordnede forslag for trafikregulering af Gasværksvej er foretaget ved hjælp af Transportministeriets emissionsberegningsprogram TEMA2010 og baseret på de skønnede trafikale konsekvenser som afrapporteret under afsnittet "Nummerskrivningsanalyse". TEMA2010 beregner emissioner af CO 2 samt en række giftige luftarter (kulilte, kulbrinte, kvælstofoxider, svovldioxid) og sodpartikler ud fra forudsætninger om bilernes størrelse, brændstoftype og kørselsmønster. Der er endvidere foretaget en overordnet vurdering af støjniveauet. Det skal bemærkes, at omlægningen vil have effekter på øvrige veje i lokalområdet, og at der eventuelt kan komme øget trafik på nogle af parallelgaderne. Effekterne af dette er dog ikke vurderet nærmere i dette notat. 5.1 Emissionsfaktorer Der er beregnet emissionsfaktorer for følgende biltyper: Benzindrevet personbil med en motorstørrelse mellem 1,4 og 2,0 liter og med EURO 4 norm (gældende fra 2006) Dieseldrevet personbil med motorstørrelse på under 2 liter og med EURO 4 norm (gældende fra 2006) Sololastbil på tons (typisk distributionsbil) med EURO 4 motor. Disse biler er valgt som de mest repræsentative biltyper ud fra alder og motorstørrelse. For lastbilernes vedkommende gælder, at Gasværksvej ligger inden for den københavnske miljøzone, hvorfor bilen mindst skal opfylde EURO 3-normen.

17 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 17/20 Endvidere er emissionsfaktorerne beregnet for kørsel i byzone med rejsehastigheder på henholdsvis 20, 30, 40 og 50 km/t. Rejsehastigheden skal forstås som bilernes gennemsnitshastighed over en hel strækning, og den er baseret på en lang række faktiske kørsler. En rejsehastighed på 50 km/t i byzone svarer til forholdsvis jævn kørsel med konstant hastighed, mens lavere hastigheder er udtryk for en mere ujævn kørsel med start og stop, nedbremsninger og accelerationer. De beregnede emissioner pr. køretøjskilometer er angivet i Tabel 7. Tabel 7: Emissionsfaktorer for benzin- og dieseldrevne personbiler samt lastbiler (g/km) Hastighed Partikler NOx SO2 CO HC CO2 Benzin: 20 km/t 0,0029 0,1192 0,0131 0,1765 0, ,6 30 km/t 0,0034 0,0953 0,0110 0,1895 0, ,9 40 km/t 0,0039 0,0772 0,0098 0,2063 0, ,7 50 km/t 0,0045 0,0633 0,0091 0,2276 0, ,1 Diesel: 20 km/t 0,0356 0,8306 0,0104 0,1892 0, ,1 30 km/t 0,0320 0,6932 0,0089 0,1280 0, ,6 40 km/t 0,0290 0,5901 0,0080 0,0893 0, ,0 50 km/t 0,0267 0,5189 0,0075 0,0647 0, ,8 Lastbil: 20 km/t 0,0625 6,4779 0,0569 0,2905 0, ,3 30 km/t 0,0425 5,2156 0,0449 0,2043 0, ,9 40 km/t 0,0330 4,5111 0,0384 0,1626 0, ,3 50 km/t 0,0275 4,1102 0,0347 0,1395 0, ,6 Emissioner for andre hastigheder mellem 20 og 50 km/t kan interpoleres ud fra ovenstående.

18 18/20 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD Fordelingen mellem benzin- og dieseldrevne personbiler på Gasværksvej antages at være 77 % benzindrevne og 23 % dieseldrevne, svarende til landsgennemsnittet for bilparken. 5.2 Forudsætninger om trafikken I vurderingerne betragtes Gasværksvej som to delstrækninger, henholdsvis nord og syd for Istedgade. Den nordlige del mellem Vesterbrogade og Istedgade er ca. 230 meter lang, mens den sydlige del mellem Istedgade og Halmtorvet er ca. 140 meter. Den nuværende årsdøgntrafik på den nordlige del er biler, hvoraf 1,8 % er lastbiler. På den sydlige del er årsdøgntrafikken biler, hvoraf 2,0 % er lastbiler. Der er tre forslag til regulering af trafikken på Gasværksvej: 1 Den sydlige del lukkes helt for biltrafik 2 Trafikken på den sydlige del ensrettes mod nord 3 Trafikken på den sydlige del ensrettes mod syd. De skønnede trafiktal i de tre situationer fremgår af Tabel 8. Tabel 8: Skønnede trafiktal i de tre situationer Nordlig del (230 meter) Sydlig del (140 meter) ÅDT Lastbilprocent ÅDT Lastbilprocent Nuværende ,8% ,0% Forslag ,8% 100 2,0% Forslag ,8% ,0% Forslag ,8% ,0% I alle situationer regnes med en gennemsnitlig rejsehastighed på 30 km/t for både personbiler og lastbiler. 5.3 Beregning af emissioner Med de nævnte forudsætninger fås følgende emissioner:

