NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind."

Transkript

1 Årgang 24 Nr.2/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. februar 2015 kl Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Danske egnsdukker, herunder også dukker fra andre lande NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

2 Side 2 Kære medlemmer! Sidste møde, hvor vi havde børnebøger på programmet, gik jo ganske fortræffeligt. Vi kunne vist godt have brugt mere tid på det. Jeg håber, at også denne måneds emne: Danske egnsdukker, og dukker fra andre lande vil kunne give os viden om disse ting. Jeg håber, at der er mange, der har noget at vise og fortælle. Vel mødt! Mange hilsener Anny Februar 2015 Det er koldt derude.

3 Side 3 Referat af mødet den 8. januar 2015 Af Margit Ambeck 18 medlemmer havde fundet vej til årets første møde, hvor bøger var emnet. Birgitte indledte med et oplæg om de forskellige genrer: fabler, eventyr, belærende og oplysende bøger. Fra egne gemmer kunne hun fremvise 2 håndkolorerede fra ca. 1850: Børneverdenen om årstiderne og husdyrene samt en udgave af Den store Bastian, som så dagens lys i Den var tænkt som moralsk oplæring for børn 3-6 år, hvad ingen nok ville lægge børn til i vore dage. Dens moralske lærdom havde dog indslag af humor, hvad der ikke altid var tilfældet med andre samtidige bøger. Blandt de nutidige nævntes Astrid Lindgrens eventyrverden og 70- ernes samfundsbevidste og kedelige børnebøger. I 1992 skrev Kidde en ny Bastian, hvor de voksne stod for skud, og 1996 kom endnu en Bastian, som i groteske billeder gjorde nar af normerne, denne gang igen med fokus på børnene. Birgitte sluttede med at vise Alice i eventyrland som pop-op bog samt Ghosttrain som hologrambog. Et godt oplæg til at spejle de medbragte bøger i. Og så myldrede det ellers med alskens interessante bøger: tyske bøger fra , Sorte Sambo og tvillingerne, Niels Holgersen, pop-opbøger fra 70-og 80erne, Den gamle drejebog fra 1987, Irmas kopier af Børnetidendes billeder fra 1900, Babars rejse fra 1945, Tornerose og den grimme ælling som pop- opbøger fra 60erne, på dansk,

4 Side 4 men trykt i Prag, Dollhouse 1981 og Amerikanske bydele i fantastisk pop-opudgave. Gòran omtalte en del svenske ABC bøger skrevet af kendte forfattere og tegnere, vist at sammenligne med vores Halfdan Rasmussens, og medbragte Nalles jul med træk og slip, en dag i dyreparken som pop-op, den tyske Ritterburg med vindebro og faldlem, Hans og Grethe og Cirkus. Anne havde en Bastian fra 1936, som ikke var egnet til oplæsning for børn, men til gengæld var der også Når dukkefamilien vågner, en dejlig troldebog med Sigfred Pedersens tekst og Christels charmerende tegninger, Beskows univers, Louis Moes Skovkongens gilde og nogle for mange af os ukendte Lånerne fra 90erne. Og så nåede vi ikke engang hen over Thorbjørn Egner, Pelle haleløs, Vinden i piletræerne, Mumitroldene, og englændernes fe-og kaninverden. Kort sagt: vi kunne ikke holde op, hvilket mundede ud i, at vi blev enige om, at emnet i en eller anden form måtte tages op igen.

5 Side 5 Dukker med nationaldragter Af Anne Friis. De dukker, som jeg vil skrive om, dækker mest dukker med hoveder af china, bisque, samt desuden lidt med stof. Mange gange er det oven i købet drenge dukker, der er iklædt pigetøj, men her skal I også huske at små drenge gik med kjoler, da disse var nemmere at håndtere ved bleskift. Ikke før 4-5 år fik drenge bukser på, og endda tit med en kjole over, så det er ikke ualmindeligt, at man ikke kan se, om det er en lille pige eller dreng på tidlige fotografier. Jeg har en dreng i en pige amagerdragt, helt præcist hvilket område den er fra, ved jeg ikke, men de kan højst sandsynligt hjælpe mig på Amagermuseet, et meget dejligt og interessant lille museum, hvor jeg har været til dragtudstilling en gang. Dukken har en sort nederdel, som er plisseret, med en buhl bluse i sort klæde med forskellige chintz stoffer på kanter og i korte ærmer, under dette et rødt ærme med sort velour med blå silke og knipling ved håndleddet. Skød ud over kjolens talje ligeledes i chintz. Der er en pibekrave i blåt under halsen under chintzen, den er rigtig flot. Amagerdragterne stammer jo fra Nederlandene og er derfor ret farvestrålende. Pudsig nok havde den et Fanø hovedtøj med sig. De har et tykt og et tyndt skørt under, samt stramme bukseben til over knæet, sorte stofstrømper og røde lædersko. Min beskrivelse lyder måske kedelig, men den er meget farvestrålende og helt bedårende. Jeg så den første gang på en udstilling på Marienlyst Slot, hvor Ulla Louby også var med. Jeg har først senere købt dukken af hende.

