Grunduddannelse Indkvartering - Forplejning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grunduddannelse Indkvartering - Forplejning"

Transkript

1 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 1 Grunduddannelse Indkvartering - Forplejning Formål: Formålet med uddannelsen er at give deltageren den viden og de færdigheder samt holdninger, der sætter vedkommende i stand til at kunne fungere som hjælper i funktionsområde indkvartering - forplejning i redningsberedskabet. Mål: Ved uddannelsens afslutning skal deltageren: Have forståelse af: - indretning af et indkvarterings- og forplejningssted - driften af et indkvarterings- og forplejningssted - retablering af et indkvarterings- og forplejningssted Have kendskab til: - beredskabsplaner, hjælpestationsplaner og samarbejdsrelationer - indkvartering i private hjem - etniske forhold - forplejning på et indkvarterings- og forplejningssted - gruppedynamik Indhold: Tid: Orientering om uddannelsen Funktionsområdet organisation og opgaver Materiel- og pakningslære Indretning af et indkvarterings- og forplejningssted Driften af et indkvarterings- og forplejningssted Retablering af et indkvarterings- og forplejningssted Fremstilling og udlevering af forplejning Kogepladsens indretning Levnedsmiddel-, produktions- og personlig hygiejne Samarbejdspartnere Etniske forhold Gruppedynamik Rollespil Vejledende skriftlig prøve Evaluering og kontraktforhold 37 timer.

2 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 2 Særlige bestemmelser: 1. Deltageren Det er en forudsætning for deltagelse i uddannelsen, at deltageren har gennemgået et 12 timers Grundkursus i førstehjælp, der enten er gennemført inden for de sidste 3 år, eller er vedligeholdt efter gældende regler. Derudover skal deltageren have gennemført en 24 timers certifikatuddannelse i almen levnedsmiddelhygiejne. Opmærksomheden henledes endvidere på fællesuddannelsen, hvor enkelte lektioner skal være afviklet før grunduddannelsen kan gennemføres. 2. Kontrol Der afholdes afsluttende vejledende prøve. Prøven udarbejdes af Beredskabsstyrelsen og skal bestås med imum karakteren 6 (67 point ud af 100 mulige) for at resultatet er tilfredsstillende. 3. Uddannelsesbevis Der udstedes bevis jf. gældende regler. 4. Deltagelse i beredskabet Frivillige i beredskabet forudsættes at være til rådighed i en 10 års periode, efter den første uddannelse er gennemgået, eller det kontraktmæssige forhold er ophørt. Så længe et kontraktmæssigt forhold om deltagelse i beredskabet foreligger, er deltagelse i de årlige vedligeholdelsesuddannelser obligatorisk. 5. Materiel Under punktet henvisninger i lektionsoversigterne, refereres der til materielbekendtgørelser og vejledninger udsendt af Beredskabsstyrelsen. Hvor kommuner har indkøbt andet materiel, anvendes brugsanvisning eller anden udarbejdet vejledning for dette materiel. Hvis kommunen ikke er i besiddelse af et feltkøkken og/eller en køkkenvognspakning aftales lån/leje med anden kommune, et beredskabscenter eller der uddannes i lokalt indkøbt materiel.

3 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 3 Emneoversigt for Grunduddannelse Indkvartering - Forplejning, Nr Lektion Tid Indhold 1 Uddannelsen i funktionsområdet 60 Uddannelsens formål og indhold, uddannelsens gennemførelse, funktionsområdets organisation og opgaver, 2 Materiel og pakningslære 120 Funktionsområdets materiel, feltkøkken, køkkenvogn med køkkenvognspakning, indkvarteringsgruppepakning. 3 Indretning og retablering af et indkvarterings- og forplejningssted (teori) Lokaliteterne på et indkvarterings- og forplejningssted herunder: Indretning af modtage- og registreringsrum herunder: Skiltning, guide-metoden, tælleapparat-metoden. Indretning af informationsrum, opholdsrum, rum til personer med børn, førstehjælpsrum, køkkenrum, ABC-sikret rum, spiserum, bade- og toiletrum, sygerum, indkvarteringsrum for personalet. Procedurerne ved umiddelbar tilbagevenden til hjemmet eller pårørende. Indkvartering i private hjem. 4 Indretning og retablering af et indkvarterings- og forplejningssted (praktik) 5 Indretning af kogeplads til varmforplejning og tørkost (teori). 6 Kogeplads i eksisterende lokalitet. Storkøkkener. Retablering og rengøring af lokaliteter, optælling af materiel, retableringskrav samt procedurerne ved videresendelse af formularer/blanketter. Skiltning ved tælleapparat-metoden Skiltning ved guide-metoden Indretning: Af informationsrum, opholdsrum, rum til personer med børn, førstehjælpsrum, køkkenrum, ABC-sikret rum, spiserum, bade- og toiletrum, sygerum, indkvarteringsrum for personalet. Retablering Indretning af kogeplads, herunder: Opvaskeplads, affaldsplads, forberedende tilberedningsrum, råvarerum Beskrivelse af opstilling af feltkøkken. Bortskaffelse af affald Indretning af kogeplads i eksisterende lokalitet Storkøkkeners generelle indretning og arbejdsgange samt besøg i et storkøkken.

4 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 4 Nr Lektion Tid Indhold 7 Huske-/bestillingslister, Produktions-/kogeplan Huske-/bestillingsliste, produktions-/kogeplan, opstilling og optænding af feltkøkken under hensyntagen til hygiejneregler og sikkerhedsbestemmelser. 8 Indkvarterings- og forplejningssted, indretnings- og driftsfase (teori/praktik) 9 Samarbejdsrelationer, dilemmaspil. 10 Fremstilling af varmforplejning, huske- og bestillingslister og produktions- /kogeplan. 11 Gruppedynamik og målsætning. 12 Fremstilling, genopvarmning og udlevering af varmforplejning. 13 Fremstilling og udlevering af tørkost samt vejledende skriftlig prøve 14 Evaluering af uddannelsen og gennemgang af vejledende, skriftlig prøve. 60 De 7 forplejningskategorier. Hjælp til syge og let sårede, information, modtagelse, registrering, registreringsmetoder, adistrative procedurer, brugen af blanketter/formularer, indkvartering, aktivering af evakuerede, servicearbejdet og pedellens/servicemedarbejderens opgaver på et indkvarterings- og forplejningssted. De kommunale myndigheders, politiets og frivillige organisationers ansvar og opgaver i forbindelse med indkvarterings- og forplejningsstedet. Forskellige kulturer og religiøse forhold Forskellige madkulturer og spisevaner Brug af tolke Huske-/bestillingsliste, produktions-/kogeplan, oprettelse af kogeplads, opstilling og optænding af feltkøkken under hensyntagen til hygiejneregler og sikkerhedsbestemmelser. De hygiejnemæssige krav ved varmebehandling og nedkøling af levnedsmidler. Grundlag for normdannelse i gruppen. Rollespil. Principperne for fremstilling af varmforplejning Genopvarmning af varmforplejning Forståelse for udlevering under hensyntagen til hygiejneregler og sikkerhedsbestemmelser. Forplejningstilberedning i forberedende tilberedning, produktion og opbevaring. Principperne for fremstilling af tørkost Skriftlig prøve udarbejdet af Beredskabsstyrelsen Gennemgang af vejledende, skriftlig prøve Evaluering af uddannelsen. Orientering om funktionsuddannelsen og vedligeholdelsesøvelser.

