Nyheder i Microsoft Office Generelle nyheder. Efter kurset har du bl.a. fået kendskab til:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyheder i Microsoft Office 2007. Generelle nyheder. Efter kurset har du bl.a. fået kendskab til:"

Transkript

1 Nyheder i Microsoft Office 2007 Formålet med dette introduktionskursus er at gøre dig i stand til at anvende de nye værktøjer og funktioner i Microsoft Office 2007-programmerne. Kursets første lektion fokuserer på de generelle nyheder i programmerne. De efterfølgende lektioner går et spadestik dybere og gennemgår de mest iøjnefaldende nyheder og funktioner i hhv. Word, Excel, PowerPoint, Access og Outlook Hvem er kurset for? Kurset er for dig, der er vant til at arbejde med en af de tidligere Office-versioner ('97, 2000, 2002/XP eller 2003), og som ønsker at komme i gang med at bruge programmerne. Måske er du allerede godt i gang med de nye programmer, men har stadig svært ved at finde de "gamle" menupunkter og funktioner i 2007-udgaven. Forudsætninger Det er en fordel, hvis du har kendskab til et eller flere af programmerne i de tidligere Office-versioner. Vil du vide mere om de nye 2007-programmer, anbefaler vi, at du tager et kursus heri. Hvad lærer du? Efter kurset har du bl.a. fået kendskab til: Programmerne i Microsoft Office 2007 er gode til at samarbejde og udveksle informationer. Desuden fungerer betjeningen og hjælpefunktionen på samme måde i mange af programmerne. Den nye brugergrænseflade i programmerne. Betjeningen af programmerne. De mest markante nyheder i Word, Excel, PowerPoint og Outlook Generelle nyheder Microsoft Office 2007 indeholder en lang række nye funktioner og nyheder i forhold til de tidligere Microsoft Office-udgaver. I dette tema gennemgås de generelle nyheder på tværs af Word, Excel, PowerPoint og Outlook, og du får et overblik over den nye brugergrænseflade og dens anvendelse. Når du har gennemført denne lektion, har du lært, hvordan du: Navigerer i programmerne. Bruger Office-knappen. Bruger Båndet og alle dets funktioner. Anvender miniværktøjslinjen. Får hjælp vha. genvejsmenuen. Kan bruge statuslinjen. Gemmer i et andet filformat. Bruger hjælpefunktionen. Arbejder med skabeloner. Microsoft Office Word 2007 bruges som eksempel, men det er den samme fremgangsmåde, du skal bruge, når du starter Excel, PowerPoint og Outlook.

2 Start program Når du skal starte et program i Microsoft Office 2007, kan du - som i de tidligere Office-udgaver - gøre det vha. knappen Start. Sådan starter du eksempelvis Word vha. knappen Start 1. Klik på knappen Start i nederste venstre hjørne. 2. Peg eller klik på menupunktet Alle programmer. Indholdet i venstre side af startmenuen ændres nu, så du kan se en liste over alle installerede programmer. 3. Klik på menupunktet Microsoft Office. 4. Klik på menupunktet Microsoft Office Word Word startes nu. Afslut program Hvor du i de tidligere Office-udgaver skulle afslutte et program vha. menuen Filer, skal du nu bruge Office-knappen, som du finder i øverste venstre hjørne af programvinduet. Sådan afslutter du Word I Microsoft Office 2007 er menuen Filer erstattet af Officeknappen. 1. Klik på Office-knappen i øverste venstre hjørne. 2. Klik på. Hvis Word indeholder dokumenter, hvis ændringer du ikke har gemt, ser du denne dialogboks: Microsoft Office Word 2007 bruges som eksempel, men det er den samme fremgangsmåde, du skal bruge, når du afslutter Excel og PowerPoint. Outlook afsluttes stadig vha. menuen Filer. 3. Klik på Ja, hvis dialogboksen vises, og angiv, hvor og under hvilket navn du vil gemme dokumentet. Word bliver nu lukket, og du kan se Windows' skrivebord. Se også minifilmen herunder.

3 Hvis du kun har ét dokument åbent, kan du afslutte Word ved at klikke på knappen Luk i programvinduets øverste højre hjørne: Du kan også afslutte et program ved at dobbeltklikke på Office-knappen. Brugergrænseflade Brugerfladen i 2007-programmerne er meget anderledes end de tidligere Office-programmer. Når du fx åbner Word 2007, ser brugergrænsefladen således ud: Det nye i 2007-udgavens brugergrænseflade ligger hovedsageligt i: Office-knappen Værktøjslinjen Hurtig adgang Båndet Genvejsmenu Miniværktøjslinjen Statuslinjen Du kan også tage et nærmere kig på båndet og de øvrige nye funktioner på fanebladet Illustration.

4 Office-knappen Hvor du før skulle bruge menuen Filer, skal du i 2007-udgaven bruge Office-knappen, når du vil oprette, åbne, gemme, udskrive og afslutte dine dokumenter, projektmapper, præsentationer osv. Du finder Office-knappen i øverste venstre hjørne af skærmbilledet. Når du klikker på knappen, åbnes Office-menuen, som du kan se herunder til venstre. I listen til højre vises de dokumenter, du senest har arbejdet med. Hvis du klikker på et af dokumenterne, åbnes de. Hvis du gerne vil have, at et af dokumenterne altid skal vises på listen - og altså ikke forsvinde, efterhånden som listen bliver fyldt op - kan du klikke på tegnestiften til højre for dokumentnavnet. Tegnestiftsikonet skifter nu udseende, og dokumentet forbliver på listen, til du igen klikker på tegnestiften.

5 Værktøjslinjen Hurtig adgang Til højre for Office-knappen vises værktøjslinjen Hurtig adgang. Via den kan du hurtigt gemme dokumentet og fortryde uønskede ændringer. Værktøjslinjen ser som standard således ud: Du kan nemt tilføje nye knapper til værktøjslinjen Hurtig adgang ved at højreklikke på en vilkårlig knap på båndet og vælge Føj til værktøjslinjen Hurtig adgang i den fremkomne genvejsmenu.

6 Sådan føjer du genveje til værktøjslinjen Hurtig adgang Du kan føje dine egne genveje til værktøjslinjen. Det er en god idé, hvis du gerne vil have let (hurtig) adgang til en bestemt funktion, fx Vis udskrift. Klik på knappen Tilpas værktøjslinjen Hurtig adgang, som vises til højre for værktøjslinjen Hurtig adgang. 1. Klik på den ønskede funktion. Den ønskede funktion er nu føjet til værktøjslinjen Hurtig adgang. Hvis du vil føje knapper til værktøjslinjen Hurtig adgang, som ikke vises i menuen, når du klikker på knappen Tilpas værktøjslinjen Hurtig adgang, kan du tilpasse værktøjslinjen vha. siden Tilpas i vinduet Word-indstillinger, som du kan se herunder. Sådan tilpasser du værktøjslinjen Hurtig adgang 1. Klik på knappen Tilpas værktøjslinjen Hurtig adgang. 2. Vælg Flere kommandoer Vinduet Word-indstillinger vises med siden Tilpas valgt. 3. Klik på listepilen under Tilpas værktøjslinjen Hurtig adgang og vælg, hvilke dokumenter den tilpassede værktøjslinje skal vises i. 4. Klik på listepilen under Vælg kommandoer fra og vælg Kommandoer, der ikke er på båndet. 5. Klik på den kommando, du vil føje til værktøjslinjen, i listen til venstre. 6. Klik på Tilføj>>. 7. Klik på knappen Flyt op eller knappen Flyt ned, til kommandoen har den placering, den skal have på værktøjslinjen. 8. Gentag trin 5-7, til alle de ønskede kommandoer er tilføjet. 9. Sæt evt. tjekmærke ud for Vis værktøjslinjen Hurtig adgang under båndet. 10. Klik på OK. De tilføjede kommandoer vises nu på værktøjslinjen Hurtig adgang. Hvis du vil fjerne en kommando fra værktøjslinjen Hurtig adgang skal du følge trin 1-3, klikke på den knap der skal fjernes i listen til højre, klikke på Fjern og klikke på OK. Du kan fjerne alle de knapper du har placeret på værktøjslinjen Hurtig adgang ved at følge trin 1-3, klikke på Nulstil og klikke på Ja i den fremkomne dialogboks. Slut af med at klikke på OK.