6 Side 6 De fleste nationaldragter er meget flot syede. Der var en hel del på LEGO samlingen, og de fik så gode priser for dem, der var iklædt en nationaldragt. Herhjemme er de ikke decideret populære, det synes jeg i den grad er synd, for de kan have fine sølvknapper og mange smukke detaljer i selve dragten. Min amagerdragt kan desværre ikke komme af, men det kan de som regel. Jeg har også en Fanø dragt, samt en Hedebo dragt til en af mine china dukker. Hedebodragten kan komme af og er i mørk grønt tyndt hør, tror jeg, med en bred kant, som afslutning på nederdelen - buhl i samme materiale med lyserøde kanter i bånd den blev praktisk nok bundet sammen, så pigen kunne få et bryst frem, når det var tid til amning - over en hvid snydebluse samt en kyse med guldnakke. Mange af de ammer, der blev ansat til at passe de velhavende borgeres børn, gik netop om søndagen med deres fine kjoler til kirke og bar deres herskabs børn. Selvfølgelig er disse kjoler ikke lige så flotte som de voksne herskabsdragter. Man ser mange af disse dragter hos mange uldalder-malere, her dominerer Hedebo & Amagerdragterne. Jeg har en helt vidunderlig bog om folkedragter skrevet af Minna Kragelund (ISBN ), der er skrevet en hel del om disse, så det er ikke så svært at finde materiale om folkedragter via litteraturen. Af dukkehus folket er der en del små dukker i svenske, og norske nationaldragter, samt enkelte etniske dukker som f. eks. den lille Japanske/Kinesiske med i fotos, som er en all-bisque. Jeg har også et par større med bisque skulderhoveder og blond hår, som er smukt udført stadig i svenskekostymer, men de er lavet i Tyskland, hvor de må have kendt de fleste populære nationale kostumer.

7 Side 7 Drengen har et læderforklæde på og pigen mangler sin jakke. Hænderne er af læder og primitivt klippet ud, men dog ens. De har begge stofkroppe. Hovederne kan godt være fra Kling, men jeg synes ikke helt de ligner, de har ingen klokke, men måske er de tidligere omkring Det er, hvad som jeg har sat dem til, det er et stort spænd. Pigen har tydelige ører og hul til ørenringe. Foruden disse typer findes der mængder af stofdukker, se min tidligere artikel om Rønnaug Petterssens stofdukker især Samedukker. Jeg har selv en hel del indianerdukker med krop og hoved i plastik eller stof, samt mulatter i stof fra Nora Wellings hånd. Men de mest almindelige nationaldukker, der er i skrækkelige kostumer og lavet af plastik, har jeg svært ved at klare. De eneste, som jeg selv ynder er fra Rosebud i UK, da jeg jo har boet i England. Men jeg tager selvfølgelig et bredt udvalg med til mødet.

8 Side 8 Egnsdukker Nationaldukker Af Anny Green Forskellen mellem egnsdukker og nationaldukker er, at mens egnsdukkerne kan være klædt i mange forskellige dragter alt efter hvilken egn, de kommer fra, så har nationaldukkerne kun en dragt landets nationaldragt. Danmark har også en nationaldukke Mor Danmark, hvor dukken er klædt i de danske nationalfarver rødt og hvidt.(ses her til højre) Egnsdukker Disse dukker er kendetegnet ved de forskellige dragter, de bærer. På de danske øer : Amager, Fanø, Rømø og Samsø har befolkningen langt tilbage haft dragter nogle til hverdag og andre til fest. Amagerbønderne, der indvandrede til Danmark i 1500 tallet fra Holland tog deres kultur med fra hjemlandet og det var naturligt, at deres dragter også bar præg af deres gamle kultur. Også for de øvrige nævnte øer har man langt tilbage i tiden bevaret og brugt særlige egnsdragter. På Fanø er der gamle mennesker (over 70 år), der stadig bærer deres egnsdragt. Efterhånden fik hver egn sin egen egnsdragt og mange af disse egnsdragter bruges stadig flere steder til fester og lokale begivenheder. Nogle steder er det endda skik og brug at bære dragterne til sit bryllup. Et andet sted, hvor man kan opleve de forskellige dragter er til folkedanserstævner, hvor danserne hver især har forskellige dragter på meget ofte fra hjemegnen. Det er da dejligt, at netop den del af den danske kulturskat derved bliver bevaret.