5 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side Uddannelsen i funktionsområdet Ved lektionens afslutning skal deltageren have kendskab til Uddannelsens mål og undervisningens praktiske gennemførelse. Endvidere skal deltageren have kendskab til funktionsområdets organisation og opgaver i redningsberedskabet Fagplan for grunduddannelsen Beredskabsplan, kommunale bestemmelser Til sin rådighed har deltageren, notatpapir, emneoversigt samt organisationsskema. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan: - beskrive funktionsområdets organisation og opgaver - nævne at indkvartering- og forplejningsberedskabet skal kunne forpleje og indkvartere et antal personer svarende til 5 % af kommunens samlede indbyggertal Bekendtgørelse om det kommunale redningsberedskabs organisation, virksomhed, materiel og dimensionering Håndbog 2, kapitel 6 vejledning om indkvartering og forplejningsberedskabet - nævne at en gruppe bør kunne forpleje op til 1000 personer eller indkvartere op til 250 personer

6 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side Materiel- og pakningslære Ved lektionens afslutning skal deltageren have kendskab til funktionsområdets materiel og pakninger. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan: - genkende materiellet - beskrive materiellets anvendelse og placering Tekniske publikationer Materielbekendtgørelse: K-1/2, K-1/4, K-2/2, K-2/4. Det forudsættes, at løfte-, bære-, trække- og skubbeteknik fra fællesuddannelsen er gennemgået. Evt. betjeningsvejledning for lokalt materiel

7 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 7 3 Indretning og retablering af et indkvarterings- og forplejningssted (teori) Ved lektionens afslutning skal deltageren have forståelse af indretning og retablering af et indkvarterings- og forplejningssted. Til sin rådighed har deltageren tegning/model af et indkvarteringsog forplejningssted. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan: - beskrive lokaliteterne på et indkvarterings- og forplejningssted herunder: - beskrive indretning af modtage- og registreringsrum herunder: - beskrive skiltning, guide-metoden og tælleapparat-metoden. Vejledende retningslinier for indkvarteringsog forplejningsberedskabet. Kommunens beredskabsplan. Lokale planer for indretning af et indkvarterings- og forplejningssted. - Indretning af informationsrum, opholdsrum, rum til personer med børn, førstehjælpsrum, køkkenrum, spiserum, bade- og toiletrum, indkvarteringsrum for personalet. - Beskrive procedurerne ved tilbagevenden til hjemmet eller pårørende. - Beskrive privat indkvartering - nævne at retablering består af rengøring af lokaliteter, optælling af materiel, retableringskrav samt beskrive procedurerne ved videresendelse af formularer/blanketter.

8 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 8 4 Indretning og retablering af et indkvarterings- og forplejningssted (praktik) Ved lektionens afslutning skal deltageren have forståelse af indretning og retablering af et indkvarterings- og forplejningssted under hensyntagen til hygiejneregler, arbejdsteknik og sikkerhedsbestemmelser. Endvidere skal deltageren have forståelse af nødbelysning. Til sin rådighed har deltageren indkvarteringsmateriel og et udpeget indkvarterings- og forplejningssted. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan demonstrere: Skiltning: - ved tælleapparat-metoden (frem til modtagelse, fra modtagelse til førstehjælprum og soverum, fra opholds-/soverum til informationsrum, puslerum, spiserum og ABC-sikret rum) - ved guide-metoden (frem til modtagelse, fra soverum til informationsrum, rum til personer med børn, spiserum og ABC-sikret rum) Indretning: - modtagelse (opstilling af borde, placering af registreringsblanket og skrivematerialer på bordene) - førstehjælp (placering af kasse nr. 8, samt håndklæder, sæbe, vaskefade, tæpper, m.v.) - informationsrum (opstille skranke, etablere sagsbehandlermiljøer) - rum til personer med børn (placering af kasse nr. 4) - egen indkvartering - ABC-sikret rum - Sygerum Retablering: - Nævne at retablering består af rengøring af lokaliteter, optælling af materiel, retableringskrav samt beskrive procedurerne ved videresendelse af formularer/blanketter. Nødbelysning: - demonsterer brug af flagermuslygte Vejledende retningslinier om indkvarteringsog forplejningsberedskabet. Kommunens beredskabsplan. Lokale planer for indretning af et indkvarterings- og forplejningssted.

9 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 9 5 Indretning af kogeplads til varmforplejning og tørkost. (teori) Ved lektionens afslutning skal deltageren have kendskab til indretning af kogeplads til varmforplejning og tørkost ved anvendelse af feltkøkken med køkkenvognspakning under hensyntagen til hygiejneregler, arbejdsteknik og sikkerhedsbestemmelser. Endvidere skal deltageren have forståelse af nødbelysning Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan: - beskrive indretning af kogeplads herunder: opvaskeplads, affaldsplads, forberedende tilberedningsrum, råvarerum - beskrive opstilling af feltkøkken - beskrive bortskaffelse af affald - demonstrerer brug af petromax lygte Lærebog i forplejningstjenesten. Diverse aktuelle publikationer vedrørende løfte-, bære-, trækkeog skubbeteknik fra: Arbejdstilsynet og Arbejdsmiljøfondet Kommunens lokale affaldsregulativ. Tekniske publikationer. Materiel bekendtgørelse: K-1/2, K-1/4, K-2/2. Undervisningsmaterialer fra certifikatuddannelse i levnedsmiddelhygiejne.