7 Båndet Den nye brugergrænseflade i 2007 har et meget iøjnefaldende nyt element, nemlig det såkaldte "Bånd". Båndet vises umiddelbart under titellinjen i programmet: Alle de tidligere menuer, værktøjslinjer og opgaveruder er samlet i båndet. Så selv om det til at starte med kan virke uoverskueligt, er fordelen, at alle kommandoer er samlet ét sted. Båndet indeholder forskellige faner. Antallet af faner varierer fra program til program, men fanerne Startside, Indsæt og Sidelayout går igen i de fleste af programmerne. Fanerne er hver især inddelt i grupper eller gallerier, hver gruppe indeholder en samling kommandoer, og under hver gruppe står gruppens navn. Hvis gruppen indeholder flere indstillingsmuligheder end dem, der vises direkte på fanen, vises knappen Dialogboksstarter til højre for gruppens navn. Et klik på knappen åbner enten en opgaverude, som her til højre, eller en dialogboks, som du kender fra de tidligere Office-versioner. Båndet indeholder også en række gallerier, fx galleriet Typografier, som du kan se nedenfor. Når du fører musen hen over en valgmulighed, vises resultatet direkte i dit dokument. På den måde kan du hurtigt se resultatet af dine valg. Klikker du på Mere-knappen, åbnes en menu med alle galleriets muligheder. Alle faner på båndet har den samme bredde. Hvorvidt fanernes indhold kan vises i deres fulde bredde afhænger af den valgte opløsning og af skærmens størrelse. Hvis der ikke er plads til at vise en fanes indhold i sin fulde bredde, vises en knap for hver af de grupper, der ikke er plads til. Når du klikker på knappen, vises hele indholdet i sin fulde bredde.

8 Word indeholder syv faner på båndet, og når det er relevant, suppleres de med indholdsafhængige faner. Hvis du fx arbejder med et diagram, føjer Word således tre faner med diagramværktøjer til båndet. Båndet tilpasser sig på den måde hele tiden den opgave, du er i gang med. Hvis du har glemt, hvor du finder en bestemt funktion på båndet, kan du hurtigt gennemgå indholdet af de forskellige faner ved at placere musemarkøren på et af fanebladene og bladre gennem fanerne ved at scrolle med musen. Sådan minimerer du båndet Som standard viser båndet hele tiden både faner og indhold. Hvis du mangler plads på din skærm, kan du vælge at minimere båndet, så faneindholdet kun vises, når du vælger en fane. 1. Klik på knappen Tilpas værktøjslinjen Hurtig adgang. Knappen er som standard placeret i titellinjen. 2. Klik på Minimer båndet i den fremkomne liste. Båndet bliver nu minimeret, så du kun kan se faneoverskrifterne. Når du klikker på en faneoverskrift, udvides båndet, så du kan vælge den ønskede kommando. Båndet minimeres igen, når du vælger en kommando, eller hvis du klikker på den aktive faneoverskrift. Hvis du senere vil have båndet vist på normal vis, skal du gentage trin 1-2. Du kan minimere - og maksimere båndet igen - ved at taste Ctrl+F1. Du kan også maksimere båndet igen ved at dobbeltklikke på en af fanerne i båndet.

9 Genvejsmenu Det kan være besværligt at finde og vælge den ønskede kommando på båndet. Programmerne har derfor en genvejsmenu, som kun indeholder de kommandoer, der er relevante i den aktuelle situation. Hvis du vil bruge en genvejsmenu, skal du pege på det objekt, du gerne vil se en genvejsmenu for, og derefter klikke på den højre museknap. Genvejsmenuen vises derefter på det sted, hvor musemarkøren er placeret. I illustrationen til højre kan du se den genvejsmenu, som vises, hvis du højreklikker i almindelig tekst i Word. Når du højreklikker i tekst, kan du også se miniværktøjslinjen, som dukker op under genvejsmenuen: Miniværktøjslinjen Flere af de nye Office-programmer indeholder en miniværktøjslinje, som kan hjælpe dig med at formatere tekst. Miniværktøjslinjen vises automatisk i en halv-gennemsigtig udgave, når du markerer tekst vha. musen. Miniværktøjslinjen vises tæt på den aktuelle markering. Hvis du fjerner musen fra markeringen, forsvinder miniværktøjslinjen, og hvis du peger på værktøjslinjen, bliver den solid (uigennemsigtig). Miniværktøjslinjen vises automatisk sammen med genvejsmenuen, hvis du højreklikker på tekst. Hvis du synes, den automatiske visning af miniværktøjslinjen er irriterende, kan du fravælge den. Klik på Officeknappen, klik på knappen Word-indstillinger, sørg for, at Populær er valgt i listen til venstre, og fjern tjekmærket ud for Vis miniværktøjslinjen ved markering. Klik til sidst på OK. Med miniværktøjslinjen slipper du for at bevæge musen op på båndet, hver gang du vil formatere tekst, ændre skrifttype osv.

10 Statuslinjen Statuslinjen i Office 2007-programmerne indeholder flere nyttige informationer end i de tidligere Office-udgaver. I Word indeholder statuslinjens venstre halvdel eksempelvis forskellige informationer om dokumentet. Oplysningerne fungerer samtidig som genveje til relevante dialogbokse. Fx vil et klik på oplysningen Side åbne en dialogboks, som gør det nemt at gå til en bestemt side. Den højre halvdel af statuslinjen kan du bruge til at vælge en anden dokumentvisning og til at zoome ind eller ud i dokumentet. På statuslinjen vises også, hvilket sprog stave- og grammatikkontrollen bruger til at kontrollere dokumentet. Hvis den løbende kontrol har markeret nogle ord, vises et rødt kryds på ordbogssymbolet. Ellers vises et tjekmærke (som her). Til højre kan du se de muligheder, du har, når du højreklikker på værktøjslinjen. Ved at markere eller fjerne markeringen ud for de forskellige elementer kan du vælge, hvilke funktioner du vil have vist på eller fjernet fra statuslinjen. Læg også mærke til, at du ikke behøver at klikke for at få uddybende oplysninger - de står til højre i menuen. Fx kan du her se, at Caps Lock er slået fra. Du kan tilpasse statuslinjens indstillinger ved at højreklikke på et tomt område i statuslinjen. I den fremkomne genvejsmenu kan du nu vælge, hvilke funktioner du vil have vist på statuslinjen. Se også herunder.

11 Ændr generelle indstillinger I de tidligere Office-versioner skulle du bruge menuen Funktioner og dernæst vælge Indstillinger for at ændre de generelle indstillinger i programmerne. Dette menupunkt er erstattet af en mere visuel oversigt over dine muligheder for at ændre indstillinger. Se herunder hvordan - igen med udgangspunkt i Word Sådan ændrer du de generelle indstillinger Dialogboksen Word-indstillinger indeholder ni sider, som hver især giver dig mulighed for at vælge en lang række forskellige indstillinger: 1. Klik på Office-knappen. 2. Klik på knappen Word-indstillinger. Dialogboksen Word-indstillinger vises. 3. Vælg den ønskede side i listen til venstre. 4. Vælg de ønskede indstillinger. 5. Gentag eventuelt trin Klik på OK. De valgte indstillinger gælder nu for alle Word-dokumenter. Indstillinger, som ændres vha. dialogboksen Wordindstillinger, kan ikke fortrydes vha. Fortrydkommandoen. Hvis du fortryder en ændring, skal du altså selv vælge de oprindelige indstillinger i dialogboksen Word-indstillinger. Det betyder, at du selv skal huske, hvad du har ændret. Hvis du i forbindelse med en stavekontrol er kommet til at godkende et forkert stavet ord, kan du slette ordet fra brugerordbogen via siden Korrektur. Skift til siden og klik på knappen Brugerordbøger... Word åbner nu en ny dialogboks, hvorfra du vha. knappen Rediger ordliste... kan åbne den aktuelle brugerordbog og derefter slette ordet fra den.

12 Brugerindstillinger Nederst på siden Populær kan du angive dit navn og dine initialer. Indholdet af tekstfeltet Brugernavn bruges af Word i breve og ved registrering af ændringer og tilføjelse af kommentarer. Du bør derfor kontrollere, at tekstfeltet indeholder det rigtige navn. Nederst på siden Avanceret kan du angive din afsenderadresse. Indholdet af tekstfeltet Afsenderadresse bruges som afsenderadresse i forbindelse med oprettelse af konvolutter og breve. Hvis de breve, du laver, generelt har den samme afsenderadresse, er det en fordel at skrive den i tekstfeltet Afsenderadresse Siden Gem På denne side kan du angive, hvor Word som standard skal gemme forskellige filtyper. Hvis du normalt gemmer dine dokumenter i en anden mappe end mappen Dokumenter, kan du angive mappen her. Herefter åbner Word automatisk den angivne mappe, hver gang du vil åbne eller gemme et dokument. Sådan ændrer du standardplaceringen for filtypen Word-dokument 1. Klik på Gem i listen til venstre i dialogboksen Word-indstillinger. 2. Klik på knappen Gennemse... for at ændre den angivne Standardfilplacering. Dialogboksen Rediger placering vises. 3. Åbn den mappe, du vil benytte som standardplacering for dokumenter. 4. Klik på OK. Den valgte mappe åbnes herefter automatisk, når du vil åbne eller gemme et dokument. 5. Luk evt. dialogboksen Word-indstillinger.