19 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 19/20 Tabel 9: Beregnede emissioner (gram/døgn), nordlig del Partikler NO x SO 2 CO HC CO 2 (kg) Nuværende 16,33 381,4 17,43 290,8 26,46 362,1 Forslag 1 5,67 132,4 6,05 101,0 9,19 125,7 Forslag 2 11,34 264,9 12,10 202,0 18,37 251,5 Forslag 3 10,66 249,0 11,38 189,8 17,27 236,4 Tabel 10: Beregnede emissioner (gram/døgn), sydlig del Partikler NO x SO 2 CO HC CO 2 (kg) Nuværende 23,55 550,3 25,18 420,1 38,22 523,1 Forslag 1 0,23 5,29 0,24 4,04 0,37 5,0 Forslag 2 12,46 291,0 13,32 222,2 20,21 276,7 Forslag 3 12,00 280,4 12,83 214,1 19,48 266,6 Tabel 11: Beregnede emissioner (gram/døgn), hele Gasværksvej (nordlig+sydlig del) Partikler NO x SO 2 CO HC CO 2 (kg) Nuværende 39,88 931,8 42,61 710,9 64,67 885,2 Forslag 1 5,90 137,7 6,29 105,0 9,55 130,8 Forslag 2 23,79 555,9 25,42 424,1 38,58 528,1 Forslag 3 22,66 529,5 24,21 403,9 36,75 503,0 Da alle tre forslag indebærer et væsentligt fald i trafikken, sker der også en markant reduktion i emissionerne.

20 20/20 DISPOSITIONSFORSLAG GASVÆRKSVEJ - BEDRE CYKELFORHOLD 5.4 Trafikstøj Støj er en væsentlig gene fra trafik, navnlig i byrum, hvor mange mennesker udsættes for støjen. Støj måles i decibel (forkortet db). Støjskalaen er logaritmisk, hvilket bl.a. betyder, at man ikke opfatter to biler som dobbelt som støjende som én bil. Mindre ændringer i trafikmængder vil derfor kun have ringe indflydelse på støjen. Som tommelfingerregel kan man regne med, at en fordobling af trafikken giver en ændring af støjen på 3 db. En trafikstigning på 25 % øger støjen med 1 db, og 10% svarer til en stigning på 0,4 db. Ændringer mindre end 1 db kan ikke opfattes af det menneskelige øre. Hastigheden har også betydning for støjen, idet højere hastighed giver øget støj, primært på grund af dækstøj. Også her gælder, at små hastighedsændringer ikke giver hørbare ændringer af støjen. I de fleste af de nævnte forslag sker der en halvering eller mere af trafikken. Det vil medføre en reduktion i støjniveauet i størrelsesordenen ca. 3 db, hvilket vil blive opfattet som en væsentlig reduktion. I forslag 1, hvor den sydlige del af Gasværksvej lukkes helt for biltrafik, vil der naturligvis ske en kraftig reduktion af trafikstøjen.

TRAFIKSANERING AF PRINSESSEGADE INDHOLD BILAG 4. 1 Resume. 1 Resume 1. 2 Indledning 2. 3 Trafikafvikling Bustrafik 3

TRAFIKSANERING AF PRINSESSEGADE INDHOLD BILAG 4. 1 Resume. 1 Resume 1. 2 Indledning 2. 3 Trafikafvikling Bustrafik 3 KØBENHAVNS KOMMUNE TRAFIKSANERING AF PRINSESSEGADE MILJØVURDERING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BILAG 4 INDHOLD 1 Resume

Læs mere

% 6*<= ' / 6**@,**67@, 5 ' A* 5 5 2,*=7,* 5

% 6*<= ' / 6**@,**67@, 5 ' A* 5 5 2,*=7,* 5 D8.93.221.!..4!.4 2-D31.4!"#$$%#!&"#$$%#'''' ()*+,.9 5 ; > 6?*6*=7,* > >+5 2*=6@,:,@, > >+

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh

UDKAST. EUC Sjælland. Indhold. 1 Indledning. Skolegade, Haslev Trafikanalyse. 1.1 Baggrund. NOTAT rev december 2017 adp/uvh UDKAST EUC Sjælland Skolegade, Haslev Trafikanalyse NOTAT rev. 1 6. december 2017 adp/uvh Indhold 1 Indledning 1.1 Baggrund 1 Indledning... 1 1.1 Baggrund... 1 2 Området... 3 3 Trafikale vurderinger...