10 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 10 6 Kogeplads i eksisterende lokalitet. Storkøkkener. Ved lektionens afslutning skal deltageren have kendskab til indretning af kogeplads i eksisterende lokalitet samt storkøkken. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan: - beskrive indretning af kogeplads i lokalitet med køkkenfaciliteter - beskrive storkøkkeners generelle indretning og arbejdsgange Kommunens beredskabsplan. Deltageren skal af køkkenlederen eller dennes stedfortræder have forevist et storkøkken, som indgår i kommunens beredskabsplan. 7 Huske- /bestillingslister produktions- /kogeplan. Ved lektionens afslutning skal deltageren have kendskab til huske- /bestillingslister, produktions-/kogeplan samt de 7 forplejningskategorier. Endvidere skal deltageren have kendskab til opstilling og optænding af feltkøkken. Diverse betjeningsvejledninger for lokalt indkøbt materiel. Den udarbejdede produktions-/kogeplan kan benyttes i lektion 10, 12 og 13. Til sin rådighed har deltageren huske- /bestillingslister, produktions- /kogeplan samt feltkøkken. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan: - beskrive en huske- /bestillingsliste. - nævne hvad en huske- /bestillingsliste bruges til. - beskrive en produktions-/kogeplan. - nævne hvad en produktions-/kogeplan bruges til. - beskrive opstilling og optænding af feltkøkken under hensyntagen til hygiejneregler og sikkerhedsbestemmelser. - beskrive de 7 forplejningskategorier. Materiel bekendtgørelse: K-1/2, K-1/4, K-2/2.

11 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 11 8 Indkvarterings- og forplejningssted, indretnings- og driftsfase. (teori/praktik) Ved lektionens afslutning skal deltageren have forståelse af indretning og driften af et indkvarterings- og forplejningssted under hensyntagen til hygiejneregler, arbejdsteknik og sikkerhedsbestemmelser. Endvidere skal deltageren være orienteret om den økonomiske drift af et indkvarterings- og forplejningssted. Vejledende retningslinier om indkvarteringsog forplejningsberedskabet. Kommunens beredskabsplan. Praktikdelen kan tilrettelægges og gennemføres som en øvelse. Til sin rådighed har deltageren indkvarteringsmateriel og et udpeget indkvarterings- og forplejningssted. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren vedrørende indretning og drift på et indkvarterings- og forplejningssted kan: - beskrive hjælp til syge og let sårede - beskrive arbejdet i et informationsrum - beskrive modtagelse - beskrive registrering - beskrive registreringsmetoder - beskrive de adistrative procedurer - beskrive brugen af blanketter/formularer - beskrive indkvartering - beskrive aktivering af evakuerede - beskrive servicearbejde - beskrive pedellens/servicemedarbejderens opgaver - beskrive driftsrutiner - nævne brandvagt/rondering - beskrive forplejning - beskrive rækkefølgen i forplejningsudleveringen Lokale planer for indretning af et indkvarterings- og forplejningssted. Driftsmæssige forskrifter for forsamlingslokaler, Statens Brandinspektion 1983 og ændringer af 23. september Driftsmæssige forskrifter for hoteller mv., Statens Brandinspektion 1983 og tillæg af 1. november 1991.

12 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side 12 9 Samarbejdsrelationer, dilemmaspil Ved lektionens afslutning skal deltageren have kendskab til samarbejdsrelationer i funktionsområdet ved gennemførelse af et dilemmaspil. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan: Dilemmaspil for grunduddannelsen. Lektionen afvikles i henhold til medfølgende dilemmaspil. - beskrive de kommunale myndigheders, politiets og frivillige organisationer ansvar og opgaver i forbindelse med indkvarterings- og forplejningsstedet. - beskrive forskellige kulturer og religiøse forhold - beskrive forskellige madkulturer og spisevaner - beskrive brug af tolke

13 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side Fremstilling af varmforplejning, huske- /bestillingslister, produktions- /kogeplan. Ved lektionens afslutning skal deltageren have forståelse af fremstilling af varmforplejning under hensyntagen til hygiejneregler, arbejdsteknik og sikkerhedsbestemmelser. Til sin rådighed har deltageren termometer, huske- /bestillingslister, produktions-/kogeplan, feltkøkken og køkkenvognspakning samt råvarer. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan demonstrere: - indretning af kogepladsen efter de gældende principper for fremstilling af varmforplejning - brug af de tidligere udarbejdede lister og planer for den forberedende tilberedning - brug af lister og planer for produktion af varmforplejning - give eksempler på udfyldning af mærkeseddel til varmforplejning - retablering efter forplejningsfremstillingen - efterlever de hygiejnemæssige krav ved varmebehandling og nedkøling af levnedsmidler. Tekniske publikationer. Lærebog i forplejningstjenesten. Materielbekendtgørelse: K-1/2, K-1/4, K-2/2. Den varme ret nedkøles og opbevares i henhold til hygiejnekravene og genbruges i lektion 12.

14 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side Gruppedynamik og målsætning. Ved lektionens afslutning skal deltageren ved hjælp af den udleverede opgave have kendskab til gruppedynamik og målsætning. Undervisningen gennemføres som individuelt- og gruppearbejde. Eksempelvis opgave medfølger. Lektion 6 i fællesuddannelsen skal afvikles før lektionen. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan: - formulere gruppens egne principper for arbejdet i gruppen.

15 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side Fremstilling, genopvarmning og udlevering af varmforplejning. Ved lektionens afslutning skal deltageren have forståelse af fremstilling/genopvarmning og udlevering af varmforplejning under hensyntagen til hygiejneregler, arbejdsteknik og sikkerhedsbestemmelser. Tekniske publikationer. Den fremstillede varmforplejning fra lektion 10 kan benyttes. Til sin rådighed har deltageren termometer, feltkøkken, køkkenvognspakning, diverse råvarer, produktions-/kogeplan samt egnet sted til produktion. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren: - med egne ord kan forklare principperne for fremstilling af varmforplejning - demonstrere genopvarg af varmforplejning - med egne ord kan forklare at kernetemperaturen i feltkøkkenets gryder under produktion skal være imum 75 grader celsius - med egne ord kan forklare at kernetemperaturen i termospande under transport og ved start af udlevering skal være imum 65 grader celsius - demonstrere forståelse for udlevering af varmforplejning. Materielbekendtgørelse: K-1/2, K-1/4, K-2/2. Undervisningsmaterialer fra certifikatuddannelse i levnedsmiddelhygiejne.

16 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side Fremstilling og udlevering af tørkost samt vejledende skriftlig prøve. Ved lektionens afslutning skal deltageren have forståelse af fremstilling og udlevering af tørkost under hensyntagen til hygiejneregler, arbejdsteknik og sikkerhedsbestemmelser. Endvidere skal deltageren have løst den udleverede prøve. Til sin rådighed har deltageren feltkøkken, køkkensvognspakning, diverse råvarer samt egnet sted til produktion samt skriftlig prøve udarbejdet af Beredskabsstyrelsen. Resultatet er tilfredsstillende såfremt deltageren kan demonstrere: - indretning af kogeplads efter de gældende principper for fremstilling af tørkost - fremstilling af enkeltmandsportioner efter de to samlebåndsprincipper - retablering efter forplejningsfremstillingen - udlevering af tørkosten i form af enkeltmandsportioner - brug af de hygiejnemæssige krav herunder de kritiske punkter samt opnår karakteren 6 i den vejledende skriftlig prøve. Tekniske publikationer. Materielbekendtgørelse: K-1/2, K-1/4, K-2/2. Skriftlig prøve udarbejdet af Beredskabsstyrelsen. Retteark til prøven. Omsætningstabel. Retteark er forbeholdt instruktøren.