13 Vælg kommando Du kan selvfølgelig stadig vælge kommando med musen, og med bl.a. miniværktøjslinjen og gallerierne på båndet sparer du dig selv for en lang række museklik i forhold til tidligere. Du kan dog stadig bruge de gamle genvejstaster. Med den nye udgave introduceres tillige en helt ny serie genvejstaster med Alt-tasten, der er knyttet til båndet. Sådan vælger du en kommando vha. tastaturet 1. Tast Alt. Der vises nu et bogstav på Office-knappen, på værktøjslinjen Hurtig adgang og på alle faner. 2. Indtast det bogstav, der vises på den kommando, du vil aktivere. Hvis du fx vil aktivere fanen Startside, skal du taste E. Der vises nu bogstaver/tal på alle de tilgængelige kommandoer. 3. Indtast de bogstaver/tal, der vises ved den ønskede kommando. Hvis du fx vil vælge kommandoen Kopier, skal du taste C. 4. Gentag trin 3, til den endelige kommando er valgt. Du kan slå funktionen fra igen ved at taste Alt. Sidst i kurset finder du en oversigt over genvejstaster i Microsoft Office programmerne, som du med fordel kan printe ud. Hvis du vil kopiere på den måde, skal du altså taste Alt+E+C som illustreret her:

14 Det nye filformat Når du gemmer et dokument i Word 2007, bliver det som standard gemt som filtypen Word-dokument, hvilket er det samme som filformatet *.docx. Hvis dokumentet indeholder aktiverede makroer, bliver det gemt som filformatet *.docm. Hvis du ved, hvilket program og hvilken version af programmet modtageren af dine dokumenter bruger, kan du gemme dine dokumenter som denne filtype, hvis den vises på listen over tilgængelige filtyper. Ellers er det en god idé at gemme dine dokumenter som typen Word dokumenter (*.doc) - se beskrivelsen her til højre. Det nye X De velkendte filtypenavne har i 2007-udgaven fået tilføjet et x: De nye Word-dokumenter hedder docx, de nye Excelregneark hedder xlsx, og de nye PowerPoint præsentationer hedder pptx. Det har ikke den store betydning i dit daglige arbejde med programmerne, men det nye filformat fylder mindre på din harddisk end de ældre filformater. Ikonerne har også ændret udseende. Således ser det gamle og det nye Word ikon ud: Hvis du har brug for at dele dine dokumenter med andre, som ikke har installeret Microsoft Office 2007 på deres computer, skal du gemme dine dokumenter i en version, der kan læses af alt fra Office '97 til Sådan gemmer du dokumentet som en anden filtype 1. Åbn det dokument, du vil gemme som en anden filtype. 2. Klik på Office-knappen. 3. Klik på Gem som. Dialogboksen Gem som vises. 4. Klik på listepilen og vælg den filtype, dokumentet skal gemmes som - i dette tilfælde Word dokumenter. 5. Giv evt. dokumentet et andet navn og en anden placering. 6. Klik på Gem. Det er også muligt at hente en opdatering til de ældre Office-versioner, så andre, der ikke har 2007, alligevel kan læse docx-filtypen. Se mere på Microsofts hjemmeside. Dokumentet bliver nu gemt som den nye filtype og kan læses af alle Office-programmer fra '97 til Samtidig forsvinder x'et fra filnavnet, og dokumentet - hvis det er Word, du arbejder med - har blot filnavnet.doc (uden x'et) og det gamle dokumentikon.

15 Hjælpefunktion Den gamle Office-assistent er væk - til glæde for nogle og til andres store ærgrelse. Det er dog ikke blevet sværere at finde hjælp i Office Hvis der er noget i Word, du gerne vil have hjælp til, kan du slå op i Word-hjælpens bøger eller søge efter hjælp. Sådan slår du op i Word-hjælpens bøger 1. Klik på knappen Hjælp. eller Tast F1. Vinduet Word hjælp vises. 2. Klik på knappen Vis indholdsfortegnelse, hvis indholdsfortegnelsen er skjult. 3. Klik på den bog i indholdsfortegnelsen, som omhandler det ønskede emne. 4. Klik på det emne i indholdsfortegnelsen, som du gerne vil læse om. 5. Læs teksten og udfør evt. de beskrevne trin. 6. Luk hjælpevinduet, når du er færdig med at bruge hjælpen. På samme måde kan du bruge hjælpefunktionen i de andre Office-programmer. Du kan også vælge at søge efter hjælp. Sådan søger du efter hjælp i Word 1. Klik på knappen Hjælp. eller Du kan som tidligere få hjælp til indholdet i en dialogboks ved at klikke på spørgsmålstegnet i dialogboksens øverste højre hjørne. Words hjælpevindue vises nu med hjælp til den aktuelle dialogboks Tast F1. Vinduet Word Hjælp vises. 2. Klik i tekstfeltet og skriv det ønskede spørgsmål/søgeord. Du kan bladre tilbage i hjælpevinduet vha. knappen 3. Tast Enter. eller Tilbage. Klik på knappen. Word leder nu efter svar på dit spørgsmål og viser derefter resultatet (se illustrationen nederst til højre). 4. Klik på den blå tekst, som beskriver det, du gerne vil have hjælp til. Emnets indhold vises. 5. Læs teksten og udfør evt. de beskrevne trin. 6. Luk hjælpevinduet, når du er færdig med at bruge hjælpen.

16 Skabeloner Når du skal bruge en skabelon, skal du klikke på Office-knappen og vælge Ny. Så vises dialogboksen Nyt dokument. Under Skabeloner finder du de skabeloner, der er gemt lokalt på din computer eller på et tilknyttet netvæksdrev. Under Microsoft Office Online finder du en lang række online skabeloner, som du kan bruge til alle mulige formål. Skabelonerne er her grupperet i kategorier, og der kommer hele tiden nye til. Sådan opretter du et dokument ud fra skabelon Hvis du fx vil oprette et dokument i Word ud fra en eksisterende skabelon, skal du gøre følgende: 1. Klik på Office-knappen. 2. Klik på Ny. Dialogboksen Nyt dokument vises. 3. Vælg Installerede skabeloner i listen til venstre. 4. Klik på den ønskede skabelon i listen Installerede skabeloner. Et eksempel på skabelonens indhold vises til højre. 5. Klik på OK. Word opretter nu et nyt, unavngivent dokument baseret på den valgte skabelon. Words skabeloner indeholder typisk eksempeltekst og -billeder, som illustrerer, hvordan de forskellige typografier ser ud, og hvordan tekst og billeder kan placeres i dokumentet. Du kan nu erstatte eksempelindholdet med dit eget og gemme dokumentet på normal vis. Du kan oprette mapper i mappen Skabeloner. Undermapperne bliver herefter vist som faneblade i dialogboksen Ny og gør det således let at finde den ønskede skabelon. Hvis du skal bruge en skabelon på Microsoft Office Online, vil du sikkert støde på dialogboksen Microsoft Office Genuine Advantage (se herunder), når du henter skabelonen. Hvis det sker, skal du blot klikke på Fortsæt i dialogboksen.

17 Elementer, der er gemt i skabelonen Normal, er globale og kan bruges i alle dokumenter, uanset hvilken skabelon de er baseret på. Elementer, der er gemt i andre skabeloner, kan kun anvendes i dokumenter, der baseres på den pågældende skabelon. Hvis du vil ændre indstillingerne for en skabelon, skal du åbne den, lave de ønskede ændringer og derefter gemme og lukke skabelonen. De dokumenter, der tidligere er oprettet ud fra den pågældende skabelon, påvirkes ikke af ændringerne. Du skal gemme din skabelon i mappen Skabeloner eller en undermappe til den. Ellers kan du ikke vælge den i dialogboksen Nyt dokument.