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

Halsnæs Kommune. 1 Indledning. 2 Fremgangsmåde. Nummerskrivningsanalyse Notat. NOTAT REV. NR juli 2008 IF/psa

Halsnæs Kommune. 1 Indledning. 2 Fremgangsmåde. Nummerskrivningsanalyse Notat. NOTAT REV. NR juli 2008 IF/psa Nummerskrivningsanalyse Notat NOTAT REV. NR. 2 15. juli 2008 IF/psa 1 Indledning ønsker at undersøge omfanget af gennemkørende trafik, på Hanehovedvej, og ønsker belyst grundlaget for en eventuel lukning

Læs mere

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMSUDVIKLING BUTIK PÅ MALMBERGSVEJ RUDERSDAL - TRAFIKBETJENING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende

Læs mere

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE

VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE REMA EJENDOM A/S VEJADGANG TIL NY DALIGVAREBUTIK FRA ELVERDAMSVEJ 308 I KIRKE HYLLINGE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling

Faxe Kommune. Byudvikling i Dalby. Trafikforhold. Oktober 2007. Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Rådgivning for By-, trafik- og landskabsudvikling Faxe Kommune Byudvikling i Dalby Trafikforhold Oktober 2007 Ref Faxe Kommune Version V1 Dato

Læs mere

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE

OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE OPDATERET TRAFIKANALYSE AF HYLLINGEBJERGVEJ V. LISELEJE TEKNISK NOTAT BASERET PÅ TRAFIKMÅLINGER I 2014, 2016 OG 2018 17. AUGUST 2018 Hougaard Trafik Vagtelvej 7, 4700 Næstved Tlf. 29 70 75 70 rikke@hougaardtrafik.dk

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

Den trafikale vurdering omfatter:

Den trafikale vurdering omfatter: UDKAST Rema 1000 Butik på Bagsværd Hovedgade Trafikal vurdering NOTAT 8. februar 2007 JVL/psa 1 Indledning Rema 1000 overvejer at etablere en butik og syv boliger på Bagsværd Hovedgade ved krydset med

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA

UDKAST. Dragør Kommune. Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA UDKAST Besøgsgård på Ndr. Dragørvej Trafikale konsekvenser NOTAT 22. september 2016 SB/AHA 1 Indledning... 2 2 Nuværende trafik... 3 3 Fremtidig trafik... 4 4 Krydset Ndr. Dragørvej/Hartkornsvej... 5 4.1

Læs mere

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7

HOLBÆK HAVE INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Grundtrafik Biltrafik Lastbiltrafik Cykeltrafik 6. 3 Nygenereret trafik 7 HOLBÆK HAVE TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 3 2 Grundtrafik 5 2.1 Biltrafik 5 2.2 Lastbiltrafik

Læs mere

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet

Strækning (Reventlowsgade) Motorkøretøjer Cykeltrafik Cykeltrafik tilladt i begge retninger Cykeltrafik afvikles på dobbeltrettet Istedgade Reverdilsgade Stampesgade Tietgensgade Notat Dato: 24.04.2018 Projekt nr.: 1008314 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Cykelparkering i Reventlowsgade Emne: Trafikale konsekvenser Notat

Læs mere

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1

TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning. 1 Baggrund og sammenfatning 1 ROSEN APS. TRAFIKANALYSE FOR ROSEN BUTIKSCENTER, ETAPE 2, MED LUKNING AF SMEDELUNDSGADE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT

Læs mere

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej.

På baggrund af undersøgelserne gives en vurdering af de forventede påvirkninger af trafikken som følge af ensretning af Selmervej. NOTAT Projekt Hørsholm Skole trafikforhold Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-29 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Ensretning af Selmersvej Hørsholm Kommune ønsker

Læs mere

Ny institution i Hareskovby

Ny institution i Hareskovby Kunde Sag: Furesø Kommune 30. november 2016 JKD, MLJ Rev. 20. december 2016 Ønske om en ny institution Furesø Kommune ønsker at bygge en ny institution i Hareskovby til at afløse det nuværende Hareskov

Læs mere

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING

VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING Til Køge Kommune Dokumenttype Notat Dato September 2011 VESTERGADE ETABLERING AF PARKE- RING VESTERGADE ETABLERING AF PARKERING Revision V2 Dato 2011-09-15 Udarbejdet af CM, PT Beskrivelse Notat vedr.