17 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, side Evaluering af uddannelsen og gennemgang af vejledende, skriftlig prøve. Ved lektionens afslutning skal deltageren have mulighed for at komme med bemærkninger til grunduddannelsen vedrørende: - undervisningsforløbet, undervisningsmetoder, undervisningsmidler, instruktøradfærd, undervisningsindhold, lektionssammensætning, samarbejdet i gruppen, lokaliteter og materiel og samarbejdet med de øvrige komponenter i beredskabet. Bestemmelser for Funktionsbestemte uddannelser i redningsberedskabet. Endvidere skal deltageren være orienteret om funktionsuddannelsen og vedligeholdelsesuddannelse.

Funktionsuddannelse Indkvartering - Forplejning

Funktionsuddannelse Indkvartering - Forplejning i redningsberedskabet 2. del, afsnit 14, side 1 Funktionsuddannelse Indkvartering - Forplejning Formål: Formålet med uddannelsen er at give deltageren den viden og de færdigheder samt holdninger, der sætter

Læs mere

Digeberedskabsuddannelse

Digeberedskabsuddannelse Bestemmelser funktionsbestemte uddannelser FBUDD, JUL 2003 i redningsberedskabet 2. del, afsnit 52, side 1 Digeberedskabsuddannelse Formål Formålet med uddannelsen er at give deltageren udsætninger at

Læs mere

Vejledende afsluttende prøve i Grunduddannelse Indkvartering - forplejning med svar

Vejledende afsluttende prøve i Grunduddannelse Indkvartering - forplejning med svar i redningsberedskabet 2. del, afsnit 13, vejledende prøve, side 1 Vejledende afsluttende prøve i Grunduddannelse Indkvartering - forplejning med svar Vægtning af opgaverne: opgave 1: 5 point opgave 8:

Læs mere

Uddannelse i fødevarehygiejne

Uddannelse i fødevarehygiejne Bestemmelser for funktionsbestemte uddannelser JULI 2004 i redningsberedskabet Uddannelse i fødevarehygiejne Formål Formålet med uddannelsen er at give deltageren en sådan viden og sådanne færdigheder,

Læs mere

FUNKTIONSUDDANNELSE INDKVARTERING - FORPLEJNING PRAKTISKE/MUNDTLIGE SPØRGSMÅL. Opgave A, B og C

FUNKTIONSUDDANNELSE INDKVARTERING - FORPLEJNING PRAKTISKE/MUNDTLIGE SPØRGSMÅL. Opgave A, B og C i redningsberedskabet 2. del, afsnit 14, Praktiske/mundtlige spørgsmål, side 1 FUNKTIONSUDDANNELSE INDKVARTERING - FORPLEJNING PRAKTISKE/MUNDTLIGE SPØRGSMÅL Opgave A, B og C Generelt: Når eksaminanden

Læs mere

Kommunikation. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Kommunikation

Kommunikation. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Kommunikation Kommunikation Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Kommunikation 2011-2013 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Kommunikation 2011-2013 Nedenfor er anført plan for den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse,

Læs mere

Eksempler på lister og planer

Eksempler på lister og planer Eksempler på lister og planer For at en forplejningsopgave skal lykkes fuldt ud, er det vigtigt, at holdlederen laver en grundig planlægning. Derfor er det også vigtigt at have nogle værktøjer at gøre

Læs mere

Beredskabsstyrelsens uddannelser

Beredskabsstyrelsens uddannelser Beredskabsstyrelsens uddannelser Besøg ved Indhold Per Bach Jensen, uddannelseskonsulent og sektionschef i Beredskabsstyrelsen, Uddannelse Datavej 16, 3460 Birkerød. Telefon 45 90 60 00 Oversigt over præsentationen:

Læs mere

Psykisk Førstehjælp. Have forståelse for: hvornår der er behov for en professionel hjælp

Psykisk Førstehjælp. Have forståelse for: hvornår der er behov for en professionel hjælp Bestemmelser for funktionsbestemte uddannelser Førstehjælp Formål Formålet med uddannelsen er at give deltageren - uanset funktionsområde - en sådan almen viden om psykisk førstehjælp, at vedkomne kan

Læs mere

Almindelig Fællesuddannelse

Almindelig Fællesuddannelse Aldelig Fællesuddannelse Formål Formålet med uddannelsen er at give deltageren - uanset funktionsområde - en sådan almen viden og sådanne generelle færdigheder, at den pågældende kan gennemføre grund-

Læs mere

Funktionsbestemt tilvalgsuddannelse - frivillige, LANDMOBILT MÅLEBEREDSKAB

Funktionsbestemt tilvalgsuddannelse - frivillige, LANDMOBILT MÅLEBEREDSKAB i redningsberedskabet 2. del, afsnit 51, side 1 Funktionsbestemt tilvalgsuddannelse - frivillige, LANDMOBILT MÅLEBEREDSKAB Formål Formålet med uddannelsen er at give den frivillige en sådan viden og sådanne

Læs mere

Modulopbygget Basisuddannelse

Modulopbygget Basisuddannelse 1 opbygget Basisuddannelse Formål Formålet med uddannelsen er at orientere deltagerne om de krav og forventninger, der stilles til frivillige i beredskabet Formålet med uddannelsen er endvidere at give

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 6, maj 2009 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet

Læs mere

Grunduddannelse Redningshund

Grunduddannelse Redningshund i redningsberedskabet 5. del, afsnit 14, side 1 Grunduddannelse Redningshund Formål Formålet med uddannelsen er, at sætte fører og hund i stand til at færdes sikkert i et indsatsområde samt finde og påvise

Læs mere

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører

Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører Retningslinier for uddannelse, certificering og vedligeholdelse af førstehjælpsinstruktører 1. Uddannelsens formål m.v. Uddannelsen gennemføres af en af Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer i overensstemmelse

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp A. Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp A. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 6 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet er at

Læs mere

Grundkursus i førstehjælp

Grundkursus i førstehjælp Bestemmelser for funktionsbestemte uddannelser i redningsberedskabet 5. del, afsnit 6, side 1 Grundkursus i førstehjælp Formål Formålet med uddannelsen er, at deltagerne tilegner sig teoretisk forståelse

Læs mere

Introduktionsuddannelse

Introduktionsuddannelse Bestemmelser for lokalt bestemte uddannelser Marts 2009 ved Beredskabsstyrelsen Hedehusene side 1 Introduktionsuddannelse Formål Formålet med uddannelsen er, at give deltageren den nødvendige viden om