18 Formater tekst vha. båndet Du finder værktøjerne til tekstformatering i Word 2007 på fanen Startside. Her kan du bl.a. ændre tekstens skrifttype, skriftstørrelse, format og skriftfarve. Sådan tilpasser du tekstens udseende vha. gruppen Skrifttype Hvis du vil ændre udseendet for et enkelt ord, kan du bare placere tekstmarkøren et sted i ordet. Du behøver ikke at markere hele ordet. 1. Marker den tekst, hvis udseende du ønsker at ændre. eller Placer tekstmarkøren der, hvor du vil indtaste en tekst med det tilpassede udseende. 2. Skift til fanen Startside. 3. Vælg de ønskede indstillinger i gruppen Skrifttype. Hvis du markerede en tekst, har den nu det valgte udseende. Hvis du ikke markerede en tekst, bliver den tekst, du skriver umiddelbart herefter, skrevet med det valgte udseende. Se resultatet, før du vælger En af de smarte detaljer i den nye Office 2007 er muligheden for at se resultatet af de forskellige indstillinger, inden du vælger dem. Hvis du fx vil bruge en anden skrifttype, skal du klikke på listepilen ud for Skrifttype i gruppen Skrifttype. Nu kan du blot føre musen hen over de forskellige skrifttyper og se, hvordan teksten i dit dokument ændres. Typografier Word 2007 indeholder som i de tidligere versioner forskellige typografisæt, dvs. samlinger af typografier. En stor fordel ved at bruge typografisæt er, at alle de forskellige teksttyper i et dokument (overskrift, normaltekst, citater osv.) kan ændres på én gang ved blot at vælge et andet typografisæt. De typografier, du kan se i typografigalleriet (vist herunder), når du starter Word, stammer fra typografisættet Word I illustrationen til højre kan du se, hvordan dokumentets udseende ændrer sig, hvis typografisættet Smart vælges. Læg mærke til, at ændringen påvirker alle de brugte typografier, og at både farver, skrifttyper og formatering ændres. Du kan fjerne al ekstra formatering fra en tekst (dvs. formatering, som ikke er del af den valgte typografi) ved at markere teksten og klikke på knappen Ryd formatering på fanen Startside. Ved at benytte Words foruddefinerede typografier kan du hurtigt give fx overskrifter og almindelig tekst et passende udseende.

19 Sådan vælger du en typografi 1. Marker den tekst, du vil formatere vha. en typografi. eller Placer tekstmarkøren der, hvor du efterfølgende vil skrive den tekst, der skal formateres vha. en typografi. 2. Skift til fanen Startside og klik på knappen Mere i gruppen Typografier. Sådan tilpasser du en typografi Hvis du vil ændre udseendet af en typografi, skal du gøre således: 1. Højreklik på den ønskede typografi. 2. Vælg Skift typografier. Dialogboksen Skift typografier åbnes. 3. Vælg de ønskede indstillinger. 4. Klik på OK. Den valgte typografi er nu ændret. Du kan også ændre typografierne vha. knappen Skift typografier, som du finder længst til højre i gruppen Typografier. Når du klikker på listepilen, kan du vælge at ændre typografisæt, farveskema eller skrifttypen i typografien. 3. Vælg den ønskede typografi i den fremkomne liste. Vær opmærksom på, at du blot behøver at pege på en typografi (og et typografisæt, et farvetema eller et skrifttypetema) for at se på teksten i dit dokument, hvordan den vil komme til at se ud. Du vælger først en typografi, når du klikker på den. Hvis du har oprettet en typografi, kan du føje den til Hurtige typografier ved at vælge Hurtige typografier og klikke på Gem markeringen som en ny hurtig typografi. Temaer Ud over typografier kan du også vælge at tilpasse udseendet i dine dokumenter vha. temaer. Du finder knappen Temaer i gruppen Temaer på fanen Sidelayout. Når du klikker på knappen Temaer, kan du vælge et nyt tema, du kan hente flere temaer på Microsoft Office Online, og du kan gemme det aktuelle tema. Det er en god idé at anvende temaer, når du skal oprette dokumenter med et professionelt udseende, der passer sammen - også på tværs af flere programmer. De samme temaer er nemlig tilgængelige i Excel, PowerPoint og Outlook Temaer kan anvendes til at give virksomhedens kommunikation et ensartet udseende.

20 Forsider

21 Når teksten skal illustreres, sker det på fanen Indsæt. Her finder du alle de elementer, du kan indsætte i din tekst, som fx: Forsider, nye sider og sideskift Tabeller Billeder, figurer (de tidligere Autofigurer som pile, stjerner osv.), multimedieklip, Smart Art og diagrammer Hyperlinks Sidehoved og -fod Tekstbokse, WordArt og dato og klokkeslæt Symboler Dokumentkomponenter (Hurtige dele) En af de nye funktioner er Forside, som du finder i gruppen Sider. Når du klikker på knappen Forside, kan du vælge en forside til dit dokument. Du kan også designe din egen forside og dernæst gemme siden i Forside-galleriet. Det gør du ved at klikke på knappen Forside og vælge Gem markering i forsidegalleriet. Tabeller, billeder m.m. Når du indsætter en tabel, et billede, et multimedieklip eller et diagram i Word 2007, foregår det på fanen Indsæt. Du skal blot klikke på de relevante knapper i gruppen Illustrationer. Når du fx klikker på knappen Billede, åbnes billedværktøjerne på fanen Formater længst til højre på båndet. På samme måde åbnes opgaveruden Multimedieklip, når du klikker på Multimedieklip. Indsætter du et diagram, vises de ekstra faner Design, Layout og Formater. Fordelen er, at du har alle værktøjer samlet på ét sted, og at det er blevet nemmere at formatere dine illustrationer, så de ser mere professionelle ud.

22 Dokumentkomponenter Dokumentkomponenter er indholdselementer eller andre former for dokumentdele, der kan bruges igen, og som er lagret i gallerier, du kan åbne og genbruge. Det kan fx være margentekst, forsider, en bestemt sidefod osv. Du kan føje dine egne dokumentkomponenter - fx et brugerdefineret sidehoved eller en brugerdefineret sidefod - til alle de gallerier, der er tilgængelige i Microsoft Office Word Sådan opretter du en dokumentkomponent 1. Marker den tekst eller grafik, du vil gemme som en dokumentkomponent. 2. Klik på Hurtige dele i gruppen Tekst på fanen Indsæt. 3. Klik på Gem markering i galleri over hurtige dele. Dialogboksen Opret ny dokumentkomponent vises. 4. Indtast oplysningerne i dialogboksen. Vælg skabelonen Normal, hvis du vil have adgang til dokumentkomponenten i alle de dokumenter, der oprettes på baggrund af skabelonen. 5. Klik på OK. Din dokumentkomponet er nu oprettet. Sådan indsætter du en dokumentkomponent 1. Klik på det sted i dokumentet, hvor du vil indsætte en dokumentkomponent. 2. Klik på Hurtige dele i gruppen Tekst på fanen Indsæt. 3. Klik på Liste over dokumentkomponenter. 4. Klik evt. på Navn for at sortere listen efter navn. 5. Klik på den ønskede dokumentkomponent. 6. Klik på Indsæt. Den valgte dokumentkomponent indsættes nu i dokumentet.

23 Brevfletning i Word Når du brevfletter i Word 2007, skal du bruge fanen Forsendelser. 1. Start med at skrive dit brev. 2. Klik på knappen Start brevfletning i gruppen Start brevfletning på fanen Forsendelser og vælg den form for brevfletning, du vil foretage. Du kan også vælge Guiden Trinvis brevfletning... under punkt 2. Så åbnes en opgaverude, der trin for trin tager dig gennem brevfletningsprocessen. Se også filmen om brevfletning på fanebladet Film. 3. Klik på Vælg modtagere og vælg, hvor Word skal finde adresserne og de data, der skal bruges til brevfletningen. 4. Klik evt. på Rediger modtagerliste. 5. Indsæt nu adressen i dokumentet ved at klikke på knappen Indsæt fletfelt. eller Indsæt en adresseblok ved at klikke på knappen Adresseblok og vælg formatet på adressen i dialogboksen Indsæt adresseblok. 6. Klik evt. på knappen Hilsen for at angive den måde, hvorpå du tiltaler dine modtagere. 7. Indsæt evt. flere fletfelter vha. knappen Indsæt fletfelt. 8. Klik nu på knappen Vis resultater i gruppen Vis resultater til højre for gruppen Forsendelser. 9. Klik til sidst på knappen Afslut og flet og vælg, om du vil redigere enkelte dokumenter, udskrive brevene eller sende dokumentet som s til modtagerne. I punkt 5 og 6 kan du klikke på knapperne under Eksempel for at se, hvordan det færdige resultat kommer til at se ud.

Microsoft. fra Word 2003

Microsoft. fra Word 2003 I denne vejledning Microsoft Word 2010 ser meget anderledes ud end Word 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Skifte til Excel 2010

Skifte til Excel 2010 I denne vejledning Microsoft Excel 2010 ser meget anderledes ud end Excel 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre for at få

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

OFFICE 2010 OPGRADERING

OFFICE 2010 OPGRADERING OFFICE 2010 OPGRADERING KIRSTEN KRISTENSEN OFFICE 2010 OPGRADERING Læs om nyhederne i Office 2010 Opgradering fra 2003 eller 2007 Word, Excel, PowerPoint Outlook, Publisher, OneNote KIRSTEN KRISTENSEN

Læs mere

POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV

POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV KIRSTEN KRISTENSEN POWERPOINT 2010 LÆR DET SELV Dette hæfte lærer dig at lave velfungerende præsentationer i programmet PowerPoint 2010. Du får en god introduktion til programmets brugerflade og de forskellige

Læs mere

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere.