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 AABENRAA KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR VEJENE OMKRING LOKALPLAN 88 og 89, KASSØ ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Vejnettet

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej

Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej 1 Værløse Kommune Analyse af trafikforhold på Kirke Værløsevej Hovedrapport August 1999 Dokument nr. 44438-001 Revision nr. 1 Udgivelsesdato August 1999 Udarbejdet Kontrolleret Godkendt MSD 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2

TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN INDHOLD. 1 Baggrund og sammenfatning Konklusioner 2 RANDERS KOMMUNE TRAFIKUNDERSØGELSE AF UDBYHØJVEJSRUNDKØRSLEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og sammenfatning 2

Læs mere

Trafikale konsekvenser af ensretning af Frederiksberg Allé

Trafikale konsekvenser af ensretning af Frederiksberg Allé Notat 1. maj 2019 Sagsbeh.:MAD J.nr.: 05.00.00-G01-14-16 By Byggeri og Ejendomme Trafikale konsekvenser af ensretning af Frederiksberg Allé Sammenfatning Ensretning af Frederiksberg Allé alene vil give

Læs mere

Trafikal vurdering Trafikplan for Indre Nørrebro" fordeling af fremtidig trafik herunder Wesselsgade

Trafikal vurdering Trafikplan for Indre Nørrebro fordeling af fremtidig trafik herunder Wesselsgade KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Trafikal vurdering Trafikplan for Indre Nørrebro" fordeling af fremtidig trafik herunder Wesselsgade

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse.

Indholdsfortegnelse. Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest. Hørsholm Kommune. Trafikanalyse. Hørsholm Kommune Udviklingsplan for Hørsholm Idrætspark, Kokkedal Vest og Kokkedal Nordvest Trafikanalyse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9

TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Analyse 5. 4 Vurdering 9 NRE CONSTRUCTION TRAFIKVURDERING BLINDGADE 2 I SKANDERBORG ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Forudsætninger

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane.

På ingen af disse veje er der cykelsti eller -bane. Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Allerød - faglig sparring Trafikanalyse i Horsemosen 8. juni 2010 Projekt: 21.8344.01

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA/KSC OWJ KSC GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering

UDKAST. Ejerforeningen Terrassehaven. Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering UDKAST Ejerforeningen Terrassehaven Vejadgang til institutioner via Risterivej Trafikal vurdering NOTAT 7. juli 2017 ph Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 3 Institutionens trafik... 3 4

Læs mere

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til :

Teknisk notat. Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet trafikal effekt af nyt butiksområde. Vedlagt : Kopi til : Teknisk notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Søborg Hovedgade/Andersen Nexø Vej - trafikvurdering Forventet

Læs mere

Estimat over fremtidig trafik til IKEA

Estimat over fremtidig trafik til IKEA BILAG Estimat over fremtidig trafik til IKEA Estimat af fremtidig trafik til IKEA For at estimere den fremtidige trafik til IKEA tages der udgangspunkt i en tælling af trafikken i IKEA Århus og i antallet

Læs mere

VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP

VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP Til Vejdirektoratet Dokumenttype Rapport Dato 10.01.2011 VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP VEJDIREKTORATET TRAFIKANALYSE I KARUP Revision 1 Dato 2011-01-10 Udarbejdet af Anders Aagaard Poulsen, Brian

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA KSC RLHA GRUE + KIRKGAARD NY BEBYGGELSE VED VIBORGVEJ I MEJRUP ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKAL VURDERING INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1

Læs mere

Københavns Kommune. 1 Resume. Kvarteret omkring Randbølvej Gennemkørende trafik. Notat 3. marts 2017 adn/psa/mm

Københavns Kommune. 1 Resume. Kvarteret omkring Randbølvej Gennemkørende trafik. Notat 3. marts 2017 adn/psa/mm Kvarteret omkring Randbølvej Gennemkørende trafik Notat 3. marts 2017 adn/psa/mm 1 Resume ønsker at kende omfanget af gennemkørende trafik i kvarteret omkring Randbølvej. I et afgrænset område omkring