Læs mere

Befolkningsuddannelse i forebyggelse af ulykker Uddannelsesplan

Befolkningsuddannelse i forebyggelse af ulykker Uddannelsesplan Forside Formål Uddanne befolkningen i ulykkesforebyggelse og beredskab. Mål Indhold Tid Særlige bestemmelser Gøre borgeren bevidst om risici, samfundets beredskab og borgerens egne muligheder for forebyggelse,

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Århus Kommune

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Århus Kommune Århus Kommune e-mail: aarhus.kommune@aarhus.dk cc: jva@aabr.aarhus.dk Dato: 29. august 2007 Sagsnr.: 2007/000155 Sagsbeh.: SJS Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp B Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp B Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker,

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6, nov 2006 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN. Færdigheder Kan anvende grundlæggende de økonomiske regler for forplejningen ombord på MHV

UKLASSIFICERET FAGPLAN. Færdigheder Kan anvende grundlæggende de økonomiske regler for forplejningen ombord på MHV UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Praktisk hovmestervirke Hovmesterkursus, 1405 Udgivelse Marts 2014 2. FAGETS MÅL Ved fagets afslutning skal kursisten: Viden Have forståelse for de fire ernæringskilder og

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Indsats Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne

Læs mere

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6

Hjerte-Lunge-Redning. Uddannelsesplan. Side 1 af 6 Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Udstillingshjælperkursus, 2083 Udgivelse NOV 2015

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Udstillingshjælperkursus, 2083 Udgivelse NOV 2015 UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Udstillingshjælperkursus, 2083 Udgivelse NOV 2015 2. FAGETS MÅL Uddannelsen skal udvikle den enkelte kursist forudsætninger bedst muligt for at kunne virke som hjælper på

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan 4 timer Uddannelsesplan 4 timer Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en

Læs mere

Uddannelsesplan. Elementær brandbekæmpelse. Side 1 af 7

Uddannelsesplan. Elementær brandbekæmpelse. Side 1 af 7 Uddannelsesplan Elementær brandbekæmpelse Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne brandforebyggelse

Læs mere

Behandlingspladsassistentuddannelsen

Behandlingspladsassistentuddannelsen i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9, side 1 Behandlingspladsassistentuddannelsen Nærværende uddannelsesplan er ændret i forhold til skift i terologi fra venteplads til behandlingsplads øvrigt indhold

Læs mere

Holbæk Kommunes Indkvartering og forplejning

Holbæk Kommunes Indkvartering og forplejning s Indkvartering og forplejning December 2013 Indholdsfortegnelse Plan for s indkvartering og forplejning... 3 1. Målet med indkvartering og forplejning... 3 1.1. Krav til indkvartering og forplejning...

Læs mere

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan

Genoplivning med hjertestarter Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne foretage genoplivning af en livløs person

Læs mere

Retningslinier for uddannelse af portører

Retningslinier for uddannelse af portører Retningslinier for uddannelse af portører Uddannelsens formål For selvstændigt at kunne varetage det praktiske portørarbejde, der forekommer i det moderne sygehusvæsen, har portøruddannelsens teori- og

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp B

Rutinering i livreddende førstehjælp B 1 Uddannelsesplan Formål: Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker, der medfører nedsat

Læs mere

Uddannelsesplan. Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter. Version 1, september 2014.

Uddannelsesplan. Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter. Version 1, september 2014. Uddannelsesplan Dansk Førstehjælpsråds instruktørvedligeholdelse 2015-2020 Varighed 360 minutter Version 1, september 2014. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan

Læs mere

Førstehjælp ved sygdomme Uddannelsesplan

Førstehjælp ved sygdomme Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 8 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde almindelig førstehjælp ved alvorlige

Læs mere

Supplerende behandlingspladsassistentuddannelse vedligeholdelse

Supplerende behandlingspladsassistentuddannelse vedligeholdelse i redningsberedskabet 2. del, afsnit 9.b, side 1 Supplerende behandlingspladsassistentuddannelse vedligeholdelse Nærværende uddannelsesplan er ændret i forhold til skift i terminologi fra venteplads til

Læs mere

UKLASSIFICERET. Fagplan 2030 MAR 2015 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET. Fagplan 2030 MAR 2015 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 2030 MAR 2015 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn 2030 Forsyningsbefalingsmand kursus B. Kort navn FSBM FAGPLAN C. Formål Kursus skal give kursisten det nødvendige grundlag for

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Informationsgrundkursus - 1080. JAN 2015

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Informationsgrundkursus - 1080. JAN 2015 UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Informationsgrundkursus - 1080. JAN 2015 2. FAGETS MÅL Uddannelsen skal udvikle den enkelte deltagers forudsætninger bedst muligt for selvstændigt og ansvarligt at kunne deltage

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Almindelig hjælp til politiet, LPU 1, 1033 Lovpligtig uddannelse, modul 1, 1000 Udgivelse Marts 2014 2. FAGETS MÅL Formålet med uddannelsen er, at kursisten som enkeltmand

Læs mere

Plan for indkvartering og forplejning ved Vestsjællands Brandvæsens

Plan for indkvartering og forplejning ved Vestsjællands Brandvæsens Bilag 3.7 Plan for indkvartering og forplejning VSBV Risikobaseret Dimensionering Plan for indkvartering og forplejning ved Vestsjællands Brandvæsens Indhold 1. MÅLET MED INDKVARTERING OG FORPLEJNING 3

Læs mere

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2015

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2015 Redning Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2015 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2015 Nedenfor er anført vejledende plan for den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse, der

Læs mere

Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 4161 DeMars DIR D JAN 15. Funktionsuddannelse let maskingevær M/62, modul 2.

Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 4161 DeMars DIR D JAN 15. Funktionsuddannelse let maskingevær M/62, modul 2. Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 411 Hjemmeværnet Fagplan Gennemførelse af faget: Funktionsuddannelse let maskingevær M/2, modul 2. Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 411 Fagplan Titel lang:

Læs mere

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport Ishøj Kommune Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune December 2011 Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport December 2011 Side 2 af 13 Behandling

Læs mere

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2011

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2011 Redning Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2011 Redning/Vedligeholdelsesuddannelse Redning 2011 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2011 Nedenfor er anført vejledende plan for

Læs mere

Uddannelsesplan. Elementær brandbekæmpelse. Side 1 af 7

Uddannelsesplan. Elementær brandbekæmpelse. Side 1 af 7 Uddannelsesplan Elementær brandbekæmpelse Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål: Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne brandforebyggelse

Læs mere

Uddannelse af forebyggelsespiloter Uddannelsesplan

Uddannelse af forebyggelsespiloter Uddannelsesplan Forside Formål Mål Indhold Tid Særlige bestemmelser Uddanne frivillige piloter til at varetage den gratis befolkningsuddannelse i forebyggelse. Sætter den frivillige i stand til at virke som pilot på de

Læs mere

Kompetencer. Kompetencer m.v. for personale der er ansat til og varetager brandslukning i beredskabsenhederne

Kompetencer. Kompetencer m.v. for personale der er ansat til og varetager brandslukning i beredskabsenhederne Kompetencer Kompetencer m.v. for personale der er ansat til og varetager brandslukning i beredskabsenhederne Kompetencer Kompetencer m.v. for personale der er ansat til og varetager brandslukning i beredskabsenhederne.