Startvejledning. Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Startvejledning Microsoft PowerPoint 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi lavet denne guide for at gøre din læreproces nemmere. Find det du skal bruge Klik på en fane på båndet for at

Læs mere

Skifte til Outlook 2010

Skifte til Outlook 2010 I denne vejledning Microsoft Microsoft Outlook 2010 ser meget anderledes ud end Outlook 2003, og vi har derfor oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan komme i gang med at bruge programmet. Læs videre

Læs mere

PowerPoint 2007. Indhold UNI C

PowerPoint 2007. Indhold UNI C PowerPoint 2007 Indhold Kom i gang med PowerPoint... 3 Hvad er en præsentation?... 3 Faner og bånd... 3 Visning og valg af funktioner... 4 Ny præsentation... 5 Visninger... 6 Normalvisning... 6 Diassortering...

Læs mere

Bliv en haj til. Opret det første regneark

Bliv en haj til. Opret det første regneark Bliv en haj til Opret det første regneark Microsoft Excel 2007 Uddrag af: Bliv en haj til grundlæggende regneark Microsoft Excel 2007 Specialudgave til Facebook gruppen Officekonsulenterne 1. udgave, version

Læs mere

PowerPoint 2003. Kursusmateriale til FHF s kursister

PowerPoint 2003. Kursusmateriale til FHF s kursister PowerPoint 2003 Kursusmateriale til FHF s kursister Indholdsfortegnelse: Opgave 1 Hvad er en Præsentation?... 2 Opgave 2 vælg emne + opret dias... 3 Opgave 3 Indsæt objekter / billeder... 4 Opgave 4 Brugerdefineret

Læs mere

Udforske kommandoer på båndet De enkelte faner på båndet indeholder grupper, og hver gruppe indeholder et sæt relaterede kommandoer.

Udforske kommandoer på båndet De enkelte faner på båndet indeholder grupper, og hver gruppe indeholder et sæt relaterede kommandoer. Startvejledning Microsoft Excel 2013 ser anderledes ud end tidligere versioner, så vi har oprettet denne vejledning, så du hurtigere kan lære programmet at kende. Føje kommandoer til værktøjslinjen Hurtig

Læs mere

I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint 2003: Hvad er en præsentation?... 3. Eksempel på en præsentation...

I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint 2003: Hvad er en præsentation?... 3. Eksempel på en præsentation... Præsentationer: Vejledning PowerPoint 2003 I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint 2003: Hvad er en præsentation?... 3 Eksempel på en præsentation... 3 Visninger... 3 Normal...

Læs mere

Huskesedler. Indskrivning og formatering af mindre tekster

Huskesedler. Indskrivning og formatering af mindre tekster Huskesedler Indskrivning og formatering af mindre tekster Microsoft Word 2007 Indholdsfortegnelse Afsnit... 3 Anvend skabelon... 4 Autokorrektur... 5 Billede... 6 Dokumenthåndtering... 7 Flyt, kopier og

Læs mere

I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint: Hvad er en præsentation?...3. Eksempel på en præsentation...

I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint: Hvad er en præsentation?...3. Eksempel på en præsentation... Præsentationer: Vejledning PowerPoint I denne vejledning lærer du de mest grundlæggede funktioner i PowerPoint: Hvad er en præsentation?...3 Eksempel på en præsentation... 3 Visninger...3 Normal... 3 Diassortering...

Læs mere

Peter Kragh Hansen. Microsoft PowerPoint 2013 DK. ISBN nr.: 978-87-93212-07-7

Peter Kragh Hansen. Microsoft PowerPoint 2013 DK. ISBN nr.: 978-87-93212-07-7 Peter Kragh Hansen Microsoft PowerPoint 2013 DK ISBN nr.: 978-87-93212-07-7 I n d h o l d s f o r t e g n e l s e PowerPoint 2013... 3 Præsentation... 4 Oprettelsen af præsentationer... 5 Skabeloner og

Læs mere

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem

Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Vejledning til udskrivning af etiketter/labels og konvolutter i Blåt Medlem Blåt Medlem giver mulighed for at udskrive etiketter/labels og kuverter til medlemmerne af den enhed man er medlemsansvarlig

Læs mere

Indhold. Filbehandling. Tekstbehandling med Word. Layout med Publisher. Webdesign med WordPress. Surf på nettet med Explorer. Database med Access

Indhold. Filbehandling. Tekstbehandling med Word. Layout med Publisher. Webdesign med WordPress. Surf på nettet med Explorer. Database med Access Indhold Filbehandling Filbehandling... 7 Tekstbehandling med Word I gang med Word... 11 Tegnformater... 12 Afsnitsformater... 15 Kanter og skygger... 19 Tabulator... 21 Sidelayout... 24 Gennemse... 28

Læs mere

Heldigvis har systemet indbygget en hjælp, som man kan benytte, hvis denne vejledning ikke berører det opståede problem.

Heldigvis har systemet indbygget en hjælp, som man kan benytte, hvis denne vejledning ikke berører det opståede problem. Indhold Introduktion...2 Hjælp...2 Office knappen...2 Menulinjen...3 Fast værktøjslinje Hurtig adgang...3 Menupunkter...4 Startside...4 Indsæt...5 Sidelayout...5 Referencer...6 Forsendelser...6 Gennemse...6

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

Skræddersy Word til dine behov

Skræddersy Word til dine behov WORD-EKSPERTSKOLEN Det kan du lære i skolen Følg med i Wordekspertskolen. Vi går et spadestik dybere og lærer dig nogle af de mere avancerede funktioner. Se, hvordan du skræddersyr Word, så det passer

Læs mere

Indholdsfortegnelse Forord... 8 Købe eller leje Word 2013... 10 Åbne Word 2013 i Windows 8... 15 Taster, mus/ergonomi samt flytte markøren rundt

Indholdsfortegnelse Forord... 8 Købe eller leje Word 2013... 10 Åbne Word 2013 i Windows 8... 15 Taster, mus/ergonomi samt flytte markøren rundt 1 Indholdsfortegnelse Forord... 8 Målgruppen for denne bog 8 Arbejde med Word 2013 i skyen 8 Kommando versus funktion 8 Dokument, du kan bruge i praksis 8 Købe eller leje Word 2013... 10 Start Office 2013-program

Læs mere

T a r g e t G r u p p e n PowerPoint 2013 DK

T a r g e t G r u p p e n  PowerPoint 2013 DK T a r g e t G r u p p e n PowerPoint 2013 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e PowerPoint 2013... 3 Præsentation... 4 Oprettelsen af præsentationer... 5 Skabeloner og autolayout... 5 Fast indhold i

Læs mere

EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1

EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 1 Excel 2010 for begyndere første trin Baseret på små overskuelige øvelser Mange store illustrationer i farver KURSUSHÆFTE TRIN 1 Excel 2010 kursushæfte

Læs mere

Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for

Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for IT Grundlæggende IT (Pakke nr. 55 på positivlisten) IT-kurser i det du har brug for Boulevarden 19D DK - 7100 Vejle tel: +45 7216 2830 www.campusvejle.dk GRUNDLÆGGENDE KURSER ER DU NYBEGYNDER, BØR DU OVERVEJE

Læs mere

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S

Den Talende Bog. version 4.0. Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Den Talende Bog : version 4.0 Mikro Værkstedet A/S Revision 1.42, 7. maj 2007 Indholdsfortegnelse Den Talende Bog... v 1. Kom godt i gang... 1 1.1. Hjælp...

Læs mere

JØRGEN KOCH. Word 2013 for alle

JØRGEN KOCH. Word 2013 for alle JØRGEN KOCH Word 2013 for alle INDHOLDSFORTEGNELSE Et nyt og moderne Word... Indledning KAPITEL ET... 9 Brugerfladen i Word Velkomstopsætningen... 10 Det nye look... 11 Brugergrænsefladen... 12 Båndet...