9 Side 9 Dragterne blev helt fra gammel tid syet i hånden i hjemmene og de var meget kunstfærdigt lavet med blonder, kniplinger, kyser, slag, veste og besætningerne viste noget om, hvorvidt man sad godt i det. Jo flere sølvknapper, der var på veste og kjoleliv, jo flere penge havde man på kistebunden. På et tidspunkt først i 1970 erne blev egnsdukkerne med deres dragter fremstillet på samlebånd og sat i produktion i Danmark bl.a. på Gittes dukke-fabrik i Præstø. De dukkekroppe, der især blev brugt var skildpadde, musling og rosebud. Dukkerne blev fra det tidspunkt souvenirs og senere blev de også et samleremne. I dag er der stadig folk, der samler på både egns- og nationaldukker. Fanø Rømø

10 Annes fotos af dukker Side 10

11 Side 11 Stort og småt Kaffetjansen i februar måned tager Rita og Frank Husk at vaske din kop af, hvis du har lånt den i køkkenet. Kontingentet for perioden 1. okt til 30. sept er 250 kr. Du kan overføre beløbet direkte til konto , så sparer du bankgebyret. *********************************************** Sælges Dukker i egns -/nationaldragter Henvendelse på tlf ************************************************ Permanente udstillinger og museer Barbie-museet på Borups Alle 188 Åbent efter aftale. Legetøjmuseet Olgas Lyst,Sommerstedsgade 11,telefon Kun åben efter aftale.

12 Program for 1.del af sæson jan. 2015: Pop-up bøger og andre gamle børnebøger 5. feb. 2015: Danske egnsdukker, herunder også dukker fra andre lande 5. marts 2015: Håndarbejdsredskaber v/ Margit Ambeck 9. april 2015: Generalforsamling, spøg og skæmt, loppetorv 7. maj 2015: Dukkehusmøbler, downstairs/upstairs Loppemarkeder Spejdernes loppemarked i Farum, Hvedemarken: 1. lørdag i hver måned Kræmloppen,Slotherrensvej 107, Vanløse. Hver weekend Farum Arena, Stavnsholtvej 41, 1. feb fra Entré 40 kr. Valbyhallen, den februar 2015, kl entre 40 kr. Se i øvrigt oversigt over markeder på Formandens E- mailadresse : birgittedencker@mail.dk Formandens telefonnr Redaktørens E- mailadresse: anny@newmail.dk Redaktørens telefonnr Redaktørens postadresse: Brunevang 36,st,th, 2610 Rødovre Hjemmesiden: Deadline til næste blad: 15. februar 2015

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 26 Nr. 1/2017 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 5.januar 2017: Emne: Billeder om legetøj Torsdag den 2.februar 2017:Emne:

Læs mere

Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber ) NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber ) NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.7/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. okt. 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Bondegårdsliv ( dyr og redskaber

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 1/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. januar 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Det samler jeg også på. NB. Hvis

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.3/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Håndarbejdsredskaber v/margit Ambeck

Læs mere

Årgang 21. Nr. 7/2012

Årgang 21. Nr. 7/2012 Årgang 21 Nr. 7/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 4. oktober 2012 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Påklædningsdukker Kære medlemmer!