Læs mere

UKLASSIFICERET. Fagplan GPU FEKU DEC2012 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET. Fagplan GPU FEKU DEC2012 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan GPU FEKU DEC2012 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Grundlæggende Patruljeuddannelse - Feltkundskab B. Kort navn GPU FEKU FAGPLAN C. Formål Uddannelsen skal give den enkelte

Læs mere

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2016

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2016 Redning Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2016 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2016 Nedenfor er anført vejledende plan for den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse, der

Læs mere

Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS

Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS Bilag 1 Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS 2006 For hver af de 12 øvelser er nedenfor anført, hvad øvelsen skal omhandle. Indholdet svarer til en del af

Læs mere

Rutinering i livreddende førstehjælp C Uddannelsesplan

Rutinering i livreddende førstehjælp C Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 6 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker,

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2014

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2014 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse 2014 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse 2014 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne for indsatspersonalet

Læs mere

Funktionsbestemt efteruddannelse af holdledere Føring ved hændelser med kemiske stoffer

Funktionsbestemt efteruddannelse af holdledere Føring ved hændelser med kemiske stoffer Funktionsbestemt efteruddannelse af holdledere Føring ved hændelser med kemiske stoffer Funktionsbestemt efteruddannelse af holdledere Føring ved hændelser med kemiske stoffer Den samlede uddannelsesplan

Læs mere

Fagplan - Træner 1, hjælpetræner ungdom

Fagplan - Træner 1, hjælpetræner ungdom Fagplan - Træner 1, hjælpetræner ungdom Hjælpetræner/ungdomstræner uddannelsen er baseret på at skytter og forældre forholdsvis hurtigt kan indgå i et fast medhjælperteam for trænerne i skytteforeningen,

Læs mere

Retningslinjer for gennemførelse og bedømmelse af certifikatprøve i. Almen fødevarehygiejne - Obligatorisk certifikat

Retningslinjer for gennemførelse og bedømmelse af certifikatprøve i. Almen fødevarehygiejne - Obligatorisk certifikat Retningslinjer for gennemførelse og bedømmelse af certifikatprøve i Almen fødevarehygiejne - Obligatorisk certifikat Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 2 Grundlag for arbejdsmarkedsuddannelsen

Læs mere

Håndtering af tilskadekomne

Håndtering af tilskadekomne i redningsberedskabet 5. del, afsnit 7b, side 1 tilskadekomne Formål Formålet med uddannelsen er at øge deltagernes teoretiske kendskab og færdigheder i håndtering af tilskadekomne, således at deltageren

Læs mere

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2014

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2014 Redning Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2014 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2014 Nedenfor er anført vejledende plan for den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse, der

Læs mere

Fagplan for Administration, vejlederkursus.

Fagplan for Administration, vejlederkursus. Fagplan for Administration, vejlederkursus. Titel lang: Administration. Titel kort: ADM A. Formål: Ved fagets afslutning skal kursisten (herefter benævnt vejlederen) være orienteret om de administrative

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved blødninger. Varighed 90 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer:

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved blødninger. Varighed 90 minutter. Maj 2015. Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan Varighed 90 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS- UDDANNELSE Funktions - uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan for Varighed:

Læs mere

Vejledning vedrørende gennemførelsen af prøver

Vejledning vedrørende gennemførelsen af prøver Dette dokument indeholder en vejledning om, hvordan en prøve til en funktionsuddannelse skal gennemføres. Vejledningen forklarer hvem, der skal gøre hvad og hvornår. Planlægning af prøven Allerede når

Læs mere

FAGPLAN. Formål: Kursus skal give eleven det fornødne grundlag for at kunne anvende FX-våben i uddannelsen ved hjemmeværnets enheder.

FAGPLAN. Formål: Kursus skal give eleven det fornødne grundlag for at kunne anvende FX-våben i uddannelsen ved hjemmeværnets enheder. UKLASSIFICERET UDIR 4032 DeMars DIR D: intet 02/10 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 Langt navn: Omskoling for skydeledere m. fl. til FX-våben. Kort navn: OMSK-FX FAGPLAN Formål: Kursus skal give eleven det fornødne

Læs mere

Førstehjælp ved tilskadekomst. Uddannelsesplan

Førstehjælp ved tilskadekomst. Uddannelsesplan på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 1 Uddannelsesplan Side 1 af 8, maj 2009 på manuelt niveau Håndtering af tilskadekomne og førstehjælp Side 2 Uddannelsesplan Formål Formålet

Læs mere

Færdselsrelateret førstehjælp Uddannelsesplan

Færdselsrelateret førstehjælp Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved trafik-

Læs mere

Navn Mål Indhold. Fag: ILDMARKERING. Side 1 af 5. Hjemmeværnsskolen. Henvisninger og hjælpemidler. Gennemførelse og kontrol

Navn Mål Indhold. Fag: ILDMARKERING. Side 1 af 5. Hjemmeværnsskolen. Henvisninger og hjælpemidler. Gennemførelse og kontrol Navn M Indhold Gennemførelse og kontrol Henvisninger og hjælpemidler 1 180 min BT 24 PX BT 24 PX i forbindelse med ildmarkering samt starte et skydeprogram. Brugervejledning til BT 24 PX skal gennemgåes

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering. Styring og opfølgning

Risikobaseret Dimensionering. Styring og opfølgning (19-04-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 05.doc Side 1 Side : 1 Forbyggende indsats Aktivitet Mål Brandsyn Byggesager til behandling jf. beredskabsloven med tilhørende bekendtgørelser og tekniske. forskrifter

Læs mere

Funktionsbestemt efteruddannelse af holdledere Føring ved redningsopgaver

Funktionsbestemt efteruddannelse af holdledere Føring ved redningsopgaver Funktionsbestemt efteruddannelse af holdledere Føring ved redningsopgaver Funktionsbestemt efteruddannelse af holdledere Føring ved redningsopgaver Den samlede uddannelsesplan for Føring ved redningsopgaver

Læs mere

Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 4160 DeMars DIR D Funktionsuddannelse let maskingevær M/62, modul 1.

Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 4160 DeMars DIR D Funktionsuddannelse let maskingevær M/62, modul 1. Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 460 DeMars DIR D 0322902 Hjemmeværnet Fagplan Gennemførelse af faget: Funktionsuddannelse let maskingevær M/62, modul. Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 460

Læs mere

UKLASSIFICERET UDIR 1404 DeMars DIR D 02270492 MAR/2010 HJEMMEVÆRNSSKOLEN. Fagplan for

UKLASSIFICERET UDIR 1404 DeMars DIR D 02270492 MAR/2010 HJEMMEVÆRNSSKOLEN. Fagplan for Side 1 Fagplan for Titel lang: Titel kort: NAV II, Radarbruger Radar A. Formål: Kursisten skal selvstændigt kunne anvende radar til navigation og antikollision. B. Mål: Ved fagets afslutning skal kursisten

Læs mere

UKLASSIFICERET. Fagplan OGUDD BEREDSKAB NOV 2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET. Fagplan OGUDD BEREDSKAB NOV 2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan NOV 2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Overgangsuddannelse, Beredskabet B. Kort navn FAGPLAN C. Formål Formålet med uddannelsen er at give soldaten viden om beredskabet

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse Den nugældende bekendtgørelse nr. nr. 765 af 03. august 2005 om risikobaseret kommunalt redningsberedskab som ændret ved bekendtgørelse nr. nr. 872 af 6. juli 2007 Beredskabsstyrelsens udkast til en ny

Læs mere

1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse,

1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse, Indsatsplan vedr. modtagelse, indkvartering og forplejning under delplan for Center for Ejendomme maj 2018 1. Formål og arbejdsdeling vedr. modtagelse, indkvartering og forplejning I forbindelse med større

Læs mere

Beredskabsstyrelsens assistancer, 25 planlægning og strategisk krisestyring. Ved Allan Kirk Jensen, Beredskabsstyrelsen Sydjylland

Beredskabsstyrelsens assistancer, 25 planlægning og strategisk krisestyring. Ved Allan Kirk Jensen, Beredskabsstyrelsen Sydjylland Beredskabsstyrelsens assistancer, 25 planlægning og strategisk krisestyring Ved Allan Kirk Jensen, Beredskabsstyrelsen Sydjylland Beredskabsplanlægning og krisestyring Hvad er en krise? Har store konsekvenser

Læs mere

Inden for mejeriindustrien beskæftiges ufaglærte og faglærte. Der benyttes i mindre udstrækning afløsere.

Inden for mejeriindustrien beskæftiges ufaglærte og faglærte. Der benyttes i mindre udstrækning afløsere. Bilag 1 Hygiejneuddannelse. Afløsere. Inden for mejeriindustrien beskæftiges ufaglærte og faglærte. Der benyttes i mindre udstrækning afløsere. En afløser i produktionen er typisk studerende. Træder til

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN

UKLASSIFICERET FAGPLAN UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Identifikation af uddannelsesbehov, UDDBEHOV. Uddannelsesstøtteofficersuddannelse, 3413 Udgivelse Marts 2014 2. FAGETS MÅL Formålet med uddannelsener at skal kursisten kunne

Læs mere

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader i forbindelse med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter. Maj 2015

Uddannelsesplan. Førstehjælp ved skader i forbindelse med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter. Maj 2015 med temperaturpåvirkninger Varighed 60 minutter Maj 2015 Basisuddannelser TILVALGS UDDANNELSE Funktions uddannelser Dansk Førstehjælpsråds medlemsorganisationer: Samarbejdsorganisationer: Uddannelsesplan

Læs mere

Fagplan Våbenuddannelse i skydeterræn for enkeltmand 1

Fagplan Våbenuddannelse i skydeterræn for enkeltmand 1 Fagplan Våbenuddannelse i skydeterræn for enkeltmand 1 Titel lang: Våbenuddannelse i skydeterræn 1. Titel kort: VBUDD 1 Formål Faget skal give soldaten en sådan viden og sådanne færdigheder og holdninger,

Læs mere

Funktionsbestemt efteruddannelse af Indsatsledere

Funktionsbestemt efteruddannelse af Indsatsledere Funktionsbestemt efteruddannelse af Indsatsledere - Decentral Uddannelse Denne læringsplan er et eksempel, der frit kan anvendes som inspiration efter behov. Side 1 af 9 INDHOLD 1. Forudsætninger... 3

Læs mere

Velkommen til Danmarks Jægerforbund Jagthundeinstruktør, faglig del

Velkommen til Danmarks Jægerforbund Jagthundeinstruktør, faglig del Velkommen til Danmarks Jægerforbund Jagthundeinstruktør, faglig del - 2018 Fagplan for jagthundeinstruktøruddannelsen A. FORMÅL Formålet med kurset er at gøre jagthundeinstruktøren i stand til at undervise

Læs mere

Midlertidig overnatning

Midlertidig overnatning Thisted Brandvæsen Midlertidig overnatning Retningslinier Midlertidig overnatning: Bygninger, som ikke er indrettet til hotel eller anden overnatningsvirksomhed, kan i kortere tidsrum anvendes til indkvartering.

Læs mere

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2017

Redning. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2017 Redning Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2017 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Redning 2017 Nedenfor er anført vejledende plan for den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse, der

Læs mere

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Praktisk Hovmestervirke Udgivelse SEP 2015

UKLASSIFICERET FAGPLAN. 1. FAG Praktisk Hovmestervirke Udgivelse SEP 2015 UKLASSIFICERET FAGPLAN 1. FAG Praktisk Hovmestervirke Udgivelse SEP 2015 2. FAGETS MÅL Ved fagets afslutning skal kursisten have opnået følgende: Viden Kan gentage de 10 kostråd Kan navngive de 4 energikilder,

Læs mere

Tilsynets samlede vurdering

Tilsynets samlede vurdering Tilsynets samlede vurdering 1 Institutionens fysiske beliggenhed 1.a Udendørs fysiske rammer 1.b Indretning 1.c Udnyttelse af fysiske rammer 1.d Sikring af flugtveje 1.e Alarmer 1.f Andet 1.g Tilsynets

Læs mere

Livreddende førstehjælp. Uddannelsesplan

Livreddende førstehjælp. Uddannelsesplan Uddannelsesplan Side 1 af 7 Uddannelsesplan Formål Formålet er at bibringe deltageren den viden, de færdigheder og de holdninger der sætter dem i stand til at kunne yde livreddende førstehjælp ved ulykker.