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

WORD 2010 LÆR DET SELV JES NYHUS WORD 2010 LÆR DET SELV. Nyt i Word 2010 Båndet, knappen Filer og værktøjslinjerne Formatering og tilpasning

WORD 2010 LÆR DET SELV JES NYHUS WORD 2010 LÆR DET SELV. Nyt i Word 2010 Båndet, knappen Filer og værktøjslinjerne Formatering og tilpasning WORD 2010 LÆR DET SELV JES NYHUS WORD 2010 LÆR DET SELV Nyt i Word 2010 Båndet, knappen Filer og værktøjslinjerne Formatering og tilpasning Word 2010 lær det selv 1. udgave, 1. oplag 2010 Copyright 2010

Læs mere

Microsoft Excel Grundbog

Microsoft Excel Grundbog Microsoft Excel Grundbog 2010 Regn den ud med Microsoft Excel Jørgen Koch Microsoft Excel Grundbog 2010 Regn den ud Microsoft Office 2010 Dansk programversion Jørgen Koch Om forfatteren Jørgen Koch (jko@innovate.dk),

Læs mere

OUTLOOK: Af Tine Nøhr Stenild

OUTLOOK: Af Tine Nøhr Stenild Du kan bruge opgaveblokken i Outlook som en liste over opgaver, du skal have lavet, men Outlook kan også hjælpe dig til at styre dine opgaver. Du kan fx angive forfaldsdato og det forventede tidsforbrug,

Læs mere

SPAM-mails. ERFA & Søren Noah s A4-Ark 2010. Køber varer via spam-mails. Læser spam-mails. Modtager over 40 spam-mails pr. dag. Modtager spam hver dag

SPAM-mails. ERFA & Søren Noah s A4-Ark 2010. Køber varer via spam-mails. Læser spam-mails. Modtager over 40 spam-mails pr. dag. Modtager spam hver dag SPAM-mails Køber varer via spam-mails Læser spam-mails Modtager over 40 spam-mails pr. dag Modtager spam hver dag 0 10 20 30 40 50 60 70 80 90 ERFA & Søren Noah s A4-Ark 2010 Datapræsentation: lav flotte

Læs mere

WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE

WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE WORD 2010 KURSUSHÆFTE Lær Word 2010 helt fra start Ni lektioner med overskuelige øvelser Øvelsesfiler og ekstra lektion til download KURSUSHÆFTE Word 2010 kursushæfte 1. udgave,

Læs mere

Outlook-vinduet Outlook-vinduet indeholder Genvejsgrupper, Mapper og Emner.

Outlook-vinduet Outlook-vinduet indeholder Genvejsgrupper, Mapper og Emner. Introduktion til Outlook Outlook kan bruges til styring af kommunikation, journalisering og planlægning. Samtidig kan det på Pc erne fungere som erstatning for både computerens skrivebord og stifinderen

Læs mere

Kommandonavn Ændringstaster Tast Menu Accepter Alle Viste. Accepter Ændringer Accepter Alle Ændringer. Accepter Afslut

Kommandonavn Ændringstaster Tast Menu Accepter Alle Viste. Accepter Ændringer Accepter Alle Ændringer. Accepter Afslut Genvejstaster i Word 2003 Kommandonavn Ændringstaster Tast Menu Accepter Alle te Accepter Ændringer Accepter Alle Ændringer Accepter Afslut Afsnit Ned Ctrl+ Ned Afsnit Ned Udvid Ctrl+Skift+ Ned Afsnit

Læs mere

Kapitel 13 Arbejde med Typografier:

Kapitel 13 Arbejde med Typografier: Kom i gang med Kapitel 13 Arbejde med Typografier: Introduktion til Typografier OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne som er oplistet i afsnittet Forfattere.

Læs mere

Indhold. Selandia-CEU Side 2

Indhold. Selandia-CEU Side 2 Excel 2007 Indhold Excel 2007... 4 Start Excel... 4 Luk Excel... 4 Skærmbilledet i Excel 2007... 5 Titellinjen... 5 Båndet... 5 Formellinjen... 6 Celler... 6 Ark... 7 Mus og markør... 7 Fyldhåndtaget...

Læs mere

EXCEL 2011 TIL MAC GODT I GANG MED PETER JENSEN GUIDE VISUEL

EXCEL 2011 TIL MAC GODT I GANG MED PETER JENSEN GUIDE VISUEL PETER JENSEN EXCEL 2011 TIL MAC GODT I GANG MED EXCEL 2011 TIL MAC VISUEL GUIDE 59 guides der får dig videre med Excel En instruktion på hver side - nemt og overskueligt Opslagsværk med letforståelig gennemgang

Læs mere

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk

PowerPoint Intro 2010 Segment - en del af dit netværk PowerPoint Intro 2010 7 Arbejde med objekter Formål Udover at arbejde med almindelig tekst og punktopstillinger, kan du i PowerPoint indsætte diverse objekter. Med objekter menes der fx; billeder, figurer,

Læs mere

Microsoft Word 2010 Grund DK

Microsoft Word 2010 Grund DK T a r g e t G r u p p e n Microsoft Word 2010 Grund DK Lidt om tekstbehandling generelt... 5 Words opbygning... 6 Musemarkør og indsætningspunkt...6 Margener...7 Linealer...8 Sideopsætning...8 Indryk...9

Læs mere

Multimediepræsentation PowerPoint

Multimediepræsentation PowerPoint Multimediepræsentation PowerPoint Hvis du har arbejdet med et emne, som du skal fremlægge for andre, så kan det være en god idé, at arbejde med en multimediepræsentation. Du arbejder med billeder og korte

Læs mere

Vejledning i Powerpoint

Vejledning i Powerpoint Indholdsfortegnelse Startdias Startdias... 1 Indsætte nyt dias... 1 Tekst... 1 Links til web... 2 Indsæt et billede... 2 Lyd... 3 Baggrund... 3 Animation... 3 Handlingsknapper... 4 Redigering... 6 Overgange...

Læs mere

Microsoft Outlook 2013 DK

Microsoft Outlook 2013 DK T a r g e t G r u p p e n Microsoft Outlook 2013 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Hvad er Microsoft Outlook... 3 Åbn Outlook... 4 Outlook vinduet... 5 Mapperude og Navigation...6 Opgaveruden...8

Læs mere

Filtyper, filformat og skabelon. Tabel. Tekstombrydning. Demo Fremstil, gem og brug en skabelon. Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon

Filtyper, filformat og skabelon. Tabel. Tekstombrydning. Demo Fremstil, gem og brug en skabelon. Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon Disposition for kursus i Word 2007 Filtyper, filformat og skabelon Demo Fremstil, gem og brug en skabelon Øvelser Fremstil, gem og brug en skabelon Tabel Demo Opret en tabel ud fra en tekst Øvelser Opret

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

1. Opbygning af et regneark

1. Opbygning af et regneark 1. Opbygning af et regneark Et regneark er et skema. Vandrette rækker og lodrette kolonner danner celler, hvori man kan indtaste tal, tekst, datoer og formler. De indtastede tal og data kan bearbejdes

Læs mere

Huskesedler til Word 2010

Huskesedler til Word 2010 Huskesedler til Word 2010 Indhold... 2 Kanter og skygger... 5 Sidehoved og -fod... 6 Multimedieklip... 7 Billede... 8 Du vil: oprette en tabel Sådan gør du Klik på knappen på fanen Indsæt gruppen Klik

Læs mere

JØRGEN KOCH Word 2013 for alle

JØRGEN KOCH Word 2013 for alle JØRGEN KOCH Word 2013 for alle INDHOLDSFORTEGNELSE Et nyt og moderne Word... Indledning KAPITEL ET... 9 Brugerfladen i Word Velkomstopsætningen... 10 Det nye look... 11 Brugergrænsefladen... 12 Båndet...

Læs mere

JØRGEN KOCH Office til ipad

JØRGEN KOCH Office til ipad JØRGEN KOCH Office til ipad INDHOLDSFORTEGNELSE Office til ipad... Indledning KAPITEL ET... 9 Fælles funktioner Tastatur... 10 Alternative tastaturer... 11 Navigation... 12 Fingerbevægelser... 13 Båndet...

Læs mere

JØRGEN KOCH Excel 2013 for alle

JØRGEN KOCH Excel 2013 for alle JØRGEN KOCH Excel 2013 for alle INDHOLDSFORTEGNELSE En ny og moderne Excel... Jørgen Koch KAPITEL ET... 9 Brugerfladen i Excel Velkomstopsætningen... 10 Det nye look... 11 Startskærmen... 12 Brugergrænsefladen...

Læs mere

portal.microsoftonline.com

portal.microsoftonline.com Office Online Office Online er et supplement til Officepakken, som du har liggende på computeren. Office Online ligger i skyen og åbnes i din webbrowser på adressen: portal.microsoftonline.com Du skal

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Brugervejledning. Miljøministeriet A4. Opdateret den 25. oktober 2011

Brugervejledning. Miljøministeriet A4. Opdateret den 25. oktober 2011 Brugervejledning Miljøministeriet A4 Opdateret den 25. oktober 2011 Indholdsfortegnelse Introduktion... 3 Opret et nyt dokument... 3 Før du starter... 4 Om at arbejde med typografier:... 5 Menu: A4 - Publikation...