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.3/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. marts 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Køretøjer af alle slags NB. Hvis

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.4/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. april 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Generalforsamling og loppetorv NB.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.6/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde Torsdag den 3. september 2015 kl. 14.30 Månedens emne; Nyanskaffelser NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.9/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 3.december 2015 kl. 14.00 Månedens emne: Julefesten NB. Hvis du kommer efter

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.1/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 9. januar 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Tegneserier, tegneseriefigurer

Læs mere

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Årgang 21 Nr. 2/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. februar 2012 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Trolde Side 2 Kære

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr.1/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 7. januar 2016 kl. 14.30 Månedens emne: Påklædningsdukker NB. Hvis du kommer

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 27 Nr. 2/2018 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 1.marts 2018 kl. 14.30 Emne: Arbejdspladser ( køkken, butik, gårde, postkontor

Læs mere

Årgang 21. Nr. 6/2012

Årgang 21. Nr. 6/2012 Årgang 21 Nr. 6/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. september 2012 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Nyanskaffelser og anbefalinger

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 5/2013.-8 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 2. maj 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Dukketøj, sko, hatte m.v. NB. Hvis

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.6/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 4. sept. 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Nyanskaffelser ( Sommerfristelser

Læs mere

Årgang 24. Nr.5/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner. Særnummer. Juni 2015

Årgang 24. Nr.5/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner. Særnummer. Juni 2015 Årgang 24 Nr.5/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Særnummer Juni 2015 Kære medlemmer! Side 2 Dette blad er et særnummer og rummer referaterne fra Generalforsamlingen og fra mødet i maj

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.4/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 9.april 2015 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Generalforsamling, Spøg og skæmt

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.2/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. februar 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Dukker under 15 cm. NB. Hvis du

Læs mere

Årgang 20. Nr. 4/2011. Medlemsblad for foreningen. Legetøjets venner

Årgang 20. Nr. 4/2011. Medlemsblad for foreningen. Legetøjets venner Årgang 20 Nr. 4/2011 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 7. april 2011 kl. 18.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30 B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Generalforsamling +

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 6/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. september 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Nyanskaffelser: Hvad har vi

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr. 5/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 12. maj 2016 kl. 14.30 Månedens emne: Hjemmestrikket legetøj og andet hjemmelavet

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.8/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 5.november 2015 kl. 14.30 Månedens emne: Nattøj og undertøj gennem 50 år.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 26 Nr.3/2017 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 4. maj 2017 Mødet starter kl. 14.30 NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr.8/2013. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 7. november 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Julepynt NB. Hvis du kommer efter

Læs mere

Månedens emne: Dukkemøbler efter 1930 samt Tekno

Månedens emne: Dukkemøbler efter 1930 samt Tekno Årgang 21 Nr. 8/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 1. november 2012 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Dukkemøbler efter 1930 samt Tekno

Læs mere

Månedens emne: Legetøj på hjul, f.eks. heste, trækdyr, dukkevogne m.v.

Månedens emne: Legetøj på hjul, f.eks. heste, trækdyr, dukkevogne m.v. Årgang 20 Nr. 8/2011 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. november 2011 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Legetøj på hjul, f.eks.

Læs mere

Månedens emne: Det samler jeg også på! / Hvad er det?

Månedens emne: Det samler jeg også på! / Hvad er det? Årgang 21 Nr. 1/2012 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. januar 2011 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Det samler jeg også

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.00 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr.9/2013. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 5. december 2013 kl. 14.00 ( bemærk ændret tid) Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Julemødet

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 21207032 så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 21207032 så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 7/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. oktober 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Brio- legetøj NB. Hvis du kommer

Læs mere

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 1/2011. Medlemsblad for foreningen

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 1/2011. Medlemsblad for foreningen Årgang 20 Nr. 1/2011 2 Næste møde Nu starter vi på et nyt år, hvor vi igen skal mødes og udveksle erfaringer om vore samleobjekter. På grund af det aflyste julemøde vil bestyrelsen gøre lidt mere ud af

Læs mere

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg

Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Årgang 20 Nr. 7/2011 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. oktober 2011 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Nyanskaffelser Side

Læs mere

Månedens emne: Spilledåser og andre lydeffekter NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

Månedens emne: Spilledåser og andre lydeffekter NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.8/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 6. november 2014 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Spilledåser og andre lydeffekter

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr.2/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 4.februar 2016 kl. 14.30 Månedens emne: Krammelegetøj NB. Hvis du kommer

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 28633403, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 2/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 7. februar 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Miniature legetøj NB. Hvis du

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 27 Nr. 3/2018 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 3.maj 2018 kl. 14.30 Emne: Celluidlegetøj NB. Hvis du kommer efter kl.

Læs mere

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus.

Adjektiver. www.5emner.dk. Sæt kryds. Sæt kryds ved den rigtige sætning. John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Adjektiver bolig www.5emner.dk 01 Sæt kryds Sæt kryds ved den rigtige sætning. Eks. 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 7 John og Maja har købt et nyt hus. John og Maja har købt et ny hus. Freja har lige

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 22 Nr. 4/2013 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 4. april 2013 kl. 14.30 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Generalforsamling og loppemarked.