Læs mere

Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav

Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav Assensvej Analyse af trafikale konsekvenser ved etablering af grusgrav... 1 Baggrund og forudsætninger Assens Kommune har bedt Tetraplan om at vurdere de trafikale konsekvenser ved etablering af en grusgrav

Læs mere

UDFORMNING AF ØRBÆKSVEJ

UDFORMNING AF ØRBÆKSVEJ Til Dokumenttype Dokumentation Dato September 2011 HØRSHOLM KOMMUNE UDFORMNING AF ØRBÆKSVEJ HØRSHOLM KOMMUNE UDFORMNING AF ØRBÆKSVEJ Revision 1 Dato 2011-09-16 Udarbejdet af MCN, RAHH, HDJ Kontrolleret

Læs mere

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune

Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE Opsummering fra workshop om Brinken - Kystvejen i Stevns Kommune ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk WORKSHOP AFHOLDT 27.

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK OG NYE BOLIGER VED HØJSKOLEVEJ I STRIB ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

RØDOVRE NORD - ISLEV INDHOLD. 1 Indledning

RØDOVRE NORD - ISLEV INDHOLD. 1 Indledning RØDOVRE KOMMUNE RØDOVRE NORD - ISLEV TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundtrafikken 2 2.1 Fordeling

Læs mere

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde

Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat Dato: 12.09.2016 Projekt nr.: 1005832 T: +45 2540 0382 E: tfj@moe.dk Projekt: Nyt boligområde Tommerup Vest Emne: Trafikale konsekvenser ved nyt boligområde Notat nr.: 001 Rev.: 1 Fordeling: Jimmy

Læs mere

Figur 1 på næste side viser krydset.

Figur 1 på næste side viser krydset. MEMO TITEL Lukning af Mellem Broerne DATO 19. marts 2012 TIL John Arvid KOPI Anders Hansen FRA Lárus Ágústsson PROJEKTNR A020320 ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

PRINSESSEGADE INDHOLD PROJEKTFORSLAG BILAG 5. 1 Indledning 2

PRINSESSEGADE INDHOLD PROJEKTFORSLAG BILAG 5. 1 Indledning 2 KØBENHAVNS KOMMUNE PRINSESSEGADE PROJEKTFORSLAG TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk BILAG 5 INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger

Indholdsfortegnelse. Trafikanalyse af Lågegyde. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Forudsætninger Hørsholm Kommune Trafikanalyse af Lågegyde COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 2 Forudsætninger 1 3 Grundlag

Læs mere

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG

VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG JULI 2013 FREDERIKSBERG KOMMUNE VISNING AF RESTTID FOR CYKLISTER I SIGNALANLÆG ADFÆRDSSTUDIE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI

Læs mere

Fredensborg Kommune. Borgermøde A6

Fredensborg Kommune. Borgermøde A6 Fredensborg Kommune Borgermøde A6 Program 17.00 Velkomst v/ Freja Brabæk Kristensen, formand for Udvalget for Infrastruktur og Teknik 17.10 Præsentation af analysen v/ Jakob Høj fra MOE Tetraplan 17.50

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ

TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ TRAFIKAL ANALYSE - UDSTYKNING VED TOFTEGÅRDSVEJ Projekt Boligområde mellem Toftegårdsvej og Elgårdsmindestien Kunde Skanderborg Kommune Notat nr. 1 Dato 2017-06-12 Til Fra Skanderborg Kommune Michael Wolf

Læs mere

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO

MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO DECEMBER 2015 MARIAGERFJORD KOMMUNE MODELBEREGNINGER AF EN VESTLIG OMFARTSVEJ VED HOBRO TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

PRINSESSEGADE INDHOLD PROJEKTFORSLAG. 1 Indledning 2

PRINSESSEGADE INDHOLD PROJEKTFORSLAG. 1 Indledning 2 KØBENHAVNS KOMMUNE PRINSESSEGADE PROJEKTFORSLAG TRAFIKANALYSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Forudsætninger

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune 1 Frederiksberg Kommune I Frederiksberg Kommune forløber Albertslundruten fra Grøndalsparken via Finsensvej til Howitzvej hvor stien fortsætter gennem Frederiksberg Bymidte ad Den grønne sti. Ved krydsningen

Læs mere

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger.