Læs mere

Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 2083 DeMars DIR D 02469839

Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 2083 DeMars DIR D 02469839 Udstillingsbefalingsmand Fagplan Gennemførelse af faget: Bemanding af udstillingsstand - 1 - Fagplan Titel lang: Udstillingsbefalingsmand bemanding af udstilling Titel kort: UDSTBM bem udst Formål: Faget

Læs mere

Navn Mål Indhold Gennemførelse og kontrol Henvisninger og hjælpemidler

Navn Mål Indhold Gennemførelse og kontrol Henvisninger og hjælpemidler Lektionsoversigt 6031 Lek nr. 1 1t kommandodeling ORG, PSN OPG Efter LEK skal soldaten kunne genfortælle: kommandodeling ORG, PSN i kommandodeling OPG. Til sin rådighed har kursisten egne og udleverede

Læs mere

Personlig sikkerhed ved arbejde med epoxy og isocyanater for udlændinge

Personlig sikkerhed ved arbejde med epoxy og isocyanater for udlændinge Personlig sikkerhed ved arbejde med epoxy og isocyanater for udlændinge Med udgangspunkt i nr. 43996 er kurset tilrettelagt med hovedvægten på at udfordre og bearbejde kursisternes holdning til at arbejde

Læs mere

(Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017)

(Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017) Meddelelse nr. 21 (Opfølgning på Beredskabsstyrelsens Meddelelse nr. 20 fra december 2017) Orientering om brandsyn for så vidt angår driftsmæssige forhold pr. 1. januar 2019. Beredskabsstyrelsen kan oplyse,

Læs mere

Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS

Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS Bilag 1 Retningslinier for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse i Funktionsområde INDSATS 2005 For hver af de 12 øvelser er nedenfor anført, hvad øvelsen skal omhandle. Indholdet svarer til en del af

Læs mere

UKLASSIFICERET UDIR 1446 bilag 7 DeMars DIR D JUN/2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN. Fagplan

UKLASSIFICERET UDIR 1446 bilag 7 DeMars DIR D JUN/2013 HJEMMEVÆRNSSKOLEN. Fagplan Side 1 Fagplan Titel lang: Titel kort: Praktik Kommunikationsgast - Marinehjemmeværnet Prak KOMGAST- MHV A. Formål: Faget skal give kursisten færdigheder i at virke som kommunikationsgast for den militære

Læs mere

Uddannelsesoversigt. Nødbehandlerbil i Skagen, Region Nordjylland.

Uddannelsesoversigt. Nødbehandlerbil i Skagen, Region Nordjylland. Uddannelsesoversigt Nødbehandlerbil i Skagen, Region Nordjylland. 1. Uddannelsens bestemmelse Nødbehandleruddannelsen gennemføres for det kommunale beredskab i Frederikshavn, som har indgået samarbejdsaftale

Læs mere

Fagplan - Træner 2 seniortræner (Trænerens opgave er at tilrettelægge og gennemfører træningsforløb for skytter).

Fagplan - Træner 2 seniortræner (Trænerens opgave er at tilrettelægge og gennemfører træningsforløb for skytter). Fagplan - Træner 2 seniortræner (Trænerens opgave er at tilrettelægge og gennemfører træningsforløb for skytter). Træner/seniortræneruddannelsen er en overbygning af træner1 uddannelsen, og dækker senior

Læs mere

Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 4165 DeMars DIR D NOV 2015

Hjemmeværnsskolen UKLASSIFICERET U-DIR 4165 DeMars DIR D NOV 2015 Hjemmeværnet Fagplan Gennemførelse af faget: Funktionsuddannelse Granatkaster 1 Titel lang: Funktionsuddannelse på granatkaster M/03. Titel kort: FUNK GGK M/03. Fagplan Formål Uddannelsen skal give kursisten

Læs mere

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen

Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Inspirationsmateriale til arbejdsmarkedsuddannelsen Værktøjer til risikoanalyse i madproduktionen Nr. 47 256 Udviklet af: Heidi Friis Hansen, Erhvervsakademi Sjælland, VIFFOS Maj-Britt Duus, Uddannelsescentret

Læs mere

UKLASSIFICERET Fagplan 1081 DeMars DIR 02992975 SEP/2012 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN

UKLASSIFICERET Fagplan 1081 DeMars DIR 02992975 SEP/2012 HJEMMEVÆRNSSKOLEN FAGPLAN UKLASSIFICERET Fagplan 1081 DeMars DIR 02992975 SEP/2012 HJEMMEVÆRNSSKOLEN Side 1 A. Langt navn Orienteringssamtaleleder kursus. B. Kort navn ORIENT SAMTLE FAGPLAN C. Formål Faget skal bibringe kursisten

Læs mere

Vedligeholdelsesuddannelse indsats Sønderborg Brand & Redning -/JG

Vedligeholdelsesuddannelse indsats Sønderborg Brand & Redning -/JG Vedligeholdelsesuddannelse indsats 2017 0 Vedligeholdelsesuddannelse indsats 2017 I den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse skal redningsberedskabet søge at: inddrage identificerede risikoelementer

Læs mere

Retningslinjer for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse for hunde og personel i funktionsområde redningshund i 2010.

Retningslinjer for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse for hunde og personel i funktionsområde redningshund i 2010. Udgivet af Beredskabsstyrelsen i december 2009. Retningslinjer for obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse for hunde og personel i funktionsområde redningshund i 2010. Nedenfor er anført plan for den obligatoriske

Læs mere

Rådet for Større Badesikkerhed. Revideret oplag Udsendt marts 2014

Rådet for Større Badesikkerhed. Revideret oplag Udsendt marts 2014 Rådet for Større Badesikkerhed Revideret oplag Udsendt marts 2014 Rådet for Større Badesikkerhed er en almennyttig og humanitær organisation Rådets for Større Badesikkerheds overordnede vision er at det

Læs mere

Dimensionering af. redningsberedskabet i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre og Rødovre kommuner. DELPLAN FOR Hvidovre Kommune.

Dimensionering af. redningsberedskabet i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre og Rødovre kommuner. DELPLAN FOR Hvidovre Kommune. Dimensionering af redningsberedskabet i Albertslund, Brøndby, Glostrup, Hvidovre og Rødovre kommuner DELPLAN FOR Hvidovre Kommune Side 1 af 15 Delplan Delplan for det forebyggende beredskab og arbejde

Læs mere

Forslag til disposition for plan for det kommunale redningsberedskab

Forslag til disposition for plan for det kommunale redningsberedskab 1 BEREDSKABSSTYRELSEN April 2010 Center for Samfundssikkerhed og Beredskab Forslag til disposition for plan for det kommunale redningsberedskab (risikobaseret dimensionering) Dette forslag til disposition

Læs mere

Generelle bestemmelser for. de kommunale redningsberedskabers uddannelsesvirksomhed

Generelle bestemmelser for. de kommunale redningsberedskabers uddannelsesvirksomhed Generelle bestemmelser for de kommunale redningsberedskabers uddannelsesvirksomhed Introduktion til redningsberedskabets samlede uddannelsessystem... 2 De kommunale redningsberedskabers uddannelsesvirksomhed...

Læs mere