Læs mere

Diagrammer visualiser dine tal

Diagrammer visualiser dine tal Diagrammer visualiser dine tal Indledning På de efterfølgende sider vil du blive præsenteret for nye måder at arbejde med Diagrammer på i Excel. Vejledningen herunder er vist i Excel 2007 versionen, og

Læs mere

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer

VUC IT Niveau G. Drev Mapper Filer VUC IT Niveau G Drev Mapper Filer Harddiske og andre lagringsmedier ( drev ) Det mest enkle er at tænke på disk-drev som et arkivskab. Drev navngives med et bogstav. Normalt navngives med C:, D:, E: osv.

Læs mere

Microsoft Office Project 2013 DK

Microsoft Office Project 2013 DK T a r g e t G r u p p e n Microsoft Office Project 2013 DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Lidt om Microsoft Office Project 2013... 1 Hvorfor skal man anvende Microsoft Office Project 2013?... 1

Læs mere

Word 2007. Indhold UNI C

Word 2007. Indhold UNI C Word 2007 Indhold Kom i gang med Word... 4 Begynd på et nyt dokument... 4 Flere dokumenter åbne på en gang... 4 Dialogvinduet Ny... 5 Vælge mellem dokumenter... 6 Ret mens du skriver... 6 Tilføj tekst...

Læs mere

OnLibri.dk. PowerPoint 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. PowerPoint 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com PowerPoint 2007 Torben Lage Frandsen 2008 Torben Lage Frandsen & OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller

Læs mere

POWERPOINT PRÆSENTATIONER

POWERPOINT PRÆSENTATIONER 1 POWERPOINT PRÆSENTATIONER PowerPoint er specielt designet med henblik på at skulle præsentere data på skærm eller lærred. F.eks. i en undervisnings- eller foredragssituation. Præsentationerne kan enten

Læs mere

PowerPoint-kursus. Tekst på 1. dias

PowerPoint-kursus. Tekst på 1. dias PowerPoint-kursus Enkle præsentationer ACU 1 Tekst på 1. dias Klik i øverste pladsholder Skriv overskrift for foredraget Klik i nederste pladsholder Uddyb overskriften ACU 2 Side 1 af 51 1 Nyt dias Tryk

Læs mere

How to do in rows and columns 8

How to do in rows and columns 8 INTRODUKTION TIL REGNEARK Denne artikel handler generelt om, hvad regneark egentlig er, og hvordan det bruges på et principielt plan. Indholdet bør derfor kunne anvendes uden hensyn til, hvilken version

Læs mere

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT

WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT WEB-DIRECT Brugerguide Eksportfunktion i WEB-DIRECT Indhold 1. Kom godt i gang med eksportfunktionen... 3 2. Eksport... 4 2.1 Eksport i WEB-DIRECT... 4 2.2 Brugerdefineret eksport i WEB-DIRECT... 6 2.2.1

Læs mere

EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 2 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 2

EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 2 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 2 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 2 EXCEL 2010 KURSUSHÆFTE TRIN 2 Excel 2010 for begyndere andet trin Baseret på små overskuelige øvelser Mange store illustrationer i farver KURSUSHÆFTE TRIN 2 Excel 2010 kursushæfte

Læs mere

VEJLEDNING TIL WORD INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Linjeafstand. side 3. 2. Margener.. side 3. 3. Sidehoved og sidefod... side 4. 4. Sidetal..

VEJLEDNING TIL WORD INDHOLDSFORTEGNELSE. 1. Linjeafstand. side 3. 2. Margener.. side 3. 3. Sidehoved og sidefod... side 4. 4. Sidetal.. VEJLEDNING TIL WORD VEJLEDNING TIL WORD INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Linjeafstand. side 3 2. Margener.. side 3 3. Sidehoved og sidefod... side 4 4. Sidetal.. side 5 5. Spalter.... side 5 6. Skifte ordbog.. side

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION

SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION SÅDAN BRUGER DU TEKST- BEHANDLING INTRODUKTION I vejledningen bruger vi det gratis program Writer fra OpenOffice som eksempel til at vise, hvordan man bruger nogle helt grundlæggende funktioner i tekstbehandling.

Læs mere

How to do it in rows and columns 12

How to do it in rows and columns 12 UDSKRIFT Når du har lavet et regneark, kan du selvfølgelig nøjes med at have det liggende på din PC eller på en USB-nøgle eller lignende, men ofte skal du præsentere regnearket for andre, som ikke lige

Læs mere

Microsoft Word 2010 Videregående DK

Microsoft Word 2010 Videregående DK T a r g e t G r u p p e n Microsoft Word 2010 Videregående DK I n d h o l d s f o r t e g n e l s e Faneblade og trykknapper i Word 2010... 3 Båndet...3 Minimer båndet...4 Arbejde med filer... 4 Værktøjslinjen

Læs mere

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder

Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Dit velkendte Windows, bare bedre. Din introduktion til Windows 8.1 til virksomheder Opdag startskærmen. Startskærmen indeholder alle dine vigtigste oplysninger. Dynamiske felter sørger for, at du altid

Læs mere

Excel 2007. Indhold UNI C

Excel 2007. Indhold UNI C Excel 2007 Indhold Kom i gang med Excel... 3 Excel-vinduets opbygning... 3 Faner og bånd... 3 Formellinjen... 5 Regnearket... 6 Markering af celler, rækker og kolonner... 6 Skrive og rette indhold i celler...

Læs mere

OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV

OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV KIM KRARUP ANDERSEN OUTLOOK 2010 LÆR DET SELV De nye muligheder i Outlook 2010 E-mail det grundlæggende og det smarte Hold styr på kontakter, aftaler og opgaver KIM KRARUP ANDERSEN

Læs mere

xleasy.dk xleasy Projektplan Light er et værktøj til at planlægge projekter. Der er fokus på planlægning af et mindre antal opgaver.

xleasy.dk xleasy Projektplan Light er et værktøj til at planlægge projekter. Der er fokus på planlægning af et mindre antal opgaver. xleasy.dk v410 dk - 13-10-2014 1 Introduktion 1 2 Opret et Projekt 1 2.1 Rediger projektplan... 1 2.2 Tidsplanlægning... 5 2.3 Tilpas Gantt-kort... 6 2.4 Andre kolonner... 6 3 Visninger 7 4 Kommuniker

Læs mere

Hvilke felter i GeoEnviron, der benyttes i tilsynsrapporter, er angivet i disse to pdf-filer:

Hvilke felter i GeoEnviron, der benyttes i tilsynsrapporter, er angivet i disse to pdf-filer: TILSYNSRAPPORT FOR LANDBRUG ELLER VIRKSOMHED Med kan I lave omfattende tilsynsrapporter. Begge rapporter skrives i Word med alle data fra GeoEnviron. Data overføres til Word via bogmærker i en prædefineret

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Microsoft Word 2007 for Seniorer

Microsoft Word 2007 for Seniorer Microsoft Word 2007 for Seniorer Sideopsætning... 23 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Hvad kan du lære?... 3 Skærmbilledet og dets elementer... 4 Office-knappen... 4 Hurtig adgang... 5 Visningsknapper...

Læs mere

K I M K R A R U P A N D E R S E N

K I M K R A R U P A N D E R S E N K I M K R A R U P A N D E R S E N PUBLISHER 2010 LÆR DET SELV PUBLISHER 2010 LÆR DET SELV Bliv fortrolig med den helt nye brugerflade Lær at bruge programmet og dets værktøjer Skab flotte publikationer

Læs mere

FORMATERING AF REGNEARK

FORMATERING AF REGNEARK FORMATERING AF REGNEARK Indtil nu har vi set på, hvordan du kan udføre beregninger i dit regneark, og hvordan du kan redigere i regnearket, for hurtigt at få opstillet modellerne. Vi har derimod overhovedet

Læs mere

Oversigt over formateringsmærker i Microsoft Word

Oversigt over formateringsmærker i Microsoft Word Oversigten på de følgende sider viser størstedelen af de forskellige formateringsmærker, der kan optræde i et Microsoft Word-dokument. Formateringsmærker vises kun på skærmen de kommer ikke med i udskrift.

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

OnLibri.dk. Word 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com

OnLibri.dk. Word 2007. Torben Lage Frandsen. Download gratis bøger på ventus.dk / BookBoon.com Word 2007 Torben Lage Frandsen 2008 OnLibri Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af denne bog må gengives, lagres i et søgesystem eller transmitteres i nogen form eller med nogen midler grafisk, elektronisk,

Læs mere

AluData: Regneark og brevfletning i LibreOffice. AluData: Regneark og brevfletning i LibreOffice

AluData: Regneark og brevfletning i LibreOffice. AluData: Regneark og brevfletning i LibreOffice AluData: Regneark og brevfletning i LibreOffice Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. LibreOffice Calc...2 2.1. Vi lægger et simpelt budget i Calc...2 2.2. Afslutning...12 3. Brevfletning...12 3.1.