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger. Notat 13. november 2013 Dok.nr.: 2013/0012340-2 Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Kingosgade og bravej By- og Miljøområdet Vej- og Parkafdelingen Rådhuset Kingosgade og Alhambravej er begge

Læs mere

5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

5 Afværgeforanstaltninger Effekt af afværgeforanstaltninger 17 VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BROEN SHOPPING A/S Etablering af nyt biografcenter ved Shoppingcenter BROEN, Esbjerg ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKVURDERING

Læs mere

Sagsbeh: MK Sagsnr.: Notat. By- og Miljøområdet. Teknisk notat for cykelbaner på Sønderjyllands Allé

Sagsbeh: MK Sagsnr.: Notat. By- og Miljøområdet. Teknisk notat for cykelbaner på Sønderjyllands Allé 14-02-2012 Sagsbeh: MK Sagsnr.: 2012-0000069-9 Notat By- og Miljøområdet Teknisk notat for cykelbaner på Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 2 INDLEDNING OG PRÆSENTATION 2 3 KORTLÆGNING AF EKSISTERENDE FORHOLD

Læs mere

OMBYGNING AF DRONNING MARGRETHES VEJ

OMBYGNING AF DRONNING MARGRETHES VEJ OMBYGNING F DRONNING MRGRETHES VEJ Evaluering Helle Frederiksen Vejkontoret i Århus UGUST `96 INDLEDNING. I 1995 er der med støtte fra Miljøstyrelsen gennemført en radikal ombygning af Dronning Margrethes

Læs mere

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A

NOTAT EVALUERING AF TRAFIKPROJEKTER I OMRÅDE A NOTAT Projektnavn Trafiksanering af område A Projektnr. 1100033463 Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Version 1 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Udarbejdet af LRT Kontrolleret af CM Godkendt

Læs mere

Kirkevej 137, Dragør Trafikanalyse ved etablering af Lidl-butik

Kirkevej 137, Dragør Trafikanalyse ved etablering af Lidl-butik Lidl Danmark K/S NOTAT 12. april 2019 AYN/SB Trafikanalyse ved etablering af Lidl-butik Indhold 1 Resumé... 3 2 Nuværende forhold...4 Trafikmængder... 4 2.1.1 Sammenlign med slangetælling... 7 3 Fremtidige

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse af rundkørsel

Trafik- og adfærdsanalyse af rundkørsel Trafik- og adfærdsanalyse af rundkørsel Nyelandsvej / Tesdorpfsvej / Dalgas Boulevard / Femte Juni Plads Frederiksberg Kommune Udarbejdet af: TFJ, LEH Kontrolleret af: LEH, TFJ Godkendt af: LEH Dato: 16.4.2015

Læs mere

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01

Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009 Projekt: 21.8374.01 Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6898 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Notat Holbæk, trafiksaneringsprojekter i 10 lokalområder 13. Januar 2009

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv.

TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Sammenfatning 2. 3 Ny dagligvarebutik mv. FL-CONSULT APS TRAFIKVURDERING AF NY DAGLIGVAREBUTIK PÅ HOLBÆKVEJ I RINGSTED ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKNOTAT INDHOLD

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMME TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold 1 3 Vurdering

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger

Indholdsfortegnelse. Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej m.m. Slagelse Kommune. Trafiktekniske vurderinger Slagelse Kommune Vejbetjening af erhvervscenter i Vemmelev - østvendte ramper ved Bildsøvej mm Trafiktekniske vurderinger COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22

Læs mere

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger.

Hverken Kingosgade eller Alhambravej er udpeget som særligt uheldsbelastede strækninger. Notat 13. november 2013 Dok.nr.: 2013/0012340-2 Løsningsforslag for etablering af cykelstier på Kingosgade og bravej By- og Miljøområdet Vej- og Parkafdelingen Rådhuset Kingosgade og Alhambravej er begge

Læs mere

3 Fordeling på ulykkernes alvorlighed 3. 4 Fordeling på personskadernes alvorlighed 4. 6 Transportmidler (personskadeulykker) 6

3 Fordeling på ulykkernes alvorlighed 3. 4 Fordeling på personskadernes alvorlighed 4. 6 Transportmidler (personskadeulykker) 6 RINGSTED KOMMUNE TRAFIKSIKKERHEDSARBEJDET TEKNISK NOTAT - UDKAST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 28 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 2 2 Udvikling

Læs mere

FREDERIKSSUND IDRÆTSBY INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafik til Idrætsbyen Aflastning i andre områder 3

FREDERIKSSUND IDRÆTSBY INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Trafik til Idrætsbyen Aflastning i andre områder 3 FREDERIKSSUND KOMMUNE FREDERIKSSUND IDRÆTSBY MODELBEREGNINGER ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Trafik til