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 21207032, så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på mobil 21207032, så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 24 Nr.7/2015. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde Torsdag den 1.oktober 2015 kl. 14.30 Månedens emne: Dukker fra 1925-1075 NB. Hvis du kommer efter kl. 14.30 bedes du ringe på

Læs mere

Elvere. Tips og ideer til elverkostume. Guide skrevet af Anna Balsgaard

Elvere. Tips og ideer til elverkostume. Guide skrevet af Anna Balsgaard Forfatter Anna Balsgaard Dato Man Maj 23, 2005 10:38 pm Beskrivelse Hvad kan man selv gøre for at ens elverroll også ligner en elver? Kategori Kostumer Type Udstyrs Guide --------------------------------------------------------------------------------

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr. 7/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møder Torsdag den 3.november 2016: Emne: Dyr til dukker og dukkehuse Torsdag den 1.december

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne. Kapitel 3 - Biler, cykler og 1. Jeg kører sådan rimelig ofte Katrine: Skal du lave noget i weekenden? Birgitte: Ja, jeg skal faktisk til Fyn altså her den 14. Katrine: Ja. Hvordan kommer du derhen? Birgitte: Jeg skal køre i bil. Katrine:

Læs mere

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 25 Nr. 3 og 4/2016 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Næste møde Torsdag den 7.april 2016 kl. 14.30 Månedens emne: Generalforsamling og loppetorv

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned.

Seniornyt. senior mc danmark. Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne. ikke noget problem med at få ned. Seniornyt Nr.3 august 2013 Ja..stegt flæsk med persillesovs, har seniorerne ikke noget problem med at få ned. senior mc danmark 29. årgang. Senior-nyt Officielt klubblad for landsforeningen Senior-MC-

Læs mere

Amy og Alice Design Ilse Funch

Amy og Alice Design Ilse Funch Amy og Alice Design Ilse Funch Dukkerne Sidse og Amy er strikket efter samme opskrift: Tyndt hudfarvet garn, som passer til pinde nr. 2,5. Gule nuancer garn til hår. Nogle rester broderegarn eller andet

Læs mere

Else Marie Lehman. Kalendergaver til Mor 2014

Else Marie Lehman. Kalendergaver til Mor 2014 Else Marie Lehman Kalendergaver til Mor 2014 Sådan bruger du bogen 1. Vælg de 24 gaver, du har allermest lyst til at give og skriv dem ud på en god printer sammen med siden Kære Mor. Du skal forkæles her

Læs mere

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847.

Analyse af Skyggen. Dette eventyr er skrevet af H. C. Andersen, så derfor er det et kunsteventyr. Det er blevet skrevet i 1847. Analyse af Skyggen Man kan vel godt sige, at jeg har snydt lidt, men jeg har søgt på det, og der står, at Skyggen er et eventyr. Jeg har tænkt meget over det, og jeg er blevet lidt enig, men jeg er stadig

Læs mere

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme.

1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. Få eller have 1) Have bruger man om noget permanent: Jeg har en cykel derhjemme. 2) Få bruger man om en forandring eller udvikling. Derfor er det næsten altid få, når årsagen til forandringen er nævnt

Læs mere

Born i ghana 4. hvad med dig

Born i ghana 4. hvad med dig martin i ghana 1 2 indhold Børn i Ghana 4 Martin kommer til Ghana 6 Børnene i skolen Landsbyen Sankt Gabriel 12 Martin besøger en høvding 16 Zogg en lille klinik på landet 1 På marked i Tamale 20 Fiskerne

Læs mere

Månedens emne: Julemødet NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind.