Læs mere

EXCEL 2010 LÆR DET SELV

EXCEL 2010 LÆR DET SELV JES NYHUS EXCEL 2010 LÆR DET SELV EXCEL 2010 LÆR DET SELV Nyt i Excel 2010 Båndet, knappen Filer og værktøjslinjerne Navigering og tilpasning Excel 2010 lær det selv 1. udgave, 2. oplag 2011 Copyright

Læs mere

OUTLOOK 2013. (Office 365)

OUTLOOK 2013. (Office 365) OUTLOOK 2013 (Office 365) Indhold INTRODUKTION TIL OUTLOOK... 2 PROGRAMMETS OPBYGNING.... 2 OPSÆTNING OG INDSTILLINGER... 3 OPSÆTNING AF SKRIFTTYPER... 3 OPSÆTNING AF SIGNATUR... 5 OPSÆTNING AF LÆSERUDER...

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... Indledning. KAPITEL ET... Kom videre med Excel. KAPITEL TO... 27 Referencer og navne

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... Indledning. KAPITEL ET... Kom videre med Excel. KAPITEL TO... 27 Referencer og navne INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... Indledning KAPITEL ET... Kom videre med Excel Flyt markering efter Enter... 8 Undgå redigering direkte i cellen... 9 Markering ved hjælp af tastaturet... 10 Gå til en

Læs mere

K OMPUTER WORDSKOLEN. Følg med i alle afsnit af Wordskolen: Word er det mest populære tekstbehandlingsprogram

K OMPUTER WORDSKOLEN. Følg med i alle afsnit af Wordskolen: Word er det mest populære tekstbehandlingsprogram Det kan du lære i Wordskolen Jobansøgninger og andre breve, rapporter, indbydelser, dagbøger, digte eller sange til familiefesten. Tekstbehandling er og bliver det mest brugte værktøj på computeren. Og

Læs mere

PowerPoint XP 2002. - et præsentationsprogram - Søren Noah's A4-Ark 2005 www.noah2900.dk

PowerPoint XP 2002. - et præsentationsprogram - Søren Noah's A4-Ark 2005 www.noah2900.dk PowerPoint XP 2002 - et præsentationsprogram - Søren Noah's A4-Ark 2005 www.noah2900.dk Indholdsfortegnelse PowerPoint: flotte præsentationer... 3 Opret en ny præsentation... 4 Brug designskabelon... 5

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Tekstbehandling med Mac... Indledning. KAPITEL ET... 9 Hurtigt i gang med Pages. KAPITEL TO...

INDHOLDSFORTEGNELSE. Tekstbehandling med Mac... Indledning. KAPITEL ET... 9 Hurtigt i gang med Pages. KAPITEL TO... INDHOLDSFORTEGNELSE Tekstbehandling med Mac... Indledning KAPITEL ET... 9 Hurtigt i gang med Pages Anskaf Pages... 10 Opret eller åbn et dokument... 11 Brugerfladen i Pages... 12 Gem dokumenter... 13 Gem

Læs mere

Office 2007. i indskolingen

Office 2007. i indskolingen Office 2007 i indskolingen Indhold Office 2007 i indskolingen elevens eksperimenterende arbejde 3 Min sommerferie skabeloner til skrivning med Word 5 Bondegården en billedfortælling med PowerPoint 15 Sundhedsuge

Læs mere

Velkommen til OneNote. - måske dit nye noteværktøj i det daglige

Velkommen til OneNote. - måske dit nye noteværktøj i det daglige - måske dit nye noteværktøj i det daglige OneNote 2007 er et nyt Microsoft program som er meget anvendeligt til at tage- og dele noter. OneNote kan bedst forklares som en stabel af notesbøger. Disse notesbøger

Læs mere

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : - Oprette, - markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper. Guide Denne computer & Handlinger Af Frank Skibby Jensen 2003 www.3wave.dk I alt 5 Sider Handlinger du kan foretage er f.eks at du kan : Oprette, markere og kopiere, klippe og slette filer eller mapper.

Læs mere

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no

Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office. Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Brugervejledning til Avery Wizard for Microsoft Office Dansk version til www.avery.dk - www.avery.no Indholdsfortegnelse 1. Systemkrav 1. Systemkrav for at anvende Avery Wizard 2. Installering af Wizard

Læs mere

Typo3 vejledning BMI af 1 Typo3 vejledning for redaktører og skribenter i BMI

Typo3 vejledning BMI af 1 Typo3 vejledning for redaktører og skribenter i BMI af 1 side 1 Typo3 vejledning for redaktører og skribenter i BMI GENERELT...3 LOGIN...3 STARTSIDEN...4 SIDE...5 SIDE ELEMENTER...6 SIDE LAYOUT...7 STJÆL MED ARME OG BEN HEL SIDE...8 STJÆL MED ARME OG BEN

Læs mere

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer

Windows 7. Windows 7. Øvelse 1: Genveje. Øvelse 2: Installer en printer. Øvelse 3: Diverse små programmer Windows 7 Øvelse 1: Genveje Højreklik på et tomt sted på skrivebordet og opret en Ny mappe. Omdøb mappen til Edb Åbn Word ved at klikke I følgende rækkefølge: Startknap Alle programmer Microsoft Office

Læs mere

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0

Dokumenter. Sider. efact CMS manual v. 1.0 Dokumenter Dokumenter er stedet, hvor du opretter og vedligeholder dit indhold på hjemmesiden. Der kan uploades filer og billeder til brug på hjemmesiden, samt oprettes sider hvis indhold du redigerer

Læs mere

Introduktion til FileMaker Pro 4.0/4.1

Introduktion til FileMaker Pro 4.0/4.1 1 Introduktion til FileMaker Pro 4.0/4.1 Hvad er en database? En database er en samling data, som er organiseret på en systematisk måde og er tilgængelig i digital form. Med andre ord er det en slags elektronisk

Læs mere

Formatering, typografier og sidelayout (I)

Formatering, typografier og sidelayout (I) Disposition for kursus i Word 2007 Formatering, typografier og sidelayout (I) Demo Øvelser Demo Øvelser Demo Øvelser Om formatering og tekstombrydning o Vigtig øvelse: Ombryd tekst.docx Ny typografi Opret

Læs mere

1. Opret din nye Google konto

1. Opret din nye Google konto Indhold 1. Opret din nye Google konto... 2 2. Test din nye konto... 5 3. Kom i gang med Gmail indstil sprog til dansk... 6 4. Gmail indhold på skærmen... 8 5. Skriv og send en mail... 9 Til:... 9 Cc:...

Læs mere

Vejledning til Politikens Retskrivnings- og Betydningsordbog

Vejledning til Politikens Retskrivnings- og Betydningsordbog Vejledning til Politikens Retskrivnings- og Betydningsordbog INDHOLD VALGMULIGHEDER UNDER MENUEN FILER UDSKRIV KOPIER AFSLUT VALGMULIGHEDER UNDER MENUEN SØGEMULIGHEDER OPSLAGSORD ORDFORBINDELSER AL TEKST

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og moderne Project... 7 Jørgen Koch. KAPITEL ET... Kom godt i gang. KAPITEL TO... 27 Oprettelse af et nyt projekt

INDHOLDSFORTEGNELSE. En ny og moderne Project... 7 Jørgen Koch. KAPITEL ET... Kom godt i gang. KAPITEL TO... 27 Oprettelse af et nyt projekt INDHOLDSFORTEGNELSE En ny og moderne Project... 7 Jørgen Koch KAPITEL ET... Kom godt i gang Det nye look... 10 Startskærmen... 11 Programvinduet... 12 Visninger... 13 Kolonneoverskrifter... 14 Rækkeoverskrifter...

Læs mere

Billedbehandling med PhotoFiltre

Billedbehandling med PhotoFiltre Billedbehandling med PhotoFiltre Programmer: PhotoFiltre 6.2.5 Microsoft Word 2003 Windows XP Microsoft Internet Explorer Anvendelse: Edb informatik og edb layout - Almen Voksenuddannelse September 2007

Læs mere

Fra Blåt Medlem til Excel.

Fra Blåt Medlem til Excel. Fra Blåt Medlem til Excel. Kopi fra Blåt Medlem til Excel 1 Eksport fra Blåt Medlem til Excel 2 Hvad kan du bruge det til 5 Eksempler: Medlemsdelen: Afdelingsopdelt liste med spejderne 5 Fødselsdage og

Læs mere