Læs mere

UDKAST. Ballerup Kommune. 1 Indledning. Trafikanalyse for Sønderskovvej Teknisk notat. 1.1 Baggrund. Notat 7. april 2017 MM/mz

UDKAST. Ballerup Kommune. 1 Indledning. Trafikanalyse for Sønderskovvej Teknisk notat. 1.1 Baggrund. Notat 7. april 2017 MM/mz UDKAST Ballerup Kommune Trafikanalyse for Sønderskovvej Teknisk notat Notat 7. april 2017 MM/mz 1 Indledning Ballerup Kommunes Center for By, Erhverv og Miljø, Park og Vej har bedt Via Trafik om at udføre

Læs mere

Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på vejnettet omkring Kornmarksvej 25

Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på vejnettet omkring Kornmarksvej 25 Notat Dato: 13.12.2016 Projekt nr.: 1006456 T: +45 2429 4987 E: bklh@moe.dk Projekt: Etablering af dagligvarebutik på Kornmarksvej 25 Emne: Notat nr.: 001 Konsekvensanalyse af trafikale påvirkninger på

Læs mere

MARBJERG BYVEJ TRAFIKANALYSE

MARBJERG BYVEJ TRAFIKANALYSE Til Høje Taastrup Kommune Dokumenttype Rapport Dato Maj 2014 MARBJERG BYVEJ TRAFIKANALYSE MARBJERG BYVEJ TRAFIKANALYSE Revision 0 Dato 2014-05-02 Udarbejdet af AI Kontrolleret af CM Godkendt af Ref. 1100011559

Læs mere

1. Indledning Beskrivelse af løsningsforslag Vejens indretning Indretning af signalanlæg... 3

1. Indledning Beskrivelse af løsningsforslag Vejens indretning Indretning af signalanlæg... 3 NOTAT Projekt Vendt ensretning på Kronprinsessegade Kunde Københavns Kommune Notat nr. 001 Dato 2017-03-24 Tidspunkt - Til Fra Henning Munke Hansen Lars Jørgensen/Jesper Larsen 1. Indledning... 2 2. Beskrivelse

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE

Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE Bedre forhold for cyklister i ISTEDGADE Indhold: Baggrund og formål med projektet Proces og borgerinddragelse Fra plan til færdigt projekt Udfordringer med ny type cykelløsning Projektevaluering Mindre

Læs mere

UDKAST. Københavns Kommune. Randbølvej Trafikanalyse NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK

UDKAST. Københavns Kommune. Randbølvej Trafikanalyse NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK UDKAST Københavns Kommune Randbølvej Trafikanalyse 2015 NOTAT 8. maj 2015 Rev. nr. 01 ADP/CMO/MKK 0 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Konklusion... 4 3 Trafikale forhold... 5 3.1 Tidligere forhold

Læs mere

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet

I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll om at evaluere trafikløsningen for Ørbæksvej, efter at kommunen har indført dobbeltrettet NOTAT Projekt Ørbæksvej - Alsvej Kunde Hørsholm Kommune Dato 2017-09-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Rambøll By og Trafik Kopi til Charlotte Skov 1. Baggrund I foråret 2014 bad Hørsholm Kommune Rambøll

Læs mere

Til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) Sagsnr Dokumentnr

Til Teknik- og Miljøudvalget (TMU) Sagsnr Dokumentnr KØBENHAVNS KOUNE Teknik- og iljøforvaltningen Center for Trafik Bilag 4 NOTAT Til Teknik- og iljøudvalget (TU) 28-02-13 Sagsnr. 2013-5760 Jernbanegade muligheder for fremtidig udformning uden busser i

Læs mere

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO

Egedal Kommune. Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO Ganløse Skole Vurdering af skoleveje NOTAT 8. september 2017 IH/PH/TVO 1 Indledning... 3 2 Problemstillinger... 5 3 Trafiktal... 9 4 Løsningsforslag... 11 4.1 Løsningsforslag 1... 11 4.2 Løsningsforslag

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR NØRREGADE OMRÅDET I ODDER

TRAFIKPLAN FOR NØRREGADE OMRÅDET I ODDER AUGUST 2013 ODDER KOMMUNE TRAFIKPLAN FOR NØRREGADE OMRÅDET I ODDER RAPPORT ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk AUGUST 2013 ODDER KOMMUNE

Læs mere

KRYDSET TØNDERVEJ/VESTRE RINGGADE

KRYDSET TØNDERVEJ/VESTRE RINGGADE Notat Kolding Kommune KRYDSET TØNDERVEJ/VESTRE RINGGADE BILAG 2 - Forudsætninger til trafikdata 2. februar 2017 Projekt nr. 224622 Dokument nr. 1222719356 Version 3 Udarbejdet af MSZ Kontrolleret af HLJ

Læs mere

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen.