Månedens emne: Julemødet NB. Hvis du kommer efter kl bedes du ringe på mobil , så kommer vi og lukker dig ind. Årgang 23 Nr.9/2014. Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 4. december 2014 kl. 14.00 Lyshøjgårdsvej 103, kælderen 2500 Valby Månedens emne: Julemødet NB. Hvis du kommer

Læs mere

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE

1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE S c h a n d t o r p 1. og 2. Skanderborg Sct. Georgs Gilder 26. ÅRGANG NUMMER 11 DECEMBER 2009 FÆLLESGILDEMØDE 1. OG 2. GILDE MANDAG DEN 1. FEBRUAR 2010 KL 19.00 OBS! NY DATO! I KIRKECENTERET, BANEGÅRDSVEJ

Læs mere

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning

Forvandlingen. Af Herningsholmskolen 8.B. Louise, Katrine & Linea. 3. gennemskrivning Forvandlingen Af Herningsholmskolen 8.B Louise, Katrine & Linea 3. gennemskrivning "FORVANDLINGEN" MANUS 1. INT. S VÆRELSE MORGEN (15) vågner ved lyden af sit vækkeur. Hun har ikke lyst til at stå op,

Læs mere

Tab 5 kg. på 5 minutter

Tab 5 kg. på 5 minutter Tab 5 kg. på 5 minutter eller Den store guide til tøjsnit der slanker ******************************************************************************** Til dig, der gerne vil have alle de gode tips til,

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt.

Til gildeledelse, vicere, redaktør, gruppeledere, webmaster repræsentanter og herolder. Husk gilderådsmødet i hulen d. 31. maj kl. 19.00 Ved evt. Maj 2012 Der var engang en blomsterkyndig, som skulle afgøre, hvilken blomst der er allersmukkest. Han rejste rundt i hele verden, Men alle sagde, at lige bestemt deres undlingsblomst er den smukkeste.

Læs mere

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen

Lørdag eftermiddag. Søndag morgen Drømmekommunen Der var engang en familie, der ville tage på ferie langt væk fra København. De valgte en by, der hed Halsnæs, fordi de havde hørt hvor fantastisk og fortryllet den var blevet. De tog af

Læs mere

Månedens emne: Julemødet ( se mere inde i bladet )

Månedens emne: Julemødet ( se mere inde i bladet ) Årgang 20 Nr. 9/2011 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 1. december 2011 kl. 18.00 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30B 2000 Frederiksberg Månedens emne: Julemødet ( se mere

Læs mere

Fastelavn for viderekomne

Fastelavn for viderekomne Fastelavn for viderekomne Karakterer, som normalt hører til i den virtuelle verden, bliver i Farum Arena vækket til live, når godt 2000 mennesker mødes og klæder sig ud som deres favorit figurer i den

Læs mere

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus

Jeg vil se Jesus -3. Levi ser Jesus Jeg vil se Jesus -3 Levi ser Jesus Mål: at skabe forventning til Jesus i børnene en forventning til et personligt møde med Jesus og forventning til at kende Jesus (mere). Vi ser på, hvordan Levi møder

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 44 /2016 Fra Børnehuset: Børnesygdomme: Hvornår er mit barn rask nok til at komme i institution igen? Mit barn har 38 i feber, men leger og har det godt, må det komme i institution? Mit barn

Læs mere

Ugebrev 37 Indskolingen 2015

Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Ugebrev 37 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære alle sammen. Så er det ved at være tid til forældremøde. På tirsdag kl. 19.00 mødes vi i Baunen og starter fælles. Hvis I ikke allerede har set indbydelsen/dagsordenen,

Læs mere

Legogaven fra Danmark

Legogaven fra Danmark Kapitel 12 Bire havde det ikke godt. Han trivedes ikke og udviklede sig ikke lige så let som mange af de andre. Den lille dreng kunne skifte karakter på et splitsekund. Det var som at se Dr. Jekyll og

Læs mere

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland

BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland BILLEDE 001 Elina, 16 år fra Rusland Er det en veninde, som ikke er her mere? Jeg er meget ked af det, det er Nurzan, og hun skal tage af sted Vi har været sammen siden begyndelsen, også på det første

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

En fortælling om drengen Didrik

En fortælling om drengen Didrik En fortælling om drengen Didrik - til renæssancevandring 31. maj 2013 - Renæssancen i Danmark varede fra reformationen i 1536 til enevælden i 1660. Længere nede syd på særligt i Italien startede renæssancen

Læs mere

Et stort tak til min familie og venner for inspiration og særlig tak til Sigrún, Kolbrún og Danni for teknisk støtte og sparring

Et stort tak til min familie og venner for inspiration og særlig tak til Sigrún, Kolbrún og Danni for teknisk støtte og sparring Et stort tak til min familie og venner for inspiration og særlig tak til Sigrún, Kolbrún og Danni for teknisk støtte og sparring GIV KLUDENE NY STIL 26 genbrugsopgaver Elín Arndís Gunnarsdóttir Giv kludene

Læs mere

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00

Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 1 Kirke for børn og unge afslutningsgudstjeneste for minikonfirmander og deres familier 22.06.14 kl. 17.00 Præludium 290 I al sin glans 46 Sorrig og glæde 70 Du kom til vor runde jord 42 I underværkers

Læs mere

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er

dem fra hinanden. Henning kan godt li regning, men det er måske fordi, han ikke kan læse så godt endnu. Han siger også, at hans far siger, at det er Jeg skal i skole - Kan du nu skynde dig, siger mor, da jeg med sne på min jakke stormer ind i køkkenet. - Du skulle ikke ha taget med Rasmus Mælkekusk, nu kommer du for sent i skole. Og se hvor du drypper

Læs mere

"KØD" 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43

KØD 4. Draft. Niels H. F. Jensby. Station Next Toppen. niels@falk.dk 27 64 46 43 "KØD" 4. Draft af Niels H. F. Jensby Station Next Toppen niels@falk.dk 27 64 46 43 2. EXT. S HUS - AFTEN En 70 er forstadsvilla. Gående ned af indkørselen kommer (30). Han er klædt i et par jeans og en

Læs mere

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten

Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Kunst på Museum Ovartaci Selvportrætter Ansigter i kunsten Undervisningsmateriale 0.-4. klasse Lidt om Museum Ovartaci Museum Ovartaci er et lidt anderledes kunstmuseum, fordi kunsten her er lavet af kunstnere,

Læs mere

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik

Klodshans. Velkomst sang: Mel: Den lille Frække Frederik Velkomst sang: Klodshans Velkommen, sir vi her i dag Nu alle sidder på sin bag. Vi viser, jer et skuespil. Og i kan klappe, hvis i vil. Der var engang for længe siden, så begynder alle gode eventyr. Det

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 20. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 Kursusmappe Uge 20 Emne: Venner Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 20 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge20_venner.indd 1 06/07/10 12.11 Uge 20 l Venner Hopp er på vej hen til Hipp. Hun kan

Læs mere

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 2/2011. Medlemsblad for foreningen

Legetøjets venner. Årgang 20. Nr. 2/2011. Medlemsblad for foreningen 2 Medlemsblad for foreningen Legetøjets venner Næste møde: Torsdag den 3. februar 2011 kl. 14.30 Mødelokalet 2. sal Danasvej 30 B 2000 Frederiksberg Årgang 20 Nr. 2/2011 Næste møde Dette møde handler om

Læs mere

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen

Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling. Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Undervisningsmaterialet er udviklet af Luna Christensen & Niels Erling Med kyndig vejledning fra Mirjam Dyrgaard Hansen Layout & Tegninger: Kenneth Nytoft & Terese Skovhus www.teaterbloom.dk Dette materiale

Læs mere

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11.

2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 2. Søn.e.h.3.k. d.16.1.11. Johs.2,1-11. 1 Juleaften hører vi om glæden for hele folket og så kan skeptikerne tilføje: - hvis man da ellers kan tro på nogle overtroiske hyrder. I fasten hører vi om Jesu

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

skørter... Sommerskønne ı SY SELV BØRNETØJ

skørter... Sommerskønne ı SY SELV BØRNETØJ Design og tekst: Pernille Albers Foto: Skovdal og Skovdal Se læserservice side 73 Sommerskønne skørter... Vi har lavet en lille, lækker børnetøjskollektion, som er let at sy. Og børnene vil elske disse

Læs mere

Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com

Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com Grise Nøgle Etui Carmen Jorissen creacarmen.wordpress.com Carmen skriver: Denne søde gris hjælper dig med at finde dine nøgler hver gang! Du behøver ikke længere vende din taske på hovedet for den er meget

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Bliv god til tillægsord

Bliv god til tillægsord Navn og klasse: LÆR OM Tillægsord MED DANSKTIP Bliv god til tillægsord lækker god lang mørk grøn sjov billig ung morsom hurtig 2019 dansktip.dk Husk at indberette dette ark til Copydan, hvis du er Copydan-skole.

Læs mere

På egne veje og vegne

På egne veje og vegne På egne veje og vegne Af Louis Jensen Louis Jensen, f. 1943 Uddannet arkitekt, debuterede i 1970 med digte i tidsskriftet Hvedekorn. Derefter fulgte en række digtsamlinger på forlaget Jorinde & Joringel.