Skautrupvej. Trafiktal fra VVM-analysen for Holstebro i Sorte tal viser trafikken uden motorvejen, og de røde med motorvejen. Dato 2017-07-04 Sagsbehandler Niels Boesgaard Lauridsen Mail nbje@vd.dk Telefon 7244 2048 Dokument DokNr Side 1/12 Vurdering af trafik på H422 Herningvej ved Tvis I krydset mellem Herningvej og Skautrupvej

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Nordvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Januar 2015 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Nordvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Januar 2015 2 Indhold 1 INDLEDNING... 4 2 NUVÆRENDE

Læs mere

DISPOSITIONSFORSLAG - TRAFIKSANERING PRINSESSEGADE INDHOLD BILAG 6

DISPOSITIONSFORSLAG - TRAFIKSANERING PRINSESSEGADE INDHOLD BILAG 6 BILAG 6 KØBENHAVNS KOMMUNE, TEKNIK- OG MILJØFORVALTNINGEN DISPOSITIONSFORSLAG - TRAFIKSANERING PRINSESSEGADE TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190. Rema Ejendomsinvest A/S. Trafikredegørelse. 1 Baggrund

Indholdsfortegnelse. Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190. Rema Ejendomsinvest A/S. Trafikredegørelse. 1 Baggrund Rema Ejendomsinvest A/S Ny REMA1000 - Hundige Strandvej 190 Trafikredegørelse COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund

Læs mere

1f 10ao 10aq 10an AABO SØRENSEN TRAFIKVURDERING AF REVIDERET KRYDSUDFORMNING I SVENSTRUP SYD ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund COWI

Læs mere

NOTAT. Projekt Detailhandel Rønne Kunde Lidl Danmark Notat nr. 2. Dato 2014-08-18. Jette Nielsen og Kristian Pedersen Christina Mose.

NOTAT. Projekt Detailhandel Rønne Kunde Lidl Danmark Notat nr. 2. Dato 2014-08-18. Jette Nielsen og Kristian Pedersen Christina Mose. NOTAT Projekt Detailhandel Rønne Kunde Lidl Danmark Notat nr. 2 Dato 2014-08-18 Til Fra Kopi til Jette Nielsen og Kristian Pedersen Christina Mose 1. Indledning og baggrund Bornholms Regionkommune undersøger

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

1 Metode og modelgrundlag 1. 3 Prognoseforudsætninger 6. 4 Trafikberegninger 2025 og 2035 8. 5 Trafikarbejde og trafikantbesparelser 17

1 Metode og modelgrundlag 1. 3 Prognoseforudsætninger 6. 4 Trafikberegninger 2025 og 2035 8. 5 Trafikarbejde og trafikantbesparelser 17 VEJDIREKTORATET TRAFIKBEREGNINGER FORUNDERSØGELSE AF RUTE 22 SLAGELSE-NÆSTVED ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK HOVEDRAPPORT

Læs mere

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010

Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Dato: 09.11.2010 Notat Til: Vedrørende: Bilag: MPU Trafiksanerende foranstaltninger A Hastighedsdæmpende foranstaltninger i boligområder Side 1/9 Kontaktperson Indledning...2 Skiltning...2 Fysiske foranstaltninger...3

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé Eksisterende forhold Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Ny Hollænderskolen Frederik Barfods Skole

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo UDKAST Økonomiudvalget 04.06.2013 Punkt nr. 117, E-bilag 1 Bagsværd Fælled Trafikanalyse NOTAT 24. april 2013 RAR/tvo Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Trafikstruktur... 4 2.1 Kortfattet beskrivelse

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

6 Anmeldelse og forlængelse 4. Signalanlægget har følgende signalgrupper:

6 Anmeldelse og forlængelse 4. Signalanlægget har følgende signalgrupper: VEJDIREKTORATET FUNTIONSBESKRIVELSE FOR NYT SIGNALANLÆG VED KOLLEKOLLEVEJ ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Signalgrupper

Læs mere

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved

Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved Byens cykelgade Jernbanegade, Næstved 1Lárus Ágústsson, laag@cowi.dk COWI A/S Indhold Beskrivelse af projektet: De 2 faser Hvad er en cykelgade? Udformningen Parkeringsforhold Plads til ophold i byrummet

Læs mere