Læs mere

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget

TAL MED EN VOKSEN. hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget TAL MED EN VOKSEN hvis din mor eller far tit kommer til at drikke for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op

Læs mere

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET

MIN MENING OM LÆR FOR LIVET MIN MENING OM LÆR FOR LIVET Jeg havde haft delte meninger om lær for livet, både positive og Negative. Men til sidst fik mine forældre overtalt mig til at tage på LFL så det gjorde jeg. Da jeg ankom havde

Læs mere

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen

For hendes fødder. af Emma Elisabeth Nielsen For hendes fødder af Emma Elisabeth Nielsen Hun hedder Mia. Hun smækker med døren. Det er, som om verden er sky. Sådan er det altid. Det er, som om græsset bøjer sig for hende, når hun tramper gennem haven

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 30. Emne: Venner HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 Uge 30 Emne: Venner Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 30 Emne: Venner side 1 HIPPY HippHopp Uge30_venner.indd 1 06/07/10 11.45 Uge 30 l Venner Det er blevet sommer. Solen skinner,

Læs mere

Billedbog. og andre alvorligt syge børn og deres familier. I denne periode har jeg været meget inspireret af at læse FOTOS: CHILI/ÅRHUS

Billedbog. og andre alvorligt syge børn og deres familier. I denne periode har jeg været meget inspireret af at læse FOTOS: CHILI/ÅRHUS Billeder Af Lise Hansen Lises Billedbog FOTOS: CHILI/ÅRHUS Rød er energi, lilla jager syge celler ud. Lise Hansen er psykolog og har erfaring fra flere års arbejde med kræftsyge børn. I sin terapi udnytter

Læs mere

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men

Er det virkelig så vigtigt? spurgte han lidt efter. Hvis ikke Paven får lov at bo hos os, flytter jeg ikke med, sagde hun. Der var en tør, men Kapitel 1 Min mor bor ikke hos min far. Julie tænkte det, allerede før hun slog øjnene op. Det var det første, hun huskede, det første hun kom i tanker om. Alt andet hang sammen med dette ene hendes mor

Læs mere

NR. 136 December 2006

NR. 136 December 2006 NR. 136 December 2006 Medlemsblad for S.A.G., Søndersø Amatørteater Gruppe www.sag-teater.dk Revy 2007 Det første tekstmøde er afholdt. Vi var en halv snes stykker, der var mødt op. Både nogle af skuespillerne

Læs mere

Medvirkende: Kongen Dronningen Ministeren Hofdamen Lakajen Vagtsoldaten Opråberen Køkkendrengen Fortælleren

Medvirkende: Kongen Dronningen Ministeren Hofdamen Lakajen Vagtsoldaten Opråberen Køkkendrengen Fortælleren Medvirkende: Kongen Dronningen Ministeren Hofdamen Lakajen Vagtsoldaten Opråberen Køkkendrengen Fortælleren 1. scene: Tronsalen Midt på scenen står to stole med tæpper over. Det er kongens og dronningens

Læs mere

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget

tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget tal med en voksen hvis du synes, at din mor eller far drikker for meget Historien om en helt Sanne er 14 år. Hun må klare mange ting selv. Hun må ofte selv stå op om morgenen og få sine søskende op og

Læs mere

Prædiken 2. Påskedag, 1. tekstrække, Luk 24,13-35. Det kræver noget tid at komme tilbage til hverdagen.

Prædiken 2. Påskedag, 1. tekstrække, Luk 24,13-35. Det kræver noget tid at komme tilbage til hverdagen. Prædiken 2. Påskedag, 1. tekstrække, Luk 24,13-35. Det kræver noget tid at komme tilbage til hverdagen. Det kan for så vidt også opleves, når vi har være på Se, hvis man en enkelt gang ha været i biografen

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise.

Bali. 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. Bali 1. Nu har jeg været på Bali i en uge, 2. og den varme sol skinner dagen lang. 3. Det er dejligt, når der kommer en let brise. 4. I går skulle jeg bestige en kæmpe vulkan. 5. Jeg var så sulten, så

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 8. Emne: Familie og arbejde HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 Uge 8 Emne: Familie og arbejde Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 8 Emne: Familie og arbejde side 1 HIPPY HippHopp Uge8_familie.indd 1 06/07/10 11.25 Uge 8 l Familie og arbejde Ved

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN SØNDAG DEN 1.MAJ 2011 AASTRUP KIRKE KL. 10.00 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det knagede fælt i den gamle badebro. Skulle de ikke hellere lade være med at gå ud på den? Tanken

Læs mere